back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce se aduc jigniri personale celor care comenteaza?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 09:11

De ce se aduc jigniri celor care comenteaza?

Pentru ca acei care aduc jigniri celor care comenteaza au impresia ca astfel devin " Mai puternici, mai buni , mai fericiti ".
Probabil ca cei care aduc jigniri nu pot purta o discutie pe un ton civilizat si din dorinta de a se exprima scriu ceea ce sunt ei in stare sa spuna.
Totusi este bine ca citesc si ei ceea ce scriu oamenii educati si poate asa isi vor imbunatati usor, usor vocabularul.
In rest, ar fi bine sa-i ignoram cand nu ne convine ceea ce spun si sa-i lasam si pe ei sa citeasca .
Cu siguranta o buna parte din vina le revine si celor care ar fi trebuit sa-i educe, adica dascalilor lor, celor care au fost platiti candva sa faca asta.
In rest, NO COMMENT !

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
jazzman62

22 mesaje
Oras: Ramnicu Sarat

Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 02:14

Un invatat spunea ca"din polemica se naste progresul",dar dintr-o discutie curata fara jigniri si cu argumente de fiecare parte,cred ca e valabil ce spunea acel invatat. Altfel se trece la alt nivel si anume mai jos si nu se genereaza decat suferinta si frustrare. Educatia e totul.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 19:03

SE POATE SA JIGNIM FARA INTENTIE .ESTE ATIT DE GREU SA NE CEREM IERTARE?

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 13:18

e frumos sa iti ceri iertare. te simti mai curat... ! se intampla uneori ca unele persoane sa te calce pe nervi la modul cel mai serios si emrita o palma data in ... stiti voi unde... depinde de sex. sa se mai trezeasca. in rest... iubiti-va mult!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 14:15

Pt.RAZVAN
Vreau sa fiu primul care-si cere IERTARE....as vrea sa ma pot controla si la multe glume....fara perdea....of...of...scrie undeva:""cum vei judeca...asa vei fi judecat....""

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 08:53

Noi vedem numai doi la suta din realitate - OSHO

Faptura omului e foarte simpla, personalitatea lui nu; personalitatea
e foarte complexa. Personalitatea e ca o ceapa - are multe foi, multe
straturi de conditionare, de corupere, iar ascunsa în spatele acestor
straturi multe se afla fiinta simpla a omului. E ascunsa dupa atât de
multe filtre încât nu se poate vedea, însa, din cauza ca e ascunsa
dupa atâtea filtre nici ea nu poate vedea lumea, pentru ca tot ce
ajunge la ea e corupt de filtre înainte de a ajunge la ea.

Nimic nu ajunge la tine asa cum este. Exista multe interpretari
intermediare. Vezi ceva, si primii care falsifica acel ceva sunt ochii
tai si simturile tale. Apoi ideologia ta, religia ta, societatea,
biserica îl falsifica, iar dupa ele emotiile tale. si asa mai departe.
Când acel ceva ajunge la tine aproape ca nu mai e deloc ce-a fost
initial, sau e într-o masura atât de mica încât e ca si cum n-ar fi.
Vezi acel ceva numai daca filtrele tale îti permit sa vezi, iar
filtrele nu prea îti permit.
Oamenii de stiinta sunt de acord cu acest punct de vedere; ei spun
ca noi vedem numai doi la suta din realitate - numai doi la suta!
Nouazeci si opt la suta din realitate se rateaza. Când ma asculti pe
mine, auzi doar doi la suta din ceea ce spun. Nouazeci si opt la suta
îti scapa, iar când nouazeci la suta se pierde, acei doi la suta sunt
scosi din context. Este ca si cum ai lua la întâmplare doua pagini
dintr-un roman, una de aici, alta de acolo, si apoi ai încerca sa
reconstitui întregul roman pe baza acelor doua pagini. Nouazeci si opt
de pagini lipsesc! N-ai nici o idee despre ce contin ele, nu stii nici
macar ca exista. Ai numai doua pagini si reconstitui întregul roman.

Aceasta reconstituire este inventia ta. Nu e descoperirea adevarului,
este imaginatia ta. Si exista o nevoie launtrica de a umple golurile.

Ori de câte ori vezi ca doua lucruri n-au legatura unul cu celalat,
mintea simte nevoia imperioasa de a le lega, altfel nu se simte deloc
în largul ei. Asa ca inventezi o veriga.

Dana P

P.S.Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (Cicero)

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 10:34

PASADO
Tu spui:Biserica il falsifica(omul,persoana).....FALS..FALS...FALS...!!!!Spunem care popa,preot,pastor...te-a invatat un lucru rau ???tu acuzi biserica de formarea caracterului tau???....Dar familia...scoala...societatea..???....nu te supara....explica te rog..!!!

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:17

iertare ?
cui si de ce !
io cand spun unui prost ca este prost ,l-am jignit cu ceva ?
atunci de ce sa-mi cer iertare ?
bai ,da' slabi de tzatzana suntetzi !
daca atzi avut curajul (sau inconstienta !) sa inotati la un loc cu rechinii ,este problema voastra ...voi cu bla bla bla si ...noi cu ...falcile !

si electronica !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:30

AZAZEL...RECHINUL.....

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 14:11

De la: symy, la data 2008-12-13 23:30:16AZAZEL...RECHINUL.....

da moroshene !
esti pe aproape ...da' de balena orca ai auzit ?

si electronica !
razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 23:42

sa inoti printre rechini e mai bine... stii la ce sa te astepti. sa vezi cum e printre delfini! :) ca si aia ti-o mai trag uneori... dragutzi cum sunt ei! :) si socul e mai mare ca te iau prin surprindere. BAU

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 20:59

ca o concluzie la tot ce se scrie aici,eu personal vreau sa-mi cer scuze tuturor celor pe care i-am jignit cu sau fara intentie si anticipat si celor pe care probabil ii voi mai jigni,dar vorba lui azazel de multe ori e bine ca prostului sa-i spui prost,poate asa se trezeste si isi da seama ca greseste,cica pe hot nu e pacat sa-l furi[chiar daca nu e recomandat sa incerci asa ceva],nici pe orbul cu ochi sa-l prostesti,in rest s-auzim numai de bine!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 21:06

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 16:41

Am citit cu interes posturile si chiar era cat pe ce sa-mi dea lacrimile de emotie vazand atatia oameni binevoitori stransi la un loc, cu un limbaj ingrijit, frumos, elegant, cu ajutorul caruia nu se spunea mare lucru. Eterna poveste a Cenusaresei.
Pana a aparut Marygeo ...
Povestea s-a dus dracului din momentul ala. A inceput delirul....
Mai toata lumea s-a prostit brusc ....
Acum cateva luni cand am facut greseala s-o depistez pe femeia asta cu mintile ratacite prin Siberia, multi din cei ce mai sunt si azi pe forumuri plangeau de mila ei. Rand pe rand Marygeo i-a tarnosit pe toti. Eu m-am retras din disputele cu ea. N-ai cum s-o scoti la capat cu un om nebun !
Ea e cel mai vizibil exemplu, dar mai sunt si alte exemple care cer "pumni in gura" ....

e nu ineteleg eu este de ce se deranjeaza lumea atunci cand cineva o injura, mai porcos, mai elegant, mai cum o fi ...
De unde atata orgoliu ? Cine credeti ca are orgoliul mai mare ? Un om destept sau un prost ?
Eu cred ca prostul.
Prostul reactioneaza si daca nu-l jignesti dar el, de prost ce este, recepteaza mesajul tau, ca pe o ofensa adusa nepretuitei lui persoane.

In fine, ca sa nu mai lungesc povestea, eu sunt de parere ca fiecare se poate bucura pe net, si nu numai, de libertatea de exprimare.
Nu m-am simtit jignit cand m-au etichetat unii in fel si chip pentru ca m-am gandit ca, dintr-un unghi de vedere, ar putea sa aiba dreptate. Din unghiul lor de vedere. Am incercat sa-i conving de adevarul meu si, daca n-am reusit, am renuntat in final pentru ca asta este, nu putem gandi toti la fel si nici nu-i putem lamuri pe toti.

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 00:22

Tuturor forumistilor 9am si administratorului acestui forum

Va doresc "La multi ani plini de sanatate si decizii intelepte !".

La multi ani dragi Romani !

www.youtube.com/watch?v=oL1EOInBS-I&feature=related

www.youtube.com/watch?v=XN8Zq41lzo4&feature=related

www.youtube.com/watch?v=i4tuwmCC01s&feature=related

www.youtube.com/watch?v=apqh3ECCido

www.youtube.com/watch?v=NQ6IUGCXqAE&feature=related

felicitari.ele.ro/Sorcova_--i2715.html

LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR !

Dar nu uita, cand esti voios, Romane, sa fii bun!
Romane, sa fii bun!

LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA !

Cu deosebita simpatie,
Daniela PASA

DERANJARE

9 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 19:37

mytcor,am rugamintea sa postezi comentariul la inceputul caruia povestesti despre adam si pe forumul asta www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/19388/A-doua-venire-a-lui... mult.

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 23:17

Orice critica este mai buna decat orice lauda. Din critici inveti. Numai una din critici daca este justa si ai castigat inca un pic de intelepciune. Pe urma critica este un semn ca ti s-a citit mesajul. Ignoranta colegilor este cea mai trista ipostaza. Desigur chiar si glumele trebuie sa menajeze persoanele in functie de varsta, sex, formatie profesionala. Daca am face numai glume proaste fara nici-un talc nu ar fi o pierdere de timp ? Eu zic ca dreptatea, ca tot discutam de ea pe alt topic, este undeva pe la mijloc. Hai sa facem pace, dar nu in sensul sa nu ne mai criticam. Daca refuzam critica cu timpul o sa ramanem singuri. Neluand in seama decat doar mesajele serioase cei in cauza se vor simti izolati si cine stie poate se isi vor imbunatati pozitia. Sa nu ne legam de orice litera sau semn de punctuatie, conteaza continutul mesajului. Cultura nu inseamna numai ortografie. Desigur participantii sunt de diferite niveluri de pregatire si diferite profesii, cu diferite experiente de viata marcat de ani si de locurile pe unde a umblat si este bine ca este asa chiar daca se mai greseste cateodata. In fond este cineva care nu a facut nici-o greseala pe FORUM ? Din discutii invatam de la unul la altul. Pe mine m-a surprins placut experienta buna a unor tineri de pe FORUM. Logos.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 12:20

Jignesc persoanele care nu au nimic de spus pe acel topic. Culmea este ca jignesc chiar pe acest topic. Eu am facut un mic experiment. Cind am vorbit la misto dar nu despre persoane, a fost in regula. Cum am vorbit serios despre ceea ce stiu ca sint idei ale mele sau ale altora, valoroase sau revolutionare, pur si simplu am fost injurat. Asta este spiritul acestui forum? Parca am fi in jungla. Dau tonul persoane extrem de agresive si obraznice, din pacate.
Este foarte greu sa nu bagi in seama un ciine care se pregateste sa te muste.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 16:20

Eu cred ca proasta crestere n-are varsta. Nu putem incrimina numai "cei 7 ani de acasa " ci si lipsa de cultura a adolescentului care trece prin scoala,prin viata ca si gasca prin apa,trezindu-se matur sau batran dar
total needucat. Cum spunea cineva grobian:prost crescut,necioplit,badaran,mitocan,marlan,mojic,lipsa de educatie. Constatam ca acesti grobieni sunt si cei mai agramati. Greseste omul cand tasteaza sau
cand nu este familiarizat cu desele modificari ale Gramaticii,dar grobienii macelaresc limba Romana,neschimbata de zeci de ani. La fel macelaresc pe
oricine are alta parere fata de ei cu dejectiile subculturii lor.
Grobienilor poti sa le atragi atentia ironic,subtil sau direct,ei n-au cultul bunului-simt;sunt maniaci,obsedati de ideea lor,n-o inghit civilizat pe a altora.
Se simt vexati ca nu sunt luati in seama,n-au argumente si atunci injura,ataca,insulta. Sunt niste reminiscenti ai infantilismului si primitivismului.
Asadar nu merita sa te cobori la nivelul lor ci sa le replici cu arta sarcasmului.
Orice jignire,fie adusa personal fie adusa altora,ramane o grosolana jignire.
Interventia este cu atat mai benefica din partea altora cu cat grobianului i se da peste bot de catre mai multi. Din pacate lipsa opiniei in societate,bagatul capului in nisip,este daunatoare si am creat,cream societatea pe care o avem. Astfel se crede grobianul tolerat ba chiar si admirat.
De asemeni zic;neraspunzand grobianului,evident nu cu insulte,ci de la obraz cu alte expresii care sa doara,te crede prost si chiar lipsit de replica.
Critica in masura in care este exprimata decent,poate fi constructiva pentru omul inteligent,isi poate da seama de o greseala,isi poate chiar cere scuze.
Dar scuze; poti critiica folosind expresii vulgare,josnice de genul:
Baaa,boule,tampitule si alte apelative de acest gen? Evident nu.
S-auzim numai de bine pe Forumuri.

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 16:25

Iata am faacut si eu o eroare la tastare; citeste critica in loc de critiica

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 14:26

De la: d_popic, la data 2009-02-11 16:20:45Eu cred ca proasta crestere n-are varsta. Nu putem incrimina numai "cei 7 ani de acasa " ci si lipsa de cultura a adolescentului care trece prin scoala,prin viata ca si gasca prin apa,trezindu-se matur sau batran dar

total needucat. Cum spunea cineva grobian:prost crescut,necioplit,badaran,mitocan,marlan,mojic,lipsa de educatie. Constatam ca acesti grobieni sunt si cei mai agramati. Greseste omul cand tasteaza sau

cand nu este familiarizat cu desele modificari ale Gramaticii,dar grobienii macelaresc limba Romana,neschimbata de zeci de ani. La fel macelaresc pe

Grobienilor poti sa le atragi atentia ironic,subtil sau direct,ei n-au cultul bunului-simt;sunt maniaci,obsedati de ideea lor,n-o inghit civilizat pe a altora.

Se simt vexati ca nu sunt luati in seama,n-au argumente si atunci injura,ataca,insulta. Sunt niste reminiscenti ai infantilismului si primitivismului.

Asadar nu merita sa te cobori la nivelul lor ci sa le replici cu arta sarcasmului.

Interventia este cu atat mai benefica din partea altora cu cat grobianului i se da peste bot de catre mai multi. Din pacate lipsa opiniei in societate,bagatul capului in nisip,este daunatoare si am creat,cream societatea pe care o avem. Astfel se crede grobianul tolerat ba chiar si admirat.

De asemeni zic;neraspunzand grobianului,evident nu cu insulte,ci de la obraz cu alte expresii care sa doara,te crede prost si chiar lipsit de replica.

Critica in masura in care este exprimata decent,poate fi constructiva pentru omul inteligent,isi poate da seama de o greseala,isi poate chiar cere scuze.

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 14:32

De la: razvankyokushin, la data 2008-12-15 23:42:53sa inoti printre rechini e mai bine... stii la ce sa te astepti. sa vezi cum e printre delfini! :) ca si aia ti-o mai trag uneori... dragutzi cum sunt ei! :) si socul e mai mare ca te iau prin surprindere. BAU

asta este supeeeer adevarata !!!

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 15:03

De la: d_popic, la data 2009-02-11 16:20:45Eu cred ca proasta crestere n-are varsta. Nu putem incrimina numai "cei 7 ani de acasa " ci si lipsa de cultura a adolescentului care trece prin scoala,prin viata ca si gasca prin apa,trezindu-se matur sau batran dar

Perfect adevarat!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 15:07

De la: gigilipianu, la data 2009-01-25 23:17:42Orice critica este mai buna decat orice lauda. Din critici inveti. Numai una din critici daca este justa si ai castigat inca un pic de intelepciune. Pe urma critica este un semn ca ti s-a citit mesajul. Ignoranta colegilor este cea mai trista ipostaza. Desigur chiar si glumele trebuie sa menajeze persoanele in functie de varsta, sex, formatie profesionala. Daca am face numai glume proaste fara nici-un talc nu ar fi o pierdere de timp ? Eu zic ca dreptatea, ca tot discutam de ea pe alt topic, este undeva pe la mijloc. Hai sa facem pace, dar nu in sensul sa nu ne mai criticam. Daca refuzam critica cu timpul o sa ramanem singuri. Neluand in seama decat doar mesajele serioase cei in cauza se vor simti izolati si cine stie poate se isi vor imbunatati pozitia. Sa nu ne legam de orice litera sau semn de punctuatie, conteaza continutul mesajului. Cultura nu inseamna numai ortografie. Desigur participantii sunt de diferite niveluri de pregatire si diferite profesii, cu diferite experiente de viata marcat de ani si de locurile pe unde a umblat si este bine ca este asa chiar daca se mai greseste cateodata. In fond este cineva care nu a facut nici-o greseala pe FORUM ? Din discutii invatam de la unul la altul. Pe mine m-a surprins placut experienta buna a unor tineri de pe FORUM. Logos.

Daca refuzam critica cu timpul o sa ramanem singuri. ....si inca cum...ramanen cu gustul amar al laudelor dulci!
Si eu tot am repetata in nenumarte randuri...in limbajul nostru sa ne ferim de agresivitati...criticile sunt bune in aceeasi masura cu laudele...avem nevoie de ambele pentru echilibrul nostru emotional...nu numai de critici sau numai de laude...ci de ambele...si fara AGRESIVITATI!

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 15:11

... bla bla bla...

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:08

Filozofilor, ce faceti voi aici, educatie ?
Nu zau !
Cui ?
Alora de nu sunt de acord cu parerile voastre ?
Celor care va contrazic ?
Ce sens are discutia asta ?
Nu mai este libertate de exprimare ?
Sau asta se invoca numai cand convine ?
De ce va vaitati ? Nu va place ?
Nu mai participati la discutii cu aia pe care-i considerati mitocani, prost-crescuti sau cum mai credeti voi !
E simplu ...
E foarte simplu.
Se pare, insa, ca sunteti masochisti .... va cam place ....

Lasati prostiile !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:23

Nu face nimeni educatie nimanui
Si nimeni nu ingradeste libertatea de exprimare

Atat doar ca unii dintre noi considera ca un om normal isi poate exprima propriile pareri fara sa aiba nevoie sa apeleze la injuraturi

Iar altii, cand raman in pana de argumente logice simt nevoia de a injura pe cei ce nu sunt de acord cu ei

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 18:23

De la: Atotputernicul, la data 2009-02-12 18:08:23Filozofilor, ce faceti voi aici, educatie ?
Nu zau !
Cui ?
Alora de nu sunt de acord cu parerile voastre ?
Celor care va contrazic ?
Ce sens are discutia asta ?
Nu mai este libertate de exprimare ?
Sau asta se invoca numai cand convine ?
De ce va vaitati ? Nu va place ?
Nu mai participati la discutii cu aia pe care-i considerati mitocani, prost-crescuti sau cum mai credeti voi !
E simplu ...
E foarte simplu.
Se pare, insa, ca sunteti masochisti .... va cam place ....

Lasati prostiile !

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 22:47

Interesant este ca apare una (sau unul, cine stie) care are opinii despre limbaj, jigniri, chestii de presupusa moralitate, care se autointituleaza: ceacarefacepetine ....
E o chestie, nu ?
Putem si noi, numai unii, numai cei care dorim, voluntar, nesiliti de nimeni, fara sa fim pedepsiti, sa facem pe ea ?
O fii bine ?

De ce-i injur eu pe cate unii ? Intr-un fel sau altul.
Pentru ca mi se pare ca abuzeaza de dreptul de exprimare cand n-au nimic de spus, pentru ca spun tampenii in exces, pentru ca sunt pur si simplu prosti gramada, pentru ca se baga in povesti despre care isi imagineaza ca stiu ceva si au ceva de impartasit si nu prea stiu nici sa scrie, nici sa citeasca.
Pentru ca atunci cand citesc nu sunt in stare sa inteleaga ce au citit ...
Cam d-aia ...
Si pentru ca s-ar putea ca si eu sa fiu un tampit din moment ce intru ca un idiot in polemica cu toti tembelii care-mi ies in cale incercand sa le explic de ce sunt tonti. Chiar un mare tampit ....

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 10:19

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce se aduc jigniri personale celor care comenteaza?
Mergi la: