back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Va fi obama un presedinte mai bun?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:47

toti spun la inceput ca vor face numai ce e mai bine pt tara . A fost un soc oricum faptul ca a reusit sa castige alegerile. Sa speram ca va face ce e bine

cont_business

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:47

Sa speram ca da,America are nevoie de un presedinte care sa o repuna pe picioare

radub

1 mesaj
Oras: Arad

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:48

cred ca va fi oricum un presedinte ma bun decat Mr. W. Sper a este constient de asteptarile pe care le-a generat (mai ales ca este primul presedinte de culoare) si sper sa se ridice la nivelul acestor asteptari. Sunt sceptic, totusi, in ceea ce priveste capacitatea lui de a scoate SUA din criza economica (cel putin pe termen scurt)

Fosta membra 9am.ro

76 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:51

Multimea de oameni pe care am vazut-o la investire,cei care au votat pt Obama,nu reprezinta America.Sunt foarte multi care nu sunt de partea lui pt ca este o marioneta.America la nivel de imagine avea nevoie de o schimbare,tb sa atraga atentia cu ceva si atunci au gasit solutia,nu afro-american in frunte.
Parerea mea este ca la momentul acesta,cand America este intr-o criza aproape fara precedent,nu-si permitea sa lase tara pe mana unui novice.
In spatele lui sunt adevarati conducatori.Este doar o marioneta.

ciuciu_raymund

2 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:53

Obama este un om capabil,care crede in cea ce spune si cred ca va fi un presedinte bun, dar are o misiune grea,toata america asteapta de la el schimbarea in bine si iesirea din criza economica., terminare razboaieloretc.;)

mihaelaputz

2 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:53

Da, cu siguranta, E gura de oxigen pe care o asteapta toata lumea, nu numai americanii
Ma bucur pentru el si-i doresc ca Dzeu sa-i lumineze inima si mintea pentru binele TUTUROR

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:59

Eu vad in Obama un presedinte de valoare.E o persoana care a promis multe si care,cred ca va si realiza.Se va pune capat discriminarii si rasismului.Poate ca si razboiul din Irac se va sfarsi odata cu guvernarea lui Obama,pare mai degraba sa fie pasnic,decat razboinic.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:01

Sa speram ca prezicerile Vandei nu se vor realiza.Pentru cei care nu cunosc:Vanda a prezis ca America va avea un presedinte de culoare si ca va fi asasinat inainte ca sa intervina in vreo problema de stat.Sper sa fie lasat in pace si sa faca ce stie el mai bine

elfcica

2 mesaje
Oras: Miercurea Ciuc

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:01

In sfarsit America s-a trezit si sunt deschisi pentru un alt, nou inceput.
Sincer, m-a surprins faptul ca au fost capabili sa treaca peste probleme de rasa, etc. si au avut curajul sa aleaga altceva, decat cu ce au fost obisnuiti pana acum. Felicitari lor.
Ma bucur foarte mult pentru Obama.

^^
alinuta_a2000

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:02

Obama-imaginea unui presedinte potrivit si de incredere,in orice caz mai rau decat ceilalti presedinti nu va fi...
Va fi un presedinte bun...si Domnul sa-l binecuvanteze si sa-i dea puterea si intelepciunea pentru a realiza toate cele propuse de el si pentru a avea scopuri si fapte nobile,demne de un presedinte...
Eu am incredere in el

Miculescu

4 mesaje
Oras: Caransebes

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:05

Parerea mea este ca va fi un presedinte bun pentru ca a crescut sarac si stie ce este greul,el fiind si primul presedinte de culoare

ystefanescu

1 mesaj

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:05

Barack Obama este primul presedinte afro-american care va conduce America. Acesta este un motiv extraordinar de a demonstra ca :America este tara TUTUROR posibilitatilor si, sunt convinsa, ca va face tot ce-i va sta in putinta pentru a fi un presedinte foarte bun !
Intrebarea dumneavoastr este neclara : "Va fi Obama un presedinte mai bun ?" - mai bun decat CINE ???
Raspunsul meu este : DA, mai bun decat marea majoritate a presedintilor americani despre care am avut ocazia sa citesc sau sa fiu chiar contemporana cu ei (pana acum au fost 43...). Dar nu cred ca putem compara un presedinte din acest moment cu ce a fost pe vremea lui Abraham Lincoln (1809-1865)... care ii este si model, intr-un fel, lui Obama.
M-a impresionat afirmatia lui Obama : "E timpul sa ne ridicam si sa incercam sa refacem America". Cred ca asa va face !
Si a mai spus un lucru important : "...atat de mult cat va putea, Guvernul va face..." Exista vointa dar mai are de rezolvat o problema majora : Sa Fie Lasat Sa Faca, pentru ca daca va intampina opozitie din toate directiile nu-si va putea realiza ceeace si-a propus. Aceasta este adevarata sa provocare.
Ii doresc din toata inima succes si sa realizeze faptic programul de guvernare !

cristi2flor

7 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:06

cu siguranta va fi cel mai bun dintre cei buni....mult succes in tot ceea ce face si multa putere de munca!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:10

este tanar,are multa vointa si este si motivat...este primul presedinte amerivcan de culoare,nu va dezamagii,sunt sigur de asta .Eu am incredere in el!
Si....DA....va fi cel mai bun!!

carmen_meraru

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:11

Este cu siguranta o schimbare si nu o putem compara cu schimbarea pe care si-au dorit-o romanii cand l-au ales pe Constantinescu in locul PSD_ului si pe Basescu. Obama pare un om capabil dar are misiunea grea de a nu dezamagi si de a reda speranta multor americani. Si cum replica mea preferata e " Marile dezamagiri sunt rezultatul marilor sperante" ......
Oricum eu cred ca e un lucru bun alegerea lui Obama si pentru relatiile externe si ma bucur ca am fost de fata la acest eveniment istoric, poate nu la Washington dar in fata TV -ului.

Go Obama Go!

daci_it

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:11

nu stiu daca va fi obama un presedinte mai bun dar cu siguranta este un presedinte mai entuziast si cu foarte multa incredere de sine. cred ca reusi sa deschida foarte multe usi ,si va stabili foarte multe relatii puternice prin amablitatea sa . si mai cred ca un atuu foarte important al sau ca presedinte este faptul ca are o sotie foarte puternica si iubitoare ,care isi propulseaxa sotul.aceste lucruri marunte cred ca fac diferenta ,si de aceea este foarte iubit de populatie ,ceea ce ii ofera foarte multa putere unui presedinte. si da cred ca obama va fi un presedinte mai bun pentru america si de ce sa nu recunoastem pentru intreaga lume

kristinutza13

2 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:13

E greu de spus...de ghicit.
Mai bun poate ca NU,dar mai ambitios...cu siguranta...poate asta e atuu-ul lui in fata celorlalti.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:17

cred ca da, va fi un presedinte mai bun

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:19

Eu nu cred ca Obama va fi mai bun decat Bush.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:22

Barak Obama, are o carisma ceva mai speciala, este tanar si la inceput de drum,insa toata acestea nu garanteaza succesul.Daca va fi un presedinte mai bun?Hm greu de spus...mai ales ca...ce inseamna sa fi un presedinte bun?E destul de complicat.Criza economica, desi isi are epicentrul in America nu inseamna ca o va si distruge, iar cei care se gandesc sa cante prohodul SUA, ar trebuie sa se mai gandeasca.Asadar, noul presendinte nu are un job atat de greu din acest punct de vedere.Razbunarea atentatelor de la 11 septembrie?Putem sa filosofam mult pe acest subiect, insa nu cred ca exista un real interes pentru acest lucru.Desi democratii sunt mult mai diplomati si "pasnici" decat republicanii, nu inseamna ca vor schimba radical directia de "combaterea a terorismului", fie ea si una gresita sau sustinuta de cu totul alte motive decat cele prezentate oficial.
Cea mai mare preovocare a noului presedinte,va fi poate sa incerce sa mentina pe culmile succesului SUA, astfel incat acestea sa nu si piarda titul de hegemon mondial.
In definitiv este relativ sa declaram ca un presedinte bun este intr-un fel si unul prost in altul, deci am da dovada de infantilism sa ne angrenam in discutii care l-ar plasa pe nou prsedinte in tabara cu buni sau in cea cu rai.Cred ca asa cum nu exista actori buni sau prosti, ci doar actori...asa nu exista decat presedinte.

emy_milu

2 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:23

Cred cã este un om bun, care iºi iubeºte familia ºi cred cã a luat cele mai bune decizii pe care le-a putut lua in circumstanþe dificile", a declarat Obama intr-un interviu acordat CNN. "Dar in cursul ultimilor ani am fãcut o serie de alegeri greºite ºi acum vom moºteni consecinþele acestor alegeri greºite...
Am vazut si eu ieri, ca toata lumea inaugurarea presedintelui Obama. Am primit mailuri entuziaste si am vazut isteria euforica a multimilor. Am auzit comentatori romani vorbin de mesianismul presedintelui SUA (unde altundeva decat in Romania s-ar putea pronunta astfel de cuvinte). M-a impresionat desfasurarea de forte, speechul si cuvintele alese, civilitatea comportamentului fostului si actualului presedinte (venind din mitocania romana, e normal sa ne impresioneneze asa ceva, cred). CNN-ul a mai prezentat ceva insa, iar azi de dimineata am fost sa ma conving cu ochii mei. De indata ce domnul Obama a devenit presedinte legal, adica ora 12.00 a coastei de est, pagina de web a Casei Albe a fost modificata si a putut fi accesata, cu informatii despre actuala administratie. Reporterii CNN au laudat rapiditatea cu care s-au desfasurat lucrurile si, mai ales, layout-ul prietenos pentru utilizator.
Multe dintre initiativele lui s-ar potrivi si in Romania (de exemplu depolitizarea aparatului administrativ, scoaterea la dezbatere publica a taxelor speciale s.a.) Va indemn sa cititi acest pasaj, nu pentru ca v-ati dori apoi ca domnul Obama sa fie presedinte al Romaniei (ceea ce cred ca e un pic). Dar poate ca veti spune cui trebuie, unui candidat mai putin inspirat din clasa politica romaneasca, care ar putea macar traduce acel program si sa-si propuna aplicarea lui. Ar fi un tichet cu mai mare potential de castig decat demagogia de proasta calitate a campaniilor noastre electorale. Nu mi-a placut America lui Bush, nu mi-a placut doctrina neoconservatoare, nu mi-a placut ferventa promovarii ideii ca piata le regleaza pe toate si faptul ca bunastarea unora e bunastarea intregii natii. Am considerat si cred in continuare ca adevarata bunastare e acolo unde toti beneficiaza de efectele ei si nu doar 2-3 alesi. Am un singur regret, ca nu cred ca o sa prind in decursul vietii mele in Romania, un politician pentru care as vota cu atata respect cum as fi votat pentru domnul Obama. Si ca n-o sa vad prea curand in politica romanesca o femeie de talia si calibrul intelectual a lui Hillary. Cat despre etica politica, noi nu o promovam nici macar la nivel de principiu, iar simpla discutie despre caracter, virtute, loialitate, integritate sau solidaritate si responsabilitate starneste rasul in Palatul Parlamentului. Mai trist e ca starneste si rasul alegatorului. Nu avem nevoie de o noua clasa politica ci de o noua mentalitate, mai etica, mai responsabila, mai cetateneasca. Schimbarea se poate face, important e sa ne-o dorim. Yes, we can! :)

ioana_bacaoanu

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:23

Da, cu siguranta Obama va fi un presedinte mai bun... Inca din timpul campaniei sale electorale multi dintre noi puteam spune acelasi lucru. Este un presedinte tanar, un orator demn de laudat, cu o mostenire rasiala si culturala deosebita fata de a altor oficilai si un om care vrea inainte de toate sa instaureze pacea in lume, sa adopte alte tactici in relatiile cu lumea musulmana bazate, asa cum a spus chiar el, "pe relatii de interes si respect reciproc". Obama are o misiune greu de indeplinit avand in vedere faptul ca SUA trece prin cea mai grava criza economica din ultimii 70 de ani si ca implicarea SUA in razboaie in Irak si Afganistan au plasat tara "in miezul unei crize". Intr-o lume in care conflictul si violenta a devenit arma cea mai intalnita pentru castigarea puterii, era nevoie de un om in fruntea celei mai importante tari de pe planeta, care a fost in mijlocul conflictelor o buna peroada de timp, care sa puna capat acestor lucruri, care sa convinga lumea ca trebuie sa lupte pentru aceleasi teluri pe cale pasnica si sa uite de conflicte si dezacorduri. O situatie noua, cu care lumea nu s-a mai intalnit de zei de ani, cerea un om nou, cu o altfel de gandire decat predecesorii sai, iar Obama a fost mai pe surt exact "omul potrivit la locul potrivit". MULT SUCCES!!!

carmen_ena

1 mesaj

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:35

Daca a ajuns acolo unde este azi...e clar ca are anumite calitati. Eu cred ca isi va da toata silinta sa faca ceva bun(cel putin ca sa nu dezamageasca poporul care la ales); daca va lua cele mai inspirate decizii asta ramane de vazut. Oricum se asteapta prea multe de la el si posibil sa dezamageasca putin la un moment dat.
Daca Obama nu va uita de unde a plecat chiar o sa faca treaba...

chris2006ro

1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:36

Da, cred ca presedintele Barack Obama va fi un presedinte bun. Sper pentru intreaga lume, nu numai pentru americani. God Bless America

ady_solo_2007

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:41

DACA AMERICANII LAU VOTAT INSEAMNA CA VA FII IAR NUMAI OBAMA VA PUTEA DEMONSTRA CAT ESTE DE BUN

crisa_25

1 mesaj
Oras: Brasov

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:42

E greu de spus acum daca va fi mai bun sau nu... dar cu siguranta inspira mai multa incredere decat Bush si are carisma. Sa speram ca va scoate america din criza si va urma si europa...

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Oras: Ramnicu Sarat

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:47

Din pacate pentru el, in Obama s-au pus prea multe sperante. Daca vor fi dezamagite? Fara discutie, depinde doar cand. Deocamdata, impatimitii de pariuri mizeaza pe el pentru un al doilea mandat.

www_ana29_2008

2 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:50

IN OPINIA AMERICANILOR DA RAMANE DE VAZUT CAT DE PRICEPUT ESTE SI DACA VA FI ASA CUM SPERA POPORUL AMERICAN.NU NE RAMANE DECAT SA ASTEPTAM ...........FAPTE NU VORBEEEE.............

mihai_gigi

5 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:51

Nimeni nu stie cu exactitate cum va fi acest nou presedinte american de culoare. Este o noutate pentru noi toti sa vedem un negru la Casa Alba, nu ma mai intreb cati dintre americanii de culoare alba il "inghit" pe acest presedinte. La prima vedere pare un om simplu, charismatic si toata lumea astepata de la el sa le rezolve problemele, ba mai mult sa aduca ceva absolut nou. Nu l-am cunoscut personal pe acest om, poate voi avea ocazia sa dau mina vreodata cu el, poate ca l-am "citit" gresit din mass-media si mi-am facut o parere despre el acre nu il caracterizeaza. Desi majoritatea se asteapta la ceva bun din partea lui, nu cred ca se va tine de toate promisiunile pe care le-a facut in fata poporului american, si cred ca in spatele acestui om se ascunde si ceva malefic in pofida a ceea ce vrea sa para. Nu sunt nici de partea teoriei conspiratiei insa cred ca in spatele presedintelui american se afla cei mai puternici oameni, aceia care conduc lumea din "culise". Altfel cum puteti explica faptul ca a fost ales acesta, un om de culoare intr-o America rasista, in detrimentul contracandidatilor sai la conducerea Americii. Aici ramane inc aun semn d eintrebare pentru toti desi multi or sa gaseasca fel si fel de explicatii nesustinute de nimic. Sper intr-o lume mai buna insa America are un rol de jucat, un rol pe care l-a inceput cu mult timp in urma si pe care trebuie sa il joace in continuare si sa se perfectioneze: rolul de superputere. Obama iti doresc sa fii iubit, dar mai intai arata-ne tu noua cat de mult ne iubesti !!! Imi doresc sa iesim din criza asta provocata tot de americani si imi doresc sa traiesc intr-o lume mai buna in care domneste pacea. Si stim cu totii ca regulile jocului in lume sunt facute in majoritate de catre americani, la fel cum stim cu totii ca o superputere face legile conform intereselor sale globale. Obama ne va demonstra ca este mai bun daca va trece de criza asta cu brio si daca va schimba felul in care se intelege la ora actuala diplomatia dintre state.

fortza1999

5 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 12:55

Nu cred ca Obama va fi mai bun decit Bush , si nu cred ca va face mare brinza , chiar daca lumea a prins incredere in el doar ptr ca e bun de gura., Le are cu vrajala , insa e distanta mare intre vorbe si fapte . Adica tovarasu Obama va gestiona mai bine conflictele , sau va trata islamistii cu lapte si miere , sau va lasa orice timpit sa faca bombe nucleare , sau .....etc ? Tot ce sper este sa faca in asa fel , incit sa mentina impreuna cu noi ceilalti locuitori ai acestei planete, pacea pe pamint , si sa traim ca boierii pina la batrinetze !
GOD blase Amerik!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Va fi Obama un presedinte mai bun?
Mergi la: