Info
x
Basescu
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 08:57
De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:29:01De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 18:41:23De la: _2148_, la data 2014-11-02 18:12:15De la: gabigabi2, la data 2014-11-02 17:52:09stai calm, c-am vazut noi postarea ta....ne-a pus-o hakonu d' atitea ori, c-am zis ca , de emotie ca a mai gasit e un fraier- doi de'o voteaza pe bretonata, a dat-o- n bilbiiala ! ba tu...ba tu....ba p'a ma-tii ....cam asta-i textul pe care-l stiti spune ...si continuati cu .hai, base' ....esti cel mai bun ! ..... ati fost intrebati de nenumarate ori CARE e Realizarea aia atit de importanta a baselului , de nu reusiti sa iesiti din admiratia nesfirsita pentru el si NU ati spus decit baliverna cu Justitia - vezi Doamne, Independenta .....si care e atit de independenta FATA de EL , incit tot ce-l priveste pe el si neamul lui e pus la pastrare in sertare bine inchise ! @ Black a pus punctul pe I in ceea ce-l priveste : Iohannis, Udrea, Macovei sunt Clonele lui ideatice si rostul lor este sa-i acopere spatele fata de Orice Justitie care va incerca sa faca un pic de curatenie prin acele sertare pazite bine si voua, ca basiti convinsi, va place asta ! P.S ma scuzi, asadar , ca v-am spus ca sunteti fraieri....nu sunteti ! sunteti la fel de cinstiti, corecti , cu demnitate si onoare ca si el , mindria natiunii romane , un adevarat Zeus in toata maretia lui ! |
|
9am_1454 1051 mesaje Membru din: 1/02/2013 |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:06
”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.” zice musiu Black.
Adica, dupã ce cã e prost, mai face și-n drum. Dacã nu participi la proces, de ce postezi pe-aci mãi musiu ? Ca sã ce ? Ca sã ne arãți cât ești de prost ? Nu te obosi, ne-am lãmurit de mult. Prin aceastã modalitate le transmit tuturor care, deși valizi (adica fãrã sã aiba motive rezonabile pentru care nu s-au putut prezenta la vot) au refuzat sã voteze deliberat, o frumoasã m .... e. La mijloc fiind u și i. Pe cei scârbiți vã declar nuli ! Sã vã ia domnul dracu de proști ce sunteți. Chiar dacã e dreptul vostru. Dacã tot nu votați atunci de ce mancați rahat ? Sã fie pentru cã sunteți cretini ? Sau doar niște boi de teapa lui Radu Banciu ? Se prea poate. Neteziți-i drumul spre putere lui Ponta prin neprezentare și când veti binevoi sã votați o sã constatati cã n-o s-o mai puteți face. Cam cum li s-a întâmplat celor din diaspora ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:15
Mai nou, se pare cã e normal, dupã capul funcționarilor statului român, ca cetãțeanul sã declare cã nu e hoț, cã n-a furat și cã nu va fura !
Dacã nu dã o astfel de declarație nu poate vota ! Ceea ce este profund neconstitional. Prevederile aparent legale sun evident neconstitutionale. CCR ar trebui sa se autosesizeze. Sau s-o sesizeze cineva. Premierul, dupã ce a declarat ca la alegerile din 2009 diaspora a furat, ar trebui arestat pentru calomnie si cercetat penal pentru ca nu exista nici o hotarâre judecatorascã definitivã și irevocabilã care consfințeascã aceastã afirmație ca fiind adevaratã. Acest derbedeu s-a obișnuit sã spunã minciuni, sã facã afirmații calomnioase pentru cã a vazut cã nu i se întâmplã nimic atunci când minte sau calomniazã. Studenții care n-au putut vota si cetațenii din strãinãtate ar trebui sã se plângã organelor penale despre aceastã situație inacceptabilã. Li s-a încãlcat un drept fundamental ! Acest fapt este de o gravitate extrema ! Și trebuie luatã atitudine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1089 mesaje Membru din: 12/07/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:17
Am votat Monica Macovei........si nu imi pare rau.......merita!
Totusi......neasteptat si revoltator........este faptul ca inca sunt 3 mil de prosti si hoti care mai cred in Kim Ir Ponta Plagiatorul. In turul 2....cu strangere de inima...... votez cu neamtul!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:34
”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.”
BOULE.......era de asteptat......... Te inteleg cu pescuitul.....ca doar din asta traiesti la care mai adaugi mangla.......si oricum nu nimereai sectia de votare deoarece aveai nevoie de GPS........asa de dobitoc esti! Dar tot raul este spre bine Vasile-Black-lipoveanul...........PROSTII nu ar trebui sa voteze!
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:50
De la: 9am_1454, la data 2014-11-03 09:06:57”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.” zice musiu Black. Mars, tarane! In 2012 ai refuzat dreptul romanilor sa il demita pe chior, stand acasa ca boul pe coada, in loc sa iesi sa votezi, chiar si impotriva. V-ati batut joc ascultand ordinele chiorului de 7,4 milioane de romani, cu mult mai multi decat cele cateva milioane care l-au ales si tu vii acum sa dai lectii de morala si sa adresezi injurii de porc batran celor care au refuzat sa aleaga intre mai multe rele? Referendumul nu a fost declarat ilegal, fiind o caracteristica a unei democratii autentice, iar voi v-ati pi...t pe aceasta democratie! Ce ne-ai transmis tu, sa ai in ciorba, mitocanule! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:51
De la: 9am_4158, la data 2014-11-03 09:34:12”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.” Meriti si tu din ciorba taranului de mai sus! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 09:59
De la: Black_Friday_, la data 2014-11-03 09:50:19De la: 9am_1454, la data 2014-11-03 09:06:57”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.” zice musiu Black. BOULE.......cei 7,4 in realitate sunt 3 mil de PROSTI ......restul ...mangla! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 10:50
De la: Black_Friday_, la data 2014-11-03 09:50:19De la: 9am_1454, la data 2014-11-03 09:06:57”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.” zice musiu Black. Ma bucur ca la fiecare postare de-a ta imi confirmi ca nu m-am inselat in privinta ta. Stimate dobitoc, numai prostii de teapa ta nu pot intelege ca referendumul e un tip de alegere, mai bine zis un tip de raspuns la o intrebare prin care electoratul este intrebat cu privire la o chestiune, iar alegerile prezidentiale un cu totul alt tip de alegeri. Esti incredibil de prost, ori o besnita interesata sa vina comunistii ca Ponta, Dragnea si Sova la putere. Cred ca varianta intaia este cea corecta in cazul tau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 10:54
Ca de obicei, in turul doi vom fi pusi in situatia de a vota raul cel mai mic: Iohanis !
Iohanis va fi presedintele tarii doar daca nu inventeaza si asta ceva care sa-l faca de ocara si sa piarda pe mana lui ca Prostanacul. Ponta va continua sa se faca de ras dupa cum a facut-o cu cei din afara tarii. Sper sa fie urmarit penal pentru ce a facut pana acum si el si Corlatean si pacaliciul ala pe care-l platim pentru romanii din afara tarii. Degeaba. Raporteaza abuz de limbaj |
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 11:42
De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 20:07:44De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:50:07De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 19:44:20De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:29:01De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 18:41:23De la: _2148_, la data 2014-11-02 18:12:15De la: gabigabi2, la data 2014-11-02 17:52:09stai calm, c-am vazut noi postarea ta....ne-a pus-o hakonu d' atitea ori, c-am zis ca , de emotie ca a mai gasit e un fraier- doi de'o voteaza pe bretonata, a dat-o- n bilbiiala ! Si gabi mai stie si altceva decat Anti base,anti base???????PS AM PIERDUT O ZI DEGEABA .....! Mai rau ca pe vremea lui Ceaasca!Atunci macar reuseai sa votezi!; Raporteaza abuz de limbaj
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
Fosta membra 9am.ro 544 mesaje Membru din: 13/10/2014 |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 13:14
De la: 9am_1454, la data 2014-11-03 08:51:11De la: ioi_Haakon_oio, la data 2014-11-02 23:58:02 vezi recesamant 2011/ INS. pdf !
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 13:14
Astia respecta Constitutia gabi si vasilicã(black)???????Bani,timp cheltuiti sa votezi ,dreptul meu garantat de Constitutie iar guvernul...........lui ,,Dottore" imi fura acest drept!
Trãiascã în veci PSD,Ponta,poporul PSD! Las ca o sa va saturati dupa alegeri........! Raporteaza abuz de limbaj
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 13:26
SCRUTI-Nul PREZIDENTIAL T 1 a fost CATASTROFIC, pentru diaspora romaneasca !
ADEVARATA FATA A GOV. RO. este zugravita cu exactitate de mass-media occidental, cititi-o ! gov. ro. si bec ro. prin: incompetenta, neglijenta sau abuz, administratia romaneasca a refuzat si chiar blocat exercitarea unui drept constitutional , dreptul de a allege sau de-a fi ales, dreptul la VOT al romanilor din diaspora! Dottor = minciuna, FRICA si LASITATE ! Capitalele occidentale sunt stupefiate de eveniment ! ALOOO, D N A, ai fost sesizat de vreun candidat caruia I-a fost refuzat sau blocat dreptul de a fi ales/votat !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 14:31
Dezastrul generalizat guvernat de ponta isi expune hidoasa fata, INS-ul nu mai poate coafa cifrele !
Eurostat : ROMANIA in recesiune ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 14:55
De la: 9am_1454, la data 2014-11-03 09:06:57”Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.” zice musiu Black. in principiu ai dreptate , dar le caut o scuza, pen'ca-s fata buna ....nu ca Nutzica, desigur , dar au crezut ca-i faza aia cu Boicotu' sti tu..... aia din 2012 de la referendumul la care parca si tu ai pus botu' si-ai stat acasa si m-ai facut timpita cind ti-am spus ca daca nu votezi, nu existi !
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 15:18
De la: sirboby, la data 2014-11-03 11:42:56De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 20:07:44De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:50:07De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 19:44:20De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:29:01De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 18:41:23De la: _2148_, la data 2014-11-02 18:12:15De la: gabigabi2, la data 2014-11-02 17:52:09stai calm, c-am vazut noi postarea ta....ne-a pus-o hakonu d' atitea ori, c-am zis ca , de emotie ca a mai gasit e un fraier- doi de'o voteaza pe bretonata, a dat-o- n bilbiiala ! si la ce-ti folosea , ha ? chiar ieri am dat d'un gind al lui Mark Twain in legatura cu asta si zicea ca daca voturile noastre ar conta intr-adevar, politicienii nu ne-ar mai da voie sa votam ! cit despre Grozavenia grozaveniilor ca diaspora n-a reusit sa voteze sio ma-ntreb : Stie cineva CITE MILIOANELE de romani sunt cu adevarat afara ? erau inregistrati vreo 3, 5 de romani afara ....si restul, La NEGRU cumva ? si atunci , zic si eu : cite buletine de vot trebuiau trimise, mai ales ca BEC a mai modificat si el niste reguli de votare si Corlateanu spunea ca abia de vor reusi sa trimeata toate buletinele ! si mai am o problema cu mersul la vot mai spre seara ! eu stiu o chestie : cind am o treaba , ma scol de dimineata si o rezolv ....nu o lalai toata ziua si cu 2 ore inainte de inchidere imi aduc aminte ca mai aveam ceva de facut si cum sunt destui tindaliti la cap , nu-i de mirare ca se formeaza cozi de zeci - sute de oameni ! ieri la ora 10 - la 3 ore de la deschiderea votarii- s-a inregistrat o prezenta de doar 6, 54 % din populatia cu drept de vot si asa a tinuta pina mai spre dupa-masa .... asa ca, miscati-va daca vreti sa votati ...nu mai gasiti tapi ispasitori ptr. lenea voastra ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 15:34
De la: 9am_1454, la data 2014-11-03 10:54:33Ca de obicei, in turul doi vom fi pusi in situatia de a vota raul cel mai mic: Iohanis ! Vinde totul si ....Traista-n BaTZ si, VALEAAAAAAA, ca nu te vad bine !
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 15:40
vad ca , printre multe alta prostii pe care le spuneti, e si aia ca eu o tin langa cu anti- base, dar uitati cu desavirsire ca voi o tineti TOT LANGA ,cu pro- base' , fara sa argumentati deloc DE CE e atit de important el !
ei, iaca vreau sa va explic de ce il vad eu Sursa tuturor relelor si fac comparatia cu o casa la temelia careia se afla un izvoras ....nu prea mare el, in sine, dar important prin efect , caci NU a fost nici captat si nici izolat si totul musteste ....peretii s-au inegrit deja , mucegaiul infloreste , aerul e puturos si-n mizga de pe podeaua pivnitei care s-a construit peste acest izvoras, colcaie neste chestii si pivnita a devenit de neutilizat !....ei, ati inteles paralelismul meu ? efectul celor 10 ani in care " izvorasul" nostru a facut ce-a stiut el sa faca ,e acelasi din pivnita amicilor nostri reali de la Optasi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 16:06
30 octombrie 2014
Nr. 1546/VIII/3 COMUNICAT Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmãririi penale fațã de CHIRU GIGI CHRISTIAN, senator în Parlamentul României, cu privire la sãvârșirea infracțiunilor concurente de: - luare de mitã, - spãlare de bani, - fals în declarații (3 elemente materiale). În ordonanța de efectuare a urmãririi penale se aratã cã, în cauzã existã date și indicii din care rezultã suspiciunea rezonabilã care contureazã urmãtoarea stare de fapt: La data de 19 august 2010, suspectul Chiru Gigi Christian a pretins de la un martor denunțãtor și de la un om de afaceri, suma de 1.500 000 euro, în forma disimulatã a unui contract de împrumut fictiv, în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii, urgentãrii ori întârzierii îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile sale de inspector șef al Inspectoratului Regional în Construcții Sud - Est, într-o manierã favorabilã grupului de firme: S.C. EOLICA DOBROGEA S.R.L. ROMÂNIA, EOLICA DOBROGEA AG, EOLICA DOBROGEA X GMBH FELICITARI D N A !
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 16:35
De la: gabigabi2, la data 2014-11-03 15:40:35vad ca , printre multe alta prostii pe care le spuneti, e si aia ca eu o tin langa cu anti- base, dar uitati cu desavirsire ca voi o tineti TOT LANGA ,cu pro- base' ,br /> astia pe care ii crezi tu, in nemernicia ta de obsedata deraiata mintal, pro basisti, nu fa altceva decat sa-ti demonteze ineptiile propagandistice pe care le-ai preluat si raspandit de la A3, Partoneta raspandaca NESIMTITA ! tu, o bipenda habarnula, din toate punctele de vedere, esti lipsita de organul necesar unei personae care este rationala si exprima logic si coherent opinii, ipteze, concept sau idei, proprii. hai, basti ca puti a raspandaca senila imbecilizata, iar pentru ati argumenta afirmatia precedent, am sa-ti ofer o simla comparative: un idiot de journalist sau moderator cum este gadea sau badea , este platit cu mii de Europe luna pentru a apara interesele angajatorului si a te manipula si imbeciliza pe tine, o idioata gura cascata, iar tu, ca proasta saracana, nu iti ajung banii sa-ti achizitionezi anvelope de iarna, "desteapto" !
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 17:59
media2.romaniatv.greenlab.ro/image/201411/full/harta_tur1_111287...
JALNIC ! nu exista nici o singura justificare sau scuza, a cauzei pe care o invoca Partoneta raspandaca NESITITA. Transilvanenii si Banatenii au traversat si ei EPOCA BASESCU, ei de ce nu l-au votat pe DOTTORE Ponta ? Concluzia: saracia , prostia si superstitiile, guverneaza mentalitatea majoritatii populatiei din Est,Sud-Est si SUD. Pentru a-ti depasi conditia paupera,,obscura si superstitioasa, ai nevoie de o educatie umanista de calitate, o instruire realista de inalt nivel, si ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 22:37
Dupa spusele de la tv nashul,alegerile au fost manarite de Maior.....se stia ca taricelu va fi pe trei,ca sa se reuneasca usl-ul si sa devina premier....ghiciti cine?...taricelu.....
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 22:42
Si imi vine sa cred ,pen'ca pe la miezu'noptii,macovei era pe val,in crestere,pe cand taricelu-soricelu era sub val,adica in scadere....
|
Fosta membra 9am.ro 142 mesaje Membru din: 15/06/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 23:08
Hakooaaaneeee, hai ma hachere cu poza aia, sau ai jucat la cacealma, obositule ????
Raporteaza abuz de limbaj
Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - H. L. Mencken
|
|
Fosta membra 9am.ro 142 mesaje Membru din: 15/06/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 23:16
O armatã modernã a mileniului trei se bazeazã pe sisteme integrate de cercetare-lovire, capabile sã depisteze, sã monitorizeze permanent inamicul cu scopul de a-i determina punctele slabe pîndind momentul optim de a i le nimici. Singura formã de asigurare de luptã cunoscutã de știința militarã, prin care se depisteazã în timp real amplasarea luptãtorilor inamici, a tehnicii lor de lupta ºi a intențiilor lor concretizate prin manevre în spaþiu ºi timp, este cercetarea. Spre deosebire de alte forme de cercetare, cercetarea aerianã/cosmicã are avantajul cã acoperã integral teatrul de acțiuni militare. În 2014, armata rusã a încheiat implementarea unei noi structuri de cercetare, bazate pe complexe de cercetare-lovire, menitã sã asigure proiectarea cu cea mai mare precizie a forței, instantaneu, la distanțe de sute sau mii de km. Grație acestei structuri complexe, Rusia dispune acum de sisteme de ultimã generație, pe care doar americanii le au. Și NATO e la curent cã datoritã noii structuri de cercetare, armata rusã cunoaște acum la perfecție amplasarea tuturor forțelor și mijloacelor armatelor statelor NATO din vecinãtatea Rusiei. Fiind capabilã sã depisteze în timp real și ce noi dislocãri de trupe executã NATO în zona de interes de la granițele Rusiei. Trebuie amintit cã reușita oricãrei operații terestre este de neconceput fãrã utilizarea din vreme a dronelor ( UAV-aparate de zbor fãrã pilot ), înzestrate cu camere de termoviziune în infraroºu sau senzori diverși care patruleazã 24 din 24 de ore. În ultimul deceniu, lupta în localitãþi, contra gherilei urbane s-a dovedit eficientã tocmai datoritã utilizãrii simultane, a avioanelor de cercetare fãrã pilot, a avioanlor de vînãtoare-bombardament și a elicopterelor de atac. Armatele moderne precum cea a Federației Ruse, ca și cea americanã, utilizeazã un program complex bazat pe trei niveluri de culegere ºi prelucrare a datelor pentru formarea unei imagini complete a situaþiei din teatrul de operaþii terestru. La care se adaugã informațiile culese de peste o sutã de sateliți militari de cercetare rusești, dotați cu senzori de diferite tipuri. Primul nivel este asigurat de cîte 4-6 mini avioane fãrã pilot ( UAV ) de tip ZALA 421-08 ( Strekoza ) repartizate la fiecare batalion al trupelor de uscat ale armatei ruse. Acestea sunt silențioase, avînd motor electric, o razã de acțiune de 30 km, un plafon de zbor de 2.000 m. Alte 36 de avioane fãrã pilot de tip Yakovlev Pchela-1T și Rubej ( similare celor americane RQ-7A Shadow), cu razã scurtã de acþiune și altitudine de zbor de 2.500-3.600 m, se aflã în subordinea brigãzilor de infanterie, de artilerie și a celor aeropurtate rusești. Toate sunt echipate cu dispozitive electrono-optice în spectrul infraroșu și dispun de senzori capabili sã distingã un obiectiv în mișcare, sesizînd deplasarea cu cîteva zeci de centimetri a umbrei unui om, de la distanþa de 700 m. UAV-urile cu razã scurtã de acțiune au o anduranțã de 2-4 ore, oferã un câmp de vedere complet, dar într-un sector îngust, cu deschidere ºi adâncime micã. De aceea, brigãzile de tancuri rusești care au un ritm de ofensivã sporit, vor mai dispune din 2015 și de 4 avioane de cercetare fãrã pilot Dozor 600, cu razã medie de acțiune, similare celor americane MQ-1B Predator. Aparatura de navigație este de tip FLIR și include camera în spectrul vizibil și infraroșu, telemetru laser și proiector laser pentru dirijarea armamentului. Ca și pe MQ-1 Predator este montat un senzor de mișcare SAR (Synthetic Aperture Radar). Dozor este prevãzut cu douã grinzi în aripi unde poate acroºa douã rachete dirijate pe fascicol laser, douã lansatoare de proiectile reactive nedirijate sau 6 bombe de 20 kg. Al doilea nivel de culegere ºi de prelucrare a datelor de cercetare este strâns legat tot de unitãþile terestre, incluzând o flotã de elicoptere care sprijinã trupele de uscat ale Rusiei. Mai exact elicoptere de cercetare și atac de tip Mi-24V/Mi-35, Mi-28 ºi Ka-52 Alligator. Senzorii FLIR de navigație, conducere a focului și cercetare ai elicopterelor sunt montaþi într-un carenaj special MMS din botul elicopterului. Echipamentul conþine o camerã video TV pe timp de zi, una pentru amprenta termicã pe timp de noapte, un mic radar în gamã milimetricã ºi un emiþãtor de fascicule, cu telemetru laser pentru dirijarea armamentului de înaltã precizie. Al treilea nivel de culegere ºi de prelucrare a datelor de cercetare este cel strategic, reprezentat de avioanele de cercetare cu razã mare de acține. Rusia deține 17 UAV stealth de tip Skat, similare RQ-170 Sentinel americane, utilizate în Afganistan, avînd plafonul operațional la 12.000 m și raza de acțiune de 4.000 km. De bazã rãmîn însã avioanele pilotate ELINT, avînd la bord echipaje specializate în cercetare. Rusia dispune de circa 20 de avioanele de tip Il-20M1, care au o razã de acțiune de 6.500 km, un plafon de 11.800 m, fiecare putînd patrula în aer timp de 12 ore fãrã realimentare. Il-20M1are în echipa de luptã opt specialiºti Elint care opereazã și un radar de mare putere. Radarul Kvalat-2 permite afiºarea sub formã digitalã a hãrþii terenului, lateral faþã de traiectul de zbor, pânã la o distanþã de 300 km. În memoria procesorului existã o hartã anterioarã, cu care cea actualã este comparatã în mod automat pentru depistarea apariþiei unor noi mijloace de luptã inamice sau a dislocãrii celor deja cunoscute, din poziþiile de bazã în cele de rezervã. Cercetarea prin metoda „de radiolocaþie” se face de cãtre echipamentul Romb-4 ºi permite depistarea în secret ºi afiºarea pe displayul operatorului a locaþiei tuturor emițãtoarelor de la sol aflate în funcþiune pânã la o distanþã de 500 km. Utilizând memoria procesorului, sunt identificate noile radare ale apãrãrii AA, a punctelor de comandã de batalion, brigadã, corp de armatã apãrute sau schimbarea locaþiei celor deja cunoscute. Alți specialiști operezã senzorii în spectrul vizibil și infraroșu de înaltã rezoluþie montați la bordul aeronavei. Toate informațiile culese sunt transmise instantaneu printr-o linie de date video secretizatã rețelei automatizate de conducere C4I ale statelor majore tactice. Datoritã aparaturii de la bord, preþul unui Il-20M1 îl depãºeºte de cîteva ori pe cel al unui avion de generaþia a 5-a de tip F-22. În afara acestora, armata rusã folosește pentru cercetarea de la mare altitudine 42 de avioane de vînãtoare MiG-25RB special modificate pentru misiuni de recunoaștere. Ele avînd viteza de 3.470 km/h ( Mach 3.2 ) și plafonul la 24.400 m. Dar și o escadrilã de bombardament strategic ( Tu-142/Tu-95 MR), avînd plafonul de zbor la 12.000 m și viteza maximã de 920 km/h. Structura de cercetare aerianã a complexelor de cercetare-lovire este subordonatã sistemelor de comandã high-tech automatizate de tip C4I ale statelor majore tactice, care înglobeazã urmãtoarele funcțiuni : Comandã, Control, Comunicații, Computere, Informații și Interoperabilitate . Aceste sisteme C4I rusești reunesc cele mai noi generații de microprocesoare și echipamente de comunicații prin satelit, integrate senzorilor de descoperire și dirijare. Totodatã ele au facilitãți de memorie ºi servere proprii cu putere de procesare de ultima generaþie, securizate prin criptare digitalã în întreg spectrul de frecvenþe care le face imposibil de bruiat. C4I repartizeazã automat țintele descoperite de structura de cercetare, sistemelor de lovire terestre ( artilerie, rachete sol-sol ), celor amplasate pe nave sau aeronave de luptã, în concordanțã cu raza lor de acțiune. Ucraina, Polonia, Țãrile Baltice și România dețin elemente de cercetare rudimentare și nici nu viseazã sã aibã vreodatã un sistem de cercetare-lovire integrat C4I. Nedispunînd o structurã de cercetare aerianã de nivelul celei a armatei ruse, raportul de forțe terestre : 8/1 numeric și 20/1 calitativ, în favoarea armatei ucrainene precum și supremația aerianã absolutã, n-au putut fi fructificate, în așa-zisa operațiune antiteroristã îndreptatã împotriva separatiștilor din Donbas. Principala servitute a echipamentelor de fotogrametrie, de pe cele cîteva aparate de cercetare ucrainene, este aceea cã sunt din generația anilor `50- `60 și obligã avioanele de cercetare sã evolueze în raza de acțiune a rachetelor portabile ale luptãtorilor Novorossiei. Fapt ce a permis doborîrea a patru aparate de cercetare ucrainene și sistarea zborurilor de cercetare. Guvernarea Iuliei Timoșenko a fãcut cea mai mare prostie din ultimii 23 de ani, odatã cu scoaterea din dotare și tãierea, în 2006, a ultimei escadrile de bombardament și cercetare supersonicã ucraineanã, înzestratã cu avioane Tu-22 M3. Cele 43 de aparate Tu-22 M3 moștenite ca urmare a dezmembrãrii fostei URSS, erau capabile sã zboare cu 2.000 km/h ( Mach 1.88), la altitudinea de 14.500 m . Dacã Ucraina manifesta vreo preocupare de dotare a aceste platforme aeriene cu senzori de cercetare moderni, alta ar fi fost situația pe cîmpul de luptã. Raporteaza abuz de limbaj
Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - H. L. Mencken
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2014, ora 23:37
S-a vazut ,fomistii cu ponta.......
,sunt deacord,impartirea Economica.....'reati ai
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 00:11
Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 01:08
De la: 9am_4057, la data 2014-11-03 23:16:16 imageblogs.org/wp-content/uploads/2011/06/mindblowing-surreal-ph... Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 03:30
De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica.... CIND VII, SA NU UITI GAINILE ACOLO, CA LE VIOLEAZA AMERICANII. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|

'ai nu zau , ce texte de propagandist ai pe tine pentru unu' care a declarat ca nu voteaza da' ii ia pe toti la scarmanat , mai putin pe aia de stanga !
Ea e aia care ii vede pe altii fraieri , da' tu esti mai chior ca ala pe care ai tu boala !
da' nu intr-atat sa nu observ ca pe tanti maseuza o aprobi in toate tampeniile care le scoate din tastatura .
sti tu..... aia din 2012 de la referendumul la care parca si tu ai pus botu' si-ai stat acasa si m-ai facut timpita cind ti-am spus ca daca nu votezi, nu existi !
,sunt deacord,impartirea Economica.....'reati ai