necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 16:18
De la: sgheorghita2002, la data 2008-08-02 15:21:24De la: sgheorghita2002, la data 2008-08-02 15:20:40De la: XBoy, la data 2008-08-02 15:17:21Am ascultat, fel si fel de pareri, dar toti ajungeti al aceeashi concluzie...in Romania sistemul financiar este perturbat de cei ce vor sa aiva sa-si puna bani pt a 12-a viatza...pakt...asa e "omul hapsan"...in fine...parerea mea este k, nu "cineva" trebuie sa schimbe ceva din toate astea pe care deja toata lumea le cunoaste, bogat sau sarac...pana shi cei din alte tari...ne stiu de...vai de noi...eu cred k e timpul ca noi sa schimbam ceva si sa nu mai asteptam...dak vrea cineva sa facem cv am cateva idei...in primul rand sa creem un site cu forrum numai despre subiectul asta deschis pt toata lumea, iar in site-ul respectiv sa fie scris mare o data, data fiind cam undeva peste un an cum ar fi "pe 12.02.2009" sa facem o adunare shi sa dam jos tot sistemul, facem o revolutie in care vom ieshi toti oamenii in strazi sa participam la astfel de revolutie. Sunt sigur k peste jumatate din romani s-ar aduna shi ar fi deacord cu asa cv. siteul sa fie celebru in toate orasele...sigur se va imprastia repede (prin diferite modalitati) si doar noi putem schimba lumea si sunt sigur k multi ar vrea asa ceva, in ziua de azi avem internet, TV, Radio, Ziare...poti face orice...hai sa facem cv...eu cred k ar fi timpul sa oprim toate prostiile astea, magariile ce le fac sute de parlamentari shi nu numai...noi suntem oamenii care nu vad pt k nu au acces...se invart banii nostri pe mainile lor, ne platesc cu sfertul din salariile noastre, isi bat joc complet de tot...hai sa stopam atatea plecari in afara, atatea familii distruse...d c sa "plangem" noi, in timp ce ei ...ne fac asta... hai sa oprim totul...poate o sa radeti de ceea ce scriu, dar undeva stiti k am dreptate...sper sa ma ajutecineva sa facem cv in privintza asta !
Asa parca mai merge
 Sa puneti mana sa munciti mai mult, asta nu inseamna ca nu munciti acum doar ca nu-i destul si productiv, si .... schimbati-va job-ul. Eu am schimbat 7 locuri de munca in 3 ani pentru a-mi fi mai bine.
|
|
|
marinushmichael
2 mesaje
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 17:54
SA NE MUTAM IN ALTA TZARA
-O.GOGA
|
poinar_daniel
23 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 18:45
binenteles ca trebuie sa platesti si la stat si care-i problema?? De aceea este Romania asa cum este pt ca toti patronii preferati sa incadrati personalul cu salariu minim pe economie ca sa fugi de taxe si asta este doar in avantajul vostru si in dezavantajul angajatului.
Eu lucrez la o firma internationala cu capital romanesc dar sunt la o filiala din vest si pot sa spun ca la noi nu se procedeaza asa si ma mandresc cu asta.Ai salar de 30 mil..atat ai si in contractul de munca.Va plangeti de taxe...ce taxe la un salariu care mai degraba se numeste ban de buzunar. Ce ai fi facut daca ai fi avut vreo firma in vest, tot asa ai fi procedat ?Ma bucur de globalizare si sper ca toti patronii asta de rahat sa picati si sa deveniti angajati nu angajatori.
|
poinar_daniel
23 mesaje
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 18:57
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 19:37
da, am citit parerile voastre si aveti dreptate cu totii.aproape ca nu mai am ce spune, dar este intr adevar o tara mizera . pai ce facem cu salariul minim, pe care eu nu il consider SALARIU, CI BACSIS SAU BANI DE BUZUNAR PT O SAPTAMANA. pai cum vedem ca se adauga ceva la salariu, cand preturile nu se opresc din crestere. automat ca golul se simte. nu mai zicem de intretinere platita, facturi, mancare (care este indispensabila), un ciorap, sau mai rau, sa mai ai si vreun copil, doi, iar sotul tau sa castige tot atat sau putin mai mult. normal ca strainii o duc bine, pentru ca salariul minim la ei inseamna 1300 de euro, pe cand la noi decat 200. munca cinstita nu este valorificata,asta e clar. daca stii sa misti banii si sa fii smecher esti "respectat", doar ......banii vorbesc, nu i asa? de ce in tara noastra este "bagat la racoare" cel care fura o gaina, sa faca o ciorba, iar cei care fura zeci de milioane se numesc oameni influenti. saracii de ei. doar si ei traiesc in romania :::))))))))). IN PRIMUL RAND EI SUNT CEI CARE VOR SA NE CONFORMAM!!!!!!!! VA PUP.
|
zuzu_spa2006
3 mesaje
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 21:56
praf in ochii prostilor . Vai de noi.
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Postat pe: 2 August 2008, ora 22:44
Ce se mai poate cumpara in România de astazi cu 1Ron ??
In America se pot cumpara multe cu 1 $ de la magazinele ''Dollarama'' facute special pentru saraci !
Faceti si-n România astfel de magazine ca sa traiasca si saracii ca-s si ei tot Români !!
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 August 2008, ora 00:56
Nimeni n-o sa iasa in strada ptr ca nici in '89 n-a iesit nimeni....dar asta niciodata n-o sa se afle ce s-a intamplat in zilele acelea..dar cea mai mare schimbare a fost ca RO de la o tara care se situa pe primele locuri in lume alaturi ce cele mai mari puteri din lume...oare cum in ale tari comunismul a dezvoltat economia tarii si cu toti stim ce tara este: China..oare de in aceasta tara gazduieste a nu stiu cata oara Olimpiada..intrebati-va asta!!!!
Am fost si eu prin italia din fericire ca turista am stat la o famile care muncea de dim pana seara intr-o fabrica platiti destul de bine in comparatie cu aici..dar ganditi-va si akolo cheltuieli multe..chirie sau plati la banca mancare etc.si se stie italiai tara mafiotilor...dar ce orase ce strazi, ce atractie tursitice..profit de orice stanca orice padure,ce educatie...credeti ca cei aflati la putere nu fura de acolo dar si construiesc,fac autostrazi case...te lasa sa traiesti in pace dc esti un om linistit!!asta e diferenta dintre RO si alte tari!
Problema e ca dc ai plecat intr-o alta tara akolo incepi de la zero vrei sa te intorci pest 5-10-15 inapoi in Ro trebuie s-o iei tot de ZERO..!!!pacat avem o tara asa de frumoasa..
|
|
|
DRAGANELLO
31 mesaje
Oras: Buzau
|
Postat pe: 4 August 2008, ora 10:35
 La noi, salariul minim este o naivitate:n-are absolut nici o baza de calcul, ci doar asa,o apreciere cu mult iz politic.Salariul minim ar trebui calculat pe o minima baza stiintifica,luindu-se in calcul:nivelul preturilor , valoarea cosului zilnic,numarul mediu al persoanelor care traiesc din acest salariu.
Dar,sa nu ne vaitam de salariu ca este mic: El este foarte mic,dar nupoate creste mai mult decat ii permite productivitatea muncii ,valoarea nou creeata.
Despre asta se poate scrie un nou "Capitalul", dar as vrea sa mentionez doar cateva idei:
- Stiinta trebuie sa devina principalul factor de productie pentru a asigura inzestrarea tehnica a muncii,utilaje s itehnologii modrerne,produse performante,usurarea muncii;
-Fiscalitate individuala corecta,echitabila,cubaza reala de calcul (spre exemplu,cheltuielile suplimentare salariale sunt foarte mari pentru ca toti contribuie la fel ca procent ,dar privilegiatii au case de sanatate separate,legi de pensionare separate,etc.).
- Puneti mana pe carte :noi credem ca odata cu diploma finala s-a terminat si cu invatatul,fara ai ntelege ca progresul tehnic contemporan este foarte rapid si ca toti trebuie sa invatam :si croitorul si cismarul si medicul .
- Disciplina,grija fata de totul,lupta impotriva risipei,ordinea,atasamentul fata de firma,respectarea valorilor - sunt aspecte ce tin de calitatea factorului uman
- Patronii,directorii si administratorii trebuie sa priceapa ca ei sunt responsabili de soarta personalului salarial,iar dacale ceri trebuie si sa le dai.
Sa fiu bine inteles : m-am saturat de vremea cand vecinul meu din bloc,strungar intr-o fabrica,avea saratiu cu 50% mai mare decat al meu care eram profesor universitar,om de stiinta cu 3 doctorate si lucram 12-14 ore pe zi.Noi avem o tara bogata,binecuvantata, dar trebuie sa mai si muncim .
Va garantez ca astfel putem sa traim mai bine decat oriunde,dar trebuie sa muncim,si sa muncim cu totii.((Indienii din Mato-Groso defriseaza jungla pentru a cultiva cerealei, in timp ce la noi sunt 2 mil.teren arabil de cea mai buna calitate necultivate).
Prof.univ.dr.doc.......draganello
04.08.2008
|
iolanda_burdusel
1 mesaj
|
Postat pe: 4 August 2008, ora 14:17
Iti spun eu care hiba
La distributie
Producatorii fac un pret real, sa zicem (costurile materiilor prime depind de cele din UE, deoarece noi am avut grija ca in primii 5 ani sa distrugem toata industria).
Salariile sunt cele care sunt la nivel de Romania.
Adaosul la producator max 20%, altfel iese din piata si nu mai cumpara nimeni.
Dar... la distributie, aici e frumusetea, unii care vor sa ruleze bani si nu se grabesc isi pun ca orice distribuitor 7-10%, dar altii merg si cu adaosuri de 80 pana la 100% (chiar cunosc unul)
|
desire_st
6 mesaje
|
Postat pe: 4 August 2008, ora 15:59
.... toate sunt grele , ingreunate si imbarligate , atatea chestii se pot comenta si atata saturatie este in legatura cu tara asta si chestiile ce se intampla incat sincer sa fiu sunt satul sa le aud ori sa le comentez, ne plangem si traim cum putem dar ne alegem aceiasi imbecili la fiecare 4 ani, auzim la televizor ca x,y s-a imbogatit peste noapte .. si ce .. ce mai conteaza ?  cum dracu ce mai conteaza poporul asta chiar nu mai are nici un fel de putere ,  chiar atat de  sa fim incat uitam sa reactionam .. si nu intreba ce si cum , este inutil .. fa naiba ceva ca daca facem toti, o sa conteze dracu  ..
dar de ce sa ne chinuim  ramanem la vorbe si la un iz de hai sa fecem ceva dar nu prea mult , cine le rezolva .. nu le rezolva naiba nimeni , bine poate putina marijuana un shotgun si  impreuna cu  dar tot nu o sa fie deajuns .. pentru ca nu o sa vina nimeni , tot noi ne scoatem din  , nu mai asteptati sa vina batman sa faca totul curat si frumos tineti cont de faptul ca si noi am contribuit aproape 20 de ani la distrugerea tarii ... gata gata nu spune ca nu este asa , ai naiba oute si recunoaste ca decat sa ajuti pe cineva preferi sa intorci capul si nici nu incerca sa te minti ca nu tine.
avem nevoie de mult prea multe firme care sa ne puna la "arat" pt a ridica economia dar atunci vor avea "ei" alesii  mai mult de furat ..
pe mine ce ma mira este de unde ies emo/punk / drug addicts si toate neamurile de mtv tras prin bravo si apoi manjit cu fashion care nu pot pronunta doua cuvinte dar sunt "trendy?!  "  clar.
pe scurt si fara sa fie incurcat -> daca facem toti ceva o sa se vada, daca asteptam sa vina isus .. putem sa ne punem de acum halatul de la nebuni. tineti minte ca cei din parlament de noi sunt alesi si tot noi ii intretinem.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 4 August 2008, ora 18:37
ADICA.?...tu prostule stai si muncesti,constiincios,ca altii,sa se imbogateasca si sa se lefaie,din imozitul ,si accizele platit de tine,din salariul minim,de 540 Ron?
domnule,doctor universitar si filosof...cand ati mai publicat o lucrare,sau cui mai predati,la universitate,daca diplomele sititlurile universitare se cumpara pe bani,pentru copii,bogatasilor....
la ce mai predati la universitate ,daca dupa absolvire,cei absolventi...PLEACA.....din tara?
|
musicapopa_angela
10 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 5 August 2008, ora 09:53
Lasa rationamentele de economista la o parte! Nu productia este de vina , ci cei ce o administreaza! Daca productia e atat de mica cum spui, atunci de ce directorii si parlamentarii au bani sa-si puna si in cap , iar unii care muncesc pana cad din picioare , abia au ce pune pe masa??? De ce aproape s-au desfiintat intreprinderi profitabile precum Electroaparataj, Electronica, etc. , de ce s-au distrus serele de culturi fortate, de ce s-au distrus padurile? Ca sa profite cei care vin doar cu ideile si habar nu au ce e munca! Intr-o tara corupta , unde toti cei din capul statului fura, nu se poate spera la salariul mediu pe economie de 500 de Euro ca in unele tari ale UE, ci doar la saracie, somaj, disperare si boala! Nu intotdeauna ceea ce am invatat noi din manualul de economie politica se aplica, sau se verifica in realitate , asa ca, acest comentariu atat de cinic pe care l-ai facut e de-a dreptul deplasat!
Angela
|
DRAGANELLO
31 mesaje
Oras: Buzau
|
Postat pe: 5 August 2008, ora 12:06
 Nu incercati sa ma puneti la punct cu amenintari sau expresii neacademice pentru ca nu reusiti nimic. Nu sunt politician ,vad coruptia,vad "sistemul ticalosit",vad ce vedeti si simtiti si dvs., dar eu am inteles ca trebuie sa facem ceva,sa venim cu idei,sa propunem tinte de atins si procedee de actiune pentru aceasta,sa-i stimulam pe cei care muncesc, sa asezam pe baze noi sistemele de productie,de prestatii,de servicii:. Iar pentru astea avem nevoie de implicare(incepand cu alegerea parlamentului si administratiei),de propuneri si initiative , de propria noastra contributie la progresul national.Eu cred in propasirea Romaniei,eu cred intr-o viata mai buna [si implicit asta inseamna nu numai neaparat un salariu minim mai mare(scuzati tautologia) ci un salariu cu o putere de cumparare mai generoasa]; dar la fel de bine cred ca ele nu vin din cer,din pomana, ci,inainte de orice ,din transformarea stiintei in factor de productie ,din modernizarea structurala,din respectarea echilibrelor financiare si monetare;din munca,dinfoarte multa munca de calitate.
Inca odata va cer scuze,dar eu am inteles ca aici trebuie sa venim cu pruneri,cu idei,cu initiative, - care sa conduca la cresterea salariului minim - a salarului in general- sinu sa plangem unii pe umerii celorlalti !
[ P.S.In ceea ce priveste aprecierile unora dintr-e dvs.privitoare la calitatea invatamantului superior , va propun s-o lasati balta.Nu ne subestimati pentru ca noi v-am facut intelectuali,ca doar n-ati devenit ingineri,medici,arhitecti,etc,doar prin calificare la locul de munca ; cei care-si iau diploma pe bani-cum ziceti dvs.-ea nuface nici doi bani ,ca nu astia ori fi mergand in strainatate sa propaseasca America sau Uniunea Europeana ;poate v-ar prinde mai bine daca ,barem, a-ti invata gradele didactice si stiintifice ca sa nule mai incurcati.].
05.08.2008;c.m.draganello.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 5 August 2008, ora 20:24
De la: DRAGANELLO, la data 2008-08-05 12:06:06 Nu incercati sa ma puneti la punct cu amenintari sau expresii neacademice pentru ca nu reusiti nimic. Nu sunt politician ,vad coruptia,vad "sistemul ticalosit",vad ce vedeti si simtiti si dvs., dar eu am inteles ca trebuie sa facem ceva,sa venim cu idei,sa propunem tinte de atins si procedee de actiune pentru aceasta,sa-i stimulam pe cei care muncesc, sa asezam pe baze noi sistemele de productie,de prestatii,de servicii:. Iar pentru astea avem nevoie de implicare(incepand cu alegerea parlamentului si administratiei),de propuneri si initiative , de propria noastra contributie la progresul national.Eu cred in propasirea Romaniei,eu cred intr-o viata mai buna [si implicit asta inseamna nu numai neaparat un salariu minim mai mare(scuzati tautologia) ci un salariu cu o putere de cumparare mai generoasa]; dar la fel de bine cred ca ele nu vin din cer,din pomana, ci,inainte de orice ,din transformarea stiintei in factor de productie ,din modernizarea structurala,din respectarea echilibrelor financiare si monetare;din munca,dinfoarte multa munca de calitate.
Inca odata va cer scuze,dar eu am inteles ca aici trebuie sa venim cu pruneri,cu idei,cu initiative, - care sa conduca la cresterea salariului minim - a salarului in general- sinu sa plangem unii pe umerii celorlalti !
[ P.S.In ceea ce priveste aprecierile unora dintr-e dvs.privitoare la calitatea invatamantului superior , va propun s-o lasati balta.Nu ne subestimati pentru ca noi v-am facut intelectuali,ca doar n-ati devenit ingineri,medici,arhitecti,etc,doar prin calificare la locul de munca ; cei care-si iau diploma pe bani-cum ziceti dvs.-ea nuface nici doi bani ,ca nu astia ori fi mergand in strainatate sa propaseasca America sau Uniunea Europeana ;poate v-ar prinde mai bine daca ,barem, a-ti invata gradele didactice si stiintifice ca sa nule mai incurcati.].
05.08.2008;c.m.draganello.
 Sunt de acord cu d-voastra. Fiecare dintre noi trebuie sa facem ceva pentru a ne fi mai bine, trebuie sa intelegem ca numai prin munca putem sa ne ridicam nivelul de trai, dar ce ne facem cu unii asa-zisi "patroni" care n-au nimic in comun cu asta, cu bunastarea economiei prin contributia lor si cea a angajatului? Cei drept, eu am invatat de mult sa ma feresc de acesti indivizi, am schimbat 7 locuri de munca si acum imi este bine. Am avut curajul sa nu ma leg de un singur loc de munca, sa-mi propun permanent cei mai bine si sa-mi fie si mai bine, si familiei mele, sa exersez in profesia mea, si rezultatele sa vad. Cred ca fiecare trebuie sa fie mai atent cu el insusi, cu telurile lui, cu dorinta de ai fi mai bine si de a invata permanent si adapta la societatea in care traim. Nu am decat studii medii, uneori am avut piedici cu asta dar am reusit sa am propria casa, bunastare, masina si .... , si asta numai prin munca.
|
ciuchina_bogdan
1 mesaj
|
Postat pe: 6 August 2008, ora 13:32
Cum se poate ca ei sa ajunga la concluzia ca cosul de consum este estimat la media de 800 Ron si totusi sa stabileasca salariul minim la 540 Ron? Sunt toti niste iresponsabili. Nu-i doare nici in cot de noi! Lor sa le fie bine. Asta tot asa o sa fie pana o sa moara ultimul roman din romania, sa fie tara pustie vreo 50 de ani fara urma de omenire, apoi sa vina nemtii sa colonizeze teritoriul si asa poate o sa dispara coruptia din aceasta tara. Dar poate ramane acest virus nenorocit numit CORUPTIE in are si-i infesteaza si pe saracii nemti....
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 6 August 2008, ora 14:04
Am si eu o nelamurire, daca se poate, de unde aveti datele acelea cu 2 milioane ha de teren necultivate?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 6 August 2008, ora 14:47
"Disciplina,grija fata de totul,lupta impotriva risipei,ordinea,atasamentul fata de firma,respectarea valorilor - sunt aspecte ce tin de calitatea factorului uman"
Teoria e ok, practica ne omoara. Cum sa dezvolti atasament fata de firma atunci cand esti platit la salariu minim si muncesti pana nu mai poti iar munca nu iti e apreciata? Cum sa respecti valorile cand seful iti spune ca nu are bani dar isi ia masina de zeci de mii de euro, pe langa celelate trei de care s-a plictisit si pleaca lunar in strainatate?
|
wanuelle
1 mesaj
|
Postat pe: 6 August 2008, ora 20:36
nu ai ce sa faci cu salaeiul minim azi mai ales si daca stai in chirie. e groaznic cand iei salariul si vezi ca imediat il si dai  iar parlamentari isi instaleaza aer curat cum spun ei si asta tot pe bani poporului. iar ei spun ca pt noi ca sa ne ajute pe noi ei trebuie sa se simta bine pt noi ca sa gandeasca bine tot pt noi.iar noi?????????????
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
Oras: Slobozia
|
Postat pe: 7 August 2008, ora 11:20
nu lucram prost si putin si nici putin si scump, lucram cel putin la fel de bine ca "ceilalti" doar ca la noi in general firmele "serioase" au profituri de cel putin 50% din cifra de afaceri iar "in partea cealalta" daca ajungi la 10% sa zicem, e raiul pe pământ
|
Fosta membra 9am.ro
241 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 8 August 2008, ora 10:03
In 2004 Basescu a zis dupa ce a pacalit la alegeri; SA TRAITI BINE,HA,HA,HA !
La inundatii un mos care salvase din ape o bucata de mamaliga la intrebat;-cum e domn presedinte SA TRAITI BINE ca io nu simt nimic?
raspunde presul;
-mosule asa salut eu familia si gasca cind i-mi reuseste o pacaleala !ha,ha,ha
|
poinar_daniel
23 mesaje
|
Postat pe: 8 August 2008, ora 20:05
si eu va doresc sa traiti bine  ...nu mai rad ca ma doare burta
|
Fosta membra 9am.ro
69 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 08:23
Asta este problema de baza, ca politicienilor nostri de la revolutie incoace le-a reusit pacaleala buna:
- mosule asa salut eu familia si gasca cind i-mi reuseste o pacaleala !ha,ha,ha
Tara nu este condusa de profesionisti ci de securisti care au terminat studiile pe criterii de partid.
Nu avem legislatie functionabila, pamantul nu este lucrat ca i-l detin speculanti sau pensionarii care nu au nevoie sa-l lucreze.
Coruptia promoveaza pe functii de conducere in stat incompetentii care termina mai multe facultati pe bani si mai grav este ca avem retele ale crimei organizate conduse de politisti, procurori, oameni politici.
Nu nea Gigi buticarul este problema, ca pentru a functiona da spagi peste tot si taxe de protectie.
Invatamantul nu este organizat astfel incat sa formeze elevii pentru o activitate economica, se simpte lipsa laboratoarelor si a practicii productive, termina scoala si nu stiu nimic ce sa faca, invata toate prostiile aiurea si nu-s in stare sa-si castige existenta, ca nu toti trebuie sa fim intelectuali.
Avem o cultura a lenei in noi, ca alti fura noi ne facem ca muncim.
|
Fosta membra 9am.ro
29 mesaje
Oras: Alba-Iulia
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 11:06
ca sa nu ne conformam avem doua alternative:
-Munca la negru
si
-Emigrarea.
|
pupazaclaudiu
3 mesaje
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 11:23
sunt niste cretini ordinari si te mai miri de ce pleaca absolventii de universitati in strainatate fiiindca nu sunt bagati in seama,rusine sa le fie celor care guverneaza aceasta tara.
|
m_abunde_ze_first
1 mesaj
Oras: Craiova
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 11:27
Normal ca cei care nu muncesc nu castiga doar ca azi orice incult cu 4 clase se viseaza milionar si prefera sa tipe "Da-mi!" sau sa faca smecherii decit sa puna mana sa munceasca. Nu cred ca am intalnit pe cineva in Romania care sa nu castige bani frumosi pe munca sa calificata. Daca nu te multumeste salariul, de ce nu te duci sa muncesti altceva mai bine platit? Daca saracie meriti, saracie ai. Romanul vrea sa munceasca exact ca aici dar sa fie platit ca acolo ceea ce nu se poate. Nu te poti astepta ca un muncitor care face Logan sa ia salariu ca unul care face BMW. De ce salariile sunt asa mari in Vest?
1) tarile vestice s-au imbogatit prin jaf masiv si exploatare in colonii
2) oamenii din fostele colonii vin si fac munca de jos pe salarii de nimic pentru ca cetatenii francezi, italieni, spanioli, etc sa o duca bine stand degeaba.
Cum romanii nu au avut colonii de jefuit dar au fost ei insisi exploatati de otomani, mongoli, polonezi, austro-ungar si rusi, e normal sa fim in urma acum iar solutia nu e sa ne plangem ci sa muncim cit putem mai bine si sa o facem CU CAP.
Iar tu, draga myself_deea88, nu te mai plange ca nimeni nu face nimic pentru ca nu ajuta. Daca nu ma insel nici tu nu faci altceva decit sa te plangi si sa te gindesti cum sa pleci mai repede din tara si sa fii exploatata de altii in loc sa pui umarul la ridicarea tarii in noroi pentru binele tuturor. Un om care munceste (cu cap) in 3 locuri diferite nu suporta un lenes care se plange ca nu are desi nu merita.
|
gab_ila
1 mesaj
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 12:02
buna ziua , eu sunt un om nascut si crescut in romania si va spun sincer sunt total dezamagit de tot ceea ce inseamna sistem legislativ, birocratie. din pacate coruptia este la un nivel foarte ridicat, si nu cred ca vom ajunge vreodata la un nivel acceptabil de civilizatie. cine a fost intro tara civilizata stie foarte bine la ce ma refer. statul nu depune suficient efort pentru a gasi soluti la problemele existente.
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 12:08
cel mai mic salariu 1500 EURO LA FONDU PROPIETATEA,si de unde bani???????din banii nostri ai contribuabililor ,gen. de securitate PLESITA UN TORTIONAR PENSIE 60 MILIOANE de unde bani ?????se stie , 540 lei salariu educator cu liceu ,cursuri de perfectionare ,casatorit 2 copii cu ce traieste??? se stie cu nimic.CE SA FAC??? UNDE SA MA DUC??RAMIN AICI SI VOTEZ.VOTEZ SA TRAIASCA ALTII BINE.MULTUMIM MAMA ROMANIA.
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 12:17
Bine, bine... Si care ar fi acele criterii "stiintifice" de calcul  .
In primul rand ca ele sunt greu de difinit, si 2 trebuie privite in contextul socio-economic al tarii(organizatiei) respective. Taxe mari sunt necesare in state slab dezvoltate pentru centralizarea unor valori in scopul dezvoltarii infrastructurii. In state (organizatii) superdezvoltate, aceste taxe sunt mai mici, motivul fiind ca trebuie doar intretinuta respective infrastructura. Pe parte sociala, trebuie multumiti oamenii, si din acst motiv ai nevoie de infuzii de capital (nu e cazul romaniei, pentru ca aici e prea crescuta coruptia)  care sa aiba termene lungi de amortizare (a se vedea riscul de tara). Porcaria asta de idee nu e aplicata nicaieri, pentru ca nu se urmareste satisfacerea oamenilor, ci doar insclavarea acestora de catre guverne si organizatii... Si asta e ce numiti voi democratie. Libertatea unui om e data de capacitatea lui de decizie asupra propriei vieti. Apropo, ce capacitate de decizie aveti, si cate din hotararile pe care le luati sunt dictate de legi(mai mult sau mai putin aberante) sau constrangeri de natura materiala sau sociala. A nu se intelege ca incurajez haosul. Libertatea unui om se limiteaza la libertate celuilalt. Ideea e ca cele 2 ar trebui sa fie egale  .
|
doringo88wayss
1 mesaj
Oras: Alba-Iulia
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 12:18
Pe domnii nostri conducatorii,ii dor in coate,nici acolo atata vreme cat ei isi pot face salariile lor dupa pofte,dupa bunul lor plac.Crede careva caci ii intereseaza ce ne facem noi cu 540 de lei?Si c-a si cand nu ne e destul de greu,mai apare inca un cap luminat,destept cum ar fi persoana d-nului Vasilescu,care pprin dorinta si placerea lui personala,vrea sa ne mai reduca si sansa de a ne descurca cu un credit.I se pare caci ne inbogatim cumva luand un credit?Nu el si altii destepti ca el vrea sa ne aduca in pragul saraciei totale.Asta vor d-mnealor.Jalnic,mie unul mi-e rusine caci sunt persoana de cetatenie ROMANA.
|
|
|