back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia in scoli, pro sau contra ?

Pagini: << 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Aprilie 2011, ora 03:58

Mytcocucurita, tu cind vii in tara sa-i vorbesti de rau si pe aia, unde esti acum?
Sa ne mai cresca si noua moralul.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2011, ora 17:47

De la: trotineta, la data 2011-04-18 11:22:23
De la: gabigabi, la data 2011-04-18 10:22:48
De la: CR0N0S, la data 2011-04-18 09:56:48
De la: gabigabi, la data 2011-04-13 17:06:55
De la: 9am246853, la data 2011-04-12 18:23:09
Interviu cu istoricul NEAGU DJUVARA
Djuvara: "România a rămas în urmă și fiindcă e ortodoxă"

Totuși, oricât de repede am merge, continuăm să fim în urma Ungariei, Poloniei, Cehiei?

N.D.: Ne-au oprit din cursa apropierii de Occident cei 50 de ani de comunism.

Și Polonia, și Cehia, și Ungaria au fost blocate de comunism, dar și-au revenit mai repede. Pe noi ce ne-a oprit?

N.D.: Ele „nu e ortodoxe".

Ortodoxia ne ține pe loc?

N.D.: Precis.

19 Noiembrie 2010

si cu ce-i mai breaz Catolicismul , ca daca iei un pic la analizat figura centrala a adoratiei lor e fecioara Maria, adica Matricea Materiala , ori Ortodoxia e cu mult peste catolicism, intrucit figura centrala e IIsus Hristos , adica omul Indumnezeit ?!

Ei , cel putin , si-au dat seama ca dumnezeu nu exista ,asa ca i-au gasit inlocuitori ......pamanteni !

si uite asa se confirma faptul ca terra e condusa de satan si face tot ce poate sa-si tina aici sclavii ce trebuie sa lucreze pamintul= materia !

....și uite așa dovedești cât de involuată mintal ești ! o pleașcă mai mare, decât această afirmație pe care tocmai ai făcut-o,chiar că n-am citit niciodată de la tine,scrisă negru pe alb, s-a clarificat situația, a dvenit, indubitabilă !

Tu vezi totul in roz !

Raporteaza abuz de limbaj
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2011, ora 12:47

De la: trotineta, la data 2011-04-18 11:22:23
De la: gabigabi, la data 2011-04-18 10:22:48
De la: CR0N0S, la data 2011-04-18 09:56:48
De la: gabigabi, la data 2011-04-13 17:06:55
De la: 9am246853, la data 2011-04-12 18:23:09
Interviu cu istoricul NEAGU DJUVARA
Djuvara: "România a rămas în urmă și fiindcă e ortodoxă"

Totuși, oricât de repede am merge, continuăm să fim în urma Ungariei, Poloniei, Cehiei?

N.D.: Ne-au oprit din cursa apropierii de Occident cei 50 de ani de comunism.

Și Polonia, și Cehia, și Ungaria au fost blocate de comunism, dar și-au revenit mai repede. Pe noi ce ne-a oprit?

N.D.: Ele „nu e ortodoxe".

Ortodoxia ne ține pe loc?

N.D.: Precis.

19 Noiembrie 2010

si cu ce-i mai breaz Catolicismul , ca daca iei un pic la analizat figura centrala a adoratiei lor e fecioara Maria, adica Matricea Materiala , ori Ortodoxia e cu mult peste catolicism, intrucit figura centrala e IIsus Hristos , adica omul Indumnezeit ?!

Ei , cel putin , si-au dat seama ca dumnezeu nu exista ,asa ca i-au gasit inlocuitori ......pamanteni !

si uite asa se confirma faptul ca terra e condusa de satan si face tot ce poate sa-si tina aici sclavii ce trebuie sa lucreze pamintul= materia !

....și uite așa dovedești cât de involuată mintal ești ! o pleașcă mai mare, decât această afirmație pe care tocmai ai făcut-o,chiar că n-am citit niciodată de la tine,scrisă negru pe alb, s-a clarificat situația, a dvenit, indubitabilă !

si ute asa se dovedeste ca n-ai nicio chemare catre Subtil si nici prin gind nu ti-a trecut sa te-ntrebi : cine-i DEMIURGUL !?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 00:58

Acum sa tragem concluzia ! Religia inventata de evrei nu are ce cauta prin scolile noastre !

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 01:48

crestinii-s oameni fara dumnezeu,credinta lor nu are legatura cu dumnezeu ci cu unu jeshua bin yosef care cica a fost impuscat si apoi resuscitat de 112---numarul fiarelor padurii....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
chipesul_nr1

1 mesaj
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 18:44

Sunt contra.pentru ca astfel se fac presiuni asupra copiilor,fiecare trebuie singur sa decida in ce sau cine sa creada,nu sa vina cineva sa-si impuna parerile.plus la toate si asa e incarcata programa scolara

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 17:55

De la: chipesul_nr1, la data 2011-04-28 18:44:30Sunt contra.pentru ca astfel se fac presiuni asupra copiilor,fiecare trebuie singur sa decida in ce sau cine sa creada,nu sa vina cineva sa-si impuna parerile.plus la toate si asa e incarcata programa scolara

e ca si cum ai spune ca EDUCATIA n-ar fi o continua presiune asupra copilului , inca de cind se naste !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 19:05

De la: XYW, la data 2011-04-27 01:48:46

crestinii-s oameni fara dumnezeu,credinta lor nu are legatura cu dumnezeu ci cu unu jeshua bin yosef care cica a fost impuscat si apoi resuscitat de 112---numarul fiarelor padurii....

Nu ai mai avut material pentru a termina crucea ? Iti ofer eu , din rezervele federale :

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 01:06

CAHH

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 21:48

Eu cred in Alba ca Zapada !

Fosta membra 9am.ro

493 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 3 Mai 2011, ora 21:51

pacat.e maritata

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2011, ora 00:32

De la: crinaanca, la data 2011-05-03 21:51:36pacat.e maritata

....dar e femeie !

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2011, ora 08:53

De la: CR0N0S, la data 2011-05-05 00:32:28
De la: crinaanca, la data 2011-05-03 21:51:36pacat.e maritata

....dar e femeie !

Nu sunt convinsa ! Eu cred ca era transsexuala !

originala ...nu-mi plac copiile .
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 5 Mai 2011, ora 08:58

De la: gabigabi, la data 2011-04-29 17:55:33
De la: chipesul_nr1, la data 2011-04-28 18:44:30Sunt contra.pentru ca astfel se fac presiuni asupra copiilor,fiecare trebuie singur sa decida in ce sau cine sa creada,nu sa vina cineva sa-si impuna parerile.plus la toate si asa e incarcata programa scolara

e ca si cum ai spune ca EDUCATIA n-ar fi o continua presiune asupra copilului , inca de cind se naste !

Educatia se face prin munca!Rugaciunile sunt pentru partea spirituala,nu trebuesc impuse!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2011, ora 17:55

De la: Tramp, la data 2011-05-05 08:58:55

Educatia se face prin munca!Rugaciunile sunt pentru partea spirituala,nu trebuesc impuse!

pfff ! si cind vrea parintele sa-si invete copilul o limba straina , nu-l " preseaza " ? cind vrea sa-l faca muzician si copilul e "chinuit " cu ore-ntregi de studiu ....sau e dus la balet....sau gimnastica artistica....atletism, sau orice altceva ce presupune FORTAREA copilului, ca nu-mi spune ca la 4-5 ani vrea sa faca balet sau sa cinte la tuba ...ptr. ce-l supune parintele la un asa program dur , uitind ca-i copil si mai are si alte lectii, dar si nevoie de joaca ? ptr. ce crezi c-o face ? nu ptr. dezvoltarea lui superioara ? ptr. binele lui viitor, la care copilul n-are nici-un cuvint de zis ? haide, ca sunteti chiar neintelegatori ,dar dati sfaturi si lectii "prostilor " !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2011, ora 01:52

De la: gabigabi, la data 2011-05-05 17:55:02
De la: Tramp, la data 2011-05-05 08:58:55

pfff ! si cind vrea parintele sa-si invete copilul o limba straina , nu-l " preseaza " ? cind vrea sa-l faca muzician si copilul e "chinuit " cu ore-ntregi de studiu ....sau e dus la balet....sau gimnastica artistica....atletism, sau orice altceva ce presupune FORTAREA copilului, ca nu-mi spune ca la 4-5 ani vrea sa faca balet sau sa cinte la tuba ...ptr. ce-l supune parintele la un asa program dur , uitind ca-i copil si mai are si alte lectii, dar si nevoie de joaca ? ptr. ce crezi c-o face ? nu ptr. dezvoltarea lui superioara ? ptr. binele lui viitor, la care copilul n-are nici-un cuvint de zis ? haide, ca sunteti chiar neintelegatori ,dar dati sfaturi si lectii "prostilor " !

Ai dreptate ! Si ai mei ma chinue vreo 20 de minute pe zi sa invat ....desi eu le-am demonstrat ca imi ajung 10 minute !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2011, ora 17:08

E o prostie religia predata în scoala. Se dau copiilor explicatii pe un ton absolut, de parca ar fi niste certitudini(un fel de paranoia colectiva).... când de fapt nu sunt decât niste afirmatii nedemonstrate.....sau demonstrate a fi false.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2011, ora 17:09

Îndoctrinarea religioasa nu are ce cauta în scoala...e o crima asupra sinelui

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2011, ora 17:16

pe lângă biologie,anatomie,astronomie, fizică, chimie, matematică, în școli se preda și prostia(religia). Studiul religiei îi face pe oameni proști. Dar foarte proști. Pe unii i-a făcut atât de proști, încât au ajuns să ia Biblia ca atare și să creadă că Pământul a fost creat de Dumnezeu acum 6000 și ceva de ani,in 7 nopti ca lumina inca nu se stia ca e buna.... iar pentru o scurtă perioadă, oamenii și dinozaurii au trăit fericiți împreună(in Arca lui Noe), ca în Familia Flinstone. Până când, din greșeală, dinozaurii au căzut de pe marginea Pământului , care era un triunghi dreptunghic.

Fosta membra 9am.ro

166 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Mai 2011, ora 20:04

De la: homeless, la data 2011-04-11 23:40:17Pro contra !

contra.

pro, in scolile confesionale.

Articolul 32 - Dreptul la învățătură

(7) Statul asigură libertatea învățământului religios, potrivit cerințelor specifice fiecărui cult. În școlile de stat, învățământul religios este organizat și garantat prin lege.

Articolul 29 - Libertatea conștiinței

(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale.

(2) Libertatea conștiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc.

(3) Cultele religioase sunt libere și se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii.

(4) În relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă.

(5) Cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate.

(6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2011, ora 00:52

De la: rundschrift, la data 2011-05-07 20:04:47

contra.

(7) Statul asigură libertatea învățământului religios, potrivit cerințelor specifice fiecărui cult. În școlile de stat, învățământul religios este organizat și garantat prin lege.

(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale.

(2) Libertatea conștiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc.

(3) Cultele religioase sunt libere și se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii.

(4) În relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă.

(5) Cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate.

(6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.

Se incalca drepturile copilului...discriminare pe fata......huooooo

Fosta membra 9am.ro

166 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:32

De la: _KARPOV, la data 2011-05-08 00:52:51

1. Copilul are dreptul la stabilirea si pastrarea identitatii sale.
2. Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
3. Copilul care a fost separat de ambii parinti sau de unul dintre acestia, printr-o masura dispusa in conditiile legii are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
4. Copilul ai carui parinti locuiesc in state diferite are dreptul de a intretine relatii personale si contacte directe cu acestia, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
5. Copilul are dreptul de a primi o educatie care sa ii permita dezvoltarea, in conditii nediscriminatorii, a aptitudinilor si personalitatii sale.
6. Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge si de a beneficia de serviciile medicale si de recuperare necesare pentru asigurarea realizarii efective a acestui drept.
7. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva exploatarii si nu poate fi constrans la o munca ce comporta un risc potential sau care este susceptibila sa ii compromita educatia ori sa ii dauneze sanatatii sau dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale.
8. Copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala, spirituala, morala si sociala.
9. Copilul are dreptul de a beneficia de asistenta sociala si de asigurari sociale, in functie de resursele si de situatia in care se afla acesta si persoanele in intretinerea carora se gaseste.
10. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva folosirii ilicite de stupefiante si substante psihotrope, asa cum sunt acestea definite de tratatele internationale in materie.
11. Copilul are dreptul la protectie impotriva oricarei forme de exploatare;
12. Copilul cu handicap are dreptul la ingrijire speciala, adaptata nevoilor sale.
13. Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale. Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala.
14. Copilul are dreptul la libertate de exprimare.
Parintii sau dupa caz alti reprezentanti legali ai copilului, persoanele care au in plasament copii precum si persoanele care prin natura functiei promoveaza si asigura respectarea drepturilor copiilor au obligatia de a le asigura informatii, explicatii si sfaturi in functie de varsta si gradul de intelegere al acestora precum si de a le permite sa-si exprime punctul de vedere, ideile si opiniile.
15. Copilul capabil de discernamant are dreptul de a-si exprima liber opinia sa asupra oricarei probleme care il priveste;
In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste, copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei.
16. Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si religie.
Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia.
17. Copilul are dreptul la libertate de asociere, in structuri formale si informale, precum si dreptul la libertatea de intrunire pasnica, in limitele prevazute de lege.
18. Copilul apartinand unei minoritati etnice, religioase sau lingvistice are dreptul la viata culturala proprie, la declararea apartenentei sale religioase, la practicarea propriei sale religii, precum si dreptul de a folosi limba proprie in comun cu alti membrii ai comunitatii din care face parte.
19. Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradande.
20. Copilul are dreptul la odihna si vacanta.
21. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, neglijenta, abuz sau rele-tratamente.
22. Copilul are dreptul sa creasca alaturi de parintii sai.
Copilul are dreptul sa fie crescut intr-o atmosfera de afectiune si de securitate materiala si morala.
23. Orice copil care este, temporar sau definitiv, lipsit de ocrotirea parintilor sai sau care, in vederea protejarii intereselor sale, nu poate fi lasat in grija acestora, are dreptul la protectie alternativa.
24. Copilul are dreptul sa depuna singur plangeri referitoare la incalcarea drepturilor sale fundamentale.
Copilul este informat asupra drepturilor sale precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:39

Copilul are obligatia de a-si asculta parintii.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

166 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:43

De la: nastasemihail, la data 2011-05-08 03:39:45Copilul are obligatia de a-si asculta parintii.

eram la drepturi !!!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:46

De la: rundschrift, la data 2011-05-08 03:43:23
De la: nastasemihail, la data 2011-05-08 03:39:45Copilul are obligatia de a-si asculta parintii.

eram la drepturi !!!

Nu e topic de drepturi ptr copii.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:47

Unui copil ce i se spune numai de drepturi, devine un monstru, mai tirziu.

Fosta membra 9am.ro

166 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:49

De la: nastasemihail, la data 2011-05-08 03:47:13Unui copil ce i se spune numai de drepturi, devine un monstru, mai tirziu.

Drepturile unora sunt corelative cu obligațiile altora :)

Despre asta, poate altă dată

Noapte bună, Mihai

(contra , rămân)

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2011, ora 03:58

De la: rundschrift, la data 2011-05-08 03:49:49
De la: nastasemihail, la data 2011-05-08 03:47:13Unui copil ce i se spune numai de drepturi, devine un monstru, mai tirziu.

Drepturile unora sunt corelative cu obligațiile altora :)

Despre asta, poate altă dată

Noapte bună, Mihai

(contra , rămân)

Noapte buna.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2011, ora 09:56

De la: _KARPOV, la data 2011-05-08 00:52:51
De la: rundschrift, la data 2011-05-07 20:04:47

contra.

eu nu te inteleg, mai copile ! inveti la scoala despre Istorie, Geografie, Matematematica, Fizica sau Chimie ? te OBLIGA cineva sa devii matematician daca tu ai aptitudini si chemare catre Literatura, de ex. ? NU, mai copile : treci prin toate, afli despre ce-i vorba, dar de ALES alegi TU spre ce te vei indrepta ! asa-i si cu Religia : NU TE OBLIGA nimeni sa devii nici Sfint, nici preot si nici calugar ! primesti doar niste elemente de baza ale unei vieti spirituale si de aici, pe mai departe, tu HOTARASTI ce vei face ! care-i problema ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2011, ora 10:00

De la: rundschrift, la data 2011-05-08 03:43:23

eram la drepturi !!!

NU ! pina a Pretinde Drepturi, respecta-ti Obligatiile si invata ce- Disciplina ! daca se inverseaza ordinea invatarii responsabilizarii, Lumea devine un Haos.....ceea ce se si cam intimpla !

Pagini: << 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religia in scoli, pro sau contra ?
Mergi la: