back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Haideti sa mergem cu bicicleta!

Pagini: << 1 2 3 4 5 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

104 mesaje
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 14:23

De la: bad, la data 2010-03-05 21:15:11sau sotul amantei primarului
Da , glume a la BAD!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

354 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2011, ora 15:15

De la: rox_anah, la data 2008-08-02 11:36:06Nu stiu de ce lumea considera bicicleta asa un mijoc de deplasare potrivit. Sunt absolut impotriva poluarii inutile creata de masini mari care transporta 80% din timp o singura persoana.
Motivele pentru care cred ca bicicleta este potrivita numai pentru plimbari ocazionale in parc sau in natura sunt urmatoarele:

1. Pozitia pe bicicleta este nesanatoasa. Coloana vertebrala sta cocosata automat iar pentru baieti/barbati presiunea exercitata de sa intre picioare pe termen lung afecteaza potenta.

2. In cazul in care deplasarea cu bicicleta are loc in trafic aglomerat, cel care este pe bicicleta inhaleaza in conditii de efort fizic toate gazele de esapament ale masinilor din trafic. Sa nu mai vorbim de protectia pe care o ai in caz de accident: nici una! Si chiar daca de exemplu nu te agata o masina, se poate intampla sa cazi. Cel mai adesea se lasa doar cu julituri, dar nu e greu sa te alegi cu o mana sau un picior rupt.

3. Daca ploua sau ninge, cum e pe bicicleta?

4. Daca vrei sa faci niste cumparaturi, daca ai de carat un laptop sau niste bagaje mai voluminoase sau mai grele ca regula (un instrument muzical, instrumente de desen, aparatura fotografica etc.) cat de fezabil este sa mergi cu bicicleta?

5. Daca mergi la serviciu si trebuie sa ai o tinuta mai stricta cum se impaca mersul pe bicicleta si riscul de a cadea de pe ea cu costum si pantofi sau fusta, ciorapi fini si pantofi cu toc?

Dupa parerea mea bicicletele nu sunt o rezolvare viabila a problemelor legate de trafic (aglomeratie si poluare). Ceea ce ar fi o rezolvare viabila ar fi masinute ecologice de 1-2 locuri cu un mic portbagaj destinate exclusiv pentru deplasarea in oras, introducerea unui transport public eficient si ecologic precum si interzicerea masinilor personale mari in oras. In felul asta se poate vorbi si de confort si siguranta si eficienta.

Bicicleta este pentru plimbari cross country si pentru copii. Nu poti sa ai pretentia de a cara. NU slabeste potenta barbatului. Prea comozi sunteti deja cu masina asta

iuda

11 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Iunie 2011, ora 21:47

am 41 de ani si Nu am probleme cu potenta .pe bune .merg cu bicicleta de 20 de ani si atunci cand ploua este la fel cum este in ratb -ul vara ,diferenta este ca pe bicicleta NU miroase ,a tigan si nici transpiratie

iuda
CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 3 Iunie 2011, ora 18:02

De la: iuda, la data 2011-06-02 21:47:16 am 41 de ani si Nu am probleme cu potenta .pe bune .merg cu bicicleta de 20 de ani si atunci cand ploua este la fel cum este in ratb -ul vara ,diferenta este ca pe bicicleta NU miroase ,a tigan si nici transpiratie

Corect eu merg de peste 20 de ani aproape zilnic,doar când mergeam la servici nu mergeam zilnic.

liviu_doru2008

87 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2011, ora 18:19

apare si bicicleta Prezidentiala ? Eu m-am tot dat cu Pegasul , Ucraina , Sputnicul insa tot bicicleta ...Mitsubishi e mai tare si ..sigur nu miroase a ..tzigoinen!

CREDINTA SI CALITATE !!!
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 9 Iunie 2011, ora 00:15

De la: liviu_doru2008, la data 2011-06-03 18:19:26 apare si bicicleta Prezidentiala ? Eu m-am tot dat cu Pegasul , Ucraina , Sputnicul insa tot bicicleta ...Mitsubishi e mai tare si ..sigur nu miroase a ..tzigoinen!

Poate ca nu miroase dar burta tot mare ca a lu' tzigoinen se face,de la mitsubishu' ala al tau,asa ca,......noroc ca-ti dai cu spray din cand in cand :))

EU
Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 20 Noiembrie 2011, ora 00:30

Eu fac pe saptamana si vreo suta de km si nu mi-e greu. Acum cativa ani, am mers cu bicicleta din Sighisoara pana in M Ciuc si n-am murit. Nu treb bagati in seama, toti conducatorii de vaci (boii = soferii) Cand e s-o patesti, mori si in timp ce esti in masina, camion etc, nu doar in timp ce mergi pe bicicleta, k te loveste vreun bou, kre nu mai vede bine drumul pt k i-au crescut coarnele prea mari. Mersul pe bicicleta, e singurul sport kre imi place.

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Decembrie 2013, ora 18:46

Urez tuturor biciclistilor:sanatate,fericire si numai bine!

valeriulivanov

1792 mesaje
Postat pe: 6 Ianuarie 2014, ora 17:16

"NU PE BICICLETA VOASTRA,CA IESE PROST ,INTR-O SOCIETATE CONRUPTA ! ".

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 August 2014, ora 16:05

Haideti sa fim oameni!

Este vital pentru noi romanii sa redescoperim bicicleta!

Ca orice cetatean ai drepturi egale,cu semenul de linga tine. Astfel daca s-ar intampla ca tu posesor de automobil sa intalnesti un biciclist pe carosabil,trebuie sa nu te vezi mai mare si sa-l neglijezi pe biciclist. Cu piste sau fara liste speciale pentru biciclisti in orice localitate din tara asta trebuie sa pastram statutul de oameni.
Orice conducere la orice nivel din Romania daca s-ar da ca exemplu,ca ei,familiile lor,incepand cu perioada de weekend,sa foloseasca bicicleta ca mijloc de locomotie,vecinii,rudeniile,prietenii ca si multi locuitori ar face la fel in ceva timp,si ar fi bine pentru toti.

Cateva avantaje a celui ce foloseste bicicleta!
-- Aproape nevrand face sport. (Se stie ca sportul este benefic sanatatii,este impotriva ingrasarii,obezitatii.ect)
---Oamenii s-ar cunoaste mai bine facand pasi reali spre socializare,comunicare,cunoastere intre ei,in timp ce sedetismul,singuratatea,boala ar pierde din teren.
---Spatiul de carosabil ocupat de un biciclist ce se deplaseaza este in medie cam de 6 (sase ori) mai mic decat a unui automobil.
---Nu ar mai dispare atat de mult spatiu verde,ce este atat de necesar vietii. Orice botanist,medic,om de bine stie ca FRUNZA consuma dioxid de carbon si elimina oxigen,in timp ce omul consuma oxigen si elimina dioxid de carbon.
---Fiind mai multa vegetatie din cauza faptului ca in timp oamenii ar realiza realele avantaje ale bicicletei in dezavantajul masinii,pasarile ar reavea habitat,insectele s-ar imputina fiindca pasarile consuma pentru hrana lor muste, insecte si nu ar mai fi nevoie sa se foloseasca insecticide ce sunt daunatoare sanatatii omului ca si costisitoare.
---S-ar diminua,sau ar disparea aceste conflicte a locului de parcare ce a luat un adevarat avant dupa anuii 1995.
---Foarte rar se produc accidente de bicicleta,iar atunci nici pe departe nu au urmari grave.. Sa ne gandim cate decese produc autovehiculele,sa ne gandim la familiile indoliate,la prietenii si cunoscutii decedatilor care si ei sufar. Sa ne gandim si a oamenii mutilati din aceste accidente nefericite.
---Bicicleta implineste peste scurt timp ,doua secole de existenta.Ea poate fi folosita aproape la orice varsta,iar o drumetie in grup sau de unul singur este de neuitat si inegalabila in frumusete ca si intr-un mic spirit de aventura;simti cum aerul iti brazdeaza fata,sau te atinge pe subsuara...
Sa mai amintim ca putem "evada' usor din tumultul oraselor,ca bicicletele nu contribuie cu absolut nimic la poluare.

Am putea sa refolosim serviciile CFRului mai mult pentru transportul marfii. Pentru calatori:trenurile,tranvaiele,troleibuzele ,caci NU polueaza si sunt placute pentru calatorii.
Am putea folosi si televiziunile publice (si nu numai publice ci toata MAS-MEDIA)) pentru ca populatia noastra romaneasca sa fie bine informata asupra acestui important subiect? Eu cred ca da!

Un om de bine.

Pagini: << 1 2 3 4 5 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Haideti sa mergem cu bicicleta!
Mergi la: