Info
x
Religie versus sinucidere...
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 15:55
Se vorbeste mult despre credinta,crestinism.Pentru a comenta,raspunde la Religie versus sinucidere,sugerez sa vizitati: www.templomok.org/biserici/index.php?menu=ACEV&id=42661
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 61 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 16:05
Nextel, vad ca te pricepi destul de bine la domeniul asta.
Poate ai avea amabilitatea si bunatatea sa imparti din cunostiintele tale si noua. Mie, de exemplu, mi-au lamurit unii niste neclaritati teologice, dar multe sunt inca nelamurite. Unul este despre Duhul Sfant. Cine e mai exact Duhul asta Sfant? De fapt intrebarea e mai exact: Ce este el? Am inteles ca e mai smecher chiar decat D-zeu insusi. Daca pacatuiesti impotriva Domnului mai poti fi iertat, dar Duhul Sfant e neiertator, ai pacatuit impotriva Lui, adio, directia IAD. Si daca ai putea sa ne explici in termeni mai pamantesti, cu exemple, si fara limbajul de lemn preotesc ar fi perfect. Asa ca unor oameni oarecare din popor. Multumim! Raporteaza abuz de limbaj |
|
NEXTEL 59 mesaje Membru din: 10/10/2009 |
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 19:16
De la: ktn91land, la data 2010-07-26 16:05:41Nextel, vad ca te pricepi destul de bine la domeniul asta. Cu placere o fac dar mai intai spune ce religie ai ca sa stiu cu cine vorbesc ... adica ORTODOX, CATOLIC, PENDICOSTAL, MARTOR, etc. Sau ma rog poate esti ATEU si atunci ... nu de la mine ai nevoie de lamuriri... atunci e bine sa mergi sa vorbesti cu perosoane mai competente... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 19:30
De la: NEXTEL, la data 2010-07-26 19:16:20De la: ktn91land, la data 2010-07-26 16:05:41Nextel, vad ca te pricepi destul de bine la domeniul asta. Si tot ceea ce pot eu ii sa iti dau ca si invatatura este dupa carti scrise de BISERICA ORTODOXA ROMANA... ca stii aici la noi la ORTODOCSI nu ai de altundeva sa inveti decat din carti.... poate la CATOLICI, PENDICOSTALI, MARTORI a lui IEHOVA, sau alte religii se invata dupa altceva. Si deci inevitabil tot limbajul acela de lemn il folosesc... Iar daca eu nu am sa pot sa te ajut.. cred ca vei gasi intr-o resedinta de JUDET un ARHIEPISCOP sau pe cineva sa te lamureasca mai bine.. iar daca nici cum nu intelegi.. DUMNEZEU cu mila... Deci astept sa imi spui ce religie are domnul si am sa ma straduiesc sa iti explic atat cat pot si cat ma pricep. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 61 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Iulie 2010, ora 11:21
Poti fii linistit, sunt crestin de confesiune ortodoxa. Sunt familiarizat cu invataturile crestine, am citit buna parte din bilblie, cunosc multe dintre obiceiurile, practicile ortodoxe. Merg si la biserica in cautarea intelepciunii si a credintei.
In nemernicia mea totusi am vrut sa studiez istoria religilor (asa ca pentru mine, nu la scoala). Deci am citit si despre budism, confucianism, mahomedanism, catolicism, chiar si despre religii incipiente din vremea oamenilor care credeau in Zoroastru sau Quetzalquatl. Ok, acum poti sa detaliezi despre Duhul Sfant? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Iulie 2010, ora 15:35
Nu stiu de unde si pana unde as fi eu mai indreptatit sa te lamuresc in tainele teologiei, daca ai spus ca ai mai vorbit cu teologi care ( banuiesc ca au studiile de specialitate) si tot ai nelamuriri...am vazut ca esti din Bucuresti si banuiesc fara sa gresesc, ca se gaseste acolo vre-un preot bun de la PATRIARHIE sa te lamureasca mai bine.
Dar ca sa nu ma arat ne cititor de Dumnezeu asta este ceea ce inteleg. Ar fi mult mai mult de scris, dar si cunoasterea mea trebuie sa recunosc ca este limitata. Ca stii raspunsul CINE ESTE DUMNEZEU? este imposibil de cuprins cu mintea omeneasca. "Sa laudam toti cum se cuvine pe Dumnezeu, cu cantari dumnezeiesti: pe Tatal cel fara de inceput si pe Fiul cel preavesnic si pe Duhul cel de o fiinta; pe Stapania cea in trei Ipostasuri, o Dumnezeire, o Imparatie si o Domnie, o Voie si o Putere, inaintea carora tot genunchiul se inchina, al celor ceresti al celor pamantesti si al celor dedesupt. Tatalui si Fiului si Duhului toti sa ne inchinam, Treimii celei de o fiinta si nedespartite, pe care neancetat o lauda in ceruri puterile cele fara de trup; iar noi mila si indurarile Aceleia pe pamant marturisind, strigam: Parinte cel ce ne-ai zidit si Fiule cel ce ne-ai rascumparat si Duhule Sfinte cel ce ne sfintesti pe noi pe toti, Treime Sfanta, slava Tie. Cand ai voit din inceput a zidi neamul omenesc, Doamne, atunci ai zis Fiului Tau cel fara de inceput si Duhului cel de o fiinta, mult Indurate: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra........ ........................................................................................................................ Cand se savarsea de catre Ioan botezul in Iordan, inchinarea Treimii s-a aratat: ca Tatal pe Fiul iubit L-a numit, si Fiul a primit de la rob botezul, iar Duhul Sfant in chip de porumbel din cer S-a pogorat. Pentru aceasta prin dumnezeiasca vedere invatandu-ne Taina, cu credinta strigam: Treime cea de o fiinta, Care asa ai binevoit a Te arata, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi." Din ACATISTUL PREASFINTEI TREIMI citatele.. Acestea fiind zise ce sa mai zic? Este mai calar decat lumina zilei, Sunt trei persoane diferite dar in acelasi timp una singura ! Duhul Sfant purcede de la Tatal.. dar nu se naste. Daca ai spus ca citesti, ca ai citit, ca te-a interesat religia si religiile lumii asta iti pot recomanda sa citesti si sa citesti pana apuci sa inveti, atata sa le repeti pana cand simti ca ai invatat cuvant cu cuvant ceea ce scrie... + ca acolo in carticele sunt si explicatii mai ample. 1 ACATISTUL PREASFINTEI TREIMI 2 ACATISTUL PREASFANTULUI SI DE VIATA FACATORULUI DUH, DUMNEZEUL NOSTRU Iar daca ai nevoie de interpretari bibilice si mai stiu eu ce alte ne lamuriri, cauta pe un PREOT bun de la teologie si sunt sigur ca o sa iti explice mai bine decat mine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 1 August 2010, ora 03:34
De la: anca_corina, la data 2010-07-15 13:27:14putin cite putin in fiecare zi...
|
Fosta membra 9am.ro 677 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 1 August 2010, ora 09:38
De la: Ebony, la data 2010-08-01 03:34:10De la: anca_corina, la data 2010-07-15 13:27:14putin cite putin in fiecare zi... Este prea scurta viata ,casa o petreci cu nimicuri religioase ! Trebuie sa fii redus mintal sa-ti pirzi tineretea cu prostii religioase si sa ajungi la batrinete,muritor de foame ! Atnci chiar nu mai esti util nimanui si nici tie si afli ca dumnezeu este o fantasmagorie de factura inselatoare !
Raporteaza abuz de limbaj
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
|
|
|
|
gerard 1100 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 1 August 2010, ora 10:53
De la: BASELEANA, la data 2010-08-01 09:38:21De la: Ebony, la data 2010-08-01 03:34:10De la: anca_corina, la data 2010-07-15 13:27:14putin cite putin in fiecare zi...

Atnci chiar nu mai esti util nimanui si nici tie si afli ca dumnezeu este o fantasmagorie de factura inselatoare !