Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 Iulie 2014, ora 00:34
De la: _KARPOV, la data 2012-02-06 17:25:31
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 15:11
www.diasporatv.eu/doua-dintre-cele-mai-frumoase-poezii-de-dragos...
Donna miraculata De când m-ai pãrãsit mã fac tot mai frumoasã ca hoitul luminând în întuneric. Nu mi se mai observã fragila mea carcasã, nici ochiul devenit mai fix și sferic, nici zdreanța mâinilor pe obiecte, nici mersul, inutil desfigurat de jind, – ci doar cruzimea ta pe tâmplele-mi perfecte, ca nimbul putregaiului sclipind. Nina Cassian, Donna miraculata Câinele galben Cu inima în mânã, am mers prin oraº, pãºind pe prima zãpadã din anul ãsta. ªi inima mea, stropitã cu vin ºi oþet, continua sã putrezeascã în ritmul celor 37 de ani, în timp ce coþofenele se adunau pe umãrul toboºarului. Oasele singure nu mã puteau salva. Nici numele tãu, Argentina, pãmînt al fãgãduinþei. Numai un câine mare ºi galben s-a îndurat de mine, a venit spãºit ºi mi-a mâncat inima, fãrã grabã. Apoi a plecat, s-a îndepãrtat spre orizont ca o imensã floarea-soarelui. Doina Ioanid, Câinele galben Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 18:16
Dante Alighieri
Baladã, mergi sã-l regãsesti Baladã, mergi sã-l regãsesti pe Zeu, cu el te du doamnei înainte si îngenuncherea mea si cântul meu, stãpânul meu sã i le spunã-n minte. Sã mergi, baladã, asa închinatã, încât chiar fãrã sot, prin lumea toatã, sã îndrãznesti sã te petreci, dar dacã vrei ca sigurã sã fii, gãseste-l pe Amor în veci, nu-i bine fãrã el sã umbli cãtre ea; acea femeie care printre vii i-e dat sã te audã-asa, e fatã de mine mâniatã. Cu tine el dacã nu se aratã, cu usurintã te va rusina. Prin dulce sunet când tu esti cu el, începe aceste cuvinte, dupã ce vei culege mila ei: "Doamnã, solie sunt în asa fel celui ce mã trimite, si când vrei binevoieste sã-l asculti prin glasul meu. Amor la frumusetea ta îi duce pasul, si-i schimbã chipul dupã cum îi place: deci dacã la alta sã se uite îl fãcu, sã-l întelegi, dar inima-i încoace. Doamnã, în duhul sãu esti numai tu si te slujeste în fiecare gând: devreme fu al tãu, nu rãtãci nicicând." Si dacã nu te crede, pe Amor sã-l ia la întrebãri, el ce mã stie: iar la sfârsit, fã-i rugãciune vie, sã-mi porunceascã printr-un crainic sã mor; si va vedea vasal ce se supune. Spune-i celui ce-i cheie de milã întru toate, mai înainte de-a sfârsi îngenuncherea, si el va sti sã-mi facã iar dreptate: "Pentru favoarea suavei mele rime, rãmâi aici cu ea; chibzuind spune despre robul tãu precum îti vine; si dacã-l iartã pentru rugãciune, un chip frumos fã sã-i vesteascã pace." Nobila mea baladã, când îti place, mergi cãtre tinta glorificatã-n tine. Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 18:22
Dante Alighieri
Oricãrui nobil suflet Oricãrui nobil suflet iubitor cãruia-i vin cu spusa-mi înainte, sã-mi zicã de aceasta, ce-are-n minte, salut întru stãpânul sãu, Amor. Deja trecuse ceasul trei din taina vremii ce-i datã stelei lucitoare, când fãrã veste Zeul îmi apare, de el de-mi amintesc m-apucã spaima. Voios pãrea Amor tinând în mânã inima-mi, iar în brate purta-n pânzã de-altar, dormind, doamna-mi înfãsuratã. Si o trezi, din inima-mi ce-ngânã vãpãi, cu fricã o hrãni, ascunsã; vãzui cã pleacã-n lacrimi deodatã. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 18:31
Dante Alighieri
În multe gânduri merg vorbind de Zeu în multe gânduri merg vorbind de Zeu: neîncetat schimbarea lor mã cere, unul mã vrea întru a lui putere; cellalt smintire-mi spune cã-i mereu; altul sperând, o mângâiere-mi poartã, altul plângând îmi dã suspine multe; de milã doar se înteleg sã-asculte, cutremurarea-n inimã li-i poartã. Nu stiu din care, adevãr sã iau, as vrea sã spun, dar nu stiu ce, pe sleau: astfel sunt amoroasã rãtãcire. Sã mã-nteleg dacã as vrea cu toate, ar fi sã chem pe doamna Pietate, dusmanca-mi, scut sã mi se facã-n fire. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iulie 2014, ora 00:57
De la: _Daniela, la data 2014-07-04 22:25:21De la: Fl_Orion999, la data 2014-07-03 11:05:36De la: _Daniela, la data 2014-07-01 22:32:07Va pup pe amandoi! Eu te-am facut sa revii spunindu-ti ca ....nu revii si pe mine nu ma pupi?
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 7 Iulie 2014, ora 15:25
De la: nastasemihail, la data 2014-07-07 00:57:41De la: _Daniela, la data 2014-07-04 22:25:21De la: Fl_Orion999, la data 2014-07-03 11:05:36De la: _Daniela, la data 2014-07-01 22:32:07Va pup pe amandoi! dar n-am revenit
Daniela
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2014, ora 15:36
De la: sandu60, la data 2012-05-31 08:17:05Agoniseala vietii mele
Daniela
|
|
|
|
|
Inquiring_Mind 5 mesaje Membru din: 7/07/2014 |
Postat pe: 7 Iulie 2014, ora 23:11
,,Geniul poporului român, fie din orice provincie, este pretutindini bogat de poetice comori.” Vasile Alecsandri. Si a avut dreptate: sh.st/rxZh1 -Casa memoriala Vasile Alecsandri. Cat de bogat de poetice comori este cel care a facut graffiti-ul?!?!?!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Iulie 2014, ora 22:25
De la: Inquiring_Mind, la data 2014-07-07 23:11:42,,Geniul poporului român, fie din orice provincie, este pretutindini bogat de poetice comori.” Vasile Alecsandri. Si a avut dreptate: sh.st/rxZh1 -Casa memoriala Vasile Alecsandri. Cat de bogat de poetice comori este cel care a facut graffiti-ul?!?!?!Bagi virusi?
Daniela
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Iulie 2014, ora 03:52
Sfarcul....
Cand viata-i vitregita, Cand nici nu mai vezi piscul, Cand totul te doboara, Femeia ce-cu tine,de-ti zice Pupa-mi sfarcul, Atunci ti-se deschide si vezi mai bine piscul, Fiindca atunci cu sete, Tu i-ai sarutat sfarcul. Nu stiu de are poate, Trimiteri sexuale, Dar stiu ca iubind sfarcul, Vezi clar si deal si vale. Nu poti far' de ruptura, sa te asezi pe cal, Pana nu iti tai singur, cordul ombilical. Tot ce-i creat in lume, A fi trainic sa steie,tot ce-i mai scump pe lume, eternul nimb,femeie, ce iti comanda cordul e ,sigur ca-ti arata precum busola,nordul.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 17:43
De la: emil9am, la data 2014-06-01 16:50:53S-a stins viaþa falnicului topic:
Doruletz
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 17:51
De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau,
Doruletz
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 17:55
de ce atit de rar ?da, stiu ! atmosfera s-a infestat , dar ce-i afara e si-nnauntrul acestui forum, ca nu traim sub un clopot de sticla si doar perseverenta noastra -l mai poate- daca nu salva- macar imbunatati !
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 18:53
De la: gabigabi2, la data 2014-07-11 17:55:53 Tocmai treceam in revista ce s-a intamplat in perioada mea de absenta si am constatat cu stupoare ca am devenit un personaj negativ, dar nu am inteles motivul. Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva cu ce am gresit? Raporteaza abuz de limbaj
Doruletz
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 19:42
De la: Doruleatza, la data 2014-07-11 18:53:06De la: gabigabi2, la data 2014-07-11 17:55:53 O.....,nu-i asa frumoasa "diva", Nu esti persoana negativa. Nu esti,n-ai cum,si nu se poate, Cer sa ti-se faca dreptate. Ma bucur ca ai revenit, Pe sit-ul care l-am iubit.
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 19:47
Multumesc, Gio!
Si bine te-am regasit!
Doruletz
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 20:05
De la: giovausaro, la data 2014-07-11 19:42:00De la: Doruleatza, la data 2014-07-11 18:53:06De la: gabigabi2, la data 2014-07-11 17:55:53 Te rog sa nu te simti frustrata, Pentr-o "greseala eronata"
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:02
De felul meu sunt iertatoare
Si uneori prea visatoare Insa oricat as fi de delicata Nu-accept "greseala eronata"! Raporteaza abuz de limbaj
Doruletz
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:17
LUCIAN BLAGA
Vreau sã joc! O, vreau sã joc, cum niciodatã n-am jucat! Sã nu se simtã Dumnezeu în mine un rob în temniþã - încãtuºat. Pãmântule, dã-mi aripi: sãgeatã vreau sã fiu, sã spintec nemãrginirea, sã nu mai vãd în preajmã decât cer, deasupra cer, ºi cer sub mine - ºi-aprins în valuri de luminã sã joc strãfulgerat de-avânturi nemaipomenite ca sã rãsufle liber Dumnezeu în mine, sã nu cârteascã: "Sunt rob în temniþã!" Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:21
,,Un joc de ºah e viaþa. Destinul singur joacã...
Iar noi suntem pionii. Vrând de urât sã-i treacã, Ne mutã, ne opreºte, un timp ne mutã încã ªi-apoi în cutia neantului ne-aruncã...'' Omar Khayyam Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:22
NICHITA STANESCU
Joc Începeam sã mã topesc în tot ce este fiersc ºi sfârºeam de tot sã mor, în al razelor decor. Orb fiind fãrã luminã, destinu-ºi gãsi destinã, norocu-ºi gãsi noroacã, iar tristeþea mea o joacã, un ºotron cu cretã albã, insularã, lungã, slabã, prin care sãltând treceam, pe când tu eram. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:25
,,Freamat de gânduri, lacrimi de dor''
de Corneliu Zegrean-Nireºeanu Eu mã joc…Tu! Ce faci? Peste câmpuri pustii, Cu un grup de copii, Uneori printre vii, Sau pãduri argintii, Eu mã joc…. Încãlþat sau desculþ, Mai jegos, ca cei mulþi, Chiuind sau cântând, Uneori chiar… plângând, Dar mã joc…. Pe la vaci, pe la oi, De e praf, de-i noroi, Prin mocirle, puhoi, Ce apar dupã ploi, Eu mã joc…. Mã lovesc ºi fiori Mã cuprind uneori. Nu mã las ºi din zori, Iar alerg printre flori, ªi mã joc… Tu ce faci? Da! ªi eu joc…. Un barbut de noroc Pe la colþuri de bloc. Pe un pot din þigãri, Ce conþin ºi…. "Plãceri" ªi eu joc. Uneori ºi pe bani! Când nu am gologani Mai cerºesc la babaci, Dacã au? Cã-s sãraci. Dar…. mai joc. Mai trag fum dintr-un muc De þigarã, trabuc. Eu cu ea mai plutesc Printre nori, sã cerºesc… Dar mã joc… La subsol sau pe hol, Tot mai des, când e gol. Arunc mingea, un lob, Sparg un geam ºi un glob, Dar mã joc. Ce sã fac? Nu am loc. Printre blocuri sã joc? Peste tot sunt maºini, Cu ºoferi mai cretini, Ce mã-njurã cu, foc. Unde? ªi… cum sã mai joc? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:48
ANA BLANDIANA
Joc Uite, ploaia coase Cerul de pãmânt Cu fir de mãtase Rãsucit de vânt Uite, iarba þese Pãmântul de nori. M-am gândit adese - Ori, adeseori: De la voi se vede Iarba ca o ploaie Care curge verde Peste cer ºi-l moaie, Iar ploaia o fi Pe-a norilor cale O iarbã mai gri Sub tãlpile tale. Hai sã facem schimb, Sã vezi ºi tu cum e - Tu îmi dai un nimb, Eu îþi dau un nume; Iar dacã ne-ntreabã Care-or fi din douã - Ploaia-n nori e iarbã, Iarba-n ceruri plouã; De ne ispiteºte Care-i adevãrul - Ploaia-n nouri creºte Iarba spalã cerul. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 22:52
Fãrâme de dantelã
de A.I. Raluca Baceanu Mici fãrâme de dantelã Dãnþuie-n vãzduh de parcã, Zâne-n ceruri joacã, joacã. Mii cristale felurite Mi se prind în pãr, Hai-hui, Par ca niºte diademe În vâltoarea buclelor. Dar vãpaia încreþiþã Le topeºte prea uºor, Nu le pot prinde-n palme Cãci dispar încet, ªi mor. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 12 Iulie 2014, ora 18:40
De la: Doruleatza, la data 2014-07-11 18:53:06De la: gabigabi2, la data 2014-07-11 17:55:53 unde, cind si-n fata cui , ca intr-a mea , in niciun caz ? nu, n-ai gresit cu nimic...sau, ai gresit ca n-ai mai venit cu farmecul tau de sirena seducatoare, ca decind ofteaza Giova si nu reuseste nimeni sa-i aline dorul !
|
Postat pe: 13 Iulie 2014, ora 00:16
De la: _Daniela, la data 2014-07-07 15:25:12De la: nastasemihail, la data 2014-07-07 00:57:41De la: _Daniela, la data 2014-07-04 22:25:21De la: Fl_Orion999, la data 2014-07-03 11:05:36De la: _Daniela, la data 2014-07-01 22:32:07Va pup pe amandoi! Bineinteles ca nu
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2014, ora 12:26
Pe unde sinteti?
|
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iulie 2014, ora 12:35
De la: nastasemihail, la data 2014-07-13 12:26:22Pe unde sinteti? Io pe aciciuca! Nu am timp doar sa va tzuc cu drag! Si daca tot am aterizat pe POEZII , iaca ce va aduc: Strofe din poeziile mele: .......................... Arhanghelul Mikaël, Fara el, Lucifer n-ar fi iesit Umilit Din eternul Paradis, Albul vis. Ioana D'Arc l-a auzit Implicit, Viziunea ei i-a dat Impacat, Iar iubirea ei a fost Cu un rost................ Arhanghelul Gabriel Vine el Profetilor sa puna Cununa Sensul viziunilor Fiilor. Iubire el a adus La apus; Cale pe cer i-a sadit Fericit, Stelei iubirii din vest Sus la est. ............ Numai bine voua, cu drag ! Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2014, ora 13:26
Eu stiam ca e pe 8 11
|
|
|
|

de ce atit de rar ?