back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?

Pagini: << 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >> Sari la pagina:

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 14:47

De la: karpov, la data 2010-01-10 14:36:53
De la: click_cont, la data 2010-01-10 14:29:23
De la: Sandel, la data 2010-01-10 13:50:41Karpov bineinteles ca a fost oul primul, oricine isi poate da seama de asta, dar mai marii marilor.... oricum s-a demonstrat ca oul a fost primul. E ilogic sa se tranforme ceva in gaina... doar in celebrele versete ale Bibliei e posibil asa ceva.

...tot nu inteleg ce doresti sa spui aici, am sucit problema pe toate partile da nu se poate ajunge la nici o concluzie din cele citite.

Ce este atat de complicat ? Oul a fost primul ! Copilul a fost primul -nu barbatul ....etc

si daca o iau invers cum e? cum s-a nascut copilul daca nu a existat barbatul??

Sandel

271 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 14:51

De la: click_cont, la data 2010-01-10 14:47:12
De la: Sandel, la data 2010-01-10 13:50:41Karpov bineinteles ca a fost oul primul, oricine isi poate da seama de asta, dar mai marii marilor.... oricum s-a demonstrat ca oul a fost primul. E ilogic sa se tranforme ceva in gaina... doar in celebrele versete ale Bibliei e posibil asa ceva.

...tot nu inteleg ce doresti sa spui aici, am sucit problema pe toate partile da nu se poate ajunge la nici o concluzie din cele citite.

Ce este atat de complicat ? Oul a fost primul ! Copilul a fost primul -nu barbatul ....etc

Eu am spus doar ca s-a demonstrat stiintific ca oul a fost primul. E logic ca nu se pot produce mutatii decat in ou. Am facut referire la versete ca acolo gasim apa transformata in vin si multe altele. Am dat un exemplu, nu am luat in ras.

Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 14:55

A existat un mascul si o femela din alta specie-a avut loc o mutatie genetica si astfel a venit pe lume un copil -acest copil s-a maturizat-s-a cuplat cu un alt specimen cu mutatie sau poate fara si astfel s-a creat specia din care facem noi parte !

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 14:59

De la: Sandel, la data 2010-01-10 14:51:47

Eu am spus doar ca s-a demonstrat stiintific ca oul a fost primul. E logic ca nu se pot produce mutatii decat in ou. Am facut referire la versete ca acolo gasim apa transformata in vin si multe altele. Am dat un exemplu, nu am luat in ras.
Oul .. de dinozaur sau de gaina ...

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:01

clic cont a scris:
As vrea sa stiu de ce consideri tu "cale de mijloc" celelalte religii si cum ar decurge lucrurile pe lumea asta daca am elimina caile de mijloc. Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce exista icoanele in biserici? presupun ca da si raspunsul tau probabil ar fi ca ele sunt lucrarea deavolului si ca de aceea trebuie eliminate. Eu iti spun insa ca sunt rezultatul imaginetiei unora de a elimina lipsa de imaginatie a altora mai analfabeti care daca nu vad nu cred dar care pentru buna finctionare a crestinismului trebuiau convertiti prin orice mijloace. Sa nu intelegi gresit, in fiecare epoca a existentei noastre oamenii si-au infrumusetat locuintele in functie de aspiratiile si dorintele lor. Icoanele sfintilor sunt si ele unul dintre rezultatele acelor aspiratii la vremea respectiva. Fiecare dintre noi avem fotografii de familie si mai nou filmari video pentru a ne aminti de viata noastra si pentru a nu uita cele mai importante momente ale vietii noastre. La fel si biserica crestina are imagini ce se doresc a nu fi uitate ale momentelor si oamenilor importanti care i-au pus piatra de temelie. Acele icoane reprezinta imaginea istoriei crestine (sau daca vrei o parte din ea). Asa cum au fost desenate acele icoane asa a u fost desenate si literele din biblie. Biserica este casa lui Dumnezeu, iar oamenii au infrumusetat-o mai mult decat pe propriile case tocmai pentru asi arata respectul fata de EL si nu cred ca Dumnezeu ar putea fi gelos pe el insusi.
Ceea ce ai scris tu mai sus cu privire la chipuri cioplite si imagini se refera la idoli. Tu si noi pe pamant nu terebuie sa avem idoli. Pe idolii nostri ar putea Dumnezeu sa fie gelos pentru ca acolo unde exista idoli exista si incredere in iei si nu mai exista aceeasi incredere in Dumnezeu.
Eu te inteleg ca nu poti sa ne explici noua ce inseamna Dumnezeu si ce vrea el decat asa cum mintea ta poate sa perceapa invataturile lasate de el pe pamant prin apostolii sai, dar daca nu poti sa o faci intr-un mod cat mai corect cu putinta mai bine nu fa nimic pentru ca nici lipsa de adevar nu-i place lui Dunezeu.
---------------
Eu am scris clar la Dumnezeu, cale de mijloc nu exzista. In fata scaunului lui de judecata se vor prezenta Legiuitii care pazesc poruncile Lui si nelegiuiti care nu pazesc poruncile Lui. Iubita mea, Biblia spune clar;sa nu-i faci, sa nu-i aduci in casa ta, sa nu te inchini inaintea lor si sa nu-i privesti.Biblia mai spune ca"Santem stapani pe lucrurile care le-am cerut" Eu am cerut aceasta lui Dumnezeu, El mi-a raspuns si acum stiu ca din cauza acestei idolatrii va veni mania lui Dumnezeu pe pamant si pamantul va arde cu desavarsire. Idolatria va disparea.Arata-mi un singur verset Biblic in care Dumnezeu permite sa ne inchinam idolilor, iar eu iti arat o multime de versete in care Dumnezeu nu ne permite sa ne inchinam idolilor. Sa nu crezi ca nu cunosc acum o sumedenie de motive ortodoxe prin care doriti sa aparati idolatria, dar nu aveti dreptate. Chiar anul acesta au vorbit la TV.doi popi care spuneau ca in primele secole chiar ortodoxi au protestat pentru icoane care aproape se desfintasera, ca apoi au luat amploare din nou.Dar in zilele noastre au atins apogeul sant in autobuze, in scoli, in spitale, in genti, la gaturi, in biserici....Pana cand si un consilier din Tg.Jiu a platit bani popilor sa-l deseneze si pe el in biserica. Iata la cine va inchinati la oameni nelegiuiti, la lemne desenate, la soare, duminica este zeul soarelui, la cruci, la moaste, adica la morti.Treziti-va va rog. Cititi Biblia cu post si rugaciune, incepeti sa ascultati de Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului tari in credinta si el va fugi de la vo. Eu pot sa va explic exzistenta lui Dumnezeu dupa Biblie atat cat ni s'a descoperit, dar voi bateti apa in piua si nu ati ajuns la nici-o concluzie ca nimeni nu a raspuns la intrebarea voasra. Biblia ne descopera pe Dumnezeu prin creatiune pe care nu o puteti nega. Biblia ne descopera pe Dumnezeu prin Prooroci, Evanghelisti si Domnul Isis. Dumnezeu se descopera singur spunand ca este din vesnicii si ne mai spune "Eu sant Cel ce sant Nu trebuie sa stim mai mult decat ce este scris. Ce trebuie sa facem noi , este sa ne intoarcem la adevaratul Dumnezeu care spune "Sambata este un semn intre Mine si voi ca Ma recunoasteti de Dumnezeul Cel adevarat".Apoi sa ascultam de porunca lu Dumnezeu scrisa in Faptele Apostolilor !7/30(cititi), sa studiem Biblia, sa facem legamant cu Dumnezu prin apa botezului, fara de care nu vom vedea si nu vom intra in Imparatia lui Dumnezeu si sa-L ascultam.Multa pace si lumina.

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:02

nu, parca de prepelita

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:03

Poate , intr-un tarziu , bre mamaie , o sa intelegi si matale ca Dumnezeu , a facut ca tu sa te ridici deasupra suferintei ...Si nu isus , popa gica sau calugarul Tenie....? Si nu vreun cult religios si nu vreo carte cu pretentie de sfanta !! De ce nu toate tratatele din vechime au devenit biblii ?? Sau matale singura carte care ai citit-o pe lumea asta este biblia ?? Noi singuri prin autocunoastere reusim sa trecem peste relele ce , l-a tot pasul ne inconjoara !! Asa suntem conceputi !! De catre cine si mai ales cum , este pana in ziua de azi o enigma !! Este o enigma pentru ca inca nu ne-am copt !! Nu suntem inca pregatiti sa trecem la etapa urmatoare .... si nu suntem nici la jumatatea drumului...Dar adevarul va veni !! Si cu siguranta NOI INSINE il vom descoperi... Ca daca ar tebui sa ni-l arate atcineva , tot o turma de berbeci si oi proaste am ramane...!!

Iubre , pace si fratie !!!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:03

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 15:01:56 ...
Si totusi ... cine a fost inainte de Dumnezeu ... dar de Big Bang ?

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:04

De la: karpov, la data 2010-01-10 14:55:32

A existat un mascul si o femela din alta specie-a avut loc o mutatie genetica si astfel a venit pe lume un copil -acest copil s-a maturizat-s-a cuplat cu un alt specimen cu mutatie sau poate fara si astfel s-a creat specia din care facem noi parte !

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:13

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 15:01:56clic cont a scris:
As vrea sa stiu de ce consideri tu "cale de mijloc" celelalte religii si cum ar decurge lucrurile pe lumea asta daca am elimina caile de mijloc. Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce exista icoanele in biserici? presupun ca da si raspunsul tau probabil ar fi ca ele sunt lucrarea deavolului si ca de aceea trebuie eliminate. Eu iti spun insa ca sunt rezultatul imaginetiei unora de a elimina lipsa de imaginatie a altora mai analfabeti care daca nu vad nu cred dar care pentru buna finctionare a crestinismului trebuiau convertiti prin orice mijloace. Sa nu intelegi gresit, in fiecare epoca a existentei noastre oamenii si-au infrumusetat locuintele in functie de aspiratiile si dorintele lor. Icoanele sfintilor sunt si ele unul dintre rezultatele acelor aspiratii la vremea respectiva. Fiecare dintre noi avem fotografii de familie si mai nou filmari video pentru a ne aminti de viata noastra si pentru a nu uita cele mai importante momente ale vietii noastre. La fel si biserica crestina are imagini ce se doresc a nu fi uitate ale momentelor si oamenilor importanti care i-au pus piatra de temelie. Acele icoane reprezinta imaginea istoriei crestine (sau daca vrei o parte din ea). Asa cum au fost desenate acele icoane asa a u fost desenate si literele din biblie. Biserica este casa lui Dumnezeu, iar oamenii au infrumusetat-o mai mult decat pe propriile case tocmai pentru asi arata respectul fata de EL si nu cred ca Dumnezeu ar putea fi gelos pe el insusi.
Ceea ce ai scris tu mai sus cu privire la chipuri cioplite si imagini se refera la idoli. Tu si noi pe pamant nu terebuie sa avem idoli. Pe idolii nostri ar putea Dumnezeu sa fie gelos pentru ca acolo unde exista idoli exista si incredere in iei si nu mai exista aceeasi incredere in Dumnezeu.
Eu te inteleg ca nu poti sa ne explici noua ce inseamna Dumnezeu si ce vrea el decat asa cum mintea ta poate sa perceapa invataturile lasate de el pe pamant prin apostolii sai, dar daca nu poti sa o faci intr-un mod cat mai corect cu putinta mai bine nu fa nimic pentru ca nici lipsa de adevar nu-i place lui Dunezeu.
---------------
Eu am scris clar la Dumnezeu, cale de mijloc nu exzista. In fata scaunului lui de judecata se vor prezenta Legiuitii care pazesc poruncile Lui si nelegiuiti care nu pazesc poruncile Lui. Iubita mea, Biblia spune clar;sa nu-i faci, sa nu-i aduci in casa ta, sa nu te inchini inaintea lor si sa nu-i privesti.Biblia mai spune ca"Santem stapani pe lucrurile care le-am cerut" Eu am cerut aceasta lui Dumnezeu, El mi-a raspuns si acum stiu ca din cauza acestei idolatrii va veni mania lui Dumnezeu pe pamant si pamantul va arde cu desavarsire. Idolatria va disparea.Arata-mi un singur verset Biblic in care Dumnezeu permite sa ne inchinam idolilor, iar eu iti arat o multime de versete in care Dumnezeu nu ne permite sa ne inchinam idolilor. Sa nu crezi ca nu cunosc acum o sumedenie de motive ortodoxe prin care doriti sa aparati idolatria, dar nu aveti dreptate. Chiar anul acesta au vorbit la TV.doi popi care spuneau ca in primele secole chiar ortodoxi au protestat pentru icoane care aproape se desfintasera, ca apoi au luat amploare din nou.Dar in zilele noastre au atins apogeul sant in autobuze, in scoli, in spitale, in genti, la gaturi, in biserici....Pana cand si un consilier din Tg.Jiu a platit bani popilor sa-l deseneze si pe el in biserica. Iata la cine va inchinati la oameni nelegiuiti, la lemne desenate, la soare, duminica este zeul soarelui, la cruci, la moaste, adica la morti.Treziti-va va rog. Cititi Biblia cu post si rugaciune, incepeti sa ascultati de Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului tari in credinta si el va fugi de la vo. Eu pot sa va explic exzistenta lui Dumnezeu dupa Biblie atat cat ni s'a descoperit, dar voi bateti apa in piua si nu ati ajuns la nici-o concluzie ca nimeni nu a raspuns la intrebarea voasra. Biblia ne descopera pe Dumnezeu prin creatiune pe care nu o puteti nega. Biblia ne descopera pe Dumnezeu prin Prooroci, Evanghelisti si Domnul Isis. Dumnezeu se descopera singur spunand ca este din vesnicii si ne mai spune "Eu sant Cel ce sant Nu trebuie sa stim mai mult decat ce este scris. Ce trebuie sa facem noi , este sa ne intoarcem la adevaratul Dumnezeu care spune "Sambata este un semn intre Mine si voi ca Ma recunoasteti de Dumnezeul Cel adevarat".Apoi sa ascultam de porunca lu Dumnezeu scrisa in Faptele Apostolilor !7/30(cititi), sa studiem Biblia, sa facem legamant cu Dumnezu prin apa botezului, fara de care nu vom vedea si nu vom intra in Imparatia lui Dumnezeu si sa-L ascultam.Multa pace si lumina.

UNDE DAI SI UNDE CRAPA...

...mamaie, mai citeste odata ce am scris eu ,nu te ambala aiurea. Vad ca tot ce eu am scris dumneata ai inteles exact pe dos si daca nu poti intelege desi este scris negru pe alb atunci ma indoiesc ca poti sa ne calauzesti si in explicarea invataturilor lui Dumnezeu.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:14

Existenta unui Dumnezeu real (TOT CEEA CE ESTE) posibil sa nu fie un mit. Dar a unui Dumnezeu (mitic !) sustinut de religiile actuale monoteiste .... cu siguranta, nu.
Dumnezeul mitic este nevoia de raspunsuri. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt gratuite. N-ar avea sens ...
Preferam sa suportam sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara, nu-i poti trage suturi in fund.. Nu de alta, da' nu ti-ar folosi la nimic. Si atunci, ii gasesti circumstante atenuante si vrei sa crezi ca exista un scop ascuns in toate, ca de fapt ceea ce acum doare si pare nedrept e un test pe care trebuie sa-l treci ca sa-ti poti primi mai târziu .... rasplata. Unii o asteapta toata viata, exact ca si in povestea cu marul lui Natafleata ...

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:15

De la: Dorinel, la data 2010-01-10 15:03:56

Unde stiinta nu ajunge, completeaza religia. Dar eu cred ca nu a fost nimic. Si mai zic ca cine e credincios , zice ca Dumnezeu exista dintotdeauna, nu are un inceput si un sfarsit. Necredinciosii vor da explicatii stiintifice. Membrii celor doua tabere nu vor ajuinge niciodata la vreun consens, chiar daca se va demonstra ca una are dreptate si alta nu. Eu nu ma declar credincios convins, dar nici ateu. Biserica credea ca Pamantul este plat, ca Soarele se invarte in jurul lui... s-a demonstrat ca nu, unii cercetatori afirma ca au gasit dovezi ale potopului biblic- demn de luat in seama, si multe altele.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:18

DESPRE IDOLI,
1 Corinteni 10/18Uitaþi-vã la Israelul dupã trup: cei ce mãnâncã jertfele, nu sunt ei în împãrtãºire cu altarul?

Rom 4.12;Gal 6.16;Rom 4.1;Rom 9.3-5;2Cor 11.18;Lev 3.3;Lev 7.15;

19Deci ce zic eu? Cã un lucru jertfit idolilor, este ceva? Sau cã un idol este ceva?

1Cor 8.4;

20Dimpotrivã, eu zic cã ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracilor, ºi nu lui Dumnezeu. ªi eu nu vreau ca voi sã fiþi în împãrtãºire cu dracii.

Lev 17.7;Deut 32.17;Ps 106.37;Apoc 9.20;

21Nu puteþi bea paharul Domnului ºi paharul dracilor; nu puteþi lua parte la masa Domnului ºi la masa dracilor.

2Cor 6.15-16;Deut 32.38;

22Sau vrem sã întãrâtãm pe Domnul la gelozie? Suntem noi mai tari decât El?
---------
1 Corinteni 8/10Cãci dacã te vede cineva pe tine, care ai cunoºtinþã, cã ºezi la masã într-un templu de idoli, cugetul lui, care este slab, nu-l va împinge pe el sã mãnânce din lucrurile jertfite idolilor?
----------
1 Corinteni 12
1În ce priveºte darurile duhovniceºti, fraþilor, nu voiesc sã fiþi în necunoºtinþã.

1Cor 14.1-37;

2Când eraþi pãgâni, ºtiþi cã vã duceaþi la idolii cei muþi, dupã cum eraþi cãlãuziþi.

1Cor 6.11;Efes 2.11-12;1Tes 1.9;Tit 3.3;1Pet 4.3;Ps 115.5;
----------
1 Corinteni 5/9V-am scris în epistola mea sã n-aveþi nici o legãturã cu curvarii. -

1Cor 5.2-7;2Cor 6.14;Efes 5.11;2Tes 3.14;

10Însã n-am înþeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrãpãreþi, sau cu cei ce se închinã la idoli, fiindcã atunci ar trebui sã ieºiþi din lume.

1Cor 10.27;1Cor 1.20;Ioan 17.15;1Ioan 5.19;

11Ci v-am scris sã n-aveþi nici un fel de legãturi cu vreunul care, mãcar cã îºi zice "frate", totuºi este curvar, sau lacom de bani, sau închinãtor la idoli, sau defãimãtor, sau beþiv, sau hrãpãreþ; cu un astfel de om nu trebuie nici sã mâncaþi.

Mat 18.17;Rom 16.17;2Tes 3.6-14;2Ioan 10;Gal 2.12;

12În adevãr, ce am eu sã judec pe cei de afarã? Nu este datoria voastrã sã judecaþi pe cei dinãuntru?

Marc 4.11;Col 4.5;1Tes 4.12;1Tim 3.7;1Cor 6.1-4;

13Cât despre cei de afarã, îi judecã Dumnezeu. Daþi afarã dar din mijlocul vostru pe rãul acela.

Deut 13.5;Deut 17.7;Deut 21.21;Deut 22.21-24;
-----------
1 Corinteni 6/9Nu ºtiþi cã cei nedrepþi nu vor moºteni Împãrãþia lui Dumnezeu? Nu vã înºelaþi în privinþa aceasta: nici curvarii, nici închinãtorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiþii,

1Cor 15.50;Gal 5.21;Efes 5.5;1Tim 1.9;Evr 12.14;Evr 13.4;Apoc 22.15;

10nici hoþii, nici cei lacomi, nici beþivii, nici defãimãtorii, nici hrãpãreþii nu vor moºteni Împãrãþia lui Dumnezeu.

11ªi aºa eraþi unii din voi! Dar aþi fost spãlaþi, aþi fost sfinþiþi, aþi fost socotiþi neprihãniþi, în Numele Domnului Isus Hristos, ºi prin Duhul Dumnezeului nostru.

1Cor 12.2;Efes 2.2;Efes 4.22;Efes 5.8;Col 3.7;Tit 3.3;1Cor 1.30;Evr 10.22;
-----------
1 Corinteni 10/6ªi aceste lucruri s-au întâmplat ca sã ne slujeascã nouã drept pilde, pentru ca sã nu poftim dupã lucruri rele, cum au poftit ei.

Num 11.4-34;Ps 106.14;

7Sã nu fiþi închinãtori la idoli, ca unii dintre ei, dupã cum este scris: "Poporul a ºezut sã mãnânce ºi sã bea; ºi s-au sculat sã joace."

1Cor 10.14;Ex 32.6;

8Sã nu curvim, cum au fãcut unii din ei, aºa cã într-o singurã zi au cãzut douãzeci ºi trei de mii.

1Cor 6.18;Apoc 2.14;Num 25.1-9;Ps 106.29;

9Sã nu ispitim pe Domnul, cum L-au ispitit unii din ei, care au pierit prin ºerpi.

Ex 17.2-7;Num 21.5;Deut 6.16;Ps 78.18-56;Ps 95.9;Ps 106.14;Num 21.6;

10Sã nu cârtiþi, cum au cârtit unii din ei, care au fost nimiciþi de Nimicitorul.

Ex 16.2;Ex 17.2;Num 14.2-29;Num 16.41;Num 14.37;Num 16.49;Ex 12.23;2Sam 24.16;1Cron 21.15;

11Aceste lucruri li s-au întâmplat ca sã ne slujeascã drept pilde, ºi au fost scrise pentru învãþãtura noastrã, peste care au venit sfârºiturile veacurilor.

Rom 15.4;1Cor 9.10;1Cor 7.29;Filip 4.5;Evr 10.25-37;1Ioan 2.18;

12Astfel dar, cine crede cã stã în picioare, sã ia seama sã nu cadã.

Rom 11.20;

13Nu v-a ajuns nici o ispitã, care sã nu fi fost potrivitã cu puterea omeneascã. ªi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngãdui sã fiþi ispitiþi peste puterile voastre; ci, împreunã cu ispita, a pregãtit ºi mijlocul sã ieºiþi din ea, ca s-o puteþi rãbda.

1Cor 1.9;Ps 125.3;2Pet 2.9;Ier 29.11;

Despre cina Domnului.
14De aceea, preaiubiþii mei, fugiþi de închinarea la idoli.
-----------
2 Corinteni 6/14Nu vã înjugaþi la un jug nepotrivit cu cei necredincioºi. Cãci ce legãturã este între neprihãnire ºi fãrãdelege? Sau cum poate sta împreunã lumina cu întunericul?

Deut 7.2-3;1Cor 5.9;1Cor 7.39;1Sam 5.2-3;1Împ 18.21;1Cor 10.21;Efes 5.7-11;

15Ce înþelegere poate fi între Hristos ºi Belial? Sau ce legãturã are cel credincios cu cel necredincios?

16Cum se împacã Templul lui Dumnezeu cu idolii? Cãci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: "Eu voi locui ºi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, ºi ei vor fi poporul Meu."

1Cor 3.16;1Cor 6.19;Efes 2.21-22;Evr 3.6;Ex 29.45;Lev 26.12;Ier 31.33;Ier 32.38;Ezec 11.20;Ezec 36.28;Ezec 37.26;Zah 8.8;Zah 13.9;

17De aceea: "Ieºiþi din mijlocul lor, ºi despãrþiþi-vã de ei, zice Domnul; nu vã atingeþi de ce este necurat, ºi vã voi primi.

Isa 52.11;2Cor 7.1;Apoc 18.4;

18Eu vã voi fi Tatã, ºi voi Îmi veþi fi fii ºi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic."

Ier 31.1-9;Apoc 21.7;
----------
Apocalipsa 9/20Ceilalþi oameni, care n-au fost uciºi de aceste urgii, nu s-au pocãit de faptele mâinilor lor, ca sã nu se închine dracilor ºi idolilor de aur, de argint, de aramã, de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble.

Deut 31.29;Lev 17.7;Deut 32.17;Ps 106.37;1Cor 10.20;Ps 115.4;Ps 135.15;Dan 5.23;
---------
Psalm 115/3Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.

1Cron 16.26;Ps 135.6;Dan 4.35;

4Idolii lor sunt argint ºi aur, fãcuþi de mâini omeneºti.

Deut 4.28;Ps 135.15-17;Ier 10.3;

5Au gurã, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu vãd,

6au urechi, dar n-aud, au nas, dar nu miroase,

7au mâini, dar nu pipãie, picioare, dar nu merg; nu scot nici un sunet din gâtlejul lor.

8Ca ei sunt cei ce-i fac; toþi cei ce se încred în ei.

Ps 135.18;Isa 44.9-11;Iona 2.8;Hab 2.18-19;
------------------
Psalm 135/15Idolii neamurilor sunt argint ºi aur, lucrare fãcutã de mâinile oamenilor.

Ps 115.4-8;

16Au gurã, ºi nu vorbesc, au ochi, ºi nu vãd,

17au urechi, ºi totuºi n-aud, da, n-au suflare în gurã.

18Ca ei sunt cei ce-i fac, toþi cei ce se încred în ei.
-------------
Psalm 97/7Sunt ruºinaþi, toþi cei ce slujesc icoanelor, ºi care se fãlesc cu idolii: toþi dumnezeii se închinã înaintea Lui.

Ex 20.4;Lev 26.1;Deut 5.8;Deut 27.15;Evr 1.6;
---------------
Psalm 78/58L-au supãrat prin înãlþimile lor, ºi I-au stârnit gelozia cu idolii lor.

Deut 32.16-21;Jud 2.12-20;Ezec 20.28;Deut 12.2-4.1Împ;Deut 12.31;
------
Psalm 106/35Ci s-au amestecat cu neamurile, ºi au învãþat faptele lor,

Jud 2.2;Jud 3.5-6;Isa 2.6;1Cor 5.6;

36au slujit idolilor lor, care au fost o cursã pentru ei.

Jud 2.12-13,17,19;Jud 3.6-7;Ex 23.33;Deut 7.16;Jud 2.3-15;

37ªi-au jertfit fiii ºi fiicele la idoli,

2Împ 16.3;Isa 57.5;Ezec 16.20;Ezec 20.26;Lev 17.7;Deut 32.17;2Cron 11.15;1Cor 10.20;

38au vãrsat sânge nevinovat, sângele fiilor ºi fiicelor lor, pe care i-au jertfit idolilor din Canaan, ºi þara a fost spurcatã astfel prin omoruri.

Num 35.33;

39S-au spurcat prin faptele lor, au desfrânat prin faptele lor.

Ezec 20.18-31;Lev 17.7;Num 15.39;Ezec 20.30;

40Atunci Domnul S-a aprins de mânie împotriva poporului Sãu, ºi a urât moºtenirea Lui.
------------
Psalm 31/6Eu urãsc pe cei ce se lipesc de idoli deºerþi, ºi mã încred în Domnul.

Iona 2.8;
-------------
Psalm 16/1Pãzeºte-mã, Dumnezeule, cãci în Tine mã încred.

Ps 25.20;

2Eu zic Domnului: "Tu eºti Domnul meu, Tu eºti singura mea fericire!"

Iov 22.2-3;Iov 35.7-8;Ps 50.9;Rom 11.35;

3Sfinþii, care sunt în þarã, oamenii evlavioºi, sunt toatã plãcerea mea.

4Idolii se înmulþesc, oamenii aleargã dupã dumnezei strãini, dar eu n-aduc jertfele lor de sânge, ºi nu pun numele lor pe buzele mele.

Ex 23.13;Ios 23.7;Osea 2.16-17
----------------
Psalm 96/4Cãci Domnul este mare ºi foarte vrednic de laudã. El este mai de temut decât toþi dumnezeii.

Ps 145.3;Ps 18.3;Ps 95.3;

5Cãci toþi dumnezeii popoarelor sunt niºte idoli, dar Domnul a fãcut cerurile.

Ier 10.11-12;Ps 115.15;Isa 42.5;
---------
1 Ioan 5/21Copilaºilor, pãziþi-vã de idoli. Amin.
------------
1 Tesalonicieni 1/9Cãci ei înºiºi istorisesc ce primire ne-aþi fãcut, ºi cum de la idoli v-aþi întors la Dumnezeu, ca sã slujiþi Dumnezeului celui viu ºi adevãrat,

1Tes 2.1;1Cor 12.2;Gal 4.8;

10ºi sã aºteptaþi din ceruri pe Fiul Sãu, pe care L-a înviat din morþi: pe Isus, care ne izbãveºte de mânia viitoare.
-----------
Romani 2/21tu deci, care înveþi pe alþii, pe tine însuþi nu te înveþi? Tu, care propovãduieºti: "Sã nu furi", furi?

22Tu care zici: "Sã nu preacurveºti", preacurveºti? Tu, cãruia þi-e scârbã de idoli, le jefuieºti templele?
-------------
Galatieni 5/19ªi faptele firii pãmânteºti sunt cunoscute, ºi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurãþia, desfrânarea,

1Cor 3.3;Efes 5.3;Col 3.5;Iac 3.14-15;

20închinarea la idoli, vrãjitoria, vrãjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînþelegerile, dezbinãrile, certurile de partide,

21pizmele, uciderile, beþiile, îmbuibãrile, ºi alte lucruri asemãnãtoare cu acestea. Vã spun mai dinainte, cum am mai spus, cã cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moºteni Împãrãþia lui Dumnezeu.
-----
Coloseni 3/5De aceea, omorâþi mãdularele voastre care sunt pe pãmânt: curvia, necurãþia, patima, pofta rea, ºi lãcomia, care este o închinare la idoli.

Rom 8.13;Gal 5.24;Rom 6.13;Efes 5.3;1Tes 4.5;Efes 5.5;

6Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultãrii.

Rom 1.18;Efes 5.6;Apoc 22.15;Efes 2.2;

7Din numãrul lor eraþi ºi voi odinioarã, când trãiaþi în aceste pãcate.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:20

...aoleooooooooooooo !.... Maximilian ºi Cincinat sunt mici copii pe lânga ce texte vã trece vouã prin prepuþul gândirii !....

Karpov, Camioneeee, Fugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiþi mãi ,...cã vã contaminaþi radioactiv !...

Nenea Vasile cu-a lui magnitudine m-a paralizat, ce sã mai !.. aaaa 1...uitam sã-l înteb , neneaaaaa !... la strãlucuta-þi intelighenþie magnitudinea-i aparentã sau absolutã ?!

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:21

De la: Dorinel, la data 2010-01-10 15:03:56

Inainte de Dumnezeu , nu a fost nimic....Dar ininte de big-bang aicia stiu !!

Inainte de de BIG afost SMALL....
Si inainte de BANG a fost POOOC ....

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:23

De la: mytcor, la data 2010-01-10 15:20:00...aoleooooooooooooo !.... Maximilian ºi Cincinat sunt mici copii pe lânga ce texte vã trece vouã prin prepuþul gândirii !....

Karpov, Camioneeee, Fugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiþi mãi ,...cã vã contaminaþi radioactiv !...

Nenea Vasile cu-a lui magnitudine m-a paralizat, ce sã mai !.. aaaa 1...uitam sã-l înteb , neneaaaaa !... la strãlucuta-þi intelighenþie magnitudinea-i aparentã sau absolutã ?!

Io dispar ca unii l-i s-au blocat ferodourile sinu mai au franaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:36

clic cont a scris:
..mamaie, mai citeste odata ce am scris eu ,nu te ambala aiurea. Vad ca tot ce eu am scris dumneata ai inteles exact pe dos si daca nu poti intelege desi este scris negru pe alb atunci ma indoiesc ca poti sa ne calauzesti si in explicarea invataturilor lui Dumnezeu.
--------------
Nu stiam ca sant ruda cu tine de-mi spui mamaie. Am inteles bine ce ai vrut sa zici, nu ma ambalez, dar vreau sa scriu cat mai multe ca sa cunoasteti adevarul. Dumnezeu spune ca in timpurile din urma oamenii vor intelege mai repede. Ma bazez pe faptul ca santeti pregatiti si veti intelege. Recunosc ca va spun cam multe deodata dar am un club cu peste 1000 de oameni din tara si strainatate de diferite religii, inclusiv ortodocsi. care ma asteapta si altele.... si care ma respecta.

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:38

Eu zic ca cel mai bine ar fi sa posteze aici cineva si cealalta jumatate a Bibliei, ca deja una a fost postata. Si apoi sa se poata discuta asupra subiectului

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:48

majoritatea conflictelor armate au la baza motive religioase. vad ca si aici regula se intareste. inteligenta sta in faptul de a accepta opiniile celuilalt fara sa-l "impusti". le asculti, le analizezi si mergi mai departe. esential e sa nu ti le bage cu forta pe gat!

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:52

De la: 9am147005, la data 2010-01-10 15:48:24majoritatea conflictelor armate au la baza motive religioase. vad ca si aici regula se intareste. inteligenta sta in faptul de a accepta opiniile celuilalt fara sa-l "impusti". le asculti, le analizezi si mergi mai departe. esential e sa nu ti le bage cu forta pe gat!

se cede treaba ca tu ai participat numai la nunti si botezuri...

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:54

camioneros70 a scris:
Poate , intr-un tarziu , bre mamaie , o sa intelegi si matale ca Dumnezeu , a facut ca tu sa te ridici deasupra suferintei ...Si nu isus , popa gica sau calugarul Tenie....? Si nu vreun cult religios si nu vreo carte cu pretentie de sfanta !! De ce nu toate tratatele din vechime au devenit biblii ?? Sau matale singura carte care ai citit-o pe lumea asta este biblia ?? Noi singuri prin autocunoastere reusim sa trecem peste relele ce , l-a tot pasul ne inconjoara !! Asa suntem conceputi !! De catre cine si mai ales cum , este pana in ziua de azi o enigma !! Este o enigma pentru ca inca nu ne-am copt !! Nu suntem inca pregatiti sa trecem la etapa urmatoare .... si nu suntem nici la jumatatea drumului...Dar adevarul va veni !! Si cu siguranta NOI INSINE il vom descoperi... Ca daca ar tebui sa ni-l arate atcineva , tot o turma de berbeci si oi proaste am ramane...!!

----------------
Pe jumatate ai dreptate si stiu ca in deznadejdea mea numai Dumnezeu si Domnul Isus Hristos m-a intarit.Cand orice semen ma ocolea, caci am spus pe scurt, dar eu am multe experiente cu Dumnezeu, singurul care mi-a intins mana in vis a fost Domnul Isus Hristos O sa va spun acest vis alta data. De ce am spus ca pe jumatate ai dreptate, pentruca sustin cu tarie si credinta, ca toata Biblia este adevarata.
Si pentruca am capatat nepoti pe acest sait, va pun o intrebare. Cine stie sa raspunda ce inseamna "malahii"

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 15:59

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 15:54:09
Si pentruca am capatat nepoti pe acest sait, va pun o intrebare. Cine stie sa raspunda ce inseamna "malahii"
Tre' sa fie ceva legat de homosexualitate sau ... masturbare ...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:01

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 15:54:09camioneros70 a scris:

----------------
Pe jumatate ai dreptate si stiu ca in deznadejdea mea numai Dumnezeu si Domnul Isus Hristos m-a intarit.Cand orice semen ma ocolea, caci am spus pe scurt, dar eu am multe experiente cu Dumnezeu, singurul care mi-a intins mana in vis a fost Domnul Isus Hristos O sa va spun acest vis alta data. De ce am spus ca pe jumatate ai dreptate, pentruca sustin cu tarie si credinta, ca toata Biblia este adevarata.

D-nã, aceºti ºtiinþificoºi vã cam bruiazã, aºa-i ?...nu-i bãgaþi în seamã, aveþi un topic întreg pe care sã vã desfãºuraþi crezurile, vã rog eu, lãsaþi-i cu gura cãscatã pe cei de la Project Guttemberg ºi demonstraþi acestor necredincioºi ce-nseamnã pasiunea dv ºi forþa literei tipãrite !..

Daþi-i bice coniþã !...acum sã-i vedem dacã reuºesc ei sã citeascã pe cât de mult o sã postaþi dv . !...

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:07

ce dur esti bre camioneros! ce-ai cu nuntile si botezurile? tanti aia se asteapta sa iesim toti in susa si sa ridicam osanale ca musulmanii! eu am invatat ca tre' sa fac eu ceva cu viata mea ca al de sus inafara de spalari de constiinta ne lasa sa murim de foame! sa traim bine!

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:14

Eu acuma , stau in genuchi si ma rog..... de nevasta-mea sa-mi bage o lanterna-nochi sa-mi fac o poza cu web-u` si s-o trimit mamichii Tereza sa vada cat de iluminat sunt...SI ASTA FARA O BIBLIE !!

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:15

9am 147005 a scris:
majoritatea conflictelor armate au la baza motive religioase. vad ca si aici regula se intareste. inteligenta sta in faptul de a accepta opiniile celuilalt fara sa-l "impusti". le asculti, le analizezi si mergi mai departe. esential e sa nu ti le bage cu forta pe gat!
-----------
Iubita mea , nimeni nu va baga cu forta pe gat, eu seman dar Cel ce face sa creasca este Dumnezeu, poate ca El a vrut sa poposesc si la voi. Am intrat pe sait, am vazut titlul topicului in care scria "Dumnezeu", am inceput sa citesc parerile voastre.Printre aceste pareri, am citit si parerea lui Dorinel care facea pe cei credinciosi "prosti"Apoi am inceput sa scriu ca sa dezmint aceasta parere. Poti sa-ti spui parerea fara sa-i faci pe ceilalti prosti, sau schizofrenici, sau "hai sictir", mai ales cand pretindem ca avem mai multa pregatire.Iata ca eu cu educatia data de Dumnezeu , nu am raspuns cu aceleasi cuvinte. Va mai astept cu pace si nu uitati ca "Dumnezeu nu se lasa batjocorit".Este scris. Iar Domnul Isus cand a fost ispitit de diavol in pustie, dupa botez, S'a aprat cu aceste cuvinte "este scris"El este pilda noastra a tuturor si Tatal ne cere sa ascultam de El.Pace si lumina la toti.

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:17

De la: 9am121159, la data 2010-01-10 15:36:26clic cont a scris:
..mamaie, mai citeste odata ce am scris eu ,nu te ambala aiurea. Vad ca tot ce eu am scris dumneata ai inteles exact pe dos si daca nu poti intelege desi este scris negru pe alb atunci ma indoiesc ca poti sa ne calauzesti si in explicarea invataturilor lui Dumnezeu.
--------------
Nu stiam ca sant ruda cu tine de-mi spui mamaie. Am inteles bine ce ai vrut sa zici, nu ma ambalez, dar vreau sa scriu cat mai multe ca sa cunoasteti adevarul. Dumnezeu spune ca in timpurile din urma oamenii vor intelege mai repede. Ma bazez pe faptul ca santeti pregatiti si veti intelege. Recunosc ca va spun cam multe deodata dar am un club cu peste 1000 de oameni din tara si strainatate de diferite religii, inclusiv ortodocsi. care ma asteapta si altele.... si care ma respecta.

Nu ti-am spus mamaie pentru ca ai fi ruda cu mine dar dupa imaginea de avatar, care sper ca nu e o icoana, te credeam mult mai in varsta decat mine. Daca nu ai mai mult de 35 de ani atunci imi cer scuze.
Ceea ce dumneata ne dai cu paste-ul pe aici noi am citit de mult si iata de ce consideram ca nu biserica din care facem parte ne poate mantui ci pur si simplu aspiratia de a deveni mai buni cu cei din jur si cu noi insine. Iar daca chiar ai inteles ce am vrut sa-ti spun atunci, nu inteleg cum ai ajuns la concluzia ca eu sunt pentru idolatrie, fie ea si pentru o idolatrie cu privire la Dumnezeu.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:17

De la: 9am147005, la data 2010-01-10 16:07:50ce dur esti bre camioneros! ce-ai cu nuntile si botezurile? tanti aia se asteapta sa iesim toti in susa si sa ridicam osanale ca musulmanii! eu am invatat ca tre' sa fac eu ceva cu viata mea ca al de sus inafara de spalari de constiinta ne lasa sa murim de foame! sa traim bine!
Apropo de mulsulmani. Ei cred ca Dumnezeu a mai trimis un profet pe pamânt dupa Isus, ca sa-i aduca cuvântul sau cel mai nou catre pamânteni, asta dupa 600 de ani de la infiintarea crestinismului.
El, profetul Mahomed, zice ca intr-o zi, intr-un moment de liniste a vietii sale .... tumultoase si ticaloase de jefuitor de caravane si comerciant de sclavi ....., a fost luat de catre ingerul Gabriel pe un cal miraculos si dus in zbor intâi in Rai, unde a vazut ca acolo toti ingerii si Dumnezeu insusi vorbeau araba .... pesemne un fel de limba oficiala pe acolo ... dupa care a fost dus in Iad, unde a vazut ca marea majoritate a pacatosilor care ard in flacarile necuratului, sunt femei - asta ca o completare la modul in care sunt privite femeile in lumea mulsulmana.
El afirma ca i-a fost dictat Coranul de catre insusi Dumnezeu (insa altii l-au pus pe hârtie, el fiind un mare analfabet) si ca Domnul i-a cerut sa duca mesajul sau intregii omeniri, si ca aceasta, omenirea, trebuie sa fie toata convertita la "noua si adevarata religie", la ultimul sau mesaj catre oameni, care ea, si doar ea, poate aduce mântuirea.

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:19

mamaie , da` matale mergi pe curent electric sau alternativ ?? Aaaoleuu , te-am incuiat ?? Pai ia , da-mi raspunsul din biblia aia sa vedem ?? Daca nu gasesti nimic pe tema asta , zii tare : ABRACADABRA !! Si-o sa vezi ca minunile chiar exista...!!

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 16:20

ce dur esti bre camioneros! ce-ai cu nuntile si botezurile? tanti aia se asteapta sa iesim toti in susa si sa ridicam osanale ca musulmanii! eu am invatat ca tre' sa fac eu ceva cu viata mea ca al de sus inafara de spalari de constiinta ne lasa sa murim de foame! sa traim bine!
-------------
Dumnezeu in Biblie ne invata sa dam slava imparatului, ca toate stapanirile sant puse de Dumnezeu? Stiati?

Pagini: << 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce a fost inainte de Dumnezeu, dar inainte de Big-Ban?
Mergi la: