back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 >> Sari la pagina:

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 August 2010, ora 22:18

De la: tutenes, la data 2010-08-24 18:05:33Yorick
"in cele din urma:
"Si pentru a imi demonstra ca ma insel , un exemplu concret ar fi pentru mine sa dovedesti ca intentia acelui preot a fost sa ii raneasca pe parintii bebelusilor in cauza ."
De ce vrei sa bati potcoave la cai morti?
Eu cred ca am explicat destul de limpede ca nu-l acuz de rea-intentie ci de prostie.
Nu pot sa demonstrez ca a avut o asemenea intentie , pentru ca n-am crezut nici o clipa ca a avut o asemenea intentie. In schimb , am afirmat ca nu isi da seama care e rostul sau ca popa, si ca ar trebui sa isi schimbe profesia cu cea de sudor. Daca e incompetent , nu-i nimic - poate sa-si schimbe cariera.
Ce anume e neclar din acest mesaj? Nu-mi mai solicita sa demonstrez CEEA CE NU AM AFIRMAT.
Eu voi incerca intotdeauna sa demonstrez DOAR CEEA CE AM AFIRMAT."
Bun , atunci spune tu ce ai vrut sa spui cand ai afirmat : "Mai vii sa le intorci cutitul in rana spunand ca : "au impiedicat mantuirea propriului copil si ca vor da socoteala in fata lui dumnezeu" ?
Trebuie sa fii complet tembel sa spui asa ceva unor oameni care tocmai si-au pierdut copilul intr-un incendiu. Asta denota o totala lipsa de compasiune pentru proprii semeni, mai ales cand acestia au nevoie de sprijin psihologic pentru ca-s suferinzi."
Eu ti-am aratat ca acel preot foloseste timpul viitor in afirmatiile sale , dar tu afirmi aici ca el a fost tembel si lipsit de compasiune atunci cand a spus asta parintilor bebelusilor respectivi .
Asta ai de demonstrat , anume ca el s-a adresat parintilor respectivi , si nu celor din viitor care vor trece prin situatii similare .
"Chestia cu "daca depasesc un anumit nivel" am citit-o , insa am ignorat-o din cauza ca e extrem de vaga. Totusi raspund la ea daca imi atragi atentia ca ar trebui sa raspund." Cred ca duci un pic la absurd problema - daca pana acum un anumit nivel nu a fost definit in mod precis , golind cuvantul nivel de substanta si continut , atunci cred ca ar trebui sa nu il mai folosesti vreodata ca nu cumva sa nu fi vag , caci vad ca la tine precizia este criteriul de judecata in acest caz .
Si totusi anumite nivele pot fi definite cred eu , macar prin conventie sau printr-un acord multiplu .
"Si as gasi absurd sa ma cenzurez de teama ca o sa ofensez pe vreun delicat. "
Aici cred eu ca problema trebuie pusa altfel ; cred ca discursul trebuie ajustat de asa maniera incat sa nu-i jignim pe interlocutorii nostrii , cu o singura precizare - adevarul trebuie spus cu orice pret , fie ca ofenseaza sau nu , fie ca jigneste sau nu . Totusi , si in aceste situatii trebuie diplomatie .
"Daca vrei sa joci cartea ofensei pana la capat , ai grija cum te porti. Pentru ca e suficienta o cautare foarte sumara pentru a descoperi ca utilizatorul Tutenes a numit pe un altul "bolnav psihic frustrat". Sau ca i-a aruncat in fata altei persoane ideea ca ei, sectantii (apropo si tu esti sectant din perspectiva lor, daca nu stiai) cica traiesc in promiscuitate morala.
Suna cunoscut?"
Suna cunoscut , si imi asum in intregime ce am spus .
M-ai prins cu mata-n sac !
Insa daca vrei sa fi corect pana la capat , trebuia sa precizezi totusi ca aceste exprimari ale mele nu sunt frecvente . Mai mult , din cele peste 1500 de mesaje ale mele de pe acest forum , doar in cateva (sub 5) folosesc cuvinte asa dure .
Si ar fi trebuit sa precizezi un pic contextul in care le-am spus .
Prima etichetare , aceea cu bolnav psihic frustrat , ii era adresata unui individ care neancetat injura si loveste in ce am eu mai sfant , anume in credinta crestina . Individul asta nu scapa nici un prilej sa isi bata joc folosind un limbaj de care si birjarii s-ar fi speriat de tot ce este sfant pentru crestini .
Si tot agata mesajele mele desi eu i-am spus ca nu mai avem ce discuta .
In aceste conditii , am folosit un limbaj mai dur , dar care exprima adevarul din punctul meu de vedere , pentru a scapa pe viitor de incercarile sale de a mai discuta cu mine , si in speranta ca poate poate se va mai potoli .
Pana acum a functionat , si sper ca si de acum incolo .
" sectantii (apropo si tu esti sectant din perspectiva lor, daca nu stiai) cica traiesc in promiscuitate morala." - chiar nu ma intereseaza cum ma considera ei , atat timp cat se situeaza pe pozitii irationale si ilogice .
Pentru exemplificare , uite definitia cuvantului secta : SÉCTÃ, secte, s. f. Comunitate religioasã desprinsã de biserica oficialã respectivã .
Asa ca este total incorect si irelevant ca ei pot sa ma considere pe mine sectant - poate ar trebui sa tina seama de unele minime conventii semantice mai degraba .
Cat despre promiscuitatea morala in care zac sectantii , iarasi contextul in care am afirmat asta ar fi fost necesar pentru impartialitate .
Acei sectanti spuneau despre ortodocsi , asa la gramada ca sunt o adunatura de certati cu legea , de infractori , de imorali .
Asta in conditiile in care ei se bat pe ajutoarele pe care le primesc din strainatate , mint cu nerusinare si apoi afirma de ceilalti ca mint dupa principiul hotul striga hotii , sau isi omoara copii in "biserica " dupa care se sinucid ( vezi cazul "preotului" unitarian ) ; in aceste conditii este culmea fatarniciei sa afirmi de ortodocsii ca sunt imorali iar ei sunt fara pata .
Dupa parerea mea , adevarul trebuie spus asa cum este el , fara retusuri iar folosirea unor cuvinte mai dure uneori se impune ; poate asa se vor scutura si ei din amorteala si atatcuprinzatoarea multumire de sine in care zac si vor cauta si ei sa afle adevarata credinta .

Bravo, domnu' Tutenes! Asta e un comentariu care aproape ca ma face sa cred ca poti purta un dialog, Te-ai legat de argumentele care ti s-au prezentat si ti-ai sustinut pozitia intr-un mod destul de coerent.
Dar, bineinteles, am si eu cateva lucruri de spus.

Se intampla destul de des in vorbire sa folosesti unele expresii sau forme gramaticale care sunt interpretabile. Prin urmare, atunci cand cineva te intreaba: "ce vrei sa spui cu asta?" esti dator sa oferi explicatii suplimentare, care sa clarifice ce ai vrut sa spui.
Eu am facut aceasta clarificare in mesajul pe care l-am scris pe 21 august ora 16:27 .
Tu imi cerusei intr-un mesaj anterior sa demonstrez ca a fost vorba de rea intentie din partea preotului. Eu mi-am dat seama ca m-ai inteles gresit si am oferit acele clarificari ale pozitiei mele , care sa iti permita tie sa intelegi la ce anume ma refer si care sunt reprosurile pe care le am la adresa acelui preot. Si ti-am scris negru pe alb ca nu m-am referit la INTENTIE rea din partea preotului ci m-am referit la EFECTUL real pe care il au vorbele sale in acel context.
Exprimarea mea initiala era una retorica. "Mai vii sa invarti cutitul in rana..." sensul fiind: "asta e oare ce ar fi trebuit sa zica? nu-si da seama ca raneste?"
Dar , avand in vedere ca nu intelesesei sensul in care am folosit expresia, AM OFERIT CLARIFICARILE!
Ei bine, din momentul in care am oferit acele clarificari, tu trebuie sa iei act de ele, pentru ca tocmai asta este rostul lor. Prin urmare , orice replica ar fi urmat din partea ta , trebuie in mod necesar sa se adreseze pozitiei mele reale, cea pe care o clarificasem. Daca adresezi o replica unei pozitii pe care eu de fapt nu o detin, inseamna ca te adresezi altcuiva si nu mie. E ceea ce denumesc englezii "straw-man".
Deci, in acest context, nu e posibil ca peste 2 zile DUPA ce eu mi-am clarificat pozitia, sa revii cu un mesaj care sa imi solicite "sa dovedesti ca intentia acelui preot a fost.." (mesajul tau din 23 august ora 15:07).
Asta inseamna ca nu ascultasei nici o iota din ce spusesem cu doua zile mai devreme legat fix de aceasta neintelegere. Eu ma achitasem de obligatia de a imi clarifica pozitia, iar tu nu ai luat act de asta. Cred ca nu port vreo vina ca nu m-ai inteles, pentru ca nu imi pot imagina o exprimare mai limpede decat asta: "Sunt doua lucruri diferite! Una este INTENTIA (despre care n-am vorbit) si altul este EFECTUL (despre care am vorbit)" -- mesaj, eu, 21 august.
In concluzie , sper ca nu imi vei solicita iar peste cateva zile sa dovedesc ca popa a avut intentia...
Obisnuieste-te sa raspunzi la (sau sa ataci) pozitiile reale pe care le au alti oameni, mai ales cand acestia fac eforturi sa le defineasca cat mai precis.
In situatiile in care pozitiile altora nu sunt clare, esti binevenit sa soliciti oricate lamuriri. Insa ceea ce nu e permis este sa nu tii cont de ele.

Un alt lucru pe care trebuie sa il repet, desi am mai dat raspuns la el:
Nu functioneaza argumentul ca popa a vorbit la viitor, si ti-am spus si DE CE in mesajul meu din 20 august , ora 21:33. Ti-am explicat de-a fir a par ca IN REALITATE acei parinti SE INCADREAZA in categoria la care face referire popa (categoria fiind :parinti care nu-si boteaza copilul si acesta moare). Dar , mai mult decat atat , TU INSUTI ai fost de acord ca se incadreaza!!! (mesaj - tu, 21 august ora 11:44).
Si acum ce faci? Revii asupra lucrurilor cu care ai fost de acord? Ce propui, sa facem "tabula rasa" si sa reluam discutia din momentul zero? E necesar oare sa batem pasul pe loc?
Trebuie sa te hotarasti : ori parintii respectivi se incadreaza in categoria generala despre care vorbeste popa, ori ba! Nu poti sustine simultan ambele pozitii , pentru ca-s contradictorii.
Intre noi fie vorba , ti-as sugera sa nu te obosesti in aceasta directie, pentru ca la o lectura mai atenta a citatului popii vei constata ca un singur verb e la viitor ("vor suporta" [consecintele]) iar celalalt e la un prezent continuu ([parintii care] "nu isi boteaza") . Din punct de vedere logic, chiar daca s-ar fi adresat doar acestor parinti si nimanui altcuiva, consecintele la care se refera ar fi fost tot la viitor.
Din punct de vedere gramatical poti sa folosesti verbul din propozitia subordonata la trecut, prezent sau viitor , iar cel din propozitia principala la viitor. Spre exemplu:
a. Cine nu si-a botezat copilul va suporta consecintele.
b. Cine nu-si boteaza copilul va suporta consecintele.
c. Cine nu-si va boteza copilul va suporta consecintele.
Formularea folosita de popa este intr-un prezent continuu si semnifica : cine nu isi boteaza copilul (pana ca acesta sa moara, este subinteles) , va suporta consecintele. Semnificatia este una generala, se refera la toti , din trecut prezent sau viitor care se gasesc in aceasta situatie.
Lasand la o parte gramatica, pentru ca in mod sigur, oamenii obisnuiti nu au asta in cap, chiar daca am accepta asa fara sa stam prea mult pe ganduri, ideea propusa de tine (adica popa s-a referit la viitorii parinti) , intram intr-o serie de alte probleme de natura teologica de data asta.
Apare intrebarea : daca popa se refera la viitorii parinti , care-i soarta alora de dinainte? Oare ei sunt scutiti de a da socoteala? si daca da, oare asta nu ar insemna un tratament inegal pentru cei viitori? (cu siguranta nu vei dori sa-mi spui ca nu se va mai intampla vreodata ca un copil sa moara nebotezat). Si daca nu, oare nu tocmai asta e semnificatia de care vrei sa fugi?
Si sunt multe alte probleme care se ivesc oricum ai da-o. Probabil s-ar putea scrie un tratat intreg doar pe tema asta. Lucrurile ar deveni si mai complicate daca te-ai apuca sa-i ceri socoteala popii : "da' de unde stii , musiu?" Si s-ar afunda si mai tare intr-o mlastina din care-i va fi greu sa iasa, in loc sa stea pe pamant ferm.

Sa incerc totusi sa revin la alt subiect , care e un pic mai legat de realitate, si anume cum ne purtam unii cu altii.
Dupa cum spusesem si in mesajul precedent, eu fac anumite reprosuri acelui popa in baza unui criteriu personal, lucru pe care l-am specificat, de altfel, inca din primul mesaj legat de acest subiect.
Ma citez:
"Sunt convins ca majoritatea credinciosilor pur-sange nu vor fi de acord cu termenul folosit de mine.
Ma rog...
Din punctul meu de vedere e o totala nerozie sa [..]"
In mesaje ulterioare am incercat sa motivez de ce consider ca acel criteriu are o anume valabilitate. Mai precis pentru ca oamenii cu o oarecare autoritate sunt judecati diferit, datorita raspunderii pe care ar trebui sa o poarte. Daca-i dai 1000 de lei lu' cumnatu' Costica ca sa investeasca la bursa , nu poti sa te superi pe el cand ii pierde. Insa daca ii dai unui broker te astepti sa aiba habar ce face, si sa poarte si o doza suplimentara de raspundere. Asta e aceeasi judecata pe care o aplicasem in cazul popii.
Pe de alta parte nu judec cu aceeasi moneda pe toti ceilalti , deoarece acestia nu poarta aceeasi raspundere. DAR , folosesc o moneda comuna pentru a ma judeca pe mine insumi si pe toti ceilalti care sunt in categoria "oameni obisnuiti" ca si mine. Poate ca pe popa sau pe psiholog (sau pe broker-ul din exemplul precedent) ii judec mai aspru , in domeniul (si STRICT in domeniul) in care ar trebui chipurile sa fie pregatiti. Insa pe tine te judec dupa criterii care mi se aplica si mie.
Ca urmare, nu te judec foarte aspru pentru expresiile pe care le-ai folosit. Le-am pomenit doar ca sa iti atrag atentia ca exagerezi cu "imi repugna cei care.." si ca sa iti arat ca poate nu esti chiar consecvent.
Ca regula generala, e de preferat sa evitam pe cat posibil sa recurgem la asa ceva. Si probabil unii se mai si straduiesc in aceasta directie. Dar ... oameni suntem. Nu putem intotdeauna sa fim calmi. (poate cu exceptia catorva asceti tibetani... sau de-alte natii... cine stie..) .
Asa ca mai spun inca o data: imi dau seama ca e destul de greu sa nu mai rabufnesti din cand in cand. Din acest motiv nici nu doresc sa impun criterii draconice prin care sa scot ochii oricui pentru orice mica abatere. O lege care pedepseste 90% dintre oameni este inevitabil proasta.
Din perspectiva mea nimeni nu-i doar bun sau doar rau. E doar o balanta care inclina mai mult sau mai putin in cate o parte , dar nici un taler nu-i gol.

