back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Emigrarea - pro sau contra?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 14:29

Emigrarea nu este o solutie pentru un trai mai bun.Cei care pleaca aleg solutia cea mai simpla:sa dea bir cu fugitii.Fiecare om trebuie sa incerce sa razbeasca,sa munceasca din greu,nu sa se umileasca pentru o mana de bani.Pentru un nivel de trai mai bun trebuie sa-ti parasesti familia,prietenii,locurile natale si sa o iei de la inceput,sa fii un venetic,sa privesti cu neincredere ziua de maine.Daca emigrezi inseamana ca cedezi greutatilor vietii.Eu nici daca n-as avea ce sa mananc nu as parasi aceasta frumoasa tara numita Romania. Deviza mea ..\"creeaza ca un zeu,porunceste ca un rege,munceste ca un rob\"

[/quote]

NOTA 10+ ...
Cel mai realist comentariu de pana acum ...

Observ ca ceea ce conteaza de fapt [pentru majoritatea celor care au postat pana acum] ... sunt banii ... si zice-se experienta profesionala ... cariera ...

Pana la urma, fiecare are dreptul de a alege, si ce este bine pentru unul, poate ca nu este si pentru celalalt ...

Alegeri intelepte!!!

[/quote]

asta inseamna raspuns realist? " nu parasesc romania nici daca mor de foame" ? asta inseaman nationalism... patriotism fanatic... dar nu realism! [/quote]

Parintii nostri [ai mei sigur, nu stiu cati ani au ai tai], au prins razboiul ... Cand chiar nu aveau ce manca ... Si mancau pamant, pentru ca in jur erau numai bombardamente si totul distrus ... Au fost vremuri grele ...

Ce se intampla oare daca ei toti, cei de atunci, plecau??? Daca renuntau???
Vremurile acelea au trecut ... poate vor mai apare [desi sper sa nu se intample asta] ...

Insa depinde ce este important pentru fiecare in viata ...
Si asta nu inseamna ca pledez pentru a nu avea ce manca ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 20:15

De la: alice_corina, la data 2009-01-20 14:29:29 Emigrarea nu este o solutie pentru un trai mai bun.Cei care pleaca aleg solutia cea mai simpla:sa dea bir cu fugitii.Fiecare om trebuie sa incerce sa razbeasca,sa munceasca din greu,nu sa se umileasca pentru o mana de bani.Pentru un nivel de trai mai bun trebuie sa-ti parasesti familia,prietenii,locurile natale si sa o iei de la inceput,sa fii un venetic,sa privesti cu neincredere ziua de maine.Daca emigrezi inseamana ca cedezi greutatilor vietii.Eu nici daca n-as avea ce sa mananc nu as parasi aceasta frumoasa tara numita Romania. Deviza mea ..\"creeaza ca un zeu,porunceste ca un rege,munceste ca un rob\"

NOTA 10+ ...

Observ ca ceea ce conteaza de fapt [pentru majoritatea celor care au postat pana acum] ... sunt banii ... si zice-se experienta profesionala ... cariera ...

Pana la urma, fiecare are dreptul de a alege, si ce este bine pentru unul, poate ca nu este si pentru celalalt ...

Alegeri intelepte!!!

[/quote]

asta inseamna raspuns realist? " nu parasesc romania nici daca mor de foame" ? asta inseaman nationalism... patriotism fanatic... dar nu realism! [/quote]

Parintii nostri [ai mei sigur, nu stiu cati ani au ai tai], au prins razboiul ... Cand chiar nu aveau ce manca ... Si mancau pamant, pentru ca in jur erau numai bombardamente si totul distrus ... Au fost vremuri grele ...

Vremurile acelea au trecut ... poate vor mai apare [desi sper sa nu se intample asta] ...

[/quote]

Alice, imi place vorbesti frumos despre Romania si pentru asta te respect, acum am o intrebare:

De cate ori in viata ta ai fost plecata din tara?

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 21:53

Emigrarea nu este o solutie pentru un trai mai bun.Cei care pleaca aleg solutia cea mai simpla:sa dea bir cu fugitii.Fiecare om trebuie sa incerce sa razbeasca,sa munceasca din greu,nu sa se umileasca pentru o mana de bani.Pentru un nivel de trai mai bun trebuie sa-ti parasesti familia,prietenii,locurile natale si sa o iei de la inceput,sa fii un venetic,sa privesti cu neincredere ziua de maine.Daca emigrezi inseamana ca cedezi greutatilor vietii.Eu nici daca n-as avea ce sa mananc nu as parasi aceasta frumoasa tara numita Romania. Deviza mea ..\\\\\\\"creeaza ca un zeu,porunceste ca un rege,munceste ca un rob\\\\\\\"

[/quote]

NOTA 10+ ...

Alegeri intelepte!!!

[/quote]

asta inseamna raspuns realist? \\\" nu parasesc romania nici daca mor de foame\\\" ? asta inseaman nationalism... patriotism fanatic... dar nu realism! [/quote]

[/quote]

Alice, imi place vorbesti frumos despre Romania si pentru asta te respect, acum am o intrebare:
De cate ori in viata ta ai fost plecata din tara?[/quote]

Doar de 4 ori ... De ce? Crezi ca, conteaza atat de mult?
[este adevarat ca nu in America sau Canada ...]

Dar nu crezi ca se exagereaza???

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 16:43

Uite inca un motiv pentru a pleca din Romania.

Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul Romaniei a emis "Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice ...", lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:

www.monitoruloficial.ro/2008/sumar_2008.htm
www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906

CATEVA CONSECINTE - nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai
sema:
- incepand din 20 ianuarie, adica de marti, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE
(nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT VORBIM;

- incepand din 20 ianuarie 2009 toti operatorii de telefonie fixa si mobila sunt
obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;

- incepand din 15 martie 2009, toti providerii de internet, > etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;

- incepand din 15 martie 2009, toti provaiderii de internet,sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM L INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

Aceasta lege are ceva in comun cu libertatea si democratia? Mie imi creeaza o stare neplacuta chiar si asa, de la distanta. Inca imi amintesc securitatea dinainte de 1989 si metodele ei "minunate" de control, oprimare si manipulare.

Unii dintre cei care pleaca vor sa fie respectati, vor ce au vrut si tinerii care au murit pe strazi in 1989, LIBERTATE si DEMOCRATIE. Unii romani s-au saturat de surogatele de libertate si democratie pe care le-au primit in ultimii 20 de ani ca bonus la cei 50 de ani de comunism.

Sa ramana acolo sanatosi toti cei care reusesc sa se hraneasca, sa manance, sa se imbrace si sa-si plateasca facturile motivati si incurajati din 4 in 4 ani cu promisiuni si minciuni electorale.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 18:04

Sunt curiaosa ce intelegi tu pron soc cultural, pentru ca din raspunsul penibil pe care l-ai postat am inteles doar ca esti total pe dinafara.

Hai sa-ti dau niste exemple, draga mea:

In Romania daca mergi la un fast food, bufet sau restaurant, dupa ce ai terminat de mancat obisnuiesti sa aduni tacamurile si vesela si sa arunci resturile la gunoi? In SUA este o obligatoriu sa faci asta daca ai 7 ani de acasa. In schimb, in magazine, daca ai dat o haina jos e bine sa o lasi acolo, pentru ca este cineva platit sa faca asta, iar daca toti clientii pun hainele la loc, omul acela isi pierde slujba.

Ai intrat vreodata duminica dimineata intr-o biserica americana? Ce te asteptai sa vezi si sa auzi? Eu am vazut un band care a cantat 3/4 din timp melodii cu text biblic ale caror versuri erau afisate pe ecrane mari si lumea canta alaturi de ei, ca la karaoke. In restul timpului, un predicator a dezbatut subiectul biblic ales ca tema pentru ziua respectiva si enoriasii au urmarit ideile lui in brosurile primite la intrare. Este la fel si-n bisericile din Romania si nu mai stiu eu?

Iti amintesti bancile vopsite de Funar in rosu, galben si albastru si reactia opiniei publice fata de ideile nationaliste ale fostului primar al Clujului? Cum ti s-ar parea daca te-ai duce la piscina si barbatii ar purta pantaloni pana la genunchi, reproducere fidela a drapelului romanesc? Sa nu-mi spui ca te-ar umfa rasul sau te-ai revolta pentru ca este o ofensa. daca te umfla rasul la vedea unui american care expune la piscina chiloti cu drapelul national american, s-ar putea sa iei un glonte in cap. la fel si daca te legi de steagul imens arborat de el in fata casei...

De cate ori stai la discutii dimineata la cafea, in birou, cu colegele tale despre pozitiile sexuale pe care le-ai folosit in noaptea precedenta si numarul de parteneri sexuali pe care i-ai avut de-a lungul vietii? E normal asa ceva in Romania? In SUA este o discutie la ordinea zilei.

Probabil ca voi vorbiti la birou despre ce ati gatit ieri , ce a facut copilul la scoala sau ce film ati mai vazut la TV. Vorbeste despre ce ai gatit ieri acasa cu o americanca sa vezi ce fata scarbita face instant! Incearca sa-i spui sotului tau, cetatean roman, vreo saptamana zi de zi ca esti obosita pentru ca ai fost la shopping si ai cautat o curea si o esarfa si ca urmare esti si franta si nici n-ai gatit nimic. Asa fac femeile americance, ocupatia lor de baza este shopping-ul ca sport national.

Intreaba-l apoi la ce restaurant te duce sa mancati? Cere-i si niste bani de benzina, pentru curatatoria chimica si shopping-ul de a doua zi, pentru ca tu ai fost ocupata grozav cu mall-urile, n-ai avut timp nici sa gatesti, nici sa speli, nici sa faci curat... Eventual cheama si o bona sa stea cu copiii si pentru ei gaseste ceva rapid in congelator si incalzeste la microunde sa manance. Dupa care cheama bona si imbraca-te frumos pentru iesirea in oras. Vezi ce parere are sotul tau despre toate astea, dar cu grija sa nu cumva sa te alegi cu un certificat medico-legal...

Ai primit zi libera vreodata pentru Memorial Day, Tanksgiving Day, Martin Luter King Jr. Day, Sfantul Patrick s.a.m.d. Ai serbat vreodata Anul Nou in liniste ca sa nu deranjezi vecinii? A venit seriful la tine acasa pentru ca l-au sunat vecinii ca ti-ai permis de Anul Nou sa faci galagie in miez de noapte si chef cu prietenii? Sau poate l-au chemat pe serif pentru ca esti un piroman nebun care arunca cu artificii si petarde de Revelion in loc sa doarma!

Ai avut vreodata vecini si colegi care te intreaba daca tu pe 25 decembrie sarbatoresti ceva ...Craciun, Hanuka, ceav sarbatoare religioasa sa stie si el daca sa-ti ia cadou, sa te felicite sau nu e cazul. Ti-ai felicitat vreodata colegii de birou cu ocazia Anului Nou Chinezesc, Ramadam-ului si altele? Ti-a explicat vreodata colega ta din India ca indienii sunt oameni curati, care folosesc o mana pentru mancat si cealalta pentru sters posteriorul, niciodata invers?

Te-ai ridicat vreodata in picioare intr-un restaurant in timpul mesei si-ai cantat cu mana pe inima pentru ca la televizor se intoneaza imnul national? In timp ce romanii trec nepasatori pe langa muzee in care se afla exponate de 2000 de ani, americanii pun pancarte imense si dau anunturi in mass media ca la muzeul aerului si spatiului s-au expus macheta navei Enterprise folosita la turnarea celebrului serialul SF si lumea merge sa o vada.

Ai vazut multi romani care se trezesc la 4 dimineata ca sa ocupe loc la parada militara de ziua nationala? Cam cati romani stii tu care sunt mandrii si recunoscatori fata de jertfa inaintasilor, ba mai mult, daca intrebi vreo 10 oameni de pe strada ai sa constati ca nici nu stiu cand este Ziua Armatei, Ziua Drapelului, ce se serbeaza pe 9 mai, sau pe 10 mai in Romania.

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 21:33

Alice, imi pare rau ca nu ai vazut cu adevarat diferentele, sau mai bine zis numai daca traiesti printre ei vezi cu adevarat diferentele intre Romania si alte state capitaliste, asa ziceam si eu cand eram in tara dar dupa ce am inceput sa umblu prin lume credema ca la inceput nu-mi venea sa cred , credeam ca visez, si vin in tara cam de 2 ori pe an, dar ultima vizita de sarbatori din 2008 mi-a pus capac la toate te rog sa ma crezi ca abia asteptam sa plec, pana si copilul meu de 5 ani a spus ca nu mai vrea in tara ( care te rog sa ma crezi ca nu a fost influentat de noi am facut pe tot posibilul sa se simnta bine am umblat cu el prin toata tara dar degeaba).Asa ca imi pare rau dar eu sunt total dezamagit cu ce se intampla la noi. Pana nu se schimba prima data mentalitatea omului ne vom lupta cu morile de vant, si cu o floare nu se face primavara.

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 21:41

De la: obliografic, la data 2009-01-21 21:33:28Alice, imi pare rau ca nu ai vazut cu adevarat diferentele, sau mai bine zis numai daca traiesti printre ei vezi cu adevarat diferentele intre Romania si alte state capitaliste, asa ziceam si eu cand eram in tara dar dupa ce am inceput sa umblu prin lume credema ca la inceput nu-mi venea sa cred , credeam ca visez, si vin in tara cam de 2 ori pe an, dar ultima vizita de sarbatori din 2008 mi-a pus capac la toate te rog sa ma crezi ca abia asteptam sa plec, pana si copilul meu de 5 ani a spus ca nu mai vrea in tara ( care te rog sa ma crezi ca nu a fost influentat de noi am facut pe tot posibilul sa se simnta bine am umblat cu el prin toata tara dar degeaba).Asa ca imi pare rau dar eu sunt total dezamagit cu ce se intampla la noi. Pana nu se schimba prima data mentalitatea omului ne vom lupta cu morile de vant, si cu o floare nu se face primavara.

100 %

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 21:54

Alice, imi pare rau ca nu ai vazut cu adevarat diferentele, sau mai bine zis numai daca traiesti printre ei vezi cu adevarat diferentele intre Romania si alte state capitaliste, asa ziceam si eu cand eram in tara dar dupa ce am inceput sa umblu prin lume credema ca la inceput nu-mi venea sa cred , credeam ca visez, si vin in tara cam de 2 ori pe an, dar ultima vizita de sarbatori din 2008 mi-a pus capac la toate te rog sa ma crezi ca abia asteptam sa plec, pana si copilul meu de 5 ani a spus ca nu mai vrea in tara ( care te rog sa ma crezi ca nu a fost influentat de noi am facut pe tot posibilul sa se simnta bine am umblat cu el prin toata tara dar degeaba).Asa ca imi pare rau dar eu sunt total dezamagit cu ce se intampla la noi. Pana nu se schimba prima data mentalitatea omului ne vom lupta cu morile de vant, si cu o floare nu se face primavara.[/quote]

Obliografic,

Nu spun ca nu ai dreptate. Daca tie iti place acolo este OK. Depinde foarte mult si de ceea ce iti doresti. De cate ori aud despre ceea ce-mi spui si tu acum, despre cat de bine este acolo si acolo, unde toti au casa si masina, mi-aduc aminte de filmul Maica Teresa ... si de viata ei ... Asta a-propos de traiul decent.
Cat despre oameni... daca noi chiar am dori, am putea sa schimbam multe. Dar asta ar insemna sa nu ne mai gandim doar la noi ...
In fine ... nu vreau sa te plictisesc.

Mie imi este foarte bine aici, asa cum este Romania noastra.

Mercic pentru raspuns, Obliografic ....
seara frumoasa ...

gabriela1

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:20

In Romania oricat de mult ai vrea sa pui umarul la treaba e degeaba.
Eu lucrez la un italian.Sefii mei deja s-au obisnuit si evita sa-mi spuna ceva despre romani pentru ca eu fac scandal pentru lucrul asta tot timpul.Sunt la mine in tara si cred ca meritam putin respect.Am o functie de conducere si din firea mea sunt o persoana care sunt foarte atenta sa fie totul bine si personalul de aici sa aiba de lucru tot timpul.Problema e ca nu suntem apreciati deloc si ca ei nu dau 2 bani pe noi.
Sotul meu este programator IT si dupa 14 ani de munca aici in Romania unde a incercat din rasputeri sa convinga anumiti oameni ca trebuie facute schimbari si investitii ca sa ajungem la nivelul celor din alte tari,dupa foarte multe cursuri si bani investiti -este si trainer Microsoft si-a trimis un CV intr-o tara din Europa si-n 2 ore a fost sunat .
A plecat la un salariu de 7 ori mai mare si este foarte respectat acolo.Conduce un departament si simte intr-adevar ca ce face el conteaza .
Avem foarte multi prieteni care lucreaza in Europa si de multe ori ne-au chemat sa ramanem si noi acolo dar de fiecare daca am mers doar in vizita si am zis ca niciodata nu vom emigra.
Acum asteptam sa termine copilul scoala ca sa putem merge acolo si si cred ca nu ne mai intoarcem.

silvamet08

4 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 15:15

MONA_SIMONA -bine zici si ai dreptate.Eu sunt in situatia ta ,mai putin faptul ca nu am emigrat inca dar ma gandesc serios la asta si cred ca mi-ar prinde bine sa comunic pe tema asta (emigrare) cu oameni care stiu din experienta cu ce se mananca.Ma bucura faptul ca mai sunt oameni realisti si i-si dau seama ca traim intro tara bolnava si singurul lucru bun pe care putem sa-l facem pentru noi e sa plecam.Am tot sperat 20 de ani ca vom gasi calea dreapta intr-un sfarsit dar nu!Felicitari ca ai avut curaj.Sper sa mai vorbim.Ileana_Romania

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 14:02

Probabil ca ma repet ... Dar cand vom inceta la a ne mai gandi la propria persoana, va incepe sa se schimbe ceva ... Si nu este departe momentul acela ... Cu cat pleaca tot mai multi din tara, probabil ca, se face si acea selectie naturala ... Sunt convinsa ca Romania va fi mult mai mult decat ceea ce credeti voi …
Ma bucur ca va este mai bine in alta tara si va doresc sa gasiti acolo tot ceea ce va doriti. Dar de ce trebuie sa ponegriti atat Romania ? Multe din ceea ce spuneti pe aici, pe forum, ca se intampla in Romania se intampla peste tot in lume. O sa vedeti. Doar ca la ei nu se mediatizeaza.

--------un cantec care mie imi place foarte mult, si pe care o sa-l respingeti din start ...

“A sosit ziua dreptatii
Ziua sfant-a libertatii
Tot romanul veseleste
Romania-ntinereste.

Noi suntem romani, noi suntem romani
Noi suntem pe veci aici stapani.

Ardelean, copil de munte
Ia ridica-ti a ta frunte
Si in suflet de mandrie
Ca esti fiu de Romanie.

Moldoveanul si munteanul
Sunt frati buni cu ardeleanul.
Trei romani plini de putere
Ca romanu-n veci nu piere.

Hai, romani, lumea ne vede,
Romania-n noi se-ncrede.
Ca de-acum romanu-n lume
Va fi vrednic de-al sau nume.

Noi suntem romani, noi suntem romani,
Noi suntem urmasi de-ai lui Traïan.”

Versuri "Nicolae Furdui Iancu - Noi suntem romani"

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:38

Pentru Alice Corina:

Iti respect alegerea de a ramane in tara in orice conditii. Am spus asta de la inceput, foarte multa vreme am fost impotriva plecarilor definitive din tara.

Din pacate ai o viziune idilica asupra romanilor de acasa. Daca asa arata mediul in care traiesti tu in Romania te felicit, probabil ca esti o privilegiata sau traiesti intr-un glob de sticla, departe de realitatea cruda din tara. Si mai cred cred ca esti putin naiva daca iti imaginezi ca din Romania pleaca toti egoistii si in acest fel de face o oarecare "epurare" a valorilor, iar acolo raman numai altruistii si patriotii. M-as bucura sa n-am dreptate, dar fac pariu ca e asa cum spun eu, draga mea.

Daca ar fi plin de altruisti si romani cu bune intentii in tara si mai ales in fruntea tarii si a marilor companii, la ora asta Romania ar fi o tara minunata, respectata, infloritoare s.a.m.d. Din pacate e plin de lichele si idioti in functii de conducere, Guvern, Parlament si aproape tot aparatul de stat.

Din pacate ceea ce vad la TV si citesc prin ziare de 20 de ani incoace, imi confirma doar ca am ales corect cand am decis sa plec din Romania. Este prea plina de parveniti, smecheri si tepari, n-ai cum sa te feresti de ei, sunt la tot pasul. O viata decenta (cu mici exceptii care n-aduc primavara) au in Romania actuala doar cei cu pile, cunostinte si relatii.

Dupa alegerile din 30 noiembrie, mie una mi-a pierit si bruma de speranta ca se va schimba ceva in bine, vad doar cum renaste din cenusa burghezia rosie.

Va doresc fericire. M-as bucura sincer sa ramaneti la fel de optimisti si sa reusiti tot ceea ce v-ati propus pentru voi si copiii vorsti acolo, acasa. Poate ca m-as intoarce daca as auzi despre rudele si prietenii meid e acasa ca au solutii pentru cele mai grave probleme din viata lor:
- ca sunt bine, sanatosi, au bani de facturi, de haine, de mancare si de doctori daca e cazul
- ca au o casa si o masina decente, eventual si o micauta casuta de vacanta undeva
- ca isi permit cel putin un concediu frumos/an in tara sau in strainatate
- ca au reusit sa adune niste bani albi pentru zile negre la banca
- ca sunt siguri de locul lor de munca si multumiti cu cat castiga
- ca si-au facut asigurari de viata, de sanatate, pentru case si bunuri si ca au pana si programe de pensii private. ca sunt siguri ca in acest fel nu vor fi o povara pentru nimeni la batranete sau in cazul aparitiei unor probleme medicale care necesita spitalizare, interventii chirurgicale, invaliditate etc.
- ca pentru copiii lor au perspective in Romania
- ca isi permit sa-i dea la scoli bune si sunt multumiti ca ei, ca parinti pot sa-si ajute copiii sa inceapa viata altfel decat de la lingura si furculita pentru ca au resurse sa-i tina la scoli bune, sa le faca nunta cu lautari si sa-i ajute cu prima locuinta, prima masina, primul job s.a.m.d.

Cand voi auzi de-asta de la rudele si prietenii mei ramasi acasa si alte lucruri bune despre ei, viata lor minunata din Romania si perspectivele pe care le ofera tara mea, ma voi gandi serios sa ma intorc in tara. Pe cuvant de onoare!

Pana una alta ma deprima sa sun in Romania pentru ca toti oamenii valorosi si apropiati pe care-i am acolo sunt tristi si nu mai au motive sa zambeasca. O duc binisor, prost sau foarte prost si chiar si cei care au dus-o bine anii trecuti acum se plang de greutatile zilnice din viata lor.

Ceea ce am insirat mai sus, atunci cand traiam in Romania erau vise frumoase. Printre straini au devenit cu toate realitate.

Fiecare face ce vrea si e liber sa decida cum sa-si traiasca viata. Nu incerc sa conving pe nimeni nici sa ramana si nici sa plece, spun doar cate ceva din experienta mea in speranta ca cei ramasi acolo fara solutii si sperante vor intrevedea o solutie si o speranta de mai bine plecand.

Eu nu vreau sa fiu erou national si nici sa-mi ridice Romania statuie pentru ca am ramas acolo sa pun osul la ceva in care nu mai cred. Am jertfit ani din viata mea visand frumos ca va fi bine in Romania si hranindu-ma cu fapte altruiste. Acum vad acei ani ca ani pierduti, in care daca eram ceva mai egoista putem trai frumos.

Te admir pentru optimism si iti doresc sa reusesti sa-ti vezi visele cu ochii in Romania. Pe mine ma felicit ca am plecat la timp, ca mi-am dat o sansa.

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 17:19

Romania. La multi ani !!!!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 20:41

De la: obliografic, la data 2009-01-21 21:33:28Alice, imi pare rau ca nu ai vazut cu adevarat diferentele, sau mai bine zis numai daca traiesti printre ei vezi cu adevarat diferentele intre Romania si alte state capitaliste, asa ziceam si eu cand eram in tara dar dupa ce am inceput sa umblu prin lume credema ca la inceput nu-mi venea sa cred , credeam ca visez, si vin in tara cam de 2 ori pe an, dar ultima vizita de sarbatori din 2008 mi-a pus capac la toate te rog sa ma crezi ca abia asteptam sa plec, pana si copilul meu de 5 ani a spus ca nu mai vrea in tara ( care te rog sa ma crezi ca nu a fost influentat de noi am facut pe tot posibilul sa se simnta bine am umblat cu el prin toata tara dar degeaba).Asa ca imi pare rau dar eu sunt total dezamagit cu ce se intampla la noi. Pana nu se schimba prima data mentalitatea omului ne vom lupta cu morile de vant, si cu o floare nu se face primavara.

Draga Obliografic,

Este adevarat ceea ce spui tu , cu o floare nu se face primavara, dar sa stii ca printre cei ramasi in tara mai sunt si oameni care incearca sa faca ceva bun in Romania.
De asemenea sunt convinsa ca si voi , cei care ati ales sa plecati , iubiti Romania si ROMANII , pentru ca altfel nu inteleg ce cautati pe acest forum.

Oricum, noi romanii suntem un popor prea tolerant in unele situatii si mie imi pare rau ca avem toleranta maxima pentru prostie .

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 22:26

Chiar ma interbam cand o sa te iei de mine ( am cam scapat de criticele tale pana acum , sarbatorile sunt de vina ) dar findca esti o fata draguta si te respect refuz sa ma contarzic cu tine .

Nu ceea ce scrii te defineste, ci tocmai ceea ce refuzi sa scrii.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 23:04

De la: obliografic, la data 2009-01-24 22:26:24Chiar ma interbam cand o sa te iei de mine ( am cam scapat de criticele tale pana acum , sarbatorile sunt de vina ) dar findca esti o fata draguta si te respect refuz sa ma contarzic cu tine .

Scuze, intru si eu ca musca-n lapte, dar as vrea sa stiu daca cu si despre mine vorbesti.

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 23:20

De la: pasadro, la data 2009-01-24 23:04:42
De la: obliografic, la data 2009-01-24 22:26:24Chiar ma interbam cand o sa te iei de mine ( am cam scapat de criticele tale pana acum , sarbatorile sunt de vina ) dar findca esti o fata draguta si te respect refuz sa ma contarzic cu tine .

Scuze, intru si eu ca musca-n lapte, dar as vrea sa stiu daca cu si despre mine vorbesti.

Dana P

Despre dumneavoastra era vorba stimata doamna Dana P.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 23:25

De la: obliografic, la data 2009-01-24 23:20:57

Dana P

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 23:42

Iarasi nu s-a salvat ceea ce am scris.
Revin,
Dana P

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 23:42

De la: pasadro, la data 2009-01-24 23:25:25
De la: obliografic, la data 2009-01-24 23:20:57

Dana P

Draga Obliografic,

Nu prea iti inteleg tonul excesiv de protocolar, dar prefer sa consider ca sunt un pic cam exagerata .Sunt convinsa ca ma poti respecta si spunandu-mi Dana.
Consideri ca m-am luat de tine si ca sunt critica - nu mi se pare ca ai avea dreptate .
Mi-am spus si eu o parere , e adevarat cam in scurt, dar asta pentru mi-e cam lene sa scriu .
De felul meu sunt "vorbicioasa" , chiar "trancanicioasa" si , ai dreptate , gandesc mult mai mult si mai multe decat scriu . "Refuz" sa scriu spui tu, iar eu spun ca n-am chef sa scriu.

Astept raspunsul tau.

si Dana P

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 00:31

De la: mona_simona2002, la data 2009-01-21 16:43:14Uite inca un motiv pentru a pleca din Romania.

Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul Romaniei a emis "Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice ...", lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:

sema:
- incepand din 20 ianuarie, adica de marti, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE
(nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT VORBIM;

- incepand din 20 ianuarie 2009 toti operatorii de telefonie fixa si mobila sunt
obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;

- incepand din 15 martie 2009, toti providerii de internet, > etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;

- incepand din 15 martie 2009, toti provaiderii de internet,sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM L INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

Aceasta lege are ceva in comun cu libertatea si democratia? Mie imi creeaza o stare neplacuta chiar si asa, de la distanta. Inca imi amintesc securitatea dinainte de 1989 si metodele ei "minunate" de control, oprimare si manipulare.

Unii dintre cei care pleaca vor sa fie respectati, vor ce au vrut si tinerii care au murit pe strazi in 1989, LIBERTATE si DEMOCRATIE. Unii romani s-au saturat de surogatele de libertate si democratie pe care le-au primit in ultimii 20 de ani ca bonus la cei 50 de ani de comunism.

Sa ramana acolo sanatosi toti cei care reusesc sa se hraneasca, sa manance, sa se imbrace si sa-si plateasca facturile motivati si incurajati din 4 in 4 ani cu promisiuni si minciuni electorale.

Doamnă dragă,
Mai "ascultați" și mai "urmăriți" ca în SUA niciodată nu vom putea fi!
Acolo " big brother" este peste tot....chiar și la W.C.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 01:04

De la: pasadro, la data 2009-01-24 20:41:17

Draga Obliografic,

Este adevarat ceea ce spui tu , cu o floare nu se face primavara, dar sa stii ca printre cei ramasi in tara mai sunt si oameni care incearca sa faca ceva bun in Romania.
De asemenea sunt convinsa ca si voi , cei care ati ales sa plecati , iubiti Romania si ROMANII , pentru ca altfel nu inteleg ce cautati pe acest forum.

Oricum, noi romanii suntem un popor prea tolerant in unele situatii si mie imi pare rau ca avem toleranta maxima pentru prostie .

Dana P

Vorbeam de prostia din Romania , despre prostia care "guverneaza" Romania .

Dana P

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 23:02

Dana, nu am uitat ca sunt roman si m-am nascut in romania ori unde as fi ( cu toate ca dupa cele intamplate saptamana trecuta imi este rusina sa mai afirm ca sunt roman sau sa mai vorbesc limba romana in public chiar cu familia mea, cred ca ai auzit si tu ce au facut compatriotii nostri dragi, mai mult au inceput o adevarata miscare in strada inpotriva imigrantilor si le dau dreptate ), dar dupa 3 saptamani petrecute in tara credema ca am ramas foarte impresionat cat de mult sau schimbat lucrurile in rau binenteles la noi in tara ( poate saracia ia impins la atata ura si invidie si credema ca nu am venit nici cu masina cu numar de italia sa ma dau mare) m-am comportat normal ca ori ce cetatean de rand , din 12 note de plata la restaurant 9 au fost unflate, mergeam la magazin sa cumpar ceva restul iti era aruncat pe tejghea sa te chinui sa iti ei monezele ( poate renuntai la ele acesta era scopul ) sa dus sotia la librarie si a solicitat un dictionar de germana de la ed. Niculescu la care vanzatoarea stiti nu am in raft este in magazie dar va dau altceva pana nu a insistat nu a vrut sa-l aduca, si foarte multe cred ca-mi trebuie cam 5 zile sa scriu cam tot ce am vazut si pe la munte aproape peste tot, produse expirate, credema ca mancarea este mai scumpa ca aici, sunt niste preturi de m-am speriat si la electronice si la multe produse ( ex. o geaca ca a mea era mai scumpa decat am platit eu aici cu 32 de euro la Carrefour in Bucuresti si am luato din Venetia unde sunt preturile cam marisoare in comparatie cu restul Italiei ), acesta este faptul ce ma determina sa nu revin, mai vin in tara pentru obiceiuri de sarbatori, pentru prieteni, pentru bucatele traditionale si pentru ami aduce aminte de locurile unde am copilarit dar in rest credema ca nu stiu daca ma mai trage inima in urmatorii 10 ani.
Aici daca ai studii sau ai o meserie buna si esti serios esti tratat ca ori ce Italian si nu se face nici o diferenta, aici daca stai peste program esti platit chiar bine ( in tara daca ceri ceva in plus ti se raspunde ,, mai sunt destui la poarta daca nu-ti convine ,, ), aici am avut curajul sai spun directorului sa mai puna ceva la salar,in tara nu aveam curaj, aici am primit al 13 lea salar si in Iunie se da al 14 , in tara nu am primit asa ceva, aici am primit prema la sfarsitul anului, in tara spunea ca e recesiune sau nu sunt fonduri.
Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista, tu ce zici sa fac sa vin in tara sa ma trimita seful sai fac piata, sai spal masina,sai duc cainele la plimbare, sai dau dreptul sa promovez, sau sotia cadrul medical primea un salar de 100 de euro dupa 3 de scoala, dupa atatea cursuri de specialitate, vorbitoare de 3 limbi cursiv, oare cat sa mai indur a renuntat la acel post si aici sa reprofilat si cate odata castiga mai bine ca mine , sa nu mai vorbesc de copil care in tara era batut la gradinita si de tiganeala care este la noi ( sa-ti dau ex. cum este aici la o gradinita privata toti copii au costumase cum era la noi odata, nu are voie cu mancare sau jucarii de acasa, toti copii intra in grdinita intre 8 si 9 dupa care se inchide poarta automat si copilul se ia de la camin intre 15.45 si 16, poarta se deschide automat la 15.45 nimeni nu are voie sa intre in camin mai devreme, la sfarsit de luna esti chemat la sedinta si se aduce la cunonstiinta cu ce face copilul, la inceputul anul complectezi o fisa cu persoanele care au voi sa ia copilul de la camin max. 3 cu nr. de telefon cu tot inafara de aceste persoane nu are voie nimeni sal ridice nu ca la noi var, nepot vecin amant, si tot asa) nu mai spun de cultura si altele si am fost in ceva tari .
Si sa stii ca afara nu ma astepta nimeni cu covrigi in coada, am muncit mult ca sa ma ridic , dar aici munca iti este rasplatita si apreciata ( eu am fost nebun cand am plecat am plecat cu sotia si copilul de 3 ani noroc ca am avut bani suficienti sa ma intretin cateva luni pana m-am pus pe picioare)
Scuze dar acesta este adevarul si am scris toate astea ca sa vezi adevarata diferenta intre romania si alte state ( numai daca stai printrei ei poti vedea toate astea )
Acum tu ce zici sa dau cu piciorul la toate?

Tonul protocolar fata de tine si cateva persoane se datoreaza faptului ca va respect si va urmaresc cu placere pentru modul in care dezbateti comentariile pe acest forum.
O sera buna.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 19:48

De la: dora_visinescu, la data 2009-01-25 00:31:20
De la: mona_simona2002, la data 2009-01-21 16:43:14Uite inca un motiv pentru a pleca din Romania.

sema:

Doamnă dragă,
Mai "ascultați" și mai "urmăriți" ca în SUA niciodată nu vom putea fi!
Acolo " big brother" este peste tot....chiar și la W.C.

Clientul - Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.
Telefonista - Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Puteti sa-mi dati numarul dvs. de identitate (NIDN - national ID number), domnule ?
Clientul -- Numarul meu de identitate nationala... da, un moment.6102049998-45-54610.
Telefonista - Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la1742 Meadowland Drive siaveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insuranceeste 745-2302 iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail estexson123@home.net.Corect?
Clientul - Mmda... Da' de unde aveti toate informatiile mele?
Telefonista - Suntem legati, ca orice companie, de HSS.
Clientul -- HSS, ce dracovenie mai este si asta?
Telefonista - Suntem legati electronic de Homeland Security System,domnule.
Clientul -- (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza, SpecialulAll-Meat.
Telefonista - Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.
Clientul - Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?
Telefonista - Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.
Clientul - Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?
Telefonista - Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.
Clientul - Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?
Telefonista - Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.
Clientul - Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza mari pentru familie.
Telefonista - Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini. Totalul dvs.este $49.99.
Clientul - (strigand in casa) Nevasta, adu-mi te rog credit cardul!
Telefonista - Imi pare rau domnule, dar trebuie sa platiti cash. Credit cardul dvs. este blocat pentru depasirea limitei.
Clientul - Dau o fuga la o masina ATM si voi scoate niste bani inainte saajunga pizza la mine la usa .
Telefonista - Imi pare rau domnule, dar nici asta nu va fi posibil. Vadaici ca nu aveti nici un ban in contul dvs.
Clientul - Da , bine, n-are nimic. Trimite pizzele si gasesc eu niste baniin casa pana ajunge. In cat timp imi vine pizza?
Telefonista - Suntem putin in intarziere, as zice cam 45 de minute. Daca va grabiti, puteti veni dvs. pana aici sa ridicati personal comanda, dupa ce faceti rost de bani. Pe de alta parte, este putin mai jenant sa carati pizza pe motocicleta.
Clientul - Da de unde stii ca merg cu motocicleta?
Telefonista - Pai scrie aici la informatii despre vehicul. Ati avut o masina care vi-a fost luata de compania de imprumut pentru ca nu ati platit la timp. Alaturi scrie ca Harley-ul dvs. este cu plata la zi si in plus i-ati umplut aseara rezervorul cu benzina.
Clientul --
Telefonista - V-as sfatui sa fiti atent cu vocabularul ca sa nu o patiti din nou. Vad ca ati fost arestat pentru ca ati injurat un politist, apoi judecatorul cu care v-ati certat v-a dat 90 zile de puscarie. Vad ca de-abia v-ati intors in societate de cateva zile si asta este prima pizza pe care o comandati.
Clientul -- . (fara cuvinte)
Telefonista - Mai doriti altceva, domnule?
Clientul - Da, am un cupon pentru o sticla de 2 litri de Cola, gratis.
Telefonista - Imi pare rau, dar trebuie sa cititi mai bine. Pe cupon si inreclama noastra scrie ca persoanele care sufera de diabet nu se califica....

Dana P

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 20:46

Pentru Dora Visinescu:

Subtire consolarea si comparatia fara suport, pe bune! Cred ca ai vazut prea multe filme cu agntul 007 realitatea este diferita.

Nu m-am simtit niciodata urmarita, ascultata sau hartuita in tara asta cu baze de date si informatii stocate in fel si chip, in schimb acasa, in Romania mi s-a intamplat sa ma intrsectez cu "baietii cu ochi albastri" chiar si fara legea asta noua si stupida. Mi se pare ca acum li se da chiar o mai mare libertate de miscare si acoperire legala cata vor ei pentru toate matrapazlacurile securiste.

Tocmai s-a legiferat ascultarea telefoanelor si interceptarea corespondentei care se facea si pana acum abuziv, mai ferit, fara mandat si fara discernamant... "ca asa vrea muschii lor"

Si pentru Dana P.

E bun bancul tau, m-am distrat, dar e un banc si atat. Bazele de date din SUA nu sunt cele din filmul Matrix sau din al 5-lea element.... Totul porneste de la premisa ca esti liber si nevinovat atata vreme cat iti vezi de treaba, nu faci scandal si nu furi. Exista si functioneaza acest criteriu in primul rand, nevinovatia. Iar ascultarea telefoanelor si prelucrarea datelor se fac doar cu mandat, cu scop precis (in sprijinul unei anchete) si/sau acordul scris al persoanei. prelucrarea datelor se face si intr-un magazin banal sau club la care te inscrii in calitate de client sau membru pe acelasi principiu - cu acordul scris al persoanei, in nici un caz ca in bancul tau. Exista chiar optiuni de blocare a accesului la datele tale personale si situatia financiara si firme specializate care se ocupa exclusiv de asa ceva. Sa-l fereasca Dumnezeu pe cel care acceseaza date protejate in acest fel fara acordul persoanei vizate sau a firmei care-i protejeaza identitatea, pentru ca neam de neamul agresorului nu-i este stare sa plateasca daunele morale ulterior.

Sa nu confundam lucrurile! Amintiti-va ca a fost o vreme, inainte de 1989, cand despre occident si capitalism stiam doar ca au someri si mizerie... saraci care dorm in parcuri in cutii de carton, iar ei asociau Romania cu copiii strazii care se drogheaza cu aurolac si dorm in canale.

Imi amintesc bine ca justitia din Romania are ca fundament exact principiul invers fata de legislatia americana. In Romania, de cele mai multe ori, trebuie sa demonstrezi ca esti nevinovat. Sintagma "lege si ordine" are alte conotatii acolo decat aici. Ordinea din Romania, dupa cate imi amintesc era ciudata. Daca ma duceam la politie sa declar ca mi-a furat cineva actele masinii sau buletinul eram sfatuita sa le declar pierdute ca sa obtin mai repede altele sau sa prind eu hotul. Asa ca... sa nu exageram.

Spre deosebire de ce e la noi, aici lucrurile sunt bine puse la punct si au o justificare logica. Va dau exemple de la scoala - ca sa-i administreze unui copil care face febra Tylenol (un fel de panaceu universal made in USA care contine ibuprofen) asistenta scolii trebuie sa aiba acordul scris al parintelui, altfel risca un proces si suspendarea licentei. Se numeste responsabilitate, respectarea dreptului meu de a alege cine are voie sa puna mana pe copilul meu si cine nu.

Pentru o banala fotografie de legitimatie sau de tablou, fotograful scolii trebuie sa aiba acordul scris al parintelui sau tutorelui legal, altfel nu-ti pozeaza copilul. Se numeste protejarea imaginii s.a.m.d.

In rest... cum ziceti voi, La Multi Ani Romania!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 20:51

Era sa uit, Dora fratele mai mare din wc-ul public american este ocupat cu trasul automat al apei, cu pornitul robinetului de apa si cu extrasul servetelelor din aparat

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 21:50

Nu sunt dezinformată..... sora mea mai mare este din 1992 în SUA, mai precis în New York. Mama merge acolo de 12 ani.
Eu nu aș sta acolo nici dacă m-ar plăti!
Mi-e scârbă de toți snobii care sunt acolo și toate gunoaiele...

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 22:16

De la: dora_visinescu, la data 2009-01-26 21:50:43Nu sunt dezinformată..... sora mea mai mare este din 1992 în SUA, mai precis în New York. Mama merge acolo de 12 ani.
Eu nu aș sta acolo nici dacă m-ar plăti!
Mi-e scârbă de toți snobii care sunt acolo și toate gunoaiele...

Am ramas mirat de ce ai afirmat ( dar asta este e dreptul tau si te respect ), sa-ti povestesc o simpla intamplare
Acum 4 ani am mers in vizita la o famile de romani , toate bune si frumoase pana la un moment cand am intrebato pe gazda cu ce se ocupa ( o cheama Gabi ), ia mi-a raspuns ca lucreaza la primaria din New York la departamentul falimente persoane fizice ?????????? ( am zis ca ma ia de fraier ca chiar ma incalt cu fesul si am picat acum de pe luna ), eu insistent o intreb adica mai exact cum la falimente, iar ia foarte amabila mi-a explicat mai detaliat.
In sua exista o lege prin care cetatenii sunt protejati in cazul in care fac un imprumut bancar pentru achizitionarea unei locuinte, iar dupa o anumita perioada daca sufera un accident si ram invalizi, sau incapacitate de munca ( fara o mana sau un picior ) se pot declara falimetari si depun o documentatie la banca si la primarie iar organele in drept analizeaza cazul se deplaseaza la persoana respectiva ( se face o ancheta mai bine zis ), iar in cazul in care persoana in drept intruneste toate formalitatile este declarat caz social si toata datoria este preluata de stat, iar el poate trai pana la adanci batranete in casa, nu este evacuat sau i se scoate locuinta la licitatie, din contra statul il protejeaza si preia toata datoria lui ( cand ai sa vezi si la noi asa ceva da-mi te rog un mail sa stiu si eu )

De ce oare ne este frica sa privim realitatea in fata si tot invocam toate povestile de adormit copii, cand oare o sa ne trezim la realitate si sa ne apucam de treaba sau mai bine zis sa facem ceva pentru tara asta si sa nu ne mai uitam in gradina vecinului.?????????????????????

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 22:35

În cazul în care îți faci un credit imobiliar în România și te asiguri....nici de aici nu te scoate nimeni afara dacă suferi vreun accident! Numai pe cei neasigurați îi scot afară....la cei responsabili, care își fac o asigurare....nu li se întâmplă nimic.

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 22:51

De la: dora_visinescu, la data 2009-01-26 22:35:13În cazul în care îți faci un credit imobiliar în România și te asiguri....nici de aici nu te scoate nimeni afara dacă suferi vreun accident! Numai pe cei neasigurați îi scot afară....la cei responsabili, care își fac o asigurare....nu li se întâmplă nimic.

La ori ce credit semnezi o polita de asigurare pe care asigurarea o platesti odata cu rata, numai ca polita de asigurare este numai in cazul in care decedezi ( dar vezi ca e o portita la noi pe care putini au observato toata datorie este preluata de giranti atentie mare la ce semnati ) acolo este total diferit??????????

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Emigrarea - pro sau contra?
Mergi la: