Info
x
Basescu
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 01:15
De la: camioneros70, la data 2010-04-11 23:27:44.... deci ca și un rezumat : Boc e de vină !!Eu zic să te mai trezești din beție și să mai pui și mătălica mâna pe un pahar cu apă rece. Nu de alta, dar alcoolul dăunează grav echilibrului mintal. Rezultatul se vede. Încă mai aștept de la tine detalii cu mersul reformei, realizările și neîmplinirile sale. Eu mai aștept, alții însă, niște băieți total absenți față de "imaginea" guvernării portocalii văzută de mine, Marin, Gabi și alții, s-au săturat și ei de incompetența "mărețului" Boc și cosmetizarea unor rapoarte ce nu descriau întrutotul în date, cifre și previziuni realiste evoluția economică a României în 2010. În România înțeleg, cosmetizăm ... stereograme, abureli, licitații, (ideea de ) reforma ... Ei uite că la nivelul CE ... ..................................................................................................................................... Premierul Emil Boc a fost atentionat de Comisia Europeana ca a trimis un raport "cosmetizat" oficialilor europeni cu privire la evolutia economica a Romaniei in 2010, omitand sa fie realist. Comisia Europeana atrage atentia ca o serie de tinte incluse in Programul de Convergenta al Romaniei pentru perioada 2009-2012, aprobat luni de guvern si trimis spre avizare la Bruxelles - precum somajul, inflatia sau deficitul bugetar, pentru 2010 - sunt mai degraba nerealiste, informeaza Evenimentul Zilei. Se pare ca premierul a scos mai multe pagini din raportul initial si a lasat in el previziuni mult mai optimiste decat ar fi cazul, iar oficialii europeni au tinut sa infraneze elanul de care a dat dovada. Programul trimis la Bruxelles este cu 12 pagini mai mic decat cel pe care l-a conceput initial Guvernul si nu include scenariul de risc prezentat in varitanta initiala, arata si Gandul. Desi in documentul trimis CE se precizeaza, la un moment dat, ca este posibil ca anul acesta cresterea economica sa fie cu un punct procentual sub cea pe care s-a fundamentat bugetul pe 2010, respectiv de doar 0,3% fata de 1,3% din PIB, tabelul in care se preciza ca somajul ar putea depasi 9%, fata de 7,3%, sau ca salariul mediu brut ar putea creste cu doar 2,7% in loc de 4,1%, a disparut. De altfel, Executivul a scos cu totul capitolul "Riscuri fiscale si bugetare", in care recunostea, initial, ca o mare parte din cresterea economica se bazeaza pe exporturi si ca, daca acestea nu cresc, economia romaneasca va bate pasul pe loc. Comisia Europeana a mai atras miercuri atentia ca Executivul de la Bucuresti nu a prezentat suficiente masuri concrete pentru incadrarea in obiectivele fiscale in 2011 si 2012, respectiv reducerea deficitului bugetar la sub 3% in 2012 si ca este posibil ca Romania sa aiba anul acesta un deficit bugetar mai mare de 5,9% din PIB, asa cum s-a angajat fata de FMI. Mai mult decat atat, Comisia sustine ca scenariul Guvernului in care Romania va avea o crestere economica de 1,3% din PIB anul acesta si de pana la 3,7% in 2012 pare bazat pe "presupuneri usor favorabile pentru 2010". ............................................................................................................................... Deci până și Evenimentul Zilei, ziar din trustul portocaliu, spune unele lucruri ce țin incompența stăpânilor .... "Maaamăăăăăăăăăăăă !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 04:00
De la: camioneros70, la data 2010-04-11 23:24:27De la: 9am178165, la data 2010-04-11 20:02:11De la: 9am049573, la data 2010-04-11 19:36:46Silviu, Esti un grosolan si un needucat de bubuie, e bine? Ar putea sa-ti fie rusine sa-ti mai arunci mizeriile pe topic, neobrazatule!!!!!!!!!!! Si nu ma apuc sa fac contract cu un service auto pana nu mi-am cumparat masina, se poate pricepe? Nu platesc impozit pe casa pana nu mi-am cumparat casa, pricepi logica?!!!!!!!!!!! Nu-mi fac asigurare pe locuinta pana nu mi-am cumparat locuinta!!!!!!!!!!!!!!!! Pana nu am sosele si autostrazi, nu montez radare, e o chestie de obraz, da` pot astepta asa ceva de la tine si de la ceilalti PD-L-isti!!!!!!!!!!! Iar vigneta se plateste doar pe autostrazi, da? |
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 08:38
De la: 9am126636, la data 2010-04-11 20:24:06 Silviule, tata, acum este prea tirziu pentru regrete. Daca prostii clasei s-au facut militieni si s-au orientat spre cariera militara nu e vina lor, ca o capacitate inelectuala asa ca tine s-a orientat spre inginerie. Dar uiti un aspect. Si in militie si in armata si in viata civila oamenii se diferentiaza prin competente, gradul de pregatire, aptitudini si ca in orice societate institutiile ca armata, biserica, sunt copii fidele ale acelei societati. Povestea ca poporul crede in biserica si armata este o minciuna. Si daca apevistii astia ar lua pensii mai mici, tot nu te-ar incalzi. Ma mir ca la gradul dumitale de inteligenta nu te-ai orientat la tinerete spre o cariera militara, spre exeplu, inginer militar si atunci ai fi avut in subordine pe prostii clasei cu care trebuia sa faci pregatire, ca asa te punea tovarasa, mai ales in caltate de premiantul clasei. Fiecare isi alege drumul in viata asa cum simte el si functie de imprejurari. Si inca nu se stie cind va suna goarna, crezi ca daca suntem sub umbrela NATO treaba este rezolvata? Aparentele inseala. Si daca esti un democrat autentic fa si tu diferentiere intre oameni si nu te lasa dus de val, gindeste cu mintea ta, ca revolutionari din astia ca Boc a mai vazut tara asta si vorba aceea, dulce ca mierea este glontul patriei. Asa este militarule. N-am cum sa te combat pe tine ca persona. Poate ca m-as fi putut face inginer militar, cine stie, mult m-as fi putut face. Ti-as putea spune acelasi lucru, su tu te-ai fi putut face altceva, mai ales ca vad, din ce scri, ca esti baiat inteligent. Nu mi-au placut textele cu eroismul si meritele nemaipomenite ale militarilor. De aici a plecat eseul meu. Toti, din toate meseriile, mai la batranete, nu stiu cum se face, au asa niste texte din care rezulta ce merituasi sunt sau, mai bine zis, au fost ei la viata lor. Si cum ar trebui sa le multumeasca societatea prin pensii, calatorii gratuite, medicamente gratuite si altele asemenea, toate gratuite. O regula de-a lui Murphy spune ca orice lucru gratuit se plateste foarte scump ... Dupa ce batranii (ca si noi, de altminteri ... cei care nu suntem tocmai batrani, dar nici mult nu mai avem) au lasat mostenire o tara, fara sosele, autostrazi, mentalitati sanatoase, scoli cum trebuie, spitale bine organizate ... si cate altele, nu s-au implicat cu responsabilitate in asezarea pe baze sanatoase a societatii in ansamblul ei, acum tipa ca mor de foame, de boli. Dupa ce au iesit la pensie incepand de la 40, 45, sau 50 de ani, acum sunt de acord cu marirea varstei de pensionare a copiilor lor, a celorlalti.... Statistic vorbind, batranii voteaza PSD ... Si PSD, a guvernat tara asta, chiar si cand nu se afla la putere, (cum a fost in perioada 2006-2008 cu PNL minoritar) de 20 de ani. Iar acum pensionarii nu se duc la saracul si cinstitul Iliescu sa-l intrebe nimic. Au de furca cu BOC. Toti au un razboi cu Boc. Nu mai intereseaza pe nimeni ce a fost, cine i-a adus cu adevarat in halul in care sunt. Toti vor bani, cat mai multi bani. Acum, tocmai acum cand nu mai sunt bani si se vad mai clar faptele celor de dinainte care nu s-au ocupat de nici una din problemele lor, ale cetatenilor. Primaria din Tg Mures a pus sechestru pe conturile celor care nu si-au platit taxele locale, pe vreo cateva zeci de mii de persoane... NIMENI, dar absolut nimeni din media, n-a aplaudat aceasta masura, absolut corecta, care ar fi trebuit luata din 90. Toti nenorocitii din presa, manati de acelasi populism cretin de care sufera politicienii de pe toate meridianele, au prezentat masura ca pe o dovada de rapacitate a guvernului, ca pe ceva rau. De ce ? De ce unii sa plateasca si altii nu ? De unde bani pentru una sau pentru alta ? De la cine ? De la mereu aceeasi ? Din ce in ce mai putini ? Mai scrie unul pe aici ca treaba cu radarele nu e facuta decat pentru ca "bietul cetatean" sa fie jumulit prin amenzi ... Nu zau ? Ca in loc sa se asfalteze s-au cumparat radare nedetectabile ... Ai, lasa-ma ... nu ma inebunii. Pai daca pe drumuri cu gropi se merge in mod cretin, dara-mi-te pe o sosea buna. Mortii din trafic nu va spun nimic ? Circul cu masina zilnic, chiar in acest sfarsit de saptamana am facut 1000 km. Cu viteza legala. Si n-am primit nici o amenda. Si am si vignieta si verificare tehnica, port centura, respect regulile, am asigurare, tot ce trebuie ... De ce sa ma supar ? De ce sa iau pozitie ? In favoarea cui ? A celor care nu platesc, asa cum fac eu ? De ce as face-o ? Ca sa zica unii si alti, care au mereu ceva de spus, ca sunt baiat bun ? Nu s-a plictisit lumea de "baieti buni". Povestea cu actiunea politiei dureaza, ca la noi, doar trei zile... din pacate. De ce ? Pentru simplul motiv ca masinile politiei nu mai au benzina sa iasa la panda ... Eu, chiar daca or sa ma injure multi zmei ai volanului, sunt pentru montarea de camere pe toate strazile, ca in Marea Britanie. Poate asa le ies fumurile din cap celor care cred ca le-a cumparat ma-sa sosea.... Si pentru schimbarea legislatiei in sensul imposibilitatii contestarii probelor video in materie de circulatie unde lucrurile sunt clare de tot. nu stiu daca ati observat la ca noi s-a creat o moda in a se contesta totul. S-a trecut prosteste de la o autoritate de tip ceausist, la una vecina cu anarhia, in care toata lumea contesta cate ceva, mai bine zis, orice. Noi nu avem o valoare impartasita unanim, o valoare cu care sa fim de acord toti. Dar nici una. Orice subiect s-ar aduce in discutie, apar foarte multi sa spuna ca nu e asa, sau ca este de discutat. Si, uite asa, se tot discuta si nu se face nimic, iar cand se face, iese prost din cauza "amendamentelor". Dupa care, absolut toti, urla ca e rau, ca nu trebuia asa, ca trebuia altfel, ca totul trebuie luat de la capat. Si suntem unde suntem ... Pe forumul de fata, ca exemplu, mai nimeni nu pare sa priceapa ca Basescu este presedinte, ca s-a terminat de mult campania electorala, ca asta este, gata, s-a terminat povestea Basescu ... S-a ajuns la 500 si ceva de pagini in care se poate citi acelasi lucru, scris neobosit, de catre aceiasi protagonisti, printre care ma numar si eu ... Pentru ce atata efort ? N-ar fi mai bine sa-l utilizam in alte scopuri ? Comentariile mele au convins pe cineva ? Nu dintre cei pro ... Dintre ceilalti ? Vazand ce posteaza Vanea, Dorinel si alti cativa, cred ca nu. E doar o supapa. A neputintei. Si ceva din pricipiul "Calomniaza, calomniaza, ca tot ramane ceva ..." Cine accepta pricipiile democratiei, a voitei poporului, trebuie sa-l accepte si pe Basescu asa cum este el, cu pacatele si calitatile lui. Si sa se mai gandesca si la ce ar fi fost daca n-ar fi iesit el. Ce s-ar fi intamplat cu noi daca ar fi fost alde Voicu si Vanghelie, personaje cheie in statul roman ? Sanatate tuturor. Multumesc celor care ma incurajeaza in plan personal si care sunt alaturi de mine. Doamne Ajuta !
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 08:46
De la: 9am178165, la data 2010-04-12 04:00:03De la: camioneros70, la data 2010-04-11 23:24:27De la: 9am178165, la data 2010-04-11 20:02:11De la: 9am049573, la data 2010-04-11 19:36:46Silviu, |
|
9am049573 976 mesaje Membru din: 11/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:36
SIlviu,
Nu ai raspuns inca la intrebarea pusa. De aceea iti mai pun una ( topicul este despre "basescu"): De ce l-ai votat pe base daca stiai ca el l-a pus sef al armatei pe badalan (acum deputat pdl) care comanda unitatea din arad in fata careia au murit oameni nevinovati in decembrie 1989? Am facut referire la postarea ta cu radarele lui blaga pentru ati reaminti ca le infloresti pe ici pe colo. Iti reamintesti ca au fost puse in circulatie abia dupa 2 saptamini dupa ce tu proslaveai guvernul boc. La fel ai facut si in "eseul despre experienta ta cu militarii". Ca unul care am trait si inainte de 1989 am surprins mici neadevaruri in "eseul" tau (din cele relatate de tine nu reiese ca ai fost TR-ist; imi amintesc ca la anumite scoli si facultati militare sau ale MAI, inainte de 1989, era concurenta ca la facultatile de medicina asa ca pica partea ca nu dadeau examen; in acea perioada la care faci referire erau trimisi la canal ofiterii care nu erau "acceptabili" din punct de vedere politic; primelele de zeci de mii de lei sunt o alta infloritura etc). De ce un om cu virsta de peste 50 de ani minjeste usor adevarul cu nuantele care ii convin? De ce tii prelegeri despre moralitate cind faci "bou" pe concetatenii tai care alege sa fie militari si jura "sa apere tara chiar cu pretul vietii"? Nici eu nu sunt de acord cu demersurile mascate referitoare la pensii (si nici cu solutiile gasite de guvernul boc), de aici si prima mea intrebare pentru tine, dar nu pot sa le vorbesc asa cum o faci tu. Raporteaza abuz de limbaj
Abatele:Cum poate fi controlată o populație? Rim: În primul rând prin forță.
Abatele: Cînd frații mei înaintași au fost puși în situația de a controla o lume s-au gindit prima dată la religie. Rim: Mai există și politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populație.Abatele: Desigur. Numai că e o unealtă nesigură. Rim: Un popor mai poate fi condus și prin acțiuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar să spun că înrobirea omului față de valorile materiale este indiscutabil superioară celei obținute prin religie.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:00
De la: 9am178165, la data 2010-04-12 04:00:03De la: camioneros70, la data 2010-04-11 23:24:27De la: 9am178165, la data 2010-04-11 20:02:11De la: 9am049573, la data 2010-04-11 19:36:46Silviu, Sunt cum vreau căci , în sfârșit, mă simt liber în țara mea !!! Hai să-ți explic deontoloaga lu' tata , de ce plătești tu rovigneta : facem parte din U.E. !! Facem parte dintr-o rețea de drumuri europene , care sunt subvenționate (infrastructura , reparațiile sau extinderea) din bani ai statului ! Stat care la rândul lui primește cotă parte de la Uniune ! Dacă nu ar fi impusă în România , Uniunea ar avea ceva de comentat împotriva noastră... Iar , măi inteligență crasă , fix din cauza lui Boc și a lui Băsescu , nu ai tu șosele de mare viteză ... Noroc cu tine și cu Budea , că altfel noi nu știam cine eswte de vină de nivelul execrabil de viață ... pe care o duci !! Fâs ! |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:21
De la: Dorinel, la data 2010-04-12 01:15:05De la: camioneros70, la data 2010-04-11 23:27:44.... deci ca și un rezumat : Boc e de vină !!Eu zic să te mai trezești din beție și să mai pui și mătălica mâna pe un pahar cu apă rece. Nu de alta, dar alcoolul dăunează grav echilibrului mintal. Rezultatul se vede. Iar ai venit cu miloaga băi Dorinele ??? Ce vrei să demonstrezi prin postările tale de trei lei , nu știu !! Criza economică mondială ție nu-ți spune nimic ??? O ții langa cu Guvernul Boc , asta și pe topicul "Băsescu" , unde vrei cu tot dinadinsul să ne "explici" cât de frustrată-ți este viața !! Eu tot la părerea mea rămân , Guvernul ăsta de-l critici tu , că ți-e la îndemână(altceva nu ști) , a avut meritul istoric de a prelua țara asta bântuită de corupție și jaf , a avut CURAJUL (o virtute ce ție îți este enigmatică) asumării tuturor riscurilor !! Inclusiv riscul de a clalca pe o perioadă grea , d.p.d.v. financiar !! Economiile lumii sunt blocate din cauza lipsei de bani lichizi , o virtute a bancherilor din toată lumea , ce vor să demonstreze cu vârf și-ndesat , cine e șeful...Vor să digitalizeze viața ta de zi cu zi , așa fel încât să nu poți să mai faci o mișcare , fără știrea lor !! Dar pe tine te arde de Boc sau Băsescu ... Ești praf ! Nu că aici îți spun un lucru nou ! Tu praf ești din Decembrie !!! Tu comentează-n continuare , în stilu-ți caracteristic , că e bine !! Poți să și plângi când scri căci și plânsul eliberează !!! Eu , mai demult , ți-am cumpărat găletușe și grebluță !! Nu de alta , dar să nu te plictisești în groapa de gu.... ăstaaa , de nisip ... în care zaci !! Bubui de inteligență maximă !! Nu știu de ce te mai agiți cu noi pe-aici !!Nu ne meriți!! PS. Cu suc de lămâie ai încercat ??? Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am126636 389 mesaje Membru din: 31/08/2009 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:48
Si daca ar fi numai atit. De multe ori ma gindesc unde ar fi fost situata tarisoara asta daca istoria ar fi fost alta, daca nu am fi avut schimbarea de regim dupa 45. As aminti americanilor si englezilor ca de fapt Romania a ajuns in situatia de tara ocupata datorita politicii lor. Am fost sacrificati impreuna cu celelalte foste republici pentru linistea lor. Americanii dupa ce au impartit impreuna cu sovieticii elita oamenilor de stiinta germani ne-au last de izbeliste, Germania era infrinta si divizata. Si asa pe plan local a inceput prigoana, toate valorile autentice au fost trecute la index, s-a ascuns istoria adevarata si ni s-a turnat in suflete ura fata de reprezentantii vechii orinduiri, au fost exterminati prin lagare si inchisori cei care ar fi trebuit de fapt sa formeze noile generatii in spiritul respectului fata de inaintasi si fata de om. Declinul poporului a inceput de atunci. Toti eram egali, toi trebuiau sa promoveze clasa, se faurea omul de tip nou (notiune preluata tot din ideologia nazista, de fapt toate principiile propagandei au fost copiate de la altii).
Frica si teroarea au fost motorul care i-a impins pe oameni de la spate, nu convingerile sanatoase crestinesti si respectul fata de semeni. Romania devenise un lagar de munca fortata, oamenii au trebuit sa se adapteze, trebuiau sa traiasca intr-o realitate deformata. Asa am devenit o masa de manevra de manipulati, cei care s-au insurubat in fruntea tarii acum cunosc foarte bine aceasta servitute, au fost instruiti in arta disimularii si manipularii la inalte scoli de partid din epoca de aur. Mirosul banilor, dragostea de putere, lacomia, lipsa simtului masurii.. au dus societatea romaneasca in stadiul actual. Suntem dezbinati, suntem mintiti singura scapare este intoarcerea spre Dumnezeu a tuturor romanilor inclusiv a clasei politice. Daca puternicii zilei ar iesi in fata natiunii si ar spune "bai fratilor suntem in rahat pina la git, trebuie sa schimbam macazul" Ce credeti ca s-ar intimpla? Ar apare un nou topic pentru discutii |
|
|
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:53
De la: 9am049573, la data 2010-04-12 09:36:40SIlviu, "De ce l-ai votat pe base daca stiai ca el l-a pus sef al armatei pe badalan (acum deputat pdl) care comanda unitatea din arad in fata careia au murit oameni nevinovati in decembrie 1989?" Nu am dosar cu Badalan, pe multi i-a pus sefi, treaba lui de ce, nu e treaba mea, eu l-am votat nu din cauza lui neaparat ci a lui Geoana si a lui Crin. Dintre ei trei, mi s-a parut cel mai bun, asa cum e el. Lamurit ? Si nu trebuie sa explic nimanui de ce votez cum cred de cuviinta la un moment dat, dar daca m-ai intrebat, nu e nici un deranj... "De ce tii prelegeri despre moralitate cind faci "bou" pe concetatenii tai care alege sa fie militari si jura "sa apere tara chiar cu pretul vietii"?" Si eu fac parte dintre "boii" care au jurat sa-si apere tara chiar cu pretul vietii. Sunt cel dintai "bou". Multumit ? Dar nu-mi plateste nimeni pensie pentru asta si nici nu ma pensionez la 40 de ani pentru ca mi s-a desfiintat unitatea ... Si daca e un conflict armat o sa fiu trimis sa mor printre primii, dupa ce i-am platit o viata pe niste "eroi" ca sa faca treaba asta. Ei o sa fie in spatele frontului sa elaboreze "strategii" .... Despre treaba cu radarele lui Blaga, n-am prea inteles unde sunt infloriturile, dar se poate sa fi lucrat cu metafore, ghilimele nepuse, paranteze asemenea si matale nefiind obisnuit cu chestii d-astea, ai luat-o stricto-senso. Sa fi sanatos. Eu mi-am dat cu parerea despre treaba cu militarii si pensiile lor, ca omul. Nu trebuie sa fie ca mine, neaparat si nici nu detin eu vreun adevar absolut. Sunt atatia altii. Dar matale, in loc sa-ti dai cu parerea, ca mine, cum o fi, buna-rea, ma iei pe mine la "analizat". De parca ar fi vreo mare scofala. Dar nu spui ce crezi matale despre chestiunea in discutie. Mai degraba mi-a placut postul de bun-simt al militarului care isi apara punctul de vedere, decat asta al matale, plin de venin. Pe post de cenzor. In fine, nu m-ai impresionat cu nimic din ce postezi asa ca n-o sa te mai bag in seama. N-am auzit nici o parere de doamne-ajuta din partea ta, doar "replici", asa ca .... "dar nu pot sa le vorbesc asa cum o faci tu" O spui ca si cum nu te-as lasa eu ... Vorbeste-le nene, cine te opreste. Nu inteleg de ce n-ar trebui s-o faca altii ? Ca asa crezi tu ? Sa fi sanatos !
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
9am049573 976 mesaje Membru din: 11/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:04
nu vorbesc celorlati din jur asa cum le vorbesti tu uneori si cum le vorbeai inainte de 6 decembrie 2009, pentru ca nu vreau ca tu sa "vezi peste tot numai manelisti si tampiti", dupa cum ai postat cu o pagina inainte.
cred in exemplul personal (alt motiv pentru care mi-e sila de base... nu "ura" nu "venin"), in fapte si nu in vorbe. Raporteaza abuz de limbaj
Abatele:Cum poate fi controlată o populație? Rim: În primul rând prin forță.
Abatele: Cînd frații mei înaintași au fost puși în situația de a controla o lume s-au gindit prima dată la religie. Rim: Mai există și politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populație.Abatele: Desigur. Numai că e o unealtă nesigură. Rim: Un popor mai poate fi condus și prin acțiuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar să spun că înrobirea omului față de valorile materiale este indiscutabil superioară celei obținute prin religie.
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:13
De la: camioneros70, la data 2010-04-12 10:21:53Ca de obicei ești pe lângă subiect. Felicitări. PS. Acum ai dat-o cu conspirațile "elitei " financiare ... Deci de asta ne merge nouă prost ! Ne-au pus băieții gând rău și vor să ne "digitalizeze" ....
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:20
De la: 9am126636, la data 2010-04-12 10:48:23 Si daca ar fi numai atit. De multe ori ma gindesc unde ar fi fost situata tarisoara asta daca istoria ar fi fost alta, daca nu am fi avut schimbarea de regim dupa 45. As aminti americanilor si englezilor ca de fapt Romania a ajuns in situatia de tara ocupata datorita politicii lor. Am fost sacrificati impreuna cu celelalte foste republici pentru linistea lor. Americanii dupa ce au impartit impreuna cu sovieticii elita oamenilor de stiinta germani ne-au last de izbeliste, Germania era infrinta si divizata. Si asa pe plan local a inceput prigoana, toate valorile autentice au fost trecute la index, s-a ascuns istoria adevarata si ni s-a turnat in suflete ura fata de reprezentantii vechii orinduiri, au fost exterminati prin lagare si inchisori cei care ar fi trebuit de fapt sa formeze noile generatii in spiritul respectului fata de inaintasi si fata de om. Declinul poporului a inceput de atunci. Toti eram egali, toi trebuiau sa promoveze clasa, se faurea omul de tip nou (notiune preluata tot din ideologia nazista, de fapt toate principiile propagandei au fost copiate de la altii). Uite, aici imi placi. Esti un tip inteligent si, nu stiu de ce, mi se pare ca nu esti un fost militar. Chiar mi-ar placea sa continui ideea si sa ne spui "ce-ar fi fost daca ...." nu iesea Basescu presedinte in opinia ta. Poate asa se va mai iesi din pritoceala asta vesnica. Dar Vanea, Dorinel, Gabi, si altii din tabara lor, ar fi dispusi sa se straduiasca sa ne spuna ce cred ei ca s-ar fi intamplat daca ar fi iesit Geoana presedinte ? Noi romanii suntem, in general, niste iresponsabili. Mai bine zis, fiecare dintre noi doreste ca, daca trebuie raspuns pentru ceva, atunci sa raspunda intotdeauna ceilalti, numai eu nu. Cand e de vina cineva pentru orice, este de vina altcineva, eu nu ! Cam asta crede fiecare roman. Daca suntem unde suntem, toata lumea este nemultumita, dar nimeni nu este vinovat. Nimeni nu are nici cea mai mica responsabilitate. Ba, tocmai cei responsabili, vin si lanseaza ideea, pentru a scapa de responsabilitati, cum ca "toti suntem de vina" pentru ce s-a intamplat intr-o privinta sau alta. Si se gasesc destui care sa preia aceasta miciuna si sa-i dea un aer de veridicitate, sprijinindu-i in acest mod, tocmai pe vinovati. Guvernul Boc pare sa fie vinovat pentru orice, astazi. Nimeni nu pare sa-si mai aduca aminte, spre exemplu, cine i-a chemat pe mineri la Bucuresti ca sa-i ciomageasca pe toti cei care erau impotriva lui Iliescu. Dar multi "isi amintesc" cine era ministrul transporturilor (si anume, Basescu) si pretind ca mineriada nu s-ar fi intamplat daca Basescu nu le-ar fi pus trenurile la dispozitie (in opinia lor, pentru ca alde Cozma, daca ne amintim bine, a ocupat trenurile cu minerii lui fara nici o jena, si n-avea el nevoie de nici o aprobare a vreunui ministru oricum l-ar fi chemat) .... Daca n-avem autostrazi, e de vina Boc, bineinteles, daca sunt gropi, astea de azi sunt mult mai groaznice decat alea prin care dam de zeci de ani si, evident, tot Boc e de vina ... Nimeni nu mai pronunta cuvantul Tariceanu si nu se mai intreaba unde s-au dus banii cand era crestere economica si economia duduia ... Atunci nu erau gropi ... Din cauza duduitului economiei nu se vedeau gropile, probabil. Si nici absenta autostrazilor. Ca astazi se achita notele de plata pentru contractele geniale gen Bechtel, facute de protejatul nr.1 al Parlamentului, monseur Nastase, nu mai pomeneste nimeni, e de vina tot Boc si Berceanu ... Ca in spitale nu sunt bani pentru medicamente, e de vina tot Boc, de parca pacientii nu veneau cu de toate de acasa si pe vremea lui Nicolaescu si a lui Nastase. Si tot asa. M-am plictisit de placa asta cu Boc. Voi nu ? Sau e hit si va place atat de mult ca nu va puteti lipsi de ea ?
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:21
Silviu , părerea mea despre situația grea în care te afli tu ,o ști , eu vă doresc sănătate și putere de luptă în continuare , dar am totuși o rugăminte la tine :
După cum , demult ai observat , aici postează 3 provocatori în mod constant :ăla cu poză lui Bill Murray , Dorinel și cifra aia de se crede inventatoarea apei !! Eu sunt adeptul datului peste nas !! Dar nu detaliez și nu comentez în stil academic , pentru că "interlocutorii" ăștia nu merită efortul !! Postăm !! Atât !! Ce mai contează pregătirea ?? Fiecare , presupun eu își asumă postarea !! Reacțiile la postările fiecăruia dintre noi , ar trebui să fie pe măsură !! Lasă-i să zacă în neanturile lor !! Nu tu , nimeni nu-i mai poate salva pe acești deontologi de iarbă verde... Unii , chiar dacă au o școală superioară ca și "educație" , mare brânză nu poți să scoți de la ei !! Au trecut prin viață , prin școli , ca gâsca prin apă : Nula !! Superficialitatea în gândirea de gâscă de care dau dovadă , nu prea merită mare agitație !! Ai văzut exemplul Vanea . Îi dai peste nas de nu mai are argumente , devine vulgar ! Eu pac i-o trag !! Că asta merită , nu că am ceva cu el !! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:24
De la: 9am049573, la data 2010-04-12 11:04:30nu vorbesc celorlati din jur asa cum le vorbesti tu uneori si cum le vorbeai inainte de 6 decembrie 2009, pentru ca nu vreau ca tu sa "vezi peste tot numai manelisti si tampiti", dupa cum ai postat cu o pagina inainte. Sa inteleg ca am facut un abuz pentru ca nu exista de fapt manelisti si tampiti. Se poate. Eu te intrebam de ce nu iti spui parerea despre ceva si te legi de cuvintele altora, indiferent care ar fi acelea. Dar o ti pe a ta. Sau nu esti in stare sa intelegi. Sau este modul tau de a fi. Foarte bine. Sa fi sanatos. Cu tine nu se poate dialoga despre ceva, pentru ca nu ne spui "ceva". Adio ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:26
De la: Dorinel, la data 2010-04-12 11:13:05De la: camioneros70, la data 2010-04-12 10:21:53Ca de obicei ești pe lângă subiect. Felicitări. Ești prezent ??? Credeam că iar ți-ai șters contul !! Tocmai îmi plângeam în pumn.... Zât ...Nu prea știu cum să zic la pisici , scuză-mă !! Tot zât îmi iese !!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:29
De la: camioneros70, la data 2010-04-12 11:21:39Silviu , părerea mea despre situația grea în care te afli tu ,o ști , eu vă doresc sănătate și putere de luptă în continuare , dar am totuși o rugăminte la tine : Stiu, multumesc. Da-le peste bot, nu-i ierta, ca nici ei nu stau pe ganduri. Nici nu par sa aiba ganduri. Mi-a ramas un rest. Am facut armata un an si cinci luni pentru ca n-am intrat la facultate decat dupa armata. Eram eu premiant la generala, dar in liceu m-am cam prostit. Si mai si fumam in wc ca Basescu.... Ete, d-aia l-am votat, am un punct comun cu el, chiar daca nu fumam in acelsi wc si nici in acelasi liceu ... Am devenit inteligent mult mai tarziu, peste ani, cam cand mi-am dat seama cat sunt de prost ... A mai ajuns cineva la nivelul acesta ? Sau da mereu restart joc ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:38
De la: 9am126636, la data 2010-04-10 20:22:21 Dupa cite inteleg, din obiectiile prezentate se desprinde concluzia ca armata ar fi trebuit sa preia friiele puterii atunci in 89 si eventual sa se fi instituit si legea martiala..etc Si ce vreti sa faca armata? ...nu mă străduiesc să-i răspund militarului de carieră, nu pre-nțelege el multe, dar ceea ce reușeșete să concluzioneze, concluziționează total anapoda. ...n-am să-i transmit decât un mesaj simplu , interogativ... -Domnule militar de carieră, actualmente rezervist, îmi puteți evidenția pasajul din textul precedent, pe care l-am postat, din care ați concluzionat că ; " după Dec."89, armata ar fi trebuit să ia puterea-n statul Ro ?... _Domnule militar de carieră, după Dec."89, cadrele militare au fost lipsite de-acel simț civic necesar unui cetățean onest ?...sau militarii de carieră, n-au fost inzestrați cu-așa ceva...ei au fost lipsiți de familie,rude, prieteni, ce și-au pierdut locurile de muncă în urma devalizării economiei românești ?... _Domnule militar de carieră, majoritatea militarilor pensionari, primesc o pensie cuprinsă între 1,500-3,000 lei, și , nu cred că ar fi vreo problemă, numai că pensiile celor ce ating cuantumuri cuprinse între 3,000 și 30,000 de lei, le apără Benone Neagoe pe la Realitatea .Net. -Domnule militar de carieră, îmi puteți enumera câteva fapte de vitejie ostășească ale acestui reporter militar al TVR 1 (Benone Neagoe) de pe timpul socialismului multelateral dezvoltat, sau al oricărui militar de carieră, de pe timpul respectiv ?...sau ... -Domnule militar de carieră, știați că pe timpul în care armata era obligatorie, cheltuielile statului Ro. erau mai mici iar acum pe timpul unui corp de armată profesionist , cheltuielile statului Ro. s-au triplat , cel puțin?... -Domnule militar de carieră, despre industria militară a statului Ro. mai știți ceva?...mai există așa ceva-n Ro ?...mai produce ceva ?... -Domnule militar de carieră, acele misiuni la care participă astăzi acel corp de armată profesionist în Irak sau Afganistan, sunt plătite militarilor în valută și-n țara le sunt acordate familiilor lor, asistență financiară, opțiunea de a îndeplini o astfel de misiune în cadrul operațiunilor OTAN, este voluntară , așa-i ?...dar îmi puteși spune și cam care-ar fi cuantumul unei șpăgi, pentru a fi admis ca militar profesionist de-a face parte dintr-o asemenea misiune?... -Domnule militar de carieră, salariul pe care l-ați primit pe timpul cât ați fost activ profesional nu se impozita ?...dacă da, ...atunci unde sunt acele sume, cine le-a administrat ?... ...Domnule militar de carieră, nu pricepi că visteria Ro. a fost devalizată ?...nu pricepi că pensiile , salariile bugetarilor, alocațiile pt. copii, se plătesc din împrumuturile contactate de guvern la FMI și de pe piața externă de capital? ...Domnule militar de carieră, dumneata nu pricepi că bugetul consolidat al statului Ro se formează în proporție de 70% din taxe și impozite plătite de cetățenii români, iar în celelalte 30 de procente, cu toate că economia privată ocupă 80% din sectorul economic Ro. contribuie la cele 30 de procente într-o proporție denumai 17-20% ?... ...Domnule militar de carieră, jucăriile sunt deteriorate rău de tot , nu mai funcțiomnează, gata, stop joc !...acum realitățile contează, iar efectele pe care astăzi le observați, sunt consecințele cazualităților intervalului "90-"96, atunci s-a devalizat statul Ro. dpdv. financiar economic, ați deschis portile tuturor comercianților turci și arabi, ce au sosit ăn Ro. având câteva sute de $ (dollari) și-au plecat milionari în ( euro), v-ați cărat rulmenții cu geanta la 'stambul, și-ați sosit în Ro. cu gablonțuri, ați demontat și vândut la fier vechi intreprindere după intreprindere, ramură industrială după ramură industrială și-ați construit mii de palate cu turnulețe, ați distrus agricultura și sistemele de irigații, iar acum importați hrană în proporție de peste 80%,...invățământul și cercetarea Ro. sund în colaps, sis. de sănătate deasemenea, despre justiție, nici măcar nu-ndrăznesc a evidenția vre-o situație,...etc, etc, ..domnule militar de carieră. |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 12:17
MESAJ CATRE BASESCU:
Sa nu carecumva sa indraznesti sa-ti cumperi vreo aeronava prezidentiala performanta, PENTRU CA NU O MERITI, sa-ti fie foarte clar!!!!!!!!!! Meriti pe deplin sa folosesti pe post de aeronava prezidentiala un jaf de F 16, din cele pe care le-ai cumparat la second hand pentru pilotii militari romani!!!!!!!!! Meriti sa zbori si tu ca si pilotii romani cu morcovul in posterior fara sa stii clipa cand te vei prabusi!!!!!!!!!! Daca vei avea obisnuita ta obraznicie si iti vei cumpara pentru augustul tau posterior o aeronava ultraperformanta, deci daca pentru tine nelegitimule vor fi bani si pentru aviatia romana nu, atunci sa stii CA MERITI SA FII SCUIPAT IN OCHI PENTRU CAINOSENIA SI RAUTATEA TA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 12:40
De la: camioneros70, la data 2010-04-12 11:26:58Deci ... cum e elita financiară ?De la: Dorinel, la data 2010-04-12 11:13:05De la: camioneros70, la data 2010-04-12 10:21:53Ca de obicei ești pe lângă subiect. Felicitări.
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:16
De la: 9am178165, la data 2010-04-12 12:17:09MESAJ CATRE BASESCU: ...Medicinisto, ce-i cu-acest infantilism ?...Polonia tot F16 a cumpărat. ...iar Ceaușescu nu deținea ca aeronavă prezidențială un TUPOLEV, ci un Boeing 447, cred că avea instalate și contramăsuri anti rachetă. .. un pahar cu apă și- un calmant te rog , atlfel o să-ți deteriorezi psihicul , și-ar fi păcat !.. .Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am185640 14 mesaje Membru din: 12/04/2010 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:52
Vezi mai mytcor ,ce inseamna sa fii menajer pupincurist,vezi totul cu partinitate !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:59
De la: 9am185640, la data 2010-04-12 13:52:34Vezi mai mytcor ,ce inseamna sa fii menajer pupincurist,vezi totul cu partinitate ! 9am185640 Avatarul lui 9am185640 10 mesaje Membru din: 12/04/2010 Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:30 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:08
De la: mytcor, la data 2010-04-12 13:16:28De la: 9am178165, la data 2010-04-12 12:17:09MESAJ CATRE BASESCU: Da, Polonia tot F 16 a cumparat, numai ca NOI-NOUTE CU ZERO ORE DE ZBOR, care nu au trebuit retehnologizate, si sa nu uitam ca o parte din piese au fost fabricate chiar in Polonia. Si pe langa toate acestea, au mai obtinut de la producatori si facilitati de productie. Prin urmare, cat de prost a putut pare la Bruxelles, CSAT-ul romanesc, care a cumparat F16 cu zeci de mii de ore de zbor, niste carcase nenorocite, pe care trebuie pusa tehnologie foarte scumpa!!!!!!!!!!!!!!! De ce n-am cumparat competentule, Eurofighter Typhoon, numai 10 avioane, dar noi-noute?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uite astea sunt intrebari la care merita sa postezi un raspuns, nu prostii inutile. Iar Ceausescu, pentru cultura ta, vreau sa-ti spun ca avea un Boeing 707, cel pe care il foloseste acum basescu!!!!!!!!!! Bine, n-am sa spun sa foloseasca un avion de vanatoare pe post de aeronava prezidentiala, DAR SA-SI CUMPERE AERONAVA LA SECOND HAND CU 300.000-400.000 DE ORE DE ZBOR, CA SA VADA CE INSEAMNA SA ZBORI CU O GALEATA, SI SA TREMURI PENTRU VIATA TA ASA CUM TREMURA PILOTII ROMANI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:23
De la: 9am178165, la data 2010-04-12 14:08:23De la: mytcor, la data 2010-04-12 13:16:28De la: 9am178165, la data 2010-04-12 12:17:09MESAJ CATRE BASESCU: Si presedintele polonez avea chiar un Tupolev vechi, in timp ce fortele aeriene poloneze zboara cu avioane de ultima generatie!!!!!!!!!! Cui i-a pasat intr-adevar de poporul sau?!!!!!!!! Iar daca basescu expune la moarte pilotii romani, atunci sa faca bine si sa-si expuna si viata sa la moarte, DACA ESTE SA CUMPARAM SECONDURI, ATUNCI SA FIE SECONDURI PENTRU TOTI, ATAT PENTRU PILOTII MILITARI ROMANI CAT SI PENTRU PRETIOSUL POSTERIOR BASESCIAN, POATE AFLA CE SENZATII TARI POTI EXPERIMENTA LA O CADERE LIBERA DE LA 10.000 DE METRI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:29
Si eu vroiam sa-mi cumpar avaion. Ramin la dirijabil.....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
9am126636 389 mesaje Membru din: 31/08/2009 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:54
De la: mytcor, la data 2010-04-12 11:38:48De la: 9am126636, la data 2010-04-10 20:22:21 Dupa cite inteleg, din obiectiile prezentate se desprinde concluzia ca armata ar fi trebuit sa preia friiele puterii atunci in 89 si eventual sa se fi instituit si legea martiala..etc Si ce vreti sa faca armata? |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:57
Eu n-am avut niciodata masina de noua.
Numai second. Era cat pe ce sa-mi iau un Logan nou, acum cativa ani, dar m-a salvat imperinenta unei fatuci care mi-a spus ceva ce m-a determinat sa rup factura proforma. Asa ca am dat aceiasi bani pe o masina nemteasca rulata, am mai bagat ceva in ea s-o aduc la starea initiala si cu asta basta. Nu ma pricep la avioane si habar n-am daca F16 e un jaf ... O fi. Dar cred ca nici nu e treba mea. Si nici nu cred ca Basescu face chiar totul numai si numai de capul lui. Ce n-am inteles din afacerea asta este daca-l ia la pachet si pe actorul din Top Gun care a facut celebre avioanele astea. Stie vreun expert in aviatie ? Acum astept specialisti in scenarii ca sa ne explice cum l-au omorat rusii pe poporul polonez a doua oara, prabusind avionul prezidential si ingropand totul ... Ia sa vedeti ... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:08
De la: Silviu, la data 2010-04-12 11:20:39Eu nu sunt în tabăra nimănui. Poate am fost. Mă delimitez cât se poate de clar de incoerență în politică, de demagogie și fripturism autohton, idiferent de partid. Slavă lui "Cel de Sus" ... la care se închină miticicii creștini, că avem din plin asta în toate partidele. Cu toate acestea încă susțin ideea că varianta Antonescu era una mai bună pentru România decât cea actuală. Sunt conștient, cum am fost și în momentul votului meu din Noiembrie și Decembrie, că o schimbare a garniturii guvernării portocalii nu ar fi adus imediat lapte și miere, redresarea imediată a economiei românești, atât cât a mai rămas din ea și aia pe care o mai avem, dar pe termen mediu și lung am convingerea că lucrurile ar fi stat altfel. Văd lipsa de reacție a opoziției în sens constructiv și nu pot să nu condamn fățărnicia ei imbecilă. În loc să vorbim de o opoziție constructivă, care fie vorba între noi nu ar avea decât de căștigat prin asta, văd o opoziție tot mai distructivă. Asta pe lângă problemele pe care le avem de la acestă guvernare de kakao ... Cu Geoană președinte îmi este destul de greu să-mi imaginez situația pe care am fi trăit-o noi azi. Probabil că promovând oameni gen Voicu în posturi ministeriale, lucrurile nu ar fi stat cu mult mai roz decât azi. Dar mă rog, fiecare cu lacunele sale imbecile și iresponsabile, PD-L cu susținerea unora ca Oprea, PSD cu Voicu, PNL cu Stroe și Nicolai ... Voi chiar nu înțelegeți că mie îmi este scârbă de tot ce înseamnă om politic (la vârf) din politica dâmbovițeană ? Faptul că de câte ori am ocazia critic tot înseamnă portocaliu, asta nu vă îndreptățește să mă situați în cealaltă tabără. Nu am nimic în comun cu ea decât simpatia mea pentru LIBERALISM. A unui liberalism modern. Exclus neoliberalismului. Nimic mai mult. Dar nu a așa-zisului liberalism promovat azi de Antonescu doar cu ... "Huooooo Băsescu !" și nimic mai mult !... Vreau altceva de la PNL. O opoziție constructivă și proiecte politice clare și realiste, fără trepădușiei și oportuniști, fără demagogie și foști comuniști. Nu-i îndeajuns că e plin PD-L-ul de ei ? Nici PSD-ul ? Mai erau necesari și în PNL, un partid ce în general se adresează cetățeanului educat și elitei societății ? Și totuși, niciodată nu m-aș putea compromite cu fripturismul și nu aș putea să susțin vreodată un partid ce încurajează incompetența asta în caz că există cineva care m-ar putea acuza că pot cocheta cu PD-L. Este exclus asta. "Mai bine mort decât HAIMANA !" Deci aviz amatorilor: nu suțin și nu încurajez incompetența, hoția și demagogia, indiferent de partid ! Pentru toată lumea bine intenționată și cu mult bun simț și realism .... Pentru ceilalți .... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:11
De la: Silviu, la data 2010-04-12 14:57:17Așa e ! Elita financiară îi face agenda zilnică, inclusiv și câte cuburi de ghetă să adauge în paharele de whisky la Golden Șliț ....
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 16:21
A sosit un ravasel/ Cu un mic tovarasel/Ieri era boc utecist/Astazi e mare pedist/ Ieri pupa-n fund ceusestii/Azi sunt "la rand" basestii/ Caci pupincurismu-i boala grea/ Nu i-ar "trece" nici sa vrea!...
E valabil ravaselul si pt. toti bocii portocalii, care isi permit sa-i injure pe altii! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

.