Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 03:04
Desigur critici sunt destui,mai aroganti si nesatui
Ba agramati ba cu tupeu,eu scriu ce-mi place si ce vreu De nu va place criticati,dar cu noroi nu aruncati, Eu sunt al muzei si traduc iar uneori...un pic ,...caduc |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 06:27
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 06:30
De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau, cin ' sa fie ? cin' sa fie ?!
|
Fosta membra 9am.ro 219 mesaje Membru din: 1/07/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 15:02
Sã nu te tulbure în viaþã nici un nor,
iubeºte ce þi-e drag cu dragoste deplinã ºi dacã noaptea vieþii va sã vinã, striveºte-o cu un zâmbet sfidãtor! Când greul e mai greu, il simþi în pripor, paºii sã-þi fie tari înspre colinã, inima sã-þi fie tânãrã ºi plinã, mereu în suflet cu acelaºi dor. Nimic în viaþa noastrã nu-i uºor, ia de la fulger forþa lui sã nu decazi povarã nimãnui! Priveºte pasãrea plutind în zbor, vezi libertatea ei ºi cum sfideazã marea, fii liber ca ºi ea, în toatã zarea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Iunie 2014, ora 15:02
Sã nu te tulbure în viaþã nici un nor,
iubeºte ce þi-e drag cu dragoste deplinã ºi dacã noaptea vieþii va sã vinã, striveºte-o cu un zâmbet sfidãtor! Când greul e mai greu, il simþi în pripor, paºii sã-þi fie tari înspre colinã, inima sã-þi fie tânãrã ºi plinã, mereu în suflet cu acelaºi dor. Nimic în viaþa noastrã nu-i uºor, ia de la fulger forþa lui sã nu decazi povarã nimãnui! Priveºte pasãrea plutind în zbor, vezi libertatea ei ºi cum sfideazã marea, fii liber ca ºi ea, în toatã zarea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 00:44
De la: _haakon_, la data 2014-06-01 20:47:29De la: nastasemihail, la data 2014-06-01 20:42:46De la: 9am_3909, la data 2014-06-01 17:02:56Poate ca trebuie reinitiat sub titulatura ,,,Romanul s-a nascut idiot''....sa vezi atunci aglomeratie ......! Aia e la alt topic, amertule...IPOCRIT. TU II INJURI PE TOTI SI TU ESTI MORALIZATOR. IPOCRIT E NUMELE TAU. Si ce vrei sa spui ca nu am dreptate, te-am angoasat. Prin ce am spus am jignit doar pe...impotenti. Individul asta 3909 si tu daca mai injurati zburati pasaricilor. Nu o spun numai eu. ce am spus eu e injuratura decit ptr impotenti. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 08:56
De la: emil9am, la data 2014-06-04 15:02:19Sã nu te tulbure în viaþã nici un nor,
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 15:59
De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau,
Daniela
|
|
|
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 16:00
De la: emil9am, la data 2014-06-04 15:02:19Sã nu te tulbure în viaþã nici un nor,
Daniela
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 16:02
De la: emil9am, la data 2014-06-01 16:50:53S-a stins viaþa falnicului topic:
Daniela
|
|
Postat pe: 5 Iunie 2014, ora 21:45
........multe distinselor doamne ºi mulþumirile mele pentru aplauze! Suntem aici ºi vom fi sã vã onorãm cu dragostea noastrã, cu respectul ºi toatã consideraþia. Ignoraþi prezenþele neplãcute. Pânã în toamna târzie vã doresc sã aveþi o varã minunatã ºi numai bucurii! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Iunie 2014, ora 19:07
Sa traiesti,Emile,sanatate si muuulte bucurii
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2014, ora 10:23
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 15 Iunie 2014, ora 14:13
Mihai Eminescu Ce-þi doresc eu þie, dulce Românie
Ce-þi doresc eu þie, dulce Românie, Þara mea de glorii, þara mea de dor? Braþele nervoase, arma de tãrie, La trecutu-þi mare, mare viitor! Fiarbã vinu-n cupe, spumege pocalul, Dacã fiii-þi mândri aste le nutresc; Cãci rãmâne stânca, deºi moare valul, Dulce Românie, asta þi-o doresc. Vis de rãzbunare negru ca mormântul Spada ta de sânge duºman fumegând, ªi deasupra idrei fluture cu vântul Visul tãu de glorii falnic triumfând, Spunã lumii large steaguri tricoloare, Spunã ce-i poporul mare, românesc, Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare, Dulce Românie, asta þi-o doresc. Îngerul iubirii, îngerul de pace, Pe altarul Vestei tainic surâzând, Ce pe Marte-n glorii sã orbeascã-l face, Când cu lampa-i zboarã lumea luminând, El pe sânu-þi vergin încã sã coboare, Guste fericirea raiului ceresc, Tu îl strânge-n braþe, tu îi fã altare, Dulce Românie, asta þi-o doresc. Ce-þi doresc eu þie, dulce Românie, Tânãrã mireasã, mamã cu amor! Fiii tãi trãiascã numai în frãþie Ca a nopþii stele, ca a zilei zori, Viaþa în vecie, glorii, bucurie, Arme cu tãrie, suflet românesc, Vis de vitejie, falã ºi mândrie, Dulce Românie, asta þi-o doresc! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2014, ora 13:36
Muma lui ªtefan cel Mare
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Dimitrie Bolintineanu I Pe o stâncã neagrã, într-un vechi castel, Unde curã-n poale un râu mititel, Plânge ºi suspinã tânãra domniþã, Dulce ºi suavã ca o garofiþã; Cãci în bãtãlie soþul ei dorit A plecat cu oastea ºi n-a mai venit. Ochii sãi albaºtri ard în lãcrimele Cum lucesc în rouã douã viorele; Buclele-i de aur cad pe albu-i sân, Rozele ºi crinii pe faþã-i se-ngân. Însã doamna soacrã lângã ea vegheazã ªi cu dulci cuvinte o îmbãrbãteazã. II Un orologiu sunã noaptea jumãtate. În castel în poartã oare cine bate? - Eu sunt, bunã maicã, fiul tãu dorit; Eu, ºi de la oaste mã întorc rãnit. Soarta noastrã fuse crudã astã datã: Mica mea oºtire fuge sfãrãmatã. Dar deschideþi poarta... Turcii mã-nconjor... Vântul suflã rece... Rãnile mã dor! Tânãra domniþã la fereastrã sare. - Ce faci tu, copilã? zice doamna mare. Apoi ea la poartã atunci a ieºit ªi-n tãcerea nopþii astfel i-a vorbit: - Ce spui, tu, strãine? ªtefan e departe; Braþul sãu prin taberi mii de morþi împarte. Eu sunt a sa mumã; el e fiul meu; De eºti tu acela, nu-þi sunt mumã eu! Însã dacã cerul, vrând sã-ngreuieze Anii vieþii mele ºi sã mã-ntristeze, Nobilul tãu suflet astfel l-a schimbat; Dacã tu eºti ªtefan cu adevãrat, Apoi tu aice fãrã biruinþã Nu poþi ca sã intri cu a mea voinþã. Du-te la oºtire! Pentru þara mori! ªi-þi va fi mormântul coronat cu flori! III ªtefan se întoarce ºi din cornu-i sunã; Oastea lui zdrobitã de prin vãi adunã. Lupta iar începe... Duºmanii zdrobiþi Cad ca niºte spice, de securi loviþi. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 11:34
Evenimentele nãucitoare care i-au avut în prim plan pe Mircea Bãsescu ºi pe Bercea Mondialu au atras ºi atenþia poeþilor de pretutindeni. Unii dintre ei s-au gândit cã e pãcat ca întâlnirea dintre cei doi titani ai ºperþului românesc sã rãmânã neconsemnatã ºi au compus urmãtoarea depeºã în versuri, pentru posteritate.
youtu.be/a5fDsggmS9U Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 14:04
PaulaZ
Avatarul lui PaulaZ 515 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: Sf Gheorghe Postat pe: 27 Iunie 2014, ora 19:49 Citeaza Raspunde Randuri imi apartine Insula e pustie, Reverie... Sufletul imi e mie Veselie. Inima imi danseaza, E zglobie, Sufletului fixeaza Temelie. Luna din nou rasare Argintie, Pescarusi ies din mare, Armonie... Fluturi albi isi iau zborul Din campie, Sus la Est e Ingerul Voiosie. Duhul Sfant lin coboara, Maretie, Dumnezeu lasa scara Stravezie, Ingeri sa o acceada Roza vie, Oamenii sa o vada Marturie. Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
|
|
VrajitoruldinovaZ 64 mesaje Membru din: 27/01/2014 Oras: Braila |
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 16:42
La Mircea vine un þigan
De Marin Neacsu La Mircea vine un þigan Cu lanþ de aur ºi merþan : -Sunt Anghel al lui ªapte cai Crescut în puf, trai pe vãtrai, Venii , nepotul sã mi-l dai Prin apa din cazan. -Aha , pricep, dar tu ce dai, De unde eºti ºi unde stai, Te vãd malac ºi cam plãvan Oi fi vre-un neam de Corsican? -Sunt Mondial, ºi sunt oltean ªi am parai. Aºa cã spune cum îi vrei, În Euroi, Dolari sau Lei ? Te pui nãnaº la puradel Sã-l þii în braþe, doar niþel ªi dupã ce-l laºi jos pe el Pe mine sã mã iei. -Nepotul eu þi-l creºtinez, Cã-i mic, ºi n-o sã mã forþez, Dar nu ºtiu, tu eºti mult prea mare ªi ai pe rol multe dosare. Sã þi le iau eu în spinare? Mi-e teamã cã clachez. -Mânca-þi-aº, nu mã refuza, Cã-þi dau cât poþi sã duci mata, ªi-þi dau ºi pentru nea Traian, ªi lu Maria-i dau un ban, Da ia-mã’n braþe, fii uman. -Ooof dracu sã te ia! Ok, accept, dar þine cont Cã eu nu vreau banii în cont, Nu vreau nici sã mi-i dai în mânã, Îi dai lui unu, Cãpãþânã, Bãsescian din lumea bunã. ªi îþi mai dau un pont: Cu mine scapi cu ºase sute Îi dai în tranºe, altfel pute, Dar sã nu crezi cã scapi uºor, Mai ai de dat la procuror; La tentativã de omor, Dai ºi la Curte. Dau naºule, sã moarã mama, De-i cazu’ dau ºi lu’ Obama, Da nu mã þine la’ntristare Cã am o gâlcã ºi mã doare Sã-i spui lu ºefu ãla mare Sã þinã seama. -Bine, o sã vorbesc cu ei. Probabil totuºi o sã iei Un an aºa, cu suspendare Ca sã nu fie scandal mare Cã ºade media cãlare. Aºa cred cã-i ok. Ok, dar sã îþi fie clarã, Dacã mã minþi, ochii sã-þi sarã! Sã nu încerci sã mã þãpeºti Cã te-am filmat ºi o pãþeºti, Cu DNA-ul te trezeºti . Pe drum de searã. Bã ãsta, tu mã ºantajezi? Tu cine puii mei te crezi? Pãi tu te pui cu neamul meu ? Traian e mare, Dumnezeu, Român- tãtar-mason-evreu Pãi tu realizezi? Tu cine eºti, ºi din ce neam, Din David, Moise sau Avraam? Dacã încerci sã mã reclami, Cã mi-aþi dat mitã, mi-aþi dat bani, Cine-o sã creadã doi golani? -Ponta ºi Abraham. Epi-tough Temerar, neinfricat, marinar de cursã lungã El Traian conquistadorul, preºedintele, tãticul, Cine bãnuia mãcar cã acum o sã ajungã Ca þiganu sã se-nece, scufundat de Mircea… dricul? Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 16:43
Cine stie, cunoaste!
Si uite asa s-a 'ntors pamantu' Si uite asa s-a 'ntors pamantu' De s-a crucit in temnita si Vantu Chiar si nea Gigi jubileaza Si Fenechiu apreciaza Ce n-a vazut Parisu'! Bat cruci si-ar vrea s-atinga moaste De noi veniti, tinuti sub "broaste" Si probe sub proces-verbal Intinsi acuma pe tambal Cine-i mai recunoaste? Din pui de lei si dumnezei S-au transformat in mielusei Predestinati la inanitie Au mare incredere-n justitie Si Noi!!! Ca totul e o facatura Si una chiar de anvergura Transmisa, stiti voi....telepetic De personajul enigmatic Ce sta la cotitura Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 20:35
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 07:11
De la: giovausaro, la data 2014-06-28 20:35:13
Sandu
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 07:12
Muza
Cand in minte se incheaga Un vers bine ticluit Si o poezie intreaga Vers cu vers am plamadit Vad muza ingandurata Se intreaba dac-o fi Ea in versuri alintata Si ce-am scris, s-o potrivi Pe ce scara de matase Am urcat aclo-n cer Sa culeg stele frumoase Sa le pun in giuvaier Si in coborare, luna De pe cer daca-am furat Toate astea pan' la una Cu-i le-am dat, deliberat In iubirea ce-o 'nconjoara A vazut buchet de flori Ridicari de subtioara Impletite-n sarutari Si nimic din toate cele Care-i supraomenesc De aceea se intreaba Cat de mult o indragesc Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 08:00
De la: VrajitoruldinovaZ, la data 2014-06-28 16:42:30La Mircea vine un þigan buna dimineata , Sanducule !extraordinar ce bine-i prinsa-n versuri toata povestea asta basinoasa .... daca stai sa te gindesti putin, se poate constata ce predestinat nume are si bas' asta si ne-a tras-o asa de bine ca ne-a imputit pe toti !
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 18:58
Dintre ceruri senine
Divine, Ingerii iar coboara Pe-o scara De Dumenzeu lasata Odata. Luna este rotunda Si-o unda De liniste apasa Duioasa Intreaga omenire, Zidire. Arhangheli in lumina Divina Din lemn sculpteaza iara' Vioara Pamantului sa-i fie Faclie. Struna inflacarata De-odata Se aprinde rosie, Aurie. Vioara o urmeaza Pe-o raza. Pamântul se invarte, Poete! In inima suspina Lacrima, Sufletul iar tresare Si doare. Vantul se inteteste, Fireste, Stelele pe cer se-ascund, Ca un gând Focul calauzeste Orbeste. ................e neterminat poemul meu..... Inca nici titlul nu l-am stabilit. Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:03
De la: gabigabi2, la data 2014-06-04 06:30:11De la: giovausaro, la data 2014-06-04 02:05:24Pe umeri pletele-i curg grau, Un inger , ingerul sau,care il iubeste si il ocroteste. Bine v-am regasit! Aplauze pentru Giova!
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:04
De la: VrajitoruldinovaZ, la data 2014-06-29 07:12:49Muza Bine ai revenit, nea Sandu! Frumoase versuri, merita aplauzele tuturor!
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:10
De la: Fl_Orion999, la data 2014-06-28 14:04:48PaulaZ Merci, Flo! Am reiesit din atrium. Golita de orice suparare.
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2014, ora 19:42
Offffff!!!! Unde esti tu, Daniela?
Te-am aºteptat de....Daniela si atat Te-am aºteptat sã vii, o zi întreagã; Aveam emoþii ca de sãrbãtori. Mai poate lumea sã te înþeleagã? Tu ai venit zâmbind, abia în zori. Mi-ai spus grãbit cã nu poþi sã rãmâi ªi te-ai scuzat cã m-ai fãcut s-aºtept Dar în final þi-am stat la cãpãtâi ªi-am mers pe vârfuri, sã nu te deºtept. Soseai din alte lumi, eram escala. Doream venirea ta, ca ultim leac Ce poate-mi mai putea rãpune boala În care am zãcut aproape-un veac. Tu mâine nu-þi vei aminti nimica. De unele frânturi te vei mira ªi le vei alunga grãbit, de frica De-a nu schimba ceva în viaþa ta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 06:47
De la: gabigabi2, la data 2014-06-29 08:00:43 Buna Gabi Am gasit-o pe internet si era pacat sa nu o citeasca cat mai multa lume Unii am inteles demult ce se intampla, altii persista in basism dupa atatea lucruri evidente. Raporteaza abuz de limbaj
Sandu
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 06:48
De la: PaulaZ, la data 2014-06-29 19:04:58De la: VrajitoruldinovaZ, la data 2014-06-29 07:12:49Muza Multumesc!...e greu cu muzele astea!
Sandu
|
|
|
|

cin ' sa fie ?
cin' sa fie ?!
nici asta nu ati aflat.
Inca nici titlul nu l-am stabilit.