back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 105 106 107 108 109 110 111 112 113 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 August 2010, ora 16:53

Averea Bisericii Ortodoxe Romane vs. ajutoarele primite de la Bugetul de Stat

Aveam nu demult o discutie despre cat de bogata este Biserica Ortodoxa Romana si cat ne costa anual, de la Bugetul de Stat (deci din buzunarul nostru comun) aceeasi biserica.

Pai s-o luam pe rand:

Cu peste 3,4 miliarde de euro, BOR se poate compara cu cei mai mari jucatori din economie, Petrom (cu o valoare de piata - 8,3 miliarde euro), BCR (peste 6 miliarde euro, la pretul platit de austriecii de la Erste la achizitie in 2005) sau BRD SocGen (5,6 mld. euro - valoare bursiera), depasind companii precum Alro Slatina, Hidroelectrica, Banca Transilvania sau cel mai mare lant de retail local - Metro Romania. Daca avem insa in vedere ca BOR are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de padure la nivel national, cu o valoare estimata de circa 5 mld. euro, precum si piese aflate in circuitul muzeelor sau parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul roman, avutiile Bisericii ar depasi pragul de 10 mld. euro, deci in final va fi cea mai bogata entitate din economia romaneasca.

Biserica Ortodoxa Romana in cifre:

* 5 miliarde euro este valoarea medie a celor 200.000 de hectare de padure ce trebuie retrocedate Bisericii Ortodoxe Romane.
* 400 milioane de euro valoreaza acum potrivit estimarilor cele 40.000 hectare de padure aflate deja in proprietatea Bisericii.
* 20 milioane de euro este valoarea medie a celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat in administrarea BOR.
* 1,4 miliarde de euro este valoarea estimata a terenului intravilan aferent celor 11.102 parohii.
* Peste 1 miliard de euro este valoarea obiectelor bisericesti si a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor.
* 500.000 de euro este valoarea conturilor bancare pe care Patriarhia Romana si cele sase mitropolii le alimenteaza constant pentru cheltuieli curente.
* 4,4 milioane euro conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a sase Mitropolii si a 10 arhiepiscopii.
* Peste 16 milioane de euro a cheltuit anul trecut Biserica pentru opere de binefacere.
* Peste 90 milioane de euro reprezinta veniturile medii anuale ale BOR provenite din donatii si din principalele activitati economice desfasurate.
* 42 milioane de euro sunt alocati de la bugetul de stat pentru salariile preotilor (spre comparatie, in aceeasi perioada, Asistenta sociala pentru familie si copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).

Bisericii i-au fost retrocedate 180 de imobile si terenuri la nivel de tara, a caror valoare nu a fost calculata.

De asemenea, BOR are bunuri care nu pot fi estimate, unele aflate in patrimoniul UNESCO, cum sunt cele sapte manastiri din nordul Moldovei. Alte comori ale BOR sunt la Agapia, Tismana sau Cozia, astea fiind doar 3 exemple din sutele existente in toata tara, ce sunt in propietatea BOR.

Asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa Romana este altfel decat restul bisericilor lumii:

La moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Wall Street Journal scria ca veniturile anuale declarate ale Vaticanului se ridica la circa 200 milioane de euro pe an, in timp ce parohiile catolice din SUA au raportat in 2000 venituri de cinci miliarde euro.
Potrivit MSN Money, Vaticanul a inregistrat in 2005 un excedent de 9,7 milioane de euro in ciuda unor cheltuieli de sapte milioane de euro legate de organizarea funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea si de alegerea succesorului acestuia.

Profitul realizat de Vatican in 2004 a fost de 3 milioane de euro. Conform MSN Money, donatiile catre Vatican facute de diocezele din intreaga lume sunt de circa 73 milioane de euro. Donatiile individuale catre Papa au fost de 43,7 milioane de euro in 2005. Investitiile realizate de Vatican au inregistrat un profit de 43 milioane de euro.

Revista Business Week estima in anul 2000 ca numai cele 20.000 de parohii ale Bisericii Catolice Americane au avut venituri anuale de 5,7 miliarde de euro.

In Australia, proprietatile Bisericii Catolice inseamna 57 de miliarde de euro, potrivit datelor publicate de revista BRW in 2004, in timp ce veniturile brute pe 2004 ale Bisericii s-au ridicat la 11 miliarde de euro. Conform Irish Property Magazin, activele imobiliare detinute de Biserica Catolica in Irlanda se ridicau in 1998 la 3,7 miliarde de euro.

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 16:54

De la: tutenes, la data 2010-08-27 16:32:27
De la: gabigabi, la data 2010-08-27 08:31:57
De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 23:14:27Am o stare destul de proasta. Si sint pe maxim intelectual. Dar minim afectiv, fizic, intuitiv. Oare cum m-ar auta biserica in acest caz. Sint si pe ceva real, dar mai mult inchipuiri, exagerari a ceva potential rau.
Deci cum m-ar ajuta?

Nu stiu cum te-ar ajuta, intrucit nu stiu care-i nivelul tau de asteptare
sau, cit credit acorzi celor spuse de un preot
sau daca ai norocul sa dai de unul care si intelege deruta ta ....
dar eu iti pot spune ca mi se pare normala starea ta si voi argumenta, nu de alta dar mi se intimpla si mie si m-am tot gindit de ce-i asa si, cred ca am gasit un raspuns : ptr. ca Intelectul este vs. Afectivul si mai ales Intuitivul ! cind Mintea preia conducerea ,atunci Inima se supune rationalului si iubirea,sa zicem, tace ....la fel si Intuitia ,care nu vine pe calea rationalului, decit in proportie infima, ci pe calea Inimii ,ori daca Inima tace, tac si celelalte ....inclusiv fizicul ! ....o sa-ti treaca faza asta, ca doar sti ca-i ciclic si Inima iti va da iarasi Aripi si vei fi iar ce-ai fost si o palma pe deasupra ! hai, te pup !

Domnule Nastase , e bine sa apelezi si la un preot , totusi asta nu este neaparat un criteriu , fiindca este posibil sa dai peste un preot nu prea vrednic , stiut fiind faptul ca multi se fac preoti nu din vocatie , ci pentru bani .
Sfatul meu e ca atunci cand ai o asemenea stare sa citesti cateva capitole din Evanghelii .
Iar preotul trebuie cautat pana cand dai peste unul care-ti inspira incredere .

sfaturi bolnave de la oameni cu creierii praf

Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 16:55

Banul, ochiul dreacului!

banul ochiul dracului de la BOR BISERICI ªI AFACERI

Cultele minoritare în România se dovedesc mai deschise spre lumea businessului decât reprezentanþii religiei dominante, dar nici al nostru BOR nu se lasa pe tanjala, dovada averea de peste 13 miliarde de euro, ce depaseste orice avere din tara asta si afacerile de un total ce trece de 90 de milioane de euro pe an, NEIMPOZABILI, basca banii primiti moka de la buget, cam 42 de milioane pe an!

banul ochiul dracului de la BOR

Sursa: Capital.ro

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 16:57

Patriarhia ne scoate din criza!

Din Comunicatul Patriarhiei Ortodoxe Romane:

,,...pentru a depasi atat criza morala si spirituala, cat si pe cea financiar-economica actuala, consideram ca trebuie continuate lucrarile la bisericile aflate in constructie, chiar daca ritmul de executie va fi mai lent. In plus, continuarea lucrarilor de construire a bisericilor, ca si inceperea construirii altora, asigura noi locuri de munca si combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate sociala.''

Da' un impozit pe averea de peste 3 miliarde de euroi (dupa ce-si iau toate pamanturile si cladirile pe care le vor retrocedate, averea BOR va sari de 10 miliarde!) si pe activitatile lor economice ce sar de 100 de milioane euroi pe an, plus stoparea contributiei/ ajutoarelor de la buget, ce sar de 50 de milioane de euroi pe an n-ar merge?!?

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:10

Un batran a fost batut crunt de staretul unei manastiri din judetul Constanta.
Teotim Popa, staretul Manastirii Basarabi din judetul Constanta, a fost surprins in timp ce lovea brutal un batran, doar pentru ca acesta trecea prin curtea manastirii.

Barbatul intrase fara aprobare in curtea lacasului de cult pentru a scurta drumul. Drept urmare, staretul si-a lovit victima pana a umplut-o de sange, potrivit Romania Libera.

Staretul a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului.

Intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului se arata ca institutia a luat act de imaginile prezentate in filmulet, cu privire la comportamentul neadecvat al protosinghelului Teotim Popa de la manastirea Basarabi - Protoieria Medgidia, judetul Constanta, relateaza MEDIAFAX.

"Prin urmare, institutia s-a autosesizat si a dispus suspendarea temporara a sus-numitului din slujire si deferirea sa spre judecata Consistoriului monahal", se arata in comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Pana la finalizarea cercetarii si pronuntarea sentintei Consistoriului monahal, institutia isi rezerva dreptul de a nu comenta incidentul.

Explicatiile staretului sunt surprinzatoare."Ceva nu e in regula cu filmuletul ala ca si eu am ramas foarte suprins si culmea ca este chiar langa peretele bisericii filmat, daca va uitati in stanga dumneavoastra, de pe alee. Deci chiar asa prost nu este nimeni ca sa bata pe cineva de fata cu altii. Faptul ca scrie acolo ca l-am prins de par. Eu va spun un lucru, omul ala nici nu are par. Al doilea lucru, foarte rar port camasi. Eu de obicei port tricou fara maneci daca sunt civil", a declarat Teotim Popa, potrivit Realitatea.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:11

Stat in stat .
Comentarii pe articolul Staretul bataus!
andrada_p2003
Trimis de andrada_p2003 la 27 August 2010, ora 16:25
Atata timp cat noi platim salariile acestor preoti si cand apelam la serviciile preotesti ne percep sume imense de bani de care beneficiaza prelatii biserici , este de asteptat ca biserica sa functioneze ca un stat in stat. Nu pot intelege si nici accepta ca pentru mine sa se roage un preot , pe care-l platesc de doua ori, ca divinitatea sa ma ajute . Cat va mai fi prostit poporul asta cu atatea minciuni pe care le prolifereaza biserica?
A fost denaturat rolul bisericii si noi poporul avem datoria de a intoarce spatele acestor hiene dornice de acumulare de bogatii materiale.Se imbogatesc datorita faptului ca noi suntem creduli si atunci cand ne apasa constiinta , le umplem buzunarele cu bani , crezand ca divinitatea ne iarta . Ce te face sa crezi ca acest individ platit are o legatura mai puternica cu divinul decat tine? Este simplu biserica te face sa crezi asta, asa ai fost manipulat si prostit sa le umplii buzunarele! Intreb mai mari bisericii daca divinitatea are nevoie de biserici, cui a cerut divinul sa fie construite biserici ?Sunt convinsa ca Dumnezeu nu are nevoie de biserici si de bani , doar BOR a facut o adevarata industrie generatoare de mari bogatii folosindu-se de toate mijloacele de manipulare.
In ce priveste comportamentul acestui individ , pentru mine este un infractor care in cretinismul care-l reprezinta a ales sa loveasca un batran fara aparare . Eu aleg sa-l apar pe acest batran prin a obliga biserica sa termine cu traiul bun pe spatele nostru si sa termine cu minciunile prin care subjuga atatea oameni.
Astept ca biserica sa spuna adevarul pe care-l tine ascuns in ce priveste iertarea si moartea.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:12

Trimis de dana01 la 27 August 2010, ora 16:45
ptr.andrada
pai de ce nu ne spui tu care este adevarul privind iertarea si moartea. sau macar da-ne si noua o idee despre....

este evident ca nu este o identitate perfecta intre un faptele abuzive ale unui preot si biserica in sine. cu atit mai putin intre credinta crestina si faptele din articol. este ca si cum ai spune ca daca un politist face un abuz trebuie desfiintat ministerul de interne, daca un parlamentar buzeaza trebuie desfiintat parlamentul, sau ca democratia nu este buna, etc.
deocamdata BOR s-a sesizat din oficiu si l-a suspendat pina la judecata consistoriului... deci biserica nu s-a facut ca ploua.
Raporteaza limbaj inadecvat

andrada_p2003
Trimis de andrada_p2003 la 27 August 2010, ora 17:10
dana01 , nu poti sa faci o similitudine intre politist , parlamentar .... si biserica si sper din suflet ca sa nu mergi atat de departe incat sa pui semnul egal intre biserica si credinta crestina.

Bunica mea din pensia umila , platea un acatist ca asa a invatat-o preotul si o asigura ca pe el il asculta Dumnezeu intotdeauna.Despre o manipulare fara scrupule acuz BOR.
Eu nu desfiintez biserica datorita acestui individ oligofren , eu acuz BOR de manipulare cu scopul imbogatiri .BOR s-a erijat intr-un intermediar intre mine si divinitate si percepe sa fie platita pentru aceste servicii de doua ori . Cine are nevoie de acest gen de intermediari este liber sa apeleze in continuare la aceste servicii , ca doar detin monopolul in materie de 'intermediari ".

ileanastan
Trimis de ileanastan la 27 August 2010, ora 17:10
Romanii trebuie sa isi curete creierele de aceasta religie de import. Cel putin asa ii sfatuiesc eu. Credinta in zeii humanoizi nu le aduce nimic bun, absolut nimic pozitiv, ii adanceste numai in mizerie. Deoarece exista un D-zeu Unic si Incorporal, la a carui existenta am facut aluzie in romanele mele. In acest D-zeu cred judeii si au probe temeinice referitoare la existenta Lui (Spirit neutru, nicidecum masculin), pe care nu le vor aduce niciodata la cunostinta publicului, dar care ramane sa fie descoperite de entuziastii geniali. Iar Romania poseda asemenea entuziasti geniali!

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:14

Proba de milostenie crestina!
ileanastan
Trimis de ileanastan la 27 August 2010, ora 13:58
Aviz amatorilor care se incred in spusele unor asemenea indivizi!

criticul
Trimis de criticul la 27 August 2010, ora 15:30
Mama lui de gunoi,staretul asta trebuie OBLIGATORIU caterisit!!La puscarie cu el!!

dana01
Trimis de dana01 la 27 August 2010, ora 16:33
ptr. ileanastan
din postarea ta rezulta ca fapta staretului tine de esenta crestinismului. ca si cum asa ar fi crestinismul. nu crezi ca este exagerat?!?

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:30

Bataia e rupta din Rai............
bc77tic
Trimis de bc77tic la 27 August 2010, ora 15:28
...........dar si daca il prindeam pe staret ii rupeam picioarele si ii barbeream nu doar barba.............

criticul
Trimis de criticul la 27 August 2010, ora 15:32
Ehei,daca eram eu in locul mosului ala,ce-i faceam mizeriei asteia de fariseu ordinar!! Il rupeam in bataie daca ar fi sarit sa ma bata!!

iftimie_gabriela2005
Trimis de iftimie_gabriela2005 la 27 August 2010, ora 15:53
hahaha...ce mentalitate...daca m-a batut,il bateam si eu daca puteam.pai daca putea si saracul mos se apara,dar se pare ca nu a avut sansa asta.ideea e ca a innebunit lupul oameni buni.nu te mai socheaza nimic in ziua de azi.oricum nu se rezolva nimic cu violenta.prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet.

nicuflor
Trimis de nicuflor la 27 August 2010, ora 15:56
criticuleee daca puteai sa-l bati fii sigur ca pe tine nu te ataca, sau daca era unul de 2 metri si 140 kg nu stateai tu sa dea in tine.... deci legea junglei cel mai puternic invinge (in cazul nostru bate )

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:31

mai crede cineva in mos Craciun ?
ttlcomputers
Trimis de ttlcomputers la 27 August 2010, ora 15:31
Ce are ca e staret ? Si ei sunt oameni si uneori sunt mai rai decat ceilaltzi . Eu spre exemplu stiu un preot catolic care aproape a nenorocit foarte grav un batran .

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:33

biserica SA in actiune
9am033287
Trimis de 9am033287 la 27 August 2010, ora 15:59
Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

9am034460
Trimis de 9am034460 la 27 August 2010, ora 16:14
Bai fratilor! A fost dovedit 100% ca este vinovat? Nu?
Atunci unde este prezumptia de nevinovatie? A...! E rost de un nou scandal... va sa zica "dai si lupta"! Intai tragi si abia
apoi intrebi.

darksethstorm
Trimis de darksethstorm la 27 August 2010, ora 16:26
un fals ordinar. rusine dinu patriciu.
:))

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:33

de cand pana cand biserica e proprietatea batausilor
urmasul
Trimis de urmasul la 27 August 2010, ora 16:13
de cand pana cand biserica e proprietatea batausilor ,cred ca acest bataus care sa crezut preot ar trebui sa faca putina ordine si curatenie intrun spital de bolnavi mintali.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:34

va mai mira ceva?? :))
ioana_bkgirl
Trimis de ioana_bkgirl la 27 August 2010, ora 16:48
pe mine una nu ma mai mira nimic...de la calugari gay, la stareti batausi =))))))))

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:34

si basescu a spus ca filmuletul e fals...
9am188717
Trimis de 9am188717 la 27 August 2010, ora 17:28
daca "cel dintai om" :) al tarii neaga evidenta, altii, mai mici, de ce sa n-o faca...? asa "model", asa "imitatori"...

9am054071
Trimis de 9am054071 la 27 August 2010, ora 17:31
exactly. parca sunt la fel: doi golani

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 17:35

bigotism
9am054071
Trimis de 9am054071 la 27 August 2010, ora 17:26
aproape 50 de ani s-a incercat cu marxism-leninismul dar acum se continua cu biserica, lucru care se face de aproape 2000 de ani. acum s-a exacerbat si curand vom ajunge ca pe timpul inchizitiei

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 27 August 2010, ora 19:09

De la: parcasviu, la data 2008-11-28 21:34:05 daca mergi la popa si esti mai tinerica ,ai grija ca masa din altar nu are saltea si popa prefera pozitia CAPRA

Nu la mine va referiti ca nu sant tanara , dar e mare pacat sa va ironizati titlul acestui topik ......In biserica mergi ....daca esti credincios ,..... mai des dupa o varsta ,.... si nu se intra in altar .Acolo numai parintele intra ier enoriasii pana la use .Pacat de voi tinerii............ care ganditi rele despre biserica .

GINA
Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 19:40

De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?

Adevarul este spusde isus cristos,dar greu de priceput de involuatii Terei

http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 19:40

Religia a fost si este o forma de dominare a maselor cu intelectul redus,pentru a le exploata mai usor de catre cei care au dobindit un surplus material.La inceput,toate vietuitoarele Universului,aveau planeta lor.Un mare cataclism produs in Univers care a facut imposibila viata pe alte planete,a culminat cu invadarea Pamintului ,pe care fiecare vietuitoare la cucerit in felul ei,Pamintul fiind singura planeta din Univers unde exista viata.Animalul care a evoluat rapid ,fiind constrins de faptul ca nu a fost inzestrat cu nimic care sal apere impotriva stihiilor naturale ,a fost si este omul,care acolo unde patrunde ,pustieste si distruge natura ,pentru a supravetui.Omul ,propovaduieste religii si dogme politice,impotriva semenilor sai mai slabi cu duhul pe care reuseste sa le inoculeze sub diferite forme.Astfel lumea umana se imparte intre bogati si saraci-exploatatori si exploatati,momeala fiind banul.Poluarea masiva ,va duce la disparitia multor vietuitoare care traiesc in simbioza,influentind negativ viata omului,dezastrele ,cutremurele,incendiile,inundatiile,recesiunile economice,molimele si foametea vor constitui avertismentul pentru reconciliere in vederea transformarii constiintei umane pentru urmatoarea dimensiune

http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 27 August 2010, ora 20:14

De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?

Biserica Ortodaxa este un lacas de cult si oamenii credinciosi o frecventeaza , dumineca si in zilele de sarbatoare .Eu consider ca preotii isi fac datoria fata de semenii lor, si oamenii sant multumiti de preoti .Sant si exceptii care au fost difuzate de mass media de diferite abateri de disciplina , ca in orice domeniu .Sa nu uitam ca si preotii sant Oameni si pot gresi .Este bine sa fi credincios si sa ai un sprijin moral in Biserica si preotii ei .

GINA
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 20:18

De la: 9am076753, la data 2010-08-27 20:14:02

Biserica Ortodaxa este un lacas de cult si oamenii credinciosi o frecventeaza , dumineca si in zilele de sarbatoare .Eu consider ca preotii isi fac datoria fata de semenii lor, si oamenii sant multumiti de preoti .Sant si exceptii care au fost difuzate de mass media de diferite abateri de disciplina , ca in orice domeniu .Sa nu uitam ca si preotii sant Oameni si pot gresi .Este bine sa fi credincios si sa ai un sprijin moral in Biserica si preotii ei .

corect,nu trebuie sa uitam de cei sapte pitici,care-s si ei oameni

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 21:34

De la: tutenes, la data 2010-08-27 16:26:40
"Intr-unul dintre mesajele anterioare am dat un exemplu despre ce ar fi putut spune popa fara sa iste controverse. " am citit posibila exprimare pe care o propuneai ,insa din ea lipsea avertismentul , mai precis nu erau precizate consecintele inactiunii/nebotezarii , fapt pentru care am scris negru pe alb "Lansand totusi avertismentul pentru parintii care se vor afla in aceasta situatie in viitor " .
Exista si a treia posibilitate , aceea in care preotul respectiv nu a avut intentia sa-i mustruluiasca pe parintii care au suferit pierderile , si nici incompetent nu a fost , ci a vrut ca sa previna aceste situatii pe viitor .

ok, fair enough.
Imi dau seama ca asta e cam limita pana la care poti sa faci concesii.
Insa perspectiva mea e influentata de ceea ce stiu despre realitate. Si stiu ca este absolut imposibil sa previi 100% mortile infantile.
In contextul progresului medicinei de-a lungul deceniilor s-a reusit sa se ajunga la un grad de supravietuire de 90 si ceva , aproape 100% pentru nou nascuti (in societatile moderne, pentru ca in Africa e cam diferit). Dar trebuie remarcat ca mai exista cateva procente inca pana la intreg.
Ei bine, in acest context real, stim sigur (probabilitatea o indica) ca vor muri unii copii la nastere. E tragic, dar deocamdata nu putem mai mult , cu toate eforturile.
Din acest motiv , un asa zis "avertisment" transmis de orice popa este completamente absurd, pentru ca acei parinti care au patit-o si ca o vor mai pati NU AU NICI CEA MAI MICA VINA. Au avut doar ghinion. Pentru ca nu aveau ce sa faca.
In contextul in care e probabilistic sigur ca vor fi parinti care se vor afla in situatia asta , cu copii care mor la nastere, cam ce ar trebui respectivii sa faca? Sa stea cu popa in sala de la maternitate alaturi de obstetrician? Ei bine , nu! Cum ar fi oare ca acel dumnezeu sa isi iasa din lene si sa actioneze macar atat: sa impiedice moartea oricarui copil vreme de o saptamana de la nastere, astfel incat sa aiba parintii timp sa iasa din spital cu nou-nascutul?
Dar amandoi stim ca asta nu se va intampla. De ce oare?
In schimb stim ce se va intampla: niste popi isteti se vor trezi in masura sa invinuiasca parintii pentru o vina imaginara. (si nu reveni cu ideea ca "intentia.." . Eu zic ca asta o vor face fara sa isi dea seama ca vorbesc in dodiii, deci nu ii acuz nici pe popii viitori de rea intentie. O vor face pentru ca nu-s capabili sa iasa din dogmatism si sa deschida ochii in fata suferintei umane, care-i REALA) .
"Avertismentul" dat de popa e un lucru in priviinta caruia ar trebui sa isi tina gura. Sau in caz contrar sa isi orienteze avertismentele catre divinitate: "daca nu Te trezesti din lenea Ta proverbiala sa faci ceva bun precum a impiedica moartea unor nou nascuti, oamenii vor descoperi ca nu esti folositor la nimic" .

Oricum , m-am cam saturat de subiectul cu popa ala.
Plec in vacanta maine, asa ca la intoarcere poate mai gasesc alte subiecte.

9am034569

2 mesaje
Postat pe: 27 August 2010, ora 22:12

Biserica ar trebui sa fie un sprijin moral dar sunt o gasca de smecheri ce fac bani speculand fricile oamenilor si neputintele lor.

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 August 2010, ora 22:18

Asa este , perfecta dreptate , numai orbii si cei cu duhul nu vad asta !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 27 August 2010, ora 22:18

Asa este , perfecta dreptate , numai orbii si cei cu duhul nu vad asta !!!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 09:32

S-a intors dumnezeul razbunator.... A facut o escala la manastirea din judetul constanta si i-a tras o mama de bataie enoriasului....pun pariu ca ala era ateu sau se inchina la chipuri cioplite ....sau trebuia exorcizat ...Saracul Corogeanu cata dreptate avea....

9am037261

58 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 14:35

sa vazut azi la manastirea din Basarabi [ constantza]

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 16:48

De la: Yorick, la data 2010-08-27 21:34:10
De la: tutenes, la data 2010-08-27 16:26:40
"Intr-unul dintre mesajele anterioare am dat un exemplu despre ce ar fi putut spune popa fara sa iste controverse. " am citit posibila exprimare pe care o propuneai ,insa din ea lipsea avertismentul , mai precis nu erau precizate consecintele inactiunii/nebotezarii , fapt pentru care am scris negru pe alb "Lansand totusi avertismentul pentru parintii care se vor afla in aceasta situatie in viitor " .
Exista si a treia posibilitate , aceea in care preotul respectiv nu a avut intentia sa-i mustruluiasca pe parintii care au suferit pierderile , si nici incompetent nu a fost , ci a vrut ca sa previna aceste situatii pe viitor .

ok, fair enough.
Imi dau seama ca asta e cam limita pana la care poti sa faci concesii.
Insa perspectiva mea e influentata de ceea ce stiu despre realitate. Si stiu ca este absolut imposibil sa previi 100% mortile infantile.
In contextul progresului medicinei de-a lungul deceniilor s-a reusit sa se ajunga la un grad de supravietuire de 90 si ceva , aproape 100% pentru nou nascuti (in societatile moderne, pentru ca in Africa e cam diferit). Dar trebuie remarcat ca mai exista cateva procente inca pana la intreg.
Ei bine, in acest context real, stim sigur (probabilitatea o indica) ca vor muri unii copii la nastere. E tragic, dar deocamdata nu putem mai mult , cu toate eforturile.
Din acest motiv , un asa zis "avertisment" transmis de orice popa este completamente absurd, pentru ca acei parinti care au patit-o si ca o vor mai pati NU AU NICI CEA MAI MICA VINA. Au avut doar ghinion. Pentru ca nu aveau ce sa faca.
In contextul in care e probabilistic sigur ca vor fi parinti care se vor afla in situatia asta , cu copii care mor la nastere, cam ce ar trebui respectivii sa faca? Sa stea cu popa in sala de la maternitate alaturi de obstetrician? Ei bine , nu! Cum ar fi oare ca acel dumnezeu sa isi iasa din lene si sa actioneze macar atat: sa impiedice moartea oricarui copil vreme de o saptamana de la nastere, astfel incat sa aiba parintii timp sa iasa din spital cu nou-nascutul?
Dar amandoi stim ca asta nu se va intampla. De ce oare?
In schimb stim ce se va intampla: niste popi isteti se vor trezi in masura sa invinuiasca parintii pentru o vina imaginara. (si nu reveni cu ideea ca "intentia.." . Eu zic ca asta o vor face fara sa isi dea seama ca vorbesc in dodiii, deci nu ii acuz nici pe popii viitori de rea intentie. O vor face pentru ca nu-s capabili sa iasa din dogmatism si sa deschida ochii in fata suferintei umane, care-i REALA) .
"Avertismentul" dat de popa e un lucru in priviinta caruia ar trebui sa isi tina gura. Sau in caz contrar sa isi orienteze avertismentele catre divinitate: "daca nu Te trezesti din lenea Ta proverbiala sa faci ceva bun precum a impiedica moartea unor nou nascuti, oamenii vor descoperi ca nu esti folositor la nimic" .

Oricum , m-am cam saturat de subiectul cu popa ala.
Plec in vacanta maine, asa ca la intoarcere poate mai gasesc alte subiecte.

Trebuie facuta distinctia intre bebelusii care se nasc morti si cei care se nasc cu afectiuni care le pun in pericol viata ; in cazul acestora din urma trebuiesc aplicate cele spuse de acel preot .
"In contextul in care e probabilistic sigur ca vor fi parinti care se vor afla in situatia asta , cu copii care mor la nastere, cam ce ar trebui respectivii sa faca? Sa stea cu popa in sala de la maternitate alaturi de obstetrician? Ei bine , nu!" In acel articol preotul invata ca in caz de urgenta si mirenii pot boteza , aceasta fiind una din invataturile bisericii mai putin cunoscute de crestini , deci nu se pune problema de a sta cu popa dupa noi in sala de nastere .
""Avertismentul" dat de popa e un lucru in priviinta caruia ar trebui sa isi tina gura. Sau in caz contrar sa isi orienteze avertismentele catre divinitate: "daca nu Te trezesti din lenea Ta proverbiala sa faci ceva bun precum a impiedica moartea unor nou nascuti, oamenii vor descoperi ca nu esti folositor la nimic" . " Avertismentul era pentru crestini nu pentru cei care nu cred . Or crestinii accepta pronia divina , accepta tot ce le da Dumnezeu , si bune si rele .
"Plec in vacanta maine, asa ca la intoarcere poate mai gasesc alte subiecte." Vacanta placuta !

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 16:51

De la: 9am037261, la data 2010-08-28 14:35:06sa vazut azi la manastirea din Basarabi [ constantza]

Din pacate in biserica se mai strecoara si uscaturi ; partea umana a institutiei nu este perfecta !

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 17:03

De la: tutenes, la data 2010-08-28 16:51:53
De la: 9am037261, la data 2010-08-28 14:35:06sa vazut azi la manastirea din Basarabi [ constantza]

Din pacate in biserica se mai strecoara si uscaturi ; partea umana a institutiei nu este perfecta !

Chiar asa! Isi dau tot interesul sa se perfectioneze si pana atunci sper sa ne perfectionam si noi!

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 17:25

De la: g_alina, la data 2010-08-28 17:03:48
De la: tutenes, la data 2010-08-28 16:51:53

Chiar asa! Isi dau tot interesul sa se perfectioneze si pana atunci sper sa ne perfectionam si noi!

Lasand ironia din comentariul tau , nu crezi ca cei care vad numai partea rea dintr-o anumita institutie/problema au ei insisi ochiul rau ?

Pagini: << 105 106 107 108 109 110 111 112 113 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: