Info
x
Va fi obama un presedinte mai bun?
|
anlya426 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:31
in primul rand depinde la cine ne raportam cand vrem sa facem comparatia....mai bun ca cine....ca george w. bush, ca bill clinton sau geoge Bush senior, etc....oricum e greu de raspuns la o astfel de intrebare avand in contextul mondial in care ne aflam cu totii...si esdi mai greu de precizat cu cat e mai bun obama decat ceilalti deoarece asteptarile intregii omeniri (nu doar ale S.U.A) sunt extrem de mari, poate cele mai mari asteptari pe care le-a avut omenirea de la un presedinte..iar cum se spune ca de la iubire la ura nu e decat un pas foarte mic nu se stie niciodata ce se poate intampla....oricum eu cred ca el va incerca inati sa reconstruiasca economia S.U.A si apoi se va orienta spre politica externa....eu ii avor votul meu de incerdere lui obama si chiar sper sa aduca o schimbare la nivel mondial, macar in ceea ce priveste restabilirea pacii si incetarea sau diminuarea atacurilor teroriste........
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:33
“Va fi Obama un presedinte mai bun?” deschis pe forumul 9am parerea ta despre noul presedinte al SUA: va reusi Obama sa schimbe America? va reusi noul presedinte al SUA sa razbune atentatele de la 11 septembrie? va reusi America lui Obama sa faca fata crizei economice?
BUNA ZIUA, DOMNUL PRESEDINTE AL SUA BARAK OBAMA - CU TOATE CA A VENIT LA CONDUCEREA SUA INTR-UN MOMENT GREU PT SUA EU CRED CA VA FACE FATA SI VA FI UN PRESEDINTE BUN. VA REUSI SA SCHIMBE AMERICA? DA SA RAZBUNE ATENTATELE DE LA 11 SEPT? EU CRED CA RAZBUNAREA ESTE ARMA PROSTULUI, MAI BINE SA INVESTEASCA IN PREVENTIE SI IN DEZV STATELOR AFECTATE DE FOAMETE. VA FACE FATA CRIZEI ECONOMICE? DA, PRIN MASURI DURE DE RELANSARE A ECONOMIEI SUA - PRIN POLITICI FISCALE, MONETARE SI SOCIALE DIN CARE SA ELIMINE CORUPTIA SI INSELACIUNEA SI SA CONSTRUIASCA ACEA SPERANTA PENTRU CEI AFECTATI, SPERANTA DE MAI BINE SI SA REUSEASCA SA MENTINA JOB-URILE. SUCCES |
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:40
Eu sunt de parere ca va face mult bine Americi. America este o tara libera iar daca ei au decis ca un "om de culoare " sa le conduca tara inseamna ca se bazeaza pe el.
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:46
Eu cred ca mandatul lui Obama nu o sa fie usor. Ma asteptam ca el o sa iasa presedinte, multi oameni vor o schimbare care sa ii ajute sa treaca peste aceasta criza economica. Cred ca americani au vazut solutia in Obama, si sper sa fie un presedinte bun, astfel o sa ajute intreaga lume desigur mai mult pe americani nu pe noi. Economia a primit o lovitura puternica cu aceasta criza mondiala, dar cred ca putem trece peste ea. Acuma nu o sa ne asteptam ca Obama o sa faca minuni este un presedinte puternic si sugur o sa-si formeze o echipa la fel de puternica. Datorita acestui lucru ca este puternic o sa atraga si celelante state ale lumii in lupta in potriva crezei economice. Si pentru binele intregi lumi sper sa reuseasca.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2 mesaje Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:51
eo zic k va fi un presendinte destul de bun...ce conteaza ki de culoare...poate va fi chear mai bun k Bush..
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:55
Obama stie ce inseamna saracia si ce trebuie sa faca sa fie in top, sa reinvie SUA. Si in plus numele sau, Barack, in limba maghiara insemna piersic. :P
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:55
cred ca da; da impresia ca vine cu un suflu nou dar serios, diferit de abordarile prafuite din politica actuala; avantajele de imagine si simpatie publica (tanar, primul afroamerican la casa alba) pot fi un atu al increderii care trebuie dublat de mesaje si actiuni care intareasca acest capital; personal, ii dau pentru inceput nota 10 - de acum depinde doar de el
|
|
poisonsys 1 mesaj Membru din: 22/01/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 13:57
Obama poate salva ce au "stricat" altii de'a lungul timpului..chiar daca e de culoare, e capabil ca orice alt om sa faca ceva pt redresarea tarii. nu trebuie judecati oamenii dupa infatisare..si discursurile lui sunt scrise de un tanar de 27 ani, lucru care denota faptul ca el crede in tineri si cred ca va realiza ceva pentru tara lui..
|
|
|
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:05
Obama, presedintele Americii. E ca si cum ai vorbi de doua persoane diferite. America se afla in situatiile ce pana mai ieri existau doar in filme. Va fi un mare balamuc in America pe timpul mandatului sau. Cred ca Obama, poate pana la urma, va putea deveni presedinte in toata puterea cuvantului, doar daca va nu i se vor pune bete in roate. Dar avand in vedere ca e de culoare, multe dintre actiunile, deciziile sale cred ca vor fi interpretate ca si acte rasiste. Sa vedem de acum incolo cata tarie de caracter poseda, cat de ferm este in deciziile si actiunile sale. Oricum, persoanele de culoare din America cred ca sunt in culmea culmilor.
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:13
Propun un sondaj poate un pic off-topic:
Cati dintre voi a-ti postat mesaj pe acest forum, aceasta discutie, doar pentru a-si spune parerea de spre noul presedint, si nu doar pentru posibilitatea de a castiga (laptopul de la eMAG)?? |
|
alinuta_sarmaluta 2 mesaje Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:14
el asa crede ca va schimba...insa lucrurile vor ramane la fel...sunt altii vechi acolo care au un cuvant mai greu de spus
toti vor sa le fie doar lor bine,nu tarii
|
|
urbanism_vd 3 mesaje Membru din: 22/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:15
Cu siguranta va fi cel mai bun din cati a avut SUA pana acum.
Mi se pare cel mai popular si simpatic de pana acum. Va fi cu adevarat un presedinte pentru toti. |
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:17
Eu cred ca obama va fi un presedinte mai bun , tinerii americani au mai multe sanse sa fie ascultati de acesta. Cred k prima tara care va depasi " criza economica " va fi SUA.
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:19
VA FI MAI MULT CA SIGUR LA CUM SA PREZENTAT LA CASA ALBA IERI EU CRED CA VA FI UN PRESEDINTE BUN F F BUN
|
|
TIRTAUCRISTINA 1 mesaj Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:20
SPER SA REUSEASCA SA REZOLVE CRIZA DIN AMERICA ,SA REZOLVE CRIZA DIN IRAK,CAZAKSTAN SI DIN ALTE ORASE ALE LUMII
|
|
knockturnaall 2 mesaje Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:21
Sincer ceea ce voi spune in continuare nu cred ca este adevarat..dar vi le prezint ca pe niste ipoteze care au ajuns la urechile mele.
Cateva criterii care il fac “The Anti-Christ” pe Barack Obama: -este scris ca antichristul va veni si va promite pacea - Obama a promis sfarsitul razboiului din Iraq; -este scris ca el “va veni sa insele lumea” - sustine ca este crestin, insa este de religie musulmana; -este scris ca va aparea calare pe un cal alb - Barack este fiul unui barbat de culoare si a unei femei albe, care a avut sase barbati; -este scris ca la inceput va aparea ca un binefacator al omenirii, abia mai tarziu isi va arata adevarata fata; -se spune ca anticristul va avea multi discipoli - a se vedea imaginile cu multimile extaziate, cu femei plangand doar pentru ca Obama vorbeste, miile de persoane asteptandu-l ore intregi in frig sa iasa de la o intrunire doar ca sa-l vada trecand; Fara indoiala personajul este foarte charismatic. Dar sa vedem ce spune si un mai vechi cunoscut al nostru, Nostradamus. Este cunoscut faptul ca acesta scria in catrene, uneori cu o topica ciudata. Profesorul Eugene Randell, de la Smithsonian Institution crede ca a gasit un catren interesant. Iata cum suna: The great empire will be torn from limb, The all-powerful one for more than four hundred years: Great power given to the dark one from slaves come, The Aryana will not be satisfied thereby. Traducere (aproximativa): Marele imperiu va fi sfaramat, Cel atotputernic pentru mai mult de patru sute de ani: Mare putere ii va fi data celui intunecat, care provine din sclavi, Ariana nu va fi deloc satisfacuta. Se stie ca Nostradamus a vorbit de trei antichristi, pe care i-a numit Pau-Nay-Oloran, Hister si Mabus. Se pare ca primii doi sunt Napoleon si Hitler. Dar cine ar putea fi cel de-al treilea? Poate Obama Barack Hussein ? Iata un alt catre scris de Nostradamus: Mabus will soon die, then will come. A horrible slaughter of people and animals. At once vengeance is revealed coming from a hundred lands. Thirst, and famine when the comet will pass. Mabus va muri in curand, atunci va veni Macelarirea ingrozitoare a oamenilor si animalelor, Razbunarea va veni din o suta de teritorii Sete si foame, cand cometa ( Nibiru? -n.t. ) va trece. In incheiere, iata un fapt cel putin ciudat: consilierul lui Obama in ceea ce priveste problema Orientului Mijlociu se numeste… Ray Mabus. aflaacum.wordpress.com |
|
alecss 1 mesaj Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:24
Vad ca majoritatea comentariilor sunt in favoarea lui Obama. Da si eu cred ca va fi un presedinte mai bun decat predecesorul sau, sau cel putin asa sper.
Dar de la asta si pana la entuziasmul care ia cuprins pe americani este mult . In urma cu cateva zile auzeam un ziarist cum compara euforia americanilor cu cea a nemtilor de la caderea zidului Berlinului, mie asa ceva mi se pare deplasat nu cred ca exsista termeni de comparatie intre cele 2 evenimente. |
|
urbanism_vd 3 mesaje Membru din: 22/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:26
THE BEST!
|
|
mihai_lazarov2006 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:27
ce-o fi, o fi... ! Pentru noi... va fi la fel... sau nu ?
|
|
tiger1 2 mesaje Membru din: 22/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:30
Obama va fi un presedinte mai bun daca isi respecta macar o parte din promisiunile facute in campania electorala.
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:32
Da,cred ca Obama va fi un presedinte mai bun pentru americani,la fel ca Bill Clinton.Parerea mea ca familia Bush a facut mult rau SUA prin politica sa expansiva si intoleranta,generatoare de conflicte.Desele razboaie au dus la slabirea economica a SUA pt.ca s-au alocat fonduri imense pentru armata,si alte fonduri pentru "sustinerea"legislativa a suplimentarii bugetului apararii.Obama este un "pacifist" si,cred ca va contribui la stingerea conflictelor militare si la retragerea fortelor armate din zonele de razboi,asa cum doreste populatia americana dar,va incerca si sa impiedice orice amenintare terorista care ar viza SUA.
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:48
O sa fie foarte greu pentru Obama sa reuseasca ce sia propus dar dak o sa aiba lumea alaturi de el cred ca o sa duca la capat ceea prpus.Fiind strict pe intrebarea concursului cred ca da Obama o sa fie un bun presedinte,cel putin mai bun decat ceilalti.
|
|
sofia_nicolae 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:58
BARAC OBAMA VA FI UN PRESEDINTE FOARTE BUNA CARE VA FACE CA AMERICA SA SE RIDICE NU PRIN FORTA PUSTII CI PRIN INTELEPCIUNE,SPIRITUALITATE,CHIBZUINTA FACAND CE TREBUIE!!!! AMERICA A INTRAT IN CRIZA SI DATORITA LACOMIEI UNORA,DECI VA STOPA LACOMIA SI NECHIBZUINTA.VA RESPONSABILIZA FACTORII DE DECIZIE SI CAND STII CA DAI SOCOTEALA PENTRU CE ZICI ,CE FACI SI CUM TE PORTI PARCA ALTA ESTE ATITUDINEA,A INDEMNAT POPORUL LA MUNCA PENTRU A SE RIDICA SI FARA CORUPTIE etc.LOR LE VA FI BINE CU NOUL PRESEDINTE ALES,NOUA NE VA FI TOT MAI GREU CA AICI NIMENI NU RASPUNDE DE CE FACE,DE CUM FACE,DE CE VORBESTE,DE CUM VORBESTE, DE CUM MUNCESTE .OBAMA VA FI UNIC PRIN ATITUDINEA LUI .VA DUCE POPORUL AMERICAN PE CELE MAI BUNE CAI IN ECONOMIE,STIINTA ,ARMATA.ESTE O PERSOANA CU O EDUCATIE ASEMANATOARE REGILOR SI COMPORTAMENT DE ASEMENI.SA-L AJUTE SI SA-L FEREASCA DUMNEZEU DE MANA VRAJMASULUI!
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:00
Desigur eu cred ca Obama va fi un presedinte foarte bun...acum si cei de culoare neagra o sa fie "liberi"
|
|
ingprofdrdoryn 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:00
Obama, trebuie sa fie un presedinte mai bun, SUA traverseaza o perioada dificila, avea nevoie de o schimbare radicala, iar Obama este persoana de care americanii aveau nevoie in asemenea momente deci sunt sigur ca va fi un presedinte mai bun!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 22/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:06
eu cred ca va fi un SUPERPRESEDINTE! |
|
popaurelia_50 12 mesaje Membru din: 27/12/2008 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:12
da eu cred ca va fi un presedinte mai bun ca ori care a fost pana acuma si va spun de ce va fi mai bun pentru ca; in primul rand este dintr-o patura a socetati de jos care sa ridicat stiind de saracie si crezator in dumnezeu si sa nu uitam culoarea lui de piele cum erau respinsi pe timpurii asa oameni ca el.de acea va spun cu siguranta va fi un presedinte exemplar din cate au fost pana acuma in america.
|
|
melissza 2475 mesaje Membru din: 14/11/2008 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:12
pare un om serios si inteligent , cred ca o sa fie mai bun ,mai ales ca stie ca lumea are incredere in el , si mi se pare ca e omul care nu vrea sa dezamageasca pe cei care l-au votat
|
|
bdoinana 7 mesaje Membru din: 22/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:19
“Am avut de asteptat mult timp, dar, in aceasta seara, schimbarea a venit in America", a declarat presedintele ales, Barack Obama, imediat dupa anuntarea rezultatelor partiale, care indicau in mod clar victoria sa. "Daca mai este cineva care se indoieste ca America este locul unde totul e posibil, care se intreaba daca aspiratiile parintilor fondatori ai acestei tari sunt inca vii in vremurile noastre, care inca pune sub semnul intrebarii puterea democratiei, aceasta seara este raspunsul catre ei", a declarat Obama, dupa victorie, in fata unei multimi de mii de sustinatori, dintre care foarte multi aveau ochii inlacrimati.
Admiratorii sai il numesc, aproape cu evlavie, „Noul Mesia” sau „the black Kennedy", fascinatia vis-a-vis de el transformandu-l intr-un adevarat idol global. I-au fost dedicate cantece si poezii, iar parinti din intreaga lume si-au botezat copiii dupa numele lui. In urma cu doua zile, la 20 ianuarie, Barack Obama a depus juramantul pe aceeasi biblie pe care a folosit-o si modelul sau, Abraham Lincoln. Mandatul sau este foarte dificil. Economia are nevoie de o gura de oxigen necesara pentru a-si reveni din criza, iar americanii trebuie sa-si recapete increderea in sistemul financiar. Sanatatea, educatia si reforma imigratiei sunt si ele prioritati pentru noua Administratie. Recesiunea economiei americane este, de departe, cea mai mare provocare cu care se confrunta noul presedinte, ca si criza bancara, din ce in ce mai dura, ce afecteaza Statele Unite. Este de asteptat ca presedintele sa aplice politica, indicata pe parcursul campaniei electorale, respectiv, sa « deplaseze « prioritatea Statelor Unite din zona razboiului indreptat impotriva terorismului in directia relansarii economiei americane. Prin urmare, sarcina actualei Administratii democrate este una foarte grea, avand in vedere ca economia americana se afla deja in recesiune, iar razboiul din Irak inghite extrem de multi bani publici. Practic, cel mai important lucru pe care il asteapta cetatenii americani, in prezent, de la echipa lui Obama, este o strategie menita sa stopeze pierderea continua a locurilor de munca din economia SUA. Starea economiei americane este extrem de importanta pentru intreaga planeta, inclusiv pentru Romania, avand in vedere ca recesiunea, ce ameninta toate economiile lumii, a inceput in Statele Unite, iar criza bancara la fel. In acest context, orientarea democrata a noii echipe, instalate la Casa Alba, indica faptul ca Obama va miza pe masuri sociale, de centru-stanga, pentru imbunatatirea situatiei economiei americane. « Invingatorul in alegerile prezidentiale » promite salarii marite in domeniul Educatiei si un acces mult mai facil la servicii medicale, in conditiile in care 45 de milioane de americani nu poseda asigurari de sanatate. Strategia progresista a lui Obama nu se opreste insa aici: el propune investitii guvernamentale in valoare de 150 de miliarde dolari in sisteme industriale ecologice si are un plan separat de stimulare a producatorilor de automobile pentru a produce un milion de automobile ecologice hibride pana in anul 2015. Ramane de vazut de unde va reusi echipa lui Obama sa infuzeze in buget sumele uriase necesare pentru finantarea acestor programe ambitioase, in conditiile in care aceasta mosteneste un deficit bugetar colosal, si, mai ales, in situatia in care care promite reduceri substantiale de taxe. Obama doreste sa scada impozitele cetatenilor americani, castigand sub 200.000 de dolari anual brut, si sa creasca, intr-o maniera considerabila, taxele celor, detinatori ai unui venit ce depaseste 250.000 de dolari anual brut. Antreprenorii americani critica, insa, cu fermitate cresterile de taxe pentru "bogati", semnaland ca aceasta masura va descuraja crearea locurilor de munca, in special, in timpul unei recesiuni economice. Fara masuri economice eficiente, stralucita masina de propaganda, care l-a propulsat in fruntea Administratiei, nu va putea sa opreasca singura declinul industriei auto, falimentul marilor banci si pierderea zilnica a catorva zeci de mii de locuri de munca. „E nevoie de mult mai mult pentru a revigora America decat de adulatia mediatica”, sustin criticii, care pun la indoiala capacitatea lui Obama de a misca lucrurile in directia buna. Toata lumea spera ca Preºedintele Obama, sfãtuit corect de Vicepreºedintele Joe Biden, a cãrui experienþã internaþionalã este incontestabilã, sã fie capabil sa redea Americii calitatea de lider moral al lumii actuale. Cu totii nutresc speranta ca America va deveni, din nou, nu numai o þarã temutã, ci ºi una, pe drept, respectatã. Confruntati cu una dintre cele mai grave crize economice din ultimul secol, americanii asteapta urgent rezultate. Un sondaj recent ABC/WP a dezvaluit ca 78% dintre respondenti cred ca tara se indreapta spre o directie complet gresita, iar 94% considera ca economia se afla intr-o stare proasta si ca este nevoie de o reforma imediata. In lipsa unor rezultate rapide, miscarea de masa care l-a propulsat la putere pe cel de-al 44-lea lider de la Casa Alba si, totodata, primul afro-american ce va conduce SUA, s-ar putea sa-si piarda treptat entuziasmul. Daca nu reuseste sa stabilizeze economia, in prima perioada a mandatului sau, Obama risca sa piarda sustinerea celor care, acum, il percep precum un Salvator al natiunii. Nemultumirea provocata de lipsurile economice reprezinta o forta politica puternica, si ea ar putea sa fie chiar aceea care il va cobori de pe piedestal pe Barack Obama. |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:30
Da, va reusi sa schimbe Obama America. Da, va reusi sa noul presedinte al SUA sa razbune atentatele de la 11 septembrie. Da, va reusi Obama sa faca fata crizei economice.
|
|
|
|

Desigur eu cred ca Obama va fi un presedinte foarte bun...acum si cei de culoare neagra o sa fie "liberi"