necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 August 2008, ora 17:06
mi se pare corect sa avem opinii diferite,dar nu mi se mai pare corect sa jignesti s-au sa fii jignit pentru opinia ta.Cred ca asta este DEMOCRATIE.
|
|
|
corneliuticlos
8 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2008, ora 18:12
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 August 2008, ora 08:16
Pentru ca nu se cauta dreptatea, ci fiecare doreste sa isi promoveze "dreptatea lui", chiar si fara argumente.
|
szadi62
4 mesaje
Oras: Tg Mures
|
Postat pe: 21 August 2008, ora 15:59
Pentru ca sub acoperirea anonimatului,toate frustrarile ies la iveala.Un om educat si inteligent nu va scapa haturile din maiini.Grobienii,ipocritii si necioplitii au gasit un teren fertil in aceasta forma de autoimbecilizare numita internet.
|
|
|
veveritza202000
1 mesaj
|
Postat pe: 21 August 2008, ora 16:02
Foarte adevarat...din pacate...Eu sincer de cele mai multe ori prefer sa nu mai postez pentru ca, cu siguranta se va gasi cineva sa te jigneasca doar pentru ca ai o parere diferita...Cred ca avem o disperata nevoie de educatie!
|
gogutza
1 mesaj
Oras: Drobeta Turnu Severin
|
Postat pe: 23 August 2008, ora 13:48
Cata dreptate au fetele !
|
lyly
500 mesaje
Oras: Petrosani
|
Postat pe: 24 August 2008, ora 13:11
Eu nu am jignit niciodata pe cineva care mi-a criticat mesajele datorita faptului ca am indraznit sa demasc marsaviile savarsite de oameni legii in cazul familiei mele .
Sunt o femeie decenta, care stie ca opinia fiecarui om trebuie respectata.
Am intalnit pe un forum juridic un user care mi-a adus foarte multe jigniri pe care eu le-am tratat cu multa indiferenta , fapt pentru care a incetat sa ma mai jigneasca .
Cea mai buna aparare fata de astfel de oameni este indiferenta .
|
|
|
rox_anah
4 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 24 August 2008, ora 22:04
Bravo celui care a deschis acest subiect!
Majoritatea celora care comenteaza pe forumuri au nevoie de o lectie de educatie.
Din scurta mea experienta de comentatoare pe forumuri deja m-am ales cu niste jigniri romanesti desi doar am exprimat o opinie diferita si am argumentat-o.
Romanii trebuie sa invete sa discute in contradictoriu fara sa jigneasca si fara sa ia lucrurile personal. Discutiile in contradictoriu pot fi constructive daca reusim sa acceptam opinia celorlalti si atunci cand e cazul, sa nu lasam orgoliul sa ne impiedice sa invatam de la altii si chiar sa ne schimbam propriile pareri.
O alta lectie importanta si greu de invatat este sa recunosti cand ai gresit sau cand nu ai dreptate.
Inca o data felicitari ca ati pus in discutie acest aspect!
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 25 August 2008, ora 16:58
Pai e simplu ... intru`cat accesul la internet este mult mai usor teribilistii de 14-17 ani care nu au aflat inca despre conceputul numit "civilizat" isi transpun prin injurii frustrarile din viata de zi cu zi pe diverse forumuri.
Ce e cu adevarat jalnic e faptul ca ei sunt viitorul Romaniei.
|
ionel_florea1951
72 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2008, ora 19:05
si ar mai fi ceva : asa cum unii cred ca o petrecere faina e aia care se lasa cu o betie si eventual ,o bataie pe cinste,tot asa ,unora le place sa insulte !...cred ca-i si excita chestia asta si intra special pe cite un forum si-si cauta omul ! si culmea : il aleg tocmai pe cel mai cuminte in limbaj si cu ceva argumente...ideea lor cred ca este : hai sa-l vad acum p'asta ce-mi raspunde ! o fi s'un soi de experiment social !
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 26 August 2008, ora 10:16
Da e nevoie de multa educatie in a invata sa purtam si dialoguri contradictorii fara a ne leza unii pe altii....si eu la randul meu am fost jignita si etichetata penctru simplu motiv ca priveam lucrurile putin mai diferit fata de ceilalti insa fara sa jignesc pe nimeni. Si nici macar nu simt nevoia sa-mi ascund comentariile in spatele unui pseudanim sau anonimat...ceea ce gandesc si spun direct si elegant respecatnd si dreptul la opine sau replica a celorlalti....insa fara jigniri.
|
iulidan2
156 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 28 August 2008, ora 11:46
ar trebui sa invatam cum se procedeaza, ca avem exemple.
Turcescu inchidea telefonul, cand nu auzea ce vroia si uite ce bine a ajuns.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 28 August 2008, ora 15:06
da imi place tare mult de Turcescu. In fiecare zi la ora 14 il aud la radio.
|
ioanamarcui
4 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2008, ora 00:56
SI eu am patit sa imi spun parerea pe un forum si apoi mi-am luat numai injuraturi si urari de bine.
Intradevar tine de civilizatie si la noi sunt mari lacune. Nu putem discuta in contradictoriu fara sa jignim.
Chiar daca totul se petrece sub aura anonimatului te afecteaza sa vezi ca declansezi reactii agresive din partea unora. Practic ce se intampla intr-o disputa intre oameni pe strada, vecinii cu parcarile, asta s eintampla si aici.
Domina tarania si mitocania.
jignesti atunci cand nu ai capacitatea mentala sa raspunzi civilizat.
|
Fosta membra 9am.ro
5 mesaje
|
Postat pe: 30 August 2008, ora 13:59
sunt o persoana care am evitat intotdeauna conflictele.mi a fost teama de ce vor zice ceilalti.ce vor crede despre mine.
nu mi place sa jignesc nici atunci cand sunt provocata.chiar si acum cand comentez acest subiect prin minte imi trec fel de fel de scenarii.
dar am hotarat.trebuie sa mi inving aceasta teama si sa mi spun parerea.
altfel voi ajunge sa fiu deacord cu toata lumea,sa nu am pareri proprii,doar ca sa nu supar. sau sa fiu jignita.
sincer,e greu inceputul.inca mi frica,dar trebuie sa ma felicit ca incerc macar.
|
vrabie_ionut_ciprian
6 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 14:56
O mica observatie legata de titlul acestui forum: o jignire nu poate fi personala decat daca persoana care jigneste cunoaste foarte bine persoana care este jignita. Hai sa vedem definitia din DEX legata de contextul in care este folosit cuvantul "personal": adj. ...care este specific, caracteristic pentru o persoană. Cu alte cuvinte, daca anumite trasaturi/opinii se pot creiona in mod repetat din comentariul persoanei X, persoana Y poate sa traga concluzia ca acestea sunt specifice/caracteristice/ definitorii pentru persoana X si sa-i aduca o jignire personala, in caz contrar (cand nu se pot observa in mod repetat) putem spune doar ca persoana Y a jignit persoana X, iar persoana X a luat aceste jigniri la modul "personal".
De ex: o doamna X face un anumit comentariu si un homo erectus Y vine ii da replica: "ce p*** mea cauti si pierzi vremea pe forum, treci la cratita". In primul rand doamna X ar trebui sa observe ca:
1. Y foloseste un limbaj vulgar, cel mai probabil din reflex, acesta facand parte din vocabularul uzual al persoanei Y (aceasta denota faptul ca Y nu este educat).
2. Nu e nimic personal in aceasta jignire ci doar demonstreaza faptul ca Y este misogin (probabil si datorita "traditiei" bisericii ortodoxe), aceasta replica folosind-o si fata de alte persoane de sex feminin.
In concluzie, nu luati la modul personal o jignire decat daca simtiti ca a pus punctul pe "i"... in restul cazurilor: "astia sunt romanii nostri", ce sa le ceri?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 16:30
Iuri din Libya,
buna ziua tuturor cititorilor, e adevarat sint unii care nu inteleg sa fie civilizati , asta e greu de inteles de unii, indiferent de virsta sau studii, dar noi nu putem face altceva decit sa le atragem atentia, scris.
Va doresc tuturor romanilor de ori unde , multa sanatate si sa auzim de bine .
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 19:41
Tuturor celor pentru care limbajul civilizat intr-o dezbatere de idei li se pare de neconceput, li se potriveste foarte bine acest citat :
Mai bine sa taci si sa pari prost decat sa deschizi gura si sa risipesti orice indoiala !
|
ionel_florea1951
72 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 08:21
@ionut vrabie- excelent,ai pus pct.pe I ! dar de ce ai introdus la final chestia cu traditia ortodoxa si inca la modul ironic ? nu este doar o traditie; nu apartine im mod special ortodoxiei ; este o impartire naturala a rolurilor aferente sexului de care apartinem si in general,ele sunt complementare !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
Oras: Barlad
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 10:55
Se practica din pacate . Mai grav este altceva . Comentariile sunt cenzurate . Daca ceea ce spui nu convine puntului de vedere al redactiei , ceea ce ai scris nu apare . Ca masuri de represalii , se mai practica : publicarea id - ului sau trimiterea de adresa celui in cauza de mesaje cu insulte si amenintari . Practici securiste , care spun multe despre siguranta cetateanului in Romania si despre libertatea cuvantului
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 12:36
De la: tvikea, la data 2008-08-12 17:06:12mi se pare corect sa avem opinii diferite,dar nu mi se mai pare corect sa jignesti s-au sa fii jignit pentru opinia ta.Cred ca asta este DEMOCRATIE.
Uitati-va-ti cine vorbeste !!!!!!!!!. Von.....@ tvikea !....mira-m-as daca nu va aparea p'acilea si confratele sau in ale exprimarii "elegante" recte ; Herr...@AZAZEL.
Pentru exemplificare aveti la dispozitie tema,...."HAINE BLINDATE "....si nu numai...
S-APOI MAI VORBIM ....
"....Pe inamicii mei personali i-am iertat si-i voi ierta. Pe inamicii principiilor literare,filozofice,religioase si politice nu-i pot ierta. I-am combatut si-i voi combate pana-n ultima ora. Si voi lasa mostenire fiilor mei materiali si spirituali a-i combate. ".....
I. HELIADE RADULESCU, ..
pentru a n-o interpreta gresit si p-asta @ tvikea ...)))))
|
vrabie_ionut_ciprian
6 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 14:15
Pai sa incepem cu inceputul: "La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul...", iar in ziua a 6-a l-a facut pe "om"... trebuie sa observi ca pana la versetul 2.19 din geneza barbatul este denumit generic: om. Insa in Gen 2.19. i se spune pe nume "Adam" (adica Cel Dintai - devine clar ca e barbat). Apoi Dumnezeu vede ca barbatul e singur si creeaza pentru el pe "Eva" (Cea Dintai). Eva e ispitita, ea il ispiteste pe barbat si urmeaza izgonirea din rai. Dumnezeu ii spune atunci femeii: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni" Gen 3.16..
Mergem mai departe in biblie: vine Dumnezeu sub chipul a 3 Ingeri (Trinitatea) si se opreste la Avraam si Avraam ii cinsteste, iar Unul dintre ei ii spune "Iată, la anul pe vremea asta am să vin iar pe la tine și Sarra, femeia ta, va avea un fiu", iar Sarra auzind acestea rade, pentru ca era batrana si nu mai putea avea copii. Apoi 2 Ingeri (Fiul si Sfantul Duh - conform Dogmaticii Ortodoxe) merg sa distruga Sodoma si Gomora, Lot ii gazduieste si incerca sa ii apere oferindu-le pe ficele sale neprihanite oamenilor din Sodoma (insa aia erau cam pe invers); Ingerii il avertizeaza pe Lot sa fuga. Pe drum femeia lui Lot se uita in apoi si se face stana de piatra, apoi fetele lui il imbata intr-o seara pe Lot si se culca cu el ca sa nu ramana fara mostenitori... Exemplele pot continua, insa tre sa observi ca Dumnezeu vorbeste preponderent cu barbatul (daca nu intotdeauna), nu cu femeia; si de foarte multe ori femeia este cea care greseste, sau barbatul este ispitit de femeie si cad amandoi in pacat... Profetii au fost barbati, fiii lui Aron (preotii) au fost barbati, oamenii importanti din VT au fost barbati. In scimb femeii ii era interzisa intrarea in biserica atunci cand era menstruatie pentru ca era considerata "necurata" (nu in sensul de nespalata  ) si trebuia sa isi acopere capul ca sa nu-i sminteasca pe barbati in Casa Domnului. Si asa mai departe... Dupa cum observi nu prea e egalitate intre barbat si femeie
In NT Bunavestire se face catre femeie, apoi ingerul il anunta si pe Iosif. Domnul ii descopera Elisabetei nasterea Fiului din Maria: "Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?". Iisus ii vorbeste vaduvei Cananeence fiind singur, fara cineva prin preajma (era cam pacat sa ramai singur cu o femeie - vorbea lumea - si mai ales din Cana). Apoi Iisus ii ia apararea prostituatei. Prima persoana care e martora Invierii e Maria Magdalena... etc. Nu ti se pare ca se schimba ceva? Oare Hristos nu priveste altfel femeia in NT fata de VT?
Intreb la un moment dat un Parinte: "De ce femeia care urma sa fie ucisa cu pietre e considerata a fi Maria Magdalena? Nu scrie nicaieri asta!". El raspunde: "Asa a ramas din Invatatura si Traditia Sfintilor Parinti!"... ???
Ca sa nu scriu romane; in concluzie, de ce exista inferioritatea femeii fata de barbat in societatea crestina de pana acum? Datorita Traditiei, evident
|
vrabie_ionut_ciprian
6 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 14:19
Mesajul de mai sus e adresat lui ionel_florea1951...
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 15:28
Data: 2008-08-30 13:59:05
sunt o persoana care am evitat intotdeauna conflictele.mi a fost teama de ce vor zice ceilalti.ce vor crede despre mine.
nu mi place sa jignesc nici atunci cand sunt provocata.chiar si acum cand comentez acest subiect prin minte imi trec fel de fel de scenarii.
dar am hotarat.trebuie sa mi inving aceasta teama si sa mi spun parerea.
altfel voi ajunge sa fiu deacord cu toata lumea,sa nu am pareri proprii,doar ca sa nu supar.
sau sa fiu jignita.
sincer,e greu inceputul.inca mi frica,dar trebuie sa ma felicit ca incerc macar.
Netista draga, asa sa faci...pentru ca si parerea ta e valoroasa. Si nu uita asta nicio clipa. Da-ti drumul aici la tot ce gandesti si poti sa depasesti cu usurinta aceasta teama. Numai bine.
|
ionel_florea1951
72 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 19:12
elocvent raspunsul tau si-ti multumesc pentru el @ ionut vrabie si cum scrie la carte ! dar ti-as mai propune o varianta la toata aceasta poveste : ce-ai zice daca societatea Atlantidei,anterioara noua,a dezvoltat pina la extrem o societate spirituala condusa de femei ?!! ajunsa-n impas -ca si a noastra de altfel, timpul ptr.ea a expirat, pamintul s-a rasucit si a aparut o alta societate care,de data asta ,va lasa barbatul la conducere !?.... ceva reminiscente din vechea lume auramas initial :vezi matriarhatul ....dar "programul "ce-l avea aceasta noua lume era si este Stiinta -pozitivismul -explorarea materialitatii in care traim zi de zi si-n care barbatul exceleaza ! in acest caz, normal ca rolul femeii trebuia redus,dar nu pina la anihilare caci ea este totusi Stilpul familiei !.....
|
ionel_florea1951
72 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 19:16
dle @ rotaru -s-ar putea sa aveti dreptate : de la @ ione am ajuns cu Id.de mai sus si mai in clar decit atit,nici ca se poate ....si totusi,desi discutam tema jignirilor ,iata- multumesc lui Dumnezeu,inca nu mi s-antimplat....
|
vrabie_ionut_ciprian
6 mesaje
|
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 03:42
Ma amuza pana unde au ajuns discutiile pe acest topic... ideea era simpla, o femeie poate sa fie jignita si in alte modalitati prin care poate fi un barbat si mi s-a raspuns la una dintre observatiile mele: "dar de ce ai introdus la final chestia cu traditia ortodoxa si inca la modul ironic ? nu este doar o traditie; nu apartine im mod special ortodoxiei ; este o impartire naturala a rolurilor aferente sexului de care apartinem si in general,ele sunt complementare !"
Pai majoritatea cetatenilor tarii sunt ortodocsi. A ascunde ca religia are o particica de vinovatie, a ignora faptul ca sexul "slab" (cum este uneori numit) e considerat inferior de foarte multe ori si a considera ca lumea in care traim e rodul civilizatieii Atlantidei; mi se pare ca sunt niste idei cel putin utopice, lipsite de un fundament real, care nu cauta sa explica de ce inca mai exista misoginism ci care lasa loc de speculatii puerile. Asta e realitate; si in privinta cultului mozaic, din care se trage si cultul crestin, am incercat sa dau niste expemple la subiect... Bineinteles ca orice om care are idee despre cum si cand se formeaza sexul unei persoane, precum si despre educatia diferentiata de care beneficiaza un baiat si o fata in societatea noastra, nu ar jigni niciodata o fata/femeie doar pe motiv sexual si nu ar considera ca ii este inferioara. Nu e o caracteristica a ortodoxiei, o intalnesti oriunde pe glob, poate ca exemplul musulmanilor ar fi cel mai nepotrivit, insa... Ignoranta a facut ca femeile sa fie cele mai exploatate si cele mai prost platite la momentul actual de pe planeta. Nu mai spun de modul in care este privita si criticata o femei fata de un barbat. Uneori ajungi sa iti fie teama sa iti expui parerea ca doamna/domnisoara mariaoprea75. Consideri ca e normal?
Domnule adrian_botea, domnule mytcor... nu considerati cumva ca v-ati abatut prea mult de la subiect?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 11:05
....Poate !.....
Nu scopul sfinteste mijloacele, ci dimpotriva, el dobandeste insemnatate doar atunci cand mijloacele necesare atingerii lui, izvorand dintr-un spirit nobil si sublim, sunt de asemenea sublime si nobile.
Propus unui spirit josnic, scopul cel mai maret va fi tarat in abject, iar de va fi atins, va trada nimignicia sumbra a marsavului mijlocitor.
Deaceea nu-mi plac meschinii ce s-ascund in spatele fantoselor apartenentelor religioase de orice fel.
Intre Kabalism si Scientologie n-a rasarit nici un adevar spiritual, exceptindul pe cel al convingerilor intime ale fiecarui individ.
Atunci cand vrei sa pari ceea ce n-ai fost niciodata, poti pacali pe unii, dar nu pe toti !.....
|
andrushk_c86
10 mesaje
|
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 14:18
CORECT! dar cand vezi unu care scrie "s-au" in loc de "sau" parca nu poti sa mai ai incredere in tot ceea ce spune..adica totusi sunt prea multi agramati in tara asta, si nu poti sa te uiti chiar in gura tuturor prostilor! ( intai invata sa scrii dupa care vorbeste)!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 14:44
De la: andrushk_c86, la data 2008-09-05 14:18:46CORECT! dar cand vezi unu care scrie "s-au" in loc de "sau" parca nu poti sa mai ai incredere in tot ceea ce spune..adica totusi sunt prea multi agramati in tara asta, si nu poti sa te uiti chiar in gura tuturor prostilor! ( intai invata sa scrii dupa care vorbeste)!!!!!!!!!!!!!!!!! Da! Ave-ti mare dreptate! Mai citesc pe forum, tema ;;femeile sunt mai prost platite ca barbatii, pt, ca sunt femei;;! Eu citesc daca am chef, opinile fiecaruia, nu jignesc, dar am fost ;jignita; pana-n panzele albe! De multe persoane inteligente! M-am prostit;;  ;dandu-le replici; acestor persoane, slab ;educate;!!  Sa fim facute;; zdrente; vaci,, c,,,, si alte ;epitete; doar pt, ca ; noi femeile, muncim si la serviciu si acasa! Dupa ;opinia ; celui cult ;din ;Moldova; noi sa stergem la dos purdeii!! E.t.c,,,,Am fost ;facuta ;baba proasta,,,, Eu nu sunt ;;baba;! Eu sunt ;o doamna; care am studiat ;18ani, de scoala, nu dupa revolutie ci inainte, am muncit in invatamant ,,,eu stiu scrie, am citit, atat cat altii-n ,10vieti n-au citit, si n-au sa citeasca,,respect ,opinia fiecaruia, si am pretentia sa -mi ,fie respectata si ;;;;;opinia; mea!!!!!! A trecut ;vremea ; subjugarii !!!!!!!! Sa fie tratata;;femeia;;;; mai rau ;decat animalele; de barbati, doar pt, ca ;;barbatii; au putere-n brate!!  Nu cer ;nimanui, sa fie de acord cu mine;!! Dar ;cer ;;respect, pt, varstra, pt, faptul ca ;;sunt femeie;;!!
|
|
|