Info
x
Popor roman,popor ingrant!!!!
|
Celina 180 mesaje Membru din: 7/09/2009 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 17:45
De la: bordura, la data 2008-11-24 23:57:52,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Daca;tu faci parte din acest popor,, noi nu facem parte! Gunoaie si uscaturi sunt pe tot locull!! Cu o floare ;;nu se face ;;primavara;;!!!!!!!!! Nuuuuuuuuuuuuu suntem ;;;POPOER;;; DE BETIVI, CURVARI SI NICI NUUUUUUUUUUUUU,,, SUNTEM UN POPOER;; NOMAD!!!!!!!!
-
|
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 17:55
Nu stiu ce inseamna popoer, eventual popor. De asemenea ingrat mi s-ar parea ca suna mai bine decat INGRANT, cum e mentionat in titlu topicului . In alta ordine de idei , marea majoritate nu ne simtim nomazi. chear daca unii din noi au ales sa traiasca pentru o perioada intr-o alta locatie. E dreptul fiecaruia sa aleaga.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am096449 28 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 20 Ianuarie 2010, ora 12:53
ma intreseaza poporul roman
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 20 Ianuarie 2010, ora 13:28
De la: 9am130394, la data 2010-01-19 17:45:18De la: bordura, la data 2008-11-24 23:57:52,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Daca;tu faci parte din acest popor,, noi nu facem parte! Gunoaie si uscaturi sunt pe tot locull!! Cu o floare ;;nu se face ;;primavara;;!!!!!!!!! Nuuuuuuuuuuuuu suntem ;;;POPOER;;; DE BETIVI, CURVARI SI NICI NUUUUUUUUUUUUU,,, SUNTEM UN POPOER;; NOMAD!!!!!!!! multe doage lipsa....multe
|
ddonald 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2010, ora 14:10
Pentru toti cei ce dau calificative poporului roman...eu sincer, VA COMPATIMESC.
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 15/07/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 14:35
popor ignorat...nu accept ca tiganii sa fie numiti rromi?ne-au distrus natia...dc aceasta radacina si nu hindieni?
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 14:40
e o adevarata "supa" de sensuri de cuvinte pe topicul asta...... ca si cum n-ar fi de-ajuns, se mai adauga si "patriotismul" unora...... Raporteaza abuz de limbaj
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 16:48
Toate popoarele se mindresc cu originea lor sa nu uitam ce au dat romanii pentru cultura umana / noi de ce nu stim sa ne respectam inaintasii? Dar dacii au fost chiar niste salbateci ?ma indoiesc /sint destule izvoare antice care ii vorbesc cu respect?noi cind invatam sa ne aratam si partile bune ? Acum este timpul sa aratam ca sintem mai buni decit alte natii care nu au nici strabuni nici un loc pe care sa l numeasca vatra strabuna / Hai romani sa vedem si adevarata fata a natiei romane /
ROMANE FII DESTEPT//// Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 05:17
Era o descriere a unei persoane care spunea de un personaj vazut de el. Intr-o locuinta facuta intr-o pestera. Imbracat precum taranii de acum in haine albe cu caciula pe cap, la fel ca dacii. Afara era zapada imensa. Si omul iradia de o putere psihica cu totul deosebita. Imaginea era de acum 20000 ani. Deci din era glaciara. Pe acest teritoriu.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 08:16
De la: nastasemihail, la data 2010-02-08 05:17:35Era o descriere a unei persoane care spunea de un personaj vazut de el. Intr-o locuinta facuta intr-o pestera. Imbracat precum taranii de acum in haine albe cu caciula pe cap, la fel ca dacii. Afara era zapada imensa. Si omul iradia de o putere psihica cu totul deosebita. Imaginea era de acum 20000 ani. Deci din era glaciara. Pe acest teritoriu. asta se intampla cu zapezile prin S si E romanieii???........ parca am vazut ceva la stiri ieri..... si astazi dimineata a spus ceva la radio!!!
