back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?

Pagini: << 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 21:36

De la: camioneros70, la data 2010-01-10 21:34:51Mai iese omu` din incaltaminte ... ce sa-i faci ...
La tati ni-i greu....
da' ia zi tu lu' nenea,tu umbli incaltat prin casa???

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 21:58

Tutenes a scris:
Doamna , te-ai gandit vreodata ca insistenta dvs. aduce intoleranta si jignirile celora care v-au rugat sa nu va mai adresati lor ? V-ati gandit ca astfel ii impingeti sa pacatuiasca si sunteti autorul moral al pacatelor lor ?
-------------
Eu am raspuns doar celor ce mi s-au adresat mie, cum este si comentariul dumneavoastra la care trebuie sa dau un raspuns.Am intrat pe pagina dumneavoastra si am vazut ca ati postat acolo despre dragoste.Dragostea este cumva partinitoare?.Dumneavoastra nu va spune Biblia ca si mie sa iubiti si vrasmasi , daca considerati ca eu as fi vrajmasul?.Dar ca sa nu fiti partinitor, cititi va rog la primele 2 postari ale mele si vedeti , ce cuvinte jignitoare am primit fara motiv.. Pe cine imping eu sa pacatuiasca , pe cei ce spun ca nu exzista Dumnezeu, pe cei ce spun ca nu pot sa dea un sut in fund lui Dumnezeu?, pe cei ce intreba ce a fost inainte de dumnezeu si ei nu inteleg nimic din Sfanta Scriptura?.de ce nu le marturisesti dumneata daca cunosti Sfanta Scriptura, iar daca nu o cunosti, lasa-i pe cei ce cunosc adevarul sa propovaduiasca..Iata ca alti cer sa marturisesc cuvantul scris. Daca goniti pe cei ce cunosc adevarul, il goniti pe Dumnezeu care spune"cine este din Dumnezeu va asculta,cine nu va asculta partea diavolului sant".Eu am inteles ca doriti ca ortodoxia in care m-am nascut si eu sa ramana in ratacire, dar eu sant aici sa afle adevarul. Nimeni nu-i poate trece la adevar pe un suflet, in afara de Dumnezeu, asa ca de ce va este frica de marturisirea adevarului,de ivatatura sanatoasa? Eu nu marturisesc din Cuvantul scris, decat adevarul si numai adevarul. O intrebare, stiti cine este adevarul? Va mai astept cu pace.

Raporteaza abuz de limbaj
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:01

De la: florinpreda999, la data 2010-01-10 21:36:44
De la: camioneros70, la data 2010-01-10 21:34:51Mai iese omu` din incaltaminte ... ce sa-i faci ...
La tati ni-i greu....
da' ia zi tu lu' nenea,tu umbli incaltat prin casa???

Poate mai mereu îl "încalþã" cineva!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:06

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 21:58:24Tutenes a scris:
Doamna , te-ai gandit vreodata ca insistenta dvs. aduce intoleranta si jignirile celora care v-au rugat sa nu va mai adresati lor ? V-ati gandit ca astfel ii impingeti sa pacatuiasca si sunteti autorul moral al pacatelor lor ?
-------------
Eu am raspuns doar celor ce mi s-au adresat mie, cum este si comentariul dumneavoastra la care trebuie sa dau un raspuns.Am intrat pe pagina dumneavoastra si am vazut ca ati postat acolo despre dragoste.Dragostea este cumva partinitoare?.Dumneavoastra nu va spune Biblia ca si mie sa iubiti si vrasmasi , daca considerati ca eu as fi vrajmasul?.Dar ca sa nu fiti partinitor, cititi va rog la primele 2 postari ale mele si vedeti , ce cuvinte jignitoare am primit fara motiv.. Pe cine imping eu sa pacatuiasca , pe cei ce spun ca nu exzista Dumnezeu, pe cei ce spun ca nu pot sa dea un sut in fund lui Dumnezeu?, pe cei ce intreba ce a fost inainte de dumnezeu si ei nu inteleg nimic din Sfanta Scriptura?.de ce nu le marturisesti dumneata daca cunosti Sfanta Scriptura, iar daca nu o cunosti, lasa-i pe cei ce cunosc adevarul sa propovaduiasca..Iata ca alti cer sa marturisesc cuvantul scris. Daca goniti pe cei ce cunosc adevarul, il goniti pe Dumnezeu care spune"cine este din Dumnezeu va asculta,cine nu va asculta partea diavolului sant".Eu am inteles ca doriti ca ortodoxia in care m-am nascut si eu sa ramana in ratacire, dar eu sant aici sa afle adevarul. Nimeni nu-i poate trece la adevar pe un suflet, in afara de Dumnezeu, asa ca de ce va este frica de marturisirea adevarului,de ivatatura sanatoasa? Eu nu marturisesc din Cuvantul scris, decat adevarul si numai adevarul. O intrebare, stiti cine este adevarul? Va mai astept cu pace.
fereasca-ne dumnezeu de stiinta prostului si de nebunia inteleptului,AMIN !!!

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:06

nu-i bai cã-i trilu-lilu, cucoana asta....îi bai cã insistã!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:07

La tati ni-i greu....

...da numa' nu la tãþi la fel!

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:08

To be incaltat or not to be ?? this is the enigma !!

Bai , dar tata Floarea s-a luat de TUTENES !!!! HAAAIIT !!!

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:13

ERRARE HUMANNUM EST ........ BAI TANTI DA` NOI CU CE TI-AM GRESIT DE NE TERORIZEZI IN HALUL ASTA ?? VREI SA MURIM IN CHINURI ...DE RAS ??? UNDE E UMANITATEA SI DRAGOSTEA DIN TINE FATA DE SEMENII TAI??? MINCINOASO !!! BLASFEMISTO !!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:15

De la: camioneros70, la data 2010-01-10 22:08:21To be incaltat or not to be ?? this is the enigma !!

Bai , dar tata Floarea s-a luat de TUTENES !!!! HAAAIIT !!!

"""No amu sã videm noi cã care-i mai bunã...aia de duminica..or ai' de sâmbãta!???"""" Pfff...sã te þii frate!
Înarmaþi-vã cu pop-corn, ... cu un suc, o cafea, o furseacã ºi .benoclaþi-vã dioptriile..cã este liber la show!

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:22

Camioneros70 a scris:
Tu mamma mamelor curentul electric e omniprezent !! Isusii tai unde sunt ca nu-i simt....daca esti tu asa destepta foc.....Doamne iarta-ma si pazeste-ma , @min !! TOCI !!
---------------
Pentru ce ai scris in a doua fraza, nu trebuia sa-ti mai raspund. Dar daca curentul elecric ar fi omniprezent la 220 volti ar disparea si credinciosi si necredinciosi. Numai Dumnezeu este omniprezen si sa ramai in viata. Curentu poate fi continuu si alternativ.Si o intrebare :Ce va supara atat de mult ca va vorbesc de Dumnezeu? V-am cerut vre-o plata?

ctitorul

280 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:24

Universul este vesnic,doar mici schimbari pe ici pe colea,datorate sistemului de revolutie planetara.
Din nefericire in intreg Universul a ramas o singura planeta "PAMINTUL" pe care se chinuie din rasputeri omul sa o depopuleze si pe asta

nu va uitati ca Basescu este un gainar hot,suportati mizeriile lui !
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:25

Da gãleata? Cât dai gãleata??!!...de curent.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:27

De la: ctitorul, la data 2010-01-10 22:24:37 Universul este vesnic,doar mici schimbari pe ici pe colea,datorate sistemului de revolutie planetara.
Din nefericire in intreg Universul a ramas o singura planeta "PAMINTUL" pe care se chinuie din rasputeri omul sa o depopuleze si pe asta

Asta ai scos-o din opera lui Caragiale???

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:29

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 22:22:50Camioneros70 a scris:
Tu mamma mamelor curentul electric e omniprezent !! Isusii tai unde sunt ca nu-i simt....daca esti tu asa destepta foc.....Doamne iarta-ma si pazeste-ma , @min !! TOCI !!
---------------
Pentru ce ai scris in a doua fraza, nu trebuia sa-ti mai raspund. Dar daca curentul elecric ar fi omniprezent la 220 volti ar disparea si credinciosi si necredinciosi. Numai Dumnezeu este omniprezen si sa ramai in viata. Curentu poate fi continuu si alternativ.Si o intrebare :Ce va supara atat de mult ca va vorbesc de Dumnezeu? V-am cerut vre-o plata?

...

Camione, uite cã þi-a gãurit ºi-a doua caucioacã, acum te-ai pricopsit cu douã pene de cauciuc, stânga-faþã, dreapta-spate !...na !...acum sã te vãd , þi-a rãmas Cap-tractor precum Turiºceva-n cumpãnã !...

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:31

TU NU MAI PRONUNTA NUMELE LUI DUMNEZEU ASA TURA-VURA , IN TOTALA NECUNOSTINTA DE CAUZA... IN DESERT ... PRONUNTA-L IN JUNGLE !! MIE... BANI ?? nUMA LA BANI VA STA GANDU` VOUA ASTORA CU FRICA LU` DOAMNE-DOAMNE IN SAN !! NEMATERIALISTILOR !!!
PFIIII FRATE , DA` AVETI TUPEU PENTRU O "SIMPLA " ENORIASA... CAT VA DA TAICA POPA PE CAP DE OAIE RETURNATA ???

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:34

De la: mytcor, la data 2010-01-10 22:29:50
De la: 9am121159, la data 2010-01-10 22:22:50Camioneros70 a scris:
---------------

...

Camione, uite cã þi-a gãurit ºi-a doua caucioacã, acum te-ai pricopsit cu douã pene de cauciuc, stânga-faþã, dreapta-spate !...na !...acum sã te vãd , þi-a rãmas Cap-tractor precum Turiºceva-n cumpãnã !...

Am pielea tabacita si plina de cicatrici mytcoare , tata ...Cand eu eram in Israel , tara sfanta si cercetam datele biblice ale veniri mantuitorului pe Terra , baba dochia se incalta cu caciula !!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:38

De la: camioneros70, la data 2010-01-10 22:31:13TU NU MAI PRONUNTA NUMELE LUI DUMNEZEU ASA TURA-VURA , IN TOTALA NECUNOSTINTA DE CAUZA... IN DESERT ... PRONUNTA-L IN JUNGLE !! MIE... BANI ?? nUMA LA BANI VA STA GANDU` VOUA ASTORA CU FRICA LU` DOAMNE-DOAMNE IN SAN !! NEMATERIALISTILOR !!!
PFIIII FRATE , DA` AVETI TUPEU PENTRU O "SIMPLA " ENORIASA... CAT VA DA TAICA POPA PE CAP DE OAIE RETURNATA ???

...eºti într-o gravã eroare Camione, Doamna tocmai a intrat în conflict cu taica popa Tutenes !..

acum sã te þii bine manivela de la manciclop c-o sã fie bai mare !...

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:42

De la: mytcor, la data 2010-01-10 22:38:35
De la: camioneros70, la data 2010-01-10 22:31:13TU NU MAI PRONUNTA NUMELE LUI DUMNEZEU ASA TURA-VURA , IN TOTALA NECUNOSTINTA DE CAUZA... IN DESERT ... PRONUNTA-L IN JUNGLE !! MIE... BANI ?? nUMA LA BANI VA STA GANDU` VOUA ASTORA CU FRICA LU` DOAMNE-DOAMNE IN SAN !! NEMATERIALISTILOR !!!

...eºti într-o gravã eroare Camione, Doamna tocmai a intrat în conflict cu taica popa Tutenes !..

acum sã te þii bine manivela de la manciclop c-o sã fie bai mare !...

Pai asta astept si eu !!!! Intre timp intretinem sala cu mic joc de glezna..

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:51

CÂTEVA DIN ACTIVITÃÞILE DUHULUI SFÂNT

1. Contribuþia Sa la creaþiunea acestei lumi:
a. El S-a miºcat în mod creator deasupra apelor - Gen. 1,2; Ps. 104,30
b. Spunea Iov, „Duhul lui Dumnezeu m-a fãcut” - Iov.33,4
2. Prin Duhul lui Dumnezeu este susþinutã întreaga varietate a proceselor vieþii:
a. Ps. 104,29-30
b. Gen. 2,7
3. Contribuþia Sa în cadrul planului de mântuire:
a. El este Autorul Bibliei - Isa. 34,18; 2 Pet. 1,19.20
b. El se luptã cu pãcãtoºii - Gen. 6,1-3; Isa. 63,10
c. El dovedeºte vinovãþia lumii - Ioan 16,8; Fapte 2,37
d. El convinge inima cu privire la neprihãnire - 5,6
e. El mângâie pe poporul lui Dumnezeu - Ioan 14,26;15,26
f. El cãlãuzeºte pe sfinþi în tot adevãrul - Ioan 16,12.13
4. O lucrare deosebitã pe care o împlineºte Dumnezeu pentru copiii Sãi, prin intermediul Duhului Sfânt:
a. El îi reînnoieºte. Aceasta înseamnã, cã regenerarea caracterului nostru, schimbarea naturii noastre constituie lucrarea Duhului Sfânt - Tit. 3,5; Rom.12,2; 2 Cor. 5,17
b. El ne împãrtãºeºte de fapt natura divinã. Acesta este un adevãr plin de slavã ce trebuie privit cu interes.
(1) Prin natura sa, omul este firesc, vândut pãcatului - Rom. 7,14
(2) Gândirea fireascã reprezintã vrãjmãºie împotriva lui Dumnezeu ºi a legii Sale - Rom. 8,7
(3) Duhul Sfânt creeazã înlãuntrul nostru o naturã dumnezeiascã - 2 Pet. 1,37; Ps. 51,10; Zah. 4,6
c. El ne înzestreazã cu putere în omul dinlãuntrul nostru - Efes. 3,16. R.V.
d. El ne conduce paºii cãtre o viaþã sfântã - Rom. 8,14; Gal. 5,22-28
e. El ne aduce în memorie fãgãduinþele lui Dumnezeu - Ioan 14,26; Mat.10,19; 1 Cor.2,9-12
f. El este susþinãtorul nostru în rugãciune - Fapte 1,8
h. El va învia trupurile noastre moarte la prima înviere - Rom. 8,11
5. Care este atitudinea noastrã personalã faþã de cea de-a treia persoanã a dumnezeirii?
a. Îl primim în vieþile noastre?
b. Îl ascultãm cu bunãvoinþã? Fapte 5,32
c. Îl întristãm uneori? Efes. 4,30.31

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:53

DENUMIRI ALE DUHULUI SFÂNT
Matei 28,19

A. IMPORTANÞA UNUI NUME ÎN ISRAEL
1. Descrie un anumit tip de relaþie.
2. Adeseori descoperã un caracter:
a. Iacob ºi numele Israel - Gen. 32,27-29
b. Avram ºi numele Avraam - Gen. 17,5
c. Saul ºi numele Pavel - Fapte 13,9
3. Uneori un nume aratã ocupaþia:
a. Isus - Mat.1,21
b. Prooroc - Num.12,3-6
c. Apostol - Evr.3,1

B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SFÂNT
1. El este numit „Duhul Dumnezeului Celui Viu” :
a. 1 Cor. 3,16; 2 Cor. 3,3
b. Isa. 61,1
Aratã relaþia Sa în raport cu Dumnezeu Tatãl!
2. El este deschis ca fiind „Duhul lui Isus Hristos” :
a. Fapte 2,33; Gal.4,6
b. Filip.1,19; Fapte 16,7 R.V.
3. El este numit „Duhul Înfierii” - Rom. 8,15
4. Numele sunt cele care descoperã caracterul Sãu:
a. Duhul Sfânt - Luca 11,13; 1 Pet.1,2
b. Duhul adevãrului - Ioan 14,17; 16,13
c. Duhul nimicirii (arderii) - Rom.1,4; Isa.4,4
5. Numele sunt acelea care aratã influenþa Sa:
a. Duhul vieþii - Rom. 8,2; Ioan 6,63
b. Duhul înþelepciunii, priceperii ºi puterii - Isa.11,2
c. Duhul harului - Evr.10,29
d. Duhul slavei - 1 Pet. 4,14
e. Mângâietorul - Ioan 14,26; 15,26
f. Numele Lui descrie rãbdarea Sa; El este numit „Duhul cel veºnic” - Evr. 9,14

C. GÂNDURI SPECIALE LEGATE DE NUMELE DUHULUI SFÂNT
1. Câteva personaje biblice în inima cãrora a locuit Duhul Sfânt au descoperit în ei înºiºi Duhul Înþelepciunii:
a. Daniel ºi Iosif au descoperit în vieþile lor pe Duhul înþelepciunii - Dan. 5,12;6.3; Gen. 41,35.39
b. Moise a manifestat pe faþã Duhul blândeþii - Num.12,13; 1 Cor. 4,31
c. Iov a avut Duhul îndelungii rãbdãri - Iac.5,11; Ecl.7,8
2. Alte personaje biblice au dat pe faþã:
a. Duhul dragostei - 1 Ioan 3,1-3; 4,8;5.1-5
b. Duhul milosteniei - Fapte 9,36-42
c. Ilie a dat pe faþã Duhul nimicii, judecãþii, sfinþeniei - 2 Regi 1,12. Acelaºi lucru se confirmã ºi în cazul lui Ioan Botezãtorul - Ioan 5,35
3. Cunoaºterea faptului cã Duhul Sfânt întipãreºte caracterul Sãu în inimile credincioºilor ne inspirã laudã ºi cinste la adresa lui Dumnezeu. El este reprezentantul Tatãlui ºi al Fiului ºi va aduce în fiinþa noastrã natura divinã - 2 Pet.1,2-7
Acest lucru înseamnã cã El va schimba natura noastrã fireascã - 2 Cor.5,14-17
4. Lucrarea Duhului Sfânt este naºterea din nou.
a. Aceasta este învãþãtura lui Isus - Ioan 3,1-9
b. El se foloseºte de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a transforma natura noastrã - 1 Pet.1,23-25;Evr.4,12
5. Scumpe cititor, în timp ce meditezi la aspectul multitudinii numelor Duhului Sfânt prin prisma propriei tale relaþii cu El, poþi înþelege privilegiile ºi de asemenea responsabilitãþile primirii acestui dar?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:56

DUHUL SFÂNT ESTE O PERSOANÃ - foarte, foarte important!!!
Biblia descrie atribute ale Duhului Sfânt pe care doar o persoanã cu individualitate ºi personalitate, poate sã le aibã:
- poate vorbi - se poate ruga - poate geme (Rom.8:26)- poate mãrturisi (despre Isus - Ioan 15:26) - poate învãþa - poate fi întristat - poate fi minþit - hulit - etc.

EXEMPLE : DUHUL SFÂNT ESTE DUMNEZEU (o persoanã a Dumnezeirii): Fapte 5:1-9
Fapte 13:2 (vorbeºte)
Fapte 28:25 (vorbeºte)
1 Tim.4:1-4 (vorbeºte)

Duhul Sfânt este o persoanã, nu doar o putere a lui Dumnezeu. Noi avem nevoie de o relaþie personalã cu El pentru a putea sã fim mântuiþi în Hristos, sã cunoaºtem dragostea ºi puterea lui Dumnezeu, sã fim perfecþionaþi ºi cãlãuziþi de El. Duhul Sfânt este esenþial vieþii creºtine. De fapt fãrã El nu poate fi vorba de vreo spiritualitate. În timp ce a fi religios este posibil ºi prin puterea fireascã a omului, a fi creºtin ºi a fi mântuit, nu este posibil decât prin Duhul Sfânt al lui Dumnezeu!
El ne împuterniceºte pentru slujire ºi mãrturie. Doar prin El închinarea noastrã este plãcutã lui Dumnezeu ºi intrarea noastrã în prezenþa lui Dumnezeu posibilã

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:56

aveti o mare problema! cica un nebun arunca o piatra in balta si 10 destepti n-o pot scoate! ce doresti d-ta de fapt?

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
9am180198

6 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:07

De la: 9am147005, la data 2010-01-10 22:56:21aveti o mare problema! cica un nebun arunca o piatra in balta si 10 destepti n-o pot scoate! ce doresti d-ta de fapt?

ce doreste ?
SA INTELEGI CAT DE RITARDATA SI INCULTA POTI FI ...asta vrea ca sa poti intelege tu si altii ca tine.

9am180198

6 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:08

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 22:56:15DUHUL SFÂNT ESTE O PERSOANÃ - foarte, foarte important!!!
Biblia descrie atribute ale Duhului Sfânt pe care doar o persoanã cu individualitate ºi personalitate, poate sã le aibã:
- poate vorbi - se poate ruga - poate geme (Rom.8:26)- poate mãrturisi (despre Isus - Ioan 15:26) - poate învãþa - poate fi întristat - poate fi minþit - hulit - etc.

EXEMPLE : DUHUL SFÂNT ESTE DUMNEZEU (o persoanã a Dumnezeirii): Fapte 5:1-9
Fapte 13:2 (vorbeºte)
Fapte 28:25 (vorbeºte)
1 Tim.4:1-4 (vorbeºte)

Duhul Sfânt este o persoanã, nu doar o putere a lui Dumnezeu. Noi avem nevoie de o relaþie personalã cu El pentru a putea sã fim mântuiþi în Hristos, sã cunoaºtem dragostea ºi puterea lui Dumnezeu, sã fim perfecþionaþi ºi cãlãuziþi de El. Duhul Sfânt este esenþial vieþii creºtine. De fapt fãrã El nu poate fi vorba de vreo spiritualitate. În timp ce a fi religios este posibil ºi prin puterea fireascã a omului, a fi creºtin ºi a fi mântuit, nu este posibil decât prin Duhul Sfânt al lui Dumnezeu!
El ne împuterniceºte pentru slujire ºi mãrturie. Doar prin El închinarea noastrã este plãcutã lui Dumnezeu ºi intrarea noastrã în prezenþa lui Dumnezeu posibilã

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:10

nu-i bai cã-i trilu-lilu, cucoana asta....îi bai cã insistã.
---------------
Insista Dorulet, ca m-ai facut din nou nebuna pentru ca am spus ca mi-a murit baiatu.Sa-ti fie rusine.La cate mame au murit copii in revolutie, sau in viata de toate zilele, a inebunit vreuna? Dumnezeu intareste mamele cand cei rai le ucid prunci ca sa nu inebuneasca, durerea este in inima. Ai viata de dus si nu se stie ce vei intampina, si nu se stie daca ajungi la varsta mea.Asa ca cerceteaza-te singura si inceteaza cu batjocorile ca de la tine au plecat.Uite un verset Biblic pe care sa-l cauti tu ca nu ti-l mai spun, ca sa vezi ce greu se gaseste un verset."Uitati-va, batjocoritorilor, mirati-va si pieriti"

9am180198

6 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:10

"INTR-O LUME SURDA GLASUL ADEVARULUI (ptr.asemena specimente ) PARE O ADEVARATA NEBUNIE .

9am180198

6 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:12

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 23:10:11nu-i bai cã-i trilu-lilu, cucoana asta....îi bai cã insistã.
---------------
Insista Dorulet, ca m-ai facut din nou nebuna pentru ca am spus ca mi-a murit baiatu.Sa-ti fie rusine.La cate mame au murit copii in revolutie, sau in viata de toate zilele, a inebunit vreuna? Dumnezeu intareste mamele cand cei rai le ucid prunci ca sa nu inebuneasca, durerea este in inima. Ai viata de dus si nu se stie ce vei intampina, si nu se stie daca ajungi la varsta mea.Asa ca cerceteaza-te singura si inceteaza cu batjocorile ca de la tine au plecat.Uite un verset Biblic pe care sa-l cauti tu ca nu ti-l mai spun, ca sa vezi ce greu se gaseste un verset."Uitati-va, batjocoritorilor, mirati-va si pieriti"

9am180198

6 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:17

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 23:10:11nu-i bai cã-i trilu-lilu, cucoana asta....îi bai cã insistã.
---------------

Bravo

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:21

Aoleu...uite cã ºi-a adus toatã familia!

9am180198

6 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:39

De la: Dorulet, la data 2010-01-10 14:44:05 Mãi oameni buni...voi n-aþi citit ce-a scris femeia asta?? Îmi pare rãu de ea, cã ºi-a pierdut minþile dupã ce i-a murit copilul...e groaznic! Câteodatã, durerea este aºa de mare...cã dacã nu o iei razna, mori fizic! Corpul ei, a reacþionat, pentru protecþie...ºi uite cum s-a deranjat puþin la "mansardã".
Puteþi înþelege asta?! Eu da...e cumplit sã supravieþuieºti copiilor tãi! Nu doresc nimãnui!
Aºa cã cel mai bine, daþi ignore...ºi lãsaþi-o sã scrie ce vrea...cã nu poate fi chiar aºa greu!
Dacã nu înþelegeþi...citiþi "moartea lui Fulger"....
Florin...tu ar trebui sã pricepi cel mai bine...despre ce vorbesc! Vã rog eu frumos...daþi-i ignore!

Dorulet ma intreb daca nu cumva esti tu mai schizofrenica ca ea ? ce-ar fi sa te pui putin pe ganduri ?nu crezi ca ti-ar prinde bine ?eu vad ca doamna e destul de coerenta si f.precisa in comparatie cu tine .

Pagini: << 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce a fost inainte de Dumnezeu, dar inainte de Big-Ban?
Mergi la: