back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Emigrarea - pro sau contra?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 19:41

morosanu_a: Astept pilda. Pentru o persoana care traieste in Sibiu, plecarea in strainatate parca nu-si mai are rostul, pentru ca e atat de frumos incat zici ca nu traiesti in Romania ci intr-un mic orasel din Germania. Tot respectul fata de sasi si de primarul vostru.

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 14 Septembrie 2008, ora 00:57

Servus din nou !

3 puncte in seara asta :

1) Pentru maria oprea - ma bucur ca ti-a placut Sibiul . Asa este . E frumos .
Dar asta se datoreaza unui complex de factori favorizanti :
a) Primar sas , care-si iubeste locul si zona de origine si care mananca doar cu o gura , nu cu 10 , ca miticii care au adus tzara la sapa de cauciuc (pt. ca cu aia de lemn tot mai faci ceva )
b ) Administratie locala in care saschii sunt bine reprezentati numeric si care lucreaza temeinic , evident alaturi de romani , care sa nu uitam ,sunt ardeleni ( si noi ne-am uitat de vreo 800 de ani peste gard la vecinul sas sau ungur)
c ) sprijin logistic si nu numai de la comunitati si state mai" destepte" ca noi care au remarcat ca fondurile alocate sau donate unui obiectiv in oras ,s-au pus in opera acolo , nu s-a mai facut vreo vila sau statiune pentru "matusa Tamara"
SI INCA MULTE ALTELE

Raspuns la mesajul tau :
Din pacate Sibiul este un caz singular si primarul nostru la fel .
O tanti cu nustiu ce fuctie a spus odata la televizor ca primarul Sibiului ar trebui clonat .
Buna idee,dar nu e suficient, pt. ca dupa cum am aratat mai sus,el nu lucreaza singur in Sibiu.Are o echipa si sprijinul majoritatii populatiei.
S-a mai trezit cate un mioritic sa vocifereze ca am ajuns sa ne conduca sasii,
dar la al treilea mandat,primarul nostru a avut peste 80 % din voturi.

Daca majoritatea locurilor ar fi in tara ca Sibiul,da ,ar fi cum spui tu - nu merita sa emigrezi. Dar cum te duci un pic mai departe,...mai e nevoie sa continui ?Nu poti trai doar aici .
Nici chiar sibienii nu pot face abstractie de situatia generala din tara:
la noi raportul castig/cheltuieli este de speriat.Daca e seceta ,se scumpesc toate .Daca ploua,iar se scumpesc toate.Daca creste Euro,se scumpesc toate ;acum creste dolarul, ati ghicit,se scumpesc toate. A crescut de vreo doi ani leul, na ca s-au scumpit toate !
Rade lumea de noi : am alimentat combustibil mai ieftin in Luxemburg decat la noi,la acelasi pret ca la noi in Austria , merg in vacanta de schi mai ieftin in Austria decat la Miorita acasa,sa nu mai compar standardele prestatiilor turistice intre ele si exemplele pot continua fara sfarsit .

Inchide ochii si viseaza un pic : Esti in Romania .Soarta a fost darnica cu tine - ai un venit de invidiat,ti-ai tras o vila de moare lumea,evident piscina , conduci un cabrio sport care va aparea anul acesta prima data la salonul auto de la Frankfurt,te-ai facut frumoasa,mai frumoasa, am vrut sa spun , pleci spre birou , un alt mic paradis, aranjare interioara ca-n occident, subalternii te asteapta si .....,
si deschide ochii
-canalul din fata casei infundat,
-strada plina de praf si de gropi,ti-a spus sotzul sa fii atenta la canalul din colt ,capacul a fost furat de nu le spunem pe numele mic ca se simt discriminati
-copilu ti-a venit acasa batut si fara telefonul mobil-cei cu taxa de protectie oricum nu pot fi pedepsiti pt.ca sunt minori
-primesti un telefon de la spital ca sotul tau a fost impuscat intr-o intersectie de unul pe care nu l-a lasat sa treaca pe rosu
-mama ta are nevoie de o operatie pentru care spaga la profesor,anestezist,asistenta,infirmiera,portar trebuie sa ajunga pana la pranz ; nu uita de medicamentele alea sa le cumperi, doar esti cu asigurarea de sanatate la zi - alaltaieri ai stat o ora jumate la ghiseu sa le platesti.....

probabil ma uit prea mult la stiri

2) Pentru banceanuvasile :

Referitor la concursul tau pt. post - tare bine ar fi fost ca ce ti s-a intimplat tie sa fi fost un caz izolat . Din pacate nu e asa .

Eu am o vorba : in Romania concurezi singur si ajungi intotdeauna pe locul 2

3) PILDA :

Nu paianjen si-a tesut o panza intr-un colt al unei terase, sa prinda si el o musca , doua .
Proprietarul terasei a rupt panza .
A doua zi ,paianjenul a tesut minutios panza la loc,la fel de regulata ca precedenta.
Proprietarul terasei a rupt panza din nou.
A treia zi ,paianjenul a tesut minutios panza la loc,la fel de regulata ca primele.
Proprietarul terasei a rupt panza din nou.

Dupa cateva zile in care povestea s-a repetat , paianjenul a refacut panza,dar de fiecare data tot mai putin regulat decat precedenta,pana cand a ajuns sa insire dezordonat firele.
Proprietarul a continuat sa rupa panza,si in final paianjenul a tras doar doua- trei fire.

Acum va intreb : de cate ori in viata ati avut sentimentul ca "cineva" v-a rupt "panza" ?

Tuturor doar atat bine cat imi doresc eu mie !!!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2008, ora 09:16

Multumesc Morosanu pentru pilda si tot. La intrebarea "de cate ori in viata ati avut sentimentul ca "cineva" v-a rupt "panza" ?" raspunsul e simplu....de fiecare data cand respir aerul nostru mioritic sml-sad0116: Poate exagerez un pic....dar mai bine sa rupem panza groasa, urata, pucioasa, abjecta a monstrilor paianjeni care ne sufoca pe toti mioriticii in ea.
Si cat despre Sibiu...m-am indragostit de acest oras. Am stat la pensiunea Cocosul de aur si ma minunam.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Septembrie 2008, ora 18:17

De 10 ani lucrez afar , Nigeria , , Franta , .. Arabia Saudita si acum in Libya, familia este in tara , inca nu pot sa ma rup de tot , drept va spun imi iubesc natia asa cum este buna sau rea , este adevarat am plecat ca vreau ceva mai mult fiindca simteam ca pot , la noi a ramas la fel ,, sa triti domn inginer, domn sef .....,, dar afara am avut si functie de inginer cu toate ca nu am facultate , numai liceul industrial terminat in Barlad in 1981, de meserie sint electrician, dar la noi nu ti se da ocazia sa te afirmi, afar nu ma cunostea nimeni cind am plecat prima data sa lucrez la rafinariile Shell din Nigeria , si nu m-am speriat de greu, ca nu e usor, dar e alt ceva acum numai le arat CV-ul si dau proba de lucru si gata ti se pfera tot ce ceri , la noi inca sint in urma mult tare, am lucrat la ENERGOMONTAJ Bucuresti , Constructii montaj centrale si statii electrice numai santier, 27 de ani dar sefii erau numai pentru ei nustiu cum mai sint acum, ne amenintau,, avem o mie la poarta, vrei salariu mai mare ? astea era atunci pina in 2000 si am plecat nu numai eu mai multi colegi , asa ca , eu inteleg omul care vrea sa emigreze,,,

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Septembrie 2008, ora 18:17

De 10 ani lucrez afar , Nigeria , , Franta , .. Arabia Saudita si acum in Libya, familia este in tara , inca nu pot sa ma rup de tot , drept va spun imi iubesc natia asa cum este buna sau rea , este adevarat am plecat ca vreau ceva mai mult fiindca simteam ca pot , la noi a ramas la fel ,, sa triti domn inginer, domn sef .....,, dar afara am avut si functie de inginer cu toate ca nu am facultate , numai liceul industrial terminat in Barlad in 1981, de meserie sint electrician, dar la noi nu ti se da ocazia sa te afirmi, afar nu ma cunostea nimeni cind am plecat prima data sa lucrez la rafinariile Shell din Nigeria , si nu m-am speriat de greu, ca nu e usor, dar e alt ceva acum numai le arat CV-ul si dau proba de lucru si gata ti se pfera tot ce ceri , la noi inca sint in urma mult tare, am lucrat la ENERGOMONTAJ Bucuresti , Constructii montaj centrale si statii electrice numai santier, 27 de ani dar sefii erau numai pentru ei nustiu cum mai sint acum, ne amenintau,, avem o mie la poarta, vrei salariu mai mare ? astea era atunci pina in 2000 si am plecat nu numai eu mai multi colegi , asa ca , eu inteleg omul care vrea sa emigreze,,,

santaualex

5 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Septembrie 2008, ora 23:19

Buna seara tuturor,

Compromisurile de care vorbeam sunt cele legate de timp - din dorinta de afirmare, din lipsa initiala a prietenilor, sau a altor motive, nu credeti ca, mergand "afara", orele suplimentare trec mai repede?

Lucrez in Romania la o multinationala din domeniul automotive si garantez ca in ziua de salarii (zi care e fixa), nu apar "surprize" la nici un nivel. Intr-o companie care se respecta si isi doreste sa fie respectata, intr-o zona cu somaj aproape de zero, in care cererea depaseste cu mult oferta, seriozitatea fata de angajat e o obligatie.

Sincer nu stiu cum e sa lucrezi pentru conationali. Poate ma ajutati cu niste impresii (sper sa vad si experiente pozitive).

O saptamana minunata,

Alex

mechanicalmind

13 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 01:12

la mine problema este ca am plecat singur.familia e acolo.
acum sunt in grecia .sa imi aduc copilul aici inseamna sa piarda un an doi la scoala.limba nu e chiar usoara si in plus nu o sa ii foloseasca.aaaaaaaaaa in franta a fost altceva. acolo puteam sa il aduc dar pe vremea aia eram in cresterein companie cu nesiguranta de rigoare.
acum desi sunt senior si plecarea mea se discuta la nivel inalt simt ca trebuie sa plec pentru ei.macar pana isi termina liceul.

mechanicalmind

13 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 01:19

priviti 3 mesaje mai sus si veti intelege de ce ma intorc cu indoiala
:(

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 07:29

Buna! De aproape 10 ani sunt plecat din tara. Am avut sansa(sau poate nesansa) sa acopar zona dintre Singapore - Norvegia sub culorile unei singure companii grecesti!Si nu ca marinar cum s-ar putea intelege la prima vedere
Cand am ajuns in compania respectiva.....eram doar un alt roman ce urma sa fie expoatat,platit cu un salariul de mizerie....batjocorit!Deoarece sunt Roman, am aplicat proverbul " CAINII LATRA, URSUL TRECE".Rezultatul?..Am ajuns undeva sus! Foarte sus!In momentul in care paraseam tara....(multi ani de scaoala militara si munca in ministerul apararii nationale), eram convins ca nu voi ajunge niciodata sa visez in alta limba decat cea natala, ca nu voi fi in stare sa uit savoarea injuraturilor romanesti,ca voi fii inca un nimeni ce se va pierde in multimea celor fara capatai!Lasam in urma , o familie, un apartament , amintiri, si in primul rand, tristetea si mania celui ce se vede neputincios in incercarea de a asigura un TRAI DECENT familiei!Am reusit sa-mi formez o parere despre viata de afara, in cam toate tarile dintre cele doua locatii!Daca nu stii de ce esti in stare, daca nu esti suficient de puternic sa uiti......nu pleca de acasa sub nici un motiv!
Ca in bancul cu insuratoarea
Ori ca te insori ,ori ca nu ...dupa 10 ani oricum regreti!
E adevarat o FATA MORGANA are fiecareFfaptul ca familia mea isi poate permite plata la timp a ...tuturor taxelor,ca ....este deasupra mediei ca nivel de trai....nu cred ca justifica in totalitate anii petrecuti departe. Si daca poti accepta sa te intorci in Romania ...doar pentru a schimba avioanele in drumul catre serviciu...(fara a avea timpul sa te intalnesti cu familia.....)Cam asta despre iesirea temporara.Sa ma intorc acasa!Scuze dar ...deja pentru mine nu mai exista o casa a mea.Acea casa ..ma va accepta ca pe un musafir! Ca altceva as fii?Sa nu fiu inteles gresit.Am o rezidenta sunt ..perfect adaptat ca "CETATEAN AL LUMII:d"
Bagajele? Un mobil, un laptop,cateva maiouri , ciorapi si o camase..... o carte de credit.....Faptul ca am cateva apartamente in fiecare zona ....in care imi desfasor activitatea......ca sunt complet utilate......nu inseamna nimic!Acum pot spune ca am ajuns sa visesz in ALTA LIMBA DECAT CEA NATALA! Nu stiu! Sfaturile ar fi de prisos! Stiti voi " de gustibus..."Indiferent de ce hotarare luati....nu uitat ca sunteti Romani, ca trebuie sa ramaneti Romani indiferent unde veti junge! Urmariti-va steaua si .....sa dea dumnezeu(sau alah, sau buda....)sa fie o stelute norocoasa!

bucurionutadrian

2 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 13:41

Eu lucrez doar pe perioadele de vara in statele unite ale americii ,o tara in care multa lume ar vrea sa ajunga si o tara in care romanii cred aici totul e perfect. Vreau sa va spun ca nu e chiar asa, au si ei foarte multe probleme dar au ei un stil aparte de a face europenii sa creada ca aici totul e perfect .STRAINATATEA ESTE DOAR PENTRU CEI CARE NU S-AU DESCURCAT IN TARA SI NICI NU O SA SE DESCURCE VRE-O DATA.

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 14:02

decat sluga pe vecie in tara ta, care nu mai e " A TA " de mult, mai bine sluga cu speranta printre straini; acolo mai ai o sansa la viata, iar cei norocosi, vor trai chiar bine.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 17:54

De la: santaualex, la data 2008-09-13 15:39:24Salutare,

Citind posturile voastre, nu ma pot abtine sa nu ma intreb daca nu e si o cauza mai "ascunsa" pentru succesul dobandit peste hotare. Prin asta ma refer la pregatirea psihologica cu care faci marele pas.

De ce spun asta: Cei care pleaca au in fata motivatia de a reusi, de a se afirma si vor face tot posibilul sa ajunga unde viseaza. Nu mai conteaza ca e ora 20.00, ca e sambata sau duminica, sunt inarmati cu targetul de a reusi si asta vor face."

De acord cu tine! Exista o motivatie puternica si este intretinuta de feed back-ul pe care-l primesti. E o alta diferenta majora fata de Romania. Aici daca muncesti din greu te remarci si esti rasplatit dupa un timp pecuniar sau sub alte forme.

Acasa daca muncesti din greu primesti tot mai multe atributii la serviciu pe aceeasi bani si mai esti luat si de fraier de catre colegii care stiu sa se eschiveze de la munca. La un moment data ajungi la limita si daca refuzi sa mai faci ceva in plus se supara cineva.

Mai rar remarca cineva ca esti foarte bun si constiincios si te plateste in plus sau iti acorda beneficii suplimentare. De cele mai multe ori tragi ca prostul pe degeaba, iar de la o vreme celor din jur li se pare firesc ca tu sa muncesti cat trei, iar daca vrei sa lipsesti o zi doua sau sa-ti iei vacanta constata ca esti de neinlocuit, dar bani mai multi tot nu vezi.

paradoxuri romanesti...

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 18:05

De la: aidda, la data 2008-09-13 00:03:45 Imi place sa citesc experientele voastre din alte tari si va inteleg cand spuneti ca intoarcerea in Romania ar insemna un soc si o readapatare. Locuiesc de 5 ani in Grecia si sunt casatorita cu cetatean grec. La inceput nu-i intelegeam, toate mi se pareau gresite si diferite si....si.....si.... Insa in scurt timp m-am obisnuit cu ei si m-am adaptat foarte bine. Acum simt ca aici e casa mea. De cate ori ma duc in Romania simt deceptie, revolta si iar revolta. Mi se pare ca romanul e tratat ca un bou in jug; sa traga, sa munceasca si sa nu simta placerea vietii din plin. Ma intreb de ce oare bataia asta de joc? Preturile la orice in Ro sunt la fel ca aici si uneori mai mari. De ce??????????? De ce aceasta scumpenie inexplicabila cand bietul roman castiga extrem de putin? Aici am pe luna in jur de 3-4 mii de euro si mi se pare ca nu ajung si ma intreb romanul care castiga nici o mie cum traieste???? De fapt imi aduc aminte cum, cand nu eram chiar de plans dar tot era greu, insa atunci mi se parea normal . De ce oare saracul roman este tinut in mocirla?

Buna Aida! Sunt de acord cu tine. Mi-e mila de cei ramasi acasa si de eforturile pe care le fac pentru a trai decent. Cred ca fiecare om care a plecat din tara se gandeste la ai lui si-i ajuta cat de tare poate, unii cu bani, altii cu pachete. altii cu incercari de aincepe o afacere in tara natala cu banii castigati afara... dar astea nu-s o solutii pe termen lung.

Nu mi se pare normal sa lucrez in occident si sa trimit acasa bani de facturi parintilor mei care au muncit o viata. Nu mi se pare normal ca eu sa platesc gazul 25$/luna si sa trimit la ai mei 200$/luna pentru gaz, mai bine ii aduc si pe ei aici !!! La 60 -70 de ani ideea de a pleca definitiv din tara e o utopie, ei nu vor accepta niciodata sa vina aici definitiv, ci doar in vizita. E aberant si dureros si pentru cei de acasa si pentru noi cei de aici.

Romanul e rabdator, a suportat 50 de ani de comunism, foamea, cozile, dictatura stiti bine. Romanul iese in strada doar cand ii ajunge cutitul rau de tot la os. iar dupa ultima iesire in strada, in '89 parca nici asta nu mai are chef sa faca. Lucrurile nu s-au schimbat prea tare in bine dupa Revolutie asa cum se asteptau romanii care au iesit in strada. Schimbarea e prea lenta si parvenitii prea multi; oamenii simt ca li se scurge viata inutil acasa, asa ca pleaca in lumea larga, s-au saturat sa astepte, s-au saturat de promisiuni desarte.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 18:08

Felicitari Gelu Mihai si sanatate sa poti sa-ti duci misiunea pana la sfrasit.

Ma bucur cand aud despre romani care au reusit afara si nu si-au uitat radacinile. Sunt locuri in lume unde poti spune tare si cu fruntea sus "sunt roman" tocmai datorita acestor oameni care au creeat imagine pozitiva Romaniei.

Felicitari!

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 22:32

Merita sa-ncerci dar, e f. multa munca în America comparativ cu România!

santaualex

5 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Septembrie 2008, ora 23:54

De la: gelu_mihai21, la data 2008-09-15 07:29:17 Indiferent de ce hotarare luati....nu uitat ca sunteti Romani, ca trebuie sa ramaneti Romani indiferent unde veti junge! Urmariti-va steaua si .....sa dea dumnezeu(sau alah, sau buda....)sa fie o stelute norocoasa!

Foarte frumos!

mihaelamertin

9 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 02:35

de ce trebuie sa plecam din tara eu nu inteleg inca prea bine. ce pot spune este ca in 20 de ani cat am lucrat in tara mea nu am fost asa respectata cum sunt aici intre staini. este foarte greu departe de ai tai dragi , de locurile natale... dar exista si o alta latura buna: ai ocazia sa te simti important sa vezi ca dac esti cinstit poti trai decent. din pacate nu pot spune acelasi lucru ca se intampla si in Romania. greu razbeste un om cistit. eu nu am reusit la mine in tara. cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa pot razbi aici unde ma aflu, sa pot trai decent caorice om: atat nimic mai mult... si nu cred ca cer prea mult de la viata

mihaelamertin

9 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 02:40

bravo domnule. ai vorbit pe sleau ... cum spun ardeleniii. imi place

andreeea552000

1 mesaj

Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 17:59

NICULAE88 tu ce varsta ai de faci o asa de clara afirmatie?
Tu crezi ca cei peste 50 de ani nu au nici o sansa prin emigrare?
Cred ca te inseli amarnic!
Fiecare are dreptul sa incerce indiferent de varsta!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 23:04

Toti tinerii Romaniei, aar trebui sa va uniti , sa va cereti ;drepturile;;!! Sa cereti ; locuri de munca, bine platite, sa cereti sa se termine cu; debandada, coruptia, nedreptatea din tara;;! Sa fie alungatii;; trantorii; care dorm degeaba ;acolo sus! Sa se reduca din ei ;;3/4!! Sunt ;prea multi;!! Sa plece la pensie;; cei peste ;; ;;65ani!! Sa lase ;;Tineretul serios, sa conduca;;!! Sa fie legi, normale, sa fie ;;o justitie, corecta;;! Sa dispara;; Interlopii; hoardele organizate, de tigani;; sa trimita ;;trantorii ;la munca;;!! Nu sa dea la ;;giunoaie si puturosi;; pomeni ajutor ;social;!! Atunci, voi ;tinerii ;;Romaniei; a-ti putea sta aici acasa! ;;In Romania!! Sa nu fiti sortiti sa slugariti ;;dincolo;; pt, cativa ;;euro;;!! Am fost in ;; Ungaria;;; de multe ori si-n comunizm, ca am fost ghid turistic,,, n-am vazut ;cainii cu ;;forinti in coada;;!! Am mai fost in ' Italia -Franta, Germania, nici aici nu am vazut;;bani; fara munca!! Doar daca umblai ;; cu ;;;; furatul;;!!! :sml- In Spania-mi sunt ;baietii, de 9ani! ;;Daca muncesc , au;!! Am fost de 5ori! Anul acesta iar plecam ;la iarna;!! Romanii, care muncesc acolo ; cinstit ;nu sunt ;miliardari;!! O duc, mai bine, dar , nu se ;lefaie;!! In 1989, tara noastra, a fost ;bogata, am scapat de datoria externa, platita de ;comunistul cu 4clase, si azi, ne conduc;;ffff, inteligenti; si avem mii de miliarde ;;datorie externa;!! Acum , aici, un tanar , nu,,!! poate sa traiasca ;decent, la cat de prost platesc;;patronii;! NU!!!!!!!!! Pot sa si cumpere o casa! Au mainile legate! Putini sunt acei care au salarii mari! De aceea pleaca lumea!! Din cauza ;neputintei, de-a putea trai ;decent, aici acasa! E usor sa vorbesti, cand ai un venit de ;; 1500-2000lei!! Cine nu si-ar dori sa castige bani aici! Dar aici se pun ;bazele , pe ;orice; numai pe ;; viata, poporului, nu!! Inainte se dadeau ;case; celor ,care munceau! Azi nu se da nimic, unui ;tanar; nu i se ofera;;nici o sansa;!! Cei care a-yi avut ;noroc, sa aveti; casa , un serviciu ;bine platit, nu-i batjocoriti, pe cei ;neputinciosi!! Fiecare ar ;vrea,, ceva mai mult!! Daca n-au noroc, ;pile -sau alceva!Se uita ;neputinciosi, la cei ;smecheri si bogati!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 23:06

De la: marygeo2006, la data 2008-09-16 23:04:48 Toti tinerii Romaniei, ar trebui sa va uniti , sa va cereti ;drepturile;;!! Sa cereti ; locuri de munca, bine platite, sa cereti sa se termine cu; debandada, coruptia, nedreptatea din tara;;! Sa fie alungatii;; trantorii; care dorm degeaba ;acolo sus! Sa se reduca din ei ;;3/4!! Sunt ;prea multi;!! Sa plece la pensie;; cei peste ;; ;;65ani!! Sa lase ;;Tineretul serios, sa conduca;;!! Sa fie legi, normale, sa fie ;;o justitie, corecta;;! Sa dispara;; Interlopii; hoardele organizate, de tigani;; sa trimita ;;trantorii ;la munca;;!! Sa nu se dea la ;;gunoaie si puturosi;; pomeni;;;; Ajutor ;social;!! Atunci, voi ;tinerii ;;Romaniei; a-ti putea sta aici acasa! ;;In Romania!! Sa nu fiti sortiti sa slugariti ;;dincolo;; pt, cativa ;;euro;;!! Am fost in ;; Ungaria;;; de multe ori si-n comunizm, ca am fost ghid turistic,,, n-am vazut ;cainii cu ;;forinti in coada;;!! Am mai fost in ' Italia -Franta, Germania, nici aici nu am vazut;;bani; fara munca!! Doar daca umblai ;; cu ;;;; furatul;;!!! :sml- In Spania-mi sunt ;baietii, de 9ani! ;;Daca muncesc , au;!! Am fost de 5ori! Anul acesta iar plecam ;la iarna;!! Romanii, care muncesc acolo ; cinstit ;nu sunt ;miliardari;!! O duc, mai bine, dar , nu se ;lefaie;!! In 1989, tara noastra, a fost ;bogata, am scapat de datoria externa, platita de ;comunistul cu 4clase, si azi, ne conduc;;ffff, inteligenti; si avem mii de miliarde ;;datorie externa;!! Acum , aici, un tanar , nu,,!! poate sa traiasca ;decent, la cat de prost platesc;;patronii;! NU!!!!!!!!! Pot sa si cumpere o casa! Au mainile legate! Putini sunt acei care au salarii mari! De aceea pleaca lumea!! Din cauza ;neputintei, de-a putea trai ;decent, aici acasa! E usor sa vorbesti, cand ai un venit de ;; 1500-2000lei!! Cine nu si-ar dori sa castige bani aici! Dar aici se pun ;bazele , pe ;orice; numai pe ;; viata, poporului, nu!! Inainte se dadeau ;case; celor ,care munceau! Azi nu se da nimic, unui ;tanar; nu i se ofera;;nici o sansa;!! Cei care a-yi avut ;noroc, sa aveti; casa , un serviciu ;bine platit, nu-i batjocoriti, pe cei ;neputinciosi!! Fiecare ar ;vrea,, ceva mai mult!! Daca n-au noroc, ;pile -sau alceva!Se uita ;neputinciosi, la cei ;smecheri si bogati!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 23:08

De la: marygeo2006, la data 2008-09-16 23:06:39
De la: marygeo2006, la data 2008-09-16 23:04:48 Toti tinerii Romaniei, ar trebui sa va uniti , sa va cereti ;drepturile;;!! Sa cereti ; locuri de munca, bine platite, sa cereti sa se termine cu; debandada, coruptia, nedreptatea din tara;;! Sa fie alungatii;; trantorii; care dorm degeaba ;acolo sus! Sa se reduca din ei ;;3/4!! Sunt ;prea multi;!! Sa plece la pensie;; cei peste ;; ;;65ani!! Sa lase ;;Tineretul serios, sa conduca;;!! Sa fie legi, normale, sa fie ;;o justitie, corecta;;! Sa dispara;; Interlopii; hoardele organizate, de tigani;; sa trimita ;;trantorii ;la munca;;!! Sa nu se dea la ;;gunoaie si puturosi;; pomeni;;;; Ajutor ;social;!! Atunci, voi ;tinerii ;;Romaniei; a-ti putea sta aici acasa! ;;In Romania!! Sa nu fiti sortiti sa slugariti ;;dincolo;; pt, cativa ;;euro;;!! Am fost in ;; Ungaria;;; de multe ori si-n comunizm, ca am fost ghid turistic,,, n-am vazut ;cainii cu ;;forinti in coada;;!! Am mai fost in ' Italia -Franta, Germania, nici aici nu am vazut;;bani; fara munca!! Doar daca umblai ;; cu ;;;; furatul;;!!! :sml- In Spania-mi sunt ;baietii, de 9ani! ;;Daca muncesc , au;!! Am fost de 5ori! Anul acesta iar plecam ;la iarna;!! Romanii, care muncesc acolo ; cinstit ;nu sunt ;miliardari;!! O duc, mai bine, dar , nu se ;lefaie;!! In 1989, tara noastra, a fost ;bogata, am scapat de datoria externa, platita de ;comunistul cu 4clase, si azi, ne conduc;;ffff, inteligenti; si avem mii de miliarde ;;datorie externa;!! Acum , aici, un tanar , nu,,!! poate sa traiasca ;decent, la cat de prost platesc;;patronii;! NU!!!!!!!!! Pot sa si cumpere o casa! Au mainile legate! Putini sunt acei care au salarii mari! De aceea pleaca lumea!! Din cauza ;neputintei, de-a putea trai ;decent, aici acasa! E usor sa vorbesti, cand ai un venit de ;; 1500-2000lei!! Cine nu si-ar dori sa castige bani aici! Dar aici se pun ;bazele , pe ;orice; numai pe ;; viata, poporului, nu!! Inainte se dadeau ;case; celor ,care munceau! Azi nu se da nimic, unui ;tanar; nu i se ofera;;nici o sansa;!! Cei care au,avut ;noroc, sa aveti; casa , un serviciu ;bine platit, nu-i batjocoriti, pe cei ;neputinciosi!! Fiecare ar ;vrea,, ceva mai mult!! Daca n-au noroc, ;pile -sau alceva! Se uita ;neputinciosi, la cei ;smecheri si bogati!!

LYLYKAE

309 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 05:23

mai fratilor,daca vreti independenta lucrati pe cont propriu,in firma constituita de voi,bineinteles daca sinteti capabili,daca nu ,oriunde ve-ti merge in lume indiferent in ce tara,lucrind la altii si pentru altii,tot sclavi veti fi,dezardacinarea este cea mai dureroasa si nu se uita toata viata daca esti constient.

http://www.youtube.com/watch?v=0a9a9W96ac0
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 18:53

De la: mielusica, la data 2008-09-17 05:23:38 mai fratilor,daca vreti independenta lucrati pe cont propriu,in firma constituita de voi,bineinteles daca sinteti capabili,daca nu ,oriunde ve-ti merge in lume indiferent in ce tara,lucrind la altii si pentru altii,tot sclavi veti fi,dezardacinarea este cea mai dureroasa si nu se uita toata viata daca esti constient.

Draga mea, eu am avut afaceri in tara in ultimii 10 ani si am castigat destul de bine din ele. Ultimii bani pe care i-am luat in tara, inainte de plecare au fost 3600 lei noi intr-o luna, cam 1000 Euro. Nu vreau sa-ti spun cu ce eforturi faceam banii acasa si cat de usor fac aceeasi bani aici. Nu se compara nici ceea ce-mi ramane in mana aici ca angajat cu ceea ce-mi ramanea acolo ca patron dupa ce plateam toate darile.

Aveam impresia in ultimii ani ca lucrez doar ca sa se imbogateasca altii, respectiv furnizorii de utilitati, functionarii publici, inspectorii care veneau cu verificarea (a se citi amenzile daca nu dai spaga de rigoare) s.a.m.d. Felul in care se fac afacerile in Romania (daca esti un om cinstit si corect) iti lasa un gust amar.

Prefer sa fiu angajata cuiva in vest decat patron la mine in tara.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 01:04

Eu locuiesc in Spania de aproximativ un an de zile, am ajuns aici cu o bursa de studii ( Erasmus ) pentru un an...anul s-a terminat, la fel si facultatea mea in Romania, iar eu m-am decis sa raman aici. Mi-as fi dorit sa ma fi putut inscrie la master sau la o alta facultate din Madrid, dar din pacate, nu mi-au dat drumul la acte de la universitatea din Romania. Uneori imi e dor de tara , de familia mea, de obiceiurile noastre, de satul bunicilor, de munti si de paduri...dar imi place sa locuiesc in Spania, este altfel ambientul, atitudinea oamenilor , respectul fata de sine si fata de ceilalti...Imi aduc aminte de primele zile cand am ajuns aici, eram socata de atata civilizatie, mi se parea anormal sa ma duc la un magazin iar vanzatoare sa ma salute respectuos la sfarsit si sa imi spuna sa mai trec pe la ei , desi eu nu cumparasem nimic ,dar in schimb rascolisem toate hainele....mi se parea ciudat ca profesorii de la universitate sa ne ceara sa le spunem pe nume, sa ii privim ca si cum ar fi colegii nostri, sa nu ne trateze cu superioritate si rautate, sa aiba fiecare biroul sau si program special pentru extra-clase pentru studentii care raman cu indoieli dupa ore....de asemenea mi se parea ciudat faptul ca fiecare persoana era interesata doar de viata ei, nu se auzeau comentarii despre cum e imbracata sau coafata cutarescu, despre noul iubit cel urat al nu-stiu -carei prietene, despre scandalul vecinilor de la 2A etc...iar trenul cu care mergeam la facultate, dintre cele mai vechi si saracacioase, parea cu cel putin 100 de ani mai nou decat trenurile nostre din tara...ca sa nu mai vorbesc de un tren de lunga distanta, care pentru o persoana obisnuita cu saracia din Romania, ar parea mai degraba o nava spatiala decat un tren....si exemplele ar putea continua. Dincolo de toate beneficiile materiale pe care Spania le-ar putea oferi cuiva, aceasta tara este mai intai de toate o tara civilizata...Mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc sa traiesc aici, pentru ca asa cum e ea, Romania este tara mea si mereu o voi purta in suflet...iar eu voi fi mereu romanca...Dar sincer niciodata nu m-as mai putea intoarce sa traiesc definitiv in Romania, sa trebuiasca sa suport din nou neobrazarea functionarilor publici, insolenta oamenilor care se cred superiori, rautatea si impertinenta gratuite, cersetorii care nu numai ca au tupeul sa iti ceara , dar mai au si pretentii si deja nu se mai multumesc cu putin iar uneori iti mai si sugereaza ce ar trebui sa le dai ( o tigara, 10 lei nu 5 etc), trenurile care miros a grajd, wc sau birt ieftin si as putea sa mai gasesc multe astfel de exemple.

Din luna octombrie voi incepe sa lucrez la aeroport, la ghiseul de informatii..pana atunci ma voi descurca ca si pana acum, dand ore de engleza...Nu e usor sa traiesti intr-o tara straina, dar cu siguranta e mai usor decat sa traiesti in Romania.

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 10:26

Concluziua reiese din folclorul contemporan :

FIE PAINEA CAT DE REA,

TOT MAI BUN E COZONACUL .

Nu uitati sa stingeti lumina .

Vant din pupa , pentru toata lumea !

gabymarinescu_pulsar

375 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 13:37

Parerea mea (care am incercat fara noroc sa plec definitiv din tara in 1990)este ca romanii tineri ar trebui sa plece,fiindca aici cand incepi munca incepi cu carca si mai esti si prost platit si umilit.Cel putin daca e sa traiesti asa amaraciuni,macar s-o faci platit cum se cuvine si nici sa nu te stie nimeni ce induri.Cand strangi destui bani te poti intoarce si incerca sa pornesti propria afacere.Oricum e mai bine din toate punctele de vedere decat sa incepi munca in Romania dupa terminarea scolii.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 15:25

Buna ziua tuturor romanilor, celor ce citesc aceste rinduri. Aici unde lucrez in Libya sint si alte nationalitati, si sa stitti un lucru.... cine este invatat sa lucreze bine si cu rost in tara o face si afara asa ca oameni buni sa nu va speriati da-tii inainte plecati unde vedeti cu ochii ca va descurcati, eu am 48 de ani si din 2000 sint numai pe afar pe marile santiere din lume, la rafinarii, nu sint inginer am numai liceul sint din Barlad de loc, in tara am lucrat ca electrician pe santierele energetice, Portile De fier I I , canalul Dunare marea neagra , la ecluze, Petromidia, CET Chiscani Braila etc mai toata tara, a fost greu nimic nu e usor , pe timpul lui Ceausecu , veneam de la munca dupa 14 ore si la ora 10 seara se oprea lumina , curentul , ne culcam flaminzi si nespalati ca lumea , dimineata la ora 5 revenea curentul si atunci ne faceam toaleta si ne spalam hainele , am mincat conserve in viata mea de nu le mai stiu numarul si alte greutati... La noi in tara dupa 1989 sefii au inceput sa prinda gustul smecheriilor si banilor si noi cei multi am ramas in voia soartei , cea ce se intimpla si acum, si dupa multe framintari si ezitari am luat hotarirea sa plec afara la munca, aveam copilul in clasa i-a, a fost tare greu dar nu mai greu ca acasa, alt fel te respecta lumea afara daca iti vezi de treaba n-am crezut , si am ajuns sa am si functii de conducere..asa ca , sa dea bunul dumnezeu multa lumina poporului roman si sanatate , pe cuvint va zic , eu imi iubesc tara asa cum este ea cu bune si rele .....

nikomark

1 mesaj
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 13:34

de acord cu tine in multe privinte,dar e gresit sa spui ca in grecia cistigi 3-4000 pe luna!
fals,banii astia ii faci numai daca ai afacerea ta sau ai o functie destul de importanta intr-o firma serioasa.
nu de alta dar e bine sa spunem lucrurilor pe nume,sa nu creada lumea ca se fac banii chiar atit de usor!
realitatea este urmatoarea ihn grecia:majoritatea tinerilor cistiga 700 euro pe luna si nu pot pleca din locuinta parinteasca nici la 30 de ani din cauza chiriilor mari.
si eu locuiesc in grecia de 6 ani sint casatorita cu grec,care profeseaza ca medic aici si cistiga 1100 euro pe luna.
noroc cu garzile pe care le face ca asa ajunge la 1700....
deci,rau in romania,de acord,dar sa nu exageram totusi....

huxark

5 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 18:25

Nu te uiti deloc prea mult la stiri... asa e :)
eu sincer astept sa prind mai multa exp in domeniul in care lucrez acum.. am avut ceva oferte de lucru afara (dar cereau 3 ani exp). Nu am inca 3 ani, dar ii voi face... si cand am prins ocazia nu ma mai uit inapoi :) nu ai de ce.
Ramaneti cu nostalgiile voastre aici daca va convine mie unu, nu-mi convine si nu ai cu cine sa lupti sincer.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Emigrarea - pro sau contra?
Mergi la: