back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia in scoli, pro sau contra ?

Pagini: << 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 >> Sari la pagina:

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 19 Martie 2011, ora 14:29

De la: 9am121159, la data 2011-03-19 13:33:48ana totir a scris,

Cum adica sunt putini cei care afla calea , parca erau 87% ortodocsi ? Sau ne mint preotii ? Pai daca ei mint atunci de ce i-as crede atunci cand afirma ca este dumnezeu ? De ce i-as crede pe cei care au scris biblia . Din cate stiu eu , cei care au scris evangheliile ,erau niste retardati si niste betivi , poti dovedi contrariul ?
--------------------
Fi convinsa ca preoti te mint,ca sa te luminezi studiaza Biblia.Iata ce porunceste Dumnezeu:
Faptele Apostolilor 17/30Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință, și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
Deci pocainta este poarta cea stramta,cea dispretuita de majoritatea oamenilor este pe primul loc,dar ai grija sa nu te ratacesti.Biserica cea adevarata este:Apocalipsa 14/12Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.
Biserica care nu are toate cele 10 porunci si credinta lui Isus este ratacita,nu este adevarata.
Spune si tu un verset in care scrie ca cei ce au scris Sf.Evanghelii erau betivi....eu nu am gasit.

Lupu sa imbracat in verde ca sa o intimideze pe scufita rosie...

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Arthemis

390 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 02:04

Ei da, numai voi detineti "Adevarul" si numai voi veti cunoaste mantuirea - nu cotraziceasta total ceea ce reprezinta insusi Dumnezeu? Cui i-a intors El spatele? Aud? Cum este pilda cu oaia ratacita? Aud? Cine a fost Maria Magdalena si a fost afurisita, asa cum fac pastorii vostrii cu cei ce, zic ei, pacatuiesc??? Aud???

Hai ca mi-am iesit din papuci - sunt satula de rastamacitorii astia ai Bibliei, care, cand vorbesc, la doua, trei cuvinte, baga cate un citat din Biblie, scos din context si interpretat pe gustul lor!

Nu stiti altceva decat "pocaiti-va", da' va intreb eu: stiti, cu adevarat, ce inseamna pocainta??? Nu, nu botezul intr-o secta - si ca o paranteza: stiti ca este cel mai mare pacat sa te lepezi de religia in care te-ai nascut si ai fost botezat??? - dupa interese si ideea ca veti fi "alesii" - nimeni nu este cu pile in fata "Judecatii de Apoi", viata traita in dogme si chingi impuse de comunitate!!! Terminati cu prostiile!

Daca traiti cu Scriptura sub perna, unde va este iubirea de semeni, smerenia (ideea de a fi doar tu alesul este ingamfare nu smerenie!!!) bunatatea, iertarea???

Tot Biblia zice:
"Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Și vor înșela pe mulți." (Matei 24:5)
"Se vor scula mulți proroci mincinoși și vor înșela pe mulți." (Matei 24:11)
"Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici sau acolo”, să nu-l credeți." (Matei 24:23)
"Căci se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși; vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși." (Matei 24:24)

Si ma opresc aici, dar nu inainte de a-mi exprima propria credinta: Oricum i-ai spune (Dumnezeu, Alah, Isten, Divinitate suprema, etc), este Unic si nici un preot, pastor, sau mai stiu eu ce, din lume nu e altceva decat un om, un intermediar (supus slabiciunilor omenesti, deci) care judeca (contrar a ceea ce zice Biblia, deci - "sa nu judeci") sau te "pedepseste" - penitenta (iar contrar a ceea ce zice Biblia: "Dumnezeu este iubire")!!! Toti, fara exceptie, vom fi Judecati cu aceeasi masura si va conta cum am trait - indiferent de dogme, secte, religii - pentru faptele, gandurile si sufletul nostru!

Cu asta am incheiat si este prima si ultima oara cand "vorbesc" despre asta, aici!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 16:01

"pocăința" nu are nici o legătură cu apartenența la o religie, ci ține de conștiința omului! Este ceea ce orice om normal face în fiecare seară, când se pune-n pat, la culcare...și anume un control de conștiință, în care analizezi greșelile pe care le-ai făcut, urmată de părerea de rău, efortul de a nu repeta și totodată îndrepta acele greșeli.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 16:13

Dorulet, cred ca este mai mult de atita....

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 16:19

De la: tilsor, la data 2011-03-20 16:13:48Dorulet, cred ca este mai mult de atita....

Da?! De ce? Că așa ai visat tu azi-noapte?
Nu mai inventați și nu mai adăugați după bunul-plac sau după cum vă spune popa, pastorul sau nu mai știu ce alt habotnic....
Dacă nu ești mulțumit cu definiția pe care am dat-o eu...caută în Dex...eu nu am făcut-o

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2011, ora 10:11

De la: Dorulet, la data 2011-03-20 16:01:08 "pocăința" nu are nici o legătură cu apartenența la o religie, ci ține de conștiința omului! Este ceea ce orice om normal face în fiecare seară, când se pune-n pat, la culcare...și anume un control de conștiință, în care analizezi greșelile pe care le-ai făcut, urmată de părerea de rău, efortul de a nu repeta și totodată îndrepta acele greșeli.

Musai trebue mers la preot ,sa-ti de si matanii de facut!
Grija mare sa nu iasa cu virgula, numarul!

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Martie 2011, ora 15:32

De la: Dorulet, la data 2011-03-20 16:01:08 "pocăința" nu are nici o legătură cu apartenența la o religie, ci ține de conștiința omului! Este ceea ce orice om normal face în fiecare seară, când se pune-n pat, la culcare...și anume un control de conștiință, în care analizezi greșelile pe care le-ai făcut, urmată de părerea de rău, efortul de a nu repeta și totodată îndrepta acele greșeli.

aici ai dreptate : tine de constiinta omului ! tu, in cazul in care iti faci o trecere in revista, a ceea ce ai zis si facut, esti unul din putinele cazuri fericite care -si face acest examen de constiinta....pacat ca dupa ce-l faci, continui sa dai cu piatra de cele mai multe ori, degeaba....nu intotdeauna, ca acum de ex., dar de cele mai multe ori ! ...oricum , voiam sa spun, de fapt, ca unul din rolurile bisericii , asta ar fi : invatarea copilului, de mic, sa-si faca acest examen de constiinta !

9am246423

7 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2011, ora 23:24

contra ! sa va ia dracu cu popii vostri cu tot, voi ii platiti, iar ei va indobitocsc, idiotesc, pe banii vostri prostilor !

sus prostimea, sus popimea, si-apoi sa va plangeti ca sunteti guvernati de smecheri si filfizoni prostiti ! sa va de idioti majoritari !

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2011, ora 18:05

Ufff...Auch...buba

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 26 Martie 2011, ora 15:43

De la: 9am246423, la data 2011-03-21 23:24:37contra ! sa va ia dracu cu popii vostri cu tot, voi ii platiti, iar ei va indobitocsc, idiotesc, pe banii vostri prostilor !

sus prostimea, sus popimea, si-apoi sa va plangeti ca sunteti guvernati de smecheri si filfizoni prostiti ! sa va de idioti majoritari !

Aici nu e vorba de profesorii de religie ? Ce are popa cu scoala ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2011, ora 15:47

Pocainta - face poc constiinta

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 10:44

De la: gabigabi, la data 2011-03-21 15:32:13

aici ai dreptate : tine de constiinta omului ! tu, in cazul in care iti faci o trecere in revista, a ceea ce ai zis si facut, esti unul din putinele cazuri fericite care -si face acest examen de constiinta....pacat ca dupa ce-l faci, continui sa dai cu piatra de cele mai multe ori, degeaba....nu intotdeauna, ca acum de ex., dar de cele mai multe ori ! ...oricum , voiam sa spun, de fapt, ca unul din rolurile bisericii , asta ar fi : invatarea copilului, de mic, sa-si faca acest examen de constiinta !

Si constiinta,nu si nu

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 10:52

De la: Tramp, la data 2011-03-21 10:11:54

Musai trebue mers la preot ,sa-ti de si matanii de facut!
Grija mare sa nu iasa cu virgula, numarul!

Pocainta este o parere de rau pentru pacatele, relele comise si dorinta de-a nu le mai repeta. Din pacate, si acest termen a fost demonetizat.
Multi apartinatori unor religii sau secte neoprotestante isi spun pocaiti. Dar multi habar nu au ce cred si n-au ,,nici o treaba " cu starea de fapt! (adica m-ar manca dac-ar putea!!!)

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 15:22

O sa te haleasca negresit...pe muzica de Bach

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 14:57

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2011, ora 01:00

De la: _KARPOV, la data 2011-04-02 14:57:41

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2011, ora 14:03

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 7 Aprilie 2011, ora 00:52

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2011, ora 20:46

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2011, ora 10:15

Religia din scoli o sa dispara in cel mult 2 ani ....dupa ce voi castiga eu procesul pentru daune morale deschis impotriva statului roman si a bisericii ortopedice !

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2011, ora 23:40

Pro contra !

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 11:40

De la: homeless, la data 2011-04-11 23:40:17Pro contra !

Idem

originala ...nu-mi plac copiile .
9am246853

30 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 18:15

"La teologi, neputând demonstra cele afirmate, sânt nevoiți să facă o sumedenie de disocieri, până obosesc spiritul: e tocmai ceea ce vor. De câtă virtuozitate e nevoie pentru a clasifica îngerii în zeci de specii!
Să nu insistăm în ceea ce-l privește pe Dumnezeu: "infinitatea" lui a vlăguit multe creiere

Ca să mânuiești oamenii, trebuie să ai viciile lor, și încă să le ai cu vârf și îndesat. Gândiți-vă cum a fost cu papii: cât s-au dedat preacurviei, incestului și asasinatului, au dominat întreaga suflare lumească, iar Biserica era atotputernică.
De când respectă poruncile învățăturii bisericești, și-au pierdut puterea: abstinența și cumpătarea le vor fi fost fatale; devenind respectabili, nu mai sânt temuți de nimeni. Pilduitor asfințit al unei instituții."

Emil Cioran

9am246853

30 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 18:23

Interviu cu istoricul NEAGU DJUVARA
Djuvara: "România a rămas în urmă și fiindcă e ortodoxă"

Totuși, oricât de repede am merge, continuăm să fim în urma Ungariei, Poloniei, Cehiei?

N.D.: Ne-au oprit din cursa apropierii de Occident cei 50 de ani de comunism.

Și Polonia, și Cehia, și Ungaria au fost blocate de comunism, dar și-au revenit mai repede. Pe noi ce ne-a oprit?

N.D.: Ele „nu e ortodoxe".

Ortodoxia ne ține pe loc?

N.D.: Precis.

19 Noiembrie 2010

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2011, ora 17:06

De la: 9am246853, la data 2011-04-12 18:23:09

Totuși, oricât de repede am merge, continuăm să fim în urma Ungariei, Poloniei, Cehiei?

Și Polonia, și Cehia, și Ungaria au fost blocate de comunism, dar și-au revenit mai repede. Pe noi ce ne-a oprit?

19 Noiembrie 2010

si cu ce-i mai breaz Catolicismul , ca daca iei un pic la analizat figura centrala a adoratiei lor e fecioara Maria, adica Matricea Materiala , ori Ortodoxia e cu mult peste catolicism, intrucit figura centrala e IIsus Hristos , adica omul Indumnezeit ?!

9am246777__

5 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2011, ora 21:19

De la: gabigabi, la data 2011-04-13 17:06:55

19 Noiembrie 2010

si cu ce-i mai breaz Catolicismul , ca daca iei un pic la analizat figura centrala a adoratiei lor e fecioara Maria, adica Matricea Materiala , ori Ortodoxia e cu mult peste catolicism, intrucit figura centrala e IIsus Hristos , adica omul Indumnezeit ?!

"Este foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica unilaterala, sa descoperi ca religia ta este gresita. Orice credincios care citeste atent Biblia isi da seama repede ca este o diferenta intre cele scrise in Biblie si cele propagate de catre biserici. Bisericile cred ca detin puterea de-a interpreta Biblia dupa bunul plac. Ele si-au autoproclamat abuziv autoritatea de a spune ca nu este totdeauna asa cum spune Biblia, ci si cum ne spune asa-zisa "Traditie" (falsurile din textele canonice, adaugirile nebiblice posttestamentare, "portita" prin care bisericile au introdus in practica de zi cu zi felurite erezii, spunând ca acestea ar veni de la Dumnezeu !). Iata-le:

300 d.C. - Rugaciuni pentru morti
300 d.C. - Facerea semnului crucii
375 d.C. - Inchinarea la sfinti si la îngeri
394 d.C. - Instituirea împartasaniei
431 d.C. - Maria este proclamata divina
500 d.C. - Preotii incep sa se imbrace altfel decât laicii
526 d.C. - Maslul
593 d.C. - Invatatura despre purgatoriu
600 d.C. - Liturghia este tinuta in limba latina
600 d.C. - Rugaciuni adresate Mariei
607 d.C. - Bonifaciu III este proclamat cel dintâi Papa
709 d.C. - Sarutarea papucului papal
786 d.C. - Inchinarea la imagini si la relicve
850 d.C. - Folosirea apei sfintite
995 d.C. - Canonizarea sfintilor morti
998 d.C. - Postul de vineri si din preajma sarbatorilor mari
1079 d.C. - Celibatul preotilor
1090 d.C. - Rugaciuni pe bani
1184 d.C. - Inchizitia
1190 d.C. - Vânzarea indulgentelor
1215 d.C. - Transubstantierea
1229 d.C. - Biblia este interzisa laicilor
1439 d.C. - Doctrina celor sapte sacramente
1508 d.C. - "Ave Maria" este aprobata ca rugaciune liturgica
1545 d.C. - Traditia are aceiasi autoritate ca si Biblia
1546 d.C. - Adaugarea unor apocrife la Biblie
1854 d.C. - Doctrina conceptiei imaculate a Mariei
1870 d.C. - Infailibilitatea papala
1950 d.C. - Doctrina inaltarii la cer a Mariei
1965 d.C. - Maria proclamata ca Mama a Bisericii"

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2011, ora 17:55

De la: 9am246777__, la data 2011-04-13 21:19:29

19 Noiembrie 2010

"Este foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica unilaterala, sa descoperi ca religia ta este gresita. Orice credincios care citeste atent Biblia isi da seama repede ca este o diferenta intre cele scrise in Biblie si cele propagate de catre biserici. Bisericile cred ca detin puterea de-a interpreta Biblia dupa bunul plac. Ele si-au autoproclamat abuziv autoritatea de a spune ca nu este totdeauna asa cum spune Biblia, ci si cum ne spune asa-zisa "Traditie" (falsurile din textele canonice, adaugirile nebiblice posttestamentare, "portita" prin care bisericile au introdus in practica de zi cu zi felurite erezii, spunând ca acestea ar veni de la Dumnezeu !). Iata-le:

300 d.C. - Rugaciuni pentru morti
300 d.C. - Facerea semnului crucii
375 d.C. - Inchinarea la sfinti si la îngeri
394 d.C. - Instituirea împartasaniei
431 d.C. - Maria este proclamata divina
500 d.C. - Preotii incep sa se imbrace altfel decât laicii
526 d.C. - Maslul
593 d.C. - Invatatura despre purgatoriu
600 d.C. - Liturghia este tinuta in limba latina
600 d.C. - Rugaciuni adresate Mariei
607 d.C. - Bonifaciu III este proclamat cel dintâi Papa
709 d.C. - Sarutarea papucului papal
786 d.C. - Inchinarea la imagini si la relicve
850 d.C. - Folosirea apei sfintite
995 d.C. - Canonizarea sfintilor morti
998 d.C. - Postul de vineri si din preajma sarbatorilor mari
1079 d.C. - Celibatul preotilor
1090 d.C. - Rugaciuni pe bani
1184 d.C. - Inchizitia
1190 d.C. - Vânzarea indulgentelor
1215 d.C. - Transubstantierea
1229 d.C. - Biblia este interzisa laicilor
1439 d.C. - Doctrina celor sapte sacramente
1508 d.C. - "Ave Maria" este aprobata ca rugaciune liturgica
1545 d.C. - Traditia are aceiasi autoritate ca si Biblia
1546 d.C. - Adaugarea unor apocrife la Biblie
1854 d.C. - Doctrina conceptiei imaculate a Mariei
1870 d.C. - Infailibilitatea papala
1950 d.C. - Doctrina inaltarii la cer a Mariei
1965 d.C. - Maria proclamata ca Mama a Bisericii"

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2011, ora 09:56

19 Noiembrie 2010

Ei , cel putin , si-au dat seama ca dumnezeu nu exista ,asa ca i-au gasit inlocuitori ......pamanteni !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Aprilie 2011, ora 10:22

De la: CR0N0S, la data 2011-04-18 09:56:48

19 Noiembrie 2010

Ei , cel putin , si-au dat seama ca dumnezeu nu exista ,asa ca i-au gasit inlocuitori ......pamanteni !

si uite asa se confirma faptul ca terra e condusa de satan si face tot ce poate sa-si tina aici sclavii ce trebuie sa lucreze pamintul= materia !

trotineta

15 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2011, ora 11:22

De la: gabigabi, la data 2011-04-18 10:22:48
De la: CR0N0S, la data 2011-04-18 09:56:48

19 Noiembrie 2010

si uite asa se confirma faptul ca terra e condusa de satan si face tot ce poate sa-si tina aici sclavii ce trebuie sa lucreze pamintul= materia !

....și uite așa dovedești cât de involuată mintal ești ! o pleașcă mai mare, decât această afirmație pe care tocmai ai făcut-o,chiar că n-am citit niciodată de la tine,scrisă negru pe alb, s-a clarificat situația, a dvenit, indubitabilă !

Pagini: << 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religia in scoli, pro sau contra ?
Mergi la: