nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 03:49
De la: 9am_4057, la data 2014-11-03 23:16:16
O armatã modernã a mileniului trei se bazeazã pe sisteme integrate de cercetare-lovire, capabile sã depisteze, sã monitorizeze permanent inamicul cu scopul de a-i determina punctele slabe pîndind momentul optim de a i le nimici.
Singura formã de asigurare de luptã cunoscutã de știința militarã, prin care se depisteazã în timp real amplasarea luptãtorilor inamici, a tehnicii lor de lupta ºi a intențiilor lor concretizate prin manevre în spaþiu ºi timp, este cercetarea. Spre deosebire de alte forme de cercetare, cercetarea aerianã/cosmicã are avantajul cã acoperã integral teatrul de acțiuni militare.
În 2014, armata rusã a încheiat implementarea unei noi structuri de cercetare, bazate pe complexe de cercetare-lovire, menitã sã asigure proiectarea cu cea mai mare precizie a forței, instantaneu, la distanțe de sute sau mii de km. Grație acestei structuri complexe, Rusia dispune acum de sisteme de ultimã generație, pe care doar americanii le au. Și NATO e la curent cã datoritã noii structuri de cercetare, armata rusã cunoaște acum la perfecție amplasarea tuturor forțelor și mijloacelor armatelor statelor NATO din vecinãtatea Rusiei. Fiind capabilã sã depisteze în timp real și ce noi dislocãri de trupe executã NATO în zona de interes de la granițele Rusiei.
Trebuie amintit cã reușita oricãrei operații terestre este de neconceput fãrã utilizarea din vreme a dronelor ( UAV-aparate de zbor fãrã pilot ), înzestrate cu camere de termoviziune în infraroºu sau senzori diverși care patruleazã 24 din 24 de ore. În ultimul deceniu, lupta în localitãþi, contra gherilei urbane s-a dovedit eficientã tocmai datoritã utilizãrii simultane, a avioanelor de cercetare fãrã pilot, a avioanlor de vînãtoare-bombardament și a elicopterelor de atac.
Armatele moderne precum cea a Federației Ruse, ca și cea americanã, utilizeazã un program complex bazat pe trei niveluri de culegere ºi prelucrare a datelor pentru formarea unei imagini complete a situaþiei din teatrul de operaþii terestru. La care se adaugã informațiile culese de peste o sutã de sateliți militari de cercetare rusești, dotați cu senzori de diferite tipuri.
Primul nivel este asigurat de cîte 4-6 mini avioane fãrã pilot ( UAV ) de tip ZALA 421-08 ( Strekoza ) repartizate la fiecare batalion al trupelor de uscat ale armatei ruse. Acestea sunt silențioase, avînd motor electric, o razã de acțiune de 30 km, un plafon de zbor de 2.000 m.
Alte 36 de avioane fãrã pilot de tip Yakovlev Pchela-1T și Rubej ( similare celor americane RQ-7A Shadow), cu razã scurtã de acþiune și altitudine de zbor de 2.500-3.600 m, se aflã în subordinea brigãzilor de infanterie, de artilerie și a celor aeropurtate rusești. Toate sunt echipate cu dispozitive electrono-optice în spectrul infraroșu și dispun de senzori capabili sã distingã un obiectiv în mișcare, sesizînd deplasarea cu cîteva zeci de centimetri a umbrei unui om, de la distanþa de 700 m. UAV-urile cu razã scurtã de acțiune au o anduranțã de 2-4 ore, oferã un câmp de vedere complet, dar într-un sector îngust, cu deschidere ºi adâncime micã.
De aceea, brigãzile de tancuri rusești care au un ritm de ofensivã sporit, vor mai dispune din 2015 și de 4 avioane de cercetare fãrã pilot Dozor 600, cu razã medie de acțiune, similare celor americane MQ-1B Predator. Aparatura de navigație este de tip FLIR și include camera în spectrul vizibil și infraroșu, telemetru laser și proiector laser pentru dirijarea armamentului. Ca și pe MQ-1 Predator este montat un senzor de mișcare SAR (Synthetic Aperture Radar). Dozor este prevãzut cu douã grinzi în aripi unde poate acroºa douã rachete dirijate pe fascicol laser, douã lansatoare de proiectile reactive nedirijate sau 6 bombe de 20 kg.
Al doilea nivel de culegere ºi de prelucrare a datelor de cercetare este strâns legat tot de unitãþile terestre, incluzând o flotã de elicoptere care sprijinã trupele de uscat ale Rusiei. Mai exact elicoptere de cercetare și atac de tip Mi-24V/Mi-35, Mi-28 ºi Ka-52 Alligator. Senzorii FLIR de navigație, conducere a focului și cercetare ai elicopterelor sunt montaþi într-un carenaj special MMS din botul elicopterului. Echipamentul conþine o camerã video TV pe timp de zi, una pentru amprenta termicã pe timp de noapte, un mic radar în gamã milimetricã ºi un emiþãtor de fascicule, cu telemetru laser pentru dirijarea armamentului de înaltã precizie.
Al treilea nivel de culegere ºi de prelucrare a datelor de cercetare este cel strategic, reprezentat de avioanele de cercetare cu razã mare de acține. Rusia deține 17 UAV stealth de tip Skat, similare RQ-170 Sentinel americane, utilizate în Afganistan, avînd plafonul operațional la 12.000 m și raza de acțiune de 4.000 km.
De bazã rãmîn însã avioanele pilotate ELINT, avînd la bord echipaje specializate în cercetare. Rusia dispune de circa 20 de avioanele de tip Il-20M1, care au o razã de acțiune de 6.500 km, un plafon de 11.800 m, fiecare putînd patrula în aer timp de 12 ore fãrã realimentare. Il-20M1are în echipa de luptã opt specialiºti Elint care opereazã și un radar de mare putere. Radarul Kvalat-2 permite afiºarea sub formã digitalã a hãrþii terenului, lateral faþã de traiectul de zbor, pânã la o distanþã de 300 km. În memoria procesorului existã o hartã anterioarã, cu care cea actualã este comparatã în mod automat pentru depistarea apariþiei unor noi mijloace de luptã inamice sau a dislocãrii celor deja cunoscute, din poziþiile de bazã în cele de rezervã.
Cercetarea prin metoda „de radiolocaþie” se face de cãtre echipamentul Romb-4 ºi permite depistarea în secret ºi afiºarea pe displayul operatorului a locaþiei tuturor emițãtoarelor de la sol aflate în funcþiune pânã la o distanþã de 500 km. Utilizând memoria procesorului, sunt identificate noile radare ale apãrãrii AA, a punctelor de comandã de batalion, brigadã, corp de armatã apãrute sau schimbarea locaþiei celor deja cunoscute. Alți specialiști operezã senzorii în spectrul vizibil și infraroșu de înaltã rezoluþie montați la bordul aeronavei. Toate informațiile culese sunt transmise instantaneu printr-o linie de date video secretizatã rețelei automatizate de conducere C4I ale statelor majore tactice. Datoritã aparaturii de la bord, preþul unui Il-20M1 îl depãºeºte de cîteva ori pe cel al unui avion de generaþia a 5-a de tip F-22.
În afara acestora, armata rusã folosește pentru cercetarea de la mare altitudine 42 de avioane de vînãtoare MiG-25RB special modificate pentru misiuni de recunoaștere. Ele avînd viteza de 3.470 km/h ( Mach 3.2 ) și plafonul la 24.400 m. Dar și o escadrilã de bombardament strategic ( Tu-142/Tu-95 MR), avînd plafonul de zbor la 12.000 m și viteza maximã de 920 km/h.
Structura de cercetare aerianã a complexelor de cercetare-lovire este subordonatã sistemelor de comandã high-tech automatizate de tip C4I ale statelor majore tactice, care înglobeazã urmãtoarele funcțiuni : Comandã, Control, Comunicații, Computere, Informații și Interoperabilitate . Aceste sisteme C4I rusești reunesc cele mai noi generații de microprocesoare și echipamente de comunicații prin satelit, integrate senzorilor de descoperire și dirijare. Totodatã ele au facilitãți de memorie ºi servere proprii cu putere de procesare de ultima generaþie, securizate prin criptare digitalã în întreg spectrul de frecvenþe care le face imposibil de bruiat. C4I repartizeazã automat țintele descoperite de structura de cercetare, sistemelor de lovire terestre ( artilerie, rachete sol-sol ), celor amplasate pe nave sau aeronave de luptã, în concordanțã cu raza lor de acțiune. Ucraina, Polonia, Țãrile Baltice și România dețin elemente de cercetare rudimentare și nici nu viseazã sã aibã vreodatã un sistem de cercetare-lovire integrat C4I.
Nedispunînd o structurã de cercetare aerianã de nivelul celei a armatei ruse, raportul de forțe terestre : 8/1 numeric și 20/1 calitativ, în favoarea armatei ucrainene precum și supremația aerianã absolutã, n-au putut fi fructificate, în așa-zisa operațiune antiteroristã îndreptatã împotriva separatiștilor din Donbas. Principala servitute a echipamentelor de fotogrametrie, de pe cele cîteva aparate de cercetare ucrainene, este aceea cã sunt din generația anilor `50- `60 și obligã avioanele de cercetare sã evolueze în raza de acțiune a rachetelor portabile ale luptãtorilor Novorossiei. Fapt ce a permis doborîrea a patru aparate de cercetare ucrainene și sistarea zborurilor de cercetare.
Guvernarea Iuliei Timoșenko a fãcut cea mai mare prostie din ultimii 23 de ani, odatã cu scoaterea din dotare și tãierea, în 2006, a ultimei escadrile de bombardament și cercetare supersonicã ucraineanã, înzestratã cu avioane Tu-22 M3. Cele 43 de aparate Tu-22 M3 moștenite ca urmare a dezmembrãrii fostei URSS, erau capabile sã zboare cu 2.000 km/h ( Mach 1.88), la altitudinea de 14.500 m . Dacã Ucraina manifesta vreo preocupare de dotare a aceste platforme aeriene cu senzori de cercetare moderni, alta ar fi fost situația pe cîmpul de luptã.
PACAT CA A MURIT BUNICUL MEU, ACUM AVEA FIX.....114 ANI
CA V-AR FI POVESTIT CUM INTR-UN GRUP MILITAR ROMIN PRIN NORDUL MARII NEGRE, IN WW2 STATEA LA POVESTIT LINGA UN FOC, NOAPTEA. CA NU AVEAU VOIE SA DOARMA NOAPTEA CA DEGERAU.
O BOMBA CAZUTA IN MIJLOCUL LOR, IN FOC, I-A SCOS MATELE POVESTITORULUI...,RESPECTIVUL POVESTEA MAI DEPARTE CU MATELE SCOASE. NU REALIZA.
"DRAGUT" RAZBOIUL
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
sirboby
1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 03:57
De la: gabigabi2, la data 2014-11-03 15:18:37De la: sirboby, la data 2014-11-03 11:42:56De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 20:07:44De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:50:07De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 19:44:20De la: _2148_, la data 2014-11-02 19:29:01De la: Black_Friday_, la data 2014-11-02 18:41:23De la: _2148_, la data 2014-11-02 18:12:15De la: gabigabi2, la data 2014-11-02 17:52:09stai calm, c-am vazut noi postarea ta....ne-a pus-o hakonu d' atitea ori, c-am zis ca , de emotie ca a mai gasit e un fraier- doi de'o voteaza pe bretonata, a dat-o- n bilbiiala !
De ce fraieri ? poti sa explici de ce eu sunt fraiera ca am votat-o pe Macovei si de ce ai fi tu o dashtepta ca l-ai votat pe Ponta cu turma ?
Pai daca ai votat-o pe Macovei, ai votat linistea lui basescu, sa doarma el linistit intr-o vila a RA-PPS si sa se bucure de toti banii pe care i-a strans din afacerile lui murdare.
Esti mai buna decat un pesedist? Nu cred. Daca pesedistii i-au asigurat batranetea linistita a lui Ilici, tu ai votat pentru linistea lui basescu.
Cu ce esti mai cu mot fata de un pesedist?
'ai nu zau , ce texte de propagandist ai pe tine pentru unu' care a declarat ca nu voteaza da' ii ia pe toti la scarmanat , mai putin pe aia de stanga !
Bah , in cazul asta , ai fi putut ,cel mult , sa-i atragi atentia pretenei tale maseuza , ca eu nu-s mai fraiera decat ea , capisci ??? Deci ,daca eu sunt fraiera , ea e si mai si , ca se vede altfel ! Ea e aia care ii vede pe altii fraieri , da' tu esti mai chior ca ala pe care ai tu boala !
Basti cu gogoritzele tale rasuflate !!!
Bello, nu zic ca esti fraiera. Esti doar naiva, gugumana si rau intentionata. Care sunt aia toti? Johannis, Woodrea si Macovei sunt 3 din 14.
Nu am votat si nici nu ma mai duc sa votez. Astazi am facut ceva cu mult mai bun pentru sufletul meu, am fost la pescuit. Fata de mine am mult mai multe obligatii decat fata de 14 persoane cu care nu am nimic in comun.
Cu cei trei pioni otraviti este alta mancare de peste. Nu ma interesau cu nimic daca nu era vorba de basescu. Tu poti sa pricepi ca nu il mai suport pe animalul asta? Ca vreau sa il vad dupa gratii, in cele mai mizerabile conditii, sa plateasca pentru tote porcariile pe care le-a facut.
bah , ma plictisesti cu vesnica ta obsesie !
oi fi naiva , da' nu intr-atat sa nu observ ca pe tanti maseuza o aprobi in toate tampeniile care le scoate din tastatura .
Scuteste-ma !
Pai vezi? Exact ce iti spuneam, gugumanie maxima, dar tot tu esti contrariata.
Pai mai fato, cum naiba sa te aprob pe tine, cand tu esti basista si atat.
Gabi este o persoana reala, cu bune, cu rele, cu sentimente, cu experiente de viata pe care le impartaseste. Tu doar Base, Base...
Bravo ei ca a facut masaj. Tu ce ai facut?
Si gabi mai stie si altceva decat Anti base,anti base???????
PS AM PIERDUT O ZI DEGEABA .....!
Mai rau ca pe vremea lui Ceaasca!Atunci macar reuseai sa votezi!;
si la ce-ti folosea , ha ?
chiar ieri am dat d'un gind al lui Mark Twain in legatura cu asta si zicea ca daca voturile noastre ar conta intr-adevar, politicienii nu ne-ar mai da voie sa votam !
cit despre Grozavenia grozaveniilor ca diaspora n-a reusit sa voteze sio ma-ntreb : Stie cineva CITE MILIOANELE de romani sunt cu adevarat afara ? erau inregistrati vreo 3, 5 de romani afara ....si restul, La NEGRU cumva ? si atunci , zic si eu : cite buletine de vot trebuiau trimise, mai ales ca BEC a mai modificat si el niste reguli de votare si Corlateanu spunea ca abia de vor reusi sa trimeata toate buletinele !
si mai am o problema cu mersul la vot mai spre seara ! eu stiu o chestie : cind am o treaba , ma scol de dimineata si o rezolv ....nu o lalai toata ziua si cu 2 ore inainte de inchidere imi aduc aminte ca mai aveam ceva de facut si cum sunt destui tindaliti la cap , nu-i de mirare ca se formeaza cozi de zeci - sute de oameni !
ieri la ora 10 - la 3 ore de la deschiderea votarii- s-a inregistrat o prezenta de doar 6, 54 % din populatia cu drept de vot si asa a tinuta pina mai spre dupa-masa ....
asa ca, miscati-va daca vreti sa votati ...nu mai gasiti tapi ispasitori ptr. lenea voastra !
gabi m-am tot abtinut dar prea ai devenit nesimtita!Cand dracu ai avut tu 2 joburi????Asa cum au multi romani de pe aici?Sau ai muncit in viata ta de noapte??????Dar ai condus vreodata 300 de km sa vezi cate ore iti ia?Dupa noaptea din capul tau romanii din afara trebuiau sa-si scoale copii la 3-4 dimineata,sa nu se mai duca la joburi ca guvernul tau mult iubit nu e in stare sa gândeascã!Nu prea ne permitem,sa dam cu piciorul unui job, ca noua nu ne bate postasul in poarta in fiecare luna!!!!Si nu ca nu putem sa trãim cu un job,dar mai trebuie sa ne sprijinim si pãrintii de acasa!De ce???Din cauza pensionarilor pe caz de TBC!
Si totul pentru ca ,,sa nu fie vot multiplu" ce kit de gluma .....!Ca e cineva nebun sa se plimbe sute de km pentru un vot...........! Chiar crezi ca nu avem mai mai bun de facut si ce face cu banii?????
Dar lasa ca vine turul 2 !O sã fie coada de la 10 dimineata!
Sper sa intre Romania cu tontul vostru in incapacitate de plata....sa craoniti de foame!
PS as vrea sa vad cum dracu faci tu vot multiplu,cand ai o sectie de votare la Bucuresti si alta la Iasi.........dar ti-am zis la ce ceata e in capul tau mai bine ca nu ai ,,proiectat"nimic ca mai omorai dracu pe cineva! nimic?????
Raporteaza abuz de limbaj
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 04:11
De la: nastasemihail, la data 2014-11-04 03:49:00De la: 9am_4057, la data 2014-11-03 23:16:16
O armatã modernã a mileniului trei se bazeazã pe sisteme integrate de cercetare-lovire, capabile sã depisteze, sã monitorizeze permanent inamicul cu scopul de a-i determina punctele slabe pîndind momentul optim de a i le nimici.
Singura formã de asigurare de luptã cunoscutã de știința militarã, prin care se depisteazã în timp real amplasarea luptãtorilor inamici, a tehnicii lor de lupta ºi a intențiilor lor concretizate prin manevre în spaþiu ºi timp, este cercetarea. Spre deosebire de alte forme de cercetare, cercetarea aerianã/cosmicã are avantajul cã acoperã integral teatrul de acțiuni militare.
În 2014, armata rusã a încheiat implementarea unei noi structuri de cercetare, bazate pe complexe de cercetare-lovire, menitã sã asigure proiectarea cu cea mai mare precizie a forței, instantaneu, la distanțe de sute sau mii de km. Grație acestei structuri complexe, Rusia dispune acum de sisteme de ultimã generație, pe care doar americanii le au. Și NATO e la curent cã datoritã noii structuri de cercetare, armata rusã cunoaște acum la perfecție amplasarea tuturor forțelor și mijloacelor armatelor statelor NATO din vecinãtatea Rusiei. Fiind capabilã sã depisteze în timp real și ce noi dislocãri de trupe executã NATO în zona de interes de la granițele Rusiei.
Trebuie amintit cã reușita oricãrei operații terestre este de neconceput fãrã utilizarea din vreme a dronelor ( UAV-aparate de zbor fãrã pilot ), înzestrate cu camere de termoviziune în infraroºu sau senzori diverși care patruleazã 24 din 24 de ore. În ultimul deceniu, lupta în localitãþi, contra gherilei urbane s-a dovedit eficientã tocmai datoritã utilizãrii simultane, a avioanelor de cercetare fãrã pilot, a avioanlor de vînãtoare-bombardament și a elicopterelor de atac.
Armatele moderne precum cea a Federației Ruse, ca și cea americanã, utilizeazã un program complex bazat pe trei niveluri de culegere ºi prelucrare a datelor pentru formarea unei imagini complete a situaþiei din teatrul de operaþii terestru. La care se adaugã informațiile culese de peste o sutã de sateliți militari de cercetare rusești, dotați cu senzori de diferite tipuri.
Primul nivel este asigurat de cîte 4-6 mini avioane fãrã pilot ( UAV ) de tip ZALA 421-08 ( Strekoza ) repartizate la fiecare batalion al trupelor de uscat ale armatei ruse. Acestea sunt silențioase, avînd motor electric, o razã de acțiune de 30 km, un plafon de zbor de 2.000 m.
Alte 36 de avioane fãrã pilot de tip Yakovlev Pchela-1T și Rubej ( similare celor americane RQ-7A Shadow), cu razã scurtã de acþiune și altitudine de zbor de 2.500-3.600 m, se aflã în subordinea brigãzilor de infanterie, de artilerie și a celor aeropurtate rusești. Toate sunt echipate cu dispozitive electrono-optice în spectrul infraroșu și dispun de senzori capabili sã distingã un obiectiv în mișcare, sesizînd deplasarea cu cîteva zeci de centimetri a umbrei unui om, de la distanþa de 700 m. UAV-urile cu razã scurtã de acțiune au o anduranțã de 2-4 ore, oferã un câmp de vedere complet, dar într-un sector îngust, cu deschidere ºi adâncime micã.
De aceea, brigãzile de tancuri rusești care au un ritm de ofensivã sporit, vor mai dispune din 2015 și de 4 avioane de cercetare fãrã pilot Dozor 600, cu razã medie de acțiune, similare celor americane MQ-1B Predator. Aparatura de navigație este de tip FLIR și include camera în spectrul vizibil și infraroșu, telemetru laser și proiector laser pentru dirijarea armamentului. Ca și pe MQ-1 Predator este montat un senzor de mișcare SAR (Synthetic Aperture Radar). Dozor este prevãzut cu douã grinzi în aripi unde poate acroºa douã rachete dirijate pe fascicol laser, douã lansatoare de proiectile reactive nedirijate sau 6 bombe de 20 kg.
Al doilea nivel de culegere ºi de prelucrare a datelor de cercetare este strâns legat tot de unitãþile terestre, incluzând o flotã de elicoptere care sprijinã trupele de uscat ale Rusiei. Mai exact elicoptere de cercetare și atac de tip Mi-24V/Mi-35, Mi-28 ºi Ka-52 Alligator. Senzorii FLIR de navigație, conducere a focului și cercetare ai elicopterelor sunt montaþi într-un carenaj special MMS din botul elicopterului. Echipamentul conþine o camerã video TV pe timp de zi, una pentru amprenta termicã pe timp de noapte, un mic radar în gamã milimetricã ºi un emiþãtor de fascicule, cu telemetru laser pentru dirijarea armamentului de înaltã precizie.
Al treilea nivel de culegere ºi de prelucrare a datelor de cercetare este cel strategic, reprezentat de avioanele de cercetare cu razã mare de acține. Rusia deține 17 UAV stealth de tip Skat, similare RQ-170 Sentinel americane, utilizate în Afganistan, avînd plafonul operațional la 12.000 m și raza de acțiune de 4.000 km.
De bazã rãmîn însã avioanele pilotate ELINT, avînd la bord echipaje specializate în cercetare. Rusia dispune de circa 20 de avioanele de tip Il-20M1, care au o razã de acțiune de 6.500 km, un plafon de 11.800 m, fiecare putînd patrula în aer timp de 12 ore fãrã realimentare. Il-20M1are în echipa de luptã opt specialiºti Elint care opereazã și un radar de mare putere. Radarul Kvalat-2 permite afiºarea sub formã digitalã a hãrþii terenului, lateral faþã de traiectul de zbor, pânã la o distanþã de 300 km. În memoria procesorului existã o hartã anterioarã, cu care cea actualã este comparatã în mod automat pentru depistarea apariþiei unor noi mijloace de luptã inamice sau a dislocãrii celor deja cunoscute, din poziþiile de bazã în cele de rezervã.
Cercetarea prin metoda „de radiolocaþie” se face de cãtre echipamentul Romb-4 ºi permite depistarea în secret ºi afiºarea pe displayul operatorului a locaþiei tuturor emițãtoarelor de la sol aflate în funcþiune pânã la o distanþã de 500 km. Utilizând memoria procesorului, sunt identificate noile radare ale apãrãrii AA, a punctelor de comandã de batalion, brigadã, corp de armatã apãrute sau schimbarea locaþiei celor deja cunoscute. Alți specialiști operezã senzorii în spectrul vizibil și infraroșu de înaltã rezoluþie montați la bordul aeronavei. Toate informațiile culese sunt transmise instantaneu printr-o linie de date video secretizatã rețelei automatizate de conducere C4I ale statelor majore tactice. Datoritã aparaturii de la bord, preþul unui Il-20M1 îl depãºeºte de cîteva ori pe cel al unui avion de generaþia a 5-a de tip F-22.
În afara acestora, armata rusã folosește pentru cercetarea de la mare altitudine 42 de avioane de vînãtoare MiG-25RB special modificate pentru misiuni de recunoaștere. Ele avînd viteza de 3.470 km/h ( Mach 3.2 ) și plafonul la 24.400 m. Dar și o escadrilã de bombardament strategic ( Tu-142/Tu-95 MR), avînd plafonul de zbor la 12.000 m și viteza maximã de 920 km/h.
Structura de cercetare aerianã a complexelor de cercetare-lovire este subordonatã sistemelor de comandã high-tech automatizate de tip C4I ale statelor majore tactice, care înglobeazã urmãtoarele funcțiuni : Comandã, Control, Comunicații, Computere, Informații și Interoperabilitate . Aceste sisteme C4I rusești reunesc cele mai noi generații de microprocesoare și echipamente de comunicații prin satelit, integrate senzorilor de descoperire și dirijare. Totodatã ele au facilitãți de memorie ºi servere proprii cu putere de procesare de ultima generaþie, securizate prin criptare digitalã în întreg spectrul de frecvenþe care le face imposibil de bruiat. C4I repartizeazã automat țintele descoperite de structura de cercetare, sistemelor de lovire terestre ( artilerie, rachete sol-sol ), celor amplasate pe nave sau aeronave de luptã, în concordanțã cu raza lor de acțiune. Ucraina, Polonia, Țãrile Baltice și România dețin elemente de cercetare rudimentare și nici nu viseazã sã aibã vreodatã un sistem de cercetare-lovire integrat C4I.
Nedispunînd o structurã de cercetare aerianã de nivelul celei a armatei ruse, raportul de forțe terestre : 8/1 numeric și 20/1 calitativ, în favoarea armatei ucrainene precum și supremația aerianã absolutã, n-au putut fi fructificate, în așa-zisa operațiune antiteroristã îndreptatã împotriva separatiștilor din Donbas. Principala servitute a echipamentelor de fotogrametrie, de pe cele cîteva aparate de cercetare ucrainene, este aceea cã sunt din generația anilor `50- `60 și obligã avioanele de cercetare sã evolueze în raza de acțiune a rachetelor portabile ale luptãtorilor Novorossiei. Fapt ce a permis doborîrea a patru aparate de cercetare ucrainene și sistarea zborurilor de cercetare.
Guvernarea Iuliei Timoșenko a fãcut cea mai mare prostie din ultimii 23 de ani, odatã cu scoaterea din dotare și tãierea, în 2006, a ultimei escadrile de bombardament și cercetare supersonicã ucraineanã, înzestratã cu avioane Tu-22 M3. Cele 43 de aparate Tu-22 M3 moștenite ca urmare a dezmembrãrii fostei URSS, erau capabile sã zboare cu 2.000 km/h ( Mach 1.88), la altitudinea de 14.500 m . Dacã Ucraina manifesta vreo preocupare de dotare a aceste platforme aeriene cu senzori de cercetare moderni, alta ar fi fost situația pe cîmpul de luptã.
CA V-AR FI POVESTIT CUM INTR-UN GRUP MILITAR ROMIN PRIN NORDUL MARII NEGRE, IN WW2 STATEA LA POVESTIT LINGA UN FOC, NOAPTEA. CA NU AVEAU VOIE SA DOARMA NOAPTEA CA DEGERAU.
O BOMBA CAZUTA IN MIJLOCUL LOR, IN FOC, I-A SCOS MATELE POVESTITORULUI...,RESPECTIVUL POVESTEA MAI DEPARTE CU MATELE SCOASE. NU REALIZA.
"DRAGUT" RAZBOIUL Prostia se plateste!Si nu doar in razboi!
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 04:18
PS gabi i.Ca un motiv de ,,intarziere" englezaii astia nu s-au gandit ca romanii mai trebuie sa si voteze
Si nu au facut mii de locuri de parcare langa ambasada!......
Ramane cu am zis ceata totala gheata la cap!
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 04:44
De la: sirboby, la data 2014-11-04 04:11:24De la: nastasemihail, la data 2014-11-04 03:49:00De la: 9am_4057, la data 2014-11-03 23:16:16
DESPRE CE PROSTIE SPUI, ERA O BOMBA RATACITA, TRASA CA SI ACUM AIUREA IN DIRECTIA INAMICULUI. DE RUSI, NORMAL.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 04:46
ATI UITAT CA AVEAU SI NSPE SLUJBE ROMINII IN ROMINIA, IN DECENIUL 9.
PENSIONARI CU INCA 1-2 SLUJBE.
2 ERA CEVA NORMAL.
SLUJBELE MULTIPLE NU LE-AU INVENTAT ROMINII DIN STRAINATATE.
|
Black_Friday_
4276 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 06:40
Falimentul disprețului pentru ”proști”
3 November, 2014 | 231 comentarii
UPDATE: Noi date de la IRES: aproape jumãtate (46%) din votanții Monicãi Macovei sînt tineri între 18-34 de ani și aproape jumãtate au studii superioare (47%).
Pentru cei care s-au culcat cu 6% între Ponta și Iohannis și s-au trezit cu 10%. Pentru cei care au crezut cã Macovei va veni pe locul 3 cu peste 6%. Ce s-a petrecut?
Azi noapte, la o orã dupã închiderea urnelor, PSD anunța diferențã de 10 procente între Victor Ponta și Klaus Iohannis.
Pesediștii numãraserã paralel doar primii doi candidați și adunaserã deja cam 40% dintre secții. Iar ordinea urmãtorilor era: Tãriceanu, Udrea și Macovei.
La RTV, Ludovic Orban îl ia peste picior pe Liviu Dragnea, dar cu eleganțã. ”Numãrãtoarea noastrã va fi cea corectã”, spune reprezentantul ACL. E versiunea soft a refuzului de cunoaștere.
În studioul Realitatea TV, se practicã wishful thinking în varianta hard. Ziariștii sînt mai orbi decît politicienii. De ce? Pentru cã, vorba lui Ion Cristoiu, remarcatã și de Vintilã Mihãilescu în ”Dilema”, ”spre deosebire de politicieni, ziariștii se urãsc sincer”. Iar ura are efectul rãsuflãrii spulberate pe interiorul parbrizului rece. Nu mai vezi.
Ca și ACL, Rareș Bogdan nu crede în numãrãtoarea paralelã a PSD. Numai cã, spre deosebire de ACL, ziaristul nici mãcar nu ia act de ea.
Rareș e un realizator cu farmec și, deseori, își pune interlocutorul în condiția relaxãrii. În noaptea asta însã, refuzã sã creadã chiar și la ora 23, cînd PSD aproape cã încheie numãrãtoarea paralelã pentru primii doi: Ponta 40,5 – Iohannis 29,4%.
Rivalii de la ACL numãraserã pînã în acel moment sub 20% dintre secții și diferența la ei era de 6 procente, nu de 11. Cei din tabãra roșie sînt, în principiu, mai proști, cã asta se crede despre ei.
În studioul Realitatea, Ion Cristoiu și Dan Andronic aproape cã strigã la realizator cã celelalte televiziuni pun pe ecran cifre mult diferite. ”Nu mai vorbiți despre numãrãtorile paralele, hai sã discutãm pe sondaje!”, țipã și Rareș. Sondajele de la Realitatea aratã 6 puncte între primii doi alergãtori. ”Eu mã duc sã mã culc”, zice Cristoiu. Totul oscileazã între glumã și indignare pentru ceea ce se întîmplã în strãinãtate.
”Uite, pesediștii mint, doar la 40% dintre secții au primit procesele verbale!”, tresare la un moment dat realizatorul, electrocutat în contactul cu butoanele telefonului. Deține proba minciunii PSD! ”Rareș, amesteci lucrurile”, îl roagã chiar și colega lui, Lavinia Șandru. ”Pe sms au numãrat doar pe primii doi, iar acum le vin procesele verbale și-i numãrã pe toți”, explicã ea.
La ora 1 noaptea, Gheorghe Flutur iese și spune cã au ajuns cu numãrãtoarea paralelã la 40% dintre secții și cã scorul este 37% – 32%. Cinci procente! ”De la 40% se cam stabilizeazã”, zice Flutur. O reporterã de la fața locului inistã: ”Mai pot avea loc schimbãr majore?”. ”Nu prea, se cam stabilizeazã”, spune Flutur. Cei din platou nu mai înțeleg nimic. Publicul, nici atît. PSD dã 11 procente, ACL, 5.
La 60% dintre secții, se pãstreazã distanța de 5%. Apoi, începe dezastrul. La 82% dintre secții, ACL constatã o diferențã de 8 procente! La 90%, urcã la 9 puncte! Și, dupã ora douã și jumãtate noaptea, ACL admite cã diferența între Ponta și Johannis e de 10%!
Ce s-a întîmplat între 60% și 100% dintre secții, cînd diferența s-a dublat de la 5 la 10 puncte?
Ca sã se petreacã asta pe cele 40% dintre secții rãmase a trebuit ca Ponta sã aibã, în medie, 17,5% în plus fațã de Iohannis. Se poate? De pildã, în Argeș, Ponta a obținut cu 30% mai mult, în Dolj, tot cu 30%. Dacã au venit cîteva județe din acestea, a fost suficient. Și o altã explicație din interiorul dreptei: în general, se strîng mai repede date de la organizațiile puternice, care adunã voturi.
BEC oferã rezultatele oficiale. La 10:20 dimineațã, dupã 98,3% din secțiile de votare, Victor Ponta a obtinut 40,33% din voturi, Klaus Iohannis 30,44 %, Tariceanu 5,40%, Elena Udrea 5,18%, Monica Macovei 4,46%.
E o dimineațã dezamãgitoare pentru dreapta, dar e și momentul adevãrului.
1. ”Proștii” de la PSD au fost mai deștepți decît ”maeștrii numãrãtorii paralele” de la ACL. Pentru prima oarã dupã un deceniu, PSD a oferit rezultatele mai repede și cu un grad de acuratețe ridicat. Fațã de datele de acum de la BEC au greșit doar cu un procent.
Cineva din tabãra lor a avut ideea sã numere doar pe primii doi candidați pe baza sms-urilor. Asta e o lecție pentru cei care cred cã monopolul inteligenței s-a înfipt la dreapta. Stați cã mai vin!
2. Cetãțenii și-au fãcut treaba. Prezenta la vot pe tara a fost de 53,16%, doar cu o jumãtate de procent sub cea din primul tur din 2004. Datoria e sã vii la vot, nu sã votezi cu cine vreau eu. Eu am votat cu Monica Macovei, dar nu înseamnã cã restul meritã descalificați. Macovei a luat 12% în București, peste Nicușor Dan în 2012. Dar e la fel de adevãrat cã Ponta a cîștigat în fața lui Iohannis în București!
3. Acest rezultat insuportabil pentru dreapta nu e generat de România slab educatã și bãtrînã, ci și de România cu studii și tînãrã, de vreme ce 71% dintre votanții cu studii superioare au venit la vot, spre deosebire de doar 33% dintre cei cu studii primare! E un procent normal peste tot în lume, sã terminãm cu miturile false cã ”proștii” decid soarta țãrii.
De asemenea, au votat 51% dintre tinerii între 18-34 de ani, depãșindu-i pe cei 44% dintre votanții cu vîrste de peste 65 de ani. Alt mit spulberat, nu-i așa? Unde apar aceste lucruri? Din cifrele IRES, cei care au fãcut sondajul pentru DigiTV. Aaaaa, Vasile Dâncu, veți zice. Da, au dat rezulatele cele mai bune la exit-poll!
Și încã ceva, apropo de structura votului. Pentru prima oarã, votanții din urban se apropie mult de cei din rural.
4. Incidentele de la secțiile din strãinãtate atestã un haos și-i frustreazã pe bunã dreptate pe miile de oameni care n-au mai apucat sã voteze sau pe cei care au stat la cozi ca la sifoane pe vremea lui Ceaușescu.
Totuși, dacã luãm sifoanele acelea și ne spãlãm cu ele pe fațã vedem cum cifrele spun cã în 2014 au votat mai mulți români, 153.000, decît cei 147.000 care au izbutit sã-și exprime votul în 2009, cînd nu ”proștii” de la PSD, ci ”deștepții” de la PD-L au organizat votul.
Scenele de umilințã din strãinãtate trebuie stopate, însã creșterea de la 1,5% voturi care vin din afarã cãtre, sã zicem, un necesar 10%, nu se va realiza niciodatã prin multiplicarea imposibilã a secțiilor, ci doar prin introducerea votului prin corespondențã.
5. Am citit ce au scris Dan Tãpãlagã și Cristi Pantazi azi, pe Hotnews. În o mie de chestiuni sîntem de acceași pãrere, în aceasta nu. Chestia cu ”elita ultraminoritarã” este contraproductivã și, dupã pãrerea mea, falsã. Elitã e și cel de la PSD care a avut ideea sã-i numere doar pe primii doi și a obținut în douã ore ce a obținut ACL într-un timp mai mult decît dublu.
Elitã sînt sociologii IRES de la Cluj care au oferit un exit-pool la zecime pentru Tãriceanu (5,3 fațã de rezultatul de 5,4), Udrea (5,1 fațã de 5,18) și Macovei (4,5 fațã de 4,46)! Iar diferența dintre Ponta și Iohannis au apreciat-o, dupã datele de la ora 19, furnizate la 21!, cu o eroare de 0,4 puncte! Elita este definitã profesional, nu ideologic.
6. ”În turul 2 se pleacã de la 0-0”, zic astãzi unele voci. Vedeți sã nu! În termeni sportivi, se pleacã de la 2-0 pentru o echipã dupã primul tur. Ceea ce înseamnã cã Iohannis ar trebui sã cîștige returul cu 3-0, cu 4-1, cu 5-2 și tot așa. Noi, ca votanți de dreapta, putem sã ne mințim desigur, nu ne oprește nimeni.
În mod realist, un 2-0 în deplasare se poate recupera, dar cu o mobilizare și cu o competențã exemplare.
Ziua de azi este falimentul ”disprețului pentru celãlalt” și al ideii cã ”sînt mai deștept decît toți interlocutorii mei, d-aia nu mã fac realizator de TV, hã-hã”, frazã cu care Traian Bãsescu a închis campania electoralã vineri seara, la Realitatea TV.
Glumea și nu glumea președintele. E genul acela de haz cu care și-a cãsãpit și adversarii și apropiații, de a ajuns sã se ia și de revista ”22”, cînd a tresãrit lumea care nu o mai citise de un deceniu! I-a scos din minți pe adversari și i-a îndepãrtat pe aliați.
N-o mai luãm de la capãt cu ce au fãcut politicienii de dreapta votanților de dreapta.
Știți ce mi-a scris azi un cititor? ”Lucrul care pe mine mã deranjeazã cel mai mult la aceastã ultra-minoritate agresivã este ipocrizia datã de indulgența cu care privesc hoțiile propriilor favoriți”. Aici sau pe Hotnews nu au fost cauționați ”deștepții”, dar în alte locuri, da.
Într-un experiment ”revizitat” recent de cãtre o universitate din vest, psihologii și-au întãrit o observație fundamentalã: oameni normali ajung sã se poarte obsedant la adresa semenilor lor și sã fie cruzi nu pentru cã ar fi rãi, ci pentru cã ”sînt convinși cã ei și doar ei au dreptate”. Și atunci fac totul pentru a-și impune punctul de vedere, fãrã nici un fel de reținere sau respect fațã de argumentul celuilalt.
Sînt 10 puncte diferențã între Ponta și Iohannis. Iar Macovei are 4,5%, aproape de Dan Diaconescu, cu 3,99%. 4,5% n-a mai luat niciodatã un independent la prezidențialele din România, e mai mult decît Oprescu în 2009 (3,3%). Fețele tinerilor din spatele Monicãi macovei consacrã sigurul cadru al bucuriei. A început o zi dezamãgitoare și vin altele și mai grele.
Însã nu inteligența e în insolvențã, ci suficiența.
www.tolo.ro/2014/11/03/falimentului-dispretului-pentru-prosti/
|
|
|
Black_Friday_
4276 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 06:52
De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
Pssssssst!!!! Giova, da-te mai aproape sa-ti spun ceva la ureche. Mai usor cu dracuielile si jignirile, pentru ca voi basistii sunteti aia buni, inteligenti, cu studii, muncitori, aia care munciti pe rupte si ii tineti in carca si pe trantorii care nu il vor pe Basescu. Nu e frumos sa te apuci sa dracui doar pentru ca nu va ies calculele de salvare a pielii primului infractor interlop al tarii.
Nu ai plecat in America din fronda fata de Ceausescu, nu te-ai dus acolo ca sa faci un bine poporului roman...Te-ai dus ca sa traiesti mai bine. Si cinste tie ca prin munca ta te-ai ridicat si traiesti mai bine acolo decat in Romania.
Mai usor insa cu superioritatea asta cu care ii privesti pe cei care au ramas acasa. Nu mai incerca sa decizi tu ce este bine pentru ei, pentru ca nici ei nu vin in State ca sa decida pentru tine. Daca iyti plac atat de mult Base si Nutica, invita-i la tine.
|
|
|
Fl_Orion999
15216 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 07:43
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 08:49
De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
ce faci ,ne insulti, ameninti si blestemi ?
parca spuneai ca putem fi inamici ideologici, dar fara sa ne jignim ! acum ce faci si de ce o faci, la urma- urmei ?
tu TRAIESTI acolo, caci esti STABILIT in America si ai o casa, o afacere, pe care mi-e greu sa cred ca le vei parasi ca sa vi sa traiesti in Romania ! si-n acest caz , intreb : cu CE DREPT mai vi tu acum, sa-mi IMPUI cum sa votez eu AICI ?!
dupa parerea mea , toti cei STABILITI in cite o tara straina , asa ca tine, NU ar trebui sa mai hotarasca ei ce-i bine ptr. cei ramasi in tara, ca nu suporta ei ce suportam noi !
|
Musetel
9787 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 08:58
Buna dimineata dragilor!
Va linistesc ca eu si ai mei suntem bine. Stiu ca unii dintre voi va ingrijorati in ceea cema priveste! Va tzuc si va iubesc! Sa aveti o zi frumoasa!
Initial prevazusem sa fi mers la Bxl pentru a vota. Dumnezeu a facut ca sotul meu sa aiba o urgenta unde a trebuit sa intervina pe loc. Cum suntem O FAMILIE UNITA, nu mi-am permis sa merg fara el la drum, doar cu puiul nostru.Si sa fi stat pe la coada la ambasada cate 3 ceasuri si sa mi se fi trantit usa in nas, cu un pui mic, nu cred ca acceptam! NU EU! Cunosc conditiile in care suntem primiti pe la ambasada, la Bxl stai in ploaie afara si in frig sa ridici un act, spre exemplu. Nush cum e pe la ceilalti!
Transmit gandurile mele bune si solidaritatea mea tuturor romanilor de pretutindeni!
Sa speram ca peste 12 zile vom reusi a pune stampila aceea! Ne ramane Johanis pentru schimbare! Sa fie una in mai bine! Asa sane ajute bunul Dumnezeu!
Io va imbratisez cu drag! Nu uitati ca SUNT CU VOI TOTI!
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
Musetel
9787 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 09:02
Nu blestemati, dragilor! Nici nu va maniati! Iertati si facei VOI mai bine decat cel ce face rau! Vorbesc intr-o eventala situatie generala. Nu personalizez nicio situatie aparte/ si/sau pe nimeni anume!
Gata, am plecat la trebi! Timpul tace si trece! Sa ne treaca cu folos, va tzuc cu drag!
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 09:06
De la: sirboby, la data 2014-11-04 04:18:28PS gabi i.Ca un motiv de ,,intarziere" englezaii astia nu s-au gandit ca romanii mai trebuie sa si voteze
ceata e la Londra , asta asa, ca sa fim corecti !
in rest , nu pot face decit remarca urmatoare : ATI TURBAT de furie !
multumiti-i lui T. Basescu, ca tot e ziua lui , pentru ca v-a facut din oameni- neoameni !
ca diferentele de opinie sunt una si e Normal sa le avem - dar URA VISCERALA, e cu totul altceva si tine de ANORMALITATEA in care acest T. B ne-a scufundat in acesti ani !
tot lui multumiti-i ca trecind intr-o singura noapte de la Socialisti la Populari , a dat peste cap si trimis in derizoriu conceptul de Stinga - Centru- Dreapta si a semanat o imensa Confuzie in intreaga societate, ajungindu-se a se crede ca un Fost nomenclaturist comunist si ofiter acoperit ar fi devenit Etalonul Ideii de Democratie !
multumiti-i tot lui ca, oameni ca mine si ca alti multi , Scirbiti de deturnarea valorilor liberale - cu adevarat de Dreapta fiind - si Tradarilor prin trecerea, tot brusc si fara instiintarea votantilor lor, au Fost OBLIGATI sa se reorienteze , cu toate consecintele ce decurg de aici !
multumiti-i , ca el ne-a adus aici !
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 10:49
De la: nastasemihail, la data 2014-11-04 04:46:45ATI UITAT CA AVEAU SI NSPE SLUJBE ROMINII IN ROMINIA, IN DECENIUL 9.
2 ERA CEVA NORMAL.
 Lasa bre' , sa vezi acu' cate slujbe la bisericile sponsorizate fara numar de guvern vor fi !
Ca vorba aia , in Romania bolnavii de cancer mor cu zile pe liste de asteptare in timp ce guvernul doneaza bani din buzunarele ghici cui ? la biserici .
Educatie ? Ioc , tara va vrea prosti , bolnavi si increzatori in slujbele popilor .
A propos , ai vreo informatie ca numarul locurilor de munca sa fi crescut in ultimii 2 ani jumate' ?
Nu de altceva , dar facea parte din programul de guvernare socialist multilateral dezvoltat ...
Stiu , stiu...tre' sa-i multumim lui Basescu ca am uitat cu tontii cine guverneaza de 2 ani jumate .
O fi si lecitina cu reteta ?
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:20
De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 08:49:04De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
parca spuneai ca putem fi inamici ideologici, dar fara sa ne jignim ! acum ce faci si de ce o faci, la urma- urmei ?
tu TRAIESTI acolo, caci esti STABILIT in America si ai o casa, o afacere, pe care mi-e greu sa cred ca le vei parasi ca sa vi sa traiesti in Romania ! si-n acest caz , intreb : cu CE DREPT mai vi tu acum, sa-mi IMPUI cum sa votez eu AICI ?!
dupa parerea mea , toti cei STABILITI in cite o tara straina , asa ca tine, NU ar trebui sa mai hotarasca ei ce-i bine ptr. cei ramasi in tara, ca nu suporta ei ce suportam noi !
 Eeeeeee !?
Si te-am avertizat , Clopuitule.
De la: ioi_Haakon_oio, la data 2014-11-03 17:38:04protejeaza-TI obrazul si spatele, Colopuitule, daca nu doresti sa te sinucida !
Ar cam fi cazul sa-i lasam sa fiarba in prostia, fudulia si evident, in acel SUC PROPRIU care le-a fost profetit de Brucan si recomandat de Ion Ilici Iliescu !
Partoneto nesimtita, acel 'bine' al vostru, este CATASTROFA pe care o vor suporta generatiile viitoare de DARORNICI, romani nenascuti!
Tu, a fi putut sa vorbesti despre BINE VERITABIL din momentul in care ai fi primit o pensie minima de cca 1500-2000 de euro lunar !  , insa fudulii din Romania nu au nevoie de o asemenea pensie si nici de sfaturi, sugestii sau altceva, stiu ei mai bine ceea ce este si in ce consta acel bine al lor !
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:25
De la: nastasemihail, la data 2014-11-04 04:46:45ATI UITAT CA AVEAU SI NSPE SLUJBE ROMINII IN ROMINIA, IN DECENIUL 9.
2 ERA CEVA NORMAL.
mananci cucurbitacee, buey HABARNULULE !
mai treci si tu pe la o biserica, manastire sau pe la catedrala mantuirii cand s-o gata lucrarea, sa ai habar de cate sujbe iti va canta popii langa coparseul proprietate persnala !
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:26
De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 08:49:04De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
mda , sigur , aia de afara nu tre' decat sa va trimita bani , in rest voi puteti sa fiti masochisti in continuare !
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:31
De la: _2148_, la data 2014-11-04 11:26:24De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 08:49:04De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
mda , sigur , aia de afara nu tre' decat sa va trimita bani , in rest voi puteti sa fiti masochisti in continuare !
nu observi cat de "desteapta" si 'liberala' eeste infecta nesimtita!?
Partoneta, ar dori sa le anuleze pana si dreptul de vot , romanilor din diaspora !
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:37
De la: _2148_, la data 2014-11-04 01:08:54De la: 9am_4057, la data 2014-11-03 23:16:16
imageblogs.org/wp-content/uploads/2011/06/mindblowing-surreal-ph...
....
mda !
a propos, am vazut un scurt film documentar reaizat prin rusia lui eltin,putin-medvedev-putin, in care ofereau cateva interviuri sau prezentau cateva proiecte sau expuneau tot felul de idei futuriste cercetatori rusi , toate bune si frumoase pana ajungeau la capitolul demonstrativ, calcule-planseta, computerul era IBM iar planseta made in DDR!
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:41
De la: ioi_Haakon_oio, la data 2014-11-04 11:31:56De la: _2148_, la data 2014-11-04 11:26:24De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 08:49:04De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
nu observi cat de "desteapta" si 'liberala' eeste infecta nesimtita!?
Partoneta, ar dori sa le anuleze pana si dreptul de vot , romanilor din diaspora !
Poi da , acu' nu mai tine cu dintii de Constitutie , n-a tinut nici atunci cand un referendum a decis alt numar de parlamentari , nici acu' nu-i pute ca numarul lor a crescut de fapt .
Isi canta vechea placa cu 7,4 milioane da' a uitat ca aia care i-au chemat la referndum p'astia 7 ,4 milioane , nu ar fi putut sa decida de facto organizarea referendumului daca s-ar fi aplicat primul .
Deh , constitutia e un fel de alba-neagra pentru masochisti .
|
9am_4546
13 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 11:56
Cita ticalosie, lichelele,hotii si slugile lor,mamipulatorii i-si bat joc de Romani.
Romani...v-au pacalit si de aceasta data,de la 1 ianuarie 2015 taranii vor avea o surpriza foarte placuta,vor plati taxa pe patrunjel,de fapt se vor mari si se vor pune noi biruri pe tot ce se produce in agricultura.Se vor pune noi taxe si impozite pe cladiri,pe masini,etc.etc.Se va desfiinta DNA-ul iar saracii de ei,hotii,vor fi pusi in libertate fiindca nu-i vina lor,noi sintem vinovati si Domnul Presedinte Basescu care nu si-a exercitat rolul de mumie la cotroceni,asa cum am mai avut doua mumii,si si-a luat rolul in serios punind justitia pe urmele hotilor.Ptr.acest lucru il critic si fiindca o mare parte din Romani sint usor manipulabili de catre lichelele platite de mafie sau unii psihopati care nu vad decit intr-o singura directie...jos cu cei ce lupta impotriva mafiei transpartinice.Asa ca,Domnule Presedinte,respectati vointa mafiei si a sustinatorilor acesteia fiindca asa-i Romanul....cind unul doreste sa construiasca ceva......vin mai multi si demoleaza,motivul-pentru a fura caramizile.........
Pacat,Romanilor li sa furat pina si speranta,.......pina cind?
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 12:40
3 noiembrie 2014
Nr. 1556/VIII/3
COMUNICAT
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție sãvârșite de militari au dispus trimiterea în judecatã, în stare de libertate, a inculpatului colonel doctor MOCANU IANCU, șef secție Chirurgie Cardiovascularã II la Centrul Clinic de Urgențã de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, în sarcina cãruia s-a reținut sãvârșirea a trei infracțiuni de luare de mitã.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reþinut urmãtoarea stare de fapt:
În aceastã calitate, în perioada august-septembrie 2013, inculpatul col. dr. Mocanu Iancu a pretins ori a primit sumele de 3.100 lei, 4.500 lei ºi 7.000 lei, de la trei denunþãtori sau în prezenþa acestora, în scopul îndeplinirii unor acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, respectiv, investigarea medicalã ºi efectuarea intervenþiilor chirurgicale asupra unor pacienþi, sumele de bani fiind remise, fie anterior, fie ulterior îndeplinirii actului medical, dar în baza unei pretinderi aluzive premergãtoare îndeplinirii atribuþiilor sale de serviciu.
În vederea confiscãrii, procurorii au instituit sechestru asigurãtor asupra sumei de bani identificate asupra inculpatului cu prilejul constatãrii în procedurã flagrantã a unei alte infracþiuni de luare de mitã pentru care inculpatul a fost deja trimis în judecatã prin rechizitoriul nr. 79/P/2013 din data de 24.10.2013 (vezi comunicat nr. 947/VIII/3 din 29 octombrie 2013).
Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Bucureºti.
04 noiembrie 2014
Nr. 1558/VIII/3
COMUNICAT
Procurori din cadrul Direcþiei Naþionale Anticorupþie – Serviciul Teritorial Timiºoara efectueazã cercetãri într-o cauzã penalã ce vizeazã suspiciuni privind sãvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscalã, spãlare de bani și aderare la un grup infracțional organizat.
În cursul zilei de 04 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizãrilor legale de la instanța competentã, sunt efectuate percheziții domiciliare în 37 de locații situate în municipiul Bucureºti și județele Timiș, Mehedinți, Olt, Argeș și Iași, reprezentând sediile unor societãți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
Perchezițiile de pe raza județului Mehedinți sunt efectuate împreunã cu ofițeri de poliție din cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Fraudelor.
În cauzã, procurorii beneficiazã de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații ºi din partea Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauzã, precizãm cã, atunci când împrejurãrile vor permite, vom fi în mãsurã sã oferim detalii suplimentare.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
FELICITARI D N A !
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 12:47
De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 09:06:58De la: sirboby, la data 2014-11-04 04:18:28PS gabi i.Ca un motiv de ,,intarziere" englezaii astia nu s-au gandit ca romanii mai trebuie sa si voteze
multumiti-i lui T. Basescu, ca tot e ziua lui , pentru ca v-a facut din oameni- neoameni !
ca diferentele de opinie sunt una si e Normal sa le avem - dar URA VISCERALA, e cu totul altceva si tine de ANORMALITATEA in care acest T. B ne-a scufundat in acesti ani !
tot lui multumiti-i ca trecind intr-o singura noapte de la Socialisti la Populari , a dat peste cap si trimis in derizoriu conceptul de Stinga - Centru- Dreapta si a semanat o imensa Confuzie in intreaga societate, ajungindu-se a se crede ca un Fost nomenclaturist comunist si ofiter acoperit ar fi devenit Etalonul Ideii de Democratie !
multumiti-i tot lui ca, oameni ca mine si ca alti multi , Scirbiti de deturnarea valorilor liberale - cu adevarat de Dreapta fiind - si Tradarilor prin trecerea, tot brusc si fara instiintarea votantilor lor, au Fost OBLIGATI sa se reorienteze , cu toate consecintele ce decurg de aici !
Culmea e ca e chiar soare in UK! Duminicã a plouat putin dar nimic iesit din comun!Pe noi nu ne-a facut nimeni din oameni neoameni,pe voi v-a transformat felix in zombi!
Spre stiinta ta nu as fi votat cu nici-un candidat ,,amic " a lui base,pe care TU l-ai înscãunarea in primul mandat !prin votul tau! Asa ca mai bine ai tãcea! Si o sa mai cheltuiesc 100 de lire(benzina ,taxa de parcare etc.) Sa ma duc la vot si la turul 2,si deja vadROMANII din UK sse organizeazã,adica cei care au masini ii vor duce GRATUIT LA SECTIILE. DE VOTARE. pe cei care nu au! Si chiar închiriazã microbuze.....!
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 12:50
De la: 9am_4546, la data 2014-11-04 11:56:21
Cita ticalosie, lichelele,hotii si slugile lor,mamipulatorii i-si bat joc de Romani.
Romani...v-au pacalit si de aceasta data,de la 1 ianuarie 2015 taranii vor avea o surpriza foarte placuta,vor plati taxa pe patrunjel,de fapt se vor mari si se vor pune noi biruri pe tot ce se produce in agricultura.Se vor pune noi taxe si impozite pe cladiri,pe masini,etc.etc.Se va desfiinta DNA-ul iar saracii de ei,hotii,vor fi pusi in libertate fiindca nu-i vina lor,noi sintem vinovati si Domnul Presedinte Basescu care nu si-a exercitat rolul de mumie la cotroceni,asa cum am mai avut doua mumii,si si-a luat rolul in serios punind justitia pe urmele hotilor.Ptr.acest lucru il critic si fiindca o mare parte din Romani sint usor manipulabili de catre lichelele platite de mafie sau unii psihopati care nu vad decit intr-o singura directie...jos cu cei ce lupta impotriva mafiei transpartinice.Asa ca,Domnule Presedinte,respectati vointa mafiei si a sustinatorilor acesteia fiindca asa-i Romanul....cind unul doreste sa construiasca ceva......vin mai multi si demoleaza,motivul-pentru a fura caramizile.........
vectorul-datorie externa este rosu !
2015, v I nevoie de cca 15-18 Mld. de euro , aord FMI -BM blokat, ECB, de ASEMENEA, accesare fonduri europene nerambursabile Klenciu', piata DE CAPITAL-DOBANZI EXORBITANTE este 7%, ts RO. se vand, nu se cumra, investotrii externi au inchis afacerile / Ro ptr. un deceniu, cei care s-au incapatanat sa ramana vand, relocheaza fug.
recesiunea va evoua intr-o criza profunda si este posibil sa asistati la o veritabila desertificare economica si a mediului de afaceri din Ro., somaj in crestere, saracie si cei 7,4 mil vor da vina pe BASESCU !
|
Fosta membra 9am.ro
544 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 12:52
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 12:55
De la: ioi_Haakon_oio, la data 2014-11-04 12:50:40De la: 9am_4546, la data 2014-11-04 11:56:21
vectorul-datorie externa este rosu !
2015, v I nevoie de cca 15-18 Mld. de euro , aord FMI -BM blokat, ECB, de ASEMENEA, piata DE CAPITAL, DOBANZI EXORBITANTE, ts RO. se vand, nu se cumra, investotrii externi au inchis afacerile / Ro ptr. un deceniu, cei care s-au incapatanat sa ramana vand, relocheaza fug.
recesiunea va evoua intr-o criza profunda si este posibil sa asistati la o veritabila desertificare economica si a mediului de afaceri din Ro., somaj in crestere, saracie si cei 7,4 mil vor da vina pe BASESCU ! Sa fie sanatosi,si sa trãiascã multi ani ,cu criza! Ai mei nu vor suferi!
In rest sa traiasca cum au votat!Sa manace idealuri....!
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 13:02
De la: nastasemihail, la data 2014-11-04 04:44:04De la: sirboby, la data 2014-11-04 04:11:24De la: nastasemihail, la data 2014-11-04 03:49:00De la: 9am_4057, la data 2014-11-03 23:16:16
DESPRE CE PROSTIE SPUI, ERA O BOMBA RATACITA, TRASA CA SI ACUM AIUREA IN DIRECTIA INAMICULUI. DE RUSI, NORMAL.
Zãu????Si daca cercetasul-observator al artileriei rusesti a vazut focul si a transmis coordonatele..........?
De ochirea dupa ,,flacãra de la gura tevii" ai auzit??? Nu cred!
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 13:23
De la: _2148_, la data 2014-11-04 11:26:24De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 08:49:04De la: giovausaro, la data 2014-11-04 00:11:50Scarba scarbelo,r jigodii veti plati pentru asta,,,,Doamne ma rog ca toata diaspora sa venim si sa ocupam romania..redvolta se amplifica....
Stai linistit ca aud din ce in ce mai multi romani care cand ii întrebi :,, Ce faci in concediu te duci ACASA?" raspund :,, Ce dracu sa fac acasa? cheltui mai multi bani decat daca ma duc in Spania sau in Mexic!" Se vor sãtura Si de trimis bani intr-o gaura neagrã!
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 13:35
De la: sirboby, la data 2014-11-04 12:47:11De la: gabigabi2, la data 2014-11-04 09:06:58De la: sirboby, la data 2014-11-04 04:18:28PS gabi i.Ca un motiv de ,,intarziere" englezaii astia nu s-au gandit ca romanii mai trebuie sa si voteze
Culmea e ca e chiar soare in UK! Duminicã a plouat putin dar nimic iesit din comun!Pe noi nu ne-a facut nimeni din oameni neoameni,pe voi v-a transformat felix in zombi!
Spre stiinta ta nu as fi votat cu nici-un candidat ,,amic " a lui base,pe care TU l-ai înscãunarea in primul mandat !prin votul tau! Asa ca mai bine ai tãcea! Si o sa mai cheltuiesc 100 de lire(benzina ,taxa de parcare etc.) Sa ma duc la vot si la turul 2,si deja vadROMANII din UK sse organizeazã,adica cei care au masini ii vor duce GRATUIT LA SECTIILE. DE VOTARE. pe cei care nu au! Si chiar închiriazã microbuze.....!
Am turbat de furie .......Ca ne intreaba strãinii (englezi,francezi,nemti etc) cu care lucram :,,Ce dracu a fost la ambasadele Romaniei?" Si cand le explici zâmbesc ,gen :,,Ce inapoiati sunteti!"
Si mai turbam si ca nu suntem respectati de catre statul ai cãrui cetateni suntem,stat pe care il ,,ajutam "cu 3 miliarde de euro anual in vreme de criza,sau cu 7-8 miliarde in perioada de ,,boom economic"!
|
Musetel
9787 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2014, ora 13:37
Nu numai ca acasa (in tara) cheltui mai mult pe perioada sederii,ca e vacanta sau altceva, dar te costa si drumul. Eu am autostrazi si vignete de achitat pana acasa. Cei ce vin din sudul Frantei sau din Spania au si mai multe decat noi din nordul Frantei. Plus ca e oboseala. Cu avionul am legatura proasta acasa, aici ar fi ok. Ce sens ar avea sa zbor pana la Buc sau la Cluj daca acasa nuammasina,nu? Sunt destule inconveniente ce ne tin departe de casa, nu numai cheltuiala. Iar cand vezi ca de exemplu necesarul pentru un nou-nascut'de exemplu, te costa mai ieftin in afara tarii decat acasa, uiti de vacante spre tara, pe bune. Nu ca as fi io o zgarcita,  , dar daca pot evita oboseala si starea de agitatie de acasa, o fac, credeti-ma! Dumnezeu sa ii tina sanatosi pe parinti, ca in rest nimic nu ne mai atrage acasa.
Vom vedea inspre ce converge viitorul si tara noastra.  Inca suntem cetateni români cu drept de vot! Ah, ca ar vrea unii de acasa sa ne impozeze dublu, daca asta va urma in eventualitatea ca VVP va iesi, io sunt pregatita sa cer cetatenia franceza. Asta e!
|
|
|