back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Guvern de excroci avem -presedinte exchibitionist votam dar statutul femeii in romania avem ????

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:

felicia_lb

1 mesaj
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 13:21

se spune ca avem drepturi egale cu barbatii dar nu avem daca dam concurs si demonstram ca suntem de o mie de ori mai bune ca barbatii tot suntem picate.
ar trebui sa facem o organizatie care sa apere drepturile femeii si sa lupte impotriva discriminarii sunt foarte multe femei care se vor inscrie

leo_

448 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 14:06

De la: felicia_lb, la data 2009-01-10 13:21:38 se spune ca avem drepturi egale cu barbatii dar nu avem daca dam concurs si demonstram ca suntem de o mie de ori mai bune ca barbatii tot suntem picate.

ar trebui sa facem o organizatie care sa apere drepturile femeii si sa lupte impotriva discriminarii sunt foarte multe femei care se vor inscrie

pai au mai facut altii si va apara de nu mai pot? tot pe seama voastra scot bani. drepturile femeii sunt doar pentru a castiga rating altii. si tu nu imi spune ca daca tu iei 10 la un concurs vor angaja un barbat care ia mai putin. intai rezolva tu totul la concursuri si dupa mai sustine idei de genul asta. sau daca totusi ai un exemplu exact de ce nu actionezi in judecata, ca pe lucrurile astea altii fac avere. nu stiu inca ce vrei sa spui adica daca tu demonstrezi la concurs ca este mai buna te pica. pai cum poti demonstra daca nu prin nota sau prin contestatie?

leticia_calin

12 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 19:52

eu sunt de sex feminin dar tot ce pot spune, este:sunt femei si femei si deasemeni sunt barbati si barbati,un lucru este cert ca barbtilor nu prea le place sa recunoasca o femeie puternica ,iar femeia ca orce femeie doreste prea mult sa se aminteasca cat de grozava este si razboiul sexelor continua

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 00:30

De la: leo_, la data 2009-01-10 02:33:14
De la: gigilipianu, la data 2009-01-08 18:43:08Sa nu fim rai. Stim cu totii cum a evoluat statutul femeii de-alungul istoriei. Exista doua ipostaze ale acestei probleme (ma feresc de orice text strain ca sa nu spuneti ca citesc de undeva) si anume: Statutul femeii care este acceptat sau si-l creeaza femeia singura in cadrul societatii sau familiei in functie de farmecul si puterea sa personala si statutul femeii recunoscut in societate si care depinde de legile scrise sau nescrise ale societatii in care traieste, in functie de originea sociala a ei sau a sotului, in functie de relatiile ei in societate, in functie de rangul unor functii sociale etc... Revenind la statutul actual al femeii in tara noastra acesta trebuie sa reiasa din legislatia Romaniei plecand de la Constitutie, pe de o parte, dar si de modul cum este recunoscuta de societate, acasa, la servici, pe strada s.a.m.d. Principala neintelegere dintre femei si barbati in aceasta privinta este ca din punctul nostru de vedere si al legilor este nediscriminata si s-a vazut ca multe femei au depasit barbatii in ce priveste cercetarea stiintifica, afacerile, anumite servicii, functii etc. Dar procentual nu. De ce ? Pentru ca chiar daca femeia ar avea aceeasi sansa, din punct de vedere normativ, daca este ocupata prea mult, in comparatie cu barbatul, cu probleme familiale nu va putea niciodata sa aiba aceeasi sansa ca barbatul. In functie de coparticiparea sotului la problemele gospodariei si cresterii copiilor femeia are mai mult sau mai putine sanse. De regula noi reducem problema la exemple de felul acesta: cum sa fie mai buna femeia la un santier de constructii, la ateliere mecanice, la utilaj greu, la sonde, la silvicultura etc.. In trecutul nu prea indepartat si uneori si astazi, din pacate, femeia care nu era sau nu este independenta din punct de vedere material, trebuie sa suporte aproape orice mariaj ca sa supravietuiasca. Nu intamplator unele femei care au reusit mai bine profesional nu au reusit familial. Daca este si frumoasa imediat noi barbatii spunem ca a reusit cam "neortodox". Deci este foarte complicat sa lansezi anumite afirmatii despre libertatea femeii, pentru ca nu depinde numai de legislatie ci depinde de conceptiile noastre, de traditii, de dezvoltarea economica si sociala, etc... Sa recunoastem ca nu toate femeile pot avea aceeasi sansa si acest statut nu poate fi schimbat prin bunavointa noastra sau amabilitate pe FORUM. Desigur istoric vorbind sau obtinut pasi mari numai de cand ne stim noi cei mai in varsta dar... mai trebuie. Cat timp ? Nu cred ca poate stabili nici macar o autoritate publica dar noi. Logos.

varza draga domnule, explica-mi si mie ce drepturi nu au in raport cu barbatii insa mai intai citeste constitutia sa vezi ce spune.
spuneai acolo ca femeile nu depasesc procentual numarul barbatilor angrenati in stiinte. orice sansa le-ai da nu o vor face. intr-adevar sunt mai abile decat barbatii in multe, dar psihicul lor le canalizeaza inspre alte lucruri ca psihologie, literatura, arte, relatii interumane, sociologie. de asta nu exista procentaj egal in ce priveste stiintele. trebuie sa explic fiecaruia ca nu suntem egali si natura nu ne vrea asa? in plus femeile nu au predispozitie spre inventii. ele folosesc foarte bine ce le ofera societatea insa nu isi at capul in general cu descoperirea altor legi ale naturii (nu te chinui sa imi dai exemplu pe Marie Curie, ca exemplele in cazul asta intaresc afirmatia mea).

si bineinteles, ca astazi (nu stiu unde ai trait tu) femeia are aceeasi independenta ca si barbatul din punct de vedere material. de exemplu colegele mele de serviciu au acelasi salariu cu al meu. suntem la fel de dependenti sau independenti pe cat suntem fiecare capabili, ok?

in legatura cu sarcinile in familie, cred ca asta e cel mai discutat subiect. femeia face totul si barbatul nimic. ne gasiram. pai unele fac asta in familie ca nu sunt capabile sa faca ceva in afara familiei. trecand pe langa asta si barbatul repara ce e prin casa de reparat, se ocupa relatii ca stim toti in tara asta cum merge fara ele, bate o data pe saptamana covoarele si le spala, duce masina la spalat sau o spala el si o intretine, prevede chelutielile cunoscute si necunoscute ale familiei si creaza rezerve. si el plateste facturi si el poate arunca niste haine in masina de spalat ca nu spalam la rau si sa fim sinceri ca nu moare nimeni de foame daca nu gateste nevasta. cel putin eu nu am auzit. si in plus, eu gatesc de 3 ori pe saptamana si nu imi cad mainile si sunt barbat. adica nu ai 6 ore pe saptamana ca sa faci mancare? deci sa lasam scuzele amarate pentru altii. sa nu uitam ca exact lucrurile pe care le faceam cu greu odata acum le fac masinile: dezghetat/incalzit, prajit paine, spalat haine si farfurii, aspirat. numai ca unora le place sa se dea loviti in aripa si neajutorati. cred poate ca o sa plangem cu lacrimi dupa ei...
si altceva, daca tot muncesc atat aceste biete femeie de ce tot dependente sunt? dar asa de rau o duc inca cu toata munca lor nu au nici macar bani de bona sau servitoare. eu stiam ca oamenii care muncesc au bani, sau asa vad eu prin jur, exceptiile sunt neinteresante.

Draga leo,

tu vorbesti de parca in toata istoria asta femeile au fost intotdeauna considerate egale cu barbatii, ca ele au avut toate drepturile si ca ele nu au fost niciodata victimele barbatilor "superiori", ele nu au fost sclave niciodata etc.
Ei bine, te inseli amarnic, si uiti tocmai istoria si toate cauzele si efectele acestor probleme.

Spuneai ca femeile sunt "programate" sa gandeasca altfel ( mai putin stiintific si logic ) si sa "doreasca" sa fie dominate? E adevarat. Dar stii de ce sunt asa "programate" ?
Pt. ca conceptiile vechi si misoginiste NU AU DISPARUT INCA, pt. ca acestea , mai ales in Romania, s-au mostenit partial sau chiar total prin educatia si mediul social-educativ in care aceste fete ( viitoarele femei sotii, mame si soacre ) au crescut si s-au dezvoltat. Seamana uneori cu un cerc vicios in care nimeni nu cunoaste normalitatea si egalitatea REALA in familie si societate.

Stim foarte bine ca intr-o societate APARENT egala ( in ce priveste sansele
si drepturile umane ) foarte multi barbati care discrimineaza femei NU recunosc sau pur si simplu nu isi dau seama de asta ori din mandrie/orgoliu de "cocos" ori din rautate/invidie ori din neputinta de a empatiza cu o persoana de sex feminin.

Din generatie in generatie, romancele au invatat sa se respecte din ce in ce mai mult, au invatat sa se cunoasca mai mult pe ele insele, sa aibe mai multa incredere in fortele proprii. In acelasi proces, insa, barbatii care nu au putut evolua in conceptii ( asa cum au reusit incet dar sigur, romancele ) au inceput un razboi ( o "calitate martiana" a acestora de a transforma orice in razboi --- asa-zis-ul Razboi al Sexelor in care acei barbati ataca, iar femeile se apara ) care duce de prea multe ori la destramarea familiei sau la animozitati necorespunzatoare conduitelor morale umane.

Tot respectul si admiratia pt. barbatii care au reusit sa inteleaga, sa evolueze si sa fie sinceri cu ei insisi.

Egalitatea intre sexe este precizata in Constitutia Romaniei si se bazeaza pe Drepturile Omului asa cum o face si a facut-o de la inceput Feminismul. Degeaba fugim de acest cuvant pt. ca el exista si NU arata nimic rau, nimic amenintator la adresa barbatilor.
Femeia trebuie sa invete sa se sacrifice IMPREUNA CU BARBATUL pt. familie si nu singura - doar ea. Egalitatea nu se refera la diferentele sau asemanarile fizice, structurale ori fiziologice; egalitatea NU are treaba cu acestea. Egalitatea intre sexe are valente sociale, politice, economice, culturale, spirituale.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 01:20

De la: dagaio, la data 2009-01-11 00:30:01

Draga leo,

tu vorbesti de parca in toata istoria asta femeile au fost intotdeauna considerate egale cu barbatii, ca ele au avut toate drepturile si ca ele nu au fost niciodata victimele barbatilor "superiori", ele nu au fost sclave niciodata etc.

Ei bine, te inseli amarnic, si uiti tocmai istoria si toate cauzele si efectele acestor probleme.

Spuneai ca femeile sunt "programate" sa gandeasca altfel ( mai putin stiintific si logic ) si sa "doreasca" sa fie dominate? E adevarat. Dar stii de ce sunt asa "programate" ?

Pt. ca conceptiile vechi si misoginiste NU AU DISPARUT INCA, pt. ca acestea , mai ales in Romania, s-au mostenit partial sau chiar total prin educatia si mediul social-educativ in care aceste fete ( viitoarele femei sotii, mame si soacre ) au crescut si s-au dezvoltat. Seamana uneori cu un cerc vicios in care nimeni nu cunoaste normalitatea si egalitatea REALA in familie si societate.

si drepturile umane ) foarte multi barbati care discrimineaza femei NU recunosc sau pur si simplu nu isi dau seama de asta ori din mandrie/orgoliu de "cocos" ori din rautate/invidie ori din neputinta de a empatiza cu o persoana de sex feminin.

Din generatie in generatie, romancele au invatat sa se respecte din ce in ce mai mult, au invatat sa se cunoasca mai mult pe ele insele, sa aibe mai multa incredere in fortele proprii. In acelasi proces, insa, barbatii care nu au putut evolua in conceptii ( asa cum au reusit incet dar sigur, romancele ) au inceput un razboi ( o "calitate martiana" a acestora de a transforma orice in razboi --- asa-zis-ul Razboi al Sexelor in care acei barbati ataca, iar femeile se apara ) care duce de prea multe ori la destramarea familiei sau la animozitati necorespunzatoare conduitelor morale umane.

Tot respectul si admiratia pt. barbatii care au reusit sa inteleaga, sa evolueze si sa fie sinceri cu ei insisi.

Egalitatea intre sexe este precizata in Constitutia Romaniei si se bazeaza pe Drepturile Omului asa cum o face si a facut-o de la inceput Feminismul. Degeaba fugim de acest cuvant pt. ca el exista si NU arata nimic rau, nimic amenintator la adresa barbatilor.

Femeia trebuie sa invete sa se sacrifice IMPREUNA CU BARBATUL pt. familie si nu singura - doar ea. Egalitatea nu se refera la diferentele sau asemanarile fizice, structurale ori fiziologice; egalitatea NU are treaba cu acestea. Egalitatea intre sexe are valente sociale, politice, economice, culturale, spirituale.

dagaio, 1) in primul rand nici eu si nici alt barbat nu este vinovat pentru istorie. aia a fost si a trecut iar noi nu suntem responsabili pentru inaintasii nostri.

2) femeile lucreaza cu alta emisfera a creierului si au alte aspiratii. nu ai vazut ca in lumea egala de azi, foarte putine femei ajung programatori de calculatoare? de ce? pentru ca e educatia? nu, ci pentru ca pur si simplu nu le place lor. acesta este si cazul altor stiinte. in general femeile nu agreaza ecuatiile ci emotiile. o dovada intre gandiri e urmatoarea: un barbat spune "e cald afara sunt 35 de grade", iar o femeie spune "ce cald e afara, simt ca ma topesc". asta e diferenta: logica si senzatia. lucrurile astea nu le schimbi cu alta educatie. am incercat si eu la copii. baiatul va fi atras tot de camion si fata tot de papusa. daca nu ma crezi fa experimentul si du amandoua jucariile unui copil de 4 ani sau mai mic sa isi aleaga. ce educatie are el? sau de exemplu crezi ca vei schimba prin educatie asa de mult incat baietii sa nu se mai joace de-a razboiul, iar fetele de-a copii cu papusile? si am intrebat si eu mai devreme: unde sunt exact aceste discriminari? eu nu le vad. de-a lungul vietii mele stiu urmatoarele:

- la gradinita daca o fata plangea toti pe langa ea, daca un baiat plangea il incriminau spunandu-i ca nu ii sta bine unui baiat.

- la scoala toti le protejau, iar la orele de sport beneficiau de reduceri la exercitii.

- mai tarziu, in liceu aveau programe speciale de educatie sexuala doar pentru ele. cu baietii nu prea se discuta despre asta

- si mai tarziu, la lucru, aveau zile libere de 1 si 8 martie si cadouri, indeplineau sarcini mai usoare, erau mai putin puse in alerta de sefi, li se respectau cererile mai des, beneficiau de programe speciale de avantajare a lor (iti dau si exemple daca vrei), aveau organizatii internationale pentru problemele lor, drepturi ale femeii, insa niciodata ale barbatului, societatea de partea lor in sensul ca fiecare parinte te educa sa le faci cadouri sa le duci in oras, desigur pe banii tai, desi castigam de multe ori la fel (cred ca daca as fi femeie nici nu as mai cumpara mancare ca as avea de unde sa iau), iarasi intrarile in anumite localuri sunt gratuite pentru ele, iar noi platim etc.

oare asta nu e alt gen de discriminare pana la urma?

"Femeia trebuie sa invete sa se sacrifice IMPREUNA CU BARBATUL pt. familie si nu singura - doar ea. "

pai tocmai aceste asa-zise drepturi o fac sa nu se mai sacrifice. ia intreaba 100 de femei sa vezi ce inteleg ele prin drepturile femeii si ia si documentul care le prezinta sa vezi diferenta. eu am facut experimentul. ba chiar una imi zicea ca intelege prin asta dreptul de a avea si amant. :))

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 01:29

De la: leo_, la data 2009-01-11 01:20:00
De la: dagaio, la data 2009-01-11 00:30:01
Draga leo,

dagaio, 1) in primul rand nici eu si nici alt barbat nu este vinovat pentru istorie. aia a fost si a trecut iar noi nu suntem responsabili pentru inaintasii nostri.
2) femeile lucreaza cu alta emisfera a creierului si au alte aspiratii. nu ai vazut ca in lumea egala de azi, foarte putine femei ajung programatori de calculatoare? de ce? pentru ca e educatia? nu, ci pentru ca pur si simplu nu le place lor. acesta este si cazul altor stiinte. in general femeile nu agreaza ecuatiile ci emotiile. o dovada intre gandiri e urmatoarea: un barbat spune "e cald afara sunt 35 de grade", iar o femeie spune "ce cald e afara, simt ca ma topesc". asta e diferenta: logica si senzatia. lucrurile astea nu le schimbi cu alta educatie. am incercat si eu la copii. baiatul va fi atras tot de camion si fata tot de papusa. daca nu ma crezi fa experimentul si du amandoua jucariile unui copil de 4 ani sau mai mic sa isi aleaga. ce educatie are el? sau de exemplu crezi ca vei schimba prin educatie asa de mult incat baietii sa nu se mai joace de-a razboiul, iar fetele de-a copii cu papusile? si am intrebat si eu mai devreme: unde sunt exact aceste discriminari? eu nu le vad. de-a lungul vietii mele stiu urmatoarele:
- la gradinita daca o fata plangea toti pe langa ea, daca un baiat plangea il incriminau spunandu-i ca nu ii sta bine unui baiat.
- la scoala toti le protejau, iar la orele de sport beneficiau de reduceri la exercitii.
- mai tarziu, in liceu aveau programe speciale de educatie sexuala doar pentru ele. cu baietii nu prea se discuta despre asta
- si mai tarziu, la lucru, aveau zile libere de 1 si 8 martie si cadouri, indeplineau sarcini mai usoare, erau mai putin puse in alerta de sefi, li se respectau cererile mai des, beneficiau de programe speciale de avantajare a lor (iti dau si exemple daca vrei), aveau organizatii internationale pentru problemele lor, drepturi ale femeii, insa niciodata ale barbatului, societatea de partea lor in sensul ca fiecare parinte te educa sa le faci cadouri sa le duci in oras, desigur pe banii tai, desi castigam de multe ori la fel (cred ca daca as fi femeie nici nu as mai cumpara mancare ca as avea de unde sa iau), iarasi intrarile in anumite localuri sunt gratuite pentru ele, iar noi platim etc.

oare asta nu e alt gen de discriminare pana la urma?

"Femeia trebuie sa invete sa se sacrifice IMPREUNA CU BARBATUL pt. familie si nu singura - doar ea. "

pai tocmai aceste asa-zise drepturi o fac sa nu se mai sacrifice. ia intreaba 100 de femei sa vezi ce inteleg ele prin drepturile femeii si ia si documentul care le prezinta sa vezi diferenta. eu am facut experimentul. ba chiar una imi zicea ca intelege prin asta dreptul de a avea si amant. :))

Dragul meu,

reciteste: "Egalitatea nu se refera la diferentele sau asemanarile fizice, structurale ori fiziologice; egalitatea NU are treaba cu acestea. Egalitatea intre sexe are valente sociale, politice, economice, culturale, spirituale. "

Incurci lucrurile si nu intelegi ce este discriminarea.

Vrei sa spui ca ti-ar placea sa arati, sa te imbraci, sa vorbesti, sa mergi, sa vorbesti , etc. , ca o femeie, ca tu sa te simti egal cu ea si sa nu mai fi "discriminat"? Vrei sa fii gravid, sa nasti, sa ai ciclu, sa alaptezi, sa fii tu mamica, etc. , CA SA NU TE SIMTI DISCRIMINAT?
CE E? VREI FLORI SI TU DE 8 MARTIE? Bine. Se rezolva. Sunt sigura ca prietena ta va face asta pt. tine ca nu e greu si sigur nu e atat de orgolioasa sa nu o faca.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 01:36

Si inca ceva.

Nu doar femeile sunt "programate", ci si barbatii sunt "programati" in familie, in societate, mai ales din tata in fiu. Pt. ca toti traim in acelasi mediu, nu crezi?

Sunt multe femei care au aspiratii in stiintele exacte, aspiratii si sanse care li se refuza categoric din aceeasi prisma misoginista --- gandirea ca o femeie nu e buna sa faca asta, nu e facuta pt. asta sau nu are cum sa fie cea mai buna ori sa evolueze in acel domeniu.

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 01:51

Sa nu particularizam prea mult. Sa privim lucrurile in esenta lor. Sigur ca fete care sa fie gata de maritat la 16 ani, insemnand zestre, trusou facut de mana lor si primele la munca dar si la hore in sat sunt din ce in ce mai rare, numai in anumite zone ale tarii. Aproape ca nu te crede nimeni ca mai exista si asa ceva, mai ales dupa emisiunile televizate cu tinere de un comportament jalnic si care se mai si afeseaza cu nonsalanta. Dar ma rog cine este de vina ? Nu noi toti am contribuit la astfel de "produse". Pentru ca nici feciorii nu-s mai de soi. Toata societatea s-a depreciat moral si fizic. Astfel ca nu putem spune ca datorita emanciparii mai mult sau mai putin a femeii am ajuns noi aici. Suntem noi sinceri cu noi insine ? Atunci trebuie sa recunoastem ca drepturile pe care le-a obtinut femeia in raport cu barbatul numai la noi in Romania in ultimii 50 - 60 ani a avut efecte benefice pe total. Eu personal am avut si multe neimpliniri. Dar niciodata nu m-a auzit cineva ca dau vina pe parinti, sotie (desi eu sunt maritat aici intr-o familie cu 7 cumnati) copii sau pe cine stie ce intamplari nefericite din viata mea. Sunt singur vinovat pentru toate visurile neimplinite inca. Nu regimul, nu comunistii, nu securistii, nu Ceausescu si nimeni altcineva. E adevarat ca sunt cunoscut ca un dur cu familia mea. Dar m-au inteles toti doar pentru ca am realizat lucruri bune nu numai pentru ca s-au temut de mine. Apropo: Se spune ca romanului trebuie sa-i faci binele cu forta. Asa si in familie, daca tii cu adevarat la ea o tragi in sus si nu o abandonezi niciodata. La facultate aveam trei prieteni care ma mai amageau cu femei, bautura, jocuri de noroc etc. Sigur ca n-am fi ramas prieteni daca nu acceptam nimic. Acum recunosc si ei ca de cel putin doi am tras spre mine mai mult decat au tras ei de mine. Nu plecau fara mine pentru ca nu erau siguri ca se pot tempera la intoarcere, noaptea. Am terminat cu bine facultatea toti patru. Fiecare dintre d-stra a-ti avut in familie pe cineva de genul feminin care nu avea servici si a fost nevoita sa rabde si sa tina echilibrul familiei, fara divort caci nu avea incotro. Acum avem din ce in ce mai putine cazuri de acest fel, deoarece femeia are carte, meserie, servici etc. Sigur nu ne raportam la olandezi dar nici la Yemeniti. Noi suntem romani si este bine ca este asa. Logos.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 11:13

De la: felicia_lb, la data 2009-01-10 13:21:38 se spune ca avem drepturi egale cu barbatii dar nu avem daca dam concurs si demonstram ca suntem de o mie de ori mai bune ca barbatii tot suntem picate.

ªi cum ai stabilit cã suntþi de o mie de ori mai bune decât bãrbaþii ? Cine a stabilit ? O comisie formatã din femei sau tu singurã ?
Organizaþia aia care sã apere drepturile femeii din cine sã fie compusã ? Din femei ?
Dacã o femeie îºi doreºte ceva trebuie sã lupte, sã se strãduiascã pentru a obþine acel ceva, lafel ca ºi un bãrbat, sau ar trebui sã i se ofere acel ceva, în virtutea "drepturilor femeii".

Am observat cã pe forumurile unde se vorbeºte câtuºi de puþin despre discriminare, orice fel de discriminare, e de ajuns sã existe doar cuvântul discriminare, apare instant Dagaio care pledeazã învariabil împotriva discriminãrii femeii. Se gãsesc câþiva bãrbaþi care dau sã-i explice cã nu se poate vorbi de discriminare a femeii în societatea noastrã, dar, nimic.
Nimic n-o poate convinge. Din când în când apar ºi câteva femei, mult mai credibile din pricina sexului, care susþin ºi ele cã femeile nu sunt discriminate. Nimic ! Dagaio nu tine cont. Asemenea unui politician dresat sã vorbeascã în termeni negativi despre orice întreprinde adversarul sau politic, Dagaio ignorã evidenþa ºi revine obsesiv la ideea ei, iar pe cei care se strãduiesc sã o lãmureascã de faptul cã lucrurile nu stau deloc aºa cum spune ea cu privire la discriminarea femeii, îi trimite la dicþionar, la etimologia cuvântului cã, vezi doamne, ei n-ar fi capabili sã înþeleagã cuvintele ei nepreþuite ...
Drãgãlaºa de Dagaio spune tot ce vrei ºi ce nu vrei, numai ce inþelege ea pin aºa-zisul statut al femeii, nu. Este genul sinistru de femeie-asasin care nu te slabeºte cu nici un chip ºi, orice i-ai spune, te toacã mãrunt-mãrunt cu poveºtile ei exasperante ºi lipsite de sens, care n-au altã calitate decãt tenacitatea dusã pânã la scelerare.
Mulþumesc lui Dumnezeu cã m-a ferit de o asemenea femeie ...

În rest, îmi place dezbaterea ºi o citesc cu plãcere. Ea nu se va termina decât când combatanþii se vor lãsa pãgubaºi. Dagaio, nu ! Ea va fi, veºnic, un stindard al apãrãrii "drepturilor femeii". Peste ea nu veþi putea trece ...
ªi nici nu veþi reuºi sã aflaþi ce vrea. Niciodatã.

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 11:16

Le rog pe femeile care se simt discriminate sã scrie, pe douã rubrici paralele, care cred ele cã sunt drepturile femeii ºi care sunt drepturile bãrbatului.
Dacã nu vor face asta le voi ignora pentru cã ..... mã opresc aici.

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 15:19

• Marea întrebare, la care nu ºtiu sã rãspund, în ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este urmãtoarea: "Ce vrea, de fapt, o femeie?" (Sigmund Freud)

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 21:34

Atotputernicule,

divergentele de opinie trebuie sa ramana la acelasi nivel si sa NU se dezvolte in ATACURI LA PERSOANA, JIGNIRI LA TOT PASUL, DESCONSIDERARI SI ALTE MOJICII DE GENUL ASTA!

Sper ca vreodata sa intelegi ca eu nu am nimic cu dumneata si nici cu barbatii, insa pot pleda pentru parerile mele personale si am dreptul sa-mi sustin punctul de vedere indiferent daca iti place tie sau nu.

Daca te deranjeaza ce scriu, sau subiectul topicului, nimeni nu te obliga sa-mi raspunzi, sa te "casunezi" de ce scriu sau sa scrii dupa mine. Ai toata libertatea asa cum o am si eu!

Acest forum dezvolta discutii ce ar trebui sa fie inteligente si bazate pe argumente din cat mai multe puncte de vedere, nu crezi?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 23:39

Prima fiinþã umanã care a aruncat o insultã ºi nu o piatrã este fondatorul civilizaþiei.
Un egoism puternic protejeazã împotriva îmbolnãvirii, însã trebuie, în cele din urmã, sã începi sã iubeºti, pentru a nu ajunge bolnav ºi trebuie sã te îmbolnãveºti când, ca urmare a unei frustrãri, nu poþi iubi
Instinctul de iubire cãtre un obiect necesitã dorinþa de a vrea, iar dacã o persoanã simte cã nu poate controla acel obiect sau i-e fricã de el, îºi exprimã sentimentele invers.
Oricine are ochi sã vadã ºi urechi sã audã se poate convinge singur cã nici un muritor nu poate pãstra un secret. Dacã buzele lui tac, vorbeºte cu degetele: mesajele trãdãtoare ies prin toþi porii lui.
Credulitatea dragostei este sursa fundamentalã a autoritãþii.
Nu, ºtiinþa nu este o iluzie, dar ar fi o iluzie sã credem cã am putea gãsi altundeva ceea ce ea nu poate sã ne dea.
Fiecare om pe care il întâlnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.

Sigmund Freud

leo_

448 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 23:54

De la: dagaio, la data 2009-01-11 01:29:56
reciteste: "Egalitatea nu se refera la diferentele sau asemanarile fizice, structurale ori fiziologice; egalitatea NU are treaba cu acestea. Egalitatea intre sexe are valente sociale, politice, economice, culturale, spirituale. "

Incurci lucrurile si nu intelegi ce este discriminarea.

Vrei sa spui ca ti-ar placea sa arati, sa te imbraci, sa vorbesti, sa mergi, sa vorbesti , etc. , ca o femeie, ca tu sa te simti egal cu ea si sa nu mai fi "discriminat"? Vrei sa fii gravid, sa nasti, sa ai ciclu, sa alaptezi, sa fii tu mamica, etc. , CA SA NU TE SIMTI DISCRIMINAT?
CE E? VREI FLORI SI TU DE 8 MARTIE? Bine. Se rezolva. Sunt sigura ca prietena ta va face asta pt. tine ca nu e greu si sigur nu e atat de orgolioasa sa nu o faca.

nu am zis ca vreau flori, am subliniat lucrurile pe care societatea le face pentru o femeie in timp ce nu le face pentru un barbat. nu sunt singurele insa am considerat ca sunt destule.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 06:02

De la: dagaio, la data 2009-01-11 21:34:28Atotputernicule,

divergentele de opinie trebuie sa ramana la acelasi nivel si sa NU se dezvolte in ATACURI LA PERSOANA, JIGNIRI LA TOT PASUL, DESCONSIDERARI SI ALTE MOJICII DE GENUL ASTA!

Sper ca vreodata sa intelegi ca eu nu am nimic cu dumneata si nici cu barbatii, insa pot pleda pentru parerile mele personale si am dreptul sa-mi sustin punctul de vedere indiferent daca iti place tie sau nu.

Daca te deranjeaza ce scriu, sau subiectul topicului, nimeni nu te obliga sa-mi raspunzi, sa te "casunezi" de ce scriu sau sa scrii dupa mine. Ai toata libertatea asa cum o am si eu!

Acest forum dezvolta discutii ce ar trebui sa fie inteligente si bazate pe argumente din cat mai multe puncte de vedere, nu crezi?

... stii care e problema ta doggy ? ... nu poti sa faci diferente, sa iti stabilesti niste zone unde si trebuie ceva facut si sa fii impartiala ... tu pui totul la general ... si gata ai scapat ... doar reusesti sa enervezi .... ''statulul femeii'', ''exploatarea femeii'' sint cu cuvinte goale ... multe femei VOR sa fie ''exploatate'', multe deja beneficiaza de prea multe avantaje ... multe au uitat ca sint FEMEI ... si-au ascuns calitatile dupa ''feminism'' si ''emancipare'' si stau ca niste lipitori in spatele sloganurilor ... daca nu vrei sa ma ''agat'' din nou de tine incearca sa fii mai clara si pe nise ... spune si partile bune si pe cele rele ... altfel dai degeaba din gura ... sau asta nu ti-a spus ''sotul'' ... basca nici in dictionar nu ai gasit ... un bacio da me ...

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 13:45

Dagaio, te inseli, nu am ceva de impartit cu tiine decat in planul ideilor puse in dezbatere. Poate cu personajul Dagaio ...
Poate pentru ca Dagaio sare ca arsa si considera atac la persoana orice contravine ideilor ei.
Poate pentru ca Dagaio nu vrea sa raspunda cu nici un chip la intrebari directe cu este cea privind cum vede ea statulu femeii si al barbatului....
Poate pentru ca Dagaio, in mai tate posturile legate de discriminare este omniprezenta si spune mereu si mereu aceleasi generalitati, aceleasi vorbe goale lipsite de continut prin repetarea lor fara sa spuna nimic concret .... niciodata .... parca ar fi o profesoara care preda un curs si nu se sinchiseste daca elevii sai pricep sau nu ceva din ce spune.

In loc sa spui toate cate le spui, de ce nu insailezi faimosul statut al femeii ? De ce e asa greu ? Pentru ca nu prea sti ce ar trebui sa contina ? Sau de ce ? Refuzand cu obstinatie sa ne raspunzi, celor cate te bagam in seama, la intrebari simple, nu crezi ca ne atragi mania ?
In fine, faci ce vrei, dar daca iti mai vine ideea sa invoci nu stiu ce drepturi, sa te gandesti ca si noi celalti am putea sa avem exact drepturile pe care le clamezi tu. Si noi avem libertatile tale. Si de exprimare si de alta natura. Sau vrei sa le ai numai tu ?
Pe urma prea iei lucrurile in serios, cand te intreb ce spune sotul tau despre sustinerile tale, n-o fac cu nici o rautate. Nevasta mea nu-mi impartaseste integral toate opiniile si chiar ma mai ia si peste picior cateodata .... Ai putea sa ne spui, nu e nici un capat de tara, despre reactiile sotului tau la ce se discuta aici. Fara nici o incrancenare.
Nu inteleg nici de ce se basica lumea la o injuratura. Ce mare isprava. Ce orgolii mari ... ce inflamatii ...
Lumea este predispusa la razboi din orice vorba. Cel ce este injurat nu poate sa-si zica, ceva de genul, ia da-l naibii si pe asta, nu-l bag in seama, sau ia sa intru in jocul lui sa ma distrez.... Nu ! Totul este incrancenare, orgoliu nemasurat....
Chestia asta cu femeile discriminate pare sa fie un subiect vesnic, motiv de omor nu alta .... Hai sa fim seriosi !
Dagaio, tu nu esti fata proasta, doar ca nu stiu de ce ti cu tot dinadinsul sa ne enervezi ....
Povesteste-ne continutul statutului femeii asa cum il vezi tu si, cine stie, poate nici nu mai ne oparim atata. Nu uita ca noi nu suntem numai niste porci de barbati ci si tati de fete ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

38 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 14:11

Leo, bati campii! examenele au doua componente: scris si interviu. Orice persoana care are nota peste 7 la scris, intra la interviu....
Si la interviu.... cine are pile are parte....
Chiar ignorai chestia asta?

costelino1967

89 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 18:46

ce e statutul femeii ? nu o aveti pe Udrea la turism, pe Oana Zavoreanu cu chilotii ! mai bine taceti si multumiti lui Basescu. Femeia la cratita, la arabi a-ti fi avut baticul pe gura. Zaaaaaaaaaat !

a fi sau a nu fi
dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 20:22

Atotputernicule,

spor la distractie!

Uite!

si pe urma poate ( mai greu cu mine ca eu nu beau bere, dar beau si eu ceva suc bun cu tine si cu cei care va mai distrati de lucruri serioase )

leo_

448 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 21:29

De la: doinas123, la data 2009-01-12 14:11:04

a, pai scuze dar pile avem indiferent de sex. aia e alta problema. in cazul in care nu sunt pile insa iti spun din experienta mea ca femeile au mai mult de castigat. ca sa nu mai zic ca unii angajatori iti spun direct ca vor femei si nu barbati de cum intri pe usa.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 21:38

De la: leo_, la data 2009-01-12 21:29:27
De la: doinas123, la data 2009-01-12 14:11:04

Iti spun eu de ce vor numai femei. Ca sa le f*** ( scuze expresia, dar nu am gasit una mai realista ). Cam asta ar fi avantajul de care vorbeai.
Si crede-ma ca exista si reversul, dar fara "sex in the city". Stiu o firma ( si nu e singura ! ) care are exclusiv angajati barbati ( chiar si la munci considerate "feminine" ) pe considerentul ca este o firma doar de barbati ( si nu are doar 5 angajati, are mai multi ). Cum ti se pare asta?

PaharCuPai

10 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 07:45

Curios sunt despre "statutul" individual al persoanei care a pornit acest topic....titlul fiind din start un demolator intelectual puternic ..

"excroci.."

"exchibitionist"

....plus situatia penibila de a constata drept neregula sau subiect discriminator "statul femeii in romania" dupa un scrutin sau o schimbare de guvern ...

Ce naiba ati patit? Chiar nu observa nimeni ipocrizia topicului?

Dincolo de statutul de "femela..mamifer" al femeii.. femeia se mai poate mandrii si o face ..atunci cand este afisata drept trofeu intr-un context social bolnav asa cum este societatea romaneasca si nu numai..in marele ei...plus ca discriminarea privind functii in institutii si companii,politica si structuri din justitie sau ordine publica a disparut probabil in totalitate.
Tristetea mea e ca nu observ o revolta feminista pentru egalitate in fatza Domnului sau a bisericii... sa pot spune si eu "parinte" unei femei.. :)))))

Daca in tara asta exista o proble la capitolul "statut" ..pai atunci sa fie vorba despre statutul individului..statutul cetateanului..sau despre calitatea intelectuala a multor indivizi (femei si barbati) ce practica o forma de discriminare si diferentiere prin coeficient de inteligenta redus..sau ignoranta dusa la extrem ...

"N-ai cu cine domne...Niste tarani."
Pt. initiatoarea topicului(caci banuiesc a fi o ea) : Lasa scumpa mea povestile despre Mos Craciun pentru cei mici.. da-ti cu putina apa peste ochi si observa ca femeia are un statut foarte bun si are o importanta mare in societatea romaneasca..ea fiind singura posibilitate ca eu sa mai am inca 2 copii si sa am zilnic haine calcate si mancare calda ...cariera ei,a femeii inregistreaza permanent cresteri atunci cand femeia este inteligenta,pregatita,perseverenta si FEMININA ...la fel si barbatul ..mai putin partea cu "feminina" ..cel putin pentru unii...

Daca topicul asta reprezinta un gand real si o exprimare intocmai cu intelectul tau ..atunci nu ma mir ca statutul tau e unul mediocru si te simti subapreciata punand aceasta frustrare pe seama "misoginismului" sau a unui statut prost al calitatii tale de femeie....Crede-ma.. e perfect legitim statutul tau...mai mult nu se poate momentan.. nu te ajuta "variabilele" care creeaza statut special.

Nu sunt misogin inca ..dar lucrez la asta..si discutiile de genul asta ma ajuta foarte mult sa devin MISOGINUL de top.

Va multumesc...si va doresc o zi foarte buna...

Bogdan ... misoginul de maine. dar niciodata un "exchibitionist excroc" ..

http://www.youtube.com/user/PaharCuPai
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 12:16

Dagaio, continui sã spui orice altceva decât cum crezi tu cã ar trebui sã arate un eventual "statut al femeii".
Ca ºi Bogdanos ajung sa fiu misogin de frunte din pricina unor femei ca tine. Vezi dar, cã nu faci nici un serviciu femeilor ci dimpotrivã ...
Exemple care sã ilustreze cele suþinute de tine vei gãsi veºnic ... dar n-au nici o relevanþã ...
Mi-e ruºine sã-mi vãd soþia sau mama sau fiica aºa cum crezi tu cã vãd bãrbaþii femeile ...
Zici cã patronii care angajeazã femei nu vor decât sã le f .... ...
Eºti prãpãditã rãu de tot, ca sã nu zic proastã de-a binelea.
Pã daca sunt patron, am banu gros pe mine, de ce dracu sã mã complic cu sex cu o angajatã când pot s-o fac cu oricine vreau ºi sã o plãtesc pentru asta, fãrã sã se distreze toti angajaþii pe seama mea ºi a ei ?
Am impresia cã pentru tine, un "bunã ziua" din partea unui bãrbat este interpretat ca un avans, ca o invitaþie la sex....
Ai obsesia asta cã bãrbaþii nu cautã la o femeie decât numai ºi numai sexul....
E belea mare cu tine.
Vãd cã mai mulþi tipi au reacþionat ºi te-au cam pus cu botul pe labe. Nu mai combaþi cu aplomb. Nu mai ai spor....
Mã, voi astea cu feminismul deºãnþat, voi daþi vreun ban pe soþii sau prietenii voºtri. Aveþi vreo problemã cu ei ? Nu îºi fac treaba în pat ? De unde dracu scoteþi toate enormitãþile astea cu deiscriminarea femeiii ?
Zici cã unul, la frimã mare a angajat numai bãrbaþi. Pãi o fi avut omul vreo angajatã ca voi , genul de "luptãtoare" infinitã ºi nu i-a mai trebuit. Poate a vrut sã demonstreze cã ºi bãrbaþii pot face ce fac femeile fãrã sã se simtã discriminaþi, sau poate o sã zici cã era homo ºi vroia sã-ºi mãreascã baza de selecþie ....
Dagaio, regret, dar pe cât de bine te descurci la tema cu mediul, pe atât de jalnicã eºti la asta cu discriminarea. Nu ºtiu ce ai în capul ãla dar stiu sigur cã mi-e milã de bãrbatul tãu de-mi vine sã-l iau la ºuturi cã suportã una ca tine. Dar, cine ºtie, poate cã ai talente ascunse, numai de el ºtiute ....
În fine, mã plictiseºti cu idioþenia ta inepuizabilã. Adio, vis urât !

Acum nu e momentul !
PaharCuPai

10 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 15:03

Atotputernicul :))) cam dur :))

Dar ai dreptate !

Ignoranta face ca lucrurile ce ni se intampla in mica sfera individuala ca capete aspect de "generalizare" ...si asta datorita subiectivitatii si aunor complexe sau frustrari personale vechi... Dzeu shtie care a fost "click'ul" ce-a declanshat luptatoarea din scumpa noastra utilizatoare...

Eu sunt ferm convins ca femeile (cel putin cele care au minima idee despre reala conditie sociala din romania) sunt foarte multumite de statutul pe care il au in societatea romaneasca .. ..daca "badarania" s-ar fi manifestat doar in campul masculin...am fi fost o natiune de celibatari ...dar observ contrariul..vad foarte multe femei(fete) care folosesc din plin statutul de femeie..prin expunere de calitati fizice..sensibilitate..o doza de victimizare..multa autocritica pozitiva si falsa modestie ... sau pur si simplu ..imagine de neajutorata supusa ...care lasa domnilor doritori ocazia sa-shi manifeste spiritul de protector sau binefacator..
Cele care nu detin calitati fizice deosebite ..uzeaza de celelalte "avantaje" enumerate mai sus.. e un joc ralativ "obscen" din punct de vedere moral sau al principiilor ce impun "onoarea" ..sau verticalitatea individuala..

O societate de actori ...o adunatura de prefacuti..care joace de comun acord roluri anoste trase la xerox ..intr-o piesa moderna si aparent democratica numita SUPERFICIALITATE .

Sa traitzi .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 15:08

eu nu cred ca vreti drepturi egale cu ale barbatilor, eu cred ca vreti doar in anumite situatii aceste drepturi, mai ales cand va avantajeaza

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:54

Dagaio, te mai aºteptãm mult cu statutul ãla a femeii sau rãmâne cã noi suntem niºte nenorociþi ºi gata ?
Sau mai lucrezi încã la el ?
Sau te-a bãtut bãrbatul ?
Sau ce ?
Nu meritãm, este ?

Acum nu e momentul !
leo_

448 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:06

De la: dagaio, la data 2009-01-12 21:38:19
Iti spun eu de ce vor numai femei. Ca sa le f*** ( scuze expresia, dar nu am gasit una mai realista ). Cam asta ar fi avantajul de care vorbeai.
Si crede-ma ca exista si reversul, dar fara "sex in the city". Stiu o firma ( si nu e singura ! ) care are exclusiv angajati barbati ( chiar si la munci considerate "feminine" ) pe considerentul ca este o firma doar de barbati ( si nu are doar 5 angajati, are mai multi ). Cum ti se pare asta?

si asta le face rau? si daca nu se f** ce le fac sefii? ca nu cred ca isi tine careva post gol doar pt asta. ma rog, cineva care vrea sa scoata bani din firma.

inca ceva: daca patronul respectiv vrea sa lucreze cu barbati care e problema? poate e si gay. e problema lui pentru ca sunt banii lui. tie ti-ar place sa stea careva sa iti spuna cu cine sa vorbesti si cu cine nu? discriminarea nu poate fi aplicata in sectorul privat pana la urma. fiecare acolo face ce vrea pe banii lui. insa aceste firme sunt raritati. eu nu am intalnit inca una. dar sunt sigur ca o femeie nu are de suferit ca nu lucreaza acolo.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:16

De la: bogdanos_bob, la data 2009-01-14 07:45:08 Curios sunt despre "statutul" individual al persoanei care a pornit acest topic....titlul fiind din start un demolator intelectual puternic ..

"excroci.."

"exchibitionist"

....plus situatia penibila de a constata drept neregula sau subiect discriminator "statul femeii in romania" dupa un scrutin sau o schimbare de guvern ...

Ce naiba ati patit? Chiar nu observa nimeni ipocrizia topicului?

Dincolo de statutul de "femela..mamifer" al femeii.. femeia se mai poate mandrii si o face ..atunci cand este afisata drept trofeu intr-un context social bolnav asa cum este societatea romaneasca si nu numai..in marele ei...plus ca discriminarea privind functii in institutii si companii,politica si structuri din justitie sau ordine publica a disparut probabil in totalitate.
Tristetea mea e ca nu observ o revolta feminista pentru egalitate in fatza Domnului sau a bisericii... sa pot spune si eu "parinte" unei femei.. :)))))

Daca in tara asta exista o proble la capitolul "statut" ..pai atunci sa fie vorba despre statutul individului..statutul cetateanului..sau despre calitatea intelectuala a multor indivizi (femei si barbati) ce practica o forma de discriminare si diferentiere prin coeficient de inteligenta redus..sau ignoranta dusa la extrem ...

"N-ai cu cine domne...Niste tarani."
Pt. initiatoarea topicului(caci banuiesc a fi o ea) : Lasa scumpa mea povestile despre Mos Craciun pentru cei mici.. da-ti cu putina apa peste ochi si observa ca femeia are un statut foarte bun si are o importanta mare in societatea romaneasca..ea fiind singura posibilitate ca eu sa mai am inca 2 copii si sa am zilnic haine calcate si mancare calda ...cariera ei,a femeii inregistreaza permanent cresteri atunci cand femeia este inteligenta,pregatita,perseverenta si FEMININA ...la fel si barbatul ..mai putin partea cu "feminina" ..cel putin pentru unii...

Daca topicul asta reprezinta un gand real si o exprimare intocmai cu intelectul tau ..atunci nu ma mir ca statutul tau e unul mediocru si te simti subapreciata punand aceasta frustrare pe seama "misoginismului" sau a unui statut prost al calitatii tale de femeie....Crede-ma.. e perfect legitim statutul tau...mai mult nu se poate momentan.. nu te ajuta "variabilele" care creeaza statut special.

Nu sunt misogin inca ..dar lucrez la asta..si discutiile de genul asta ma ajuta foarte mult sa devin MISOGINUL de top.

Va multumesc...si va doresc o zi foarte buna...

Bogdan ... misoginul de maine. dar niciodata un "exchibitionist excroc" ..

bogdane, nu o sa auzi niciodata de statutul individului, al cetateanului sau al intelectualului pentru ca au altii grija sa te tina ocupat exact cu chestii de astea ca sa nu poti sa te gandesti cumva la ele. stii care chestii? pai: statutul spectatorului de fotbal, statutul prostituatei, al infractorului, al minoritatilor, mai ale sexuale, al manelistilor, cat de meschini sunt functionarii si cat rau iti fac... am uitat ceva? a, si al femeii. nimeni nu se mai intereseaza de statutul tau ca individ (daca ai ce sa mananci sau nu), nimeni nu se mai intereseaza de statutul elevului/studentului/orfanului pentru ca nu e la moda etc.
ma intreb daca toti oamenii astia care nu dorm de preocupari marunte chiar vad ca se scufunda in mocirla de la an la an. ca traiesc tot mai prost. daca noi am discuta statutul nostru poate ca vreo persoana ar vedea asta si ar supune-o autoritatilor spre studiu. dar, deh unde nu e decat "space the final frontier" nu ai cum sa investesti actiunile. ne plangem aici de lipsa locurilor pentru femei, insa nu vedem ca in fiecare an se inchid tot mai multe firme si institutii iar de pe bancile facultatilor ies din ce in ce mai multi oameni.

PaharCuPai

10 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 00:02

Leo ..pentru mine e ceva atipic sa "comunic" cu voi pe forumul asta ...

Am contul asta pentru eventualele stiri "interesante" ..iar mesajul initial postat aici a fost posibil datorita tampeniei de subiect pornit de doamna/domnisoara "fata suparata" ....

Sunt total d'acord cu tine ca suntem bombardati cu nimicurile astea si atentia noastra e total deturnata de la problemele importante .. dar dupa cum vezi..pana una alta eu i-am raspuns ei pe o tema de rahat..iar tu imi dai reply pe aceeashi tema .. chiar daca ceea ce spui are alta "identitate" sau "tzinta" ..ne aflam aici..in subiectul fetei suparate..

Sunt captivat de adevarul "ascuns" si observ tacticile de control care se sustin deja fara ajutor de la initiatori..
Victime ale ignorantei..victime ale stresului..victime ale fricii.. victime ale societatii..caci cele trei sunt definitorii pentru societatea moderna ..

Oricum e o utopie sa gandim ca putem reconfigura ceva in sistemul asta bolnav ... putem doar sa ne cream o sfera existentiala cat mai mica ..pentru a putea avea iluzia ca suntem distantati de bolnaviciunea in care muncim..traim..radem.. sau ne comportam precum "oamenii de succes..oameni dinamici" ..

Individualitatea si conceptele morale sunt decedate.. mie mi-e scarba sa mai interactionez pana si cu "prietenii" .. gasesc refugiul in familia ca shi voi probabil..

leo_

448 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 10:06

bogdane, spuneam mai devreme undeva ca statutul si drepturile sunt cele pe care ti le asumi. nimeni si nici o lege nu iti da statut peste noapte, cand tu nu ai capacitatea de a-l absorbi. ciudat ca nu vad de exemplu o femeie care e de succes ca se plange de statut. am sa iti dau exemplu de statut de la o persoana care il are (femeie si, da, profesor universitar). X este intrebata de 3 "pitipoance" la chef "auzi draga dar tu nu te mai schimbasi azi pentru petrecere? umbii in aceleasi haine, ca la salariul tau..."
X: "stiti ce? hainele poate va ajuta pe voi, ca eu am destul creier ca sa ma identifice pe mine. in orice haine as sta tot aia sunt". cum draq sa nu aiba asta statut in societate? este inteligenta, arta destul de bine, pragmatica...etc. nici o femeie de genul asta nu se plange.

eu cred ca orice statut ai da femeii in societate, cele care il cer nu il vor putea absorbi niciodata. din lipsa de capabilitate.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului GUVERN DE EXCROCI AVEM -PRESEDINTE EXCHIBITIONIST VOTAM DAR STATUTUL FEMEII IN ROMANIA AVEM ????
Mergi la: