back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religie versus sinucidere...

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 16:41

De la: printzfermecator, la data 2010-07-22 16:26:59Vanea 100%
Totusi credinta adevarata exista!
Facerea de bine, mila, compasiunea etc. = credinta,
si este la indemina oricui!

Sigur ca exista credinta adevarata ,exista chiar si in randurile Bisericii foarte multa credinta .Vor exista mereu oameni ca Sf Siluan,Rafael Noica ,Galeriu,Staniloae,Cleopa,teofil de la Pestera ,etc.

Raporteaza abuz de limbaj
MAMITZA

119 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 16:48

De la: vaneamarin, la data 2010-07-22 16:21:30
De la: MAMITZA, la data 2010-07-22 14:42:39 UN LUCRU IMI ESTE CLAR: CA ORICE INSTITUTIE, BISERICA ARE PROPRIILE EI LEGI. AVAND CA "FOR SUPREM" DIVINITATEA, RESPECTIV PE DUMNEZEU, ORI RELIGIA - DE ORICE CATEGORIE AR FI - NU ESTE DE ACORD CU A LUA SAU A-TI LUA VIATA,!

Daca Dumnezeu este "forul suprem" al Bisericii atunci asa stau lucrurile cum spuneti dumnevoastra Hai insa sa discutam serios,vreti ?...

Biserica a ars oameni pe rug deoarece au spus ca pamantul este rotund,s-au certat capii ei ca chiorii,s-au despartit in functie de politica vremii ,au dat dogme in functie de politica vremii ,etc.Daca ISUS ar cobora din nou pe pamant ,BISERICA L-AR CRUCIFICA FARA SA IL RECUNOASCA, doar din cauza apararii unor dogme si reguli din care multe sunt de fapt OMENESTI, iar unele chiar TAMPITE.Exact cum Biserica evreilor a procedat, asa ar proceda si Biserica crestina,nu va faceti iluzii.

NU BISERICA ORTODOXA "A ARS OAMENI PE RUG", NU CRESTINII L-AU RASTIGNIT PE IISUS ! MAI CITESTE, DRAGUTA !

DDR
marco

627 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 16:50

De la: MAMITZA, la data 2010-07-22 14:42:39 UN LUCRU IMI ESTE CLAR: CA ORICE INSTITUTIE, BISERICA ARE PROPRIILE EI LEGI. AVAND CA "FOR SUPREM" DIVINITATEA, RESPECTIV PE DUMNEZEU, ORI RELIGIA - DE ORICE CATEGORIE AR FI - NU ESTE DE ACORD CU A LUA SAU A-TI LUA VIATA,!

Daca Dumnezeu este "forul suprem" al Bisericii atunci asa stau lucrurile cum spuneti dumnevoastra Hai insa sa discutam serios,vreti ?...

Biserica a ars oameni pe rug deoarece au spus ca pamantul este rotund,s-au certat capii ei ca chiorii,s-au despartit in functie de politica vremii ,au dat dogme in functie de politica vremii ,etc.Daca ISUS ar cobora din nou pe pamant ,BISERICA L-AR CRUCIFICA FARA SA IL RECUNOASCA, doar din cauza apararii unor dogme si reguli din care multe sunt de fapt OMENESTI, iar unele chiar TAMPITE.Exact cum Biserica evreilor a procedat, asa ar proceda si Biserica crestina,nu va faceti iluzii.

... vanuska draga ... nu stiu din ce secta faci parte, ce religie au avut parintii tai (probabil ''religia'' activitstului de partid) si cum ai ajuns in halul asta ... dar ... pentru constiinta ta si cunostintele tale de istorie macar trebuie sa iti semnalez doua aspecte pe care le IGNORI (din ignoranta sau poate din lipsa de educatie) ...
... unul ar fi faptul ca biserica catolica are la activ faptele de care spui ... deci nu generaliza aruncind totul pe crestini in general ... am inteles ca tu nu esti crestin orthodox dar mentine-ti jena si frustrarile la nivelul credintei tale ... aici ar mai fi un aspect pe care multi nu il observa dar se pare ca, in ciuda unor greseli poate explicabile, catolicismul a influentat foarte mult in bine viata materiala a acelor societati ... a mentinut o anumita rigurozitate pe care in orthodoxie s-a cam pierdut (mai ales dupa invazia sovietica) ...
... al doilea ar fi faptul ca ATEISMUL (tot o ''forma'' de religie) si ateii au produs cu mult cu mult mai multe victime (in mod premeditat, constient si voit) decit tot ce s-a inregistrat in istori ca erori din partea tuturor celor trei mari religii - catolicism, ortodox si islamic ... milioane de oameni rasi in cele mai mari razboaie din lume, gulaguri, exterminari fara motiv, deportari ... faptul ca la baza creeri acestui tip de ateism (comunismul) apar multi evrei poate pune citeva semne de intrebare ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 16:50

De la: MAMITZA, la data 2010-07-22 16:48:42

NU BISERICA ORTODOXA "A ARS OAMENI PE RUG", NU CRESTINII L-AU RASTIGNIT PE IISUS ! MAI CITESTE, DRAGUTA !

Am spus eu ca biserica ortodoxa ? Am spus eu ca ,crestinii l-au rastignit pe Isus ?De unde naiba le-ati scos ?...

marco

627 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 16:53

De la: vaneamarin, la data 2010-07-22 16:41:37

Sigur ca exista credinta adevarata ,exista chiar si in randurile Bisericii foarte multa credinta .Vor exista mereu oameni ca Sf Siluan,Rafael Noica ,Galeriu,Staniloae,Cleopa,teofil de la Pestera ,etc.

... ... foarte alabicata teoria ta !!! ... restul, in afara de cei enumerati de tine, ardeau oamenii pe rug, nu-i asa ... ... ... auzisem eu ca Stefan cel Mare privind prin telescop a observat ca pamintul e plat si a ordonat moartea nu-stiu cui din Italia ... sau Spania ... ... vanuska vezi ce inseamna sa omori muste cu cartea de istorie ? ... acum te-a ''ametit'' internetul ...

marco

627 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 16:56

De la: vaneamarin, la data 2010-07-22 16:50:32
De la: MAMITZA, la data 2010-07-22 16:48:42

Am spus eu ca biserica ortodoxa ? Am spus eu ca ,crestinii l-au rastignit pe Isus ?De unde naiba le-ati scos ?...

... vanuska ... jalnic ... adica tu nu ai spus nimic ? ... daca vrei sa fii precis faci excluziuni ... nu ai spus biserica catolica ci BISERICA ... poti recunoaste asta ? ... ori tot biserica se numeste si cea ortodoxa si cea protestanta si cea evanghelista ... nu-i asa ca nu conteaza ''fineturile'' astea ? ... tu stiai ca noi citim gindurile tale ... ... si ca sa pari inteligent nevoie mare te-ai gindit sa dai o limba in dos unora mentionind meritele unor ginditori ortodoxi care, cica, te-au miscat ... ... cu toate ca ''biserica'' lor a fost asa de ''pacatoasa'' ... ... nu merge ... zau ... mai incearca ...

MAMITZA

119 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 20:17

SI TOTUSI, PERMITETI-MI SA PUN O INTREBARE. DACA MI-AR RASPUNDE UN SLUJITOR AL BISERICII NOASTRE ORTODOXE AS FI FOARTE ONORATA ! CEI CONDAMNATI PENTRU CRIMA, SOFERII CARE UCID OAMENI PE SOSELE SI SUNT DOVEDITI CA VINOVATI, ATUNCI CAND MOR, DE BOALA SAU DE BATRANETE, SUNT ACCEPTATI IN BISERICA LA INMORMANTARE ?
DACA "DA", INSEAMNA CA BISERICA ARE DOUA UNITATI DE MASURA PENTRU ACEEASI FAPTA, RESPECTIV "UCIDEREA", FIE A ALTUIA, FIE A PROPRIEI PERSOANE CA IN CAZUL SUICIDULUI !
VA MULTUMESC !

DDR
NEXTEL

59 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 20:39

"MACROULE" [ scuze da s-a luat ptu ptu :)) ]
din acest duel incrancentat.. deja l-ai naucit pe dn-l VANEA MARIN .
Inainte sa mai continuati duelul.. propun sa dam arama pe fata..
1 CARE CE RELIGE ARE? si nu ma luati cu CRSTIN ... ca multi au alte dogme si multi se numesc crestini.
2 Fiecare dintre voi sa imi scrie CLAR si RASPICAT fara parabole si altele... RELIGE VS SINUCIDERE legat de topic... ca sincer din razboiul acesta de declaratii peste decalratii d-le VANEA MARIN pareti tare sifonat. MARCO sau "MACROU" RECHIN sau BALENA .. da tuse dupa tuse.. intr-un duel de SABIE... oare nu esti COVALIU?

Nu stiu sa aduc mai multe argumente religioase ca viata asta este data de DUMNEZEU si doar DUMNEZEU decide cand sa o ia si nu omul. Motivul de BOALA, motivul de DEMENTA, SUFERINTA, etc. nu duce la o scuza pt nimeni in cazul ca s-a sinucis.
Stiti domnule VANEA recunosc ca acolo in lagarele de razboi.. erau multi care ne mai rabdand supliciul s-au sinucis, dar cu toate acestea .. nu inseamna ca au primit sau nu primit iertarea de la DUMNEZEU.
Tot asa un om este considerat EROU daca se arunca in fata tancului salvand minim o alta viata... nu se considera sinucidere.... e calar pt oricine ca asta se numeste JERTFA. ( sunt care se jertfesc in chinuri pt neam, tara, etc) Tot asa si pe timp de pace... daca intru in casa dumneavoastra domnule VANEA care e cuprinsa de un incendiu.. si reusesc sa va salvez FAMILIA si din nefericire mor SUNT EROU !! am comis o fapta onorabila.. nu o fapta abominabila.

Legat de BISERICA ORTODOXA ROMANA din care EU fac parte, pot sa va spun sigur ca ii impotriva sinuciderii si clar PREOTUL nu are voie sa faca SLUJBA NORMALA, face o anumita slujba si arunca cu tamaie in urma sicriului...
Dar daca persona care o comis acea sinucidere.. are certificat de la DOCTOR ca o fost BOLNAVA at fara nici o retinere BISERICA ORTODOXA ROMANA face aceea slujba in mod normal.

"Credinta a fost si este una din cele mai controversate probleme din istoria omenirii. Pt CREDINTA au fost si sunt discutii, controverse, certuri, neantelegeri, chiar prigoane si razboaie. Pt CREDINTA zeci si zeci de milioane s-au jertfit. Ciudat si paradoxal aceasta credinta mereu a fost si este contestata cu sau fara argumente. Unii o socot un rau, o slabiciune a celor slabi de ingeri, altii o socot insasi scopul si ratiunea existentei noastre.
Cei care resping CREDINTA, nu cred nici ei in totalitate in necredinta lor, sau nu judeca lucid, pt ca daca s-ar gandi la consecinte, la moarte, nu cred ca ar mai conveni cuiva ca intr-adevar, prin moarte sa nu mai existe deloc.
ADEVARUL este ca acestia au o urma de speranta in subconstientul sau ca nu este asa cum spun, iar prin necredinta ce o afiseaza nu pe baze temeinice si sincere in dorinta sincera de a afla adevarul, ci din ambitie, ignoranta, rea credinta si aceasta pentru a putea trai in libertinaj, fara grija de PACAT. "
Am o carte si am ctiti mai demult cu ILIE CLEOPA domnule VANEA si in aceea carte sf PRELAT scrie foarte clar pozitia BISERICII ORTODOXE ROMANE de faptul ca SINUCIDEREA , SINUCIGASUL ii condamnat... sa zic asa.. nu am gasit un cuvant mai corect.

V-am spus nu pot sa aduc n si n argumente despre ceea ce zice BISERICA ORTODOXA ROMAN... mi greu sa ma aduc toate argumentele esentiale... Pot doar sa zic PACATUL DACA ACESTA EXISTA
PACATUL BISERICII, PACATUL PREOTIILOR de la cel mai mic la cel mai mare ... de la inceputul existentei pe acest pamant si pana in ultima zi din viata asta lasata de DUMNEZEU pe pamant... VOR FI ASPRU JUDECATE.
Mai aels BISERICA si PREOTII.... doar daca acesta EXISTA REPET CLAR, daca preotii pacatuiesc, gresesc ca nu fac SLUJBA DE INMORMANTARE, DUMNEZEU o sa aibe grija sa le scrie acolo in carticia lui...

O alta comparatie gresita este SAMSON... daca a-ti fi inteles aceea "SINUCIDERE" nimeni nu ar mai scrie-o pe topic... asta pentru ca s-a mai scris odata sau de doua ori...
SAMSON ce face acolo cand ii prins de FILISTENI *care se inchinau la un zeu pagan"
1 CERE IERTARE LUI DUMNEZEU iar prin aceasta da o dovada de UMILINTA
2 IN CEREREA DATA PUNE O CONDITIE... DOAMNE AJUTA-MA SA UCID PE ASPRITORII POPORULUI TAU
3 DUMNEZEU II IMPLINESTE CEREREA si NU CU PUTEREA LUI TAM NISAM ISI I-A VIATA ci doar si doar cu PUTEREA LUI DUMNEZEU !!
Ca si scria acolo ca odata raz in cap... o fost om normal si neputincios.. inca si copii de FILISTENI
isi riadeau de el, era BATJOCURA si HULA, era orb pt ca i-au scos ochii... batut, etc... era PRIZONIER.
mai citit CARTEA si ziceti ce gresesc eu nu mai am rabdare sa va dau citat dupa citat..
AICI PT TOTI CARE FAC INTERPRETARI SE POT CONSIDERA DEPARTE DE DUMNEZEU.
Cum poti sa te numesti crestin si sa zici ... oau SAMSON a comis SINUCIDERE ?
Nu nu a fost asa deloc.. dupa ruga aprinsa pe care SAMSON o face inaintea lui DUMNEZEU abia apoi are loc aceea fapta.

Mai am un singur cuvant de spus in acest comment al meu CU RESPECT dn-le VANEA tot scrieti intrebarea asta
" UNDE SCRIE IN BIBLIE CA NU SE IARTA SINUCIDEREA? sau DE UNDE STIM CA NU SE IARTA SINUCIDERA ?"

Tot asa va intreb eu pe dumneavoastra cu RESPECT fara INSULTA
UNDE SCRIE CA SE IARTA ? UNDE POROPOVADUESTE IISUS, CA SE IARTA?
arata-ti si mie pasaje sau stiu eu ceva ca aceasta invatatura, practica al BISERICI ORTODOXE ROMANE este gresita... Eu din aceasta religie fac parte si vreau sa vad de ce PREOTII is asa cum s-a spus ?
Multumesc si ma inclin cu respect domniilor voastre !

NEXTEL

59 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 22:08

"Intrebari puse de crestinii din Oradea si Raspunsurile date de PARINTELE CLEOPA -sub carpen 23 iulie 1988 "
INTREBARE :Daca s-a spanzurat sau otravit cineva, poate fi inmormantat de preot?
RASPUNS : Nu se face nici o slujba, este in iad acela, nu li se face inmormantare, nu li se face parastase, nici Liturghii, toutul este zadarnic. La sinucisi, preotul ia epitrahilul ii duce pana la groapa, dar nu spune nimic. E pacat impotriva CRATORULUI, a LUI DUMNEZEU. EL da viata !

Scriind aceste randuri .. este clara pozitia BISERICII ORTODOXE ROMANE ... ca prin harul lui DUMNEZEU si PARINTELE CLEOPA a slujit acestei BISERICI.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 08:41

De la: NEXTEL, la data 2010-07-22 20:39:01"MACROULE" [ scuze da s-a luat ptu ptu :)) ]
1 CARE CE RELIGE ARE? si nu ma luati cu CRSTIN ... ca multi au alte dogme si multi se numesc crestini.
2 Fiecare dintre voi sa imi scrie CLAR si RASPICAT fara parabole si altele... RELIGE VS SINUCIDERE legat de topic... ca sincer din razboiul acesta de declaratii peste decalratii d-le VANEA MARIN pareti tare sifonat. MARCO sau "MACROU" RECHIN sau BALENA .. da tuse dupa tuse.. intr-un duel de SABIE... oare nu esti COVALIU?

In primul rand trebuie sa constat ca dumnevoastra sunteti un adevarat crestin. Chiar ma gandeam ca am procedat cam urat cu Macroul,ca poate i-am distrus increderea in inteligenta sa .Constat insa cu bucurie ca dumnevoastra ii laudati raspunsurile care mie imi par simple aiureli,simple atacuri de copil suparat. Daca nu sunteti rude,fin si nas,sau pur si simplu clona (pe asta il vad capabil sa se laude singur) atunci categoric sunteti un om bun .

Sunt crestin ortodox,am repetat asta in numeroase randuri ,dar asta nu ma face sa POT sa accept sau sa cred orice spune BOR.Nu sunt sclavul BOR ,nu sunt castigat de ei la belciuge, si nici nu consider ca atitudinea de a accepta orice doar din cauza ca asa spune BOR este una fireasca. Va repet ,si evreii au acceptat tot ce le spuneau saducheii si fariseii si au gresit in privinta lui Isus.Nu pot sa cred ca sinuciderea este un pacat care nu se iarta(voi arata motivele) ,nu pot sa accept ca un om care alege incinerarea nu trebuie sa aiba parte de slujba religioasa si nu cred ca biserica este INFAILIBILA .Fiind alcatuita din oameni poate si ea gresi .

De la: NEXTEL, la data 2010-07-22 20:39:01
Nu stiu sa aduc mai multe argumente religioase ca viata asta este data de DUMNEZEU si doar DUMNEZEU decide cand sa o ia si nu omul. Motivul de BOALA, motivul de DEMENTA, SUFERINTA, etc. nu duce la o scuza pt nimeni in cazul ca s-a sinucis.
Stiti domnule VANEA recunosc ca acolo in lagarele de razboi.. erau multi care ne mai rabdand supliciul s-au sinucis, dar cu toate acestea .. nu inseamna ca au primit sau nu primit iertarea de la DUMNEZEU.
Tot asa un om este considerat EROU daca se arunca in fata tancului salvand minim o alta viata... nu se considera sinucidere.... e calar pt oricine ca asta se numeste JERTFA. ( sunt care se jertfesc in chinuri pt neam, tara, etc) Tot asa si pe timp de pace... daca intru in casa dumneavoastra domnule VANEA care e cuprinsa de un incendiu.. si reusesc sa va salvez FAMILIA si din nefericire mor SUNT EROU !! am comis o fapta onorabila.. nu o fapta abominabila.

De ce credeti ca dementa ,suferinta psihica sau alte lucruri de acet gen,nu sunt scuze pentru un om care se sinucide ?Eu tocmai asta cred ,ca sunt scuze .

Aveti dreptate cand spuneti ca cei care in lagare s-au sinucis in urma suferintei,nu se stie daca au primit sau nu iertarea de la Dumnezeu.Asta spun si eu .Biserica insa spune ca NU VOR PRIMI IERTAREA de la Dumnezeu deoarece au comis un pacat care nu se iarta.Ce anume nu este clar si de ce spusele dumnevaostra la considerati altceva decat ce spun si eu ,ca Biserica nu are dreptul sa ia decizii in ceea ce priveste iertarea lui Dumnezeu ?

De ce anume nu este considerata sinucidere faptul ca un om se arunca sub un tanc cu o legatura de grenade din moment ce STIE clar ca va muri ?Este amuzant pentru mine ca refuzati sa incadrati acesta fapta la sinucidere (desi este o sinucidere absolut clara) si pur si simlu,o numiti dumneavoastra oricum altfel decat sinucidere.Domnule,stia ca moare acel om ?Nu se poate spune ca si-a pierdut incredrea in Dumnezeu cand a facut aceasta fapta ,ca a refuzat "sa isi duca crucea" pana la capat ? Poate Dumnezeu oprea cumva tancul,poate se intampla ceva si scapau ,nu ?Haideti sa fim seriosi,o astfel de fapta este o sinucidere in mod clar ,nu va jigniti logica refuzand un lucru evident !Faptul ca in urma acesti sinucideri au fost salvate vieti de oameni arata doar ce spuneam si eu,ca exista tipuri si tipuri de sinucideri si ca nu toate pot sa fie bagate intr-o singura oala! Nu toate motivatiile ,nu toate circumstantele sunt indentice intr-o sinucidere deci nici sinucigasii nu trebuiesc tratati toti identic .

Exemplul cu pompierul care intra intr-o casa si moare salvand pe cineva este unul incorect.Pompierul NU STIE ca va muri,nu vrea acest lucru , ci vrea sa salveze oameni .Daca moare ,acest lucru este un accident nu o sinucidere .

Legat de BISERICA ORTODOXA ROMANA din care EU fac parte, pot sa va spun sigur ca ii impotriva sinuciderii si clar PREOTUL nu are voie sa faca SLUJBA NORMALA, face o anumita slujba si arunca cu tamaie in urma sicriului...
Dar daca persona care o comis acea sinucidere.. are certificat de la DOCTOR ca o fost BOLNAVA at fara nici o retinere BISERICA ORTODOXA ROMANA face aceea slujba in mod normal.
/>

Stiu ca asa stau lucrurile si tocmai aici este absurdul situatiei.Daca ai certificat de la medic iti fac slujba,daca insa esti intr-o situatie identica dar nu ai certificat ,nu iti fac slujba.Intelegeti ce porcarie ?! Un banal act lumesc conditioneaza o decizie a bisericii! ...

O alta comparatie gresita este SAMSON... daca a-ti fi inteles aceea "SINUCIDERE" nimeni nu ar mai scrie-o pe topic... asta pentru ca s-a mai scris odata sau de doua ori...
SAMSON ce face acolo cand ii prins de FILISTENI *care se inchinau la un zeu pagan"
1 CERE IERTARE LUI DUMNEZEU iar prin aceasta da o dovada de UMILINTA
2 IN CEREREA DATA PUNE O CONDITIE... DOAMNE AJUTA-MA SA UCID PE ASPRITORII POPORULUI TAU
3 DUMNEZEU II IMPLINESTE CEREREA si NU CU PUTEREA LUI TAM NISAM ISI I-A VIATA ci doar si doar cu PUTEREA LUI DUMNEZEU !!
Ca si scria acolo ca odata raz in cap... o fost om normal si neputincios.. inca si copii de FILISTENI
isi riadeau de el, era BATJOCURA si HULA, era orb pt ca i-au scos ochii... batut, etc... era PRIZONIER.
mai citit CARTEA si ziceti ce gresesc eu nu mai am rabdare sa va dau citat dupa citat..
AICI PT TOTI CARE FAC INTERPRETARI SE POT CONSIDERA DEPARTE DE DUMNEZEU.
Cum poti sa te numesti crestin si sa zici ... oau SAMSON a comis SINUCIDERE ?
Nu nu a fost asa deloc.. dupa ruga aprinsa pe care SAMSON o face inaintea lui DUMNEZEU abia apoi are loc aceea fapta/>

Nu stiu daca o faceti in mod constient sau din dorinta dumnevoastra de a accepta tot ce spune biserica,insa cum va deranjeaza in argumentatie un tip de sinucidere,cum imediat spuneti ca de fapt aia nu era sinucidere."Asta nu se pune,am zis!". Nu-mi dau seama cum poate cineva nega faptul evident ca Samson s-a sinucis .Am citit si eu argumentatii date de tot felul de "vorbitori" ai bisericii care ,ca si dumnevaostra ,deoarece faptele nu le conveneau,pur si simplu alegeau varianta cea mai facila:sa sa minta pe ei si pe altii negand pur si simplu sinuciderea.Oricum,sa o luam pe puncte...
1)Daca un sinucigas ii cere iertare lui Dumnezeu ca nu a mai putut rabda si se sinucide ,este si el iertat?Eu cred ca multi fac acest lucru ,cred ca multi sunt invinsi de disperare si deznadejde si ar vrea inainte sa moare,sa ii ierte Dumnezeu.
2)Si ce daca ?Sa inteleg ca sinuciderea daca este facuta pentru anumite scopuri este ok ?
3)Deci Dumnezeu l-a lasat sa se sinucida si l-a si ajutat .De ce naiba atunci spun astia ca sinuciderea nu se iarta ?

In concluzie va pot explica cum anume poti sa numesti crestin si sa spui ca Samson s-a sinucis:IAC-ASA,SIMPLU SI LOGIC! Doar trebuie sa facem efortul sa nu ne mintim singuri .

Mai am un singur cuvant de spus in acest comment al meu CU RESPECT dn-le VANEA tot scrieti intrebarea asta
" UNDE SCRIE IN BIBLIE CA NU SE IARTA SINUCIDEREA? sau DE UNDE STIM CA NU SE IARTA SINUCIDERA
Tot asa va intreb eu pe dumneavoastra cu RESPECT fara INSULTA
UNDE SCRIE CA SE IARTA ? UNDE POROPOVADUESTE IISUS, CA SE IARTA?
arata-ti si mie pasaje sau stiu eu ceva ca aceasta invatatura, practica al BISERICI ORTODOXE ROMANE este gresita... Eu din aceasta religie fac parte si vreau sa vad de ce PREOTII is asa cum s-a spus ?
Multumesc si ma inclin cu respect domniilor voastre !

"De aceea vã spun: ORICE PACAT si orice hulã VOR FI IERTATE OAMENILOR ; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertatã. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor."

Si eu va multumesc pentru postare,a fost interesanta si imi face placere sa discutam avand puncte de vedere diferite pe marginea subiectului. Sper sa va dati seama ,ca sustinerea unui punct de vedere nu este un atac la adresa BOR ci o mod foarte firesc si normal de a cauta sa intelegem lucrurile, sa ne lamurim si sa clarificam in mod onest, parerile pe care le avem asupra unor lucruri.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 08:57

De la: NEXTEL, la data 2010-07-22 22:08:00"Intrebari puse de crestinii din Oradea si Raspunsurile date de PARINTELE CLEOPA -sub carpen 23 iulie 1988 "
INTREBARE :Daca s-a spanzurat sau otravit cineva, poate fi inmormantat de preot?
RASPUNS : Nu se face nici o slujba, este in iad acela, nu li se face inmormantare, nu li se face parastase, nici Liturghii, toutul este zadarnic. La sinucisi, preotul ia epitrahilul ii duce pana la groapa, dar nu spune nimic. E pacat impotriva CRATORULUI, a LUI DUMNEZEU. EL da viata !

Scriind aceste randuri .. este clara pozitia BISERICII ORTODOXE ROMANE ... ca prin harul lui DUMNEZEU si PARINTELE CLEOPA a slujit acestei BISERICI.

Asa,si ? Parintele Cleopa,Dumnezeu sa-L odihneasca ,om pe care am avut onoarea sa il cunosc la Sihastria, a spus exact cum procedeaza Biserica in cazul sinucigasilor. A mai spus si ca este un pacat fata de CREATOR,,fata de Dumnezeu.Bun,si ,ce-i cu asta ?Stiam ca asa face Biserica si stiam ca sinuciderea este un pacat .Nu stiam insa ca nu se iarta .

Parintele Cleopa era un TRAITOR al credintei ortodoxe. Nu discuta regulile bisericii ,doar le accepta ca atare ,si importanta pentru dansul era relatia cu Dumnezeu.Noi,eu si cu dumnevaostra, nu suntem insa parintele Cleopa. Daca am fi parintele Cleopa ne-am da seama ca aceasta problema "teoretica" a sinuciderii nu inseamna nimic in relatia noastra cu Dumnezeu si i-am da "ignore" avand alte treburi.

Oricum,va spun ca Parintele accepta slujbele pentru sinucigasii care erau "bolnavi de nervi" .Desi nu m-am interesat,recunosc ,NU CRED ca cerea cuiva certificat medical pentru acest lucru ...

9am187740

190 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 09:05

Viata au daruit parinti, si medicina.Rolul bisericui este sa ne ajute , sa fie langa noi la proteste de strada pentru munca, viata decenta, inpotriva dictaturi, cenzuri, si nu sa ne creeze iluzia ca dacca traim in mizerie dupa moarte vom trai in fericire.O singura data traim din pacate.Daca nu arfi asa poiticieni, au unbla cu tenis,fara masini blindate, si fara securitate, si ar manca la cantina saracilor sa ajunga dupa moarte in rai.Biserica trebuie sa educe oameni nu sa o indobitoceasca.

NEXTEL

59 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 11:19

De la: 9am187740, la data 2010-07-23 09:05:47Viata au daruit parinti, si medicina.Rolul bisericui este sa ne ajute , sa fie langa noi la proteste de strada pentru munca, viata decenta, inpotriva dictaturi, cenzuri, si nu sa ne creeze iluzia ca dacca traim in mizerie dupa moarte vom trai in fericire.O singura data traim din pacate.Daca nu arfi asa poiticieni, au unbla cu tenis,fara masini blindate, si fara securitate, si ar manca la cantina saracilor sa ajunga dupa moarte in rai.Biserica trebuie sa educe oameni nu sa o indobitoceasca.

Viata o darueste DUMNEZEU daca ai o religie crestina.... ca nu vine viata asa peste noapte. Omul aduce partea lui... iar SUFLETUL de la DUMNEZEU vine... si toate prin DUMNEZEU se fac si doar cu voia LUI.
Rolul Bisericii intradevar este sa ajute, sa indrunme, sa invete...iar daca din toate cartiile despre BISERICA, din toate invataturile pe care le-ai putut afla pana acum, ai ramas cu ideea ca "sa traim in mizerie si apoi ne mantuim sufletul... esti depare .
Nu o lua ca un afront sau ca o vorba aspra.. intelege ca nu asta ii menirea BISERICII sa INDOBITOCEASCA !!

artafengshui

183 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 14:27

De la: deep_in_thought, la data 2010-07-15 09:38:15Subiectul mi-a venit in minte ,citind despre Madalina Manole ca s-a sinucis.Nu este vorba despre ea ci despre punctul de vedere al bisericii vis a vis de sinucidere.Cred ca intotdeauna m-a revoltat si va continua sa ma revolte ,desi pot spune ca-s o crestina "clasica " cu frica de D-zeu etc...Pe D-zeu intelegandu-l dupa cum ma duce pe mine mintea,nu asociindu-l cu un mos cu barba lunga si alba ..care imprastie ordine si legi nescrise..In fine..
Ni se propovaduieste iertarea..De 2000 de ani ni se propovaduieste legea iertarii si noi inca ne tinem de legile lui Moise ochi pt ochi si dinte pentru dinte..Un om care se sinucide este un om bolnav...Isi pierde cel putin temporar capacitatea de a gandi.Deci nu mai vede iesirea,oricat de mult incearca...Bolnav!Ca si bolnavii de cancer care nu mai au ce face...Si aceia ,multi au dus o viata care i-a "ajutat" sa se imbolnaveasca.Un alcoolic se sinucude zilnic,ritmic, ce fiecare pahar ce-l bea..Un fumator fumeaza constient fiind ca poate sfarsi rau..un drogat la fel...Noi nu putem sti cat poate ierta d-zeu.Si cu toate acestea...biserica nu poate ierta un asemenea gest.Sinucigasul nu are loc in cimitir..nu poate avea o slujba normala de inmormantare...E condamnat pe veci cu alte cuvinte.Da,o sa-mi spuneti ca cel mai mare pacat e sa omori.Un criminal e ingropat crestineste si totusi a omorat...Si nu neg ca ar fi un mare pacat...dar noi trebuie sa iertam..sa invatam sa fim toleranti..etc...In astfel de caz,cum sa-mi para mie biserica care propovaduieste iubirea de oameni si iertarea("si ne iarta noua greselile noastre/precum si noi iertam gresitilor nostri"..).daca nici macar nu isi schimba optica sa inteleaga ca gestul sinucigasului a venit din boala sufletului...Ca a fost ceva ce nu a mai putut stapani..Si de fapt unica mea mirare e de ce cred ca stiu cat poate ierta D-zeu?....
DOMNISOARA >INTELEAPTA ESTI Cu toate ca sunt adepta legiilor lui Moise...totusiii >PE MORTII NUMAI DE BINE ,ii onorezi MACAR CU O ULTIMA "CONDUCERE "SPRE ALTE LUMII .....

AMI.
artafengshui

183 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 14:49

De la: NEXTEL, la data 2010-07-23 11:19:07
De la: 9am187740, la data 2010-07-23 09:05:47Viata au daruit parinti, si medicina.Rolul bisericui este sa ne ajute , sa fie langa noi la proteste de strada pentru munca, viata decenta, inpotriva dictaturi, cenzuri, si nu sa ne creeze iluzia ca dacca traim in mizerie dupa moarte vom trai in fericire.O singura data traim din pacate.Daca nu arfi asa poiticieni, au unbla cu tenis,fara masini blindate, si fara securitate, si ar manca la cantina saracilor sa ajunga dupa moarte in rai.Biserica trebuie sa educe oameni nu sa o indobitoceasca.

Viata o darueste DUMNEZEU daca ai o religie crestina.... ca nu vine viata asa peste noapte. Omul aduce partea lui... iar SUFLETUL de la DUMNEZEU vine... si toate prin DUMNEZEU se fac si doar cu voia LUI.
Rolul Bisericii intradevar este sa ajute, sa indrunme, sa invete...iar daca din toate cartiile despre BISERICA, din toate invataturile pe care le-ai putut afla pana acum, ai ramas cu ideea ca "sa traim in mizerie si apoi ne mantuim sufletul... esti depare .
Nu o lua ca un afront sau ca o vorba aspra.. intelege ca nu asta ii menirea BISERICII sa INDOBITOCEASCA !!

OARE?!?!? > in 1997 am fost prin orasul Fagaras si am ajuns noaptea la manastirea de la poalele Fagarasului >SAMBATA ...si NE-AU OMENIT ,NE-AU ADAPOSTIT,NE-AU DAT SA MANCAM >>>asa cum stiam de cand eram copil.... IN ORICE MANASTIRE CALCAI ,ENORIASUL ERA OMENIT ...I=>IN 2009 ...am ajuns tot la SAMBATA ...SI>>in incinta manastirii TRONA UN LUXOS HOTEL CU 1,2mil /NOAPTE >> NOSTIM, ...NU?!?... => EU STIU CA PREOTUL ESTE MESAGERUL LUI DUMNEZEU SI>>TREBUIE ,SA-I AJUTE PE TOTI ENORIASII SI MAI ALES PE CEI CARE MAI AU PUTIN DE TRAIT si vin sa ia apa de la izvorul TAMADUIRII ... DOAMNE CE SILA IMI EEEEEEEEEEEEEE....

AMI.
artafengshui

183 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 14:54

De la: marco, la data 2010-07-22 16:53:46
De la: vaneamarin, la data 2010-07-22 16:41:37

... ... foarte alabicata teoria ta !!! ... restul, in afara de cei enumerati de tine, ardeau oamenii pe rug, nu-i asa ... ... ... auzisem eu ca Stefan cel Mare privind prin telescop a observat ca pamintul e plat si a ordonat moartea nu-stiu cui din Italia ... sau Spania ... ... vanuska vezi ce inseamna sa omori muste cu cartea de istorie ? ... acum te-a ''ametit'' internetul ...
DOMNUUUUUUUUUU

AMI.
NEXTEL

59 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 16:33

[/quote] OARE?!?!? > in 1997 am fost prin orasul Fagaras si am ajuns noaptea la manastirea de la poalele Fagarasului >SAMBATA ...si NE-AU OMENIT ,NE-AU ADAPOSTIT,NE-AU DAT SA MANCAM >>>asa cum stiam de cand eram copil.... IN ORICE MANASTIRE CALCAI ,ENORIASUL ERA OMENIT ...I=>IN 2009 ...am ajuns tot la SAMBATA ...SI>>in incinta manastirii TRONA UN LUXOS HOTEL CU 1,2mil /NOAPTE >> NOSTIM, ...NU?!?... => EU STIU CA PREOTUL ESTE MESAGERUL LUI DUMNEZEU SI>>TREBUIE ,SA-I AJUTE PE TOTI ENORIASII SI MAI ALES PE CEI CARE MAI AU PUTIN DE TRAIT si vin sa ia apa de la izvorul TAMADUIRII ... DOAMNE CE SILA IMI EEEEEEEEEEEEEE....[/quote]

SILA DE CE ? De Biserica, De Preoti, De ce sila?
Cum traim asa murim !
Eu nu zic si nu am sa neg ca sunt preoti care fac si lucruri care nu sunt de facut.
Incep prin a va da exemple... Castiga si din slarul lui de PREOT, si din fiecare serviciu pe care il face CASTORIE, BOTEZ, MORMANTARE, CUTIA MILEI, COLECTE, etc.
Odat la Stiri nu de mult recent l-a arata pe un PREOT ca avea un MASERATI masina de aprox 100.000 euro, o mai aratat pe multi altii ca au luat pamanturile BISERICILOR, averi facute asa si asa...
Chiar si pe ARHIEPISCOPUL TOMISULUI din zilele noaste o aratat o caseta in care cerea mita conform presei...
Probleme sunt si aici si in alta parte ... peste tot sunt probleme. Daca preotul fura, fura si tu, daca preotul injura, zi si tu asta...asta sa zic acum?!!
Dar asta nu inseamna sa renuti la SF BISERICA... nu vin la BISERICA pentru ca preotul asa preotul invers sau cum mi-a spus
CU TOT RESPECTUL
HERRA "coconetul isi scot de la naftalina rochiile cele mai faine si in timp ce preotul face slujba in scop comercial, ele studiaza garderoba unei alteia si coafurile, cine cu cine s-a mai cuplat si ce masina si-au mai tras......fain la biserica nu? " atunci ce ii mai bine cum arata la tv ca in seara de Inviere mergeau unii prin CLUBURI, animatoare, betie, etc. Oare ma gandesc aia se fac placuti lui DUMNEZEU? Sau asa cum is romanii de sarbatori, beau si manaca.
Nu judec pe nimeni nici pe HERRA si de aceea nu am mai insistat sa ii spun ca greseste.. face ceea ce vrea.. daca EA asa considera asa face.. cine is eu sa dau lectii.
Spun doar ca, mergand la Biserica la TAINA SF LITURGHII DUMINICA faci un CADOU lui Dumnezeu...
Ca ma gandesc... mult mai mult ii sa faci un effort fizic si spiritual sa mergi la Biserica.. decat Duminica sa dormi, sa te uiti la tv, sa mergi la plaja, la gratare... la shopping, etc.
Iar daca mergi acolo si vorbesti in BISERICA, nu esti atent la slujba, te uiti in stanga si in dreapta, barfesti, etc apoi at da mai bine este sa stai acasa. Daca pe preot il ieie ca o face in scop COMERCIAL io ce pot sa mai zic acum.. ca nu gasesc cuvinte...
Cel putin la mine la BISERICA sunt 2 PREOTI care fac ceea ce trebuie sa faca adica SF LITURGHIE.
Si o mai spun cu toata seriozitatea TU ca si PEROSOANA mergi la BISERICA la o intalnire tainica cu DUMNEZEU. DUMNEZEU se jertfeste Duminica de Duminica pe masa SF ALTAR, mergi acolo si nu trebuie sa te uiti nici in stanga nici in dreapta, nu vorbesti, nu te uiti care cu ce haine vine, etc.

"Cine este preotul? "Si nimeni nu-si ia cinstea aceasta singur, ci daca este chemat de DUMNEZEU, dupa cum si Aaron" (EVREI 5,4). Deci preotul este un om a lui Dumnezeu si chemat de Dumnezeu la cinstea aceasta a preotiei. Nimeni nu este mai mare decat preotul pe pamant. Si dupa moartea sa, preotul tot preot ramane, cand se va scula la JUDECATA cea MARE, tot preot va ramane, harul preotiei nu se sterge niciodata!" din PELERINUL ROMAN

INTREBARE:
Ce pozitie trebuie sa ia credinciosi cand un preot parorh produce sminteala prin lenevirea si comportarea sa?
RASPUNS :
Trebuie spus la episcop, ca sa-l indrepte si sa-l puna la punct. De nu se indreapta cauta altul mai bun. "VAI CELUI PRIN CARE VINE SMINTEALA" zice Mantuitorul, "mai bine si-ar lega o piatra de moara de gat si sa se arunce in mare" de la PARINTELE CLEOPA.

Am tot scris in fecare topic al meu si am tot repetat asta... si PREOTII TOTI sunt OAMENI... unii fac si au facut bine toata viata lor... de au ajuns SF PARINTI. Altii au facut mai putin altii mai mult... dar toate si toti vor fi judecati de DUMNEZEU. Iar raspunderea lor a preotiilor este mult mai mare decat a noastra.

9am037261

58 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 15:27

iuda com a murit?

marco

627 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 00:49

De la: NEXTEL, la data 2010-07-22 20:39:01"MACROULE" [ scuze da s-a luat ptu ptu :)) ]

... sint ceea ce au fost toti cei din neamul meu ... ORTODOX ... si nu interpretez nimic pe baza unor gunoaie sau a unor filozofii personale ... nici macar nu sint un practicant foarte bun cu toate ca parintii mi-au lasat niste cunostinte foarte de calitate din tagma preotilor ... am colindat mult si am vazut ca multi spun ceva si fac altceva ... lucrurile adevarate si simple nu sint ''politically corect'' de cele mai multe ori ... iar cei care nu au cautat si nu au primit sfaturi corecte derapeaza printre ''filozofii'' proprii pe care cu greu le pot sustine in mod real ... ''cearta'' cu vanuska e o simpla zgindareala pentru ca sint multi ca si el care vad doar jumatati de masura ... fara sa intri in detalii de finetze ... cu jumatatile lor de masura te poti juca pina le iese pe nas ... dar putini dintre ei au marea calitate de a il asculta pe cel cu care ''discuta'' ... as putea spune ca este un dezavantaj al romanilor inoculat de comunism ... daca au avut si dezavantajul lipsei unor cunostinte explicate corect sau a lipsei de experinenta de viata reala (fara sa fie manipulati de diverse curente de opinie) ... eu compensez primul dezavantaj cu cel de al doilea ... primul mi se pare de o finetze pe care nu o mai pot atinge ... poate copii mei ...

marco

627 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 01:09

De la: vaneamarin, la data 2010-07-23 08:57:56
De la: NEXTEL, la data 2010-07-22 22:08:00"Intrebari puse de crestinii din Oradea si Raspunsurile date de PARINTELE CLEOPA -sub carpen 23 iulie 1988 "

Asa,si ? Parintele Cleopa,Dumnezeu sa-L odihneasca ,om pe care am avut onoarea sa il cunosc la Sihastria, a spus exact cum procedeaza Biserica in cazul sinucigasilor. A mai spus si ca este un pacat fata de CREATOR,,fata de Dumnezeu.Bun,si ,ce-i cu asta ?Stiam ca asa face Biserica si stiam ca sinuciderea este un pacat .Nu stiam insa ca nu se iarta .

Parintele Cleopa era un TRAITOR al credintei ortodoxe. Nu discuta regulile bisericii ,doar le accepta ca atare ,si importanta pentru dansul era relatia cu Dumnezeu.Noi,eu si cu dumnevaostra, nu suntem insa parintele Cleopa. Daca am fi parintele Cleopa ne-am da seama ca aceasta problema "teoretica" a sinuciderii nu inseamna nimic in relatia noastra cu Dumnezeu si i-am da "ignore" avand alte treburi.

Oricum,va spun ca Parintele accepta slujbele pentru sinucigasii care erau "bolnavi de nervi" .Desi nu m-am interesat,recunosc ,NU CRED ca cerea cuiva certificat medical pentru acest lucru ...

... vanuska ... ai un cap foarte dur, stiai ? ... vreau sa iti SIMPLIFIC putin gindurile ... tu privesti biserica si religia intr-un cadru foarte concret ... aproape matematic ... ceea ce nu e cazul ... in acest cadru apar si persoane care iti fac placere tocmai pentru ca au studiat in detaliu religia ortodoxa ... si prin exemplul lor au devenit exemple ... trebuie sa intelegi ca TU nu vei ajunge acolo niciodata ... pentru ca trebuie sa renunti la multe ... daaar ... oamenii pe care ii admiri (si iai enumerat de multe ori) nu sint parte diferita de biserica si religie ... sint un tot ...si nu ii poti admira pe unii si scuipa pe altii ... ca sa poti scuipa TU trebuie sa fii un exemplu ... nu doar sa te joci cu cuvintele frumoase ...
... in alta ordine de ideii ... daca nu ai privi atit de matematic biserica si religia ortodoxa, ai observa ca este de fapt o scoala a valorilor, a moralei, a realismului ... de aceea nu sint acceptate niciodata jumatatile de masura si interpretarile NEGATIVISTE ... chiar daca in sinul bisericii sint oameni care au multe defecte ... stiu ca nu plac aceste defecte dar asta e si din cauza ca multi mireni romani, ca sa zic asa, nu sint nici pe departe un model de valori ... ori ca sa ceri trebuie sa si dai ... parerea mea ... ca sa injuri pe cineva nu e suficient sa pari mai bun decit el ci trebuie sa te implici ca exemplu macar ...
... si inca ceva ... nu cred ca esti ortodox pentru ca generalizezi, apoi particularizezi parca tocmai pentru a arunca cu noroi numai in ortodoxi ... ceea ce nu e corect ... imi pari mai degraba un sectant setat pe gasirea ''bubelor'' din capul altora ... si nimic mai mult ... e greu de crezut ca cineva. uitindu-se la altcineva, isi poate da palme pentru ceea ce face acea persoana ... mi se pare doar un mod de a ''spune''- vedeti ce nebuni sint astia ? ... si tu cam asta faci ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 10:39

De la: marco, la data 2010-07-25 01:09:45
De la: vaneamarin, la data 2010-07-23 08:57:56

... vanuska ... ai un cap foarte dur, stiai ? ... vreau sa iti SIMPLIFIC putin gindurile ... tu privesti biserica si religia intr-un cadru foarte concret ... aproape matematic ... ceea ce nu e cazul ... in acest cadru apar si persoane care iti fac placere tocmai pentru ca au studiat in detaliu religia ortodoxa ... si prin exemplul lor au devenit exemple ... trebuie sa intelegi ca TU nu vei ajunge acolo niciodata ... pentru ca trebuie sa renunti la multe ... daaar ... oamenii pe care ii admiri (si iai enumerat de multe ori) nu sint parte diferita de biserica si religie ... sint un tot ...si nu ii poti admira pe unii si scuipa pe altii ... ca sa poti scuipa TU trebuie sa fii un exemplu ... nu doar sa te joci cu cuvintele frumoase ...
... in alta ordine de ideii ... daca nu ai privi atit de matematic biserica si religia ortodoxa, ai observa ca este de fapt o scoala a valorilor, a moralei, a realismului ... de aceea nu sint acceptate niciodata jumatatile de masura si interpretarile NEGATIVISTE ... chiar daca in sinul bisericii sint oameni care au multe defecte ... stiu ca nu plac aceste defecte dar asta e si din cauza ca multi mireni romani, ca sa zic asa, nu sint nici pe departe un model de valori ... ori ca sa ceri trebuie sa si dai ... parerea mea ... ca sa injuri pe cineva nu e suficient sa pari mai bun decit el ci trebuie sa te implici ca exemplu macar ...
... si inca ceva ... nu cred ca esti ortodox pentru ca generalizezi, apoi particularizezi parca tocmai pentru a arunca cu noroi numai in ortodoxi ... ceea ce nu e corect ... imi pari mai degraba un sectant setat pe gasirea ''bubelor'' din capul altora ... si nimic mai mult ... e greu de crezut ca cineva. uitindu-se la altcineva, isi poate da palme pentru ceea ce face acea persoana ... mi se pare doar un mod de a ''spune''- vedeti ce nebuni sint astia ? ... si tu cam asta faci ...

Macroule,parerea mea este ca un crestin trebuie sa fie in general un om sincer.Eu insa nu pot sa fiu sincer cu tine si sa-ti spun exact ce parerea am despre spusele tale , deoarece n-as mai fi deloc crestin. Intelegi frate ortodox Macroule? Heh,Doamne ajuta...

kymon

5 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 11:05

--------------------------------------------------------------------------------

In societatile dezvoltate din occident inca din scoala primara se pune accentul pe pregatirea profesionala a fiecarui individ ca singura cale de a beneficia de un mic paradis aici pe pamant si de o viata frumoasa ca in rai, dar care se capata doar in schimbul unei munci serioase si competente de inalta specializare.
In Romania se aduc acele locuri de munca in care se munceste la banda ptr salarii mici cu care nu se traieste ci se supravietuieste ... la aceasta se adauga jaful clasei politice care nu este interesata sa se preocupe sa asigure un viitor in bunastare asa cum se preocupa politicienii din tarile cu societati dezvolatate ...motiv ptr care se investeste enorm in biserici si religie pentru ca o populatie in care 90 % din membrii ei sunt bigoti ...se poate conduce "asa cum vrea si a lasat Dumnezeu" adica fara spitale si medicamente, fara alte scoli decat biserica ...si iata ca asa suntem sortiti unui viitor in care ne paste sclavagismul dupa model ortodox ...adica unii se roaga la Dumnezeu si traiesc bine pe spatele prostimii .... iar prostimea va munci ca niste sclavi pentru nimic, si dupa ce nimicul lor il impart cu niste paraziti sarlatani ...le mai si pupa mana parinteste excrocilor care ii belesc.
Cam asta este si modelul statului pe care si-l imagineaza cei care construiesc lacase pentru cultul prostiei!

kymon

5 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 11:10

De la: deep_in_thought, la data 2010-07-16 09:46:11Dupa cum spuneam si ieri,nici Madalina Manole nu va avea parte de o slujba normala de inmormantare...

Sa ai un ingeras de 1 an si sa il lasi fara mama, si sa te sinucizi in loc sa iti asumi responsabilitatea de mama are o singura explicatie, si anume ca era posedata de satana. Acesta este si motivul ptr care satanista BOR nici nu s-a apropiat prea mult de ea probabil sa nu se deie de gol.

merien

14 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 20:55

Am citit cateva comentarii, dar multe sunt pripite, sau deplaseaza centrul de interes pe slujba religioasa de dupa.... Parca asa ceva ar mai avea vreo importanta, fie pentru cel dus, fie pentru cei ramasi in urma lui, si fara el...
Trebuie sa ne acceptam ca de fapt noi nu stim religie - in scoli de predau superficial doar niste dogme... Nu se pune accentul pe credinta - Credinta ca Dumnezeu e mereu langa tine, langa fiecare dintre noi, fie bun sau rau, dupa normele noastre, omenesti.
A-ti nega viata inseamna a-L nega pe Insusi Creatorul ei, pe Dumnezeu. Oare avem noi acest drept moral?! Fiecare zi este o noua provocare, o noua speranta. Dumnezeu nu ne lasa niciodata... Doar daca-i intoarcem complet spatele,...nu-l mai vedem... Si in Viata de Apoi, iar il vom gasi.... Doar ca, alegand sa ne dam singuri moartea, ii indureram nespus pe cei dragi... si poate si pe Domnul... Oare se merita?!
Mintea i-a fost data omului sa traiasca, sa traiasca bine, mult, nu sa intre in groapa neagra a disperarii - fara nici un Dumnezeu.. Deci, cred ca atunci cand vezi, simti ca viata nu mai are rost, cauta de-ti vindeca mintea (si sufletul), nu da bir cu fugitii! Si-apoi sa mai astepti o "slujba crestineasca"- un ritual oarecare pentru un ins ce-a intors spatele la toti si la toate...
Dumnezeu sa-i ierte si pe toti sinucigasii!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 08:13

De la: merien, la data 2010-07-25 20:55:40Am citit cateva comentarii, dar multe sunt pripite, sau deplaseaza centrul de interes pe slujba religioasa de dupa.... Parca asa ceva ar mai avea vreo importanta, fie pentru cel dus, fie pentru cei ramasi in urma lui, si fara el...
Trebuie sa ne acceptam ca de fapt noi nu stim religie - in scoli de predau superficial doar niste dogme... Nu se pune accentul pe credinta - Credinta ca Dumnezeu e mereu langa tine, langa fiecare dintre noi, fie bun sau rau, dupa normele noastre, omenesti.
A-ti nega viata inseamna a-L nega pe Insusi Creatorul ei, pe Dumnezeu. Oare avem noi acest drept moral?! Fiecare zi este o noua provocare, o noua speranta. Dumnezeu nu ne lasa niciodata... Doar daca-i intoarcem complet spatele,...nu-l mai vedem... Si in Viata de Apoi, iar il vom gasi.... Doar ca, alegand sa ne dam singuri moartea, ii indureram nespus pe cei dragi... si poate si pe Domnul... Oare se merita?!
Mintea i-a fost data omului sa traiasca, sa traiasca bine, mult, nu sa intre in groapa neagra a disperarii - fara nici un Dumnezeu.. Deci, cred ca atunci cand vezi, simti ca viata nu mai are rost, cauta de-ti vindeca mintea (si sufletul), nu da bir cu fugitii! Si-apoi sa mai astepti o "slujba crestineasca"- un ritual oarecare pentru un ins ce-a intors spatele la toti si la toate...

Si nu are importanta slujba religioasa de dupa ?De ce oare se mai face atunci daca nu are importanta ?...

Oricum,vorba dumneavoastra,Dumnezeu sa-i ierte pe si pe toti sinucigasii!

deep_in_thought

158 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 08:32

De la: merien, la data 2010-07-25 20:55:40

Aici era vorba despre puterea de a ierta omeneasca-si da,descris exemplul urmat de biserica de a da verdicte.Foarte adevarat,mintea i-a fost data omului sa gandeasca,sa traiasca bine..etc..etc..Dar,ce faci cu cei ce se imbolnavesc care nu mai prea pot face asta...Ca mi-e greu sa cred ca,un om normal,realist si cu picioarele pe pamant recurge la suicid...El gaseste solutii,vede iesiri.Ceea ce nu se mai poate spune despre un sinucigas care are mintea mai mult decat tulburata.Si ma mir ca,cei ce se ocupa cu asta-psihiatri-nu explica bisericii cam ce este d.p.d.v medical un sinucigas...Si apoi DA,D-zeu poate sa-i ierte si pe cei sinucigasi..Noroc ca iertarea nu sta intr-o institutie,ca am arde toti in "focul iadului" in frunte cu cei ce ne pastoresc...

"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:44

In cazul sinuciderii instinctul de conservare este anulat.
El este blocat ca program,ca [ cazul unui calculator in care a intrat un virus]
Exista probabilitatea unei reprogramari interioare dependenta de alte programe cu care se intersecteaza acestea afectind cursul obisnuit ,sau implementarea din afara prin receptie[care oricum are loc tot timpul] ,mai bine zis,, penetrare''a ,,programului mama.''cu un program,, pirat'' dezastruos pentru ,,hardwer-ul'' implicat..

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:47

Cred ca topicul "religie vs sinucidere" e un pic neclar. Mai degraba "crestinism vs sinucidere".

Sa nu uitam ca anumite religii, in general din trecut, nu incriminau anumite tipuri de ucidere sau sinucidere. Ba chiar si stramosii nostri, dacii, trimiteau cate un suflet la Zalmoxe inainte de lupta pentru ajutor.

Poate Zalmoxe o fi un stramos mai rau al Dumnezeului nostru de acum. Sau e acelasi Dumnezeu dar s-a mai gandit de atunci si a zis ca nu e un ritual tocmai incurajator pentru unii ...

deep_in_thought

158 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:49

De la: Gaius_Baltar, la data 2010-07-26 09:44:44In cazul sinuciderii instinctul de conservare este anulat.
El este blocat ca program,ca [ cazul unui calculator in care a intrat un virus]
Exista probabilitatea unei reprogramari interioare dependenta de alte programe cu care se intersecteaza acestea afectind cursul obisnuit ,sau implementarea din afara prin receptie[care oricum are loc tot timpul] ,mai bine zis,, penetrare''a ,,programului mama.''cu un program,, pirat'' dezastruos pentru ,,hardwer-ul'' implicat..

Scurt si la obiect...Esti it-ist,clar...

"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
NEXTEL

59 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 14:10

Virtutea crestina este puterea omului, sporita cu puterea harului dumnezeiesc, de a infaptui binele in propria viata si in raporturile cu lumea, cu societatea- familia, prietenii si vrajmasii sai, cei de aceeasi credinta sau de alta credinta. Dupa formele specifice in care se pot manifesta, virtutiile crestine sunt:
1 Virtuti crestine teologice, adica virtutile care se refera in mod deosebit la legatura cu Dumnezeu si harul Lui.
2 Virtuti crestine morale, adica virtuti care se refera la noi si la semenii nostri si se dezvolta in chip desavarsit ca deprinderi legate de practicarea virtutilor teologice, sau ca o consecinta a lor.

1Virtutile teologice sunt in nr de 3 CREDINTA, NADEJDEA si DRAGOSTEA (1Cor XIII, 13) se numesc virutiti teologice pentru ca ne indreapta intreaga noastra fiinta, in chip nemijlocit, catre Dumnezeu, spre a ne uni strans cu EL si pentru ca aceste virutuii se nasc si se dezvolta in suflete mai ales prin ajutorul harului dumnezeiesc care se revarsa in sufelte prin Sfintele Taine.
2 Virtutile morale cele mai imp sunt in nr de 4: Intelepciune, Dreptatea, Barbatia si Cumpatarea

Pacatele impotriva DUHULUI SFANT
Pacatele impotriva Duhului Sfant sunt pacate care se infaptuiesc prin nesocotirea virtutiilor teologice: credinta, nadejdea si dragostea. Se numesc pacate impotriva Duhului Sfant pentru ca ele se indreapta in mod direct impotriva actiunii sfintitoare si innoitoare asupra crestinului, actiune tainica pe care Sfantul Duh o savarseste prin harurile SALE. Aceste pacate sunt:

1 Impotrivirea la adevarul de credinta invederat, adevar cuprins in SF SCRIPTURA, scrisa sub insuflarea Duhului Sfant, pacat savarsit de unii cu buna stiinta pentru a-si continua in mod nestingherit viata pacatoasa (Ioan IX 40 41)

2 Increderea nechibzuita in mila, bunatatea si indurarea lui Dumnezeu face pe unii sa pacatuiasca neancetat, cu gandul ca Dumnezeu ii va ierta, fiindca este bun si iertator

3Deznadejdea in indurarea lui Dumnezeu- atitudine opusa celei precedente- face pe unii sa nu se mai osteneasca pentru indreptarea lor pe calea cea buna, considera ca ceea ce au faptuit Dumnezeu nu ii va cruta, sau nu le va asculta rugaciunile.

4Pizmuirea aproapelui
5 Nepocainta pana la moarte refuzul de a se pocai, de a regreta pacatele macar in ceasul mortii sale

Despre pacatele impotriva DUHULUI SFANT, Mantuitorul spune ca nu se vor ierta nici in veacul acesta nici in cel de apoi ( MATEI XII 31 32) nu pentru ca gravitatea lor ar putea depasi puterea iubirii lui DUMNEZEU pentru oameni, ci fiindca acestea impietresc atat de mult sufletul pacatosului incat el nici nu mai voieste sa se pocaiasca, sa-si recunoasca pacatele.

am scris astea ca sa se faca umpic de lumina ca prea mult intuneric este

Hotararea nr.506, din 1949, privind inmormantarea sinucigasilor (B.O.R., nr. 7-10, 1949, p. 177-178)
"Slujba inmormantarii sinucigasilor sa fie facuta numai de catre un singur preot si nu in locasul sfintei biserici, ci pe marginea gropii, iar preotul sa poarte numai epitrahilul, savarsind slujba dupa ritual redus.
Sa nu se traga clopotele si sa nu se tina cuvantari".

Acestea fiind zise ma repet si o sa mai repet...
Nu va ingrijiti de sufeltul celui SINUCIGAS, nu judecati preotii, nu judecati voi Bisrica Ortodoxa Romana, nu vedeti cat de intunecat este sufletul vostru??
Rugati-va pentru sufeltul vostru, rugati-va pentru voi, pentru cei vii si pentru cei morti si lasati gandul ideea ca BISERICA PREOTII GRESESC CA NU FAC SLUJBA SINUCIGASULUI... sau orice alte pacate le mai savarseste PREOTUL....
Judecatiile lui Dumnezeu nu le stim noi care suntem PUTREZICIUNE, are Dumnezeu grija tuturor si aici in viata asta cat si in viata de apoi !! Eu ma gandesc, daca Dumnezeu vrea sa faca lumina in acest caz aceasta HOTARARE 506 a SF SINOD, o sa o faca... o sa aibe grija DUMNEZEU sa o indrepte...
Daca voi sunteti CRESTINI si DESAVARSITI in viata voastra ... Dumnezeu o sa va asculte rugaciunile si o sa faca lumina, indreapta lucrurile...

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religie versus sinucidere...
Mergi la: