back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce sa invatam? care e avantajul?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

9am043072

12 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 11:12

Oamenii care citesc literatura, romane, pozeii, reusesc sa aiba un limbaj evident mai frumos, mai bun decat cei care nu citesc nimic. Prin invatatura oamenii devin evident mai buni, mai apti sa cunoasca bucuria de a trai si se apropie mai mult de dumnezeu.

chriselis2006

8 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 13 Mai 2009, ora 15:24

Din acest punct de vedere invatatura e mult superioara decat orice alt criteriu de viata ...dar, constat cu stupoare ca sunt atat de putini cei care pun pret pe putina literatura, poezie...

getapitariu

12 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 21:34

De ce invatam, buna intrebarea? Cred ca raspunsul cel mai onest e ca nu avem incotro. Nu putem, in ziua de azi sa supravetuim fara sa o facem, desi nu cred ca suntem incantati, suntem nevoiti . Avantajul e clar: in orice comunitate oricat de restransa, pentru a putea convietuii trebuie sa comunici, cum o faci si in ce maniera iti aduce un anume statut sau prestigiu, statut care te face sa te simti sigur pe tine si fara complexe.

adamgeo2007

18 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 23 Mai 2009, ora 16:45

pentru ca tara e plina de dobitoci si dobitoace care voteaza de 20 ani niste imbecili , poate daca mai studiaza unii in tara asta se va schimba ceva in bine daca nu la asa o tara vorba lui LAPUSNEANU MULTI DAR PROSTI MAI NOU SI CU DIPLOME DE LA FAC,PRIVATE.

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Mai 2009, ora 16:49

dupa cum te exprimi,cred ca n-ai pierdut prea mult timp cu studiatul !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Mai 2009, ora 19:37

De la: adamgeo2007, la data 2009-05-23 16:45:17pentru ca tara e plina de dobitoci si dobitoace care voteaza de 20 ani niste imbecili , poate daca mai studiaza unii in tara asta se va schimba ceva in bine daca nu la asa o tara vorba lui LAPUSNEANU MULTI DAR PROSTI MAI NOU SI CU DIPLOME DE LA FAC,PRIVATE.

muta-te in new zeeland

nostalgicu

59 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Mai 2009, ora 20:36

De la: gabigabi, la data 2009-05-23 16:49:13dupa cum te exprimi,cred ca n-ai pierdut prea mult timp cu studiatul !

...sau poate ca si-a pierdut timpul cu invatatul, dar stiti cum e cu "fii destept si fa pe prostul" :)

Nu cred ca scopul acestui topic este sa-i jignim pe cei care nu prea le place sa invete din cauza ca in copilarie nu au avut modele, sau, pur si simplu, au alte aptitudini - si nici scopul meu pe acest forum nu este sa-i persecut pe alti useri, - totusi ii inteleg pe cei care se indoiesc care este scopul invatarii? Este frumos sa inveti din convingere si atat cat poti si iti trebuie, dar unii oameni, presati de anturaj, invata mai mult decat pot, in detrimentul abilitatilor de comunicare; in alta ordine de idei, cea mai mare greseala a educatiei este sa-i impui unui copil sa sacrifice totul pentru scoala.

Fosta membra 9am.ro

116 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 23 Mai 2009, ora 21:19

Parea mea este ca de invatat, inveti pur si simplu, nu ca urmaresti vreun avantaj.Educatia si cultura, au mari efecte asupra caracterului si a modului de a trai. Cele doua sunt complementare.Dar in timpurile noastre, scoala a ajuns sa fie privita ca o corvoada, ca o pedeapsa, datorita programei scolare, intocmita de catre persoane fare educatie si fara cultura, doar cu studii.Avand educatie si cultura poti inter-relationa cu ceilalti intr.un mod mai omenesc, privesti pe ceilalti din jurul tau, intr-adevar ca pe niste persoane distincte, cu dorinte, idei, sperante etc. nu ca pe o vita dintr-o turma.Ar fi multe de spus de ce este normal sa inveti, dar orice argument ai aduce, se vor gasi unii care le vor contracara, pentru ca nu-i asa "tara te vrea prost", ca e bine pentru vot(sic)! Culmea este ca intotdeauna cel care isi ia rolul de "Gica Contra" are educatie la f.f, sau n-are iar cand aude cuvantul cultura, crede ca interlocutorul e prost pentru ca se zice corect "cultura plantelor" zice doar cultura, fara sa specifice ce tip de cultura (sic).

nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 21:46

De la: dorudascalu, la data 2009-05-23 21:19:03Parea mea este ca de invatat, inveti pur si simplu, nu ca urmaresti vreun avantaj.Educatia si cultura, au mari efecte asupra caracterului si a modului de a trai. Cele doua sunt complementare.Dar in timpurile noastre, scoala a ajuns sa fie privita ca o corvoada, ca o pedeapsa, datorita programei scolare...

Foarte adevarat si optimist! Dar eu nu ma refeream la programa scolara, ci la copiii fara copilarie pe care parintii lor ii forteaza sa devina mari olimpici sau campioni mondiali, fara sa le respecte dreptul de a se odihni. Iar acesti copii nu sunt "ingrijorator de multi", ci, dimpotriva, drama lor este ca sunt atat de putini, incat nimeni nu-i intelege. Multi dintre ei ajung foarte departe, dar nu toti; unii se pierd, obosesc, iar mai tarziu clacheaza. Pentru ca, spre dezamagirea mea, la noi nu prea exista interdisciplinaritate si comunicare intre domenii.

AdrianaAriadna

46 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 00:37

Oameni buni ,un om intelept a spus: "Nu invatam pentru scoala ci pentru viata."
O data, la un multimiardar a fost un reporter si i-a dat o intrebare din istorie, el i-a raspuns ca acus il cheama pe angajatul sau si ii v-a raspunde (un om anagajat din el care stia bine toata istoria lumii). Reprterul ii spune multimiardarului de nu raspunde el la intrabare ,la care el zice " pentru ce imi trebuie sa stiu."
Nu dezaprob insa faptul real ca e bine ca un om in devenire sa nu invete cel putin 9 clase.
Toate la timpul lor, si in limita lor cu multa credinta in Dumnezeu!

DOAMNE AJUTA!

Adriana
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 14:51

Raspunsul este atat de evident incat te lasa mut. Dar daca exista totuși cineva care nu a inteles până acum necesitatea acestui lucru, nu are rost sa-l lămurim. Este ca si cum ai insista ca trebuie sa inveti porcul sa se spele pe dinti. Gigi.

AdrianaAriadna

46 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 20:48

Domnule Gigi, nu m-am astepata de la o persoan ca dvs sa-mi raspunda asa?

Adriana
LOLI

25 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 August 2009, ora 01:58

NU demult faceam conversatie cu o " doamna" ..... printre altele a venit vb de religie si fiind intrebata de cineva din ce religie face parte ...raspunsul a fost ...... CRESTINA.........ok am zis eu ....CRESTINA, dar CATOLICA SAU ORTODOXA? .....SI mi-a raspuns foarte hotarata..... CATOLICO NORMAL... DACA SUNT CRESTINA........ i-am zis ca si eu sunt Crestina DAR ORTODOXA ...... si ma intrebat ..... CE RELIGIE E ASTA?????......restul conversatiei nu mai conteaza.......... e adevarat ca este Italianca "doamna"............DAR FARA CULTURA GENERALA CE NE FACEM OAMENI BUNI??????

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 02:31

De la: LOLI, la data 2009-08-08 01:58:55NU demult faceam conversatie cu o " doamna" ..... printre altele a venit vb de religie si fiind intrebata de cineva din ce religie face parte ...raspunsul a fost ...... CRESTINA.........ok am zis eu ....CRESTINA, dar CATOLICA SAU ORTODOXA? .....SI mi-a raspuns foarte hotarata..... CATOLICO NORMAL... DACA SUNT CRESTINA........ i-am zis ca si eu sunt Crestina DAR ORTODOXA ...... si ma intrebat ..... CE RELIGIE E ASTA?????......restul conversatiei nu mai conteaza.......... e adevarat ca este Italianca "doamna"............DAR FARA CULTURA GENERALA CE NE FACEM OAMENI BUNI??????

... asta e diferenta dintre natiunile puternice si cele care se duc de ripa ... cei puternici(ca si caracter) stiu doar ceea ce trebuie sa stie si nimic mai mult ... restul se lauda ca stie unde este Noua Zeelanda (chiar daca nu vor ajunge niciodata pe acolo) si se simt jigniti ca nimeni nu stie ceva despre ei ... si ce ar trebui sa stie ... ei au valorile lor iar majoritatea romanilor si-au insusit niste valori create artificial de comunism ... ei sint ''habotnic'', duri chiar in a isi apara valorile, au principii ''penibile ... nu divorteaza, nu accepta avorturile, umbla creanga prin tot mapamondul ...si pentru asta ii deranjeaza pe ''evoluatii'' din romania care stiu unde este Italia sau Africa de Sud dar traiesc ca viermii ... curvarasie, avorturi pe banda, non-valori, non-caracter, milogeala, lene, invidie, cinism ... cam asta e diferenta de ''cultura'' ...

... pina la urma o diploma cu 4 colturi nu spune nimic daca informatiile capatate nu pot fi aplicate in realitatea actuala ... iar a o considera o dovada de ''cultura'' sau ''inteligenta'' e iarasi o PROSTIE ... capsunarind pe afara am observat FALSITATEA culturii afisata de multi romani ... pe de alta parte caracterul unei natiuni il descoperi si dupa ceea ce ei considera autentic ... o carte care nu e citita impartial poate influenta evolutia unui om ... iar tematica multor carti din romania imbie la ... prostie ... am intilnit multi oameni cu 4 clase prin vestul ''putregait'' care citisera cu mult mai mult decit isi inchipuie multi ''educati'' de pe la noi ... carti grele si de calitate ... nici decum romane si poezioare siropoase cu iz de nostalgie prosteasca ... intradevar confundau romania cu bulgaria dar erau excelenti pregatiti in meseria lor ... excelenti pentru ca le placea ceea ce faceau ... si nu cautau sa intre in niste tipare prostesti gen... diploma=cultura=inteligenta=succes ... de fapt realitatea la multi romani ... diploma=timp pierdut=cinism si egoism=informatii asimilate fara a fi intelese si fara suport in realitate=goana dupa parvenitism (la sfirsit apare santajul-plateste-ma ca am si eu o diploma, sint ''intelectual'') ...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 21:23

opriti-o pe abramburica

Femeia asta, după ce că e proastă de pute, mai și dorește să intre în istorie. După ce a decis să schimbe IAR admiterea la liceu, acum schimbă și Bacul.

Bă, eu am început să mă pregătesc pentru Bac din clasa a 10 a. Pentru că știam la ce materii se dă, ce se cere, cum să mă pregătesc.
Cum să se mai pregătească puștii din ziua de azi, când lor li se schimbă modalitatea de examinare în funcție de zdreanța din fruntea ministerului?

Serios, nu o oprește cineva, în orice mod, pe vaca asta?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Iisus

250 mesaje

Postat pe: 13 August 2009, ora 04:37

Invatati ,daca vreti sa muriti prosti! Pute pamintul de oameni cu studii superioare pe hirtie si prosti pe meserie !

Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi. On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses. Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss. Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 August 2009, ora 05:14

De la: isus_cristos, la data 2009-08-13 04:37:10Invatati ,daca vreti sa muriti prosti! Pute pamintul de oameni cu studii superioare pe hirtie si prosti pe meserie !
bravo nea jesus,asa este numai ca nici talica nu prea ai excelat la capitolul inteligenta cand fusesi prin preumblare pe pamantul sfintei iudei

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 August 2009, ora 05:27

De la: 999florin, la data 2009-08-10 21:23:40opriti-o pe abramburica

Femeia asta, după ce că e proastă de pute, mai și dorește să intre în istorie. După ce a decis să schimbe IAR admiterea la liceu, acum schimbă și Bacul.

Bă, eu am început să mă pregătesc pentru Bac din clasa a 10 a. Pentru că știam la ce materii se dă, ce se cere, cum să mă pregătesc.
Cum să se mai pregătească puștii din ziua de azi, când lor li se schimbă modalitatea de examinare în funcție de zdreanța din fruntea ministerului?

Probabil ca nu are...cine....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 August 2009, ora 05:31

De la: nastasemihail, la data 2009-08-13 05:27:02
De la: 999florin, la data 2009-08-10 21:23:40opriti-o pe abramburica

Probabil ca nu are...cine....
pai nu se gaseste vreun camionagiu plin de bune intentii crestine s-o blagosloveasca cu o fractura si vreo sase luni la spitalu' pt.arsi???

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 August 2009, ora 05:33

De la: isus_cristos, la data 2009-08-13 04:37:10Invatati ,daca vreti sa muriti prosti! Pute pamintul de oameni cu studii superioare pe hirtie si prosti pe meserie !

oi stii tu...ceva...dar ce stiiii.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 August 2009, ora 16:54

Alo...!? Spitalul Jebel? Este unul care își spune Isus Cristos... și, de frică să nu moară prost, a renunțat la învățătură.

Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 04:39

Invatam ca sa nu repetam la infinit precum hamsterii aceleasi timpenii in viata. Sau precum ciinii care isi latra si musca propria coada.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 04:55

Stiai ca pe un electrocutat grav care are hainele arzind, dar mai traieste nu se arunca apa, fiindca moare instantaneu. Sau nu se atinge cu mina goala. La fel si unul trasnit.
Un cablu de cupru necositorit nu trebuie sa aiba izolatie de cauciuc. Dar toate fabricile din lume nu respecta asta. Cauciucul devine casant in citiva ani si se dezizoleaza partial sau rupe conductorul. Asta stiu numai specialistii dar nu se respecta, din ingimfarea celor care dispun fabricarea. Si multe produse electrocasnice cu curenti mari se "ard", numai la capetele acestor cabluri. Si se arunca aparate bune.
Si aceste 2 exemple sint la nivel de cunostinte de liceu. La nivel de facultate sint notiuni de baza. Dar cei ingimfati nu tin cont de ce le spun cei cu studii superioare si pun chiar vieti in pericol. Fiindca, nu cei care detin informatii si le difuzeaza celor care le executa, gresesc. Ci cei care nu tin cont de informatii vitale.

Fosta membra 9am.ro

43 mesaje
Postat pe: 15 August 2009, ora 12:58

Fiecare invata pt.el. Chiar daca nu am profesat pe specialitatea care am terminat facultatea nu regret nici o clipa ce am invatat.De exemplu proiectul meu de diploma a fost "linie automatizata asistata de calculator pt.un proces tehnologic minier", va dati seama ca in Romania nu as fi avut unde lucra in domeniul asta. Acum privind in urma imi dau seama ca as fi putut invata mult mai mult. Studiind te dezvolti ca om, traiesti pe un nivel mai sus. Nu ma consider superioara nimanui dar vad viata altfel si apreciez fapte si locuri pe care multi nu le vad din cauza gandirii limitate. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar scoala e ceva minunat. Eu inca mai studiez ceea ce ma intereseaza, chiar daca am familie si probleme cotidiene si sunt f.ocupata. Mereu imi fac timp si pt.asta. Inca descopar lumea chiar daca au trecut ceva ani de cand am terminat scoala.

VictorCh

1019 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 August 2009, ora 21:46

Cine nu stie raspunsul la aceasta intrebare sa pofteasca sa invete.

Apex

370 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 23:41

La ce ar putea ajuta invatatura? La ce foloseste sa cunoastem mai multe???
Care sunt avantajele??? Sunt si dezavantaje???
Va astept cu pareri!!

Este evident faptul ca esti o "enciclopedie" ! Curios este faptul ca nu stii, ca daca pui 10 semne de intrebare, tot cat unul inseamna ! Sau functie de numarul lor, tu iti exprimi indignarea fata de ceilalti, cat de cult/a esti ?

teodorescu_ancaioana

4 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 23:45

In zilele de astazi, adica acestea ale mult discutatei crize, dar nu numai, realizez ca doar geniile sau cei foarte foarte prosti si cu o gramada de noroc au sanse de reusita in Romania. Observ cu durere ca omul care ma conduce pe mine (adica actualul meu sef) este un analfabet, care dupa 20 de ani de stat "a l'Italia" a "uitate sa vorbeste romaneste". Chiar daca as trece cu vederea greselile de vorbire pe care le face, nu as putea trece cu vederea incompetenta lui de a se prezenta in fara altor manageri generali, clienti sau orice alta persoana care ar dori sa stabileasca un contact cu el (nu stie sa intinda mana, sa se prezinte, sa inceapa o discutie), dorinta lui apriga de a se face cunoscut prin aparitii la TV, chiar daca nu se poate exprima corect si uneori vorbeste doar ca sa treaca timpul, fara a expune clar o idee sau un concept. Astfel de oameni, care conduc din ce in ce mai multe companii din Romania, sunt cei care au crezut ca scoala vietii este mai importanta, sunt cei pentru care o enciclopedie poate fi cumparata doar pentru ca e colorata si arata frumos in biblioteca. Uite de asta e bine sa inveti cat traiesti, ca sa ajungi sa invete si altii de la tine. Mi-as dori sa fiu angajata la o companie a carui manager general sa imi fie exemplu, de la care sa am ce invata, nu pe care sa il invat eu. Comportamentele in societate le poti invata forte usor si din carti, nu numai din interactiunea cu semenii.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 03:09

De la: apexhola, la data 2009-08-15 23:41:44La ce ar putea ajuta invatatura? La ce foloseste sa cunoastem mai multe???
Care sunt avantajele??? Sunt si dezavantaje???
Va astept cu pareri!!

Este evident faptul ca esti o "enciclopedie" ! Curios este faptul ca nu stii, ca daca pui 10 semne de intrebare, tot cat unul inseamna ! Sau functie de numarul lor, tu iti exprimi indignarea fata de ceilalti, cat de cult/a esti ?

Ca sa nu gresesti. Citeodata chiar lucruri elementare. De asta e bine sa inveti. Si sa pastrezi igiena mentala. Fara o igiena, o poti incurca, daca inveti prea mult. Adica dormitul normal, in principal. Cu toate ca sint oameni care rezista excelent la dormit doar citeva ore, practic zeci de ani.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 August 2009, ora 03:18

Cei care spun ca nu au nevoie sa invete, ca se descurca si fara. Ca le vin idei din mers, ca au scoala vietii. le spun ca daca ar sta pe o planeta fara nici un om, numai ei, practic ar muri in citeva zile. Cind esti printre oameni, se preiau cunostinte de la unul la altul, difuz, telepatic. Si cine isi da seama, de aceste informatii, le foloseste. Dar nu sint ale lui. Este altul cu hardul ocupat cu aceste informatii. Asta e realitatea.
In privinta experientei de viata, da, e mare lucru. Dar viata e scurta si nu poate cuprinde cit inveti in scoli, daca nu le faci doar ca sa te afli in treaba.
Cum ar fi sa avem toti o experienta de viata in domeniul iradierii persoanelor. Sa experimentam pe noi ceea ce au experimentat sotii Curie sau cei din Japonia. Cred ca e mai "economic", sa citim despre efecte din carti, si sa ne ferim in caz de pericol. Si exemple sint infinite....

9am096416

278 mesaje
Postat pe: 16 August 2009, ora 05:42

De fapt la ce se refera aceasta intrebare?A invata ce?Sa scriem,sa citm,muzica ,balet, etc....maniere....Cineva spunea despre seful ei ca a uitat sa se exprime corect in limba materna.Probabil ca este bonlav de dementa senila ,sau boala asta e la moda.am vazut ca si Mutu sufera de boala asta si mai multi de fapt eu cred ca se cheama boala prostiei.Nu au cultura,sau nu aueducatie?Citi au avut curiozitatea sa rasfoiasca Codul bunelor manire?Chiar daca avind in vedere evolutia societatii din ziua de azi este putin cam depasit cu unele pretentii dar totusi trebuie sa ne ghidam dupa un cod cind suntem in societate.
De invatat invatam tot timpul cite ceva in functie .de ceea ce ni se cere in mediul in care traim.Eu am invatat cu doi ani inainte de pensie sa lucrez pe calculator si ma straduiesc in continuare cu diverse carti pe birou sa-i descifrez tainele(bineinteles in limita timpului liber).
TEREBUIE SA INVATAM TOT TIMPULPENTRU A NE PASTRA MEMORIA,PENTRU A DUCE CIT MAI DEPARTE IN TIMP UITAREA.
SCOALA VIETII e este excelenta.Dar e greu sa fii savant si cu scoala vietii.am cunoscut persoane care si-au dedicat intreaga viata studiului in laborator,cu rezultate cu carti publicate.Dar numai atit,in alte probleme de viata i-a lasat pe altii......

M
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului DE CE SA INVATAM? CARE E AVANTAJUL?
Mergi la: