back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 >> Sari la pagina:

danika

28 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 16:49

Fără curluntrism
de Cristian Tudor POPESCU | 24 NOIEMBRIE 2009

Am așteptat cu inima strânsă conferința de presă a d-lui Crin Antonescu. După ieșirea de duminică seara, mi-era teamă că anunță intrarea d-sale în coaliția de la "Select" cu C.V. Tudor pentru anularea alegerilor fraudate de mafia sondajelor. Noaptea a fost însă un sfetnic bun; dl. Antonescu a redevenit rațional, corect, consecvent și ferm. Gestul său a fost unul mai degrabă moral, decât politic, ceea ce mi se pare extraordinar. După toate regulile curluntrismului, tehnică politică deosebit de îndrăgită pe la noi, d-sa trebuia să joace cel puțin o săptămână la două capete, să facă fițe, să-și crească prețul. Dl. Tăriceanu, de altfel, foarte dotat pentru curluntrism, deja se declara "deschis tuturor posibilităților". Fără să consulte partidul, nici nu ar fi avut de ce, dl. Antonescu a reafirmat ceea ce susține de luni de zile: nici un sprijin, nici o înțelegere cu Traian Băsescu. Premier Klaus Johannis, nenegociabil. Cu aceste idei a obținut voturile a aproape 2 milioane de români, cu ele merge înainte. În felul acesta, el poate să nu spună votanților săi votați Mircea Geoană președinte, ci votați Klaus Johannis premier. În felul acesta, dl. Antonescu se desparte de politica egoistă și meschină a predecesorului său Tăriceanu, care și-a pus dosul în ușa tuturor negocierilor pentru că nu voia să dea drumul fotoliului de premier.

E absurd, e hilar să spui, ca dl. Videanu, că Ion Iliescu își pune astfel basca pe PNL. Adică ascultă Crin Antonescu, ascultă liderii liberali de Ion Iliescu? Nici în PSD Ion Iliescu nu are ultimul cuvânt, e încă vocal, dar în anii care vin activitatea sa se va diminua inexorabil. Niciodată Crin Antonescu nu va accepta prezența în guvern a unui Adrian Năstase sau Marian Vanghelie.

Faptul că Mircea Geoană a cuplat imediat la formula Johannis premier, probabil că nu i-a făcut foarte fericiți pe unii lideri PSD, dar a însemnat un gest de maturitate politică și capacitate de a face compromisuri necesare. În felul acesta, căile de combinație ale d-lui Băsescu, pentru care se pregătise duminică seara declarând că dreapta, PDL plus PNL, a câștigat alegerile, sunt tăiate.

Și atunci, dl. Băsescu a trecut la ceea ce i-a rămas și știe cel mai bine să facă: să manipuleze, să amenințe, să insulte, să șmecherească, să prostească lumea în față. Mi-e pur și simplu lehamite să mai comentez ieșirea sa în replică la declarațiile d-nilor Antonescu și Geoană. Cine vrea să-l creadă, n-are decât.

ctp@gandul.info

Foarte misto articolul!
Sunt tare curioasa ce naiba au de castigat toti astia care posteaza pro-basescu,cu un fanatism greu de inchipuit la un om normal,cand vad ca totul e in miscare ,in adaptabilitate.Ei au gandirea inchistata a vechilor securisti ,cu care ne compara pe noi,cei care incercam sa intelegem ,sa ne miscam ,sa ne adaptam,sa gasim solutii,sa evoluam.
A bate atata moneda pe imaginea"negativa" a lui Ion Iliescu,pe "atrocitatile ''mineriadelor,mi se pare perimat si lipsit de idei constructive.Sa lasam trecutul deoparte si sa incercam si altceva.Am suportat destule sub regimul basescu. Poate ca va fi un inceput bun ,poate alianta PNL-PSD va fi mai viabila decat PNL-PDL sau PDL-PSD,ambele distruse de PDL.Basescu e oribil in sfortarile lui.A uitat ca a fost om politic (ministru,presedinte etc)toti acesti 20 de ani pe care-i invoca.Cine naiba a fost la putere ultimii 5 ani,care au fost cei mai rai din cei 20 ,integral.PDL-ul.Mai scutiti-ma cu manipularea asta virtuala,voi care aveti privilegii pe cale sa vi le pierdeti ,daca vine alta guvernare!

9am174073

4 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 16:52

De la: gabigabi, la data 2009-11-24 16:31:12
De la: mytcor, la data 2009-11-24 13:27:11
De la: sea_shell, la data 2009-11-24 13:15:31Ma uimeste cat de putini romani isi cunosc propria istorie...Este exact acelasi lucru care a avut loc in 1866 cand l-au dat jos pe Alexandru Ioan Cuza care i-a lipsit ce cei din Monstruoasa Coalitie de privilegii ,pentru popor... Puneti mana pe istorie si bagati la cap ,sa nu ne mai irosim valorile si sa nu mai trecem prin 45 de ani de dictatura comunista ...Antonescu e vandut din start PSD-istilor.... RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Acelaș lucru am spus și eu cu multe pagini în urmă...

...ce să-i faci...n-au învațat nimic din istorie, româ nii au memorie scurtă ,în 3 pași, optiuenea românilor se manifestă ca atare...

mă bucură faptul c-ați observat similitudinile.

Nu, Crin A. nu este vândut PSD-iștilor, dar, ar trebui să aibă decența necesară și să lase liberalilor; libera opțiune politică, și, să se bazeze pe discernământul lor, ca și un adevărat liberal ce se pretinde, Crin. A. ar trebui să tacă, este un minim bun simț de care ar trebui să dea dovadă.

Daca liberalii, au ajuns turma de oi a lui Crin A. scuze!...atnci...îmi crer scuze încă o data !...

maama,ce ....nici nu gasesc cuvintul potrivit ca sa-ti spun cum mi se pare sopirla asta : OMULE, nimeni nu-mi va spune mie ,cel putin, si cred ca nici lui Vanea,nici lui Dorinel, si nici lui Dinu cu Cine sa voteze ....chiar nu vreti sa intelegeti ca,intr-adevar,electoratul liberal este cel mai insetat de Liber Arbitru si ca nu vor accepta pe nimeni care le impune ceva ? ca asta este motivul Principal ptr.care-l refuza pe Bas? ca-l percep ca pe cel mai mare pericol - pe termen LUNG ,chiar foarte lung - la libertatea personala si a STATULUI de DREPT ?! chiar nu intelegeti ca in fata acestui pericol real care vine ca o viitura si matura toate inst.statului ,constitutie si lege, vei incropi din si cu orice o bariera ca sa stavilesti viitura ? ca psd. si geoana sunt doar ca o mica inundatie in baie in comparatia cu viitura ?

Era mai bine cand au falimentat pe dupa bunul plac Bancorex BRE etc.. v-au prostit nesimteste cu CARITAS si FNI.. PSD VEGHEAZA PENTRU DUMNEAVOASTRA DOAMNA!! Doar oamenii de rand au avut de suferit .. si cu multa durere-n ... poti spune ca astia nu au realizat nimic.. dar macar s-au limitat nu ne-au luat banii "JAPCA" cu diferite jocuri de "noroc" REGIA.. RETROSPECTIVA MARILOR MANEVRE BOBOCEL SI SOV.. si PETROM cu platformele pentru care Romania avea de luat multi bani!! Da i-au facut baietii parte .. ca asa e in MAFIE... Mai avem METROREX, CFR .. LE FALIMENTAM SI LE VINDEM.. e mai ieftin sa vinzi ruine si comisioanele neoficiale's mai mari.. nu-i asa? POATE AI AVANTAJE CLARE DRAGA DOAMNA :)) .. strategie bine elaborata inca de prin 90'.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 16:53

De la: mytcor, la data 2009-11-24 16:48:27
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 16:37:25
De la: mytcor, la data 2009-11-24 16:25:17
..Știți voi foarte bine cine a distrus PNȚ-ul, PNL-ul, PSD-ul lui Sergiu Cunescu, Romania, Știți voi destul de bine cine v-a divizat încă din Ianuarie 1990

Hai Vannea,curaj băiete, curaj !....

Gabi, hai măcar Tu, rostește-l Tu !...

Mytcor,iti atrag atentia ca PNLul nu este distrus,nu-ti lua visele drept realitate.Basescu a incercat acest lucru insa nu i-a reusit .Probabil ca asta este motivul pentru care tu doresti sa ii mai acorde cineva cinci ani,sa distruga toate partidele si sa-si traga partid unic asa cum deja a inceput.
.

Vannea, în privința PNL și a istoriei sale de după "89 cred că ar trebui să-ți faci oup date....

Acolo nu-i decât un singur Liberal Veritabil ( am mai spus acest lucru) pentru care am o stimă deosebită, păcat că-și folosește logistica-n alte scopuri....I-ar fi stat bine să fi fost un Hariri al românilor sau un al 2-lea Gojdu.

Da,stiu Mytcor,liberalii adevarati sunt cei din coada PDului,acel minus L. .Mytcor,astfel de texte propagandistice portocalii sunt bune doar cand discutati voi intre voi ca sa va mai incurajati,doar voi puteti crede astfel de baliverne.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 16:56

De la: danika, la data 2009-11-24 16:49:22

Fără curluntrism

Am așteptat cu inima strânsă conferința de presă a d-lui Crin Antonescu. După ieșirea de duminică seara, mi-era teamă că anunță intrarea d-sale în coaliția de la "Select" cu C.V. Tudor pentru anularea alegerilor fraudate de mafia sondajelor. Noaptea a fost însă un sfetnic bun; dl. Antonescu a redevenit rațional, corect, consecvent și ferm. Gestul său a fost unul mai degrabă moral, decât politic, ceea ce mi se pare extraordinar. După toate regulile curluntrismului, tehnică politică deosebit de îndrăgită pe la noi, d-sa trebuia să joace cel puțin o săptămână la două capete, să facă fițe, să-și crească prețul. Dl. Tăriceanu, de altfel, foarte dotat pentru curluntrism, deja se declara "deschis tuturor posibilităților". Fără să consulte partidul, nici nu ar fi avut de ce, dl. Antonescu a reafirmat ceea ce susține de luni de zile: nici un sprijin, nici o înțelegere cu Traian Băsescu. Premier Klaus Johannis, nenegociabil. Cu aceste idei a obținut voturile a aproape 2 milioane de români, cu ele merge înainte. În felul acesta, el poate să nu spună votanților săi votați Mircea Geoană președinte, ci votați Klaus Johannis premier. În felul acesta, dl. Antonescu se desparte de politica egoistă și meschină a predecesorului său Tăriceanu, care și-a pus dosul în ușa tuturor negocierilor pentru că nu voia să dea drumul fotoliului de premier.

E absurd, e hilar să spui, ca dl. Videanu, că Ion Iliescu își pune astfel basca pe PNL. Adică ascultă Crin Antonescu, ascultă liderii liberali de Ion Iliescu? Nici în PSD Ion Iliescu nu are ultimul cuvânt, e încă vocal, dar în anii care vin activitatea sa se va diminua inexorabil. Niciodată Crin Antonescu nu va accepta prezența în guvern a unui Adrian Năstase sau Marian Vanghelie.

Faptul că Mircea Geoană a cuplat imediat la formula Johannis premier, probabil că nu i-a făcut foarte fericiți pe unii lideri PSD, dar a însemnat un gest de maturitate politică și capacitate de a face compromisuri necesare. În felul acesta, căile de combinație ale d-lui Băsescu, pentru care se pregătise duminică seara declarând că dreapta, PDL plus PNL, a câștigat alegerile, sunt tăiate.

Și atunci, dl. Băsescu a trecut la ceea ce i-a rămas și știe cel mai bine să facă: să manipuleze, să amenințe, să insulte, să șmecherească, să prostească lumea în față. Mi-e pur și simplu lehamite să mai comentez ieșirea sa în replică la declarațiile d-nilor Antonescu și Geoană. Cine vrea să-l creadă, n-are decât.

ctp@gandul.info

Foarte misto articolul!
Sunt tare curioasa ce naiba au de castigat toti astia care posteaza pro-basescu,cu un fanatism greu de inchipuit la un om normal,cand vad ca totul e in miscare ,in adaptabilitate.Ei au gandirea inchistata a vechilor securisti ,cu care ne compara pe noi,cei care incercam sa intelegem ,sa ne miscam ,sa ne adaptam,sa gasim solutii,sa evoluam.
A bate atata moneda pe imaginea"negativa" a lui Ion Iliescu,pe "atrocitatile ''mineriadelor,mi se pare perimat si lipsit de idei constructive.Sa lasam trecutul deoparte si sa incercam si altceva.Am suportat destule sub regimul basescu. Poate ca va fi un inceput bun ,poate alianta PNL-PSD va fi mai viabila decat PNL-PDL sau PDL-PSD,ambele distruse de PDL.Basescu e oribil in sfortarile lui.A uitat ca a fost om politic (ministru,presedinte etc)toti acesti 20 de ani pe care-i invoca.Cine naiba a fost la putere ultimii 5 ani,care au fost cei mai rai din cei 20 ,integral.PDL-ul.Mai scutiti-ma cu manipularea asta virtuala,voi care aveti privilegii pe cale sa vi le pierdeti ,daca vine alta guvernare!

STAI JOS ȘI TU "DEȘTEPTĂCIUNE ÎNTRUCHIPATĂ" !....

Mingi la fileu pentru Iliescu si minciuni crase aruncate pe piata de oameni care ocupa acum pozitii-cheie in presa si politica

Presa fesenista a dus in 1990 o campanie de minciuna si diversiune impotriva fenomenului Piata Universitatii. Apogeul a fost atins in 13-15 iunie 1990. In publicatiile vremii, care-i ridicau mingi la fileu lui Ion Iliescu, regasim semnaturile lui CT Popescu (actualmente seful Clubului Roman de Presa), Corina Dragotescu (director la "Adevarul"), Octavian Stireanu (parlamentar PSD si patron al ziarului "Azi"), Sergiu Andon (parlamentar al Partidului Conservator). Ei au pus umarul la marea minciuna. In 13-15 iunie 1990 au murit oameni, iar democratia a suferit o grea lovitura. Asta si fiindca Ion Iliescu, invinuit acum in dosarul mineriadei, a beneficiat de o sustinere mediatica ce aducea aminte de modelul Ceausescu.

Publicatiile care il "serveau" pe Ion Iliescu si FSN abundau de inventii.

• "Cine mai vine in Piata Universitatii ?(...) Oameni de bine (si de culoare) anexati miscarii cu program de lucru in regula, la inceput contra 500 de lei (cu buletinul garantie), apoi din ce in ce mai multi bani, pe masura "uzurii protestare." (...) "Oameni de si mai bine, care nu se dau in laturi de a conditiona in gura mare Asanarea societatii de Asasinatul politic." (Azi, "Tejgheaua care ne desparte", 9 mai, O.T.)
• "Confuzia politica, degringolada, drogurile si viata de moravuri usoare, deturnarea unei parti a tineretului de la adevarata lui menire tinereasca, specularea unor sloganuri si a unor surogate de promisiuni - iata cu ce ne-au "pricopsit" PNT-c.d si PNL". ( Azi, "O mama, dulce mama", 24 mai, Geo Ciolcan)
• "Ziua, Piata Universitatii ofera un spectacol intre comic si tragic, de un realism crud. (...) Dincolo de baricada, un soi ciudat de detalii isi striga in microfoane marfa poleita pe toate gusturile: ura, moarte, libertate, democratie, foame, sacrificiu, eroism, utopii, iluzii..."
(Azi, "Totul de vinzare in "pintecele Bucurestiului"", 26 mai, Rodica Ciobanu)

"Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decit in termenii cretinismului sau candorii (...) In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti nu avea cum sa fie pasnic." (ziarul "Adevarul", iunie 1990)

Oamenii lui Iliescu

Responsabilii campaniei de diversiuni din presa din 1990 sint sefii de atunci ai acestor ziare.
• "Azi": Octavian Stireanu - redactor-sef, Colegiul Director: Vasile Ailenei, Iosif Boda, Claudiu Iordache, Catalin Iorgulescu, Sorin Vornicu.
• "Libertatea": Octavian Andronic
• "Adevarul": Darie Novaceanu, Sergiu Andon, Constantin Stanescu

Diversiunea loviturii de stat

"Teroristii printre noi", "Rebeliunea de tip legionar a esuat!", "Ranile noptii apocaliptice", "Tentativa de lovitura de stat a esuat", "Mii de muncitori au intrerupt lucrul pentru a stavili dezordinea". Sint doar citeva dintre titlurile din publicatiile mai mult sau mai putin oficiale aparute dupa ziua de 13 iunie 1990. Ele acreditau exact aceeasi teorie enuntata de Ion Iliescu: rebeliune legionara. Care "trebuie tratata ca atare", dupa cum scria Iliescu intr-un ordin catre sefii armatei.

Corina Dragotescu, despre democratie

Directorul cotidianului "Adevarul", Corina Dragotescu, in 1990 redactor, se razboia cu oponentii lui Iliescu. De exemplu, cu Ion Ratiu. Dragotescu citise un ziar editat la Londra de Ratiu si a semnat in "Adevarul" un text virulent la adresa acestuia, pomenind modelul de "democratie originala" invocat si de "domnul Iliescu al nostru", asa cum afirma jurnalista. "Revolutia din Romania a fost unica in lume si nu vad de ce nu am fi in continuare unici prin instituirea unei noi forme de democratie. Oare democratia reflecta o doctrina cu caracter inchis, putind sa functioneze numai prin sistemul clasic al partidelor?

Si Sergiu Andon le facea jocurile

Fostul redactor-sef adjunct al ziarului "Adevarul", Sergiu Andon, a fost unul dintre cei mai virulenti jurnalisti impotriva spiritului "Pietei Universitati". In prezent, acesta este deputat de Dimbovita, ales pe listele PUR+PSD si care reprezinta acum Partidul Conservator. Andon este autorul articolului devenit celebru "Fir-ai al naibii, majestate". De-a lungul timpului, actualul parlamentar a avut mai multe accese impotriva celor care au pus la indoiala orientarea "democratica" a regimului Iliescu si nu s-a sfiit
sa-i calomnieze. Un exemplu din "Adevarul" din 18 februarie: "Au minuit ceea ce sint in stare: sisul, levierul, ranga; pumnul, urletul, fluieratura isteria".
Concluzia sa este ca "revolutia a slabit din intensitate si asta e rau" si de aceea ar fi aparut "anarhia" ("Adevarul", "Cine loveste in democratie", 20 februarie)

Stireanu, "Azi" si hotii de valuta

"Azi", oficiosul FSN, condus atunci, ca si acum, de Octavian Stireanu a fost campionul diversiunilor si minciunilor la adresa Pietei Universitatii. Ziarul lansa cele mai nastrusnice informatii despre liderii opozitiei si fenomenul "Piata Universitatii". Una dintre acestea, pe 1 iunie, spunea ca "autori necunoscuti, probabil in legatura cu mitingistii lui alde Dinca si Marian Munteanu, au patruns prin efractie in incinta agentiei Austrian Airlines, de unde au furat o mare suma de bani".

Figuri emblematice terfelite

Publicatiile erau pline de inventii la adresa unor figuri emblematice: Corneliu Coposu ar fi fost patron de bordel, la fel ca si Radu Campeanu, iar Doina Cornea - amanta aceluiasi Coposu, dar si a Regelui Mihai. Tot in aceste ziare se afirma ca manifestantii din Piata Universitatii ar fi fost platiti cu citeva sute de lei pe ora. Scopul: partidele istorice sa-l dea jos de la putere pe Ion Iliescu si sa vinda tara strainatatii.
Materialul a fost realizat utilizind arhivele Grupului de Investigatii Politice, Asociatiei "Militia spirituala" si Bibliotecii Academiei Romane.

Ce scria Cristian Tudor Popescu, actualul sef al Clubului Roman de Presa

• Presedintele Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu, publica in ziarul "Adevarul". El povesteste intr-un articol din luna aprilie 1990 despre cit de utili erau securistii pe linga casele oamenilor. Concluzia "Crucisatorului" presei romane era, atunci, ca securistul este "un animal folositor pe linga casa omului". "Jos Securitatea? Da, domnilor, duca-se, noua si cu brinza zece, dar noi raminem, si sintem tot aia. Tot aia care stateam pe 22 in casa, cu transparentele lasate si trageam cu disperare de copiii nostri sa nu iasa in strada. Si as paria ca multora dintre noi le-a revenit acum curajul, asa ca striga mai tare ca toti: Moarte securistilor! in loc sa sopteasca: "O hyprocrite secourist, mon semblable, mon frere..."."

• Pe 26 aprilie, in articolul intitulat "Nu asa", actualul presedinte al CRP se intreba si dadea raspunsul la intrebarea: "Credeti ca problema principala e nomenclatura? Nici vorba".
• Pe 18 mai, "nomenclatura" care nu era "o problema principala" revine. "Interesant e ca nici una dintre aceste "minti luminate" (ce perfect stalinista sintagma) nu banuieste ca prin demersul tip Piata face un serviciu urias tocmai nomenclaturii pe care o tot vestejeste cu strasnicie" (fragment din articolul "Prosti si destepti").

• "Octavian Paler - Exponentul tipic al disidentiei fabricate. Se canoneste sa ne convinga exhibind tot soiul de zvircoliri antidictatoriale si sfisieri morale care ar fi incercat constiinta dumisale de la o vreme incoace. Jenant. (...) Ma intreb ce obiectiv vizeaza in continuare (de altfel, e o maladie intinsa, scriitorul roman nu se mai multumeste sa fie scriitor, vrea mortis si o fonctie). (...) Evolutia post-revolutionara a disidentilor sta, in general, sub semnul mistitting-ului, al nepotrivirii, bineinteles de nuante diferite si determinata de cauze diferite. (...) Ca si cum Ceausescu ar fi luat cu el in mormint sensul si coerenta imaginii lor despre lume si imaginii noastre despre ei. (Merg pina la a-mi spune ca ar fi fost mai bine ca, dupa Revolutie, sa li se fi pus portretele la loc de cinste in cartea de istorie si sa-si fi vazut fiecare de treburile lui."
• "Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decit in termenii cretinismului sau candorii"... "Ceea ce s-a intimplat a doua zi in Bucuresti, incepind cu primele ore ale diminetii (n.r. - 14 iunie) a fost o reactie tot atit de inevitabila: spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti nu avea cum sa fie pasnic".
• "Posed o congenitala incapacitate de a ma bucura". (8 iunie)
• "In ceea ce priveste intrebarile gazetarilor straini, in special francezi, toate, dar absolut toate, s-au referit la "linsajele" savirsite de mineri in rindul populatiei". Popescu se declara nemultumit de acest lucru. (17 iunie)

9am174073

4 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:00

De la: mytcor, la data 2009-11-24 16:56:32
De la: danika, la data 2009-11-24 16:49:22

Fără curluntrism

ctp@gandul.info

Foarte misto articolul!

STAI JOS ȘI TU "DEȘTEPTĂCIUNE ÎNTRUCHIPATĂ" !....

Mingi la fileu pentru Iliescu si minciuni crase aruncate pe piata de oameni care ocupa acum pozitii-cheie in presa si politica

Presa fesenista a dus in 1990 o campanie de minciuna si diversiune impotriva fenomenului Piata Universitatii. Apogeul a fost atins in 13-15 iunie 1990. In publicatiile vremii, care-i ridicau mingi la fileu lui Ion Iliescu, regasim semnaturile lui CT Popescu (actualmente seful Clubului Roman de Presa), Corina Dragotescu (director la "Adevarul"), Octavian Stireanu (parlamentar PSD si patron al ziarului "Azi"), Sergiu Andon (parlamentar al Partidului Conservator). Ei au pus umarul la marea minciuna. In 13-15 iunie 1990 au murit oameni, iar democratia a suferit o grea lovitura. Asta si fiindca Ion Iliescu, invinuit acum in dosarul mineriadei, a beneficiat de o sustinere mediatica ce aducea aminte de modelul Ceausescu.

Publicatiile care il "serveau" pe Ion Iliescu si FSN abundau de inventii.

• "Cine mai vine in Piata Universitatii ?(...) Oameni de bine (si de culoare) anexati miscarii cu program de lucru in regula, la inceput contra 500 de lei (cu buletinul garantie), apoi din ce in ce mai multi bani, pe masura "uzurii protestare." (...) "Oameni de si mai bine, care nu se dau in laturi de a conditiona in gura mare Asanarea societatii de Asasinatul politic." (Azi, "Tejgheaua care ne desparte", 9 mai, O.T.)
• "Confuzia politica, degringolada, drogurile si viata de moravuri usoare, deturnarea unei parti a tineretului de la adevarata lui menire tinereasca, specularea unor sloganuri si a unor surogate de promisiuni - iata cu ce ne-au "pricopsit" PNT-c.d si PNL". ( Azi, "O mama, dulce mama", 24 mai, Geo Ciolcan)
• "Ziua, Piata Universitatii ofera un spectacol intre comic si tragic, de un realism crud. (...) Dincolo de baricada, un soi ciudat de detalii isi striga in microfoane marfa poleita pe toate gusturile: ura, moarte, libertate, democratie, foame, sacrificiu, eroism, utopii, iluzii..."
(Azi, "Totul de vinzare in "pintecele Bucurestiului"", 26 mai, Rodica Ciobanu)

"Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decit in termenii cretinismului sau candorii (...) In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti nu avea cum sa fie pasnic." (ziarul "Adevarul", iunie 1990)

Oamenii lui Iliescu

Responsabilii campaniei de diversiuni din presa din 1990 sint sefii de atunci ai acestor ziare.
• "Azi": Octavian Stireanu - redactor-sef, Colegiul Director: Vasile Ailenei, Iosif Boda, Claudiu Iordache, Catalin Iorgulescu, Sorin Vornicu.
• "Libertatea": Octavian Andronic
• "Adevarul": Darie Novaceanu, Sergiu Andon, Constantin Stanescu

Diversiunea loviturii de stat

"Teroristii printre noi", "Rebeliunea de tip legionar a esuat!", "Ranile noptii apocaliptice", "Tentativa de lovitura de stat a esuat", "Mii de muncitori au intrerupt lucrul pentru a stavili dezordinea". Sint doar citeva dintre titlurile din publicatiile mai mult sau mai putin oficiale aparute dupa ziua de 13 iunie 1990. Ele acreditau exact aceeasi teorie enuntata de Ion Iliescu: rebeliune legionara. Care "trebuie tratata ca atare", dupa cum scria Iliescu intr-un ordin catre sefii armatei.

Corina Dragotescu, despre democratie

Directorul cotidianului "Adevarul", Corina Dragotescu, in 1990 redactor, se razboia cu oponentii lui Iliescu. De exemplu, cu Ion Ratiu. Dragotescu citise un ziar editat la Londra de Ratiu si a semnat in "Adevarul" un text virulent la adresa acestuia, pomenind modelul de "democratie originala" invocat si de "domnul Iliescu al nostru", asa cum afirma jurnalista. "Revolutia din Romania a fost unica in lume si nu vad de ce nu am fi in continuare unici prin instituirea unei noi forme de democratie. Oare democratia reflecta o doctrina cu caracter inchis, putind sa functioneze numai prin sistemul clasic al partidelor?

Si Sergiu Andon le facea jocurile

Fostul redactor-sef adjunct al ziarului "Adevarul", Sergiu Andon, a fost unul dintre cei mai virulenti jurnalisti impotriva spiritului "Pietei Universitati". In prezent, acesta este deputat de Dimbovita, ales pe listele PUR+PSD si care reprezinta acum Partidul Conservator. Andon este autorul articolului devenit celebru "Fir-ai al naibii, majestate". De-a lungul timpului, actualul parlamentar a avut mai multe accese impotriva celor care au pus la indoiala orientarea "democratica" a regimului Iliescu si nu s-a sfiit
sa-i calomnieze. Un exemplu din "Adevarul" din 18 februarie: "Au minuit ceea ce sint in stare: sisul, levierul, ranga; pumnul, urletul, fluieratura isteria".
Concluzia sa este ca "revolutia a slabit din intensitate si asta e rau" si de aceea ar fi aparut "anarhia" ("Adevarul", "Cine loveste in democratie", 20 februarie)

Stireanu, "Azi" si hotii de valuta

"Azi", oficiosul FSN, condus atunci, ca si acum, de Octavian Stireanu a fost campionul diversiunilor si minciunilor la adresa Pietei Universitatii. Ziarul lansa cele mai nastrusnice informatii despre liderii opozitiei si fenomenul "Piata Universitatii". Una dintre acestea, pe 1 iunie, spunea ca "autori necunoscuti, probabil in legatura cu mitingistii lui alde Dinca si Marian Munteanu, au patruns prin efractie in incinta agentiei Austrian Airlines, de unde au furat o mare suma de bani".

Figuri emblematice terfelite

Publicatiile erau pline de inventii la adresa unor figuri emblematice: Corneliu Coposu ar fi fost patron de bordel, la fel ca si Radu Campeanu, iar Doina Cornea - amanta aceluiasi Coposu, dar si a Regelui Mihai. Tot in aceste ziare se afirma ca manifestantii din Piata Universitatii ar fi fost platiti cu citeva sute de lei pe ora. Scopul: partidele istorice sa-l dea jos de la putere pe Ion Iliescu si sa vinda tara strainatatii.
Materialul a fost realizat utilizind arhivele Grupului de Investigatii Politice, Asociatiei "Militia spirituala" si Bibliotecii Academiei Romane.

Ce scria Cristian Tudor Popescu, actualul sef al Clubului Roman de Presa

• Presedintele Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu, publica in ziarul "Adevarul". El povesteste intr-un articol din luna aprilie 1990 despre cit de utili erau securistii pe linga casele oamenilor. Concluzia "Crucisatorului" presei romane era, atunci, ca securistul este "un animal folositor pe linga casa omului". "Jos Securitatea? Da, domnilor, duca-se, noua si cu brinza zece, dar noi raminem, si sintem tot aia. Tot aia care stateam pe 22 in casa, cu transparentele lasate si trageam cu disperare de copiii nostri sa nu iasa in strada. Si as paria ca multora dintre noi le-a revenit acum curajul, asa ca striga mai tare ca toti: Moarte securistilor! in loc sa sopteasca: "O hyprocrite secourist, mon semblable, mon frere..."."

• Pe 26 aprilie, in articolul intitulat "Nu asa", actualul presedinte al CRP se intreba si dadea raspunsul la intrebarea: "Credeti ca problema principala e nomenclatura? Nici vorba".
• Pe 18 mai, "nomenclatura" care nu era "o problema principala" revine. "Interesant e ca nici una dintre aceste "minti luminate" (ce perfect stalinista sintagma) nu banuieste ca prin demersul tip Piata face un serviciu urias tocmai nomenclaturii pe care o tot vestejeste cu strasnicie" (fragment din articolul "Prosti si destepti").

• "Octavian Paler - Exponentul tipic al disidentiei fabricate. Se canoneste sa ne convinga exhibind tot soiul de zvircoliri antidictatoriale si sfisieri morale care ar fi incercat constiinta dumisale de la o vreme incoace. Jenant. (...) Ma intreb ce obiectiv vizeaza in continuare (de altfel, e o maladie intinsa, scriitorul roman nu se mai multumeste sa fie scriitor, vrea mortis si o fonctie). (...) Evolutia post-revolutionara a disidentilor sta, in general, sub semnul mistitting-ului, al nepotrivirii, bineinteles de nuante diferite si determinata de cauze diferite. (...) Ca si cum Ceausescu ar fi luat cu el in mormint sensul si coerenta imaginii lor despre lume si imaginii noastre despre ei. (Merg pina la a-mi spune ca ar fi fost mai bine ca, dupa Revolutie, sa li se fi pus portretele la loc de cinste in cartea de istorie si sa-si fi vazut fiecare de treburile lui."
• "Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decit in termenii cretinismului sau candorii"... "Ceea ce s-a intimplat a doua zi in Bucuresti, incepind cu primele ore ale diminetii (n.r. - 14 iunie) a fost o reactie tot atit de inevitabila: spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti nu avea cum sa fie pasnic".
• "Posed o congenitala incapacitate de a ma bucura". (8 iunie)
• "In ceea ce priveste intrebarile gazetarilor straini, in special francezi, toate, dar absolut toate, s-au referit la "linsajele" savirsite de mineri in rindul populatiei". Popescu se declara nemultumit de acest lucru. (17 iunie)

PS: CTP ( O AFACERE DEZVOLTATA BINE CARE ACUM SE VINDE CEL MAI SCUMP) Are casa si masina asigurata!! =))

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:01

De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 16:53:35
De la: mytcor, la data 2009-11-24 16:48:27
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 16:37:25
De la: mytcor, la data 2009-11-24 16:25:17
..Știți voi foarte bine cine a distrus PNȚ-ul, PNL-ul, PSD-ul lui Sergiu Cunescu, Romania, Știți voi destul de bine cine v-a divizat încă din Ianuarie 1990

Hai Vannea,curaj băiete, curaj !....

Gabi, hai măcar Tu, rostește-l Tu !...

Mytcor,iti atrag atentia ca PNLul nu este distrus,nu-ti lua visele drept realitate.Basescu a incercat acest lucru insa nu i-a reusit .Probabil ca asta este motivul pentru care tu doresti sa ii mai acorde cineva cinci ani,sa distruga toate partidele si sa-si traga partid unic asa cum deja a inceput.
.

Vannea, în privința PNL și a istoriei sale de după "89 cred că ar trebui să-ți faci oup date....

Acolo nu-i decât un singur Liberal Veritabil ( am mai spus acest lucru) pentru care am o stimă deosebită, păcat că-și folosește logistica-n alte scopuri....I-ar fi stat bine să fi fost un Hariri al românilor sau un al 2-lea Gojdu.

Da,stiu Mytcor,liberalii adevarati sunt cei din coada PDului,acel minus L. .Mytcor,astfel de texte propagandistice portocalii sunt bune doar cand discutati voi intre voi ca sa va mai incurajati,doar voi puteti crede astfel de baliverne.

Dass ist, ist ein b#o#job für Sie , Vannea !...

danika

28 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:02

De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 11:09:39Fără curluntrism

Hahaha!
Acum am vazut ca si Vanea a postat acelasi articol.Mie mi-a placut atat de mult ,ca l-am postat imediat.Sper ca nu plictisesc.Doar ce-am venit de la serviciu si n-am avut timp de citit prea multe comentarii.Sunt doar intrigata de infantilismul unora de pe-aici.Poate or mai invata si ei c eva din articolul asta

9am056060

1 mesaj
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:16

De presă sunt toti manipulați. Și nu numai presa manipulează. Te manipulează și familia și colegii și iubitele. Dar nu asta contează. Contează foarte mult constanța de care dau sau nu dovadă liderii sau oamenii politici in ansamblu. Iar pana acum liderii sociali și liberali au dovedit acest lucru. Nu o sa mai fie un guvern social majoritar ci unul cel puțin minoritar cu susținere liberală. Ceea ce este de ajuns. Se numește dispersia puterii. In democrație asta contează enorm. Ce s-a intamplat in ultima perioadă în țară se numește dezechilibrul puterii. Să nu uităm că, teoretic, am fost la un pas de anarhie: puterea legislativă a doborât puterea executivă, iar puterea judecătorească a intrat în grevă. Și situația a fost menținută de către o singură persoană. Vă las pe dvs. să decideci daca e bun raționamentul....

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:25

De la: karpov, la data 2009-11-24 14:09:50
De la: gabigabi, la data 2009-11-24 11:02:22
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 10:36:45
De la: karpov, la data 2009-11-24 10:07:06
M-am saturat de prosti-de prostii care imi fabrica viitorul-de alegerile lor proaste-pe care trebuie sa le agreem deoarece asa e ...democratic !!!

Dar chiar asa ESTE democratic Karpov.Si prostul si desteptul tot o bila baga in urna.Cum nu exista un sistem mai bun decat democratia obisnuieste-te cu ideea asta.Ca sa te ajut sa te obisnuiesti mai usor iti spun ca exista oameni (nu eu ) care si pe tine te cred prost asa ca asta este o chestiune foarte relativa.

si ma distreaza la nebunie cind ii vad pe acesti SUPER -Inteligenti cum ne demonstreaza cit de prosti suntem noi....dar Vanea,iti spun un secret : daca-i lasi in pace si nu-i contrazici,ai o sansa sa uite de tine....daca nu,atunci te vor urmari cu ura lor napraznica,viscerala,peste tot !

Spre surprinderea ta afla ca nu prea ma intereseaza prostii sau deciziile luate de catre acestia !
Eu am solutii ,ai mei au solutii -solutia se datoreaza inteligentei !
Daca tu crezi ca prostii iti vor face viata mai buna te inseli !
Bunicul meu avea pensie de 1100 de lei in anul 2000 -tu o ai abia acum -motivul stii care este ?
E simplu -el nu a construit socialismul ca tine si ca altii !
Daca traia -in prezent ar fi avut o pensie de aproximativ 6000 de lei !
Greselile si prostia se platesc !
Tu la un moment dat ai gresit-ai construit societatea multilateral dezvoltata-nu esti proasta dar te-ai increzut in prosti -la fel si acum dupa revolutie -nu esti in stare sa faci alegeri precum ion ratiu sau remus cernea !
Eu nu am nici un interes -mi-e indiferent cine castiga alegerile -eu si familia mea daca cheltuim cate 1000 de euro pe luna -avem bani pentru 100 de ani de acum incolo !
Mi-e sila insa de lamentarile celor care nu reusesc sa se descurce si care merg la alegeri tratandu-le ca pe o loterie -fiind o loterie normal ca si castigatorii sunt putini -in general castigatorii sunt cei alesi nu alegatorii !
In acest an a aparut o lege care acorda despagubiri celor care nu au construit socialismul-despagubirile sunt de ordinul a 3-4 salarii medii pe intreaga perioada activa a 3-4 cetateni
Daca nu crezi ,acceseaza pe internet LUCIAN ORASEL - sa vezi cum pentru 8 ani de inchisoare se pot obtine 500.000 de euro -bunicul meu a avut cu tot cu domiciliul fortat 27 de ani
Poate astfel o sa intelegi ca a face parte dintr-o turma nu inseamna intotdeauna ca e bine - e bine pentru cei din fruntea turmei si atat !
Tu nu o sa ai nimic niciodata si nici o perspectiva de mai bine !
Cei inteligenti sau cei care au darul previziunii sigur vor castiga !
Asa ca ramai cu prostii tai -pe mine nu ma deranjeaza-eu pot functiona si fara ei -aici sau in alta tara 1

petrea_nicoleta2000

1 mesaj
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:31

Imi pare foarte rau sa constat ca lumea in general isi da cu parerea doar pentru a se afla IN TREABA sau pentru ca nu are alta traba. Acum normal ca LA MODA este acest val ani Basescu promovat de niste persoane cu interese neloiale poporului roman insa cum acest val este UN TREN, este normal ca lumea,sau mai bine spus turma care nu are destul creier sa judece singura...accepta ce i se baga pe gat. Basescu este in primul rand un om normal, un roman care este supus tentatiei, care a gresit , care o sa greseasca insa care a facut cele mai multe lucruri BUNE pentru Romania.

Imi pare rau ca toti spun VREM O SCHIMBARE insa esenta lor, mizeria din care sunt ei facuti nu le permite sa se schimbe ei insisi. Asta este problema....trebuie sa ne schimbam noi si sa nu ne asteptam la minuni de la un presedinte care nu este ajutat de poporul sau. Insa trebuie sa fiti cu picioarele pe pamant si sa nu visati la pensii marite, salarii mai mari, scaderea tva-ului si alte avantaje de genul asta pe care atat GEOANA cat si ANTONESCU le-au promovat in mod repetat. Asta da ...este demagogie pt ca nu se poate face asa ceva atata timp cat suntem in criza financiara. Si criza nu tine doar de Romania asa ca oameni buni deschideti ochii si nu va lasati condusi de comunistii de Geoana,Iliescu care este un mason ordinar si ceilalti INDIVIZI care compun PSD-ul. Macar investigati, cautati, cercetati, nu PUNETI BOTUL la ce spune GEOANA .
Inca ceva: SA NU VA FACETI VACCINUL ACELA IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE----este o mare prostie care o sa va coste si viata in cativa ani. Din acest punct de vedere sunt mandra ca Basescu nu a cedat presiunii exterioare care in mod normal pe unul ca GEOANA l-ar fi ingenunchiat.

Votul este al vostru...insa folositi-l cu cap. BAFTA TUTUROR

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:40

@karpoave,ramine asa cum am discutat ! desteptul bunicii sunt nascuta in '48,ce-as fi putut eu face altceva decit sa construiesc socialismul ? parintii tai ce-au facut ? au fugit in muntii si au trait ca pustinicii ca sa nu-l construiasca ? hai,pleaca de aici cu prostiile tale ! avem o karma ,atit personala cit si colectiva si pe cit mi-a fost in putinta ,mi-am construit -o pe a mea atunci cind a venit momentul de a actiona ! am iesit in strada,am fost constienta ca nu-i de'ajuns "jos Ceausescu" ,ci trebuie mers la sistem si am strigat "jos comunismul ".....am protestat in Piata impotriva FSN si la ui Iliescu ; l-am votat pe I. RATIU in 90 si 92 ; si @mytcor ,vreau sa-ti aduc aminte ca dupa 20 mai -aia cu a Orbului - pta Universitatii considerind ca in mod democratic poporul si-a spus cuvintul-asa manipulat cum a fost - si-a inchis balconul ....s-a retras si au mai ramas putini,foarte putini si sporadici si au aparut,intr-adevar, niste figuri dubioase ! cine erau acei "colorati' care nu mai aveau nimic de'aface cu spiritul "golanilor" ? ei,dupa parerea mea ,aceia au fost adusi acolo tocmai in vederea a ceea ce va sa fie in 13-15 iunie ,actiune pregatita meticulos din timp ! deci : a cui lovitura de stat vorbim ?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:44

IN SFARSIT,DRAGOSTEA S-A LEGALIZAT !!!!!!!!! ACUM NU MAI E IN TAINA,E PE FATA!!!!!!!!ACUM O SA-SI POATA DA SEAMA SI ACEI PNL-ISTI CARE COMBATEAU CU FOC REALITATEA DE A FI ASERVITI SI ABSORBITI DE COMUNISTI........
CU ANTONESCU INAINTE SPRE O MARE ...........VICTORIE............O SA-I MANANCE PSDISTII LA MICUL DEJUN,VAI DE ACEI OAMENI CARE CRED CU ADEVARAT IN LIBERALISM.........MAI ONEST ERA DACA SE ABTINEAU,DEOARECE SINCER MIE UNUL PERSONAL ANTONESCU MIA FACUT O IMPRESIE DE OM DEZGHETAT IN CAMPANIE.........CE S-O FI INTAMPLAT CU EL ???????????? ORICUM BASESCU II VA BATE PE TOTI ASA CA ANTONESCULE AI SA RAMAI SI CU RUSINEA SI CU PARTIDUL ZDRENTE SI FARA NICI UN VIITOR POLITIC,AI IESIT DIN POLITICA PE USA DE SERVICIU CAND PUTEAI INTRA CU FRUNTEA SUS PE USA DIN FATA !!!!!!!!!!!!!!!

… că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:52

De la: gabigabi, la data 2009-11-24 17:40:57@karpoave,ramine asa cum am discutat ! desteptul bunicii sunt nascuta in '48,ce-as fi putut eu face altceva decit sa construiesc socialismul ? parintii tai ce-au facut ? au fugit in muntii si au trait ca pustinicii ca sa nu-l construiasca ? hai,pleaca de aici cu prostiile tale ! avem o karma ,atit personala cit si colectiva si pe cit mi-a fost in putinta ,mi-am construit -o pe a mea atunci cind a venit momentul de a actiona ! am iesit in strada,am fost constienta ca nu-i de'ajuns "jos Ceausescu" ,ci trebuie mers la sistem si am strigat "jos comunismul ".....am protestat in Piata impotriva FSN si la ui Iliescu ; l-am votat pe I. RATIU in 90 si 92 ; si @mytcor ,vreau sa-ti aduc aminte ca dupa 20 mai -aia cu a Orbului - pta Universitatii considerind ca in mod democratic poporul si-a spus cuvintul-asa manipulat cum a fost - si-a inchis balconul ....s-a retras si au mai ramas putini,foarte putini si sporadici si au aparut,intr-adevar, niste figuri dubioase ! cine erau acei "colorati' care nu mai aveau nimic de'aface cu spiritul "golanilor" ? ei,dupa parerea mea ,aceia au fost adusi acolo tocmai in vederea a ceea ce va sa fie in 13-15 iunie ,actiune pregatita meticulos din timp ! deci : a cui lovitura de stat vorbim ?

Da Găboanțo, m-am convins, sunt mulți, foarte mulți , cei ce n-au habar despre ce chiar ei însiși vorbesc .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:54

De la: mytcor, la data 2009-11-24 15:29:00
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 15:13:27
De la: xyz, la data 2009-11-24 14:20:45Care primejdie???Am un somn linistit.Cine e de dreapta si a votat cu Crin crezi ca va vota cu stanga doar fiindca cere Crin 'infantilul'??Come on, man. Ceva neuroni mai sunt in cutiile craniene, doar ca trebuie pusi nitel in ordine.

Nu,nu din cauza ca le cere Crin asa ceva,din alte motive:

1)Deoarece PDLul nu este un partid de dreapta ci un partid fara ideologie,de sclavi care executa orbeste ordinele lui Basescu .(putem discuta daca vreti provenienta , traseul politic al acestui partid si masurile guvernului Boc)
2)Deoarece PDul a atacat in mod constant atat PNTul cat si PNLul,SINGURELE partide de dreapta din Romania.
3)Deoarece Basescu prin demagogia,violenta si minciunile sale a reusit sa scarbeasca votantii liberali din care fac parte si eu si reprezinta in acest moment cea mai mare primejdie pentru soarta Romaniei.
4)Ca sa poate functiona, conform Constitutiei ,(cartea aceea cere il deranjeaza pe Basescu),un guvern de uniune nationala ce are sprijinul unei majoritati parlamentare.

Dormiti linistita doamna dar nu mai incercati ,ca votant al lui Basescu,sa ganditi ca un sustinator al liberalilor.Nu veti reusi,diferentele sunt prea mari intre aceste doua categorii .

Aveți să vedeți voi pe dracu după alegerile prezidențiale, în 2010-2011 ,atunci când România o să falimenteze și-o să devină primul stat al U.E. ASISTAT FINANCIAR-ECONOMIC.

Atunci să-ti aud glasul Vannea, atunci !...

Atunci să vad ce interese mai aperi Vannea, interesele diferitilor politruci, ale liberalilor, pe cele de partid, ....

Atunci când am spus lui Gabi că n-o să-i mai sune la ușă poștașul să-i aduca pensia, s-a suparat.
Aveți să trăiți aceste realități în cel mai scurt timp.

Vorba lui Ciumara în guvernul Ciorbea.....

te mai intreb o data : de ce conditionezi sosirea pensiei de alegerea lui Bas ? ca doar mi-a spus ca nu si-a propus sa lupte cu criza ! el va continua sa se imprumute, datoria externa sa creasca si dobinda la fel, pensiile si salariile sa scada ,fara a avea nici-o varianta de a stavili acest cerc vicios al neputintei !

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 17:56

Rolul prostilor e sa incurce lucrurile !
Si la acest scrutin prostii si-au facut datoria,s-au incurcat reciproc.
Acum sunt nevoiti sa treaca dintr-o tabara de prosti in alta tabara de prosti ,cu prosti mai putin periculosi !
Mi-e lehamite !
De ce le este greu sa inteleaga -mereu fac aceeasi greseala ,nu sunt in stare sa aleaga bine ,din prima, apoi isi motiveaza prostia prin alegerea raului mai mic
O sa dati de si mie putin imi pasa -peste cateva luni parasesc romania ,parasesc definitiv aceasta tara a prostilor
Sunt atat de prosti incat nu inteleg nici macar faptul ca avand pe cartea de munca trecut un salariu la nivelul unei treimi din salariul mediu vor avea o pensie la nivelul unei treimi din pensia medie -deci pana in 300 de lei
Vor fi niste asistati ,vor avea acea pensie minima aprobata in acest an si anume de 350 lei
In aceasta situatie vor fi peste 50 % dintre romani ,mai ales cei de la firmele private ,prostii insa traiesc de pe o zi pe alta
Vor masini,manele ,mici si bere si din an in pasti merg sa-si aleaga conducatorii ,simt nevoia sa fie tinuti sub papuc ,ei fura si sunt toleranti cu cei care fura -intr-un cuvant un popor de hoti,prosti si lichele !!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:00

De la: gabigabi, la data 2009-11-24 17:54:35
De la: xyz, la data 2009-11-24 14:20:45Care primejdie???Am un somn linistit.Cine e de dreapta si a votat cu Crin crezi ca va vota cu stanga doar fiindca cere Crin 'infantilul'??Come on, man. Ceva neuroni mai sunt in cutiile craniene, doar ca trebuie pusi nitel in ordine.

1)Deoarece PDLul nu este un partid de dreapta ci un partid fara ideologie,de sclavi care executa orbeste ordinele lui Basescu .(putem discuta daca vreti provenienta , traseul politic al acestui partid si masurile guvernului Boc)
2)Deoarece PDul a atacat in mod constant atat PNTul cat si PNLul,SINGURELE partide de dreapta din Romania.
3)Deoarece Basescu prin demagogia,violenta si minciunile sale a reusit sa scarbeasca votantii liberali din care fac parte si eu si reprezinta in acest moment cea mai mare primejdie pentru soarta Romaniei.
4)Ca sa poate functiona, conform Constitutiei ,(cartea aceea cere il deranjeaza pe Basescu),un guvern de uniune nationala ce are sprijinul unei majoritati parlamentare.

Dormiti linistita doamna dar nu mai incercati ,ca votant al lui Basescu,sa ganditi ca un sustinator al liberalilor.Nu veti reusi,diferentele sunt prea mari intre aceste doua categorii .

Aveți să vedeți voi pe dracu după alegerile prezidențiale, în 2010-2011 ,atunci când România o să falimenteze și-o să devină primul stat al U.E. ASISTAT FINANCIAR-ECONOMIC.

Atunci să vad ce interese mai aperi Vannea, interesele diferitilor politruci, ale liberalilor, pe cele de partid, ....

Atunci când am spus lui Gabi că n-o să-i mai sune la ușă poștașul să-i aduca pensia, s-a suparat.

te mai intreb o data : de ce conditionezi sosirea pensiei de alegerea lui Bas ? ca doar mi-a spus ca nu si-a propus sa lupte cu criza ! el va continua sa se imprumute, datoria externa sa creasca si dobinda la fel, pensiile si salariile sa scada ,fara a avea nici-o varianta de a stavili acest cerc vicios al neputintei !

N-am condiționat sosirea ei sau nu de alegerea lui "Băse"....dacă erai puțin mai atentă înțelegeai exact ceea ce am spus.

dar, din păcate sunteți încă "orbi".

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:05

De la: 9am174073, la data 2009-11-24 16:04:19 decat trandafirii aia care au vandut orice bucatica buna de vandut din tara asta ... au folosit minerii cand se simteau amenintati si inca-o data au incercat-o in 97, au adus interlopi in randul top forbes ca oameni de succes in afaceri "dubioase" evident .... DINTRE DOUA LUCRURI RELE.. IL PREFER PE BASE MAI PUTIN RAU! ca asa cum zic anumite personaje.. da i-a lovit sau a incercat 4 ani sa ii darame.. daca ies comunistii astia Romania va avea crima organizata!

phii,ce dreptate ai si parca-l si vad pe Bas in cortul ala imparatesc sau regesc,nu stiu exact ce era si pe frezatul ala de Bercea Mondialul,atirnindu-i la git,Mariei Basescu, cocoselul ala de aur....mult aur si multa cinste si lupta impotriva interlopilor ! hai,caramba orbilor !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:06

De la: gabigabi, la data 2009-11-24 17:54:35

Nu-l vezi ca vorbeste pe invers.
Din moment ce base e obsedat de pensionari si pensiile lor si a spus ca nema pensii, o sa cam incerce. Ca e batut in cap. Pensiile private de asta au fost facute. Sa le ia pe cele de stat. Mytcor a luat-o razma si doreste ce mai rau in tara asta. Sa fie la el, sa experimenteze la el ce vrea la noi.
Oricum ce a semanat asta asta va culege. Ma refer la base.
Din pacate ptr cei care ne poarta simbetele, ii anunt ca acolo unde incepe un lucru bun sau rau, acolo se sfirseste. Si cum criza a inceput in america si toti vor sa se cam termine, acolo se va termina. Criza asta are prea putin tangenta cu noi.
Mytcor iti doresc sa cati mai spre vest cu urarile.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:07

Si urmeaza faza a 2-a a crizei.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:08

De la: Horus, la data 2009-11-24 17:56:24

Rolul prostilor e sa incurce lucrurile !
Si la acest scrutin prostii si-au facut datoria,s-au incurcat reciproc.
Acum sunt nevoiti sa treaca dintr-o tabara de prosti in alta tabara de prosti ,cu prosti mai putin periculosi !
Mi-e lehamite !
De ce le este greu sa inteleaga -mereu fac aceeasi greseala ,nu sunt in stare sa aleaga bine ,din prima, apoi isi motiveaza prostia prin alegerea raului mai mic
O sa dati de si mie putin imi pasa -peste cateva luni parasesc romania ,parasesc definitiv aceasta tara a prostilor
Sunt atat de prosti incat nu inteleg nici macar faptul ca avand pe cartea de munca trecut un salariu la nivelul unei treimi din salariul mediu vor avea o pensie la nivelul unei treimi din pensia medie -deci pana in 300 de lei
Vor fi niste asistati ,vor avea acea pensie minima aprobata in acest an si anume de 350 lei
In aceasta situatie vor fi peste 50 % dintre romani ,mai ales cei de la firmele private ,prostii insa traiesc de pe o zi pe alta
Vor masini,manele ,mici si bere si din an in pasti merg sa-si aleaga conducatorii ,simt nevoia sa fie tinuti sub papuc ,ei fura si sunt toleranti cu cei care fura -intr-un cuvant un popor de hoti,prosti si lichele !!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:13

De la: nastasemihail, la data 2009-11-24 18:07:51Si urmeaza faza a 2-a a crizei.

Mihăiță, stai tu liniștit, aici nu-i nici o criză !...la voi o să fie groaznic.

ROMÂNIA primul STAT asistat FINANCIAR-ECONOMIC !...
SĂRACIE LUCIE, FORȚĂ DE MUNCĂ IEFTINĂ, PROȘTI CU DUIUMUL .

V-AȘTEPTĂM SĂ NE LUSTRUIȚI BOMBEUL !....deontologilor.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:18

De la: gabigabi, la data 2009-11-24 17:40:57@karpoave,ramine asa cum am discutat ! desteptul bunicii sunt nascuta in '48,ce-as fi putut eu face altceva decit sa construiesc socialismul ? parintii tai ce-au facut ? au fugit in muntii si au trait ca pustinicii ca sa nu-l construiasca ? hai,pleaca de aici cu prostiile tale ! avem o karma ,atit personala cit si colectiva si pe cit mi-a fost in putinta ,mi-am construit -o pe a mea atunci cind a venit momentul de a actiona ! am iesit in strada,am fost constienta ca nu-i de'ajuns "jos Ceausescu" ,ci trebuie mers la sistem si am strigat "jos comunismul ".....am protestat in Piata impotriva FSN si la ui Iliescu ; l-am votat pe I. RATIU in 90 si 92 ; si @mytcor ,vreau sa-ti aduc aminte ca dupa 20 mai -aia cu a Orbului - pta Universitatii considerind ca in mod democratic poporul si-a spus cuvintul-asa manipulat cum a fost - si-a inchis balconul ....s-a retras si au mai ramas putini,foarte putini si sporadici si au aparut,intr-adevar, niste figuri dubioase ! cine erau acei "colorati' care nu mai aveau nimic de'aface cu spiritul "golanilor" ? ei,dupa parerea mea ,aceia au fost adusi acolo tocmai in vederea a ceea ce va sa fie in 13-15 iunie ,actiune pregatita meticulos din timp ! deci : a cui lovitura de stat vorbim ?

Parintii mei nu au construit socialismul ,erau studenti la revolutie -iar bunicul meu a condus o organizatie subversiva asa ca nu a avut timp sa construiasca socialismul !
La tine nu puteam sa am o asemenea pretentie insa puteai sa fii si tu macar o disidenta precum goma sau doina cornea -ai preferat insa sa stai in banca ta ,ca marea majoritate-incurajand astfel jigodiile sa asceada la putere si sa aiba tupeu pana si in prezent
Ai tolerat atunci comunistii -ii tolerezi si acum -aveai sansa sa alegi un ne-comunist insa nu ai vrut sa ...te risti !
Lipsa curajului s-ar putea sa-ti faca mari probleme in viitor -uneori apar curbele de sacrificiu si primii afectati sunt pensionarii si bugetarii
Sa te vad in ianuarie cand se vor scumpi toate si cand poate nu vei primi pensia -o sa te mobilizezi singura spunandu-ti ca nu ai avut noroc
Uneori insa norocul mai e si cum si-l face omul !
Strica sa ai macar un domiciliu fortat de vreo 5 ani si sa ai 200 de lei pentru fiecare an -deci un plus la pensie de 1000 de lei lunar?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:20

De la: mytcor, la data 2009-11-24 18:13:25
De la: nastasemihail, la data 2009-11-24 18:07:51Si urmeaza faza a 2-a a crizei.

SĂRACIE LUCIE, FORȚĂ DE MUNCĂ IEFTINĂ, PĂROȘTI CU DUIUMUL .

VALEA.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:22

TI-AI DAT ARAMA PE FATA. MA MIRAM SA TE TINA PREA MULT. DOAR AI PLECAT FIINDCA URASTI TOT CE E ROMINESC. NU DE DRAGUL NOSTRU. IMI PARE RAU CA ESTI ATIT DE REDUS.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:24

De la: nastasemihail, la data 2009-11-24 18:20:56
De la: mytcor, la data 2009-11-24 18:13:25

SĂRACIE LUCIE, FORȚĂ DE MUNCĂ IEFTINĂ, PROȘTI CU DUIUMUL .

VALEA.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:26

Daca aveti asa de putina incredere in noi, de ce ati bagat cei mai multi bani in Rominia, voi austriecii. Si vezi ca sintem din aceeasi comunitate si aveti OBLIGATIA sa ne ajutati. Altfel iesim din comunitate. Stiti bine asta.
Si nu mai baga schisme din astea ca iti pierzi toti prietenii. Eu nu stiu de gluma pe tema asta.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:27

De la: nastasemihail, la data 2009-11-24 18:22:58TI-AI DAT ARAMA PE FATA. MA MIRAM SA TE TINA PREA MULT. DOAR AI PLECAT FIINDCA URASTI TOT CE E ROMINESC. NU DE DRAGUL NOSTRU. IMI PARE RAU CA ESTI ATIT DE REDUS.

Mihăiță, mulți dintre voi ați fost REDUȘI dar nu v-ați dat seama, nu-i cazul Tău.

O felicit pe fică-ta că dorește să vină în Germania, bună decizia ei !...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:27

Exista 2 topice numai cu scandaluri, basescu si "despre orice". In rest liniste.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:29

De la: nastasemihail, la data 2009-11-24 18:26:37Daca aveti asa de putina incredere in noi, de ce ati bagat cei mai multi bani in Rominia, voi austriecii. Si vezi ca sintem din aceeasi comunitate si aveti OBLIGATIA sa ne ajutati. Altfel iesim din comunitate. Stiti bine asta.
Si nu mai baga schisme din astea ca iti pierzi toti prietenii. Eu nu stiu de gluma pe tema asta.

Mihăiță, schisma s-a produs încă din 1990, ști destul de bine cine a produs această schismă.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 18:30

De la: mytcor, la data 2009-11-24 18:27:16
De la: nastasemihail, la data 2009-11-24 18:22:58TI-AI DAT ARAMA PE FATA. MA MIRAM SA TE TINA PREA MULT. DOAR AI PLECAT FIINDCA URASTI TOT CE E ROMINESC. NU DE DRAGUL NOSTRU. IMI PARE RAU CA ESTI ATIT DE REDUS.

Mihăiță, mulți dintre voi ați fost REDUȘI dar nu v-ați dat seama, nu-i cazul Tău.

O felicit pe fică-ta că dorește să vină în Germania, bună decizia ei !...
Nu e buna decizia. Va avea 2 cetatenii datorita sfatului meu. Si i-am recomandat SA NU FIE SCLAVA VOASTRA, SI A AROGANTEI VOASTRE DE NATIE CARE VA CREDETI SUPERIORI SI NU SINTETI DELOC ASA. Sa aiba firma intre tari.
EU SINT ASA IN URMA VENINULUI VOSTRU GOTIC. NU ERAM ASA.

Pagini: << 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: