back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Emigrarea - pro sau contra?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

mihaelamertin

9 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 01:21

mi-a placut tare mult ce a-ti scris.Asa este aveti perfecta dreptate. Si eu am trait experienta asta pe "pielea mea". Nu-ti vine a crede cumpoti fi de respectat intr-o tar straina fara cunostiinte , tinand cont doar de valorile tale proprii. Mult succes tuturor

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 10:35

Au trecut 8 luni de cand am revenit in tara din USA, dupa ce am stat 6 ani acolo.
Faza cu imigrarea la ei este de toata groaza, in rest ... nu stiu cum de ai avut probleme cu legislatia, doar exista internet si acolo totul e pe internet.
Am avut 2 firme si nici macar nu eram legal acolo cand le-am infiintat, am devenit legal la vrea 2 ani dupa.
Da , nu stai conectat la comunitatea romana decat la o cota de avarie , pentru ca risti sa patesti aceleasi mizerii cu ei ca si in Romania, dar in rest ... totul e destul de bine, munca este platita, ai credit-carduri, ai tot ce vrei.

dorin29db

18 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 22:58

De la: mechanicalmind, la data 2008-08-30 12:22:09Eu muncesc pe afara de 4 ani.

Am plecat din tara, am renuntat la un job foarte bun si bine platit pentru ca ajunsesem sa simt ca ma sufoc.

Atata mancatorie, etc nici nu voi sa imi amintesc.

Am luat-o de la inceput.Si pot sa spun ca am ajuns iar sus ca pozitie.Stress este ca si in tara pana la urma asta e jobul,implica stres,dar e o liniste o pace ceva de nedescris dupa .

Asta nu o gasesti nicicand in ro

Imi e foarte dor de tara si astfel am decis sa ma intorc sa mai incerc o data.

Am ales o multinationala unde toti sunt expati numai eu sunt roman.poate atmosfera o sa fie ca aici .Cine stie?

deci acestea fiind faptele parerea mea este:

daca esti tanar pana in 30 de ani mergi afara ai timp sa cresti si sa acumulezi experienta si in plus adaptarea o sa iti fie mai usoara ptr ca nu ai obisnuinta mare a sistemului ticaloshit

sunt multe de invatat

alte moduri de abordare a problemelor

si in plus este respectul

respectul pe care il simti in fiecare zi

chiar vezi ca parerea ta conteaza desi esti roman,si bazat pe parelie tale devin baze ptr decizii

e bizar

scriu asta inainte sa revin in tara

recunosc imi e deja frica de viermuiala aia necontenita, de zgomotul continuu, de strazi pline cu burtoshi in jeepuri cu cruci si lanturi,colturi de strada cu politzisti cu mana intinsa

dar revin ptr ca imi e dor de casa mea

de muntii mei'

de linistea padurilor noastre

dorin29db

18 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 22:58

De la: mechanicalmind, la data 2008-08-30 12:22:09Eu muncesc pe afara de 4 ani.
Am plecat din tara, am renuntat la un job foarte bun si bine platit pentru ca ajunsesem sa simt ca ma sufoc.
Atata mancatorie, etc nici nu voi sa imi amintesc.
Am luat-o de la inceput.Si pot sa spun ca am ajuns iar sus ca pozitie.Stress este ca si in tara pana la urma asta e jobul,implica stres,dar e o liniste o pace ceva de nedescris dupa .
Asta nu o gasesti nicicand in ro
Imi e foarte dor de tara si astfel am decis sa ma intorc sa mai incerc o data.
Am ales o multinationala unde toti sunt expati numai eu sunt roman.poate atmosfera o sa fie ca aici .Cine stie?

deci acestea fiind faptele parerea mea este:
daca esti tanar pana in 30 de ani mergi afara ai timp sa cresti si sa acumulezi experienta si in plus adaptarea o sa iti fie mai usoara ptr ca nu ai obisnuinta mare a sistemului ticaloshit
sunt multe de invatat
alte moduri de abordare a problemelor
si in plus este respectul
respectul pe care il simti in fiecare zi
chiar vezi ca parerea ta conteaza desi esti roman,si bazat pe parelie tale devin baze ptr decizii

e bizar
scriu asta inainte sa revin in tara
recunosc imi e deja frica de viermuiala aia necontenita, de zgomotul continuu, de strazi pline cu burtoshi in jeepuri cu cruci si lanturi,colturi de strada cu politzisti cu mana intinsa
dar revin ptr ca imi e dor de casa mea
de muntii mei'
de linistea padurilor noastre

poate sunt tampit dar asta simt

iurialz

6 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 13:01

salut!
Eu a ajuns fara sa-mi doresc in Belgia, locuiesc aici de 3 ani, am un serviciu bun, dar sincera sa fiu nu ma-m simtit niciodata in largul meu aici.
Cultura e f diferita, oamenii f reci, prieteniile sunt doarde aparenta si totul este mult prea robotizat. Nu se da nici o sansa creativitatii, socializarii!

Eu am de gand sa ma intorc de sarbatori si sa raman definitiv in tara.
Sunt de parere: "Fie painea cat de rea, tot mai buna in tara ta!"

Cu stima,
Iuria

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 19:13

Ema, am sa-ti raspund pe e-mail.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 19:15

De la: iurialz, la data 2008-11-27 13:01:25salut!
Eu a ajuns fara sa-mi doresc in Belgia, locuiesc aici de 3 ani, am un serviciu bun, dar sincera sa fiu nu ma-m simtit niciodata in largul meu aici.
Cultura e f diferita, oamenii f reci, prieteniile sunt doarde aparenta si totul este mult prea robotizat. Nu se da nici o sansa creativitatii, socializarii!

Eu am de gand sa ma intorc de sarbatori si sa raman definitiv in tara.
Sunt de parere: "Fie painea cat de rea, tot mai buna in tara ta!"

Cu stima,
Iuria

Iuria, te inteleg. Sunt multi romani care se simt dezradacinati in strainatate si nu se pot adapta, nu se pot intregra. Nu esti un caz singular. Daca tu crezi ca iti este mai bine intorcandu-te acasa, in Romania, fa-o!

Iti doresc succes si sper sa nu regreti aceasta decizie.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 04:33

MAXIMA ZILEI

Libertatea inseamna raspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea. (George Bernard SHAW)

Sper sa va asumati responsabilitatea si sa iesiti la vot... indiferent pe cine veti alege.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 20:35

De la: radujohn, la data 2008-11-24 10:35:46Au trecut 8 luni de cand am revenit in tara din USA, dupa ce am stat 6 ani acolo.
Faza cu imigrarea la ei este de toata groaza, in rest ... nu stiu cum de ai avut probleme cu legislatia, doar exista internet si acolo totul e pe internet.
Am avut 2 firme si nici macar nu eram legal acolo cand le-am infiintat, am devenit legal la vrea 2 ani dupa.
Da , nu stai conectat la comunitatea romana decat la o cota de avarie , pentru ca risti sa patesti aceleasi mizerii cu ei ca si in Romania, dar in rest ... totul e destul de bine, munca este platita, ai credit-carduri, ai tot ce vrei.

Cum ti s-a parut Romania cand ai revenit acasa? Ai trecut prin socul cultural, readaptarea?

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 20:36

De la: mihaelamertin, la data 2008-11-24 01:21:40mi-a placut tare mult ce a-ti scris.Asa este aveti perfecta dreptate. Si eu am trait experienta asta pe "pielea mea". Nu-ti vine a crede cumpoti fi de respectat intr-o tar straina fara cunostiinte , tinand cont doar de valorile tale proprii. Mult succes tuturor

Multumesc! Succes acolo unde esti. Sanatate sa ne dea Dumnezeu, ca de restul ne ocupam noi!

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 23:00

De la: danbarbilian, la data 2008-11-04 18:50:47Emigrarea nu este o solutie pentru un trai mai bun.Cei care pleaca aleg solutia cea mai simpla:sa dea bir cu fugitii.Fiecare om trebuie sa incerce sa razbeasca,sa munceasca din greu,nu sa se umileasca pentru o mana de bani.Pentru un nivel de trai mai bun trebuie sa-ti parasesti familia,prietenii,locurile natale si sa o iei de la inceput,sa fii un venetic,sa privesti cu neincredere ziua de maine.Daca emigrezi inseamana ca cedezi greutatilor vietii.Eu nici daca n-as avea ce sa mananc nu as parasi aceasta frumoasa tara numita Romania. Deviza mea .."creeaza ca un zeu,porunceste ca un rege,munceste ca un rob"

Fara sa vreau am citit ce ai afirmat si as dori sa-ti spun ca te inseli dragule, tu nu stii ce vrei de la viata, cred ca mai degraba te umilesti tu pentru un pumn de maruntei , eu am avut atata mandrie in mine si nu am acceptat asa ceva asta ar fi insemnat ca sunt la mila lui, si in tara am avut destule dar eu fiind pasionat de tehnica automatizari nu aveam ce sa fac acum 2 ani am hotarat sa plec definitiv din tara cu tot cu familie sotia si copilul de 4 ani , nu zic a fost greu , am muncit dar am obtinut ce am vrut cu toate ca a trebuit sa mai invat si alta meserie prima data nu mia fost frica, la ora actuala dupa un an de munca a aparut si rasplata, sunt bine mersi super de bine am eu si sotia un salar de invidiat si multe alte facilitati , mi-am permis sa-mi dau copilul sa o gradinita privata ( eu nu stiu daca tu in tara care stai la mila lor itit permiti asa ceva ) si pot sa-i ofer cam aproape tot ce vrea copilul ( asta ma face cel mai fericit ). Nu zic ca mia picat totul din cer am tras din greu dar credema ca dupa 18 ani de scoala si multe cursuri de specializare, in tara eu nu aveam ce sa fac in romania. Parerea mea este ca daca aveti o meserie si credeti ca sunteti tari si mai vorbiti o limba sau doua in plus nu cred ca are rost sa stati in tara. Afara se plateste foarte bine ce ai in creier nu muschii. Credema ca la revolutie nu am stat cu mana in san si m-am uitat la televizor ca altii am fost si eu pintre cei care au luptat chiar in piata revolutiei, si am luptat pentru o anumita cauza, dar toate mi-au lasat un gust amar mai bine stateam in casa si ma uitam la tv decat sa stau nopti in sir acolo.

Daca stii ce vrei de la viata lupta ca se merita, si nu uita ca pana la urma buzunarul este cel mai bun prieten al tau, cat ai bani ai frati, parinti, prieteni amici de toate dar cand se termina dispar toti.

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 17:47

Cineva dintre voi scria: "am plecat pentru ca ma simteam sufocat". Senzatia asta o am dintotdeauna, si dintotdeauna m-am gandit la plecare, insa niciodata nu am facut-o. Si daca nu esti pana in 30 de ani..... Oricum - facand abstractie de calificari, specializari, asta nu conteaza fiindca in Ro se face multa scoala ne-practica in general, iar experienta capeti daca vii cu sacosa ca sa te lase sa lucrezi pe postul potrivit - intrebarea mea este: ce tari sunt cele mai propice emigrantilor?

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 21:07

De la: Betty, la data 2008-12-30 17:47:15Cineva dintre voi scria: "am plecat pentru ca ma simteam sufocat". Senzatia asta o am dintotdeauna, si dintotdeauna m-am gandit la plecare, insa niciodata nu am facut-o. Si daca nu esti pana in 30 de ani..... Oricum - facand abstractie de calificari, specializari, asta nu conteaza fiindca in Ro se face multa scoala ne-practica in general, iar experienta capeti daca vii cu sacosa ca sa te lase sa lucrezi pe postul potrivit - intrebarea mea este: ce tari sunt cele mai propice emigrantilor?

In acest moment eu credca ar fi Canada. Este o tara foarte mare si inca putin populata in ciuda eforturilor pe care le fac autoritatile. Este una dintre putinlele tari dezvoltate care n-a fost afectata de criza si nici nu este in acest pericol. Ofera foarte multe oportunitati de cariera, pentru cumpararea unei locuinte, pentru a gasi un loc de munca , scolarizare etc.

Singurul dezavantaj major este frigul. In urma cu vreo luna de zile, cineva mi-a spus ca se cauta forta de munca pentru exploatarile petroliere si de alte feluri din zona rece din nord vest (tundra, zona subpolara), statele Alberta si Manitoba. Se oferea 50$/ora salariu regular, dublu pentru sambete si duminci, locuinta de serviciu si alte beneficii. Din cauza frigului extrem se lucra in schimburi de cate o luna si apoi o luna pauza, timp in care sa te duci in sud la familia ta.

Din cate stiu, in Canada exista programe de integrare a noilor veniti, iar comunitatea romaneasca este foarte mare. In Canada sunt cca. 400.000 romani acum. Costurile programului de emigrare sunt substantial mai mici decat pentru SUA, ajungi in Canada cu rezidenta permanenta si/sau contract de munca, iar cetatenia se obtine repede, in 3-5 ani. Un pasaport canadian iti deschide portile lumii, iar viata in canada este forate usoara comparativ cu Romania.

E greu cu limba si cu adaptarea, dar daca vrei cu adevarat si ai pana in 40 - 45 de ani, parerea mea este ca ar trebui sa iei in calcul Canada ca tara de destinatie daca vrei sa emigrezi.

Succes!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 23:53

De la: mona_simona2002, la data 2008-12-30 21:07:50
De la: Betty, la data 2008-12-30 17:47:15Cineva dintre voi scria: "am plecat pentru ca ma simteam sufocat". Senzatia asta o am dintotdeauna, si dintotdeauna m-am gandit la plecare, insa niciodata nu am facut-o. Si daca nu esti pana in 30 de ani..... Oricum - facand abstractie de calificari, specializari, asta nu conteaza fiindca in Ro se face multa scoala ne-practica in general, iar experienta capeti daca vii cu sacosa ca sa te lase sa lucrezi pe postul potrivit - intrebarea mea este: ce tari sunt cele mai propice emigrantilor?

In acest moment eu credca ar fi Canada. ..................... parerea mea este ca ar trebui sa iei in calcul Canada ca tara de destinatie daca vrei sa emigrezi.

Succes!

Multumesc pentru raspunsul detaliat.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 00:10

... intii de toate trebuie sa te adaptezi foarte bine ... fiecare tara are ''ritualurile'' de integrare a emigrantilor ... oficial nu exista dar pina te integrezi in comunitate dureaza si dupa multi ani iti dai seama ce au gindit sau ce gindesc despre tine ... problema banilor o poti rezolva oriunde la fel (sintem prea saraci ca sa nu facem diferenta), dar integrarea e o problema de care multi se lovesc peste ani cind nu credeau ca mai pot avea astfel de probleme ... dupa mine ordinea e cam asa ...
... italia ... o tara fascinanta daca ajungi sa te integrezi ... italienii sint foarte pretentiosi, birocrati, guralivi si uniti ... daca te integrezi in italia orice alta tara e un mizilic ...
... germania ... oameni politically corect ... foarte corecti si realisti dar uita greu de unde vii ...
... anglia ... englezii sint foarte prietenosi dar agresivi si betivani ... umor super si de calitate peste tot ...
... spania ... oameni de calitate, easy going dar cam multi ciorditori din romania care au stricat reputatia ...
... canada ... amestecatura de oameni corecti si fixisti ... tara celor in cautare doar de bani fara batai de cap ...
... franta ... sovini si gainari ...

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 17:27

Plugusorul pentru toata lumea si cei de acasa si cei plecati din tara

LA MULTI ANI si bucurie!
Casa, casa sa va fie,
Masa, masa sa ramaie,
Iar in jurul ei sa vie,
Oameni buni, de omenie,
Sa v-aduca veselie,
Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate.
Zile multe si prospere,
de la Dumnezeu putere
Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile!
La multi ani cu sanatate, ca-i mai buna decat toate.

video.rol.ro/hfmjjW7Rv4-Happy_New_Year.htm

tiberiuadriantoth

1 mesaj
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 14:31

<

adrbtgms04

23 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 16:10

Doar nu crezi ca daca ai fost MIRA meriti un tratament special...?!
Hai frate AFARA si mai discuta dupa aceea...,de lucrat,marginalizat e.t.c.
Inapoi daca as putea sa dau timpul nu as emigra altundeva decat in MARAMURES- in muntii populati pe alocuri de OAMENI care te saluta cu LAUDA LUI ISUS in loc de buna ziua ...,as lasa totul:Casa-Hummer,Camion Acte,Mall-uri,Gucci,Armani,Adidas, e.t.c.
Un singur lucru bun se intampla cu cei ce reusesc sa separe VIATA de ban: i se deschid ochii mintzii...
Inapoi la emigrare...Daca vrei sa-ti modifici viziunea hai incoace.Merita .Dar daca crezi ca doar pentru ca ai fost X sau Y ,ca ai o educatie q or k nu-ti pierde vremea...In VIATA conteaza prea putin MIA,DIE,SIE,SRI,SPP bla,bla bla,ori ca conduci H in loc de D.
SCAPATI DE FRUSTAREA '"SUNT MAI SPECIAL DECAT ALTZII" si ve-ti gasi SENSUL...

adrbtgms04

23 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 16:19

r&j !
Personal cu ce suma ai intzepat STATUL AMERICAN inainte de-a pleca de aici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

razvan_p2000

1 mesaj
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 20:26

Sunt in Canada .... si sunt fericit. Nu regret nici o clipa pasul facut!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 19:39

De la: homemarcel0, la data 2008-12-31 00:10:21

... intii de toate trebuie sa te adaptezi foarte bine ... fiecare tara are ''ritualurile'' de integrare a emigrantilor ... oficial nu exista dar pina te integrezi in comunitate dureaza si dupa multi ani iti dai seama ce au gindit sau ce gindesc despre tine ... problema banilor o poti rezolva oriunde la fel (sintem prea saraci ca sa nu facem diferenta), dar integrarea e o problema de care multi se lovesc peste ani cind nu credeau ca mai pot avea astfel de probleme ... dupa mine ordinea e cam asa ...
... italia ... o tara fascinanta daca ajungi sa te integrezi ... italienii sint foarte pretentiosi, birocrati, guralivi si uniti ... daca te integrezi in italia orice alta tara e un mizilic ...
... germania ... oameni politically corect ... foarte corecti si realisti dar uita greu de unde vii ...
... anglia ... englezii sint foarte prietenosi dar agresivi si betivani ... umor super si de calitate peste tot ...
... spania ... oameni de calitate, easy going dar cam multi ciorditori din romania care au stricat reputatia ...
... canada ... amestecatura de oameni corecti si fixisti ... tara celor in cautare doar de bani fara batai de cap ...
... franta ... sovini si gainari ...

Da, cam asa stau lucrurile. Americanii sunt nationalisti si grandomani. Sunt campioni la fugitul de responsabilitati si dat vina pe altii... de obicei emigrantii. Sunt niste copii mari, au multe distractii infantile, pentru noi de neinteles. Majoritatea sunt aparent tampiti, creduli, naivi. Nimeni nu se jeneaza sa te "tapeze de bani".

Depinde cui cazi "cu tronc" si in ce anturaj nimeresti. Se cheama tara tuturor posibilitatilor pentru ca e o loterie orice reusita sau esec ca emigrant in tara asta. Poti avea bafta sa-i fi simpatic cui trebuie si sa fi primit intr-un cerc cu bratele deschise, sa urci ametitor si fara nici un feld e logica. Sau... dimpotriva, poti sa fi antipatic cuiva, o fire mai retrasa sau sa ai preocupari de neinteles pentru ei si automat te transformi in "ciuca batailor", distractia lor zilnica este sa barfeasca, sa rada de cineva copilareste. Va amintiti tocilarii cu ochelari din scoala generala? Si corul de golani care striga dupa ei "aragaz cu patru ochi" s.a.m.d. In SUA tocilarul e proaspatul emigrant, iar corul golanilor = americanii nascuti aici, care au uitat ca si ei provin tot dintr-o familie de emigranti.

Este o tara ciudata, exista atat de multe Americi (altele decat cele livrate de Hollywood) incat depinde ce noroc ai, unde nimeresti. Hazardul si recomandarile iti conduc viata in SUA.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 22:49

... are dreptate vasile ... degeaba se umfla spiritul patriotic dar asta este ... degeaba s-a facut o ''revolutie'' pentru libertate ... degeaba ... nu i se pare nimanui cel putin ciudat ca dintr-o tara ''IN CURS DE DEZVOLTARE'', din lumea a treia, romania si romanii au ajuns sa se creada brusc(in nici 20 de ani) aproape la fel de dezvoltati ca si alte tari ??? ... in conditiile in care nu s-a construit NIMIC nou, gramezi de bani stau ascunse prin offshoruri, nu exista concurenta, mentalitatea si traditiile romanilor au fost manipulate groaznic (unii romanii si-au luat asupra lor toate relele din lumea - cresterea populatiei pe glob, incalzirea globala, ...), generatiile tinere sint debusolate si neindrumate in nici o directie totul find la cheremul ''statului'', generatiile mai in virsta au fost ''dresate'' doar sa ceara ... spaga, minciuna, frivolismul, prostia si hotia sint considerate ''normale si necesare'' ... si culmea toti recunosc dar continua sa de avina pe altii ... nimeni nu incepe de undeva, noua ''traditie'' inoculta in ultimii 50 de ani spune - ""eu nu ma bag, cine sint eu sa judec ?"", ""pe mine ma judeca doar d-zeu"", ""trebuie sa isi traisca viata"" ... parintii isi neglijeaza copiii, se neglijeaza pe ei, traiesc egoist si frivol ... multi traiesc intr-o bula a timpului din care nu pot sa iasa, dar nici nu incearca ... isi traiesc mizera viata incercind sa o lalaiasca cit mai mult, fara sa se apropie nici macar cu gindul de chestii ''dureroase'' ... lenea, puturosenia, mistocaria, gargara si filozofatul prostesc si idiot o sa isi arate coltii in curind ... daca ceausescu nu salva citeva milioane de romani, acum deja se vedeau primele efecte foarte negative ... asa a mai prelungit agonia multor papagali o perioada ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 23:02

... cu cit pleaca mai multi si se integreaza in alte societati cu atit e mai bine ... a fi integrat nu inseamna ca devii automat altcineva(asa cum isi inchipuie unii) ci doar ca ai reusit sa intelegi valorile si traditiile acelor oameni ... ceea ce este foarte bine ... apare o prima posibilitate de comparatie ... acesti oameni care emigreaza fac un efort pe care in romania nu l-ar fi facut si nici macar nu ar fi dat rezultate, ar fi fost inglodati de marea de comunisti-traditionalisti ... cu ideii, cu comparatii pertinente, cu exemplu personal se mai poate schimba ceva ... cit nu este prea tirziu ... ca valori si traditii romanii trebuei sa isi dea un RESET de cel putin 60 de ani ... pina la al doilea razboi inca mai existau niste traditii si valori (similare cu cele din toate tarile prin care am muncit) ... dupa aceea propaganda sovietica a avut grija sa o ''adapteze'' si sa anhileze orice urma de impotrivire ... acum au ramas putine lucruri de care ne amintim sau ne sint amintite (sarmale, tuica, ceva sarbatori si ...) ...

adrbtgms04

23 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 17:03

DACA VEI AVEA OCAZIA SA AI BANI VEI REALIZA ...POATE CA VREI SA FI CEL DINAINTE ...2 LATE!!!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:01

De la: homemarcel0, la data 2009-01-03 23:02:04... cu cit pleaca mai multi si se integreaza in alte societati cu atit e mai bine ... a fi integrat nu inseamna ca devii automat altcineva(asa cum isi inchipuie unii) ci doar ca ai reusit sa intelegi valorile si traditiile acelor oameni ... ceea ce este foarte bine ... apare o prima posibilitate de comparatie ... acesti oameni care emigreaza fac un efort pe care in romania nu l-ar fi facut si nici macar nu ar fi dat rezultate, ar fi fost inglodati de marea de comunisti-traditionalisti ... cu ideii, cu comparatii pertinente, cu exemplu personal se mai poate schimba ceva ... cit nu este prea tirziu ... ca valori si traditii romanii trebuei sa isi dea un RESET de cel putin 60 de ani ... pina la al doilea razboi inca mai existau niste traditii si valori (similare cu cele din toate tarile prin care am muncit) ... dupa aceea propaganda sovietica a avut grija sa o ''adapteze'' si sa anhileze orice urma de impotrivire ... acum au ramas putine lucruri de care ne amintim sau ne sint amintite (sarmale, tuica, ceva sarbatori si ...) ...

Mda...totul este RELATIV. Sarmalele nu sunt "mancare traditionala romaneasca" asa cum ne palce sa credem. Se gasesc si in restaurantele americane si se numesc stuff cabage; iranienii spun la fel - ca e mancarea lor traditionala etc.

Tuica - se vinde in SUA sub diferite denumiri, cel mai des slibovita sau palinka si sunt produse in Ungaria.

Mda, ceva sarbatori...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:45

De la: mona_simona2002, la data 2009-01-04 19:01:34
De la: homemarcel0, la data 2009-01-03 23:02:04... cu cit pleaca mai multi si se integreaza in alte societati cu atit e mai bine ... a fi integrat nu inseamna ca devii automat altcineva(asa cum isi inchipuie unii) ci doar ca ai reusit sa intelegi valorile si traditiile acelor oameni ... ceea ce este foarte bine ... apare o prima posibilitate de comparatie ... acesti oameni care emigreaza fac un efort pe care in romania nu l-ar fi facut si nici macar nu ar fi dat rezultate, ar fi fost inglodati de marea de comunisti-traditionalisti ... cu ideii, cu comparatii pertinente, cu exemplu personal se mai poate schimba ceva ... cit nu este prea tirziu ... ca valori si traditii romanii trebuei sa isi dea un RESET de cel putin 60 de ani ... pina la al doilea razboi inca mai existau niste traditii si valori (similare cu cele din toate tarile prin care am muncit) ... dupa aceea propaganda sovietica a avut grija sa o ''adapteze'' si sa anhileze orice urma de impotrivire ... acum au ramas putine lucruri de care ne amintim sau ne sint amintite (sarmale, tuica, ceva sarbatori si ...) ...

Mda...totul este RELATIV. Sarmalele nu sunt "mancare traditionala romaneasca" asa cum ne palce sa credem. Se gasesc si in restaurantele americane si se numesc stuff cabage; iranienii spun la fel - ca e mancarea lor traditionala etc.

Tuica - se vinde in SUA sub diferite denumiri, cel mai des slibovita sau palinka si sunt produse in Ungaria.

Mda, ceva sarbatori...

... mdaaaa ... mamaie si pizza se facea pe la tara de mult timp ... se numea cococi cu rosii si brinza ... cine a stat la tara cind era mic stie ... in rest e doar chestie de marketing si promovare nationala ...

leticia_calin

12 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 11:00

eu cred ca atunci cand ai aici o situatie,cat de cat bunicica un servici bunicel,mai bine ramai,dar daca nu ai un servici bun si nu reusesti sa iti gasesti ceva iar situatiia materiala este tot mai precara,nu vad alta solutie,cu toate ca si in occident cel putin in momentul de fata este tot mai dificil si va fi si mai rau in urmatoarea perioada mai ales pentru emigranti pentru-ca datorita crizei si lipsei locurilor de munca cei de aici incep sa devina rasisti , insistand sa ne intoarcem in tarile de unde provenim pentru a nu mai ocupa locuri de munca ce le pot ocupa ei,acum vor sa presteze si munci ce inainte erau ocupate 80 la suta de emigranti,va spun toate aste in cunostinta de cauza pentru-ca si eu am fost plecata vreo 4anicu acte in regulasi am acolo frati de circa 10 ani si imi spun cat de grea este situatia.

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 13:21

De la: danbarbilian, la data 2008-11-04 18:50:47Emigrarea nu este o solutie pentru un trai mai bun.Cei care pleaca aleg solutia cea mai simpla:sa dea bir cu fugitii.Fiecare om trebuie sa incerce sa razbeasca,sa munceasca din greu,nu sa se umileasca pentru o mana de bani.Pentru un nivel de trai mai bun trebuie sa-ti parasesti familia,prietenii,locurile natale si sa o iei de la inceput,sa fii un venetic,sa privesti cu neincredere ziua de maine.Daca emigrezi inseamana ca cedezi greutatilor vietii.Eu nici daca n-as avea ce sa mananc nu as parasi aceasta frumoasa tara numita Romania. Deviza mea .."creeaza ca un zeu,porunceste ca un rege,munceste ca un rob"

NOTA 10+ ...
Cel mai realist comentariu de pana acum ...

Observ ca ceea ce conteaza de fapt [pentru majoritatea celor care au postat pana acum] ... sunt banii ... si zice-se experienta profesionala ... cariera ...

Pana la urma, fiecare are dreptul de a alege, si ce este bine pentru unul, poate ca nu este si pentru celalalt ...

Alegeri intelepte!!!

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 13:36

De la: homemarcel, la data 2008-11-19 16:06:36
De la: mona_simona2002, la data 2008-08-20 19:51:09Ce parere aveti?

Merita sa ramai in Romania sau este mai bine sa pleci in occident?
Cine pleaca din tara si din ce motive?
Cei care raman de ce aleg sa ramana?

Astept parerile voastre si argumentele pro si contra.

Eu locuiesc acum in SUA si n-am de gand sa ma mai intorc in Romania decat in vizite. Multa vreme am fost impotriva plecarilor din tara, mai ales cele definitive.

Eu am plecat din tara dupa ce am epuizat toate posibilitatile de acasa. Am fost angajat, liber profestionist, patron si investitor. Am lucrat in mai multe domenii si am avut afaceri proprii in tara.

Mi-e dor de tara mea, de oameni si de locuri, dar mi-e mai bine aici, intre straini. SUA imi ofera sanse si oportunitati pe care tara mea nu mi le-a dat.

Romania va oferi oportunitati dupa ce vor mai trece generatii care vor munci si vor creea aceste oportunitati. Deocamdata romani descresc constant ca numar iar cantitatea de munca care revine fiecaruia ca sa se ajunga la o bunastare generala creste. Tarile dezvoltate au avut populatii numeroase care au muncit, nu intotdeauna au si cistigat cit si-ar fi dorit, si au ajuns la un nivel unde lucrurile grele sau cam facut iar acum fac chestii de finete .

Da ... "vor mai trece generatii care vor munci si vor creea aceste oportunitati. "

Nu este deloc greu sa ghicim de ce va fi nevoie de chiar asa multe generatii ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 16:21

De la: alice_corina, la data 2009-01-19 13:21:30

NOTA 10+ ...
Cel mai realist comentariu de pana acum ...

Observ ca ceea ce conteaza de fapt [pentru majoritatea celor care au postat pana acum] ... sunt banii ... si zice-se experienta profesionala ... cariera ...

Pana la urma, fiecare are dreptul de a alege, si ce este bine pentru unul, poate ca nu este si pentru celalalt ...

Alegeri intelepte!!!

asta inseamna raspuns realist? " nu parasesc romania nici daca mor de foame" ? asta inseaman nationalism... patriotism fanatic... dar nu realism!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Emigrarea - pro sau contra?
Mergi la: