Info
x
Fenomene la limita cunoasterii
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:21
De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 12:17:45Asa, asa, asa am patit si eu. dar nu tu esti cel vizat.De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 12:10:57De la: 9am007548, la data 2009-06-29 11:56:58De ce? ca piesa de la Aiud e reala?De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 11:48:31Piesa aceea de la Aiud e reala. Se pare ca are citeva milioane anu vechime. Cei vizati au fugit. Sint lasi.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:22
De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 12:19:49De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 11:55:04Stiu ca sint reale dar vreau dovadaaaaa. Un urias in carne si oase. Altfel nu cred.De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 11:46:29Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Parca ai fi Odioasa !!!! ...Dovada, dovaaaddaa!!
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:27
De la: 9am007548, la data 2009-06-29 12:22:54De unde stii ca nu sint. Apare un scris pe un ecran de sticla.De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 12:19:49De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 11:55:04Stiu ca sint reale dar vreau dovadaaaaa. Un urias in carne si oase. Altfel nu cred.De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 11:46:29Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. dovadaaaaaaaaaaaaaa
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
stefanescu_gerard 95 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:32
video.google.com/videosearch?q=Gaura+neagra&hl=en&emb=0#
Urmariti videoclipul. Se va rescrie fizica. |
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:37
De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 12:32:35video.google.com/videosearch?q=Gaura+neagra&hl=en&emb=0#Eu stiu asta de 25 ani. Nu glumesc. nu se pot explica fenomenele cu o fizica ce nu ia in serios toate fenomenele reale. si nu trateaza serios cimpurile energetice. si multe alte aspecte. In realitate exista doar energie.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:41
De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 12:37:14De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 12:32:35video.google.com/videosearch?q=Gaura+neagra&hl=en&emb=0#Eu stiu asta de 25 aani. Nu glumesc. nu se pot explica toate fenomenele cu o fizica ce nu ia in serios fenomenele reale. si nu trateaza serios cimpurile energetice. si multe alte aspecte. Te cred. Asta am postat-o pt altii. SA CONSTIENTIZEZE. Si daca fac legatura cu teoria unificata a campurilor si cu descoperirile lui Teslea ,incep sa-si puna multe semne de intrebare(unii) iar ceilalti peste catva timp o sa aibe o anumita preocupare pt fizica ,desi acum nu-i intereseaza decat sa plateasca rata la banca si sa faca rost de bani pt asta. |
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:44
LUMEA SE SKIMBA.
CINE CUNOASTE,VA TINE PASUL . CINE NU,VA RAMANE IN URMA. DECALAJUL VA FI DE UN CU TOTUL ALT ORDIN. UNII VOR RAMANE,ALTII PARASESC ACEST PLAN PT UN ALTUL . Nu promit,dar daca o sa am timp o sa rasfoiesc Dacia Preistorica sa vad ce gasesc ca sa expun aici cateva citate. |
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:44
De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 12:41:13De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 12:37:14De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 12:32:35video.google.com/videosearch?q=Gaura+neagra&hl=en&emb=0#Eu stiu asta de 25 aani. Nu glumesc. nu se pot explica toate fenomenele cu o fizica ce nu ia in serios fenomenele reale. si nu trateaza serios cimpurile energetice. si multe alte aspecte. Ar fi trebuit sa-i ascultati pe locuitorii de acolo ce parere au in legatura cu asta!!!!!!! Aveam impresia ca se vorbeste despre ACADELE
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 12 mesaje Membru din: 14/06/2009 |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:50
Fizica nu prea conteaza,curiozitatea este mare,dar poate duce la dezastru,si atunci cu noi cum ramane?
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 13:15
Imi place foarte mult cum gandesti , gasesti mai rar oameni cu un nivel intelectual peste medie (nu conteaza da sunt sau nu instruiti , vb de potential),ce sa zic ....felicitari(suna banal, dar asa e).Eu din cate am constatat oamenii se nasc 99,99 redusi la nivelul instinctelor primare ...ce sa zic nici macar curiozitate nu au...
mesajul /felicitarile sunt pentru doru dascalu ,nastase mihail . Nu stiu ce cauta aici raracitul de doru ilie parca cel cu avatarul-Popeye(e fix tiparul lui ,si l-a ales bine) |
|
Fosta membra 9am.ro 12 mesaje Membru din: 14/06/2009 |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 15:00
De la: nastasemihail, la data 2009-02-20 15:46:16Fiindca am deschis un topic mai mult ptr persoane care nu vor apare pe acest topic, mai sensibile, voi intreba daca sint persoane cu vise premonitive si care s-au adeverit.Da multe vise s-au adeverit,e ceva inesplicabil,am trait visele pe care le am avut
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 16:54
De la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 11:55:04cine vrea sa citeasca ,,dacia preistorica'' a lui densusianu o gaseste in intregime postata pe topicul,,verificati-va cunostintele generale'' din generalDe la: nastasemihail, la data 2009-06-29 11:46:29Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 16:57
De la: 9am007548, la data 2009-06-29 12:00:14pe acele pagini pe care nu le poti accesa tu voi posta in continuare[chiar si la cerere] orice tine de cultura generala,cititori sa fie si sa-i vad odata destupati la minte,sa inceapa sa vada si altfel lucrurileDe la: stefanescu_gerard, la data 2009-06-29 11:55:04De la: nastasemihail, la data 2009-06-29 11:46:29Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real. Nici un schelet nu e real.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 17:00
Istoria Incepe in Carpati Istoria Incepe in Carpati
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 17:01
Dacia Preistorica - Densusianu 2 Dacia Preistorica - Densusianu 2
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 17:02
hei, eu am glumit. uriasii aia au existat. dar s-au facut niste falsuri, si se ascund scheletele. eu la asta m-am referit. exista scheletele.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 17:02
Nicolae Densusianu_Dacia Preistorica - Part I Nicolae Densusianu_Dacia Preistorica - Part I
|
|
dkk0 83 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 10:18
De la: 9am007548, la data 2009-06-28 22:51:34De la: nastasemihail, la data 2009-06-28 19:20:32urbanlegends.about.com/library/bl_giant_skeleton.htm Cum poti sa spui ca daca un produs a iesit deja pe piata publicitatea nu-si mai are rostul? Atunci de ce la fiecare 15 minute vad reclama la JOE, BMW, LOGAN, etc... pentru ca au iesit deja pe piata. Daca vrei sa downloadezi filmulete de pe net foloseste REAL PLAYER. este foarte bun. |
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 10:22
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-29 17:00:07Istoria Incepe in Carpati Istoria Incepe in Carpati Cele 5 carticele pe care le-am citit la foc automat. A-2-a m-a dus la Dacia Preistorica. |
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 11:33
De la: dkk0, la data 2009-06-30 10:18:09De la: 9am007548, la data 2009-06-28 22:51:34De la: nastasemihail, la data 2009-06-28 19:20:32urbanlegends.about.com/library/bl_giant_skeleton.htm Draga mea...."publicitatea aia" ... ...N-A VAZUT-O NIMENI !!!!! , nici inaintea lansarii, nici in timpul lansarii si nici dupa lansare.....Daca baliverna cu publicitatea era adevarata,asa era, dar NU E !!!! Asta a fost singura scuza trasa de par pe care au reusit s-o gaseasca....... PS: merçi pt. sfaturi, dar sunt proasta ca noaptea si nu imi iese nimic.....
|
|
Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 12:53
Ochiul_renasterii
|
|
Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 12:56
Ochiul_renasterii
|
|
Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 13:00
Ochiul_renasterii Ochiul_renasterii
|
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 19:49
Publicat la: 2008-06-08 în categoria Reportaj
Autor: M. Starcu La est este protejata de Dunare. La nord, de Muntii Macinului si de Delta. La est, de Marea Neagra, iar la sud, de colinele impadurite de la Adamclisi si Dervent. Dobrogea arata ca o cetate naturala, al doilea Ardeal al Romaniei. Este, totodata, leaganul crestinismului romanesc, locul unde a propovaduit un Apostol trimis chiar de Iisus, Sfantul Andrei. Va prezentam, in doua episoade, principalele obiective turistice din tara lui Dobrotici, cum se numea in epoca medievala acest tinut. Incepem cu sudul tinutului, cu piatra care creste singura din pamant si vindeca bolnavii: crucea miraculoasa de la Dervent Pe drumul Bucuresti - Constanta, dupa Medgidia, urmeaza localitatea Basarabi, odinioara Murfatlar. Facem o scurta paranteza. Prima atestare documentara a localitatii cu numele de Murfatlar este din anul 1855, nume care se pastreaza pana in anul 1924, cand, in urma disputelor politice dintre taranisti si liberali, numele se schimba in Basarabi. In anul 1965, localitatea revine la numele de Murfatlar, pentru ca in anul 1980, numele sa se schimbe din nou in Basarabi. Se spune ca schimbarea se datoreaza rezonantei turcesti a denumirii „Murfatlar“ (in traducere „Al lui Murfat“). Conform unei anecdote, insusi Nicolae Ceausescu ar fiordonat schimbarea denumirii, pentru ca pronuntarea numelui vechi ii era foarte dificila. In 26 iunie 2007, Camera Deputatilor a adoptat legea de revenire la denumirea Murfatlar. Legea a fost adoptata de Senat la 4 decembrie 2007, promulgata de presedintele Romaniei pe 20 decembrie 2007 si publicata in Monitorul Oficial pe 21 decembrie 2007. Murfatlar este locul de nastere al actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu Biserica din creta Deci ajungem in Murfatlar. Aici se face un indicator catre manastirea cu acelasi nume. Dupa ce treceti de un pod, imediat la stanga apare o cupola, sub care se afla complexul rupestru. Este alcatuit din camere si galerii, fiind sapat intr-un deal de creta, situat in apropierea carierei de extragere a cretei din Basarabi. A fost descoperit pe 11 iunie 1957, in urma unor lucrari de extindere a zonelor de exploatare a cretei. Acest complex a adapostit, in opinia cercetatorilor, prima si primele chilii ale unei manastiri de pe teritoriul Romaniei. In acest moment, complexul este inchis pentru renovare. Lucrarile ar fi trebuit sa se incheie in 2007, dar… Mergem mai departe pe acest drum, spre sudul Dobrogei, catre Cobadin si Adamclisi. La stanga si la dreapta drumului, nesfarsite lanuri de grau, punctate de flori rosii de mac si pete violet de flori de izma. Dupa aproximativ 50 de kilometri incep colinele din sudul Dobrogei. Unele acoperite de palcuri de padure, altele taiate de terase pentru vita de vie. Desigur, dupa 1990, viile au fost distruse. Tropaeum Traiani In acest cadru se intra in comuna Adamclisi. La nordul localitatii, intr-o zona de coline impadurite, se gaseste monumentul, adica resturile aflate inca in picioare din vestitul Tropaeum Traiani. Monumentul a fost construit in cinstea imparatului Traian, in anii 106-109, ca omagiu pentru infrangerea coalitiei formate din geto-daci, buri si sarmati, in urma luptelor purtate de romani cu acestia in anul 102. La nord-vest de comuna Adamclisi, in mijlocul colinelor de la Urluia, pe un platou, se gaseste celalalt grup de vestigii romane: Cetatea Tropaeum Traiani, ale carei ruine au fost cercetate si identificate de Grigore Tocilescu prin anii 1891-1909, apoi de Vasile Parvan in anul 1911. Considerata drept cea mai mare asezare civila romana de pe teritoriul Dobrogei si construita in acelasi timp cu Monumentul comemorativ, cetatea era locuita de familiile veteranilor care au participat la razboaiele dacice ale lui Traian si au fost colonizati aici. Orasul ajunsese la rangul de municipium pe vremea imparatului Septimiu Sever (193-211), dar fiind distrus de goti, a trebuit sa fie reconstruit din temelii, asa cum arata o inscriptie din anul 316, prin grija imparatului Constantin cel Mare. Cu acest prilej, orasul a fost inzestrat cu noi ziduri de aparare masive, dar neputand rezista totusi atacurilor distrugatoare ale avarilor (anul 587), el a fost definitiv parasit si a disparut de pe scena istoriei, dupa o existenta de peste cinci secole. Mecca ortodoxiei romanesti Mergem mai departe, printre colinele impadurite, spre localitatea Ion Corvin. In padurea din vecinatatea acestei localitati, in inima unui deal, a sihastrit Sfantul Andrei, singurul Apostol al lui Iisus Hristos care a predicat Evanghelia geto-daco-romana si care i-a botezat pe stramosii nostri. De aici a inceput crestinarea Romaniei de azi. Acest loc este considerat „Mecca ortodoxiei romanesti“. An de an, de Sf. Andrei, zeci de mii de credinciosi vin in pelerinaj din toata tara pentru a cinsti cum se cuvine memoria celui care a deschis poarta crestinismului in Romania. Actuala manastire de aici este construita in jurul pesterii in care traditia spune ca a trait si crestinat Sfantul Apostol Andrei. Pestera se gaseste la mai putin de doi kilometri de „Cismeaua Mihai Eminescu“, la 4 kilometri de soseaua Constanta - Ostrov. Nu se stie de ce, Eminescu a fost atras de aceste locuri si a petrecut o perioada a vietii in Dobrogea. Revenind la pestera, dupa ce in timpul stapanirii otomane ea a fost uitata, prin 1943 a fost redescoperita de preotul Constantin Lembrau, impreuna cu avocatul Ion Dinu, pentru ca, in 1944, pestera sa fie resfintita si redata cultului, prin construirea unei turle si a unui zid de protectie. Dupa 1989, reincep lucrarile de dezvoltare a ansamblului monahal. Pestera este una dintre cele mai frumoase si ingrijite lacasuri de cult de acest fel din Romania. Pietrele sub forma de cruce au crescut din pamant Mai departe, spre sud-vest, ajungem la cotul Dunarii, la manastirea Dervent, o manastire ortodoxa situata in satul Galita. Aici se afla Izvorul Sfantului Andrei si o cruce de piatra care creste singura. Despre ce este vorba? Pe la sfarsitul secolului I, Sfantul Andrei a predicat Evanghelia in Scythia Minor, in partile Dobrogei de azi. Dupa un timp, Apostolul si-a continuat calatoria, predicand intr-o cetate romana, insemnata la vremea respectiva, Dervent. Apoi i-a trimis acolo pe cativa dintre discipolii sai pentru a raspandi crestinismul. Dupa un timp de activitate apostolica, conducatorul cetatii, fiind pagan, i-a arestat si i-a condamnat la moarte. Urma sa fie executati in arena cetatii, langa cimitir. Crestinii erau in numar de patru: un apostol si trei fecioare convertite de curand. Mai inainte de a-i baga inauntru, acel conducator le-a cerut sa se lepede de Hristos, ca de se vor lepada, le va da orice ar cere si-i va scapa de moarte. Cei patru marturisitori au refuzat. Apostolul a fost asezat pe locul unde este acum Crucea din paraclis, iar cele trei fecioare la o departare de 10 metri. Calaul, vazand ca nu poate sa-i ademeneasca cu nici un fel de momeli, incepe sa-i schingiuiasca groaznic. Fecioarelor le-a scos unghiile de la maini si picioare si, cu fierul ars, le-a scos dintii din gura. Conducatorul, infuriat din cauza apostolului, care indemnase fetele sa nu i se supuna, a poruncit gadelui ca ele sa fie facute bucati, iar apostolul sa fie jupuit de viu si spanzurat pe Cruce, cu capul in jos, pana va putrezi. Astfel, indeplinindu-se porunca, cei patru crestini au fost omorati, iar sfintele lor trupuri au stat mai multe zile sub paza. Navalind in aceasta cetate alte hoarde barbare, trupurile sfintilor au fost aruncate in Dunare sau au fost arse, pentru ca crestinii au vrut sa le ia, dar nu le-au mai gasit. Pe locurile unde fusera chinuiti si-si dadusera duhul, au gasit patru pietre care crescusera singure in forma de cruce: trei ale fecioarelor si una a apostolului. Crestinii le-au sarutat cu lacrimi, iar cativa bantuiti de duhuri necurate s-au tamaduit. Crucile se afla la cateva zeci de metri distanta de locul unde Sfantul Apostol Andrei a batut cu toiagul in pamant si a tasnit izvorul care astazi ii poarta numele si care este, la randul sau, loc de pelerinaj. Timp de aproape zece secole nu mai exista nici o informatie despre Sfintele Cruci de la Dervent, dar puterea lor tamaduitoare si minunile pe care le revarsau necontenit au pastrat vie de-a lungul vremi evlavia credinciosilor fata de acestea, precum si amintirea martiriului ucenicilor Sfantului Apostol Andrei. Firul informatiilor despre Sfintele Cruci se reia din secolul al XIV-lea, din timpul stapanirii otomane asupra Dobrogei Vestigiile au adus alinare, indiferent de religie Se povesteste ca Ahmed Pasa - pe mosia caruia se aflau Sfintele Cruci - a ridicat in jurul lor mai multe adaposturi pentru bolnavi si ca cei care veneau aici spre a se tamadui erau atat crestini, cat si musulmani. Acest fapt nu reprezinta o noutate, daca tinem cont ca si la Pestera Sfantului Andrei, din cele mai vechi timpuri, hogii musulmani „veneau si intocmeau muscale vindecatoare de boli sufletesti si trupesti“, considerand sfinte pestera, padurea si izvoarele Sfantului Apostol. Din perioada stapanirii otomane se povestesc despre Sfintele Cruci de la Dervent urmatoarele: „Unul dintre sefii raialelor turcesti de pe marginea Dunarii, anume Ahmed Bey, a cumparat mosia pe care erau si cele patru Cruci. Afland de la un supus al sau ca aceste Cruci sunt un noroc pentru mosia lui, ferind-o de intemperiile vremii, pasa a poruncit sa fie pazite cu mare grija, ca nu cumva sa fie stricate de slugi cand fac lucrul campului. Veneau multi crestini de-i slujeau, numai ca sa se atinga de Sfintele Cruci ocrotitoare. Se zice ca pe vremea aceea erau ciuma si foamete, insa de mosia si gospodaria pasei nimic nu se atingea, fiindca le ferea darul acestor Sfinte Cruci. Iar turcul nu mai putea de bucurie. Unii spun ca s-ar fi facut crestin, dar pe ascuns, ca sa nu fie inlaturat din dregatorie. Si asa s-a perpetuat in familia pasei credinta despre aceste Sfinte Cruci pana la inceputul secolului al XIX-lea, in preajma razboiului pentru independenta Romaniei, cand s-a incalcat traditia. In acea vreme, unul dintre descendentii lui Ahmed Bey, anume Aly, avea un fiu. Acest fiu se duce intr-una din zile la camp, in timpul secerisului, si observa ca aceste Sfinte Cruci sunt foarte stimate de argati. El, care era un aderent infocat al Coranului, loveste cu sabia in Crucea cea mare si-i rupe bratele, iar pe doua din cele trei mici le rupe din pamant si le arunca in Dunare. In acea vreme, Aly Ahmed Pasa era insarcinat cu paza frontierei Dobrogei, iar resedinta garnizoanei si-o avea in Silistra. Binefacerile pe care le primisera strabunicii sai de la Sfintele Cruci le primea si el. Cand dispunea de timp, venea in graba desi inspecta mosia si se inchina Sfintelor Cruci. Se spune ca Aly a simtit acasa ca se petrece ceva rau si s-a dus repede sa vada ce este. Cruci protejate de musulmani Cum a ajuns la conac, observa ca multimea cainilor ce-i avea nu se mai gudura pe langa el cum obisnuiau pana atunci. Ispravnicelul ofta intr-una pentru ca i se furasera cateva pungi cu galbeni. In fine, peste toata curtea turcului domnea o jale. Se duce sa vada Crucile. Cum s-a apropiat, le vede stricate. Suna din corn ca toti curtenii sa se prezinte la el. Intreba, cerceta, batu, omori ca sa afle vinovatul. Fiul sau, vazand ca furia tatalui sau e mare, marturiseste ca el e autorul faptei. Pasa, auzind asta tocmai din partea fiului sau, i se inmuiara mainile, cazu cu fata la pamant si plangand zise: „Vai, vai, mosia noastra de acum inainte va ramane pustie. Noi vom ajunge mai rau ca sclavii. Nu numai noi vom ajunge rau, dar si puternica noastra imparatie ce stapaneste de la rasarit pana la apus isi va micsora mult hotarele. Daca Dumnezeu a ajutat neamul nostru sa stapaneasca in pace si cu belsug acest loc pana acum se datoreaza numai acestor Cruci. De acum inainte insa din cauza ta, fiule, s-a departat acest dar de la casa noastra“. Si asa s-a intamplat. Peste vreo cinci ani, un cutremur puternic a distrus conacul mosiei. Un trasnet i-a mistuit integral hambarele, apoi, intrand o molima printre curteni, mai toti au murit, iar restul s-au imprastiat pe unde au apucat. Peste cativa ani, declarandu-se razboiul rusoturc, in care au intrat si romanii, Dobrogea a iesit de sub turci, implinindu-se intocmai prezicerea lui Aly Ahmed Pasa. Dupa evenimentele Razboiului de Independenta (1877) nu se mai stia nimic despre Sfanta Cruce de la Dervent, aceasta ramanand in uitare in mijlocul campului, napadita de buruieni. A fost redescoperita printr-o intamplare, despre care taranii din zona vorbesc si azi cu mandrie. Vindecarea ciobanului surdomut din Coslugea, dupa unele surse numit Ionica, a fixat pentru totdeauna Derventul ca loc sfant in sufletele crestinilor. Se zice ca dupa Razboiul de Independenta, intr-una din zile, pe cand isi inapoia oile din marginea islazului, ii veni o moleseala. Inconstient, se opreste langa cele doua relicve si, culcandu-se, isi aseza capul chiar pe cele doua brate rupte din crucea cea mare. Aici a dormit pana dupa-amiaza. Oile, scapate de sub paza, s-au imprastiat pana departe, in lunca Dunarii. A inceput sa ploua. Primii stropi l-au trezit din somn. Odata desteptat, mare i-a fost mirarea cand a auzit detunaturile si zgomotul stropilor de ploaie. In timp ce cauta turma ratacita, a auzit ecoul strigatelor unor luntrasi de pe Dunare. Dupa o clipa, a auzit si sunetul clopotelor oilor pierdute. Piatra creste din lacrimile celor bolnavi Zvonul ca Ionica surdomutul aude si vorbeste s-a raspandit, si o multime de oameni au venit sa-l vada. Apoi au plecat cu el la locul unde se aflau cele doua pietre. Credinciosii au sarutat Sfanta Cruce, iar unii bolnavi s-au tamaduit. Un olog vindecat si-a lasat carjele acolo. De-a lungul vremii, numerosi bolnavi si-au gasit alinarea suferintelor sau vindecarea deplina doar venind cu credinta si rugandu-se langa Sfanta Cruce de la Dervent. Orbi, ologi, demonizati, persoane cuprinse de diferite boli pe care stiinta medicala le considera incurabile si-au gasit aici in mod minunat tamaduirea. In timp, pelerinajul la crucile tamaduitoare, cea mare si cea mica, a determinat autoritatile sa construiasca adapostuiri pentru oamenii sositi aici. In 1931 se construieste manastirea chiar pe acest loc. Crucea mare este inglobata in biserica, iar cea mica ramane in afara, in dreptul altarului. In 1959, comunistii transforma manastirea in ferma. Chiar si in vremea comunistilor atei, care il alungasera pe staretul Elefterie (ctitorul manastirii) si batusera in cuie intrarea in Paraclis, taranii se suiau noaptea pana sub acoperisul turlei si, cu o prajina pregatita, coborau pe ferestrele inguste ale absidei haine si alte obiecte de imbracaminte, pentru a le sfinti prin atingerea de Cruce. Dupa 1990, Manastirea Dervent a revenit la stralucirea de odinioara. Crucea mare de piatra face in continuare minuni, vindeca bolnavi si, straniu, din cate spun cei ce vin in pelerinaj de decenii, ea creste mereu de la sine. Acest lucru se intampla inca de cand a fost gasita, in zorii crestinismului romanesc. Se zice ca i se adauga mereu lacrimile bolnavilor care se roaga. Recent, piatra care creste singura a fost acoperita cu sticla si s-a lasat doar un geam mic pentru a putea fi atinsa. Nu cu multi ani in urma, a disparut din ea o bucata de piatra. Nimeni nu a putut sa dea de urma hotului. La sase luni de la disparitia bucatii de piatra, o persoana a lasat la poarta manastirii o punga in care se aflau un bilet si bucata de cruce care lipsea. Parintele Andrei, Staretul Manastirii Dervent, spune ca biletul era scris de cel care furase bucata din cruce, acesta sustinand ca spera sa ii aduca noroc, dar nu a fost asa. „El recunostea in randurile scrise ca de cand a furat bucata de cruce a avut numai necazuri si de aceea a returnat-o“, a spus parintele Andrei. Si inca un amanunt interesant. Din 1959, cand comunistii au inchis locasul de cult, Izvorul Sfantului Apostol Andrei nu a mai curs decat in ziua sarbatorii Izvorului Tamaduirii. Din 1990, cand manastirea s-a redeschis, acest izvor a inceput sa curga din nou fara intrerupere. sursa: www.reporterspecial.ro/articol416/Piatra-care-creste-singura-din...
de omnia dubitandum
|
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 20:04
si tot despre pietre...
"Legendele spun ca in spatiul nord-danubian, in Romania de astazi, s-ar fi petrecut evenimente mitologice de exceptie. Toate sunt legate de anumite forme de relief iesite din comun. Herakles (n.r.- Hercule, fiul lui Zeus) a omorat balaurul cu mai multe capete, numit Hydra (n.r.- gardian al uneia dintre portile Iadului), pe Valea Cernei, acolo unde astazi este statiunea Herculane. Apa termala e incalzita aici de rasuflarea capetelor Hydrei. Brasovul e locul unde Cronos, zeul timpului, tatal lui Zeus, a fost detronat de fiul sau si omorat in locul numit Pietrele lui Solomon, adica 'pietrele inteleptului'. Numele german al Brasovului e Kronstadt (Cetatea Timpului), iar numele muntelui de langa oras a fost dat de romanii cuceritori Tempus - Temporis, astazi Tampa, adica Timpul. Exemplele pot continua, tara noastra fiind una cu cele mai multe legende pe kilometru patrat. Prezentam cateva din povestile legate de pietrele celebre din Romania. De la 'pietrele vii' din Oltenia la stanca din Suceava, pe care 'o muta Diavolul in fiecare noapte'. Bolovanii din Oltenia fac pui In satul Costesti, judetul Valcea, niste pietroaie ciudate sunt raspandite prin vai si dealuri, asemenea unei turme bizare de vietati rotunde. Deoarece, in timp, aceste formatiuni geologice 'cresc' si se 'inmultesc', taranii din zona le-au numit 'pietrele vii'. Asemanatoare unor tuberculi, acestea sunt cele mai neobisnuite formatiuni de roca existente in lume. Arata aproape la fel (de la dimensiunea de cativa milimetri pana la unele care ating 6-10 metri) si se afirma despre ele ca sunt o forma de trecere de la structura minerala la cea vegetala. De ce? Pentru ca, dupa ce da o ploicica, aceste pietre cresc! Este o realitate atestata de specialistii in domeniu. Oamenii locului au observat ca pe 'spinarea' batranelor stanci, numite si trovanti, au inceput sa 'creasca' pui rotunzi si fragili, identici cu parintii lor preistorici. Termenul de trovant este specific literaturii geologice romanesti si a fost introdus prima oara de naturalistul Gh.M. Murgoci, in lucrarea 'Tertiarul din Oltenia'. Blestemul de la Podul lui Dumnezeu Se spune ca la 1370 calugarul Nicodim a blestemat comuna Ponoarele din judetul Mehedinti: in apele din zona sa nu mai fie nici o vietate. Si asa a ramas pana in ziua de azi - in apele acelea nu traieste nici macar o broasca. Acum, localnicii construiesc o biserica asezata chiar langa singurul pasaj rutier na-tural din lume: Podul lui Dumnezeu. Legenda spune ca podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru Sfantul Nicodim, ca sa treaca spre Tismana, dupa ce oamenii din Ponoarele l-au alungat din comuna, nelasandu-l sa construiasca aici o manastire. "Babele" au fost candva fiinte Intre 1 si 9 martie, romancele isi aleg cate o zi si spun 'aceasta e baba mea'. Cum va fi acea zi, asa ii va fi si norocul in an. Aceasta traditie foarte veche, raspandita in tot arealul balcanic, unde au trait candva tracii, este legata de niste pietre. In Muntii Bucegi si in Ceahlau exista cate un complex de stanci numite 'Babele', respectiv 'Baba Dochia'. Aceste pietre sunt simboluri ale primaverii, numele lor fiind legate de zilele magice de la inceput de martie. Doar in Romania exista astfel de pietre, celelalte popoare balcanice nu au decat legenda. Povestea Babei Dochia se refera la o pastorita batrana, imbracata cu noua cojoace, care a urcat cu oile la pasune, luand in deradere prima luna a primaverii. Martie, ca s-o pedepseasca, a schimbat vremea, incalzind tot mai mult primele noua zile. Baba Dochia a lepadat in fiecare zi cate un cojoc. In a noua zi, luna martie a imprumutat de la februarie trei zile de iarna. Astfel, Baba Dochia a impietrit de frig si a devenit o stanca inalta, iar oitele - niste bolovani in jurul ei. Scaunul pe care Zamolxe a devenit zeu Se presupune ca in jurul anului 1400 i.Hr. un dac pe nume Zamolxe a calatorit prin lume ajungand pana in Egipt. Se spune ca ar fi fost discipolul lui Pitagora. In peregrinarile sale, Zamolxe a acumulat multe invataturi in domeniile astronomiei, prevestirii, medicinei. Intors pe meleagurile natale, el s-a retras in pestera de la Polovragi, judetul Gorj, timp de trei ani. In al patrulea an, Zamolxe s-a transformat in zeul suprem al dacilor, cel la care se rugau ei inainte de a merge la lupta. In pestera exista chiar si scaunul din piatra pe care a stat Zamolxe inainte de a deveni zeu. In interiorul grotei picura mereu apa si se spune ca sunt lacrimile zeului care plange decaderea neamului sau. O cruce creste singura in pamant In incinta bisericii de la Manastirea Dervent, din sudul Dobrogei, exista o cruce de piatra facatoare de minuni, care a crescut singura din pamant si, se spune, continua sa creasca in mod uluitor in fiecare an. Conform legendei, ea a aparut pe locul unde a fost martirizat un ucenic al Sfantului Andrei, apostolul lui Hristos, cel care i-a crestinat pe romani. Ceea ce o face sa creasca, spune traditia, sunt lacrimile celor bolnavi care vin sa se roage aici. l Multi s-au vindecat de boli dupa ce au atins aceasta cruce. Recent, piatra care creste singura a fost acoperita cu sticla si s-a lasat doar o deschizatura pentru a putea fi atinsa Piatra Dracului In zona unde se intersecteaza drumurile spre Ceahlau si Suceava, rasare chiar din albia raului Bistrita o stanca ciudata de vreo 20 de metri inaltime, numita 'Piatra Dracului'. Legenda spune ca a fost desprinsa de Diavol din Ceahlau, in urma unui pariu cu Dumnezeu. Necuratul s-a laudat ca va fura stanca pana in zori si va deveni stapan peste omenire. Dar cand zbura cu pietroiul in gheare s-a auzit cantecul cocosilor si a scapat stanca in ape. Se spune ca, de necaz, Diavolul incearca in fiecare noapte sa fure aceasta stanca si o muta cativa centimetri, dar nu poate sa plece cu ea, pentru a deveni stapanul lumii." sursa:" Libertatea"
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 03:06
[9am007548]""Si eu am vazut unul cu ochii mei si era sa ma scap pe mine. Nu la figurat, la propriu. Pe 3 spre 4 noiembrie 1997 la 4 si 15 minute dimineata, pe mare (eram pe un vas de pescuit tip Chefalu 3 de 25tdw). L-am vazut toti de pe punte, eram vreo 4, ceilalti erau ori in sala masinilor ori dormeau sub punte, de unde nu puteai sa vezi (hublourile nu ofereau suficienta vizibilitate).
Comandantul imi spusese cu o zi in urma ca se tot invart obiecte de astea pe langa unitatea militara secreta de la Gura Portitei (Tulcea), dar si asa pasionata de UFO cum eram, nu l-am crezut. Eram cam la 5 km de Gura Portitei si pe langa noi mai erau 2 vase care transportau o teava lunga pt. platforma marina (cred ca piesa de schimb sau asa ceva ). Stiu ca a vorbit comandantul si cu ei sa-i atentioneze. Avea forma eliptica, si un brau de lumini rosii si galbene care sclipeau ca la discoteca. Si mai pot sa va spun ca in noiembrie, la 4 si 15 dimineata, pe mare SE VAD ZORILE. Deci stiu bine ca nu era nici stea, nici miraj, nici Venus, nici stol de pasari sau alte baliverne cu care se justifica "persoanele rationale". Iar chestia aia a disparut pur si simplu de pe cer, facand arc de cerc pe bolta in mai putin de o secunda,dupa vreo 5 minute. Comandantul mi-a spus ca aparea de vreo 3, 4 ori PE SAPTAMANA!!!! Ma pricep putin la fizica si va spun ca tehnologia terestra, cel putin in 1997, nu permitea asemenea performanta. Tot in anul ala, dar in iunie parca, dadusera o stire la telejurnal despre un OZN care ar fi aterizat la CERTZESHTI (nu stiu cum sa scriu fara diacritice) in jud. Braila cred. Dar din cate povesteau asta era mic, ca incapuse sa aterizeze in "centrul" satului, pe strada (o intersectie cred). Al meu era mai mare, nu pot sa estimez bine, dar avea diametrul cam 1,6 daca iei ca etalon lungimea unui stalp de telegraf. (adca un stalp plus inca doua treimi). Iar in 2004, la vreo 500 de m de unde locuiam eu au aparut cercuri in grau...Din pacate am aflat abia la sfarsitul anului si nu le-am vazut personal........"" ......................................... iata un exemplu!
|
|
simpluio 28 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:45
si eu am astfel de 'sentimente' pe care de multe ori as vrea sa nu le fii avut niciodata...e greu de spus in cuvinte...o sa dau totusi cel mai elocvent exemplu...si ultimul care mi s-a intamplat...
lucrand intr-o societate...de la inceput imi spuneam ca eu dc. intru in biroul directorului a doua zi nu voi mai lucra in firma.... e vorba aici si de un vis... m-am visat in apropierea domnului director respectiv...fumam...cum fumatul in unele locuri tocmai il interzisera (si intervallele orare erau bine stabilite ),m-a prins ,amenintandu-ma intr-un fel in care un director nu l-as fii vazut niciodata ca o poate face -josnic...pentru el...zic eu...si pentru mine era , intr-un fel pentru ca nu eram singuri..si nu doar pentru asta... deci... am povestit baietilor din subordine ( eram un mic sefulica )visul...surpriza...a doua zi exact asta s-a intamplat...bine-nu de la o tigara ,dar s-a intamplat de la altceva-e prea mult de povesti si oricum nu asta era ideea... ideea e ca visul , dar mai ales ce am simtit in primele zile in care m-am angajat , s-a adeverit...am fost in acel birou si a doua zi nu mai lucram la acea societate...acum ce ar mai fii de comentat!?...hmm....mai nimic... de multe ori am o intuitie bolnava....si tot de atatea ori imi doresc sa n-o fi avut-o chiar daca mi-a fost de folos in multe cazuri in care am putut sa interpretez pozitiv tot ce am simtit
Senzationalul se bazeaza pe ignoranta
|
|
Kiro 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Alba-Iulia |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:55
Sunt convinsa ca ceea ce sustineti se va adeveri curind, iar stiinta, va extinde cunoasterea de sine si nu numai...Caci pamintul are creaturi minunate, care pot sa ne invete multe, daca ne-am apleca si le-am cunoaste mai bine: flori, pomi, animale...Insa, Soarele e cel care ne incalzeste, ne lumineaza si ne da viata!!!
Sa-i fim recunoscatori...
N/A
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 06:18
si eu stiu un fenomen dinasta. cind ma dureau si miinile si nu puteam sa bat cuiele nici cu miinile. am batut cu capul.
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 15:10
...si ca dovada ca nimic nu este intamplator ,unul ca tine care sigur nu este interesat de subiecte de-astea , nici sa le citeasca, dar sa le inteleaga ...ti-ai ales un supranume ,pseudonim care spune totul despre tine ,aia este limita ta , cu ea gandesti ,si ea este dumnezeul tau caci ei i te inchini si tot ea te conduce .Unul ca tine daca s-ar fi intalnit si cu Einstein ,cu Eminescu ...iar fi descris in doua vorbe :un nebun neingrijit care vorbeste mult si nu-ntelegi nimic...asa ca daca nu e nimic de baut si de ...utut...sa stii ca nu e nimic interesant pt tine.
SA STII CA PT TINE AM SCRIS d-le Dumitru..... |
|
|
|