Info
x
Basescu
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:14
De la: oio_Haakon_oio, la data 2014-10-22 15:08:58De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:02:31 'Oi lucra si tu la sectia sectorului 3 mah? En garde!
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:19
asta e EXCLUS sa se-ntimple, caci fiecare prezidentiabil ii are cel putin pe cei 200 mii care au semnat pe listele lui de candidat ! ....deci : NU se poate !
intrebarea cealalta e retorica, intrucit de 6 ani ma lupt cu niste persoane proB , a caror valori morale sunt deformate si ptr. care NUMAI T. B e "perfect", asa cum a declarat chiar dumnealui ! asa se face ca utilizatorii de pe acest forum, dar si in toata tara, caci asta a fost Rezultatul activitatii prezidentiale dupa 10 ani : o tara sfisiata de Ura , se urasc si ei de moarte ! e evident ca suntem impartiti in in 2 tabere : proB care sunt buni de laudat intre ei si anti B , care -s numai buni de insultat, injurat, defaimat si aruncat in capul lor toate laturile mintii si vocabularului lor suburban ! iar eu sunt o antiB si suport consecintele ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:24
De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:19:48asta e EXCLUS sa se-ntimple, caci fiecare prezidentiabil ii are cel putin pe cei 200 mii care au semnat pe listele lui de candidat ! ....deci : NU se poate ! Gabriela.... sunt de acord cu tine: Fiecare prezidentiabil are cel putin 200 000 de alegatori, altfel nu ar fi obtinut acceptul de a seinscrie pe lista. Ce se intampla daca la momentul alegerilor, fiecare prezidentiabil va fi votat doar de acei 200 000 de alegatori? Bun, raman in cursa primii doi care strang cele mai multe voturi. E logic! Gabi... io nu sunt nici pro si nici anti nimanui, de ce nu accepti asta? Io expun situatii. Poate cineva o cauta totusi solutii la orice situatie, inclusiv la cele extreme! Nu sunt situatii imposibile de ivit! Totul, absolut totul trebuie prevazut si trebuie sa fie pregatire pentru orice situatie, ma intelegi? Gabi... io nu te urasc! Eu nu urasc pe nimeni, nici macar pe cei ce m-ar ucide! Pacat ca nu sunt domiciliata in tara, este? Neeee, pentru nimic in lume nu as accede in politica, e clar! Ok doki, sa ai o zi frumoasa! Numai unde pozitive! Nu meriti nici macar o singura injuratura din cele ce iti sunt adreste aici, Gabi. Nimeni nu merita absolut nicio injurie! Cel ce injura , jigneste si/sau acuza, este demn de mila, nimic mai mult! Ce facem cu ei? Fain frumos ii ignoram si demonstram ca noi suntem mai destepti cedand atacului injurios! Te tzuc cu drag! Pe curand! PS Ma scuzi ca sriu aici, Gabi.... Recent am avut un vis in care ma scuzam fata de tine. Te-am vazut atat de perfect, incat m-am rusinat eu de mine si tin sa imi prezint scuzele ca te crezusem a fi Black! Stiu ca Black si tu sunteti doua persoane diferite! Si pe Black il visasem mai demult in alte contexte. Acestea fiind spuse, o zi faina! Cu drag! Musetel... Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:41
la modul cel mai sincer, cu mina pe inima si cu durere-n suflet spun ca NICI UNUL dintre prezidentiabili NU Merita ONOAREA de a fi presedintele Romaniei !
P.S aseara m-am uitat la Vadim Tudor....oauuuu, ce-a fost la gura lui si daca doar pe sfert e adevarat ce-a spus, asteptati-va la socuri ce ne vor zgudui din temelie ideea de Stat de Drept, Democratie, Onoare si Demnitate umana ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:43
De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:24:36De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:19:48asta e EXCLUS sa se-ntimple, caci fiecare prezidentiabil ii are cel putin pe cei 200 mii care au semnat pe listele lui de candidat ! ....deci : NU se poate ! m-ai emotionat si facem pace !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 544 mesaje Membru din: 13/10/2014 |
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:48
De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:14:40De la: oio_Haakon_oio, la data 2014-10-22 15:08:58De la: Musetel, la data 2014-10-22 15:02:31 militzian la "politia stiintifica" a sectorului 3, Ntz! aia ti-au cotonogit iubitelel , Transparento? I'msorry! insa, daca nu te duce capul la nimic, te poti angaja in politia stiintifica, poti sa fii NumerOloaga sau AstrOloaga Minal, sa fii o preoteasa a unui Sarlatan Ordinar religios, eventual sa te inrolezi in armata unui stat communist, cum ar fi : Coreea de Nord, Cuba, adica, sa te faci APV-ista Transparento Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 15:54
De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:41:00 la modul cel mai sincer, cu mina pe inima si cu durere-n suflet spun ca NICI UNUL dintre prezidentiabili NU Merita ONOAREA de a fi presedintele Romaniei ! Monica Macovei ! sa fie in ciuda basistilor si-a pontistilor varanieni daca n-o votezi pe Monica !O madam Thatcher sau Merkel din Carpati, hai Partoneto, ca poti ! Voteaza si tu o data pozitiv, binele cel mai mic in schimbul raului cel mai mic !
|
Postat pe: 22 Octombrie 2014, ora 16:07
Portret „fenomenologic” (în formã de epistolã) al unui candidat la președinția României
N-am simțit niciodatã nevoia sã vã vorbesc. Dacã o fac acum este pentru cã aspirați, cu șanse mari se zice, la funcția de președinte al țãrii. Iar fiind și țara mea, „îmi pasã”. Așa se face cã mi-ați ajuns în mod fatal interlocutor. Nu știu dacã m-am așezat vreodatã cu mai multã nerãbdare (sentiment al urgenței?) sã scriu o scrisoare cuiva. Deși este, dupã cum vedeți, o „scrisoare deschisã”, îmi imaginez tot timpul, scriind, cã sunteți singurul cititor al rândurilor mele. Mai mult: am senzația, începând sã scriu, cã e ca și cum vom sta de vorbã singuri, privindu-vã în ochi și cãutând punctul acela de inflexiune care trimite la ultima fãrâmã de receptivitate din ființa cuiva. Altfel spus, deși suntem pe scenã, am uitat de salã înainte de a începe spectacolul. Aș vrea sã știți de la bun început cã nimic din ce-am sã vã spun nu e menit sã vã jigneascã. Nu de un „pamflet” e vorba aici, oricât de abrupte vor fi pe alocuri cuvintele. Ele nu vor face decât sã descrie. Voi încerca sã vã plimb prin fațã o oglindã, în speranța cã ați putea fi dispus, fie și o clipã, sã deslușiți în ea imaginea celui care, candidând, își propune sã conducã o țarã. Vã las sã judecați apoi dacã, punându-vã în locul meu, v-ați da sau nu pe mâna lui. Limbajul Înainte de a deveni prim-ministru în urmã cu doi ani și jumãtate, v-am remarcat prin cele câteva intervenții din Parlament. Erau în linia maestrului dvs într-ale politicii, Adrian Nãstase. Împãrtãșeați cu el aroganța aceea neșlefuitã caracteristicã indivizilor care se confruntã cu puterea la prima generație și care, la nivelul cuvântului, se manifestã sub forma jignirii, a deriziunii și prin introducerea „glumiței” în limbajul politic. Ați supralicitat cât ați putut stilistica aceea bãșcãlios-nãstãsianã de genul poantei cu numãratul ouãlor. Era de un prost gust desãvârșit. Pe dvs v-a cucerit. Și v-a provocat. Îmi amintesc și-acum de scheciurile vulgare pe care le compuneați acasã și pe care apoi le citeați, mândru de umorul lor inexistent, amuzându-vã singur, de la tribuna Parlamentului. O sã-mi rãspundeți poate cã ãsta e un detaliu, care nu are nimic de-a face cu soarta țãrii și cu celelalte lucruri mãrețe de care vorbim aici. Dar nu e deloc așa și, nu întâmplãtor, trag prima tușã a portretului dvs începând cu acest „detaliu”: pe poarta „miștocãrelii”, care, cu aportul dvs deloc neglijabil, a devenit un loc comun al limbajului public de la noi, a intrat golãnismul în clasa politicã. Au intrat analfabeții, tipii al cãror limbaj, înregistrat pe când puneau la cale afaceri dubioase, te fãcea sã crezi cã ai descins în inima Ferentarilor. Au intrat miniștri ai culturii și ai învãțãmântului incapabili de un acord gramatical corect. A intrat o șleahtã de huligani publici, prezenți în fiecare searã la televizor, care fãceau din cuvinte materia primã pentru minciunã, sofism, amenințare, jignire. Ați transformat clovnii în vedete ale partidului și ați lãsat neamendate înjurãturile lansate de la tribunã la adresa procurorilor. Ați cauționat parlamentari PSD agresivi care, în discursurile lor, se inspirau din biografia lui Nero (?!), cerându-le colegilor de partid „sã punã foc la toate județele din țarã necolorate în roșu”. Pe scurt, ați reușit, prin propriile performanțe lingvistice (un fel de insolențe de puber devenite stil de exprimare), cât și prin oamenii pe care i-ați tras dupã dvs odatã ajuns prim-ministru, sã degradați nu numai climatul public și starea noastrã de spirit, dar și funcțiile politice și administrative cele mai importante ale țãrii. V-ați obligat adversarii politici sã foloseascã replici pe mãsurã și ați dus astfel la escaladarea fãrã precedent a vulgaritãții în viața politicã. Din acest punct de vedere, comparativ cu ce se întâmplã acum, primele parlamente românești de dupã 1990 semãnau cu Camera Lorzilor. Ne-ați obligat pe toți sã ne scãldãm zi de zi în aceastã mocirlã lingvisticã și, astfel, sã devenim în proporție de masã rãi, agresivi și dureros de neciopliți. Tupeul În materie de cutezanțã impudicã ce depãșește orice limitã, sunteți în clipa de fațã un performer. Cel mai mare. Sunteți campionul. Ați mers atât de departe cu tupeul în planul realului, încât nimeni nu are pretenția cã vã mai poate urma în planul cuvintelor. Pe scurt, ne-ați condamnat la Inexprimabil. Când e vorba de comportamentul dvs, pentru a-l descrie, nu ne-a rãmas decât interjecția. Cam toți cei care ne pierdem timpul scriind am simțit cã, în fața libertãților pe care vi le luați, puterea noastrã de a formula intrã în crizã. Nu existã în clipa de fațã un om al condeiului capabil sã vã „cânte” insolențele de pe scena publicã, comportamentul discreționar scãldat în dispreț, așa cum, pe vremuri, cronicarii reușeau sã dea o narațiune convenabilã a isprãvilor pe care le fãcea câte un personaj pitoresc scãpat la cârma țãrii. Așa încât, nu pot decât sã enumãr, fad formulate pe lângã formidabila lor suculențã, câteva dintre „faptele dvs de arme”. Sã luãm ca pildã pentru început – nu vã grãbiți sã dați, sastisit, din mânã! – faimosul dvs plagiat. O, nu sperați cã trecerea timpului îl va șterge din memoria celor care conteazã! El vã însoțește ca o umbrã și, la un moment dat, ea vã va ajunge din urmã și vã va înhãța. Plagiatul ãsta face parte din arhivele eterne ale lumii românești. Nu și dacã ați fi stat pitit prin nu știu ce cutã a societãții. Dar așa, ați ieșit pe scenã și ați început sã faceți bezele cu aceeași mânã cu care vã trecuserãți în cont, printr-un simplu copy paste, aproape o sutã de pagini. Chiar nu înțelegeți cã nu puteți defila fãlos, la nesfârșit, ca procuror, prim-ministru și ca eventual președinte, cu o asemenea mârșãvie în portofoliul vieții dvs? Ceea ce ne-a stupefiat pe toți cei care înțelegeam caracterul scandalos al faptei dvs (în epocã, Dan Tãpãlagã și-a încercat primul forțele în lupta cu punerea în cuvinte a acestei escrocherii – vezi articolul antologic De ce furi, procurorule?) a fost cã ați putut, psihic și omenește vorbind, sã țineți piept acestei grozãvii date pe fațã. Faptul cã ați reușit nu e un motiv de mândrie, ci mai degrabã un simptom îngrijorãtor. Orice om sãnãtos, dupã ce pãțește o poveste ca asta, moare de rușine, dispare o vreme, se duce acasã și se bagã sub plapumã. Îmi amintesc prima conferințã de presã dupã declanșarea scandalului, când le arãtați ziariștilor cartea nãscutã din furt. O tot rãsfoiați sub ochii camerelor și, încolãcindu-vã în minciuni puerile, cu o minã seninã, explicați de zor inexplicabilul. Doi ani mai târziu, ați avut tupeul sã readuceți singur vorba despre „chestia aia” și sã spuneți cã pânã și o crimã se prescrie, darãmite „așa ceva”. Ei bine, cred cã ar fi cazul sã știți cã un plagiat n-are cum sã se prescrie, nici mãcar dacã, așa cum v-a sugerat recent dna Alina Mungiu, ați mai da un doctorat „pe bune”, sub privirea ei exigentã. Ce n-ați fãcut atunci ca sã ștergeți de pe podeaua vieții dvs petele astea de sânge care nu se lasã șterse? Ați desființat comisii academice constituite anume pentru acreditarea titlurilor universitare. V-ați pus mercenarii sã le stingã membrilor comisiei lumina, în timp ce deliberau. Ați înființat alte comisii, mamut, de câte patruzeci de oameni, ca rușinea participãrii la acoperirea unei crimei sã se distribuie, verhovenskian, pe cât mai multe capete și verdictul sã se piardã în anonimat. Ne-ați explicat, lãsându-ne perplecși, cã în anul susținerii, 2003, nu existau reguli ferme pentru punerea ghilimelelor (?!), ca și cum, în lumea modernã, regulile citãrii sunt perisabile și ar putea evolua (sau s-ar negocia) de la un secol la altul. Ați pus un coleg de partid, ministru și el, sã ne explice (nouã!) cã plagiatul face parte, de la Aristotel încoace, din obiceiurile academice ale Europei. Ce energie, ce armate de oameni ați pus în mișcare, ca sã ne convingeți cã de fapt nu vã vãzuserãm toți în pielea goalã, ci bine îmbrãcat, în complet, de la chiloți la șubã! Vi s-a atras atenția cã, de-acum înainte, toți șefii de state, dând mâna cu dvs, vor ști mereu cu cine au de-a face și cã hoția asta se va rabate asupra imaginii poporului român: popor de hoți, vor spune, de vreme ce și-a ales un hoț sã-l reprezinte. Totul a fost în zadar! Ați fost, de fapt, redutabil! V-ați bazat oare pe faptul cã 90% din poporul român nu știe ce-i un plagiat? (Asta e prima întrebare pe care, de doi ani încoace, i-o pun fiecãrui șofer deîndatã ce mã urc într-un taxi. Și, spre bucuria mea, am constatat cã toți știau. Unul dintre ei mi-a spus: „Sigur cã știu: îi furi unuia în cinci minute munca lui de un an-doi”.) S-ar putea sã fie așa. Poate cã 90% dintre români nu știu, și prea puțin le pasã, de plagiatul dvs. Da, dar alde noi (plus șoferii de taxi!) și strãinii pe care-i întâlniți – știu. Și-atunci, dacã aș vrea sã mã exprim prețios, v-aș spune cã vã ascundeți dupã o judecatã cantitativã, acolo unde e nevoie de una de esențã. Aș mai pomeni încã vreo douã-trei din recentele dvs isprãvi. Legate tot de tupeu. Prima: în 2010, l-ați numit pe Mircea Cãrtãrescu „intelectualul Führer-ului”. Acum, pe 8 octombrie, în preajma anunțãrii câștigãtorului Nobel pentru Literaturã, i-ați transmis cã-i țineți pumnii pentru a doua zi, „ca sã ne bucure cu un nou laureat”. Un adevãrat salt mortal pe care, privindu-l, Cãrtãrescu s-a mãrginit sã spunã cã „respinge cu dezgust” urãrile pe care i le fãceați. Nu v-a dat mai multã importanțã. Nu a scos din recuzita scrisului sãu cuvinte pompoase pentru a-și exprima perplexitatea și sila. Iarãși, recent, v-ați purtat fațã de ruși, cum bine s-a spus, ca un avocat al lor, cãci ați intervenit în treburile justiției și ați cerut procurorilor sã ridice sechestrul pus pe stocurile de la Lukoil pentru fraudarea banilor poporului român. Dupã care v-ați grãbit sã-l denunțați pe Bãsescu ambasadelor din România cã atenteazã la independența justiției! Românii n-au mai avut parte, în țara lor, de un spectacol de contorsionism de o asemenea anvergurã. Patentul este sovietic. Hrușciov se ducea sã instaleze rachete în Cuba, dupã care declara cã marele popor sovietic luptã pentru pace. Astãzi, Putin ocupã teritorii ucrainiene, dupã care îi acuzã pe ucrainieni de agresivitate. Nu vreau sã spun cã tupeul dvs e cultivat sau cã are surse de inspirație rãsãritene. Sunt convins, dimpotrivã, cã are puritatea unui zãcãmânt autohton. Și cã ar putea sã fie un dar al lui Dumnezeu fãcut, prin dvs, poporului român: o terapie de șoc, „terapia Ponta”. Încep sã cred cã prin dvs lucrurile sunt împinse hãt-departe, pânã în punctul-limitã al degradãrii lor. Și cã, odatã ajunse acolo, ele se vor retrage, cu maxima vitezã de recul, într-un „înapoi” salvator. Iar în acel „înapoi” – cãtre care ne îndreptãm dramatic cu ajutorul „terapiei Ponta” – vom redescoperi poate cândva tot ceea ce dvs ne-ați furat: decența, pudoarea, bunul simț și locul pe care fiecare dintre noi se cuvine sã-l ocupe în societate. Și asta pentru motivul simplu cã nimic nu poate stãrui la nesfârșit în inomabil. Aș mai spune cã, înnãscut fiind, tupeul dvs s-a manifestat de fiecare datã în forme compatibile cu vârsta. Dar de-abia din clipa în care ați intrat în viața politicã, el și-a gãsit debușeul, a devenit vizibil, nociv și a început sã înfloreascã cu adevãrat, atingând, în ultimii doi-trei ani, formele lui de exprimare mature. Asta a fost pentru dvs politica româneascã de la ora actualã: debușeul pentru un viciu. Iar viața politicã de la noi s-a rostogolit atât de jos în acești 25 de ani, încât s-a dovedit pregãtitã pentru a-l primi și pentru a vi-l cultiva. Minciuna Este de fapt o componentã a tupeului dvs. Pentru cã e minciunã împotriva evidențelor. Dvs, de pildã, dacã ați fi pe jos, în țãrânã, ați susține sus și tare cã sunteți în șa și cãlãriți voios. Minciuna are sens câtã vreme induce în eroare, câtã vreme își pãstreazã forța de desfigurare. Dar minciuna dvs nu pãcãlește pe nimeni (mã rog, pe nimeni dintre cei care au ieșit din minoratul mental). Cei care v-au împins înainte vã acceptã așa cum sunteți și considerã pesemne cã minciunile fac parte din „arsenalul” dvs, cã asta e arma pe care o preferați. Oricum pe ei nu-i afecteazã, câtã vreme vã pot utiliza în mod eficient. Nouã, celorlalți, minciunile dvs ne sunt bãgate cu forța pe gât, devenind astfel o nemaipomenitã formã de sfidare și dispreț. „Îți bați joc de mine?, se spune. Mã minți de la obraz?” Mințind în mod public și de la obraz, dvs ne disprețuiți pe toți. Felul dvs de a minți a devenit legendar. „Minte și când îl întrebi cât e ceasul”, mi-a spus despre dvs un prieten dupã vara lui 2012. Ceea ce-nseamnã cã prezentarea distorsionatã a lucrurilor a devenit la dvs un reflex. Mințiți și când nu e necesar, ca sã fiți sigur cã veți minți cu rost dacã la o adicã va fi necesar. Iarãși, acest tip de a minți nu face parte dintr-un sistem, așa cum se-ntâmpla în comunism. Acolo politicienii mințeau solemn și uniform, de la nivelul unei minciuni colective și impersonale care, ca ideologie, îi îngloba pe toți și-i strãjuia de undeva de deasupra capetelor lor. Pentru cã toți mințeau la fel, minciuna lor nici nu mai avea relief. Dvs practicați minciuna oportunã, ocazionalã, la firul ierbii. La dvs, minciuna are personalitate. Mințiți numai pe cont propriu, nu inspirat de vreo mare minciunã colectivã. Mințiți dupã cum vã bate vântul minciunii, dupã cum cad zarurile în ziua aceea, dupã ce potlogãrie sau minciunã anterioarã trebuie sã cârpiți. Rezultatul? O suitã de afirmații punctuale care nu se adunã în caracterul unificator al unei linii. Comportamentul dvs nu poate depãși nivelul punctului, nu poate deveni liniar, ca sã nu mai vorbim cã nu poate alcãtui harta cu contururi ferme care e necesarã pentru nașterea unui caracter. Fiind fãcut din milioanele de puncte dipersate ale minciunilor dvs, așadar neputând oferi garanția unei coerențe morale, dvs nu aveți, obiectiv vorbind, caracter. E, și acesta, un viciu de construcție, o malformație, un handicap din naștere. Cum naiba sã vrei sã conduci o țarã în felul ãsta? Gândiți-vã cã, sculându-se dimineața, românii nu vor ști niciodatã în ce punct al minciunilor dvs se aflã în ziua aceea. Or, e extrem de neliniștitor, de inconfortabil și de vãduvitor de proiecte sã nu știi niciodatã exact pe ce lume ești. Cu dvs ne putem culca seara în Europa și trezi a doua zi în China. Incompetența Nimeni nu ar putea spune ce anume știți sã faceți. Cred cã nici dvs nu știți. Formal vorbind, ați fãcut studii juridice. Formal vorbind, ați dat și un doctorat în drept penal, dar, ținând cont cã un sfert din lucrare este un plagiat, adicã un furt, faptul de a-ți atesta calificarea în penal recurgând la un gest infracțional (plagiatul este o infracțiune) a reușit sã împingã, în România, paradoxul pe culmi. Iarãși, deși o vreme ați fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângã Curtea Supremã de Justiție („secția Anticorupție, Urmãrire Penalã și Criminalisticã”), ba chiar, se zice, ați fost trimis în Italia pentru a studia obiceiurile mafiei, România nu a beneficiat cu nimic de pe urma acestor funcții și experiențe. Ați fi avut din plin ce face în anii aceia, odatã revenit în țarã. Erau anii în care în România se nãșteau și începeau sã se organizeze „grupuri infracțonale”. Nici unul dintre borfașii politici care și-au început cariera atunci, marea majoritate din PSD, și care de câțiva ani trec pe bandã pe la DNA nu apare în palmaresul dvs profesional. V-ați remarcat în schimb, odatã ajuns șef al PSD-ului, prin zidul de protecție pe care l-ați ridicat în jurul colegilor dvs de partid trimiși în judecatã, al urmãriților și al condamnaților penal. Ați pus astfel în circulație un nou paradox: un procuror care conduce un partid de infractori și care ține, public, partea infractorilor! Așadar, ce știți sã faceți? Sigur este cã știți sã-i jigniți pe cei care nu fac parte din lumea dvs. „Fasciști” i-ați numit pe câțiva dintre intelectualii de seamã ai țãrii, folosind cuvinte al cãror sens vã scapã. Știți, așadar, sã criminalizați opțiunile politice care nu vã convin. Deși oficial trãim într-o democrație care garanteazã libertatea alegerii, v-am auzit în mai multe rânduri amenințând cu o justiție viitoare care, reglându-și conturile cu actualul președinte, ar urma sã și-o regleze și cu cei care au optat, politic, pentru el („O sã dea ei seama!”). Însã efectele incompetenței (și nepãsãrii) dvs care au lovit țara vor apãrea din plin la anul, când se va face bilanțul celor doi ani și jumãtate de guvernare. Deja de-acum, pentru un ochi avizat, situația este alarmantã. E al treilea trimestru (neîncheiat) în care, pe fondul unei economii emergente, România se aflã în recesiune tehnicã. Cu felul în care cheltuiți banii era firesc sã ajungem aici. Nu vã pasã de unde se vor putea umple gãurile finaciare apãrute prin cheltuielile de la buget menite sã vã atragã un capital de simpatie. Uluitoare este generozitatea electoralã cu care împãrțiți alocații și subvenții de stat, fãrã sã știți din ce vor fi acoperite în viitor datoriile fãcute în numele lor. Când mai aruncați cu câte o pomanã în stânga și-n dreapta, folosiți cuvântul magic „sustenabil”. Spuneți: e „sustenabilã” pomana. Dar n-ați explicat niciodatã cum anume „se susține” ea și nici cu ce drept o faceți, din banii noștri, tocmai în campania electoralã. Douã sunt lucrurile pe care, cred, știți sã le faceți cu adevãrat. Primul: aveți în mod cert vocație de arivist. V-ați cãțãrat atât de tenace pe scara vieții încât iatã, deși „cârlan” încã (vorba „bunicului” dvs Ion Iliescu), sunteți gata-gata sã ajungeți la vârf. Ați fãcut-o cu o nãucitoare lipsã de scrupule și cred cã atunci când culisele acestei ascensiuni vor fi date complet pe fațã, lumea, amețitã pânã acum de „comedia Spânului”, se va trezi în cele din urmã, îngrozitã de anvergura mistificãrii. Deocamdatã, din trusa dvs de cãțãrãtor, fac parte și tehnicile pentru secretizarea culiselor urcãrii. Al doilea lucru pe care-l practicați cu voluptate sunt giumbușlucurile. Le faceți în ședințele de guvern, la televizor, în public, deîndatã ce vã pomeniți în fața microfoanelor. Giumbușlucuri, glumițe, bãnculețe, bãșcãliuțe, miștocãreli, rãspunsuri în doi peri peste tot… Mãști, mascarale și mascarade. Și totul cu o minã zâmbãreațã și trãdând o nemãsuratã încântare de sine. Dar pânã la urmã, toate astea nu vã conferã decât pitorescul punctual al unui personaj. În fond, în spațiul diversiunii, al populismului și al tehnicilor acaparãrii, n-ați inventat nimic nou. Pânã la urmã, nu sunteți decât un urmaș: nu faceți decât sã duceți mai departe ceea ce ați primit de la înaintașii dvs. Moștenirea primitã de la bunicul Bunicul dvs politic, Ion Iliescu, s-a pomenit, la sfârșitul lui ’89, cu un popor bolnav în brațe. Dupã patruzeci și cinci de ani de comunism, pacientul avea febrã peste 40 de grade. Orice bun patriot ajuns în locul primului președinte liber ales ar fi încercat sã joace rolul medicului. I-ar fi predat bolnavului primele lecții de democrație, l-ar fi învãțat primele noțiuni de piațã liberã și ar fi încercat sã-l facã sã se obișnuiascã, încet-încet, cu lumina, prea tare dupã atâția ani de umilințã, a libertãții. L-ar fi integrat, pe scurt, într-un vast program de recuperare. Dar bunicul dvs (ales în mod liber de bolnavul febril) a preferat sã-i creascã bolnavului febra și sã-i sporeascã delirul. Singurul lucru care l-a interesat a fost sã le asigure celor care ne inoculaserã virusul înainte de 1990 o aterizare linã pe celãlalt mal al istoriei. Avea nevoie în continuare de febra noastrã. Cu un popor incult politic, ținut decenii la rând departe de orice decizie, poți face orice. Și mai ales, vei fi sigur cã-l va vota ani la rând, ca salvator, pe cel care nu va face decât sã-l îmbolnãveascã mai rãu. Așadar, „bunicul” n-a vrut sã facã din poporul român o societate de alegãtori liberi într-o democrație maturã, ci o masã de manevrã în mâna unui partid unic, dusã cu zãhãrelul pomenii de la un ciclu electoral la altul. Ce nu face un om sãrac pentru un litru de ulei, pentru o masã în curtea bisericii, pentru un bal al primãriei cu mici și sarmale? Sãrãcia este un ingredient esențial în scenariul manipulãrii. Oamenii sãraci nu pot gândi dincolo de ziua de mâine, nu fac planuri, nu cautã soluții. Oamenii sãraci pot fi lesne introduși în ecuația lui „a cere” și „a primi”. Așadar, bunicul dvs i-a crescut bolnavului febra, i-a cultivat maladia, a continuat sã-l ținã cu mințile sucite. Și toate astea spunând cã, „om de stânga” fiind (inexact: un comunist nu e niciodatã om de stânga, ci de extrema-stângã), moare de dragul poporului. A dat drumul peste țarã armatei de activiști și securiști ajunse cu bine, cum spuneam, pe noul țãrm al istoriei. S-au uitat o vreme, temãtori, în jur, și-au pus o vreme piciorul în ghips, s-au lãmurit cum stau lucrurile, apoi și-au aruncat vechile uniforme de „activiști” și au reapãrut radioși la rampã: acum purtau costume de „democrați” și „oameni de afaceri”. Primul lucru pe care l-au fãcut: preluând canalele de comunicare ale societãții, au folosit sistematic sofismul ca mod de manipulare. Orice tentativã de lustrație a fost denunțatã ca „vânãtoare de vrãjitoare”. Le-au creat investitorilor strãini, concurenți nedoriți, portretul de „capitaliști rapace” și au ridicat împotriva lor scutul demagogic al formulei „nu ne vindem țara!”. Aceste cuvinte magice le-au permis s-o acapareze ei și, obiectiv vorbind, au condamnat la subdezvoltare economia României. Împotriva celor care ar fi putut juca rolul de medic al societãții, au pus „masele muncitoare” sã strige „moarte intelectualilor!”. Sub pulpana lungii guvernãri iliesciene a înflorit corupția și s-a nãscut baronetul României, „capitalismul de cumetrie”, cum l-a botezat atât de inspirat dl Iliescu însuși, tot el, apoi, asigurându-i toate condițiile ca sã se dezvolte. Au pus, și au ținut sub control politic pânã în ultima clipã, justiția țãrii. Au pronat cu toții pacea socialã („un președinte pentru liniștea noastrã”), care nu era altceva decât privilegiul acordat noului activ de partid de a fura în liniște și impunitate. Pe aceastã temelie a așezat „bunicul” dvs tranziția. Cine ar putea sã numere exact deceniile cu care a întârziat el România sã apuce pe drumul bunãstãrii și al civilizației? Cine ar putea sã mãsoare întinderea rãului inaugural pe care ni l-a fãcut? Exploatarea febrei pacientului Trecând la conducerea PSD-ului, ați preluat aceastã moștenire. În fapt, un imperiu al corupției și furtului organizat, producând pentru populația României, „ceas de ceas și clipã de clipã”, sãrãcie și dezolare. Fiul spiritual al dlui Iliescu și tatãl dvs politic, Adrian Nãstase, i-a întãrit granițele, punând la punct tehnicile profesioniste de drenare ale banului public în buzunare particulare. Ați preluat bolnavul bine îmbolnãvit. Aveați de fãcut douã lucruri. Mai întâi, trebuia sã-i administrați în continuare drogul febrei, al pomenii și al minciunii. Dar, mai ales – și asta vã punea de la început o uriașã rãspundere pe umeri – sã le redați jefuitorilor de bugete aflați în vârful ierarhiei, pe lângã certitudinea conservãrii surselor de îmbogãțire, și siguranța cã se vor bucura, netulburați de justiție, de rodul furturilor trecute, prezente și viitoare. Și prilejul nu s-a lãsat așteptat. Ne pregãteam sã ieșim din crizã. Eram cu toții la greu. Fãrã „mãsuri de austeritate” se pare cã nu prea aveam cum s-o scoatem la capãt. Știați și dvs prea bine cã altã soluție nu exista. Ar fi fost – momentul acesta de opintire pentru o țarã întreagã – o minunatã ocazie de conciliere politicã a societãții și un început de reconstrucție a României. Într-un context ca acela, adversitãțile politice ar fi trebuit sã amuțeascã o vreme. Dar, în loc sã vã pese de noi, ați mai crescut febra pacientului cu un grad. Ați ațâțat în mod cinic și sãlbatic populația împotriva celor care, pentru a ne scoate întregi la mal, se vãzuserã constrânși sã ia mãsuri nepopulare. Au fãcut-o știind foarte bine cã opoziția îi poate transforma în victima unui populism la îndemânã. Ați avut lipsa de fair play sã recurgeți la el. I-ați demonizat pe cei care, alegând sã scoatã țara la liman, știau prea bine cã riscã sã se înece ei. Din acel moment, eliminarea lui Traian Bãsescu, tãietorul-de-pensii-și-salarii, a devenit și a rãmas singurul punct în programul dvs politic. N-ați pierdut ocazia sã-i dați în cap adversarului când era cu mâinile legate. Încercarea disperatã de a-l da jos nu era altceva decât un mod de a împacheta în „bine național” spaimele care vã bântuiau fãrã încetare. Erați terorizat pur și simplu de gândul unei justiții scãpate total de sub control politic. În locul unei solidarizãri politice la greu, care v-ar fi legitimat pentru prima oarã dupã 1990 ca un „partid pentru țarã”, și nu ca unul al rãului organizat, ați preferat sã sãdiți, în mințile noastre febrile, fantasma dictatorului. De fapt, n-ați fãcut decât sã lipsiți România de punctul ei intern de echilibru. De când ați preluat guvernul, România nu mai e guvernatã. Combinațiile de gașcã, pe care le numiți „politicã”, vã acapareazã tot timpul. Iar pe noi ne țin cu sufletul la gurã și ne dau senzația cã ne aflãm în epicentrul unui cutremur perpetuu. Ne-ați furat direcția în care trebuia sã mergem. Ce s-a petrecut în vara lui 2012 reprezintã, dupã mineriadele „bunicului”, cel mai neprietenos act la adresa poporului român. Ați fost atunci leit bãieților rãi din Portocala mecanicã. Pãreați un huligan adolescent scãpat în magazinul de porțelanuri al fragilei noastre democrații. Ați spart cu bâta obiecte prețioase, arse la foc mocnit, ani la rând, în cuptoarele renașterii chinuite ale acestui popor. Tot ce se cãznise sã iasã cu greu la luminã – Curtea Constituționalã, Avocatul Poporului, Institutul Cultural Român, Parlamentul însuși (ați încurajat migrarea subvenționatã a politicienilor de la un partid la altul) – a fost fãcut zob în câteva zile. Vin alegerile Iar acum suntem în preajma alegerilor prezidențiale. Febra pacientului trebuie exploatatã din nou la maximum. O vreme, i se aduce acestuia la pat pomanã. „I se dã.” Ca și pe vremuri. „Ce se dã aici?” era întrebarea standard pe care o punea orice trecãtor când vedea o coadã. Și dacã socotea cã are vreo șansã „sã primeascã”, se așeza și el la coadã „sã i se dea”. O, „se dãdeau” de toate! Partidul, în grija și iubirea lui pentru noi, ne dãdea când pâine, când ouã, când brânzã, când schelete de pui. Câte puțin din toate, pentru ca instinctul foamei și al vânãtorii sã fie mereu în alertã. Iar noi „primeam”, când primeam, pâine, ouã, brânzã, schelete de pui. În aceste condiții, mãrfurile încetaserã sã fie mãrfuri, iar banii ajunseserã o formalitate. Se umbla cu banii într-un buzunar, și cu punga de plastic pliatã în celãlalt buzunar. Esențial era sã poți face ceva cu banii și punga. Iar când fãceai, pentru cã totul avea alura unui hazard binevoitor și a unei generozitãți al cãrei autor rãmânea în umbrã (știai, doar, cã e „Partidul”), nu te puteai desprinde de senzația cã ți „se dãduse” și cã „primiseși”. Evident, ceea ce ni se „dãdea” și ceea ce „primeam” era o infimã parte din ceea ce ni se lua. Și dvs luați din banii noștri și-i dați fãrã sã ne-ntrebați ce vrem sã se facã cu ei. Îi dați sub formã de „alocații” lãcașelor de cult, primãriilor comunale, copiilor de etnie romã – toate astea în plinã campanie electoralã. Evident, pentru toatã acestã generozitate țintitã, practicatã pe banii noștri, primiți voturi. În fapt, ați alocat o parte din banii noștri alegerii dvs ca președinte. Slujbașii clerului sunt tranformați în agenți electorali, primarii își conduc plutoanele rurale la vot, etnia romã își face peste noapte partid și declarã pe fațã cã „vã așteaptã la negocieri” și vã „sprijinã”. În preajma alegerilor, folosind banii publici, v-ați pus astfel la punct o adevãratã armatã electoralã fãcutã din preoți, romi și primari. Ce democrație e asta și ce „cursã electoralã”, când unul dintre candidații la prezidențiale ia startul avantajat de funcția de prim-ministru și-și cumpãrã din bugetul de rezervã al țãrii alegãtori și agenți electorali? Pânã și locuitorul ultimului cãtun ar trebui sã țipe de indignare. Dar lucrul cel mai grav este cã ați ridicat la rang de politicã de stat cea mai teribilã formã a ne-patriotismului: populismul. „Mândri cã suntem români”? Într-un moment în care România se aflã în coada clasamentelor europene la mai toate capitolele importante ale vieții (civilizație, salarii, sãnãtate, educație, mediu, șosele…)? Mândri cã suntem români putem fi când ne gândim la domnitorul Cuza, la Brãtieni, la Carol I, la Spiru Haret, la Carol Davila, la Regina Maria, la Eminescu și Caragiale, la Cioran și la Mircea Cãrtãrescu, dar nu la Ponta și la guvernarea lui. Când unul dintre noi ridicã glasul sã spunã în ce hal ne-a adus țara clasa politicã a tranziției, e denunțat de corul huiduitorilor de profesie ca nepatriot. Nu patriotismul de paradã e pus în discuție. Nu participarea ipocritã la hramuri și la plimbãri de moaște e nepatrioticã. Nu anexarea politicã în emisiuni de televiziune a unor copii medaliați la concursuri de gimnasticã sau la olimpiade de matematicã e nepatrioticã. Nu menținerea în analfabetism a populației e nepatrioticã. Nu surparea permanentã a instituțiilor statului de drept și oblãduirea borfașilor sunt nepatriotice. Arãtați cu degetul sunt cei care îndrãznesc sã spunã cã se întâmplã toate astea. Și care o fac pentru cã sunt rãniți de moarte de imaginea unei populații care bântuie prin lume, fugind unde vede cu ochii de o țarã devastatã de hoție, circ și minciunã. Final neașteptat. Un prinț shakespearian pe drumul Damascului Am obosit sã vã scriu. În momentele în care nu mai vãd ieșire din urâțenia în care ne faceți sã trãim și pe care vreți s-o instalați de-acum în inima vieților noastre, îmi imaginez o miraculoasã convertire. Îmi spun cã aveți toate datele sã faceți cel mai formidabil salt: sã deveniți din persecutor al binelui – misionar al lui. Încerc sã vã tentez, încerc sã vã conving. Ascultați. Cine servește rãul în mod cãlduț, meschin, nespectaculos nu are de unde se converti. În schimb, cine e instalat în epicentrul lui – cine minte la scarã mare, furã doctorate, face zid în jurul jefuitorilor de țarã și-și pricopsește anturajul – are din plin terenul solid pentru a executa saltul mântuirii sale. E nevoie de întreaga vizibilitate a rãului, pentru ca binele sã poatã apãrea la luminã prin contrast, ca forțã eliberatã. I-am invidiat întotdeauna pe cei care au ajuns sã pãșeascã pe drumul Damascului. Pentru cã acolo alchimia moralã e mirificã. Noi, ceilalți, trãim o viațã întreagã zidiți în mediocritatea pãcatelor noastre, pe care încercãm s-o domolim din când în când cu câte o faptã bunã la fel de mediocrã. Mãreția binelui, în schimb, apare când ea se opune unui rãu mãreț venit nu din afarã, ci din chiar viscerele lui. Dinlãuntrul aceleiași persoane. Nu cred sã existe fericire mai mare decât sã trãiești ziua în care simți cum pleacã demonii din tine. Închipuiți-vã cum aratã o inimã care bate diavolește în slujba tuturor netrebniciilor lumii, schimbând deodatã direcția bãtãilor, cu aceeași patimã și forțã, întru alinarea suferințelor omenești. Dvs aveți toate datele pentru a realiza o rãsturnare de proporții. Poporul român, când nu știe sã iasã din impas, așteaptã o minune. Nu vreți dvs sã-i furnizați minunea asta și sã deveniți opusul a ceea ce sunteți? Nu vreți sã fiți ca Henric, prinț de Wales, fiul regelui Henric al IV-lea? Cel pe care prietenii de beție și de netrebnicii cu care se-nhãitase, burduhãnosul Falstaff în primul rând, maestrul lui în stricãciune, lãudãroșenie, minciunã și depravare, îl numeau Hal? Cel despre care regele se întreba de unde anume se adunaserã în fiul sãu „atâtea patimi josnice, nevrednice, murdare, deșãnțate, de unde-atât noroi? De unde cârdãșia cu haimanale fãrã cãpãtâi”? Hal, cel care în preajma morții tatãlui devine opusul sãu, cel care se transformã în prințul Henric, iar care din clipa în care își pune, ajungând Henric al V-lea, coroana pe cap, îi spune lui Falstaff, vechiului dascãl al depravãrilor sale, ca „sub strãșnicia morții, sã plece la zece mile” de palatul sãu? Povestea asta e una dintre cele mai frumoase din câte se aflã în piesele istorice ale lui Shakespeare. Nu sunteți tentat, o clipã, sã intrați în legendã, ca prințul Hal, pe poarta unei miraculoase convertiri? Sã vã trimiteți socrul și pe ceilalți dascãli ai depravãrii, care v-au stat alãturi în toți acești ani, „la zece mile” de locuința dvs? Vã dați seama ce show la scara istoriei ați putea regiza? Sunt tentat sã spun acum din nou, așa cum am spus la capãtul unui Apel pe care l-am scris în ultima zi a anului 1989: „Iar dacã veți da curs acestei chemãri, veți primi recunoștința noastrã. Vã vom iubi”. Iar dacã nu puteți, atunci nu-mi mai rãmâne decât sã vã rog sã vã îndurați de noi. Fie-vã milã de noi, domnule Ponta! Nu faceți sã vinã nãpasta peste România, ajungând dvs președinte al ei! Nu cred cã în halul în care e acum, țara noastrã ar suporta lesne lespedea rãului pe care vã pregãtiți sã o așezați, pentru câțiva ani buni, peste ea. Nu ne lãsați sã apucãm pe drumul lung și ocolit al „terapiei Ponta”, la capãtul cãreia, dacã am mai exista ca popor, nu ne-am putea vindeca decât dupã ce vom fi bãut pânã la capãt din paharul tuturor amãrãciunilor noastre. Gabriel Liiceanu contributors.ro Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 10:20
'Neatza Buna dragilor!
Cu cine am onoarea sa stau putin la discutii?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 10:33
Cand am aforumizat pe acest forum, venisem cu ganduri pasnice. Iaca mintenash s-or face 3 anisori! In Aprilie va servesc o cupa de sampanie?
....virtuala, bien entendu! Pe majoritatea care activati si azi aici, v-am gasit aciciuca. Cu unii am schimbat replici, am dialogat. Cu unii ne-am certat , ne-am atacat reciproc, am practicat stategii de grup si individuale! Avand in vedere ca inca suntem aici, io zic ca o fi cu vreun rost, nu? Voi ce ziceti? Ce ar fi sa incercam sa vedem mai larg? Ce ar fi sa construim impreuna si sa renuntam la orgolii personale care ne destrama in final orice totalitate? Daca nu ar exista politica..... tot v-ati certa? Stiu ca energiile negative incarca eterul, le simt si eu. Ce ar fi sa nu cedam? De ce sa ne lasam prada energiei negative si stressului cand putem sa ramanem noi insine, calmi si calculati, prevazatori? O zi frumoasa sa aveti! Azi e Joi, ziua dominata de Jupiter. Deseara joaca STEAUA! Olé, olé, olé! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 12:45
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 14:20
De la: Fl_Orion999, la data 2014-10-23 12:45:01youtu.be/SPAmqFegxO4 Corect Florine! Raporteaza abuz de limbaj
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:26
aia , astia, da' si el , nu-si scot ochii, Sirboby !
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:28
De la: gabigabi2, la data 2014-10-22 15:41:00 la modul cel mai sincer, cu mina pe inima si cu durere-n suflet spun ca NICI UNUL dintre prezidentiabili NU Merita ONOAREA de a fi presedintele Romaniei ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:31
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:36
Direcția Naționalã Anticorupție
23 octombrie 2014 Nr. 1500/VIII/3 COMUNICAT În dosarul penal mediatizat prin comunicatele nr. 1436, 1450 1454, 1474 ºi 1492 din 15, 16, 17 ºi 22 octombrie 2014, referitoare la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupþie legate de atribuirea unor mari suprafeþe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat sã transmitã urmãtoarele: Procurorii din cadrul Direcþiei Naþionale Anticorupþie – Serviciul teritorial Braºov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23.10.2014, a inculpatului ANDREI HREBENCIUC, în sarcina cãruia s-au reținut infracțiunile de: - constituirea unui grup infracțional organizat, - complicitate la trafic de influențã - spãlare de bani De asemenea, în cauzã, s-a dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmãririi penale faþã de : MERGEANI NICOLAE, avocat, PRODAN VICTOR ADRIAN, avocat DRÃGOI CARMEN ELISABETA, asociat ºi administrator al societãþii comerciale Reședința Vârstnicilor SRL, toți pentru sãvârșirea infracțiunii de spãlare de bani, În ordonanþele procurorilor existã date ºi indicii din care rezultã suspiciunea rezonabilã ce contureazã urmãtoarea stare de fapt: Începând cu luna data de 24 iunie 2013, împreunã cu inculpaþii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan ºi Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmãrea sã obținã venituri prin oferire de mitã, cumpãrare de influențã sau folosirea nelegalã a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidã vânzare a terenului forestier în suprafațã de 43.227 ha dobândit prin hotãrârea judecãtoreascã nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisã în mod presupus fraudulos. În baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Bengescu Dan Costin, Viorel Hrebenciu și cu suspecții Prodan Victor Adrian, Mergeani Nicolae, inculpatul Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe suspecta Drãgoi Carmen Elisabeta, administrator al SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, sã încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpãrãtor alãturi de Bengescu Dan Sorin pentru suprafața de 43.277 ha, dobânditã prin decizia civilã nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la prețul de 2.500 de euro/ha. Preþul tranzacþiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaþã, întrucât contractul masca, în cuprinsul sãu, și cumpãrarea de influențã de la autoritãțile din județul Bacãu. SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL are ca asociat unic pe MAJURA LIMITED (cu sediu social în Cipru), persoanã juridicã cipriotã al cãrei asociat real este Hrebenciuc Andrei. Prin disimularea adevãratei naturi a provenienței folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobândirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urmã sã comitã infracțiunea de trafic de influențã. Toate persoanele implicate (Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin, Adam Ioan) cunoșteau faptul cã s-a stabilit un preț mult mai mic decât cel real, deoarece diferența de preț ce urma sã fie obținutã din vânzarea pãdurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel și al lui Bengescu Dan Costin în schimbul exercitãrii de influențe fațã de funcționarii cu atribuții privind punerea în executare a deciziei nr. 231/R/2012. Inculpatului și suspecților li s-au adus la cunoºtinþã calitatea procesualã ºi acuzaþiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv 307 Cod de procedurã penalã. Dosarul va fi înaintat la data de 23 octombrie 2014 cãtre Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivã faþã de inculpatul ANDREI HREBENCIUC. Facem precizarea cã efectuarea urmãririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedurã penalã, activitãți care nu pot, în nici o situaþie, sã înfrângã principiul prezumþiei de nevinovãþie. BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE FELICITARI D N A ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:38
"din stejar, stejar rasare, dintr-un hot , un hot mai mare !"
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:42
iete ce baiat bun e si asta ! de ce nu l-o fi vrut baselu' de ginere si l-a preferat pe SIDA ? ma rog, dar si-a reparat greseala cu cel de'al doilea si d.lui advocat Pricopie i se -ndemina si lui retrocedarile ! halal familie prezidentiala : unu' mai puscariabil ca celalalt !
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 15:56
Partoneto NESIMTITA, ce nu pricepi ?
Cei de la DNA l-o priponit pe soricelul rozaliu, fiul SOBOLANULUI ROZALIU , marea _"eminenta cenusie" si reputat stranteg combinator/combinagiu/sforar, AL P S D- istilor, aia pe care i-ai votat tu, NEVLEAGO ! vezi ca sunt si doi avocati pe acolo, aia ai cui or fi ?
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 16:28
Curtea de Conturi trebuie sã se sesizeze în problema finanțãrii continue a bisericilor din Fondul de rezervã bugetarã
23 October 2014 | Luni, 20 octombrie, a fost publicatã în Monitorul Oficial o nouã Hotãrâre de Guvern prin care se alocã importante sume de bani din Fondul de rezervã bugetarã pentru finanțarea unor catedrale și mânãstiri. Cei 6.000.000 lei alocați acum vin sã se adauge unei sume identice aprobate în august, tot printr-o Hotãrâre de Guvern, și direcționatã cãtre unitãți de cult din judetul Iași. ASUR cere Curții de Conturi sã se sesizeze în problema finanțãrii continue a bisericilor din Fondul de rezervã bugetarã și sã opreascã aceastã hemoragie de fonduri publice. Reamintim cã într-un raport de anul trecut, Curtea a concluzionat cã “Din Notele de fundamentare nu rezultã caracterul urgent sau neprevãzut al cheltuielilor aferente acestui sprijin din partea statului care sã justifice finanțarea din Fondul de rezervã bugetarã“. “De fiecare datã când sunt alegeri, avem ocazia sã vedem adevãratele prioritãți ale celor care ne conduc. Sistemul de sãnãtate este în colaps, elevii nu au manuale, construcția de autostrãzi – o farsã. Ni se spune cã ‘nu sunt bani’, dar iatã cã pentru biserici se gãsesc urgent bani!” a declarat Toma Pãtrașcu, președintele ASUR. Asociația noastrã își reafirmã poziția privind necesitatea unei stricte separãri a Statului de Bisericã: finanțarea publicã a unitãților de cult trebuie sã înceteze, iar în unitãțile publice de învãțãmânt trebuie pãstratã o strictã neutralitate confesionalã, prozelitismul religios fiind interzis chiar și de catre legislația actualã. În acest context, salutãm reacția din ce în ce mai viguroasã a societãții civile împotriva subminãrii laicitãții Statului și constatãm cu satisfacție cã principiile secularismului încep sã-și facã loc chiar și în discursul politic, atât în Parlament (prin promovarea unei propuneri legislative de înlocuire a orelor de Religie cu ore de Eticã și Culturã Civicã) cât și în cadrul campaniei pentru prezidențiale. De asemenea, lansãm o invitație publicã tuturor oamenilor nemulțumiți de relația tot mai strânsã dintre Stat și Bisericã: în aceastã duminicã (26.10), fotografiați-vã în fața unei școli sau a unui spital alaturi de un panou pe care ați scris ”Stop Biserificãrii României!” și publicați imaginea pe conturile voastre de pe rețelele sociale cu hastagul #stopbiserificarii. See more at: www.asur.ro/noutati/curtea-de-conturi-biserificare#sthash.NlpGZI... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 16:28
eu pricepui, n-ai grija....tu NU PRICEPI sau NU VREI sa pricepi ce familie prezidentiala avem si cum s-a-nconjurat numa' de hoti si jmecheri ca, vorba ta , aia cu Stejarul si din HOT rasare unul si mai mare !...
P.S iti reamintesc ca eu sunt....sau am fost simpatizant liberal ....da' apropo : stii cumva Alianta Crestin Liberala al carui candidat este Iohannis, din cine si cine e formata, ca PNL si PDL au FUZIONAT intr-un singur partid si nu pricep despre CE Alianta e vorba, totusi ?
|
9am096416 278 mesaje Membru din: 9/07/2009 |
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 16:29
Aceasta gabigabi2 o urmaresc de foarte mult timp si constat ca nu a renuntat la limbajul ei(sau lui) specific persoanelor fara educatie crescute la marginea mahalalei sau poate si mai rau pe la depozitele de gunoaie caci din gura ei (lui) in afara de gunoaie in putrefactie nu iese nimic. Raporteaza abuz de limbaj
M
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 17:04
De la: 9am096416, la data 2014-10-23 16:29:29 Ieri, Partoneta RASPANDACA turbase, dupa ce a citit textul scris de G.Liiceanu. Asazi, ceeasi Partoneta nesimtita, RASPANDACA a gulgutelor trademarck A3, se auto-impopotzoneaza cu liberalismul pe care l-ar simpatiza si sustine, cu o IPOCRIZIE si NESIMTIRE INIMAGINABILE, tot asa cum as declara eu, ca sunt Papa la Vatican , fiind ateu, sau tot asa cum nastasemihail, cu o fudulie nedisimulata, se prezinta ca a fi cercetator stiintific, iar el, sarmanul mincinos, nu detine cunostinte elementare de Fizica-energie electrica.
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 17:24
De la: 9am096416, la data 2014-10-23 16:29:29 esti o dulcica ...la fel de dulce nevinovata si virgina in limbaj ca toti ipocritii .... nu-l placi p'al meu ? nu ma mira asta deloc , caci daca nu folososesc limbajul basescian, sunt cih !P.S javrelor, asta-i cel mai interesant lucru de remarcat la voi : va oripilati de te miri ce si mai nimic, dar il adorati pe Jupinu' care vorbeste - nu ca-n mahala- ci ca-n speluncile portuare cele mai abjecte, dar cuvintele lui va mingiie urechile de magar ca deh, ala-i cintecul ce va-ncalzeste inima ! ce scirba mi-e de voi !
|
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 17:26
Comisia Europeanã: România a înregistrat, în 2012, cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE CE estimeazã, într-un studiu publicat joi, cã, în 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespectãrii legislaþiei privind TVA sau a necolectãrii acestei taxe, România fiind statul UE cu cel mai mare deficit de încasare a TVA, cu 44% din veniturile preconizate (8,8 miliarde de euro). mediafax Reducerea CAS angajator si pomenile electorale oferite de plagidottore, or sa va ingroape de vii in taxe si impozite exinse si majorate in 2015, ORBETILOR NATANTOCI, PARTONETO- PARTOTINILOR !
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Octombrie 2014, ora 20:08
De la: gabigabi2, la data 2014-10-23 17:24:34De la: 9am096416, la data 2014-10-23 16:29:29 Nu-i lua in seama Gabi. S-au adunat javrele astea si incearca din rasputeri sa influenteze opiniile oamenilor, doar sa nu ii cada regimul primului interlop al tarii, chioretele de basescu. Nu au nicio sansa! Betivanul isi traieste ultimele zile de libertate. De anul viitor, o sa il ia. Pe mironosita asta o deranjeaza limbajul tau, dar nu este deranjata deloc de comportamentul de ursar borat al lui kakanel! Iti dai seama ce sistem de valori au trepanatii astia! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1089 mesaje Membru din: 12/07/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 08:56
De la: Black_Friday_, la data 2014-10-23 21:47:00De la: oio_Haakon_oio, la data 2014-10-23 20:56:30ba' HERMAPHRODAY, tu vorbesti ba' falusflasc, tu ba' tzoparlan urbanizat !? Zise Vali_Vasile din Galati......pupincurist psd.....milog din tata in fiu.......asistat social cu vechime.......monarhist-socialist-stalinist.....prost cu acte in regula! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 09:08
De la: Black_Friday_, la data 2014-10-23 20:08:33De la: gabigabi2, la data 2014-10-23 17:24:34De la: 9am096416, la data 2014-10-23 16:29:29 te sarut si ma bucur ca ai reaparut....nu stiam ce-i cu tine !asta , de-i oripilata de limbajul meu , cred ca-i @ Maramuresanca transformata-ntro cifra si cam asa-s toti basitii astia : niste CIFRE dintrun sir de trepanati ! am crezut ca , in sfirsit, dupa scandalul cu Bercea, cu NANA, cu PMP si Udrea , cu ofiterul acoperit, s-or trezi si ei si-l vor vedea asa cum este ....asssi ! parca-s mai indobitociti ca oricind si , dupa cum am mai spus, astia-s buni de facut un studiu psihiatric, dar si social , pe ei ! ...... dar stii ce-am constatat ? ca Nu limbajul e cel care-i deranjeaza, de fapt, dar n-au curajul s-o recunoasca ....sau nici macar nu-si dau seama si doar se agata de acest motiv nefondat ....ci, mesajul lui ! eu vorbesc/ scriu, normal....nici prea - prea, nici foarte- foarte, dar faptul ca nu-l iubesc pe idolul lor,asta da : ii turbeaza, intr-adevar ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_1454 1051 mesaje Membru din: 1/02/2013 |
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 10:35
De la: gabigabi2, la data 2014-10-24 09:08:53De la: Black_Friday_, la data 2014-10-23 20:08:33De la: gabigabi2, la data 2014-10-23 17:24:34De la: 9am096416, la data 2014-10-23 16:29:29 Te inseli profund (ca de obicei). Pe mine nu ma deranjeaza ca-l injuri pe Basescu indiferent de motiv ci pentru ca oameni ca tine si ca Black netezesc drumul spre putere unei nulitati ca Ponta. Si acum, adresandu-ma pentru toti ceilalti care mai au inconstienta sa intre pe forumulm asta terorizat de acesti mandrii ca sunt romani, hazliu mi se pare ca Ponta are actiuni prin care loveste in ai lui cu gandul ca-l omoara pe Basescu. Chestia aia cu Nana e un bun exemplu ... o gramada de primari PESEDISTI or sa aiba probleme mar, penale cand si daca se va relua cercetarea cu privire la modul in care s-au retrocedat terenurile alea pe vremea cand nici lui Basescu nici fiicei lui nu le trecea macar prin cap sa-si cumpere teren. Cam d-aia nu se mai intampla mai nimic in dosarul Nana. Hrebe o sa intre la puscarie pentru ca Viorel Ponta, prin corpul de control, a sesizat DNA. In capul lui Ponta e ca basescu sta la baza tuturor hotiilor. Si cercetarile arata cu altii sunt hotii. Dupa cum si-a dat seama orice om cu scaun la cap, ponderea hotilor se afla la PSD. Nu ca alate partide n-ar avea hotii lor. Dar poporul nostru, ca si Gabi ca si Black, are o pasiune pentru a-si pune hotii sa-l conduca. Asta este. Nu avem cum sa le ingradim dreptul prostilor de a fi prosti. E libertate ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Octombrie 2014, ora 11:03
1.intr-un stat de drept, dictatura impusa de o majoritate (a prostilor )care voteaza hoti, poate fi evitata intr-un singur mod: aplicandu-le cu rapiditate, acuratete, exigenta si drastic, legea si rigoriile legii!
2.apoi, se efectueaza investitii masive (50-75% din PIB) in : educatie , invatamant, cercetare, sanatate, pentru a se diminua din masa indivizilor bipezi ignoranti, prosti, analfabeti, al caror creier poate fi lesne spalat si imbecilizat actualmente de tembeliziunile romanesti care nu informeaza pulimea indobitocita, o deznformeaza ! (vezi:Coreea de Sud) 3. de unde sa stie cei doi acefali, flymuceasiflegma, cine sunt cei direct responsabili de aplicarea L. nr.18/1991(Legea fondului funciar) daca popondetzi ca ei nu au avut de recuperat suprafete funciare, aaaa? Acum, primesc NANA la POPONETZE primarii si presedintii consiliilor judetene care ,in majoritate, au fost si sunt: fesenisto-pedeseristo-pesedisti !
|
|
|

Neeee, pentru nimic in lume nu as accede in politica, e clar!
sa fie in ciuda basistilor si-a pontistilor varanieni daca n-o votezi pe Monica !
javrelor, asta-i cel mai interesant lucru de remarcat la voi : va oripilati de te miri ce si mai nimic, dar il adorati pe Jupinu' care vorbeste - nu ca-n mahala- ci ca-n speluncile portuare cele mai abjecte, dar cuvintele lui va mingiie urechile de magar
o sa il ia.
si ma bucur ca ai reaparut....nu stiam ce-i cu tine !