back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce sa invatam? care e avantajul?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Anya

22 mesaje
Oras: Slatina

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 15:28

totul tine de educatie, de cei 7 ani de acasa

Greselile de ortografie, cel putin aici , sunt nesemnificative

Tot ceea ce conteaza este parerea fiecaruia despre el insusi, telul sau telurile sale, modul in care isi face intrarea in viata. Toti dintre voi ati fost la o anumita varsta si cu greu v-as crede daca ati spune ca ati invatat de dragul de a invata .

Sa nu uitam ca si geniile, sau ma rog, cei pe care societatea ii considera genii au avut probleme in timpul scolii , tocmai pentru ca nu tot ce sa preda in scoala este important pentru noi.

Da, sunt de acord ca trebuie sa stim gramatica limbii materne, ca trebuie sa stim tabla adunarii...dar nu sunt de acord ca trebuie sa invatam comentariile, ca trebuie sa invatam nu stiu ce reactii, daca nu o sa am nevoie de ele in viata .

Da scoala primara si gimnaziul sunt esentiale pentru dezvoltarea spirituala , dar liceul te omoara din acest punct de vedere , pentru ca si in acest moment in Romania, elevii de liceu sunt pusi intr-o cireada , li se impune sa invete aceleasi lucruri , chiar daca le place sau nu. Acest lucru omoara individualitatea, din acest motiv elevii de liceu fac ceea ce fac , chiulesc si mai stiu eu ce noutati au mai aparut la acest capitol.

Facultatea este cu totul si cu totul altceva, faptul ca examenele sunt cumparate de unii, nu este prea important atata timp cat exista si studenti care invata.Traim intr-o societate in continua schimbare , asa ca cei ce si-au cumparat diploma nu or sa reziste prea mult daca nu sunt dornici sa invete ceea ce trebuiau sa stie deja ....fiecare actiune are si o reactie

Invatam cat traim, chiar si atunci cand suntem batrani, cu toate ca cineva zicea mai sus ca atunci cand iesim la pensie, credem ca e mai convenabil sa ne bagam in viata tinerilor, sa nu uitam ca omul din greseli invata si e mult mai bine si mai putin dureros sa invatam din greselile celor batrani, asa ca e bine sa mai asculti opinia si celor mai experimentati, e adevarat societatea se schimba, dar totusi se orienteaza dupa aceleasi linii care au stat la baza formarii sale.

Asa ca e bine sa invatam ce ne este noua necesar in viata . Asta ne defineste ca indivizi .

Nu zic ca o cultura generala nu te ajuta , dar totusi...ce e prea mult strica, ce e prea putin nu e de ajuns, asa ca ceva moderat e solutia

Numai bine !

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 21:34

De la: minutemaid, la data 2008-11-25 23:20:26Am citit toate posturile voastre.
Se pare ca a invatza e avantajos... Sunt de acord!
Dar dezavantajele invataturii care sunt? Sau mai bine zis... sa invatam e intotdeauna avantajos?

Da, poate deveni avantajos.
Spre exemplu invata sa scrii fara "tz" si o sa ai "avantajul" ca o sa te bage lumea in seama ca si cum ar fi ceva de capul tau ...

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 11:37

Cred ca intrebarea din titlu s-a dorit a fi cu schepsis!

Profund eronata intentia.

Cel ce invata gindindu-se numai la eventualele avantaje sfirseste a invata pur si simplu.

A invata nu inseamna numai a urma o scoala (eset o conditie), ci, asa cum spunea cineva in cele anterioare, A INVATA este in fond o atitudine a fiintelor inteligente.

"Presupunind" ca nu degeaba facem parte din HOMO SAPIENS inseamna ca orice indiivd al acestei specii are nativ capacitatea de a invata.

Dar a invata nu este suficient, trebuie sa fi educat, ca actiune ce vine din exterioar catre interiorul fiintei tale si ca actiune liber consimtita care presupune discernerea unor informatii educationale din exteriorul fiintei tale catre ceea ce se numeste constiinta proprie.

A invata presupune in final ca vei fi DOCT, toba de carte, dar nu presupune sub nici o forma ca vei fi un om EDUCAT, dupa cum un om educat nu este obligatoriu sa fie si DOCT.

Bine este ca fiecare sa invete sa fie DOCT atit cit sa nu se spuna despre el ca e PROST CA NOAPTEA, si sa fie atit de educat incit sa nu i se reproseze nici macar pe la spate ca este BADARAN.

super_green_frog

1358 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 12:55

Invatam ca sa-si faca toti imbecilii pantofii cu noi ! Cu ocazia votarrii fiul meu a avut ocazia sa vada Colegiul Sfantu Sava si mi-a spus: "Mami, imi doresc sa fac si eu liceul unde l-ai facut tu". I-am zis scurt: "Las-o balta, te faci pictor!"

All Things Grow With Love
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 14:21

De la: spiridusul_schiop, la data 2008-12-02 12:55:42Invatam ca sa-si faca toti imbecilii pantofii cu noi ! Cu ocazia votarrii fiul meu a avut ocazia sa vada Colegiul Sfantu Sava si mi-a spus: "Mami, imi doresc sa fac si eu liceul unde l-ai facut tu". I-am zis scurt: "Las-o balta, te faci pictor!"

Spiriduso, esti haioasa ...
Lasa copilul sa se faca ce vrea el, nu ca pictor ar fi ceva rau ...
Pictor sau zugrav ?
Chiar, din ce traiesc pictorii astia ?
Mananca ?

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

33 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 14:58

cu cit esti mai prost cu atat vei pune mai putine intrebari !!!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 15:22

De la: cisa1961, la data 2008-12-02 14:58:04 cu cit esti mai prost cu atat vei pune mai putine intrebari !!!

Cui ? Cine te asculta ?

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 18:27

V-am dat raspunsul in topicul 'International: De ce este importanta cultura pt. promovarea bunelor relatii internationale/intre state. Si, mai ales, v-am dat-o astazi si miercurea trecuta, pe siuteul amycommunications.wordpress.com, unde v-am redactat despre femin ism/feminitate/incultura din tara si din societate, cu ocazia unui eveniment de presa in sediul ONU din Bucuresti.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 22:29

o tema interesanta. sa invatam pt. ca trebuie sa facem ceva in viata. invatand reusim sa atingem unele scopuri in viata si nu ajungem pana la urma la concluzia ca toata viata am trait ca un animal (ai trait de la o zi la alta fara ceva SCOP).si pana la urma ajungem la rezultatul ca viata este gol si nu am facut nimic .oamenii au mai multe nevoi chiar daca nu vrem sa recunoastem. exista un :gol: care trebuie implinit(care sunt mai nesensibili implinesc cu mancare si ajung 150 de kg), Daca te uiti la televizor sau asculti la radio nu prea o sa fii mai destept. iti pune creierul pasiv conform rezultatelor stiintifice, iar pensionarii care nu mai traiesc viata activa mentala(pl. se uita toata ziua la tv etc.) se involutionez(cerebral) si mor mai repede fata de ceilalti care sunt mai creativi si incep ceva cu viata lor chiar daca sunt pensionari. deci un sfat bun sa nu te retragi niciodata de invatat si sa fii pasiv uitand toata ziua la tv.
- daca vreti sa ajungeti in pozitii mai mari trebuie sa apucati de citit, pt. ca problema e ca majoritatea oamenilor nu citesc. dupa cum stiu toate "personalitati" le place sa citeasca. vati gandit la cate carti cititi pe an? daca ati citi una pe o luna ati putea ajunge orice vreti. nu la carti romantice m-am referit ci la carti care au legatura cu ce vrem sa ajungem (inca vreau sa ajung si eu).
va doresc multe ambitie la invatat, pt. ca daca nu ati apucat cu adevart o sa aveti nevoie de el, o sa vedeti ca are avantaje si nu aveti ce pierde. cei care pierd sunt care nici nu incearca si asteapta ca sa aiba noroc. sa luati in mana destinul. asta nu spun pt. ca ma cred nu stiu ce, doar sfaturi. daca aveti si voi ceva informatii as citi.

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 23:10

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-01 21:34:11
De la: minutemaid, la data 2008-11-25 23:20:26Am citit toate posturile voastre.

Se pare ca a invatza e avantajos... Sunt de acord!

Dar dezavantajele invataturii care sunt? Sau mai bine zis... sa invatam e intotdeauna avantajos?

Da, poate deveni avantajos.

Spre exemplu invata sa scrii fara "tz" si o sa ai "avantajul" ca o sa te bage lumea in seama ca si cum ar fi ceva de capul tau ...

Bai acesta... ti se ridica adrenalina (ca sa scriu pe intelesul... prostilor) cand dai raspunsurile astea pe forum??? Cred...

Te simti atotpotentic...

LITLE SE SCRIE LITTLE !!!!!! Eu zic daca te bagi in seama aiurea, macar baga-te corect!!!!

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 02:40

minutemaid... nu trebuie sa mai scriu despre avantajele invatatului fiindca ele au fost expuse pana acum... am mult sau mai putin.
Ai tot intrebat daca sunt si dezavantaje. Ei bine eu spun ca sunt desi va avertizez din start... sustin invatatul.
De exemplu... Cu cat esti mai prost... sau hai sa zicem... mai incult... cunosti cat mai putin... cu atat iti pui mai putine intrebari.
Cu cat iti pui mai putine intrebari... logic... ajungi sa cunosti tot mai putin. Si fiindca stii atat de putin nu iti faci atat de multe griji. Cu cat stii mai mult... cu atat te intrebi mai mult... si ca in filozofie.. de obicei o intrebare naste alte 2... (cel putin)... !
Profesorul meu preferat(care e de altfel om de televiziune in emisiunile culturale si un mare istoric) ne spunea odata intr-o prelegere de-a dansului...
"Omul prost e fericit"!
Concluzia este pe cat se poate de logica! ;)

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 10:29

De la: spiridusul_schiop, la data 2008-12-02 12:55:42Invatam ca sa-si faca toti imbecilii pantofii cu noi ! Cu ocazia votarrii fiul meu a avut ocazia sa vada Colegiul Sfantu Sava si mi-a spus: "Mami, imi doresc sa fac si eu liceul unde l-ai facut tu". I-am zis scurt: "Las-o balta, te faci pictor!"

mi-ai placut!! si habar n-ai cata dreptate ai. Am fost eleva a liceului ("Balcescu" pe vremea mea) si acum fiica mea invata tot aici, la Sf. Sava. Diferenta e ENORMA. Ma refer la calitatea profesorilor, dar si la atmosfera, seriozitate, exigenta.
Un om matur invata pentru el, pentru propriul progres. Adolescentii nu gandesc asa, la varsta lor nu isi pun problema ce vor face in viata, drept care trebuie convinsi, obligati sau, de preferat, atrasi spre invatatura si lectura. Din pacate invatamantul romanesc e varza. In loc sa le formeze mintea si sa le induca o atitudine corecta si avantajoasa pentru ei, mai degraba le spala creierii cu o programa greoaie, prost alcatuita, bazata pe memoria de scurta durata. Asa ajung la concluzii de tipul "la ce sa ma chinui? Asta nu-mi va folosi niciodata in viata". Problema e ca NU STII NICIODATA unde vei ajunge si ce vei ajunge sa faci in viata. Cand m-am decis sa dau examen la Politehnica n-aveam nici cea mai mica banuiala ca pana la 45 ani imi voi schimba de doua ori meseria. Si sunt oricand gata sa o schimb si a treia oara.
Ideea e ca invatatura te ajuta sa fii mai puternic, mai pregatit pentru orice oportunitate ti se iveste in cale. Chiar si lucrurile care par inutile sau care nu ne plac, se pot dovedi esentiale la un moment dat.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 11:01

O caracteristica umana este invatatul constient . Animalele se acomodeaza . Invatand iti cultivi spiritul . Invatand ai avantajul ca devii OM si te departezi de animalitate .

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 19:28

De la: razvankyokushin, la data 2008-12-03 02:40:28minutemaid... nu trebuie sa mai scriu despre avantajele invatatului fiindca ele au fost expuse pana acum... am mult sau mai putin.
Ai tot intrebat daca sunt si dezavantaje. Ei bine eu spun ca sunt desi va avertizez din start... sustin invatatul.
De exemplu... Cu cat esti mai prost... sau hai sa zicem... mai incult... cunosti cat mai putin... cu atat iti pui mai putine intrebari.
Cu cat iti pui mai putine intrebari... logic... ajungi sa cunosti tot mai putin. Si fiindca stii atat de putin nu iti faci atat de multe griji. Cu cat stii mai mult... cu atat te intrebi mai mult... si ca in filozofie.. de obicei o intrebare naste alte 2... (cel putin)... !
Profesorul meu preferat(care e de altfel om de televiziune in emisiunile culturale si un mare istoric) ne spunea odata intr-o prelegere de-a dansului...
"Omul prost e fericit"!

Bine, bine, am inteles .... esti fericit ....
Ferice de tine !

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 20:45

nu te-a cerut nimeni sa fii criticul forumului. daca ai vreo idee scrie si tu ceva. vad esti cam >gol

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 21:38

De la: horthyi, la data 2008-12-03 20:45:10nu te-a cerut nimeni sa fii criticul forumului. daca ai vreo idee scrie si tu ceva. vad esti cam >gol

Da, saracul de el...
Ce face disperarea asta din oameni...!

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 22:07

De la: razvankyokushin, la data 2008-12-03 02:40:28minutemaid... nu trebuie sa mai scriu despre avantajele invatatului fiindca ele au fost expuse pana acum... am mult sau mai putin.
"Omul prost e fericit"!

Razvan ai dreptate( de fapt la asta vroiam sa ajung prin intrebarea" care sunt dezavantajele");
Ma intrebam de ce majoritatea celor care sunt "invatati" sunt nefericiti, de ce nu isi gasesc locul in societate, de ce sunt dezamagiti... si sufera?
Oare nu ar fi mai bine sa "nu strivim corola de minuni a lumii"?
Parca atunci cand nu-ti explici un lucru are farmec... ( farmecul e misterul). Cum descoperi "mecanismul" misterului totul devine banal.
Bine ca exista lucruri care desi sunt explicate, nu isi pierd din interes si frumusete!!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 13:17

De la: laly_3l, la data 2008-11-28 14:04:58Draga ''mariaoprea''...faptul ca scoti in evidenta ceea ce nu este in regula intr-o societate,faptul ca ''pui degetul pe rana'' care exista de mult prea multi ani ,fara nici o intrezarire a unei solutii,ba din contra ,pe zi ce trece ne afundam ,asa intr-o idioata ignoranta,nu inseamna ca cei ca si mine se vaita...
Fara a gasi cauza si corecta efectele,boala nu poate fi vindecata....Daca tu consideri ca a dosi gunoiul sub pres e ok,atunci pot sa-ti spun ca esti o persoana care nu-si vede decat propriul interes ...

Buna laly..zau ca nu stiu despre ce e vorba...nu cred ca am spus ceva urat la persoana ta...iar propriul meu interes...nu l-am vazut niciodata..dar chiar te rog lumineaza-ma ca nu stiu despre ce vorbesti.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 13:19

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-03 11:01:29O caracteristica umana este invatatul constient . Animalele se acomodeaza . Invatand iti cultivi spiritul . Invatand ai avantajul ca devii OM si te departezi de animalitate .

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 13:26

Stai asa, acum inteleg...cand am afirmat ca multi se vaita...in niciun caz nu ma adresam tie....uite de ex...cunosc un vecin care mereu se vaita la fiecare esec, examen picat, ca nu este vina sa ci a profesorului acre este prea exigent, care este pre incorect, care este prea subiectiv in aprecierea unei note date, dar numai el, vecinul meu nu vedea care este de fapt cauza tuturor problemelor sale, si anume: CHIAR EL. Insa mereu se vaita...si asa a ajuns saracul vecin al meu...cu o viata de kkt, divortat, fara locuinta, fara serviciu....La astfel de oamnei m-am referit eu, si in niciun caz la tine, ci dimpotriva aprobandu-l pe Silviu te aprobam si pe tine.
Imi place mult ideea citata de unii dintre noi cum ca CARTEA e cumunicarea vie intre trecut si viitor. ..sau ma rog ceva de genul acesta

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 13:28

"Cineva spunea ca cea mai minunata inventie a omenirii, ce te ajuta sa comunici cu trecutul si viitorul este CARTEA!" ca sa-l citesc si eu pe Alex Cristian

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 13:34

De la: minutemaid, la data 2008-11-10 01:03:05Tot citind pe forum unele posturi ,am ramas surprinsa de faptul ca foarte multi fac greseli ortografice, gramaticale si... de exprimare. Nu e grav..
O vorba spune asa : "omul cat traieste ,invata"
Dar isi doreste omul sa invete?? Isi doreste sa cunoasca mai mult?? Sau ramane la un nivel mediocru pt ca considera ca stie suficient ca sa supravietuiasca... ?
Unii de pe aici sunt chiar "rectilinii si uniformi"" ca sa zic asa. O tin una si buna cu conceptiile lor despre viata, moarte etc cand nici nu stiu ce e o reactie chimica, ce e actiunea si reactiunea, ce e adn-ul sau pur si simplu cum functioneaza calculatorul in fata caruia stau si se amuza...
La ce ar putea ajuta invatatura? La ce foloseste sa cunoastem mai multe???
Care sunt avantajele??? Sunt si dezavantaje???
Va astept cu pareri!!

Avand in vedere ca si eu mai fac greseli de ortografie, mai ales cand scriu f precipitat cat sa nu-mi pierd ideea pe drum, prefer sa-i citesc pe toti, cu toate greselile lor gramaticale dar tin foarte mult ca mesajul sa fie foarte coerent transmis catre cititor.
Si cum spune si Silviu...sunt multi profesori universitari care nu au intelepciunea curata a unui om marunt doar cu 4 clase... Da sunt astfel de oameni marunti care ne ajuta sa culegem de cate ori ne intalnim cu ei, macar o data in viata, fructele unei spiritualitati universale.

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 03:42

Nu conteaza Zeroputernice... esti simpatic oricum... mai ales cand te bagi ca musca-n lapte. ai si tu locul tau in forum si parerile sunt impartite. insa cu omul cu 4 clase care te poate vrajii cu experienta de viata si intelepciunea... e adevarat.cartea nu te face neaparat destept... ci cult.

minutemaid... da. sa nu strivim corola de minuni a lumii... insa nici nu ne-ar placea sa fim boii satului cum se spune... sau sa avem ochelari de cal... si pe "creer"... sa vedem numai una si buna... fara analiza lucrurilor. si paradoxal... nu e bine nici sa analizam prea mult ca ajungem in mizerie poate... sau ne punem un accesoriu la gat... unu gros.

Numai bine si fiti cumpatati in toate.

nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 19:42

Atat intrebarea, cat si raspunsurile voastre de pana acum ma amuza si ma umplu de mandrie in acelasi timp. Daca tot poporul ar fi atat de ambitios ca voi, atunci nu ar mai exista nici tranzitie, nici criza economica, nici alte rele.
Eu n-am sa va tin logosuri despre maretia omului care invata; am sa va citez numai o vorba romaneasca, mostenita din generatie in generatie: "Fii destept, mama, ca tara geme de prosti!"!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 20:03

De la: razvankyokushin, la data 2008-12-05 03:42:18Nu conteaza Zeroputernice... esti simpatic oricum... mai ales cand te bagi ca musca-n lapte. ai si tu locul tau in forum si parerile sunt impartite. insa cu omul cu 4 clase care te poate vrajii cu experienta de viata si intelepciunea... e adevarat.cartea nu te face neaparat destept... ci cult.

minutemaid... da. sa nu strivim corola de minuni a lumii... insa nici nu ne-ar placea sa fim boii satului cum se spune... sau sa avem ochelari de cal... si pe "creer"... sa vedem numai una si buna... fara analiza lucrurilor. si paradoxal... nu e bine nici sa analizam prea mult ca ajungem in mizerie poate... sau ne punem un accesoriu la gat... unu gros.

E, nu vreau sa ma incaier cu tine, dar nu sunt de acord cu : "cartea nu te face neaparat destept... ci cult" pentru ca, daca ma gandesc mai bine, cartea nu te face cult sigur. Iti mai trebuie ceva ... un strop de inteligenta.
Altminteri esti ca Amycomunicatii asta ... om cu carte dar ... incult.
Si nu e singura.
Prostii cu carte sunt mai nocivi decat cei fara carte, mai toxici, mai periculosi.
Doar simplul citit nu rezolva mare lucru. Spun asta pentru ca am vazut oameni jalnici cu studii superioare dar si oameni de toata isprava cu opt clase sau chiar cu patru. Dar si invers. Nu vreau sa se inteleaga ca tine neaparat de scoala ...
Salut !

Acum nu e momentul !
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 14:03

Foarte interesant dar si instructiv ceea ce spuneti voi toti. As adauga totusi ca invatatul nu poate fi daunator decat poate acelora care nu inteleg ceea ce invata sau nu-si cunosc prioritatile. Informatia si deprinderile pe care le capata omul de alungul vietii ii confera taria si puterea. Invatam cat traim pentru ca avem nevoie nu pentru ca ne-ar place. Sigur greselile de scriere nu se fac numai din necunoastere si pana la urma ideile conteaza. Exercitiul invatarii ca si exercitiul fizic trebuie facut permanent cat traim. Ca scoala romaneasca nu mai este cum era nu inseamna ca ne poate opri pe noi de la o mai buna instruire ci ne conduce sa consumam mai mult timp din viata iar timpul vietii este inestimabil. De aceea si nedumerirea mea si a unora dintre d-stra cand vedeti cum isi pierd unii timpul lor dar ce e mai grav ca si pe al altora de multe ori. Revenind la intrebarea din tema dicutiilor as raspunde ca trebuie sa invatam toata viata pentru ca altfel nu putem trai. "Invatam ca si cum am trai 1000 de ani si traim ca si cum am muri maine" spunea foarte bine cineva. Din pacate cand stim cum sa traim nu mai avem zile.

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 16:24

De la: catcos, la data 2008-12-03 10:29:35

mi-ai placut!! si habar n-ai cata dreptate ai. Am fost eleva a liceului ("Balcescu" pe vremea mea) si acum fiica mea invata tot aici, la Sf. Sava. Diferenta e ENORMA. Ma refer la calitatea profesorilor, dar si la atmosfera, seriozitate, exigenta.
Un om matur invata pentru el, pentru propriul progres. Adolescentii nu gandesc asa, la varsta lor nu isi pun problema ce vor face in viata, drept care trebuie convinsi, obligati sau, de preferat, atrasi spre invatatura si lectura. Din pacate invatamantul romanesc e varza. In loc sa le formeze mintea si sa le induca o atitudine corecta si avantajoasa pentru ei, mai degraba le spala creierii cu o programa greoaie, prost alcatuita, bazata pe memoria de scurta durata. Asa ajung la concluzii de tipul "la ce sa ma chinui? Asta nu-mi va folosi niciodata in viata". Problema e ca NU STII NICIODATA unde vei ajunge si ce vei ajunge sa faci in viata. Cand m-am decis sa dau examen la Politehnica n-aveam nici cea mai mica banuiala ca pana la 45 ani imi voi schimba de doua ori meseria. Si sunt oricand gata sa o schimb si a treia oara.
Ideea e ca invatatura te ajuta sa fii mai puternic, mai pregatit pentru orice oportunitate ti se iveste in cale. Chiar si lucrurile care par inutile sau care nu ne plac, se pot dovedi esentiale la un moment dat.

Inteligenta unui individ consta tocmai in capacitatea acestuia de a se adapta. E foarte simplu.Concluzionind, putem spune ca invatam pentru a fi pregatiti sa profitam, sa materializam sansele pe care ni le ofera viata sau sa prindem din mers diverse oportunitati. Altfel nu reusim sa ne mentinem nici macar pe "linia de plutire".

nostalgicu

59 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 21:20

...In alta ordine de idei, vreau sa spun ca exista doua moduri de a invata: una-i sa inveti cu drag si cu pasiune dintr-o carte bine scrisa, si alta-i sa inveti de-ti vine rau dintr-o carte scrisa ambiguu si dezordonat de te doare capul. Eu ii inteleg pe cei care "se fac ca invata".

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 01:07

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-05 20:03:01
De la: razvankyokushin, la data 2008-12-05 03:42:18Nu conteaza Zeroputernice... esti simpatic oricum... mai ales cand te bagi ca musca-n lapte. ai si tu locul tau in forum si parerile sunt impartite. insa cu omul cu 4 clase care te poate vrajii cu experienta de viata si intelepciunea... e adevarat.cartea nu te face neaparat destept... ci cult.

E, nu vreau sa ma incaier cu tine, dar nu sunt de acord cu : "cartea nu te face neaparat destept... ci cult" pentru ca, daca ma gandesc mai bine, cartea nu te face cult sigur. Iti mai trebuie ceva ... un strop de inteligenta.
Altminteri esti ca Amycomunicatii asta ... om cu carte dar ... incult.
Si nu e singura.
Prostii cu carte sunt mai nocivi decat cei fara carte, mai toxici, mai periculosi.
Doar simplul citit nu rezolva mare lucru. Spun asta pentru ca am vazut oameni jalnici cu studii superioare dar si oameni de toata isprava cu opt clase sau chiar cu patru. Dar si invers. Nu vreau sa se inteleaga ca tine neaparat de scoala ...
Salut !

perfecta dreptate...

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 14:30

Intradevar. Aici nu se poate pacali. Cultura este ceea ce ramane dupa ce uiti ce ai citit (apropo de spirit). Cultura este singurul lucru absolut autentic. Nu poti face "pe omul cult". Esti sau nu esti. Spiritul se cultiva prin carti de calitate, teatru, opera, muzica de calitate, concerte, expozitii, albume de arta, etc. Cam asta e reteta pentru cei tineri care vor sa stie cum poti sa devii un om cult.Altfel.. dupa cum s-a spus..."Tabula rasa"

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului DE CE SA INVATAM? CARE E AVANTAJUL?
Mergi la: