cristianarinton73
1 mesaj
Oras: Craiova
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 10:59
Deja, abia are loc inaugurarea, te simti ca in timpul unei manifestatii de 1 Mai in Piata Rosie. Parca a triumfat comunismul. Nici nu e de mirare. Terenul a fost pregatit de Bush Jr. care s-a inconjurat de neo-conservatori, care in tinerete au fost comunisti (din aia extremisti, maoisti, trotkisti, guevaristi, etc). Gasca din jurul lui Obama reprezinta extrema stanga care nu s-au dezis de idealurile lor din tinerete precum neo-conservatorii. Din punct de vedere etnic predomina aceeasi gasca intalnita la neo-conservatori.
Politica pro-Israel ram^ne aceeasi, ceea ce inseamna ca multi bani se vor scurge spre Israel si interesele sale, alte scheme piramidale de data asta sprijinite masiv de stat vor fi la ordinea zilei.
La sfarsit de mandat Obama SUA va fi o ruina. Obama ne va ajuta sa intelegem sfarsitul unei civilizatii, sfarsitul imperiului roman.
Cei care sunteti lenesi, nu va place sa cititi istorie, veti avea acuma ocazia sa asistati pe viu cum in fata ochilor vostri se va derula sfarsitul unui civilizatii.
|
|
|
laur_lm07
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:04
S-ar putea sa se fi inselat toata lumea care l-a votat .Acuma pare el bun si ca vrea sa le faca pe toate dar om trai si om vedea ce personaj este la conducerea imperiului american.
|
bubu_orig2001
2 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:05
Marile deceptii se nasc din marile sperante,zicea rusu.Trebuie sa recunosc ca ar cam avea dreptate.Acum ramane de vazut..Sa razbune atentatele din 11.9?Hai sa fim seriosi..talibanii au fost doar tzapul ispashitor.Treaba a fost aranjata chiar de guvernul lor..parerea mea.
|
release2men
2 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:05
Cu siguranta Obama va fi ceva diferit (in sensul bun al cuvantului) fata de Bush, mi-e tare teama ca o sa-l linseze masonii asa cum au facut cu kennedy
|
|
|
gabi_nicolescu
4 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:14
Daca Obama va fi un presedinte al S.U.A. mai bun,nu vom putea stii decat dupa minimum doi ani,dar mai sigur dupa patru.
Ce este sigur,e faptul ca Obama este un presedinte "nou",atat datorita pigmentului pielii,cat si datorita eforturilor sale de a ne convinge ca va fi "o noutate" in istoria S.U.A. La ce nivel se va ridica aceasta "noutate",ramane de vazut.
Personal,fac parte din categoria scepticilor.
|
castigatoarea
4 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:16
Sigur va fi mai bun decat BUSH ,de o mie de ori mai bun.  BUSH SI OBAMA
|
lauravaly
1 mesaj
Oras: Hunedoara
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:17
Chiar daca a dus o lupta crancena pentru nominalizarea la Casa Alba din partea Partidului Democrat cu Hillary Clinton si a facut fata amenintarii cu moartea in timpul campaniei electorale, Renegatul, cum l-au numit serviciile secrete pe Obama, nu s-a lasat cu una cu doua, asta si pentru ca a avut sprijinul sotiei sale, Michelle, care i-a fost lui Barack „mentor” in cadrul firmei de avocatura la care lucrau amandoi.
Dar....partea usoara s-a incheiat pentru Obama! Si asta pentru ca va avea de infruntat cea mai grava criza economica prin care a trecut America din 1929 incoace. Chiar daca este al saselea presedinte american stangaci, toata lumea asteapta ca Obama sa paseasca cu dreptul la Casa Alba si sa aduca schimbarea.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:23
Cu siguranta da , insa sunt foarte mari asteptari de el. Se zice ca de obicei "marile speranta sunt si marile dezamagiri". Timpul ne va confirma
|
|
|
poliana_506
1 mesaj
Oras: Galati
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:38
Avand in vederea pregatirea si principiile sale personal cred ca va fi cel mai bun presdinte care la avut USA.
Conteaza culoarea pielii? Personal nu cred .Consider ca importanta este educatia pe care o are, caracterul lui ,sa fie stabil emotional
( Aristotel: “Ai voie sa te enervezi, dar numai cu cine merita, numai atunci cand se merita si doar atat cat merita”) si sa ramana loial principiilor sale.
Cred ca e omul potrivit la locul potrivit
|
bitzam80
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:44
eu cred ca da!
|
victor_kiler
13 mesaje
Oras: Vaslui
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:47
Este interesant cat de mediatizat a fost si la noi in tara faptul ca Obama a fost ales presedinte. Probabil si pentru ca urmatorul conducator al uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii (sau poate chiar cea mai mare  ) provine din randul oamenilor de culoare care au fost atat de controversati pe aceste taramuri. Intr-adevar, nu va fi chiar usor pentru Obama sa se ridice la asteptarile oamenilor care l-au sustinut de-a lungul campaniei si ale unei intregi natiuni care si-au pus sperantele in el avand in vedere momentul ,,nepotrivit", daca putem spune asa, in care el isi incepe mandatul.Si da, prin asta ma refer la mult controversata criza financiara care, desi s-a crezut ca nu o sa ajunga sa ne afecteze si pe noi, a avut efecte usturatoare si la noi in tara.  Totusi, eu consider ca mandatul lui Obama poate reprezenta un moment extraordinar in istoria Statelor Unite. Cred ca pe de o parte tocmai ambitia acestuia de a demonstra ca si oamenii de culoare (sau afro-americanii cum ar trebui numiti  ) sunt la fel ca si restul oamenilor l-ar putea determina sa incerce sa realizeze mult mai multe decat ar fi facut-o alti sefi ai acestui stat. Cu toate astea, 4 ani de zile reprezinta destul de mult timp...Dar in momentul de fata, avand in vedere influenta Statelor asupra restului lumii, nu putem decat sa ne rugam ca Obama nu incearca sa ne pacaleasca si ca intr-adevar este omul care arata a fi si sa-i uram succes pe tot parcursul mandatului.
|
sasamihaela67
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 11:56
este tanar,inteligent,cu siguranta va fi un presedinte mai bun
|
Stelian1008
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:00
In mod cert va fi un presedinte mai bun. Va fi foarte apreciat si la nivel international!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:02
Primul presedinte de culoare
|
mycristina67
2 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:02
Obama va fi un presedinte mai bun, asta numai daca nu va deveni "marioneta" celor ce conduc de fapt si de drept din umbra "afacerile" lumii. Si probabil ca daca ii va infrunta....vor cauta sa il elimine. Sau poate cred eu prea mult in teoria conspiratiei. Oricum sper sa reusesca in ceea ce si-a propus si sa duca visul american mai departe. A dovedit oricum ca America este tara tuturor posibilitatilor.
|
ahil3
2 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:03
In conditiile crizei actuale americanii au luat cea mai buna decizie. Nu mai este vorba doar de istoriesi faptul ca un preseinte de culoare a ajuns la Casa Alba, este vorba de o lovitura economica puternica pe care America o sa o dea anul acesta si anul viitor.
Singurul lucru care ar sporii notorietatea americii acum ar fi un atentat asupra lui.
Va face mai multe lucruri decat Bush asta e clar... dar personal mie imi pare la fel de "manat" de la spate cum a fost si Bush si cei dinaintea lor.
BANUL Vorbeste!!!
|
vlad910
1 mesaj
Oras: Tg Mures
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:03
Obama aprare intr un moment delicat atat pentru statele unite cat si pentru restul lumii fapt care ii va ingreuna sederea la casa alba.. modul in care va fi capabil sa gestioneze problemele cu care se confrunta americaniii de azi si partenerii lor de peste hotare ii va hotari soarta.. daca va fim un presedinte bun sau nu nimeni nu cred poate inca sa stie, cert este ca va fi unul democrat!
|
andreea_jurnalism
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:09
Nu am de unde sa stiu daca va fi un presedinte bun sau rau, dar sper sa faca ceva pentru binele intregii lumi, sa trecem mai usor peste aceasta criza si sa ne revenim repede. Cu siguranta americanii si-au dorit o schimbare si spera sa fie una buna
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:21
Obama nu va fi un presedinte mai bun. Poporul isi doreste o schimbare si in subconstientul lor vad schimbarea in Obama, dar de fapt ei singuri isi produc schimbarea, presedintele fiind un motiv, o scuza. Ei singuri nu mai arunca bani pe mancare sau nu mai mananca zilnic in oras si alte cheltuieli zilnice pe care unii din noi le fac o data pe an.
Razbunarea pentru 11 Septembrie? Nu cred ca asta isi doresc americanii....razbunare. Ei au dat dovada in multe randuri si, dupa cum am vazut in multe interviuri, ei sunt un popor credincios, cu incredere in Dumnezeu, si in plus, cine ar dori moartea unui popor intreg doar pentru ca un grup de indivizi au provocat acel dezastru. Puneti-va in locul lor, daca un grup de romani ar fi atentat? asta inseamna ca tot poporul roman ar trebui sa sufere din cauza acelui grup. Deja suferim din cauza celor ce ne fac o imagine defavorabila in strainatate. De ajuns cu criticile ca ma abat de la subiect.
Schimbarea ce a provocat-o pana acum Obama a fost doar la culoarea pielii, fiind primul presedinte de culoare, si la schimbarea Casei Albe...acum a iesit un gri; tot in poporul american ramane schimbarea la care ei viseaza. Ar trebui sa fie un exemplu pentru noi.
|
andam
3 mesaje
Oras: Piatra Neamt
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:27
pai fiind primul presedinte de culoare toti americani sant ancrezatori an el ca si mine.Astept sa vad cum se va descurca el cu criza si alte probleme ce macina America acum .
|
andreeac85
2 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:28
Campania lui Obama a fost cea mai coerenta, gindita si spectaculoasa campanie din toate alegerile. Dl Barack Obama ar fi cel mai bun si mai potrivit pentru Presedintia Statelor Unite ale Americii, deoarece doreste retragerea trupelor din Irak, pe cand rivalul sau republicanul Dl. John McCain doreste mentinerea trupelor in Irak. Asa ca, razboaiele , conflictele sa fie lasate deoparte, aruncate definitiv la gunoi, abandonate complet, lasand locul intelepciunii, Pacii, Rezolvarii pe Cale Pasnica a problemelor si acolo unde nu se poate, dupa caz mergand la anihilarea opiniilor adfvessarului, devierea doleantelor distructive ale adversarului prin "anestezierea" lui, "anestezierea" convingerilor lui si gasind alte cai pasnice pentru a-l convinge ca nu e bine ce vrea sa faca.Aceasta va fi o arta a negocierii, aici trebuie oameni specializati in arta negocierii, a convingerii, a luptei folosind taria argumentelor, etc.
Obama a câstigat alegerile deoarece a aratat ce este gresit in tara sa: esecul total al guvernului de a-si proteja cetatenii. A promis sa conduca un guvern care nu va incerca sa rezolve toate problemele ci acele lucruri care se afla dincolo de puterea cetatenilor luati individual, sa reglementeze economia echitabil, sa pastreze aerul curat si mâncarea sanatoasa, sa asigure ca cei bolnavi au acces la ingrijire medicala si sa educe copiii pentru a fi competitivi intr-o lume globalizata.
|
gabirip
1 mesaj
Oras: Botosani
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:32
Cu siguranta va fi un presedinte mai bun, desi intrega omenire se confruta cu aceasta criza  , Obama va alege cele mai bune decizii pentru binele poporului sau. Daca va renunta la razboiul din Irak va avea destule posibilitati materiale pt a redresa economia U.S.A. Felul in care vorbea Obama ieri mi-a adus aminte de Bãsescu  , sper sa aiba mai multa sustinere decat seful corabiei noastre.
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:35
Daca Obama este presedintele poporului american nu al corporatiilor corupte de putere si bani nu va termina mandatul din punctul meu de vedere, el va sfarsi asasinat precum JFK ori ca multi alti conducatori care au fost inlaturati de la putere prin demonstratii de strada si lupte ori asasinati pt. ca nu au jucat dupa cum au cantat corporatiile care ar vrea sa detina monopolul petrolului si al bancilor sau sa controleze populatia prin diferite metode. Startul crizei in care suntem din america s-a dat prin falimentarea celor mai mari si mai vechi banci existente probabil in lume. Oamenii au ajuns sa fie manipulati foarte usor prin mass-media dat fiind faptul ca e deajuns sa lansezi cateva zvonuri cum ca anumite banci sau corporatii sunt in pragul falimentului si sa le transmiti la TV sau ziar ca populatia o ia razna.
|
mikutzud
1 mesaj
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:50
obama este doar imaginea politica a mai multor bancheri si finantatori care stau ascunsi si strang banii cu grebla
|
jonny_nt
3 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:57
 Sunt bucuros ca a iesit Obama si cred ca va face o treaba mult mai buna decat Bush. Sper ca alegerea lui ca presedinte al SUA sa fie favorabila si pentru ROMANIA .
|
kasalexa
1 mesaj
Oras: Bacau
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:58
Anul 2009 va fi, din punct de vedere diplomatic, unul bun pentru noul presedinte al SUA, Barack Obama, care se va confrunta insa cu mari probleme financiare.
Anul 2010 va fi Anul Aurului, context in care presedintele SUA va putea face mai multe schimbari, dupa un an de recuperare in urma crizei economice.
"Obama este emotional si prea bun la suflet, calitati care nu sunt indicate unui politician de succes", a precizat Sermon Lee.
|
larisa_cunzet
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 12:59
consider ca obama va fi un presedinte mai bun,pentru ca planurile sale de actiune sunt mult mai bine strucurate si elaborate decat ale predecesorului sau,obama parand sa aiba solutii la fiecare dintre aspectele vietii sociale,economice,politice,inclusiv la cele ce privesc criza economica.
|
gabita_1971
4 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:05
Sunt convinsa ca Barack Obama va fi un bun presedinte pt. USA si va dezvolta relatiile internationale. L-am urmarit in campania electorala si m-a impresionat seriozitatea lui. Este impunator si va respecta promisiunile facute. Este iubit de poporul american chiar daca este un presedinte de culoare; conteaza sa scoata tara din criza, sa descopere atentatorii teroristi si va face mult mai mult fata decat a facut Bush. Poate va interveni si va pune capat si razboiului din fasia Gaza unde mor si oameni nevinovati.
|
Spaniolul
8 mesaje
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:08
Probabil va fi un presedinte mai bun,atat pentru America cat si pentru intreaga omenire. Daca retrage trupele din Irak si are o politica coerenta,in special pentu depasirea crizei ,totul va fi O.K.
|
andra4iubi
3 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:18
Cred ca Obama va fi un presedinte mai bun...desi traiesc in Romania, inca de la inceputul campaniei electorale mi-am dorit ca urmatorul presedinte american sa fie Barack Obama.Am simtit emotie si bucurie, cum nu am simtit niciodata in propria-mi tara.Cred ca Obama va avea intelepciunea de a lua deciziile cele mai bune, atat pentru poporul american, cat si pentru pacea mondiala.
|
|
|