moi
21 mesaje
Oras: Baia Mare
|
Postat pe: 10 Iulie 2008, ora 15:16
Ce sa faci cu 540 de lei? ce sa faci cu 200 de euro? ce sa faci cu 400 de euro? cand ai de intretinut o familie, preturile cresc in ritmuri ametitoare...isi bat joc de noi
|
|
|
ravenlord
12 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 16 Iulie 2008, ora 17:16
Cati mai traiesc in ziua de azi cu salariul minim... f. putini, si pe ceilalti oricum nu-i influenteaza salariul minim. Pe de alta parte toate amenzile sunt calculate pe baza salariul minim ori ceva coeficient. Deci daca se mareste, tot statul iese castigator...
|
mimisivi
29 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 17 Iulie 2008, ora 14:05
chiar asa
pentru cine traieste din salariul minim pe economie cred ca nu prea conteaza ca acesta este 500, 540, 600 sau chiar 800, caci tot la nivel de saracie absoluta isi duce traiul
mai bine sa ne intrebam cum putem face noi ceva pentru noi, nu sa ne tot plangem si sa tot asteptam ca statul sa ne rezolve problemele
I am who I choose to be :) :) :)
|
Fosta membra 9am.ro
69 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2008, ora 17:15
Sa reduca impozitele, Patriciu are dreptate, la o factura de 200 mil platesc la stat TVA colectat 19%.= 38 mil raman 161 mil, din care platesc la stat contributii la salarii + comisioane bancare, circa 70% din fondul de salarii, adica 56 mil, mai platesc impozit pe microintreprindere 161 mil * 2.5 %= 6.48 mil.
Deci pentru a plati salarii 100 mil platesc la stat 38 mil TVAc +56 mil contributii+ 6.48 mil impozit pe microintreprindere = 100.48 IMPOZITE SI TAXE, ce fel de rentabilitate sa am daca statul imi ia tot? Cat sa maresc salariile cand stiu ca intru in incapacitate de plata daca le maresc????
|
|
|
ravenlord
12 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 17 Iulie 2008, ora 17:30
Asta e daca sunt impozitate si impozitele :)
|
mimisivi
29 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2008, ora 09:59
draga tudparhon, daca suma totala pe o factura este 200 mil, atunci TVA-ul din acesta reprezinta 32 milioane, nu 38 milioane, iti raman deci 168 mil, nu 161. (168 mil + 19% TVA = 200 mil)
vezi, poate ai mai gresit si in alta parte :)
dar in fond, aveti dreptate, taxele sunt pea mari si prea multe, o scadere a acestora ar fi deosebit de binevenita
|
bocinca_eugen
2 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2008, ora 15:42
bine ca maresc salariu minim pe economie de doua ori pe an si cresc preturile de patru ori pe an
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
30 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2008, ora 18:16
|
|
|
poinar_daniel
23 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 19 Iulie 2008, ora 18:34
tudparhon te-ai cam incurcat in stiinta..sper sa nu fi pe faliment. Imi este mila de angajatii tai..
|
geta_tutza
6 mesaje
|
Postat pe: 19 Iulie 2008, ora 22:56
Salariile rezulta din productie. Daca maresti salariile trebuie sa maresti productia sau sa cresti preturile la produsul final. Oricum ai da-o tot rau e. Noi in Ro avem preturi ca-n UE dar salarii ca-n Ro. Daca vom creste salariile nu mai putem creste preturile, ele fiind deja la un prag maxim incepand de la care e mai rentabil sa aduc marfa de afara decat sa o produc aici. Aici e paradoxul! Cum de UE poate produce aceeasi marfa la acelasi pret ca in Ro cu salarii de 5-10 ori mai mari? Unde e hiba? Lucram prost si putin, lucram putin si scump, lucram prost si scump... Cam aici e problema.
|
Fosta membra 9am.ro
30 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2008, ora 14:29
|
iulidan2
156 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 23 Iulie 2008, ora 12:09
daca lucrai vreodata nu mai vorbeai asa.
voi vreti sa produceti ca in vest cu munca manuala si sa va imbogatit ca Nastase, adica in 15 ani, cat Bush in 150.
|
myself_deea88
2 mesaje
|
Postat pe: 23 Iulie 2008, ora 21:36
E de jale cum se traieste in Romania. suntem nevoiti tinerii sa plecam de pe pamantul unde ne.am nascut,sa facem ceva printre straini,sa fim slugi la altii,caci in tara noastra nu ne permitem sa avem un salariu BUN.De ce tinerii cer salarii de 400-500euro pe luna? daca numai chiria e 300euro,din ce sa traiasca? M.am saturat sa aud cate se intampla in tara,cata saracie. Ce salar minim? E DE JALEEEEEEEEEEE! Si nimeni nu face nimic.
|
Fosta membra 9am.ro
69 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2008, ora 10:41
Ninisivi, da la TVA am gresit ca m-am grabit, trebuia 200*19/119.
Ideea este ca salariile trebuie sa creasca din productivitate, dar daca statul la un salariu se 1000 lei eu mai platesc inca 1.000 la stat, nu ma criticati din nou ca aici cifrele difera putin in raport de firma.
Eu stau in trafic aiurea sa depun lunar declaratiile si sa urmaresc hatisul legislativ, la o firma mica acesti timpi neproductivi au un efect ridicat.
Iulidan 2, s-au imbogatit peste noapte cei care au furat din bani publici, nu cei care muncesc si sunt storsi de tot felul de controale, de ce nu vezi un politician corupt inchis?
POINAR_DANIEL eu am pus o problema generala, cea a taxelor si impozitelor ridicate si a birocratiei, nu mai zic de coruptie, daca esti asa tare in stiinta fa tu un calcul STINTIFIC.
Imi cer scuze pentru greseala de la TVA.
Daca vreti, eu va fac un calcul pe cifre reale din contabilitatea firmei.
|
Fosta membra 9am.ro
69 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2008, ora 10:46
Asta este economia reala construita de Nastase si Iliescu, Tariceanu:
Bursa de la Bucuresti a pierdut peste 57% fata de maximele din urma cu un an, scaderi mai mari inregistrandu-se doar in Vietnam si Bosnia-Hertegovina, unde bursele au scazut cu 69% fata de maxime. Indicele BET-XT, care cuprinde cele mai lichide 25 de companii de pe Bursa de Valori Bucuresti, inregistra ieri o scadere cu 57% fata de maximul calculat...
|
mihaid1977
58 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2008, ora 17:09
De la: tud_parhon, la data 2008-07-24 10:41:04Ninisivi, da la TVA am gresit ca m-am grabit, trebuia 200*19/119.
iar ai gresit
|
mimisivi
29 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2008, ora 17:15
tud_parhon, nu cred ca este cazul sa refaci calculul si nici sa dai cifre exacte din firma
ideea de baza am inteles-o si ai dreptate: taxarea si birocratia excesiva ne tine pe loc
|
mihaid1977
58 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2008, ora 18:50
asa este.........
|
oanasteel
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 11:11
asta e sitrebuie sa ne conformam la urma urmei
|
costelaeg
170 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 11:22
De la: tud_parhon, la data 2008-07-24 10:46:06Asta este economia reala construita de Nastase si Iliescu, Tariceanu:
Bursa de la Bucuresti a pierdut peste 57% fata de maximele din urma cu un an, scaderi mai mari inregistrandu-se doar in Vietnam si Bosnia-Hertegovina, unde bursele au scazut cu 69% fata de maxime. Indicele BET-XT, care cuprinde cele mai lichide 25 de companii de pe Bursa de Valori Bucuresti, inregistra ieri o scadere cu 57% fata de maximul calculat...
|
chiaburu_jonutu2006
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 11:23
salariul minim nu influienteaza chiar nimic atata timp cat nu cresc si celelalte salarii in raport cu el iar cat priveste nivelul salariilor in romania se datoreaza si productivitatii dar nu e relevant aspectul. Pai ce, mai poate spune cineva ca patronatele cu capital extern lucreaza tot manual si la nivel scazut, astfel incat sa dea tot salariile de mizerie din romania?????? ma indoiesc, dar trebuie sa stiti ca in afara, patronatele au o cifra de afaceri f mare si profit de cateva procente si sunt multumiti daca de la an la an mai cresc cate un procent, pe cand la noi patronii doresc sa faca in cativa ani aceeasi bani pe care cei din afara i/au facut poate in 10-20 de ani. asta e problema romanilor, ca nu avem rabdare, dorim sa facem in cativa ani ce au facut unii in poate 100 de ani. Suntem o tara unde regulile se incalca si i/am molipsit si pe cei care vin la noi in tara.
un exemplu de hotie:
- cresc preturile la energie dar cei care suporta pierderile sunt cumparatorii, producatorii nu pierd nimic, ori nu este normal. Intr-o situatie de criza corect e sa piarda toti daca vrem sa salvam situatia. daca unii suporta consecintele si altii nu, atunci apar problemele sociale. ce ar insemna ca de fiecare data numai unu sa cumpere bere si altii trei sa o consume? pai ar insemna ca doi raman cu banii iar unul va trebui sa renunte la altele ca sa suporte deficitul. cam asta se intampla in romania noastra
|
marinelacajvan
7 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 11:49
De la: mimisivi, la data 2008-07-17 14:05:53chiar asa
pentru cine traieste din salariul minim pe economie cred ca nu prea conteaza ca acesta este 500, 540, 600 sau chiar 800, caci tot la nivel de saracie absoluta isi duce traiul
mai bine sa ne intrebam cum putem face noi ceva pentru noi, nu sa ne tot plangem si sa tot asteptam ca statul sa ne rezolve problemele
Pui problema f ciudat ... problema statului este tocmai asta, adica de a avea grija de cetatenii tarii respective. In consecinta, statul trebuie (ar trebui mai bine spus...) sa asigure un trai decent pentru toti locuitorii acestei tari, dincolo de care fiecare sa se descurce cum poate mai bine...
|
john66640
13 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 12:11
fratilor fugiti cat mai puteti,nu are rost sa mai stam in tara asta mizera,unde ordinea de zii este scandalu' si hotia
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 12:20
Pentru,tot numai-si numai,Statul Roman este de vina.....
nu incurajeaza munca,ci,bisnita si furtisagurile...
unu care,cumpara marfa de le en-gros,si pe urma le vinde cu adausul comercial,care este citeodata si 150%,...castiga intr-o zi cat castiga un salariat,la un patron zgarcit...
Atunci ramane ,intrebarea...CE ROST MAI ARE SA MUNCESTI?
cand cu bisnita ...castigi mai mult decat,i-ti da patronul...sau Statul Roman,pentru munca cinstita...si pe cine mai intereseaza ,salariul minim,sau maxim...
Nici pe alesii nostri nu prea le intereseaza,ca nici ei nu traiesc numai din,,PUTINUL DE SALAR""...fiecare are afacerile lui,ori cu Statul,ori cu parteneri externi...
Apropo......CARE DINTRE LIDERII SINDICATELOR,TRAIESTE NUMAI DIN SALARIU?
SI.....PE CINE MAI REPREZINTA SINDICATELE?...daca majoritatea sint angajati la firme,private,unde patronul plateste minimul pe care o obliga Statul...sa plateasca,in rest el face legea salarizarilor in respectiva firma...
O SA IMPORTAM MUNCITORI,DIN CHINA SI BANGLADESH........EI O SA FIE MULTUMITI CU UN SALAR DE 540 DE RON BRUT !!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 13:31
SA SI-L BAGE GUVERNANTII IN CUR DE NERUSINATI CE SUNT.EI AU SALARII ASTRONOMICE SI ISI IAU FETE DE ATOTSTIUTORI CAND APAR PE POSTURI SI SPUN CA MAI MULT NU SE POATE.BINE CA LA EI SE POATE!RUSINE!!!!!!!!DIN MUNCA CELOR CU SALARII DE MIZERIE ISI I-au SALARIILE.DAR CE-I intereseaza PE EIIIIIIIIIIIII.
|
petre_state
5 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 14:14
De la: moi, la data 2008-07-10 15:16:57Ce sa faci cu 540 de lei? ce sa faci cu 200 de euro? ce sa faci cu 400 de euro? cand ai de intretinut o familie, preturile cresc in ritmuri ametitoare...isi bat joc de noi
salariu minim de ........... preturi mari....... de aceea europenii castiga......
|
Fosta membra 9am.ro
69 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 17:13
Este corect, ca statul ar trebui sa faca economia rentabila, regland legislatia si starpind coruptia.
Am citit un raport recent al UE despre Romania, ei pun accentul pe coruptie si reforma justitiei, de ce oare??
Pentru ca aceasta fiscalitate ridicata aduce bani la bugetul de stat si va intreb cine-i fura??? Bugetarii, functionarii publici, deci buba economiei este legislatia intortochiata, fisclitatea ridicata si coruptia (aici intra si furtul banilor publici care ar trebui sa se intoarca la cetatean prin servicii sociale de calitate prestate de catre organele statului)
In esenta alesii nostri ne ingroapa de vii si evident fura de la toti, dar cei mai afectati sunt cei care traiesc din salariul minim.
Daca se maresc salariile cand productivitatea scade, economia reala este in scadere creste brusc inflatia si cumparam alimentele la preturi mult mai mari, dar nu vad cum se poate trai din 540 ron. Eu cred ca inflatia va creste oricum ,ca a crescut pretul petrolului.
Vreau reforma economica functionabila, nu am inteles niciodata de ce au avut strainii facilitati fiscale pentru investitii, poate din cauza ca romanul vrea sa se imbogateasca peste noapte ca incepe o afacere fara sa aiba mai nimic, in cele mai multe cazuri, nu avrem familii cu traditie in economia de piata ca cei din strainatate, din aceasta cauza suntem vulnerabili la oricie schimbare in economie.
Ma intreb de ce statul nu a eliminat firmele capusa si firmele care se tin numai de tepe si trag in jos tot firmele corecte ca nu-si pot recupera banii de la tepari.
Noi vedem doar dintr-un unghii economia (in raport cu cunostintele si activitatea noastra, interesele noastre), dar vederea de ansamblu o au cei din Guvern ca lor le raporteaza activitatea economica toate ministerele.
Ce fac guvernantii nostri?? Tunuri economice fac, cum s-au imbogatit peste noapte in halul asta?
|
imarcelm
2 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 22:11
in tara asta nu se mai produce nimic nu mai avem industrie nu mai avem agricultura de turism nu se mai pune problema cu care am putea face foarte multi bani guvernantii nu fac nimic pt tara noastra numai pentru propiile lor buzunare asa dar de unde sa ne asteptam la un salariu minim mai bun toti vor sa investeasca azi si daca se poate profitul sa-l ia ieri
|
edy_sword
166 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 22:40
intr un cuvint de 20 de ani ne am batut joc de tara asta si am stat ca strutii sa ne fie rusine de aceea toate se intimpla numai la noi pt ca nu avem coloana vertebrala si sper sa nu murim chiar asa rusinos
|
myself_deea88
2 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2008, ora 23:37
am vazut un comentariu: '' asta e si trebuie sa ne conformam pana la urma urmei'' sa ne conformam? stilului de viata din Romania? nu e dreptate si nici nu cred ca se va face vre.odata in tara noastra. RUSINE,RUSINE,RUSINE,celor ce isi bat joc de romani. Bine ca au ei masini,vile,etc,pe cand ceilalti se chinuie cu salariul minim,ce il poate oferi statul nostru maret. Doamne,cata ipocrizie!!! Nu ne putem conforma la asta,de aceea au plecat milioane de romani de pe teritoriul furaciosilor si hotilor ce controleaza tot ce misca.
|
|
|