Info
x
Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 August 2010, ora 22:18
De la: tutenes, la data 2010-08-24 18:05:33Yorick Bravo, domnu' Tutenes! Asta e un comentariu care aproape ca ma face sa cred ca poti purta un dialog, Te-ai legat de argumentele care ti s-au prezentat si ti-ai sustinut pozitia intr-un mod destul de coerent. Dar, bineinteles, am si eu cateva lucruri de spus. Se intampla destul de des in vorbire sa folosesti unele expresii sau forme gramaticale care sunt interpretabile. Prin urmare, atunci cand cineva te intreaba: "ce vrei sa spui cu asta?" esti dator sa oferi explicatii suplimentare, care sa clarifice ce ai vrut sa spui. Eu am facut aceasta clarificare in mesajul pe care l-am scris pe 21 august ora 16:27 . Tu imi cerusei intr-un mesaj anterior sa demonstrez ca a fost vorba de rea intentie din partea preotului. Eu mi-am dat seama ca m-ai inteles gresit si am oferit acele clarificari ale pozitiei mele , care sa iti permita tie sa intelegi la ce anume ma refer si care sunt reprosurile pe care le am la adresa acelui preot. Si ti-am scris negru pe alb ca nu m-am referit la INTENTIE rea din partea preotului ci m-am referit la EFECTUL real pe care il au vorbele sale in acel context. Exprimarea mea initiala era una retorica. "Mai vii sa invarti cutitul in rana..." sensul fiind: "asta e oare ce ar fi trebuit sa zica? nu-si da seama ca raneste?" Dar , avand in vedere ca nu intelesesei sensul in care am folosit expresia, AM OFERIT CLARIFICARILE! Ei bine, din momentul in care am oferit acele clarificari, tu trebuie sa iei act de ele, pentru ca tocmai asta este rostul lor. Prin urmare , orice replica ar fi urmat din partea ta , trebuie in mod necesar sa se adreseze pozitiei mele reale, cea pe care o clarificasem. Daca adresezi o replica unei pozitii pe care eu de fapt nu o detin, inseamna ca te adresezi altcuiva si nu mie. E ceea ce denumesc englezii "straw-man". Deci, in acest context, nu e posibil ca peste 2 zile DUPA ce eu mi-am clarificat pozitia, sa revii cu un mesaj care sa imi solicite "sa dovedesti ca intentia acelui preot a fost.." (mesajul tau din 23 august ora 15:07). Asta inseamna ca nu ascultasei nici o iota din ce spusesem cu doua zile mai devreme legat fix de aceasta neintelegere. Eu ma achitasem de obligatia de a imi clarifica pozitia, iar tu nu ai luat act de asta. Cred ca nu port vreo vina ca nu m-ai inteles, pentru ca nu imi pot imagina o exprimare mai limpede decat asta: "Sunt doua lucruri diferite! Una este INTENTIA (despre care n-am vorbit) si altul este EFECTUL (despre care am vorbit)" -- mesaj, eu, 21 august. In concluzie , sper ca nu imi vei solicita iar peste cateva zile sa dovedesc ca popa a avut intentia... Obisnuieste-te sa raspunzi la (sau sa ataci) pozitiile reale pe care le au alti oameni, mai ales cand acestia fac eforturi sa le defineasca cat mai precis. In situatiile in care pozitiile altora nu sunt clare, esti binevenit sa soliciti oricate lamuriri. Insa ceea ce nu e permis este sa nu tii cont de ele. Un alt lucru pe care trebuie sa il repet, desi am mai dat raspuns la el: Nu functioneaza argumentul ca popa a vorbit la viitor, si ti-am spus si DE CE in mesajul meu din 20 august , ora 21:33. Ti-am explicat de-a fir a par ca IN REALITATE acei parinti SE INCADREAZA in categoria la care face referire popa (categoria fiind :parinti care nu-si boteaza copilul si acesta moare). Dar , mai mult decat atat , TU INSUTI ai fost de acord ca se incadreaza!!! (mesaj - tu, 21 august ora 11:44). Si acum ce faci? Revii asupra lucrurilor cu care ai fost de acord? Ce propui, sa facem "tabula rasa" si sa reluam discutia din momentul zero? E necesar oare sa batem pasul pe loc? Trebuie sa te hotarasti : ori parintii respectivi se incadreaza in categoria generala despre care vorbeste popa, ori ba! Nu poti sustine simultan ambele pozitii , pentru ca-s contradictorii. Intre noi fie vorba , ti-as sugera sa nu te obosesti in aceasta directie, pentru ca la o lectura mai atenta a citatului popii vei constata ca un singur verb e la viitor ("vor suporta" [consecintele]) iar celalalt e la un prezent continuu ([parintii care] "nu isi boteaza") . Din punct de vedere logic, chiar daca s-ar fi adresat doar acestor parinti si nimanui altcuiva, consecintele la care se refera ar fi fost tot la viitor. Din punct de vedere gramatical poti sa folosesti verbul din propozitia subordonata la trecut, prezent sau viitor , iar cel din propozitia principala la viitor. Spre exemplu: a. Cine nu si-a botezat copilul va suporta consecintele. b. Cine nu-si boteaza copilul va suporta consecintele. c. Cine nu-si va boteza copilul va suporta consecintele. Formularea folosita de popa este intr-un prezent continuu si semnifica : cine nu isi boteaza copilul (pana ca acesta sa moara, este subinteles) , va suporta consecintele. Semnificatia este una generala, se refera la toti , din trecut prezent sau viitor care se gasesc in aceasta situatie. Lasand la o parte gramatica, pentru ca in mod sigur, oamenii obisnuiti nu au asta in cap, chiar daca am accepta asa fara sa stam prea mult pe ganduri, ideea propusa de tine (adica popa s-a referit la viitorii parinti) , intram intr-o serie de alte probleme de natura teologica de data asta. Apare intrebarea : daca popa se refera la viitorii parinti , care-i soarta alora de dinainte? Oare ei sunt scutiti de a da socoteala? si daca da, oare asta nu ar insemna un tratament inegal pentru cei viitori? (cu siguranta nu vei dori sa-mi spui ca nu se va mai intampla vreodata ca un copil sa moara nebotezat). Si daca nu, oare nu tocmai asta e semnificatia de care vrei sa fugi? Si sunt multe alte probleme care se ivesc oricum ai da-o. Probabil s-ar putea scrie un tratat intreg doar pe tema asta. Lucrurile ar deveni si mai complicate daca te-ai apuca sa-i ceri socoteala popii : "da' de unde stii , musiu?" Si s-ar afunda si mai tare intr-o mlastina din care-i va fi greu sa iasa, in loc sa stea pe pamant ferm. Sa incerc totusi sa revin la alt subiect , care e un pic mai legat de realitate, si anume cum ne purtam unii cu altii. Dupa cum spusesem si in mesajul precedent, eu fac anumite reprosuri acelui popa in baza unui criteriu personal, lucru pe care l-am specificat, de altfel, inca din primul mesaj legat de acest subiect. Ma citez: "Sunt convins ca majoritatea credinciosilor pur-sange nu vor fi de acord cu termenul folosit de mine. Ma rog... Din punctul meu de vedere e o totala nerozie sa [..]" In mesaje ulterioare am incercat sa motivez de ce consider ca acel criteriu are o anume valabilitate. Mai precis pentru ca oamenii cu o oarecare autoritate sunt judecati diferit, datorita raspunderii pe care ar trebui sa o poarte. Daca-i dai 1000 de lei lu' cumnatu' Costica ca sa investeasca la bursa , nu poti sa te superi pe el cand ii pierde. Insa daca ii dai unui broker te astepti sa aiba habar ce face, si sa poarte si o doza suplimentara de raspundere. Asta e aceeasi judecata pe care o aplicasem in cazul popii. Pe de alta parte nu judec cu aceeasi moneda pe toti ceilalti , deoarece acestia nu poarta aceeasi raspundere. DAR , folosesc o moneda comuna pentru a ma judeca pe mine insumi si pe toti ceilalti care sunt in categoria "oameni obisnuiti" ca si mine. Poate ca pe popa sau pe psiholog (sau pe broker-ul din exemplul precedent) ii judec mai aspru , in domeniul (si STRICT in domeniul) in care ar trebui chipurile sa fie pregatiti. Insa pe tine te judec dupa criterii care mi se aplica si mie. Ca urmare, nu te judec foarte aspru pentru expresiile pe care le-ai folosit. Le-am pomenit doar ca sa iti atrag atentia ca exagerezi cu "imi repugna cei care.." si ca sa iti arat ca poate nu esti chiar consecvent. Ca regula generala, e de preferat sa evitam pe cat posibil sa recurgem la asa ceva. Si probabil unii se mai si straduiesc in aceasta directie. Dar ... oameni suntem. Nu putem intotdeauna sa fim calmi. (poate cu exceptia catorva asceti tibetani... sau de-alte natii... cine stie..) . Asa ca mai spun inca o data: imi dau seama ca e destul de greu sa nu mai rabufnesti din cand in cand. Din acest motiv nici nu doresc sa impun criterii draconice prin care sa scot ochii oricui pentru orice mica abatere. O lege care pedepseste 90% dintre oameni este inevitabil proasta. Din perspectiva mea nimeni nu-i doar bun sau doar rau. E doar o balanta care inclina mai mult sau mai putin in cate o parte , dar nici un taler nu-i gol. Ok , sa lasam consideratiile filosofice, si sa vorbim de ceva concret. Secta si definitia.... hmm... esti oare sigur? Sa stii ca dupa definitia data de tine eu am impresia ca esti sectant fara drept de apel. Ce-i aia biserica oficiala? O fi cumva BOR? Imi amintesc oare corect ca ai zis ca apartii de ortodoxia de tip vechi? Nu cumva v-ati desprins de biserica oficiala in urma cu ceva vreme? Vezi cum calci pe grebla si te miri ca te lovesti la cap? Eu cred ca definitia aia pe care ai dat-o , chiar daca o fi din vreun dictionar, nu a gasit formularea cea mai fericita. Mai intai .. nu poate fi vorba de nici o biserica oficiala. Oficiala in ochii cui? Ai statului? S'avem pardon , dar nu se-accepta! Eu unul sustin separarea bisericii de stat si libertatea de constiinta (care include libertatea de religie). Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia. In acest context, crezi ca poti sustine afirmatia : "poate asa se vor scutura si ei din amorteala si atatcuprinzatoarea multumire de sine in care zac si vor cauta si ei sa afle adevarata credinta ." hmm... "adevarata"? oare? |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 24 August 2010, ora 22:23
De la: gabigabi, la data 2010-08-24 17:28:57De la: Yorick, la data 2010-08-23 20:58:52De la: gabigabi, la data 2010-08-23 18:42:35 Asa si cu isus....vai de steaua lui....
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 25 August 2010, ora 15:17
draga Yorick ,
"Nu functioneaza argumentul ca popa a vorbit la viitor, si ti-am spus si DE CE in mesajul meu din 20 august , ora 21:33. Ti-am explicat de-a fir a par ca IN REALITATE acei parinti SE INCADREAZA in categoria la care face referire popa (categoria fiind :parinti care nu-si boteaza copilul si acesta moare). Dar , mai mult decat atat , TU INSUTI ai fost de acord ca se incadreaza!!! (mesaj - tu, 21 august ora 11:44)." S-or incadra mai parintii aceia acolo , insa esti tu sigur ca popa respectiv s-a referit la parintii in cauza si nu a transmis decat o atentionare pe viitor ? Apoi , fiindca tot sustii ca preotul a fost nerod , tu cum ai fi formulat atentionarea respectiva , fara ca sa existe posibilitatea ca vreun parinte in cauza sa fie lezat ( intre noi fie vorba cred ca nici unui parinte in cauza nu i-a ars sa citeasca presa ) ? Lansand totusi avertismentul pentru parintii care se vor afla in aceasta situatie in viitor , anume ca vor raspunde in fata lui Dumnezeu daca va muri copilul nevinovat , caci omul trebuie informat si de consecintele actiunii/inactiunii sale ! Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 25 August 2010, ora 15:21
"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia."
Absolut toate sunt secte , inclusiv aproape toate din America ,mai putin biserica ortodoxa de acolo . Tot ce s-a desprins din Biserica crestina , luand-o pe alt drum este secta . Din acest punct de vedere numai ortodoxia a ramas Biserica , restul sunt secte - adevarul acesta poate fi dovedit atat istoric cat si dogmatic . Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:20
Biserica in Aeroport Pe data de 18 decembrie 2003, Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, a inaugurat capela Sfântul Ilie, din incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă, din București. Chiar dacă au trecut aproape șapte ani de atunci, în afară de angajații care lucrează aici, puțini sunt însă cei care știu de existența acestei bisericuțe din terminalul plecări internaționale. Potrivit Patriarhiei Române, micuța, dar impresionanta capelă, are o minunată pictură în stil bizantin, iar aici se pot săvârși mai multe Sfinte Taine creștine, precum botezul, căsătoria, împărtășania sau spovedania. Pentru că lăcașul nu dispune de un altar, preotul nu poate oficia însă Sfânta Liturghie din fiecare duminică. Tot articolul poate fi citit pe site-ul ziarului Libertatea Garile de ce nu au Biserica? Jenant...
Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:24
De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:21:50"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia." un bou perfect dogmatic este un bou crestin ortodox,ce alegi,sa fii bou pur si simplu,sau un bou crestin-ortodox,plin de dogme si irational...???
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:28
De la: XYW, la data 2010-08-26 00:20:10 Vă scriu astăzi ca să înțelegeți de ce avem nevoie de mai multe biserici. Vă scriu că să răspund unui articol care mi-a făcut bătrâna inima să sângereze de durere, un articol scris aici de un ateu vândut satanei. Ateu care se supără că există o capelă în aeroportul Henri Coandă. Păi măi puiule de belzebut care ești tu, de ce să nu fie? Cum vrei să se curateasca bunul creștin înainte să se urce în avion și să stea mai aproape de Dumnezeu? Tăicuțul Ceresc ne vrea curați, de aceea o rugăciune e bună de spus înainte de decolare. La fel și după aterizare, să-I mulțumim că ne-a lăsat în viață și de data asta. Așa să știi și Dumnezeu să aibă în grijă scârbavnicul tău suflet. Nu avem destule locuri de rugăciune. Ar trebui, zic eu, să fie în fiecare gară, în fiecare stație de autobuz, troleibuz sau tramvai. Ar trebui să ne facem toți altar la oglinda retrovizoare, dacă avem mașina, iar dacă nu, să atârnăm măcar una de ghidonul bicicletei, de casca de motociclist și de ce nu de gâtul calului de la căruță și a boului de la jug. Numai așa putem dovedi că suntem un popor creștin de mii de ani, 99% ortodox. De restul paginilor nu ar trebui să ne pese, are Maica Precista grijă de ei. Ar trebui puse locuri de rugăciune la fiecare colț de stradă unde lucrează fetele noaptea, astfel încât bunul creștin să se roage pentru mântuirea sufletului lor, așa cum ne învață Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava: ,, Sfințește Doamne aceasta p.u.l.ă. și prin ea sfințește, mântuiește și du pe calea cea dreaptă pe cea care o va înghiți. Aliluia si Amin+++ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:34
De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:17:13draga Yorick , Acest articol nu e spam, citeste si trimite-l la cel putin 10 persoane, pentru mintuirea ta Dupa cum ati observat, dragi enoriasi, eu reprezint tot ceea ce v-ati dorit in ultimii ani, adica suflul crestin modernizat, simplificat si mult imbunatatit. Acest site, prin parintii lui, propovaduieste o religie perisata, invechita si neconforma cu realitatea actuala (barba parintelui Daniil si stilul Taicului Terezu dovedesc asta). Eu va voi aduce adevarata iluminare, prin umila persoana a predicatorului si evanghelistului John Wayne. John Wayne se afla pentru prima oara in tara noastra si nu trebuie ratat! La prima lui reprezentatie (pe stadionul Lia Manoliu, dupa meciul UTA Steaua POLI Dinamo) veti avea acces cu 0,9% reducere! Oricum, biletul este putin mai ieftin decit la satanistii AC-DC! John Wayne va efectua pentru dumneavoastra 3 miracole si 4 vindecari extraordinare a unor persoane absolut necunoscute din public (deci puteti aduce si cite un bolnav). John Wayne a avut o copilarie chinuita in tara lui natala, USA. De mic s-a zbatut in ghearele crizei si a inflatiei, dar asta doar pina l-a cunoscut pe Dumnezeu. Primul lui contact l-a avut dupa ce a invatat sa citeasca, la virsta de 32 ani, prin sfinta revista Turnul de Veghere. Acolo a invatat cum sa interpreteze Biblia la modul corect si tot acolo a cunoscut niste oameni deosebiti. John Wayne este un reformator si un vizionar! A declarat in repetate rinduri ca pe el nu-l intereseaza daca esti penticostal sau baptist, atita timp cit te inchini aceluiasi Dumnezeu (numit si Yehova, Baan sau alintat de multi Mani). Acum John Wayne a sosit sa iti aduca si tie iluminarea. Nu rata! Cultul nostru modern respecta toate principiile capitalismului si ale democratiei. A trecut rigiditatea crestinului traditional, acum se poate cinta, dansa si chiar fluiera in biserici. Predicatorul, asemeni oricarui parinte, poate dispune cum vrea de enoriasii lui, care nu se pling se sodomie sau te miri ce spurcaciuni, asemeni enoriasilor traditionali. In functie de suma oferita lunar, puteti dispune de reduceri la concertele de rock-crestin sau la manifestarile electorale ale familiei Bush. Sintem o biserica apolitica si non-profit, de aceea te lasam sa alegi intre multele noastre culte: Martorii lui Iehova, Biserica Penticostala Elim, Betel, Emanuel, Biserica Baptista Maranata sau alte nume cu rezonanta biblica maxima. Pentru donatii si formular de inscriere ne poti contacta inclusiv pe Mess iar un reprezentant al nostru (sau chiar doi) imbracati frumos, curat si cu cravata, se vor prezenta sa va ia banii. Pentru nelamuriri si rezervari la reprezentatia evanghelizatorului va rog sa ma contactati! IN GOD WE TRUST! P.S. Pentru o demonstratie GRATIS a puterii Domnului puteti privi aici: www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1670 mesaje Membru din: 8/08/2010 |
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:38
Popa Petre, vrea sa-si atraga enoriasi!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:41
De la: Will, la data 2010-08-26 00:38:27Popa Petre, vrea sa-si atraga enoriasi! la sfantu_asteapta-n curte
|
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 10:11
Statistica:
In august 2010 in Romania exista 18.300 biserici si 6150 institutii de invatamant. Nu am putut afla cat de frecventate sunt bisericile si mai ales cat "de pline cu enoriasi", dar am vazut ca acum se practica inconjurul lor in genunchi atat de rai am ajuns in fata popilor care accepta aceste metode de refacere a constiintei de vinovatie in fata lui Dumnezeu! Inca nu am cautat cati popi avem la 1.000 locuitori si cati dascali (invatatori, profesori, educatori) si mai ales cate cadre medicale. Raporteaza abuz de limbaj
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 12:11
FLORIN CHILIAN-----CA-N VIATA
Popii au conturi in banca, cerurile nu-i incap Oficiaza cununia intre Dumnezeu si Drac Ca-n viata... Nu le mai ajung argintii, pretul vanzarii a crescut Se ineaca-n lacrimi sfintii, ne intoarcem la-nceput Ca-n viata... Popii umbla cu masina pe cand tu, un biet magar Astepti binecuvantarea intr-o balta pe trotuar ca-n viata... Putini au ramas cu harul de-a ti-l da pe Dumnezeu Atunci te rupe viata, alinarea vine greu Ca-n viata... Dumnezeu e pus la banca, sta in cont bine pazit Popii nu mai fac vecernii, fac biserici cu profit Ca-n viata... Dumnezeul lor e banul care fiul l-a tradat Au vandut pana si taina..Popo...popo, ochi de drac! Ca-n viata... Au ramas parinti cucernici prea putini si prea ades Ei le-au sfaramat altarul, doamne, lacrimi au cules Ca-n viata... In biserica din suflet unde fug cand e prea greu o sa puna guvernantii impozit pe Dumnezeu ca-n viata... Uite are popa vila, are barca cu motor A uitat ce-i cumpatarea, raiul e in curtea lor Ca-n viata... Nu le mai ajung argintii, pretul vanzarii a crescut Se ineaca-n lacrimi sfintii, ne intoarcem la-nceput Ca-n viata... Plange sus in cer Maria, lacrimi pe icoana noastra Se mai nasc minuni pe lume, cine sa le-mpartaseasca? Ca-n viata... Se inchide-altaru-n suflet, ramai incuiat pe-afara Nu mai da nimeni lumina Doamne pentru-a cata oara? Ca-n viata... Fariseii rad in strana, lumina e rupta pe cruce Sub un munte de pacate, doamne cum le mai poti duce? Ca-n viata... Sta Andrei pripit prin geamuri colorate-n Voronet Noi ne cumparam iertarea..Doamne..toate au un pret Ca-n viata... Mă bucur că presa și blogurile au scris după inițiativa Realitatea despre grupul care susține taxarea BOR și a celorlalte culte (deși titlurile articolelor sunt părtinitoare punând BOR într-o poziție specială de unde ar putea să strige persecuție) și sper ca din ce în ce mai mulți oameni să audă această idee Nu eram fan Florin Chilian, dar sunt de-acum. Melodia asta trebuie pusă la difuzoare în fața Patriarhiei : ) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 12:50
De la: g_alina, la data 2010-08-26 10:11:23Statistica: Daca frecventai biserica mai des aflai si cati enoriasi vin la ea !! Iar in genunchi nu stai in fata popilor ci in fata lu Dumnezeu ,iar situatia profesorilor si a cadrelor medicale discut-o cu guvernul ,cu conducerea tarii , ca biserica nu are legatura cu asa ceva !!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 12:55
De la: XYW, la data 2010-08-26 00:24:16De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:21:50"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia." Pai domnia ta ce ai ales sa fii ?? un...pur si simplu sau un ...crestin ortodox ? mai ales vad ca te amuza toate porcariile carpaciului Chilian F .
Ticu
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 13:26
De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:55:23De la: XYW, la data 2010-08-26 00:24:16De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:21:50"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia." TYCUSOR,PE VIITOR CAND MI TE MAI ADRESEZI,TE ROG FRUMOS SA PRECIZEZI CUM VREI SA ARATE RASPUNSUL MEU,IMPERTINENT SI OBRAZNIC CA TINE SAU FIN SI IRONIC,CUM AR TREBUI SA FIM TOTI,DESPRE BOUL DE MAI SUS,NENEA CAPUCINO CU OASE,LASA-L IN PLATA DOMNULUI,E PREA BOU SA MAI REALIZEZE CAT E DE BOU
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 13:29
Dacă e teocrație, până și prostu' satului află. Și o află în modul cel mai clar și dureros: banii se aruncă pe cruci de fier care valorează 13 miliarde de lei vechi, crucea mă-sii de treabă. Ce mă enervează cel mai tare e declarația țăranului acela ce zice că-s bani la stat destui, dar la oameni nu-s. Băi, sclavule, statul ar trebui să fie în subordinea ta, nu invers!
Asta face religia din oameni, vite docile care acceptă umilirea cu un zâmbet tâmp pe față și fără a comenta nimic despre faptul că hoții au averi imense și nici nu-s taxați... Nu au drumuri, dar vor avea cruce de 13 miliarde lei vechi, din otel Localnicii s-au inchinat cand au vazut lucrarea care se inalta in Pasul Tihuta. Crucea pentru care consiliul judetean Bistrita Nasaud a alocat anul trecut 13 miliarde de lei vechi nu este nici suflata cu aur si nici batuta in diamante. Este din otel, asezata pe un soclu urias din beton. Cu frica de Dumnezeu, insa cu gandul la cele lumesti, oamenii marturisesc ca si-ar fi dorit ca banii sa fi fost investiti altfel. Oficialii sunt insa alta parere. Liviu Rusu, presedinte Consiliul Judetean Bistrita: "Cu credinta nu putem glumi. O parte din cosilieri au votat acest proiect si noi am pus-o in aplicare. Costa 13 miliarde in totalitate, sapte miliarde soclul din beton si sase miliarde crucea. Este o emblema, un simbol intre cele doua judete. E un parteneriat intre consiliul judetean si Bartolomeu Anania." Lucrarile la crucea din Pasul Tihuta au fost demarate anul trecut, in iulie, si acum sunt pe sfarsit. Peste doua saptamani va avea loc ceremonia de inaugurare. Crucea mamelor voastre de hoți, acum plătiți polițele pentru manipularea proștilor prin intermediul bisericii, nu?
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 13:37
Presa a prins idea că taxarea BOR și a celorlalte culte ar putea face parte dintr-o strategie viabilă de ieșire din criza și o importantă sursă de venituri la bugetul de stat. Eu aș zice că nu e doar pentru ieșirea din criză, ci e un fapt normal. Cultele au privilegii multiple în mod nejustificat și sunt finanțate de noi toți, deși nu prea ajută.
Investițiile BOR în programe sociale, dacă există, sunt insesizabile (aceasta fiind singurul motiv pentru care o entitate ar putea cere în mod legitim scutirea de taxe). Sentimentul de nemulțumire la adresa popilor nu este singular sau specific unei anumite categorii de oameni, ci, în general, persoanele care au intrat în contact cu clericii au rămas cu un gust amar și și-au creat o imagine foarte precisă în ceea ce-i privește ca grup, deși pe ici pe colo sunt indivizi care merg contra curentului. Imaginea de ahtiați după bani și nesimțiți nu e una care le face cinste clericilor, dar este una care este foarte adevărată, ba chiar s-a ajuns în situația ca preoții să fie acuzați că strică cele mai importante momente din viațile oamenilor. Iată ce spun mai multe persoane despre preoții de la biserica Sf. Vineri din Pitești: Vali: Pot să vă spun eu cât este taxa la Biserica Sf Vineri din Pitești, în mai 2009: 900 de Ron (300 avansul + 600 după slujbă). Acum probabil e și mai mult că doar e criză... Anesya: Eu am avut nunta la Sf Vineri în 2008 și am făcut rezervările cu un an înainte. Noi am plătit 2 milioane lei vechi, în care a fost inclus și corul, iar nașii au mai plătit 5,5 milioane lei vechi. Menționez că am avut 2 preoți. Dacă dorești 3 sau 4, atunci prețul este mai mare. Preotul Mărioara a sâsâit tot timpul și a avut mereu ceva de obiectat la adresa invitaților...ba că vorbesc, ba că stau jos...chestii din astea și, crede-mă că îmi venea sa-i zic vreo două. S-a luat până și de fetița nașilor să nu mai arunce cu petale de trandafir prin biserică...aproape că începuse copilul să plângă Facem pariu că nu le-a dat chitanță decât pe maxim 2-3 milioane? Rodica: Eu regret că am ales Biserica Sf. Vineri.... Mi-a plăcut foarte mult cum arăta și faptul că are curtea amenajată și poți să faci poze, dar preoții sunt sub orice critică. Tot timpul comentează, nu lasă pe nimeni să se așeze, jignesc fără nici o reținere... nu credeam până nu am văzut cu ochii mei... nu zici că sunt oameni ai Bisericii!!!! Un sfat pentru cei care nu s-au hotărât încă... mai gândiți-vă! Nu alegeți o biserică pentru cum arată, alegeți-o pentru preotul care urmează să vă cunune... După cum spuneam, strică momentele importante din viața oamenilor. Iar scopul pur financiar al preoților e evident, numai îndoctrinat să fii să nu observi. Diana Zamfir a avut cununia religioasă pe 14 februarie 2009, la biserica Sf. Dumitru din Găvana III. Ea le dezvăluie prietenelor ei suma pe care a dat-o preoților în bani noi: Eu am dat 100 lei cotizația când am rezervat, apoi, nașilor, preoții le-au spus să dea cât vor ei, între 450 și 600 lei, încă 50 lei pentru băiatul care era acolo și a mai dat si soțul meu o taxă de 100 sau 150 lei, dar nu știu pentru ce a fost. Dacă ar fi să adun totul, se ajunge la 800 lei noi. Uneori chiar creează certuri în familii care nici nu s-au format încă: Petruța are nunta pe 22 august 2009 și își exprimă îngrijorarea tarifelor pe site: Vă rog din suflet, cei care ați avut vara aceasta nuntă la Sf. Treime, spuneți-mi cât ați plătit preoții că, am vorbit anul trecut și au zis maxim 6 milioane. Acum, cică cer 10-12 milioane...nașii deja crizează Așadar propun următoarele: * taxarea BOR și a celorlalte culte trebuie să fie făcută; scopul mercantil al preoților e evident în societatea românească * evitați să fiți responsabili de jefuirea noastră a tuturor prin jefuirea bugetului de stat în favoarea cultelor; declarația răspicată la referendum este o metodă legală și eficientă în acest sens * sfătuiți-vă prietenii și cunoștințele să evite preoții nesimțiți și informați-i care sunt aceștia, unde activează și prin ce fapte de vitejie fiscală s-au remarcat; paraziții vor fi lăsați să moară de foame așa cum merită Ce mi se pare cel mai absurd și trist e că miresele au puterea cea mai mare să schimbe lucrurile și totuși acceptă să fie călcate în picioare și doar se plâng între ele, fără să-i zică vreo vorbă nesimțitilor. Presiunea de a nu-ți strica una din cele mai importante zile din viață se pare că acționează unilateral și împotriva mirilor. Totuși e bine că au curaj să îi blameze măcar pe internet pe nesimțiți.
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 13:39
Azi un scurt intermezzo pur informativ. În blogosferă a apărut un blog care s-a lăsat mul timp așteptat, mai ales că autorul, ZDragomir, e un cititor vechi al blogurilor ateiste.
Puneți în blogroll, comentați și promovați blogul DumneZero: dumnezero.blogspot.com/ Pe lângă acest blog, trebuie să anunț că sâmbăta asta, 28 august 2010 va fi prima Bere Blasfemică Ieșeană. Locul de întâlnire va fi localul Mojo, pe Cuza Vodă. Evenimentul e planificat să aibă loc lunar în fiecare ultimă sâmbătă a lunii cu pricina. Mai multe detalii pe forum. Baftă! Aaa, da, dacă există oameni îmbibați cu capul de religie și cred că numele e ales ca să le facă lor în ciudă sau o să se ardă biblii, corane și vede la întâlnirile ăstea să-și ia Rudotelul, Xanaxul sau ce au nevoie. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 August 2010, ora 13:57
"Ce mi se pare cel mai absurd și trist e că miresele au puterea cea mai mare să schimbe lucrurile și totuși acceptă să fie călcate în picioare și doar se plâng între ele, fără să-i zică vreo vorbă nesimțitilor. Presiunea de a nu-ți strica una din cele mai importante zile din viață se pare că acționează unilateral și împotriva mirilor. Totuși e bine că au curaj să îi blameze măcar pe internet pe nesimțiți."
Da, majoritatea accepta din respect pt biserica, pt ...dracu stiu ce! Dar stiu din proprie experienta , ca daca pui piciorul in prag lucrurile se pot schimba. Am platit cat am considerat eu si slujba a fost asa cum si cat am dorit. I-am zis foarte clar ca daca tine o slujba lunga ma intorc si ies.Nu suntem in evul mediu cand biserica putea dicta. Nu au decat sa se schimbe si ei daca vor sa mai aiba enoriasi. |
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 15:57
De la: XYW, la data 2010-08-26 13:26:05De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:55:23De la: XYW, la data 2010-08-26 00:24:16De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:21:50"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia." sml-confused0006: Daca raspunsurile vor fii impertinente si obraznice , asta depinde de educatia pe care o ai , dar eu vreau raspunsuri fara jigniri aduse bisericii , preotilor si mai ales credinciosilor facandu-ne "boi" si "vite docile " Sa stii ca oamenii care fac pe grozavii pe forum ascunzandu-se de un anonimat jignind biserica ca "cica cine mai sunt ca ei " devin penibili si lasati sa vorbeasca singuri !!!
Ticu
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:03
De la: july, la data 2010-08-26 13:57:56 "Ce mi se pare cel mai absurd și trist e că miresele au puterea cea mai mare să schimbe lucrurile și totuși acceptă să fie călcate în picioare și doar se plâng între ele, fără să-i zică vreo vorbă nesimțitilor. Presiunea de a nu-ți strica una din cele mai importante zile din viață se pare că acționează unilateral și împotriva mirilor. Totuși e bine că au curaj să îi blameze măcar pe internet pe nesimțiți." Asa este, miresele au puterea sa schimbe si mirii dapai lucrurile religioase !!dar cine sunt de fapt "nesimtitii" ?
Ticu
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:11
Domnilor!
Nu va ambalati chiar asa! BISERICA a fost una pina s-a rupt in doua. Biserica Crestina, in sine este tot o secta, desprinsa de la Templul din Ierusalim. Catolicii la vest, Ortodocsi la est. Catolicii, ca sa impace "crestinii" incepatori au acceptat idolii: statuile "sfintilor". Ortodocsii, mai sfinti, nu fac statui, dar fac portrete-striu, ca am pictat o biserica. "Sa nu faci chip cioplit" etc. una din porunci in Deuteronom. Satana, de-a lungul secolelor a luptat pentru faramitarea Bisericii Crestine, Urmasa lui Hristos. Nu L-a putut distruge pe El, macar sa-i distruga urmasii. Omul, in general, vrea sa vada pe cine slujeste, si si-a facut statui, icoane etc. Neo-protestantii, cultul, lupta impotriva acestor lucruri, si ca urmare s-au deschis noi culturi! Care la rindul lor se automacina, prin lupta de suprematie! EU SINT MAI BUN! Asta este ideea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:19
Eu nu vreau sa vad pe cine slujesc. Vreau sa se dea acel interpus, la o parte din calea mea, cind....traiesc.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:23
De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 16:19:21Eu nu vreau sa vad pe cine slujesc. Vreau sa se dea acel interpus, la o parte din calea mea, cind....traiesc. Si cui' te vei impartasi! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:24
De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:50:59De la: g_alina, la data 2010-08-26 10:11:23Statistica: Cum nu are legatura biserica cu Guvernul? Nu sunt salariati ai statului? Atunci de ce fac scandal ca un deputat Prigoana vrea sa depuna in parlament sa nu mai fie atribuiti de la stat? Cine a indus in populatie ca e atat de pacatoasa ca a ajuns biata de ea - populatia sa gaseasca tot felul de forme de a se ruga? Cine face praznice si aduna sute de mii de enoriasi sa-si arate straiele stralucitoare? Nu se intampla nimic fara sa participe "sobor de preoti" ca sa sfinteasca nimic? Pai se stie ca daca azi iti spune unul ca esti prost, maine altul in alta zi altul, tu vii si concluzionezi: Chiar sunt prost ca prea multi si-au dat seama! Asa si cu pacatuirea! Prea se trec toate gandurile nevinovate, toate gesturile normale la pacate! Si atunci cum sa nu ne indobitocim, sa ajungem turma in fata acestor oameni care nu educa ci ii infricoseaza? Chiar asa se propavaduieste credinta? Si pentru ca mi-am adus aminte: Eu am spus ca se tarasc in genunchi inconjurand bisericile. In genunchi stau si eu in biserica atunci cand o anume faza din liturghie o cere. Daca nu au nimic cu Guvernul de ce i-a sustinut in slujbele lor inainte de alegeri? De ce isi extind atributiile in functie de scopurile lor?
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:25
Un baiat destept, ocoleste piedicile, si se descurca singur, ca in final credinta este PERSONALA!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:26
De la: Tramp, la data 2010-08-26 16:23:55De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 16:19:21Eu nu vreau sa vad pe cine slujesc. Vreau sa se dea acel interpus, la o parte din calea mea, cind....traiesc. la pasarici. Stiu limbajul lor. Daca le vorbesti sint f atente. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:31
A nu se confunda IMPARTASIRE cu SPOVEDANIE!
2 lucruri diferite! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:43
Emile cind te vad ma apuca stranutul
|
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:48
Pentru ca tot am umblat la statistici o sa copii un material foarte interesant gasit intr-o informare specifica topicului. Deci copii nu e original! :
Averile de miliarde ale Bisericii argesene scutite de impozite. Domnul a dat, Domnul a luat, spune sfânta Biblie, dar sfinții noștri părinți au primit cam mult și nu prea dau înapoi, pe motiv că legile laice sunt afurisit de strâmbe pentru naivul care pupă icoane și nu pune întrebări. Umblă un zvon șugubăț cum că sub largile patrafire și sutane se ascund, dragi enoriași, suprafețe de sute de mii de hectare de teren, imobile, obiecte de patrimoniu, tot felul de averi despre care credinciosul cu frica lui Dumnezeu nici nu bănuiește că există. Așa că ne facem o cruce cât o zi de post și ne întrebăm de ce popii nu plătesc impozite pentru proprietățile pe care le dețin în patrimoniu? Fac afaceri de miliarde, au firme, suprafețe întinse de teren, dar nu plătesc nicio lețcaie impozit. Păi frumos vă șade, taicilor? Vă uitați strâmb dacă vreo babă sărmană de la țară nu achită acatistele, dar, când vine vorba să plătiți impozitele, spuneți cu niște figuri umile și cuvioase: Așa e legea, taică!. Sute de mii de hectare în Argeș - neimpozitate Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului deține suprafețe impresionante de teren pe care le administrează după bunul plac și pentru care nu plătește impozite. Așa a decis Executivul, ca Biserica să fie scutită de la plata impozitelor pe terenuri și de la plata impozitelor privind tranzacțiile imobiliare. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, aflată sub cârmuirea Înalt Preasfințitului Calinic, deține cele mai mari suprafețe de teren în zona Curtea de Argeș. Conform informațiilor noasŹtre, în Curtea de Argeș, biserica are în posesie terenuri și imobile în nouă locații diferite și aici e vorba doar de terenurile intabulate și recuŹnosŹcute oficial. Astfel, biserica deține într-o locație 50.000 de mp, într-un alt punct 391.500 de mp și 380.263 mp. Tot în orașul de reŹșeŹdință a ÎPS-ului, fețele bisericești sunt proŹprieŹtare pe următoarele suprafețe de teren: 78.118 mp, 4.291 mp, 2.500 mp, 5.000 mp, 28.631 mp, 106.368 mp și 1.250 mp. Pe lângă aceste suprafețe, biserica mai deține și imobile pe care le administrează, dar pentru care nu plătește impozite. În Pitești, are în proprietate doar 452 mp în Trivale și 500 de mp în Craiovei, dar neoficial proprietățile ar fi mult mai întinse. La Călinești, deține 316 mp într-un punct și un imobil și 6.400 mp în altă zonă. În Topoloveni, pe numeŹle Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului este înregistrat chiar și un apartament de 72,76 mp, alte imobile și un teren cu o suŹpraŹfață de 463 mp. La Buzoiești, are în proprietate 146,20 mp, iar la Ștefănești - 160 mp într-o locație și 1292 mp într-alta. În comuna ascov, la Valea Ursului, popii sunt proprietari pe o suprafață de 1.000 de mp, cel puțin până la acest moment. 100 de miliarde - rulate anual de Arhiepiscopie Mai ceva ca o afacere de succes, Arhiepiscopia ArgeŹŹșului și Muscelului rulează sume la care enoriașul de rând nici nu visează. Pentru fiecare eveniment din viața creștinilor Biserica își ia cota parte, fie că e vorba de nunți și botezuri, fie de pomeni și înmormântări. Banii proveniți din taxele de oficiere a slujbelor aduc anual Bisericii argeșene venituri de aproximativ 100 de miliarde de lei. Parohiile mai bogate sunt considerate cele din municipii și orașe, unde taxele sunt mult mai mari decât la țară, dar și cele care au în administrare cimitire, urmașii celor plecați la Cel de Sus fiind nevoiți să respecte rituŹalurile, conform tradiției creștin-ortodoxe, timp de șapte ani. În plus, și din comercializarea anumitor produse se aduc venituri consistente la bugetul biseŹricii, sume care de altfel nu pot fi controlate de nimeni, în condițiile în care nicio biserică nu eliberează chitanțe când vinde lumânări, calendare, icoane și tot felul de alte obiecte bisericești. Parohii și mănăstiri În cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, sunt înregistrate, la acest moment, nu mai puțin de 450 de parohii, iar numărul preoților din județ se ridică la 600. Schiturile și mănăstirile din județul nostru, în număr 30, sunt cunoscute atât în țară, cât și în străinătate. Numai la Mănăstirea Curtea de Argeș vin anual sute de mii de pelerini din toate colțurile lumii. Nu există același flux de vizitatori la toate mănăstirile din Argeș, însă în topul celor mai vizitate se numără Nămăiești, Robaia, Corbii de Piatră ori Cetățuia Negru Vodă. Obiecte de patrimoniu Și la acest capitol Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului stă foarte bine, numărându-se printre cele mai bogate instituții ale Bisericii Ortodoxe Române. Dacă este de notorietate faptul că două dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni din țară se regăsesc în Argeș, puțini cunosc faptul că tot în județul nostru instituția bisericii deține valori de patrimoniu, precum pocale de argint și aur, icoane din aceleași materiale prețioase, cărți vechi de o valoare inestimabilă, unele unicate, precum și nenumărate alte obiecte care și-ar găsi în orice moment locul în marile muzee ale lumii. Palatul episcopal Piscu Negru Palatul episcopal din zona montană Piscu Negru, aflat la câteva zeci de kilometri de reședința de la Curtea de Argeș, este, de asemenea, una dintre cele mai mari investiții ale Bisericii Ortodoxe din județ. Este cunoscută ca fiind reŹșeŹdința preferată a Înalt Preasfințitului Calinic și a fost construită în urmă cu câțiva ani. Palatul patriarhal Dragoslavele O altă reședință cu renume în sistemul BOR este Schitul Dragoslavele, situat în localitatea cu același nume. Aici se află reședința de vară pusă la disŹpoŹziția Patriarhului Bisericii Ortodoxe. Este o tradiție păstrată de pe vremea Preafericitului Patriarh Iustinian ca mai-marii BOR să vină la odihnă o dată pe an, vara, la Schitul din DraŹgosŹlaŹvele. Acesta este un imobil de paŹtriŹmoniu, care a fost reŹfăcut și moderniŹzat, ultima lucrare de acest gen fiind înŹreŹgisŹtrată la niveŹlul anului 2007. Afacerile Arhiepiscopiei Și, pentru că vorbim despre una dintre cele mai bogate Arhiepiscopii din țară, făcând comparație cel puțin cu eparhiile vecine, preoții și călugării argeșeni stau bine și la capitolul afaceri. Trei soŹcietăți comerciale apar în doŹcuŹmentele oficiale bisericești. Una dintre ele, care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, Filotheos, a fost înŹfiinŹțată în anul 2001 și fiŹguŹrează având ca asociat unic MăŹnăstirea Curtea de Argeș și ca adŹmiŹnistrator pe Ciprian Orobeți. O altă firmă patroŹnaŹtă de către oamenii în sutane este Ortos Ag, înŹfiinŹțată în anul 2008 și care se ocupă cu producerea și comerŹcializarea produselor de panificație. Societatea Ortos Ag are ca asociat unic Arhiepiscopia ArŹgeŹșului și Muscelului, iar ca adŹmiŹnistratori - pe păŹrinŹtele Ion Dudaș și pe o anume Maria Dinu. Cea de-a treia sociŹeŹtate comercială care se află sub patronajul fețelor bisericești vizează Centrul de Pelerinaj Sfânta Filofteia, a fost înființată anul trecut și își desfășoară acŹtivitatea într-o locație situată pe strada Ion Ștefănescu din Pitești. Având ca asociați Arhi-episcopia și Parohia Sfântul Pantelimon și ca adminisŹtraŹtor pe Ștefan-Ciprian Vuțan, Casa Pelerinul desfășoară în principal activități de turism. Avem soarta pe care o meritam.Avem biserici pline de popi grasi si nu suntem interesati sa avem spitale noi,utilate in care oamenii sa se trateze.Nu avem scoli in care sa primim "lumina divina", in schimb suntem condamnati de mai marii nostri "sfinti parinti" sa fim o natie de analfabeti, bolnavi pironiti in evul mediu . HALAL SOARTA. De ce Puterea nu impoziteaza BISERICA ? Pentru ca i-au ajutat in alegeri si au interesul ca poporul sa fie cufundat in prostie si superstitii.
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
|
|

he,he,he ! Dragon ,zici ? ca an sau luna de nastere sau ora ? ca e important ! hai, nu te mai da sfios si da-mi niste date ! ....ti-oi fi spus legenda nasterii lui Alexandru Macedon ,legata strict de Steaua sub care s-a nascut ?