back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Haideti sa mergem cu bicicleta!

Pagini: << 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

suteudaniel8

299 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 15:22

Sbucure, nu intereseaza pe nimeni ce crezi... mai ciudatule, m-am uitat pe net inainte sa plec si erau 60... apoi am mers si pe traseu de biciclisti au fost spre 90. Vrei sa pari foarte informat dar nu esti. Sa stii ca dincolo is trasee de biciclisti intre orase si in oras sunt locuri speciale pentru biciclisti de te saturi.

Cica ai fost dar nu ai vazut... te-a legat cineva la ochi sau ai fost noaptea ori de revelion... Acolo circula aia cu bicicletele foarte mult... (iti zic asta ca am fost la Euro 2008 si am stat 6 saptamani avand posibilitatea sa vad biciclisti de sa ma satur in fiecare zi).

In Bratislava si restul Slovaciei intradevar nu sunt dar Austria e plina de biciclisti. Batrani, tineri si chiar oameni eleganti merg ==>> sunt si mai sanatosi si au conditie fizica super nu ca puturoshii astia de romani care stau tata ziua in casa si freaca menta.

Romanii (majoritatea) merg cu bicicleta nu din motive ecologice ci din motive financiare. Acolo se recicleaza la greu si orasele is curate... la noi ii dezastru in multe locuri.

Raporteaza abuz de limbaj
Shaggy
suteudaniel8

299 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 16:01

Am mai fost de la Cluj la Cheile Turzi cu "bitza" si am fost 45 dus si 45 intors cu o bicicleta rapciugoasa si greu "manevrabila" dar m-am dus. Am stationat la CT multe ore si apoi m-am intors seara, deci poti face ushor 100 - 150 km daca ai o bicicleta de calitate nu "jaf".

Shaggy
de2dero

9 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 12:22

Salut nene sbucure, dar tre sa-ti zic ca esti pe langa problema. daca nu stii, e mai bine sa nu comentezi. bicicleta e un mijloc de transport cu doar 2 roti (bi) si nu are nevoie de autostrazi. te informez ca in germania majoritatea oraselor sunt legate prin piste de biciclete (asfaltate), utilizate si pt. role si de altfel f. populate. de asemenea te informez ca nu e de pista viena-bratislava ci de munchen-viena-bratisla. viteza medie pe bicicleta e de 20km/h. referitor la masurile "drastice" circulatie si la aglomeratie, am putea sa luam exemplul Nurnberg-ului, un oras de dimensiunile Timisoarei, insa in mod clar mai putin aglomerat, unde pot sa-ti spun in mod absolut sigur ca nu sunt nici un fel de restrictii drastice si totusi lumea circula cu bicicletele. diferenta este ca soferii sunt mult mai disciplinati (aici da autoritati drastice) si mai ales RESPECTUOSI si rabdatori, caracteristici care lipsesc cu desavarsire soferilor romani.
de asemenea pe rox_anah as dori sa o informez ca prin vietnam am vazut frigidere si televizoare transporatate pe biciclete in trafic si traficul de acolo nu se compara cu cel din europa, deci se poate transporta si un laptop. referitor la tinuta pot sa-ti dau un exemplu: eram intr-o dimineata ploioasa de ianuarie la T-mobile (momentan cel mai mare operator GSM) si am vazut un sef de departament venind.... pe bicicleta. s-a oprit in locul de parcare pt. biciclete, si-a dat jos suprapantalonii de fas pe sub care avea pantalonii de stofa, geaca a schimbat-o cu sacoul pe care il avea in geanta-portbagaj, si-a pus cravata,a luat geaanta de laptop si a intrat in sediu exact la fel ca si cel cobarat din bmw. deci se poate.... daca vrei. tu nu vrei si nu te obliga nimeni. eu vreau, dar in romania nu pot. in timisoara sunt 2 portiuni de pista de biclete in 2 zone diferite ale orasului....

navi

8 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 15:18

SBucur,
Interventia ta n-are nici o legatura cu subiectul discutat pe acest forum. Eu am facut abstractie de imperfectiunile de exprimare care se gasesc si in posturile tale, fiindca n-are nici un rost sa discutam pe langa subiect. Tu insa demonstrezi ca n-ai mai multa minte decat taranii cei mai prosti despre care povesteam mai sus.
Si nici nu era sa ma calce tractorul. De unde ai scos tampenia asta? Tractoristul acela a oprit langa mine, am discutat si am cules ciuperci impreuna, o vreme.

Discutam despre mersul cu bicicleta, care la noi in tara are atat de putina popularitate. Cand eram student, eram printre extrem de putinii studenti care faceam naveta cu bicicleta de la camin la facultate (vreo 10km) si multor colegi li se parea de necrezut ca sunt in stare de asemenea performanta. Degeaba le spuneam ca e un fleac, aproape nimeni nu ma intelegea.
Intr-adevar, pot spune ca e un fleac sa faci o naveta de 10+10km, din moment ce eu am fost nu o data, ci de nenumarate ori cu bicicleta pe Transfagarasan. Mergeam de la Victoria la Balea-Lac si inapoi intr-o zi (102km dus-intors) si nu ma simteam extenuat dupa o asemenea escapada. Am facut si drumuri mai lungi, ca de exemplu Victoria-Hunedoara (190km) intr-o zi. Am parcurs distanta asta in 7h30min+3h pauze si nu mi s-a parut ca am facut un efort deosebit. Bineinteles ca sunt in stare de aceste performante pt ca fac periodic antrenament si ma mentin in forma. Dar nu-s decat un simplu amator, nu un sportiv de performanta. Nu am intentia sa ma laud cu performantele mele, ci ideea este ca performantele mele, care nu-s nici pe departe demne de Cartea Recordurilor, ar putea fi accesibile unui numar mare de amatori. Conditie fizica ca a mea ar putea avea multi, dar la noi nu prea exista interes pt sporturi care solicita putin efort fizic, pt ca romanii nostri sunt in mare parte inactivi, comozi si se plictisesc degeaba in casa.
Confirm si eu ca in Austria, Elvetia si Germania e plin de biciclisti, f multi de acolo merg cu bicicleta si la servici, si dupa cumparaturi si ii vezi si pe cele mai dificile drumuri de munte. Eu am fost cu bicicleta de la Baden la Viena. Ar fi cam 30km, dar am facut mai mult, fiindca pista de biciclete are un traseu mai sinuos si la un moment dat am pierdut-o si a trebuit sa intru pe drumul auto. Am mers f bine pe acel drum. La fel si prin alte parti ale Austriei si in Elvetia m-am mai plimbat putin cu bicicleta, pe cat posibil pe pistele special amenajate, dar si pe alte drumuri. Niciodata nu m-a claxonat nimeni, cum ar face romanii nostri idioti.
Acolo da, sunt multi sportivi bine antrenati. In Romania daca merg la munte, nu ma intrece nimeni, majoritatea raman mult in urma mea, desi nu as zice ca am o conditie fizica de exceptie. Pe traseele montane din Austria am vazut multi turisti bine antrenati, unii chiar ma intrec.

suteudaniel8

299 mesaje

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 20:59

Bucure dai paci... nu am vreme sa iti scriu ca tat nu intelegi... somn ushor. Zici ca's tanar dar tu esti adormit.

Shaggy
de2dero

9 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 01:33

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 15:40

Bine, bine, pedalati, pedalati ....

Acum nu e momentul !
suteudaniel8

299 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 16:11

De la: de2dero, la data 2008-10-26 01:33:52video.tion.ro/video/37839/suntem-mul--i---i-vrem-piste-pentru-bi...-

daniel,

Stiam despre actiunea e la Timisoara mai ales ca sunt pe un grup pe yahoo si se tot scria despre eveniment... sa stii ca si mie imi place sa merg cu bicicleta, ai adrenalina... cand "dai" viteza i mijto etc. Ii fain si multi gandesc ca si mine dora de aia sunt mii si mii de biciclisti...

Stimabilul sbuCUR... nu intelege deoarece doarme si oricat i-am zice sa se trezeasca nu se desteapta. Daca ii ziceam numai eu ca doarme nu ma credea dar acum cand suntem 3-4 care il contrazicem sper sa realizeze ca se inseala (greu de realizat).

Eu am poze pe net puse cu mine in drumetia spre Bratislava si m-am filmat in timp ce mergeam pe "bitza"... sa sti ca is piste separate de strazi si autostrazi iar viata sportiva este pretuita. Dar la prost oricat ai vrea sa explici ceea ce este si ce ai vazut cu ochi tai nu pricepe.

Esti din Timisoara asai?

Shaggy
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 18:48

Mai frate, adormit sau nu, eu sustin ca n-am vazut pe-afara nici o piste de bicicleta pe langa autostrada si nici piste de biciclete intre orase. Daca voi ati vazut, sa fiti sanatosi sa va dati pe ele pana vi se usuca picioarele ... Dracu' sa va ia de nebuni cu elucubratiile voastre cu tot.
Stiu, vi se pare de bon ton chestia cu bicicleta ... scuze ca m-am agitat cu voi. Povestiti-mi ceva interesant ca d-aia ma ia somnul ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 05:51

Navi, imi cer scuze pentru deranjul provocat.
Am recitit postul tau si l-am reconsiderat. E de mare bun simt. Esti un tip cu totul ok.
Am vrut sa spun, si am facut-o agresiv din pacate, ca in occident n-am vazut atat de multi biciclisti pe cat m-as fi asteptat. Cele mai multe biciclete le-am vazut in Zurich. Erau grupate in jurul garii.
In Ungaria am vazut semne de interdictie privind circulatia biciclistilor, a carutelor si a tractoarelor pe soselele dintre orase. Important este ca n-am vazut aceste vehicule circuland pe sosele.
E posibil sa existe o pista de biciclete intre Munchen si Viena, dar eu n-am dat peste ea.
Oameni buni, e minunata treaba cu bicicletele dar vorbim aiurea. La noi in tara nu exista amenajari pentru biciclete, dar nici pentru autoturisme, pentru autotrenuri, pentru nimic ...
Bine ar fi sa existe piste pentru biciclete asa fel incat sa nu se stanjeneasca reciproc nici automobilistii si nici biciclistii. Doecamdata biciclistii circula pe unde vrei si unde nu vrei, dar nu prea stiu codul rutier si isi risca viata atat din pricina lor cat si a soferilor inconstienti.
Voi spuneti despre soferii romani ca sunt prost crescuti, idioti, nepoliticosi. Ca afara sunt civilizati...
Se poate. Dar eu nu cred asta. Daca si soferii romani, in Romania, ar avea aceleasi conditii ca si cei din Elvetia sau Austria sau de unde vreti si comportamentul lor ar fi altul. V-am spus ca am condus pe-afara 15.000 km in ultimii doi ani. Atat am putut in trei concedii. N-am spus asta ca sa sfidez pe nimeni, sa ma dau mare. Am vrut sa spun ca am fost si am vazut ... nu mi s-a povestit. Imi place acolo. Ca si voua. Cand m-am intors din vest si am intrat in Romania mi s-a parut ca am intrat in iad...
Singura data cand m-am simtit bine a fost cand am revenit din Grecia prin Turcia si Bulgaria. Am constatat ca exista natii mai proaste ca a noastra ...
Baieti si fete, e bine ca ati fost prin tari sanatoase la cap, e bine ca ati vazut acolo cam cum trebuie facute lucrurile si pe la noi. Nadejdea e la voi la tinerii umblati si destupati. Sunteti in stare sa faceti asa ceva si in tara noastra ? In afara de sa va certati pe forum cu un bezmetic, cum sunt eu, mai faceti si altceva ? Sunteti in viata publica, politica ? Sau aveti un dispret suveran fata de tot ce este romanesc ?

Acum nu e momentul !
arynak2003

8 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 13:31

eu am vazut in multe orase din eurpoa unde tot mai multi oameni circula pe bicicleta,este sanatos,dar adevarat,la noi in tar tre sa fii schumaher pe doua roti sa supravietuiesti traficului infenal

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 13:34

oameni buni,de ce sa va certati?cine vrea bicicleta sa-si cumpere,cine vrea masina sa-si cumpere,cine vrea caruta sa-si cumpere cal,cine vrea tractor sa mearga pe ogor[acolo e locul lui],cine vrea trotineta n-are decat,cine vrea scuter sa ne scuteasca,cine vrea ATV n-are decat sa dea banii pe asa ceva,cine vrea role inseamna ca gandeste tinereste[bine],cine vrea matura inseamna ca e ruda cu HARRY POTTER,cine vrea avion inseamna ca il cheama gigi becali,cine vrea elicopter inseamna ca-i baiat destept[daca afla romanii ce preturi au elicopterele second hand in S.U.A.,n-o sa mai ai loc de ele pe cerul patriei]si in final cine vrea orice sa puna mana sa munceasca,deoarece orice lucru obtinut altfel dauneaza grav sanatatii.In final s-auzim numai de bine.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 15:20

Asta depinde de om, de obisnuita fiecaruia. Nu la oricine ii place sa mearga pe bicicleta. Eu sunt din Sighisoara si am mers pana in Miercurea Ciuc, cu bicicleta. Sunt cam 250 km, pe ruta pe unde am mers eu (Sighisoara - Cristuru Secuiesc - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc). Acest drum l-am facut in 2 zile, cum ar veni azi m-am dus, si maine m-am intors. 9 ore am facut pana acolo si tot 9 ore, am facut inapoi. E destul de greu drumul (ma refer la efortul fizic). Nu mai stiu exact prin ce zona a drumului, a trebuit sa urc vreo 6 km. Intr-un timp, simteam ca aveam si gatul uscat, asa de sete imi era. Dar am vazut un izvor micut si am baut apa de acolo, chiar daca era cam tulbure. Mai aveam 17 km ca sa ajungem in Miercurea Ciuc, si ne-am oprit k sa mai mancam si sa mai bem apa, eram cu un amic. Am fost doar noi 2, fara nimeni dupa noi. Am avut petece dupa noi si ceva scule de bicicleta. Cand mai aveam 17 km ca sa ajungem si ne-am oprit, imi tremura picioarele de oboseala si nu-mi venea sa ma mai ridic. Dar a fost bine ca inspre Miercurea Ciuc, am coborat vreo 8 km. Se vedea si dupa fata mea, ca eram mai bucuros si ma simteam mai bine, ca n-am mai pedalat. Deci se poate merge si pe bicicleta la drum lung, nu doar cativa kilometri, cum spun cate unii. ID-ul meu de Yahoo e: cata_alin2001 . Daca imi dati add, putem vorbi ca oamenii normali, n-am chef de injuraturi. Salut

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 15:28

Am uitat sa va spun ca nu am antrenament, sunt doar un simplu biciclist. Inafara de drumul de vreo 250 km, cel mai lung drum pe care l-am facut cu bicicleta, era de aproape 50.

iulian_ch79

3 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 15:14

sunt prea multi fitosi in Romania care nu se coboara la nivelul de "bicicleta". Vara aceasta am fost in Italia unde am vazut "babute" de 60-70 ani care mergeau cu bici la cumparaturi. Bravo lor.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 15:51

Toata admiratia .
Cunosc si eu reactia soferilor care exact cum ai spus , au impresia ca nu trebuie sa existi . Acestia sunt soferii prosti care nu sunt capabili de anticipatie , care raman blocati cand vad primul biciclist si-i claxoneaza fara motiv pe urmatorii .
Evident ca ai trecut peste chestia asta , din pacate cam dispare placerea .
Pe vremuri era si util si placut sa te deplasezi cu bicicleta .
Acum sunt si trist pentru ca de o luna mi-a fost furata bicicleta , alta acum 20 ani (ambele din scara blocului). Nu mai cumpar alta pana nu voi avea un loc mai sigur de depozitare .

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 20:20

Nu e vorba de fite ca sa mergi cu bicicleta !
In Romania este INTERZISA deplasarea cu bicicleta pe drumurile nationale ! Iar piste pentru biciclisti amenajate nu prea sunt decat in orasele mari si acolo doar prin centru.
E inaltator sa vorbesti despre mersul pe bicicleta, e foarte sanatos e adevarat, dar la noi in tara nu prea ai voie sa mergi cu bicicleta...
A, ca militienii (n-am gresit, am zis corect) nu se leaga de biciclisti si carutasi si pietoni e foarte adevarat. Cand vine vorba despre codul rutier acesta se aplica numai soferilor. Atat ! Atata stie nenea militianul, atata face ! Va imaginati vreun carutas care sa aiba buletinul la el ? Sau vreun biciclist ? Sau pieton ? Nuuuuuu ....
Se spun poezii frumoase aici despre mersul cu bicicleta de parca ar fi cineva care sa spuna ca mersul pe bicicleta e nociv sau dauneaza sau nu e "verde". Eu cred ca ar trebui sa puneti accentul pe faptul ca n-aveti pe unde merge cu bicicleta ...
Sanatate !

Acum nu e momentul !
enchul

3 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 02:36

este imposibil ... in primul rand pentru ca nu sunt artere pentru biciclisti apoi pentru ca trebuie rescris codul de conducere ... de buna seama in Olanda este o lege in trafic care presupune sa te uiti peste umar sa nu prinzi biciclistu din unghi mort sub roti. Apoi biciclistii au mai intotdeauna prioritate. Sincer, nu am chef sa ma caftesc cu mertzanari si djipari de bucuresti la orice colt de strada ... tu ai vrea ?

Fosta membra 9am.ro

34 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 19:31

Fratilor, ma uit cu consternare cum discutia despre banala bicicleta a evoluat uneori spre razboi verbal in toate regula, anticipez din ton si exprimare ca unii ati sari la jugulara de-a dreptul, daca ati avea posibilitatea si pe voi cei atat de inversunati impotriva bicicletei, nu va inteleg deloc. Caci e de notorietate si la piciorul broastei explicatia pentru care bicicleta este foarte buna pentru intretinerea tonusului si a sanatatii: PUNE CORDUL LA TREABA SI TONIFICA EXTRAORDINAR MUSCULATURA de la ombilic in jos si in plus INDUCE ACEA STARE DE BINE CE INTERVINE DUPA O ACTIVITATE SPORTIVA (nu neaparat iesita din comun !) NUMITA "EUFORIA SPORTIVULUI", care inseamna eliberarea de endorfine in organism (:-) pe cale naturala, da?), hormoni ce provoaca o buna dispozitie si un tonus psihic crescut. Si de care Doamne-Dumnezeule cata nevoie are romanul cel atat de trist !!! (pe bune, romanii au ajuns un popor trist din cauza ingrijorarilor si stressului) Am avut ocazia sa citesc destul despre aceste lucruri, fiindca de vreun an sotul meu are o firma care comercializeaza biciclete pliante, asadar ceea ce va spun este documentat si verificat, iar atata vreme cat este practicat ca si hobby, ciclismul este exclus sa aiba efecte nocive asupra sanatatii !!! Daca mai apare si necesitatea de a te folosi de bicicleta ca si mijloc de locomotie pentru distante modice si care iti permit evitatea pierderii de timp si irosirea nervilor in asteptarea mijloacelor de transport in comun sau in deplasarea cu masina intr-un trafic infernal (cum este acela din Bucuresti de exemplu, unde locuiesc eu), atunci cu atat mai bine: beneficiul este dublu, sanatate si castig de timp (+ evitare stres!). Nu mai vorbesc de cei de la tara sau de oamenii mai modesti, care sunt nevoiti sa mearga cu bicicleta kilometri buni pentru ca au nevoie sa ajunga dintr-o localitate in alta, la servici, cu treburi, sa-si cumpere cele necesare etc. etc. etc. - desigur ca devine de neinteles acest mod de deplasare pentru un orasean cu bani, care nu se da jos din masina cat e ziua de lunga !... Marea problema este insa faptul ca nu exista piste pentru biciclete si cel care ar vrea sa se deplaseze astfel se expune ingrozitor, in special in orase si pe drumurile cu trafic intens din afara localitatilor, mai ales ca soferul roman se crede "atotputernic" (atunci cand nu e loaza) si nu concepe ca din trafic fac parte si biciclistul, si cel de pe scuter, si pietonul... :-) si cei din celelalte masini... Macar RESPECT pentru acesti toti ceilalti participanti la trafic daca ar exista si inca ar fi bine si ar fi loc pentru toata lumea... Si "da", subscriu la ceea ce au spus multi pe acest forum si confirm: sunt tari unde mersul pe bicicleta este cultivat si respectat, unde exista posibilitatea sa te deplasezi pe bicicleta usor, repede si in siguranta intre orase / localitati, unde se merge la serviciu in mod curent zeci de km pe bicicleta si unde oamenii sunt ceva mai sanatosi si mai veseli... in parte si din acesta cauza! Revin deci si intreb, ca tot n-am priceput: DE CE ATATA INVERSUNARE A VOASTRA, A UNORA, IMPOTRIVA BICICLETEI?

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 22:55

Va scapa unele mici amanunte despre soferul roman care este facut in toate felurile si comparat in mod imbecil cu soferii occidentali.
Soferul roman, n-are autostrazi, n-are posibilitatea de a se deplasa rapid intre doua localitati, drumurile nationale nu sunt modernizate in majoritatea lor, intersectiile nu sunt modernizate, n-are unda verde, drumurile trec prin mijlocul localitatilor, viteza in localitati e de 50 km/ora, calitatea drumurilor e precara (calea de rulare), pe sosea circula cine vrei si cine nu vrei (carute, carutul de butelie, vaci, oi, caini ... orice animal are chef) politia nu aude si nu vede ea are un singur inamic, soferul .... si la toate astea vine biciclistul. Biciclistul care n-are cale de rulare si vrea sa o foloseasca pe a camioanelor, vrea prioritate in fata camioanelor, nene ... Ce sa-ti spun ... miscare, inima zburdalnica, endorfine .... tampenii. Stiti cat vor costa marfurile transportate cu camioane care dau prioritate biciclistilor ? Care nu au alternativa ?

Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca trebuie sa fii imbecil de-a binelea sa mergi cu bicicleta pe drumul camioanelor cate te asfixiaza de te rup ...
De ce nu propuneti voi interzicerea camioanelor pe drumurile astea din Romania. Si carati marfurile cu bicicletele, voi, zburdalnicii ... sportivii.

Ma plictisiti ingrozitor cu prostia voastra interminabila ... cu bicicleta ca obiect de cult ...

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 10:10

Mersul cu bicicleta este foarte sanatos!
Totzi varstnicii pe care ii vedem pe biciclete in strainatate ne dau lectzii gratuite de viatza!
Am revenit la bicicleta dupa 30 de ani shi parca am intinerit!
Trebuie sa laudam shi sa sprijinim initziativele edililor!
Pana la urma copiaza ce au facut deja altzii!
Mergetzi fratzilor pe bicicleta!

anabel1986ro

10 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 10:54

E buna ideea cu bicicleta, in cazul meu daca am chef sa fac o plimbare. Daca trebuie sa merg la sevici prefer sincer masina, pentru ca sunt 17 km si acum e frig. Din pacate noi nu prea avem piste pentru biciclete dar poate in viitor cine stie...

www.iperbid.ro licitatii online, magazine, anunturi gratuite. Nou!
de2dero

9 mesaje

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 15:00

farte... puternic dar degeaba! probabil marea majoritate scapa unele amanunte, dar tu scapi esentialul. primul mesaj era:
_________
ma bucur ca s-a deschis centrul de inchiriat biciclete. Chestia asta imi aminteste de cel mai minunt oras pe care l-am vazut, Lucca din Italia, unde toata lumea mergea pe bicicleta. Si erau atat de frumosi si de zambitori toti...

pe cand in Bucuresti? cand o sa scapam de fite si de masini mari care nu mai au loc pe sosele?....
_________

nimeni nu zicea ca vrea sa te dea afara de pe sosea. si eu sunt total de acord ca e o mizerie pe soselele din Romania: gropi, aglomeratie, lipsa semnalizarilor, carute, biciclete, capre, gaste samd. asta nu inseamna insa ca oamenii nu au dreptul sa-si doreasca sa mearga pe bicicleta si sa caute, sa discute discute eventuale posibilitati de infaptuire.

pana la urma cred ca principala problema a romanului este respectul, sau mai exact lipsa lui. culmea este insa ca se manifesta doar pe teritoriul Romaniei.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 01:08

Se face o mare greseala etichetandu-se romanii ca necivilizati pentru modul in care conduc pe niste sosele groaznice, pentru ca nu merg cu bicicletele si se trece cu vederea ca nu au infrastructura necesara asa cum au cei cu care sunt comparati.
Cand ii spui romanului sa merga la vot, sa se implice in viata publica, sa aiba atitudinea civica a occidentalilor cu care se tot compara, nu vrea, refuza ca orbetele, are alta treaba foarte importanta cum ar fi sa se duca la schi ... sau alte fite...
Dupa ce nu se duce la vot incepe sa tipe ca cei din jurul lui sunt necivilizati, ca nu-i creaza lui conditii sa fie el civilizat, ca n-are pe unde sa mearga cu bicicleta, cu masina, cu carutul de butelie, cu caruta cu cai, cu masina aia a lui care scoate un fumm de-l tai cu cutitul.
Citesc aici platitudini cum e cea ca mersul pe bicicleta este sanatos ...
La ce nivel vorbim ? De gradinita ? N-aveti ce face si debitati tot felul de balarii ?
E cineva de alta parere cum ca mersul pe bicicleta n-ar fi sanatos ?
Dar fara conditii, vorbeste cineva despre riscurile de a merge pe bicicleta pa soselele din Romania unde, repet, ESTE INTERZIS mersul pe bicicleta ?
Nu mi se pare ca indemnul asta prostesc la mersul pe bicicleta oricum,, oriunde sub pretextul unei false griji pentru sanatate e ceva bun !
E mai degraba un indemn la sinucidere.
Si mersul pe jos este sanatos, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mergem pe jos pe autostrada si sa sustinem ca soferii sunt niste nesimtiti care ne polueaza .....

Pledati pentru crearea de alei si cai alternative pentru deplasarea pe biciclete si nu pentru chinuirea soferilor care si asa sunt destul de chinuiti de carute, biciclisti, pietoni si chiar de o parte din soferi. Nu mai cereti ce nu se poate da !
Problema infrastructurii rutiere din Romania este si asa acuta, n-o mai incarcati cu tampenii de genul bicicletelor !

Acum nu e momentul !
ano_nymous

6 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 15:44

@ Atotputernicul
Limbajul tau e de o agresivitate si vulgaritate greu de inteles...
Totusi ai si tu dreptul la o opinie despre mersul pe bicicleta in Romania, nu?!
Am inteles, e o prostie, nu e cazul, nu e momentul, si asa avem o gramada de probleme, cum ar fi... infrastructura, iarna, vara... si tot asa.
Pai stii ce zic eu, i-ati masina, bicicleta, saniuta, nevasta, catelul si ce mai ai la indemna si du-te!
Vezi ca-s niste site-uri specializate pe manele, altele cu curve si mai e unele de injurat la liber.

Eu folosesc bicicleta de cate ori pot si am chef. Merg la piata, la vreo intalnire, la plimbare... Nu ma obliga nimeni. E distractiv si sanatos. Cand e frig sau ploua iau masina. Sau merg pe jos.
Sa auzim de bine!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 17:10

De la: idan_ro, la data 2008-12-15 15:44:54@ Atotputernicul
Limbajul tau e de o agresivitate si vulgaritate greu de inteles...
Totusi ai si tu dreptul la o opinie despre mersul pe bicicleta in Romania, nu?!
Am inteles, e o prostie, nu e cazul, nu e momentul, si asa avem o gramada de probleme, cum ar fi... infrastructura, iarna, vara... si tot asa.
Pai stii ce zic eu, i-ati masina, bicicleta, saniuta, nevasta, catelul si ce mai ai la indemna si du-te!
Vezi ca-s niste site-uri specializate pe manele, altele cu curve si mai e unele de injurat la liber.

Eu folosesc bicicleta de cate ori pot si am chef. Merg la piata, la vreo intalnire, la plimbare... Nu ma obliga nimeni. E distractiv si sanatos. Cand e frig sau ploua iau masina. Sau merg pe jos.
Sa auzim de bine!

Asa, si ?
Ce, nu te las eu sa faci toate astea prin ceea ce am scris ?

De ce sunt agresiv ? Ca-ti spun ca nu ai pe unde sa mergi in siguranta cu bicicleta si ca-ti risti viata si pe a ta si pe a altora ?

Ai impresia ca eu sunt inamicul tau daca vrei sa mergi cu bicicleta ?
Nu fac decat sa-ti arat si un alt punct de vedere si, hop, sunt agresiv, ma trimiti la manele, curve si altele ....

Ma, dar tie ti se pare ca esti cine stie ce destept ? Ia calmeaza-te si mai citeste odata ce am scris si-o sa vezi, daca nu esti prost de-a binelea, ca nu te-am atatcat nici pe tine personal si nici pe utilizatorii de biciclete.
N-ai decat sa inghiti fumul camioanelor pana te va lua dracu' daca asta numesti tu sanatate sau sport cu bibicleta !

Acum nu e momentul !
corinwap

6 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:31

Autoputenicul vs. toti cei care nu sunt de acord cu el.
Perceptia mea este ca: (re)numitul Autoputernic are o problema (patologica) atunci cand cineva nu este de acord cu parerile (axiomele) dumnealui. L-am urmarit si in raport cu alte teme de discutie. Sfatul meu este ca NU merita sa intrati in polemica cu el.
In rest spor la pedalat....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:47

Greu, graeu sa fii ing. in Ro. mai ales cand se constata sociologic ca vr-o 60 % dintre indivizi nu-nteleg ceea ce citesc, impresia-mi este nu numai ca nu-nteleg ce citesc, nici macar atunci cand incerci a le explicita ceva nu pricep mai nimic si uita repede.

ofofoffff !...si... maimai,maiiii !...

Fosta membra 9am.ro

34 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 21:18

Draga Corinwap, Idan_ro si toti ceilalti oameni civilizati care v-ati postat parerea de acest topic,
Subscriu la tot ce ati spus cu privire la utilitatea mersului pe bicicleta si e evident ca nu-si are rostul un consum de timp sau neuroni cu unul de nivelul "atotputernicului", care ar avea o maaaaaaare nevoie de ceva terapie pentru controlul furiei fara rost, limbajului de mahala si a vorbariei inutile...
Da, traim intr-o tara chinuita, fara infrastructura si utilitati, cu probleme economice si politice (caci incapabilii si coruptii care ne-au condus si ne conduc sunt in mare parte responsabili de cele anterioare), cu prea multi oameni de calitatea "atotputernicului" etc. etc... Dar din fericire depinde de fiecare dintre noi sa ne bucuram de viata aci unde ne-a dat Dumnezeu, in Romanica noastra si sa ne-o facem frumoasa asa cum credem de cuviinta, deci inclusiv prin banalul mers pe bicicleta, daca asa ne face placere si asa simtim ca avem un castig in ceea ce ne priveste sanatatea... iar cui nu-i place - aviz "atotputerniculu" - n-are decat sa-si ia campii si sa mearga acolo unde-o gasi infrastructura aia perfecta dupa care sufera atata si drumuri pe care nu se intalnesc decat masini, eventual teleghidate, caci soferii sunt oricum susceptibili sa greseasca (si deh, sigur acolo oamenii, cainii, carutele, vacile, buteliile, biciclistii... se teleporteaza!).
Si da, se intampla ca in tara asta exista si oameni care isi castiga existenta cu ajutorul unei carute si trebuie sa mearga si ei pe undeva, si da, sunt inca oameni care-si cara butelia sau cele necesare traiului cu carutul, si da, exista oameni care isi duc zilnic animalele la camp sa pasca si isi asigura traiul zilnic de pe urma lor etc. etc. etc. si ce? Oare ei nu sunt cetateni ai aceleiasi tari si daca sunt mai sarmani, asta vrea sa insemne ca ei nu ar avea dreptul sa se miste pe drumul public? Doar fiindca incurca pe vreunul de tip "atotputernicul" ???
Cu un minim de respect, intelepciune, masura, intelegere, sau mai stiu eu cum sa numesc dramul ala de bun-simt care le-ar mai trebui unora, cred ca am incapea toti, si pe drumul public, si in parcuri, si pe ulita de sat, si pe autostrada... LA OMENIE MAI AVEM DE LUCRAT, INAINTE DE "INFRASTRUCTURA" !!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 12:10

Cu toate acestea, stimata doamna, nu mi se pare normal ca vacile si autovehiculele sa circule prin acelasi loc - in acest caz, pe sosea. Nu mi se pare normal ca soseaua ce leaga 2 localitati sa treaca prin centrul ateia, indiferent daca e vorba de sate sau de orase. Nu mi se par normale multe lucruri. Incerc de ani buni sa fac, dupa slabele-mi puteri, ce pot si eu: sa merg la vot, sa-mi exprim cate o parere printre prieteni (la o bere) sau printre straini (pe un forum), sa ma INTERESEZ cand consiliul local propune cate o hotarare, samd. Si, poate cel mai important, sa nu-mi pierd speranta ca poate copiii mei o vor duce mai bine, daca FAC EU ceva, nu daca vor face altii.
Am alunecat off topic. Candva, circulam mult cu bicicleta (excursii de sute de km, sau naveta zilnica de 5-6 km), si nu m-au incurcat soferii, injuraturile, fumul, bagajele pe care le-am avut de carat... poate pt ca nu le-am bagat in seama. Apoi mi-am cumparat masina, si acum circul cu ea pt ca e mai comod. Mea culpa. Totusi, nu voi folosi masina pt a ma deplasa la servici, atata timp cat exista transport in comun (asa defectuos cum e el), si atata timp cat distantele nu sunt prea mari (1-2 km de plimbare pe jos SIGUR nu o sa-mi faca rau). Dar nu voi folosi nici bicicleta pt deplasarile la servici, pt ca ... cinstit... mi-e rusine. Nu arat nicicum in costum pe bicicleta. Am vazut imagini cu mari mahari de pe Wall Street care circula cu bicicleta de acasa pana la birou, in costum, dar nu ma incanta ideea deloc. Prefer sa ma plimb sau sa iau autobusul. Parerea mea.

Pagini: << 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Haideti sa mergem cu bicicleta!
Mergi la: