Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 09:23
ooooo, ce faina descriere s-am tot asteptat sa vad ce-i acela sau aceea de care-i atit de mindru dar, nu aflai s'acum imi dau cu presupusul da' am o nedumerire : sa-l fi cunoscut el pe Hakonul nost' ? si de-i vorba despre dinsuuuu atuncea stiu ce are are asa maret si-i pare tare bine !
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 09:51
De la: gabigabi2, la data 2014-03-22 09:23:25 nenea hakonu-i tare mandru de matreata ce-o poarta pe chelia-i betonata....altfel nu se explica de ce nu poate relationa corect si civilizat....el are doar de comunicat si eventual de trasat directive...pe care nici el nu le respecta....asadar voi fraierilor faceti ce va spun io....in schimb io-s atat de mandru de mine incat nici propriile-mi spuse nu le respect....cam asta-i treaba cu HAKONU...
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 09:58
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-22 09:51:07De la: gabigabi2, la data 2014-03-22 09:23:25 seamana perfect cu idolu-i de mucava alias chioru' cotrocenistu'....
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 10:03
De-as avea eu ce are el
De când m-am nãscut pe lume Eu am un pãcat ºi-anume Vai ce lucru curios Sunt foarte invidios Jinduiesc la ori ºi care Orice lucru ce îl are ªi-mi ºoptesc încetinel De-aº avea ce are el. Într-o zi de vâlvãtaie Eu m-am duis sã fac o baie ªi sub duºuri iatã poc Eu zãresc un Rozenstic El se zbenguie cu apa ªi eu am stat protit ca þoapa ªi-mi spunea în gând rebel De-aº avea eu ce are el. Într-o micã grãdiniþã Am vãzut o cuconiþã Ce ºedea în mod gingaº ªi alãpta un copilaº Admirându-i sânul mare Plin cu lapte ºi ardoare Eu mi-am spus în gând aºa - De-aº avea ce are ea! Ieri când traversam Lipscaniul l-am vãzut pe Burileanu Vicele guvernator Peste banii tuturor I cum se are ca falã Sus la Banca naþionalã Mi-am ºoptit blând ca un miel De-aº avea eu ce are el. Pe stradela Reumeoarã Urmãream o domniºoarã Cu profil imaculat ªi cu pãrul blond, bronzat Picioruºele ei faine Ascundeau comori ºi taine Cã mi-am zis în gând aºa De-aº avea eu ce are ea. Sâmbãtã fiind sãrbãtoare Eu m-am dus la alergare Cu nevastã-mea MILY Sã-l vedem pe zori de zi ªi cum ne arãta grãjdarul Ce solid e armãsarul Ea mi-a spus încetinel De-ai avea tu ce are el... ion pribeagu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 10:19
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-22 09:58:24De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-22 09:51:07De la: gabigabi2, la data 2014-03-22 09:23:25 cooooorect ! nu m-am gindit la asta, da' i corect ! in schimb, Hakonu are din belsug TUPEU si-i tare mindru de dinsul ! oricum, e clar : a chiulit de la cursul de bune maniere ; in stiinta comunicarii e zero barat , iar in relatiile sociale e catastrofic ....per total , e un Inadaptat cognitiv, car' vasazica !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Martie 2014, ora 10:22
De la: Fl_Orion999, la data 2014-03-22 10:03:50De-as avea eu ce are el ei vezi, despre ASTA era vorba-n poezia anterioara si nu-mi era clar !
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 09:22
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2014, ora 09:17
poeti...poeti.....
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 18 Aprilie 2014, ora 11:20
Himere.
Pardon! Scuze, c-am fost lovitã Niþel de viaþa ta mizerã Tocmai când strecuram grãbitã Înspre trecut o zi prosperã! Cum te-ai schimbat! Înger divin! Dalila-i zalã-ntr-o armurã, Din plânsul toamnei un suspin Pe lângã-ntreaga ta mãsurã! ªi ce de vorbe-nãlþãtoare Pãreau rostite-n tot ce eºti Rãzbeau timid prin gest, candoare Si cât le credeam de fireºti! Se duc imaginile-n haos Dispar din viaþã ca-n oglinzi! M-oi pregãti de-un lung repaos ªi n-ai sã poþi sã mã mai vinzi! Sublim, demonic dar himeric! Herald de-o crasã falsitate! În veºnicul tãu întuneric Þi-ascunzi a ta singurãtate! Paste fericit tuturor! Raporteaza abuz de limbaj |
|
VrajitoruldinovaZ 64 mesaje Membru din: 27/01/2014 Oras: Braila |
Postat pe: 18 Aprilie 2014, ora 13:34
De la: g_alin_a, la data 2014-04-18 11:20:29Himere.
Sandu
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2014, ora 15:33
frumosilor, dragilor, un Paste fericit va doresc din toata inima !
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 02:26
De la: g_alin_a, la data 2014-04-18 11:20:29Himere.
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 20:42
De la: g_alin_a, la data 2014-04-18 11:20:29Himere. Sarbatori Frumoase, Galina ! Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 19 Aprilie 2014, ora 20:53
O alta viziune a lumii.... scrisa de mine,
LUCIFER SI EVA de Daphné/Musetel Undeva , intr-un colt de lume, Batand gongul de-ora sapte, Fiecarui inger pronuntand nume, Cand suspinele se-aduna Mangaiate de maiastra luna, Sta in turnul sau de fildes , Arcuindu-si coada lenes, Impozantul unic Lucifer. Si , cum trecu de ora sapte, In ziua a sapte-a saptamanii, Merele erau atat de coapte, Atribuind rosul inimii, Sarpele parea sa se odihneasca... Eva nu accepta sa se nasca Dintr-o coasta-a lui Adam Si rascolind intregul islam, Semna pactul cu un inger. Naiva fu,ignorand saraca De cate-n lume-i este dat Inca de la-nceput sa treaca, Refuzand coasta de barbat! Creeata fiind din a sa vointa Vesnic pentru-a fi domnita Nesupusa, razvratita, rebela Independenta, ambitioasa, efemera , Calauzita fiind doar de cer. Ingerul rula contractul Si-l puse bine la pastrare Unde prindea contur impactul Dintre pamant, viscol si mare, Acolo creease un seif, fericitul! Era primul din nesfarsitul, Infinitul numar de manuscrise In care se aprobau vise Nascute dincolo de ger. Lucifer clipeste satisfacut. Bine! A reusit singur sa se descurce. Dumnezeu l-a trimis de la sine Ca nu cumva raiul sa il spurce. Inca de la inceput se poarta Rau de bine sa se desparta, Alb de negru, gol de plin, Luna de soare, nectar de venin Iubirea le tine in remiza. S-au nascut doi luptatori Total opusi si totusi Atat de asemanatori... Amandoi vor sa deschida usi Si sa cucereasca orizonturi Fara limite,nici lanturi Ca sa-i tina-n loc... Câta sansa, ce noroc! Sa tina mai mult de o repriza? Arbitrul Dumnezeu incruntat Se opreste si priveste. Tace. Nu-ntelege ce s-a intamplat, De ce in lume este pace? Nadilah ii face semn : Parinte, Oamenii nu au uitat de cele sfinte, Dar nu stiu sa le foloseasca! Mai aleg inca cum sa se nasca Facand iute pact cu Lucifer. Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 21 Aprilie 2014, ora 21:12
De la: g_alin_a, la data 2014-04-18 11:20:29Himere. Sarbatori fericite! Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 23 Aprilie 2014, ora 00:06
,Blackule,cat timp ti-a luat sa tastezi?
|
Postat pe: 24 Aprilie 2014, ora 18:28
Lucian Blaga
Catrenele fetei frumoase I Deoarece soarele nu poate sã apunã fãr’ de a-si întoarce privirea dupã fecioarele cetãtii, mã-ntreb: de ce-as fi altfel decât soarele? II O fatã frumoasã e O fereastrã deschisã spre paradis. Mai verosimil decât adevãrul e câteodatã un vis. III O fatã frumoasã e lutul ce-si umple tiparele, desãvârsindu-se pe-o treaptã unde povestile asteaptã. IV Ce umbrã curatã aruncã-n luminã o fatã! E aproape ca nimicul, singurul lucru fãrã de patã. V O fatã frumoasã e a traiului ceriste, cerul cerului, podoabã inelului. VI Frumsete din frumsete te-ai ivit întruchipatã fãrã veste, cum “într-o mie si una de nopti“ povestea naste din poveste. VII O fatã frumoasã e o închipuire ca fumul, de ale cãrei tãlpi, când umblã, s-ar atârna tãrna si drumul. VIII O fatã frumoasã e mirajul din zariste, aurul graiului, lacrima raiului. IX O fatã frumoasã e cum ne-o aratã soarele: pe cale veche o minune nouã, curcubeul ce sare din rouã. X Tu, fatã frumoasã, vei rãmânea tãrâmului nostru o prelungire de vis, iar printre legende singura adevãratã amintire. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 8 Mai 2014, ora 03:05
Pasesc incet prin locul unde
Romanul s-a nascut poet, Pasesc discret,pasesc tiptil, Poate o fi aparut Emil, Caci ne-a lipsit atatea runde. Privesc in sus spre policandru, E plin de praf si de-amintiri, De cand nu ne-a'ncantat nea Sandu, Sfios, frumos, cu dulci simtiri. Mai la sfarsit, de Daniela, As scrie mult si cu amor. Cu toti o stim,ea este prima, Caci este mestera cu rima, si are atat de mult umor. Paienjenii ne tes prohodul, Iar criticii ne-ngroapa-n lut, Ne-o plange poate doar norodul, Stiind c-am scris cat am putut. Of ,am uitat,batu m-ar vina, Si mi-a scapat asa din mers... Ca te iubim doamna Galina, Cand ne incanti cu cate-un giers Pasesc incet ca printre spini ma uit in preajma mai de aproape, vad umbre,oare or fi straini, ori prieteni vin sa ne dezgroape?.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Mai 2014, ora 18:13
Pasesc usor si ma fac mica... Frumos elogiul lui Giovica. Suspin si nu stiu ce sa spun Parca privesc intr-un album Chipuri dragi, plecate-acum Fiecare pe alt drum. Vreau praful sa se risipeasca Si ochii sa se-nsufleteasca, Sa radem iar si sa glumim, Daca putem, daca mai stim. Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Mai 2014, ora 16:06
De la: giovausaro, la data 2014-05-08 03:05:30
Doruletz
|
|
Postat pe: 16 Mai 2014, ora 05:42
Chiar de-am uitat, o sa-nvatam,
Din nou sa fim , din nou sa dam, Iubire ,stima si respect, Privind in ochi,privind direct, Fara a pupa partea dorsala, Dar tinand drept sira spinala. Nu,n-am facut vre-un dezacord, Vorbeam doar despre spinal cord. Probabil ca v-ati intrebat... La propriu ori la figurat?, La propriu va zic sanatate, La figurat...pacat de moarte.... zic lasii, plang si se indoaie, capul plecat,spada nu-l taie Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Mai 2014, ora 08:09
De la: giovausaro, la data 2014-05-16 05:42:56Chiar de-am uitat, o sa-nvatam,
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Mai 2014, ora 08:19
De la: giovausaro, la data 2014-05-16 05:42:56Chiar de-am uitat, o sa-nvatam,
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 17 Mai 2014, ora 14:39
va mai citesc din cand in cand
si va raspund... numai in gand ma simt mai bine daca tac si comentez c-un...mutunac
Daniela
|
|
Postat pe: 17 Mai 2014, ora 15:50
De la: _Daniela, la data 2014-05-17 14:39:10va mai citesc din cand in cand
|
|
Postat pe: 17 Mai 2014, ora 17:35
De la: Fl_Orion999, la data 2014-05-17 15:50:46De la: _Daniela, la data 2014-05-17 14:39:10va mai citesc din cand in cand
Daniela
|
|
Postat pe: 18 Mai 2014, ora 01:45
De la: _Daniela, la data 2014-05-17 14:39:10va mai citesc din cand in cand cand n-am ce zice si eu tac, de aia-mi zice bosumflici, Dar ce inseamna mutunac, nu inteleg,poti sa-mi explici
|
Postat pe: 18 Mai 2014, ora 14:18
De la: giovausaro, la data 2014-05-18 01:45:30De la: _Daniela, la data 2014-05-17 14:39:10va mai citesc din cand in cand in versuri nu pot sa explic. e ca un om, putin mai mic. e static, sau e miscator... sa iti arat, mi-e mai usor - (înv.) Reprezentare plasticã, decorativã, miniaturalã a unei persoane. ºi muþunachi s.m. invar. - muțunáche (Munt.) și -áchi (Mold.) m., gen. al luĭ (ngr. mutsunáki, dim. d. mútsuno și mutsúna, fațã, bot; bg. mucuna). Vechĭ. Figurã în miniaturã. - muțunache m. Mold. 1. coconaș; 2. portret-miniaturã: douã calâfuri cu imamele cu muțunache AL. [Gr. mod. MÚTZUNO, obraz, mutrã].
Daniela
|
|
Postat pe: 18 Mai 2014, ora 16:39
Am inteles ce vasazica,
Asa e,o persoana mica, E ca un fel de mutulica, Iar noi ii zicem:mai putica.
|
Postat pe: 18 Mai 2014, ora 23:11
De la: _Daniela, la data 2014-05-18 14:18:54De la: giovausaro, la data 2014-05-18 01:45:30De la: _Daniela, la data 2014-05-17 14:39:10va mai citesc din cand in cand Sa imi arati va fi greu foarte, Fiindca esti asa departe, Traiesc cu gandul ca vreodata, Acest nu pot o se poata. Poate doar construind o punte, Mahomed va veni la munte, Sa vina nu-mi vine sa cred, Muntele inspre Mahomed. Mi-ar placea sa te tin in poala, Dar nu pot,esti o...virtuala, Doar vorbe ,atata poti sa-mi spui, Giovica-si pune pofta-n cui. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

ooooo, ce faina descriere s-am tot asteptat sa vad ce-i acela sau
aceea de care-i atit de mindru dar, nu aflai
s'acum imi dau cu presupusul
da' am o nedumerire : sa-l fi cunoscut el pe Hakonul nost' ? si de-i vorba despre dinsuuuu
atuncea stiu ce are are asa maret si-i pare tare bine !