Info
x
Ce este antichristul mai precis?
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 00:46
... nu e rau ca pui intrebari ... dar imi pare rau ca le pui pe cele de baza ... din care imi dau seama ca nu prea ai multe valori in cap ... nici nu ti s-a facut o educatie prea stricta ... poate ai fost lasat prea mult sa te chinui cu propriile tale intrebari ... si acum ti le-ai gasit pe internet ... in marea ''sursa'' de inspiratie ... imi pare rau ca esti la virsta ta la un asemenea nivel scazut de informatie si ai o atitudine atit de labila ... daca pina imbatrinesti o sa te tot lovesti cu capul de toate deja imi pare rau de viata ta ... sincer ... in viata sint citeva lucruri simple pe care daca le urmezi nu ai ce pierde ... din contra cistigi ... iar religia este unul din ele ... dar repet - TOTUL SE REDUCE LA CREIER ...
... ASTEPT SA AUD FILOZOFIA TA ... SI ALTI DE FAPT ... CONCRETA ... NU CU ENTITATI SI SF-URI ...
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 00:48
... gabi. tata ... ce inseamna ''naspa'' ... trecind peste jargon ... da exemple ... cum te-ai comporta tu mai onorabil ... si ce entitate ti-a dat viata ? ... hai mai cu incredere ...
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 00:50
De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:42:55De la: homemarcel0, la data 2009-02-08 00:37:00De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:25:30De la: Andu30, la data 2009-02-08 00:17:57Uite eu am o propunere pentru toti ateii. Ne-am tot contrazis pe forum cu totii: crestinii l-au sustinut pe Hristos ca este Dumnezeu voi nu si nu mereu ati combatut. Nu am avut o atitudine de scarba niciodata fata de tine... si iarasi ai dreptate intr-o privinta, ne nastem cu legea morala in noi si simtim in viata ca binele se intoarce inapoi la fel si raul "Daca te porti naspa ai parte de chestii naspa, daca nu, nu" Nu este si asta un simt realist al unei judecati? Si fara Biblie oricine simte lucrurile acestea pentru ca ne nastem cu ele. Dumnezeu este in primul rand in noi, in inima si in constiinta noastra, il simtim cu inima mai intai si apoi este cunoastere rationala... "Daca te porti naspa ai parte de chestii naspa, daca nu, nu" - fraza asta contine mai multa intelepciune decat jumatate din discutiile de pe forum... si o realitate pe care cu totii o simtim...
Hazardul este msura ignoranei noastre. (Henry Poincare)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 00:51
Marco,mai lasa oamenii...ce ai?
Tu nu te culci? Maine e duminica si tb sa te scoli de dimineata si ca un bun crestin ce esti tb sa te duci la biserica. Deci, frate, noapte buna! PACE! Andu, imi place atitudinea ta de a merge pe toate topicurile pentru a lupta pentru Cuvantul Domnului. Mult succes!
|
|
gabriel_oarcas 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 00:54
ai zis bine, totul se reduce la creier, dar parca ai prefera sa ti lasi creierul sa se odihneasca, pe fondul religiei, nu-i asa? . Omu' simte nevoia de religie. Tre sa ai incredere in ceva, nu? Lasa-ma pe mine sa cred in ceea ce cred. Continui sa judeci si o faci degeaba. Sunt convins ca o sa trec peste obstacolele din viata in felul meu. N-am nevoie de cultura ta. Acum e chiar noapte buna. Mai vorbim si maine
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 00:56
De la: maria_tu, la data 2009-02-08 00:51:39Marco,mai lasa oamenii...ce ai? ... sigur ... dar sint niste tineri aici cam debusolati de atitea vise si filme sf de pe internet ... ei isi incep viata si li se pare ca religia ii impiedica sa gindeasca ... si asta nu mi se pare o atidine din care sa cistige ceva bun pentru ei ... din contra pierd timp ... in aceleasi timp sint speriati de aparitia atitor ''confesiuni'' (eu le zic secte) care ofera marea cu sare si zapacesc multi romani ...
|
|
gabriel_oarcas 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:00
De la: homemarcel0, la data 2009-02-08 00:56:55De la: maria_tu, la data 2009-02-08 00:51:39Marco,mai lasa oamenii...ce ai? Nu stiu de ce continui sa judeci la infinit... asta te invata religia? Eu iau lucrurile bune din religie. N-am zis ca ma impiedica sa gandesc... ma descurc si cu ea, ba chiar unele povesti de-acolo ma fac sa ma simt bine, echivalent cu a vedea un vis, film SF. Numa' bine in ceea ce faceti si la cat mai multi aliati!
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:03
De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:54:44 ... sa iti dezenez ... obisnuieste-te sa gindesti ... nu judec ... critic ... ceea ce e diferit ... religia nu ti-a intrat in casa fara sa ceara voie ... tie iti este frica de ea ... o ''combati'' ca sa te afli in treaba ... sau sa urmezi curentul din jurul tau ... cu ''entitati'' si covoare zburatoare ... ... religia ortodoxa este o insiruire de reguli de viata ... EXACT CEEA CE CAUTI ... nu te mai chinui sa le reformulezi ... trec anii ... chuniete sa le respecti si sa le impui ... in ce forma vrei tu ... prin exemplu personal ... atita tot ... daca intelegi asta poti spera sa discuti chestii simple de morala cu altii fara sa faci macar aluzie la religie ... cheers ... |
|
|
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:07
De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:54:44 Omul nu simte nevoia de religie, omul simte nevoia de Dumnezeu. De fapt inima omului simte nevoia de Dumnezeu iar creierul cere cunoasterea lui Dumnezeu.. Credinta corecta in Dumnezeu uneste ratiunea omului cu inima sa si atunci omul isi recastiga adevarata libertate: care este intoarcerea la omul asa cum a fost creat initial de Dumnezeu... sau vietuirea in comuniune cu Dumnezeu Dumnezeu nu robeste omul ci il elibereaza, il impaca cu sine insusi... Noapte buna...
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:09
... mai baiete ... lasa propaganda comunista ... ti-a intrat in singe si nici nu stiai ... eu nu te judec ... pentru ca nu pot sa iti dau si o pedeapsa ... dar te pot critica ... cit vreau eu ... si am dreptate ... pentru ca esti in ofsaid ... atita tot ... te iei de religie in timp ce tu nu stii cum sa reactionezi la diverse situatii in viata ... nu prea esti flexibil pentru binele tau ... asta incerc sa iti spun ... nu strica ceva care nu te deranjeaza doar pentru ca altii spun altceva ... nu esti ''indoctrinat'', crezi de placere ... ai toate conditiile ... nu inteleg de ce pierzi timpul cu ceva care doar te ajuta ... de la distanta ... ''entitate'' nu a lasat nimic scris, doar ce ai mai inteles din sf-uri ... nu ti se pare ca te-a lasat cam la mina unor formatori de opinie ... la mina mass-media ...
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:35
Referitor la subiectul forumului:
Cine este Antihrist ? Antihrist este numit cel care nu va primi si nici nu va marturisi dumnezeirea lui Hristos. Astfel, antihristi sunt multi, dupa cum ne precizeaza Sf. Scriptura, "multi antihristi s-au aratat" (I In. 2, 18). Acestia sunt ateii care s-au lepadat de legea dumnezeiasca. Cu toate acestea noi nu vorbim aici despre acesti antihristi, ci despre Antihrist. Antihristi sunt multi. Dar Antihristul este unul singur. Antihristi s-au aratat de cand a venit Hristos pe pamant si pana astazi intre noi; Antihrist insa nu avenit. Asadar cine va fi Antihrist ? Satana, cum cred multi, sau om simplu, " care a primit lucrarea Satanei" ? Antihrist este "omul nelegiuirii, fiul pierzarii, Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu" (II Tes.2, 3-4), cum zice Sf. Ap. Pavel. Asadar, Antihrist va fi om "prin lucrarea lui Satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase". (II Tes.2, 9). Asadar venirea lui Antihrist va fi insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase facute cu ajutorul Satanei. Si va cauta sa demonstreze prin toate aceste lucrari ca este Dumnezeu. Deci Antihrist va fi un om care va primi de la Satana puteri si va conduce lumea pentru scurt timp. www.razboiulnevazut.org/capitol.php?id=1172
|
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:38
De la: Andu30, la data 2009-02-08 01:35:19Referitor la subiectul forumului:Dar antihristii care se calca pe picioare la biserica de frica sa nu fie trecuti cumva ''nemotivat'' si care-n viata de zi cu zi sunt niste javre,cum se numesc? |
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 01:40
Cunosc putini crestini adevarati,majoritatea sunt buni crestini pentru ca,pur si simplu,asta e parerea lor despre ei insisi!
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 02:22
De la: crist_che, la data 2009-02-08 01:38:46De la: Andu30, la data 2009-02-08 01:35:19Referitor la subiectul forumului:Dar antihristii care se calca pe picioare la biserica de frica sa nu fie trecuti cumva ''nemotivat'' si care-n viata de zi cu zi sunt niste javre,cum se numesc? Indiferent cum sunt ei mai buni, mai rai, mai cu fapte mai fara fapte se numesc crestini pentru ca il marturisesc pe Hristos. Si intr-adevar din pacate nu prea e loc prin Biserici Duminica. Poate or face catedrala aceea mare odata ca sa nu se mai fie atata inghesuiala...
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 02:24
De la: crist_che, la data 2009-02-08 01:40:33Cunosc putini crestini adevarati,majoritatea sunt buni crestini pentru ca,pur si simplu,asta e parerea lor despre ei insisi! Eu nu cunosc personal nici un crestin adevarat cu exceptia unuia singur care este preot. Inseamna ca esti o norocoasa daca cunosti personal mai multi crestini adevarati...
|
|
pasarea_phoenix 105 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 23:52
De la: minerul, la data 2008-11-06 09:18:07 Ca bine le zici.
pasarea_phoenix
|
|
Fosta membra 9am.ro 474 mesaje Membru din: 28/10/2008 Oras: Iasi |
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 19:04
De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:42:55De la: homemarcel0, la data 2009-02-08 00:37:00De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:25:30De la: Andu30, la data 2009-02-08 00:17:57Uite eu am o propunere pentru toti ateii. Ne-am tot contrazis pe forum cu totii: crestinii l-au sustinut pe Hristos ca este Dumnezeu voi nu si nu mereu ati combatut. :X imi place gandirea asta. mult mult. si-mi place cuvantul "entitate" .... si da dai de naspa numai daca faci naspa . e asa de bine spus. zic si eu....
SpitzeDumy
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 19:07
De la: crist_che, la data 2009-02-08 01:38:46De la: Andu30, la data 2009-02-08 01:35:19Referitor la subiectul forumului:Dar antihristii care se calca pe picioare la biserica de frica sa nu fie trecuti cumva ''nemotivat'' si care-n viata de zi cu zi sunt niste javre,cum se numesc? aoleu. nu as vrea sa cunosc unu. mi se pare mai ok sa nu mergi la biserica sa crezi in ceva si ..... sa fii politicos. decat sa te maschezi in credincios in biserica apoi...... e rusinos.
SpitzeDumy
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 19:17
De la: gabriel_oarcas, la data 2009-02-08 00:54:44 ce draq? de ce tot nu gandeste mai multa lume asa. :D . exista o singura religie fara nume si la care banuiesc ca nu prea sa gandit nimeni. si acu o sa spun ceva care trebuie sa va lase pe spate cica. budistii, ateii, ceea ce nu cred ca este cazul lui gabriel, credinciosii si alte religii toti cred intr-o forta creatore, care i-a creat pe ei si pamantul. deci toti cred in aceeasi fiinta supranaturala. faza e ca o numim diferit, dar e aceeasi. faptul ca altii au nevoie si de biblie si de talmud ce .... mai au nevoie DOVEZI e treaba lor. atat timp cat stii ca exista ceva ce te-a creat, ceva ce te asculta permanent si daca o rogi ceva, in orice limba ai vrea, inseamna ce exista o ENTITATE. sper ca nu v-am plictisit chiar de tot
SpitzeDumy
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 19:18
P.S. felicitari gabriel pentru gandirea limpede.
SpitzeDumy
|
|
necunoscut 2 mesaje Membru din: 25/02/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 15:23
Nu exista anticrist,dupa cum nu exista nici dumnezeu.toata religia este o farsa,de a se conduce prostimea,CE A FOST INAINTE DE NOAPTE SI ZI,DE UNDE A VENIT DUMNEZEU SAU CUM IL CHEAMA?DACA A FOST D-ZEU VOSTRU ASA DE DESTEPT DE CE NU A FACUT SI LUMEA DESTEAPTA?A LASAT-O MII DE ANI SA SE CHINUIE? DE CE TREBUIE SA PUPATI MANA UNUI POPA CAND DE FAPT LA EL E O MESERIE CA LA ORICARE ALTI,LA EDUCATOAREA CARE VA INVATAT SA SCRIETI SI SA CITITII DE CE NU VA INCHINATI?EA VA INVATA MAI MULTE DECAT UN POPA.DE POPI SUNT CEI MAI AVARI DIN LUME DACA SUNT OAMENII LUI D-ZEU.NU VEDETI CA E O ABERATIE TOATA RELIGIA,SAU SUNTETI ORBI?
|
|
last_but_one 70 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Suceava |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 15:31
Da.. o farsa foarte buna, care tine de mii de ani... Ma uimesti cu "inteligenta" ta. Ia si documenteaza-te putin in legatura cu religia si ai sa vezi. M-am saturat de cei care nu stiu nimic si sar cu gura de parca ar fi atotstiutori.
|
|
neculaibotosani 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Botosani |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 19:33
gge
|
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 17:29
Chiar m ntrebam,ce este antichristul,mai precis.Și mi-a venit o idee,aceea de a m duce la dicționar și a cuta cuvntul ,,anti,, - precum și nsemntatea acestuia.Și am gsit urmtoarele:
- anti = element de compunere nsemnnd ,,mpotriva,, , care servește la formarea unor substantive și adjective. - antiaerian = destinat sa lupte sau sa apere mpotriva atacurilor aeriene. - antialcoolic = care combate alcoolismul;care nu consum alcool. - antiobiotica = substanț care distruge microbii sau le oprește nmulțirea. - anticamera = camer n care așteapta cei ce urmeaz s fie primiți ntr-o audienț; - anticar = Negustor de crți vechi,colecționar de obiecte antice; - anticariat = ntreprindere care cumpr și vinde crți vechi; - antichitate = 1.Epoca civilizației vechi(in special a celei greco-romane; 2.Obiect antic ( mai ales la plural); - antic() = 1.Care a existat n trecutul ndeprtat sau dateaz de atunci;care aparține popoarelor din antichitate. 2.Persoana aparținnd persoanelor din antichitate. Avnd n vedere sensul cuvintelor enumerate mai sus,antichristul e un fenomen bun. Cuvntul ,,antichrist,, a fost creat și nțeles greșit,deoarece s-a tradus direct, nțelegndu-se direct:mpotriva lui Christos,fenomen care nu se adeverește exact,deoarece mpotriva lui Christos nu are cum s fie,acesta fiind mort. De aceea,e absolut necesar s nțelegem,c antichristul nseamn din punctul meu de vedere ,,mpotriva a ceea ce a facut Christos,, - și aici nu m refer la lucrurile bune,care se presupune ca le-ar fi fcut pt.omenire, pt.eternitate,și la ceea ce a facut rau pentru el nsuși. Eu prefer s nțeleg prin antichrist,o persoan care militeaz pace,dar care nu-și cedeaz individualitatea n favoarea grupului,care se iubește pe sine, și pe ceilalți ca pe sine,care nu face scacrificiul suprem pentru a salva omenirea,care lupta pentru drepturile sale și ale altora,dac i st n putinț, care lupt pentru ceea ce e corect și just att pentru ea ct și pentru ceilalți. Isus s-a jertfit pentru ceilalți,renunțnd la propria persoana,i-a iubit pe ceilalti mai mult dect pe sine,deși a spus,,Iubește-ti aproapele,ca pe tine nsuți,,.Aproapele și l-a iubit,dar pe el s-a iubit,lasndu-se trdat și omort? Nu cred.Probabil,c acest lucru nu a fost acceptat n ceruri,de aceea vorbim acum de antichrist. Din punctul meu de vedere antichrist nseamn a nu renunța la propria persoan pentru ceilalți,precum și a-i ajuta pe cei din jurul tu n msura posibilitților reale pe care le ai. Pna și cel mai nensemnat individ poart n el chemarea ctre zboruri și nlțri nebnuite de nimeni,uneori nici mcar de el nsuși. Viața a demonstrat c nu exist om cu adevrat ru,prost,laș,slab,umil. Acesta este regula. Dac din fire nu exist om ru,prost,laș,cum se explica faptul c n societate apar și se manifest astfel de oameni?Simplu:sunt educați s fie așa. Sunt nvțați direct sau indirect s se comporte contrar legilor firii.Sunt sugestionați zi de zi de ctre cei din jur s fie așa sau c așa trebuie s fie: lași,oportuniști,carieriști,delstori.Sunt transformați n complexați,n umili,n oameni fr coloan vertebrala,buni doar ca mas de manevr pentru un zar sau altul. Adevrul științific acesta este:nu exist om perfect,nu exist om numai cu trsturi pozitive,de personalitate,dup cum nu exist,om total imperfect, posesor al unor trasturi de personalitate exclusiv negative. Viața este n primul rnd o lupta a prții pozitive din om,mpotriva trsturilor negative animalice. Omul este și ru și bun.Antchrist presupune ca partea bun din fiecare om, s o nving pe cea rea. Fcnd analogie ntre cuvintele enumerate mai sus și anume: - anti = element de compunere nsemnnd ,,mpotriva,, , care servește la formarea unor substantive și adjective + - antic() = care a existat n trecutul ndeprtat sau dateaz de atunci;care aparține popoarelor din antichitate Christos = Antichrist. Antichrist = destinat sa lupte sau sa apere mpotriva atacurilor crestine,atacurilor la adresa lui Christos. Se subnțelege ca exist persoane care lupt mpotriva rului pe pamnt,oameni buni care lupt mpotriva celor ri,partea bun din fiecare persoan care lupt mpotriva celei rele. Forța binelui contra forța rului,prin instrumentele lui Dumnezeu,oamenii,care de altfel, posed,aceste dou forțe n interiorul fiecruia dintre noi.
pasarea_phoenix
|
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 09:40
deci, de mentionat fara a aduce acuze: termenul in limba romana este "anticrist" sau "antihrist". "antichcrist poate o sa gasim in engleza pentru ca nu exista cuvantul.
anticrist = impotriva lui hristos, impotriva religiei lui hristos. |
|
necunoscut 2 mesaje Membru din: 25/02/2009 |
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 15:06
ASTA SA FIE ANTICHRISTUL?MA INSEL!CEI DE LA GUVERNAREA STATELOR SUNT ANTICHRISTI.....EL EXISTA DOAR IN MINTILE VOASTRE BOLNAVE DE ATATA RELIGIE CATA VA FOST INOCULATA .PENTRU TOTI AM O INTREBARE:CAND SAU INVENTAT COSTUMELE DE SCAFANDRU,ACUM MII DE ANI SAU MAI RECENT?SUNT PICTURI RUPESTE DATATE DE MII DE ANI CARE INFATISEAZA OAMENI IN COSTUME CU BUTELII DE AER IN SPATE,DE UNDE STIAU DE ACESTE COSTUME? A COBORAT D-ZEU VOSTRU,PE PAMANT, IMBRACAT ASA,SAU AM FOST VIZITATI ? SI SUNT SUTE DE ASTFEL DE EXEMPLE CARE ATESTA PREZENTA PE PAMANT A ALTOR CIVILIZATII,DAR DACA VOI NU CITITI ALTCEVA DECAT BIBLIA,NU AVETI DE UNDE SA STITI.DE UNDE STITI DE D-ZEU?DE LA PARINTI VOSTRI SI DE LA SOCIETATEA IN CARE TRAITI,DAR DACA VA NASTEATI IN NU STIU CE TRIB,IN CE CREDEATI,IN SARPE SAU IN CROCODIL...ADEVARUL ESTE CA VI FRICA SA GANDITI LA MAI MULT DECAT VA SPUN POPII
|
|
laura_tarca 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Martie 2009, ora 21:00
"El mai relateaz c va fi i cel de-al Treilea Rzboi Mondial, care va dura 27 de ani, menionnd i venirea Antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede c al 3-lea Rzboi Mondial va ncepe dup moartea ultimului Pap (cel ce va urma dup moartea Papei Benedict al XVI-lea), care va fi asasinat de antichrist".
El=Nostradamus.este un mic citat depre precizarile lui Nostradamus. Antichristul chiar nu stiu ce este,daca exista sau nu.Nu l-am cunoscut, daca o sa il cunosc o sa va anunt.
|
|
Postat pe: 30 Martie 2009, ora 11:27
De la: leo_, la data 2009-03-19 09:40:20deci, de mentionat fara a aduce acuze: termenul in limba romana este "anticrist" sau "antihrist". "antichcrist poate o sa gasim in engleza pentru ca nu exista cuvantul. In fine,cum s-o scrie,ce mai conteaza?Conteaza ce se intelege.Se intelege clar,asa cum ai zis si tu impotriva religiei lui Hristos.Nu le prea am eu cu religia si cu ce spune biblia,desi am citit,cateva carti religioase privitor la religie, precum si stiintifice,ca sa-mi fac o idee asupra subiectului.Din punctul meu de vedere,religia este o forma de a mentine o relatie sociala buna,pentru cei care o inteleg corect.Numai ca unii au interpretat-o cum au vrut ei,folosind-o ca instrument de manipulare negativa in masa.Astfel religia a devenit o putere de control si dominare a multora,fenomenul persistand si astazi la fel de mult. Din punctul meu de vedere,anticristul(antihristul,sau cum s-o scrie),inseamna ca nu se va mai naste nici un Isus,care sa salveze omenirea de pacate,nici care sa se jertfeasca pentru noi.Totul depinde de faptele bune si rele pe care le facem in viata asta(in cazul in care exista ceva,dincolo de moarte,nu am de unde sa stiu daca exista sau nu).Daca nu ne salvam noi de prejudecatile impuse de altii si de manipularile lor negative,nu cred ca va aparea nici un zmeu sau antihrist sau ce denumire mai vreti sa-i dati unui asa imaginat de unii atotputernic.In numele religiei s-au facut o gramada de crime,o gramada de tampenii.Nu contest,nici nu spun ca exista viata dincolo de moarte.La fel de bine s-ar putea sau nu sa nu existe.Adevarul suprem nu-l detine nici unul din noi.Pentru ca oricum,daca exista de la nivelul acesta pamantesc nu putem intelege.Si sa nu uitam ca legenda spune ca Isus a fost om,care a avut o viata morala.Daca va aparea vreun anticrist,indiferent ce intentii va avea,va fi tot om,sau o asociatie de oameni in numele crestinismului.Si s-ar putea sa ucida oameni tot in numele religiei,indoctrinati fiind cu false iluzii despre religie. De asemenea,religia ortodoxa spune,,Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti,,.Eu inteleg aceasta fraza asa:Iubeste-te pe tine insuti cum trebuie, adica trup si suflet,ca sa-ti poti iubi si intelege aproapele.A te iubi trup si suflet inseamna,sa-i dai trupului si sufletului ce-ti cere.Stomacul iti cere mancare,da-i mancare(e un fel de a spune).Organismul iti cere apa,aer,etc.ca sa poti trai(nevoile fixiologice,primare,da-i),trebuie sa-i dai in limita posibilitatilor.Inima si trupul iti cere dragoste,da-i dragoste. Trebuie satisfacute cele 5 nevoi,creionate de Maslow,cu alte cuvinte: 1.nevoile fiziologice(ce trebuie satisfacute pentru ca persoana sa poata supravietui - de hrana,de oxigen,somn,etc.) 2.nevoile de securitate vizeaza satisfacerea unor cerinte ca siguranta si predictibilitatea/organizarea mediului in care traieste omul. 3.nevoile de apartenenta includ afectiunea,interactiunea sociala,oferirea si primirea de dragoste si prietenie. 3.nevoile de apartenenta includ afectiunea,interactiunea sociala,oferirea si primirea de dragoste si prietenie. 4.nevoile de stima. 5.nevoile de autoimplinire implica necesitatea exprimarii si realizarii persoanei la intregul potential. Isus a mai spus,,Aceluia caruia i se vor ierta cele mai putine pacate,acela iubeste mai putin,,.(ceva de genul).Sper sa nu ma insel,iar acesta e numai punctul meu de vedere.Eu consider ca e un punct de vedere sanatos,daca faci totul echilibrat.
pasarea_phoenix
|
|
Postat pe: 30 Martie 2009, ora 12:25
Pentru detalii mai aprofundate,teoria lui Maslow se gaseste pe google.Sa nu uitam ca se spune,ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Ceea ce inseamna,ca suntem in regula,cu toate sentimentele noastre pozitive si negative.Ceea ce cred eu ca a vrut sa transmita Dumnezeu,prin fiul sau Isus,este sa facem in asa fel incat sa invinga sentimentele pozitive intotdeauna,dar fara a ne sacrifica in mod deosebit pentru altii,fara a face compromisuri prea multe,incat sa ne afecteze propria persoana atat fizic cat si fizic,sa nu ne afecteze propria constiinta,propria gandire,si nici fizic(sa nu acceptam sa fim batuti de altii,in numele Domnului,conducandu-ne dupa principiul,,Sa intorci si celalalt obraz,,).Ceea ce dai,aia trebuie sa primesti. Am cunoscut oameni,care si-au parasit copii,barbati care nu au vrut sa-si recunoasca propriul copil,din diverse motive,dupa care s-au pocait,spunand ca au facut prea multe greseli,si ca trebuie sa caute iertarea lui Dumnezeu. Nici macar dupa ce s-au pocait,nu si-au ausmat responsabilitatea propriului copil,cu toate ca sunt convinsi ca e al lor.Problema e ca nici mentorii lor religiosi nu i-au invatat,ca trebuie sa-si asume responsabilitatea propriului copil.Sa crezi ca Dumnezeu ii va ierta pentru asta,doar pentru faptul ca s-au pocait si ca li s-a spalat creierul,e strigator la cer.Ma intreb eu pentru ce ne-a lasat liberul arbitru?Nu oare pentru a ne da seama unde gresim?Adica,cum sa ma ierte Dumnezeu,ca ma pocaiesc,ma las manipulata intr-un sens negativ,destructiv,dar imi parasesc propriul copil si-l las sa moara de foame si-n voia sortii,sau a lui Dumnezeu?Eu zic ca e imposibil sa capat iertare pentru asa ceva,oricat de mult m-as cai,mai ales ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale.Cum or sa capete iertare manipulatorii de genul asta?Mie mi se pare ca ei insisi hulesc numele Domnului?Nu poti invata pe cineva ca in numele Domnului,sa-ti parasesti copii,sa ucizi si etc.Dumnezeu a creat lumea cu cuvintele:Sa se faca lumina.Ar cam trebuie sa se faca lumina,si daca noi nu o facem,nu va veni nimeni in locul nostru sa o faca.Nu se va sacrifica nimeni pentru noi.Si nici nu va aparea nici un antihrist sau anticrist. Se spune ca Dumnezeu reprezinta iubire,lumina,iertare,dar in acelasi timp suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui.Daca El te iubeste,te iarta,are grija de tine ca esti fiul lui,asa trebuie si noi la randul nostru sa ne iubim,sa iertam,si sa avem grija de proprii nostri copii. Nu mai cautati lucruri acolo unde nu exista,nu mai vedeti probleme acolo unde nu exista,nu va mai supuneti traficului de influenta si manipularii negative.Cautati adevarul in mintea si inima voastra.
pasarea_phoenix
|
|
Postat pe: 30 Martie 2009, ora 12:37
Constiinta este cel mai aspru judecator al nostru.Din cauza faptului ca te mustra constiinta,te duci sa te pocaiesti,numai ca nu vrem sa recunoastem acest lucru,sau nu ne dam seama de el.Din cauza nevoii de apartenenta,cauti alinare acolo unde trebuie,te obisnuiesti cu raul si zici ca-i bine.Exemplele aici pot fi multiple,nu numai vazute prin prisma religiei.Puneti-va fata in fata cu eul vostru interior,cu sinele vostru,si veti vedea cat de sensibili si fragili suntem,fara toate aspectele negative imprumutate din societate.Suntem exact asa cum ne-a lasat Dumnezeu : puri si inocenti.
Socrate a spus :,,Omul este masura tuturor lucrurilor,,.Asumati-va responsabilitatea greselilor facute si indreptati-le.Nu ni le va indrepta nimeni,daca noi nu o facem.Cand te duci si te pocaiesti,dar greselile le lasi neindreptate,dai dovada de egoism extrem,inseamna ca esti egocentric,ceea ce denota ca vrei totul doar pentru tine,nu te mai intereseaza de ceilalti, nici macar de cei apropiati tie.Nu se va obtine niciodata iertare pentru asta.Si e contrar, tuturor legilor divine,e contrar fiirii lui Dumnezeu,e contrar tuturor poruncilor lui Dumnezeu.Acest fenomen ar putea fi denumit anticrist,e definitia cea mai buna a termenului,,anticrist(antihrist) : sa-ti lasi proprii copii in voia sortii,sa ucizi in numele Domnului,etc.dar sa te pocaiesti,sa te caiesti chipurile,si mai presus de orice sa spui ca crezi si ca-l iubesti pe Dumnezeu. Am auzit credinciosi spunand :,,Eu nu stau de vorba cu tine,ca tu esti din lume,,.Adica eu nu sunt om,sunt din lume.Dar credinciosul e om,spunandu-mi mie ca ,,sunt din lume,,. Stiti ca e proverbul acela,,Lume multa,oameni putini,,.Pai,pocaitilor si credinciosilor care vin cu asemenea argumente,li se potriveste de minune.Si mai e o chestie,nu ai voie sa le pui intrebari,la care nu stiu sa raspunda.E absolut necesar sa le pui intrebari din lista lor,la care stiu sa raspunda,altfel ai dat de dracu,esti din lume,nu esti om.Au o poezie invatata,pe aceea stiu sa o spuna,alta nu mai stiu.Si cu aceea poezie iti spala creierul,de te face din om neom,profitand de slabiciunea omului,de nevoia lui de apartenenta (a se vedea teoria lui Maslow,pe google,e mai detaliata),numai ca totul e o iluzie falsa. Si astfel ajungi sa-ti sacrifici propriul corp,propria-ti minte, gandire, constiinta, vointa, proprile-ti sentimente,in numele religiei.Ceea ce,(cu riscul de a ma repeta),contravine legilor divine,legilor universului. E o chestiune de vointa,percepere,alegere.Noi suntem produsul alegerilor noastre.Societatea e formata din noi oamenii,nu o formeaza nimeni altcineva.Dumnezeu e unic,e unul si acelasi pentru toti oamenii.Cu toate astea sunt nenumarate religii, nenumarate feluri de interpretare a bibliei(anumite interpretari fiind foarte gresite). Interpretarea e totul.Iar noi avem obligatia de a interpreta lucrurile corect.Nu-i mai lasati pe altii sa profite de slabiciunile voastre.Incercati sa va cunoasteti pe voi insiva,si nevoile voastre si interpretati-le corect. E doar un punct de vedere.
pasarea_phoenix
|
|
|
|

. Tu ce crezi?
ai zis bine, totul se reduce la creier, dar parca ai prefera sa ti lasi creierul sa se odihneasca, pe fondul religiei, nu-i asa?
. Omu' simte nevoia de religie. Tre sa ai incredere in ceva, nu? Lasa-ma pe mine sa cred in ceea ce cred. Continui sa judeci si o faci degeaba. Sunt convins ca o sa trec peste obstacolele din viata in felul meu. N-am nevoie de cultura ta. Acum e chiar noapte buna. Mai vorbim si maine
BASESCU
. e asa de bine spus.
. exista o singura religie fara nume si la care banuiesc ca nu prea sa gandit nimeni. si acu o sa spun ceva care trebuie sa va lase pe spate cica. budistii, ateii, ceea ce nu cred ca este cazul lui gabriel, credinciosii si alte religii toti cred intr-o forta creatore, care i-a creat pe ei si pamantul. deci toti cred in aceeasi fiinta supranaturala. faza e ca o numim diferit, dar e aceeasi. faptul ca altii au nevoie si de biblie si de talmud ce .... mai au nevoie DOVEZI e treaba lor. atat timp cat stii ca exista ceva ce te-a creat, ceva ce te asculta permanent si daca o rogi ceva, in orice limba ai vrea, inseamna ce exista o ENTITATE.