back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1585 1586 1587 1588 1589 1590 1591 1592 1593 1594 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:14

De la: oio_Haakon_oio, la data 2014-10-22 15:08:58
De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:02:31
Daca nu se prezinta niciun cetatean roman la vot, ce prevede constitutia fratilor?

nimic!

'Oi lucra si tu la sectia sectorului 3 mah?

En garde!

''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:19

asta e EXCLUS sa se-ntimple, caci fiecare prezidentiabil ii are cel putin pe cei 200 mii care au semnat pe listele lui de candidat ! ....deci : NU se poate !
intrebarea cealalta e retorica, intrucit de 6 ani ma lupt cu niste persoane proB , a caror valori morale sunt deformate si ptr. care NUMAI T. B e "perfect", asa cum a declarat chiar dumnealui !
asa se face ca utilizatorii de pe acest forum, dar si in toata tara, caci asta a fost Rezultatul activitatii prezidentiale dupa 10 ani : o tara sfisiata de Ura , se urasc si ei de moarte !
e evident ca suntem impartiti in in 2 tabere : proB care sunt buni de laudat intre ei si anti B , care -s numai buni de insultat, injurat, defaimat si aruncat in capul lor toate laturile mintii si vocabularului lor suburban !
iar eu sunt o antiB si suport consecintele !

Raporteaza abuz de limbaj
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:24

De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:19:48asta e EXCLUS sa se-ntimple, caci fiecare prezidentiabil ii are cel putin pe cei 200 mii care au semnat pe listele lui de candidat ! ....deci : NU se poate !
intrebarea cealalta e retorica, intrucit de 6 ani ma lupt cu niste persoane proB , a caror valori morale sunt deformate si ptr. care NUMAI T. B e "perfect", asa cum a declarat chiar dumnealui !
asa se face ca utilizatorii de pe acest forum, dar si in toata tara, caci asta a fost Rezultatul activitatii prezidentiale dupa 10 ani : o tara sfisiata de Ura , se urasc si ei de moarte !
e evident ca suntem impartiti in in 2 tabere : proB care sunt buni de laudat intre ei si anti B , care -s numai buni de insultat, injurat, defaimat si aruncat in capul lor toate laturile mintii si vocabularului lor suburban !

Gabriela.... sunt de acord cu tine: Fiecare prezidentiabil are cel putin 200 000 de alegatori, altfel nu ar fi obtinut acceptul de a seinscrie pe lista.

Ce se intampla daca la momentul alegerilor, fiecare prezidentiabil va fi votat doar de acei 200 000 de alegatori? Bun, raman in cursa primii doi care strang cele mai multe voturi. E logic!

Gabi... io nu sunt nici pro si nici anti nimanui, de ce nu accepti asta? Io expun situatii. Poate cineva o cauta totusi solutii la orice situatie, inclusiv la cele extreme! Nu sunt situatii imposibile de ivit! Totul, absolut totul trebuie prevazut si trebuie sa fie pregatire pentru orice situatie, ma intelegi?

Gabi... io nu te urasc! Eu nu urasc pe nimeni, nici macar pe cei ce m-ar ucide!

Pacat ca nu sunt domiciliata in tara, este? Neeee, pentru nimic in lume nu as accede in politica, e clar!

Ok doki, sa ai o zi frumoasa! Numai unde pozitive! Nu meriti nici macar o singura injuratura din cele ce iti sunt adreste aici, Gabi. Nimeni nu merita absolut nicio injurie! Cel ce injura , jigneste si/sau acuza, este demn de mila, nimic mai mult! Ce facem cu ei? Fain frumos ii ignoram si demonstram ca noi suntem mai destepti cedand atacului injurios! Te tzuc cu drag! Pe curand!

PS Ma scuzi ca sriu aici, Gabi.... Recent am avut un vis in care ma scuzam fata de tine. Te-am vazut atat de perfect, incat m-am rusinat eu de mine si tin sa imi prezint scuzele ca te crezusem a fi Black! Stiu ca Black si tu sunteti doua persoane diferite! Si pe Black il visasem mai demult in alte contexte.

Acestea fiind spuse, o zi faina! Cu drag! Musetel...

''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:41

la modul cel mai sincer, cu mina pe inima si cu durere-n suflet spun ca NICI UNUL dintre prezidentiabili NU Merita ONOAREA de a fi presedintele Romaniei !

P.S
aseara m-am uitat la Vadim Tudor....oauuuu, ce-a fost la gura lui si daca doar pe sfert e adevarat ce-a spus, asteptati-va la socuri ce ne vor zgudui din temelie ideea de Stat de Drept, Democratie, Onoare si Demnitate umana !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:43

De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:24:36
De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:19:48asta e EXCLUS sa se-ntimple, caci fiecare prezidentiabil ii are cel putin pe cei 200 mii care au semnat pe listele lui de candidat ! ....deci : NU se poate !

Gabriela.... sunt de acord cu tine: Fiecare prezidentiabil are cel putin 200 000 de alegatori, altfel nu ar fi obtinut acceptul de a seinscrie pe lista.

Ce se intampla daca la momentul alegerilor, fiecare prezidentiabil va fi votat doar de acei 200 000 de alegatori? Bun, raman in cursa primii doi care strang cele mai multe voturi. E logic!

Gabi... io nu sunt nici pro si nici anti nimanui, de ce nu accepti asta? Io expun situatii. Poate cineva o cauta totusi solutii la orice situatie, inclusiv la cele extreme! Nu sunt situatii imposibile de ivit! Totul, absolut totul trebuie prevazut si trebuie sa fie pregatire pentru orice situatie, ma intelegi?

Gabi... io nu te urasc! Eu nu urasc pe nimeni, nici macar pe cei ce m-ar ucide!

Pacat ca nu sunt domiciliata in tara, este? Neeee, pentru nimic in lume nu as accede in politica, e clar!

Ok doki, sa ai o zi frumoasa! Numai unde pozitive! Nu meriti nici macar o singura injuratura din cele ce iti sunt adreste aici, Gabi. Nimeni nu merita absolut nicio injurie! Cel ce injura , jigneste si/sau acuza, este demn de mila, nimic mai mult! Ce facem cu ei? Fain frumos ii ignoram si demonstram ca noi suntem mai destepti cedand atacului injurios! Te tzuc cu drag! Pe curand!

PS Ma scuzi ca sriu aici, Gabi.... Recent am avut un vis in care ma scuzam fata de tine. Te-am vazut atat de perfect, incat m-am rusinat eu de mine si tin sa imi prezint scuzele ca te crezusem a fi Black! Stiu ca Black si tu sunteti doua persoane diferite! Si pe Black il visasem mai demult in alte contexte.

Acestea fiind spuse, o zi faina! Cu drag! Musetel...

m-ai emotionat si facem pace !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:48

De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:14:40
De la: oio_Haakon_oio, la data 2014-10-22 15:08:58
De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:02:31
Daca nu se prezinta niciun cetatean roman la vot, ce prevede constitutia fratilor?

nimic!

'Oi lucra si tu la sectia sectorului 3 mah?

En garde!

militzian la "politia stiintifica" a sectorului 3, Ntz!
aia ti-au cotonogit iubitelel , Transparento?

I'msorry!
insa, daca nu te duce capul la nimic, te poti angaja in politia stiintifica, poti sa fii NumerOloaga sau AstrOloaga Minal, sa fii o preoteasa a unui Sarlatan Ordinar religios, eventual sa te inrolezi in armata unui stat communist, cum ar fi : Coreea de Nord, Cuba, adica, sa te faci APV-ista Transparento

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:54

De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:41:00 la modul cel mai sincer, cu mina pe inima si cu durere-n suflet spun ca NICI UNUL dintre prezidentiabili NU Merita ONOAREA de a fi presedintele Romaniei !

P.S
aseara m-am uitat la Vadim Tudor....oauuuu, ce-a fost la gura lui si daca doar pe sfert e adevarat ce-a spus, asteptati-va la socuri ce ne vor zgudui din temelie ideea de Stat de Drept, Democratie, Onoare si Demnitate umana !

Monica Macovei ! sa fie in ciuda basistilor si-a pontistilor varanieni daca n-o votezi pe Monica !

O madam Thatcher sau Merkel din Carpati, hai Partoneto, ca poti !
Voteaza si tu o data pozitiv, binele cel mai mic in schimbul raului cel mai mic !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 16:07

Portret �fenomenologic� (�n form� de epistol�) al unui candidat la președinția Rom�niei

N-am simțit niciodat� nevoia s� v� vorbesc. Dac� o fac acum este pentru c� aspirați, cu șanse mari se zice, la funcția de președinte al ț�rii. Iar fiind și țara mea, ��mi pas�. Așa se face c� mi-ați ajuns �n mod fatal interlocutor.

Nu știu dac� m-am așezat vreodat� cu mai mult� ner�bdare (sentiment al urgenței?) s� scriu o scrisoare cuiva. Deși este, dup� cum vedeți, o �scrisoare deschis�, �mi imaginez tot timpul, scriind, c� sunteți singurul cititor al r�ndurilor mele. Mai mult: am senzația, �ncep�nd s� scriu, c� e ca și cum vom sta de vorb� singuri, privindu-v� �n ochi și c�ut�nd punctul acela de inflexiune care trimite la ultima f�r�m� de receptivitate din ființa cuiva. Altfel spus, deși suntem pe scen�, am uitat de sal� �nainte de a �ncepe spectacolul.

Aș vrea s� știți de la bun �nceput c� nimic din ce-am s� v� spun nu e menit s� v� jigneasc�. Nu de un �pamflet� e vorba aici, oric�t de abrupte vor fi pe alocuri cuvintele. Ele nu vor face dec�t s� descrie. Voi �ncerca s� v� plimb prin faț� o oglind�, �n speranța c� ați putea fi dispus, fie și o clip�, s� deslușiți �n ea imaginea celui care, candid�nd, �și propune s� conduc� o țar�. V� las s� judecați apoi dac�, pun�ndu-v� �n locul meu, v-ați da sau nu pe m�na lui.

Limbajul

�nainte de a deveni prim-ministru �n urm� cu doi ani și jum�tate, v-am remarcat prin cele c�teva intervenții din Parlament. Erau �n linia maestrului dvs �ntr-ale politicii, Adrian N�stase. �mp�rt�șeați cu el aroganța aceea neșlefuit� caracteristic� indivizilor care se confrunt� cu puterea la prima generație și care, la nivelul cuv�ntului, se manifest� sub forma jignirii, a deriziunii și prin introducerea �glumiței� �n limbajul politic. Ați supralicitat c�t ați putut stilistica aceea b�șc�lios-n�st�sian� de genul poantei cu num�ratul ou�lor. Era de un prost gust des�v�rșit. Pe dvs v-a cucerit. Și v-a provocat. �mi amintesc și-acum de scheciurile vulgare pe care le compuneați acas� și pe care apoi le citeați, m�ndru de umorul lor inexistent, amuz�ndu-v� singur, de la tribuna Parlamentului.

O s�-mi r�spundeți poate c� �sta e un detaliu, care nu are nimic de-a face cu soarta ț�rii și cu celelalte lucruri m�rețe de care vorbim aici. Dar nu e deloc așa și, nu �nt�mpl�tor, trag prima tuș� a portretului dvs �ncep�nd cu acest �detaliu�: pe poarta �miștoc�relii�, care, cu aportul dvs deloc neglijabil, a devenit un loc comun al limbajului public de la noi, a intrat gol�nismul �n clasa politic�. Au intrat analfabeții, tipii al c�ror limbaj, �nregistrat pe c�nd puneau la cale afaceri dubioase, te f�cea s� crezi c� ai descins �n inima Ferentarilor. Au intrat miniștri ai culturii și ai �nv�ț�m�ntului incapabili de un acord gramatical corect. A intrat o șleaht� de huligani publici, prezenți �n fiecare sear� la televizor, care f�ceau din cuvinte materia prim� pentru minciun�, sofism, amenințare, jignire. Ați transformat clovnii �n vedete ale partidului și ați l�sat neamendate �njur�turile lansate de la tribun� la adresa procurorilor. Ați cauționat parlamentari PSD agresivi care, �n discursurile lor, se inspirau din biografia lui Nero (?!), cer�ndu-le colegilor de partid �s� pun� foc la toate județele din țar� necolorate �n roșu�. Pe scurt, ați reușit, prin propriile performanțe lingvistice (un fel de insolențe de puber devenite stil de exprimare), c�t și prin oamenii pe care i-ați tras dup� dvs odat� ajuns prim-ministru, s� degradați nu numai climatul public și starea noastr� de spirit, dar și funcțiile politice și administrative cele mai importante ale ț�rii. V-ați obligat adversarii politici s� foloseasc� replici pe m�sur� și ați dus astfel la escaladarea f�r� precedent a vulgarit�ții �n viața politic�. Din acest punct de vedere, comparativ cu ce se �nt�mpl� acum, primele parlamente rom�nești de dup� 1990 sem�nau cu Camera Lorzilor. Ne-ați obligat pe toți s� ne sc�ld�m zi de zi �n aceast� mocirl� lingvistic� și, astfel, s� devenim �n proporție de mas� r�i, agresivi și dureros de neciopliți.

Tupeul

�n materie de cutezanț� impudic� ce dep�șește orice limit�, sunteți �n clipa de faț� un performer. Cel mai mare. Sunteți campionul. Ați mers at�t de departe cu tupeul �n planul realului, �nc�t nimeni nu are pretenția c� v� mai poate urma �n planul cuvintelor. Pe scurt, ne-ați condamnat la Inexprimabil. C�nd e vorba de comportamentul dvs, pentru a-l descrie, nu ne-a r�mas dec�t interjecția. Cam toți cei care ne pierdem timpul scriind am simțit c�, �n fața libert�ților pe care vi le luați, puterea noastr� de a formula intr� �n criz�. Nu exist� �n clipa de faț� un om al condeiului capabil s� v� �c�nte� insolențele de pe scena public�, comportamentul discreționar sc�ldat �n dispreț, așa cum, pe vremuri, cronicarii reușeau s� dea o narațiune convenabil� a ispr�vilor pe care le f�cea c�te un personaj pitoresc sc�pat la c�rma ț�rii. Așa �nc�t, nu pot dec�t s� enum�r, fad formulate pe l�ng� formidabila lor suculenț�, c�teva dintre �faptele dvs de arme�.

S� lu�m ca pild� pentru �nceput � nu v� gr�biți s� dați, sastisit, din m�n�! � faimosul dvs plagiat. O, nu sperați c� trecerea timpului �l va șterge din memoria celor care conteaz�! El v� �nsoțește ca o umbr� și, la un moment dat, ea v� va ajunge din urm� și v� va �nh�ța. Plagiatul �sta face parte din arhivele eterne ale lumii rom�nești. Nu și dac� ați fi stat pitit prin nu știu ce cut� a societ�ții. Dar așa, ați ieșit pe scen� și ați �nceput s� faceți bezele cu aceeași m�n� cu care v� trecuser�ți �n cont, printr-un simplu copy paste, aproape o sut� de pagini. Chiar nu �nțelegeți c� nu puteți defila f�los, la nesf�rșit, ca procuror, prim-ministru și ca eventual președinte, cu o asemenea m�rș�vie �n portofoliul vieții dvs? Ceea ce ne-a stupefiat pe toți cei care �nțelegeam caracterul scandalos al faptei dvs (�n epoc�, Dan T�p�lag� și-a �ncercat primul forțele �n lupta cu punerea �n cuvinte a acestei escrocherii � vezi articolul antologic De ce furi, procurorule?) a fost c� ați putut, psihic și omenește vorbind, s� țineți piept acestei groz�vii date pe faț�. Faptul c� ați reușit nu e un motiv de m�ndrie, ci mai degrab� un simptom �ngrijor�tor. Orice om s�n�tos, dup� ce p�țește o poveste ca asta, moare de rușine, dispare o vreme, se duce acas� și se bag� sub plapum�.

�mi amintesc prima conferinț� de pres� dup� declanșarea scandalului, c�nd le ar�tați ziariștilor cartea n�scut� din furt. O tot r�sfoiați sub ochii camerelor și, �ncol�cindu-v� �n minciuni puerile, cu o min� senin�, explicați de zor inexplicabilul. Doi ani mai t�rziu, ați avut tupeul s� readuceți singur vorba despre �chestia aia� și s� spuneți c� p�n� și o crim� se prescrie, dar�mite �așa ceva�. Ei bine, cred c� ar fi cazul s� știți c� un plagiat n-are cum s� se prescrie, nici m�car dac�, așa cum v-a sugerat recent dna Alina Mungiu, ați mai da un doctorat �pe bune�, sub privirea ei exigent�.

Ce n-ați f�cut atunci ca s� ștergeți de pe podeaua vieții dvs petele astea de s�nge care nu se las� șterse? Ați desființat comisii academice constituite anume pentru acreditarea titlurilor universitare. V-ați pus mercenarii s� le sting� membrilor comisiei lumina, �n timp ce deliberau. Ați �nființat alte comisii, mamut, de c�te patruzeci de oameni, ca rușinea particip�rii la acoperirea unei crimei s� se distribuie, verhovenskian, pe c�t mai multe capete și verdictul s� se piard� �n anonimat. Ne-ați explicat, l�s�ndu-ne perplecși, c� �n anul susținerii, 2003, nu existau reguli ferme pentru punerea ghilimelelor (?!), ca și cum, �n lumea modern�, regulile cit�rii sunt perisabile și ar putea evolua (sau s-ar negocia) de la un secol la altul. Ați pus un coleg de partid, ministru și el, s� ne explice (nou�!) c� plagiatul face parte, de la Aristotel �ncoace, din obiceiurile academice ale Europei. Ce energie, ce armate de oameni ați pus �n mișcare, ca s� ne convingeți c� de fapt nu v� v�zuser�m toți �n pielea goal�, ci bine �mbr�cat, �n complet, de la chiloți la șub�! Vi s-a atras atenția c�, de-acum �nainte, toți șefii de state, d�nd m�na cu dvs, vor ști mereu cu cine au de-a face și c� hoția asta se va rabate asupra imaginii poporului rom�n: popor de hoți, vor spune, de vreme ce și-a ales un hoț s�-l reprezinte.

Totul a fost �n zadar! Ați fost, de fapt, redutabil! V-ați bazat oare pe faptul c� 90% din poporul rom�n nu știe ce-i un plagiat? (Asta e prima �ntrebare pe care, de doi ani �ncoace, i-o pun fiec�rui șofer de�ndat� ce m� urc �ntr-un taxi. Și, spre bucuria mea, am constatat c� toți știau. Unul dintre ei mi-a spus: �Sigur c� știu: �i furi unuia �n cinci minute munca lui de un an-doi�.) S-ar putea s� fie așa. Poate c� 90% dintre rom�ni nu știu, și prea puțin le pas�, de plagiatul dvs. Da, dar alde noi (plus șoferii de taxi!) și str�inii pe care-i �nt�lniți � știu. Și-atunci, dac� aș vrea s� m� exprim prețios, v-aș spune c� v� ascundeți dup� o judecat� cantitativ�, acolo unde e nevoie de una de esenț�.

Aș mai pomeni �nc� vreo dou�-trei din recentele dvs ispr�vi. Legate tot de tupeu. Prima: �n 2010, l-ați numit pe Mircea C�rt�rescu �intelectualul F�hrer-ului�. Acum, pe 8 octombrie, �n preajma anunț�rii c�știg�torului Nobel pentru Literatur�, i-ați transmis c�-i țineți pumnii pentru a doua zi, �ca s� ne bucure cu un nou laureat�. Un adev�rat salt mortal pe care, privindu-l, C�rt�rescu s-a m�rginit s� spun� c� �respinge cu dezgust� ur�rile pe care i le f�ceați. Nu v-a dat mai mult� importanț�. Nu a scos din recuzita scrisului s�u cuvinte pompoase pentru a-și exprima perplexitatea și sila.

Iar�și, recent, v-ați purtat faț� de ruși, cum bine s-a spus, ca un avocat al lor, c�ci ați intervenit �n treburile justiției și ați cerut procurorilor s� ridice sechestrul pus pe stocurile de la Lukoil pentru fraudarea banilor poporului rom�n. Dup� care v-ați gr�bit s�-l denunțați pe B�sescu ambasadelor din Rom�nia c� atenteaz� la independența justiției!

Rom�nii n-au mai avut parte, �n țara lor, de un spectacol de contorsionism de o asemenea anvergur�. Patentul este sovietic. Hrușciov se ducea s� instaleze rachete �n Cuba, dup� care declara c� marele popor sovietic lupt� pentru pace. Ast�zi, Putin ocup� teritorii ucrainiene, dup� care �i acuz� pe ucrainieni de agresivitate. Nu vreau s� spun c� tupeul dvs e cultivat sau c� are surse de inspirație r�s�ritene. Sunt convins, dimpotriv�, c� are puritatea unui z�c�m�nt autohton. Și c� ar putea s� fie un dar al lui Dumnezeu f�cut, prin dvs, poporului rom�n: o terapie de șoc, �terapia Ponta�. �ncep s� cred c� prin dvs lucrurile sunt �mpinse h�t-departe, p�n� �n punctul-limit� al degrad�rii lor. Și c�, odat� ajunse acolo, ele se vor retrage, cu maxima vitez� de recul, �ntr-un ��napoi� salvator. Iar �n acel ��napoi� � c�tre care ne �ndrept�m dramatic cu ajutorul �terapiei Ponta� � vom redescoperi poate c�ndva tot ceea ce dvs ne-ați furat: decența, pudoarea, bunul simț și locul pe care fiecare dintre noi se cuvine s�-l ocupe �n societate. Și asta pentru motivul simplu c� nimic nu poate st�rui la nesf�rșit �n inomabil.

Aș mai spune c�, �nn�scut fiind, tupeul dvs s-a manifestat de fiecare dat� �n forme compatibile cu v�rsta. Dar de-abia din clipa �n care ați intrat �n viața politic�, el și-a g�sit debușeul, a devenit vizibil, nociv și a �nceput s� �nfloreasc� cu adev�rat, ating�nd, �n ultimii doi-trei ani, formele lui de exprimare mature. Asta a fost pentru dvs politica rom�neasc� de la ora actual�: debușeul pentru un viciu. Iar viața politic� de la noi s-a rostogolit at�t de jos �n acești 25 de ani, �nc�t s-a dovedit preg�tit� pentru a-l primi și pentru a vi-l cultiva.

Minciuna

Este de fapt o component� a tupeului dvs. Pentru c� e minciun� �mpotriva evidențelor. Dvs, de pild�, dac� ați fi pe jos, �n ț�r�n�, ați susține sus și tare c� sunteți �n șa și c�l�riți voios. Minciuna are sens c�t� vreme induce �n eroare, c�t� vreme �și p�streaz� forța de desfigurare. Dar minciuna dvs nu p�c�lește pe nimeni (m� rog, pe nimeni dintre cei care au ieșit din minoratul mental). Cei care v-au �mpins �nainte v� accept� așa cum sunteți și consider� pesemne c� minciunile fac parte din �arsenalul� dvs, c� asta e arma pe care o preferați. Oricum pe ei nu-i afecteaz�, c�t� vreme v� pot utiliza �n mod eficient. Nou�, celorlalți, minciunile dvs ne sunt b�gate cu forța pe g�t, devenind astfel o nemaipomenit� form� de sfidare și dispreț. ��ți bați joc de mine?, se spune. M� minți de la obraz?� Mințind �n mod public și de la obraz, dvs ne disprețuiți pe toți.

Felul dvs de a minți a devenit legendar. �Minte și c�nd �l �ntrebi c�t e ceasul�, mi-a spus despre dvs un prieten dup� vara lui 2012. Ceea ce-nseamn� c� prezentarea distorsionat� a lucrurilor a devenit la dvs un reflex. Mințiți și c�nd nu e necesar, ca s� fiți sigur c� veți minți cu rost dac� la o adic� va fi necesar. Iar�și, acest tip de a minți nu face parte dintr-un sistem, așa cum se-nt�mpla �n comunism. Acolo politicienii mințeau solemn și uniform, de la nivelul unei minciuni colective și impersonale care, ca ideologie, �i �ngloba pe toți și-i str�juia de undeva de deasupra capetelor lor. Pentru c� toți mințeau la fel, minciuna lor nici nu mai avea relief.

Dvs practicați minciuna oportun�, ocazional�, la firul ierbii. La dvs, minciuna are personalitate. Mințiți numai pe cont propriu, nu inspirat de vreo mare minciun� colectiv�. Mințiți dup� cum v� bate v�ntul minciunii, dup� cum cad zarurile �n ziua aceea, dup� ce potlog�rie sau minciun� anterioar� trebuie s� c�rpiți. Rezultatul? O suit� de afirmații punctuale care nu se adun� �n caracterul unificator al unei linii. Comportamentul dvs nu poate dep�și nivelul punctului, nu poate deveni liniar, ca s� nu mai vorbim c� nu poate alc�tui harta cu contururi ferme care e necesar� pentru nașterea unui caracter. Fiind f�cut din milioanele de puncte dipersate ale minciunilor dvs, așadar neput�nd oferi garanția unei coerențe morale, dvs nu aveți, obiectiv vorbind, caracter. E, și acesta, un viciu de construcție, o malformație, un handicap din naștere. Cum naiba s� vrei s� conduci o țar� �n felul �sta? G�ndiți-v� c�, scul�ndu-se dimineața, rom�nii nu vor ști niciodat� �n ce punct al minciunilor dvs se afl� �n ziua aceea. Or, e extrem de neliniștitor, de inconfortabil și de v�duvitor de proiecte s� nu știi niciodat� exact pe ce lume ești. Cu dvs ne putem culca seara �n Europa și trezi a doua zi �n China.

Incompetența

Nimeni nu ar putea spune ce anume știți s� faceți. Cred c� nici dvs nu știți. Formal vorbind, ați f�cut studii juridice. Formal vorbind, ați dat și un doctorat �n drept penal, dar, țin�nd cont c� un sfert din lucrare este un plagiat, adic� un furt, faptul de a-ți atesta calificarea �n penal recurg�nd la un gest infracțional (plagiatul este o infracțiune) a reușit s� �mping�, �n Rom�nia, paradoxul pe culmi. Iar�și, deși o vreme ați fost procuror �n cadrul Parchetului de pe l�ng� Curtea Suprem� de Justiție (�secția Anticorupție, Urm�rire Penal� și Criminalistic�), ba chiar, se zice, ați fost trimis �n Italia pentru a studia obiceiurile mafiei, Rom�nia nu a beneficiat cu nimic de pe urma acestor funcții și experiențe. Ați fi avut din plin ce face �n anii aceia, odat� revenit �n țar�. Erau anii �n care �n Rom�nia se n�șteau și �ncepeau s� se organizeze �grupuri infracțonale�. Nici unul dintre borfașii politici care și-au �nceput cariera atunci, marea majoritate din PSD, și care de c�țiva ani trec pe band� pe la DNA nu apare �n palmaresul dvs profesional. V-ați remarcat �n schimb, odat� ajuns șef al PSD-ului, prin zidul de protecție pe care l-ați ridicat �n jurul colegilor dvs de partid trimiși �n judecat�, al urm�riților și al condamnaților penal. Ați pus astfel �n circulație un nou paradox: un procuror care conduce un partid de infractori și care ține, public, partea infractorilor!

Așadar, ce știți s� faceți? Sigur este c� știți s�-i jigniți pe cei care nu fac parte din lumea dvs. �Fasciști� i-ați numit pe c�țiva dintre intelectualii de seam� ai ț�rii, folosind cuvinte al c�ror sens v� scap�. Știți, așadar, s� criminalizați opțiunile politice care nu v� convin. Deși oficial tr�im �ntr-o democrație care garanteaz� libertatea alegerii, v-am auzit �n mai multe r�nduri ameninț�nd cu o justiție viitoare care, regl�ndu-și conturile cu actualul președinte, ar urma s� și-o regleze și cu cei care au optat, politic, pentru el (�O s� dea ei seama!�).

�ns� efectele incompetenței (și nep�s�rii) dvs care au lovit țara vor ap�rea din plin la anul, c�nd se va face bilanțul celor doi ani și jum�tate de guvernare. Deja de-acum, pentru un ochi avizat, situația este alarmant�. E al treilea trimestru (ne�ncheiat) �n care, pe fondul unei economii emergente, Rom�nia se afl� �n recesiune tehnic�. Cu felul �n care cheltuiți banii era firesc s� ajungem aici. Nu v� pas� de unde se vor putea umple g�urile finaciare ap�rute prin cheltuielile de la buget menite s� v� atrag� un capital de simpatie. Uluitoare este generozitatea electoral� cu care �mp�rțiți alocații și subvenții de stat, f�r� s� știți din ce vor fi acoperite �n viitor datoriile f�cute �n numele lor. C�nd mai aruncați cu c�te o poman� �n st�nga și-n dreapta, folosiți cuv�ntul magic �sustenabil�. Spuneți: e �sustenabil� pomana. Dar n-ați explicat niciodat� cum anume �se susține� ea și nici cu ce drept o faceți, din banii noștri, tocmai �n campania electoral�.

Dou� sunt lucrurile pe care, cred, știți s� le faceți cu adev�rat. Primul: aveți �n mod cert vocație de arivist. V-ați c�ț�rat at�t de tenace pe scara vieții �nc�t iat�, deși �c�rlan� �nc� (vorba �bunicului� dvs Ion Iliescu), sunteți gata-gata s� ajungeți la v�rf. Ați f�cut-o cu o n�ucitoare lips� de scrupule și cred c� atunci c�nd culisele acestei ascensiuni vor fi date complet pe faț�, lumea, amețit� p�n� acum de �comedia Sp�nului�, se va trezi �n cele din urm�, �ngrozit� de anvergura mistific�rii. Deocamdat�, din trusa dvs de c�ț�r�tor, fac parte și tehnicile pentru secretizarea culiselor urc�rii.

Al doilea lucru pe care-l practicați cu voluptate sunt giumbușlucurile. Le faceți �n ședințele de guvern, la televizor, �n public, de�ndat� ce v� pomeniți �n fața microfoanelor. Giumbușlucuri, glumițe, b�nculețe, b�șc�liuțe, miștoc�reli, r�spunsuri �n doi peri peste tot� M�ști, mascarale și mascarade. Și totul cu o min� z�mb�reaț� și tr�d�nd o nem�surat� �nc�ntare de sine.

Dar p�n� la urm�, toate astea nu v� confer� dec�t pitorescul punctual al unui personaj. �n fond, �n spațiul diversiunii, al populismului și al tehnicilor acapar�rii, n-ați inventat nimic nou. P�n� la urm�, nu sunteți dec�t un urmaș: nu faceți dec�t s� duceți mai departe ceea ce ați primit de la �naintașii dvs.

Moștenirea primit� de la bunicul

Bunicul dvs politic, Ion Iliescu, s-a pomenit, la sf�rșitul lui �89, cu un popor bolnav �n brațe. Dup� patruzeci și cinci de ani de comunism, pacientul avea febr� peste 40 de grade. Orice bun patriot ajuns �n locul primului președinte liber ales ar fi �ncercat s� joace rolul medicului. I-ar fi predat bolnavului primele lecții de democrație, l-ar fi �nv�țat primele noțiuni de piaț� liber� și ar fi �ncercat s�-l fac� s� se obișnuiasc�, �ncet-�ncet, cu lumina, prea tare dup� at�ția ani de umilinț�, a libert�ții. L-ar fi integrat, pe scurt, �ntr-un vast program de recuperare.

Dar bunicul dvs (ales �n mod liber de bolnavul febril) a preferat s�-i creasc� bolnavului febra și s�-i sporeasc� delirul. Singurul lucru care l-a interesat a fost s� le asigure celor care ne inoculaser� virusul �nainte de 1990 o aterizare lin� pe cel�lalt mal al istoriei. Avea nevoie �n continuare de febra noastr�. Cu un popor incult politic, ținut decenii la r�nd departe de orice decizie, poți face orice. Și mai ales, vei fi sigur c�-l va vota ani la r�nd, ca salvator, pe cel care nu va face dec�t s�-l �mboln�veasc� mai r�u.

Așadar, �bunicul� n-a vrut s� fac� din poporul rom�n o societate de aleg�tori liberi �ntr-o democrație matur�, ci o mas� de manevr� �n m�na unui partid unic, dus� cu z�h�relul pomenii de la un ciclu electoral la altul. Ce nu face un om s�rac pentru un litru de ulei, pentru o mas� �n curtea bisericii, pentru un bal al prim�riei cu mici și sarmale? S�r�cia este un ingredient esențial �n scenariul manipul�rii. Oamenii s�raci nu pot g�ndi dincolo de ziua de m�ine, nu fac planuri, nu caut� soluții. Oamenii s�raci pot fi lesne introduși �n ecuația lui �a cere� și �a primi�.

Așadar, bunicul dvs i-a crescut bolnavului febra, i-a cultivat maladia, a continuat s�-l țin� cu mințile sucite. Și toate astea spun�nd c�, �om de st�nga� fiind (inexact: un comunist nu e niciodat� om de st�nga, ci de extrema-st�ng�), moare de dragul poporului. A dat drumul peste țar� armatei de activiști și securiști ajunse cu bine, cum spuneam, pe noul ț�rm al istoriei. S-au uitat o vreme, tem�tori, �n jur, și-au pus o vreme piciorul �n ghips, s-au l�murit cum stau lucrurile, apoi și-au aruncat vechile uniforme de �activiști� și au reap�rut radioși la ramp�: acum purtau costume de �democrați� și �oameni de afaceri�.

Primul lucru pe care l-au f�cut: prelu�nd canalele de comunicare ale societ�ții, au folosit sistematic sofismul ca mod de manipulare. Orice tentativ� de lustrație a fost denunțat� ca �v�n�toare de vr�jitoare�. Le-au creat investitorilor str�ini, concurenți nedoriți, portretul de �capitaliști rapace� și au ridicat �mpotriva lor scutul demagogic al formulei �nu ne vindem țara!�. Aceste cuvinte magice le-au permis s-o acapareze ei și, obiectiv vorbind, au condamnat la subdezvoltare economia Rom�niei. �mpotriva celor care ar fi putut juca rolul de medic al societ�ții, au pus �masele muncitoare� s� strige �moarte intelectualilor!�. Sub pulpana lungii guvern�ri iliesciene a �nflorit corupția și s-a n�scut baronetul Rom�niei, �capitalismul de cumetrie�, cum l-a botezat at�t de inspirat dl Iliescu �nsuși, tot el, apoi, asigur�ndu-i toate condițiile ca s� se dezvolte. Au pus, și au ținut sub control politic p�n� �n ultima clip�, justiția ț�rii. Au pronat cu toții pacea social� (�un președinte pentru liniștea noastr�), care nu era altceva dec�t privilegiul acordat noului activ de partid de a fura �n liniște și impunitate.

Pe aceast� temelie a așezat �bunicul� dvs tranziția. Cine ar putea s� numere exact deceniile cu care a �nt�rziat el Rom�nia s� apuce pe drumul bun�st�rii și al civilizației? Cine ar putea s� m�soare �ntinderea r�ului inaugural pe care ni l-a f�cut?

Exploatarea febrei pacientului

Trec�nd la conducerea PSD-ului, ați preluat aceast� moștenire. �n fapt, un imperiu al corupției și furtului organizat, produc�nd pentru populația Rom�niei, �ceas de ceas și clip� de clip�, s�r�cie și dezolare. Fiul spiritual al dlui Iliescu și tat�l dvs politic, Adrian N�stase, i-a �nt�rit granițele, pun�nd la punct tehnicile profesioniste de drenare ale banului public �n buzunare particulare. Ați preluat bolnavul bine �mboln�vit. Aveați de f�cut dou� lucruri. Mai �nt�i, trebuia s�-i administrați �n continuare drogul febrei, al pomenii și al minciunii. Dar, mai ales � și asta v� punea de la �nceput o uriaș� r�spundere pe umeri � s� le redați jefuitorilor de bugete aflați �n v�rful ierarhiei, pe l�ng� certitudinea conserv�rii surselor de �mbog�țire, și siguranța c� se vor bucura, netulburați de justiție, de rodul furturilor trecute, prezente și viitoare.

Și prilejul nu s-a l�sat așteptat. Ne preg�team s� ieșim din criz�. Eram cu toții la greu. F�r� �m�suri de austeritate� se pare c� nu prea aveam cum s-o scoatem la cap�t. Știați și dvs prea bine c� alt� soluție nu exista. Ar fi fost � momentul acesta de opintire pentru o țar� �ntreag� � o minunat� ocazie de conciliere politic� a societ�ții și un �nceput de reconstrucție a Rom�niei. �ntr-un context ca acela, adversit�țile politice ar fi trebuit s� amuțeasc� o vreme. Dar, �n loc s� v� pese de noi, ați mai crescut febra pacientului cu un grad. Ați aț�țat �n mod cinic și s�lbatic populația �mpotriva celor care, pentru a ne scoate �ntregi la mal, se v�zuser� constr�nși s� ia m�suri nepopulare. Au f�cut-o știind foarte bine c� opoziția �i poate transforma �n victima unui populism la �ndem�n�. Ați avut lipsa de fair play s� recurgeți la el. I-ați demonizat pe cei care, aleg�nd s� scoat� țara la liman, știau prea bine c� risc� s� se �nece ei. Din acel moment, eliminarea lui Traian B�sescu, t�ietorul-de-pensii-și-salarii, a devenit și a r�mas singurul punct �n programul dvs politic. N-ați pierdut ocazia s�-i dați �n cap adversarului c�nd era cu m�inile legate. �ncercarea disperat� de a-l da jos nu era altceva dec�t un mod de a �mpacheta �n �bine național� spaimele care v� b�ntuiau f�r� �ncetare. Erați terorizat pur și simplu de g�ndul unei justiții sc�pate total de sub control politic. �n locul unei solidariz�ri politice la greu, care v-ar fi legitimat pentru prima oar� dup� 1990 ca un �partid pentru țar�, și nu ca unul al r�ului organizat, ați preferat s� s�diți, �n mințile noastre febrile, fantasma dictatorului. De fapt, n-ați f�cut dec�t s� lipsiți Rom�nia de punctul ei intern de echilibru. De c�nd ați preluat guvernul, Rom�nia nu mai e guvernat�. Combinațiile de gașc�, pe care le numiți �politic�, v� acapareaz� tot timpul. Iar pe noi ne țin cu sufletul la gur� și ne dau senzația c� ne afl�m �n epicentrul unui cutremur perpetuu. Ne-ați furat direcția �n care trebuia s� mergem. Ce s-a petrecut �n vara lui 2012 reprezint�, dup� mineriadele �bunicului�, cel mai neprietenos act la adresa poporului rom�n. Ați fost atunci leit b�ieților r�i din Portocala mecanic�. P�reați un huligan adolescent sc�pat �n magazinul de porțelanuri al fragilei noastre democrații. Ați spart cu b�ta obiecte prețioase, arse la foc mocnit, ani la r�nd, �n cuptoarele renașterii chinuite ale acestui popor. Tot ce se c�znise s� ias� cu greu la lumin� � Curtea Constituțional�, Avocatul Poporului, Institutul Cultural Rom�n, Parlamentul �nsuși (ați �ncurajat migrarea subvenționat� a politicienilor de la un partid la altul) � a fost f�cut zob �n c�teva zile.

Vin alegerile

Iar acum suntem �n preajma alegerilor prezidențiale. Febra pacientului trebuie exploatat� din nou la maximum. O vreme, i se aduce acestuia la pat poman�. �I se d�.� Ca și pe vremuri. �Ce se d� aici?� era �ntrebarea standard pe care o punea orice trec�tor c�nd vedea o coad�. Și dac� socotea c� are vreo șans� �s� primeasc�, se așeza și el la coad� �s� i se dea�. O, �se d�deau� de toate! Partidul, �n grija și iubirea lui pentru noi, ne d�dea c�nd p�ine, c�nd ou�, c�nd br�nz�, c�nd schelete de pui. C�te puțin din toate, pentru ca instinctul foamei și al v�n�torii s� fie mereu �n alert�. Iar noi �primeam�, c�nd primeam, p�ine, ou�, br�nz�, schelete de pui. �n aceste condiții, m�rfurile �ncetaser� s� fie m�rfuri, iar banii ajunseser� o formalitate. Se umbla cu banii �ntr-un buzunar, și cu punga de plastic pliat� �n cel�lalt buzunar. Esențial era s� poți face ceva cu banii și punga. Iar c�nd f�ceai, pentru c� totul avea alura unui hazard binevoitor și a unei generozit�ți al c�rei autor r�m�nea �n umbr� (știai, doar, c� e �Partidul�), nu te puteai desprinde de senzația c� ți �se d�duse� și c� �primiseși�. Evident, ceea ce ni se �d�dea� și ceea ce �primeam� era o infim� parte din ceea ce ni se lua.

Și dvs luați din banii noștri și-i dați f�r� s� ne-ntrebați ce vrem s� se fac� cu ei. �i dați sub form� de �alocații� l�cașelor de cult, prim�riilor comunale, copiilor de etnie rom� � toate astea �n plin� campanie electoral�. Evident, pentru toat� acest� generozitate țintit�, practicat� pe banii noștri, primiți voturi. �n fapt, ați alocat o parte din banii noștri alegerii dvs ca președinte. Slujbașii clerului sunt tranformați �n agenți electorali, primarii �și conduc plutoanele rurale la vot, etnia rom� �și face peste noapte partid și declar� pe faț� c� �v� așteapt� la negocieri� și v� �sprijin�. �n preajma alegerilor, folosind banii publici, v-ați pus astfel la punct o adev�rat� armat� electoral� f�cut� din preoți, romi și primari. Ce democrație e asta și ce �curs� electoral�, c�nd unul dintre candidații la prezidențiale ia startul avantajat de funcția de prim-ministru și-și cump�r� din bugetul de rezerv� al ț�rii aleg�tori și agenți electorali? P�n� și locuitorul ultimului c�tun ar trebui s� țipe de indignare.

Dar lucrul cel mai grav este c� ați ridicat la rang de politic� de stat cea mai teribil� form� a ne-patriotismului: populismul. �M�ndri c� suntem rom�ni�? �ntr-un moment �n care Rom�nia se afl� �n coada clasamentelor europene la mai toate capitolele importante ale vieții (civilizație, salarii, s�n�tate, educație, mediu, șosele�)? M�ndri c� suntem rom�ni putem fi c�nd ne g�ndim la domnitorul Cuza, la Br�tieni, la Carol I, la Spiru Haret, la Carol Davila, la Regina Maria, la Eminescu și Caragiale, la Cioran și la Mircea C�rt�rescu, dar nu la Ponta și la guvernarea lui. C�nd unul dintre noi ridic� glasul s� spun� �n ce hal ne-a adus țara clasa politic� a tranziției, e denunțat de corul huiduitorilor de profesie ca nepatriot. Nu patriotismul de parad� e pus �n discuție. Nu participarea ipocrit� la hramuri și la plimb�ri de moaște e nepatriotic�. Nu anexarea politic� �n emisiuni de televiziune a unor copii medaliați la concursuri de gimnastic� sau la olimpiade de matematic� e nepatriotic�. Nu menținerea �n analfabetism a populației e nepatriotic�. Nu surparea permanent� a instituțiilor statului de drept și obl�duirea borfașilor sunt nepatriotice. Ar�tați cu degetul sunt cei care �ndr�znesc s� spun� c� se �nt�mpl� toate astea. Și care o fac pentru c� sunt r�niți de moarte de imaginea unei populații care b�ntuie prin lume, fugind unde vede cu ochii de o țar� devastat� de hoție, circ și minciun�.

Final neașteptat. Un prinț shakespearian pe drumul Damascului

Am obosit s� v� scriu. �n momentele �n care nu mai v�d ieșire din ur�țenia �n care ne faceți s� tr�im și pe care vreți s-o instalați de-acum �n inima vieților noastre, �mi imaginez o miraculoas� convertire. �mi spun c� aveți toate datele s� faceți cel mai formidabil salt: s� deveniți din persecutor al binelui � misionar al lui. �ncerc s� v� tentez, �ncerc s� v� conving. Ascultați.

Cine servește r�ul �n mod c�lduț, meschin, nespectaculos nu are de unde se converti. �n schimb, cine e instalat �n epicentrul lui � cine minte la scar� mare, fur� doctorate, face zid �n jurul jefuitorilor de țar� și-și pricopsește anturajul � are din plin terenul solid pentru a executa saltul m�ntuirii sale. E nevoie de �ntreaga vizibilitate a r�ului, pentru ca binele s� poat� ap�rea la lumin� prin contrast, ca forț� eliberat�. I-am invidiat �ntotdeauna pe cei care au ajuns s� p�șeasc� pe drumul Damascului. Pentru c� acolo alchimia moral� e mirific�. Noi, ceilalți, tr�im o viaț� �ntreag� zidiți �n mediocritatea p�catelor noastre, pe care �ncerc�m s-o domolim din c�nd �n c�nd cu c�te o fapt� bun� la fel de mediocr�. M�reția binelui, �n schimb, apare c�nd ea se opune unui r�u m�reț venit nu din afar�, ci din chiar viscerele lui. Dinl�untrul aceleiași persoane. Nu cred s� existe fericire mai mare dec�t s� tr�iești ziua �n care simți cum pleac� demonii din tine. �nchipuiți-v� cum arat� o inim� care bate diavolește �n slujba tuturor netrebniciilor lumii, schimb�nd deodat� direcția b�t�ilor, cu aceeași patim� și forț�, �ntru alinarea suferințelor omenești.

Dvs aveți toate datele pentru a realiza o r�sturnare de proporții. Poporul rom�n, c�nd nu știe s� ias� din impas, așteapt� o minune. Nu vreți dvs s�-i furnizați minunea asta și s� deveniți opusul a ceea ce sunteți? Nu vreți s� fiți ca Henric, prinț de Wales, fiul regelui Henric al IV-lea? Cel pe care prietenii de beție și de netrebnicii cu care se-nh�itase, burduh�nosul Falstaff �n primul r�nd, maestrul lui �n stric�ciune, l�ud�roșenie, minciun� și depravare, �l numeau Hal? Cel despre care regele se �ntreba de unde anume se adunaser� �n fiul s�u �at�tea patimi josnice, nevrednice, murdare, deș�nțate, de unde-at�t noroi? De unde c�rd�șia cu haimanale f�r� c�p�t�i�? Hal, cel care �n preajma morții tat�lui devine opusul s�u, cel care se transform� �n prințul Henric, iar care din clipa �n care �și pune, ajung�nd Henric al V-lea, coroana pe cap, �i spune lui Falstaff, vechiului dasc�l al deprav�rilor sale, ca �sub str�șnicia morții, s� plece la zece mile� de palatul s�u? Povestea asta e una dintre cele mai frumoase din c�te se afl� �n piesele istorice ale lui Shakespeare.

Nu sunteți tentat, o clip�, s� intrați �n legend�, ca prințul Hal, pe poarta unei miraculoase convertiri? S� v� trimiteți socrul și pe ceilalți dasc�li ai deprav�rii, care v-au stat al�turi �n toți acești ani, �la zece mile� de locuința dvs? V� dați seama ce show la scara istoriei ați putea regiza? Sunt tentat s� spun acum din nou, așa cum am spus la cap�tul unui Apel pe care l-am scris �n ultima zi a anului 1989: �Iar dac� veți da curs acestei chem�ri, veți primi recunoștința noastr�. V� vom iubi�.

Iar dac� nu puteți, atunci nu-mi mai r�m�ne dec�t s� v� rog s� v� �ndurați de noi. Fie-v� mil� de noi, domnule Ponta! Nu faceți s� vin� n�pasta peste Rom�nia, ajung�nd dvs președinte al ei! Nu cred c� �n halul �n care e acum, țara noastr� ar suporta lesne lespedea r�ului pe care v� preg�tiți s� o așezați, pentru c�țiva ani buni, peste ea. Nu ne l�sați s� apuc�m pe drumul lung și ocolit al �terapiei Ponta�, la cap�tul c�reia, dac� am mai exista ca popor, nu ne-am putea vindeca dec�t dup� ce vom fi b�ut p�n� la cap�t din paharul tuturor am�r�ciunilor noastre.

Gabriel Liiceanu

contributors.ro

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 10:20

'Neatza Buna dragilor!

Cu cine am onoarea sa stau putin la discutii?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 10:33

Cand am aforumizat pe acest forum, venisem cu ganduri pasnice. Iaca mintenash s-or face 3 anisori! In Aprilie va servesc o cupa de sampanie? ....virtuala, bien entendu!

Pe majoritatea care activati si azi aici, v-am gasit aciciuca. Cu unii am schimbat replici, am dialogat. Cu unii ne-am certat , ne-am atacat reciproc, am practicat stategii de grup si individuale! Avand in vedere ca inca suntem aici, io zic ca o fi cu vreun rost, nu? Voi ce ziceti?

Ce ar fi sa incercam sa vedem mai larg? Ce ar fi sa construim impreuna si sa renuntam la orgolii personale care ne destrama in final orice totalitate?

Daca nu ar exista politica..... tot v-ati certa? Stiu ca energiile negative incarca eterul, le simt si eu. Ce ar fi sa nu cedam? De ce sa ne lasam prada energiei negative si stressului cand putem sa ramanem noi insine, calmi si calculati, prevazatori?

O zi frumoasa sa aveti! Azi e Joi, ziua dominata de Jupiter. Deseara joaca STEAUA! Ol�, ol�, ol�!

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 12:45

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 14:20

De la: Fl_Orion999, la data 2014-10-23 12:45:01youtu.be/SPAmqFegxO4

Corect Florine!

Suge�i un corn cu lapte, dac� n-ave�i din�i �i num�ra�i-mi ou�le, c� mi-am ie�it din min�i B�i animalule, nu vezi? Voi n-ave�i interesuri Iarna nu-i ca vara, v� dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:26

aia , astia, da' si el , nu-si scot ochii, Sirboby !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:28

De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:41:00 la modul cel mai sincer, cu mina pe inima si cu durere-n suflet spun ca NICI UNUL dintre prezidentiabili NU Merita ONOAREA de a fi presedintele Romaniei !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:31

joconline.macoveipresedinte.ro/

castigati si voi un ban cinstit ! :

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:36

Direcția Național� Anticorupție

23 octombrie 2014
Nr. 1500/VIII/3

COMUNICAT

�n dosarul penal mediatizat prin comunicatele nr. 1436, 1450 1454, 1474 �i 1492 din 15, 16, 17 �i 22 octombrie 2014, referitoare la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corup�ie legate de atribuirea unor mari suprafe�e de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat s� transmit� urm�toarele:

Procurorii din cadrul Direc�iei Na�ionale Anticorup�ie � Serviciul teritorial Bra�ov au dispus punerea �n mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, �ncep�nd cu data de 23.10.2014, a inculpatului ANDREI HREBENCIUC, �n sarcina c�ruia s-au reținut infracțiunile de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- complicitate la trafic de influenț�
- sp�lare de bani

De asemenea, �n cauz�, s-a dispus extinderea și efectuarea �n continuare a urm�ririi penale fa�� de :

MERGEANI NICOLAE, avocat,
PRODAN VICTOR ADRIAN, avocat
DR�GOI CARMEN ELISABETA, asociat �i administrator al societ��ii comerciale Reședința V�rstnicilor SRL,
toți pentru s�v�rșirea infracțiunii de sp�lare de bani,

�n ordonan�ele procurorilor exist� date �i indicii din care rezult� suspiciunea rezonabil� ce contureaz� urm�toarea stare de fapt:

�ncep�nd cu luna data de 24 iunie 2013, �mpreun� cu inculpa�ii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan �i Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urm�rea s� obțin� venituri prin oferire de mit�, cump�rare de influenț� sau folosirea nelegal� a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea �n posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o c�t mai rapid� v�nzare a terenului forestier �n suprafaț� de 43.227 ha dob�ndit prin hot�r�rea judec�toreasc� nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emis� �n mod presupus fraudulos.

�n baza unei �nțelegeri prealabile cu inculpații Bengescu Dan Costin, Viorel Hrebenciu și cu suspecții Prodan Victor Adrian, Mergeani Nicolae, inculpatul Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe suspecta Dr�goi Carmen Elisabeta, administrator al SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, s� �ncheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dob�ndit calitatea de promitent cump�r�tor al�turi de Bengescu Dan Sorin pentru suprafața de 43.277 ha, dob�ndit� prin decizia civil� nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la prețul de 2.500 de euro/ha. Pre�ul tranzac�iei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic dec�t valoarea de pia��, �ntruc�t contractul masca, �n cuprinsul s�u, și cump�rarea de influenț� de la autorit�țile din județul Bac�u.
SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL are ca asociat unic pe MAJURA LIMITED (cu sediu social �n Cipru), persoan� juridic� cipriot� al c�rei asociat real este Hrebenciuc Andrei.
Prin disimularea adev�ratei naturi a provenienței folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dob�ndirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urm� s� comit� infracțiunea de trafic de influenț�.
Toate persoanele implicate (Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin, Adam Ioan) cunoșteau faptul c� s-a stabilit un preț mult mai mic dec�t cel real, deoarece diferența de preț ce urma s� fie obținut� din v�nzarea p�durii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel și al lui Bengescu Dan Costin �n schimbul exercit�rii de influențe faț� de funcționarii cu atribuții privind punerea �n executare a deciziei nr. 231/R/2012.

Inculpatului și suspecților li s-au adus la cuno�tin�� calitatea procesual� �i acuza�iile, �n conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv 307 Cod de procedur� penal�.

Dosarul va fi �naintat la data de 23 octombrie 2014 c�tre �nalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventiv� fa�� de inculpatul ANDREI HREBENCIUC.

Facem precizarea c� efectuarea urm�ririi penale și punerea �n mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedur� penal�, activit�ți care nu pot, �n nici o situa�ie, s� �nfr�ng� principiul prezum�iei de nevinov��ie.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

FELICITARI D N A !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:38

"din stejar, stejar rasare, dintr-un hot , un hot mai mare !"

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:42

iete ce baiat bun e si asta ! de ce nu l-o fi vrut baselu' de ginere si l-a preferat pe SIDA ? ma rog, dar si-a reparat greseala cu cel de'al doilea si d.lui advocat Pricopie i se -ndemina si lui retrocedarile !
halal familie prezidentiala : unu' mai puscariabil ca celalalt !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:56

Partoneto NESIMTITA, ce nu pricepi ?
Cei de la DNA l-o priponit pe soricelul rozaliu, fiul SOBOLANULUI ROZALIU , marea _"eminenta cenusie" si reputat stranteg combinator/combinagiu/sforar, AL P S D- istilor, aia pe care i-ai votat tu, NEVLEAGO !

vezi ca sunt si doi avocati pe acolo, aia ai cui or fi ?

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 16:28

Curtea de Conturi trebuie s� se sesizeze �n problema finanț�rii continue a bisericilor din Fondul de rezerv� bugetar�

23 October 2014 |

Luni, 20 octombrie, a fost publicat� �n Monitorul Oficial o nou� Hot�r�re de Guvern prin care se aloc� importante sume de bani din Fondul de rezerv� bugetar� pentru finanțarea unor catedrale și m�n�stiri. Cei 6.000.000 lei alocați acum vin s� se adauge unei sume identice aprobate �n august, tot printr-o Hot�r�re de Guvern, și direcționat� c�tre unit�ți de cult din judetul Iași.
ASUR cere Curții de Conturi s� se sesizeze �n problema finanț�rii continue a bisericilor din Fondul de rezerv� bugetar� și s� opreasc� aceast� hemoragie de fonduri publice. Reamintim c� �ntr-un raport de anul trecut, Curtea a concluzionat c� �Din Notele de fundamentare nu rezult� caracterul urgent sau neprev�zut al cheltuielilor aferente acestui sprijin din partea statului care s� justifice finanțarea din Fondul de rezerv� bugetar�.

�De fiecare dat� c�nd sunt alegeri, avem ocazia s� vedem adev�ratele priorit�ți ale celor care ne conduc. Sistemul de s�n�tate este �n colaps, elevii nu au manuale, construcția de autostr�zi � o fars�. Ni se spune c� �nu sunt bani�, dar iat� c� pentru biserici se g�sesc urgent bani!� a declarat Toma P�trașcu, președintele ASUR.

Asociația noastr� �și reafirm� poziția privind necesitatea unei stricte separ�ri a Statului de Biseric�: finanțarea public� a unit�ților de cult trebuie s� �nceteze, iar �n unit�țile publice de �nv�ț�m�nt trebuie p�strat� o strict� neutralitate confesional�, prozelitismul religios fiind interzis chiar și de catre legislația actual�.

�n acest context, salut�m reacția din ce �n ce mai viguroas� a societ�ții civile �mpotriva submin�rii laicit�ții Statului și constat�m cu satisfacție c� principiile secularismului �ncep s�-și fac� loc chiar și �n discursul politic, at�t �n Parlament (prin promovarea unei propuneri legislative de �nlocuire a orelor de Religie cu ore de Etic� și Cultur� Civic�) c�t și �n cadrul campaniei pentru prezidențiale.

De asemenea, lans�m o invitație public� tuturor oamenilor nemulțumiți de relația tot mai str�ns� dintre Stat și Biseric�: �n aceast� duminic� (26.10), fotografiați-v� �n fața unei școli sau a unui spital alaturi de un panou pe care ați scris �Stop Biserific�rii Rom�niei!� și publicați imaginea pe conturile voastre de pe rețelele sociale cu hastagul #stopbiserificarii.

See more at: www.asur.ro/noutati/curtea-de-conturi-biserificare#sthash.NlpGZI...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 16:28

eu pricepui, n-ai grija....tu NU PRICEPI sau NU VREI sa pricepi ce familie prezidentiala avem si cum s-a-nconjurat numa' de hoti si jmecheri ca, vorba ta , aia cu Stejarul si din HOT rasare unul si mai mare !...
P.S
iti reamintesc ca eu sunt....sau am fost simpatizant liberal ....da' apropo :
stii cumva Alianta Crestin Liberala al carui candidat este Iohannis, din cine si cine e formata, ca PNL si PDL au FUZIONAT intr-un singur partid si nu pricep despre CE Alianta e vorba, totusi ?

9am096416

278 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 16:29

Aceasta gabigabi2 o urmaresc de foarte mult timp si constat ca nu a renuntat la limbajul ei(sau lui) specific persoanelor fara educatie crescute la marginea mahalalei sau poate si mai rau pe la depozitele de gunoaie caci din gura ei (lui) in afara de gunoaie in putrefactie nu iese nimic.

M
Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 17:04

De la: 9am096416, la data 2014-10-23 16:29:29
Aceasta gabigabi2 o urmaresc de foarte mult timp si constat ca nu a renuntat la limbajul ei(sau lui) specific persoanelor fara educatie crescute la marginea mahalalei sau poate si mai rau pe la depozitele de gunoaie caci din gura ei (lui) in afara de gunoaie in putrefactie nu iese nimic.

Ieri, Partoneta RASPANDACA turbase, dupa ce a citit textul scris de G.Liiceanu.

Asazi, ceeasi Partoneta nesimtita, RASPANDACA a gulgutelor trademarck A3, se auto-impopotzoneaza cu liberalismul pe care l-ar simpatiza si sustine, cu o IPOCRIZIE si NESIMTIRE INIMAGINABILE, tot asa cum as declara eu, ca sunt Papa la Vatican , fiind ateu, sau tot asa cum nastasemihail, cu o fudulie nedisimulata, se prezinta ca a fi cercetator stiintific, iar el, sarmanul mincinos, nu detine cunostinte elementare de Fizica-energie electrica.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 17:24

esti o dulcica ...la fel de dulce nevinovata si virgina in limbaj ca toti ipocritii .... nu-l placi p'al meu ? nu ma mira asta deloc , caci daca nu folososesc limbajul basescian, sunt cih !

P.S
javrelor, asta-i cel mai interesant lucru de remarcat la voi : va oripilati de te miri ce si mai nimic, dar il adorati pe Jupinu' care vorbeste - nu ca-n mahala- ci ca-n speluncile portuare cele mai abjecte, dar cuvintele lui va mingiie urechile de magar ca deh, ala-i cintecul ce va-ncalzeste inima !

ce scirba mi-e de voi !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 17:26

Comisia European�: Rom�nia a �nregistrat, �n 2012, cel mai mare deficit de �ncasare a TVA din UE

CE estimeaz�, �ntr-un studiu publicat joi, c�, �n 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespect�rii legisla�iei privind TVA sau a necolect�rii acestei taxe, Rom�nia fiind statul UE cu cel mai mare deficit de �ncasare a TVA, cu 44% din veniturile preconizate (8,8 miliarde de euro).

mediafax

Reducerea CAS angajator si pomenile electorale oferite de plagidottore, or sa va ingroape de vii in taxe si impozite exinse si majorate in 2015, ORBETILOR NATANTOCI, PARTONETO- PARTOTINILOR !

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 20:08

De la: gabigabi2, la data 2014-10-23 17:24:34

esti o dulcica ...la fel de dulce nevinovata si virgina in limbaj ca toti ipocritii .... nu-l placi p'al meu ? nu ma mira asta deloc , caci daca nu folososesc limbajul basescian, sunt cih !

P.S
javrelor, asta-i cel mai interesant lucru de remarcat la voi : va oripilati de te miri ce si mai nimic, dar il adorati pe Jupinu' care vorbeste - nu ca-n mahala- ci ca-n speluncile portuare cele mai abjecte, dar cuvintele lui va mingiie urechile de magar ca deh, ala-i cintecul ce va-ncalzeste inima !

ce scirba mi-e de voi !

Nu-i lua in seama Gabi. S-au adunat javrele astea si incearca din rasputeri sa influenteze opiniile oamenilor, doar sa nu ii cada regimul primului interlop al tarii, chioretele de basescu.
Nu au nicio sansa! Betivanul isi traieste ultimele zile de libertate. De anul viitor, o sa il ia.

Pe mironosita asta o deranjeaza limbajul tau, dar nu este deranjata deloc de comportamentul de ursar borat al lui kakanel! Iti dai seama ce sistem de valori au trepanatii astia!

Fosta membra 9am.ro

1089 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 08:56

De la: Black_Friday_, la data 2014-10-23 21:47:00
De la: oio_Haakon_oio, la data 2014-10-23 20:56:30ba' HERMAPHRODAY, tu vorbesti ba' falusflasc, tu ba' tzoparlan urbanizat !?
tu vorbesti ba', POPONDETZ, tu ba' MUHAIA INFECTA, tu, care ai luat de la "chioretele basescu" pana n-ai mai putut, iar acum le-o sugi mandru si lacom pontistilor varanieni, tu vorbesti ma, gunoi perfid ipocrit , tu !?
siktir, ba' descultzule ?

Bai foame in gat, eu si un scuipat daca iti dau, imi zici saru' mana! In fata mea tu esti ultima flegma intinsa pe trotuar. Nu ai tu fata sa te bag in seama, idiotule cu acte in regula.

Du-te bai milogule si da-te cu capul de toti peretii pentru ca a ajuns nivelul tau de dementa la cote inimaginabile. Scarnavie, nu este nicio diferenta intre tine si un ciuhap idiot care decapiteaza oameni! Esti la fel de bolnav mintal!

Zise Vali_Vasile din Galati......pupincurist psd.....milog din tata in fiu.......asistat social cu vechime.......monarhist-socialist-stalinist.....prost cu acte in regula!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 09:08

De la: Black_Friday_, la data 2014-10-23 20:08:33

P.S

ce scirba mi-e de voi !

Nu-i lua in seama Gabi. S-au adunat javrele astea si incearca din rasputeri sa influenteze opiniile oamenilor, doar sa nu ii cada regimul primului interlop al tarii, chioretele de basescu.
Nu au nicio sansa! Betivanul isi traieste ultimele zile de libertate. De anul viitor, o sa il ia.

Pe mironosita asta o deranjeaza limbajul tau, dar nu este deranjata deloc de comportamentul de ursar borat al lui kakanel! Iti dai seama ce sistem de valori au trepanatii astia!

te sarut si ma bucur ca ai reaparut....nu stiam ce-i cu tine !

asta , de-i oripilata de limbajul meu , cred ca-i @ Maramuresanca transformata-ntro cifra si cam asa-s toti basitii astia : niste CIFRE dintrun sir de trepanati ! am crezut ca , in sfirsit, dupa scandalul cu Bercea, cu NANA, cu PMP si Udrea , cu ofiterul acoperit, s-or trezi si ei si-l
vor vedea asa cum este ....asssi ! parca-s mai indobitociti ca oricind si , dupa cum am mai spus, astia-s buni de facut un studiu psihiatric, dar si social , pe ei !

...... dar stii ce-am constatat ? ca Nu limbajul e cel care-i deranjeaza, de fapt, dar n-au curajul s-o recunoasca ....sau nici macar nu-si dau seama si doar se agata de acest motiv nefondat ....ci, mesajul lui ! eu vorbesc/ scriu, normal....nici prea - prea, nici foarte- foarte, dar faptul ca nu-l iubesc pe idolul lor,asta da : ii turbeaza, intr-adevar !

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 10:35

De la: gabigabi2, la data 2014-10-24 09:08:53
De la: Black_Friday_, la data 2014-10-23 20:08:33

P.S

ce scirba mi-e de voi !

te sarut si ma bucur ca ai reaparut....nu stiam ce-i cu tine !

asta , de-i oripilata de limbajul meu , cred ca-i @ Maramuresanca transformata-ntro cifra si cam asa-s toti basitii astia : niste CIFRE dintrun sir de trepanati ! am crezut ca , in sfirsit, dupa scandalul cu Bercea, cu NANA, cu PMP si Udrea , cu ofiterul acoperit, s-or trezi si ei si-l
vor vedea asa cum este ....asssi ! parca-s mai indobitociti ca oricind si , dupa cum am mai spus, astia-s buni de facut un studiu psihiatric, dar si social , pe ei !

...... dar stii ce-am constatat ? ca Nu limbajul e cel care-i deranjeaza, de fapt, dar n-au curajul s-o recunoasca ....sau nici macar nu-si dau seama si doar se agata de acest motiv nefondat ....ci, mesajul lui ! eu vorbesc/ scriu, normal....nici prea - prea, nici foarte- foarte, dar faptul ca nu-l iubesc pe idolul lor,asta da : ii turbeaza, intr-adevar !

Te inseli profund (ca de obicei).
Pe mine nu ma deranjeaza ca-l injuri pe Basescu indiferent de motiv ci pentru ca oameni ca tine si ca Black netezesc drumul spre putere unei nulitati ca Ponta.

Si acum, adresandu-ma pentru toti ceilalti care mai au inconstienta sa intre pe forumulm asta terorizat de acesti mandrii ca sunt romani, hazliu mi se pare ca Ponta are actiuni prin care loveste in ai lui cu gandul ca-l omoara pe Basescu. Chestia aia cu Nana e un bun exemplu ... o gramada de primari PESEDISTI or sa aiba probleme mar, penale cand si daca se va relua cercetarea cu privire la modul in care s-au retrocedat terenurile alea pe vremea cand nici lui Basescu nici fiicei lui nu le trecea macar prin cap sa-si cumpere teren. Cam d-aia nu se mai intampla mai nimic in dosarul Nana.
Hrebe o sa intre la puscarie pentru ca Viorel Ponta, prin corpul de control, a sesizat DNA. In capul lui Ponta e ca basescu sta la baza tuturor hotiilor. Si cercetarile arata cu altii sunt hotii.
Dupa cum si-a dat seama orice om cu scaun la cap, ponderea hotilor se afla la PSD.
Nu ca alate partide n-ar avea hotii lor.
Dar poporul nostru, ca si Gabi ca si Black, are o pasiune pentru a-si pune hotii sa-l conduca.
Asta este.
Nu avem cum sa le ingradim dreptul prostilor de a fi prosti.
E libertate !

Fosta membra 9am.ro

544 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 11:03

1.intr-un stat de drept, dictatura impusa de o majoritate (a prostilor )care voteaza hoti, poate fi evitata intr-un singur mod: aplicandu-le cu rapiditate, acuratete, exigenta si drastic, legea si rigoriile legii!

2.apoi, se efectueaza investitii masive (50-75% din PIB) in : educatie , invatamant, cercetare, sanatate, pentru a se diminua din masa indivizilor bipezi ignoranti, prosti, analfabeti, al caror creier poate fi lesne spalat si imbecilizat actualmente de tembeliziunile romanesti care nu informeaza pulimea indobitocita, o deznformeaza ! (vezi:Coreea de Sud)

3. de unde sa stie cei doi acefali, flymuceasiflegma, cine sunt cei direct responsabili de aplicarea L. nr.18/1991(Legea fondului funciar) daca popondetzi ca ei nu au avut de recuperat suprafete funciare, aaaa?
Acum, primesc NANA la POPONETZE primarii si presedintii consiliilor judetene care ,in majoritate, au fost si sunt: fesenisto-pedeseristo-pesedisti !

Pagini: << 1585 1586 1587 1588 1589 1590 1591 1592 1593 1594 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: