Info
x
Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 16:41
Femei sau barbati, fiecare este platit atat cat este el insusi in stare sa se AUTOevalueze!
Cunosc un barbat extraordinar de capabil, muncitor, si serios care insa NU da doi bani pe sine insusi Rezultatul ... imaginati-va. Munceste ca un rob pe plantatie si a ratat sute de oportunitati si inca la fel o sa faca toata viata Unii se zbat din sa faca bici, in timp ce altii stau cu fundul pe o comoara si Mai conteaza cum esti platit ??? sau CE esti in stare SA FACI ??? Asa ca as reformula astfel: FEMEILE CE SUNT IN STARE SA FACA ... SI CE nu
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 00:37
Bine, bine, am inteles, esti minunata.
Numai ca de astea am mai vazut si ma indoiesc de faptul ca lucrurile stau asa cum spui. Asta nu inseamna ca nu e asa. Din tot ce ai insirat acolo n-am inteles de ce sunt unele meserii desemnate ca fiind pentru barbati. Pentru ca esti tu femeie ? Ne spui ca tu doreai sa faci ceva dar faceai cu totul alceva. Si foarte bine, mai bine ca barbatii .... Nu prea tine. Mergi de sapa in alta parte ca aici e ... beton.
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 05:39
De la: Atotputernicul, la data 2009-01-12 10:05:19Existã ºi femei plãtite mai bine decât bãrbaþii pentru cã sunt femei ? Eu cred ca da!
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 15:35
Multumesc Mona,
Eu cred ca problema asta e falsa, ca sexul n-are legatura cu asta. Mai degraba alte insusiri decat sexul.
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:16
De la: Atotputernicul, la data 2009-02-03 15:35:27Multumesc Mona, cateodata are legatura cu sexul. Stiu cazuri si dau exemple:Am cunoscut o tipa vice-primar care nu stia exact cate prune are in traista, dar castiga in functia respectiva suficent cat sa lase cu gura cascata multi barbati. Avea avantajul ca sotul ei, om de afaceri cotizase puternic la campania electorala a unui anumit partid si ca urmare ea a obtinut functia ca "pomana electorala". Mai stiu o tipa mirobolanta care era directoare la CEC dupa aceleasi criterii... sotul plin de bani si bine infipt intr-un partid. Mai stiu o blonda asistent manager la un italian care "presta" si dupa orele de program si avea in pachetul de beneficii inclusiv o polita de viata cu capitalizare achitata integral de seful din Italia. Despre calitatile profesionale ale tipei pot sa-ti spun ca la mine in firma nu s-ar fi descurcat nici sa gaseasca niste acte intr-un dosar anume, nici vorba s-o lasi sa ia decizii in lipsa managerului etc. Mai stiu si altele, dar prefer sa ma opresc aici. Ajunge!
|
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 15:53
Eu sustin ca nu sunt discriminate femeile pentru ca stiu multi barbati si femei care, din diferite motive, (de pile, da obicei) primesc posturi bune pe motive care n-au legatura cu sexul. Ca femeile se pot prostitua e adevarat, da se tipe tocmai ele ca ar fi discriminate e prea mult. Oricum nu putem generaliza.
Acum nu e momentul !
|
|
callingcard 13 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 16:31
De la: sylvia_eliade, la data 2009-02-01 16:02:48 De fapt, nu v-ar veni sa credeti citi o fac. In fapt, pe strada la mine eram 7 copii, din 19 case. Si parintii se ocupau egal. Io am aflat despre certurile intra-familiale din carti. O fi normal? |
|
callingcard 13 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 16:41
De la: i_eirene, la data 2009-02-01 16:27:38 Lacatuserie - si eu am facut mate-fizica. Da, aveam de pilit o piesa tot trimestrul. Daca nu as fi trecut pe acolo, te-as admira. La PTAP si armata au facut multi. Nu s-a tras niciodata cu AG-ul la PTAP. Si la practica am fost si io. Si in generala si in liceu. Been there, done that, dar nici macar nu mi-ar trece prin cap sa mentionez asta ca fiind ceva de lauda. Nu te-a oprit nimeni sa te duci la Limbi Straine sau Arhitectura dupa revolutie, daca era asa de important. CNC programming in Canada e un curs de o saptamina - unde e marea dificultate??? Lucratul pentru tine - cine te opreste sa o faci??? Ca idee generala, ce ai FACUT cu adevarat? |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 77 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 15:18
desi nu recunoastem avem mult de lucru prind normalitatea
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 00:05
Personal consider ca un om trebuie platit exact cat merita in functie , de pregatirea pe care o are , de munca pe care o desfasoara , de calitatea, cantitatea si importanta sociala a acestei munci !
Nu sunt de acord cu niciun fel de discriminari fie ele pozitive sau negative ! Deasemenea nu sunt de acord cu plata in functie de nevoile pe care le avem ! Nota ! pentru cine nu stie asta este un deziderat al comunismului ! (De la fie care dupa posibilitati , pentru fiecare dupa nevoi ) ! De asemenea nu sunt de acord cu ideria unei "domnisorici" care spune ca intr-o famile unul dintre soti il slugareste pe celelalt ! In acest caz aceasta uniune nu poate fi numita famile, desemenea pot afirma fara teama ca gresesc ca " domnisorica" respectiva sta cam prost cu respectul fata de ceilalti si se supraestimeaza , sau sufera de o boala incurabila numita LIPSA DE BUNA CUVUNTA ! Sa auzim de bine ! |
|
herdesviorel 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 14:10
|
|
razvan_andrei1 2 mesaje Membru din: 17/01/2009 |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 20:17
Fiecare este platit pt activitatea si cunostintele sale, contributia sa intr-o companie face tot..indiferent ca este femeie sau barbat.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 04:05
De la: razvan_andrei1, la data 2009-03-04 20:17:04Fiecare este platit pt activitatea si cunostintele sale, contributia sa intr-o companie face tot..indiferent ca este femeie sau barbat. "Femeile castiga cu 27.000 de euro mai putin decat barbatii Femeile din Romania au castiguri medii brute cu 12,7% mai mici decat barbatii, in timp ce la nivel european, diferentele urca pana la 17,4%, potrivit Eurostat. Astfel, la un salariu mediu brut de 450 de euro pe luna, un barbat castiga anual 5.400 de euro. La o speranta de munca de 40 ani, barb atii ajung la castiguri de 216.000 de euro. In aceste conditii, o femeie va pierde de-a lungul celor 40 de ani peste 27.500 de euro. In toate tarile europene, femeile castiga mai putin decat barbatii, cele mai puternice diferente (30%) inregistrandu-se in Danemarca sau Suedia." Integral in Ziarul Financiar din 4 martie sau in Adevarul www.adevarul.ro/articole/femeile-castiga-cu-27-000-de-euro-mai-p... sau in Bank News www.banknews.ro/stire/26126_femeile_castiga_cu_27000_de_euro_mai... Cotidianul s.a.m.d. |
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 10:37
De la: mona_simona2002, la data 2009-03-08 04:05:06De la: razvan_andrei1, la data 2009-03-04 20:17:04Fiecare este platit pt activitatea si cunostintele sale, contributia sa intr-o companie face tot..indiferent ca este femeie sau barbat. pentru ca, mona, multe femei sunt angajate la munca de jos, ca ospatarite, receptionere, casiere etc. iar altele sunt casnice. desi femeile sunt cu aproape patru procente mai multe in romania se pare ca lucreaza mai putine cu 3% decat barbatii. asta este un motiv insa acest motiv reprezinta 1% din ideea generala. statisticile astea sunt pentru ziare de scandal. nu spun mare lucru, si daca vrei facem noi 2 o cercetare amanuntita asupra lor si iti demonstrez ca marja lor de eroare este de peste 5% (cea acceptata pentru orice statistica facuta cu cap). de fapt aceste statistici sunt comandate de cele mai multe ori. de obicei se pleaca de la titlu adica: "hai sa demonstram ca in jud. x sunt mai multi fumatori de carpati decat de kent". deci uita problemele minore. in primul rand eu as lupta pentru locuri de munca platite decent atat pentru barbati cat si pt femei. problemele gen care e platit mai bine nu sunt pt romania. in primul rand sa fie platiti oamenii, dupa mai vedem. |
|
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 15:45
Leo: "pentru ca, mona, multe femei sunt angajate la munca de jos, ca ospatarite, receptionere, casiere etc. iar altele sunt casnice. desi femeile sunt cu aproape patru procente mai multe in romania se pare ca lucreaza mai putine cu 3% decat barbatii.
asta este un motiv insa acest motiv reprezinta 1% din ideea generala. statisticile astea sunt pentru ziare de scandal. nu spun mare lucru, si daca vrei facem noi 2 o cercetare amanuntita asupra lor si iti demonstrez ca marja lor de eroare este de peste 5% (cea acceptata pentru orice statistica facuta cu cap). de fapt aceste statistici sunt comandate de cele mai multe ori. de obicei se pleaca de la titlu adica: "hai sa demonstram ca in jud. x sunt mai multi fumatori de carpati decat de kent". deci uita problemele minore. in primul rand eu as lupta pentru locuri de munca platite decent atat pentru barbati cat si pt femei. problemele gen care e platit mai bine nu sunt pt romania. in primul rand sa fie platiti oamenii, dupa mai vedem" - multe sunt angajate la munca de jos pentru ca exista inca destul de multe locuri de munca bine platite unde se specifica din start (de la anunt) ca sunt exclusiv pentru barbati; - exista foarte multe femei care nu pot accepta locuri de munca cu program prelungit, in week end sau cu deplasari lungi din cauza responsabilitatilor familiale pe care le au si care nu le permit sa accepte orice program ceea ce le descalifica din start - exista foarte multe femei casnice pentru ca nu exista si nu se creeaza locuri de munca pentru ele in zonele in care locuiesc (ma gandesc la zone gen Valea Jiului sau orase in care mai functioneaza doar cate o fabrica si aceea este de profil industrie grea, constructii sau ceva ce necesita intr-o proportie covarsitoare munca fizica) - exista femei care nu lucreaza pentru ca sotii lor le interzic sa lucreze - somajul este mai mare in randul femeilor indiferent de nivelul lor de pregatire (tot statistic vorbind) s.a.m.d. Ma intreb... retoric, daca articolul ar fi spus ca barbatii sunt cu 3% mai inteligenti si mai bine pregatiti decat femeile, de aceea castiga mai mult, cati barbati ar fi postat aici ca sa confirme ca este asa? Tot retoric ma intreb, daca articolul ar fi fost in avantajul barbatilor, cati dintre ei ar fi recunoscut ca statisticile au o oarecare marja de eroare? Poate ma insel, dar dupa cum cunosc eu barbatii... aproape ca as paria ca sub 1% dintre ei
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 15:29
ps: stiati ca in Mongolia femeile pleaca la studii si la munca, iar barbatii stau acasa si le asteapta gasindu-si de lucru pe langa gospodarie. Ele au functii de conducere, sunt cele cu studii iar barbatii le sustin si nici nu le trece prin cap sa schimbe ceva in sistemul asta.
bvo bun exemplu, mai bine nu mentionai asta Mongolia este una din cele mai sarace tari, unde foametea si saracia sunt la ele acasa practic ca si stat niciuna din vecine nu o ia in considerare. Pana si Transiberianul saracu o evita. Asa ca unde apare competenta asta de care mentionezi :)) |
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 19:30
Ma mir ca nu s-au terminat disputele pe acest subiect ...
Mai luptati, mai luptati ? Mono, Mono .... Ce faci ? I-ai luat locul lui Dagaio ? Ajunge, s-a inteles ....
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 22:55
adevarul este ca omul care se considera discriminat nu poate fi convins nici cu cele mai pertinente dovezi cum ar fi de pilda codul muncii in care suntem discriminat vizibil noi barbatii.
|
|
Fosta membra 9am.ro 115 mesaje Membru din: 10/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 19:24
De la: laurakidgirlie, la data 2008-08-12 16:25:10credeti ca daca suntem la fel de bune ca barbatii in foarte multe domenii, chiar mai este necesara discriminarea asta veche de secole???....Draga ...dar sunteti la fel de bune ca si noi!...insa cea mai buna bineinteles ca va fi aia care se va marita cu mine....ce-i asa de greu de inteles?
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 19:43
De la: leo_, la data 2009-03-19 22:55:32adevarul este ca omul care se considera discriminat nu poate fi convins nici cu cele mai pertinente dovezi cum ar fi de pilda codul muncii in care suntem discriminat vizibil noi barbatii. ia da si mie niste detalii mai Leo ca nu sunt la curent cu aceste discriminari din Codul Muncii. Vorbesc serios! Din cate auzisem eu, se plangeau patronii ca angajatilor li s-au dat prea multe drepturi prina acest Cod al Muncii varianta noua/ |
|
neagoe_beatrice 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 21:59
sa raspund ca intrebarile nescrise de tine ...ok....multe "blonde" sunt pe lumea asta care cred ca totul se face vanzandu-si trupul si nu muncind si dovedind ceea ce stiu sau ma rog au invatat de la viata , dar de cele mai multe ori nu ai loc de "lingai" pentru ca aia vor fi cei mai buni in orice moment ca femeie recunoasc ca sunt multe tute din categoria"sexului frumos"dar sa nu uitam ca mai sunt si exceptii la fel cum nu toti barbatii sunt impertinenti ca sa nu spun altfel si nu cred ca gresesc nimic. da femeile sunt mai rezistente la dureri dar barbatii la efort sustinut deci...comparatie logica nu exista poate vb doar de egalitate de sanse? hai sa vad si eu o femeie care merge singura in padure cu masina la taiat copaci, sa ii urce si sa raman si cu maina acolo...se pricepe oare sa o repuna in functiune? sau isi suna barbatul sa vina imediat sa o ajute???astept raspunsul femeilor, pe al barbatilor il intuiesc
|
|
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 21:16
De la: neagoe_beatrice, la data 2009-03-20 21:59:49sa raspund ca intrebarile nescrise de tine ...ok....multe "blonde" sunt pe lumea asta care cred ca totul se face vanzandu-si trupul si nu muncind si dovedind ceea ce stiu sau ma rog au invatat de la viata , dar de cele mai multe ori nu ai loc de "lingai" pentru ca aia vor fi cei mai buni in orice moment ca femeie recunoasc ca sunt multe tute din categoria"sexului frumos"dar sa nu uitam ca mai sunt si exceptii la fel cum nu toti barbatii sunt impertinenti ca sa nu spun altfel si nu cred ca gresesc nimic. da femeile sunt mai rezistente la dureri dar barbatii la efort sustinut deci...comparatie logica nu exista poate vb doar de egalitate de sanse? hai sa vad si eu o femeie care merge singura in padure cu masina la taiat copaci, sa ii urce si sa raman si cu maina acolo...se pricepe oare sa o repuna in functiune? sau isi suna barbatul sa vina imediat sa o ajute???astept raspunsul femeilor, pe al barbatilor il intuiesc...Pai cum ce face o femei atunci cind ramine cu masina in pana?....pune mina pe telefon si suna o firma pt interventi auto,dupa care plateste si gata!....ca doar femeia moderna a cunoscut o emancipare fara precedent si se doreste avansarea acesteia cit mai mult nu?...ce-i mai trebuie femeii emancipate un barbat ''personal'' pe post de soþ?...cind ea poate fi total independenta si poat iubii pe cine vrea ,atunci cind vrea si sa-l schimbe la nevoie cu altul si asta fara obligatii si isi mai poate realiza si visurile cu ochii;o careiera de succes,realizari materiale cit mai multe,faima,prestigiu...e.t.c |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:42
De la: catalliin, la data 2009-03-21 21:16:48De la: neagoe_beatrice, la data 2009-03-20 21:59:49sa raspund ca intrebarile nescrise de tine ...ok....multe "blonde" sunt pe lumea asta care cred ca totul se face vanzandu-si trupul si nu muncind si dovedind ceea ce stiu sau ma rog au invatat de la viata , dar de cele mai multe ori nu ai loc de "lingai" pentru ca aia vor fi cei mai buni in orice moment ca femeie recunoasc ca sunt multe tute din categoria"sexului frumos"dar sa nu uitam ca mai sunt si exceptii la fel cum nu toti barbatii sunt impertinenti ca sa nu spun altfel si nu cred ca gresesc nimic. da femeile sunt mai rezistente la dureri dar barbatii la efort sustinut deci...comparatie logica nu exista poate vb doar de egalitate de sanse? hai sa vad si eu o femeie care merge singura in padure cu masina la taiat copaci, sa ii urce si sa raman si cu maina acolo...se pricepe oare sa o repuna in functiune? sau isi suna barbatul sa vina imediat sa o ajute???astept raspunsul femeilor, pe al barbatilor il intuiesc...Pai cum ce face o femei atunci cind ramine cu masina in pana?....pune mina pe telefon si suna o firma pt interventi auto,dupa care plateste si gata!....ca doar femeia moderna a cunoscut o emancipare fara precedent si se doreste avansarea acesteia cit mai mult nu?...ce-i mai trebuie femeii emancipate un barbat ''personal'' pe post de soþ?...cind ea poate fi total independenta si poat iubii pe cine vrea ,atunci cind vrea si sa-l schimbe la nevoie cu altul si asta fara obligatii si isi mai poate realiza si visurile cu ochii;o careiera de succes,realizari materiale cit mai multe,faima,prestigiu...e.t.c Ce face o femeie cand ramane cu masina in pana? Suna un prieten, eventual isi va suna sotul ! Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 11:00
ªi daca n-are soþ pt ca vrea sa fie independenta!....si are doar un iubit de 60 de ani care abea se poate duce pe el ...(asa cum se cam poarta in ziua de azi)....atunci ce face?
|
|
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 04:35
De la: catalliin, la data 2009-03-22 11:00:47ªi daca n-are soþ pt ca vrea sa fie independenta!....si are doar un iubit de 60 de ani care abea se poate duce pe el ...(asa cum se cam poarta in ziua de azi)....atunci ce face? suna un prieten, fireste... cum se poarta in ziua de azi pe langa iubitul de 60 de ani ...
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 07:27
|
|
Fosta membra 9am.ro 307 mesaje Membru din: 4/12/2008 Oras: Sibiu |
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 08:18
De la: pasadro, la data 2009-03-21 22:42:12De la: catalliin, la data 2009-03-21 21:16:48De la: neagoe_beatrice, la data 2009-03-20 21:59:49sa raspund ca intrebarile nescrise de tine ...ok....multe "blonde" sunt pe lumea asta care cred ca totul se face vanzandu-si trupul si nu muncind si dovedind ceea ce stiu sau ma rog au invatat de la viata , dar de cele mai multe ori nu ai loc de "lingai" pentru ca aia vor fi cei mai buni in orice moment ca femeie recunoasc ca sunt multe tute din categoria"sexului frumos"dar sa nu uitam ca mai sunt si exceptii la fel cum nu toti barbatii sunt impertinenti ca sa nu spun altfel si nu cred ca gresesc nimic. da femeile sunt mai rezistente la dureri dar barbatii la efort sustinut deci...comparatie logica nu exista poate vb doar de egalitate de sanse? hai sa vad si eu o femeie care merge singura in padure cu masina la taiat copaci, sa ii urce si sa raman si cu maina acolo...se pricepe oare sa o repuna in functiune? sau isi suna barbatul sa vina imediat sa o ajute???astept raspunsul femeilor, pe al barbatilor il intuiesc...Pai cum ce face o femei atunci cind ramine cu masina in pana?....pune mina pe telefon si suna o firma pt interventi auto,dupa care plateste si gata!....ca doar femeia moderna a cunoscut o emancipare fara precedent si se doreste avansarea acesteia cit mai mult nu?...ce-i mai trebuie femeii emancipate un barbat ''personal'' pe post de soþ?...cind ea poate fi total independenta si poat iubii pe cine vrea ,atunci cind vrea si sa-l schimbe la nevoie cu altul si asta fara obligatii si isi mai poate realiza si visurile cu ochii;o careiera de succes,realizari materiale cit mai multe,faima,prestigiu...e.t.c |
|
Fosta membra 9am.ro 307 mesaje Membru din: 4/12/2008 Oras: Sibiu |
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 08:20
Daca e blonda... va suna la 112...se va certa cu operatoarea.. daca e bruneta... va incerca sa repare masina injurand si murdarindu-se din cap pana in picioare..iar daca e femeie de femeie... va face un calvar din viatza mosului
|
|
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 14:12
De la: mona_simona2002, la data 2009-03-20 19:43:03De la: leo_, la data 2009-03-19 22:55:32adevarul este ca omul care se considera discriminat nu poate fi convins nici cu cele mai pertinente dovezi cum ar fi de pilda codul muncii in care suntem discriminat vizibil noi barbatii. pai cel mai bun aspect este ca femeile pot iesi la pensie la 60 de ani, iar barbatii la 65. www.rubinian.com/codul_muncii_00.php cam asta e codul. eh lasa angajatorii ca in tara astia nu stiu cum sa te fure mai bine. continuu se plang ca nu au cu ce tine firma dar tot fac palate si cumpara masini. desigur ca exista si cativa mai saracuti, insa nici in germania nu isi permite oricine sa plateasca salariatul cu minim 1000 de euro. aceaa firma se desfinteaza. tin minte cand a angajat Romania, someri germani pe vasele de pe dunare cu 200 de euro/luna. dupa 2 luni a sarit agentia lor de ocupare a fortei de munca: e inuman ca un salariat sa aiba sub 800 de euro/luna. |
|
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 21:15
De la: mona_simona2002, la data 2009-03-23 04:35:36....Da ai dreptate !...din pacate inca mai exista si asemenea LINGAI DE TINEREI in ziua de azi care ne fac pe noi barbatii de ris....De la: catalliin, la data 2009-03-22 11:00:47ªi daca n-are soþ pt ca vrea sa fie independenta!....si are doar un iubit de 60 de ani care abea se poate duce pe el ...(asa cum se cam poarta in ziua de azi)....atunci ce face?
|
|
|
|

sa faca bici, in timp ce altii stau cu fundul pe o comoara si
si la activitati de Apararea Patriei (PTAP) - am tras cu AG-ul