|
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 08:32
De la: 9am147005, la data 2010-02-06 14:40:56 SI UITE SASA IESE RETETA DE BOGRACI UNGURESC
|
9am178594 26 mesaje Membru din: 16/12/2009 |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 19:40
Dar oare cine e de vina de starea acestei natiuni? Am ajuns de rasul lumii ! Mai nou si in sudul Frantei se emit avertismente impotriva romanilor! Oriunde ajung romanii, sunt probleme cu ei! Dar si in tara, priviti coruptia si goana dupa "parvenire", putere, la politicieni. Caracterul "romanesc" este cel mai detestat si rau famat din lume. O natie de hoti, talhari,ipocriti, egoiisti, aroganti....Si orb sa fi, chir sa fi gata sa mori pentru aceasta tara trebuie sa recunosti ca ceva , undeva nu functioneaza bine in romania de foarte mult timp. O parere netendentioasa, dar realista, spun eu este faptul ca cei ce impun spiritualitatea in tara asta , dorm de-a binelea! Eu sunt ferm convins de faptul ca, lumea spirituala domina lumea materiala. Daca spiritual nu esti in regula si caracterul iti este afectat corespunzator. Aici , fara sa jignesc, religia ortodoxa a falimentat cu desavarsire ! Cand viata spirituala, cu care se educa o natiune, este sanatoasa, automat trebuie sa apara si roadele corespunzatoare ! Pomul bun, este cunoscut dupa rodul lui cel bun si invers, pomul rau, nu poate aduce decat roade rele ! Eu spun ca natiune romana este idolatra, din moment ce suntem hraniti in a ne inchina in fata tuturor icoanelor impuse, a moastelor etc. ce nu poate starni decat mania lui D-zeu, conform a ceea ce este scris in Exod 20:4-5.Aici pot strni furtuna, dar dorinta mea sincera este doar de a medita sincer la acest aspect si sa eliminam tot ce ne poate invrajbi in primul rand cu D-.zeu !
|
CIPRIOTU 1445 mesaje Membru din: 9/11/2008 Oras: Odorheiul Secuiesc |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 20:38
Chiar si clasa a-I-a ai absolvit-o la FF? DUTE SI FA SI TU ALFABETIZAREA ,DAR SA FACI LA ZII ,NU TOT LA FF,ANALFABETULE,sau poate esti de culoarea ursului carpatin?
|
strapontin 67 mesaje Membru din: 1/12/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2010, ora 14:10
Scuze,dar ce inseamna popor INGRANT!!!!!!
|
Postat pe: 24 Februarie 2010, ora 18:54
De la: strapontina, la data 2010-02-24 14:10:59Scuze,dar ce inseamna popor INGRANT!!!!!! inseamnaaaa......IN......GRAadina ..........ANterior ,lui '89 lucrau la cultivarea pamantului,acumconsumam ce ne cultiva altiiiii.....
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2010, ora 23:20
De la: 9am045616, la data 2010-02-08 08:16:01Acum 20000 ani. Daca el minte, mint si eu. Dar tu minti triplu. Deci nu mai ai scapare. Numai poti mintii. Deci lipsa mint...itDe la: nastasemihail, la data 2010-02-08 05:17:35Era o descriere a unei persoane care spunea de un personaj vazut de el. Intr-o locuinta facuta intr-o pestera. Imbracat precum taranii de acum in haine albe cu caciula pe cap, la fel ca dacii. Afara era zapada imensa. Si omul iradia de o putere psihica cu totul deosebita. Imaginea era de acum 20000 ani. Deci din era glaciara. Pe acest teritoriu.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 10:36
De la: bordura, la data 2008-11-24 23:57:52d Daca tu nu te respecti te priveste, ce stramosi ai avut iar te priveste insa daci si romani nu erau sigur, noi ceilalti ne respectam si nu-ti dam voie sa vorbesti asa despre stramosii nostrii. RUSINE!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
mihaivilcu2004 153 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 10:57
De la: 9am037202, la data 2009-05-08 18:36:44De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-01 15:01:36sunt foarte uimita...park am fii pe vremea comunismului... BRAVO Paunescu! Ce emisiune? Unde pot s-o vad? Pe Youtybe?
|
mihaivilcu2004 153 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 11:16
De la: 9am104796, la data 2010-02-07 16:48:29Toate popoarele se mindresc cu originea lor sa nu uitam ce au dat romanii pentru cultura umana / noi de ce nu stim sa ne respectam inaintasii? Dar dacii au fost chiar niste salbateci ?ma indoiesc /sint destule izvoare antice care ii vorbesc cu respect?noi cind invatam sa ne aratam si partile bune ? Acum este timpul sa aratam ca sintem mai buni decit alte natii care nu au nici strabuni nici un loc pe care sa l numeasca vatra strabuna / Hai romani sa vedem si adevarata fata a natiei romane /
|
florys1 28 mesaje Membru din: 2/11/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 14:59
denigrarea Romaniei in lume a inceput cam de multisor ....si din pacate statul nu ia atitudine ...poate o fi flacara violeta
acum sa revenim la realitate: trecutul si istoria Romaniei nu poate fi masluit , avem documente,atestate extrem de vechi care arata originile acestui popor :daco-roman..(spre disperarea altora) latinitatea Romaniei nu trebuie pusa la indoiala de nimeni....si nici macar nu trebuie demonstrata.suntem romani,indiferent in ce colt de lume ne-am afla si oricat ara incerca unii sa ascunda (cunosc vreo cativa in UK...vezi D-ne ,mari intelectuali sau mari oameni de afaceri). ca nu le convine sau nu au incredere in mine pt ca sunt romanca?treaba lor ....am intalnit si persoane retinute la inceput ,cand au auzit ca sunt din Romania,dar cu timpul,fara sa ma disculp ,prin atitudinea mea si faptele mele am reusit sa schimb cat de cat acest stereotip in mediul in care ma "invartesc" putem sa spunem multe despre Romania si despre romani, asa cum putem sa spunem despre Franta,Italia,Scotia ....dar nu putem sa spunem ca suntem niste "ingranti ",pardon ingrati....suntem oameni intai de toate si daca cineva ne tine minte ,dupa ce nu mai suntem,nu ne tine minte dupa natie ,dupa nativitate ,ci dupa ce lasi in urma ta /;bune sau rele, dupa omenia sau neomenia avuta in timpul vietii.....ar fi cazul sa nu ne mai intereseze gradina altuia,animalul altuia si sa traim simplu si frumos ,sa facem ceva constructiv pt copiii nostrii ....sa lasam gossipul dambovitean deoparte ,pt ca ne incarcam cu energii negative fara rost si credeti-ma viata asta e atat de scurta ....incat nu merita sa punem botul(scuzati-mi expresi),la toate barfele si jignirile unor IGNORANTI..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 19:06
ROMANIII nu sint un popor nerecunoscator si nu este nici mai bun sau mai rau decit altele .
trebuie sa invatam sa ne respectam inaintasii numai atunci vom fi mai buni sa ne vor respecta si altii Momentan multumita presei de la ora 5 se vad numai hotii criminali si curvele. Din lumea mea romaneasca fac parte toti poetii .Coanda .Vlaicu lista este lunga si nu vreau sa pierd nimic . Hai sa privim cu adevarat neamul romanesc/ ROMANE FII DESTEPT/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 19:33
De la: florys1, la data 2010-02-25 14:59:33denigrarea Romaniei in lume a inceput cam de multisor ....si din pacate statul nu ia atitudine ...poate o fi flacara violeta
|
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 15:40
De la: 9am147005, la data 2010-02-25 19:33:56De la: florys1, la data 2010-02-25 14:59:33denigrarea Romaniei in lume a inceput cam de multisor ....si din pacate statul nu ia atitudine ...poate o fi flacara violeta pai voi de ce ati emigrat in gradina altuia ?????
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 18:03
"...ingrant".=ingrat.Cel ce a propus subiectul considera ca daca EL este ingrat tot poporul roman seamana cu EL...
|
9am065790 25 mesaje Membru din: 2/06/2009 |
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 18:35
NOI NU SUNTEM NESIMȚIȚI
- Să vedem cine sunt militarii nesimțiți, colegii mei de generație și pentru ce se fac ei vinovați de au primit aceste etichetări din partea unui guvern corect, cinstit, cu o activitate economică super-eficientă, campion în U.E., în competiția luptei cu criza, deși nu are nici o obligație în acest sens, așa cum se preciza nu demult. - Ce au făcut colegii mei în ultimii 40 50 de ani: Au participat la construirea celor mai mari obiective industriale ale țării: combinatele siderurgice Galați și Călărași, uzine și fabrici în toată țara care s-au privatizat după 1990. Unde sunt banii încasați din vânzarea lor ? Specialiștii armatei au fost marii ingineri și maiștri constructori ai fabricilor de avioane Bacău, Ghimbav, Craiova, ai fabricilor de tehnică militară, armament și muniții, cu ale căror produse s-a plătit în mare măsură datoria externă, contractată de Ceaușescu, care a înțeles se vede, până și el, că nu este prea avantajos să îndatorezi țara ta. Cea mai mare parte a acestor obiective s-a privatizat. Cei care le stăpânesc sunt oamenii bogați ai României de azi, mulți dintre ei aflați în structurile puterii. Pentru noi se pare că nu au mai rămas bani. Colegii mei din instituțiile de învățământ superior ale armatei au pregătit specialiști pentru societate, inclusiv personalul specializat pentru aviația civilă și marina comercială, între care pot fi enumerați și căpitanii vapoarelor de cursă lungă. Militarii au fost printre cei mai importanți proiectanți și constructori de nave militare și civile, pe șantierele navale din Mangalia, Brăila, Giurgiu, Turnu Măgurele etc. Flotă nu mai avem, dar unde sunt banii, chiar nu a rămas nimic și pentru pensiile noastre ? Sectorul transporturilor terestre, feroviare și navale a reprezentat și el un obiectiv al activității noastre. Să amintesc câteva obiective, pentru că văd că guvernanții au uitat: Transfăgărășanul, Canalul Dunăre Marea Neagră, Autostrada București Pitești, toate aeroporturile din România, calea ferată în întregime militarizată. Aici și-au chinuit anii tinereții mulți dintre colegii noștri, care se întreabă, dacă nu cumva greșesc că mai păstrează în memorie acele momente grele din viața lor, pentru care sunt disprețuiți astăzi. Munca forțată în mină, pe Valea Jiului, sau în Bazinul Motrului, care a măcinat tinerețea și sănătatea multor colegi ai mei este normal să fie desconsiderată de actualii guvernanți, pentru că militarii dacă nu erau nesimțiți nu puteau munci acolo. Construcția Palatului Parlamentului, a multor cartiere în București și în multe alte orașe ale țării, în care locuiesc mulți din cetățenii pe care guvernanții încearcă să-i revolte împotriva concetățenilor lor, militari în rezervă, reprezintă obiective cu care noi ne mândrim, deși suntem desconsiderați pentru aceasta de actualii guvernanți. Construcția sistemelor de irigații, distruse din inconștiență după 1990, participarea timp de 6 luni pe an la campaniile agricole de vară și de toamnă sunt fapte care ne incriminează. Atunci când a fost nevoie noi am fost primii care am sosit în sprijinul concetățenilor noștri. Amintesc numai cutremurele, inundațiile, înzăpezirile, salvarea oamenilor în situații dificile. Și pentru aceasta ocupăm locul doi în aprecierea românilor, după biserica națională. - Militarii sunt oameni modești, nu vorbesc despre faptele lor, așa cum trâmbițează guvernanții mărețele lor realizări care au adus România într-o situație grea. Realizările lor mărețe sunt pregnant relevate de clasamentul celor mai mari scăderi economice în UE în trimestrul IV/2009, față de trimestrul III, unde ne clasăm cu 1,5%, pe un onorant loc doi, în urma Letoniei cu 3,2%. - De ce mai suntem nesimțiți: Pentru că am asigurat victoria Revoluției în Decembrie 1989 și drept recunoștință unii dintre colegii noștri care erau comandanți de unități au făcut ani grei de pușcărie, deși se consideră nevinovați. Și atunci, ca și astăzi, legile nu asigurau protecția necesară militarilor pe timpul îndeplinirii misiunilor. Am autoreformat armata pentru intrarea României în NATO, reducând efectivele de la 320.000 de militari la 75.000 militari. Cea mai mare parte a colegilor noștri au fost obligați să treacă în rezervă, asigurându-li-se prin lege o pensie și dreptul la muncă, inclusiv cumulul pensiei cu salariul. Guvernanții actuali nu puteau lăsa nici aceste fapte bune nepedepsite și au interzis cumulul pensiei cu salariul, iar acum se pregătesc să ne diminueze drastic pensiile. Așa merită oamenii nesimțiți. Noi am instruit zeci de contingente de tineri care astăzi reprezintă oamenii de bază ai societății românești. Mulți dintre colegii noștri au lucrat în comandamentele NATO, au comandat unitățile armatei române care au participat la lupta antiteroristă în Angola, Irak, Afganistan, fosta Iugoslavie etc. Rezultatele muncii lor au fost apreciate și incluse în bugetul realizărilor mandatului de comandantul forțelor armate în trecuta campanie prezidențială. - Proiectul legii pensiilor unice, în ce-i privește pe militari, este un atac perfid la unul din principiile de bază ale organizării și funcționării armatei principiul unității de comandă și acțiune specificând după una din legile de bază ale luptei de clasă pe care o duc guvernanții că vor fi afectate numai pensiile peste 3000 lei. Înțeleg că generalii și coloneii care au planificat și condus reforma armatei, elita militară deci, va avea pensii egale cu locotenenții coloneii cu stagiu integral de muncă. Dumneavoastră credeți așa ceva, eu nu pot crede. Sunt sigur că vor fi recalculate toate pensiile militare, micșorate profund, iar dacă au câștigat puterea prin învrăjbirea diferitelor categorii de oameni, de ce să nu continue. Divide et impera este un principiu milenar al dominației. - Înțeleg foarte greu tăcerea Ministerului Apărării Naționale. Nu mă refer la marea masă a militarilor, care respectă Constituția, ci la conducere: ministrul apărării, secretarii de stat, șeful Statului Major General. Acest proiect de lege a produs frământări și în armată. Generalii și ofițerii care vor ieși la pensie în acest an, ori în anii domniei actualei guvernări vor avea același tratament. Prin Legea Nr. 346 din 21.07.2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, această instituție are obligația să apere interesele militarilor activi și de rezervă. Tăcerea a indus această atitudine nedemnă a guvernanților față de armată. - Nu pot să înțeleg nici vocea suavă a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și retragere, care se lasă foarte ușor convinsă de promisiuni deșarte. - Se invocă principiul contributivității în calculul pensiilor militare. Militarii au plătit, conform legii, numai pensia suplimentară. Acum se încearcă calcule virtuale, departe de realitate, deoarece arhivele cu statele de plată și de organizare a unităților nu se mai păstrează. Înțeleg că acest principiu este susținut de domnul ministru Șeitan Mihai, pe care, din câte îmi aduc aminte, îl întâlneam pe șantierele de muncă patriotică a tineretului, unde lucra și armata. Aceasta nu este ceva rău, așa erau vremurile. Ce este condamnabil este faptul că domnul ministru ascunde acea perioadă din viața sa care nu este precizată în CV-ul publicat de minister. De ce spun asta, pentru că numai un om care se minte și pe sine, care își ascunde o parte a biografiei este capabil să susțină asemenea monstruozități, pentru că poate deveni șantajabil și oricând este un instrument al unei puteri oarbe. - Se mai pune o problemă. În Legea nr.415/27.06.2002, privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării se precizează că proiectele de acte normative inițiate de Guvern referitoare la securitatea națională, alocațiile bugetare destinate ministerelor și serviciilor cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale se avizează de către CSAT. Considerăm că acest proiect de lege trebuia analizat de CSAT și ne interesează foarte mult decizia care se putea lua. Aveam posibilitatea de a analiza, astfel, onorabilitatea angajamentelor din campania electorală prezidențială. - În majoritatea statelor membre NATO și UE comunitate de care aparținem și grație eforturilor și sacrificiilor armatei , salarizarea și pensionarea personalului forțelor armate sunt reglementate prin legi sau norme specifice și distincte. În unele state, în care există grile comune pentru personalul bugetar, ministerele apărării sunt abilitate să completeze aceste legi cu alte reglementări interne. - Sunt argumente ce ne îndeamnă să continuăm lupta noastră dreaptă, dusă potrivit legilor statului român. Avem credința că vom învinge. Pentru că armata română niciodată nu a admis minciuna, abuzul, resemnarea și lașitatea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 18:55
790...! Este adevarat ca armata a avut o mare contributie la constructia acestei tari, dar nu voi APVistii....Voi doar dadeati ordine si soldatii munceau fratele meu, asa ca nu va mai umflati in pene atata. Si eu am facut armata si stiu bine cine sunteti.....Care APVist a muncit in aceasta tara ca sa mai aveti si nesimtirea sa cereti pensionare de la 40 ani si alte bonusuri. Cunosc un APVist care toata viata lui de,, PLOTONIER''major nu a stiut decat sa-si tarasca burdihanul masiv prin birouri ,iar la varsta de 43 ani a iesit baiatul la pensie...Muncise foarte mult si a primit pe langa o pensioara de 4000 lei si 6 salarii compensatoare. Dar amaratii care au lucrat in turnatoriile tarii de ce nu au aceleasi draepturi? Va bateti cu caramida in piept ca voi mergeti in teatrele de operatiuni NATO si va sacrificati viata, dar uitati sa spuneti ca va bateti pe locurile disponibile, pentru ca pe langa salariul din tara mai sunteti si platiti foarte bine acolo. Mai uitati sa spuneti ca mergeti acolo VOLUNTAR si ca nu va obliga nimeni sa faceti asa ceva. Cred ca este cazul sa lasati ciocul mai mic si sa aveti si voi un pic de bun simt. Singura voastra calitate este ca sunteti robotii regimurilor trecute , prezente si viitoare si ca la un semnal veti mai trage in cetatenii tarii, asa cum ati facut si in 89. Pentru asta sa stiti ca sunteti recompensati asa de bine........
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
9am065790 25 mesaje Membru din: 2/06/2009 |
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 19:05
NOI cei nascuti la inceputul anilor 50, 60 si cei nascuti in anii 70, vedem acum in anul 2010 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Avem amintiri despre primii pasi pe luna, despre razboaie sangeroase, avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data. Suntem ultima generatie care a jucat "De-a v-ati ascunselea" , "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara, vrem ostasi", "De-a prinselea","Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri. Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca. Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri". La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari. Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose Place , Twin Peaks , Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor. Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa.Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala. Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam! Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la TEC " fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi. Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam".. Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea. Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie. Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie , noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancurile cu Bula, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporana noua. Noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus". Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers" ... Dar suntem si generatia care vede limpede cum ne pierdem tara, iar dusmanul este din interior si nu de afara... Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceausescu si prima de dupa Revolutie. Noi am pierdut de doua ori, si atunci, si acum. Azi, suntem la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea???? Atat: sa ne opunem manelizarii programate a Romaniei! Voi cei din generatiile 50- 60 - 70 alaturati-va noua si trimiteti la toata lumea acest mesaj! Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru ! Numai in acest caz, te rugam sa trimiti mai departe! Poate invatam sa ne-apreciem si sa nu ne mai vindem pe nimic ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 20:39
|
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 15:16
D-le Victor....,aveti dreptate.Adevarul va apartine.Felicitari !
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 07:45
De la: 9am065790, la data 2010-02-26 19:05:36 Ce nu-mi place este că ......ești anonim !!! Voiam să te felicit , spunându-ți pe nume !!!
|
|
|

SA NU UITAM CA NE TRAGEM DIN;
parca am vazut ceva la stiri
",pardon ingrati....suntem oameni intai de toate si daca cineva ne tine minte ,dupa ce nu mai suntem,nu ne tine minte dupa natie ,dupa nativitate ,ci dupa ce lasi in urma ta /;bune sau rele, dupa omenia sau neomenia avuta in timpul vietii.....