back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ungurii cer autonomie la onu! sa le-o dam ...?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 August 2010, ora 13:37

Autonomia asta poate insemna mai multe lucruri ... poate interzicerea unor drepturi pentru cetatenii romani, poate niste venituri mai mari pentru Romania ? Nu stiu, intreb si eu?

In multe dintre tarile civilizate exista zone cu autonomie (ex. in Spania) sau chiar state in stat (ex. in Italia).

Noi ne zbarlim doar cand auzim termenul de "autonomie". Ar putea fi de folos in vreun fel pentru Romania ca o zona (ex. Covasna si Harghita) sa se administreze singura?

Raporteaza abuz de limbaj
july

563 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 15:15

Ar trebui sa le dam. Eu sustin autonomia, indiferent care regiune ar cere acesta.Sa aiba sansa sa se administreze singuri.

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 August 2010, ora 19:10

De la: july, la data 2010-08-12 15:15:24Ar trebui sa le dam. Eu sustin autonomia, indiferent care regiune ar cere acesta.Sa aiba sansa sa se administreze singuri.

..bine,da-le....,daca poti...

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:29

sinteti orbi? nu vedeti ca vor Transilvania?

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:39

De la: Will, la data 2010-08-12 19:29:50sinteti orbi? nu vedeti ca vor Transilvania?
Moldovenii de dincoace de Prut, nu cer autonomie? Nu stiu, intreb si eu, ca opinia publica...
...
Cand tendinta generala e aceea de globalizare, de formare a ,,Statelor Unite ale Europei'' din actuala Uniune Europeana plus inca cateva tari inclusiv Rusia, noua ne arde de faramitare...Infantilisme.

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:45

uniunea va colapsa!
este ne-realizabila!
fiecare popor are mindria lui!

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:47

Va aduceti aminte de visul profetic al lui Nebucadentar?
Fierul cu lutul nu se pot uni!

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:48

De la: Will, la data 2010-08-12 19:45:12uniunea va colapsa!
este ne-realizabila!
Zici tu? Citeste si Biblia si incearca din profetii sa vezi care va fi finalul Fostul Imperiu roman trebuie sa se refaca, in opinia mea, acesta e Uniunea EUROPEANA.

twincle

275 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 12 August 2010, ora 19:49

De la: ktn91land, la data 2010-08-12 13:37:44Autonomia asta poate insemna mai multe lucruri ... poate interzicerea unor drepturi pentru cetatenii romani, poate niste venituri mai mari pentru Romania ? Nu stiu, intreb si eu?

In multe dintre tarile civilizate exista zone cu autonomie (ex. in Spania) sau chiar state in stat (ex. in Italia).

Noi ne zbarlim doar cand auzim termenul de "autonomie". Ar putea fi de folos in vreun fel pentru Romania ca o zona (ex. Covasna si Harghita) sa se administreze singura?

Se pare ca ungurii vor un altfel de autonomie:mai exact Transilvania sa plece putin spre unguri.....

teo
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:53

mie, imi plac ungurii, mai ales ele, am multi prietene
daca ar fi mai trasi de seama!
De ce au omorit oameni nevinovati?
Ce vina au avut taranii aia?
Politica!!!

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:56

De la: Will, la data 2010-08-12 19:53:51mie, imi plac ungurii, mai ales ele, am multi prietene
daca ar fi mai trasi de seama!
De ce au omorit oameni nevinovati?
Ce vina au avut taranii aia?
Politica!!!
Bine ca nu ai zis ceva rau despre unguroaice. I-am spus lui Coradu ca-s pe-un sfert unguroaica si a zis ca numai atat nu se pune!!

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:56

da s-a-ncercat asta pe la 1900.
la un moment in istorie, toti regisorii Europei erau veri si verisoare
de unde si consagvinizare regalitatii!

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 19:59

Rodica
mea, este jumate unguroica, si uite ce bine ne merge
Eu nu acuz oamenii, ci sistemul despotic!
De ce cind ai puterea, trebuie sa faci genocid?

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 20:03

Ai dreptate, nu nationalitatea conteaza , cat felul de gandire si toleranta (in limita normalitatii).

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 20:04

io iubeeeesc unguroicele

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 20:07

consangvinizare: uite, ce "frumos" este Charles!
De aia a trebuit s-o ia pe Diana, sa mai aduca singe nou in degradarea familiei regale.
Uite ce copiii i-a facut

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 12 August 2010, ora 20:25

'Ungurii cer autonomie la ONU! Sa le-o dam ...?'

....prin gura...

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 12 August 2010, ora 20:28

De la: M_Elody, la data 2010-08-12 19:48:57
De la: Will, la data 2010-08-12 19:45:12uniunea va colapsa!
este ne-realizabila!
Zici tu? Citeste si Biblia si incearca din profetii sa vezi care va fi finalul Fostul Imperiu roman trebuie sa se refaca, in opinia mea, acesta e Uniunea EUROPEANA.

unde scrie in biblie de uniunea europeana ??? boschetarii care au compilat mitul biblic habar nu aveau ca pamantul se roteste si este rotund ,atunci de unde pretentia ca stiau ei ce va fii peste 2-3000 de ani ??? chiar nu vreti oameni buni sa va treziti si sa incetati odata cu neroziile despre blasfemia numita biblie ???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 20:31

bai X-ule, nu ridica vocea!

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 12 August 2010, ora 20:34

De la: Will, la data 2010-08-12 20:31:44bai X-ule, nu ridica vocea!

CE-I SECSPIRICA,VREI SI TU UN...GURITA...???

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 20:36

toti are voie sa se esprime

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 12 August 2010, ora 20:37

De la: Will, la data 2010-08-12 20:36:38toti are voie sa se esprime

mai ales tu...

july

563 mesaje
Postat pe: 13 August 2010, ora 08:42

Nu inteleg de ce va este frica sa acceptati autonomia unei regiuni? Nu se doreste lipirea cu Ungaria!!!

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 13 August 2010, ora 14:37

M Elody,

Da,exista tendinta de globalizare prin ...."faramitare".Doar la unii.Germania s-a consolidat si nici prin gand nu-i arde sa se rupa in bucati,desi ei se mai iau peste picior land cu land(e ceva -n sangele lor sa fie unul deasupra altuia).
Dar, in mare majoritate ,exista miscari - nu stiu cat de mult statutate si constientizate din interior sau provocate din exterior- de rupere.
Iata ce se intampla in Belgia unde flamanzii nu-i mai sufera pe valoni;sau in Spania unde miscarea basca vrea clar ruperea de Spania(mai sunt si alte regiuni care doresc acest lucru),sau in Italia unde nordul care a imbratisat ideea Padaniei doreste ruperea de Sud.Dar uite ce s-a intamplat cu Iugoslavia acum faramitata in mai multe state .Si in Anglia sunt discutii pe aceasta tema,discutii purtate de scotieni,de galezi..
Se pare ca in miscarea de rupere a statelor in statuletze mai mici contribuie mult factorul economic.
Ce-o insemna acest fenomen? Sa fie un "divide et impera"?? sau doar o dorinta de a administra mai bine si eficient interesele unei comunitati propriu-zise?
Parca prea multi se invart pe langa aceasta problema pentru a nu fi si niste interese altele decat cele economice.
In ceea ce-i priveste pe cei din HarCov,daca nu ar flutura atata steagul Ungariei si nu ar face atata caz de apartenenta lor la spatiul maghiar ar putea avea oarecare ratiuni sa ceara si sa obtina o oarecare forma de autonomie.Desi,ei -cel putin asta au aratat pana acum-prin politica micilor pasi,vor sa se apropie de Ungaria si sa iasa total din Romania.Sigur,ar fi imposibil.Nu au legatura,granita directa cu Ungaria.Ar trebui un coridor (Danzing in Romania??!!).
Cred ca daca am reusi sa iesim din criza,daca am reusi sa crestem nivelul de trai,daca s-ar face investitii serioase si in zona lor,nu am mai avea solicitari de genul autonomiei.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 August 2010, ora 14:40

De la: july, la data 2010-08-13 08:42:11Nu inteleg de ce va este frica sa acceptati autonomia unei regiuni? Nu se doreste lipirea cu Ungaria!!!

Pierdem unguroaicele. Nu le dam voie sa fie autonome, sa fie clar

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Postat pe: 13 August 2010, ora 16:21

De la: july, la data 2010-08-13 08:42:11Nu inteleg de ce va este frica sa acceptati autonomia unei regiuni? Nu se doreste lipirea cu Ungaria!!!

E foarte simplu, nu stiu sa si-o ceara, au motivatii infantile si mai au si un tupeu nesimtit la adresa romanilor in general. Ma injuri de mama ca iti cer paine in romana la magazin si vrei autonomie? Marsi in tara ta si vorbeste cu cine vrei tu urat. A fost simplu nu?

9am175530

3 mesaje
Postat pe: 13 August 2010, ora 22:18

Tendinta umanitatii pe Terra a fost si ramane globalizarea.Daca la inceputuri eram constituiti in cete,ginti,triburi,uniuni de triburi (cnezate la noi romani),state,acum tendinta este de uniuni de state. Este din ce in ce mai clar ca in viitorul apropiat Pamantul va avea un singur guvern iar acest lucru va deschide o noua era in istoria umanitatii .Este, dupa parerea, mea cel mai frumos vis al umanitatii,fara razboaie ,fara sovinisti,fara rasisti,si fara idioti (atat printre romani cat si printre unguri) si cu o singura cultura. Ar trebui sa ne respectam si sa ne iubim mai mult, sa trecem peste doctrine idioate clocite de nebuni ,pentru ca avem aceleasi origini iar viata este atat de scurta si de frumoasa ! Lasati nebunii sa se dea cu capul de pereti !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 August 2010, ora 22:32

Si cind te gindesti ca filonul huno-ungar, este de maxim 10-20%, peste tot unde sint ei. In rest populatia autohtona, care au gasit-o. Cimpia panonica era locuita cind au venit.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
marco

627 mesaje
Postat pe: 13 August 2010, ora 22:36

De la: 9am175530, la data 2010-08-13 22:18:18Tendinta umanitatii pe Terra a fost si ramane globalizarea.Daca la inceputuri eram constituiti in cete,ginti,triburi,uniuni de triburi (cnezate la noi romani),state,acum tendinta este de uniuni de state. Este din ce in ce mai clar ca in viitorul apropiat Pamantul va avea un singur guvern iar acest lucru va deschide o noua era in istoria umanitatii .Este, dupa parerea, mea cel mai frumos vis al umanitatii,fara razboaie ,fara sovinisti,fara rasisti,si fara idioti (atat printre romani cat si printre unguri) si cu o singura cultura. Ar trebui sa ne respectam si sa ne iubim mai mult, sa trecem peste doctrine idioate clocite de nebuni ,pentru ca avem aceleasi origini iar viata este atat de scurta si de frumoasa ! Lasati nebunii sa se dea cu capul de pereti !

... stii ce spui ? ... ca toate rasele sa se uniformizeze ... dar sub care ? ... ... poate va fi un guvern unic format din ce ? ... evrei, arabi, englezi sau ...

... e ca si cind ai incerca sa faci niste ciini, lupi, lei, pantere, pisici si leoparzi sa ii faci sa se inteleaga impreuna pentru ca ... ce ? ... deseneaza-mi ''beneficiul'' ... visele astea au aparut pe vremea revolutiei industriale si inca mai au prostanaci care sa le creada ... in realitate traim pe o planeta care ne poate trezi oricind din visare ... si nici un guvern nu o va impiedica sa se manifeste cum vrea si nici nu va impiedica ca toate legaturile care ni se par senzationale astazi sa dispara ca si cind nu ar fi fost vreodata ... si iarasi sa incepem sa scriem biblii si corane ... mare e gradina ta, doamne ... inca 100 de ani de capitalism si o sa intelegeti cum se invirte roata ... poate ...

marco

627 mesaje
Postat pe: 13 August 2010, ora 22:40

De la: nastasemihail, la data 2010-08-13 22:32:09Si cind te gindesti ca filonul huno-ungar, este de maxim 10-20%, peste tot unde sint ei. In rest populatia autohtona, care au gasit-o. Cimpia panonica era locuita cind au venit.

... orice calcul arata ca cei citeva zeci de mii (cu indulgenta) de unguri veniti pe cai acum 1000 de ani nu ar putea sa produca populatia pe care o declara acum ... chiar cu o natalitate continua de 40-50 de copii per femeie si mortalitate zero ei nu ar fi putut ajnge la milioanele de astazi ... de aceea, multi ''unguri'' sint de fapt fermieri traci OBLIGATI de ei sa le imprumute limba sub pedeapsa cu moartea ... si chiar daca au ascuns cit au putut urmele celor care populau acele locuri ele vor iesi la iveala cindva ... evidentele sint prea mari ...

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ungurii cer autonomie la ONU! Sa le-o dam ...?
Mergi la: