back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce sa invatam? care e avantajul?

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 17:20

De la: Prototypa, la data 2010-04-17 16:26:49
De la: herra, la data 2010-04-17 00:09:50
De la: Prototypa, la data 2010-04-16 22:48:42"Dc sa invatam?"Pai...sa nu murim prosti!

adica sa stii de ce mori sau sa stii cum sa traiesti?
Cum sa stii sa traiesti, si de ce traiesti...Unii nu stiu asta si isi ruineaza viata...Bine, uneori mai intervine si norocul si ne ofera o mana de ajutor,insa ideea e sa invatam lucruri noi tot timpul,si cel mai important sa invatam cum sa le folosim in favoarea noastra, ca altfel degeaba le-am invatat,ca nu ne ajuta cu nimic.

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 09:07

De la: Prototypa, la data 2010-04-16 22:48:42"Dc sa invatam?"Pai...sa nu murim prosti!

Cum sa stii sa traiesti, si de ce traiesti...Unii nu stiu asta si isi ruineaza viata...Bine, uneori mai intervine si norocul si ne ofera o mana de ajutor,insa ideea e sa invatam lucruri noi tot timpul,si cel mai important sa invatam cum sa le folosim in favoarea noastra, ca altfel degeaba le-am invatat,ca nu ne ajuta cu nimic.
incepand de la pozitia mersului in picioare ............... cine o mai fi inventat si calculatorul

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 12:25

De la: 9am045616, la data 2010-04-19 09:07:28

incepand de la pozitia mersului in picioare ............... cine o mai fi inventat si calculatorul

.....si apa calda si femeia.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 15:08

De la: 9am045616, la data 2010-04-19 09:07:28

un romin. De aici. El a pus bazele teoretice. Acum tot noi ne tocim fundurile in fata lui.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am016446

8 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 15:33

D-na( sau D-le) dagaio ! Credeti ca intregul proces de invatare al unei societati se reduce la ceeace trebuie sa mai invete inca pensionarii ?
Si din cauza ca ei si-au pus armele in cui, refuzand sa mai invete, societatea este condamnata la stagnare ?
Cei tineri ce treaba au pe lumea asta ? Sau, facand Dvs. parte din generatia celor tineri (Generatia PRO...), vorbiti in cunostinta de cauza (V-ati nascut atoatestiutori , pensionarii va tin in loc ?)
De la ce, va rog, va tin in loc ?
Mi-as dori sa primesc raspuns din partea Dvs.

Cu respect,
Un Pensionar care nu refuza sa invete, dar nici nu spera sa invete intr-atat incat sa salveze Romania.
Vai de tinerii care culpabilizeaza inaintasii, culmea, ca nu vor sa invete...

9am184190

4 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 16:44

Rescrierea Legii Educației Naționale este impetuos necesară.
Precizez, motivatia mea referitor la faptul ca nu sunt de acord cu legea in forma actuala ,aratand urmatoarele puncte slabe:

- bugetul limitat pt. educatie;DECI: SUBFINANTARE;(vezi:
www.senat.ro/PDFMotiuni…..032010.pdf
Deci: guvernul va finanta educatia in 2010 cu 32% mai putin decat in 2008.
Si totusi guvernantii doresc un sistem educational competitiv si mai ales superior dpdv calitativ.
Astfel apare necesitatea emiterii unui nou slogan pt abilitatii sistemului:- A trai sustenabil inseamna, a face mai mult, folosind mai putin. Pe masura ce ne organizam sa traim folosind mai putin, si inovam creativ in acest scop, rezultatele sunt uimitoare. Asta ne va permite sa obtinem cresteri de productivitate la costuri mai mici, si mai sigure.)

- legea promoveaza imixtiunea politicului in invatamant;

- finantarea per elev nu tine cont de specificul unitatilor de invatamant(vezi ex. vocationalele);

- adanceste si mai mult discriminarea intre scoli, universitati, vedeti in Ro la ora actuala sunt comunitati bogate si comunitati sarace;

- are un subiectivism f. ridicat referitor la recrutarea si evaluarea personalului didactic;

- implicarea excesiva a comunitatii in numirea directorului unitatii scolare, precum si in deciziile care trebuie sa fie luate la nivelul scolii, in preuniv.; acelasi lucru si in cazul invatamantului universitar;

- 1/3 +1/3 este cam mult personal fara atributii didactice in scoala pt. luarea deciziilor;

- creeaza o presiune in plus asupra profesorilor, in special in preuniversitar;

- legea nu tine cont, de slaba implicare a parintilor in activitatea scolii din ultimii ani;

- NU ASIGURA UN STATUT DECENT PENTRU CADRUL DIDACTIC;

- se acorda o prea mare importanta resurselor secundare, si tertiare, ca si verigi in sistemul de finantare al scolilor si universitatilor( vezi atragerea fondurilor extrabugetare);

- duce la scaderea importantei consiliului profesoral, in actul educativ, si in scoala in general;

- si cate si mai cate.
In continuare spun din nou un NU hotarat referitor la acesta lege.
Consider ca noua lege a educatiei scrisa in varianta Miclea – PDL, nu a respectat pricipiile procesului de descentralizare din educatie, si anume:

- raspundere publica;

- autonomie institutionala;

- transparenta actului decizional;

- valorizarea resursei umane;

- abordarea etica a serviciului educational;

- apropierea actului de decizie de locul actului de educatie;

- subsidiaritatea( corelarea aplicarii principiului subsidiaritatii cu alte principii de baza, ca acelea ale competitiei, democratiei, eticii, dezvoltarii sustenabile);

- diversitatea culturala si etnica.
Referitor la CALITATE, (vezi OG75/2005-ordonanta care stabileste pricipiile politicii nationale pt. Asigurarea Calitatii in Educatie pt. intregul sistem, vezi si def. date prin ISO 8402, si ISO 9000/2000-def. calitatii, managementul calitatii), nu este corect tradusa nici prin noua Lege a Educatiei Nationale, deoarece cresterea calitatii actului educational este baza „societatii bazate pe cunoastere”, iar acest deziderat nu poate fi realizat fara o dezvoltare intelectuala si profesionala in Ro. din perspectiva invatarii permanente.

In noua lege, nu sunt respectate pricipiile pe care se bazeaza asigurarea calitatii, si anume asigurarea calitatii si in sistemul de evaluare – aceasta trebuie sa fie usor de inteles, administrat cu eficienta, supus responsabilitatii publice, legea tinand cont doar ca acest sistem al calitatii trebuie aplicat in conditii de eficienta financiara.( de austeitate bugetara)…(nici nu mai vorbesc de validitate, fidelitate si practicabilitate in cazul evaluarii).

Astfel nu s-a tinut cont de urmatoarele probleme:

- neajunsurile din sistem si din societatea romaneasca in general;

- infrastructura precara;

- slaba legatura intre formarea initiala si formarea continua in sistem si in Ro.;

- standardele „nationale”…;
vezi și:gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com
www.petitieonline.ro/petitie/apel_national_pentru_rescrierea_leg...
www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/protestul_profesorilor_de...

dacă ești de acord semnează și promovează petițiile

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 08:28

De la: 9am184190, la data 2010-04-20 16:44:12Rescrierea Legii Educației Naționale este impetuos necesară.
Precizez, motivatia mea referitor la faptul ca nu sunt de acord cu legea in forma actuala ,aratand urmatoarele puncte slabe:

- bugetul limitat pt. educatie;DECI: SUBFINANTARE;(vezi:
www.senat.ro/PDFMotiuni…..032010.pdf
Deci: guvernul va finanta educatia in 2010 cu 32% mai putin decat in 2008.
Si totusi guvernantii doresc un sistem educational competitiv si mai ales superior dpdv calitativ.
Astfel apare necesitatea emiterii unui nou slogan pt abilitatii sistemului:- A trai sustenabil inseamna, a face mai mult, folosind mai putin. Pe masura ce ne organizam sa traim folosind mai putin, si inovam creativ in acest scop, rezultatele sunt uimitoare. Asta ne va permite sa obtinem cresteri de productivitate la costuri mai mici, si mai sigure.)

- legea promoveaza imixtiunea politicului in invatamant;

- finantarea per elev nu tine cont de specificul unitatilor de invatamant(vezi ex. vocationalele);

- adanceste si mai mult discriminarea intre scoli, universitati, vedeti in Ro la ora actuala sunt comunitati bogate si comunitati sarace;

- are un subiectivism f. ridicat referitor la recrutarea si evaluarea personalului didactic;

- implicarea excesiva a comunitatii in numirea directorului unitatii scolare, precum si in deciziile care trebuie sa fie luate la nivelul scolii, in preuniv.; acelasi lucru si in cazul invatamantului universitar;

- 1/3 +1/3 este cam mult personal fara atributii didactice in scoala pt. luarea deciziilor;

- creeaza o presiune in plus asupra profesorilor, in special in preuniversitar;

- legea nu tine cont, de slaba implicare a parintilor in activitatea scolii din ultimii ani;

- NU ASIGURA UN STATUT DECENT PENTRU CADRUL DIDACTIC;

- se acorda o prea mare importanta resurselor secundare, si tertiare, ca si verigi in sistemul de finantare al scolilor si universitatilor( vezi atragerea fondurilor extrabugetare);

- duce la scaderea importantei consiliului profesoral, in actul educativ, si in scoala in general;

- si cate si mai cate.
In continuare spun din nou un NU hotarat referitor la acesta lege.
Consider ca noua lege a educatiei scrisa in varianta Miclea – PDL, nu a respectat pricipiile procesului de descentralizare din educatie, si anume:

- raspundere publica;

- autonomie institutionala;

- transparenta actului decizional;

- valorizarea resursei umane;

- abordarea etica a serviciului educational;

- apropierea actului de decizie de locul actului de educatie;

- subsidiaritatea( corelarea aplicarii principiului subsidiaritatii cu alte principii de baza, ca acelea ale competitiei, democratiei, eticii, dezvoltarii sustenabile);

- diversitatea culturala si etnica.
Referitor la CALITATE, (vezi OG75/2005-ordonanta care stabileste pricipiile politicii nationale pt. Asigurarea Calitatii in Educatie pt. intregul sistem, vezi si def. date prin ISO 8402, si ISO 9000/2000-def. calitatii, managementul calitatii), nu este corect tradusa nici prin noua Lege a Educatiei Nationale, deoarece cresterea calitatii actului educational este baza „societatii bazate pe cunoastere”, iar acest deziderat nu poate fi realizat fara o dezvoltare intelectuala si profesionala in Ro. din perspectiva invatarii permanente.

In noua lege, nu sunt respectate pricipiile pe care se bazeaza asigurarea calitatii, si anume asigurarea calitatii si in sistemul de evaluare – aceasta trebuie sa fie usor de inteles, administrat cu eficienta, supus responsabilitatii publice, legea tinand cont doar ca acest sistem al calitatii trebuie aplicat in conditii de eficienta financiara.( de austeitate bugetara)…(nici nu mai vorbesc de validitate, fidelitate si practicabilitate in cazul evaluarii).

Astfel nu s-a tinut cont de urmatoarele probleme:

- neajunsurile din sistem si din societatea romaneasca in general;

- infrastructura precara;

- slaba legatura intre formarea initiala si formarea continua in sistem si in Ro.;

- standardele „nationale”…;
vezi și:gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com
www.petitieonline.ro/petitie/apel_national_pentru_rescrierea_leg...
www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/protestul_profesorilor_de...

dacă ești de acord semnează și promovează petițiile
Nu va mai plangeti invatati,invatati

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 12:01

parca ......cineva a spus:invatati,invatati,invatati .Lenin o fi spus ????

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 19:22

De la: 9am045616, la data 2010-04-21 12:01:03 parca ......cineva a spus:invatati,invatati,invatati .Lenin o fi spus ????

si io sa spun continuarea........invatati, invatati, invatati, ca tot de fraieri o sa fiti luati.....n'asa?
a invatatura.....ajunge prostul cu tichie de margaritar....

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 13:13

De la: herra, la data 2010-04-21 19:22:36
De la: 9am045616, la data 2010-04-21 12:01:03 parca ......cineva a spus:invatati,invatati,invatati .Lenin o fi spus ????

si io sa spun continuarea........invatati, invatati, invatati, ca tot de fraieri o sa fiti luati.....n'asa?
a invatatura.....ajunge prostul cu tichie de margaritar....
si cu acte in regula de la ministerul INVATAMANTULUI SI PROSTOLOGIEI DIN ROMANIA post decembrista.......................Dar ling postul ist domnule

Ion_Albu1940

34 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 07:29

De la: sea_shell, la data 2008-11-16 15:10:34Chiar si intrebarea in sine mi se pare inutila...Cum adica ''De ce sa invatam?"
Scoala,educatia ,sub orice forma au rostul si rolul lor..Chiar daca acum fac matematica si mai tarziu n-o mai folosesc-imi dezvolta logica,agerimea mintii...Chiar daca acum invat o limba straina si mai tarziu n-o mai folosesc-ma ajuta sa-mi perfectionez dictia(experimentand tot felul de sunete.)..Chiar daca acum invat istorie si mai tarziu n-o mai folosesc,imi ''destupa'' mintea sa vad si eu cine sunt ,cine sunt cei din care provin,ca popor,ma ajuta sa-mi cunosc cultura,neamul ....Si tot asa...Scoala e baza cu ajutorul careia obtinem instrumentul necesar pentru a face lucruri complexe,fara ea nu se poate face nimic....E trist ca din ce in ce mai des apare dilema daca mai e nevoie de scoala sau nu...Din acest motiv ne indreptam vertiginos catre a fi o natie ''de mana a 2a''....Din acest motiv non -valorile primeaza,din acest motiv coruptia e la cote superioare si etc.....Intr-o tara cu o populatie fara scoala si cu o sanatate precara ,nu te poti astepta decat la ...manele ,telenovele scandaluri,''vedete'' culese de pe strada DOAR pentru ca se afiseaza in chiloti sau pentru ca s-au ''cuplat'' cu nu -stiu -ce fotbalist anonim....,batrani sau tineri care mor fara posibilitatea de a fi ajutati de ei insisi (pentru ca au pensii si salarii mizerabile )sau de catre altii ,pentru ca in Romania exista foarte rar ideea ca daca am bani care-mi prisosesc,mai bine imi cumpar o masina de 7 ori mai scumpa,sa ''rup gura nu-stiu-cui"decat sa dau si altuia care moare de foame pe marginea drumului...
Iar in legatura cu ortografia,modul de exprimare de pe forumuri-JALE!!! Dar intr-o tara in care se face educatie doar cu televizorul ,iar asa-zisele vedete habar nu au sa faca acordul dintre subiect si predicat(ca sa dau doar un exemplu) ce pretentie sa mai existe de la adolescenti,copii??! Atat timp cat mama si tata zic ''Lasa,draga,ca nu-ti trebuie scoala ca sa faci afaceri ..'' sau reversul ,baga milioane in taxele de la facultatile particulare (sau de stat) doar sa-si ia ''fata'' diploma ,sa scrie in fata numelui economist sau ing....Ce conteaza ca ea nu trece examenele decat cu spaga si habar n-are sa scrie si sa vorbesca ???!!!
Trist ,dar adevarat!!!

Am vrut sa scriu si eu ceva dar citind postarea Dvs. mi-am dat seama ca nu as faca altceva decat as repeta ceea ce Dvs. ati scris deja. Eu sunt bunic acum si sunt ingrijorat de nivelul de pregatire al nepotului meu. Este in clasa a 4-a, de la anul va incepe clasa a 5-a unde va avea profesori la fiecare materie, iar el are inca probleme cu cititul in ciuda eforturilor la care e supus de parinti prin lecturi suplimentare. Eu cand eram in clasa a 4-a citeam DOX-uri (mai stie cineva ce erau DOX-urile??) pe nerasuflate. El isi pierde timpul urmarind niste desene animate fara sa inteleaga prea multe din ele!
Sunt f. curios cum va evolua situatia, dar nu sper ca aceasta evolutie va fi una normala. Parintii trebuie sa fie foarte atenti cu anturajul copilului, deoarece sunt foarte frecvente cazurile in care copilul este influentat negativ si in sensul acesta: ca nu este nevoie de prea multa invatatura in viata ceea ce este cu totul profund gresit !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 10:52

De la: Ion_Albu1940, la data 2010-04-26 07:29:23
De la: sea_shell, la data 2008-11-16 15:10:34Chiar si intrebarea in sine mi se pare inutila...Cum adica ''De ce sa invatam?"
Scoala,educatia ,sub orice forma au rostul si rolul lor..Chiar daca acum fac matematica si mai tarziu n-o mai folosesc-imi dezvolta logica,agerimea mintii...Chiar daca acum invat o limba straina si mai tarziu n-o mai folosesc-ma ajuta sa-mi perfectionez dictia(experimentand tot felul de sunete.)..Chiar daca acum invat istorie si mai tarziu n-o mai folosesc,imi ''destupa'' mintea sa vad si eu cine sunt ,cine sunt cei din care provin,ca popor,ma ajuta sa-mi cunosc cultura,neamul ....Si tot asa...Scoala e baza cu ajutorul careia obtinem instrumentul necesar pentru a face lucruri complexe,fara ea nu se poate face nimic....E trist ca din ce in ce mai des apare dilema daca mai e nevoie de scoala sau nu...Din acest motiv ne indreptam vertiginos catre a fi o natie ''de mana a 2a''....Din acest motiv non -valorile primeaza,din acest motiv coruptia e la cote superioare si etc.....Intr-o tara cu o populatie fara scoala si cu o sanatate precara ,nu te poti astepta decat la ...manele ,telenovele scandaluri,''vedete'' culese de pe strada DOAR pentru ca se afiseaza in chiloti sau pentru ca s-au ''cuplat'' cu nu -stiu -ce fotbalist anonim....,batrani sau tineri care mor fara posibilitatea de a fi ajutati de ei insisi (pentru ca au pensii si salarii mizerabile )sau de catre altii ,pentru ca in Romania exista foarte rar ideea ca daca am bani care-mi prisosesc,mai bine imi cumpar o masina de 7 ori mai scumpa,sa ''rup gura nu-stiu-cui"decat sa dau si altuia care moare de foame pe marginea drumului...
Iar in legatura cu ortografia,modul de exprimare de pe forumuri-JALE!!! Dar intr-o tara in care se face educatie doar cu televizorul ,iar asa-zisele vedete habar nu au sa faca acordul dintre subiect si predicat(ca sa dau doar un exemplu) ce pretentie sa mai existe de la adolescenti,copii??! Atat timp cat mama si tata zic ''Lasa,draga,ca nu-ti trebuie scoala ca sa faci afaceri ..'' sau reversul ,baga milioane in taxele de la facultatile particulare (sau de stat) doar sa-si ia ''fata'' diploma ,sa scrie in fata numelui economist sau ing....Ce conteaza ca ea nu trece examenele decat cu spaga si habar n-are sa scrie si sa vorbesca ???!!!
Trist ,dar adevarat!!!

Am vrut sa scriu si eu ceva dar citind postarea Dvs. mi-am dat seama ca nu as faca altceva decat as repeta ceea ce Dvs. ati scris deja. Eu sunt bunic acum si sunt ingrijorat de nivelul de pregatire al nepotului meu. Este in clasa a 4-a, de la anul va incepe clasa a 5-a unde va avea profesori la fiecare materie, iar el are inca probleme cu cititul in ciuda eforturilor la care e supus de parinti prin lecturi suplimentare. Eu cand eram in clasa a 4-a citeam DOX-uri (mai stie cineva ce erau DOX-urile??) pe nerasuflate. El isi pierde timpul urmarind niste desene animate fara sa inteleaga prea multe din ele!
Sunt f. curios cum va evolua situatia, dar nu sper ca aceasta evolutie va fi una normala. Parintii trebuie sa fie foarte atenti cu anturajul copilului, deoarece sunt foarte frecvente cazurile in care copilul este influentat negativ si in sensul acesta: ca nu este nevoie de prea multa invatatura in viata ceea ce este cu totul profund gresit !

Datorita lui nea Nicu
A fost cel mai mare ecologist din lume
Cred ca poate primi si premiul

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2010, ora 03:43

Trist ,dar adevarat!!!

Pui o problema corecta. dar nu e neaparat vina mediei, net sau tv. Ci copii nu sint stimulati sa gindeasca ei. Si sa caute asrfel de prezentari in care sa fie stimulati. Inceputul trebuie sa-l faca cei mari cu imfluenta. Ori scoala ori parintii. Odata inceputul facut ei singuri cauta ceea ce le stimuleaza gindirea. Si repetat continuu ca ceea ce le stimuleaza placerile trebuie sa fie pe locul al doilea sau ptr relaxare.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am244973

1 mesaj
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 11:33

sea shell, ceea ce spui tu nu este in totalitate adevarat, nu doar la scoala poti invata poti invata si din greseli si din viata de zi cu zi, dar aici este vorba despre scoala ,binenteles ca fiecare dintre noi ar trebui sa aiba MACAR cunostintele minime dar unora dintre noi le lipseste cu desvarsire,si asta nu doar din cauza elevilor ca sunt lenesi sau nu le place scoala este si vina profesorilor ca nu stiu cum sa ghideze un copil spre invatatura,de exemplu un copil care nu are conditii pentru asi invata el cum poate fi ajutat? si deja acel copil este categorisit de catre profesori i s-a pus eticheta .Sunt alti elevi care au si alte responsabilitati inafara de acela de a invata.Unor profesori le place sa-si castige respectul prin agresivitate (ce fel de profesor se poate numi ala?) rolul scolii este acela de a forma gandirea si "ai da aripi" elevului pentru a se descurca mai traziu in viata. Dar scoala nu-si indeplineste aceasta indatorire, si dak scoala nu-si indeplineste indatiririle fata de elevi, scoala cum sa-r mai ateptat de la evel sa-si indeplineasca indatoririle fata de scoala..... unui copil trebuie sai fii model nu sa-i dai un exemplu negativ,Scoala are rolul ei in viata dar nu si-l respecta. Atat am avut de zis si mentionez este doar parerea mea.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 14:19

De la: 9am244973, la data 2011-01-19 11:33:52sea shell, ceea ce spui tu nu este in totalitate adevarat, nu doar la scoala poti invata poti invata si din greseli si din viata de zi cu zi, dar aici este vorba despre scoala ,binenteles ca fiecare dintre noi ar trebui sa aiba MACAR cunostintele minime dar unora dintre noi le lipseste cu desvarsire,si asta nu doar din cauza elevilor ca sunt lenesi sau nu le place scoala este si vina profesorilor ca nu stiu cum sa ghideze un copil spre invatatura,de exemplu un copil care nu are conditii pentru asi invata el cum poate fi ajutat? si deja acel copil este categorisit de catre profesori i s-a pus eticheta .Sunt alti elevi care au si alte responsabilitati inafara de acela de a invata.Unor profesori le place sa-si castige respectul prin agresivitate (ce fel de profesor se poate numi ala?) rolul scolii este acela de a forma gandirea si "ai da aripi" elevului pentru a se descurca mai traziu in viata. Dar scoala nu-si indeplineste aceasta indatorire, si dak scoala nu-si indeplineste indatiririle fata de elevi, scoala cum sa-r mai ateptat de la evel sa-si indeplineasca indatoririle fata de scoala..... unui copil trebuie sai fii model nu sa-i dai un exemplu negativ,Scoala are rolul ei in viata dar nu si-l respecta. Atat am avut de zis si mentionez este doar parerea mea.

Dacă tăceai, filozof rămâneai!
E o vorbă mare: taci si zâmbește, lumea o să creadă că ești inteligent, fiindcă dacă deschizi gura o să își dea seama toți de crudul adevăr.
În comentariul tău, nu am putut să nu obsev destule greșeli din p. de v. gramatical...Oare de ce? Nu ai avut profesori buni sau mai degrabă nu ai învățat ceea ce ei ți-au predat?!
Indiferent de ceea ce încerci tu să insinuezi, adevărul este că dacă vrei să înveți, apoi înveți oriunde!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 12:47

Invatam ca sa uitam de foame. Sa nu ne ingrasam....

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 17:51

Invatam pentru ca suntem vii. Omul toata viata are de invatat.

All Things Grow With Love
dalina

388 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 17:58

De la: nastasemihail, la data 2010-04-30 03:43:38
Trist ,dar adevarat!!!

Pui o problema corecta. dar nu e neaparat vina mediei, net sau tv. Ci copii nu sint stimulati sa gindeasca ei. Si sa caute asrfel de prezentari in care sa fie stimulati. Inceputul trebuie sa-l faca cei mari cu imfluenta. Ori scoala ori parintii. Odata inceputul facut ei singuri cauta ceea ce le stimuleaza gindirea. Si repetat continuu ca ceea ce le stimuleaza placerile trebuie sa fie pe locul al doilea sau ptr relaxare.
Asa-i,locurile din Palamentul Europen tot prin stimulente se ocupa!Curate succesuri!

9am125241

235 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 18:59

De la: dagaio, la data 2008-11-10 17:07:10Eu cred ca Romania noastra sunt prea multi batrani care au conceptia total gresita ca dupa ce iesi la pensie, GATA, viata se termina, au invatat destul, acum isi astept asteapta binemeritatul sfarsit, au terminat cu zambetele, cu concediile frumoase, si-au innegrit hainele, viata lor nu mai e importanta si atunci e bine sa se bage in viata celorlalti mai tineri ca sa le dea sfaturi foarte pretioase, orice activitate constructiva nu mai este treaba lor, etc.

Parerea mea e ca atunci cand incetam sa mai invatam, atunci deja am murit.
De la oricine si din orice experienta, noi avem de invatat ceva bun si de castigat o noua viata in fiecare zi.
Deasemenea, noi trebuie sa ne bucuram cu adevarat de ceea ce avem, sa fim recunoscatori pentru fiecare clipa traita. Noi reusim sa ne facem viata frumoasa, dar numai daca dorim cu adevarat.

Imi permit sa te corectez "un pic" !
Aduni mere cu pere (padurete) si ti-ai dori sa rezulte... un un fruct tropical ! In primul rand nu intelegi, nici notiunea de batran si nici pe cea de "pensionar". Ajungi "batran" dupa ce ai parcurs un lung sir de ani si, indiferent daca acestia au fost incarcati de o copilarie tarzie sau o adolescenta precoce, de invatatura, activitati intelectuale sau munca bruta, bucurii, necazuri, iubire, ura, ani goi in care doar priveai cum iti cresc copiii si-n care le doreai sa aibe un vitor mai bun si mai fericit ca al tau si ce sfat dadeau acesti batrani copiilor, nepotilor..."SA INVETE". De la carte pana la o meserie. Ori ce, dar sa invete ! Ce rau ai gasit tu in aceste sfaturi !?
Deci ca sa ajungi batran, trebuie sa traiesti o viata in care ai invatat tot timpul. Ai invatat - prima data - sa plangi, apoi ai invatat sa razi ( uneori degeaba, doar pentru a capata experienta), apoi ai invatat sa pronunti primul cuvant inteligibil ( in afara de balbaielile plansului) - mama - (uni mai spun si tata),
apoi ai invatat sa legi cuvinte, ai invatat sa mergi, primi pasi nesiguri, apoi sa alergi. Ai mers apoi la scoala sa inveti si de la alti, sa-ti faci o meserie, sa termini o facultate. Cu alte cuvinte ai invatat sa traiesti !
O sa revin, sa continui - acum o sa plec, mai am ceva de invatat !

Vested tanar !
Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 21:49

De la: minutemaid, la data 2008-11-10 01:03:05Tot citind pe forum unele posturi ,am ramas surprinsa de faptul ca foarte multi fac greseli ortografice, gramaticale si... de exprimare. Nu e grav..
O vorba spune asa : "omul cat traieste ,invata"
Dar isi doreste omul sa invete?? Isi doreste sa cunoasca mai mult?? Sau ramane la un nivel mediocru pt ca considera ca stie suficient ca sa supravietuiasca... ?
Unii de pe aici sunt chiar "rectilinii si uniformi"" ca sa zic asa. O tin una si buna cu conceptiile lor despre viata, moarte etc cand nici nu stiu ce e o reactie chimica, ce e actiunea si reactiunea, ce e adn-ul sau pur si simplu cum functioneaza calculatorul in fata caruia stau si se amuza...
La ce ar putea ajuta invatatura? La ce foloseste sa cunoastem mai multe???
Care sunt avantajele??? Sunt si dezavantaje???
Va astept cu pareri!!

Lasa greselile gramaticale,lupta sa ajungi ca EBA europarlamentar cu 7500 euro/lunar,restul doar polemica

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 21:56

Ca sa ai de unde sa pici cu salariul.

Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 21:58

De la: nastasemihail, la data 2011-01-20 12:47:12Invatam ca sa uitam de foame. Sa nu ne ingrasam....

Vezi ca faci diabet ,daca te gindesti numai la mincare!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 22:05

De la: TEMERAR, la data 2011-01-20 21:58:51
De la: nastasemihail, la data 2011-01-20 12:47:12Invatam ca sa uitam de foame. Sa nu ne ingrasam....

Vezi ca faci diabet ,daca te gindesti numai la mincare!

S-ar putea sa am, ca ma obsedeaza mincarea. Sa nu fiu flamind.

nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2011, ora 07:28

De la: Dorulet, la data 2011-01-19 14:19:57..., adevărul este că dacă vrei să înveți, apoi înveți oriunde!!!

:):):)
foarte tare! dar fii si tu mai toleranta, caci nu toata lumea poae sa invete bine pe stomacul gol.

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2011, ora 11:24

DE CE SA INVATATI...RAMANETI PROSTI ASA CUM V-AM LASAT!

nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 08:31

De la: Australinca_DI, la data 2011-01-24 11:24:11DE CE SA INVATATI...RAMANETI PROSTI ASA CUM V-AM LASAT!

Mersi, fetito! si tu ai ramas la fel de desteapta, chiar daca nu mai esti moldoveanca.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 08:40

De la: Australinca_DI, la data 2011-01-24 11:24:11DE CE SA INVATATI...RAMANETI PROSTI ASA CUM V-AM LASAT!

Si pestele ce zice?.........................

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 19:24

De la: midnight, la data 2011-01-24 07:28:00
De la: Dorulet, la data 2011-01-19 14:19:57..., adevărul este că dacă vrei să înveți, apoi înveți oriunde!!!

:):):)
foarte tare! dar fii si tu mai toleranta, caci nu toata lumea poae sa invete bine pe stomacul gol.

...există atât de multe domenii de activitate...cum ar fi agricultura, industriile...ca să nu aibe nimeni "stomacul gol"....păcat că există și lenea....dar ce să-i faci...cineva sau ceva trebuie să fie găsit vinovat pentru neputință sau ignoranță...n-așa?!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2011, ora 12:23

Ai dreptate, Dorulet! nu toti copiii au avut norocul de parinti care sa-i "puna" sa invete; de aceea e nevoie de astfel de discutii, ca ei sa se edifice.

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 30 Ianuarie 2011, ora 13:32

Măi fătucă de "urmaș", crezi că ești deșteaptă doar pentru faptul că Baconski te-a angajat să faci paturile la Ambasada din Australia?

Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Pagini: << 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului DE CE SA INVATAM? CARE E AVANTAJUL?
Mergi la: