Fosta membra 9am.ro
754 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 10:20
De la: karpov, la data 2009-11-24 10:07:06De la: gabigabi, la data 2009-11-24 09:33:18De la: Silviu, la data 2009-11-23 19:42:56De la: gabigabi, la data 2009-11-23 17:22:46De la: 9am076753, la data 2009-11-23 17:07:15SA vedem ce strategie se va aplica pentru a castiga alegerile. Dupa ce vad si cred se va vota contra presedintelui actual si imi e teama ca va invinge din nou neocomunismul.
....poate nu si atunci invinge Base si ne intoarcem la dictatura personala a lui Ceausescu si sa te tii trai pe vatrai nineaca !.....adevarul este ca la cit de mare este datoria externa a Ro ( facuta de ei,ptr.ei PDL.ul ), trebuie pusa saua pe popor ! mai stingem lumina;mai taiem caldura ; mai mincam niste gheare;niste gituri, restul ce mai e- daca mai e- exportam ca sa avem de unde plati ....as propune si o rationalizare la alimentele de baza,ca ne-am cam ingrasat !
Datoriile astea s-au facut ca sa primesti pensia, cotoroanto, sa ai cu ce plati netul si sa poti sa-l injuri de dimineata pana seara !
Duhnesti de tampenie !
caraghiosule,v-am mai intrebat si n-ati raspuns,cit la suta reprezinta pensiile si salariile,ca sa justifice acel imens imprumut ?! si iar iti spun : caraghiosule ! Sefu'tau a tinut sa ne asigure ca acel imprumut NU -NU -NU va fi folosit la plata lor ci e o CENTURA de SIGURANTA in fata crizei....ca de obicei ignori vorbele intelepte ale sefului si-l contrazici ! si Nu,n-am fost membru de partid si nici pnl.ista nu sunt : sunt doar un simpatizant de pe margini care, atunci cind nu-i place ce vede ,spune !
Gabi ,tu nu te-ai lamurit inca in ce tara traim !
E o tara locuita de prosti !
Sunt atat de prosti incat daca ar candida la viitoarele alegeri pentru postul de presedinte -ISUS HRISTOS-nu ar aduna mai mult de 20 % !
Prostia este o boala grea -noi nu am avut elite -alte tari au avut elite si acum peste 2000 de ani -noi nu am realizat nimic -ne-am ""bazat"" pe un isus -pe niste moaste gen Paraschieva-care sa ne lumineze si care sa ne scoata la liman !
S-ar parea insa ca nici divinitatea nu agreeaza prostii-prostii nu realizeaza nimic prin credinta -reusesc doar sa mentina o oligarhie bisericeasca careia nu-i pasa de oameni si care nu e in stare sa ridice din punct de vedere moral si etic credinciosii -suntem o tara de prosti si de tarati -nu reusim sa facem saltul necesar -elitele nu sunt agreate-prostii daca ar fi sa mearga la un meci de fotbal sau sa participe la o intalnire cu un ipotetic savant care ar face o inventie epocala -ar alege meciul de fotbal !
La moartea lui iliescu vor merge mii de oameni sa-l conduca pe ultimul drum-la moartea lui Paler au fost doar cateva sute !
Prostia nu te ajuta cu nimic-prostii sunt un balast-e greu sa dezvolti ceva cand nu ai cu cine-prostii consuma resursele-trebuie sa-i ajuti sa supravietuiasca - e greu sa duci pe umerii tai atata prostie
Fara prosti ,lumea ar evolua altfel -am avea mai mult timp-mai multe resurse-prostii ar trebui sa fie tinuti intr-o rezervatie -sa nu aiba dreptul sa se inmulteasca -iar daca totusi fac copiii sa li se ia dreptul de ai creste
M-am saturat de prosti-de prostii care imi fabrica viitorul-de alegerile lor proaste-pe care trebuie sa le agreem deoarece asa e ...democratic !!!
Mai karpov,mare dreptate ai,pai si eu am contat pe prosti daia am ajuns presedinte.Acum contez pe prostii din judetele Brasov,Bistrita Nasaud,etc zonele unde prostii stau ciorchine si asculta de minciunile pe care doresc sa le auda
PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca.
http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului?
Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile.
■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ?
http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related
.9AM. VA MULTUMIM !
Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA-
Nurse with big tits eats cum-
Ea face și mai bine !
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 10:22
De la: Dorinel, la data 2009-11-23 23:57:39De la: vaneamarin, la data 2009-11-23 23:41:52
Eh,oricum,dorinta mea in general este sa dezbat ideile nu modul in care scrie fiecare.In cazul lui Mytcor insa,negasind idei dar dorind sincer sa comunic si eu cu acest om a carui inteligenta o lauda Silviu ,nu am avut de ales .
Mytcor e baiat inteligent, la modul cel mai sincer ... doar optiunea lui politica lasa de dorit. Asta e, fiecare cu optiunea lui ...
Dar poate are amabilitatea .... si nu numai el, sa-mi raspunda si mie acum la final de mandat basescian, la urmatorul sondaj de opinie.
Pentru ce vorbe de duh va ramane Traian Basescu in istorie?
1. Gaozari si pasarici;
2. Tiganca imputita;
3. Scoala romaneasca scoate tampiti;
4. S trii bine!
5. Imi dau demisia n 5 minute;
6. Nu avem nevoie de autostrzi;
7. Arde-i pe corupi;
8. Iarna nu-i ca vara.
9- n-avem nevoie de filozofi,ci de tinichigii si chelnari
10- mutra de european cu papion a lui tariceanu,care l-a enervat atit de tare si care mi-a aratat mie si poate si altora cit de tare stimeaza EUROPA asta snoaba cu mutrele lor de domni si nu de chelnari !
11- nu ma lupt cu Iliescu,nici cu Geoana,ci ma lupt cu CRIZA !
12- nu mi-am propus nici eu si nici guvernul sa luptam cu Criza !
13- acest imprumut va fi o Centura de Siguranta su banii Nu vor fi cheltuiti ptr.plata salariilor si pensiilor
14- daca nu vine transa a doua, Nu avem bani de salarii si pensii !
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 10:25
De la: gabigabi, la data 2009-11-24 10:03:00
ntzz! e risu-plinsu lor ! ca sa esuezi in bratele basescului ....vorba lui cu "esuatu' ....stie el ce stie ....ptr. ca Manole -un om extraordinar ,de altfel- nu a fost bagat in seama ,e o dovada de INTELIGENTA maxima ! ca sa nu spun ca non-conformistul Remus Cernea e si el probabil de parerea ca trebuie sa fii BITA ca sa-l schimbi cu Bas' !
Gabi,eu dupa turul intai nu am mai reusit SA DISCUT in limitele decentei decat cu Black.Cu Mytcor recunosc ca nu este un om agresiv sau nepoliticos,nu pot insa nici sa spun ca discut cu el. :sml-happy0078.Mai sunt cativa oameni simpatici care sustin PDLul cum este o doamna care posteaza zilnic mesajul "eu tot cu Traian Basescu tin!" ,cum este doamna GCristea care sub pretextul ca iti raspunde la o intrebare iti posteaza o tona de linkuri si citate catre toate sursele portocalii de informare si domnul Pulsar care este un fel de OTV si care nici dansul nu crede ce spune(sper!).Oameni simpatici macar prin simplul fapt ca nu injura ci discuta civilizat .Ceilalti insa nu stiu ce naiba i-a apucat ,nu mai pot decat sa injure si sa faca spume la gura.Inteleg primejdia in care se afla dar nu vad la ce naiba le-ar putea folosi un astfel de comportament ?Oare pur si simplu asa sunt educati si asa sunt sustinatorii lui Basescu,dupa chipul si asemanarea sefului ?
Exista un lucru foarte interesant ,un paradox.Cel mai decent comportament pe forum il au sustinatorii lui Vadim :domul Tycu si Gigi Lipianu .Nu i-am vazut pe astia injurand sau jignind pe cineva ceea ce imi pare uluitor tinand seama de comportamentul lui Vadim.Injuracii astia de la PDL insa, parca sunt oglinda sefului!Se mira apoi ca avand astfel de sustinatori ca ei le scade seful si pleaca pe mare  ..Domnule Tycu,Lipiene,sa-i educati si pe astia de la PDL dom'le ,sa le aratati avantajele unui comportament decent.Nu acum, ca nu le mai foloseste,este prea tarziu.In anul 2016 insa mai au ceva sanse....
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 10:36
De la: karpov, la data 2009-11-24 10:07:06
M-am saturat de prosti-de prostii care imi fabrica viitorul-de alegerile lor proaste-pe care trebuie sa le agreem deoarece asa e ...democratic !!!
Dar chiar asa ESTE democratic Karpov.Si prostul si desteptul tot o bila baga in urna.Cum nu exista un sistem mai bun decat democratia obisnuieste-te cu ideea asta.Ca sa te ajut sa te obisnuiesti mai usor iti spun ca exista oameni (nu eu ) care si pe tine te cred prost asa ca asta este o chestiune foarte relativa.
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 10:44
De la: black10131307, la data 2009-11-24 09:05:31De la: vaneamarin, la data 2009-11-23 14:13:52De la: vladidec, la data 2009-11-23 13:47:40De la: 9am126042, la data 2009-11-23 13:10:02Numai Basescu este capabil sa scoata tara din haosul lui tariceanu. Ati furat cat ati putut, liberali si psd-isti imputiti, badarani de Dambovita. Numai minciuni ati dat pe goarna voastra imbatranita si scofalcita. iliescu , un criminal care si-a omorat parintii, asta ati uitata , este secretul tinut de toata graopa de comunisti fglescaiti si imorali. Liberalii il scot pe antonescu in fata , o soparla spelba , care habar nu are de sociologie si psihologia maselor. Duceti-va in iad , masoni care ati distrus Romania si ati saracit pe bietii Romani.
Romanii sunt o specie aparte ! Nimeni nu ii poate intelege...sunt atat de cretini incat au incetat sa mai uimeasca!
Ba idiotilor.....cand pui stampila pe un candidat, nu schimbi pe unu cu mustata contra la unu cu chelie, nu schimbi mecla unuia cu a altuia..... handicapatilor, voi schimbati un intreg partid....prostilor ce sunteti....Cine pm a furat cel mai mult in tara asta sub 3 mandate ????????? Cine a vandut tot ? ....cine a distrus economia ?????? (agricultura, invatamant,sanatate etc), de ce nu mai avem nimic al nostru ??? nici apa, gazul, curentul, nu mai sunt romanesti.... nu mai producem nimic, decat datorii !!!! MINERIADA...cine ne-a adus aici ????? .....si voi comparati asta cu cazul Flota ???? si voi comparati asta cu faptul ca nu trec pe splaiul Unirea niste pitici ce acorda BMW-uri la trecatori ????? si ca nu ai bani stand acasa degeaba ????? Sunteti atat de imbecili incat sa votati iar cu PSD-ul ???? Tot cu aia de au furat de 1000 de ori mai mult ?????????credeti ca Iliescu, Nastase nu mai trag sfori ????
Nu zic ca Basescu e usa de biserica, dar din doua rele alegti fratilor pa cel mai putin rau !!!! Eu unu imi plang de mila tara ca nu are cu cine vota....dar la caz extrem nici mort nu asi mai vota cu PSD....ce repede mai iarta/uita unii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niciodata in viata voastra sa nu indrazniti sa comparati cine e mai rau !! Daca sub parul din cap exista creier si o memorie de gaina macar, nu ati mai vota cu PSD-ul din 4000 de motive....pe primul loc : pana nu dispar generatii intregi de "revolutionari"....
Imi e sila de voi !
Vladidec,nu te mai agita asa ca pari chiar ciudat.Tu parca nu dadeai doi bani pe "astia" si doreai revolutii nene si schimbari adanci.Acum vad ca doar faci pe scarbitul si il vrei pe Base sa te conduca .Incearca sa iti temperezi isteriile si sa te porti matur si decent nu ca alde Silviu.Sa stii ca se poate comunica si asa.
Hai sa iti spun ce nu ai inteles:
-Nu ai inteles ca nu PSDul este votat acum ci presedintele Geoana care nu a facut atat de mult rau Romaniei cat a facut Basescu.Acest lucru nu inseamna ca ne va conduce PSDul deoarece guvernul se stie ca va fi Johannis Klaus.Trebuie sa fie cineva nebun sa prefere scalvii lui Basescu scosi din palarie in locul unui guvern Klaus cu tehnocrati.
-Nu ai inteles ca cel mai mare furt din istoria tarii este FLOTA si nu un altul.
-Nu ai intels ca Basescu s-a imprumutat la FMI cu o suma pe care o vor plati si nepotii tai si care daca mai iese el presedinte va merge in buzunarele firmelor de casa basesciene la alde Udrea.
-Trebuie sa fie cineva nebun sa ignore grupurile de interese din preajma lui Basescu,alde Udrea,Videanu,Blaga ,Cocos,Bittner,etc.Daca Basescu nu mai este votat atunci acesti oameni nu vor ajunge la putere iar Johannis Klaus isi va forma un guvern de tehnocrati nu de carpaci basescieni.
-Pe vremea cand s-au facut mineriadele PDLul era impreuna cu PSDul ,ambii organizatori!
-Nu ai inteles ca tupeul securist Basescian trebuie sa dispara din Romania si ca PDLul ,prin politica
nesimtirii si a tupeului ,este evitat de toata lumea (intern si extern)
Pe scurt raul cel mai mic acum pentru Romania,intre Geoana si Basescu ,este Geoana!
Vaniuska, nu ma impresionezi cu istericale de genul asta, poate doar daca te dai cu fundul de pamant!
Procedezi la fel de penibil ca si seful tau de partid, crin antonescu. Si el, la fel ca si multi dintre voi, a dovedit ca nu stie sa piarda. Ranjetul ala afisat pe mutra-i spalacita, in momentul anuntarii rezultatelor exit poll din primului tur era provocat de surpriza cotarii pe locul trei iar cand a inceput sa vorbeasca, numai de bun-simt nu mai era vorba. Cum putea el sa acuze mogulii, ca doar de luni de zile il saltasera pe el si il tocasera marunt pe Base ca sa-i faca lui lobby! Si asa cum s-a mai spus, dovediti nesimtire acum cand il laudati pe Geoana, dupa ce cu cateva zile inainte il acuzati de subminarea tarii prin legaturi subterane cu rusii. Acum Geoana nu mai este vicepresedintele CSAT care s-a dus neoficial la rusi ca sa trateze nu stiu ce cu ei?
Nu mai este reprobabila fapta presedintelui Senatului, nu mai miroase a tradarea intereselor Romaniei?
Mai nene, ati avut voi vreodata coloana vertebrala? Vad ca nu va dezmintiti renumele si continuati sa lingeti acolo unde ati scuipat! Si lasati-o mai moale cu legatura PDL-ului cu Iliescu pentru ca nu am vazut pedelisti sa-l pupe cu atata foc pe Iliescu, cum a facut-o Cretin Antonescu asta al vostru! Si nici PDL-ul nu a colaborat asa evident cu PSD asa cum o face de ani de zile PNL-ul. Chiar daca au guvernat impreuna 9 luni, aduceti-va aminte ca au fost in permanenta tensiuni intre ei, pe cand voi ati fost tolerati ca guvern minoritar de catre PSD ani de zile(in schimbul a ce?).
Ii dai in continuare cu flota dar nu aveti nici macar o dovada! La fel si cu grupurile de interese. Ce dovezi aveti ca s-a furat ceva? Niciuna! Nu vedeti in schimb afacerile mizerabile din timpul guvernarii voastre. Ce dovezi mai vrei pentru coruptia voastra mai mult decat inregistrarile cu Remes?
intrebarea ta retorica,aceea cu coloana vertebrala a pnl.istilor,s-a manifestat de mai multe ori decit vreti voi sa acceptati :
1- cind Tariceanu a refuzat absorbirea partidului de catre pd
2-cind i-a refuzat anticipatele cerute,desi tara era inundata
3-cind cu toate biletele otravite ale mamei vitrege a aliantei DA ,a rezistat si RO a prosperat
4- cind v-a felicitat ptr. refacerea vajnicului FSN , implinind astfel visul Sefului de a avea o majoritate decisiva in Parlament -
5- acum cind Bas' in disperare ca n-are sprijin,ii face curte pnl .ului intr-un mod de'adretpul jenant ,dovedind ca si lui ii place sa pupe unde a scuipat ,asa cum a facut si cu psd.ul
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:02
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:05
erata : "intrebarea ta E retorica " ptr.@black
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:09
Fr curluntrism
de Cristian Tudor POPESCU | 24 NOIEMBRIE 2009
Am ateptat cu inima strns conferina de pres a d-lui Crin Antonescu. Dup ieirea de duminic seara, mi-era team c anun intrarea d-sale n coaliia de la "Select" cu C.V. Tudor pentru anularea alegerilor fraudate de mafia sondajelor. Noaptea a fost ns un sfetnic bun; dl. Antonescu a redevenit raional, corect, consecvent i ferm. Gestul su a fost unul mai degrab moral, dect politic, ceea ce mi se pare extraordinar. Dup toate regulile curluntrismului, tehnic politic deosebit de ndrgit pe la noi, d-sa trebuia s joace cel puin o sptmn la dou capete, s fac fie, s-i creasc preul. Dl. Triceanu, de altfel, foarte dotat pentru curluntrism, deja se declara "deschis tuturor posibilitilor". Fr s consulte partidul, nici nu ar fi avut de ce, dl. Antonescu a reafirmat ceea ce susine de luni de zile: nici un sprijin, nici o nelegere cu Traian Bsescu. Premier Klaus Johannis, nenegociabil. Cu aceste idei a obinut voturile a aproape 2 milioane de romni, cu ele merge nainte. n felul acesta, el poate s nu spun votanilor si votai Mircea Geoan preedinte, ci votai Klaus Johannis premier. n felul acesta, dl. Antonescu se desparte de politica egoist i meschin a predecesorului su Triceanu, care i-a pus dosul n ua tuturor negocierilor pentru c nu voia s dea drumul fotoliului de premier.
E absurd, e hilar s spui, ca dl. Videanu, c Ion Iliescu i pune astfel basca pe PNL. Adic ascult Crin Antonescu, ascult liderii liberali de Ion Iliescu? Nici n PSD Ion Iliescu nu are ultimul cuvnt, e nc vocal, dar n anii care vin activitatea sa se va diminua inexorabil. Niciodat Crin Antonescu nu va accepta prezena n guvern a unui Adrian Nstase sau Marian Vanghelie.
Faptul c Mircea Geoan a cuplat imediat la formula Johannis premier, probabil c nu i-a fcut foarte fericii pe unii lideri PSD, dar a nsemnat un gest de maturitate politic i capacitate de a face compromisuri necesare. n felul acesta, cile de combinaie ale d-lui Bsescu, pentru care se pregtise duminic seara declarnd c dreapta, PDL plus PNL, a ctigat alegerile, sunt tiate.
i atunci, dl. Bsescu a trecut la ceea ce i-a rmas i tie cel mai bine s fac: s manipuleze, s amenine, s insulte, s mechereasc, s prosteasc lumea n fa. Mi-e pur i simplu lehamite s mai comentez ieirea sa n replic la declaraiile d-nilor Antonescu i Geoan. Cine vrea s-l cread, n-are dect.
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:21
@vanea , Super-desteptii il vor crede si restul ala de 60% -dupa cum ne-a spus mytcor si altii ca el- NU ,ca-s prosti de cinstiti si tot spera ca Romania isi va gasi drumul spre EU ; ca va avea o reprezentare onorabila in lume , fara hahaieli ,fara gaozari si pasarici ! ca isi va regasi Demnitatea si Onoarea ! a sosit timpul sa schimbam ceva
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:29
De la: gabigabi, la data 2009-11-24 11:21:45@vanea , Super-desteptii il vor crede si restul ala de 60% -dupa cum ne-a spus mytcor si altii ca el- NU ,ca-s prosti de cinstiti si tot spera ca Romania isi va gasi drumul spre EU ; ca va avea o reprezentare onorabila in lume , fara hahaieli ,fara gaozari si pasarici ! ca isi va regasi Demnitatea si Onoarea ! a sosit timpul sa schimbam ceva
Gabi,Mytcor sustine de fapt monarhia,el nu se amesteca in politica asta murdara decat inainte de alegeri  .Altfel monarhist convins baiatul asta,trup si suflet ."For king and Base"!  ...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 12:23
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 11:29:55De la: gabigabi, la data 2009-11-24 11:21:45@vanea , Super-desteptii il vor crede si restul ala de 60% -dupa cum ne-a spus mytcor si altii ca el- NU ,ca-s prosti de cinstiti si tot spera ca Romania isi va gasi drumul spre EU ; ca va avea o reprezentare onorabila in lume , fara hahaieli ,fara gaozari si pasarici ! ca isi va regasi Demnitatea si Onoarea ! a sosit timpul sa schimbam ceva
Gabi,Mytcor sustine de fapt monarhia,el nu se amesteca in politica asta murdara decat inainte de alegeri .Altfel monarhist convins baiatul asta,trup si suflet ."For king and Base"! ...
Vannea, infantilitatea-i caracteristic pur i simplu mi-a devenit agasant, dac tu , un fin intelectualist ai ajuns a face copy/paste i posta texte aparinnd clasicilor n via gen C.T.Popescu n anul de graie 2009, atunci, te rog procedeaz-n acest mod i cu textele publicate de acelai autor de prin anii 1990-1992, 1992-1996,
Hai Vannea, s vedem textele aceluia autor din vremurile mineriadelor.
S vedem ce scria C.T Popescu in ziarul Adevrul naintea duminicii orbului, n timpul Golaniadei la care-a participat distinsa D-na G.
Ce scria CTPopescu in perioada 1992-1996, atunci cnd Romnia a fost pur i simplu sulberat dpdv financiar-economic de pe harta lumii.
S vedem ce scria acest C.T.P. n timpul guvernrii A.Nstase, nainte i dup ce i-au fost retrase "sponsorizrile" mascate-n spaii publicitare guvernamentale... etc. etc.
Vaneea, ai dace bine s citeti ceva pres internaional, s observi cum sunt privite atacurile mass-mediei mpotriva preediniei, ar trebui s constai singur, dar am s-i spun i eucte ceva ;
C media romneasc este perceput in exterior ca; o frn i-un element distructiv la adresa democraiei romneti, o pidic n calea asanrii morale a clasei politice, un obstacol n calea combaterii corupiei generalizate i cronicizate a statului Romn.
Numai bine Vannea.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 12:37
De la: gabigabi, la data 2009-11-24 10:03:00De la: vaneamarin, la data 2009-11-23 23:10:33De la: mytcor, la data 2009-11-23 23:07:41De la: vaneamarin, la data 2009-11-23 23:01:11Incredibil!Uluitor!Traian Basescu NU FACE ALIANTE IN VEDEREA OBTINERII DE SUSTINERE PENTRU TURUL DOI! Nici nu avea cu cine deoarece,dupa atatea experiente neplacute,nimeni nu mai face aliante cu acest marinar sarlatan.Cred ca s-a gandit mult pana sa ia aceasta decizie si s-a consultat cu toti specialistii partidului. Sa faci oare ceea ce nu poti sau sa nu faci ce nu poti? ....Grea intrebare! Dupa o matura chibzuinta si dupa cateva tentative panicate de a pupa fundul liberalilor,inteleptii PDLului, condusi de doamna Udrea, au stabilit deci sa nu faca aliante... DACA TOT NU SE POATE .
Pupici tuturor injuracilor nervosi ai PDL ,va compatimesc sincer si va inteleg nervozitatea.De acum in aproximativ 8 anisori liderii PDL vor mai vedea Guvernul si Presedentia doar pe la TV iar trepadusii lor se vor reintoarce la coada vacilor de unde au fost luati ca sa injure in slujba lui Base.Ca sfat,renuntati la injuraturile astea de pe forum,par asa un circ de doi bani ,o copilarie prosteasca. Nu veti impresiona pe nimeni si nici nu veti reusi sa reduceti la tacere pe cei care nu tin cu idolul vostru.Veti reusi doar sa ne scarbiti si mai tare(daca este posibil mai tare)!
...Vannea ce-i cu tine, ai comaruri ?...
Calm biete, mergi pe balcon i inspir adnc, o s-i treac !...
Presupun ca asta este un gen de umor "monarhist" basescian,nu ?
ntzz! e risu-plinsu lor ! ca sa esuezi in bratele basescului ....vorba lui cu "esuatu' ....stie el ce stie ....ptr. ca Manole -un om extraordinar ,de altfel- nu a fost bagat in seama ,e o dovada de INTELIGENTA maxima ! ca sa nu spun ca non-conformistul Remus Cernea e si el probabil de parerea ca trebuie sa fii BITA ca sa-l schimbi cu Bas' !
Gboano, dac nu doreai s avei in turul 2 pe T.Bsescu sau M.Geoan, doi FSN-isto-Comunisto-Securiti sau cum mai dorii a-i eticheta, atunci trebuia s v optinei dreptul la o informare corect din partea mass-mediei romneti .
Aveai n turul 2, un duel R.Cernea- Eduard Manole.
aa c....
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 12:47
De la: Dorinel, la data 2009-11-24 05:41:15
in totodat s-mi exprim indignarea fa de triul angajat de conducerea actual a PSDR care a promis s introduc PDSR n Internaionala Socialist, ascuns sub mantia curat a PSDR, dei Marea Organizaie Internaional refuz de zece ani primirea PDSR n interiorul ei (sn). Acest angajament este nociv att pe plan intern ct i pe plan extern. Pe plan intern deorece s-ar slbi presiunea pentru att de necesara reformare a PDSR i pe plan extern deorece am introduce un necunoscut n casa unor oameni care ne-au primit i onorat. Fa de cele artate mai sus avem fiecare obligaia unei poziii clare. n ceea ce m privete, n calitate de Preedinte de onoare al PSDR, att timp ct voi deine aceast poziie, am obligaia s atrag atenia n situaiile n care identitatea, onoarea sau existena partidului sunt periclitate. De aceea am scris scrisoarea de fa. Le cer colegilor de partid ca n viitor s chibzuiasc cu rspundere atunci cnd iau hotrri importante i s dea prioritate principiilor i valorilor noastre fundamentale i nu intereselor imediate. Le cer de asemenea colegilor, s revin la respectarea prevederilor statutare i a procedurilor democratice care adesea n ultimul timp sunt nlocuite prin bunul plac. Le cer de asemenea, s restabileasc ordinea moral i intelectual n activitatea partidului, spre a se evita pompierismele politice.
n contextual actual, cu referire la alegerile din acest an pentru noul Parlament, am luat hotrrea s nu mai candidez, deorece nu pot participa pe liste comune cu PDSR i PUR. n ceea ce-i privete pe cei care ar oferi partidul altora, i asigur c au locuri asigurate pe piedestalul pe care i ateapt: renegaii din 1899, Lotar Rdceanu, tefan Voitec, Ionescu Plastograful din 1946 i alii (sn).
Mytcorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr , este sau nu este PD succesorul Frontului Salvarii Nationale ? ? ?
F.S.N. isi incepe existenta documentara la 23 decembrie 1989 ? Ion Iliescu, blamat azi de PDL si societatea romaneasca era presedinte si Petre Roman prim ministru ? Este Iliescu formatorul lor / tatucul lor ? ? ?
Cum poti sa strigi COMUNISTII (!!!) catre PSD cand taman tu ( PDL-ul) iti aloci si revendici ''istoria'' Frontului Salvarii Nationale cu Ion Iliescu in frunte ?  [/quote]
Dorinele, dac PD-ul ar fi fost motenitorul moral ,de drept i de facto al FSN, atunci ; n Dumunica Orbului ar fi ctigat alegerile Petre Roman....din pcate pentru voi i Romnia, le-a ctigat ION ILIESCU, iar acum cteva zile-n urm, i-a predat tafeta pur FSN-ist, lui MIRCEA GEOAN.
Dorinele, din partea mea, poi vota MIRCEA GEOAN linitit, n-ai s fii singurul dus de nas.
Dorinele, dac tu nu eti n stare s observi c Romnia posed o clas politic de LIBER SCHIMBISTI, atunci eti jalnic.
|
sea_shell
418 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:15
Ma uimeste cat de putini romani isi cunosc propria istorie...Este exact acelasi lucru care a avut loc in 1866 cand l-au dat jos pe Alexandru Ioan Cuza care i-a lipsit ce cei din Monstruoasa Coalitie de privilegii ,pentru popor... Puneti mana pe istorie si bagati la cap ,sa nu ne mai irosim valorile si sa nu mai trecem prin 45 de ani de dictatura comunista ...Antonescu e vandut din start PSD-istilor.... RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:27
De la: sea_shell, la data 2009-11-24 13:15:31Ma uimeste cat de putini romani isi cunosc propria istorie...Este exact acelasi lucru care a avut loc in 1866 cand l-au dat jos pe Alexandru Ioan Cuza care i-a lipsit ce cei din Monstruoasa Coalitie de privilegii ,pentru popor... Puneti mana pe istorie si bagati la cap ,sa nu ne mai irosim valorile si sa nu mai trecem prin 45 de ani de dictatura comunista ...Antonescu e vandut din start PSD-istilor.... RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!
Acela lucru am spus i eu cu multe pagini n urm...
...ce s-i faci...n-au nvaat nimic din istorie, rom nii au memorie scurt ,n 3 pai, optiuenea romnilor se manifest ca atare...
m bucur faptul c-ai observat similitudinile.
Nu, Crin A. nu este vndut PSD-itilor, dar, ar trebui s aib decena necesar i s lase liberalilor; libera opiune politic, i, s se bazeze pe discernmntul lor, ca i un adevrat liberal ce se pretinde, Crin. A. ar trebui s tac, este un minim bun sim de care ar trebui s dea dovad.
Daca liberalii, au ajuns turma de oi a lui Crin A. scuze!...atnci...mi crer scuze nc o data !...
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:30
De la: vaneamarin, la data 2009-11-23 23:27:38De la: mytcor, la data 2009-11-23 10:57:58
Vannea, din orice col al europei ai privi spre ROMNIA, concluzia nu poate fi dect una : Romnii, sunt cei mai de dreapta europeni, totui, aceast obtiune politic exprimat n dou etape electorale succesive, le este refuzat.
Vannea, cine este PERSONAJUL ce REFUZ ROMNILOR transpunerea obiunii lor politice MAJORITAR EXPRIMAT PRIN VOT (centru-dreapta+dreapta) i O GUVERNARE A ROMNIEI conform obiunilor politice DE DREAPTA?...
Mytcor,deoarece vad ca tot esti online SI NU AI CE FACE,ma gandesc ca poate este bine sa folosesti acest timp in mod util,nu doar laudandu-l in mod penibil pe Basescu.Iata,spre inceput tin sa te anunt ca se scrie OPTIUNE nu OBTIUNE, cum gresit ai scris de doua ori mai sus.Intelegi,adica nu "obtezi" pentru ceva ci optezi.Stiu, ale naibii cuvinte, uneori suna altfel decat le scriem si este complicat rau.Trebuie insa, astfel de cuvinte mai dificile, sa incerci sa le memorezi . Ca sa nu uiti tine minte ca tu nu OBTEZI pentru Base ci OPTEZI pentru el .Este pacat Mytcor ca la valoarea ta de intelectual PDList laudat de Silviu(care in rest pe toti ii face prosti ) sa faci astfel de greseli. .Sper sa consideri aceasta posteare a mea nu o jignire,ci un ajutor dezinteresat pe care il fac in vederea alfabetizarii "intelectualilor" sustinatori PDL.
De la: mytcor, la data 2009-11-24 12:37:23
Gboano, dac nu doreai s avei in turul 2 pe T.Bsescu sau M.Geoan, doi FSN-isto-Comunisto-Securiti sau cum mai dorii a-i eticheta, atunci trebuia s v optinei dreptul la o informare corect din partea mass-mediei romneti .
Aveai n turul 2, un duel R.Cernea- Eduard Manole.
aa c....
Mytcor,ma vad nevoit sa revin aspura unui subiect neplacut pentru amandoi.  Imi dau seama ca aseara am gresit fata de tine si vreau sa indrept aceasta greseala.In citatul de mai sus,ieri, ti-am explicat ca nu se spune OBTIUNE sau A OBTA ci OPTIUNE si A OPTA.Cu P nu cu B...
Greseala mea consta in faptul ca nu ti-am spus si ca nu exista o regula general valabila care sa inlocuiasca definitiv in limba romana litera "b" cu litera"p".Ca urmare,deoarece nu ti-am explicat clar acest lucru(imi recunosc greseala) ,in postarea de mai jos ai scris "SA VA OPTINETI dreptul" in loc de "SA VA OBTINETI dreptul".Apreciez ca ai retinut ce ti-am spus despre cum se scrie corect cuvantul OPTEZ (nu OBTEZ),apreciez si stradania ta de a scrie corect ,insa ,din cate imi amintesc eu ti-am dat si sfatul sa le memorezi pur si simplu daca nu ai alta varianta.Hai dom'le ce dracu ca nu este greu la inteligenta ta laudata chiar si de Silviu care este un tip pretentios in acest sens .Optezi si obtii!Deci retine,nu obtezi si optii ci vita vercea, optezi si obtii.Succes Mytcor si nu te descuraja in urma acestei intamplari nefericite.
|
ogurita
4 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:34
Din pacate ,multi dintre romani abia daca au coborat din copac.Pacat ca nu au evoluat.Multi sunt lipsiti de personalitate,moralitate .Nu putem evolua daca oamenii nu vor schimba mentalitatea si nu se vor socializa.Romania ,parca face parte din basmul "Frumoasa din padurea adormita".Pacat,poate peste 100 de ani se va trezi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sunati desteptarea ,acum in al 12-lea ceas.Pacat de tara in care traim.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:46
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 13:30:22
Mytcor,ma vad nevoit sa revin aspura unui subiect neplacut pentru amandoi. Imi dau seama ca aseara am gresit fata de tine si vreau sa indrept aceasta greseala.In citatul de mai sus,ieri, ti-am explicat ca nu se spune OBTIUNE sau A OBTA ci OPTIUNE si A OPTA.Cu P nu cu B...
...
....multumescu-i Vannea, ct i datorez, pt. aceasta munc titanic de corector al meu la care te-ai nhamat ?....
deh !...om din bobor, ce-ncearc s ctige i el o pine cinstit !... contul i iban-ul i-i trimit ceva, ceva...hai spune ct!...
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:49
De la: mytcor, la data 2009-11-24 13:46:15De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 13:30:22
Mytcor,ma vad nevoit sa revin aspura unui subiect neplacut pentru amandoi. Imi dau seama ca aseara am gresit fata de tine si vreau sa indrept aceasta greseala.In citatul de mai sus,ieri, ti-am explicat ca nu se spune OBTIUNE sau A OBTA ci OPTIUNE si A OPTA.Cu P nu cu B...
...
....multumescu-i Vannea, ct i datorez, pt. aceasta munc titanic de corector al meu la care te-ai nhamat ?....
deh !...om din bobor, ce-ncearc s ctige i el o pine cinstit !... contul i iban-ul i-i trimit ceva, ceva...hai spune ct!...
A fost o placere Mytcor,a fost o placere.  .Nu-mi datorezi nimic stai linistit,astfel de lucruri le fac gratis .
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:51
...Vannea, ai uitat chelfnelile mineriadelor, ai uitat ct de ifonat era R.Cmpeanu p-atunci, ai uitat, IMGB-ul care fcea ordine, ai uitat devalizarea bncilor, ai uitat guvernarea Vcaroiu, ai cam uitat Vannea !...
mmmmdeh 1..memoria celor 3 pai .
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 13:53
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 13:49:59
A fost o placere Mytcor,a fost o placere.  .Nu-mi datorezi nimic stai linistit,astfel de lucruri le fac gratis .[/quote]
vai de mine Vannea, nici nu m-ateptam la aa un altruism din partea ta, sau poate esti obinuit cu munca patriotic !?...
|
dumihai
14 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:02
Tu esti in stare sa investighezi ? Habar nu ai ! Documenteaza-te mai intai la cei care mai stiu cate ceva, ca sa intelegi ce hram poarta Basescu ! Incepe cu povestile, fabulele, vorbele din batrani si apoi vezi istoria recenta - care dovedeste ca este un panglicar (comportamentul la mineriada, la greva mecanicilor de locomotiva ...), un incompetent (vezi perioada cat a fost ministru !), un smecheras (de port), un profitor (cat a fost vaporean, primar ...), ca sa nu mai vorbim de perioada din scoala de marina (nu era facultate), la o specialitate care nu are in niciun caz vreo legatura cu ingineria (la care facea referire recent - nici nu stie cu ce se mananca !), ci cel mult cu unul din serviciile secrete (toti cei care au facut scoala de marina stiu la ce ma refer - ca doar nu oricine, oricat ar fi fost de priceput, putea sa ajunga comandant si inca pe ce nava (si nu pe o motonava amarata, exploatata si faramata de cei ca el, cu pile sus-puse, cu care plecai, dar nu stiai daca te mai si intorci) (binenteles ca a avut timp si grija sa-si ascunda urmele) si un demagog (nu vezi cum vede numai relele - paiul - din curtea - ochiul - altuia, sau le inventeaza atunci cand nu sunt, dar la cele din a lui are orbul gainilor - lupul moralist ! stii povestea cu hotul care striga cel mai tare prindeti hotul - PDL-istilor li se potriveste cel mai bine asta - o adunatura in majoritate de oportunisti, lingai si obraznici, tradatori. afaceristi notorii ... ). Deci destupa-ti urechile ! Om insemnat !!!
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:09
Karpov, democratie este si cand unii dintre prosti (intre care eu sunt cel dintai) iti spune ca esti prost.
Ti-ai pus problema vreodata daca TU esti prost si nu ceilalti pe care tu-i crezi asa ?
Vad ca se afirma despre Mytcor ca nu se exprima suficient de clar ca sa se faca inteles ...
Dar cand Mytcor intreaba ceva concret, sau vorbeste despre exemplul lui Cuza, toti desteptii contestatari ai lui Basescu nu sufla o vorba despre ce sunt intrebati.
Cand au fost intrebati unde se afla banii din 2008 cand a fost crestere economica de 8% si, in acleasi timp deficit de 5%, la fel.
Se repede la cei care pun astfel de intrebari, il eticheteaza in orice fel, vorbesc despre orice altceva, numai despre ce sunt intrebati nu. Si o tin lunga cu huo Basescu.
Vanea, vezi ca azi n-au putut ateriza niste avioane la Timisoara ... aia de la aeroport ziceau ca din cauza cetii. Dar tu stii deja ca de vina a fost Basescu, este ? La fel si Gabi.
Aceleasi povesti, preluari din presa mincinoasa si manipulanta.
Karpov, te-am mai citit si pe alte posturi.
N-ai nimic cu care sa atragi atentia. Un nihilism infantil si atat.
Un prost.
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 11:09:39Fr curluntrism
de Cristian Tudor POPESCU | 24 NOIEMBRIE 2009
Am ateptat cu inima strns conferina de pres a d-lui Crin Antonescu. Dup ieirea de duminic seara, mi-era team c anun intrarea d-sale n coaliia de la "Select" cu C.V. Tudor pentru anularea alegerilor fraudate de mafia sondajelor. Noaptea a fost ns un sfetnic bun; dl. Antonescu a redevenit raional, corect, consecvent i ferm. Gestul su a fost unul mai degrab moral, dect politic, ceea ce mi se pare extraordinar. Dup toate regulile curluntrismului, tehnic politic deosebit de ndrgit pe la noi, d-sa trebuia s joace cel puin o sptmn la dou capete, s fac fie, s-i creasc preul. Dl. Triceanu, de altfel, foarte dotat pentru curluntrism, deja se declara "deschis tuturor posibilitilor". Fr s consulte partidul, nici nu ar fi avut de ce, dl. Antonescu a reafirmat ceea ce susine de luni de zile: nici un sprijin, nici o nelegere cu Traian Bsescu. Premier Klaus Johannis, nenegociabil. Cu aceste idei a obinut voturile a aproape 2 milioane de romni, cu ele merge nainte. n felul acesta, el poate s nu spun votanilor si votai Mircea Geoan preedinte, ci votai Klaus Johannis premier. n felul acesta, dl. Antonescu se desparte de politica egoist i meschin a predecesorului su Triceanu, care i-a pus dosul n ua tuturor negocierilor pentru c nu voia s dea drumul fotoliului de premier.
E absurd, e hilar s spui, ca dl. Videanu, c Ion Iliescu i pune astfel basca pe PNL. Adic ascult Crin Antonescu, ascult liderii liberali de Ion Iliescu? Nici n PSD Ion Iliescu nu are ultimul cuvnt, e nc vocal, dar n anii care vin activitatea sa se va diminua inexorabil. Niciodat Crin Antonescu nu va accepta prezena n guvern a unui Adrian Nstase sau Marian Vanghelie.
Faptul c Mircea Geoan a cuplat imediat la formula Johannis premier, probabil c nu i-a fcut foarte fericii pe unii lideri PSD, dar a nsemnat un gest de maturitate politic i capacitate de a face compromisuri necesare. n felul acesta, cile de combinaie ale d-lui Bsescu, pentru care se pregtise duminic seara declarnd c dreapta, PDL plus PNL, a ctigat alegerile, sunt tiate.
i atunci, dl. Bsescu a trecut la ceea ce i-a rmas i tie cel mai bine s fac: s manipuleze, s amenine, s insulte, s mechereasc, s prosteasc lumea n fa. Mi-e pur i simplu lehamite s mai comentez ieirea sa n replic la declaraiile d-nilor Antonescu i Geoan. Cine vrea s-l cread, n-are dect.
Mingi la fileu pentru Iliescu si minciuni crase aruncate pe piata de oameni care ocupa acum pozitii-cheie in presa si politica
Presa fesenista a dus in 1990 o campanie de minciuna si diversiune impotriva fenomenului Piata Universitatii. Apogeul a fost atins in 13-15 iunie 1990. In publicatiile vremii, care-i ridicau mingi la fileu lui Ion Iliescu, regasim semnaturile lui CT Popescu (actualmente seful Clubului Roman de Presa), Corina Dragotescu (director la "Adevarul"), Octavian Stireanu (parlamentar PSD si patron al ziarului "Azi"), Sergiu Andon (parlamentar al Partidului Conservator). Ei au pus umarul la marea minciuna. In 13-15 iunie 1990 au murit oameni, iar democratia a suferit o grea lovitura. Asta si fiindca Ion Iliescu, invinuit acum in dosarul mineriadei, a beneficiat de o sustinere mediatica ce aducea aminte de modelul Ceausescu.
Publicatiile care il "serveau" pe Ion Iliescu si FSN abundau de inventii.
"Cine mai vine in Piata Universitatii ?(...) Oameni de bine (si de culoare) anexati miscarii cu program de lucru in regula, la inceput contra 500 de lei (cu buletinul garantie), apoi din ce in ce mai multi bani, pe masura "uzurii protestare." (...) "Oameni de si mai bine, care nu se dau in laturi de a conditiona in gura mare Asanarea societatii de Asasinatul politic." (Azi, "Tejgheaua care ne desparte", 9 mai, O.T.)
"Confuzia politica, degringolada, drogurile si viata de moravuri usoare, deturnarea unei parti a tineretului de la adevarata lui menire tinereasca, specularea unor sloganuri si a unor surogate de promisiuni - iata cu ce ne-au "pricopsit" PNT-c.d si PNL". ( Azi, "O mama, dulce mama", 24 mai, Geo Ciolcan)
"Ziua, Piata Universitatii ofera un spectacol intre comic si tragic, de un realism crud. (...) Dincolo de baricada, un soi ciudat de detalii isi striga in microfoane marfa poleita pe toate gusturile: ura, moarte, libertate, democratie, foame, sacrificiu, eroism, utopii, iluzii..."
(Azi, "Totul de vinzare in "pintecele Bucurestiului"", 26 mai, Rodica Ciobanu)
"Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decit in termenii cretinismului sau candorii (...) In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti nu avea cum sa fie pasnic." (ziarul "Adevarul", iunie 1990)
Oamenii lui Iliescu
Responsabilii campaniei de diversiuni din presa din 1990 sint sefii de atunci ai acestor ziare.
"Azi": Octavian Stireanu - redactor-sef, Colegiul Director: Vasile Ailenei, Iosif Boda, Claudiu Iordache, Catalin Iorgulescu, Sorin Vornicu.
"Libertatea": Octavian Andronic
"Adevarul": Darie Novaceanu, Sergiu Andon, Constantin Stanescu
Diversiunea loviturii de stat
"Teroristii printre noi", "Rebeliunea de tip legionar a esuat!", "Ranile noptii apocaliptice", "Tentativa de lovitura de stat a esuat", "Mii de muncitori au intrerupt lucrul pentru a stavili dezordinea". Sint doar citeva dintre titlurile din publicatiile mai mult sau mai putin oficiale aparute dupa ziua de 13 iunie 1990. Ele acreditau exact aceeasi teorie enuntata de Ion Iliescu: rebeliune legionara. Care "trebuie tratata ca atare", dupa cum scria Iliescu intr-un ordin catre sefii armatei.
Corina Dragotescu, despre democratie
Directorul cotidianului "Adevarul", Corina Dragotescu, in 1990 redactor, se razboia cu oponentii lui Iliescu. De exemplu, cu Ion Ratiu. Dragotescu citise un ziar editat la Londra de Ratiu si a semnat in "Adevarul" un text virulent la adresa acestuia, pomenind modelul de "democratie originala" invocat si de "domnul Iliescu al nostru", asa cum afirma jurnalista. "Revolutia din Romania a fost unica in lume si nu vad de ce nu am fi in continuare unici prin instituirea unei noi forme de democratie. Oare democratia reflecta o doctrina cu caracter inchis, putind sa functioneze numai prin sistemul clasic al partidelor?
Si Sergiu Andon le facea jocurile
Fostul redactor-sef adjunct al ziarului "Adevarul", Sergiu Andon, a fost unul dintre cei mai virulenti jurnalisti impotriva spiritului "Pietei Universitati". In prezent, acesta este deputat de Dimbovita, ales pe listele PUR+PSD si care reprezinta acum Partidul Conservator. Andon este autorul articolului devenit celebru "Fir-ai al naibii, majestate". De-a lungul timpului, actualul parlamentar a avut mai multe accese impotriva celor care au pus la indoiala orientarea "democratica" a regimului Iliescu si nu s-a sfiit
sa-i calomnieze. Un exemplu din "Adevarul" din 18 februarie: "Au minuit ceea ce sint in stare: sisul, levierul, ranga; pumnul, urletul, fluieratura isteria".
Concluzia sa este ca "revolutia a slabit din intensitate si asta e rau" si de aceea ar fi aparut "anarhia" ("Adevarul", "Cine loveste in democratie", 20 februarie)
Stireanu, "Azi" si hotii de valuta
"Azi", oficiosul FSN, condus atunci, ca si acum, de Octavian Stireanu a fost campionul diversiunilor si minciunilor la adresa Pietei Universitatii. Ziarul lansa cele mai nastrusnice informatii despre liderii opozitiei si fenomenul "Piata Universitatii". Una dintre acestea, pe 1 iunie, spunea ca "autori necunoscuti, probabil in legatura cu mitingistii lui alde Dinca si Marian Munteanu, au patruns prin efractie in incinta agentiei Austrian Airlines, de unde au furat o mare suma de bani".
Figuri emblematice terfelite
Publicatiile erau pline de inventii la adresa unor figuri emblematice: Corneliu Coposu ar fi fost patron de bordel, la fel ca si Radu Campeanu, iar Doina Cornea - amanta aceluiasi Coposu, dar si a Regelui Mihai. Tot in aceste ziare se afirma ca manifestantii din Piata Universitatii ar fi fost platiti cu citeva sute de lei pe ora. Scopul: partidele istorice sa-l dea jos de la putere pe Ion Iliescu si sa vinda tara strainatatii.
Materialul a fost realizat utilizind arhivele Grupului de Investigatii Politice, Asociatiei "Militia spirituala" si Bibliotecii Academiei Romane.
Ce scria Cristian Tudor Popescu, actualul sef al Clubului Roman de Presa
Presedintele Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu, publica in ziarul "Adevarul". El povesteste intr-un articol din luna aprilie 1990 despre cit de utili erau securistii pe linga casele oamenilor. Concluzia "Crucisatorului" presei romane era, atunci, ca securistul este "un animal folositor pe linga casa omului". "Jos Securitatea? Da, domnilor, duca-se, noua si cu brinza zece, dar noi raminem, si sintem tot aia. Tot aia care stateam pe 22 in casa, cu transparentele lasate si trageam cu disperare de copiii nostri sa nu iasa in strada. Si as paria ca multora dintre noi le-a revenit acum curajul, asa ca striga mai tare ca toti: Moarte securistilor! in loc sa sopteasca: "O hyprocrite secourist, mon semblable, mon frere..."."
Pe 26 aprilie, in articolul intitulat "Nu asa", actualul presedinte al CRP se intreba si dadea raspunsul la intrebarea: "Credeti ca problema principala e nomenclatura? Nici vorba".
Pe 18 mai, "nomenclatura" care nu era "o problema principala" revine. "Interesant e ca nici una dintre aceste "minti luminate" (ce perfect stalinista sintagma) nu banuieste ca prin demersul tip Piata face un serviciu urias tocmai nomenclaturii pe care o tot vestejeste cu strasnicie" (fragment din articolul "Prosti si destepti").
"Octavian Paler - Exponentul tipic al disidentiei fabricate. Se canoneste sa ne convinga exhibind tot soiul de zvircoliri antidictatoriale si sfisieri morale care ar fi incercat constiinta dumisale de la o vreme incoace. Jenant. (...) Ma intreb ce obiectiv vizeaza in continuare (de altfel, e o maladie intinsa, scriitorul roman nu se mai multumeste sa fie scriitor, vrea mortis si o fonctie). (...) Evolutia post-revolutionara a disidentilor sta, in general, sub semnul mistitting-ului, al nepotrivirii, bineinteles de nuante diferite si determinata de cauze diferite. (...) Ca si cum Ceausescu ar fi luat cu el in mormint sensul si coerenta imaginii lor despre lume si imaginii noastre despre ei. (Merg pina la a-mi spune ca ar fi fost mai bine ca, dupa Revolutie, sa li se fi pus portretele la loc de cinste in cartea de istorie si sa-si fi vazut fiecare de treburile lui."
"Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decit in termenii cretinismului sau candorii"... "Ceea ce s-a intimplat a doua zi in Bucuresti, incepind cu primele ore ale diminetii (n.r. - 14 iunie) a fost o reactie tot atit de inevitabila: spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti nu avea cum sa fie pasnic".
"Posed o congenitala incapacitate de a ma bucura". (8 iunie)
"In ceea ce priveste intrebarile gazetarilor straini, in special francezi, toate, dar absolut toate, s-au referit la "linsajele" savirsite de mineri in rindul populatiei". Popescu se declara nemultumit de acest lucru. (17 iunie)
Sursa: Evenimentul Zilei, 18 Iunie 2005
hai Vannea !...copy /paste...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
De la: gabigabi, la data 2009-11-24 11:02:22De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 10:36:45De la: karpov, la data 2009-11-24 10:07:06
Dar chiar asa ESTE democratic Karpov.Si prostul si desteptul tot o bila baga in urna.Cum nu exista un sistem mai bun decat democratia obisnuieste-te cu ideea asta.Ca sa te ajut sa te obisnuiesti mai usor iti spun ca exista oameni (nu eu ) care si pe tine te cred prost asa ca asta este o chestiune foarte relativa.
si ma distreaza la nebunie cind ii vad pe acesti SUPER -Inteligenti cum ne demonstreaza cit de prosti suntem noi....dar Vanea,iti spun un secret : daca-i lasi in pace si nu-i contrazici,ai o sansa sa uite de tine....daca nu,atunci te vor urmari cu ura lor napraznica,viscerala,peste tot !
Spre surprinderea ta afla ca nu prea ma intereseaza prostii sau deciziile luate de catre acestia !
Eu am solutii ,ai mei au solutii -solutia se datoreaza inteligentei !
Daca tu crezi ca prostii iti vor face viata mai buna te inseli !
Bunicul meu avea pensie de 1100 de lei in anul 2000 -tu o ai abia acum -motivul stii care este ?
E simplu -el nu a construit socialismul ca tine si ca altii !
Daca traia -in prezent ar fi avut o pensie de aproximativ 6000 de lei !
Greselile si prostia se platesc !
Tu la un moment dat ai gresit-ai construit societatea multilateral dezvoltata-nu esti proasta dar te-ai increzut in prosti -la fel si acum dupa revolutie -nu esti in stare sa faci alegeri precum ion ratiu sau remus cernea !
Eu nu am nici un interes -mi-e indiferent cine castiga alegerile -eu si familia mea daca cheltuim cate 1000 de euro pe luna -avem bani pentru 100 de ani de acum incolo !
Mi-e sila insa de lamentarile celor care nu reusesc sa se descurce si care merg la alegeri tratandu-le ca pe o loterie -fiind o loterie normal ca si castigatorii sunt putini -in general castigatorii sunt cei alesi nu alegatorii !
In acest an a aparut o lege care acorda despagubiri celor care nu au construit socialismul-despagubirile sunt de ordinul a 3-4 salarii medii pe intreaga perioada activa a 3-4 cetateni
Daca nu crezi ,acceseaza pe internet LUCIAN ORASEL - sa vezi cum pentru 8 ani de inchisoare se pot obtine 500.000 de euro -bunicul meu a avut cu tot cu domiciliul fortat 27 de ani
Poate astfel o sa intelegi ca a face parte dintr-o turma nu inseamna intotdeauna ca e bine - e bine pentru cei din fruntea turmei si atat !
Tu nu o sa ai nimic niciodata si nici o perspectiva de mai bine !
Cei inteligenti sau cei care au darul previziunii sigur vor castiga !
Asa ca ramai cu prostii tai -pe mine nu ma deranjeaza-eu pot functiona si fara ei -aici sau in alta tara 1
|
Fosta membra 9am.ro
1078 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:10
De la: vaneamarin, la data 2009-11-24 10:25:15De la: gabigabi, la data 2009-11-24 10:03:00
Gabi,eu dupa turul intai nu am mai reusit SA DISCUT in limitele decentei decat cu Black.Cu Mytcor recunosc ca nu este un om agresiv sau nepoliticos,nu pot insa nici sa spun ca discut cu el. :sml-happy0078.Mai sunt cativa oameni simpatici care sustin PDLul cum este o doamna care posteaza zilnic mesajul "eu tot cu Traian Basescu tin!" ,cum este doamna GCristea care sub pretextul ca iti raspunde la o intrebare iti posteaza o tona de linkuri si citate catre toate sursele portocalii de informare si domnul Pulsar care este un fel de OTV si care nici dansul nu crede ce spune(sper!).Oameni simpatici macar prin simplul fapt ca nu injura ci discuta civilizat .Ceilalti insa nu stiu ce naiba i-a apucat ,nu mai pot decat sa injure si sa faca spume la gura.Inteleg primejdia in care se afla dar nu vad la ce naiba le-ar putea folosi un astfel de comportament ?Oare pur si simplu asa sunt educati si asa sunt sustinatorii lui Basescu,dupa chipul si asemanarea sefului ?
Exista un lucru foarte interesant ,un paradox.Cel mai decent comportament pe forum il au sustinatorii lui Vadim :domul Tycu si Gigi Lipianu .Nu i-am vazut pe astia injurand sau jignind pe cineva ceea ce imi pare uluitor tinand seama de comportamentul lui Vadim.Injuracii astia de la PDL insa, parca sunt oglinda sefului!Se mira apoi ca avand astfel de sustinatori ca ei le scade seful si pleaca pe mare ..Domnule Tycu,Lipiene,sa-i educati si pe astia de la PDL dom'le ,sa le aratati avantajele unui comportament decent.Nu acum, ca nu le mai foloseste,este prea tarziu.In anul 2016 insa mai au ceva sanse....
|
Fosta membra 9am.ro
1078 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:14
Tu tot pe Tudor Chirila il ai drept model de moralitate? Daca esti dupa chipul si asemanarea...
Dar probabil acum esti si tu mandru ca nu ti-ai dat soacra afara din casa...
Vezi ce haos neuronal au unii cand nu stiu intrebarea cu 3 zile inainte si nu se pupa cu nici un raspuns clasic?
|
Fosta membra 9am.ro
1078 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:20
Care primejdie???Am un somn linistit.Cine e de dreapta si a votat cu Crin crezi ca va vota cu stanga doar fiindca cere Crin 'infantilul'??Come on, man. Ceva neuroni mai sunt in cutiile craniene, doar ca trebuie pusi nitel in ordine.
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:21
A zis Basescu odata ca nu-i placea la scoala ... ca fuma prin wc ...
Asa, si ?
Cui i-a placut la scoala cand era la scoala ?
Cine n-a fumat prin wc ? Atunci asa se tragea cate o tigara, prin wc nu ca acum in nasul profesorilor in curtea scolii ... sau in BMW.
Are limbajul colorat ...
Si ?
Ati vazut ce limibaj au "ziaristii" deontologi de talia lui Bogdan Chiriac ?
Dar CTP cum credeti ca vorbeste in mod obisnuit ?
Dar voi cum vorbiti in mod curent ? Va alegeti cuvintele alea mai academice ?
Stie sa vorbeasca, liber, fara hartii scrise de altii, are verb, e spiritual, stie sa rada si sa glumeasca ... e un om la fel ca ceilalti, cei multi.
Vreti limba de lemn ?
Nu v-ati saturat de ea ?
Va plac textele americanesti ale lui Geoana ?
Va plac promisiunile lui Geoana ?
Eu raman la Basescu...
oricat v-ati omora sa-mi spuneti altceva.
Karpov vorbea despre prosti, ca mare patos.
Presupunea el ca se afla in tabara cealalta....
Dar daca e invers ?
A mai zis unul, ca daca Isus ar candida, n-ar lua mai mult de 20%.
N-a candidat Becalii si a defilat cu credinta, cu icoanele, cu Dumnezeu insusi ... si n-a luat nici 2 % ?
Isus n-ar risca, nici n-ar umbla cu autobuzele de colo colo, nu i-ar fi mai simplu sa faca o minune ?
Ai cui pasi ii calauzeste Dumnezeu ?
Pe cine sfatuieste Dumnezeu de bine ?
Cine stie asta ?
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
ogurita
4 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 14:24
Nu trebuie sa te mire.Daca e plina tara de netoti ! Niciun candidat nu are solutia reala la iesirea din criza * Conditiile impuse de FMI vor duce tara in faliment pana la finele lui 2011 * TVA va creste, ca si taxele imobiliare, impozitul pe venit, accizele la produse alimentare * Subventiile in comert si agricultura vor fi taiate * Romanii vor manca, din nou, "salam cu soia"
Cu toate ca ambii candidati la presedintia Romaniei se bat cu pumnii in piept ca au solutii pentru eliberarea Romaniei din criza economica, situatia "de teren" e cu totul alta. Si Mircea Geoana, si Traian Basescu sustin ca au nevoie de instalarea grabnica a unui guvern care sa reia negocierile cu Fondul Monetar International, pentru o a treia transa, de aproximativ 6 miliarde de euro.
La aceasta suma, in 2010 se vor mai adauga aproximativ 7,5 miliarde de euro din partea UE, facand ca - impreuna cu ce s-a luat deja de la FMI - Romania sa se fi imprumutat cu aproximativ 19,95 miliarde de euro. Cea mai mare datorie externa inregistrata vreodata de tara noastra. Acordul stand-by prevede ca pe termen scurt (un an si jumatate) sa returnam parte din datorie la o dobanda de 3,5%. Dobanda pe care am inceput s-o platim deja, din martie 2009 pentru ce am imprumutat pana acum. Dupa cele doua transe de 4,7 miliarde si 1,85 miliarde, fiecare familie de romani plateste deja 35 de euro lunar numai dobanda la datorie. Iar asta presupunand ca economia romaneasca va functiona si din taxe si impozite se va acoperi datoria bruta. Ceea ce, deocamdata nu-i asa.
Platim 100 de euro lunar de familie
Dupa estimarile economistilor, pana la inceputul lui 2012, fiecare familie de romani va suporta din datoria istorica a Romaniei aproximativ 97 de euro, lunar. In aceasta cifra nu sunt incluse si acordurile stand-by in derulare, dinainte de martie 2009, aproximativ 1,2 miliarde de euro. Daca adaugam si acest imprumut, scadent la inceputul lui 2011, fiecare familie de romani va plati - cel putin in 2010, an de cotitura pentru economia romaneasca - ceva peste 100 de euro de familie, lunar. Cheltuieli care, evident, nu se vor lua direct din buzunarele romanilor. O metoda va fi reducerea Bugetului, ceea ce va implica scaderi masive ale alocatiilor de stat in sanantate, invatamant, cultura, turism etc., tot ceea ce implica laturi sociale. Pentru ca e de presupus ca intr-un an de gratie nu vor fi reduse cheltuielile bugetare in sectoarele economice, in industrie, comert si agricultura. De altfel, asta este si o conditie a acordului cu FMI. In ceea ce priveste domeniul militar si strategic, iar nu pot fi reduse cheltuielile, intrucat exista acordurile cu NATO, dar si politicile impuse de aderarea la UE (de pilda securizarea frontierelor de est). Ca atare, economiile bugetare vor priva exact latura sociala, salarii, pensii, medicamente compensate etc. O a doua metoda va fi cresterea taxelor si impozitelor. TVA, de pilda este prevazut sa creasca la inceputul anului 2010 de la 19% la 22%. Intr-o prima etapa. Daca nu va fi suficient, guvernul, oricare va fi el, va recurge la etapa a a doua impusa de acord - cresterea impozitului pe venit la de la 16% la 22%, mentinand in acest fel ceea ce ambii candidati la presedintie, dar si PDL si PSD, sustin ca vor pastra cota unica. De data asta referindu-se la o cota unica intre impozit si TVA.
Taxele vor creste in medie cu 40%
Pentru 2010 mai este prevazuta o crestere a impozitului pe imobile de 30%, dar si o crestere a accizelor cu valori cuprinse intre 40-60%. La fel, vor creste si taxele pe servicii. Mai trebuie spus aici ca statul va continua sa se imprumute pe termen foarte scurt (o luna, doua) la bancile private, cu dobanzi mari (5-9%) pentru a suplini nevoile de moment in ceea ce priveste platile interne si externe. Totodata, datorita crizei financiare interne, ca si crizei imobiliare ce se va adanci, bancile private vor reduce substantial acordarea de credite catre populatie. Concluzia e ca daca economia romaneasca nu se va urni, iar banii de la FMI vor fi folositi ca si pana acum, anul 2010 nu va fi un an de relansare ci un an de criza fara precedent in istoria contemporana a Romaniei. Specialistii bancari estimeaza ca, functie de investitiile statului, un euro va ajunge sa coste 5 Ron in prima jumatate a anului 2010, iar daca nici asa nu se va iesi din recesiune, la finalul anului viitor, euro va atinge cota de 6 Ron. O lovitura uriasa pentru cei care au credite in euro, persoane fizice si firme private. Salariile vor scadea, somajul va creste, iar leul va deveni din ce in ce mai "usor". Toate acestea vor fi nota de plata a politicii de pana acum a guvernului, care, in an electoral, a preferat sa bage banii de imprumut in bancile private, care i-au scos din tara catre bancile-mama, sustinand economiile occidentale, dar si in salarii de bugetari, in pensii, in alte cheltuieli, in afacerile clientelei politice, fara sa investeasca nimic in economie. Politica guvernului a fost una de asteptare, fapt declarat chiar de Traian Basescu care a afirmat ca este bine sa stam in conservare si sa asteptam ca economiile mari capitaliste sa se urneasca si sa iasa din criza. Tot din punct de vedere electoral, presedintele Basescu a anuntat ca are date de la FMI conform carora Romania ar fi iesit din recesiune si ca s-ar fi inregistrat deja o oarecare crestere (dar pe deficit!). In ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, cu tot discursul populist, de stanga, nici programul lui nu ofera solutii concrete, ci planuri generale, precum investitii masive in agricultura, in industria alimentara, reducerea somajului, pastrarea cotei unice (care cota, insa!) etc. Repetam, orice guvern ar veni in 2010 va avea nevoie ca de aer de banii FMI. Nu ar fi avut nevoie in 2009 - cum era varianta liberala -, dar odata pornit imprumutul, cale de intoarcere nu mai exista. Iar conditiile FMI sunt ingrozitor de drastice pentru 2010 si 2011.
Varianta Mihai Tanasescu - secret de stat
Varianta care se vehiculeaza este ca atat Basescu, dar si Geoana, care din ei va iesi presedinte, va trebui sa-l numeasca premier pe Mihai Tanasescu, actualul reprezentant al Romaniei la FMI. Este o conditie "off the record", impusa chiar de FMI. Fapt ce i-a facut pe Basescu si pe Geoana sa nu sara in sus la varianta Johannis. Exista reguli pe care le cunosc si Basescu si Geoana, care trebuie respectate si care ies in afara sferei de comunicare publica. Asa ca alternativa Tanasescu este pusa deocamdata la capitolul "secret de stat".
Alimente toxice la pret de lux
Daca pana acum am prezentat de ce leul va deveni tot mai "usor" din 2010, sa spunem si de ce carnea va deveni din ce in ce "mai grea". Mai greu de achizitionat, datorita scaderii nivelului de trai, dar si mai grea, la propriu, pentru ca deja multi producatori, pentru a pastra pe piata pretul, mai ales ca se apropie Craciunul si Anul Nou, au preferat sa "pompeze" in mezeluri si branzeturi apa cu sare, facand produsul mai greu la cantar. Acelasi lucru se intampla la carnea tocata, dar si la carnea "bruta", in sensul ca nu mai e lasata la scurs. In acelasi timp, la preparatele din carne au inceput sa fie folosite tot mai des MDM-uri (adica zgarciuri, ligamente, carne de langa os, de slaba calitate nutritiva etc.), iar produsele au inceput sa fie imbogatite cu grasime - o crestere de 20%, pentru acelasi produs in mai putin de doua luni -, dar si cu aditivi de culoare si miros. Fireste, daca a scazut raportul de carne macra din produse el trebuie suplinit cu ceva. Fapt ce conduce la scaderea ratei sanantatii populatiei. Cititorii probabil ca vor fi observat ca salamurile, parizerul, carnatii si-au schimbat deja culoare si gustul, iar aportul de grasime animala este deja consistent. Toate acestea sunt menite sa faca carnea mai "grea", mai greu de gasit in produs. Dar sa pastreze pretul pe piata.
Falimentul producatorilor interni
Deja guvernul a anuntat ca in 2010, inca din 1 ianuarie, accizele la alimente vor creste in medie cu 40%. Preturile la carne, mezeluri, lactate si alte alimente vor exploda de la inceputul anului viitor, din cauza anularii subventiilor, majorarii accizelor si a deprecierii leului. Pe de alta parte, operatorii din industria alimentara au anuntat ca producatorii de carne isi vor taia animalele, pana la sfarsitul anului, pentru a incasa subventiile. Incepand de anul viitor, fermierii nu vor mai primi subventii pentru carnea de porc si pasare si pentru oua. De asemenea, tot de la anul, guvernul va taia subventia la motorina pentru agricultori. Taierea subventiilor nu va insemna numai scumpirea produselor, dar si falimentul multor producatori interni. Statul va ajunge sa aduca iar carne si produse din carne din import, la preturi de achizitie mai mari decat cele actuale, dar mai mici decat cele care vor exista de la anul la producatorii interni, dupa eliminarea subventionarii. Taierea subventiilor este tot o masura impusa de FMI. Rezultanta, acest imprumut pe care nu l-am investit decat in scopuri electorale, mai mult rau face economiei romanesti, pe care o afiliaza la producatorii externi, cu datorii si dobanzi, intr-un cerc vicios din care pare sa nu avem iesire, cel putin pana in 2012.
Cea mai saraca tara din Europa
Si ca sa revenim la campania electorala, niciunul dintre cei doi candidati la presedintie nu ofera solutiile de iesire la liman. Pentru ca solutiile nu mai exista de mult. Nu mai exista de cand Romania a acceptat imprumutul extern de aproape 20 de miliarde de lei. Si nu mai exista nici dupa ce guvernul n-a stiut cum sa investeasca banii de imprumut. Politica economica viitoare a guvernului va stabili daca Romania se va mentine pe un prag de supravietuire - asemanator epocii lui Nicolae Ceausescu - sau va insemna falimentul economiei, manevrat prin asasinat economic, iar tara noastra va ajunge cea mai saraca din Europa.
|
|
|