igp_86
3 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:38
Wow! Ce de comenturi la topicul asta. Si cred k stiu si de ce
Cat despre Obama, lasati fratilor naivitatea si mai deschideti si voi ochii! Nu mai credeti toate prostiile pe care vi le baga in cap mass-media. Ce atentate? Ce terorism? EI sunt teroristii! Americanii! Teroristi finaciari. Pt. asa-zisa criza financiara de la americani trage acum o lume intreaga! Doar pt. simplul fapt ca bancherii americani au fost un pic mai destepti si mai hoti ca restul. Din partea mea sa se duca de rapa america! Sincer nu ma intereseaza despre primul presedinte american de culoare. Nu mai cred in democratie!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
21 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:48
America trebuia sa faca o mare schimbare la cel mai inalt nivel. Declinul ei in politicile externe trebuia compensat cu o schimbare pe masura. Abraham Lincoln a abolit sclavia, iar acum presedintele SUA este un om de culoare. Impresionant, nu-i asa? Asta pt ca in America, tara tuturor, se poate. Nu mai era f mult pana sa vedem si o femeie pe aceasta functie. Din nou, America trebuia sa NE arate o mare schimbare si tocmai a facut-o. Obama are o retorica opusa celei lui George W Bush, in mod evident, dar asta nu inseamna ca ceea ce va face Obama, este ceea ce a zis Obama in campanie. El nu va putea sa faca exact ce doreste, nu e "dupa el" ca sa zic asa. El si-a facut treaba si a vorbit exact cum vroiau alegatorii sa auda. A fost f natural, dealtfel, in discursurile lui, a vorbit din suflet si s-a lipit de alegatori. Au auzit, l-au placut si l-au votat. Asta nu va avea, din pacate, mare legatura cu ce se va intampla de aici incolo. Asta e parerea mea.
|
razvan_e2002
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:49
In primul rand este limpede ca Obama este diferit fata de Bush, dar din pacate pentru el a fost ales intr-o perioada dificila pentru SUA. De aceea daca va traversa cu bine aceasta perioada meritul lui va fi cu atat mai mare. Chiar daca este un presedinte de culoare si poate avea dusmani in plus pe acest fond, totusi este un presedinte ales de populatie si un presedinte in care aceasta populatie isi investeste multa incredere. Consider ca va fi sigur mai un presedinte mai bun decat Bush, iar daca va reusi sa gestioneze cu succes aceasta criza va fi cu siguranta unul dintre cei mai buni presedinti care i-a avut America. Oricum este interesant ce va urma in ceea cel priveste intrucat este cu totul altfel fata de ce a fost pana acum, este clar ca America a ales schimbarea.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:57
Barack Obama si-a inceput cariera nationala printr-un discurs fulminant in 2004. A fost crescut de mama sa alba, antropolog cu spirit aventurier, si de parintii ei. Intelectual si retor excelent, si-a imbunatatit pe parcurs performanta. A organizat cea mai moderna si mai eficienta campanie electorala din istoria Americii, invangandu-i pe Clintoni cu propriile lor arme. Este interesat de opinii diferite de ale sale si se inconjoara de oameni competenti. Are un record legislativ destul de subtire, datorita si timpului scurt petrecut ca senator, dar s-a remarcat prin capacitatea sa de a fi bipartizan (ca si McCain). S-a opus razboiului din Irak. A ales sa fie 'community organizer' in Chicago cand putea sa obtina pozitii mult mai avantajoase. Tot ceea ce face este foarte calculat, orchestrat, analizat la detaliu. Aparitiile sale electorale sunt de multe ori dupa reteta, ceea ce foarte bine a observat Armand Gosu. Totusi, Bogdan Enoiu are dreptate cand vorbeste de spiritul si de autenticitatea care se vad in cartile sale, nu degeaba apreciate si foarte populare. O explicatie mi se pare faptul ca, fiind de culoare, Obama nu isi poate permite sa fie prea spontan sau idiosincratic. Marja sa de eroare este mult mai mica decat a lui McCain. Este considerat de unii ca fiind elitist. Crede in viziune. A reusit, impreuna cu Hillary Clinton, sa mobilizeze un numar foarte mare de alegatori pana atunci neinteresati in vot. Atrage si magnetizeaza multimile. Are o sotie cel putin la fel de inteligenta si de buna oratoare ca si el.
Joe Biden este un veteran al politicii americane, expert in politici externe, un om care spune ce crede si uneori vorbeste prea mult. Alegerea sa ca partener a fost extrem de minutios gandita, sugerand ca Obama este, mai curand, un conservator ca metoda si un precaut chiar daca are schimbarea ca slogan.
 deci e tare;)
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:58
Obama poate fi un presedinte bun ....poate sa fie unul prost..... poate sa fie unul bun dar din cauza oamenilor de care este inconjurat nu cred ca va face mare lucru... oky.el are initiative bune, vrea sa faca ceva dar este greu.... la fel cum John F. Kennedy a fost omorat in plina strada pentru a li se da un exemplu celor care urmeaza.... si Obama si Kennedy nu au facut ce au vrut , ce le-a convenit celor de mai sus... celor mai puternici ca ei si nu se stie unde se va ajunge... Obama daca nu stie sa asculte si dintr-o parte si din alta ... sa faca si bune si rele.... intr-un cuvant sa stie cand sa faca compromisuri si cand nu... va fi rau pentru el.....La o economie subreda cum este la vremea actuala, cu datorii foarte mari este greu si pentru " UN IMPERIU" precum este America sa se redreseze... chiar daca au dat drumul la credite si la tot ce vor ei criza tot se va simti.... ei intradevar au datorii enorme dar si produsul intern brut fata de Romania este mult mai mare...... si sa nu mai spunem de ideea pe care vor sa o puna in practica de a reachizitiona toate fabricile pe care la vandusera si sa le readuca in America pe cele care le aveau in alte tari.America se va redresa pana la urma dar tot noi statele mai mici vom avea de suferit...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:59
cel mai bun este capitanulCorneliu Zelea Codreanu si maresalul Antonescu.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:00
Mandatul lui Obama este unul dificil. Economia are nevoie de o gura de oxigen necesara pentru a-si reveni din criza, iar americanii trebuie sa-si recapete increderea in sistemul financiar. Sanatatea, educatia si reforma imigratiei sunt si ele prioritati pentru noua Administratie.Cel mai important atú de care dispune este increderea de care se bucura in randul americanilor.Obama va fi un presedinte mai bun ;) .
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:00
Intreba IT Morar cu cine am vota...
De ce n-as vota cu McCain:
1. Virsta.
1.1
Presedentia este o functie de mare consum energetic, iar 72 de ani nu e virsta la care sa faci multe lucruri in acelasi timp, si nici chiar pe rind
1.2
In caz ca i se intimpla ceva, locul il ia vicepresedintele. Ori Sarah Palin este probabil cea mai catastrofala aparitie politica. Ceva cum doar in parlamentul roman poti gasi
1.3
McCain, cu toata istoria lui, traieste inca in anii 80. Poate ca ar fi fost un presedinte mai bun decit Bush, insa acum i-a trecut timpul.
(intr-un fel e drama lui Iliescu, care ar fi fost mai bun decit Ceausescu, iar cind i-a venit rind, ii trecuse timpul.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:01
articol de pierdut vremea. Nici unul nu-i bun pentru Romania. Oricum Statele Unite nu sunt bune pt. Romania. Pe amarastean nu-l intereseaza cine cistiga alegerile. Teroristi patentati. O fac pe aparatorul democratiei si de fapt sunt niste ouatori de bombe. Duca-se pe pustii...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:02
...ca sa votezi cu play-boy-ul Obama, un ins finantat de Al Quaida pe fata! Alegerea acestui fatarnic comunist negru va arunca lumea intreaga intr-o neagra instabilitate! De ce credeti ca e criza actuala : din cauza lui Obama! Dar nici Obama, daca e ales, nu va avea un sfirsit bun! AMERICANII NU SINT CIRPE CA ROMANII SA SE LASE CALCATI IN PICIOARE! Obama la noi se cheama Tariceanu, un play-boy care a aruncat Romania in haos pentru inca 20-30 de ani... iar romanii voteaza pentru o bucata de paine, nu pentru principii si aleg tot comunistii din PNL si PSD...! ROMANII S-AU INVATAT LEGATI IN LANT SI HRANITI CU PICIOARE SUB COADA!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:02
Dl Barack Obama ar fi cel mai bun si mai potrivit pentru Presedintia Statelor Unite ale Americii, deoarece doreste retragerea trupelor din Irak, pe cand rivalul sau republicanul Dl. John McCain doreste mentinerea trupelor in Irak
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:03
Bush a protejat America de atentate timp de 7 ani. Vom vedea daca Obama va reusi aceeasi performanta macar 2 ani, laxismul si demagogia democratilor in materie de securitate fiind sinucigas. Ar fi frumos sa vezi unul eliberat de el de la Guantanamo si care revine sa se explodeze printre niste turisti US !
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:07
Greu de prezis asa ceva. Nu stiu daca va fi sau nu un presedinte mai capabil dar sper astfel pentru ca deciziile lui vor influenta o lume intreaga.
|
mia30_85
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:09
Fata de dezastrul global creat de Bush, cu siguranta va fi un super presedinte.  Merita sa-si duca la indeplinire mandatul de patru ani. Este un lider popular in aproape toata America. Obama nu a renuntat niciodata la bun simt si la fair-play.
|
simonett99
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:09
CRED CA OBAMA VA FI UN PRESEDINTE MAI BUN, DEOARECE INSPIRA MAI MULTA INCREDERE PT POPORUL AMERICAN ,DAR CRED CA VA FI SI UN PRESEDINTE FOARTE CONTROVERSAT.,IN SENSUL CA DA DOVADA DE FOARTE MULTA SEVERITATE CEEA CE UNEORI SIFONEAZA IMAGINEA, ATAT LUI CA PRESEDINTE CAT SI AMERICII CA TARA,,TUTUROR POSIBILITATILOR,,.DACA OBAMA AR PUNE CAPAT TUTUROR CONFLICTELOR SI NU AR MAI EXISTA VREUN RAZBOI ATUNCI CU SIGURANTA OBAMA VA FI IUBIT NU NUMAI DE POPORUL AMERICAN CI SI DE MULTI DUSMANI AI AMERICII, SI CINE STIE? POATE DUSMANUL DE AZI VA FI PRIETENUL DE MAINE!
|
Leo_Flo
2 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:10
obama.... desigur e un eveniment istoric investirea unui presedinte de culoare intr-o tara in care sclavia a fost un obicei ce ink mai este tiparit in mitile unor oameni ce traiesc in trecut... dar sa revenim la suniect ... obama nustiu daca va vi un presedinte mai bun sau unul mai rau dar va fi sigur o persoana marcanta pentru statele unuite ale americi si de ce nu pentru intreaga lume . am vazut si eu discursl sau dar nu m-a impresionat prea mult a zis multe lucruri banale si care deja lumea le stie a fost ca o incurajare dinaintea unei lumte  . daca va fi mai bun vom vedea peste 4 ani pentru ca acum ne vom pripi daca spunem anumite cuvinte despre acest domn ...vom vedea peste 4 ANI
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:11
NU ma pricep deloc la politica si nici nu-mi place
Cert este ca Obama este tanar probabil are si el idei noi principii bine incimentate pentru ca altfel nu ajungea aici. Mi-a placut cand am auzit ca presedintele Americii va fi un negru nu-mi plac chestiile de rasism
In concluzie cred ca va fi un presedinte bun desi ii va fi foarte greu petru ca poporul are asteptari foarte mari
|
girly3in4red
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:14
Cred ca va incerca in primul rand redresarea financiara a SUA si rezolvarea problemelor din Irak, desi nu cred ca va retrage trupele prea curand sau chiar deloc. Populatia judeca intotdeauna dupa esecurile unui presedinte iar partile bune sunt uneori umbrite de acestea. Conteaza ce va face pentru SUA in concreto iar nu neaparat cum apeciaza opinia publica calificarea sa ca presedinte "bun".
|
Paul_bili21
2 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:15
Mai bun decat cine???Decat ce???
Poate mai bun decat Bush si mai slab fata de Clinton..poate doar atat..si asta datorita crizei americane si limitelor democratice pe care le are orice functie publica - chiar si cea a presedintelui...plecand de la discurs si continuand cu toata propaganda instalarii sau campania in sine, totul ne conduce spre crearea unui climat de incredere in interiorul societatii...si ofera un pic de speranta spre mai bine...doar atat.. dar tot ce se va intampla..va crea premisele necesare castigarii celui de al doilea mandat.. de la valoarea crescuta a dolarului.. pana la cea a barilului si un pic de trupe mentinute pe undeva cat sa ruleze industria de razboi..doar atat..un presedinte etalon.. creat special.. pentru situatii speciale... si phoenixul renaste din propria cenuse... a crizei....
|
aleena_daniela
2 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:17
Nu stiu daca momentan putem sa dau un verdict clar. De obicei, o astfel de intrebare ar trebui sa vina la sfarsitul mandatului pentru a vedea modul in care el a gestionat problemele stiute si cele aparute intre timp.
Eu sper sa se tina de cuvant si sa opreasca razboiul din Irak. Dupa parerea mea, razboiul din Fasia Gaza le este de ajuns americanilor sa-si puna economia pe picioare (vanzare de armament).
De asemea, trebuie tinut cont ca Obama chiar a fost ales de popor ceea ce ar trebui sa ne duca cu gandul spre concluzia ca ar fi un presedinte mai bun decat Bush, care se spune ca ar fi ignorat doleantele poporului in multe privinte.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:19
da , va fi un presedinte mult mai bun pentru america , este tanar intreprizator , inteligent si are multe alte atuuri in maneca , daca se poate spune asa
|
florentinaelisa
4 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:21
DA va fi OBAMA un presedinte mai bun,va schimba total AMERICA inMAI BINE. EU cred ca nu va fi nici o razbunare pentru atentate va fi un presedinte intelept si va gasi soluti pasnice .va reusi sa faca fata crizei si eu sper ca ii va gasi si o solutie de rezolvare.IL admir ma bucur ca a iesit presedinte si as dori ca in viitor si tara noastra sa aiba un presedinte asa ca el.
|
g_cipi_2
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:33
va fi daca va fi in continuare un om al lui Dumnezeu asa cum au fost cei dinnaintea lui lasand urme puternice pe teritoriul Americii... Doar asa o tara pe acarei bacnota scrie "Noi credem in dumnezeu" va putea innainta si va putea face fapte mari, daca asta incepe din varf adica chiar cu presedintele Obama.
|
costel_popescu
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:37
Obama va fi cel mai bun presedinte de pana acum !
|
diana_b_20
4 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:38
Eu una am incredere ca va fi un presedinte mai bun decat Bush (oricare ar fi mai bun), desi nu am prea mare incredere ca va gasi o solutie pentru iesirea din criza...
|
s_o_r_e_l
3 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:39
Acest lucru depinde doar de le si de modul in care o sa poata sa isi impuna ideile in fata majoritatii politicienilor. Grupuri de interese sunt deja multe si daca presedintele le va permite sa iti impuna propriile dorinte o sa ajunga doar o marioneta.
Alta problema ar fi ca Obama e urcat pe un imens piedestal inca inainte de a fi pus in functie. Ceea ce inseamna ca imaginea si prestigiul sau vor putea urca doar cu foarte multa munca si pricepere.
Depinde doar de el cum o sa gestioneze toata situatie!
Sper sa iasa bine (si pentru ei si pentru noi si pentru toti) !!!
|
aniel_marius
4 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:40
Am incredere ca va fi un presedinte bun! E un om simplu, organizat, fara fite... In mod cert mult mai bun decat fostul...
|
tdj31
7 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:44
Eu cred ca da,cel putin asa se vede acum din ceea ce a declarat ca are ca prioritati.
|
tdj31
7 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:44
Eu cred ca da,cel putin asa se vede acum din ceea ce a declarat ca are ca prioritati.
|
euronik2002
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 11:46
Toata lumea asta isi doreste si nu cred ca vrea sa dezamageasca!
|
|
|