back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Va fi obama un presedinte mai bun?

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

ionutpreotu

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 23:26

Va fi inca un exemplu bun de dat, dar si de sacrifiat. Privirea, dragostea cu care isi priveste fetitele, aduc putin a J.F.Kennedy. Cuvinte cu bataie lunga, pline de subanteles, nimic ce sa constituie o acuza la adresa vechilor presedinti. Va aduceti aminte de Bill Clinton, un mandat usor care a trecut...pe nesimtite, presarat pe alocuri cu scandaluri conjugale?!
In cel mai rau caz, actiunile lui vor fi innabusite de Congres, iar daca va vrea totusi sa schimbe ceva, va aparea sigur un scandal, ce-l va discredita. Mecanismul de stat al SUA isi va face treaba, bine zic eu, spun asta pentru ca nici unul din batranii imperialisti, "globalizatori", nu vor suporta ideea ca America sa piarda din si asa mult redusa ascensiune.
In mod sigur nu va fi nici un razboi, iar daca Obama nu va fi asasinat sigur va fi discreditat. In inima lor americanii suporta cu greu sa fie condusi de un "half breed", dar la nevoie te faci frate si cu negrul...drac!

albitei_daniela

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 23:31

cred ca da dar sa lasam timpul sa decida si oamenii isi vor spune mai apoi parerea,dar trebuie insa tinut cont ca nimeni nu seamana cu nimeni asa cum nici dreapta nu este la fel cu stanga asa ca nu toti oamenii vor fi la fel de multumiti.sa speram totusi in mai bine.

angry_m3tal_girl

1 mesaj
Oras: Constanta

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 23:47

Nimeni nu are de unde sti despre ce si cum va face Obama. Cred ca nici el nu stie sigur cu ce sa inceapa si ce isi poate "permite" sa faca. Asta se va vedea pe parcurs. Dar cu siguranta le-a dat sperante multora

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 00:33

Parerea mea este ca Obama este un produs media,si doar atat! Interesele democratilor vor iesi la iveala cat de curand, si in afara de cei de culoare (care inca traiesc bucuria primului presedinte african-american) restul votantilor vor avea o dezamagire crunta!

irini_b

1 mesaj

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 00:46

hm, dupa analizele facute, Obama, pentru inceput, va arata ca este in stare de orice greutate. Acesta, dupa adaptare, va gusta din tentatiile "conducatorului"/liderului si se va retrage incet pentru a-si armoniza viata personala, dar cu siguranta nu va "uita" si de SUA, pentru a nu-si "pata" imaginea. Cu siguranta, va face fata crizei, va reameliora imaginea terorismului din 11 septembrie, astfel, devenind un "leader"pentru SUA si in special pentru locuitorii acestora.

rgeorgia21

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 03:18

cel putin mai bun de cat Bush sigur o sa fie

liudmillka

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 04:07

Buna ziua tuturor!

Oameni buni eu nu cred ca acest Obama e un presedinte bun pt America..eu cred ca va duce tara de ripa! Sper sa nu se intample asta..dar nu vad nimic bun la el

cosmin_iacob2003

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 05:25

Sincer sa fiu nu cred ca Obama este mai inteligent decat un papagal care a invatat o replica pe de rost si o tine asa pana la capat. Discursul sau "ferm" contine numai expresii de genul "o sa fie bine, dupa ce o sa fie rau", "vom trece si peste aceasta criza", "impreuna vom fi mai puternici". Cam atat... Nimic serios, astfel ca discursul sau poate fi asemanat cu cel al unui copil de clasa a patra. Actuala criza insa i-a "sensibilizat" pe americanii de rand, grav incercati de criza financiara, astfel ca aveau nevoie de niste "idoli". Un presedinte negru era un idol corespunzator. Pacat ca nu este si destul de inteligent pentru acest post. Pacat!

mishelle0

6 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 07:13

Desi este o persoana diplomata, modesta si cu multe teorii care cica ar vrea sa le aplice eu una nu cred va reusi mare lucru in America desi la ora actuala este venerat de f multa lume. Ma gandesc cum va fi oare cand toti acestia vor fi dezamagiti de el?

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 07:39

OBAMA?ORICUM O PARERE MAI BUNA DECAT BUSH.FIIND CEL MAI PUTERNIC OM DE PE PLANETA SPER SA FIE PACE.E UN TIP CARISMATIC CARE PARE FRATELE GEAMAN AL LUI DENZEL WASHINTON,ASA MI SE PARE MIE IN CONCLUZIE E UN TIP O.K. SA FIE UN PRESEDINTE BUN,ASTA-I DORESC !

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 07:53

De la: 9am_admin, la data 2009-01-20 18:47:59Spune-ne ce parere ai despre noul presedinte al SUA, Barack Obama, si poti castiga un laptop Asus Intel Core2 Duo T5450, 2GB, 250GB!

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Prezentare

Internet Corp SRL si www.eMAG.ro organizeaza un concurs prin intermediul caruia orice utilizator, inregistrat ca membru al site-ului www.9am.ro poate sa intre in cursa pentru castigarea unui laptop. Pentru a participa la concurs, utilizatorii inregistrati cu date reale trebuie sa isi spuna parerea pe forumul 9am despre mandatul noului presedinte al SUA. Premiul va fi oferit prin tragere la sorti.

Organizator

La organizarea prezentului concurs, Internet Corp SRL (organizatorul) colaboreaza cu www.eMAG.ro.

Perioada desfasurarii

Concursul se desfasoara in perioada 20 ianuarie – 31 ianuarie 2009.

Procedura de desfasurare

Concursul se desfasoara pe site-ul www.9am.ro. Pentru a te inscrie la concurs, trebuie sa fii utilizator inregistrat al www.9am.ro si sa postezi in topicul "Va fi Obama un presedinte mai bun?" deschis pe forumul 9am parerea ta despre noul presedinte al SUA: va reusi Obama sa schimbe America? va reusi noul presedinte al SUA sa razbune atentatele de la 11 septembrie? va reusi America lui Obama sa faca fata crizei economice?

Este obligatoriu ca la inregistrarea ca membru al 9am datele de identificare furnizate sa fie cele reale (nume, prenume, adresa de email, data nasterii, sex). Participarea la concurs se poate face numai de pe un singur cont de utilizator si doar in conditiile in care datele furnizate la deschiderea contului sunt datele complete de identificare ale utilizatorului care si-a deschis respectivul cont.

Premiul

Premiul este acordat de www.eMAG.ro. Premiul consta intr-un Laptop Asus F5RL-AP396D Intel Core2 Duo T5450, 2GB, 250GB. Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Premiul trebuie revendicat in maxim 5 zile de la anuntarea rezultatelor tragerii la sorti, urmand a fi distribuit intr-o perioada de maxim 4 saptamani de la castigarea lui.

Dreptul de participare

Pentru a participa la acest concurs trebuie sa fii cetatean roman, si sa ai peste 18 de ani. Nu este permisa participarea la concurs a angajatilor companiilor Internet Corp SRL, ai partenerilor sai prezentati la inceputul acestui regulament, precum si a rudelor si afinilor acestora pana la gradul doi inclusiv.

Validarea castigatorului

Castigatorul premiului va fi desemnat in urma unei trageri la sorti realizata in data de 2 februarie 2009. Ulterior, castigatorul va fi anuntat prin e-mail, urmand a i se comunica toate detaliile procedurii de intrare in posesie a premiului castigat. Castigatorul va trebui sa semneze un proces verbal cu organizatorul concursului. Intrarea in posesia premiului se va face doar cu respectarea tuturor prevederilor prezentului regulament, in caz contrar organizatorii isi rezerva dreptul de a nu valida premiul. Premiul poate fi distribuit intr-o perioada de pana la 4 saptamani de la castigarea lui. Premiul castigat nu se poate schimba in bani. Premiul este nominal si nu poate fi transferat unei alte persoane.

In cazul in care castigatorul: a. - nu a furnizat datele sale reale pentru inregistrarea ca membru al 9am; b. - a folosit mai multe conturi pentru a participa la concurs; c. - are o adresa de email invalida, ilizibila sau a participat la concurs cu adresa de email a altui titular; d. - nu indeplineste conditiile de participare la concurs; e. - nu raspunde emailului trimis de organizatori, prin care este anuntat ca a castigat concursul, se va proceda la selectarea unui alt castigator.

Confidentialitatea emailurilor si dreptul la imagine

Organizarea prezentului concurs se realizeaza in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si pentru libera circulatie a acestor date. Participarea la acest concurs implica in mod expres si neechivoc ca datele transmise sa fie facute publice si sa fie folosite de catre organizator in scopuri publicitare pe suport audio, video si in ziar. Prin participarea la concurs, utilizatorii isi exprima in mod expres si neechivoc acordul ca datele lor personale sa fie folosite in activitati de marketing ale organizatorului concursului, pentru validarea si acordarea premiului. Internet Corp SRL este inscris in este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 3240.

Alte prevederi

Regulamentul de desfasurare a concursului va fi publicat pe site-ul www.9am.ro si va putea fi consultat gratuit la solicitarea oricarui participant la concurs. Eventualele reclamatii legate de concurs vor fi facute la urmatoarea adresa de email: office@internetcorp.ro, pana la sfarsitul concursului. Reclamatiile ulterioare termenelor prevazute de Regulament nu vor fi luate in considerare. Detalii despre concurs la telefon 031-2286630 - telefon cu tarif normal. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorului.

blondina1964

5 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 07:54

in tara chiorilor orbul este imparat! deci in tara albilor,negrul este presedinte!probabil va fi bun ,dar daca nu va avea suportul celorlalti sa nu pateasca ca tanarul Kenedy.cred ca are planuri mari cu tendinte prospere pentru populatia de culoare dar temelia pe care i-a lasat-o predecesorul sau se cam clatina.ii uram succes si om mai vedea.este bine sa fim optimisti

blondina1964

5 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 07:57

De la: benaliascristiano, la data 2009-01-21 00:14:54Mandatul lui Obama este unul dificil. Economia are nevoie de o gura de oxigen necesara pentru a-si reveni din criza, iar americanii trebuie sa-si recapete increderea in sistemul financiar. Sanatatea, educatia si reforma imigratiei sunt si ele prioritati pentru noua Administratie.Cel mai important atú de care dispune este increderea de care se bucura in randul americanilor.Obama va fi un presedinte mai bun ;) .
[/quote
]in tara chiorilor orbul este imparat! deci in tara albilor,negrul este presedinte!probabil va fi bun ,dar daca nu va avea suportul celorlalti sa nu pateasca ca tanarul Kenedy.cred ca are planuri mari cu tendinte prospere pentru populatia de culoare dar temelia pe care i-a lasat-o predecesorul sau se cam clatina.ii uram succes si om mai vedea.este bine sa fim optimisti

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:09

Da, cu siguranta Obama va fi un presedinte mai bun.Va dori sa faca lucruri bune pentru omenire din dorinta de a-si "razbuna" intr-un fel spus copilaria sa; va indrepta tot raul pe care l-a simtit prin lipsa tatalui sau.Din suferinta, s-a nascut acest geniu OBAMA si va inlatura multe suferinte.Foarte inteligent, sufletist, va face mult bine omenirii.Are o familie sanatoasa, iubitoare si aceasta il ajuta sa fier un om bun, bun organizator,bun politician.Cu siguranta, va razbuna atentatele de la 11 septembrie si va trece cu bine criza economica.Este energic,bine intentionat,interesat sa faca treaba nu numai sa huzureasca.
America,Obama : La Multi Ani.

deca

4 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:10

da va fi un presedinte bun.
si va face

danieliuc

3 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:21

O parere foarte buna.sper sa se ridice la nivelul cerintelor actuale!

danieliuc

3 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:24

O parere foarte buna,sper sa se ridice la nivelul cerintelor actuale!

andrapsy

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:39

Ziua in care s-a investit noul presedinte american Barack Obama a fost cea mai emotionanata zi din viata Americii si nu numai, noi toti ceilalti am urmarit cu sufletul la gura ceremonia.
In primul rand Obama inseamna pentru prima data 'SPERANTA", in sfarsit numai exista discriminare, rasism ci exista sanse pentru toti.
Si cred ca asta il face cel mai popular om de pe planeta la ora actuala, modul in care se apropie de oameni, simplitatea si normalitatea sa.
Un alt argument ar mai fi familia sa care este deosebit de frumoasa si unita, toti cvand sunt impreuna emana siguranta si te face sa te gandesti la "acasa".
Dupa parerea mea mandatul lui este unul dintre cele mai complexe pentru ca toti se asteapta de la el sa rezolve criza economica resimtita peste tot in lume si combaterea terorismului, aspect la fel de important.
In final eu cred in Obama, in forta lui, in energia lui si in toata echipa care si-a construit-o in jurul lui, sa faca din America tara unde oamenii sa se simta in siguranta.

kicsien

3 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:49

S-ar putea sa fie el un presedinte mai bun... Dar depinde mult de oameni si de conditii... La fel ca totii: va incerca sa-si realizeze telurile, dar timpul va decide daca va reusi sau nu.

PREZIOSO

4 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 08:53

Nu cred ca Obama va fi cu mult diferit de Bush.Poate decat in privinta culorii:D.SUA e SUA si va fi in continuare " la putere ".

divaadela2006

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:12

Va fi un presedinte formidabil.

bdoinana

7 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:17

“Am avut de asteptat mult timp, dar, in aceasta seara, schimbarea a venit in America", a declarat presedintele ales, Barack Obama, imediat dupa anuntarea rezultatelor partiale, care indicau in mod clar victoria sa. "Daca mai este cineva care se indoieste ca America este locul unde totul e posibil, care se intreaba daca aspiratiile parintilor fondatori ai acestei tari sunt inca vii in vremurile noastre, care inca pune sub semnul intrebarii puterea democratiei, aceasta seara este raspunsul catre ei", a declarat Obama, dupa victorie, in fata unei multimi de mii de sustinatori, dintre care foarte multi aveau ochii inlacrimati.
Admiratorii sai il numesc, aproape cu evlavie, „Noul Mesia” sau „the black Kennedy", fascinatia vis-a-vis de el transformandu-l intr-un adevarat idol global. I-au fost dedicate cantece si poezii, iar parinti din intreaga lume si-au botezat copiii dupa numele lui.
In urma cu trei zile, la 20 ianuarie, a.c., Barack Obama a depus juramantul pe aceeasi biblie pe care a folosit-o si modelul sau, Abraham Lincoln.
Mandatul sau este foarte dificil. Economia are nevoie de o gura de oxigen necesara pentru a-si reveni din criza, iar americanii trebuie sa-si recapete increderea in sistemul financiar. Sanatatea, educatia si reforma imigratiei sunt si ele prioritati pentru noua Administratie.
Recesiunea economiei americane este, de departe, cea mai mare provocare cu care se confrunta noul presedinte, ca si criza bancara, din ce in ce mai dura, ce afecteaza Statele Unite. Este de asteptat ca presedintele sa aplice politica, indicata pe parcursul campaniei electorale, respectiv, sa
« deplaseze « prioritatea Statelor Unite din zona razboiului indreptat impotriva terorismului in directia relansarii economiei americane.
Prin urmare, sarcina actualei Administratii democrate este una foarte grea, tinand cont de faptul ca economia americana se afla deja in recesiune, iar razboiul din Irak inghite extrem de multi bani publici. Practic, cel mai important lucru pe care il asteapta cetatenii americani, in prezent, de la echipa lui Obama, este o strategie menita sa stopeze pierderea continua a locurilor de munca din economia SUA. Starea economiei americane este extrem de importanta pentru intreaga planeta, inclusiv pentru Romania, avand in vedere ca fenomenul, enumerat mai sus, respectiv, recesiunea, ce ameninta toate economiile lumii, a inceput in Statele Unite, iar criza bancara la fel.
In acest context, orientarea democrata a noii echipe, instalate la Casa Alba, indica faptul ca Obama va miza pe masuri sociale, de centru-stanga, pentru imbunatatirea situatiei economiei americane.
« Invingatorul in alegerile prezidentiale » promite salarii marite in domeniul Educatiei si un acces mult mai facil la servicii medicale, in conditiile in care 45 de milioane de americani nu poseda asigurari de sanatate. Strategia progresista a lui Obama nu se opreste insa aici: el propune investitii guvernamentale in valoare de 150 de miliarde dolari in sisteme industriale ecologice si are un plan separat de stimulare a producatorilor de automobile pentru a produce un milion de automobile ecologice hibride pana in anul 2015.
Ramane de vazut de unde va reusi echipa proaspatului presedinte sa infuzeze in buget sumele uriase necesare pentru finantarea acestor programe ambitioase, in conditiile in care aceasta mosteneste un deficit bugetar colosal, si, mai ales, in situatia in care care promite reduceri substantiale de taxe. Obama doreste sa scada impozitele cetatenilor americani, castigand sub 200.000 de dolari anual brut, si sa creasca, intr-o maniera considerabila, taxele celor, detinatori ai unui venit ce depaseste 250.000 de dolari anual brut.
Antreprenorii americani critica, insa, cu fermitate cresterile de taxe pentru "bogati", semnaland ca aceasta masura va descuraja crearea locurilor de munca, in special, in timpul unei recesiuni economice.
Fara masuri economice eficiente, stralucita masina de propaganda, care l-a propulsat in fruntea Administratiei, nu va putea sa opreasca singura declinul industriei auto, falimentul marilor banci si pierderea zilnica a catorva zeci de mii de locuri de munca. „E nevoie de mult mai mult pentru a revigora America decat de adulatia mediatica”, sustin criticii, care pun la indoiala capacitatea lui Obama de a misca lucrurile in directia buna.
Toata lumea spera ca Preºedintele Obama, sfãtuit corect de Vicepreºedintele Joe Biden, a cãrui experienþã internaþionalã este incontestabilã, sã fie capabil sa redea Americii calitatea de lider moral al lumii actuale. Cu totii nutresc speranta ca America va deveni, din nou, nu numai o þarã temutã, ci ºi una, pe drept, respectatã.
Confruntati cu una dintre cele mai grave crize economice din ultimul secol, americanii asteapta urgent rezultate. Un sondaj recent ABC/WP a dezvaluit ca 78% dintre respondenti cred ca tara se indreapta spre o directie complet gresita, iar 94% considera ca economia se afla intr-o stare proasta si ca este nevoie de o reforma imediata.
In lipsa unor rezultate rapide, miscarea de masa care l-a propulsat la putere pe cel de-al 44-lea lider de la Casa Alba si, totodata, primul afro-american ce va conduce SUA, s-ar putea sa-si piarda treptat entuziasmul. Daca nu reuseste sa stabilizeze economia, in prima perioada a mandatului sau, Obama risca sa piarda sustinerea celor care, acum, il percep precum un Salvator al natiunii. Nemultumirea provocata de lipsurile economice reprezinta o forta politica puternica si ea ar putea fi chiar aceea care il va cobori de pe piedestal pe Barack Obama.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Oras: Suceava

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:21

Momentul in care Obama a ajuns la Casa Alba nu poate fi decat un avantaj pentru acesta. Daca va avea succes, si va reusi sa treaca peste aceasta criza care ca pus stapanire pe America si pe care am inceput sa o simtim si noi, atunci va fi laudat si iubit de toata lumea, iar americanii vor spune ca a fost nevoie de un presedinte de culoare care sa-i salveze. In schimb, daca situatia nu se va imbunatati, oricum el a facut tot ce a fost "presedinteste" posibil...
Parerea mea este ca Obama va fi un presedinte mai bun, va fi un presedinte iubit de americani si in mod sigur va fi mai iubit decat Bush. Este mai tanar, mai aratos, mai inteligent chiar, si in cazul exceptional in care aparentele nu inseala, cred ca multe lucruri se vor schimba in bine. Iar daca Americanilor le e bine, ne va fi bine si noua.

alea_him

7 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:29

Ziua in care s-a investit noul presedinte american Barack Obama a fost cea mai emotionanata zi din viata Americii si nu numai, noi toti ceilalti am urmarit cu speranta ceremonia .
In primul rand Obama inseamna pentru prima data 'SPERANTA", in sfarsit numai exista discriminare, rasism ci exista sanse pentru toti.
Si cred ca asta il face cel mai popular om de pe planeta la ora actuala, modul in care se apropie de oameni, simplitatea si normalitatea sa.
Un alt argument ar mai fi familia sa care este deosebit de frumoasa si unita, toti cand sunt impreuna emana siguranta si te face sa te gandesti la "acasa".
Mandatul lui este unul dintre cele mai complexe pentru ca toti se asteapta de la el sa rezolve criza economica resimtita peste tot in lume si combaterea terorismului, aspect la fel de important.
In final eu cred in Obama, in forta lui, in energia lui si in toata echipa care si-a construit-o in jurul lui, sa faca din America tara unde oamenii sa se simta in siguranta.

http://aleahimis.blogspot.com/
marian_bt

7 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:33

Despre Obama ca presedinte sunt si pro si contra, dar vom trai si vom vedea

cosmin_efrim

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:33

Cu siguranta va fi diferit de Bush.....dar minuni nu poate face. Probabil mici schimbari in bine va realiza, dar chiar si cu o asa sustinere masiva din partea poporului, gaura de 5 trilioane de dolari care s-a format in urma crizei este practic imposibil de acoperit, atfel incat rezultatele nu vor fi extraordinare.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:38

În timpul campaniei din câte îmi amintesc eu, recentul preºedinte Obama a fost întrebat dacã este de acord cu legalizarea utilizãrii de marijuana în scopuri medicale. „Dacã oamenii de ºtiinþã îmi spun cã aceasta e cea mai bunã soluþie de ameliorare a durerii la un bolnav grav, atunci sunt deschis la ideea legalizãrii. Cred însã cã întreaga operaþiune ar trebui fãcuta dupã reguli stricte ºi cu o supraveghere adecvatã. Marijuana ar trebui vândutã cu reþetã, la fel ca alte tranchilizante sau analgezice foarte puternice.” El respinge categoric ideea legalizãrii plantaþiilor private, astfel încât utilizatorii sã-ºi poatã creºte singuri drogul la ei acasã. „Nu trebuie sã se ajunga în situaþia în care un om apare drogat în faþa ta ºi spune: «Eram foarte emoþionat, aveam nevoie de puþinã iarbã!»”

Ca senator, Obama a propus o serie de legi care sã creeze un sistem al eligibilitãþii pentru angajare, care sã permitã companiilor sã verifice dacã angajaþii lor sunt locuitori legali ai SUA. Obama sprijinã oferirea unei ºanse imigranþilor ilegali din SUA care nu se fac vinovaþi de infracþiuni - aceºtia ar putea plãti o amendã, învãþa limba englezã ºi rãmâne în Statele Unite.

În domeniul ecologiei, Barack Obama afirmã cã SUA au responsabilitatea de a lãsa planeta într-o stare mai bunã pentru generaþiile viitoare. Planul sãu ar reduce emisiile de gaze de serã, ar implementa un sistem de reducere ºi înlocuire pentru a scãdea emisiile de carbon cu 80% pânã în anul 2050 , ar stabili un standard naþional pentru combustibilii cu nivel redus de carbon ºi ar ridica standardele de eficienþã a combustibililor, ar reduce consumul de benzinã prin extinderea folosirii surselor de energie reînnoibilã ºi ar investi în tehnologii avansate pentru proiecte legate de „energia curatã”.

A fost unul dintre primii critici ai rãzboiului din Irak. El ar retrage soldaþii americani, câte o brigadã sau douã pe lunã. Doreºte sã se cadã de acord asupra unei convenþii constituþionale în Irak, în vederea unui acord sau a unei reconcilieri. De asemenea, doreºte încheirea unui pact pentru securitate cu vecinii Irakului.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:40

DA

stelian100

4 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:43

Da, cred ca o sa fie mai bun decat predecesorul sau si in plus aduce si o pata de culoare..

laurms

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 09:46

Arata bine, are o voce impunatoare, este carismatic, si foarte inteligent. Sper ca asta sa conmstituie o premisa buna pentru presedinte mai bun.

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Va fi Obama un presedinte mai bun?
Mergi la: