Tramp
9944 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 13:55
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:35:59De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:17:59De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:08:54In 2004 Felix nu era un odios ca acum, cand s-a certat cu Traian Basescu ?Nu tot omul acela care a colaborat cu Securitatea era ?...
ba da berbecule, din cauza asta penalii nici n-au vrut sa auda de basescu in 2004...
dupa ce au ajuns la guvernare, desigur, au ros cat au putut din ciolan si pe urma si-au dat seama ca n-au facut reparatiile morale unora... acum vor sa faca altii reparatiile morale iar ei s-au aliat cu tortionarii... ce mai constiinta au gunoaiele astea, plina de sute de mii de euroi...
Deci cand a fost Base la Grivco cu caciula in mana,Voiculescu tot asa de odios ca acum era ?Vai mai,nu-mi vine sa cred! Cum oare de a facut dom' presedinte asa ceva si s-a dus la un...securist sa-i ceara o alianta ?... .Si gandeste-te ,ala era pe atunci sef de partid. Brrrr,ne ingheata inima cand ne gandim ca sefu' a facut exact chestiile pentru care ii acuza pe altii.Cand o face Sefu' insa, este ceva minunat,nu ?
da mai panoplie, este minunat, el nu este considerat varful de lance impotriva comunistilor, liberalii si taranistii sunt considerati urmasii partidelor istorice, ei se lupta pentru tot felul de drepturi pentru supravietuitorii si urmasii victimelor comunistilor si tot ei fac aliante si se pupa cu comunistii, cu tortionarii lor... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
beeiiiii,ai grija ,sa nu-l jicnesti pe domnul VANEA
|
|
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 13:58
De la: Tramp, la data 2011-03-11 13:55:17De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:35:59De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:17:59De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:08:54In 2004 Felix nu era un odios ca acum, cand s-a certat cu Traian Basescu ?Nu tot omul acela care a colaborat cu Securitatea era ?...
ba da berbecule, din cauza asta penalii nici n-au vrut sa auda de basescu in 2004...
dupa ce au ajuns la guvernare, desigur, au ros cat au putut din ciolan si pe urma si-au dat seama ca n-au facut reparatiile morale unora... acum vor sa faca altii reparatiile morale iar ei s-au aliat cu tortionarii... ce mai constiinta au gunoaiele astea, plina de sute de mii de euroi...
Deci cand a fost Base la Grivco cu caciula in mana,Voiculescu tot asa de odios ca acum era ?Vai mai,nu-mi vine sa cred! Cum oare de a facut dom' presedinte asa ceva si s-a dus la un...securist sa-i ceara o alianta ?... .Si gandeste-te ,ala era pe atunci sef de partid. Brrrr,ne ingheata inima cand ne gandim ca sefu' a facut exact chestiile pentru care ii acuza pe altii.Cand o face Sefu' insa, este ceva minunat,nu ?
da mai panoplie, este minunat, el nu este considerat varful de lance impotriva comunistilor, liberalii si taranistii sunt considerati urmasii partidelor istorice, ei se lupta pentru tot felul de drepturi pentru supravietuitorii si urmasii victimelor comunistilor si tot ei fac aliante si se pupa cu comunistii, cu tortionarii lor... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
beeiiiii,ai grija ,sa nu-l jicnesti pe domnul VANEA
ai dreptate, adevarul supara si jigneste pe toata lumea, indiferent de cat de gros este soriciul...
Raporteaza abuz de limbaj
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:00
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
Probabil idee ta este sa se impuste toti oamenii normali la cap si sa ramana doar tampitii ca tine in viata,asta fiind singura varianta prin care PDLul mai poate castiga alegerile...
|
Tramp
9944 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:03
De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:00:43De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
Probabil idee ta este sa se impuste toti oamenii normali la cap si sa ramana doar tampitii ca tine in viata,asta fiind singura varianta prin care PDLul mai poate castiga alegerile...
Curat murdar!..................pana atuncea ia o  Vanea!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:05
De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:07:06De la: Silver9AM, la data 2011-03-11 13:05:50De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:00:53De la: Silver9AM, la data 2011-03-11 12:49:33De la: Silver9AM, la data 2011-03-10 21:19:46De la: vaneamarin, la data 2011-03-10 20:44:58De la: Black_Friday, la data 2011-03-10 19:59:55De la: vaneamarin, la data 2011-03-10 15:47:25De la: gladlynelf_, la data 2011-03-10 15:13:53 ICCJ: Voiculescu a colaborat cu Securitatea!
Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis irevocabil, joi, ca liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securitati
Gabi, ce-ai de spus ? te-ai lasat cumva manipulata de trustul media al acestui individ?
...sorry! si-a aparat propriile interese, politico-financiar-economice, prin orice mijloace inclusiv trusturi media, indiferent cine s-ar fi aflat in locul sau, tot asa ar fi procedat.
Voi restul, cei asa cum sunt Gabi,cetateni ai statului Ro, ce interese v-ati aparat, cand si cum ?
Gabi, Vanea, Black, Silver,cat si ceilati, simpatizanti sau militanti ai unor alte culori politice, o sa demisioneze Dl.Voiculescu din parlamentul ro. pe modelul:Ministrul lituanian al Economiei, Dainius Kreivys ?sau...intr-o democratie originala acest aspect nu se poate lua in calcul la nivel de opinie publica?
Asa,a colaborat cu securitatea....Urat din partea lui ! Eu ce trebuie sa fac acum din punctul tau de vedere ? Sa spun ca Base este cult,democrat si cinstit si nici nu se hahaie , deoarece Dan Voiculescu a colaborat cu securitatea ? Sa spun ca economia merge bine deoarece a colaborat Felix cu securitatea ? Sa spun ca au venit turisti in Romania deoarece a colaborat asta cu securitatea ? Sa spun ca guvernul Boc este competent iar PDLul plin de patrioti minunati care nu fura ? Sa spun ca LaBe1TV sau TVR1 nu mananca kkcat in slujba puterii ? Care-i ideea de fapt ? Stim toti ca sunt colaboratori ai fostei securitati si in PDL,si in PSD si in PNL si in toata societatea din pacate. Stim si ca alde Iliescu spre exemplu, nu a fost gasit colaborator al securitatii,pe cand Paleologu da .Mai mult ,este aproape clar ca si Baselu a fost securist , dar probabil CNSAS nu-i va da verdictul ACUM(admitand ca nu si-a distrus dovezile).. .Iti repet deci ,care este ideea ?
Nu dom' Vanea, nu trebuie sa spui chiar nimic! Ar trebui dimpotriva, sa taci si sa reflectezi 5 minute. Sa te gandesti ca tu, Gabi si ceilalti ca voi care ati transformat forumul asta intr-o sinteza a emisiunilor difuzate de catre antene si irealitati, sunteti manati in lupta si faceti galerie unor infractori! Caci ce sunt Vantu si Voiculescu? Doi infractori de drept comun, de cea mai ordinara speta, iar voi sunteti luptatori in oastea lor, sustinatori ai infractorilor!
Fortezi degeaba lucrurile Black. .Stiu ca tie iti place sa crezi ca suntem intoxicati de Antene, si ca tu esti probabil revigorat si energizat cu apa pura si proaspata de la B1TV,10TV si TVR 1,2 . (apropos,tot nu are PDL mass- media in mana ?!) . Decat sa spui asa ceva Black,mai bine hai sa discutam stirile care te deranjeaza,pe care le consideri false , si sa stabilim impreuna ce este si ce nu este adevarat in ele. Astept cu interes sa imi spui ora,emisiunea si MINCIUNA SESIZATA pe Antene ...Te asigur ca voi proceda absolut corect si nepartinitor.Altfel Black,este prea simplist si penibil sa negi realitatile, pe motiv ca sunt chipurile induse de mogulul rau...Boc este un profesionist,tara merge bine,Base nu minte ,nu este jucator si respecta constitutia,Udrea este profesionista si aduce turisti ,etc si totul este de fapt o inventie a mogulilor si securistilor rai .Hai sa fim seriosi Black,AVEM PROBLEME FOARTE MARI! Nu stiu daca mogulii le exagereaza-eu nu cred deloc asta-, dar tu sigur le neglijezi ...
Gafele ,odele, minciunile PDL si ale lui Base ,au fost pe toate agentiile de stiri Black .Nici macar doar pe cele nationale,multe au fost si pe cele internationale. NU TE AMAGI BLACK,SUNT CHIAR REALE PORCARIILE LUI BASE SI BOC,NU LE-AU INVENTAT ANTENELE ...Iesirile din "recesi-criza" anuntate la fiecare trei luni si dezmintite ulterior ,alianta de guvernare PSD(dusmanul vostru de moarte pana ATUNCI ) -PDL din 2008,promisiunea de marire a lefurilor profesorilor cu 50% ,cedarea grava a interesului national in fata de UDMR, formarea UNPRului prin santaj ,etc,etc ,etc imi este scarba sa le spun pe toate!
Ca sa intelegi concluzia ,trebuie sa-ti spun ca, un clasament european spre exemplu,(saracie,crestere economica ,turisti ,etc), nu devine mincinos doar deoarece este preluat si de postul securistului de Felix ...
VANIA ESTI UN TIP CELEBRAL,CINE FORTEAZA LUCRURILE ? INCA O LOVITURA ( MACAR DE IMAGINE ) A SUFERIT PNL,SUB CONDUCEREA LUI ANTONESCU........A CATA OARE ? MAI TII MINTE CUM SE PUPA CU GEOANA PE GINGII IN NOAPTEA DE 06 12 2009 ? MAI TII MINTE CUM S-A DEBARASAT SI IN CE MOD DE OAMENII CARE L'AU UNS SEF ? CU NEVASTA'SA E PROASPATA,CUM A BAGAT PNL IN CARDASIE SI TOT'ODATA IN KK'AT ALATURI DE FELIX........CHIAR PT. VOI NU ARE NICI O SEMNIFICATIE ? SUNTETI CA UN SAC DE BOX PT . CRIN,LOVESTE IN VOI DIN CE POZITIE SI CAND ARE MUSCHII LA EL,PANA CAND........VANIA ?
COMMENT OR NO COMMENT ?
Silver,aveam de gand sa "no comment"...Acum insa hai sa te intreb ce naiba cauta Base in 2004 cu caciula in mana la securistu' asta nenorocit de Felix? .Stii,pe alianta de acum intre PNL-PC, Felix nu a semnat nimic ,atunci insa a incheiat un protocol impreuna cu Baselu ,la cererea lui Baselu , iar Voiculescu era sef de partid .Uops! Vai! Iti dai seama,Marele Carmaci a fost in barlogul fiarei securiste cu caciula in mana sa-l roage sa face majoritate parlamentara impreuna ! Ce zici ? Oare si asta este minciuna lansata de Antene sau chiar asa a fost ?
CE ARE SU...LA CU PREFECTURA ? CONSIDRI SIMILARA SITUATIA DIN 2004 CU CEA DIN 2011 ?
Tu nu o consideri similara ?
SINCER NU ESTE SIMILARA.......UN OM CARE NU ARE O HOTARARE JUDECATOREASA CA AR FI VINOVAT DE CEVA,BENEFICIAZA DE PREZUMTIA DE NEVINOVATIE (ASTA E VALABIL PE 2004 ) PE CAND DACA ESTE CONDAMNAT CU HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILA (VALABIL 2011 ) ATUNCI SE SCHIMBA RADICAL SITUATIA....PAREREA MEA...
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:06
De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:00:43De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
cine ti-a dat tie certificat de om normal, cumva @165?
oligofrenule, cine a zis ca trebuie sa castige pdl-ul alegerile? era vorba de ce sa platim daune morale unor oameni care acum s-au infratit cu calaii, idiotule, vezi ca esti un gunoi... fara constiinta ...
fara tine si inca cativa dornici sa se imbogateasca pe spinarea altora, ar fi mai bine societatii...
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:06
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:35:59De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:17:59De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 13:08:54In 2004 Felix nu era un odios ca acum, cand s-a certat cu Traian Basescu ?Nu tot omul acela care a colaborat cu Securitatea era ?...
Mai,tu ai uitat intrebarea si te-ai luat cu lozinci si "strigaturi" portocalii nearticulate.Vezi ca te intrebam daca a fost normal ca Sefu' tau sa mearga in 2004 cu caciula in mana la un fost securist,in barlogul aluia numit Grivco  si sa-i ceara o alianta .Daca stam se ne mai amintim putin de astfel de lucruri "minunate" facute de Sefu' tau si condamnate dur cand le fac altii,  tin sa-ti reamintesc ca in 2008 a facut guvern cu PSDul si a spus ca "si-a vazut visul cu ochii" .Si ca tot am trecut la discutat despre cat este de minunat Seful tau ,hai sa ne reamintim si ca a fost ministru sub odiosul Iliescu si in partidul acestuia...Ce zici,este minunat seful tau nu ?  .Hai,acum fa nanica si nu mai te isteriza ca un cioban beat...
|
|
|
9am049573
976 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:09
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:06:32De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:00:43De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
oligofrenule, cine a zis ca trebuie sa castige pdl-ul alegerile? era vorba de ce sa platim daune morale unor oameni care acum s-au infratit cu calaii, idiotule, vezi ca esti un gunoi... fara constiinta ...
fara tine si inca cativa dornici sa se imbogateasca pe spinarea altora, ar fi mai bine societatii...
cu ce crezi tu ca se ocupa tatal lui base prin anii 1950-60?
ai observat ca nu vorbeste niciodata de el?
Abatele:Cum poate fi controlatã o populaþie? Rim: În primul rând prin forþã.
Abatele: Cînd fraþii mei înaintaºi au fost puºi în situaþia de a controla o lume s-au gindit prima datã la religie. Rim: Mai existã ºi politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaþie.Abatele: Desigur. Numai cã e o unealtã nesigurã. Rim: Un popor mai poate fi condus ºi prin acþiuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar sã spun cã înrobirea omului faþã de valorile materiale este indiscutabil superioarã celei obþinute prin religie.
|
|
|
silviu_m74
118 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:10
daca tot va iubiti asa mult, de ce nu va luati ???? saracii....altii stau si isi traiesc viata la maxim si voi va porcaiti pe aici fara un motiv clar....
www.4life-romania.ro
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:17
De la: 9am049573, la data 2011-03-11 14:09:33De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:06:32De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:00:43De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
DA AL TAU CU CE SE OCUPA ?
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:26
De la: 9am049573, la data 2011-03-11 14:09:33De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:06:32De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:00:43De la: 9am243736, la data 2011-03-11 13:53:27... si mai vorbesti de constiinta, gunoiule,penalii sunt niste gunoaie, du-te de te impusca, ca esti prea idiot...
omule, nu ma intereseaza, basescu nu este varful de lance al liberalilor, al taranistilor, noi condamnam vehement un sistem care fie vorba intre noi, a facut si lucruri bune, macar invatamantul si sportul, cum spunea tiriac, pe care pot sa-l iau oricand de neutru...dar nu avem vinovati, ba mai mult, vinovat este poporul, el trebuie sa plateasca
problema se pune cu acesti penali care se dau urmasii bratienilor, care condamna comunismul, au fost la conducere, nu au facut nimic pentru a gasi vinovatii, pentru a acorda reparatii morale, pentru ca sunt si oameni care merita acest lucru, ba mai mult acum ei se infratesc cu cei care au provocat aceste nenorociri....
niciodata nu am votat cu iliescu iar in 2004 imi amintesc perfect cum un prieten de la camera de comert, membru pnl, dupa alegeri ajuns seful camerei de comert, m-a oprit pe strada ca sa-mi spuna sa votez cu basescu...
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:37
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:26:55 in 2004 imi amintesc perfect cum un prieten de la camera de comert, membru pnl, dupa alegeri ajuns seful camerei de comert, m-a oprit pe strada ca sa-mi spuna sa votez cu basescu...
Bravo bai  ,deci ala este momentul in care ai vazul LUMINA ...  .VEZI CE INSEAMNA O BANALA INTALNIRE, ITI MARCHEAZA TOT RESTUL VIETII .. .
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:41
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:48
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:35:00
vom plati multi ani de aici incolo despagubiri unor oameni care sunt urmasii unor condamnati politic, iar daca tu esti atat de prost si nu ai auzit si nu ai stiut, iti spun eu ca majoritatea urmasilor se regasesc in cele doua partide istorice, iar daca unul penal s-a aliat cu tortionarul, atunci tortionarul mai are vreo vina? sau si unul si altul recunosc cu seninatate ca si voi a-ti facut la fel cu noi si noi ne-am purtat la fel cu voi, dar lasa prostii sa plateasca...
Bai,tu iti dai seama ce ENORMITATI debitezi ?Daca PNL s-a aliat cu PSDul,vai,s-au aliat cu tortionarii si ii spala pe aia de vina.Daca veneau langa PDL,atunci "laser frate" si meritau despagubiri.Bai,esti incredibil de idiot,serios...
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:50
De la: Silver9AM, la data 2011-03-11 14:41:32De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:37:40De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:26:55 in 2004 imi amintesc perfect cum un prieten de la camera de comert, membru pnl, dupa alegeri ajuns seful camerei de comert, m-a oprit pe strada ca sa-mi spuna sa votez cu basescu...
Bravo bai ,deci ala este momentul in care ai vazul LUMINA ... .VEZI CE INSEAMNA O BANALA INTALNIRE, ITI MARCHEAZA TOT RESTUL VIETII .. .
DA,DAR IN BINE..........
acum mi-am dat seama ca scopul era ciolanul, n-am sa mai votez cu partide istorice toata viata mea, cine stie cu ce pretentii mai vin, de ce morti isi mai aduc aminte, vor vrea sa-i pomeneasca si cionsteasca cu bani de la popor, etc..,. de 20 ani numai asta facem, platim pentru ce au facut comunistii, chiar daca am adus tara in randul tarilor africane... dar nu mai are cine sa condam,ne acest sistem, ca securistii, comunistii si-au dat mana cu "luptatorii anticomunisti, cu urmasii acestora.. .
hai ca-mi vine sa vomit si nu am niciunul prin preajma...
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:57
De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 14:48:00De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:35:00
vom plati multi ani de aici incolo despagubiri unor oameni care sunt urmasii unor condamnati politic, iar daca tu esti atat de prost si nu ai auzit si nu ai stiut, iti spun eu ca majoritatea urmasilor se regasesc in cele doua partide istorice, iar daca unul penal s-a aliat cu tortionarul, atunci tortionarul mai are vreo vina? sau si unul si altul recunosc cu seninatate ca si voi a-ti facut la fel cu noi si noi ne-am purtat la fel cu voi, dar lasa prostii sa plateasca...
Bai,tu iti dai seama ce ENORMITATI debitezi ?Daca PNL s-a aliat cu PSDul,vai,s-au aliat cu tortionarii si ii spala pe aia de vina.Daca veneau langa PDL,atunci "laser frate" si meritau despagubiri.Bai,esti incredibil de idiot,serios...
numai prostia ta vede ca eu sunt pdl-ist si nu vede adevarul mesajelor mele...
pnl merita desfiintat, a distrus tara, a spulberat sperantele multora, imi este scarba de ei... nu sunt cu nimic mai buni decat comunistii, s-au aliat cu ei si impreuna condmna vechiul siostem in timp ce ei fura tot ce s-a construit in vechjiul sistem, ba mai mult, mai vine si cu compensari materiale pe spatel poporului, ca nu este de ajuns saracia care a cuprins romania....
|
Fosta membra 9am.ro
1670 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 14:59
Aoleu! Ce mult il iubiti! Acusica ajungeti la pagina 1000
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:04
este o dovada de iubire?
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:08
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:46:15
hai nu mai debita tamenii, ce te-ai enervat asa, toata lumea stie ca este adevarat ce spun eu, numai ca nu vor sa recunoasca, le este jena de nesimtirea unora ca tine, care plang de soarta poporului dar in schimb il pune sa plateasca despagubiri de zeci de miliarde de euro pentru faptele altora cu care s-au facut frati, de hotie...
Inteleg ideea ta,condamnarea comunismului trebuie sa se faca doar prin vorbe,in stilul sefului tau...  .De fapt nu te inteleg,te nemultumeste legea 221/2009?...Iti pare nedreapta ?Da-ti foc dom'le sau dai foc Baselului, deoarece el a promulgat aceasta lege .I-a fost rusine sa vada lumea intreaga ca il doare de fapt undeva de condamnarea comunismului, SI ERA SI INAINTE DE ALEGERLE PREZIDENTIALE ...  .
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:22
De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 15:08:00De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:46:15
hai nu mai debita tamenii, ce te-ai enervat asa, toata lumea stie ca este adevarat ce spun eu, numai ca nu vor sa recunoasca, le este jena de nesimtirea unora ca tine, care plang de soarta poporului dar in schimb il pune sa plateasca despagubiri de zeci de miliarde de euro pentru faptele altora cu care s-au facut frati, de hotie...
Inteleg ideea ta,condamnarea comunismului trebuie sa se faca doar prin vorbe,in stilul sefului tau... .De fapt nu te inteleg,te nemultumeste legea 221/2009?...Iti pare nedreapta ?Da-ti foc dom'le sau dai foc Baselului, deoarece el a promulgat aceasta lege .I-a fost rusine sa vada lumea intreaga ca il doare de fapt undeva de condamnarea comunismului, SI ERA SI INAINTE DE ALEGERLE PREZIDENTIALE ... .
ai inteles bine, ne-am saturat de vorbe frumoase si sa fim furati pe la spate, penalii, urmasii celor nedreptatiti de comunisti, au fost la putere si au avut ocazia sa-i " arda " pe tortionari, dar ei au fost ocupati doar de ciolan si au mers pe ideea ca lasa ca plateste prostimea... asta m-a infuriat cel mai mult la ei, ba mai mult acum ei se aliaza cu urmasii tortionarilor si chiar cu tortionarii, in loc sa le confiste averile, sa nu le mai plateasca pensii nesimtite securistilor, informatorilor, tortionarilor sau cum dracu vrei tu sa le zici, ei bine, ei au gasit de cuviinta sa faca alinata cu astia iar daunele sa fie platite de popor...
un alt aspect consta in faptul ca se platesc despagubiri numai anumitor persoane, de parca cei care nu au facut puscarie dar au muncit pe ogoarele , santierele patriei, au primit milioane de euro, ca asa cer acum unii si tot aceasta lege tampita, data de oameni tampiti si cu mari interese, chiar si numai in calitatea de avocati, ca e plin parlamentul de ei, vine cu niste precizari naucitoare: pot cere despagubiri nu numai victimele, chiar si urmasii acestora, chiar daca victima traieste , putand obtine despagubiri fiecare in parte... de valoarea despagubirilor nu mai vorbesc, nici germania nu a acordat asemenea despagubiri propriilor cetateni, nu cum zicea cineva ca germania a platit despagubiri tutror celor care au avut de suferit de pe urma razboiului...
|
___gladlynelf_________
7 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:29
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 12:23:31De la: gladlynelf_, la data 2011-03-10 17:17:01De la: 9am243736, la data 2011-03-10 17:08:25De la: nastasemihail, la data 2011-03-10 16:47:57Cu cei de la pasopt ce facem?
ala-i un alt sistem si domnul a zis ca numai comunismul nu a fost bun..
a, si parca mai zicea ceva si de epoca de piatra, dar s-au pierdut actele la nu stiu ce cutemur...
Domnule, iata ce afirmam pe acel topic auto-citez: "...dacã doriþi a primi aceste despãgubiri morale..atunci ar trebui sã acþionaþi în instanþe împotriva celor ce v-au fost cãlãi , sã vã recuperaþi cuantumul moral convertit în monedã, din averile tuturor camarilelor ºi-a rudelor lor pânã la gr. IV, ce s-au perindat de-a lungul timpului la conducerea acestui, prea de mulþi jefuit, stat ROMÂN !..."
Atat timp cat statul roman ascunde si chiar continua sa plateasca acestor indivizi salarii si pensii, atat timp cat statul roman, continua sa le accepte perpetuarea beneficiilor ce le-au dobandit acei indivizi in timpul perioadei de trista amintire, si sa se bucure de pe urmma lor, toti acei ce-au fost nedreptatiti de care statul roman in timpul acelorasi perioade de trista amintire, au dreptul, conf. legii 221 sa solicite despagubiri statului roman ca unic responsabil in ambele situatii.
domnule, asta este una dintre afirmatii si eu sunt de acord cu ea, vad ca pana la urma v-ati schimbat punctul de vedere si chiar ma intreb de ce... STATUL ROMAN FiiND CEVA ABSTRACT, nu? si atunci, si acum situatia este aceeasi, deci de ce s-a produs schimbarea?
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 16:41
Citeaza Raspunde
De la: 9am182556, la data 2010-03-05 16:38:46Ce suma credeti ca ar trebui ceruta pt. cei 3 ani de detentie ai tatalui meu? Cine stabileste suma si pe ce criterii? Toti cei cu perioade de detentie asemanatoare, primesc cam aceleasi sume?
raspuns mytcor:
....3 ani vechime-n grupa I de muncã , plus toate sporurile aferente ºi adãugarea cuantumului respectiv la pensia ce-i este în platã la mom. actual .
...aºa cred !.. c-ar fi moral ºi corect dtpdv.
...nicidecum domnule, nu mi-am schimbat !
in speta respectiva n-am facut decat sa-mi exprim o opinie fata de speta respectiva si sa-mi expun parerea de cum as fi rezolvat acea situatie din punctul meu de vedere, pe acre mi-l mentin si-n prezent!
din pacate, dumneavoastra du intelegeti un principiu foarte simplu, : legea este lege, si unde-i lege nu-ncape tocmeala, evident daca si numai daca, acel respect fata de lege si supunerea fata de hotararile ce decurg din lege va sunt principii ce va guverneaza comportamentul in cadrul societatii.
Nu eu sunt acela ce a iniiat o astfel de lege(L221) nici n-am votat-o si nici n-am promulgat-o, daca aveti nemultumiri in ceea ce priveste aceasta Lege, aveti dreptul ca cetatean liber, intr-un stat de drept si democrat sa initiati o campanie de strangere de semnaturi(cateva sute de mii) care sa va sustine punctul de vedere si sa initiati o actiune legislativa cu scopul de-a modifica, sau anula art. sau parag. al. din L221sau chiar sa propuneti abrogarea sa in ansamblu. ok?
Deci; draga domnule, tot printr-o actiune LEGALA !
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:31
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 15:22:30De la: vaneamarin, la data 2011-03-11 15:08:00De la: 9am243736, la data 2011-03-11 14:46:15
Inteleg ideea ta,condamnarea comunismului trebuie sa se faca doar prin vorbe,in stilul sefului tau... .De fapt nu te inteleg,te nemultumeste legea 221/2009?...Iti pare nedreapta ?Da-ti foc dom'le sau dai foc Baselului, deoarece el a promulgat aceasta lege .I-a fost rusine sa vada lumea intreaga ca il doare de fapt undeva de condamnarea comunismului, SI ERA SI INAINTE DE ALEGERLE PREZIDENTIALE ... .
ai inteles bine, ne-am saturat de vorbe frumoase si sa fim furati pe la spate, penalii, urmasii celor nedreptatiti de comunisti, au fost la putere si au avut ocazia sa-i " arda " pe tortionari, dar ei au fost ocupati doar de ciolan si au mers pe ideea ca lasa ca plateste prostimea... asta m-a infuriat cel mai mult la ei, ba mai mult acum ei se aliaza cu urmasii tortionarilor si chiar cu tortionarii, in loc sa le confiste averile, sa nu le mai plateasca pensii nesimtite securistilor, informatorilor, tortionarilor sau cum dracu vrei tu sa le zici, ei bine, ei au gasit de cuviinta sa faca alinata cu astia iar daunele sa fie platite de popor...
un alt aspect consta in faptul ca se platesc despagubiri numai anumitor persoane, de parca cei care nu au facut puscarie dar au muncit pe ogoarele , santierele patriei, au primit milioane de euro, ca asa cer acum unii si tot aceasta lege tampita, data de oameni tampiti si cu mari interese, chiar si numai in calitatea de avocati, ca e plin parlamentul de ei, vine cu niste precizari naucitoare: pot cere despagubiri nu numai victimele, chiar si urmasii acestora, chiar daca victima traieste , putand obtine despagubiri fiecare in parte... de valoarea despagubirilor nu mai vorbesc, nici germania nu a acordat asemenea despagubiri propriilor cetateni, nu cum zicea cineva ca germania a platit despagubiri tutror celor care au avut de suferit de pe urma razboiului...
Hai, lasa discursurile cu limbaj comunist de lemn in care faci apel la mania proletara a "celor care au muncit pe ogoarele si santierele patriei" si dai impresia ca "burghejii" aia care au stat prin puscarii,sug iar sangele poporului ca in anii '50.  Tot nu mi-ai spus din ce cauza a promulgat Baselu aceasta lege ?Vrei sa iti spun eu ?
|
___gladlynelf_________
7 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:36
nah ! iar va certati ? pe ce dom´le pe ce ?! hmmmm!
|
Fosta membra 9am.ro
1670 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:41
dajaba! ca pin' la alejeri, nu pot face n'ca!
|
___gladlynelf_________
7 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:49
De la: Will, la data 2011-03-11 15:41:40dajaba! ca pin' la alejeri, nu pot face n'ca!
 Eeeeeeeeei, na !..ce spui Emile, cu cini borbesti tu acolo neicusorule?
ba si poati, si poati mai sturlubaticule, da´nu stii tu ! si dac tu nu stii, nu se ezista pi lumi, asa-i mai Emil?
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:56
De la: ___gladlynelf_________, la data 2011-03-11 15:29:06De la: 9am243736, la data 2011-03-11 12:23:31De la: gladlynelf_, la data 2011-03-10 17:17:01De la: 9am243736, la data 2011-03-10 17:08:25De la: nastasemihail, la data 2011-03-10 16:47:57Cu cei de la pasopt ce facem?
a, si parca mai zicea ceva si de epoca de piatra, dar s-au pierdut actele la nu stiu ce cutemur...
Domnule, iata ce afirmam pe acel topic auto-citez: "...dacã doriþi a primi aceste despãgubiri morale..atunci ar trebui sã acþionaþi în instanþe împotriva celor ce v-au fost cãlãi , sã vã recuperaþi cuantumul moral convertit în monedã, din averile tuturor camarilelor ºi-a rudelor lor pânã la gr. IV, ce s-au perindat de-a lungul timpului la conducerea acestui, prea de mulþi jefuit, stat ROMÂN !..."
Atat timp cat statul roman ascunde si chiar continua sa plateasca acestor indivizi salarii si pensii, atat timp cat statul roman, continua sa le accepte perpetuarea beneficiilor ce le-au dobandit acei indivizi in timpul perioadei de trista amintire, si sa se bucure de pe urmma lor, toti acei ce-au fost nedreptatiti de care statul roman in timpul acelorasi perioade de trista amintire, au dreptul, conf. legii 221 sa solicite despagubiri statului roman ca unic responsabil in ambele situatii.
domnule, asta este una dintre afirmatii si eu sunt de acord cu ea, vad ca pana la urma v-ati schimbat punctul de vedere si chiar ma intreb de ce... STATUL ROMAN FiiND CEVA ABSTRACT, nu? si atunci, si acum situatia este aceeasi, deci de ce s-a produs schimbarea?
Citeaza Raspunde
De la: 9am182556, la data 2010-03-05 16:38:46Ce suma credeti ca ar trebui ceruta pt. cei 3 ani de detentie ai tatalui meu? Cine stabileste suma si pe ce criterii? Toti cei cu perioade de detentie asemanatoare, primesc cam aceleasi sume?
raspuns mytcor:
....3 ani vechime-n grupa I de muncã , plus toate sporurile aferente ºi adãugarea cuantumului respectiv la pensia ce-i este în platã la mom. actual .
in speta respectiva n-am facut decat sa-mi exprim o opinie fata de speta respectiva si sa-mi expun parerea de cum as fi rezolvat acea situatie din punctul meu de vedere, pe acre mi-l mentin si-n prezent!
din pacate, dumneavoastra du intelegeti un principiu foarte simplu, : legea este lege, si unde-i lege nu-ncape tocmeala, evident daca si numai daca, acel respect fata de lege si supunerea fata de hotararile ce decurg din lege va sunt principii ce va guverneaza comportamentul in cadrul societatii.
Nu eu sunt acela ce a iniiat o astfel de lege(L221) nici n-am votat-o si nici n-am promulgat-o, daca aveti nemultumiri in ceea ce priveste aceasta Lege, aveti dreptul ca cetatean liber, intr-un stat de drept si democrat sa initiati o campanie de strangere de semnaturi(cateva sute de mii) care sa va sustine punctul de vedere si sa initiati o actiune legislativa cu scopul de-a modifica, sau anula art. sau parag. al. din L221sau chiar sa propuneti abrogarea sa in ansamblu. ok?
cred ca pe la mijloc este o confuzie, eu nu mi-am propus sa strang semnaturi si nici sa modific eu legea, doar imi exprim punctul de vedere, poate sunt altii care citesc si spun mai departe si uite asa poate noua lege, ca am inteles ca va fi modificata, va fi mai buna...
deci, repet mi-am exprimat punctul de vedere si n-am incalcat nici un principiu si nici nu am propus sa facem ceva ilegal, gen sa-i impuscam sau sa le spargem capetele, dar nici nu pot permite sa stau cu capul in nisip doar de teama de a nu fi facut comunist, securist si sa fiu partas la toate nedreptatile.. si asta este o forma de lupta, multa lume nu stie nimic de aceasta lege, totul se desfasoara muteste iar din ce am citi pe acel topic, despagubirile vor fi de zeci de miliarde si vor fi platite unor privilegiati de catre popor in timp ce adevaratii tortionari sunt bine merci la masa cu victimele, nu mai vorbesc ca victimele sau urmasii lor au fost la guvernare si s-au comportat ca si comunistii... atunci se pune problema, cat de morale sunt aceste despagubiri morale?...
|
Fosta membra 9am.ro
1670 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 15:57
V-am mai spus o data!
Un evreu sarac vine la rabin:
-Rabi! Imi mor gistele!
-Pune o fereastra la rasarit, sa intre mai multa lumina in cotetz!
Dupa o perioda de timp:
_Rabi! Iarasi imi mor gistele!
- Acum pune si usa spre rasarit, sa intre si mai multa lumina!
La scurt timp:
-Rabi! Toate gistele mi-au murit!
- Dragul meu! Eu mai am sfaturi, dar tu nu mai ai giste!
|
___gladlynelf_________
7 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 16:01
De la: 9am243736, la data 2011-03-11 15:56:06De la: ___gladlynelf_________, la data 2011-03-11 15:29:06De la: 9am243736, la data 2011-03-11 12:23:31De la: gladlynelf_, la data 2011-03-10 17:17:01De la: 9am243736, la data 2011-03-10 17:08:25De la: nastasemihail, la data 2011-03-10 16:47:57Cu cei de la pasopt ce facem?
Citeaza Raspunde
raspuns mytcor:
cred ca pe la mijloc este o confuzie, eu nu mi-am propus sa strang semnaturi si nici sa modific eu legea, doar imi exprim punctul de vedere, poate sunt altii care citesc si spun mai departe si uite asa poate noua lege, ca am inteles ca va fi modificata, va fi mai buna...
deci, repet mi-am exprimat punctul de vedere si n-am incalcat nici un principiu si nici nu am propus sa facem ceva ilegal, gen sa-i impuscam sau sa le spargem capetele, dar nici nu pot permite sa stau cu capul in nisip doar de teama de a nu fi facut comunist, securist si sa fiu partas la toate nedreptatile.. si asta este o forma de lupta, multa lume nu stie nimic de aceasta lege, totul se desfasoara muteste iar din ce am citi pe acel topic, despagubirile vor fi de zeci de miliarde si vor fi platite unor privilegiati de catre popor in timp ce adevaratii tortionari sunt bine merci la masa cu victimele, nu mai vorbesc ca victimele sau urmasii lor au fost la guvernare si s-au comportat ca si comunistii... atunci se pune problema, cat de morale sunt aceste despagubiri morale?...
 9am243736,Gabi, Black, Silver, Vanea, incerc sa ineleg motivatiile ce va mana pe voi in acesasta "batalie"surda si absurda si nu prea reusesc, poate-mi explicati voi, v-as ramane pe veci recunoscator pentru un asemenea gest, insa, daca o sa continuati a incerca sa-mi prezentati cine stie ce fel de motivatii de ordin sentimentalist calate pe informatiile profund subiective si-n foarte multe cazuri complet eronate pe care le culgeti din mass-media romaneasca.....atunci...
Din pacate, mass-media ne mai fiind de foarte multa vreme situta intr-o pozitie echidistanta fata de fortele politice, lipsita fiind in acelasi timp de acele calitati si atribute pe care voi continuati sa credeti ca le-ar avea, -cainele de paza a societatii civile, sau a patra putere in stat mustind de obiectivitate si onestitate-,insa, mass-mediei romaneasti i-au fost depreciate pana la disparitie acele calitati si atribute foarte de multa vreme, ) cum cred eu ca sunt cele pe care voi le invocati, in sustinerea acestei batali absurde.
Mai mult decat atat, stimabililor, din punctul meu de vedere mass-media romaneasca si-a pierdut pana si obligatia ei primordiala, educatia, educatia unor cat mai largi si diversificate multimi sociale, si-atunci, la ce bun sa folositi informatiile culese dintr-o astfel de mass-media, fie ea virtuala sau print, pentru a va forma diferite convingeri pe care apoi sa le aduceti ca argumente insustinerea afirmatiilor pe care le expuneti aici, au aceste argumente vreo valoare reala ? mira-m-as !
Politicienii, reprezentantii vostri legislativi, v-au intrebat vreo data sau v-au informat vreodata despre intentiile pe care le au atunci cand au generat vreo initiativa legislativa ?
Au fundamentat ei vreodata in fata electoratului,ce le-a oferit votul, emiterea vreunei hotarari guvernamentale, redactarea si emiterea unor norme metodologice aferente vreunei legi?
Au raspuns ei vreodata in fata cetatenilor statului roman, pentru erorile de guvernare, de legiferare, etc?
Au au consultat ei vreodata cetatenii statului roman, in legatura cu vreo decizie, majora si implicatii la nivel national,pe care au hotarat-o prin vot, generand mari dezechilibre macro : monetare, fiscalo-financiare, agricole,industriale, etc?
Gabi, Black, Silver, Vanea,o democratie lipsita de forta dreptului, nu poate asigura respectarea libertatilor fundamentale, nu poate asigura respectarea drepturilor si obligatiilor cetatenesti, acesti 2 piloni pe care se sprijina un stat civilizat, democratie-drept, reprezinta baza aliajului alchimic al tuturor normelor, scrise si nescrise, si strictul necesar evolutiei performante a unui stat de drept, liber si democrat, in care cetatenii beneficiaza in mod egal atat de drepturile si libertatile fundamentale ale omului , dar se supun si-n mod egal tuturor abligatiilor ce decurg dintr-un asemenea context.
Am sa va ofer un singur exemplu:
Atunci cand Romania a fost admisa ca stat cu drepturi depline in Uniunea Europeana, printre toate celelalte, a fost dclarat si-un stat cu "economie de piata functionala", si-acum va-ntreb: Are Romania o economie functionala de piata , conforma standardelor U.E.? daca nu, ce i.a deterinat pe raportorii U.E. sa concluzioneze astfel, ce a stat in spatele acestor decizii, dar mai ales ce scop au avut sa admita ca economia Ro este o ecnomie de piata functionala?
Si-acum ma-ntorc la problema politica si-a politicienilor romani, nu ma intereseaza daca T.Basescu sau D.Voiculescu au fost sau nu informatori ai securitatii ( nu si-n cazul in care ar fi fost informatori ai securitatii ca politie politica, sau in cazul in care acesti indivizi ar fi apartinut chiar structurilor de represiune, ofiteri, subofiteri etc) ma intereseaza daca acesti indivizi, si nu numai ei, ca oameni politici ce sau pretins, ocupand diferite functii de conducere in cadrul legislativ sau executiv, numiti sau alesi, prin politicile pe care le-au promovat si deciziile pe care le-au luat, au sporit sau nu confortul economico-social al tuturor cetatenilor statului roman, de la bebelusul din bratele unei mame si pana la pensionarul cel mai varstnic, de la acea persoana fizica autorizata ce presteaza cel mai derizoriu serviciu in favoarea cetateanului si pana la marile compani al caror actionariat este majoritar romanesc.
Pentru sb. acest aspect ar conta, in rest, sunt vorbe goale, iluzii , utopii....
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 16:02
|
9am243736
2704 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 16:23
De la: ___gladlynelf_________, la data 2011-03-11 16:01:41De la: 9am243736, la data 2011-03-11 15:56:06De la: ___gladlynelf_________, la data 2011-03-11 15:29:06De la: 9am243736, la data 2011-03-11 12:23:31De la: gladlynelf_, la data 2011-03-10 17:17:01De la: 9am243736, la data 2011-03-10 17:08:25De la: nastasemihail, la data 2011-03-10 16:47:57Cu cei de la pasopt ce facem?
Citeaza Raspunde
raspuns mytcor:
9am243736,Gabi, Black, Silver, Vanea, incerc sa ineleg motivatiile ce va mana pe voi in acesasta "batalie"surda si absurda si nu prea reusesc, poate-mi explicati voi, v-as ramane pe veci recunoscator pentru un asemenea gest, insa, daca o sa continuati a incerca sa-mi prezentati cine stie ce fel de motivatii de ordin sentimentalist calate pe informatiile profund subiective si-n foarte multe cazuri complet eronate pe care le culgeti din mass-media romaneasca.....atunci...
Din pacate, mass-media ne mai fiind de foarte multa vreme situta intr-o pozitie echidistanta fata de fortele politice, lipsita fiind in acelasi timp de acele calitati si atribute pe care voi continuati sa credeti ca le-ar avea, -cainele de paza a societatii civile, sau a patra putere in stat mustind de obiectivitate si onestitate-,insa, mass-mediei romaneasti i-au fost depreciate pana la disparitie acele calitati si atribute foarte de multa vreme, ) cum cred eu ca sunt cele pe care voi le invocati, in sustinerea acestei batali absurde.
Mai mult decat atat, stimabililor, din punctul meu de vedere mass-media romaneasca si-a pierdut pana si obligatia ei primordiala, educatia, educatia unor cat mai largi si diversificate multimi sociale, si-atunci, la ce bun sa folositi informatiile culese dintr-o astfel de mass-media, fie ea virtuala sau print, pentru a va forma diferite convingeri pe care apoi sa le aduceti ca argumente insustinerea afirmatiilor pe care le expuneti aici, au aceste argumente vreo valoare reala ? mira-m-as !
Politicienii, reprezentantii vostri legislativi, v-au intrebat vreo data sau v-au informat vreodata despre intentiile pe care le au atunci cand au generat vreo initiativa legislativa ?
Au fundamentat ei vreodata in fata electoratului,ce le-a oferit votul, emiterea vreunei hotarari guvernamentale, redactarea si emiterea unor norme metodologice aferente vreunei legi?
Au raspuns ei vreodata in fata cetatenilor statului roman, pentru erorile de guvernare, de legiferare, etc?
Au au consultat ei vreodata cetatenii statului roman, in legatura cu vreo decizie, majora si implicatii la nivel national,pe care au hotarat-o prin vot, generand mari dezechilibre macro : monetare, fiscalo-financiare, agricole,industriale, etc?
Gabi, Black, Silver, Vanea,o democratie lipsita de forta dreptului, nu poate asigura respectarea libertatilor fundamentale, nu poate asigura respectarea drepturilor si obligatiilor cetatenesti, acesti 2 piloni pe care se sprijina un stat civilizat, democratie-drept, reprezinta baza aliajului alchimic al tuturor normelor, scrise si nescrise, si strictul necesar evolutiei performante a unui stat de drept, liber si democrat, in care cetatenii beneficiaza in mod egal atat de drepturile si libertatile fundamentale ale omului , dar se supun si-n mod egal tuturor abligatiilor ce decurg dintr-un asemenea context.
Am sa va ofer un singur exemplu:
Atunci cand Romania a fost admisa ca stat cu drepturi depline in Uniunea Europeana, printre toate celelalte, a fost dclarat si-un stat cu "economie de piata functionala", si-acum va-ntreb: Are Romania o economie functionala de piata , conforma standardelor U.E.? daca nu, ce i.a deterinat pe raportorii U.E. sa concluzioneze astfel, ce a stat in spatele acestor decizii, dar mai ales ce scop au avut sa admita ca economia Ro este o ecnomie de piata functionala?
Si-acum ma-ntorc la problema politica si-a politicienilor romani, nu ma intereseaza daca T.Basescu sau D.Voiculescu au fost sau nu informatori ai securitatii ( nu si-n cazul in care ar fi fost informatori ai securitatii ca politie politica, sau in cazul in care acesti indivizi ar fi apartinut chiar structurilor de represiune, ofiteri, subofiteri etc) ma intereseaza daca acesti indivizi, si nu numai ei, ca oameni politici ce sau pretins, ocupand diferite functii de conducere in cadrul legislativ sau executiv, numiti sau alesi, prin politicile pe care le-au promovat si deciziile pe care le-au luat, au sporit sau nu confortul economico-social al tuturor cetatenilor statului roman, de la bebelusul din bratele unei mame si pana la pensionarul cel mai varstnic, de la acea persoana fizica autorizata ce presteaza cel mai derizoriu serviciu in favoarea cetateanului si pana la marile compani al caror actionariat este majoritar romanesc.
Pentru sb. acest aspect ar conta, in rest, sunt vorbe goale, iluzii , utopii....
patriciu, maretul om de afaceri, dupa ce a tras cateva miliarde de euro de la statul roman iese acum pe sticla si ne spune ce bine este in democratie, ce bine este in economia de piata, ce drepturi au castigat romanii dar nu stiu sa profite de ele, ce prost manager este statul dar in acelasi timp el a vandut rafinaria altui stat, am privatizat bogatiile subsolului altor state, ne-a propus o justitie privata, pe care fie vorba intre noi, nu va dura mult s-o avem si cred ca ar fi mai bine, nu am mai cheltui atat cu justitia si nici oameniii nu ar mai pierde timpul prin tribunale...
acum daca nu sunteti in romania nu inseamna ca noi nu putem avea principii sau nu putem fi informati, de altfel nimeni nu le stie pe toate, indiferent unde traieste, dar intotdeauna omul cand este un pic mai sus, prinde si un pic de aroganta...
am incercat sa o prindem si noi, odata cu intrarea in ue, de la care personal nu am asteptat nimic in afara de libertatea de miscare am sperat cu adevarat ca ue ne poate obliga sa aplicam legile, dar m-am inselat amarnic, in primul rand nu ne poate obliga iar armonizarea legilor noastre pe cele europene ne-a adus numai dezavantaje...unele legi sunt chiar tampite, si arata clar ca scopul lor a fost transformarea economiei noastre intr-o piata de desfacere si sa puna mana pe bogatiile noastre...
altii, mai smecheri, cand le spui ca actualul sistem face ca comunistii sa para pui pe langa mafiotii de astazi, zic ca tot noi suntem vinovati, ca nu am stiut sa votam , dar de 20 ani am votat tot ce se putea vota, dar cand partide istorice isi dau mana cu securistii si comunistii si fura cot la cot, atunci ce sperante sa mai ai? de la cine vine speranta? or avea dureri de spate sau de noada cei din occident ca o ducem noi rau? de ce? ca le facem economiile lor sa duduie? ca le spalam batraneii la fund sau ca femeile noastre sunt precum nucile, se coc in romania si se sparg la ei? nici vorba...
de ce ne certam aici? simplu, la trecerea timpului, ca nici dracu nu mai schimba sistemul actual, schimbarea daca va veni, va veni tot din occident, principiile socialiste castigand teren mai ales ca de cand capitalistii nu mai au adversar si de cand cu globalizarea si mondializarea, s-a scapat totul de sub control... un conflict mai lipseste acum ca sa se inceapa etatizarea in toate tarile, mult nu a lipsit, sistemul bancar fiind la un pas, numai orgoliul capitalistilor a facut ca bancile sa nu fie etatizate...
|
|
|