tilsor
1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 19:43
De la: Shikar, la data 2009-10-29 15:58:47De la: tutenes, la data 2009-10-29 15:48:42Apropo,studiaza mai bine problema si vezi ca inchizitia a infiintat-o papa gregor IX prin 1231.
Adunat cu cei 1250 de ani de care vorbesti inseamna ca inchizitia va lua sfarsit prin 2481;speeeeeeeeeer sa apuc sfarsitul ei si sa nu ma arda pe rug pana atunci ca am si eu o Biblie pe acas !!!
Desi subiectul nu ma intereseaza, inchizitia, chiar daca nu avea un nume in acest sens , a aparut in momentul in care religia crestina a inceput sa devina religie de stat.
Oficial Inchizitia RELIGIOASA a aparut prin Edictul din anul 380 dat de imparatul roman Theodosie I. (Theodosius cel Mare (347-395). Primul condamnat al inchizitiei a fost teologul Priscillian din Avila (340-385) care in anul 385 a fost executat �n Trier ca eretic.
Asa ca .. stimate tutenes , mai studiati problema. :)
Edit: Ca o precizare, Inchizitia incepe sa actioneze si sa se faca cunoscuta cu adevarat pe undeva prin in jurul anului 1100, poate si de aici confuzia legata de anul aparitiei Inchizitie ca organizatie. Cea mai violenta factiune a inchizitiei religioase a fost cea spaniola, care pana aproape de sfarsitul secolului 19 a facut milioane de victime.
Ei,... multumesc...corect.
Inseamna ca mai sint oameni care intradevar cunosc.
Bineinteles....perioada aceasta se defineste prin actiunile tumultoase ale Papalitatii,prin toate fazele cunoscute chiar de istorie..
Astfel de dialog este benefic
Maranatha
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 21:43
De la: tisor, la data 2009-10-28 22:29:23De la: karpov, la data 2009-10-28 06:53:46
Codul lui Hammurabi (sau Hammurapi sau Codex Hammurapi) este cea mai veche culegere de legi, din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris probabil �n jurul anului 1760 �.Hr., cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege �i un Epilog. Textul a fost s�pat pe o stel� din diorit lung� de 2,25 metri. Stela a fost descoperit� �n 1902 de M. J. de Morgan �n timpul s�p�turilor arheologice efectuate la Susa. Se presupune c� a fost prad� de r�zboi luat� de un cuceritor dintr-un ora� babilonian. Stela se afl� �n muzeul Louvre din Paris, iar o copie a ei se afl� la muzeul Pergamon din Berlin.
Codul lui Hammurabi nu a fost �n epoca sa ceva ie�it din comun: cu trei sute de ani mai devreme, regele sumerian Ur-Nammu scosese o culegere similar�, iar cu 150 de ani �naintea lui Hammurabi, regele Isinului, Lipit-I�tar, dispusese inscrip�ionarea unei stele similare. �ns� cele dou� coduri de legi sumeriene s-au p�strat doar fragmentar. �n contrast, codul lui Hammurabi a fost r�sp�ndit �n exemplare numeroase. O copie, pe t�bli�e de lut, a fost descoperit� �n resturile bibliotecii din Ninive a regelui asirian Asurbanipal.
Codul lui Hammurabi este apreciat mai mult din punct de vedere literar dec�t din cel juridic.
Codul diferen�iaz� trei tipuri de oameni: omul liber, subalternul (omul care se prosterneaz�) �i sclavul (juridic fiind asimilat unui bun mobiliar). Drepturile femeii sunt protejate juridic. Femeia dispune de bunurile sale pe care le administreaz� liber, practic� numeroase meserii �i uneori poate avea r�spunderi importante �n societate. Dup� c�s�torie, femeia se supune autorit��ii so�ului. Ca v�duv�, poate administra �i ap�ra interesele mo�tenitorilor. La moartea tat�lui (capul familiei), puterea revenea fiilor �i, �n cazul lipsei de mo�tenitori de parte b�rb�teasc�, fiicelor. Pentru supu�i, codul lui Hammurabi prevedea observan�a monogamiei
Orice prost poate remarca faptul ca se gandea mai democratic decat in perioada de suprematie a lui nenea dumnezeu -ala e cam misogin -femeia pentru crestini e doar o unealta care produce copii ,fiind folositoare pe langa casa omului !
Iti respect punctul tau de vedere,Karpov,dar nu inseamna ca si trebuie sa fiu de acord cu el.
Am o rugaminte..cel putin cind scrii Dumnezeu...fa-o cu Majuscule...caci ori vrei tu ori nu...El ramine singurul nostru Creator si Sustinator al Universului.
Sint consternat sa vad cum vasul de lut se ridica impotriva Olarului
Ai dreptate poate in privinta olarului -eu de obicei ii spun brancusi -insa mi se pare absurd ca un ditamai dumnezeu sa faca omul din lut cand putea sa framante niste carne macra -data prin masina de tocat carne -era simplu pentru el-ce sens avea sa se incurce cu lutul !
Cat despre respectul pe care ar trebui sa i-l acord sa avem pardon !
Eu unul ,un pamantean amarat, nu m-as preta la crimele la care s-a pretat el -asa ca respectul il merit EU-KARPOV -nu el !
Si asa e absurd sa crezi ca o asemenea divinitate,mediocra ,ar fi fost in stare sa creeze un asemenea univers -de o asa mare complexitate -el era mult prea prozaic -se limita doar la barfele locale.
Ce sens avea sa creeze miliarde de miliarde de stele din moment ce el a creat viata doar pe pamant !
Pentru ce a creat restul -aceasta imensitate despre care biblia nu spune nimic -decat ca stelele sunt luminatori !
Daca le crea maria sa sunt convins ca se dadea mare si isi facea reclama in biblie !
Mai este un aspect-de ce sta ascuns de 2000 de ani -se simte vinovat ca a necinstit-o pe maria -neinceputa ?
Te pomenesti ca ii este frica sa nu-l dam in urmarire generala prin interpol !
Nu-mi mai spune basme de genul asta ca adorm si vreau ,totusi, sa fiu mai mult timp activ pe internet !
Hai ,pa !
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 11:26
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
Shikar
8 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 12:04
De la: tutenes, la data 2009-10-29 16:23:53De la: Shikar, la data 2009-10-29 15:58:47De la: tutenes, la data 2009-10-29 15:48:42Apropo,studiaza mai bine problema si vezi ca inchizitia a infiintat-o papa gregor IX prin 1231.
Adunat cu cei 1250 de ani de care vorbesti inseamna ca inchizitia va lua sfarsit prin 2481;speeeeeeeeeer sa apuc sfarsitul ei si sa nu ma arda pe rug pana atunci ca am si eu o Biblie pe acas !!!
Desi subiectul nu ma intereseaza, inchizitia, chiar daca nu avea un nume in acest sens , a aparut in momentul in care religia crestina a inceput sa devina religie de stat.
Oficial Inchizitia RELIGIOASA a aparut prin Edictul din anul 380 dat de imparatul roman Theodosie I. (Theodosius cel Mare (347-395). Primul condamnat al inchizitiei a fost teologul Priscillian din Avila (340-385) care in anul 385 a fost executat �n Trier ca eretic.
Asa ca .. stimate tutenes , mai studiati problema. :)
Edit: Ca o precizare, Inchizitia incepe sa actioneze si sa se faca cunoscuta cu adevarat pe undeva prin in jurul anului 1100, poate si de aici confuzia legata de anul aparitiei Inchizitie ca organizatie. Cea mai violenta factiune a inchizitiei religioase a fost cea spaniola, care pana aproape de sfarsitul secolului 19 a facut milioane de victime.
�n anul 380 Teodosiu cel Mare �i Gra�ian pun cap�t libert��ii religioase �n general: � La al II-lea Conciliu Ecumenic (381) episcopii semneaz� edictul �mp�ratului Teodosiu I din februarie 380, �n care �mp�ratul �i solicit� pe to�i supu�ii romani s� accepte credin�a trinitar� cre�tin�, a�a cum a fost formulat� la Conciliul de la Niceea... Credin�a trinitar� care are drept con�inut trinitatea lui Dumnezeu, Tat�, Fiu �i Duh Sf�nt, este astfel m�rturisirea de credin�� valabil� pentru to�i cre�tinii, ridicat� �i favorizat� ca religie de stat � (B. Harenberg, Chronik der Menschheit, pag. 212)
Stimate domn, daca pentru dvs. a asocia numele unei institutii care a aparut ca urmare a unui edict papal cu tribunalele unde se judecau toate procesele din acea vreme , atunci de ce nu spuneti ca justitia din Imperiul Roman era de fapt inchizitia si prin edictul papei gregor a aparut o alta inchizitie ?
Asa ca , stimate Shikar , mai studiati problema !
Nu sunt tipul care sa se certe pentru ceva "interpretabil" cum ar fi anul aparitiei inchizitiei.
Insa daca a-ti citit cu atentie ce am spus, si anume " inchizitia, chiar daca nu avea un nume in acest sens , a aparut in momentul in care religia crestina a inceput sa devina religie de stat." Asa cum a-ti afirmat si dumneavostra domnule Tutenes, religia crestina a devenit religie de stat prin edictul lui Thedosie I, din anul 380. Implicit, atunci cand apare o lege, odata si odata va aparea si "raufacatorul" care o va incalca, lucru care s-a intamplat, iar primul condamnat oficial a fost, asa cum am zis deja, teologul Priscillian din Avila care a fost executat in 385 pentru erezie.
Decizia, asa cum spuneati si dumneavoastra a fost una luata de un tribunal, insa condamanarea pentru "EREZIE" confirma faptul ca nu a fost o decizie juridica ci una religioasa. Parerea ca acel moment a marcat aparitia Inchizitiei e una impartita, pentru ca asa cum faceti si dumneavoastra, multi tin cu dintii sa ignore inchizitia ca organizatie neoficiala(desi era sprijinita de biserica crestina), si sa accepte ca data a aparitiei inchizitie secolul XIII, care insa a fost momentul cand organizatia a devenit oficiala pentru ca era necesara interventia papei impotriva miscarii bogomile, care sta la baza religiei lombarde din regiunea Milano, si atat.
Insa asa cum spuneam, secolul XIII doar aduce recunoasterea oficiala a Inchizitiei ca parte a bisericii crestine, dupa aproape un mileniu de activitate neoficiala in slujba Bisericii.
Oricum, subiectul nu ma intereseaza, asa cum am spus si prima data, decat din punct de vedere strict istoric. Iar istoria e controversata, si de multe ori ceea ce consideram evident si adevarat, poate fi la fel de fals ca si ideea ca Soarele se invarte in jurul Pamantului ( Inchizitia a ucis ca sa sustina afirmatia asta, totusi.)
Ca o opinie personala, legata de subiectul Religie si, ca sa fiu on topic si de subiectul "Cele zece porunci" o sa adaug ceva totusi.
Accentuez, ceea ce spun acum e doar opinie personala.
Religia, in general, doar incearca sa controleze masele.Si desi are ca obiect de activitate divinitatea, pana la urma tot de lucruri lumesti se ocupa. Singurul rol al divinitatii in Biserica este acela de a scuza. Da, divinitatea este o scuza. Si accentuez, ma refer la institutia Biserica si nu la oamenii care cred. Nu vorbesc de religie, ci de institutia care se ocupa de religie.Stiu ca sunt greu de separat cele doua, insa se poate.
Asa cum spunea creatorul Religiei Scientologice, cea mai usoara metoda de a deveni milionar in maxim 1 an este sa infiintezi o religie noua. ma rog
Insa pentru multi, si intr-adevar sunt multi, religia inseamna speranta intr-o viata mai buna.Din pacate, multi confunda religia cu institutia Biserica.Nu intentionat, dar totusi se intampla.
Cand religia crestina a aparut a luat amploare pentru ca romanii au lovit in religie considerand-o o amenintare din punct de vedere politic.Si bineinteles ca cei care luptau impotriva romanilor, s-au alaturat religiei crestine initial din motive de "rezistenta". E o deductie logica, si zic eu, de bun simt, asa cum cele 10 porunci sunt unele de bun simt, indiferent ca sunt facute de om sau de D-zeu.
Faptul ca cei care s-au alaturat religiei au si inceput s-o adopte poate fi interpretat in multe feluri. Pentru unii in mod sigur a fost pur si simplu faptul ca religia crestina le oferea ceva "palpabil" in care sa creada. Spun in ghilimele palpabil, pentru ca religia crestina ofera o relatare pamanteasca, intarita de declaratii ale martorilor, prin intermediul cartii sale de capatai Biblia, pentru un eveniment in care este implicata Divinitatea. Probabil ca daca ar fi fost o companie de marketing, la vremea lor, ar fi avut cea mai tare reclama de pe piata. Intr-un fel.. chiar asta au facut.
Religia a devenit marfa Bisericii, si a fost vanduta in multe feluri. Crediciosii au cumparat de buna voie, in ideea ca sprijina propagarea unei idei bune. Si au ajutat, atat la propagarea ideii de religie, care sa recunoastem, este o idee buna, dar au ajutat si la crearea monstrului Inchizitia, ca ramura a Bisericii.
In momentul de fata, religia este in continuare marfa bisericii, iar Dumnezeu e marca inregistrata a Bisericii Catolice ( pe bune, nu e nici o gluma aici, chiar e marca inregistrata.. cautati pe google daca nu ma credeti). A disparut inchizitia, dar sunt oricum alte forme de intoleranta care au ramas vii, iar unele isi au originea in invataturile gresite ( au fost si unele gresite ) propagate de Biserica ca fiind religie. Ca ideea, faptul ca Dumnezeu era prezentata invaluit intr-o aura luminoasa si asocia culorii albe, iar Diavolul asociat intunericului si culorii negre, inca alimenteaza ura rasiala a multora.
Nu ignor faptul ca Biserica a si ajutat, insa, mi-e greu sa-mi aduc aminte cand, pentru ca atrocitatile de care se face vinovata, de-a lungul a 2000 de ani sunt prea multe, mult prea multe, si nu prea reusesc sa ramana ascunse in spatele catorva fapte bune.
Lui tisor, vreau doar sa-i spun ca ma bucura entuziasmul lui, dar poate ca ar fi mai indicat sa-l foloseasca in ceva constructiv, si mai putin in crearea sau dezbaterea de polemici.
La fel si lui tutenes.
Cearta din motive religioase.. nu are nimic religios in ea. Fiti constructivi, nu meschini. Stiu.. eu sunt meschin cand va cer asta.. dar asta e.
In fine.. istoria si religia, desi sunt 2 lucruri separate, in Europa au mers mana-n mana prea multe secole. E greu sa vedem ce a fost de fapt.. iar adevarul nu ne apartine nici unuia dintre noi.
Smart peoples use google. Smartest ones write google.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 13:33
Cateva precizari : Crestinismul "a inceput sa devina religie de stat" incepand cu Edictul dat de imparatul constantin la Mediolanum .
"iar primul condamnat oficial a fost, asa cum am zis deja, teologul Priscillian din Avila care a fost executat in 385 pentru erezie.
Decizia, asa cum spuneati si dumneavoastra a fost una luata de un tribunal, insa condamanarea pentru "EREZIE" confirma faptul ca nu a fost o decizie juridica ci una religioasa. Parerea ca acel moment a marcat aparitia Inchizitiei e una impartita, pentru ca asa cum faceti si dumneavoastra, multi tin cu dintii sa ignore inchizitia ca organizatie neoficiala(desi era sprijinita de biserica crestina), si sa accepte ca data a aparitiei inchizitie secolul XIII" Sa inteleg ca dumneavoastra considerati Justitia ca inchizitie ?
Decizia unui tribunal nu poate fi decat una juridica. Puteti argumenta si aduce dovezi in sprijinul afirmatiei ca biserica a sprijinit "inchizitia" ca organizatie "neoficiala " ?!!
Adica in afara legii ?! Cum , justitia care printre altele judeca si conflictele religioase era "neoficiala " ???
Puteti sa fiti mai explicit ?
|
Shikar
8 mesaje
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 17:31
Domnule tutenes,
Considerand ca amandoi ne referim la o perioada din care nu au mai ramas nici oalele si ulcelele, este utopic sa vorbim de dovezi. Insa, tot pentru ca vorbim de o astfel de perioada, nu uitati ca era o perioada in care orice, si accentuez ORICE, se impletea intr-un fel sau altul cu BISERICA. Nu cu religia, mai spun odata, ci cu BISERICA.Iar prin acest ORICE inteleg inclusiv Justitia acelei perioade.
Cereti dovezi, insa dumneavoastra puteti dovedi contrariul domnule Tutenes ?
Sa fim seriosi, daca Biserica nu ar fi fost implicata, probabil acea lege, prin care Religia Crestina sa devina religie de stat nici nu ar fi existat...
Oricum, e ultima data cand postez aici, pentru ca, asa cum am mai spus, subiectul nu ma intereseaza, decat prea putin.
Edit: NEOFICIAL nu inseamna si nu este echivalent in nici o lomba de pe planeta noastra cu ILEGAL
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 17:54
De la: Shikar, la data 2009-10-30 17:31:13Domnule tutenes,
Considerand ca amandoi ne referim la o perioada din care nu au mai ramas nici oalele si ulcelele, este utopic sa vorbim de dovezi. Insa, tot pentru ca vorbim de o astfel de perioada, nu uitati ca era o perioada in care orice, si accentuez ORICE, se impletea intr-un fel sau altul cu BISERICA. Nu cu religia, mai spun odata, ci cu BISERICA.Iar prin acest ORICE inteleg inclusiv Justitia acelei perioade.
Cereti dovezi, insa dumneavoastra puteti dovedi contrariul domnule Tutenes ?
Sa fim seriosi, daca Biserica nu ar fi fost implicata, probabil acea lege, prin care Religia Crestina sa devina religie de stat nici nu ar fi existat...
Oricum, e ultima data cand postez aici, pentru ca, asa cum am mai spus, subiectul nu ma intereseaza, decat prea putin.
Edit: NEOFICIAL nu inseamna si nu este echivalent in nici o lomba de pe planeta noastra cu ILEGAL
Cred ca m-am exprimat gresit insa nu pot sa inteleg cu nici un chip cum Justitia poate fi neoficiala !
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 20:02
Maranatha
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 08:29
"Imi cer scuze,dar te contrazic....ai uitat de cei 1250 de ani de inchizitie,in care biserica catolica a luptat impotriva Bibliei...arzind-o public si pe cei ce o detineau ,numindu-i eretici?" Pentru a clarifica lucrurile as vrea sa argumentezi istoric si sa exemplifici situatii in care biserica catolica a ars Biblii inainte de 1231 .
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 14:27
De la: tutenes, la data 2009-10-31 08:29:10"Imi cer scuze,dar te contrazic....ai uitat de cei 1250 de ani de inchizitie,in care biserica catolica a luptat impotriva Bibliei...arzind-o public si pe cei ce o detineau ,numindu-i eretici?" Pentru a clarifica lucrurile as vrea sa argumentezi istoric si sa exemplifici situatii in care biserica catolica a ars Biblii inainte de 1231 .
Tocmai nu de mult am terminat un studiu amanuntit despre persecutie si istorie a religiilor...
Am citit aseara pe internet de unde ai dat acele comentarii de mai sus; sint corecte doar intr-o oarecare masura...( pe google...scrii INCHIZITIA si-ti apar a serie ce materiale)
Dar hai sa incepem
In istoria bisericii crestine au fost 10 valuri de persecutie:
1) primul val de persecutie a fost in jurul anului 64 d.h. initiat de NERO.....( parca era roman si era inainte de anul 321)
2) al doilea val in anul 97 d.h. in timpul lui DOMITIAN fratele lui TITUS
3) al treilea val pe timpul lui TRAIAN
4)al patrulea val,161 d.h. pe timpul lui MARCU AURELIU
5) al cincilea val,200 d.h. pe timpul lui SEVERUS
6) al saselea val,235, imparatul MAXIMUS
7) al saptelea val ,249, imparatul DECIUS
8) al optulea val ,257,d.h., in timpul lui VALERIAN
9) al noulea val ,270, d.h. pe timpul lui AURELIAN
10) al zecelea val,303 d.h., pe timpul lui DEOCLETIAN
Apoi au urmat in mod treptat,ca grad de cruzime,o perioada mai lunga de persecutii care au ajuns la apogeul criminal in jurul anilor 1200-1650,scazind apoi din intensitate .
Aice vreau sa-ti amintesc de 361 d.h. pe timpul lui IULIAN,dupa moartea fratelui sau Constantin.
Urmeaza ....SEVERUS, CASSIAN,MARCUS
Persecutia de catre goti
persecutarea de catre vandali..429 d.h.
TELEMACHUS
anul 1200 ..inchizitia spaniola
1580...WILLIAM LITHGOW
ISAAC MARTIN
JOHN WYCLIFFE
Sir WILLIAM SAUTRE
JOHN BADBY
WILLIAM THORPE
JAN HUSS
IEREMIA DIN PRAGA
WILLIAM WHITE
JOAN BOUGHTON
GIROLAMO SAVONAROLA.
ULRICH ZWINGLI
WENDELMUTA
VALDENZII
THOMAS BILNEY
JOHN FRITH
WILLIAM TYNDALE
JOHN LAMBERT
Si lista poate continua...,,; nu am dat amanunte despre fiecare ,dar daca doresti pot sa-ti recomand cartile pe care le-am citit si scrie despre aceste lucruri
Iti doresc toate bune.
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 15:07
De la: tisor, la data 2009-10-31 14:27:28De la: tutenes, la data 2009-10-31 08:29:10"Imi cer scuze,dar te contrazic....ai uitat de cei 1250 de ani de inchizitie,in care biserica catolica a luptat impotriva Bibliei...arzind-o public si pe cei ce o detineau ,numindu-i eretici?" Pentru a clarifica lucrurile as vrea sa argumentezi istoric si sa exemplifici situatii in care biserica catolica a ars Biblii inainte de 1231 .
Tocmai nu de mult am terminat un studiu amanuntit despre persecutie si istorie a religiilor...
Am citit aseara pe internet de unde ai dat acele comentarii de mai sus; sint corecte doar intr-o oarecare masura...( pe google...scrii INCHIZITIA si-ti apar a serie ce materiale)
Dar hai sa incepem
1) primul val de persecutie a fost in jurul anului 64 d.h. initiat de NERO.....( parca era roman si era inainte de anul 321)
Apoi au urmat in mod treptat,ca grad de cruzime,o perioada mai lunga de persecutii care au ajuns la apogeul criminal in jurul anilor 1200-1650,scazind apoi din intensitate .
Aice vreau sa-ti amintesc de 361 d.h. pe timpul lui IULIAN,dupa moartea fratelui sau Constantin.
Persecutia de catre goti
TELEMACHUS
1580...WILLIAM LITHGOW
ISAAC MARTIN
JOHN WYCLIFFE
Sir WILLIAM SAUTRE
JOHN BADBY
WILLIAM THORPE
JAN HUSS
IEREMIA DIN PRAGA
WILLIAM WHITE
JOAN BOUGHTON
GIROLAMO SAVONAROLA.
ULRICH ZWINGLI
WENDELMUTA
VALDENZII
THOMAS BILNEY
JOHN FRITH
WILLIAM TYNDALE
JOHN LAMBERT
Si lista poate continua...,,; nu am dat amanunte despre fiecare ,dar daca doresti pot sa-ti recomand cartile pe care le-am citit si scrie despre aceste lucruri
Iti doresc toate bune.
Esti confuz si nu am inteles nimic decat ca ai afirmat niste lucruri pe care nu poti sale sustii .
Apropo, inchizitia exista si acum sub un alt nume .
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 17:52
Hammurabi cel Mare (1792-1750 �.Hr.) a fost un rege babilonian care a inventat primul cod de legi:
* Dac� cineva acuz� pe altcineva, f�r� s� poat� aduce vreo dovad�, acuzatorul va fi omor�t.
* Dac� cineva acuz� pe altcineva, �i poate dovedi vina acestuia, el va fi r�spl�tit cu bani.
* Dac� un judec�tor ia o decizie �ntr-un caz, iar apoi se dovede�te c� a gre�it, va fi pus s� pl�teasc� de dou�sprezece ori c�t a impus el acuzatului, �i nu i se va permite s� mai judece.
* Dac� cineva fur� pe fiul altcuiva, va fi omor�t.
* Dac� cineva g�se�te un sclav evadat �i �l returneaz� proprietarului, acesta va trebui s� pl�teasc� doi �ekeli.
* Dac� un ho� este descoperit �n timp ce fur�, va fi omor�t.
* Dac� cineva nu are suficient� grij� de un bara, �i barajul cedeaz�, el va fi v�ndut, iar banii ob�inu�i vor �nlocui recolta pierdut� �n timpul inund�rii culturilor.
* Dac� cineva inund� culturile unui vecin, �i va pl�ti pierderea.
* Dac� cineva �i las� gr�dina �n seama unui gr�dinar, iar acesta �i face treaba bine timp de patru ani, �n al cincilea an proprietarul e obligat s� ia parte la gr�din�rit.
* Dac� gr�dinarul nu �i-a f�cut treaba bine, iar plantele sufer�, el va pl�ti pierderea �n func�ie de produc�ia vecinului.
* Dac� cineva are o datorie, �i nu poate pl�ti, el se poate vinde pe sine, pe so�ia sa, pe fiul s�u �i pe fiica sa s� munceasc�; dup� trei ani ei vor fi elibera�i.
* Dac� un om dator �i pl�te�te datoria cu un sclav, iar sclavul este suficient de bun, nu pot exista obiec�ii.
* Dac� cineva se c�s�tore�te cu o femeie, dar nu are niciun fel de rela�ii cu aceasta, nu se consider� c�s�torie.
Babilon, 1792 - 1750 �.Hr.
* Dac� o so�ie are rela�ii cu un alt b�r�bat, am�ndoi vor fi lega�i �i arunca�i �n ap�, dar so�ia poate fi iertat� de so�ul ei �i d�ruit� regelui ca sclav�.
* Dac� un b�rbat folose�te violen�a asupra so�iei altui b�rbat pentru a se culca cu ea, el va fi omor�t, iar femeia considerat� f�r� vin�.
* Dac� un b�rbat este capturat �n r�zboi, iar femeia p�r�se�te casa, de�i este m�ncare suficient�, ea va fi aruncat� �n ap�.
* Dac� un b�r�bat este capturat �n r�zboi, �i nu exist� m�ncare, femeia este f�r� vin� dac� p�r�se�te casa.
* Dac� un so� p�r�se�te casa, so�ia pleac� �n alt� cas�, iar so�ul se re�ntoarce, so�ia nu este obligat� s� se re�ntoarc�.
* Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie care a dat na�tere copiilor s�i, o parte din p�m�nt �i din bani trebuie cedat� ei de so�. C�nd copiii cresc, ea se poate rec�s�tori.
* Dac� un b�rbat vrea s� se despart� de o femeie cu care nu a avut copii, �i va da �napoi zestrea �i banii pe care i-a adus din casa tat�lui ei.
* Dac� un b�rbat adopt� un fiu, iar acesta cre�te �n casa p�rin�ilor adoptivi, p�rin�ii naturali nu pot cere �ntoarcerea acestuia.
* Dac� cineva love�te pe altcineva de rang mai �nalt, va fi biciuit �n public de �aizeci de ori.
* Dac� cineva love�te pe altcineva de acela�i rang, va pl�ti o mina de aur.
* Dac� un sclav love�te un om liber, �i vor fi t�iate urechile.
* Dac� un b�rbat love�te o femeie �ns�rcinat�, iar aceasta pierde sarcina, el �i va pl�ti zece �ekeli.
* Dac� un constructor construie�te o cas�, �i o construie�te bine, proprietarul va pl�ti doi �ekeli pentru fiecare suprafa�� a casei.
* Dac�, �ns�, nu reu�e�te, �i casa se pr�bu�e�te, ucig�ndu-l pe proprietar, constructorul va fi omor�t.
* Dac� fiul proprietarului va fi omor�t, fiul constructorului va fi ucis.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 12:52
De la: tutenes, la data 2009-10-31 15:07:47De la: tisor, la data 2009-10-31 14:27:28De la: tutenes, la data 2009-10-31 08:29:10"Imi cer scuze,dar te contrazic....ai uitat de cei 1250 de ani de inchizitie,in care biserica catolica a luptat impotriva Bibliei...arzind-o public si pe cei ce o detineau ,numindu-i eretici?" Pentru a clarifica lucrurile as vrea sa argumentezi istoric si sa exemplifici situatii in care biserica catolica a ars Biblii inainte de 1231 .
Dar hai sa incepem
Persecutia de catre goti
TELEMACHUS
1580...WILLIAM LITHGOW
ISAAC MARTIN
JOHN WYCLIFFE
Sir WILLIAM SAUTRE
JOHN BADBY
WILLIAM THORPE
JAN HUSS
IEREMIA DIN PRAGA
WILLIAM WHITE
JOAN BOUGHTON
GIROLAMO SAVONAROLA.
ULRICH ZWINGLI
WENDELMUTA
VALDENZII
THOMAS BILNEY
JOHN FRITH
WILLIAM TYNDALE
JOHN LAMBERT
Iti doresc toate bune.
Esti confuz si nu am inteles nimic decat ca ai afirmat niste lucruri pe care nu poti sale sustii .
Apropo, inchizitia exista si acum sub un alt nume .
Draga nu sint deloc confuz....am prezentat ca Biblia prezinta o perioada de aprox 1250-1260 de ani..ca fiind considerata..."perioada neagra" in care biserica a reusit aproape sa extermine pe crestinii care tineau si credeau conform Bibliei.
am afirmat ca in aceasta perioada au inceput persecutiile in mod treptat pina au ajuns la apogeu,cu cele mai dure metode,-inchizitia.....apoi toate acestea s-au incheiat(intr-o oarecare masura) prin arestarea Papei de catre generalul francez ....
In lista de mai sus am dat in linii mari perioadele de virf ale persecutiilor precum si o lista cu cei mai importanti martiri si popoare care au suferit de pe urma credintei.
Da ,sint de acord cu tine ca si astazi exista o forma subtila de persecutare a unor crestini.
Daca faci parte dintr-o anumita religie( nu cea majoritara) nu obtii anumite functii,servicii,chiar daca pregatirea ta o depaseste pe a multora..
ETC...!!!!
Totusi...subiectul topicului e altul.....Ce zici ..mai sint valabile poruncile si astazi?
Ma refer la cele 10 din Biblie ,de la Exodul cap.20 cu vs 1-17.....nemodificate de biserica catolica ( ea fiind prima biserica,ce le modifica si isi si insuseste modificarea)
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 13:02
Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
scrii "Da ,sint de acord cu tine ca si astazi exista o forma subtila de persecutare a unor crestini.
Daca faci parte dintr-o anumita religie( nu cea majoritara) nu obtii anumite functii,servicii,chiar daca pregatirea ta o depaseste pe a multora..
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Personal nu am intalnit nici un caz in care la angajarea intr-o companie sau intr-o institutie a statului sa se ceara precizarea in CV a religiei .
Eu personal am lucrat cu oameni de religii diferite si niciodata nu mi-am pus problema sa favorizez pe cineva in functie de religia sa.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 22:00
De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
scrii "Da ,sint de acord cu tine ca si astazi exista o forma subtila de persecutare a unor crestini.
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Personal nu am intalnit nici un caz in care la angajarea intr-o companie sau intr-o institutie a statului sa se ceara precizarea in CV a religiei .
Eu personal am lucrat cu oameni de religii diferite si niciodata nu mi-am pus problema sa favorizez pe cineva in functie de religia sa.
De exemplu religia din care fac parte serbeaza ca zi de odihna SABATUL Biblic.....
Conform Bibliei in aceasta zi sint permise doar anumite activitati....celelalte nu.
Acum vin cu exemple:
Elevii,studentii care au de tinut examene in aceasta zi, conform legilor in vigoare pot depune cerere de reprogramare in alta zi,decit cea de Sabat,...dar de cele mai multe ori nu gasesc intelegere si unii ajung chiar sa renunte la scoala,facultate din aceasta cauza,
Am prieteni,frate, medici care datorita credintei au fost marginalizati,sabotati,schimbati,tiriti in judecata..persecutati....
Orice angajator caruia ii ceri Sabatul liber..se lpseste de servicile tale
Cunosc cazuri cind autorizatii de constructie de biserici nu s-au aprobat,datorita interventiilor preotesti.
pot da multe inca...dar cred ca intelegi ansamblul imagistic al situatiei.
Maranatha
|
Shikar
8 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 22:48
De la: tutenes, la data 2009-10-30 11:26:18�n anul 380 Teodosiu cel Mare �i Gra�ian pun cap�t libert��ii religioase �n general: � La al II-lea Conciliu Ecumenic (381) episcopii semneaz� edictul �mp�ratului Teodosiu I din februarie 380, �n care �mp�ratul �i solicit� pe to�i supu�ii romani s� accepte credin�a trinitar� cre�tin�, a�a cum a fost formulat� la Conciliul de la Niceea
.. ca o adaugire.. legat de implicarea religiei in justitie..
Am citat din ceea ce a-ti scris chiar dumneavoastra: "EPISCOPII SEMNEAZA EDICTUL IMPARATULUI TEODOSIU I" .cred ca e inutil sa mai comentez acest aspect.
Legat de, citez ( din afirmatiile dumneavoastra domnule tutenes) :
"nu pot sa inteleg cu nici un chip cum Justitia poate fi neoficiala "
Mai cititi va rog odata raspunsul meu. nu-mi aduc aminte sa fi denumit actul de justitie ca fiind neoficial. singurul lucru neoficial a fost IMPLICAREA Bisericii in deciziile justitiei. Se pare ca si eu greseam, pentru ca primul citat, in care dumneavoastra afirmati ca EPISCOPII SEMNEAZA EDICTUL IMPARATULUI TEODOSIU I, arata ca implicarea Bisericii era foarte oficiala. Cred ca asta intareste si mai mult afirmatia mea ca acea prima condamnare oficiala pentru EREZIE, nu a fost un act de justitie de stat decat oficial ( a se citi: de ochii lumii ) iar in ealitate a fost un act de"justitie" bisericeasca.
Deci, nu Justitia a fost Neoficiala, nici Biserica, ci doar IMPLICAREA Bisericii in luarea unor decizii de catre Justitie.
Cred ca m-am exprimat destul de clar de data aceasta.
Ca o corectura la afirmatiile mele, in care spuneam ca NEOFICIAL nu e echivalent cu ILEGAL in nici o limba de pe Pamant, trebuie sa-mi retrag afirmatia pentru simplul motiv ca in unele state totalitare, totusi, din punct de vedere al politicului si al justitiei , neoficial=ilegal. Chiar daca dictionarul spune altceva.
In fine.. cam asta e tot ce aveam de zis. Deaj mi-am incalcat promisiunea si am continuat sa postez aici.. asa ca o sa incerc sa ma tin de promisiunea mea macar de acum inainte.
Numai bine!
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 10:00
De la: tisor, la data 2009-11-04 22:00:36De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
De exemplu religia din care fac parte serbeaza ca zi de odihna SABATUL Biblic.....
Conform Bibliei in aceasta zi sint permise doar anumite activitati....celelalte nu.
Acum vin cu exemple:
Elevii,studentii care au de tinut examene in aceasta zi, conform legilor in vigoare pot depune cerere de reprogramare in alta zi,decit cea de Sabat,...dar de cele mai multe ori nu gasesc intelegere si unii ajung chiar sa renunte la scoala,facultate din aceasta cauza,
Am prieteni,frate, medici care datorita credintei au fost marginalizati,sabotati,schimbati,tiriti in judecata..persecutati....
Cunosc cazuri cind autorizatii de constructie de biserici nu s-au aprobat,datorita interventiilor preotesti.
Eu cred ca interpretati la extrem si neconform cu realitatea unele porunci Biblice .
Asa pot si eu sa spun ca demulte ori am dat examene si am lucrat Duminica !
"Am prieteni,frate, medici care datorita credintei au fost marginalizati,sabotati,schimbati,tiriti in judecata..persecutati...." asta nu imi vine sa o cred,poate dai niste detalii
Politica firmelor cred ca e problema lor si daca te simti discriminat poti sa faci reclamatie - Agentia sau oficiul pentru combaterea discriminarii
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 10:07
De la: Shikar, la data 2009-11-04 22:48:01De la: tutenes, la data 2009-10-30 11:26:18�n anul 380 Teodosiu cel Mare �i Gra�ian pun cap�t libert��ii religioase �n general: � La al II-lea Conciliu Ecumenic (381) episcopii semneaz� edictul �mp�ratului Teodosiu I din februarie 380, �n care �mp�ratul �i solicit� pe to�i supu�ii romani s� accepte credin�a trinitar� cre�tin�, a�a cum a fost formulat� la Conciliul de la Niceea
.. ca o adaugire.. legat de implicarea religiei in justitie..
Am citat din ceea ce a-ti scris chiar dumneavoastra: "EPISCOPII SEMNEAZA EDICTUL IMPARATULUI TEODOSIU I" .cred ca e inutil sa mai comentez acest aspect.
Legat de, citez ( din afirmatiile dumneavoastra domnule tutenes) :
"nu pot sa inteleg cu nici un chip cum Justitia poate fi neoficiala "
Mai cititi va rog odata raspunsul meu. nu-mi aduc aminte sa fi denumit actul de justitie ca fiind neoficial. singurul lucru neoficial a fost IMPLICAREA Bisericii in deciziile justitiei. Se pare ca si eu greseam, pentru ca primul citat, in care dumneavoastra afirmati ca EPISCOPII SEMNEAZA EDICTUL IMPARATULUI TEODOSIU I, arata ca implicarea Bisericii era foarte oficiala. Cred ca asta intareste si mai mult afirmatia mea ca acea prima condamnare oficiala pentru EREZIE, nu a fost un act de justitie de stat decat oficial ( a se citi: de ochii lumii ) iar in ealitate a fost un act de"justitie" bisericeasca.
Deci, nu Justitia a fost Neoficiala, nici Biserica, ci doar IMPLICAREA Bisericii in luarea unor decizii de catre Justitie.
Cred ca m-am exprimat destul de clar de data aceasta.
Ca o corectura la afirmatiile mele, in care spuneam ca NEOFICIAL nu e echivalent cu ILEGAL in nici o limba de pe Pamant, trebuie sa-mi retrag afirmatia pentru simplul motiv ca in unele state totalitare, totusi, din punct de vedere al politicului si al justitiei , neoficial=ilegal. Chiar daca dictionarul spune altceva.
In fine.. cam asta e tot ce aveam de zis. Deaj mi-am incalcat promisiunea si am continuat sa postez aici.. asa ca o sa incerc sa ma tin de promisiunea mea macar de acum inainte.
Numai bine!
E limpede ca buna ziua ce scrie in edict nu-i asa ?
Eu asa vad !
Acceptarea credintei trinitare,asa cum a fost formulata la Sinodul ecumenic de la Niceea !!!
Implicarea Bisericii in materie de credinta e fireasca , asa cred eu !
Daca Biserica nu s-ar fi implicat in marterie de credinta , cine va asteptati sa o faca, armata poate ???
|
cifobrien
128 mesaje
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 12:30
Da e foarte fireasca, implicarea, daca eu as intra la tine in casa si ti-asspune ce sa crezi si ce nu ,ce ai face?
Iar referitor la cele 10 porunci se pot reduce doar la 2 sa nu ucizi si sa nu furi da din cate stiu eu incalcarea lor este pedepsita conform legii aici pe pamant:)
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 19:53
De la: tutenes, la data 2009-11-05 10:00:21De la: tisor, la data 2009-11-04 22:00:36De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Acum vin cu exemple:
Eu cred ca interpretati la extrem si neconform cu realitatea unele porunci Biblice .
"Am prieteni,frate, medici care datorita credintei au fost marginalizati,sabotati,schimbati,tiriti in judecata..persecutati...." asta nu imi vine sa o cred,poate dai niste detalii
Politica firmelor cred ca e problema lor si daca te simti discriminat poti sa faci reclamatie - Agentia sau oficiul pentru combaterea discriminarii
Draga tutenes..care porunca o inerpretam la extrem si neconform cu realitatea Bibliei.....??????????
Ai gasit dumneata dreptate undeva in Romania???? stii proverbul....pina la dumnezeu te maninca Sfintii!!!!!!!!!!!
As putea da foarte multe detalii,dar nu vreau sa reiau acele evenimente,publicindu-le, fara acordul acelor persoane.......pentru ca destul cit au fost "tirfelite" de REALITATEA ROMANEASCA.
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 10:29
De la: tisor, la data 2009-11-06 19:53:02De la: tutenes, la data 2009-11-05 10:00:21De la: tisor, la data 2009-11-04 22:00:36De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Acum vin cu exemple:
Draga tutenes..care porunca o inerpretam la extrem si neconform cu realitatea Bibliei.....??????????
Ai gasit dumneata dreptate undeva in Romania???? stii proverbul....pina la dumnezeu te maninca Sfintii!!!!!!!!!!!
As putea da foarte multe detalii,dar nu vreau sa reiau acele evenimente,publicindu-le, fara acordul acelor persoane.......pentru ca destul cit au fost "tirfelite" de REALITATEA ROMANEASCA.
Tineti zi de odihna sambata, ca vechii iudei .
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 14:01
De la: tutenes, la data 2009-11-07 10:29:13De la: tisor, la data 2009-11-06 19:53:02De la: tutenes, la data 2009-11-05 10:00:21De la: tisor, la data 2009-11-04 22:00:36De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Acum vin cu exemple:
Dragul meu,vreau sa te contrazic,in afirmatia ta(permite-mi sa te tutuies...) incorecta.
Eu tin porunca lui Dumnezeu, care a fost data imediat dupa creerea Lumii,lui Adam si Eva.....perioada in care nici nu exista termenul de IUDEU,EVREU,JIDAN,..etc
Imediat dupa creerea lumii in cele 6 zile,imediat ,a SAPTEA--SABATUL, Dumnezeu a sfintit-o si a "pus-o deoparte" pentru "odihna" celor ce cred in EL.
Poruncile lui Dumnezeu,au fost,sint si vor ramine valabile si in vesnicii.
Te rog arata-mi in Biblie, unde se vorbeste despre desfiintarea lor,sau inlocuirea partiala, pe care a facut-o biserica catolica la 321.
Daca poti demonstra lucrul acesta prin versetele Biblice,eu miine te urmez in religia ta....dar daca nu poti...te rog...reflecta la ce cere BIBLIA.
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 11:45
De la: tisor, la data 2009-11-07 14:01:20De la: tutenes, la data 2009-11-07 10:29:13De la: tisor, la data 2009-11-06 19:53:02De la: tutenes, la data 2009-11-05 10:00:21De la: tisor, la data 2009-11-04 22:00:36De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Acum vin cu exemple:
Dragul meu,vreau sa te contrazic,in afirmatia ta(permite-mi sa te tutuies...) incorecta.
Eu tin porunca lui Dumnezeu, care a fost data imediat dupa creerea Lumii,lui Adam si Eva.....perioada in care nici nu exista termenul de IUDEU,EVREU,JIDAN,..etc
Imediat dupa creerea lumii in cele 6 zile,imediat ,a SAPTEA--SABATUL, Dumnezeu a sfintit-o si a "pus-o deoparte" pentru "odihna" celor ce cred in EL.
Te rog arata-mi in Biblie, unde se vorbeste despre desfiintarea lor,sau inlocuirea partiala, pe care a facut-o biserica catolica la 321.
Daca poti demonstra lucrul acesta prin versetele Biblice,eu miine te urmez in religia ta....dar daca nu poti...te rog...reflecta la ce cere BIBLIA.
In primul rand vreau sa precizez ca pana la 1054 nu exista Biserica Catolica,exista doar Biserica .
Observ din comentariile tale ca nu tii seama de probleme elementare din istorie .
Printre altele,sunt destule scrieri crestine anterioare anului 321(cand imparatul Constantin care s-a botezat abia in 337 !!!,a luat decizia da a generaliza Duminica zi libera in intreg imperiul ) care faptul ca Duminica crestinii oficiau serviciul religios .
Si sa nu uitam si Traditia care afirma acelasi lucru .
"Poruncile lui Dumnezeu,au fost,sint si vor ramine valabile si in vesnicii." - Cat de simplist si deformat ganditi !!!
Puteti sa imi spuneti de ce nu jertfiti animale lui Dumnezeu cum jertfeau vechii iudei ?
|
tuturica_7
25 mesaje
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 18:18
De la: tutenes, la data 2009-11-08 11:45:00De la: tisor, la data 2009-11-07 14:01:20De la: tutenes, la data 2009-11-07 10:29:13De la: tisor, la data 2009-11-06 19:53:02De la: tutenes, la data 2009-11-05 10:00:21De la: tisor, la data 2009-11-04 22:00:36De la: tutenes, la data 2009-11-01 13:02:33Nu mai insist in problema Inchizitiei pe care cred ca o percepi in mod gresit. Cand am spus ca inchizitia exista si azi sub un alt nume,ma refer exact la Inchizitia din Biserica Catolica care exista si acum,numai ca nu se mai numeste asa-si-a schimbat numele .
Altceva nu inteleg .
ETC...!!!!"
Poti sa detaliezi ?
Cunosti cazuri concrete?
Acum vin cu exemple:
In primul rand vreau sa precizez ca pana la 1054 nu exista Biserica Catolica,exista doar Biserica .
Observ din comentariile tale ca nu tii seama de probleme elementare din istorie .
Printre altele,sunt destule scrieri crestine anterioare anului 321(cand imparatul Constantin care s-a botezat abia in 337 !!!,a luat decizia da a generaliza Duminica zi libera in intreg imperiul ) care faptul ca Duminica crestinii oficiau serviciul religios .
Si sa nu uitam si Traditia care afirma acelasi lucru .
"Poruncile lui Dumnezeu,au fost,sint si vor ramine valabile si in vesnicii." - Cat de simplist si deformat ganditi !!!
Puteti sa imi spuneti de ce nu jertfiti animale lui Dumnezeu cum jertfeau vechii iudei ?
|
tuturica_7
25 mesaje
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 18:37
,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
Unde ai gasit tu in Biblie ca dumnica e o zi sfanta pe care trebuie sa o serbam asa DUPA MINTEA TA ?
Tu oare n-ai mai auzit de Noul Legamant prin Isus Hristos, in care nu mai sunt valabile jertfele ,pt.ca INSUSI HRISTOS SA DAT CA JERTFA PT.PACATELE OMENIRI?aha, tu vrei sa spui ca daca jertfele nu mai sunt valabile atunci nici SABATUL nu mai e ?
Tu trebuie sa te documentezi ,in primul rand sa vezi care legi s-au desfiintat...NICIDECUM CELE 10 PORUNCI.
|
cifobrien
128 mesaje
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:54
Eu vineri sunt musulman ,sambata evreu si duminica crestin foarte relaxant va recomand :)
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 18:43
De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
Unde ai gasit tu in Biblie ca dumnica e o zi sfanta pe care trebuie sa o serbam asa DUPA MINTEA TA ?
Tu oare n-ai mai auzit de Noul Legamant prin Isus Hristos, in care nu mai sunt valabile jertfele ,pt.ca INSUSI HRISTOS SA DAT CA JERTFA PT.PACATELE OMENIRI?aha, tu vrei sa spui ca daca jertfele nu mai sunt valabile atunci nici SABATUL nu mai e ?
Tu trebuie sa te documentezi ,in primul rand sa vezi care legi s-au desfiintat...NICIDECUM CELE 10 PORUNCI.
O sa citesc mai multa istorie,lucru pe care de asemenea vi-l recomand calduros !!!
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 22:01
De la: tutenes, la data 2009-11-11 18:43:35De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
O sa citesc mai multa istorie,lucru pe care de asemenea vi-l recomand calduros !!!
Draga Tutenes,tuturica ti-a scris niste realitati Biblice corecte,pe care ar trebui sa le verifici.
Cind vorbesti de "traditie" nu mai vorbesti de Biblie.ci de anumite reguli impuse de oameni.
Dumnezeu nu este Dumnezeul evreilor, ci Dumnezeul TUTUROR oamenilor(creatiunea Sa) care asculta de Cuvintul Sau si de poruncile Sale.
Te rog sa-mi spui deschis......azi mai sint valabile poruncile lui Dumnezeu.....asa cum le gasim in Biblie.......................................sau nu??????????????
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 21:06
De la: tisor, la data 2009-11-12 22:01:12De la: tutenes, la data 2009-11-11 18:43:35De la: tuturica_7, la data 2009-11-10 18:37:50 ,,,tutenes,inainte de a scrie niste aberatii pe acest forum iti recomand sa inveti putina istorie .
Draga Tutenes,tuturica ti-a scris niste realitati Biblice corecte,pe care ar trebui sa le verifici.
Cind vorbesti de "traditie" nu mai vorbesti de Biblie.ci de anumite reguli impuse de oameni.
Dumnezeu nu este Dumnezeul evreilor, ci Dumnezeul TUTUROR oamenilor(creatiunea Sa) care asculta de Cuvintul Sau si de poruncile Sale.
Te rog sa-mi spui deschis......azi mai sint valabile poruncile lui Dumnezeu.....asa cum le gasim in Biblie.......................................sau nu??????????????
Inca mai astept, draga TUTENES, un raspuns...la intrebarea ridicata mai sus.
Tocmai din aceasta cauza exista atita confuzie in comentarii- nu se cunoaste si nu se pazeste cuvintul BIBLIEI.
Va doresc un SABAT FERICIT
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 13:18
Spunea un prieten,ca noi cei ce credem in Biblie si porunci sintem,cam, fara RATIUNE
Draga,as vrea sa-mi demonstreze cineva RATIUNEA lui fara DUMNEZEU....
Si astazi sintem numiti un popor BARBAR,de mai toate tarile lumii,pentru ca ne-am omorit si conducatorii, doar ca unii sa poata pune mina pe STAPINIREA ACESTEI TARI.
Eu ma inchin in DUH si ADEVAR...DOMNULUI,si pazesc si poruncile SALE.
Maranatha
|
|
|