Ok , sa lasam consideratiile filosofice, si sa vorbim de ceva concret.
Secta si definitia.... hmm... esti oare sigur?
Sa stii ca dupa definitia data de tine eu am impresia ca esti sectant fara drept de apel. Ce-i aia biserica oficiala? O fi cumva BOR? Imi amintesc oare corect ca ai zis ca apartii de ortodoxia de tip vechi? Nu cumva v-ati desprins de biserica oficiala in urma cu ceva vreme? Vezi cum calci pe grebla si te miri ca te lovesti la cap?
Eu cred ca definitia aia pe care ai dat-o , chiar daca o fi din vreun dictionar, nu a gasit formularea cea mai fericita.
Mai intai .. nu poate fi vorba de nici o biserica oficiala. Oficiala in ochii cui? Ai statului? S'avem pardon , dar nu se-accepta! Eu unul sustin separarea bisericii de stat si libertatea de constiinta (care include libertatea de religie).
Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia.
In acest context, crezi ca poti sustine afirmatia :
"poate asa se vor scutura si ei din amorteala si atatcuprinzatoarea multumire de sine in care zac si vor cauta si ei sa afle adevarata credinta ."
hmm... "adevarata"? oare?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 24 August 2010, ora 22:23

De la: gabigabi, la data 2010-08-24 17:28:57
De la: Yorick, la data 2010-08-23 20:58:52
De la: gabigabi, la data 2010-08-23 18:42:35
he,he,he ! Dragon ,zici ? ca an sau luna de nastere sau ora ? ca e important ! hai, nu te mai da sfios si da-mi niste date ! ....ti-oi fi spus legenda nasterii lui Alexandru Macedon ,legata strict de Steaua sub care s-a nascut ?

Habar n-am. In urma cu mai mult de un deceniu m-am uitat intr-un zodiac chinezesc ca sa vad ce sunt , dar n-am retinut criteriile, ci doar numele zodiei.
Insa, repet, sunt doar bazaconii. Nu te chinui sa-mi gasesti niste asocieri cu influenta astrelor pentru ca o sa te iau in ras. Nu intr-un mod malitios, insa ce vrei sa fac daca le consider bazaconii?
Cat priveste legenda cu nasterea lu' Alexandru Macedon, aia poti sa mi-o zici. Sunt capabil sa gust o poveste, in ciuda faptului ca stiu ca e o simpla poveste.

OK ! legenda spune si, am citit-o in acea carte populara care se cheama " ALEXANDRIA" ca, la momentul nasterii sale, mama sa Olimpia era asistata de astrologul curtii regale, nimeni altul decit Aristotel....povestea da de inteles foarte clar ca adevaratul tata al lui Alexandru, nu era regele Filip.....ei ,si, venindu- timpul sa nasca, astrologul urmarea cu mare atentie mersul stelelor pe cer si-i cere Olimpiadei SA SE MAI TINA PUTIN ca daca naste in acea clipa, va naste om de rind ....apoi, continuind observarea cerului, ii spune ca de va naste in chiar clipa aceea, sub acea Stea, ce stralucea deja ,sus pe cer, copilul ce se va naste sub ocrotirea ei va Cuceri lumea ..... mai apare si un vultur ce scapa din gheare un ou ce cade la pamint si se sparge ,iesind din el un mic serpisor care inconjoara aproape oul,dar cind sa intre la loc, moare si astrologul interpreteaza aceste semne ca fiind prevestirea vietii copilului nascut in acea clipa : vulturul este destinul, oul e pamintul cucerit de catre Alexandru ( serpisorul ) si care, desi doreste sa se intoarca acasa, nu reuseste si moare departe de casa.....ideea este ca fiecare om isi are Steaua lui .....de unde si expresia " vai de steaua lui !"

Asa si cu isus....vai de steaua lui....

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 25 August 2010, ora 15:17

draga Yorick ,
"Nu functioneaza argumentul ca popa a vorbit la viitor, si ti-am spus si DE CE in mesajul meu din 20 august , ora 21:33. Ti-am explicat de-a fir a par ca IN REALITATE acei parinti SE INCADREAZA in categoria la care face referire popa (categoria fiind :parinti care nu-si boteaza copilul si acesta moare). Dar , mai mult decat atat , TU INSUTI ai fost de acord ca se incadreaza!!! (mesaj - tu, 21 august ora 11:44)."
S-or incadra mai parintii aceia acolo , insa esti tu sigur ca popa respectiv s-a referit la parintii in cauza si nu a transmis decat o atentionare pe viitor ?
Apoi , fiindca tot sustii ca preotul a fost nerod , tu cum ai fi formulat atentionarea respectiva , fara ca sa existe posibilitatea ca vreun parinte in cauza sa fie lezat ( intre noi fie vorba cred ca nici unui parinte in cauza nu i-a ars sa citeasca presa ) ? Lansand totusi avertismentul pentru parintii care se vor afla in aceasta situatie in viitor , anume ca vor raspunde in fata lui Dumnezeu daca va muri copilul nevinovat , caci omul trebuie informat si de consecintele actiunii/inactiunii sale !

Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 25 August 2010, ora 15:21

"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia."
Absolut toate sunt secte , inclusiv aproape toate din America ,mai putin biserica ortodoxa de acolo .
Tot ce s-a desprins din Biserica crestina , luand-o pe alt drum este secta .
Din acest punct de vedere numai ortodoxia a ramas Biserica , restul sunt secte - adevarul acesta poate fi dovedit atat istoric cat si dogmatic .

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 00:20

Biserica in Aeroport

Pe data de 18 decembrie 2003, Patriarhia Românã, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, a inaugurat capela Sfântul Ilie, din incinta Aeroportului Internaþional “Henri Coandã”, din Bucureºti. Chiar dacã au trecut aproape ºapte ani de atunci, în afarã de angajaþii care lucreazã aici, puþini sunt însã cei care ºtiu de existenþa acestei bisericuþe din terminalul “plecãri internaþionale”.

Potrivit Patriarhiei Române, micuþa, dar impresionanta capelã, are o minunatã picturã în stil bizantin, iar aici se pot sãvârºi mai multe Sfinte Taine creºtine, precum botezul, cãsãtoria, împãrtãºania sau spovedania. Pentru cã lãcaºul nu dispune de un altar, preotul nu poate oficia însã Sfânta Liturghie din fiecare duminicã.

Tot articolul poate fi citit pe site-ul ziarului Libertatea

Garile de ce nu au Biserica? Jenant...

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 00:24

De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:21:50"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia."
Absolut toate sunt secte , inclusiv aproape toate din America ,mai putin biserica ortodoxa de acolo .
Din acest punct de vedere numai ortodoxia a ramas Biserica , restul sunt secte - adevarul acesta poate fi dovedit atat istoric cat si dogmatic .

un bou perfect dogmatic este un bou crestin ortodox,ce alegi,sa fii bou pur si simplu,sau un bou crestin-ortodox,plin de dogme si irational...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 00:28

De la: XYW, la data 2010-08-26 00:20:10
Biserica in Aeroport

Pe data de 18 decembrie 2003, Patriarhia Românã, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, a inaugurat capela Sfântul Ilie, din incinta Aeroportului Internaþional “Henri Coandã”, din Bucureºti. Chiar dacã au trecut aproape ºapte ani de atunci, în afarã de angajaþii care lucreazã aici, puþini sunt însã cei care ºtiu de existenþa acestei bisericuþe din terminalul “plecãri internaþionale”.

Potrivit Patriarhiei Române, micuþa, dar impresionanta capelã, are o minunatã picturã în stil bizantin, iar aici se pot sãvârºi mai multe Sfinte Taine creºtine, precum botezul, cãsãtoria, împãrtãºania sau spovedania. Pentru cã lãcaºul nu dispune de un altar, preotul nu poate oficia însã Sfânta Liturghie din fiecare duminicã.

Tot articolul poate fi citit pe site-ul ziarului Libertatea

Garile de ce nu au Biserica? Jenant...

Vã scriu astãzi ca sã înþelegeþi de ce avem nevoie de mai multe biserici. Vã scriu cã sã rãspund unui articol care mi-a fãcut bãtrâna inima sã sângereze de durere, un articol scris aici de un ateu vândut satanei. Ateu care se supãrã cã existã o capelã în aeroportul Henri Coandã.

Pãi mãi puiule de belzebut care eºti tu, de ce sã nu fie? Cum vrei sã se curateasca bunul creºtin înainte sã se urce în avion ºi sã stea mai aproape de Dumnezeu? Tãicuþul Ceresc ne vrea curaþi, de aceea o rugãciune e bunã de spus înainte de decolare. La fel ºi dupã aterizare, sã-I mulþumim cã ne-a lãsat în viaþã ºi de data asta. Aºa sã ºtii ºi Dumnezeu sã aibã în grijã scârbavnicul tãu suflet.

Nu avem destule locuri de rugãciune. Ar trebui, zic eu, sã fie în fiecare garã, în fiecare staþie de autobuz, troleibuz sau tramvai. Ar trebui sã ne facem toþi altar la oglinda retrovizoare, dacã avem maºina, iar dacã nu, sã atârnãm mãcar una de ghidonul bicicletei, de casca de motociclist ºi – de ce nu – de gâtul calului de la cãruþã ºi a boului de la jug. Numai aºa putem dovedi cã suntem un popor creºtin de mii de ani, 99% ortodox. De restul paginilor nu ar trebui sã ne pese, are Maica Precista grijã de ei.

Ar trebui puse locuri de rugãciune la fiecare colþ de stradã unde lucreazã fetele noaptea, astfel încât bunul creºtin sã se roage pentru mântuirea sufletului lor, aºa cum ne învaþã Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava:

,, Sfinþeºte Doamne aceasta p.u.l.ã. ºi prin ea sfinþeºte, mântuieºte ºi du pe calea cea dreaptã pe cea care o va înghiþi.

Aliluia si Amin+++

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 00:34

De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:17:13draga Yorick ,
"Nu functioneaza argumentul ca popa a vorbit la viitor, si ti-am spus si DE CE in mesajul meu din 20 august , ora 21:33. Ti-am explicat de-a fir a par ca IN REALITATE acei parinti SE INCADREAZA in categoria la care face referire popa (categoria fiind :parinti care nu-si boteaza copilul si acesta moare). Dar , mai mult decat atat , TU INSUTI ai fost de acord ca se incadreaza!!! (mesaj - tu, 21 august ora 11:44)."
S-or incadra mai parintii aceia acolo , insa esti tu sigur ca popa respectiv s-a referit la parintii in cauza si nu a transmis decat o atentionare pe viitor ?
Apoi , fiindca tot sustii ca preotul a fost nerod , tu cum ai fi formulat atentionarea respectiva , fara ca sa existe posibilitatea ca vreun parinte in cauza sa fie lezat ( intre noi fie vorba cred ca nici unui parinte in cauza nu i-a ars sa citeasca presa ) ? Lansand totusi avertismentul pentru parintii care se vor afla in aceasta situatie in viitor , anume ca vor raspunde in fata lui Dumnezeu daca va muri copilul nevinovat , caci omul trebuie informat si de consecintele actiunii/inactiunii sale !

Acest articol nu e spam, citeste si trimite-l la cel putin 10 persoane, pentru mintuirea ta

Dupa cum ati observat, dragi enoriasi, eu reprezint tot ceea ce v-ati dorit in ultimii ani, adica suflul crestin modernizat, simplificat si mult imbunatatit. Acest site, prin parintii lui, propovaduieste o religie perisata, invechita si neconforma cu realitatea actuala (barba parintelui Daniil si stilul Taicului Terezu dovedesc asta).
Eu va voi aduce adevarata iluminare, prin umila persoana a predicatorului si evanghelistului John Wayne. John Wayne se afla pentru prima oara in tara noastra si nu trebuie ratat! La prima lui reprezentatie (pe stadionul Lia Manoliu, dupa meciul UTA Steaua – POLI Dinamo) veti avea acces cu 0,9% reducere! Oricum, biletul este putin mai ieftin decit la satanistii AC-DC!
John Wayne va efectua pentru dumneavoastra 3 miracole si 4 vindecari extraordinare a unor persoane absolut necunoscute din public (deci puteti aduce si cite un bolnav).
John Wayne a avut o copilarie chinuita in tara lui natala, USA. De mic s-a zbatut in ghearele crizei si a inflatiei, dar asta doar pina l-a cunoscut pe Dumnezeu. Primul lui contact l-a avut dupa ce a invatat sa citeasca, la virsta de 32 ani, prin sfinta revista Turnul de Veghere. Acolo a invatat cum sa interpreteze Biblia la modul corect si tot acolo a cunoscut niste oameni deosebiti.
John Wayne este un reformator si un vizionar! A declarat in repetate rinduri ca pe el nu-l intereseaza daca esti penticostal sau baptist, atita timp cit te inchini aceluiasi Dumnezeu (numit si Yehova, Baan sau alintat de multi – Mani). Acum John Wayne a sosit sa iti aduca si tie iluminarea. Nu rata!
Cultul nostru modern respecta toate principiile capitalismului si ale democratiei. A trecut rigiditatea crestinului traditional, acum se poate cinta, dansa si chiar fluiera in biserici. Predicatorul, asemeni oricarui parinte, poate dispune cum vrea de enoriasii lui, care nu se pling se sodomie sau te miri ce spurcaciuni, asemeni enoriasilor traditionali. In functie de suma oferita lunar, puteti dispune de reduceri la concertele de rock-crestin sau la manifestarile electorale ale familiei Bush.
Sintem o biserica apolitica si non-profit, de aceea te lasam sa alegi intre multele noastre culte: Martorii lui Iehova, Biserica Penticostala Elim, Betel, Emanuel, Biserica Baptista Maranata sau alte nume cu rezonanta biblica maxima. Pentru donatii si formular de inscriere ne poti contacta inclusiv pe Mess iar un reprezentant al nostru (sau chiar doi) imbracati frumos, curat si cu cravata, se vor prezenta sa va ia banii.
Pentru nelamuriri si rezervari la reprezentatia evanghelizatorului va rog sa ma contactati!
IN GOD WE TRUST!

P.S.
Pentru o demonstratie GRATIS a puterii Domnului puteti privi aici:
www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 00:38

Popa Petre, vrea sa-si atraga enoriasi!

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 00:41

De la: Will, la data 2010-08-26 00:38:27Popa Petre, vrea sa-si atraga enoriasi!

la sfantu_asteapta-n curte

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 August 2010, ora 10:11

Statistica:
In august 2010 in Romania exista 18.300 biserici si 6150 institutii de invatamant.
Nu am putut afla cat de frecventate sunt bisericile si mai ales cat "de pline cu enoriasi", dar am vazut ca acum se practica inconjurul lor in genunchi atat de rai am ajuns in fata popilor care accepta aceste metode de refacere a constiintei de vinovatie in fata lui Dumnezeu! Inca nu am cautat cati popi avem la 1.000 locuitori si cati dascali (invatatori, profesori, educatori) si mai ales cate cadre medicale.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 12:11

FLORIN CHILIAN-----CA-N VIATA
Popii au conturi in banca, cerurile nu-i incap
Oficiaza cununia intre Dumnezeu si Drac
Ca-n viata...
Nu le mai ajung argintii, pretul vanzarii a crescut
Se ineaca-n lacrimi sfintii, ne intoarcem la-nceput
Ca-n viata...
Popii umbla cu masina pe cand tu, un biet magar
Astepti binecuvantarea intr-o balta pe trotuar
ca-n viata...
Putini au ramas cu harul de-a ti-l da pe Dumnezeu
Atunci te rupe viata, alinarea vine greu
Ca-n viata...
Dumnezeu e pus la banca, sta in cont bine pazit
Popii nu mai fac vecernii, fac biserici cu profit
Ca-n viata...
Dumnezeul lor e banul care fiul l-a tradat
Au vandut pana si taina..Popo...popo, ochi de drac!
Ca-n viata...
Au ramas parinti cucernici prea putini si prea ades
Ei le-au sfaramat altarul, doamne, lacrimi au cules
Ca-n viata...
In biserica din suflet unde fug cand e prea greu
o sa puna guvernantii impozit pe Dumnezeu
ca-n viata...
Uite are popa vila, are barca cu motor
A uitat ce-i cumpatarea, raiul e in curtea lor
Ca-n viata...
Nu le mai ajung argintii, pretul vanzarii a crescut
Se ineaca-n lacrimi sfintii, ne intoarcem la-nceput
Ca-n viata...
Plange sus in cer Maria, lacrimi pe icoana noastra
Se mai nasc minuni pe lume, cine sa le-mpartaseasca?
Ca-n viata...
Se inchide-altaru-n suflet, ramai incuiat pe-afara
Nu mai da nimeni lumina Doamne pentru-a cata oara?
Ca-n viata...
Fariseii rad in strana, lumina e rupta pe cruce
Sub un munte de pacate, doamne cum le mai poti duce?
Ca-n viata...
Sta Andrei pripit prin geamuri colorate-n Voronet
Noi ne cumparam iertarea..Doamne..toate au un pret
Ca-n viata...

Mã bucur cã presa și blogurile au scris dupã inițiativa Realitatea despre grupul care susține taxarea BOR și a celorlalte culte (deși titlurile articolelor sunt pãrtinitoare punând BOR într-o poziție specialã de unde ar putea sã strige „persecuție”) și sper ca din ce în ce mai mulți oameni sã audã aceastã idee

Nu eram fan Florin Chilian, dar sunt de-acum.

Melodia asta trebuie pusã la difuzoare în faþa Patriarhiei : )

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 12:50

De la: g_alina, la data 2010-08-26 10:11:23Statistica:
In august 2010 in Romania exista 18.300 biserici si 6150 institutii de invatamant.
Nu am putut afla cat de frecventate sunt bisericile si mai ales cat "de pline cu enoriasi", dar am vazut ca acum se practica inconjurul lor in genunchi atat de rai am ajuns in fata popilor care accepta aceste metode de refacere a constiintei de vinovatie in fata lui Dumnezeu! Inca nu am cautat cati popi avem la 1.000 locuitori si cati dascali (invatatori, profesori, educatori) si mai ales cate cadre medicale.

Daca frecventai biserica mai des aflai si cati enoriasi vin la ea !! Iar in genunchi nu stai in fata popilor ci in fata lu Dumnezeu ,iar situatia profesorilor si a cadrelor medicale discut-o cu guvernul ,cu conducerea tarii , ca biserica nu are legatura cu asa ceva !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 12:55

De la: XYW, la data 2010-08-26 00:24:16
De la: tutenes, la data 2010-08-25 15:21:50"Drept urmare, orice culta religioasa este egala cu cealalta. Tu ai voie sa crezi ce vrei , dar si ei la fel. Pana cand nu produci vreo dovada ca culta ta reprezinta "adevarul" sunteti absolut egali in ochii mei. Nu te uita ca poate sunteti mai multi ortodoxi in Romania decat alte culte, pe care le numiti secte. S-ar putea ca in alte locuri (spre ex. SUA) ei sa fie mai numerosi s voi mai putini. In mod sigur sunt mai multi mormoni in SUA decat ortodoxi. Asta oare va transforma in secta? Zi tu, ca tu esti cu definitia."

un bou perfect dogmatic este un bou crestin ortodox,ce alegi,sa fii bou pur si simplu,sau un bou crestin-ortodox,plin de dogme si irational...???

Pai domnia ta ce ai ales sa fii ?? un...pur si simplu sau un ...crestin ortodox ? mai ales vad ca te amuza toate porcariile carpaciului Chilian F .

Ticu
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 13:26

De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:55:23

Pai domnia ta ce ai ales sa fii ?? un...pur si simplu sau un ...crestin ortodox ? mai ales vad ca te amuza toate porcariile carpaciului Chilian F .

TYCUSOR,PE VIITOR CAND MI TE MAI ADRESEZI,TE ROG FRUMOS SA PRECIZEZI CUM VREI SA ARATE RASPUNSUL MEU,IMPERTINENT SI OBRAZNIC CA TINE SAU FIN SI IRONIC,CUM AR TREBUI SA FIM TOTI,DESPRE BOUL DE MAI SUS,NENEA CAPUCINO CU OASE,LASA-L IN PLATA DOMNULUI,E PREA BOU SA MAI REALIZEZE CAT E DE BOU

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 13:29

Dacã e teocrație, pânã și prostu' satului aflã. Și o aflã în modul cel mai clar și dureros: banii se aruncã pe cruci de fier care valoreazã 13 miliarde de lei vechi, crucea mã-sii de treabã. Ce mã enerveazã cel mai tare e declarația țãranului acela ce zice cã-s bani la stat destui, dar la oameni nu-s. Bãi, sclavule, statul ar trebui sã fie în subordinea ta, nu invers!

Asta face religia din oameni, vite docile care acceptã umilirea cu un zâmbet tâmp pe fațã și fãrã a comenta nimic despre faptul cã hoții au averi imense și nici nu-s taxați...

Nu au drumuri, dar vor avea cruce de 13 miliarde lei vechi, din otel

Localnicii s-au inchinat cand au vazut lucrarea care se inalta in Pasul Tihuta. Crucea pentru care consiliul judetean Bistrita Nasaud a alocat anul trecut 13 miliarde de lei vechi nu este nici suflata cu aur si nici batuta in diamante. Este din otel, asezata pe un soclu urias din beton.

Cu frica de Dumnezeu, insa cu gandul la cele lumesti, oamenii marturisesc ca si-ar fi dorit ca banii sa fi fost investiti altfel. Oficialii sunt insa alta parere.

Liviu Rusu, presedinte Consiliul Judetean Bistrita: "Cu credinta nu putem glumi. O parte din cosilieri au votat acest proiect si noi am pus-o in aplicare. Costa 13 miliarde in totalitate, sapte miliarde soclul din beton si sase miliarde crucea. Este o emblema, un simbol intre cele doua judete. E un parteneriat intre consiliul judetean si Bartolomeu Anania."

Lucrarile la crucea din Pasul Tihuta au fost demarate anul trecut, in iulie, si acum sunt pe sfarsit. Peste doua saptamani va avea loc ceremonia de inaugurare.

Crucea mamelor voastre de hoți, acum plãtiți polițele pentru manipularea proștilor prin intermediul bisericii, nu?

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 13:37

Presa a prins idea cã taxarea BOR și a celorlalte culte ar putea face parte dintr-o strategie viabilã de ieșire din criza și o importantã sursã de venituri la bugetul de stat. Eu aș zice cã nu e doar pentru ieșirea din crizã, ci e un fapt normal. Cultele au privilegii multiple în mod nejustificat și sunt finanțate de noi toți, deși nu prea ajutã.

Investițiile BOR în programe sociale, dacã existã, sunt insesizabile (aceasta fiind singurul motiv pentru care o entitate ar putea cere în mod legitim scutirea de taxe).

Sentimentul de nemulțumire la adresa popilor nu este singular sau specific unei anumite categorii de oameni, ci, în general, persoanele care au intrat în contact cu clericii au rãmas cu un gust amar și și-au creat o imagine foarte precisã în ceea ce-i privește ca grup, deși pe ici pe colo sunt indivizi care merg contra curentului. Imaginea de ahtiați dupã bani și nesimțiți nu e una care le face cinste clericilor, dar este una care este foarte adevãratã, ba chiar s-a ajuns în situația ca preoții sã fie acuzați cã stricã cele mai importante momente din viațile oamenilor.

Iatã ce spun mai multe persoane despre preoții de la biserica Sf. Vineri din Pitești:

Vali: “Pot sã vã spun eu cât este taxa la Biserica Sf Vineri din Piteºti, în mai 2009: 900 de Ron (300 avansul + 600 dupã slujbã).

Acum probabil e și mai mult cã doar e crizã...

Anesya: “Eu am avut nunta la Sf Vineri în 2008 ºi am fãcut rezervãrile cu un an înainte. Noi am plãtit 2 milioane lei vechi, în care a fost inclus ºi corul, iar naºii au mai plãtit 5,5 milioane lei vechi. Menþionez cã am avut 2 preoþi. Dacã doreºti 3 sau 4, atunci preþul este mai mare. Preotul Mãrioara a sâsâit tot timpul ºi a avut mereu ceva de obiectat la adresa invitaþilor...ba cã vorbesc, ba cã stau jos...chestii din astea ºi, crede-mã cã îmi venea sa-i zic vreo douã. S-a luat pânã ºi de fetiþa naºilor sã nu mai arunce cu petale de trandafir prin bisericã...aproape cã începuse copilul sã plângã…”

Facem pariu cã nu le-a dat chitanțã decât pe maxim 2-3 milioane?

Rodica: “Eu regret cã am ales Biserica Sf. Vineri.... Mi-a plãcut foarte mult cum arãta ºi faptul cã are curtea amenajatã ºi poþi sã faci poze, dar preoþii sunt sub orice criticã. Tot timpul comenteazã, nu lasã pe nimeni sã se aºeze, jignesc fãrã nici o reþinere... nu credeam pânã nu am vãzut cu ochii mei... nu zici cã sunt oameni ai Bisericii!!!! Un sfat pentru cei care nu s-au hotãrât încã... mai gândiþi-vã! Nu alegeþi o bisericã pentru cum aratã, alegeþi-o pentru preotul care urmeazã sã vã cunune...”

Dupã cum spuneam, stricã momentele importante din viața oamenilor. Iar scopul pur financiar al preoților e evident, numai îndoctrinat sã fii sã nu observi.

Diana Zamfir a avut cununia religioasã pe 14 februarie 2009, la biserica Sf. Dumitru din Gãvana III. Ea le dezvãluie prietenelor ei suma pe care a dat-o preoþilor în bani noi: “Eu am dat 100 lei cotizaþia când am rezervat, apoi, naºilor, preoþii le-au spus sã dea cât vor ei, între 450 ºi 600 lei, încã 50 lei pentru bãiatul care era acolo ºi a mai dat si soþul meu o taxã de 100 sau 150 lei, dar nu ºtiu pentru ce a fost. Dacã ar fi sã adun totul, se ajunge la 800 lei noi”.

Uneori chiar creeazã certuri în familii care nici nu s-au format încã:

Petruþa are nunta pe 22 august 2009 ºi îºi exprimã îngrijorarea tarifelor pe site: “Vã rog din suflet, cei care aþi avut vara aceasta nuntã la Sf. Treime, spuneþi-mi cât aþi plãtit preoþii cã, am vorbit anul trecut ºi au zis maxim 6 milioane. Acum, cicã cer 10-12 milioane...naºii deja crizeazã…”

Așadar propun urmãtoarele:

* taxarea BOR și a celorlalte culte trebuie sã fie fãcutã; scopul mercantil al preoților e evident în societatea româneascã
* evitați sã fiți responsabili de jefuirea noastrã a tuturor prin jefuirea bugetului de stat în favoarea cultelor; declarația rãspicatã la referendum este o metodã legalã și eficientã în acest sens
* sfãtuiți-vã prietenii și cunoștințele sã evite preoții nesimțiți și informați-i care sunt aceștia, unde activeazã și prin ce fapte de vitejie fiscalã s-au remarcat; paraziții vor fi lãsați sã moarã de foame așa cum meritã

Ce mi se pare cel mai absurd și trist e cã miresele au puterea cea mai mare sã schimbe lucrurile și totuși acceptã sã fie cãlcate în picioare și doar se plâng între ele, fãrã sã-i zicã vreo vorbã nesimțitilor. Presiunea de a nu-ți strica una din cele mai importante zile din viațã se pare cã acționeazã unilateral și împotriva mirilor. Totuși e bine cã au curaj sã îi blameze mãcar pe internet pe nesimțiți.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 13:39

Azi un scurt intermezzo pur informativ. În blogosferã a apãrut un blog care s-a lãsat mul timp așteptat, mai ales cã autorul, ZDragomir, e un cititor vechi al blogurilor ateiste.

Puneți în blogroll, comentați și promovați blogul DumneZero:

dumnezero.blogspot.com/

Pe lângã acest blog, trebuie sã anunț cã sâmbãta asta, 28 august 2010 va fi prima Bere Blasfemicã Ieșeanã. Locul de întâlnire va fi localul Mojo, pe Cuza Vodã. Evenimentul e planificat sã aibã loc lunar în fiecare ultimã sâmbãtã a lunii cu pricina. Mai multe detalii pe forum. Baftã!

Aaa, da, dacã existã oameni îmbibați cu capul de religie și cred cã numele e ales ca sã le facã lor în ciudã sau o sã se ardã biblii, corane și vede la întâlnirile ãstea sã-și ia Rudotelul, Xanaxul sau ce au nevoie.

july

563 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 13:57

"Ce mi se pare cel mai absurd și trist e cã miresele au puterea cea mai mare sã schimbe lucrurile și totuși acceptã sã fie cãlcate în picioare și doar se plâng între ele, fãrã sã-i zicã vreo vorbã nesimțitilor. Presiunea de a nu-ți strica una din cele mai importante zile din viațã se pare cã acționeazã unilateral și împotriva mirilor. Totuși e bine cã au curaj sã îi blameze mãcar pe internet pe nesimțiți."

Da, majoritatea accepta din respect pt biserica, pt ...dracu stiu ce!
Dar stiu din proprie experienta , ca daca pui piciorul in prag lucrurile se pot schimba. Am platit cat am considerat eu si slujba a fost asa cum si cat am dorit. I-am zis foarte clar ca daca tine o slujba lunga ma intorc si ies.Nu suntem in evul mediu cand biserica putea dicta. Nu au decat sa se schimbe si ei daca vor sa mai aiba enoriasi.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 15:57

De la: XYW, la data 2010-08-26 13:26:05
De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:55:23

TYCUSOR,PE VIITOR CAND MI TE MAI ADRESEZI,TE ROG FRUMOS SA PRECIZEZI CUM VREI SA ARATE RASPUNSUL MEU,IMPERTINENT SI OBRAZNIC CA TINE SAU FIN SI IRONIC,CUM AR TREBUI SA FIM TOTI,DESPRE BOUL DE MAI SUS,NENEA CAPUCINO CU OASE,LASA-L IN PLATA DOMNULUI,E PREA BOU SA MAI REALIZEZE CAT E DE BOU

sml-confused0006: Daca raspunsurile vor fii impertinente si obraznice , asta depinde de educatia pe care o ai , dar eu vreau raspunsuri fara jigniri aduse bisericii , preotilor si mai ales credinciosilor facandu-ne "boi" si "vite docile " Sa stii ca oamenii care fac pe grozavii pe forum ascunzandu-se de un anonimat jignind biserica ca "cica cine mai sunt ca ei " devin penibili si lasati sa vorbeasca singuri !!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:03

De la: july, la data 2010-08-26 13:57:56 "Ce mi se pare cel mai absurd și trist e cã miresele au puterea cea mai mare sã schimbe lucrurile și totuși acceptã sã fie cãlcate în picioare și doar se plâng între ele, fãrã sã-i zicã vreo vorbã nesimțitilor. Presiunea de a nu-ți strica una din cele mai importante zile din viațã se pare cã acționeazã unilateral și împotriva mirilor. Totuși e bine cã au curaj sã îi blameze mãcar pe internet pe nesimțiți."

Da, majoritatea accepta din respect pt biserica, pt ...dracu stiu ce!
Dar stiu din proprie experienta , ca daca pui piciorul in prag lucrurile se pot schimba. Am platit cat am considerat eu si slujba a fost asa cum si cat am dorit. I-am zis foarte clar ca daca tine o slujba lunga ma intorc si ies.Nu suntem in evul mediu cand biserica putea dicta. Nu au decat sa se schimbe si ei daca vor sa mai aiba enoriasi.

Asa este, miresele au puterea sa schimbe si mirii dapai lucrurile religioase !!dar cine sunt de fapt "nesimtitii" ?

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:11

Domnilor!
Nu va ambalati chiar asa!
BISERICA
a fost una pina s-a rupt in doua.
Biserica Crestina, in sine este tot o secta, desprinsa de la Templul din Ierusalim.
Catolicii la vest, Ortodocsi la est.
Catolicii, ca sa impace "crestinii" incepatori au acceptat idolii: statuile "sfintilor".
Ortodocsii, mai sfinti, nu fac statui, dar fac portrete-striu, ca am pictat o biserica.

"Sa nu faci chip cioplit" etc. una din porunci in Deuteronom.

Satana, de-a lungul secolelor a luptat pentru faramitarea Bisericii Crestine, Urmasa lui Hristos.
Nu L-a putut distruge pe El, macar sa-i distruga urmasii.

Omul, in general, vrea sa vada pe cine slujeste, si si-a facut statui, icoane etc.
Neo-protestantii, cultul, lupta impotriva acestor lucruri, si ca urmare s-au deschis noi culturi!
Care la rindul lor se automacina, prin lupta de suprematie!
EU SINT MAI BUN! Asta este ideea!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:19

Eu nu vreau sa vad pe cine slujesc. Vreau sa se dea acel interpus, la o parte din calea mea, cind....traiesc.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:23

De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 16:19:21Eu nu vreau sa vad pe cine slujesc. Vreau sa se dea acel interpus, la o parte din calea mea, cind....traiesc.

Si cui' te vei impartasi!

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:24

De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:50:59
De la: g_alina, la data 2010-08-26 10:11:23Statistica:

Daca frecventai biserica mai des aflai si cati enoriasi vin la ea !! Iar in genunchi nu stai in fata popilor ci in fata lu Dumnezeu ,iar situatia profesorilor si a cadrelor medicale discut-o cu guvernul ,cu conducerea tarii , ca biserica nu are legatura cu asa ceva !!!!

Cum nu are legatura biserica cu Guvernul? Nu sunt salariati ai statului? Atunci de ce fac scandal ca un deputat Prigoana vrea sa depuna in parlament sa nu mai fie atribuiti de la stat? Cine a indus in populatie ca e atat de pacatoasa ca a ajuns biata de ea - populatia sa gaseasca tot felul de forme de a se ruga? Cine face praznice si aduna sute de mii de enoriasi sa-si arate straiele stralucitoare? Nu se intampla nimic fara sa participe "sobor de preoti" ca sa sfinteasca nimic? Pai se stie ca daca azi iti spune unul ca esti prost, maine altul in alta zi altul, tu vii si concluzionezi: Chiar sunt prost ca prea multi si-au dat seama! Asa si cu pacatuirea! Prea se trec toate gandurile nevinovate, toate gesturile normale la pacate! Si atunci cum sa nu ne indobitocim, sa ajungem turma in fata acestor oameni care nu educa ci ii infricoseaza? Chiar asa se propavaduieste credinta? Si pentru ca mi-am adus aminte: Eu am spus ca se tarasc in genunchi inconjurand bisericile. In genunchi stau si eu in biserica atunci cand o anume faza din liturghie o cere. Daca nu au nimic cu Guvernul de ce i-a sustinut in slujbele lor inainte de alegeri? De ce isi extind atributiile in functie de scopurile lor?

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:25

Un baiat destept, ocoleste piedicile, si se descurca singur, ca in final credinta este PERSONALA!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:26

De la: Tramp, la data 2010-08-26 16:23:55
De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 16:19:21Eu nu vreau sa vad pe cine slujesc. Vreau sa se dea acel interpus, la o parte din calea mea, cind....traiesc.

Si cui' te vei impartasi!

la pasarici. Stiu limbajul lor. Daca le vorbesti sint f atente.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:31

A nu se confunda IMPARTASIRE cu SPOVEDANIE!
2 lucruri diferite!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:43

Emile cind te vad ma apuca stranutul

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 26 August 2010, ora 16:48

Pentru ca tot am umblat la statistici o sa copii un material foarte interesant gasit intr-o informare specifica topicului. Deci copii nu e original! :

Averile de miliarde ale Bisericii argesene scutite de impozite.
Domnul a dat, Domnul a luat”, spune sfânta Biblie, dar sfinþii noºtri pãrinþi au primit cam mult ºi nu prea dau înapoi, pe motiv cã legile laice sunt afurisit de strâmbe pentru naivul care pupã icoane ºi nu pune întrebãri. Umblã un zvon ºugubãþ cum cã sub largile patrafire ºi sutane se ascund,
dragi enoriaºi, suprafeþe de sute de mii de hectare de teren, imobile, obiecte de patrimoniu, tot felul de averi despre care credinciosul cu frica lui Dumnezeu nici nu bãnuieºte cã existã. Aºa cã ne facem o cruce cât o zi de post ºi ne întrebãm de ce popii nu plãtesc impozite pentru proprietãþile pe care le deþin în patrimoniu? Fac afaceri de miliarde, au firme, suprafeþe întinse de teren, dar nu plãtesc nicio leþcaie impozit. Pãi frumos vã ºade, taicilor? Vã uitaþi strâmb dacã vreo babã sãrmanã de la þarã nu achitã acatistele, dar, când vine vorba sã plãtiþi impozitele, spuneþi cu niºte figuri umile ºi cuvioase: „Aºa e legea, taicã!”.
Sute de mii de hectare în Argeº - neimpozitate
Arhiepiscopia Argeºului ºi Muscelului deþine suprafeþe impresionante de teren pe care le administreazã dupã bunul plac ºi pentru care nu plãteºte impozite. Aºa a decis Executivul, ca Biserica sã fie scutitã de la plata impozitelor pe terenuri ºi de la plata impozitelor privind tranzacþiile imobiliare. Arhiepiscopia Argeºului ºi Muscelului, aflatã sub cârmuirea Înalt Preasfinþitului Calinic, deþine cele mai mari suprafeþe de teren în zona Curtea de Argeº. Conform informaþiilor noas¬tre, în Curtea de Argeº, biserica are în posesie terenuri ºi imobile în nouã locaþii diferite ºi aici e vorba doar de terenurile intabulate ºi recu¬nos¬cute oficial. Astfel, biserica deþine într-o locaþie 50.000 de mp, într-un alt punct 391.500 de mp ºi 380.263 mp. Tot în oraºul de re¬ºe¬dinþã a ÎPS-ului, feþele bisericeºti sunt pro¬prie¬tare pe urmãtoarele suprafeþe de teren: 78.118 mp, 4.291 mp, 2.500 mp, 5.000 mp, 28.631 mp, 106.368 mp ºi 1.250 mp. Pe lângã aceste suprafeþe, biserica mai deþine ºi imobile pe care le administreazã, dar pentru care nu plãteºte impozite. În Piteºti, are în proprietate doar 452 mp în Trivale ºi 500 de mp în Craiovei, dar neoficial proprietãþile ar fi mult mai întinse. La Cãlineºti, deþine 316 mp într-un punct ºi un imobil ºi 6.400 mp în altã zonã. În Topoloveni, pe nume¬le Arhiepiscopiei Argeºului ºi Muscelului este înregistrat chiar ºi un apartament de 72,76 mp, alte imobile ºi un teren cu o su¬pra¬faþã de 463 mp. La Buzoieºti, are în proprietate 146,20 mp, iar la ªtefãneºti - 160 mp într-o locaþie ºi 1292 mp într-alta. În comuna ascov, la Valea Ursului, popii sunt proprietari pe o suprafaþã de 1.000 de mp, cel puþin pânã la acest moment.
100 de miliarde - rulate anual de Arhiepiscopie
Mai ceva ca o afacere de succes, Arhiepiscopia Arge¬¬ºului ºi Muscelului ruleazã sume la care enoriaºul de rând nici nu viseazã. Pentru fiecare eveniment din viaþa creºtinilor Biserica îºi ia cota parte, fie cã e vorba de nunþi ºi botezuri, fie de pomeni ºi înmormântãri. Banii proveniþi din taxele de oficiere a slujbelor aduc anual Bisericii argeºene venituri de aproximativ 100 de miliarde de lei. Parohiile mai bogate sunt considerate cele din municipii ºi oraºe, unde taxele sunt mult mai mari decât la þarã, dar ºi cele care au în administrare cimitire, urmaºii celor plecaþi la Cel de Sus fiind nevoiþi sã respecte ritu¬alurile, conform tradiþiei creºtin-ortodoxe, timp de ºapte ani. În plus, ºi din comercializarea anumitor produse se aduc venituri consistente la bugetul bise¬ricii, sume care de altfel nu pot fi controlate de nimeni, în condiþiile în care nicio bisericã nu elibereazã chitanþe când vinde lumânãri, calendare, icoane ºi tot felul de alte obiecte bisericeºti.
Parohii ºi mãnãstiri
În cadrul Arhiepiscopiei Argeºului ºi Muscelului, sunt înregistrate, la acest moment, nu mai puþin de 450 de parohii, iar numãrul preoþilor din judeþ se ridicã la 600. Schiturile ºi mãnãstirile din judeþul nostru, în numãr 30, sunt cunoscute atât în þarã, cât ºi în strãinãtate. Numai la Mãnãstirea Curtea de Argeº vin anual sute de mii de pelerini din toate colþurile lumii. Nu existã acelaºi flux de vizitatori la toate mãnãstirile din Argeº, însã în topul celor mai vizitate se numãrã Nãmãieºti, Robaia, Corbii de Piatrã ori Cetãþuia Negru Vodã.
Obiecte de patrimoniu
ªi la acest capitol Arhiepiscopia Argeºului ºi Muscelului stã foarte bine, numãrându-se printre cele mai bogate instituþii ale Bisericii Ortodoxe Române. Dacã este de notorietate faptul cã douã dintre cele mai puternice icoane fãcãtoare de minuni din þarã se regãsesc în Argeº, puþini cunosc faptul cã tot în judeþul nostru instituþia bisericii deþine valori de patrimoniu, precum pocale de argint ºi aur, icoane din aceleaºi materiale preþioase, cãrþi vechi de o valoare inestimabilã, unele unicate, precum ºi nenumãrate alte obiecte care ºi-ar gãsi în orice moment locul în marile muzee ale lumii.
Palatul episcopal Piscu Negru
Palatul episcopal din zona montanã Piscu Negru, aflat la câteva zeci de kilometri de reºedinþa de la Curtea de Argeº, este, de asemenea, una dintre cele mai mari investiþii ale Bisericii Ortodoxe din judeþ. Este cunoscutã ca fiind re¬ºe¬dinþa preferatã a Înalt Preasfinþitului Calinic ºi a fost construitã în urmã cu câþiva ani.
Palatul patriarhal Dragoslavele
O altã reºedinþã cu renume în sistemul BOR este Schitul Dragoslavele, situat în localitatea cu acelaºi nume. Aici se aflã reºedinþa de varã pusã la dis¬po¬ziþia Patriarhului Bisericii Ortodoxe. Este o tradiþie pãstratã de pe vremea Preafericitului Patriarh Iustinian ca mai-marii BOR sã vinã la odihnã o datã pe an, vara, la Schitul din Dra¬gos¬la¬vele. Acesta este un imobil de pa¬tri¬moniu, care a fost re¬fãcut ºi moderni¬zat, ultima lucrare de acest gen fiind în¬re¬gis¬tratã la nive¬lul anului 2007.
Afacerile Arhiepiscopiei
ªi, pentru cã vorbim despre una dintre cele mai bogate Arhiepiscopii din þarã, fãcând comparaþie cel puþin cu eparhiile vecine, preoþii ºi cãlugãrii argeºeni stau bine ºi la capitolul afaceri. Trei so¬cietãþi comerciale apar în do¬cu¬mentele oficiale bisericeºti. Una dintre ele, care îºi desfãºoarã activitatea în domeniul construcþiilor, Filotheos, a fost în¬fiin¬þatã în anul 2001 ºi fi¬gu¬reazã având ca asociat unic Mã¬nãstirea Curtea de Argeº ºi ca ad¬mi¬nistrator pe Ciprian Orobeþi. O altã firmã patro¬na¬tã de cãtre oamenii în sutane este Ortos Ag, în¬fiin¬þatã în anul 2008 ºi care se ocupã cu producerea ºi comer¬cializarea produselor de panificaþie. Societatea Ortos Ag are ca asociat unic Arhiepiscopia Ar¬ge¬ºului ºi Muscelului, iar ca ad¬mi¬nistratori - pe pã¬rin¬tele Ion Dudaº ºi pe o anume Maria Dinu. Cea de-a treia soci¬e¬tate comercialã care se aflã sub patronajul feþelor bisericeºti vizeazã Centrul de Pelerinaj Sfânta Filofteia, a fost înfiinþatã anul trecut ºi îºi desfãºoarã ac¬tivitatea într-o locaþie situatã pe strada Ion ªtefãnescu din Piteºti. Având ca asociaþi Arhi-episcopia ºi Parohia Sfântul Pantelimon ºi ca adminis¬tra¬tor pe ªtefan-Ciprian Vuþan, „Casa Pelerinul” desfãºoarã în principal activitãþi de turism.

Avem soarta pe care o meritam.Avem biserici pline de popi grasi si nu suntem interesati sa avem spitale noi,utilate in care oamenii sa se trateze.Nu avem scoli in care sa primim "lumina divina", in schimb suntem condamnati de mai marii nostri "sfinti parinti" sa fim o natie de analfabeti, bolnavi pironiti in evul mediu .
HALAL SOARTA. De ce Puterea nu impoziteaza BISERICA ? Pentru ca i-au ajutat in alegeri si au interesul ca poporul sa fie cufundat in prostie si superstitii.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Pagini: << 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: