Fosta membra 9am.ro
440 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 17:42
Pentru linistea ta,monarhia nu are nici o sansa sa revina in Romania! Parerea mea a fost ca Republica parlamentara sau Monarhia constitutionala sunt mai bune decat Republica prezidentiala!Care-i problema ta?Mi-am exprimat o opinie.Buna ,rea am dreptul la ea!Voi preaslaviti democratia incercand sa le astupati gura celor ce au alte pareri!Hai pa,
|
|
|
pusy_55
283 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 18:03
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 19:00
@lizuca -de ce Franco a reinstaurat monarhia in Spania ?pentru ca a inteles,militar fiind ca, e singura capabila sa asigure stabilitate +onoare+demnitate unui popor.... pentru asta i-a tinut sub ascultare 30 de ani :ca se le scoata gargaunii egalitarismului si libertatea oferita de stinga ....
cit despre fascism sau comunism ,pentru mine tot un drac ! amindoua extremiste ; amindoua isi impun cu forta dreptatea si adevarul lor ! ca-i si normal pina la urma sa se-ntimple asa :verdele fascist cind se coace se face rosu si nu putini au fost cei care au devenit comunisti dupa 46,caci vorbeau aceeasi limba si era de inteles ptr.ei !
|
angola97
7 mesaje
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:09
JOS COMUNISMU!!!
TRAIASCA REGELE!!!!!!
|
|
|
cotoel
13 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:21
Nu stiu,nici ce varsta ai,nici ce fel de politica faci.Dar stiu un lucru simplu:uita-te la trecut,cu ochii la viitor.Ori,daca monarhia ca si comunismul,sunt pe cale de disparitie,nu stiu de ce sa ne gandim la ceva din trecut,ca o amintire ce ne va face bine in viitor.Daca esti atent pana si marele capitalism este in pragul falimentului prin politicile fiscale pe care le-a facut si inca le mai face.
Indiferent de cum vrem sa fie statul,tot cu oameni trebuiesc incadrate posturile de administratie a acestuia.Important dupa mine reprezinta cine anume va ocupa acele posturi,ce calitati profesionale si morale au.Nu tot ce este batran este perimat si nu orice este tanar este si bun.
Pe mine ma intereseaza ca statul sa ma protejeze,sa-mi ofere libertatile pe care le-am castigat,in limita regulilor si a legilor si eu sa ma achit de obligatiile mele si sa-mi aduc aportul pe care-l pot pentru ziua de maine,cand altul il va prelua si-l va duce mai departe.
Nu este Romania presedintelui ci presedintele Romaniei,asa cum nu a fost Romania vreunui monarh,ci monarhul Romaniei.
Chestia cu regii si imparatii,tine de basmele cu feti fromosi si Ilene Cosanzene si cam atat.
|
geofive2006
64 mesaje
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:26
nici monarhie nici republica! daca ar fi dupa mine as alege democratia care o aveau atenienii adica vointa poporului! poporul sa decida ce vrea si ce e bine pt el si nu ingalatii de prin cele 2 camere si n palalate
|
dont_tRY_to_be_Louie
19 mesaje
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:26
La cat de coruta este tara asta mi-as dori la putere un rege. (1)Fiind la putere toata viata lui este logic ca nu ar avea de ce sa fie corupt , nu ar mai incerca sa se inbogateasca asa cum au facut multi!! (2)Tarile care au rege ne-ar fi ajutat si ar fi investit la noi in tara pentru ca, colaborarea intre regii anumitelor tari vine din suflet ,intradevar vor fi si interese politice !!! (3) Eu oricum nu mai votez de mult timp pentru ca nu se merita ,ex: Basescu ne-a promis ca va scapa tara de coruptie dar coruptia a ajuns la un nivel si mai inalt, am 22 de ani muncesc pe santier naval pentru o nimica toata nu am nici un viitor in tara asta (Sunt foarte constient) nu prea stiu multe despre politica , tot ce stiu este ca tara asta mai devreme sau mai tarziu o sa se duca de rapa !! Va salut pe toti .
|
|
|
angola97
7 mesaje
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:29
FUGI!!!!!
LA 22 DE ANI MAI STAI PRIN ROMANIA?????
|
|
|
angola97
7 mesaje
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:31
PLECATI LA MUNCA AFARA SI CIND NE-OM INTOARCE REZOLVAM NOI CUMVA, SI ROMANICA!!!
|
twincle
275 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 20:47
vreti monarhie>?acest necajit de rege mihai a plecat din tara cu vagoane pline cu bogatii ale tarii cind a fost gonit iar cind a revenit imi aduc perfect aminte ca iliescu nu i-a permis initial intrarea in tara de altfel singurul lucru bun facut de iliescu iar acest suveran se milogea si se lauda ca nu are nevoie de nimic ci doar sa-si vada tara dupa care cred ca era nebun de durere ca-si cam terminase proviziile si normal trebuia sa se aprovizioneze de undeva.si chiar de unde altundeva decit la noi in romania .de asta s-a intors nu de dragul nostru a celor umiliti de unii ajunsi la putere secatuiti de atitea impozite si taxe .regele a venit sa ia castele munti hectare de pamint lacuri si acum prosteste oamenii sa aleaga monarhia.dar este acest individ roman ?de unde are munti si castele in romania?i- naucit pe unii romani ca este romincum?au adus cumva rudele lui muntii din germania si i-au semenat in romania?stie el cine sint dacii sau getii?a venit in tara doar pentru a lua ce se mai poate
teo
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 21:57
De la: geofive2006, la data 2009-02-08 20:26:11nici monarhie nici republica! daca ar fi dupa mine as alege democratia care o aveau atenienii adica vointa poporului! poporul sa decida ce vrea si ce e bine pt el si nu ingalatii de prin cele 2 camere si n palalate
Da! Hai sa facem ca in Elvetia, unde poporul este chemat la referendum de fiecare data cand se ia o decizie importanta si nu politicienii sunt cei care decid! Ar fi mult prea tare sa facem in Romania asa, din pacate nu prea sunt sanse sa se intample la noi asa ceva  . Ar fi o idee sa inlocuim democratia reprezentativa pe care o avem acum cu democratia directa.
Totusi, ca o paranteza, Elvetia si Atena antica are/avea forma de guvernamant republicana.
|
Fosta membra 9am.ro
975 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 02:10
De la: crist_che, la data 2009-02-08 16:04:47Pentru curiozitatea ta,nu am plecat sa muncesc afara pentru ca mi-e destul de bine aiciTot ai adus vorba de USA,n-as putea castiga mai bine acolo!!Nu vreau sa-l ajung pe Becali, iar din punct de vedere financiar stau destul de bine.In rest...tot ce-ti doresti!
Pentru curiozitatea ta,am vazut ca nu esti monarhist.Tot pentru curiozitatea ta,nu-mi trebuie politica.Ceea ce se face in Romania nu e politica.Si intamplator nu sunt blonda,chiar daca
ti-or placea tie,blondele. Si tot intamplator nu ma intereseaza daca iti plac blondele sau nu.Tot intamplator,nu ne aflam pe forum ca sa ne laudam cu cati bani avem.Nu am spus nici ca vreau banii lui Becali.Tot intamplator mi-am spus si eu o parere ca si tine,unde am bagat vrajeala cu Franco.Tu curios fiind,curiozitatea de altfel e primul semn al inteligentei,mi-ai vizualizat profilul.Si drept replica,ai spus ca sunt domnita(ceea ce se interpreteaza ca nu e cazul sa fiu luat in calcul),si ca o sa fac un partid care sa va scoata pe voi din KK.Adevarat,asta nu e o jignire.
Numai ca sa vezi,ca te-ai cam pripit,ideea nu a fost a mea,ci a altora,eu doar
am spus avantajele si dezavantajele propunerilor expuse de ei.Am spus ca as opta pt.unul nou si am si motivat de ce.Ai mai spus de altfel,pe celalalt forum ca prevezi ca o sa ajung Ministrul Povestilor lungi si Plictisitoare.Chiar si asa sa fie,eu vad partea pozitiva a lucrurilor: s-ar putea ca unora sa le placa povestile lungi si plictisitoare.Si cum verificam daca femeia e privita tot la fel in societatea romaneasca,dupa spusele cuiva chiar aseara,m-am gandit sa vad ce reactie a-ti avea.Demonstrat tu,cand m-ai intrebat daca juisez bine cand ascult imnul Romaniei?Si cred ca nici asta nu era o jignire.
La inceputul erei omenesti,forma organizatorica de baza era matriarhatul. Cedarea prerogativelor de conducere tipice matriarhatului speciei barbatesti a atras dupa sine intetirea jocului de-a soarecele si pisica intre cele doua sexe.Ca sa isi pastreze suprematia,femeile s-au reinventat,au rapus forta fizica a barbatului prin ansamblul siretenie-calcul-diplomatie.
Tot intamplator,am ceva cunostinte despre politica,formule corupte ale statului ideal:timocratia,obligarhia,democratia,dupa Platon,Machiaveli si destinul politicii moderne.Cartea ,,Arta raului cel mai mic in politica,,iti recomand sa o citesti.Sociologia politica,la fel si sociologia culturala, religiilor,opiniilor si mass-media,a comunitatilor rurale.In fine,nu asta am vrut sa scot in evidenta,cat de destepti suntem.
Am vrut sa evidentiez faptul,ca indiferent ca e monarhie,republica,democratie sau ce-o mai fi,tot de factorul uman se va lovi.Tot oamenii vor conduce,tot vor oamenii vor executa.Si pana ce noi nu ne schimbam comportamentul , atitudinea asta de scandal.Ca ala are frustrari,ca ala e prost,ca ala are fite, fura sau ce o mai face,poate sa vina si Papa de la Roma,ca degeaba vine.
Omul e cel care manevreaza totul,el pune in miscare totul,datorita lui functioneaza si institutiile,si firmele,datorita omului e viata intr-un oras.
Trecerea de la natura la societate,s-a facut prin educatie.Omul a promovat si progresat prin activitatea intelectuala,nu prin agresivitate.Omul poate fi tratat ca un scop sau ca un mijloc.Daca ti se da agresivitate,astepti inapoi agresivitate,daca ti se da ajutor,astepti inapoi ajutor.Este un schimb social.Daca nu sunt indeplinite asteptarile,apar dezacordurile sociale.
E foarte usor sa evidentiezi greselile altora,mai putin pe ale tale.
Din tot comentariul facut de mine pe acest forum(primul),voi mi-ati vazut(cei doi) doar greseala cu Franco,atat.In rest nimic.Si v-ati si grabit sa si atacati, ,,sunt unul dintre cei trei fii ai lui Geoana,,,,,fii bland cu ea ca e domnita,,(multumesc).Acel lucru a-ti ales voi,doar acel lucru,din toata polologhia aia,nimic mai mult.Si a-ti si inceput sa-mi dati la picior,specific romanului(uitati-va pe celalalt forum,ca mentioneaza mai multi lucrul acesta).
Cand am pus cateva intrebari la care asteptam raspuns,te-ai simtit atacat:eu am bani,de aia nu am plecat in USA.(interpretarea e totul).Pai sa vezi ca nu asta ma interesa,ca si eu am,dar asta nu inseamna ca nu-mi pot petrece concediul in strainatate.Eu am vrut sa spun ca a avut Becali asta niste abilitati,curaj de a ajuns unde a ajuns.Si cand am intrebat,cum au ajuns americanii cea mai mare putere economica,am vrut sa evidentiez ca sunt mai pragmatici,mai practici,mai hotarati,nu se incurca in prea multe detalii ca noi.
O singura persoana mi-a raspuns pe forum,careia ii multumesc,la intrebarea
,,De ce Franco a dorit ca Spania sa devina monarhie,dupa moartea lui,,?
Si am inteles.Iar cand am pus intrebarea asta,am vrut sa evidentiez ca actuala conducere a Romaniei,nu se va da asa la o parte ca vrem noi monarhia sau republica sau ce-om mai vrea pe diverse forumuri,ca toti suntem eroi pe diverse forumuri,dar cand e vorba de actiune nu mai suntem eroi,va fi nevoie de razboi ca sa-i dai la o parte si sa schimbi istoria.Sau poate daca castiga Basescu alegerile,va lasa cu limba de moarte sa se instaureze monarhia dupa ce da el ortul popii::)).
Si asa cum sunt sunt,ai nostri.Nimeni si nimic nu e perfect,priveste lucrurile ca si cum ar fi.Oricum Geoana declara pe Realitatea,ca nu va fi nici un Obama,Tony Blair,nici Hitler.Va candida doar Basescu,contra nu se stie cui ca cica Geoana nu-i poate face,din punct de vedere al agresivitatii,nici daca va fi instruit pana la alegeri,pentru ca nu e genul,asa ca eram linistita oricum de cand am scris comentariul prim.Nu imi era frica de monarhie,deja ma vedeam regina::::)).Nu de alta,dar am si nume de regina.Se punea problema doar instaurarii,cine o facea si cum.:::)).
Decat sa fi discutat despre monarhie sau republica,mai bine am discuta pe cine alegem in toamna.Nu-i prea mare diferenta intre monarhia constitutionala si democratie,practic vorbind.Diferenta o fac tot oamenii.Celelalte tari europene au un sistem de valori bine implementat.La noi oricum vor functii toti,putere pentru a-i domina pe altii,asa ca daca ar mai putea sa inventeze ceva,in afara de ceea ce exista,ca sa nu le mai enumar.ar mai inventa.
|
Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 07:14
,,domnita \"si eu cred ca vorbesti prea mult si nu spui nimic nou!
si mai cred ca esti reprezentativa pt. omul politic roman actual...si frumos!
care doreste ,,sa se revizueasca dar sa nu se schimbe nimic..."
,,problemele create la un anumit nivel NU pot fii rezolvate ramanand pe acelasi nivel.Trebuie mers cu o treapta mai sus!"
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 07:15
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 08:09
De la: cnbernath, la data 2009-02-07 13:31:12MONARHIA S A L V E A Z A ROMANIA!!
Monarhul este UNSUL LUI DUMNEZEU!  Asa informativ, sfoara-n tara pentru toata monarhimea . Regele e unsul SATANEI, nu a lui DUMNEZEU !
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
975 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 10:48
De la: tell, la data 2009-02-09 07:14:52,,domnita \"si eu cred ca vorbesti prea mult si nu spui nimic nou!
si mai cred ca esti reprezentativa pt. omul politic roman actual...si frumos!
care doreste ,,sa se revizueasca dar sa nu se schimbe nimic..."
,,problemele create la un anumit nivel NU pot fii rezolvate ramanand pe acelasi nivel.Trebuie mers cu o treapta mai sus!"
Ai dreptate.Perfect de acord cu tine.Sa te vad in actiune.Mergi cu o treapta mai sus.Arata-mi ce poti.Observi domnule draga,ca m-am conformat.Pot sa vorbesc si putin.Scurt si la obiect.Ca daca nu,iti dau toate teoriile de mai sus peste cap,ti-i le intorc cu susul in jos,poate le intelegi sensul mai bine.Astept feed-back.
|
marcelcorbea
1 mesaj
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 14:41
Sa fim seriosi amice. Este suficienta o schimbare de regim politic la o generatie. Ce ar putea aduce in bine un regim "ciupit de molii", ai carui ultimi doi reprezentanti au avut o prestatie cel putin lamentabila (ma refer la ultimii doi monarhi, tata si fiu).
Avem destui vulturi plesuvi care se infrupta din trupul tarii si poporului, destui corupti ca sa ne mai trebuiasca altii.
Sa se bucure de ceea ce au "redobandit" pana acum si atat. Este tot din vlaga acestui popor. Nici ei, asa cum nici altii care au guvernat tara si poporul asta in ultimul timp nu au vrut binele poporului ci doar si-au vazut de interesul lor.
Putina decenta stimabililor.
AJUNGE !!!
|
1dec1918_30dec1947
35 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 16:56
ANGOLA DA-MI VOIE SA TE FELICIT! ,,IARTA-I DOAMNE CA NU STIU DE FAC`` ! SI MAI ALES CE ZIC.
|
1dec1918_30dec1947
35 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 16:59
Nene ticule, ,,faci`` blasfemie! Macar pentru canoanele Bisericii, cati presedinti ai vazut k sunt binecuvantati asa cum monarhii? Da ai o problema mare rau pe cuvant. De ce nu mergeti in REPUBLISTAN ca-i mai bine acolo!
|
galactica
55 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 17:31
Pentru crist che; parerea ta nu m-a interesat catusi de putin.Tu ai intervenit in disutie ca musca in ala calului aruncand cu invective si juisand de mama focului .Gura n-am cu ce sa ti-o astup pentru ca este deja astupata si crede-ma cu ceva foarte urat mirositor .Asta cariaza domnule!
costelini
|
pusy_55
283 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 18:52
REPUBLICA
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 22:00
Citind mesajele de pe acest forum constat că domină mesajele antimonarhice, urmate de cele prorepublicane, apoi cele promonarhice și apoi cele antirepublicane. Nu am făcut o numărătoare precisă pentru că mi-ar fi luat prea mult timp. Am făcut totuși o numărare a celor care au comentat aici. Domină net monarhiștii. Dar antimonarhiștii fac mult mai multă hărmălaie și de aceea par că domină. Am făcut această numărătoare să văd dacă se confirmă o extrapolare statistică pe care am făcut-o în primăvara anului trecut. Am ajunsa atunci la o concluzie surprinzătoare. Cu o probabilitate de cca 80%, peste 15 ani se va reinstaura monarhia în România. Curentul monarhic va deveni dominant peste 8 ani.
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 22:06
Pt lizucaus:
Frate,sora sau ce esti ai PERFECTA DREPTATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 10:24
@mihai- nu,nu cred totusi ca mai este posibil....nici acum,nici peste 15 ani,desi mie mi se pare forma de guvernamint cea mai respectabila ! de ce spun asta ? aseara a fost o discutie interesanta pe realitatea despre criza; s-au dat fragmente din acel mult discutat film - -ceva cu zelghest - sa nu rizi :chiar nu stiu cum se scrie si-mi cer scuze ,vorbea despre dominatie; despre conspiratie; despre o noua ordine mondiala si,in acest caz, ne vom confrunta cu altceva,cu mult mai dur !
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 14:25
De la: mihai5_2, la data 2009-02-09 22:00:11Citind mesajele de pe acest forum constat că domină mesajele antimonarhice, urmate de cele prorepublicane, apoi cele promonarhice și apoi cele antirepublicane. Nu am făcut o numărătoare precisă pentru că mi-ar fi luat prea mult timp. Am făcut totuși o numărare a celor care au comentat aici. Domină net monarhiștii. Dar antimonarhiștii fac mult mai multă hărmălaie și de aceea par că domină. Am făcut această numărătoare să văd dacă se confirmă o extrapolare statistică pe care am făcut-o în primăvara anului trecut. Am ajunsa atunci la o concluzie surprinzătoare. Cu o probabilitate de cca 80%, peste 15 ani se va reinstaura monarhia în România. Curentul monarhic va deveni dominant peste 8 ani.
Monarhia nu va fi restaurata in Romania niciodata! Constitutia interzice in mod clar revizuirea formei republicane de guvernamant, deci e imposibil, nici prin referendum nici prin altceva. Poate doar prin lovitura de stat, dar nu e cazul pentru ca poate pentru prima data in istorie, totusi avem o oarecare stabilitate politica.
Te intreb altceva... anti-monarhistii ce sunt? Extraterestri? Elefanti? Rinoceri?
Pai nu e logic ca cineva care este impotriva monarhiei este pentru republica? (OK, poate un procent mic or fi anarhisti, in rest?). Si nu vad ce extrapolare statistica poti sa faci bazata pe un forum la care participa cateva zeci de oameni.
Ar trebui sa mergi in strada si sa faci un sondaj de opinie serios, respectand toate normele de realizarea a sondajelor si statisticilor, pe un esantion semnificativ si proportional. Sunt complicate si complexe regulile unui sondaj. Si un astfel de sondaj realizat in 2008 arata ca doar 16% dintre romani ar prefera o forma de guvernamant cu monarh in frunte. Restul, sunt republicani.
Asa ca extrapolarea ta statistica nu prea are valoare.
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 14:58
Pentru "A.I. Cuza" Tocmai asta este. Am luat în considerare cei 16%. Dar întrebarea mea era: Oare deja au ajuns așa de mulți, mai mulți decît UDMR-iștii, Vadimiștii , Voiculeștii și Becaliștii la un loc?!! Nu-mi prea venea să cred! Înseamnă că unul din 6 este monarhist. Cunoaștem fiecare cîteva sute pînă la căteva mii de persoane, pe care dacă le vedem pe stradă, măcar le salutăm sau ne salută și eventual ne întreabă: "ce mai faci?". Deci ar trebui să cunosc și eu măcar 100 de monarhiști! Întrebarea mea era: unde sînt? E normal că membrii forumului nu reprezentă o sursă valabilă pentru statistică. E normal ca pe acest forum să fie mare "înghesuilă" de monarhiști dar faptul că într-un anumit context se pot "aglomera" înseamnă că întradevăr este o masă destul de mare, iar în statistică, pentru o distribuție "normală" o neuniformitate de 3 ori mai deasă sau mai rară decît media este cea mai probabilă. Dar să las la o parte considerațiile matematice. Altceva mi-a relevat acest forum: calitatea intelectuală a unora și a altora reflectată în limbajul mediu folosit de unii și de alții. Și aici aș putea, ca diverisment să fac niște măsurări și calcule statistice, dar m-ar costa cîteva ore și evident nu are rost să-mi pired vremea cu ceva pînă la urmă nerelevant. Dar o apreciere este ușor de făcut.
Și încă ceva.Ține minte ce-ți spun astăzi: peste 10 ani vei fi un monarhist convins! Vei avea fff probabil o evoluție foarte asemănătoare cu a mea.
|
Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:53
poate cineva sa-mi explice de ce ideia de monarhie in Romania este asociata numai cu Mihai I al României , Prinț de Hohenzollern si familia lui?
|
Fosta membra 9am.ro
975 mesaje
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:00
De la: tell, la data 2009-02-10 17:53:35poate cineva sa-mi explice de ce ideia de monarhie in Romania este asociata numai cu Mihai I al României , Prinț de Hohenzollern si familia lui?
Are sange albastru draga,nu te-ai prins?
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:03
De la: mihai5_2, la data 2009-02-10 14:58:27Pentru "A.I. Cuza" Tocmai asta este. Am luat în considerare cei 16%. Dar întrebarea mea era: Oare deja au ajuns așa de mulți, mai mulți decît UDMR-iștii, Vadimiștii , Voiculeștii și Becaliștii la un loc?!! Nu-mi prea venea să cred! Înseamnă că unul din 6 este monarhist. Cunoaștem fiecare cîteva sute pînă la căteva mii de persoane, pe care dacă le vedem pe stradă, măcar le salutăm sau ne salută și eventual ne întreabă: "ce mai faci?". Deci ar trebui să cunosc și eu măcar 100 de monarhiști! Întrebarea mea era: unde sînt? E normal că membrii forumului nu reprezentă o sursă valabilă pentru statistică. E normal ca pe acest forum să fie mare "înghesuilă" de monarhiști dar faptul că într-un anumit context se pot "aglomera" înseamnă că întradevăr este o masă destul de mare, iar în statistică, pentru o distribuție "normală" o neuniformitate de 3 ori mai deasă sau mai rară decît media este cea mai probabilă. Dar să las la o parte considerațiile matematice. Altceva mi-a relevat acest forum: calitatea intelectuală a unora și a altora reflectată în limbajul mediu folosit de unii și de alții. Și aici aș putea, ca diverisment să fac niște măsurări și calcule statistice, dar m-ar costa cîteva ore și evident nu are rost să-mi pired vremea cu ceva pînă la urmă nerelevant. Dar o apreciere este ușor de făcut.
Și încă ceva.Ține minte ce-ți spun astăzi: peste 10 ani vei fi un monarhist convins! Vei avea fff probabil o evoluție foarte asemănătoare cu a mea.
Adica vrei sa spui ca peste 10 ani, egalitatea de sansa pe care o sustin acum o sa mi se para o prostie si o sa sustin, vorba cuiva de pe forum, ca spermatozoidul regelui e mai destept ca spermatozoidul meu si atunci ala are dreptul sa ma conduca pe mine fara ca eu sa pot face ceva sa-l schimb? E ridicol sa sustii asa ceva. Adica eu peste 10 ani n-o sa mai sustin libertatea si democratia, ci monarhia si renasterea claselor privilegiate medievale?
Sincer as vrea sa spun ca respect anii dumneavoastra, dar daca imi veniti cu asemenea idei chiar nu pot.
Va contraziceti singur cand pe de-o parte recunoasteti ca forumul nu poate fi considerat ca semnificativ pentru o statistica, dar pe de alta parte spuneti ca faptul ca exista o "concentratie" de monarhisti aici pe forum (adica sunt vreo 10!) poate fi extrapolata.
Pe ce va bazati cand spuneti ca peste 10 ani voi deveni monarhist? Aveti vreun studiu, vreo baza stiintifica sau macar o serie de statistici care arata "predispozitia omului spre monarhie odata cu inaintarea in varsta"? Eu cred ca doar ati facut acea afirmatie asa, ca vi se pare dvs ca asta-i realitatea, dar de fapt nu o bazati pe argumente solide. Doar pt ca dvs ati trecut printr-o asemenea transformare nu inseamna ca si cei din jur vor trece prin acelasi proces. Ma si mir ca eu trebuie sa va spun acest lucru evident, cand dvs ar trebui sa aveti o experienta mult mai vasta de viatza si sa fi vazut multi oameni care au evolutii total diferite, chiar si cand trec prin situatii similare.
Aveti dreptate cu un lucru, daca statistica aceea este reala atunci unul din 6 este monarhist, dar daca ma iau dupa oamenii pe care ii stiu eu, cred ca doar 3-4 cunoscuti de-ai mei sustin ca o monarhie ar fi mai buna, ceea ce ar putea sa ma duca cu gandul ca procentul de 16% este umflat... dar totusi nu pot sa fac o asemenea afirmatie bazata strict pe viziunea oamenilor pe care ii cunosc eu din moment ce exista o statistica facuta stiintific (desi comandata de asa zisa "casa regala").
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 17:50
 Merge monarhia , dar cu C.V. TUDOR rege ! ;-sarut mana domnule Vadim ca meriti !
Ticu
|
|
|