Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 03:04
Desigur critici sunt destui,mai aroganti si nesatui
Ba agramati ba cu tupeu,eu scriu ce-mi place si ce vreu De nu va place criticati,dar cu noroi nu aruncati, Eu sunt al muzei si traduc iar uneori...un pic ,...caduc |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 06:27
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 06:30
De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau, cin ' sa fie ? cin' sa fie ?!
|
Fosta membra 9am.ro 219 mesaje Membru din: 1/07/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 15:02
S� nu te tulbure �n via�� nici un nor,
iube�te ce �i-e drag cu dragoste deplin� �i dac� noaptea vie�ii va s� vin�, strive�te-o cu un z�mbet sfid�tor! C�nd greul e mai greu, il sim�i �n pripor, pa�ii s�-�i fie tari �nspre colin�, inima s�-�i fie t�n�r� �i plin�, mereu �n suflet cu acela�i dor. Nimic �n via�a noastr� nu-i u�or, ia de la fulger for�a lui s� nu decazi povar� nim�nui! Prive�te pas�rea plutind �n zbor, vezi libertatea ei �i cum sfideaz� marea, fii liber ca �i ea, �n toat� zarea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 15:02
S� nu te tulbure �n via�� nici un nor,
iube�te ce �i-e drag cu dragoste deplin� �i dac� noaptea vie�ii va s� vin�, strive�te-o cu un z�mbet sfid�tor! C�nd greul e mai greu, il sim�i �n pripor, pa�ii s�-�i fie tari �nspre colin�, inima s�-�i fie t�n�r� �i plin�, mereu �n suflet cu acela�i dor. Nimic �n via�a noastr� nu-i u�or, ia de la fulger for�a lui s� nu decazi povar� nim�nui! Prive�te pas�rea plutind �n zbor, vezi libertatea ei �i cum sfideaz� marea, fii liber ca �i ea, �n toat� zarea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 00:44
De la: _haakon_, la data 2014-06-01 20:47:29De la: nastasemihail, la data 2014-06-01 20:42:46De la: 9am_3909, la data 2014-06-01 17:02:56Poate ca trebuie reinitiat sub titulatura ,,,Romanul s-a nascut idiot''....sa vezi atunci aglomeratie ......! Aia e la alt topic, amertule...IPOCRIT. TU II INJURI PE TOTI SI TU ESTI MORALIZATOR. IPOCRIT E NUMELE TAU. Si ce vrei sa spui ca nu am dreptate, te-am angoasat. Prin ce am spus am jignit doar pe...impotenti. Individul asta 3909 si tu daca mai injurati zburati pasaricilor. Nu o spun numai eu. ce am spus eu e injuratura decit ptr impotenti. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 08:56
De la: emil9am, la data 2014-06-04 15:02:19S� nu te tulbure �n via�� nici un nor,
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 15:59
De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau,
Daniela
|
|
|
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 16:00
De la: emil9am, la data 2014-06-04 15:02:19S� nu te tulbure �n via�� nici un nor,
Daniela
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 16:02
De la: emil9am, la data 2014-06-01 16:50:53S-a stins via�a falnicului topic:
Daniela
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 21:45
........multe distinselor doamne �i mul�umirile mele pentru aplauze! Suntem aici �i vom fi s� v� onor�m cu dragostea noastr�, cu respectul �i toat� considera�ia. Ignora�i prezen�ele nepl�cute. P�n� �n toamna t�rzie v� doresc s� ave�i o var� minunat� �i numai bucurii! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 19:07
Sa traiesti,Emile,sanatate si muuulte bucurii
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 10:23
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 15 Iunie 2014, ora 14:13
Mihai Eminescu Ce-�i doresc eu �ie, dulce Rom�nie
Ce-�i doresc eu �ie, dulce Rom�nie, �ara mea de glorii, �ara mea de dor? Bra�ele nervoase, arma de t�rie, La trecutu-�i mare, mare viitor! Fiarb� vinu-n cupe, spumege pocalul, Dac� fiii-�i m�ndri aste le nutresc; C�ci r�m�ne st�nca, de�i moare valul, Dulce Rom�nie, asta �i-o doresc. Vis de r�zbunare negru ca morm�ntul Spada ta de s�nge du�man fumeg�nd, �i deasupra idrei fluture cu v�ntul Visul t�u de glorii falnic triumf�nd, Spun� lumii large steaguri tricoloare, Spun� ce-i poporul mare, rom�nesc, C�nd s-aprinde sacru candida-i v�lvoare, Dulce Rom�nie, asta �i-o doresc. �ngerul iubirii, �ngerul de pace, Pe altarul Vestei tainic sur�z�nd, Ce pe Marte-n glorii s� orbeasc�-l face, C�nd cu lampa-i zboar� lumea lumin�nd, El pe s�nu-�i vergin �nc� s� coboare, Guste fericirea raiului ceresc, Tu �l str�nge-n bra�e, tu �i f� altare, Dulce Rom�nie, asta �i-o doresc. Ce-�i doresc eu �ie, dulce Rom�nie, T�n�r� mireas�, mam� cu amor! Fiii t�i tr�iasc� numai �n fr��ie Ca a nop�ii stele, ca a zilei zori, Via�a �n vecie, glorii, bucurie, Arme cu t�rie, suflet rom�nesc, Vis de vitejie, fal� �i m�ndrie, Dulce Rom�nie, asta �i-o doresc! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2014, ora 13:36
Muma lui �tefan cel Mare
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Dimitrie Bolintineanu I Pe o st�nc� neagr�, �ntr-un vechi castel, Unde cur�-n poale un r�u mititel, Pl�nge �i suspin� t�n�ra domni��, Dulce �i suav� ca o garofi��; C�ci �n b�t�lie so�ul ei dorit A plecat cu oastea �i n-a mai venit. Ochii s�i alba�tri ard �n l�crimele Cum lucesc �n rou� dou� viorele; Buclele-i de aur cad pe albu-i s�n, Rozele �i crinii pe fa��-i se-ng�n. �ns� doamna soacr� l�ng� ea vegheaz� �i cu dulci cuvinte o �mb�rb�teaz�. II Un orologiu sun� noaptea jum�tate. �n castel �n poart� oare cine bate? - Eu sunt, bun� maic�, fiul t�u dorit; Eu, �i de la oaste m� �ntorc r�nit. Soarta noastr� fuse crud� ast� dat�: Mica mea o�tire fuge sf�r�mat�. Dar deschide�i poarta... Turcii m�-nconjor... V�ntul sufl� rece... R�nile m� dor! T�n�ra domni�� la fereastr� sare. - Ce faci tu, copil�? zice doamna mare. Apoi ea la poart� atunci a ie�it �i-n t�cerea nop�ii astfel i-a vorbit: - Ce spui, tu, str�ine? �tefan e departe; Bra�ul s�u prin taberi mii de mor�i �mparte. Eu sunt a sa mum�; el e fiul meu; De e�ti tu acela, nu-�i sunt mum� eu! �ns� dac� cerul, vr�nd s�-ngreuieze Anii vie�ii mele �i s� m�-ntristeze, Nobilul t�u suflet astfel l-a schimbat; Dac� tu e�ti �tefan cu adev�rat, Apoi tu aice f�r� biruin�� Nu po�i ca s� intri cu a mea voin��. Du-te la o�tire! Pentru �ara mori! �i-�i va fi morm�ntul coronat cu flori! III �tefan se �ntoarce �i din cornu-i sun�; Oastea lui zdrobit� de prin v�i adun�. Lupta iar �ncepe... Du�manii zdrobi�i Cad ca ni�te spice, de securi lovi�i. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 11:34
Evenimentele n�ucitoare care i-au avut �n prim plan pe Mircea B�sescu �i pe Bercea Mondialu au atras �i aten�ia poe�ilor de pretutindeni. Unii dintre ei s-au g�ndit c� e p�cat ca �nt�lnirea dintre cei doi titani ai �per�ului rom�nesc s� r�m�n� neconsemnat� �i au compus urm�toarea depe�� �n versuri, pentru posteritate.
youtu.be/a5fDsggmS9U Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 14:04
PaulaZ
Avatarul lui PaulaZ 515 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: Sf Gheorghe Postat pe: 27 Iunie 2014, ora 19:49 Citeaza Raspunde Randuri imi apartine Insula e pustie, Reverie... Sufletul imi e mie Veselie. Inima imi danseaza, E zglobie, Sufletului fixeaza Temelie. Luna din nou rasare Argintie, Pescarusi ies din mare, Armonie... Fluturi albi isi iau zborul Din campie, Sus la Est e Ingerul Voiosie. Duhul Sfant lin coboara, Maretie, Dumnezeu lasa scara Stravezie, Ingeri sa o acceada Roza vie, Oamenii sa o vada Marturie. Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
|
|
VrajitoruldinovaZ 64 mesaje Membru din: 27/01/2014 Oras: Braila |
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 16:42
La Mircea vine un �igan
De Marin Neacsu La Mircea vine un �igan Cu lan� de aur �i mer�an : -Sunt Anghel al lui �apte cai Crescut �n puf, trai pe v�trai, Venii , nepotul s� mi-l dai Prin apa din cazan. -Aha , pricep, dar tu ce dai, De unde e�ti �i unde stai, Te v�d malac �i cam pl�van Oi fi vre-un neam de Corsican? -Sunt Mondial, �i sunt oltean �i am parai. A�a c� spune cum �i vrei, �n Euroi, Dolari sau Lei ? Te pui n�na� la puradel S�-l �ii �n bra�e, doar ni�el �i dup� ce-l la�i jos pe el Pe mine s� m� iei. -Nepotul eu �i-l cre�tinez, C�-i mic, �i n-o s� m� for�ez, Dar nu �tiu, tu e�ti mult prea mare �i ai pe rol multe dosare. S� �i le iau eu �n spinare? Mi-e team� c� clachez. -M�nca-�i-a�, nu m� refuza, C�-�i dau c�t po�i s� duci mata, �i-�i dau �i pentru nea Traian, �i lu Maria-i dau un ban, Da ia-m�n bra�e, fii uman. -Ooof dracu s� te ia! Ok, accept, dar �ine cont C� eu nu vreau banii �n cont, Nu vreau nici s� mi-i dai �n m�n�, �i dai lui unu, C�p���n�, B�sescian din lumea bun�. �i ��i mai dau un pont: Cu mine scapi cu �ase sute �i dai �n tran�e, altfel pute, Dar s� nu crezi c� scapi u�or, Mai ai de dat la procuror; La tentativ� de omor, Dai �i la Curte. Dau na�ule, s� moar� mama, De-i cazu� dau �i lu� Obama, Da nu m� �ine la�ntristare C� am o g�lc� �i m� doare S�-i spui lu �efu �la mare S� �in� seama. -Bine, o s� vorbesc cu ei. Probabil totu�i o s� iei Un an a�a, cu suspendare Ca s� nu fie scandal mare C� �ade media c�lare. A�a cred c�-i ok. Ok, dar s� ��i fie clar�, Dac� m� min�i, ochii s�-�i sar�! S� nu �ncerci s� m� ��pe�ti C� te-am filmat �i o p��e�ti, Cu DNA-ul te treze�ti . Pe drum de sear�. B� �sta, tu m� �antajezi? Tu cine puii mei te crezi? P�i tu te pui cu neamul meu ? Traian e mare, Dumnezeu, Rom�n- t�tar-mason-evreu P�i tu realizezi? Tu cine e�ti, �i din ce neam, Din David, Moise sau Avraam? Dac� �ncerci s� m� reclami, C� mi-a�i dat mit�, mi-a�i dat bani, Cine-o s� cread� doi golani? -Ponta �i Abraham. Epi-tough Temerar, neinfricat, marinar de curs� lung� El Traian conquistadorul, pre�edintele, t�ticul, Cine b�nuia m�car c� acum o s� ajung� Ca �iganu s� se-nece, scufundat de Mircea� dricul? Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 16:43
Cine stie, cunoaste!
Si uite asa s-a 'ntors pamantu' Si uite asa s-a 'ntors pamantu' De s-a crucit in temnita si Vantu Chiar si nea Gigi jubileaza Si Fenechiu apreciaza Ce n-a vazut Parisu'! Bat cruci si-ar vrea s-atinga moaste De noi veniti, tinuti sub "broaste" Si probe sub proces-verbal Intinsi acuma pe tambal Cine-i mai recunoaste? Din pui de lei si dumnezei S-au transformat in mielusei Predestinati la inanitie Au mare incredere-n justitie Si Noi!!! Ca totul e o facatura Si una chiar de anvergura Transmisa, stiti voi....telepetic De personajul enigmatic Ce sta la cotitura Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 20:35
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 07:11
De la: giovausaro, la data 2014-06-28 20:35:13
Sandu
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 07:12
Muza
Cand in minte se incheaga Un vers bine ticluit Si o poezie intreaga Vers cu vers am plamadit Vad muza ingandurata Se intreaba dac-o fi Ea in versuri alintata Si ce-am scris, s-o potrivi Pe ce scara de matase Am urcat aclo-n cer Sa culeg stele frumoase Sa le pun in giuvaier Si in coborare, luna De pe cer daca-am furat Toate astea pan' la una Cu-i le-am dat, deliberat In iubirea ce-o 'nconjoara A vazut buchet de flori Ridicari de subtioara Impletite-n sarutari Si nimic din toate cele Care-i supraomenesc De aceea se intreaba Cat de mult o indragesc Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 08:00
De la: VrajitoruldinovaZ, la data 2014-06-28 16:42:30La Mircea vine un �igan buna dimineata , Sanducule !extraordinar ce bine-i prinsa-n versuri toata povestea asta basinoasa .... daca stai sa te gindesti putin, se poate constata ce predestinat nume are si bas' asta si ne-a tras-o asa de bine ca ne-a imputit pe toti !
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 18:58
Dintre ceruri senine
Divine, Ingerii iar coboara Pe-o scara De Dumenzeu lasata Odata. Luna este rotunda Si-o unda De liniste apasa Duioasa Intreaga omenire, Zidire. Arhangheli in lumina Divina Din lemn sculpteaza iara' Vioara Pamantului sa-i fie Faclie. Struna inflacarata De-odata Se aprinde rosie, Aurie. Vioara o urmeaza Pe-o raza. Pam�ntul se invarte, Poete! In inima suspina Lacrima, Sufletul iar tresare Si doare. Vantul se inteteste, Fireste, Stelele pe cer se-ascund, Ca un g�nd Focul calauzeste Orbeste. ................e neterminat poemul meu..... Inca nici titlul nu l-am stabilit. Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:03
De la: gabigabi2, la data 2014-06-04 06:30:11De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau, Un inger , ingerul sau,care il iubeste si il ocroteste. Bine v-am regasit! Aplauze pentru Giova!
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:04
De la: VrajitoruldinovaZ, la data 2014-06-29 07:12:49Muza Bine ai revenit, nea Sandu! Frumoase versuri, merita aplauzele tuturor!
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:10
De la: Fl_Orion999, la data 2014-06-28 14:04:48PaulaZ Merci, Flo! Am reiesit din atrium. Golita de orice suparare.
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:42
Offffff!!!! Unde esti tu, Daniela?
Te-am a�teptat de....Daniela si atat Te-am a�teptat s� vii, o zi �ntreag�; Aveam emo�ii ca de s�rb�tori. Mai poate lumea s� te �n�eleag�? Tu ai venit z�mbind, abia �n zori. Mi-ai spus gr�bit c� nu po�i s� r�m�i �i te-ai scuzat c� m-ai f�cut s-a�tept Dar �n final �i-am stat la c�p�t�i �i-am mers pe v�rfuri, s� nu te de�tept. Soseai din alte lumi, eram escala. Doream venirea ta, ca ultim leac Ce poate-mi mai putea r�pune boala �n care am z�cut aproape-un veac. Tu m�ine nu-�i vei aminti nimica. De unele fr�nturi te vei mira �i le vei alunga gr�bit, de frica De-a nu schimba ceva �n via�a ta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 06:47
De la: gabigabi2, la data 2014-06-29 08:00:43 Buna Gabi Am gasit-o pe internet si era pacat sa nu o citeasca cat mai multa lume Unii am inteles demult ce se intampla, altii persista in basism dupa atatea lucruri evidente. Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 06:48
De la: PaulaZ, la data 2014-06-29 19:04:58De la: VrajitoruldinovaZ, la data 2014-06-29 07:12:49Muza Multumesc!...e greu cu muzele astea!
Sandu
|
|
|
|

cin ' sa fie ?
cin' sa fie ?!
nici asta nu ati aflat.
Inca nici titlul nu l-am stabilit.