Info
x
Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?
|
Fosta membra 9am.ro 1670 mesaje Membru din: 8/08/2010 |
Postat pe: 26 August 2010, ora 16:48
ai pierdut o batistuta?
Hai la Taica Popa !
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:09
Ma indoiesc ca exista preot sarac. Am in familie un preot, intr-un sat in judetul Neamt, care face 5 botezuri pe an si ingroapa vreo 3 insi pe luna si o duce foarte bine. Casa parohiala din sat e facuta din banii primariei si cu ajutor de la enoriasii din sat, are 2 apartamente la oras in Piatra Neamt, 3 masini si 3 copii in facultati, unul singur la stat, ceilalti la privat. Nevasta-sa nu a lucrat o zi in viata ei deci nu se poate pune problema ca ea ar mai aduce ceva venit. Nu puneti nici unul la socoteala pomenile lunare care se fac la sate pentru morti, unde pe langa pomeni popii primesc si bani ca sa zica o rugaciune la masa, zecile de masluri si ce alte slujbe platite pe care le fac.
In plus presiune se pune pe orice angajat indiferent de mediul in care activeaza. Asa ca nu le mai plange atat de mila. Iar chitantele alea multiple pe care se presupune ca le dau popii iti pot demonstra ca nu le dau, iar daca se intampla sa aiba o scapare si sa elibereze chitanta, suma este infinit mai mica decat cea pe care o cer. Iti dau un exemplu concret. Ultima nunta la care am participat a avut loc la biserica Sf. Spiridon. Preotul a cerut 2000 de ron si inca 300 pentru personalul bisericii care avea sa asigure diverse servicii pe care preotul nu le avea in atributii, cum ar fi pazitul stalpilor cu flori. Chitanta eliberata prietenei mele avea suma de 400 de ron. Atat. Plus ca nasii prietenei mele au mai cotizat la popa cu cateva sute de ron ca sa ii mute la o ora mai potrivita ceremoniei si ca sa iasa totul bine. As vrea sa vad daca se elibereaza chitanta pentru banii care se dau pe acatiste si cum la noi e o moda sa te duci cu hartiuta cu nume si sa speri ca popa ala se roaga pentru cei nominalizati de tine, bani se aduna destui din circul asta. Iar patriarhul din ultimele date are peste 8000 de ron salariu. Ar fi normal ca biserica sa se sustina singura intrucat are suficiente rezerve sa faca treaba asta. De altfel si revospsirile si renovarile bisericilor in mare parte se fac pe cheltuiala statului, a consiliilor locale, primariilor. Uita-te si singur la orice biserica nou contruita sau in curs de finalizare si ai sa vezi cat e alocat din fodurile bisericii pentru constructia respectiva. Pe mine ma uimeste insa un fapt pe care nu stiu daca l-a bagat prea multa lume in seama. De ce se scandalizeaza in urma propunerii lui Prigoana doar BOR-ul? Nu am auzit nici un comentariu, fie el bun sau rau din partea vreunui reprezentant al celorlate culte religioase. Asta inseamna ca bani sunt, numai ca milogii de popi ortodosci nu se mai satura. Poti sa fii religios pana in maduva oaselor, nu iti impune nimeni sa nu fii, dar platitul popilor si contructia de lacasuri de cult din banii statului nu iti demonstreaza si nu iti sustine credinta. Sustineti ca dumnezeul vostru e in toti si in toate, de ce e nevoie de cioclii astia in negru si de cladirile lor ca sa va rugati sau sa faceti ce faceti voi in mod obisnuit ca si crestini? I. Câți preoți săraci sunt? Este imposibil ca numărul preoților săraci să fie foarte mare. Sumele necesare întreținerii unor familii de la țară sunt minuscule comparativ cu sumele de bani disponibile în Imperiul Financiar al BOR. Ca idee - chiar așa de greu ar fi ca parohiile bogate să le ajute pe alea mai sărace? Oricum, organizarea economică internă a cultelor nu intră în atribuțiile statului. II. Biserici megalomane Cei care vor finanțarea religiei din banii publici pun problema așa: "de-aia sunt finanțate cultele de la Stat, că există mulți preoți săraci". Hai să fim serioși! Cum se explică atunci înălțarea a mii de biserici noi, an după an, pe întreg teritoriul României? Ei zic că unii preoți riscă să moară de foame și să rămână pe drumuri, dar în tot același timp vedem cum alții ridică mereu monumente faraonice! Priviți aici: * Biserica Megalomană Română - Biserica Star Trek din Brașov * Biserica Megalomană Română I - Clopotele cu GPS * Biserica Megalomană Română II - Voluntari cu Combinat Clerical de milioane de euro * Biserica Megalomană Română III - Huzurul Vrăjitorului * Biserica Megalomană Română IV - Acoperișul de aur * Biserica Megalomană V - Templul de lângă monumentul degradat * Biserica Megalomană VI - Catedrala înaltă cât un bloc cu 15 etaje dotată cu buncăr * Biserica Megalomană VII - Feudalism în Voluntari Asta e o problemă foarte gravă de care văd că Prigoană încă nu s-a atins: foarte puțini bani se duc spre "preoții săraci, de la țară" și o grămadă sunt investiți inutil în ridicarea de noi și noi biserici. Păi dacă vor bani pentru "preoții săraci, de la țară" atunci să facă economii: * Să nu mai ridice atâtea biserici. * Să nu mai pună GPS la clopote. * Să nu mai pună acoperișuri de aur. III. Parohii inutile Problema apare și atunci când se ridică biserici acolo unde nu este nevoie de ele! Dacă dai o tură prin satele sărace, de prin munți, o să vezi că tot la câțiva Km mai dai peste câte o biserică sau un ansamblu mănăstiresc nou. Ridicarea unei construcții costă enorm, cu atât mai mult în creierii munților. Fac biserici acolo unde nu sunt suficienți oameni care să întrețină preotul și apoi se plâng că există "preoți săraci". Normal că există - ei i-au făcut! IV. Capitalism vs comunism Problema este una economică: de ce există preoți săraci? Pentru că cererea pentru serviciile lor este mică. Atitudinea capitalistă: facem economii sau închidem sediul și plecăm. Atitudinea comunistă: creștem fondurile din partea statului. Doar etatiștii fanatici care tind spre comunism mai bagă bani în afaceri aflate în faliment. V. Imoralitatea finanțării cultelor Este asta o organizație care merită sprijinul românilor? O organizație în care unii n-au ce face cu banii, pe când alții riscă să rămână în drum? Asta zic ei, că fără banii noștri le mor preoții de foame, deși am mari dubii. Ce lucruri bune ar putea să ne învețe? Feudalism în politică? Comunism în economie? Tribalism în societate? Habotnicism în cultură? Nu, merci, nu din banii mei. Chiar dacă statul ar continua să finanțeze parohiile sărace (deși n-are motiv, totuși trăim în România) asta nu înseamnă că chestiunea este una alb-negru. Opțiunile nu sunt doar două: "fix ca și până acum" sau "niciun ban înspre biserici". Alte variante pot fi, de exemplu, să nu se mai ridice biserici noi din banii statului (guvern, CJ sau CL), să nu se salarizeze preoții din parohiile bogate, etc. Orice, numai să nu mai fim jefuiți în halul ăsta. Nu e nevoie decât de imaginație, bun simț și onestitate. Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:12
Haideti sa le luam pe rand pt.a reusi odata sa vedem cat de dobitoci pot fii cei ce inca mai cred ca biserica sau religiile vor aduce ceva bun in vietile lor
Biserica Megalomană Română - Biserica Star Trek din Brașov O biserica din Brasov are aer conditionat, incalzire prin pardoseala, vitralii in tamplarie termopan si un sistem performant de alarma relateaza agentia NewsIn, care precizeaza ca aproape 10 milioane de lei au fost investiti aici, incepand din 1990, cand a fost demarata constructia lacasului. Credinciosii sunt mandri de biserica lor, desi uneori se intreaba daca ecranul de la intrare chiar era necesar. Biserica Sfintii Constantin si Elena din cartierul brasovean Racadau pastoreste 2.000 de suflete. Pentru credinciosi, parintele paroh Corneliu Garbacea a vrut ce e mai bun si mai modern, fara sa tina seama de bani. Biserica a fost ridicata din fonduri primite de la Ministerul Culturii si Cultelor, dar si din foarte multe donatii din partea firmelor brasovene. Lacasul de cult este incalzit de trei centrale termice si are vitralii pictate manual. Coliva si vinul impartite ca pomana sunt puse in ambalaje personalizate, iar deasupra intrarii a fost instalat un ecran. Pe langa un contract cu o firma de paza, in biserica a fost instalat un sistem de alarma performant, care se declanseaza atunci cand cineva sare gardul. Traducere pentru cei ce nu înțeleg ce-i cu banii primiți de la Ministerul Inculturii și Îndoctrinării: acei bani sunt bani sustrași prin taxe de la cetățeni, cetățeni care poate abia își duc traiul de pe o zi pe alta și care poate nici măcar nu cred în fantezia numită Ortodoxie. Ceea ce face guvernul tuturor cetățenilor (IMO, ăia care cad victime îndoctrinării au chiar mai multe de pierdut decât cei furați la drumul mare) e o variantă la scară mare a următoarei povești de Cancan: * Ionel Jianu din Slobozia, Arges, acuzat ca ar fi deflorat o virgina cu degetul * Preotul acuzat de viol vrea la detectorul de minciuni * Preotul acuzat de viol a vrut sa-si ia pistol * Preotul a picat testul cu detectorul de minciuni! * "Parintele m-a apucat de par, m-a trantit la pamant si mi-a tras in jos pantalonii" * Popa acuzat de viol fuge de victima * Ameninta martorii cu afurisenia. Vezi și: * Betoanele ortodoxe apărute ca după ploaie * Libertarian sau Alibertarian? * Averea Bisericii Ortodoxe Romane vs. ajutoarele primite de la Bugetul de Stat Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:13
Comunismul o rezolvase. Dar o dase pe munca voluntar-patriotica.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:15
cititi domnilor crestini din romania si uitati-va-s in oglinzile din casele dumneavoastra,incercand sa surprinde-ti nimicnicia sufletelor voastre otravite de asa -zisa credinta
Biserica Megalomană Română I - Clopotele cu GPS Cîrdășia dintre Stat și BOR Clopotele cu GPS din Austria au ajuns la catedrala din Drobeta Turnu Severin www.realitatea.net/clopotele-cu-gps-din-austria-au-ajuns-la-cate... Cele șapte clopote dotate cu sistem GPS au fost sfințite luni înainte de a fi instalate în turlele Catedralei Episcopală "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Drobeta Turnu Severin. Colopotele au ajuns la Severin săptămâna trecută. Chiar dacă construcția catedralei nu se află nici la jumătate, lucrările fiind întrerupte de mai multe ori din lipsa banilor. Primăria Drobeta Turnu Severin a putut să suporte prețul celor șapte clopote construite la Innsbruck, în celebra turnătorie austriacă Grassmayr, scrie gds.ro. Impresionantele clopote de lux cântăresc de la 100 de kilograme până la 2,5 tone și sunt dotate și cu un receptor GPS, supravegheat de un computer. Rolul GPS-ului este de a asigura precizia și calitatea de acționare a clopotelor. Pentru 2010, autoritățile din Mehedinți au alocat un milion de lei pentru continuarea construcției locașului de cult. Câteva finisaje au mai fost realizate cu ajutorul enoriașilor sau al sponsorilor. Un milion de lei nu este suficient pentru terminarea lucrărilor, însă reprezentanții catedralei spun că banii vor ajunge pentru finalizarea unor detalii. Pentru finalizarea locașului de cult mai este nevoie de încă cinci milioane de lei, fonduri pe care autoritățile locale spun că deocamdată nu le pot asigura. A se citi cu atenție ultima frază: nu le pot asigura ..deocamdată. Dar le vor putea asigura în viitor. Oamenii ăștia nu au simțul măsurii - nici risipitorii de la stat, nici cheltuitorii în sutane. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:17
Biserica Megalomană Română II - Voluntari cu Combinat Clerical de milioane de euro
Betoanele ortodoxe apărute ca după ploaie În Voluntari se construiește o catedrală de peste șapte milioane de euro www.realitatea.net/in-voluntari-se-construieste-o-catedrala-de-p... În plină criză, orașul Voluntari își îmbogățește patrimoniul cu o catedrală impunătoare cât un bloc cu 18 etaje. "Nu este catedrala lui Pandele, nu este biserica lui Pandele... pensiile scad, salariile scad... dar vreau sa va informez ca noi am inceput constructia catedralei cand in..2007 am inceput in acele vremuri nu era iz de criza. Va trebui sa finalizam acest proiect, altfel se va deteriora", a anunțat primarul orașului, Florentin Pandele. Până acum s-au cheltuit 3 milioane și jumătate de euro. În total sunt necesare 7 milioane de euro pentru catedrala la roșu - cum ar zice constructorul. La acești bani se mai adaugă alte câteva milioane pentru picturi, când lăcașul de cult va fi gata. Banii vin de la bugetul local, dar și de la Guvern - un milion de lei. La subsol, surpriză - va fi amenajată o suprafață uriașă. Două camere frigorifice, un muzeu și un spațiu unde copii să stea când părinții sau bunicii sunt la slujbă. Exact ca la mall. Subsolul catedralei poate primi 2.500 de oameni. Tot atâția au loc în partea de sus a catedralei. Unii localnici sunt însă destul de nemulțumiți și cred că banii de la buget ar fi trebuit să meargă spre alte investiții. Primarul din Voluntari nu-și apleacă, însă urechea la asemenea păreri și are ambiția să încheie lucrările înainte ca bucureștenii să înceapă construcția la Catedrala Neamului. Parintele paroh de la catedrala aceasta, Tomozii Claudiu, nu este altul decat...finul primarului...de fapt catedrala este un cadou pentru finut.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:19
Biserica Megalomană Română III - Huzurul Vrăjitorului
Criza, banii și biserica Trăim astăzi într-o lume în care oamenii caută mai multă bogăția meterială decât spirituală, spunea acesta pe-atunci. Ar fi de înțeles că ar trebui să ne raportăm la traiul prea nefericitului său frate, care locuiește în continuare în satul natal Dobroești, într-un CAP vechi, fără utilități, în timp ce casa natală, în care au crescut amândoi a fost transformată într-o vilă luxoasă. Asta spunea depozitarul marilor speranțe ale poporului, Preafericitul Daniel, care trăiește într-un lux monahal discret despre care foarte puțini știu. Cruci de aur, straie aurite, vilă de odihnă, limuzină și multe biserici. Sună ca o călătorie în viața prosperă a unui om de afaceri, dar toate sunt în numele Domnului! Cele doua engolpioane cu Mântuitorul și Maica Domnului de la gâtul înaltului prelat și crucea stavrofor (pectorală) sunt obiecte din aur, placate cu argint, care valorează peste 14.000 de lei. Engolpioanele, de 10.000 de lei, sunt niște insigne arhierești de forma unei iconițe-medalion și îl înfățișează pe Mântuitor sau pe Maica Domnului. Arhiereii poartă engolpionul atât în timpul serviciului divin, cât și în viața de toate zilele. Crucea pectorală, care valorează 4.000 de lei, este tot o insignă a demnității arhierești, pe care episcopul o poartă, de asemenea, tot timpul. Reședință cât trei terenuri de fotbal Complexul patriarhal din satul Dragoslavele, pe lângă județul Argeș, locul de odihnă al Preafericitului Părinte care se estimează că valorează câteva milioane de euro, este amplasat foarte aproape de fostul punct vamal al graniței de odinioară dintre Transilvania și Țara Românească. În incinta complexului, care se întinde pe o suprafață de aproximativ două hectare și jumătate, au mai fost construite de-alungul timpului două case, mai multe construcții de tip anexe, un pavilion din lemn de mesteacăn și a fost plantată o livadă cu pomi fructiferi. Problema nu e că stă acolo. Problema e că ăștia primesc o grămadă de bani de la stat, adică inclusiv de la oameni care nu vor să aibă de a face cu BOR, sau pe care pur și simplu nu îi interesează religia. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:24
Biserica Megalomană Română IV - Acoperișul de aur
Atâta vreme cât banii contribuabililor se vor îndrepta în direcția "cultelor recunoscute", e cinstit să știe că din banii lor se ridică chiciuri arhitecturale. Ca de exemplu, următoarea capodoperă e finanțată de mine și de tine pe mai multe filiere, cel puțin prin astea două: Consiliul Local și Minister. Biserică de criză, la Ghimbav, acoperită cu tablă poleită cu aur din Ucraina Țara arde", iar milostenia Bisericii Ortodoxe se reflectă în cupolele aurite ale lăcașului din orașul Ghimbav. La prețul pieței, un metru pătrat de inox poleit cu. aur costă aproximativ 400 de euro, dar consilierii locali din Ghimbav susțin că ei ar fi plătit doar 10% din preț, adică 40 de euro/metrul pătrat. Acoperișul lăcașului de cult de la Ghimbav are suprafața de 1.700 mp. Oricum, până la această oră, lucrările pentru ridicarea lăcașului de cult au depășit cu mult un milion de euro. În Romania mai există doar o singură biserică cu acoperișul integral poleit cu. aur, la București (Sfânta Vineri - n.a.). Dar, datorita modelului special al tablei, biserica de la Ghimbav este unicat în țară, după cunoștința mea", se lăuda Dumitru Comșa, preotul parohiei Ghimbav, în momentul în care prima cupolă a fost instalată. Eu aș fi preferat ca localitatea mea să fie unică în țară prin performanțe academice, prin c.u.r.ățenie, civilizație, cultură, nu prin monumente chicioase și extravagante. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:25
Biserica Megalomană V - Templul de lângă monumentul degradat
Citim la Secular Humanist despre un Templu megaloman într-un oraș mort economic Selecții: Făgăraș, județul Brașov, oraș care, după cum arată cifrele din 2004, avea o populație de 35.400 de locuitori, număr care este bineînțeles ireal, luând în considerare ponderea mare de populație plecată din acest oraș în țări ca Spania, Italia sau Irlanda, pentru motive evidente. În orășelul astă amărât sunt deja cel puțin 11 biserici ortodoxe(și se mai construiesc), 4 biserici evanghelice, una greco-catolică și una romano-catolică. ..dar nu ajunge, se mai face una! Și nu oricum, ci "one kitch to rule them all": În 2009 a fost dezvăluită și cireașa de pe tort. Pe acoperișul templului va trona pentru posteritate o cruciuliță din inox titanizat, de culoarea aurului, cu o înălțime de peste 8 metri. Umblă vorba în târg că întregul edificiu va avea în final acea culoare aurie ..în timp ce monumentele istorice nu beneficiază de aceeași atenție. Mai mult decât iraționalitatea acestei construcții, mă supără faptul că la aproximativ 100 de metri de viitorul templu, se află un monument de o reală frumusețe, Cetatea Făgărașului, în restaurarea căreia nu s-a gândit nimeni să finanțeze. Construcția a început la sfârșitul secolului al XIV-lea, pe locul unei cetăți din pământ din secolul al XII-lea. A fost transformată în castel fortificat în secolul al XVI-lea, devenind reședință princiară din secolul al XVII-lea. Astăzi găzduiește Muzeul Țării Făgărașului și Biblioteca Municipală Făgăraș. Muzeele și bibliotecile nu aduc voturi.
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:26
Biserica Megalomană VI - Catedrala înaltă cât un bloc cu 15 etaje dotată cu buncăr
Horror! Din ciclul "aici sunt banii dumneavoastră": Catedrala înaltă cât un bloc cu 15 etaje dotată cu buncăr www.gandul.info/news/cele-sapte-minuni-ale-primarilor-din-romani... Înaltă cât o clădire cu 15 etaje - cu tot cu cruce are 60 metri - dotată cu nu mai puțin de cinci clopote, având în total cinci tone, acționate "din buton", un buncăr de 10.000 persoane, "în caz de Doamne Ferește", două lifturi, pentru fiecare aripă, iar în jur, un parc de circa trei hectare. Pe scurt, așa a descris primarul orașului Voluntari, Florentin Costel Pandele, catedrala din Beverly Hillsul de Ilfov. La subsol va fi amenajată o suprafață uriașă. Două camere frigorifice, un muzeu și, ca la mall, un spațiu unde copiii să stea când părinții sau bunicii sunt la slujbă. Subsolul catedralei poate primi 2.500 de oameni. Megacatedrala va costa 7 milioane de euro pentru a fi gata la roșu - cum ar zice constructorul. La această sumă se mai adaugă alte câteva milioane pentru picturi, când lăcașul de cult va fi gata. Cea mai mare parte a banilor vor fi dați de la bugetul local, iar Guvernul va contribui cu un milion de euro. Observați cum cetățenii sunt buzunăriți pe mai multe căi: bugetul local + guvern. P.S.: după inundațiile astea recente pe care n-au reusit să le prevină cu toate bisericile ridicate în ultimii ani, din banii contribuabililor, BOR ar trebui să restituie banii primiți. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:28
Biserica Megalomană VII - Feudalism în Voluntari
catedrala de 5 milioane de Euro ce va fi ridicată în Voluntari: "Această catedrală este ridicată de către Dumnezeu cu sprijinul Consiliului Local Voluntari și al primarului Florentin-Costel Pandele"... Este mesajul scris pe pancarta care te întâmpină în incinta catedralei care i-a costat până acum pe locuitorii orașului Voluntari 5,5 milioane de euro. Îți vine să uiți că ți-a luat ceva până să găsești strada aia asfaltată până la monument (restul sunt de pietriș) când vezi că Dumnezeu e sprijinit de primar. "Tot ce este pentru Dumnezeu nu are măsură, după părerea mea de om păcătos. Am simțit că am o datorie când m-am apucat de catedrală. Știu că sunt probleme cu infrastructura în Voluntari și că unii cetățeni sunt nemulțumiți, dar datoria față de Dumnezeu e sfântă", spune primarul în pragul catedralei. ...... Pandele: "În demisol se poate coborî pe scări sau cu liftul, dotare făcută în special pentru persoanele cu dizabilități și preoți. Preoții pot urca cu liftul în turle, unde vor beneficia de grupuri sanitare și chiar și de dușuri. De ce facem dușuri pentru preoți? Pentru că vrem să arate impecabil când oficiază slujba și să fie cu adevărat niște medici spirituali pentru enoriași" Clopotele sunt unice in lume. Iata ce zice adevarul.ro : Primăria din Voluntari a cheltuit 95.000 de euro de euro pentru realizarea acestor clopote, motivând că sunt unice în lume. Marea deosebire față de cele normale este dată de sunetele prelungite pe care acestea le pot reda. Ontopic: Biserica Megalomană Română II - Voluntari cu Combinat Clerical de milioane de euro Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:32
cititi cretinilor si veniti-va in fire,papagalilor,trebuie sa incetati odata cu alesii domnului si biserica-purtatoare de cuvant a lui DUMNEZEU si biblia inspirata de cuvantul domnului,altfel praful si pulberea se va alege de voi si copiii copiilor vostri in vecii vecilor , sclavilor dobitoci care nu va meritati nici numele de oameni,HUO...!!!
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 17:34
Ai si tu un fix...pix
|
|
Ai si tu un fix...pix
|
|
Ai si tu un fix...pix
|
|
Ai si tu un fix...pix
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 18:18
De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 17:34:34Ai si tu un fix...pix nuuuu, e doar INDRACIT !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 18:52
in.plata-domnului.ro : Fă-ți o poză cu panoul !
ca sa vedeti de ce traiti bine in romanica----18.300 de biserici---4.700 de scoli generale----425 de spitale Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 18:54
De la: gabigabi, la data 2010-08-26 18:18:55De la: nastasemihail, la data 2010-08-26 17:34:34Ai si tu un fix...pix sarut mana,nu pot fii indracit pt.simplul fapt ca dracul.satana.diavolul etc. sunt simple inventii de-ale tampitilor de-si zic crestini,in rest va pot spune ca va iubesc si va doresc tot binele din lume
|
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 19:45
Domnu' Tycu, ati reusit sa-l transformati pe Karpov intr-un om al bisericii?
Think outside the box!
|
|
9am165600 3 mesaje Membru din: 3/11/2009 |
Postat pe: 26 August 2010, ora 20:04
Houleuu, da scriti in nestiri bre, n-are homu loc de voi breee. Io zac ca sunt niste anticristi si talhari la drumul mareee. Totii popii vad numai bani si smechereleee bre fratimiu. Ie niste hoti ordinari de nu merita nici un scuipat bre. Toti are 4-5 masini din care, musai, un jipanel si fo 4-5 casoaie, din care una, musai viloi barosan frateee iar putirili de prefutese satu acasa si fac churuu laatttt bre si puie la plozii breee. Astia e preotii nostrii, toti bre, toti, indiferent de cult sau religie.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 20:31
Pentru 42% dintre români Soarele se învârte în jurul Pământului
Dă-mi, mamă, cu leuca-n cap! Patru români din cinci cred că Dumnezeu a creat toate ființele, așa cum sunt ele astăzi, respingând teoria evoluționistă, potrivit raportului de cercetare Publicul românesc și știința, citat de agenția de presă NewsIn. Studiul mai arată că 42 la sută dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului și 35 la sută sunt convinși că dacă beau apă după o persoană infectată cu HIV se vor îmbolnăvi la rândul lor. Studiul plasează România printre primele cinci țări europene în ceea ce privește procentul celor care merg cel puțin o dată pe lună la biserică în condițiile în care același raport a relevat faptul că 59 la sută dintre repondenți consideră că ne bazăm prea mult pe știință și prea puțin pe credință religioasă. Raportul a fost realizat de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București în perioada iulie-septembrie 2009 pe baza unui chestionar comparabil cu cele aplicate în cadrul Eurobarometrului Special al Comisiei Europene. Ca să n-o mai lungim, redau, pe scurt, alte rezultate ale acestui raport: 34% dintre români nu știu că genele tatălui sunt cele care influențează sexul copilului nou-născut 66% consideră că antibioticele sunt bune pentru că tratează atât virușii cât și bacteriile. 40% dintre respondenți cred că unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumiți oameni sau că zodia unui om îi influențează personalitatea și comportamentul 50% cred că norocul este mai important pentru succesul în viață decât școala 50% țin cont de zicala dacă te mămâncă palma stângă vei primi bani sau cine nu are noroc în dragoste are noroc la cărți 50% raport cred că deochiul poate fi prevenit cu ajutorul culorii roșii. Concluziile: 80% din populație nu dispune de cunoștințe științifice elementare și de un vocabular științific activ 80% dintre români nu știu cum este aplicată metoda experimentală de cercetare și operează precar cu probabilitățile În context european, românii sunt mai puțin alfabetizați din punct de vedere științific. Deficitul cognitiv-științific al publicului român este unul dintre cele mai mari din Europa. Conform datelor Eurobarometrului special 224, România se afla în 2005 pe locul 24 din 29 de țări europene (EU29), în ceea ce privește nivelul cunoașterii științifice a publicului.
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 23:01
De la: dor_de_dor, la data 2010-08-26 16:24:35De la: Tycu, la data 2010-08-26 12:50:59De la: g_alina, la data 2010-08-26 10:11:23Statistica: dor de dor [ce ID frumos ] ce in lume esti calator ! biserica nu are legatura cu guvernul bre ! cum nici gunoierul patron Prigoana nu are legatura cu guvernul ,la el a fost o greseala ca a ajuns in parlament !! Sa lamurim cum adica salariati ai statului ?adica iau salariu din bugetul statului ??adica bugetari ? nuuu, biserica crestina[ ortodoxa-catolica ] din Romania se autofinanteaza,adica banii care se strang din servicile aduse credinciosilor sunt depusi la banca si din ei se platesc salariu si alte lucrari pentru biserica.La manastiri sau alte monumente istorice ajuta statul ca sunt in patrimoniu , dar nu la biserici ! Era bine daca mai ajuta si statul , asa cum dam bani de geaba sa tinem armata in Iraq ca vor americanii , sa dea si la biserici !! Si slujbele nu infricoseaza sau indobitocesc oameni, si cand e vorba de a cere mantuire de la Dumnezeu nimic din canoanele bisericii nu par greu de indeplinit!!!
Ticu
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 23:06
De la: _xyz, la data 2010-08-26 19:45:55Domnu' Tycu, ati reusit sa-l transformati pe Karpov intr-un om al bisericii? Inca nu, mai am putin de lucru si o sa reusesc ! Karpov e un baiat foarte inteligent ca sa-si dea seama ca exista Dumnezeu si oricum nu plec de pe forum pana nu il fac un adevarat laic !!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 23:11
De la: XYW, la data 2010-08-26 18:52:19in.plata-domnului.ro : Fă-ți o poză cu panoul ! Aici ai dreptate. S-a sarit mult peste bunul simt. Si cind te gindesti ca scoala a fost initiata si promovata de biserici. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 23:11
de la tycusor cetire:
,,Sa lamurim cum adica salariati ai statului ?adica iau salariu din bugetul statului ??adica bugetari ? nuuu, biserica crestina[ ortodoxa-catolica ] din Romania se autofinanteaza,adica banii care se strang din servicile aduse credinciosilor sunt depusi la banca si din ei se platesc salariu si alte lucrari pentru biserica.La manastiri sau alte monumente istorice ajuta statul ca sunt in patrimoniu , dar nu la biserici ! '' tycusor,zi talica sa-ti puta ochiu' ca spui drept ...???
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 23:12
De la: XYW, la data 2010-08-26 20:31:52Pentru 42% dintre români Soarele se învârte în jurul Pământului De unde ai scos astea. Sint reale?
|
|
Postat pe: 26 August 2010, ora 23:14
Am o stare destul de proasta. Si sint pe maxim intelectual. Dar minim afectiv, fizic, intuitiv. Oare cum m-ar auta biserica in acest caz. Sint si pe ceva real, dar mai mult inchipuiri, exagerari a ceva potential rau.
Deci cum m-ar ajuta? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

Daca frecventai biserica mai des aflai si cati enoriasi vin la ea !! Iar in genunchi nu stai in fata popilor ci in fata lu Dumnezeu ,iar situatia profesorilor si a cadrelor medicale discut-o cu guvernul ,cu conducerea tarii , ca biserica nu are legatura cu asa ceva !!!!