Info
x
Religie versus sinucidere...
|
deep_in_thought 158 mesaje Membru din: 9/05/2010 |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 09:38
Subiectul mi-a venit in minte ,citind despre Madalina Manole ca s-a sinucis.Nu este vorba despre ea ci despre punctul de vedere al bisericii vis a vis de sinucidere.Cred ca intotdeauna m-a revoltat si va continua sa ma revolte ,desi pot spune ca-s o crestina "clasica " cu frica de D-zeu etc...Pe D-zeu intelegandu-l dupa cum ma duce pe mine mintea,nu asociindu-l cu un mos cu barba lunga si alba ..care imprastie ordine si legi nescrise..In fine..
Ni se propovaduieste iertarea..De 2000 de ani ni se propovaduieste legea iertarii si noi inca ne tinem de legile lui Moise ochi pt ochi si dinte pentru dinte..Un om care se sinucide este un om bolnav...Isi pierde cel putin temporar capacitatea de a gandi.Deci nu mai vede iesirea,oricat de mult incearca...Bolnav!Ca si bolnavii de cancer care nu mai au ce face...Si aceia ,multi au dus o viata care i-a "ajutat" sa se imbolnaveasca.Un alcoolic se sinucude zilnic,ritmic, ce fiecare pahar ce-l bea..Un fumator fumeaza constient fiind ca poate sfarsi rau..un drogat la fel...Noi nu putem sti cat poate ierta d-zeu.Si cu toate acestea...biserica nu poate ierta un asemenea gest.Sinucigasul nu are loc in cimitir..nu poate avea o slujba normala de inmormantare...E condamnat pe veci cu alte cuvinte.Da,o sa-mi spuneti ca cel mai mare pacat e sa omori.Un criminal e ingropat crestineste si totusi a omorat...Si nu neg ca ar fi un mare pacat...dar noi trebuie sa iertam..sa invatam sa fim toleranti..etc...In astfel de caz,cum sa-mi para mie biserica care propovaduieste iubirea de oameni si iertarea("si ne iarta noua greselile noastre/precum si noi iertam gresitilor nostri"..).daca nici macar nu isi schimba optica sa inteleaga ca gestul sinucigasului a venit din boala sufletului...Ca a fost ceva ce nu a mai putut stapani..Si de fapt unica mea mirare e de ce cred ca stiu cat poate ierta D-zeu?.... Raporteaza abuz de limbaj
"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
|
|
Fosta membra 9am.ro 3484 mesaje Membru din: 3/06/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 11:08
nu e vorba cit iarta Dumnezeu..ci cit sintem noi capabili sa iertam....
iertarea cred ca trebuie sa fie nemarginita...orice ar fi cazul madalinei manole mi-a rascolit multe amintiri..am avut pe cineva foarte apropiat ,care la 42 de ani s-a sinucis.Dar a fost ingropata crestineste ptr ca...a avut un preot care a iertat.Sufletul acelei persoane...era imens...era unic...nu era capabil sa ucida o musca.Dar atit de singur si prigonit de toti incit la un moment dat nu si-a mai gasit rostul in lumea asta.Si daca ar fi sa gasim un vinovat in actul sinuciderii ar trebui sa incepem cu cei din jurul victimei ptr ca ..intotdeauna exista un strigat de ajutor.Nimeni nu recurge la sinucidere inainte de a cere ajutorul.Sint semnale tacite de alarma pe care multi le ignora.Faptul ca victima isi gaseste un refugiu in bautura,sau ca sta retrasa,sau ca plinge mai des,sau ca recurge la calmante,sau ca ..este absenta la tot ce se intimpla in jurul ei,sau ca are depresii lungi nejustificabile noua,deja sint strigate de ajutor...Ignoranta celor din jur este sinucidere. Raporteaza abuz de limbaj |
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 11:34
Mai jos este un link,unde putem gasi o carte de exceptie.Se poate comanda pentru a o cumpara dar si citi pe pagina electronica.Este legat de subiectul acestui topic
www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Boli%20evitabile/7.... |
|
Fosta membra 9am.ro 1586 mesaje Membru din: 15/07/2010 |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 12:37
Viata ne e daruita s-o traim, si s-a traim frumos dar din pacate multi se sinucid, unii asa dintr-o data, iar altii putin cate putin in fiecare zi.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 13:27
putin cite putin in fiecare zi...
|
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 14:48
Cred ca ne-am abatut de la ideea subiectului...De ce sinucigasii sunt priviti ca niste "CIUMATI" de catre biserica.Frumos spus ca viata ne este data sa o traim frumos daca se poate,insa peste noi toti vin necazuri...Unii sunt mai slabi,altii mai puternici.Pt mine este cat se poate de clar ca o persoana care ajunge sa se sinucida isi pierde capacitetea de a gandi..de a reactiona..de a mai face planuri,de a mai vedea iesirea.Deci bolnava.Si eu mai stiu ca iertarea nu este pusa pentru cei ce n-au gresit...ci pentru noi toti,muritorii de rand ce suntem cu pacat...Si biserica face aceasta discriminare,ea care ar trebui sa ne dea exemplu de iertare....Adica sa-l ingroape pe amaratul ce se sinucide ca pe un crestin...Si mai departe,nu ei hotarasc daca e iertat sau nu...Nimeni nu e in masura sa stabileasca cat poate ierta D-zeu...Poate suna greu ce spun acum..Isus a venit pe pamant sa implineasca legea si ce e scris nu?..Si a intrat in Ierusalim stiind tot timpul cum va sfarsi...Si totusi,biserica continua sa aiba dogme de acest gen....Si ma intreb,cum poate sa se mai mire ca lumea isi pierde credinta cand ei ,cei care ar trebui sa ne dea exemplu.pot sa fie atat de rigizi .
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 123 mesaje Membru din: 29/04/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 22:54
Dumnezeu sa o odihneasca.
|
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 09:46
Dupa cum spuneam si ieri,nici Madalina Manole nu va avea parte de o slujba normala de inmormantare...
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 10:13
De la: deep_in_thought, la data 2010-07-15 09:38:15Subiectul mi-a venit in minte ,citind despre Madalina Manole ca s-a sinucis.Nu este vorba despre ea ci despre punctul de vedere al bisericii vis a vis de sinucidere.Cred ca intotdeauna m-a revoltat si va continua sa ma revolte ,desi pot spune ca-s o crestina "clasica " cu frica de D-zeu etc...Pe D-zeu intelegandu-l dupa cum ma duce pe mine mintea,nu asociindu-l cu un mos cu barba lunga si alba ..care imprastie ordine si legi nescrise..In fine.. Ce pot sa va spun mai mult decat ca din punctul meu de vedere ati prezentat lucrurile foarte logic si ca aveti dreptate. Am discutat acest lucru si cu preoti,calugari etc si in general am obtinut o gargara ieftina urmata de "asa sunt regulile Sfintei Biserici si nu le putem noi judeca" rostit sec si apasat .Singurul care mi-a dat un raspuns pe care eu il consider onest este un staret,fost inginer care facuse teologia imediat dupa Revolutie si se calugarise,si care mi-a spus ca este "o tampenie" dar nu este singura, iar Biserica odata ce a adoptat niste reguli nu le mai schimba indiferent cat de absurde sau contradictorii sunt acele reguli,biserica fiind o institutie absolut conservatoare .El motiva ca fara acest conservatorism ,biserica nu putea rezista istoric in fata scindarilor si aparitiei de noi influente ,noi religii,sau noi interpretari ale unor vechi religii. Nici eu ,nici acel staret si cred ca nici dumnevoastra ,nu credem ca sinuciderea este un pacat care nu se iarta. Stiu ca in Biblie se mentioneaza ca hulirea impotriva Duhului Sfant este singurul pacat care nu se iarta(scrie clar ca toate celelalte se iarta), insa sinucuderea nu imi pare ca ar intra la aceasta categorie decat daca vrem mult de tot sa fortam lucrurile si sa aprobam Biserica in tot ce spune si face,confundand Biserica cu Dumnezeu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 10:16
De la: deep_in_thought, la data 2010-07-16 09:46:11Dupa cum spuneam si ieri,nici Madalina Manole nu va avea parte de o slujba normala de inmormantare... Dumnezeu a dat, dumnezeu trebuea sa hotarasca cand !......................
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 10:22
De la: vaneamarin, la data 2010-07-16 10:13:55De la: deep_in_thought, la data 2010-07-15 09:38:15Subiectul mi-a venit in minte ,citind despre Madalina Manole ca s-a sinucis.Nu este vorba despre ea ci despre punctul de vedere al bisericii vis a vis de sinucidere.Cred ca intotdeauna m-a revoltat si va continua sa ma revolte ,desi pot spune ca-s o crestina "clasica " cu frica de D-zeu etc...Pe D-zeu intelegandu-l dupa cum ma duce pe mine mintea,nu asociindu-l cu un mos cu barba lunga si alba ..care imprastie ordine si legi nescrise..In fine.. Vanea,cand se impun reguli chiar daca sunt vechi,trebuesc respectate indiferent de caz . Daca se incalca o singura data,devine precedent si duce la haos! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 10:29
O doamne..biserica incalca zilnic legi....Asa cum noi toti le incalcam..In sfarsit.Ideea este ca biserica ne propovaduieste iertarea si ne invata neiertarea...Daca duci o viata echilibrata,daca esti un bun crestin si respecti cu sfintenie cele bisericesti dar la un moiment dat creierul tau se inbolnaveste si nu mai stii ce faci...nu poti mai mult de atat,gestul extrem pe care-l faci anuleaza tot ce-ai fost?Cine ai fost?Cum ai trait?
|
|
Fosta membra 9am.ro 754 mesaje Membru din: 22/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 11:05
De la: deep_in_thought, la data 2010-07-16 10:29:37O doamne..biserica incalca zilnic legi....Asa cum noi toti le incalcam..In sfarsit.Ideea este ca biserica ne propovaduieste iertarea si ne invata neiertarea...Daca duci o viata echilibrata,daca esti un bun crestin si respecti cu sfintenie cele bisericesti dar la un moiment dat creierul tau se inbolnaveste si nu mai stii ce faci...nu poti mai mult de atat,gestul extrem pe care-l faci anuleaza tot ce-ai fost?Cine ai fost?Cum ai trait? Gaozare,religia si politica ,timpesc oamenii !
PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca.
http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului?
Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic… am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile.
■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ?
http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related
.9AM. VA MULTUMIM !
Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA-
Nurse with big tits eats cum-
Ea face și mai bine !
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 12:07
De la: deep_in_thought, la data 2010-07-16 09:46:11Dupa cum spuneam si ieri,nici Madalina Manole nu va avea parte de o slujba normala de inmormantare... oamenii nu iarta.nu au capacitatea asta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 12:13
Eu cred ca judecata e la Dumnezeu si el are capacitatea sa inteleaga si sa ierte...
Noi, limitati cum suntem, nu intelegem si uneori nu ne putem ierta nici pe noi insine... Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am037261 58 mesaje Membru din: 1/05/2009 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 19:43
ma adresez preotzilor: saca d-zeu hotareste tot ce se intampla atunci a hotarat sinuciderea ei
|
9am037261 58 mesaje Membru din: 1/05/2009 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 19:44
Revin
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 16 Iulie 2010, ora 19:45
De la: 9am037261, la data 2010-07-16 19:44:57Revin mai bine nu.....
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
pintilie_clement 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Campia Turzii |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 10:57
Paguboasa este judecata neamului nostru,care putin il vor recunoaste pe Dumnezeu,cu principiile si sfintenia SA!
Daca este drept cum sa admita el pacatul,iar daca criticam ceva,suicidul este de critica!Astfel este corecta pozitia Bisericii Ortodoxe pe apararea valorii sacre a _;vietii,familiei,si chiar a persoanei! Goana in lume dupa aventura este specifica tinerilor The Beatles !....Urcusul si coborasul vietii este normala cale a oamenilor !...Madalina era nu complexa,distanta de sine si de Dumnezeu! Cred ca ea nu avea repere de urmat!... Stim ca nu era bolnava in sine,era un suflet hoinar si ratacit! Ziaristii si poetul sa-si tina parerile la ei in casa!Cand vine libertatea sa-si impuna limitele ea nu are nici o limita! Subreda minte are si unul si altul care il neaga pe Datatorul vietii !Si-l indreptateste pe ..Diavolul ! Regrete pentru micutul Petere si pentru...un sot mahnit!
|
marsilro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 11:04
Dumnezeu da viata fiecaruia si nimeni nu poate decide sa si-o i-a singur.Daca Madalina Manole si-a dat ea viata singura atunci putea sa si-o i-a,dar cum nu a dat-o nu putea decide sa se sinucida.
Biblia spune clar:Faptele Apostolilor 17:25 El nu este slujit de mâni omeneºti, ca ºi când ar avea trebuinþã de ceva, El, care DÃ tuturor viaþa, suflarea ºi toate lucrurile. Iertarea trebuie s-o oferim cat suntem in viata,dupa moarte e inutil. Fiþi intelepti si studiati Biblia inainte sa va da-ti cu parerea fara acoperire din Biblie Raporteaza abuz de limbaj |
|
ovidiucontis 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 11:07
IMI PARE RAU CA TREBUIE SA-TI SPUN DAR ESTI IN AFARA CREDINTEI. NE PLACE SA CREDEM IN DUMNEZEU DAR SA FACEM CE VREM NOI. APOSTOLUL PAVEL NE LASA SCRIS IN BIBLIE CALACATI PE URMELE MELE CA SI EU CALC PE URMELE LUI hRISTOS.(N-AI DE UNDE SA STII PT CA ASA CUM REIESE DIN TEXTUL TAU NU CITESTI BIBLIA).VREAU SA-TI PUN DOUA INTREBARI : HRISTOS ESTE MINTUITORUL NOSTRU A SUFERIT ATIT DE MULT DE CE NU S-A SINUCIS ERA MAI SIMPLU? APOSTOLUL PAVEL DE CE NU S-A SINUCIS? APOSTOLUL PETRU S-A LEPADAT DE HRISTOS DE CE NU S-A SINUCIS? INTERESANT NU?AVEM UN APOSTOL CARE S-A SINUCIS iUDA CARE SI EL S-A LEPADAT DE HRISTOS VANZINDU-L. SI TOTUSI EXISTA O DIFERENTA INTRE CEI DOI APOSTOLI PETRU SI IUDA PETRU SI-A CERUT IERTARE PT LEPADARE SI A FOST IERTAT DAR IUDA IN LOC SA-SI CEARA IERTARE A ALES SA-SI IA VIATA CU ALTE CUVINTE SA-SI DEA SUFLETUL LA DIAVOL CEEA CE DUMNEZEU NU POATE IERTA.iN CEEA CE PRIVESTE RELATAREA INMORMANTARII PE CARE A FACUT-O ACEL PREOT UNUI SINUCIGAS ACEL PREOT P[OATE SA-SI PIARDA VIATA VESNICA IN CARE TU DESIGUR NU CREZI.
|
|
Ghibortz 54 mesaje Membru din: 13/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 11:13
De la: pintilie_clement, la data 2010-07-17 10:57:10Paguboasa este judecata neamului nostru,care putin il vor recunoaste pe Dumnezeu,cu principiile si sfintenia SA! Pintilie, ce diagnostic ai? Ai sarit de la Biserica Ortodoxa la The Beatles. Ce ai cu saracii Beatles care trei sferturi sunt oale si ulcele? Te-ai simtit frustrat ascultand melodiile lor? Si de unde o cunosti tu pe Madalina atat de bine incat spui ca ziaristii sa-si tina parerile la ei acasa? Nu cumva o cunosti tot din presa? Raporteaza abuz de limbaj |
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 12:12
De la: deep_in_thought, la data 2010-07-15 09:38:15Subiectul mi-a venit in minte ,citind despre Madalina Manole ca s-a sinucis.Nu este vorba despre ea ci despre punctul de vedere al bisericii vis a vis de sinucidere.Cred ca intotdeauna m-a revoltat si va continua sa ma revolte ,desi pot spune ca-s o crestina "clasica " cu frica de D-zeu etc...Pe D-zeu intelegandu-l dupa cum ma duce pe mine mintea,nu asociindu-l cu un mos cu barba lunga si alba ..care imprastie ordine si legi nescrise..In fine.. Cand Biserica decide...nu inseamna ca a DECIS DUMNEZEU Biserica este un intermediar intre om si DUMNEZEU... Preotii sunt si ei oameni...preoti cu har si preoti fara har... Ei nu recunosc si nu iarta pe sinucigasi ..dar ii iarta pe criminali si violatori. Ei nu accepta copii nascuti prin inseminare si mai ales copii nascuti de mame purtatoare ....DAR IISUS s-a nascut...prin inseminare...o lumina puternica ce a invaluit trupul Mariei..o virgina ce a ramas virgina... De ce nu ne explica ei preotii??? Ei iarta un calugar ce s-a dovedit a nu fi calugar si maicute ce au ucis o tanara prin asa zisele pedepse Divine...si nu iarta un sinucigas... Ei judeca o vrajitoare , ghicitoare,..dar nu recunosc farmecele , legaturile , facaturile....Astazi se numesc MAGIE NEAGRA si MAGIE ALBA... Simpli angajati....ai STATULUI si nu ..angajatii LUI DUMNEZEU... LUPTA PENTRU PUTERE.. Aduceti-va aminte de vremea INCHIZITIEI...cand se ardeau pe rug oamenii de stiinta...
|
hellyanna 2 mesaje Membru din: 20/05/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 12:46
Cred ca cei mai multi de aici, nu stiu sa faca diferenta intre iertare si dreptate. Dumnezeu iarta dar cu dreptate. Sinuciderea ca si avortul sunt crime deliberate, un criminal cand ucide, are un motiv si ulterior se poate cai de fapta sa si primeste iertare. suicidul nu are o scuza, Biblia spune ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce , nu exista necazuri pentru care sa ne luam zilele. La fel si avortul, este o crima odioasa impotriva unei fiinte lipsita total de aparare si care asteapta de la mama dragoste si ..de fapt este omorat fara mila..Nu uitati, Dumnezeu va judeca lumea cu dreptate, indiferent de ceeea ce credem sau acceptam noi . Daca un orb care nu vede soarele va spune ca nu este, asta nu inseamna ca soarele nu rasare in fiecare dimineata. Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit, ce seamana omul, aceea va secera !
|
Amelite 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 13:38
De la: hellyanna, la data 2010-07-17 12:46:28Cred ca cei mai multi de aici, nu stiu sa faca diferenta intre iertare si dreptate. Dumnezeu iarta dar cu dreptate. Sinuciderea ca si avortul sunt crime deliberate, un criminal cand ucide, are un motiv si ulterior se poate cai de fapta sa si primeste iertare. suicidul nu are o scuza, Biblia spune ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce , nu exista necazuri pentru care sa ne luam zilele. La fel si avortul, este o crima odioasa impotriva unei fiinte lipsita total de aparare si care asteapta de la mama dragoste si ..de fapt este omorat fara mila..Nu uitati, Dumnezeu va judeca lumea cu dreptate, indiferent de ceeea ce credem sau acceptam noi . Daca un orb care nu vede soarele va spune ca nu este, asta nu inseamna ca soarele nu rasare in fiecare dimineata. Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit, ce seamana omul, aceea va secera ! Este bine sa avem pareri, dar sa fie bazate pe ADEVAR. Dumnezeu este IUBIRE si EL poate ierta in final.Pozitia BISERCII ORTODOXE este rigida dar are si avantajul ca arata ferm o CALE spre Mantuire. Catolicii au o pozitie mai nuantata referitoare la suicid.Biserica si Preotii care slujesc reprezinta o institutie a celor VII. Morti au o comuniune speciala cu Biserica si pot fi inmormantati si de ciocli sau persoane neconsacrate. E cinic dar adevarat...Faptele savarsite aici pe pamant ne conduc spre Rai sau spre Osanda vesnica. Asadar nu are nici o importanta daca esti inmormantat cu un sobor de preoti, ori cu ultimul dintre ei, intr-o catedrala sau o capela de cimitir...Dumnezeu nu gandeste limitat ...faptele conteaza...Atata vreme cat Sinuciderea nu este datorata unei BOLI probate si atestate de institutiile noaste omenesti, Biserica nu poate face Derogari.Exemplul Madalinei Manole poate fi daunator mai multor drepti sau familii de crestini ce au trait aceeasi Drama.Biserica este o Institutie care este Condusa in definitiv de Duhul Sfant ce inspira actiunile ei milenare...Nu arauncati Piatra ci mai degraba rugati-va pentru ca DUMNEZEU sa-i Ierte si sa inspire si conducatorii vremelnici la actiuni intelepte. Raporteaza abuz de limbaj |
|
vlad_639 489 mesaje Membru din: 14/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 13:42
Stimata Deep in thought,
Am citit postarea dvs si marturisesc ca sunt de acord cu cele sustinut de dvs.Sinucigasi sunt priviti ca pe niste "ciumati". Este gresit sa fie considerati asa atat omeneste ,crestineste cat si stiintific.Ei au ajuns aici ca urmare a unei boli teribile care nu se vindeca cu una ,cu doua doar cu niste pastile.Este vorba de timp,rabdare, dragostea celor dimprejur. Apar si rateuri. Societatea insasi este din ce in ce mai bolnava,creind un mediu din ce in ce mai stresant si favorizant depresiilor.Nu intamplator statisticile arata un trend in crestere a bolilor de depresie .Chiar se estimeaza ca vor depasi ca pondere bolile cardiace . Pozitia BOR este de a-si mentine dogma nemiscata si neadaptata realitatilor demonstrate de catre stiinta.Este ,pana la un punct ,normal.Dogma este fundamentul unei religii.Dar ,aici nu este vorba de dogma ,ci de modul ei de aplicare.Cum s-ar zice in justitie, de codul ei de aplicare. Aici,BOR ar trebui sa dea dovada de intelepciune,de mobilitate,de adaptabilitate. Cat despre derogari,ca este vorba de o personalitate cu impact asupra imaginii si a opiniei publice sau de cineva care pune banu'(dar sa nu fim rai),acestea nu sunt dovezi de normalitate. Majoritatea romanilor au inca incredere in Biserica Ortodoxa Romana,iari Patriarhul si Sinodul au datoria de a mentine treaza credinta ,de a face Biserica sa fie mereu vie .Imobilismul si rigiditatea sunt primejdioase. Tinerii de azi nu mai sunt tinerii de acum 30-40 de ani.Ei sunt informati,au acces la Internet,vad ce se intampla in lume,au cunostiinta despre ce se mai intampla in stiinta,multi au diplome de absolvirea a unui invatamant superior.Daca n-or fii mai copti la minte,oricum sunt mult mai bine informati si pregatiti. Lumea si societatea sunt intr-o miscare fara precedent("people in motion" cum spunea un cantec hippy mereu la moda). Praful de pe reguli si regulamente trebuie scuturat ssi adaptat la reaalitatile zilei. In rest,si eu am avut acum vreo 10 ani un cancer.Tot timpul am fost optimist si nu m-am lasat prada deznadejdii.Am luptat si am invins.Poate nu toti au aceasta tarie.De aceea,cei mai slabi trebuie asistati pentru a nu cadea in depresie,si de doctori psihiatrii ,dar si de duhovnici.Exista o astfel de atitudine?Cei in dificultate au educatia de a apela la acesti factori importanti? Cred ca aici trebuie lucrat si insistat foarte mult. Cu stima. |
|
Fosta membra 9am.ro 1159 mesaje Membru din: 27/05/2010 |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 13:45
da, depresia este o boala, si este avangarda sinuciderii!
|
vlad_639 489 mesaje Membru din: 14/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 14:07
ptr dl.Vanea
Foarte corect ! Imobilitatea si rigiditatea in aplicara unor reguli si regulamente sunt de natura sa aduca prejudicii BOR.De aceea apar tot felul de sectanti,multi influentati de propovaduitori veniti din alte tari. Biserica are nu numai o datorie fata de pastrarea randuielilor ei si a credintei ,dar si fata de elementul national.Secole dearandul a coagulat , a strans si pastorit poporul unit .Sectele ,aduc si acest aer alogen care nu stiu cat de benefic este ptr romani in devenirea lor istorica viitoare. Cu stima. Raporteaza abuz de limbaj |
|
NEXTEL 59 mesaje Membru din: 10/10/2009 |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 15:02
Am citit cu atentie tot ceea ce s-a scris pe acest subiect.. si va intreb si ma intreb, cati dintre voi sunt CRESTIN ORTODOX?!! Cati mergeti DUMINICA de DUMINICA la SF BISERICA si sa stati acolo la SF EVANGHELIE de la inceput pana la final (inclusiv sa ascultati predica preotului) ?? Stiti ce zice in BIBLIE? Citit Bibilia?
Bun sunt de acord ca sunt cazuri in care persoana SINUCIGASA este BOLNAVA, dar totodata sunt persoane care NU sunt BOLNAVE... Legat de cazul Madalinei Manole (era o femei frumoasa, a avut succes in cariera, casa frumoasa, sot iubitor, copil mic, etc) doresc sa stiu ce o poate determina pe o astfel de persoana, sa isi curme viata ?? De ce unei astfel de persoane sa ii se ofere FAVORURI de ingropaciune? Fratii lor viata asta pt unii inseamna mult mult mai putin decat a avut MADALINA, insemana mult mult mai putin chiar decat avem noi.... Sunt persoane care traiesc cu 1 pumn de orez, care sufera cumplit in caz de boala neavand cu ce sa se trateze... ca sunt saraci... Cati nu sunt foarte foarte bolnavi? Cati sunt in durere? Cati nu pierd totul in viata ... si continua sa se roage la Dumnezeu... Oare Dreptul IOV nu este un exemplu de urmat.. { Sotia lui IOV insasi a spus "BLAESTEAMA pe DUMNEZEU si mori" iar el i-a raspuns "ce primim de la DUMNEZEU binele, si sa nu primim si RAUL?" } Aici inseamna sa ai credinta... cazi, suferi, simti durere,etc. Dar cu cat ii mai greu aici, cu atat va fi mai bine dincolo... nu asa zice la biserica? Cele 10 prounci le sitit? Le urmati sau va abateti de la ele!! Cele 7 fericiri le sitit? Le urmati sau is doar vorbe spuse de domnul Iisus Hristos !! sunt atat de multe incat nu pot sa scriu aici in acest topic NADEJDEA CRESTINA DATORIILE RELIGIOASE ALE CRESTINULUI Toti suntem crestini.. toti il iubim pe Dumnezeu... toti ne aratam buni si sensibili at cand vedem ceva pe media.. toti avem constiinta... Daca acceptam crstinismul si ceea ce spune BOR si cati in Hristos ne-am botezat in Hristos ne-am si imbracat.. apoi dragiilor sa fi crestin nu insemana sa faci numa ceea ce tie iti place si daca nu iti place viata ... dai enter si gata.. Dumnezeu este si va ramane JUDECATORUL SUPREM ! o sa judece Dumnezeu pe toti si pe MINE, si pe TINE, si pe PREOTI, si pe JUDECATORI, si pe CRIMINALI si pe VIOLATORI, si pe cei MINCINOSI...pe toti si pe toate .... Daca sinucigasului nu i se face slujba de ingropare... nu inseamna ca Dumnezeu nu o sa il JUDECE... Toti vom da raspuns pt viata noastra, toti vom merge acolo.. Nu va ingrijiti de MADALINA MANOLE ... grija mai mare sa o avem pt noi pt cei vii. Sa ne rugam pt sufletele noastre pacatoase si apoi sa ne intrebam de altele... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 17 Iulie 2010, ora 15:16
De la: NEXTEL, la data 2010-07-17 15:02:14Am citit cu atentie tot ceea ce s-a scris pe acest subiect.. si va intreb si ma intreb, cati dintre voi sunt CRESTIN ORTODOX?!! Cati mergeti DUMINICA de DUMINICA la SF BISERICA si sa stati acolo la SF EVANGHELIE de la inceput pana la final (inclusiv sa ascultati predica preotului) ?? Stiti ce zice in BIBLIE? Citit Bibilia? fain avatar...... ii vine ca o manusa textului de mai sus.....
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
|
|