Info
x
Fenomene la limita cunoasterii
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 16:18
royan32
instaleaza-ti flash player sau schimba brawser-ul pe google si o sa poti vedea filmuletele.
de omnia dubitandum
|
|
royan32 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 17:28
De la: cristianvitu, la data 2009-06-12 16:18:01royan32 da...merci! intentia e buna, din pacate conexiunea mea nu! si alta mai buna n-am de unde sa fac rost!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 03:59
De la: royan32, la data 2009-06-12 17:28:43De la: cristianvitu, la data 2009-06-12 16:18:01royan32 Nu stiu ce nu-ti merge. Bagi linkul in adress. Copiat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 11:57
De la: royan32, la data 2009-06-12 17:28:43De la: cristianvitu, la data 2009-06-12 16:18:01royan32 E simplu! Vii la mine si vezi aici (e interesant si face conexiuni plauzibile)...ca eu trebuie sa-ti arat rochite, .... sau sa-ti fac niste rochite... Nu mai stiu bine
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 14:43
De la: nastasemihail, la data 2009-06-13 03:59:26Nu stiu ce nu-ti merge. Bagi linkul in adress. Copiat. nu-mi merge abonamentul! acu' ai inteles? la mine nu e ca la voi acolo, cabluri si alte jmecherii!
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 14:44
De la: 9am007548, la data 2009-06-13 11:57:31E simplu! Vii la mine si vezi aici (e interesant si face conexiuni plauzibile)...ca eu trebuie sa-ti arat rochite, .... ooo, o invitatie ca asta... nu's cine poate refuza!
|
|
stefanescu_gerard 95 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 02:38
De la: cristianvitu, la data 2009-06-12 16:15:32De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-12 11:29:41 Ideea este ca trebuie sa constientizam ca avem o parte(cea mai importanta) din structura noastra si de care nu am invatat la scoala la orele de fizica, de care trebuie sa ne folosim in mod constructiv. Urmarind acele filmulete si facand conexiunea intre informatii,ajungem la o concluzie si implicit sa constientizam ceea ce suntem si ce trebuie facut,pt a putea face pasul mai departe. Nu stiu daca ati intrat pe WWW.LUKASIG.COM ,de acolo de unde provin cam toate filmele acestea,dar daca intrati veti vedea ca productia sub care se inregistreaza aceste filme se numeste(stupoare) : DISINFORMATION. Dar nu asta este scopul,respectiv de dezinformare ci acela de informare cu toate ca ,daca urmaresti atent mai toate filmele si le pui cap la cap,unele din kestiuni se contrazic,iar la cele mai importante se evita a se spune adevarul in totalitate(din nestiinta sau intentionat). Toate aceste filme,pe mine m-au facut sa citesc mai mult despre diverse kestii,care la un moment dat se contraziceau. Kiar in Zeitgest The Movie ,naratorul spunea: trebuie sa culegi aceeasi informatie din mai multe surse si sa nu iei de buna ce ti se spune prima oara si sa filtrezi totul prin prisma cunostintelor acumulate pana atunci,iar cand ceva nu ti se pare normal la prima vedere sa iti pui intrebari asupra acelui eveniment sau dezbatere. Sau cum mai spunea in The Big Picture(privirea de ansamblu) sa te intrebi cine si ce are de castigat(asta cu privire la evenimente si actiuni recente). Cineva mi-a spus odata(la un pahar de filozofie) : pentru orice exista o explicatie,numai ca nu reusesti intotdeauna sa vezi acea explicatie din diferite motive. Sau cum se spune in popor: nu reusesti sa vezi padurea de copaci. Daca am fi un pic "egoisti" sa ne rupem putin timp pt a citi si a ne informa mai mult,am reusi sa constientizam ceea ce suntem si ce putem face. Nu stiu daca lumea este de acord cu urmatoarea afirmatie,dar acesta este punctul meu de vedere: DACA CITESTI DESPRE CEVA ANUME CARE ITI REVOLUTIONEAZA IDEILE SI CUNOSTINTELE,IN ACEL MOMENT INCEPI SA CONSTIENTIZEZI DESPRE ACEL LUCRU,CARE IN TIMP (lucrand in subconstient) POATE DEVENI REAL ,ADICA ADUCE LA SUPRAFATA ACEA REALITATE DESPRE CARE NU AVEAI HABAR SAU O IGNORAI PANA ATUNCI. In final vreau sa adaug ca: atunci cand parasim acest plan numit existenta pamanteana,singurul bagaj pe care il luam cu noi este BAGAJUL DE CUNOSTINTE SI TRAIRI EMOTIONALE. |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 06:45
Dl Stefanescu Gerard, in principiu e real ca nu exista materie ci doar energie. Iar ceea ce numim materie este tot energie, dar potentiala, cu asa numita "rezonanta", sau o frecventa, sau cum putem sa-i spunem, nmult mai mica decit energia cinetica. Dar mai exista niste energii de forma.
Este f greu de explicat acest fapt ca nu exista materie. Mai degraba sub forma de imagini f complexe. Eu prima data cind mi-am explicat definitiv, ca nu exista, am incercat sa prind si sa tin explicatia, ptr a mi-o clarifica. Dar am pierdut-o in timp. Am ramas cu convingerea. In privinta faptului ca folosim emisfera stinga, cea pragmatica, in mod preponderent. Sintem abia la inceputul folosiriii ei, preponderent. Chiar daca ne place sau nu.. In vremuri dinaintea celei moderne, pina acum 300 ani, se folosea preponderent cea dreapta. Poetica, ilogica. Emisfera stinga, pragmatica, ne face sa intelegem faptul ca nu exista materie. Insa in viitor , parerea mea este ca se va face o unificare a celor 2 moduri de gindire, ci nu o excludere a unui mod de gindire in favoarea altuia. Acea gindire holistica, de inceput, a noastra, se datoreaza, mai degraba inceputului de unire a celor 2 moduri de gindire. Nu a celei drepte. Nu avem cum sa incriminam o emisfera in defavoarea altei emisfere. De aceea avem 2, sa le folosim. Si un alt aspect, pe care nu stiu daca l-am mai spus, s-ar putea unificarea acestui mod de gindire sa duca la formarea unui al treilea creier, fizic, peste cele 2 emisfere. E doar o ipoteza.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:54
De la: nastasemihail, la data 2009-06-14 06:45:54In vremuri dinaintea celei moderne, pina acum 300 ani, se folosea preponderent cea dreapta. Poetica, ilogica. haide mai Mihai cum poti sa zici asa ceva? in ceea ce priveste folosirea acestor emisfere de-a lungul timpului trebuie sa iei in calcul si contextul istoric. nu mai zic faptul ca folosirea preponderenta a unei emisfere sau alta, este practic "talentul" sau inclinatia pe care il are persoana respectiva spre anumite domenii. |
|
9am073190 190 mesaje Membru din: 12/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 19:51
Concluzia ar fi deci, ca daca nu exista materie, ci doar forme de energie....noi suntem doar ceea ce gandim?!!!
E complicat...
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 22:05
De la: nastasemihail, la data 2009-06-14 06:45:54Dl Stefanescu Gerard, in principiu e real ca nu exista materie ci doar energie. Iar ceea ce numim materie este tot energie, dar potentiala, cu asa numita "rezonanta", sau o frecventa, sau cum putem sa-i spunem, nmult mai mica decit energia cinetica. Dar mai exista niste energii de forma. Domnule Nastase, materia este tot ce se vede, este palpabila indiferent marimea ei [ poate sa fie cat doi atomi, ca si atomul este materie } si are la atom electronul negativ ,si protonul pozitiv ! mai este in univers si antimateria, care e tot o materie dar atomul are sarcina electrica invers . Energia apare din cauza atomilor ! De unde sti matale cu ce parte a capului gandeau oamenii in urma cu 300 ani ?
Ticu
|
|
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 06:17
De la: ticu, la data 2009-06-14 22:05:47De la: nastasemihail, la data 2009-06-14 06:45:54Dl Stefanescu Gerard, in principiu e real ca nu exista materie ci doar energie. Iar ceea ce numim materie este tot energie, dar potentiala, cu asa numita "rezonanta", sau o frecventa, sau cum putem sa-i spunem, nmult mai mica decit energia cinetica. Dar mai exista niste energii de forma. E clar ca nu gindeau cu aia cu care gindim noi acum. Altfel aveau oamenii mai de mult masinarii, macar de lemn. Nu gindeau pragmatic, ptr mine e clar. Sau oricum mult mai putin. Erau mult mai visatori, cu inchipuiri multe. Deci emisfera dreapta, ilogica. In privinta materiei, afla ca atomul e practic GOL. Electronul este un nor de energie, care apare ca fiind doar dupa efecte. Mai studiaza, pina cind nu apar alte caramizi, care se bazeaza pe faptul ca totul in jur e iluzie, iar noi putem sa modelam "iluzia", cam dupa vointa noastra.
|
|
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 06:18
De la: 9am073190, la data 2009-06-14 19:51:03Concluzia ar fi deci, ca daca nu exista materie, ci doar forme de energie....noi suntem doar ceea ce gandim?!!! Cam asa e. Dar mai bine nu gindim...
|
|
casatopnord 53 mesaje Membru din: 1/02/2009 |
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 07:45
ce fel de fulger gobular de referii la cel ocular sau cel de pe TERRA , fenomenele paranormale nu le vad si nu le percep decat acei oameni care sant nascuti sa le perceapa si sa le puna in aplicare , acum in clipa de fata sant extrem de multii excrocii care se dau drept marii cunoscatorii , si li se intanpla diferite lucrurii inexplicabile, asta este doar im mintea lor bonlava , nu e decat o strafulgerare a unei idei dictate de creer, eu nu cred nici in bioenergeticeni , nici in paranormal CRED IN MIRACOLE in SF BISERICA unde se afla SF MOASTE CARE CU ADEVARAT FAC MINUNI MARII mie mi sa intanplat sa mi se adevereasca si sa se realizeze totul ori de cate ori ma opream la SF MOASTE de la MITROPOLIE, de fiecare data cand atngeam SF MOASTE mii de furnicaturii si o caldura placuta simteam in tot corpul , o liniste necunoscuta si o pace interioara neexplicabila simteam , ma incarcam cu o energie DIVINA , orice dorinta i-mi puneam si ma rugam la SF MOASTE mi se indeplinea , daca dorinta ti se indeplineste nu uita sa mergi sa multumesti DOMNULUI PENTRU REUSITA SF MOASTE mai si vindeca diferite bolii asta o spun din propria experenta mi sa intanplat personal , astea da FENOMENE DAR DIVINE
|
|
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 07:47
De la: nastasemihail, la data 2009-06-15 06:17:33 E clar ca nu gindeau cu aia cu care gindim noi acum. Altfel aveau oamenii mai de mult masinarii, macar de lemn. Nu gindeau pragmatic, ptr mine e clar. Sau oricum mult mai putin. Erau mult mai visatori, cu inchipuiri multe. Deci emisfera dreapta, ilogica. da, mi-am dat seama ce te determina sa spui asta! ai uitat de... evul mediu, care practic a tinut omul pe loc! daca esti foarte, foarte curios, poti sa intri pe internet pe louvre si sa cauti bicicleta de lemn pe care a proiectat-o da vinci, dupa care....atentie, omul modern a "inventat" monociclu, dupa care... supriza, bicicleta de azi seamana cu aia de mai bine de 500 ani! nu mai zic de "masinariile" pe care le-a inventat omul ala! dar.... in perioada respectiva sa zicem ca avea un statut de "tolerat" si toata lumea il cuoaste dupa tablouri si nu dupa ce a facut intr-adevar. in italia multe institute tehnice se numesc... leonardo da vinci! concluzia o tragi singur! tre' sa-ti aduc aminte ca giordano a fost ars pt ideile sale? cele mai multe descoperiri de teritorii au avut loc cam in perioada respectiva. erau ele cu scop de cucerire, dar se desfasurau totusi.si altele pe care nu am timp sa le caut acum. insa ce te face sa crezi ca doar pana acum 300 ani cand evolutia tehnologica a omului a luat amploare acum un sec, maxim 2, pe principii care erau deja cunoscute?
|
|
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 11:31
De la: nastasemihail, la data 2009-06-15 06:17:33De la: ticu, la data 2009-06-14 22:05:47De la: nastasemihail, la data 2009-06-14 06:45:54Dl Stefanescu Gerard, in principiu e real ca nu exista materie ci doar energie. Iar ceea ce numim materie este tot energie, dar potentiala, cu asa numita "rezonanta", sau o frecventa, sau cum putem sa-i spunem, nmult mai mica decit energia cinetica. Dar mai exista niste energii de forma. Cum adica, atomul e gol???!!!! si electronul e nor de energie ???energie si nor, care nu sunt materie ???- Adica noi existam, dar nu suntem, decat energie, dar nu materie .[trecem unul prin altul, si toti prin zid] - pai de ce da masina peste noi si nu trece prin noi ?? Are dreptate 90Am073190. ca e tare ciudat si complicat !
Ticu
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 05:52
De la: ticu, la data 2009-06-15 11:31:12De la: nastasemihail, la data 2009-06-15 06:17:33De la: ticu, la data 2009-06-14 22:05:47De la: nastasemihail, la data 2009-06-14 06:45:54Dl Stefanescu Gerard, in principiu e real ca nu exista materie ci doar energie. Iar ceea ce numim materie este tot energie, dar potentiala, cu asa numita "rezonanta", sau o frecventa, sau cum putem sa-i spunem, nmult mai mica decit energia cinetica. Dar mai exista niste energii de forma. Mai studiaza astfel de fenomene. Si eu la fel.
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 09:26
De la: nastasemihail, la data 2009-06-16 05:52:50De la: ticu, la data 2009-06-15 11:31:12De la: nastasemihail, la data 2009-06-15 06:17:33De la: ticu, la data 2009-06-14 22:05:47De la: nastasemihail, la data 2009-06-14 06:45:54Dl Stefanescu Gerard, in principiu e real ca nu exista materie ci doar energie. Iar ceea ce numim materie este tot energie, dar potentiala, cu asa numita "rezonanta", sau o frecventa, sau cum putem sa-i spunem, nmult mai mica decit energia cinetica. Dar mai exista niste energii de forma. Ce sa mai studiez domnu' nastasemihail, ca mi ajung ultimii 5 ani la Politehnica in "Electronica si telecomunicatii " , ca sa aflu acum ca nu exista materie ,ca totul e doar o energie , ca electronul e un nor fara materie !!!!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 09:37
De la: casatopnord, la data 2009-06-15 07:45:45ce fel de fulger gobular de referii la cel ocular sau cel de pe TERRA , fenomenele paranormale nu le vad si nu le percep decat acei oameni care sant nascuti sa le perceapa si sa le puna in aplicare , acum in clipa de fata sant extrem de multii excrocii care se dau drept marii cunoscatorii , si li se intanpla diferite lucrurii inexplicabile, asta este doar im mintea lor bonlava , nu e decat o strafulgerare a unei idei dictate de creer, eu nu cred nici in bioenergeticeni , nici in paranormal CRED IN MIRACOLE in SF BISERICA unde se afla SF MOASTE CARE CU ADEVARAT FAC MINUNI MARII mie mi sa intanplat sa mi se adevereasca si sa se realizeze totul ori de cate ori ma opream la SF MOASTE de la MITROPOLIE, de fiecare data cand atngeam SF MOASTE mii de furnicaturii si o caldura placuta simteam in tot corpul , o liniste necunoscuta si o pace interioara neexplicabila simteam , ma incarcam cu o energie DIVINA , orice dorinta i-mi puneam si ma rugam la SF MOASTE mi se indeplinea , daca dorinta ti se indeplineste nu uita sa mergi sa multumesti DOMNULUI PENTRU REUSITA SF MOASTE mai si vindeca diferite bolii asta o spun din propria experenta mi sa intanplat personal , astea da FENOMENE DAR DIVINE Foarte mare adevar graiesti! Doar ca sa sti ca ne nastem cu toti capabili de astfel de acte "paranormale"!.Mai mult, eu spun ca aceea e adevarata nostra natura, pe care , insa, avem grija sa o alteram in timpul vietii prin educatie, legi sociale, atitudini "morale"sau mai stiu eu ce alte lucruri care ne invata ca "paranormalitatea" e apanajul unora, iar al altora nu! Am citit aici, in afara postarii tale unele explicatii de-a dreptul aiuritoare...E bine sa te documentezi temeinic inainte de a emite o ipoteza, iar aceasta(ipoteza) sa fie conforma cu ceva-chiar daca acel "ceva" reuneste cunoastere din mai multe domenii; intotdeauna specializarea a ingradit manifestarea gandirii libere, aparand deseori inexplicabilul la capatul unui rationament...
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 14:21
Am citit ce sa postat in urma ultimelei mele postari.
Unii vin sa ma completeze ,altii nu inteleg ideea si ma tergiverseaza. Sunt de acord cu ce a spus Mihai: inainte oamenii gandeau cu emisfera dreapta,in felul acesta fiin conectati in permanenta la cunoasterea absoluta. Bine ,e un fel de a spune,de fapt unora( gen Enoh,Moise,etc) li se transmitea informatia pe cale mentala si de aceea era necesara emisfera dreapta sa fie activa. Cu cat ne indepartam mai mult de lucrurile spirituale ,cu atat ne inkidem singuri aceasta cale,o punem in repaus si leneveste. Cat despre materia care se vede si cea care nu se vede,pot sa spun ca anumite kestii nu le poti vedea cu okiul liber si poate nici cu cele mai performante aparaturi pe care le detinem la ora actuala ,deoarece ochiul uman receptioneaza cu 24 cadre/secunda orice miscare. De fapt pe asta se bazeaza si cinematografia. De curand am reurmarit Matrix (part 1) si am incercat sa inteleg ce au vrut sa spuna scenaristii in acest film. Prin prisma noilor informatii luate de pe net (caci acelasi lucru il fac si scenaristii,poate kiar mai mult) am inceput sa vad filmul intr-un alt fel. Atunci mi-am dat seama ca ni se transmite un mesaj ,mult mai profund decat il vezi la suprafata ,adica la prima vizionare din prisma nestiutorului,a neinformatului. Daca va mai amintiti ,in alta tema discutam despre "traducerea" lui Toni Victor Moldovan asupra Bibliei. El spunea la un moment dat despre felul cum diferiti profeti au vazut Ierusalimul din cer si tronul Domnului si descriu ce se intampla acolo. Tin sa precizez ,ca cei care au citit cartea ,dar nu printe randuri sau atent,toate calatoriile pe acea nava si toate viziunile ce le-au avut nu erau in corpul fizic ci doar in corpul spiritual,adica in materie negativa,adica aceea materie pe care nu reusim sa o vedem din cauza simtului limitat al vederii ce ne opreste la 24 cadre/secunda. Pt mine e clar ca nu poti vedea un obiect ce se misca cu 24x10 la puterea 33 cadre/secunda . Daca ai putea vede acel lucru cu asa viteza(exact imaginea din Matrix cand este impuscat de agent Smith si apoi se trezeste) te apropii de structura ingerilor ,adica o forma de viata fffff evoluata. Tint sa-i dau dreptate celui care a spus mai sus ca: 2012 va face unificarea intre emisfera dreapta si cea stanga a creierului si va naste un al treilea creier ce ne va duce la performante marite ale organismului nostru. Atunci levitatia ,telepatia,telekinezia si alte kestii pe care acum le detin doar unii dintre noi,vor fi la scara mult mai larga pe aceasta planeta. Practic va fi un nou mod de viata la o treapta superioara. Sper sa mai "vorbim" si atunci despre aceste lucruri si poate vom "vedea" altfel ceea ce ne inconjoara si ce se intampla cu adevarat. Am pus ghilimele deoarece nu sunt sigur ca va mai fi nevoie de aceasta retea numita NET. |
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 17:16
Este adevarat ca filmele de fictiune sunt un mod prin care oamenii pot fi pregatiti pentru un viitor "neconventional" insa, stimate domnule Stefanescu, aceasta nu inseamna ca o fac in mod real; spun asta deoarece imaginatia este foarte, foarte bine reprezentata de gen! Va indemn, cu tot respectul si fara malitiozitate, sa nu uitati nicicand sa "strecurati" informatiile pe care le primiti, mai ales prin mass-media! De asemenea sa nu luati de bun nimic in afara de ceea ce simtiti ca vi se "potriveste"- adica lucrurile cu care rezonati! Acestea sunt informatii de reala valoare pentru Dvs. !
Realitatea poate fi insa mult mai tulburatoare!! Stiati ca exista un practicant de yoga ce a reusit sa materializeze alimente (perfect comestibile) sau obiecte?...si nu numai atat! (nu stiu daca gasiti aceasta informatie pe NET) Exista pe Internet magazine virtuale care comercializeaza diverse "amplificatoare" (dispozitive radionice) a caror aplicabilitate se extinde de la scopuri nobile pana la cele destructive-functie de pornirile sau dorintele utilizatorului. Le gasiti la www.aimgroupstore.com ! Nu va recomand utilizarea lor decat daca STITI cu adevarat despre ce e vorba! Nu va amagiti ! Granita intre " bine " si " rau " e atat de fragila, iar tentatiile sunt imense! Imi permit sa va corectez: 24 cadre /s inseamna frecventa unei succesiuni de imagini pentru care creierul omenesc da ILUZIA MISCARII in cazul REDARII acestora! Putem vedea lucruri/fiinte care se deplaseaza cu viteze mult mai mari, doar perceptia lor este alta! Cu siguranta perceptia unui mobil care se deplaseaza cu viteza luminica nu face apanajul ochiului omenesc! ( atentie: enuntul Dvs. se refera la succesiunea unor imagini cu viteza de 24x10^33 pe o suprafata limitata, asa ca la cinematograf, nicidecum cu viteza de deplasare a unui mobil care, in sistemul international de masura, se exprima in unitati de lungime raportate la unitatea de timp! ) Nu stiu cu ce viteza se deplaseaza un inger, dar stiu ca nivelul propriu de vibratie al acestor entitati este altul decat cel pe care ne aflam noi! ( Va rog sa nu credeti ca sunt malitios!) Modalitatea de " a vedea" ceea ce "in mod obisnuit" nu se vede, este doar schimbarea starii de vibratie a propriului corp...stiti ca la unii dintre semenii nostri se formeaza lanturi suplimentare de aminoacizi astfel ca sunt persoane care au mai mult de doua lanturi de acid dezoxiribonucleic...Sunt "beneficiarii" acestei stari de lucruri " pentru ca vibreaza "altfel" decat noi, ceilalti! Sunt de acord cu Dvs. pentru mentiunile din ultima parte a postarii sub rezerva urmatoarei afirmatii: cele doua emisfere cerebrale " sunt facute" sa lucreze impreuna!,...faptul ca noi nu le accesam astfel e o problema- dupa opinia mea- ori de preconditionare, ori de involutie. E foarte greu sa tii drumul drept.
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 17:44
un link posibil interesant.... : www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5534
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 17:53
...m-am inselat mai sus!....Acel yogi se numeste Babaji...gasiti informatii si pe Internet!
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 21:14
De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-16 14:21:25Daca va mai amintiti ,in alta tema discutam despre "traducerea" lui Toni Victor Moldovan asupra Bibliei. unde anume mai exact, daca iti mai amintesti! |
|
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 20:26
Yoga , este o metoda sectanta de indobitocire a omului. Prin Yoga, omul e dus la gandire de bou, ca sa faca acei "guru " ce vor cu ei .! Nu va lasati inselati de aceasta aiureala ,yoga . !!
Ticu
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 20:40
De la: ticu, la data 2009-06-17 20:26:18 "" YÓGA s.f. Școală filozofică indiană care urmărește adâncirea cunoașterii eului în scopul eliberării lui de viața materială și al contopirii cu spiritul universal; p. ext. ansamblu de exerciții care duc la stăpânirea deplină a organismului uman prin încetinirea la maximum a respirației, a bătăilor inimii și prin realizarea stării de insensibilizare totală. Din engl., fr. yoga. Sursa: DEX '98 | yóga s. f. Sursa: Dicționar ortografic | YÓGA f. 1) Școală filozofică indiană care urmărește eliberarea eului individual de viață materială și contopirea cu sufletul universal, prin contemplare, imobilizare, extaz mistic etc. 2) Ansamblu de exerciții elaborat de indieni, care vizează obținerea unui control asupra funcțiilor organismului, a unei stăpâniri perfecte a lui prin încetinirea la maximum a respirației și prin atingerea stării de insensibilitate totală. /< fr., engl. yoga Sursa: NODEX | YÓGA s.n. Școală filozofică indiană care recomandă contemplarea, imobilitatea absolută, extazul mistic și practicile ascetice în vederea eliberării eului individual de contingențele vieții materiale și contopirii cu sufletul universal. [< fr., sanscr. yoga contopire]. Sursa: DN | YÓGA s. f. școală filosofică indiană cu tradiții străvechi, care preconizează adâncimea autocunoașterii eului în vederea eliberării lui de contingențele materiale și a contopirii cu spiritul universal, prin extaz mistic și exerciții fizice, având ca scop perfecționarea proceselor fiziologice și psihice ale organismului uman. (< engl., fr. yoga) Sursa: MDN | ""
de omnia dubitandum
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 20:50
De la: ticu, la data 2009-06-17 20:26:18Dar crestinismul nu este o metoda de indobitocire a maselor? Sechelele acestei dogme se vad si azi in societatea zilelor noastre, mai ales in mediul rural. Eu nu ma las inselat de ... NIMENI, nu te lasa nici tu.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 20:55
Articol preluat
Ordinul Dragonului. Societati secrete in România Istoria tarii noastre cuprinde si o alta istorie, mai putin cunoscuta si cercetata, si anume cea ezoterica, initiatica. Se pare ca tara noastra a fost din plin receptiva la anumite ordine si societati initiatice cavaleresti. Pentru a dezvolta armonios acest subiect, l-am intervievat pe domnul dr. Vlad Sauciuc, presedintele Centrului Independent de Studii si Cercetari Ezoterice - CISCE, personalitate cunoscuta în Europa si nu numai în sfera studiilor ezoterice si a societatilor secrete. Am obtinut câteva raspunsuri referitoare la gnosticism, cât si la aparitia primelor societati secrete sau discrete si a ordinelor cavaleresti pe teritoriul României. - Salut Vlad , bine te-am gasit. - Bine te-am gasit si-ti multumesc de invitatie. - Nu multa lume cunoaste istoria riturilor si ale gruparilor cu caracter initiatic de prin tara noastra. Hai sa-i spunem cultura secreta a tarii noastre. Cert este ca din perioada sacerdotilor geto-daci, sunt cele mai cunoscute dovezi istorice. - Teritoriul acesta carpato-danubiano-pontic, în care s-a nascut poporul roman, este populat înca din cele mai vechi timpuri. Se stie acest lucru, sunt dovezi istorice ale artefactelor gasite cu o vechime de peste sase mii de ani. Sunt cunoscute si teorii cum ca aici ar fi existat o civilizatie foarte avansata despre care nu sunt foarte multe dovezi. - Se spune ca aici era tinutul hiperboreenilor, multi filosofi din antichitate descriau aceste meleaguri ca fiind Hiperboreea. - Da, asa este. La noi s-a gasit de pilda zvastica, simbol folosit dupa aceea si în Orientul Indepartat. Prima zvastica nu e din zona Indiei, de unde se stia ca e, ci din Transilvania. Asta o spune ultima descoperire arheologica în acest sens. - Usor, usor se recompun multe lucruri. Pe tinuturile astea s-a descoperit cel mai vechi schelet uman, cu mult mai vechi fata de cel din Africa despre care se vorbea, cea mai veche scriere din lume se pare ca tot de prin tara noastra ar fi, mai veche decât prima scriere descoperita pe teritoriul Sumerului - scrierea cuneiforma cu circa 1.000 de ani... deci nu ar fi departe Hiperboreea. - Da. Dupa câte se stie, dacii îl venerau pe Zalmoxe, care era considerat un semizeu. Se spune despre el ca a fost un dicipol al scolii pitagoreice si chiar discipol apropiat lui Pitagora. Ca a mers împreuna cu el prin tinuturile Egiptului, Greciei, dupa care s-a întors pe teritoriul acesta, începând sa civilizeze oamenii de aici. - A fost si vicerege al Daciei. - Da. El era sacerdotul, marele preot si era alaturi de rege la toate treburile care implicau poporul. Mergând mai departe, dupa perioada geto-dacica, a venit cea romana, în anul 101-102, 105-106, la un secol dupa Hristos si perioada crestina. Aici este o chestie foarte interesanta. Poporul roman este singurul care nu a avut un crestinator, un rege sau un print care sa-l fi crestinat. Cum rusii îl au pe sfântul Vladimir si ungurii pe Sfântul Stefan. Deci poporul roman s-a nascut crestin de la Sf. Andrei. - Se spune ca a crestinat foarte usor acest popor pentru ca deja noi eram monoteisti. Probabil ca erau si rituri asemanatoare între cele crestine si cele de pe teritoriul Daciei, vorbesc de secolele 1, 2. - Nu stiu daca riturile crestine erau neaparat bine definite pe vremea respectiva, aici, e adevarat ca exista o anumita filosofie si probabil ca atunci când Sf. Andrei a venit sa predice învatatura lui Iisus, a avut foarte multa receptivitate în rândul populatiei locale. Se pare ca el nu a mers numai în zona Dobrogei, ci si în cea a Munteniei. Din câte stiu exista o manastire interesanta pe lânga Câmpulung din Arges, si anume manastirea Namaiesti. Sunt vreo trei manastiri sapate în stânca si una dintre acestea este manastirea Namaiesti. Se spune ca numele îi vine de la apostolul Andrei, care ar fi gasit aici un altar într-un sanctuar, dedicat probabil zeitatilor locale, în care nu era nimeni. A iesit si a spus Nemo Est, adica nu e nimeni. De aici numele de Namaiesti. - Vlad, hai sa vorbim putin despre gnosticism si sa faci o paralela intre biserica ortodoxa si gnosticism. - Anumiti gnostici plecau de la premisa ca exista doi Dumnezei, unul bun si unul rau. Atunci bineînteles ca a aparut principiul Yin Yang, bine - rau, noapte - zi, adica dualismul. Ei nu puteau concepe ideea ca Dumnezeu este unul singur si ca raul vine tot de la Dumnezeu. - Vorbim de ce perioada? - De gnosticii din antichitate, de secolele 3, 5 d.H. S-a format o populatie, si anume bogumilii, care traiau în zona Bulgariei de azi, iar aceasta erezie bogumila nu a fost acceptata de catre biserica crestina. Bogumilii si-au extins influenta catre Croatia de azi, dupa care au ajuns în nordul Italiei, zona Milano si pâna în sudul Frantei, unde au fost catarii. Aceasta erezie, dupa cum o numeste biserica crestina, a prins radacini foarte bune în sudul Frantei si a rezistat pâna în secolele X-XI, dupa care a avut loc o cruciada împotriva catarilor ordonata de papalitate, si asta pentru ca deja ajunsese o religie oficiala în zona respectiva. Ca atare, Papa nu a acceptat asa ceva si a pornit o cruciada care a macelarit toata populatia din zona catarilor. - A existat vreo urma de gnosticism si pe teritoriul tarii noastre? - Nu. Eu nu cred ca a existat la noi un gnosticism. Noi am avut o ortodoxie clara de la bun început, pe lânga asta si biserica ortodoxa este considerata de catre catolici ca fiind mai înspre domeniul gnozei fata de catolicismul pur. Pe de alta parte, gnosticii din ziua de azi sunt mai apropiati de ortodocsi si sa va spun de ce. Gnosticismul, dupa ce a fost oarecum desfiintat în sec X-XI din zona Frantei, a persistat în subconstientul colectiv, oamenii aducându-si aminte de cruciade si de masacrul care a avut loc acolo. În timp a persistat un substrat gnostic în credintele populare. - Care a fost perioada de înflorire a gnosticismului? - Prin secolul al XIX-lea, atunci când a început perioada epoca frumoasa, în care au înflorit stiintele oculte, toate tipurile de ocultism, teozofia si asa mai departe. La un moment dat, a aparut un personaj, Jules Doinel, care sustinea ca, la o sedinta de spiritism, episcopii catari gnostici i-ar fi dat lui sarcina de a reînfiinta si retrezi biserica gnostica. Si ca atare, s-a apucat si a facut-o. Biserica lui Doinel exista si azi. Biserica gnostica a prins foarte bine la sfârsitul secolului XIX, astfel încât Papus a facut un pact cu biserica gnostica, iar acum biserica gnostica este biserica oficiala a martinistilor. - Dupa câte stiam, bisericile gnostice au si o titulatura apostolica. - Da, asa este. Ei au cautat si au obtinut niste afiliatii apostolice. Au existat 12 apostoli, biserica occidentala este a lui Petru si Pavel. Dar au mai propovaduit si altii, nu? Sunt apostolii care au mers în zona Asiei mici, a Libanului, a Siriei, altii au mers pâna în India. Aceste biserici gnostice apostolice au niste filiatii clare apostolice, au patriarhi, au populatii care le urmeaza, chiar ca sunt zeci de mii, sute de mii. - Vlad, ce putem spune despre primele societati secrete initiatice? Stiu ca prin partea Transilvaniei a aparut o grupare la un moment dat. - A existat o grupare cu o anumita traditie care tinea tot de zona Balcanilor, si anume Ordinul Dragonului. Acesta era un ordin cavaleresc al nobililor locali cu filiatii si implicatii în zona germanica, care purtau o mantie, pe fata rosie, pe spate verde, aveau anumite sigilii, anumite simboluri, iar simbolul principal era dragonul. Dragon tradus în limba germana înseamna drac în romana. Din punctul asta de vedere, dracul este acel balaur, iar diavolul cu totul altceva. - În zilele de azi biserica asociaza dragonul cu diavolul. - Lui Vlad Dracu nu i s-a spus niciodata Vlad Diavolul, ci este Vlad Dragonul, pentru ca el facea parte din aceasta grupare. Deci asta era ordinul cu ramificatii în zona vestului, sa zicem. Cei din rasarit au pastrat un ordin pitagoreic care se numea Igiptia-Iclizia-Valahia-Ecli. Se pare ca exista pietre tombale, pietre de mormânt ale unor voievozi, sigilii pe care gasim aceste initiale IIVE, iar acestia semnau cu patru puncte dupa semnatura, ceilalti cu Dragonul, cu trei puncte dupa semnatura. - Deci putem spune ca acestea doua sunt primele societati secrete, discrete, initiatice de pe teritoriul României? - Da, bineînteles. A fost un razboi foarte interesant intre Matei Basarab si Vasile Lupu, între munteni si moldoveni, se precizeaza asta în istorie. Cauza era ca unul apartinea Ordinului Dragonului, iar celalalt ordinului Igiptia-Iclizia-Valahia-Ecli. Se pare ca toata istoria principatelor romane poate fi citita în cheia asta, în functie de apartenenta principilor la un ordin sau altul. - Acestea erau ordine cu substrat ezoteric? - Da, vorbim de ordine care erau ezoterice, cu anumite filiatii si aliante. Aceste ordine erau din familii nobiliare, care pastrau si faceau anumite ritualuri. Eu cunosc anumite ritualuri care se fac în familii nobiliare din Italia sau din Germania, iar rolurile sunt împartite între membrii familiei respective. Aceste ordine sunt foarte închise si în ziua de azi. Iar Ordinul Dragonului, ca tot vorbeam de el, s-a pastrat în zona Transilvaniei pana în al Doilea Razboi Mondial, când foarte multi au emigrat în zona Europei de Vest. Eu îl cunosc pe detinatorul traditiei respective, este un francez care traieste în Corsica si se numeste Jampiere Giudicelli de Cressac Pachelerie. Tot el mi-a spus ca Ordinul Dragonului avea doua ramuri: una pagâna si una crestina. Este si scriitor, a scris o carte foarte interesanta, Pour la rose rouge et la croix dore, Pentru un trandafir rosu si crucea de aur, despre rozicrucieni. El spune ca sunt familii din Transilvania care traiesc acum în Occident si care au prezervat aceasta traditie. - Ce alte societati cavaleresti, secrete au mai luat fiinta pe teritoriul tarii noastre? - In Transilvania, masoneria templiera si cavalerismul au foarte raspândite. Sunt cunoscute loje masonice din secolele al XVIII-lea, al XIX-lea, cu gradul de cavaler binefacator, ceea ce este un specific clar, cavaleresc, al masoneriei din Transilvania. Masoneria a ajuns si în Muntenia prin anul 1774, pe timpul lui Moruzi, la curtea sa aflându-se un consilier italian care a facut în zona Galatiului prima loja masonica. Putina lume stie ca masoneria a existat si în Turcia undeva dupa anul 1800, fiind cunoscut faptul ca o delegatie a Tarii Romanesti a ajuns la Istambul, si acolo domnitorul Tarii Romanesti a fost initiat de Memphis Misraim. Cât ar parea de ciudat, masoneria a intrat în tara si din partea asta, din Turcia. Acest nucleu masonic s-a dezvoltat ulterior în secolul al XIX-lea, având reprezentanti ca Alecsandri, Kogalniceanu sau Balcescu. Cam toti pasoptistii au fost initiati mai mult sau mai putin în loji pariziene sau loji germanice. Mi-am adus aminte ca si celebrul revolutionar Horia era mason si este cunoscut faptul ca nu era un simplu taran, ci un soi de mic burghez, avea o fabrica de prelucrare a lemnului, un joagar. Se pare ca Horia era dintr-o loja masonica din Viena. Exista si un discurs în care se adreseaza împaratului cu termeni masonici. - Dar în afara de masonerie a mai existat vreun alt tip de societate? - Am un prieten din Cluj, domnul Salagean, care este istoric si se ocupa cu studierea istoriei rozicrucienilor din Transilvania. Si iarasi, rozicrucienii sunt o societate foarte discreta, mult mai discreta decât masoneria si care se pare ca a existat în zona Ardealului prin secolele XVII-XVIII. Se spune despre Cantemir ca era rozicrucian, si asta era pe la 1710. Vom merge mai departe data viitoare cu alte detalii despre societatile initiatice mai mult sau mai putin secrete. Doru Bem www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=125633&catid=63&p=ordinul-d... Astept reactia Dvs. domnule Ticu!
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 23:41
Citat:
- Teritoriul acesta carpato-danubiano-pontic, în care s-a nascut poporul roman, este populat înca din cele mai vechi timpuri. Se stie acest lucru, sunt dovezi istorice ale artefactelor gasite cu o vechime de peste sase mii de ani. Sunt cunoscute si teorii cum ca aici ar fi existat o civilizatie foarte avansata despre care nu sunt foarte multe dovezi. - Se spune ca aici era tinutul hiperboreenilor, multi filosofi din antichitate descriau aceste meleaguri ca fiind Hiperboreea. - Da, asa este. La noi s-a gasit de pilda zvastica, simbol folosit dupa aceea si în Orientul Indepartat. Prima zvastica nu e din zona Indiei, de unde se stia ca e, ci din Transilvania. Asta o spune ultima descoperire arheologica în acest sens. - Usor, usor se recompun multe lucruri. Pe tinuturile astea s-a descoperit cel mai vechi schelet uman, cu mult mai vechi fata de cel din Africa despre care se vorbea, cea mai veche scriere din lume se pare ca tot de prin tara noastra ar fi, mai veche decât prima scriere descoperita pe teritoriul Sumerului - scrierea cuneiforma cu circa 1.000 de ani... deci nu ar fi departe Hiperboreea. - Da. Dupa câte se stie, dacii îl venerau pe Zalmoxe, care era considerat un semizeu. Se spune despre el ca a fost un dicipol al scolii pitagoreice si chiar discipol apropiat lui Pitagora. Ca a mers împreuna cu el prin tinuturile Egiptului, Greciei, dupa care s-a întors pe teritoriul acesta, începând sa civilizeze oamenii de aici. - A fost si vicerege al Daciei. - Da. El era sacerdotul, marele preot si era alaturi de rege la toate treburile care implicau poporul. Mergând mai departe, dupa perioada geto-dacica, a venit cea romana, în anul 101-102, 105-106, la un secol dupa Hristos si perioada crestina. Aici este o chestie foarte interesanta. Poporul roman este singurul care nu a avut un crestinator, un rege sau un print care sa-l fi crestinat. Cum rusii îl au pe sfântul Vladimir si ungurii pe Sfântul Stefan. Deci poporul roman s-a nascut crestin de la Sf. Andrei. - Se spune ca a crestinat foarte usor acest popor pentru ca deja noi eram monoteisti. Probabil ca erau si rituri asemanatoare între cele crestine si cele de pe teritoriul Daciei, vorbesc de secolele 1, 2. - Nu stiu daca riturile crestine erau neaparat bine definite pe vremea respectiva, aici, e adevarat ca exista o anumita filosofie si probabil ca atunci când Sf. Andrei a venit sa predice învatatura lui Iisus, a avut foarte multa receptivitate în rândul populatiei locale. Se pare ca el nu a mers numai în zona Dobrogei, ci si în cea a Munteniei. Din câte stiu exista o manastire interesanta pe lânga Câmpulung din Arges, si anume manastirea Namaiesti. Sunt vreo trei manastiri sapate în stânca si una dintre acestea este manastirea Namaiesti. Se spune ca numele îi vine de la apostolul Andrei, care ar fi gasit aici un altar într-un sanctuar, dedicat probabil zeitatilor locale, în care nu era nimeni. A iesit si a spus Nemo Est, adica nu e nimeni. De aici numele de Namaiesti. Aceste lucruri se pot citi in cartea lui Nicolae Densusianu :Dacia preistorica scrisa la 1855-57,dupa dovezi arheologice descoperite pana la acea vreme si din scrierile istoricilor greci. |
|
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 00:24
De la: ticu, la data 2009-06-17 20:26:18 Eronata afirmatia dumneavoastra. Imi permit sa spun ca este un concept de viata mai puternic si mai detaliat decat insasi credinta ortodoxa. Intamplator ,am avut ocazia si curiozitatea sa citesc despre yoga si anumite exercitii pe vremea cand eram un pushtan(1984-85 mai exact) si am incercat cu un prieten sa facem cateva exercitii usoare. Tin sa va surprind,dar am reusit sa sting o lumanare cu puterea gandului . E adevarat ca mi-a trebuit o vacanta de vara intreaga sa-mi iasa kestia asta,dar a mers. Pacat ca a fost o "curiozitate" a pubertatii si pe care nu am urmat-o caci valtoarea vietii m-a dus in directii opuse,armata. |
|
|
|

Domnule Nastase, materia este tot ce se vede, este palpabila indiferent marimea ei [ poate sa fie cat doi atomi, ca si atomul este materie } si are la atom electronul negativ ,si protonul pozitiv ! mai este in univers si antimateria, care e tot o materie dar atomul are sarcina electrica invers . Energia apare din cauza atomilor ! De unde sti matale cu ce parte a capului gandeau oamenii in urma cu 300 ani ?
Eu nu ma las inselat de ... NIMENI, nu te lasa nici tu.