back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia in scoli, pro sau contra ?

Pagini: << 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Octombrie 2011, ora 07:41

De la: Tycuu, la data 2011-10-05 19:13:48
De la: gabigabi, la data 2011-10-05 17:49:19 cred ca cel mai corect si echidistant, ptr. toate cultele , ar fi Scoala de Duminica la care sa se duca NUMAI CINE VREA ! oricum : daca scoala Nu pune nimic la Temelia educatiei copilului, Statul e laic si n-o face si parinti n-au timp, atunci CINE se ocupa ca acel copil sa creasca in asa fel incit sa fie OM si nu Animal ? cine il educa, Strada , televizorul ?

sml-happy0158: E bine si cu Scoala de duminica cum spui matale, dar consider ca cea mai buna educatie crestina si educatia ca acel copil sa ajunga OM i-o dau parintii in cei "7 ani de acasa "!

si daca ei insisi nu o au, la mina cui lasi educatia copilului ? cine ii da elementele de baza, Strada, televizorul ? eu despre asta spun !

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2011, ora 10:00

De la: gabigabi, la data 2011-10-06 07:41:37
De la: Tycuu, la data 2011-10-05 19:13:48
De la: gabigabi, la data 2011-10-05 17:49:19 cred ca cel mai corect si echidistant, ptr. toate cultele , ar fi Scoala de Duminica la care sa se duca NUMAI CINE VREA ! oricum : daca scoala Nu pune nimic la Temelia educatiei copilului, Statul e laic si n-o face si parinti n-au timp, atunci CINE se ocupa ca acel copil sa creasca in asa fel incit sa fie OM si nu Animal ? cine il educa, Strada , televizorul ?

sml-happy0158: E bine si cu Scoala de duminica cum spui matale, dar consider ca cea mai buna educatie crestina si educatia ca acel copil sa ajunga OM i-o dau parintii in cei "7 ani de acasa "!

si daca ei insisi nu o au, la mina cui lasi educatia copilului ? cine ii da elementele de baza, Strada, televizorul ? eu despre asta spun !

E bine pusa problema , strada , televizorul, chiar anturajul sunt mijloace de educare ca sunt bune sau nu, depinde de ce vrea copilul sa ia ca exemple , aceste mijloace cateodata caleste copilul ca sa inteleaga ce e bine sa ia din exemple , cateodata il strica , ii strica viitorul.Scoala de duminica cu invataturile religioase e si ea un factor bun de educare necesar in bine al copilului ,dar depinde de placerea, de voia parintilor de a duce copilul la aceasta scoala , de asta m-am referit sa fie ca materie in scoli. Parintii au un rol hotarator in educarea copilului, dar daca ei nu au bun exemplu cum spui matale , in cazul asta copilului ii ramane strada , televizorul si urmarile se vad cand vezi cum a ajuns fiecare copil in viata !

Raporteaza abuz de limbaj
Tycu
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 6 Octombrie 2011, ora 17:32

-----------------
Cea mai buna educatie crestina,o da scoala,majoritatea parintilor,nu cunosc religie.Rezultatele le vedem chiar pe acest sait.Ei pot da educatie,dar educatia nu este acelasi lucru cu credinta.

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 11:03

De la: 9am121159, la data 2011-10-06 17:32:01sml-happy0158: E bine si cu Scoala de duminica cum spui matale, dar consider ca cea mai buna educatie crestina si educatia ca acel copil sa ajunga OM i-o dau parintii in cei "7 ani de acasa "!
-----------------
Cea mai buna educatie crestina,o da scoala,majoritatea parintilor,nu cunosc religie.Rezultatele le vedem chiar pe acest sait.Ei pot da educatie,dar educatia nu este acelasi lucru cu credinta.

Da , adevarata religie in scoala se invata, dar atat educatia civica cat si dragostea copilului pentru credinta tot de acasa o invata un copil , ca degeaba invata in scoala religia daca acasa are familia din atei , care considera ca numai cu cureaua pe sezut sau urecheatul il invata pe copil educatia !

Tycu
Fosta membra 9am.ro

290 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 11:29

Nea` Tycule religia ar trebui sa ramana in seama bisericii si scoala sa se ocupe de educarea elevilor. Ce se face azi in scoala e un fel de ghiveci calugaresc din care copiii nu prea servesc. Iote si matale ce rezultate sunt la examene! Atat la cele ale elevilor absolventi cat si la cele ale profesorilor.

,,A gāndi este cel mai greu lucru, de aceea majoritatea oamenilor judeca..."
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 14:13

Depinde si de copil,poate invata religie si in scoala,biserica,acasa,dar adevarata trezire vine de la Dumnezeu.Santem diferiti,chiar intre ucenici,a fost un Toma,un Iuda,un Petru........

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 15:48

De la: joi, la data 2011-10-07 11:29:02Nea` Tycule religia ar trebui sa ramana in seama bisericii si scoala sa se ocupe de educarea elevilor. Ce se face azi in scoala e un fel de ghiveci calugaresc din care copiii nu prea servesc. Iote si matale ce rezultate sunt la examene! Atat la cele ale elevilor absolventi cat si la cele ale profesorilor.

Poate o sa iti para ciudata afirmatia mea, dar biserica nu are treaba cu indoctrinarea in religie ,cu invatarea religiei si educarea crestina ! Ca nu ai sa vezi vre un preot ca la slujba explica enoriasilor istoria religiei , ce este religia si ce rol are Dumnezeu , Isus si credinta in ei ! Rolul bisericii impreuna cu preotii ei este doar de a fii un mijlocitor intre oameni si puterea Divina ! Scoala si parintii au acest rol de a educa un copil in spiritul credintei , adica sa fie cu " frica lui Dumnezeu " pentru a fii OM in viata ! Da , asa e in scoala ,e un fel de ghiveci si asta e din cauza sistemului, la fel si rezultatele la examen , pai elevii considera scoala un fel de disco club au uitat sa invete , profesorii sunt dezinteresati din cauza banilor, guvernul la fel ... ! asa ca ..!

Tycu
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 15:54

De la: 9am121159, la data 2011-10-07 14:13:37Depinde si de copil,poate invata religie si in scoala,biserica,acasa,dar adevarata trezire vine de la Dumnezeu.Santem diferiti,chiar intre ucenici,a fost un Toma,un Iuda,un Petru........

sml-confused0067: Normal ca depinde si de copil , important este ca acesti factori , scoala , acasa ,sa isi faca datoria pregatind copilul pentru credinta ca atunci Dumnezeu ii va da adevarata trezire !

Tycu
july

563 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 18:54

De la: Tycuu, la data 2011-10-07 11:03:12
De la: 9am121159, la data 2011-10-06 17:32:01sml-happy0158: E bine si cu Scoala de duminica cum spui matale, dar consider ca cea mai buna educatie crestina si educatia ca acel copil sa ajunga OM i-o dau parintii in cei "7 ani de acasa "!
-----------------

Da , adevarata religie in scoala se invata, dar atat educatia civica cat si dragostea copilului pentru credinta tot de acasa o invata un copil , ca degeaba invata in scoala religia daca acasa are familia din atei , care considera ca numai cu cureaua pe sezut sau urecheatul il invata pe copil educatia !

Ai dreptate pe jumatate: degeaba se preda religia la scoala daca acasa i se explica altceva. Pe de alta parte sa nu crezi ca ateii isi educa copiiii cu ajutorul curelei sau urecheatului.Nu am avut parte de asa ceva si la randul meu nici eu nu aplic asemenea pedepse, nici acasa, nici la scoala! Sunt convinsa ca agresivitatea naste agresivitate.
Dar, nu sunt de acord nici cu faptul ca un copil trebuie sa traiasca cu "frica lui dumnezeu" Mi se pare revoltator.
Poate ca in secolul trecut mai puteai amagi copiii cu aceste vorbe dar copiii de azi sunt mai trezi.

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2011, ora 09:47

De la: july, la data 2011-10-07 18:54:25
De la: Tycuu, la data 2011-10-07 11:03:12
-----------------

Ai dreptate pe jumatate: degeaba se preda religia la scoala daca acasa i se explica altceva. Pe de alta parte sa nu crezi ca ateii isi educa copiiii cu ajutorul curelei sau urecheatului.Nu am avut parte de asa ceva si la randul meu nici eu nu aplic asemenea pedepse, nici acasa, nici la scoala! Sunt convinsa ca agresivitatea naste agresivitate.
Dar, nu sunt de acord nici cu faptul ca un copil trebuie sa traiasca cu "frica lui dumnezeu" Mi se pare revoltator.
Poate ca in secolul trecut mai puteai amagi copiii cu aceste vorbe dar copiii de azi sunt mai trezi.

Matale spui.."degeaba se preda religia la scoala daca acasa i se explica altceva"... da, de acord si eu am spus asa ceva ! In legatura cu urecheatul, adevarul este ca si credinciosii mai folosesc metoda asta care sa recunoastem cam e necesara de multe ori , e adevarat ca nu toate familile practica cureaua si urecheatul , dar eu m-am referit la faptul ca la familile de atei in afara de urecheat si cureaua (daca e cazul la cine foloseste metoda asta ma refer ),un copil alta educatie nu mai primeste !Domnita , trebuie sa recunoastem ca in familia unde nu primeste pe langa educatia civica si educatia crestina religioasa , fara sa traiasca cu " frica de Dumnezeu " , copilul ala este needucat sau cu educatie pe sfert ,el se va comporta ca un animal dresat ca la circ ,fara sa inteleaga de ce trebuie sa se comporte asa, fara sa inteleaga lumea asta si cum la circ s-a intamplat ca animalul sa isi atace dresorul , asa te poti astepta si de la acest copil "fara frica de Dumnezeu " . ! Domnita , asa este cu agresivitatea , , nu inseamna sa omori copilul in bataie daca greseste , ! Domnita , din copii din secolul trecut , au aparut oameni de valoare , savanti , din astia de azi nu stiu ce o sa iasa !

Tycu
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2011, ora 21:04

Depinde si de copil,poate invata religie si in scoala,biserica,acasa,dar adevarata trezire vine de la Dumnezeu.Santem diferiti,chiar intre ucenici,a fost un Toma,un Iuda,un Petru........
-----------
sml-confused0067: Normal ca depinde si de copil , important este ca acesti factori , scoala , acasa ,sa isi faca datoria pregatind copilul pentru credinta ca atunci Dumnezeu ii va da adevarata trezire !
------------
Cand am facut eu scoala,religia s-a scos.Mama mea toata viata a avut credinta in Dumnezeu,la nivelul ortodoxiei,fara sa cunoasca ceva din Biblie,pentru ca nu avea in acea vreme mai nimeni Biblie.Tinea saracuta toate posturile de peste an inclusiv miercurea si vinerea,dupa cum era randuiala biserici.La scoala ni se explica ca nu exzista Dumnezeu,ca tot ce facem este prin noi.UTC,si PCR,ne educa ca nu exzista Dumnezeu,ne cauta chiar prin biserici.Cu toate acestea Dumnezeu a intervenit si m-a trezit,prin vise,vedenii si raspunsuri la rugaciuni.M-a convins atat de puternic incat daca toti oamenii de pe pamant ar spune ca nu exzista Dumnezeu,eu as fi impotriva tuturor.Deci Dumnezeu poate interveni daca santem educati religios,si daca nu santem educati.Important este sa-L cautam cu toata inima si El se va lasa gasit,asa de bun este Dumnezeu.Pace si lumina.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 01:36

Am trimis un email lui dumnezeu....sa-i cer parerea....Nu mi-a raspuns....banuiesc ca nu e interesat de religia in scoli....
E o aberatie....mai ramane sa predam religia la cresa si in WC-urile publice......ca sa fie omul conectat in permanenta la i-realitatea crestina......ortodoxa....sau doxa....ca nici nu mai stiu care religie e cea ne-adevarata.....Bramburiciul de isus.....din cauza inculturii personale....nu a lasat si el ceva scris....ca sa ne lamureasca....asa ca au aparut o gramada mare de destepti care nu mai inteleg nimic.....din cuvantul ne...scris....

july

563 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 08:57

De la: 9am121159, la data 2011-10-08 21:04:19 Depinde si de copil,poate invata religie si in scoala,biserica,acasa,dar adevarata trezire vine de la Dumnezeu.Santem diferiti,chiar intre ucenici,a fost un Toma,un Iuda,un Petru........
-----------
------------
Cand am facut eu scoala,religia s-a scos.Mama mea toata viata a avut credinta in Dumnezeu,la nivelul ortodoxiei,fara sa cunoasca ceva din Biblie,pentru ca nu avea in acea vreme mai nimeni Biblie.Tinea saracuta toate posturile de peste an inclusiv miercurea si vinerea,dupa cum era randuiala biserici.La scoala ni se explica ca nu exzista Dumnezeu,ca tot ce facem este prin noi.UTC,si PCR,ne educa ca nu exzista Dumnezeu,ne cauta chiar prin biserici.Cu toate acestea Dumnezeu a intervenit si m-a trezit,prin vise,vedenii si raspunsuri la rugaciuni.M-a convins atat de puternic incat daca toti oamenii de pe pamant ar spune ca nu exzista Dumnezeu,eu as fi impotriva tuturor.Deci Dumnezeu poate interveni daca santem educati religios,si daca nu santem educati.Important este sa-L cautam cu toata inima si El se va lasa gasit,asa de bun este Dumnezeu.Pace si lumina.

Sigur, poti sa-l cauti daca crezi ca exista.Eu nu am nici cea mai mica indoiala ca poate-poate voi aveti dreptate si totusi exista! Nu.Asa ca nu am ce sa caut.

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 10:21

De la: 9am121159, la data 2011-10-08 21:04:19 Depinde si de copil,poate invata religie si in scoala,biserica,acasa,dar adevarata trezire vine de la Dumnezeu.Santem diferiti,chiar intre ucenici,a fost un Toma,un Iuda,un Petru........
-----------
------------

Asa este,inainte era credinta mai adancita in oameni chiar si fara Biblie , credinta religioasa se transmitea din parinte la copil , inainte se respectau toate cerintele religiei, posturile erau respectate , mersul la biserica era o sarbatoare, credinta in Dumnezeu era mare , inainte fiecare parinte isi educa copilul in credinta ,o educatie adevarata si frumoasa .O data cu venirea comunismului a inceput lupta impotriva credintei, au vrut sa faca "omul nou " indepartandu-l de Dumnezeu, luandu-i obiceiurile , traditia , fortandu-i sa creada ideea falsa ca Dumnezeu nu exista . Ca Dumnezeu exista asta e clar, se vede, ca tot ce se intampla pe pamant se face numai cu voia Lui si puterea Lui , dar din pacate si acum mai sunt multi "legati la ochii" care nu vor sa vada,sunt ramasite din comunismul ateu !!!

Tycu
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 10:35

De la: july, la data 2011-10-09 08:57:56
-----------
------------

Sigur, poti sa-l cauti daca crezi ca exista.Eu nu am nici cea mai mica indoiala ca poate-poate voi aveti dreptate si totusi exista! Nu.Asa ca nu am ce sa caut.

sml-confused0067: :sml-confused0067Domnita , pe Dumnezeu nu trebuie sa il cauti ca El nu se ascunde de nimeni,Dumnezeu este in fata ta ,doar trebuie sa cauti faptele Lui sa intelegi tot ce se intampla in lumea asta si atunci il vezi, pe Dumnezeu il vezi daca ii vezi faptele Sale ,!

Tycu
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 10:59

De la: _KARPOV, la data 2011-10-09 01:36:10

Am trimis un email lui dumnezeu....sa-i cer parerea....Nu mi-a raspuns....banuiesc ca nu e interesat de religia in scoli....
E o aberatie....mai ramane sa predam religia la cresa si in WC-urile publice......ca sa fie omul conectat in permanenta la i-realitatea crestina......ortodoxa....sau doxa....ca nici nu mai stiu care religie e cea ne-adevarata.....Bramburiciul de isus.....din cauza inculturii personale....nu a lasat si el ceva scris....ca sa ne lamureasca....asa ca au aparut o gramada mare de destepti care nu mai inteleg nimic.....din cuvantul ne...scris....

Domn Karpov ,Dumnezeu nu ti-a raspuns la e-mail pentru ca nu i-ai vorbit in limba Lui, I-ai vorbit intr-o limba necunoscuta de nimeni ! Invata limba Lui si o sa -ti raspunda ! Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun ! Da , religia trebuie predata peste tot si te asigur ca Isus a lasat scris despre faptele Sale , sunt documente autentice din timpul Lui cat a a fost pe pamant, dar daca nu le cauti si nu le intelegi limba in care sunt scrise nu ai sa pricepi nimic din tot ce se intampla pe pamant ,iar cei care nu inteleg nimic acei " destepti " sunt de fapt

Tycu
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 14:58

[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
Deocamdata esti fara Dumnezeu si fara Domnul Isus.Te simti bine in legiunea care te calauzeste,cu varsta te vei schimba,si o sa-ti para rau de ce ai scris.Domnul sa te lumineze,sa te despietreasca,sa te trezeasca.Multa pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 15:26

Asa este,inainte era credinta mai adancita in oameni chiar si fara Biblie , credinta religioasa se transmitea din parinte la copil , inainte se respectau toate cerintele religiei, posturile erau respectate , mersul la biserica era o sarbatoare, credinta in Dumnezeu era mare , inainte fiecare parinte isi educa copilul in credinta ,o educatie adevarata si frumoasa .O data cu venirea comunismului a inceput lupta impotriva credintei, au vrut sa faca "omul nou " indepartandu-l de Dumnezeu, luandu-i obiceiurile , traditia , fortandu-i sa creada ideea falsa ca Dumnezeu nu exista . Ca Dumnezeu exista asta e clar, se vede, ca tot ce se intampla pe pamant se face numai cu voia Lui si puterea Lui , dar din pacate si acum mai sunt multi "legati la ochii" care nu vor sa vada,sunt ramasite din comunismul ateu !!!
----------------
Da domnule Tycuu,pe vremuri era mai multa credinta,desi oamenii nu aveau cunostinte Biblice.Tot ce aveau,transmiteau prin viu grai.Mama ne povestea cum a mers pe jos pina la sf.Patru de la Maglavit pentru ca pe vremea aceia nu erau mijloace de transport ca in zilele noastre.Acolo s'a gasit unul sa fure punga cu bani,a unui semen.Acel om s'a plans.Sf.Petru s'a rugat lui Dumnezeu sa fie descoperit hotul.Si deodata hotul sarea in sus prin multime si bolborosea.Toti si-au dat seama cine este hotul,au luat punga cu bani si au inapoiat-o celui care a fost pradat.Oamenii pe timpuri nu prea aveau scoli,deaceia Dumnezeu punea in miscare minunile Lui,prin care oamenii erau mai credinciosi.Acum majoritatea au facut scoli si s'au ingamfat,crezandu-se mai sus de Dumnezeu.Daca ar lua aminte la lucrarile Lui si-ar da seama ca sant un nimic in fata unui Dumnezeu asa de mare.Slava si lauda Lui in veci de veci Amin.

Fosta membra 9am.ro

290 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Octombrie 2011, ora 15:59

Mari minuni se mai faceau la Maglavit! Pe vremea aceea lumea n-avea acces la internet

,,A gāndi este cel mai greu lucru, de aceea majoritatea oamenilor judeca..."
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 08:52

Religia sa se prede3a la scolile de DUMINICA!

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 10:19

De la: 9am121159, la data 2011-10-09 15:26:47Asa este,inainte era credinta mai adancita in oameni chiar si fara Biblie , credinta religioasa se transmitea din parinte la copil , inainte se respectau toate cerintele religiei, posturile erau respectate , mersul la biserica era o sarbatoare, credinta in Dumnezeu era mare , inainte fiecare parinte isi educa copilul in credinta ,o educatie adevarata si frumoasa .O data cu venirea comunismului a inceput lupta impotriva credintei, au vrut sa faca "omul nou " indepartandu-l de Dumnezeu, luandu-i obiceiurile , traditia , fortandu-i sa creada ideea falsa ca Dumnezeu nu exista . Ca Dumnezeu exista asta e clar, se vede, ca tot ce se intampla pe pamant se face numai cu voia Lui si puterea Lui , dar din pacate si acum mai sunt multi "legati la ochii" care nu vor sa vada,sunt ramasite din comunismul ateu !!!
----------------
Da domnule Tycuu,pe vremuri era mai multa credinta,desi oamenii nu aveau cunostinte Biblice.Tot ce aveau,transmiteau prin viu grai.Mama ne povestea cum a mers pe jos pina la sf.Patru de la Maglavit pentru ca pe vremea aceia nu erau mijloace de transport ca in zilele noastre.Acolo s'a gasit unul sa fure punga cu bani,a unui semen.Acel om s'a plans.Sf.Petru s'a rugat lui Dumnezeu sa fie descoperit hotul.Si deodata hotul sarea in sus prin multime si bolborosea.Toti si-au dat seama cine este hotul,au luat punga cu bani si au inapoiat-o celui care a fost pradat.Oamenii pe timpuri nu prea aveau scoli,deaceia Dumnezeu punea in miscare minunile Lui,prin care oamenii erau mai credinciosi.Acum majoritatea au facut scoli si s'au ingamfat,crezandu-se mai sus de Dumnezeu.Daca ar lua aminte la lucrarile Lui si-ar da seama ca sant un nimic in fata unui Dumnezeu asa de mare.Slava si lauda Lui in veci de veci Amin.

Da , se transmitea prin viu grai, si tot prin viu grai parintii isi educau copii in spiritul credintei , prin viu grai copii intelegeau ca numai alaturi de Dumnezeu invingeau greutatile vietii isi rezolvau viata. E interesant exemplu cu hotul de bani, pentru ca domnita ,trebuie sa inteleaga toti ca Dumnezeu niciodata nu lasa o faradelege , o crima , orice fapta rea sa stea ascunsa pe vecie. -pana la urma tot se descopera faptasul ! E adevarat ca in trecut credinta era mai puternica,dar era si mediul de viata altfel , mai serios mai educat acum e alt mediu de viata, tineretul nu mai stie de frica Divina, ce sa ii ceri la un tanar credinta cand el stie doar de cluburi, de muzica satanista rok, de imbracaminte extravaganta , azi banul a pus stapanire pe om ,omul a dat credinta pe bani , azi mai bine un tanar prefera sa se duca in bar si club la o muzica rok cu perechea lui decat la biserica. Nu e bine haosul din lume !

Tycu
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 10:33

De la: 9am121159, la data 2011-10-09 14:58:24Am trimis un email lui dumnezeu....sa-i cer parerea....Nu mi-a raspuns....banuiesc ca nu e interesat de religia in scoli....
[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
Deocamdata esti fara Dumnezeu si fara Domnul Isus.Te simti bine in legiunea care te calauzeste,cu varsta te vei schimba,si o sa-ti para rau de ce ai scris.Domnul sa te lumineze,sa te despietreasca,sa te trezeasca.Multa pace.

Ce legiune domnita, deocamdata nici el nu stie fara cine este Domn' Karpov e un baiat foarte inteligent am observat dupa postarile lui de aici , dar el nu a fost indrumat si intr-o educatie crestin religioasa de mic , poate ca nici in familia lui nu se vorbeste de Dumnezeu !

Tycu
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 10:39

De la: joi, la data 2011-10-09 15:59:46Mari minuni se mai faceau la Maglavit! Pe vremea aceea lumea n-avea acces la internet

Si nu existau nici cluburi cu muzica satanista rok, nici tinerii nu umblau cu cercei in nas , in buric , si in sprancene, fetele nu purtau rochitele de la gradinita,nu erau nici tatuati ca acum de seamna cu ,de asta se faceau minuni la Maglavit !

Tycu
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 11:54

De la: Tycuu, la data 2011-10-09 10:59:32

Domn Karpov ,Dumnezeu nu ti-a raspuns la e-mail pentru ca nu i-ai vorbit in limba Lui, I-ai vorbit intr-o limba necunoscuta de nimeni ! Invata limba Lui si o sa -ti raspunda ! Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun ! Da , religia trebuie predata peste tot si te asigur ca Isus a lasat scris despre faptele Sale , sunt documente autentice din timpul Lui cat a a fost pe pamant, dar daca nu le cauti si nu le intelegi limba in care sunt scrise nu ai sa pricepi nimic din tot ce se intampla pe pamant ,iar cei care nu inteleg nimic acei " destepti " sunt de fapt

Bre....matale chiar crezi ca tot ce scrie prin scripturi e adevarat ? de ce nu crezi si in alte "scripturi"? daca te nasteai pe alte coclauri nu aveai habar de dumnezeu,poate ca te rugai la un nud al unei zeite fertile sau poate ca faceai streaptis prin jungla amazoniana. Incearca sa intelegi,ca esti manipulat,ca un dumnezeu ca cel descris in biblie sau un isus,nu pot exista,niste creatori nu pot fi atat de idi.oti. ........doar cei care au inventat mitul ,sunt.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 14:39

----------------
----------
Da , se transmitea prin viu grai, si tot prin viu grai parintii isi educau copii in spiritul credintei , prin viu grai copii intelegeau ca numai alaturi de Dumnezeu invingeau greutatile vietii isi rezolvau viata. E interesant exemplu cu hotul de bani, pentru ca domnita ,trebuie sa inteleaga toti ca Dumnezeu niciodata nu lasa o faradelege , o crima , orice fapta rea sa stea ascunsa pe vecie. -pana la urma tot se descopera faptasul ! E adevarat ca in trecut credinta era mai puternica,dar era si mediul de viata altfel , mai serios mai educat acum e alt mediu de viata, tineretul nu mai stie de frica Divina, ce sa ii ceri la un tanar credinta cand el stie doar de cluburi, de muzica satanista rok, de imbracaminte extravaganta , azi banul a pus stapanire pe om ,omul a dat credinta pe bani , azi mai bine un tanar prefera sa se duca in bar si club la o muzica rok cu perechea lui decat la biserica. Nu e bine haosul din lume !
---------
Domnule Tycuu,daca tineretu ar ramane in faza de distractie la discoteca,ar fi acceptabil.Dar diavolul cand ai trecut de partea lui,lucreaza in tine din rau in mai rau.Tanarul dupa discoteca,mai bea si o tarie,pleaca cu masina si accidenteaza el pe cineva.Sau merge acasa sa-si taie parinti ,ca nu mai au de unde sa-i mai dea bani de o tarie.Sau cand pleaca de la discoteca,mai ia cu el in masina si o fata,nu ca sa o duca la destinatie ci pe camp unde o violeaza. Sant multi care nu muncesc,sant multi care chiar daca mai muncesc se drogheaza,si taie pe cine apuca.Sau intra la o femeie de 65-90 ani,ca sa o violeze batuta mar sau moarta.Aceasta se intampla cu cei ce nu cred in Dumnezeu,si multe altele.Pace,har,lumina,credinta pentru toti.

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 14:42

De la: The_Mummy, la data 2011-10-10 11:54:52

Bre....matale chiar crezi ca tot ce scrie prin scripturi e adevarat ? de ce nu crezi si in alte "scripturi"? daca te nasteai pe alte coclauri nu aveai habar de dumnezeu,poate ca te rugai la un nud al unei zeite fertile sau poate ca faceai streaptis prin jungla amazoniana. Incearca sa intelegi,ca esti manipulat,ca un dumnezeu ca cel descris in biblie sau un isus,nu pot exista,niste creatori nu pot fi atat de idi.oti. ........doar cei care au inventat mitul ,sunt.

Buna intrebare , chiar inteligenta o consider si eu m-am gandit la asta de multe ori .Eu am un obicei , nu cred pana nu vad dovezi,nu ma iau dupa vorbe, eu nu l-am luat pe Dumnezeu ca asa am auzit eu de El ,ci am vazut faptele. Ca sa intelegi mai bine, aparitia universului din nimic , a pamantului ,lumea de la formarea ei ,mersul si evolutia lumii care pare totul intr-o ordine bine stabilita , adaptarea vietii la mediul planetar ,aparitia omului , minunile care s-au intamplat pe pamant , adica dovezi clare ca un om a inviat alti oameni ca a vindecat doar cu vorba persoane cu handicap,apoi a inviat si El,. Toate astea sunt facute si conduse de o forta bre ,nu putea sa se intample toate astea de la sine,cineva a vrut sa se intample asta , eu in acea forta cred si pentru ca acea forta se numeste Dumnezeu , asa ii spun si eu . Dovezi de existenta lui Isus s-au gasit pe pamant, ce pamantean crezi ca ar putea sa invieze pe alti oameni ? Daca eram in Amazonia prin ce colt de jungla sau alte "coclauri " , credeam in ce credea tribul meu , zeite sau alte chipuri cioplite , dar eram nevinovat ca nu stiam de Dumnezeu , mai rau este de cei care stiu si nu vor sa iL admita ! Da-mi o alta explicatie al mersului si evolutiei lumii si imi schimb credinta !

Tycu
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2011, ora 22:24

De la: Tycuu, la data 2011-10-10 14:42:16

Buna intrebare , chiar inteligenta o consider si eu m-am gandit la asta de multe ori .Eu am un obicei , nu cred pana nu vad dovezi,nu ma iau dupa vorbe, eu nu l-am luat pe Dumnezeu ca asa am auzit eu de El ,ci am vazut faptele. Ca sa intelegi mai bine, aparitia universului din nimic , a pamantului ,lumea de la formarea ei ,mersul si evolutia lumii care pare totul intr-o ordine bine stabilita , adaptarea vietii la mediul planetar ,aparitia omului , minunile care s-au intamplat pe pamant , adica dovezi clare ca un om a inviat alti oameni ca a vindecat doar cu vorba persoane cu handicap,apoi a inviat si El,. Toate astea sunt facute si conduse de o forta bre ,nu putea sa se intample toate astea de la sine,cineva a vrut sa se intample asta , eu in acea forta cred si pentru ca acea forta se numeste Dumnezeu , asa ii spun si eu . Dovezi de existenta lui Isus s-au gasit pe pamant, ce pamantean crezi ca ar putea sa invieze pe alti oameni ? Daca eram in Amazonia prin ce colt de jungla sau alte "coclauri " , credeam in ce credea tribul meu , zeite sau alte chipuri cioplite , dar eram nevinovat ca nu stiam de Dumnezeu , mai rau este de cei care stiu si nu vor sa iL admita ! Da-mi o alta explicatie al mersului si evolutiei lumii si imi schimb credinta !

Nu esti la curent ....bre....cu ultimile noutati....
S-a anuntat pe data de 06.06.2066 ca universul a fost creat de Vasile.....asa ca trebuie sa crezi in Vasile.......Mesajul a fost transmis din viitor de Vasile lui Gheorghe si asta mi l-a transmis mie.
Cred ca iti dai seama ca Vasile in marea lui omnipotenta ....poate transmite un mesaj din viitor.....Cred ca a aflat cu intarziere de problemele existentiale ale lu' matale si a tinut sa-ti comunice adevarul.....

ileana2010

13 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2011, ora 11:53

In mod cert sunt impotriva. Intotdeauna am considerat ca biserica, ca si institutie, a incetat de foarte mult timp sa reprezinte ceva pentru cei mai multi dintre noi. Religia in sine la fel. D-zeul fiecaruia este in noi, credinta o limitam noi si nu altcineva.

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2011, ora 17:13

De la: _KARPOV, la data 2011-10-10 22:24:10
De la: Tycuu, la data 2011-10-10 14:42:16

Nu esti la curent ....bre....cu ultimile noutati....
S-a anuntat pe data de 06.06.2066 ca universul a fost creat de Vasile.....asa ca trebuie sa crezi in Vasile.......Mesajul a fost transmis din viitor de Vasile lui Gheorghe si asta mi l-a transmis mie.
Cred ca iti dai seama ca Vasile in marea lui omnipotenta ....poate transmite un mesaj din viitor.....Cred ca a aflat cu intarziere de problemele existentiale ale lu' matale si a tinut sa-ti comunice adevarul.....
:

Ce-i domn Karpov, vorbesti i cu cei din Viitor ?

Tycu
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2011, ora 17:17

De la: ileana2010, la data 2011-10-11 11:53:15In mod cert sunt impotriva. Intotdeauna am considerat ca biserica, ca si institutie, a incetat de foarte mult timp sa reprezinte ceva pentru cei mai multi dintre noi. Religia in sine la fel. D-zeul fiecaruia este in noi, credinta o limitam noi si nu altcineva.

Cum sa incetez biserica sa existe ? Biserica exista si va exista cat e lumea pe pamant si are rolul ei , numai nu o vad si nu" Dumnezeul fiecaruia" ca un singur Dumnezeu exista , si el est in cei care iL vad si cred in el !

Tycu
Pagini: << 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religia in scoli, pro sau contra ?
Mergi la: