Info
x
Religie versus sinucidere...
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 15:25
De la: herra, la data 2010-07-19 15:16:19NEXTEL, eu nu numai ca recunosc ca mai sunt si pacatoasa Ai uitat sa spui si fara prejudecati!..................ai vazut unde duc prejudecatile
Raporteaza abuz de limbaj |
|
petronius 9 mesaje Membru din: 11/12/2009 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 15:26
ai dreptate nextel ,doar ca avatarul a stricat totul ..:D
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 16:38
De la: alexandru_marini, la data 2010-07-19 13:03:10Sf. Petru s-a lepadat de Iisus de trei ori. Apoi Iisus l-a iertat, dupa ce Petru a repetat de trei ori ca il iubeste. Iuda ar fi fost sigur iertat, de Iisus, daca acesta s-ar fi cait pentru ca l-a tradat. Asa insa, dovedind ca nu mai are incredere in Iertarea Mantuitorului si-a vandut sufletul diavolului. Doamna,si eu cred ca sinuciderea este un lucru rau in general ,un pacat . Nu cred insa ca este un pacat care nu se iarta mai ales ca, foarte probabil,cei care ajung sa se sinucida,nu mai gandesc limpede,nu au o gandire normala. Gandirea impotriva propriilor tale instincte de conservare nu este una normala. Se sinucid oamenii carora suferinta le-a anihilat gandirea limpede si dorinta de a trai .Stim toti cat de multi detinuti politici in Romania , URSS,lagarele naziste etc oameni extraordinari si sufleteste si intelectual ,au fost la un pas de sinucidere .Stim cat de multi nu au mai putut rezista chinurilor si s-au sinucis. Eu nu cred ca astfel de oameni nu sunt iertati de Dumnezeu ! Nu cred ca Dumnezeu nu le-a inteles durerea si limita suferintei.Este foarte usor sa teoretizam cand nu suntem in locul lor si sa-i acuzam ca nu si-au dus crucea ,ca nu au rabdat,ca Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce .Din fotoliu nu simtim durerea si deznadejdea. Cel mai bine se simte suferinta cand o traiesti ,talharul de pe cruce a inteles foarte bine suferinta lui Isus,mult mai bine decat apostolii in acel moment .Daca insa nu intelegem ceva si nu am trait acel ceva,macar sa nu condamnam vehement un lucru despre care doar ne dam cu pararea si sa nu-L "cioplim" dupa chipul nostru pe Dumnezeu, dur si nesimtitor ca noi. Ma intreb insa,de ce un om care cu o legatura de grenade care se arunca sub un tanc ca sa isi salveze camarazii ,este considerat erou si nu sinucigas ? Biserica se va intrece pe sine in a-l lauda ca erou al neamului si in a-i face slujbe frumoase.Dar un spion care fiind prins prefera sa se sinucida ca sa nu isi tradeze oamenii ? Stim ca aceste cazuri sunt reale ,au avut loc in cel de -al doilea razboi mondial iar oamenii sunt exemple de eroi nu condamnati ca sinucigasi. Oricum,in afara de faptul ca asa a stabilit Biserica,mai exista alte argumente in favoarea faptului ca sinucuderea este un pacat care nu se iarta ? In general caut sa cred si sa respect ce spune Biserica .In cazul sinuciderii insa NU .Nu este vorba ca nu vreau sa cred,pur si simplu NU POT SA CRED asa ceva.La fel nu inteleg nici incapatanarea de a nu face slujbe religioase celor care doresc sa fie incinerati ,o alta absurditate pe care NU POT SA O ACCEPT. Sa nu ne amagim ca daca repetam sau ne fortam sa "credem" tot spune Biserica suntem credinciosi ,suntem buni sau aproape de Dumnezeu.Si cei care s-au bucurat cand a murit Isus, au crezut tot ce spunea Biserica lor. La fel si batranica aceea care a dorit sa puna si ea o surcea de lemn la rugul pe care urma sa fie ars Jan Hus, facandu-l pe acesta sa spuna celebrele "o sancta simplicita",era si ea o credincioasa, iar verdictul bisericii era foarte important pentru ea... Raporteaza abuz de limbaj |
|
vlad_639 489 mesaje Membru din: 14/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 17:27
dle Vanea,excelente puncte de vedere!
Biserica trebuie sa inceapa sa gandeasca la cazuistica.Sunt cazuri si cazuri/Nu le poti trata egal pe toate! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 17:29
De la: 9am074639, la data 2010-07-19 17:27:56dle Vanea,excelente puncte de vedere!
Raporteaza abuz de limbaj
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
Fosta membra 9am.ro 1159 mesaje Membru din: 27/05/2010 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 17:35
un singur pacat nu se iarta!
stie cineva, care? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 17:40
De la: printzfermecator, la data 2010-07-19 17:35:09un singur pacat nu se iarta! ia lumineaza-ne.....
|
|
NEXTEL 59 mesaje Membru din: 10/10/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 19:59
Cele impotriva DUHULUI SFANT !
|
|
|
|
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 20:11
De la: NEXTEL, la data 2010-07-19 19:59:32Cele impotriva DUHULUI SFANT ! si cum se manifesta alea? sa stiu sa le gasesc solutii ....
|
|
9am208821 6 mesaje Membru din: 19/07/2010 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 21:08
"Ginerele meu a sarit ca ne omoara daca aducem un psiholog. Si era casa fetei mele. Noi ne ofeream sa aducem un doctor, deci sa-i acordam asistenta medicala, si stiti ce au facut? Petru nu a vrut sa ne lase sa o ducem la psiholog. I-a adus un vraci, care i-a facut sedinte prin care cica scotea rautatea din om. Apoi a zis ca o duce la Botosani la o manastire, iar cand a ajuns acolo, dupa 500 si ceva de km de condus, Madalina a cazut din picioare in curte. A dus-o pe la niste vraci de acolo, pe urma cand s-au intors acasa a continuat cu vraciul asta", a declarat, pentru Cancan, Ion Manole.
|
NEXTEL 59 mesaje Membru din: 10/10/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 21:30
nu am mai urmarit subiectul... si oricum nu stiu cat mai conteaza... o sa ajunga asa ca si cu ELODIA la ZERO TV CU DAN SEZNATIONESCU citat dupa CARCOTASI si dai cu presupusul si baga niste declaratii ... Iar din asta avem talmes balmes si cine stie ce alte conceptii. Or sa apara multi si or sa zica multe si din asta mai pusca tipul asta AUDIENTA apare si MAMA OMIDA si asa mai departe !!
|
9am173766 6 mesaje Membru din: 21/11/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2010, ora 23:12
O persoana, sau o institutie, poate fi condusa de Duhul Sfant sau de ''reguli si regulamente rigide sau imobile'', dar nu si de una si de alta. Daca se afla in prima situatie, atunci care-i Calea pe care ne-o propovaduieste? Iar daca se afla in cea de-a doua - atunci de ce nu poate ierta?
|
Postat pe: 20 Iulie 2010, ora 01:08
Fiecare cult va cauta sa indice pacatul impotriva Duhului Sfant ca fiind respingerea propriei dogmatici sau invataturi. Dar ce ne ilustreaza Biblia? In Sanctuarul Vechiului Testament, modelul Celui ceresc, painile punerii dinainte, simbol al Cuvantului care S-a facut trup, erau "revelate" de lumina ce cadea asupra lor - ca simbol al Duhului Sfant - emanata de sfesnicul cu cele sapte candele. Duhul Sfant, care lumineaza pe orice om venind in lume, este cel care ne dovedeste realitatea si ne arata, zi de zi, clipa de clipa, frumusetea Adevarului, - prezentarea Bunatatii si Intelepciunii Divine, smereniei, slujirii si daruirii, dovedite in viata Domnului Hristos, - modelul nostru.
In starea lui nerenascuta, condus de firea pamanteasca, omul cauta sa justifice filozofia existentiala conform careia poate fi moral, intelept si puternic fara o legatura stransa cu Dumnezeu, Caruia ori Ii neaga existenta, ori i-L face servul propriilor capricii, ori si-L aminteste doar la diverse evenimente sau ocazii. Cu timpul insa, intr-un asemenea suflet angoasa existentiala creste, si devine o povara sufleteasca imensa care, daca nu este refulata, printr-un mecanism de negare a cauzei, prin "suprimarea" simptomului si anihilarea ireversibila a apelurilor "incomode" ale constiintei prin egalizare mentala (pacatul impotriva Duhului Sfant), atunci urmarea este caderea in stare de depresie, situatie in care se simte nedreptatita de semeni, de soarta, sau de Dumnezeu. Pacatul in sine fiind o stare de razvratire impotriva Unui Dumnezeu gresit inteles, persoana in cauza e dusa in situatia in care in mod evident are de ales intre a recunoaste ca faptele lui bune sunt o "carpa" manjita cu inaltare de sine, mandrie si egoism, iar viata sa - o ruina, si ca singura solutie este sa cada pe Stanca si sa renasca, - ori sa inainteze pe calea familiara si "batatorita" cu cerbicia justificarii propriilor actiuni si incercarea modelarii Divinitatii dupa propriul sau chip. Golul fiintial devine imens, iar viata insuportabila. In asemenea situatii gestul "suprem" de "anihilare" a Universului (cu intregul sau continut), care refuza sa-si modeleze legile dupa propriile capricii, este expresia ultima a revoltei impotriva Unui Dumnezeu care refuza sa "armonizeze" cu sine. Oricat de mult am fi atasati sentimental de o asemenea persoana si vom incerca sa-i gasim scuze si circumstante atenuante, oricat de mult am dori s-o stim salvata si fericita "acolo sus", pacatul impotriva Duhului Sfant nu este situatia pe care Dumnezeu n-o poate ierta, ci starea in care omul, printr-o continua impotrivire, a ales in mod deliberat sa ramana, impietrindu-se intr-o stare de necredinta acerba. In aceasta privinta si in aceasta situatie BOR refuza sa binecuvinteze o asemenea fapta, dar putini sunt cei ce stiu sa justifice de ce. Raporteaza abuz de limbaj |
|
deep_in_thought 158 mesaje Membru din: 9/05/2010 |
Postat pe: 20 Iulie 2010, ora 09:07
Pai e simplu de ce..Pentru ca,iti lepezi credinta..Nu mai crezi ca D-zeu poate "lucra" in viata ta..nu mai accepti crucea ce-o ai de dus..nu mai crezi ca te poate scoate la liman...nu mai ai timp sa te caiesti de pacatele tale,nici sa te indrepti...E un act de sfidare avand in vedere ca viata ti-a dat-o D-zeu si tot pentru el trebuie s-o traiesti....
Insa ceea ce nu s-a inteles este ca nimeni nu a propovaduit sinuciderea.Se cauta un punct de vedere mai maleabil al BOR vis a vis de asta...Pt ca intermediarii dintre om si d-zeu e biserica cu preotii sai,nu?...Si ei ne invata neiertarea...Am vazut butonand pe net ca teoretic nu au voie nici macar sa se roage pt sufletul sinucigasului.Si eu continui sa cred ca iertarea lui D-zeu e mult mai mare decat poate cuprinde si intelege mintea omeneasca....Si mai cred ca un om ce ajunge sa se sinucida...care actioneaza impotriva instinctelor sale pana la urma,e bolnav.Poate la multi le-a trecut prin cap gandul sinuciderii in momente de deznadejde,insa instinctul de supravietuire a fost mai puternic.La sinucigasi nu mai exista...De aceea cred ca,cel putin pana nui descoperim clar ce-i in mintea sinucigasului..cat de bolnav sau nu este,sa nu emitem judecati.Si sa speram-ca noua muritorilor asta ne ramane,speranta-ca D-zeu in marea lui milostenie poate avea grija si de cei pierduti...Dar cand tu ca institutie ce-l reprezinti pe D-zeu,emiti sec ca e pierdut pe veci...cum te mai intrebi de ce lumea e cum e..si de ce se indeparteaza de D-zeu.. CEi care iau religia exact cum o propovaduieste biserica,cred ca soarta ti-e scrisa de cand te nasti.Atunci,ce vina sa ai cand ai de implinit o carte deja scrisa...!?!Cand teoretic esti doar o marioneta!? Vedeti..sunt ata de multe lucruri nestiute incat nu putem emite judecati....In ceea ce ma priveste CRED si vreau sa CRED in continuare,ca D-zeul pe care eu l-am simtit,inteles,cunoscut ,descoperit..e atat de bun incat poate ierta mai mult decat putem s-o facem noi muritorii...Caci daca nu as crede asta,mi-as pierde credinta... Raporteaza abuz de limbaj
"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
|
|
9am074737 1 mesaj Membru din: 25/09/2009 |
Postat pe: 20 Iulie 2010, ora 22:46
Eu ma gandesc ca atata timp cat esti credincios cu adevarat vei avea mereu speranta k va fi mai bine si deci nu vei recurge la astfel de gesturi.In plus nu cred k e important cat de des te duci la biserica ci mai mult ceea ce faci zilnic pt k poti sa nu treci pe la biserica si sa fii un om foarte bun dar si invers:sa te duci si sa nu te porti asa frumos.Ideea e sa constientizezi ce ti se spune la Biserica
|
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 02:10
"Gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, iar caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. Ci cat sunt de departe cerurile fata de pamant, atat sunt de departe caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre."
Noi suntem obisnuiti sa-I atribuim lui Dumnezeu intentiile, trasaturile, inclinatiile si simtamintele noastre. Dar El ne face de cunoscut ca atributele Sale de caracter, si modurile Sale de procedare sunt infinit superioare celor ale noastre. Noi credem ca El se manie pe cei ce-L ignora sau i-L urasc si se razbuna pe pacatosi. Daca ar fi asa atunci Fiul Sau, si Fratele nostru mai mare, prin recomandarea Sa: "Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc,..." ne-ar cere sa devenim mai buni decat Tatal, dar asa ceva e imposibil si absurd, pentru ca mila Sa, iubirea Sa, indurarea Sa intrec la modul infinit cel mai inalte si sublime sentimente, intentii si procedee ale noastre; ci in aceasta recomandare Fiul ni-L prezinta pe Tatal, continuand: "... ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri...", El fiind modelul perfect, absolut spre care trebuie sa tindem si sa-L copiem: "Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit." Matei 5:44-48. Domnul Isus, Icoana lui Dumnezeu, a venit sa ne ofere o imagine corecta despre caracterul Tatalui, reflectat in viata Sa, cuvintele si procedeele Celui Atotputernic, de-a lungul istoriei, - deoarece conceptiile noastre despre Modelul nostru ne formeaza caracterul - centrul filozofiei noastre existentiale si mobilul actiunilor noastre, cauza fericirii sau a suferintelor noastre. Problema e ca atat inceputul cat si sfarsitul modelarii caracterului nostru are loc in viata aceasta. In parabola cu bogatul si saracul Lazar ni se face de cunoscut ca aici si acum, in intervalul vietii acesteia, pana in momentul mortii, prin felul nostru de a gandi si a fi, prin deschiderea noastra fata de Cuvantul Sfintitor, printr-o relatie stransa cu Divinitatea prin Singurul Mijlocitor intre om si Dumnezeu, - omul Isus Hristos, printr-o viata de rugaciune continua si traire profunda a principiilor Imparatiei, sau, din contra, impotrivirea fata de toate apelurile si dovezile Duhului Sfant, - caracterul nostru este cimentat, iar destinatia sufletului nostru pentru viata de apoi este fixata, in mod irevocabil, pentru vesnicie: Luca 16:26 "...intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata." Adevarul pe care-l iubim si-l punem in practica defineste masura sfintirii noastre. Dar cunostinta noastra cu privire la Adevar, desi intr-o expansiune perpetua, va avea mereu un orizont, de unde continua a se raporta prin credinta inteligenta (pe baza Cuvantului lui Dumnezeu si a dovezilor detinute) la adevarul absolut si nelimitat ca si Dumnezeu Insusi. Dar aceasta alegere inteleapta trebuie s-o facem in viata aceasta, obtinuta cu un pret incomensurabil si cu un sacrificiu infinit, - oferta valida si activa prin mijlocirea Duhului Sfant si a Marelui nostru Preot, fara de pacat. Daca aici si acum, in viata aceasta nu alegem a iubi adevarul si neprihanirea, bunatatea si daruirea, intelepciunea si relatia cu Dumnezeu, si nu ne inarmam cu putere impotriva ispitei, afrontului, deceptiei, lipsei, prigoanei, si nedreptatirii din partea celor din jur, si nu ne insusim prin credinta biruinta Lui Hristos asupra lumii si a diavolului, Cuvantul lui Dumnezeu nu ne ofera nici o garantie ca vom mai putea face aceasta in viata de apoi, oricat de lunga ar fi vesnicia. Nu lipsa de compatimire a Tatalui nostru ceresc, ci impietrirea inimii noastre, sub imperiul celor mai puternice dovezi ale Duhului Sfant, va forma prapastia de netrecut, la o stare de incredere, bucurie si fericire eterna. Acesta este pacatul impotriva Duhului Sfant, - ce "nu poate fi iertat". Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 08:29
De la: 9am074737, la data 2010-07-20 22:46:16Eu ma gandesc ca atata timp cat esti credincios cu adevarat vei avea mereu speranta k va fi mai bine si deci nu vei recurge la astfel de gesturi.In plus nu cred k e important cat de des te duci la biserica ci mai mult ceea ce faci zilnic pt k poti sa nu treci pe la biserica si sa fii un om foarte bun dar si invers:sa te duci si sa nu te porti asa frumos.Ideea e sa constientizezi ce ti se spune la Biserica Bun ,daca esti credincios adevarat ,la modul absolut,nu vei recurge la astfel de gesturi .Problema este ca noi NU SUNTEM CREDINCIOSI CU ADEVARAT ."Daca ati avea credinta cat un bob de mustar ati putea muta muntii din loc ",nu asa ne spunea Isus ? Noi suntem oameni simpli si daca din frica,prostie ,lipsa de discernamant si de intelegere, ne repetam si ne mintim ca SUNTEM credinsiosi ,nu inseamna ca si suntem cu adevarat credinciosi .Daca am fi cu adevarat credinciosi, am trai exact cum ne-a spus Isus ,lucru care stim bine ca nu se intampla in general..Intre a spune si a crede tu ca esti credincios, si a fi cu adevarat credincios, deosebirea este ca de la cer la pamant.Chiar si Petru s-a lepadat de Isus pierzandu-si astfel credinta intr-un anumit moment .Toti avem urcusuri si coborasuri ,momente in care suntem mai aproape sau mai departe de Dumnezeu.De ce anume pierderea credintei intr-un anumit moment greu al vietii, trebuie considerata un pacat care nu se iarta si care ,indiferent de comportamentul avut in timpul vietii (poate unul exemplar), duce la o vehementa condamnare a Bisericii ?Repet,a Bisericii,deoarece nu cred ca Dumnezeu face acest lucru... Raporteaza abuz de limbaj |
|
io_tania 63 mesaje Membru din: 23/03/2010 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 11:15
Cum am mai zis, sunt multi cei care au sesizat cam multe ciudatenii, ca sa putem confirma varianta oficiala a sinuciderii artistei... As fi curioasa sa aflam si argumentele oficiale la toate neconcordantele... S-ar putea insa sa avem cam mult de asteptat, dupa cum stau lucrurile; vezi articolul urmator...
"În urma articolului care descrie efectele Furadanului asupra organismului uman, un medic a făcut niște comentarii extrem de interesante, ce merită expuse ca un articol de sine stătător, pentru a fi văzute de cât mai mulți cititori. Ele ne oferă perspectiva unui profesionist asupra tragicului eveniment, indică fapte și ridică întrebări care nu ar trebui ignorate într-o anchetă serioasă iată-le: Efectul unui agent chimic e dependent de cantitate si de receptivitatea organismului. Ma refer acum la oare cate minute au trecut din momentul ingestiei si cel al mortii, neexcluzand varianta in care Madalina sa fi murit prin traumatism cranian direct. Traumatismul craniocerebral (TCC acut) poate fi uneori suficient pentru a cauza decesul unei persoane, in raport de gradul de afectare cerebrala. TCC-ul se putea produce fie prin lovire cu un corp contodent casnic (fier de calcat sau altceva cu masa si cu duritate in masura sa provoace o leziune majora) sau cu unul pregatit din vreme (eg.: levier), sau prin cadere accidentala sau provocata de cineva din preajma. Se poate pune o banala piedica, se da un impuls si victima, o femeie delicata va cadea fara sa opuna vreo rezistenta. Inclin sa presupun ca a fost lovita. Ceea ce simte victima unui TCC acut deschis poate oscila intre panica si nevoie de lupta pana la predare, la abandon. Cei care nu sunt luptatori prin constitutie, se lasa pe vine sau cauta sa se sprijine de un perete, de un corp de mobilier, moment in care pot fi nauciti, nu mai vad bine, le scade contrastul imaginii, iar in urechi incep sa auda un fel zgomot foarte inalt, un tiuit. Practic, in acel moment victima e ca un biet puisor de gaina incapabil de orice forma de auto-aparare, dandu-si seama ca viata ii e in mare pericol dar ca nu are sorti de izbanda in atare situatie si ca doar Dumnezeu vede ce se intampla. Cred ca in acest moment Madalinei i s-a administrat otrava, ea nefiind inca moarta, totusi, biata de ea a mai avut puterea de a vomita, aparandu-se de toxicul intrat in stomac. Un mort nu vomita niciodata. Voma inseamna miscari ANTIPERISTALTICE pe esofag ceea ce nu permite inghitirea, asa cum un tren nu are cum sa se deplaseze simultan in doua sensuri opuse, fiind un non-sens urias. Chiar daca a vomitat, cum sa mai fie posibil sa aiba in stomac 300-400ml de solutie? Asta seamana a betie cu otrava, ceea ce iarasi nu e de crezut. Cine vomita asa ceva, nu eructeaza o gura de suc gastric dupa o masa prea copioasa cu tocaturi si branzeturi grele ci intrucat vomita pe cale comandata de la centrul vomei emite un jet de voma semnificativa cantitativ, pana la un litru un litru si ceva. Credeti-ma ca nu va vorbesc din carti ci, dintr-o experienta practica. A vomita dupa ce deja au inceput fenomenele de respingere reflexa si a dori in mod voluntar sa bei pentru a definitiva actiunea toxicului prin blocarea totala a mediatorilor neurotransmitatori mi se pare extrem de putin probabil si stii de ce? Din cauza dominantei cerebrale a faptului de a vomita. Momentul unei asemenea vome e atat de atroce incat, te rog sa ma crezi ca nu mai stii nici macar cum te cheama si nu te mai intereseaza nici daca esti X sau Y. E alerta pe care o declanseaza orice organism si care exclude o continuare a ingestiei, dupa voma. E de stiut daca din plaga produsa la nivel cranian s-a scurs sange si cat. Era in stop cardiac in momentul producerii plagii, sau, plaga a survenit dupa stopul cardiac. Din ce aud, Madalina se afla intr-o balta de sange, ceea ce imi permite sa cred ca a fost lovita dur cu un corp contondent, dupa care i s-a turnat pe gat de catre cineva care se pricepe, acea solutie de otrava. As intreba-o si pe prietena Madalinei mai multe despre procurarea otravii care asa cum stim are un regim special. Ideea ca a baut 400 de ml dupa care a cazut si si-a spart capul de o treapta de pe scara sau de pardoseala din camera de baie mi se pare imposibil de admis, date fiind proprietatile odorante ale furadanului. E imposibil sa bea cineva un asa volum fara sa vomite. Asadar, Madalina in timp ce ai casei dorm bine mersi dupa o betie, se duce, isi face solutia sau o ia gata preparata, bea rapid un litru si ceva, vomita, cade secerata si dupa cadere capul i se sparge, inima inca ii bate si pastreaza in stomac 3-400ml de solutie de Furadan, ca sa aiba ce scrie legistii in raportul autopsiei. S-a uitat cineva la aspectul plagii craniene? A verificat cineva eventuala integritate a peretelui esofagian, spre a observa daca a fost sau nu lezat prin introducerea unei sonde gastrice de tip Faucher, din acelea cu varful moale, bont, facute din cauciuc? Ati observat cum se uita cu ochii pe deasupra oamenilor cand reporterul OTV l-a deranjat pe sotul Madalinei? Un om avand o asemenea tragedie in familie, dupa parerea mea nu cauta sa isi faca un camp vizual cat mai mare, cautand cu privirea catre etajele superioare ale cladirilor inconjuratoare, ci, dimpotriva se uita in jos, fara a vedea mare lucru, fiindu-i practic indiferenta orice imagine. Daca suspectul numarul unu, -dupa opinia mea-, in persoana numitului Petru ar fi citit putina literatura, ar fi aflat ca cei care au o mare problema, niciodata nu cauta cu privirea spre inalt. Dupa mine, sotul defunctei artiste nu e deloc strain de deces, fie prin complicitate, fie prin incurajare, fie si mai mult. Daca Madalina a primit vreo propunere din partea vreunei marimi a momentului si a refuzat-o, e extrem de posibil sa fi fost foarte mult ajutata sa moara.. As vrea sa cunosc circuitul puterii, banilor si al sexualitatii in aceasta afacere. Nu cred ca sotul a ucis-o la manie, ci, cred ca s-a planuit cu minutiozitate momentul. Nu cred ca sotul -daca el a ucis-o-, si-a permis sa ucida, daca cineva mare nu ii garanta IMUNITATEA in fata justitiei romane. As fi curios sa stiu care sunt pilele sotului vaduv. Graba inhumarii miroase a complicitate intre autoritati si faptuitori. Cine o fi comandat asasinatul, de ce si cine l-o fi pus in opera, stie Dumnezeu. Imi cer iertare pt abundenta detaliilor. Doamne ajuta! Completat sub: r Ciudat, Cultura, Infractionalitate, Manipulare, Romania, Societate | Tagged: Societate, Infractionalitate, Manipulare, Romania, Cultura, Ciudat, Madalina Manole « Adevăratul motiv pentru care FMI/UE pedepsesc Ungaria și învățăminte pentru noi 8 Răspunsuri Alin, pe 20 iulie, 2010 la 14:22 cică: mda, si pe mine m-a mirat graba cu care s-a facut inmormantarea Răspunde mrma, pe 20 iulie, 2010 la 15:07 cică: manelistii ar fi avut toate motivele! sotul petre si mai cum are un nume de tzighan (lipseste numele de familie) si are mutra lui Adrian paunescu pe vremuri. este un fante umflat, mutra nu inspira incredere! Răspunde antiignorantu, pe 20 iulie, 2010 la 15:12 cică: diversiune ptr media . mai sunt si altii pe liste .. Răspunde mikis, pe 20 iulie, 2010 la 16:29 cică: Si totusi cum ramane cu: repetatele tentative de suicid din trecut, obstinatia de a procura otrava, lipsa alcoolului din sange in momentul savarsirii actului (deci a comis fapta deliberat, lucid si cu o mare determinare), purtarile atipice ale victimei din perioada premergatoare mortii (din punctul de vedere al unor persoane din anturajul acesteia) etc etc Daca intr-adevar plaga de la cap ar fi fost foarte severa, poate ca aspectul ar fi fost comunicat de catre legisti. In ceea ce priveste balta de sange in care se scalda artista, nu credeti ca suna totusi a exagerare mediatica? Cat priveste teoria mega-conspiratiei care s-a sugerat si care implica elemente din diferite structuri, Politie, Parchet, Justitie si media, care (con)lucreaza perfect sincronizat pentru a induce in eroare opinia publica, unde isi are pana la urma miza?! Miza ar fi slabirea imediata a presiunii exercitata de poporul nemultumit asupra celor care perpetueaza actuala stare de lucruri, prin canalizarea imediata a atentiei asupra acestei tragedii. Se mai vorbeste de altceva in Romania de cand s-a intamplat asta? Eufrosin Răspunde anonim, pe 20 iulie, 2010 la 17:39 cică: stiam eu ca el e vinovat, soacra ei si cei ce au facut totul sa para sinucidere. a fost inmormintata prea repede ,deci este crima mascata sub masca sinuciderii . cer arestarea celor vinovati cit mai repede ! motivul crimei: banii ,averea si invidia! Răspunde antiignorantu, pe 20 iulie, 2010 la 20:14 cică: cu aceste manipulari se pot masca alte actiuni de tranzactii linistite de zeci miliarde euro ., se stie ca orice zi de diversiune protejeaza mari TUNURI sau se trage de timp ptr. distragerea atentiei si executarea altor atentate care vor salva CICA niste POLITICIENI din RO Răspunde antiignorantu, pe 20 iulie, 2010 la 21:10 cică: pe realitatea tv si alte televiziuni se da des imagini la stiri cu OTRAVA si versuri TRISTE cantate de MADALINA prin asta se transmit semnale de sinucidere catre cei mai slabi de inger TV si ideile bagate in subconstient .. Răspunde Mia, pe 20 iulie, 2010 la 22:27 cică: La cate subiecte sunt la tv. despre moartea Madalinei nici nu stim ce sa credem oricat am incerca sa raspundem la intrebarea de ce? ce sa intamplat cu adevarat? noi nu vom stii niciodata adevarul adevarat caci noi nu am vazut dar D-zeu Da. Da EL a vazut. Iar noi incercam macar sa nu lasam o nedreptate ne-rasplatita. Intr-un final, toate vor iesi la iveala. Eufrosin"
I forgive you! God bless you!
|
|
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 13:10
De la: io_tania, la data 2010-07-21 11:15:50 Nu ma pricep la astfel de lucruri insa deoarece pareti bine informata in domeniul TCC-ului. indraznesc sa va exprim cateva nedumeriri...De ce levierul este un exemplu dat ca obiect "pregatit din vreme" ,ce putea produce TCCul ,si fierul de calcat nu ? Mie imi pare ca si fierul de calcat putea sa fie pregatit din vreme in sensul ca nu trebuia sa fie bagat in priza, deoarece atunci urmele TCCului aratau altfel si se prindea orice prost. Cand ai o arsura in forma de fier de calcat pe cap si cel mai prost politist si-ar da seama de cauza mortii. .Ma rog,posibil si sa existe politisti care sa creada ca ai incercat sa iti calci capul de ordonat ce esti ,dar acestia sunt exceptii si nu putem generaliza. O alta nedumerire este legata de ce simte victima unui TCC. Dupa mine victima unui TCC bine facut (imi cer scuze ,stiu ca suna dur ) nu cred ca mai simte ceva .Pastrand linia discutiei ,"se taie filmu' -THE END,noapte buna! " si nu mai simte nimic. Daca insa victima are un TCC facut de un betiv,neindemanatic,aflat la primul omor eventual ,simte doar o usoara ameteala si dorinta de a striga .Exista si cazuri mai fericite in care victima este atat de putin afectata de TCC (nu a avut criminalul grija la "masa si duritatea obiectului ") incat il cafteste pe atacator .Pe scurt,ce simte victima , depinde mult de cat de zdravan ii da cu TCCul in cap atacatorul.Parerea mea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
verdeazuriu 91 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 13:15
o fi fost vreo shpioana care lucra sub acoperire si au omorat-o agenturili straine, din care faceau parte si sotul si soacra poate si vecinii, chiar si cativa pretini.
vaaaaaaaaai de ea lume ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 13:27
De la: verdeazuriu, la data 2010-07-21 13:15:27o fi fost vreo shpioana care lucra sub acoperire si au omorat-o agenturili straine, din care faceau parte si sotul si soacra poate si vecinii, chiar si cativa pretini. Foarte posibil! Trebuie ca un om cu adavarat interesat de aflarea adevarurilor,ca Dan Diaconescu,sa se preocupe de aceasta moarte suspecta .Cu ajutorul telespectatorilor pasionati, unui clarvazator , unui vanator de fantome, unui fost criminal si al lui Tolea care are o oarecare experienta ,veti vedea ca lucrurile se vor clarifica.Pana una alta este limpede ca a fost crima deoarece ,schmband canalele ,am vazut ca marea majoritate a telespectatorilor OTV s-au pronuntat clar in favoarea acestei variante.
|
eu_insami 9 mesaje Membru din: 17/06/2010 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 14:07
De la: vaneamarin, la data 2010-07-21 13:27:47De la: verdeazuriu, la data 2010-07-21 13:15:27o fi fost vreo shpioana care lucra sub acoperire si au omorat-o agenturili straine, din care faceau parte si sotul si soacra poate si vecinii, chiar si cativa pretini. multumesc de raspuns. vine ca o manusa in completarea celor spuse de mine. simt nevoia sa ciclez : vai de ea lume ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 14:11
De la: vaneamarin, la data 2010-07-21 13:27:47Si ute asa cazul ELODIA este suspendat si apare cazul MADALINA..........De la: verdeazuriu, la data 2010-07-21 13:15:27o fi fost vreo shpioana care lucra sub acoperire si au omorat-o agenturili straine, din care faceau parte si sotul si soacra poate si vecinii, chiar si cativa pretini. vanea
|
verdeazuriu 91 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 14:25
De la: 9am045616, la data 2010-07-21 14:11:17De la: vaneamarin, la data 2010-07-21 13:27:47Si ute asa cazul ELODIA este suspendat si apare cazul MADALINA..........De la: verdeazuriu, la data 2010-07-21 13:15:27o fi fost vreo shpioana care lucra sub acoperire si au omorat-o agenturili straine, din care faceau parte si sotul si soacra poate si vecinii, chiar si cativa pretini. era cazul sa apara ceva nou. mintile odihnite au nevoie sa se manifeste in toata splendoarea lor. nu degeaba se spune ca trebuie sa te feresti de prosti deoarece au mintea odihnita ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nanu_irina_emanuela 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 16:19
In sfarsit cineva care rationeaza! Asa este, sunt perfect de acord, nu noi suntem cei care judeca ci Dumnezeu! Depresia este o boala a sufletului ca si celelate boli, omul care se sinucide nu rationeaza in momentele respective pentru ca, daca ar rationa cat de putin, nu ar mai face respectivul gest. Omul, chiar sinucigas fiind, ar trebui sa aiba dreptul la o slujba asa cum se cuvine si la o inmormantare cuviincioasa, iar noi, cei care am ramas in urma, ar trebui sa ne rugam pentru acesti oameni si nu sa ne erijam in judecatori supremi - pentru ca NU suntem!
|
io_tania 63 mesaje Membru din: 23/03/2010 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 19:20
Nu am pretentia ca detin adevarul in aceasta problema. Dar va invit la o analiza lucida si fara prejudecati a unor aspecte care nu se leaga deloc, inainte sa dati verdicte despre "minti odihnite" care pierd timpul cu otv-ul. Apropo, nu urmaresc deloc respectivul post...
Din experienta proprie va spun ca pt o femeie, a bea circa 400 ml apa simpla sau si mai bine, ceai indulcit (deci nu o neurotoxina din care un sg ml este letal, isi face efectul aproape imediat si mai si arde esofagul!) presupune cateva minute bune, chiar si cand iti educi si disciplinezi vointa... Nu am timp nici sa despic firul in patru, nici sa-i improsc cu noroi pe cei care vad altfel decat mine. Cu totii avem ochi de vazut si urechi de auzit, mai trebuie sa fim si deschisi sa le folosim. Nu investesc timp in cultivarea polemicilor sterile, prefer sa informez doar si fiecare sa decida ce face cu respectiva informatie... Institutul Național de Medicină Legală (IML) a stabilit cauzele decesului Mădălinei Manole. Moartea ei a fost cauzată de înghițirea, în noaptea sinuciderii, a 400 de mililitri de pesticid Furadan. Potrivit IML, moartea artistei a survenit la un minut de la ingerarea substanței. Cu respect pentru toti cititorii si cu speranta in triumful Binelui si Adevarului. Un gand bun si pentru sufletul fetei dragi... Raporteaza abuz de limbaj
I forgive you! God bless you!
|
|
cata20009 1 mesaj Membru din: 25/06/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 20:25
draga Anca cine suntem noi sa iertam pacatele atunci dc a mai murit Isus Hristos pe cruce
|
deep_in_thought 158 mesaje Membru din: 9/05/2010 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 21:15
O doamne,ar trebui sa ma duc acolo la topicul cu Otv-ul si sa contunui sa scriu ce-am inceput..Circ si paine...Asta ne place.Acum cautam si facem scenarii SF despre cum s-a putut intampla..etc...Am vazut si eu stirile din presa..Acum nici nu mai conteaza ca ne-au taiat salariile..au uitat si de inundatii si de saracie.Acum alcatuim scenarii.Cred ca Basescu si ai lui au avut orgasm instantaneu ca s-a luat privirea de pe ei...Tania,draga,sa te spanzuri iti ia mai mult ...cauti locul,legi funia,te cateri pe ea..etc..Si sunt care o fac...Deci,irelevant parerea mea...Cand instinctul de conservare e O...probabil nici nu mai ai simturi...
"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
|
|
april_ro 136 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 21:45
De la: cata20009, la data 2010-07-21 20:25:13draga Anca cine suntem noi sa iertam pacatele atunci dc a mai murit Isus Hristos pe cruce Nu noi iertam pacatele, dar nici nu avem dreptul sa le judecam. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 21 Iulie 2010, ora 21:54
De la: april_ro, la data 2010-07-21 21:45:55Da, ar trebui mai degraba sa ne judecam pe noi insine.De la: cata20009, la data 2010-07-21 20:25:13draga Anca cine suntem noi sa iertam pacatele atunci dc a mai murit Isus Hristos pe cruce Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

dar, culmea! caut sa le inteleg.....
si sa mai gasesc si solutii!!!!!!!!!!!
in cap atacatorul.
vanea