back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Salariu minim

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

tnicuro

1086 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 August 2008, ora 16:20

geta tutza
Ma bucur sa aud ca faci ceva spre deosebire de multi care doar se pling.
Felicitari!
sau altii care doar iau peste picior.
Da e mare problema cu mentalitatea.
Vad la mine la servici,asteapta ca guvernul si presedintele sa intervina la mariri de salar,uita ca numai este ca si in trecut esti la patron lu trebuie sai ceri daca nu te reorientezi.Evident exista si regiuni unde e dificil sa te reorientezi,dar nu imposibil.Eu nu indemn la revolta neaparat ci doresc ca lumea care munceste sasi ceara drepturile pe care le are .Nu ma refer la acei oameni care asteapta sa pice din cer ci doar la cei care intradevar muncesc si merita mult mai mult.
NU toata lumea este inginer sau mai eustiu ce,este nevoie de industrie si cine sa munceasca in ea nu ne putem face toti patroni.Trebuie ca toata lumea sa fie platita corespunzator n domeniul care se pricepe.Exista niste organisme de reglementare care din pacate la noi taie frunze la caini9iau banii de pomana ,despre asta e vb)Sunt multi platiti degeaba ,care inloc sa vada de probleemele din tara si sa gaseasca solutii ,le ignora.Evident si parte din populatie este asa exact cum spui tu in exemplul tau.Dar restul nu sunt vinovati.Categoric trebuie schimbate multe lucruri la noi.

francisk1982

1 mesaj
Oras: Braila

Postat pe: 17 August 2008, ora 17:40

esti varza...

poinar_daniel

23 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 August 2008, ora 19:57

atatea peroane atatea pareri :)..naiba mai stie unde-i problema.Noi am vrea sa se schimbe totul ..dar asa intr-un minut,bine ar fi dar nu se poate.
Legat de fondurile europene intradevar asa este...citesc pe internet o gramada de chestii ce se intampla pe la noi prin tara...si chiar legat de fermieri ...sunt bani si ei dorm pe ei,in loc sa se puna sa faca un projekt.
Unde ii propria intiativa??Dormiti fratilor in continuare ca sunteti obositi..v-ati obosit de atata munca..asa vreti sa traiti in continuare??...Politicenii nostrii..si astea mai tampiti dau banii inapoi la uniune il loc sa se puna sa informeze lumea..ii doare pe astea in fund si din pacate doar la figurat.II urasc pe toti cand vad ce mizerabili sunt.
Cu preturile iara romania-occident din nou aveti dreptate.. pt ca dragii nostrii patroni isi pun 100 la 100 adaos..daca nu mai mult.. ca si dau salarii bune muncitorilor si ei se plang de taxe....ce taxe..la salarii minime pe contract??.Pai bai tampitilor atunci nu va mai intrebati de ce merge lumea in Austria la cumparaturi sau mai stiu eu unde..mergem pt ca voi ne furati pe fata si ne vindeti gunoaie...intram in magazin si deabia primim buna ziua.Nu puneti baza pe calitate/pret..service ??(nici nu cred ca aveti cuvintele astea in vocabular) Faceti totul doar asa la supfrafata.Va trece si voua timpul..cel putin asa sper ...dar cat mai repede sa dispareti.Puneti si voi adaos 10% ...15% cat se pune pe aici prin vest si mai vine lumea la cumparaturi, castigi azi mai putin dar pe durata lunga mai mult.Ce am economisit azi poate cheltui maine tot la tine.

rosset_felicia

5 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 19 August 2008, ora 00:40

De la: mihaid1977, la data 2008-07-24 17:09:21
De la: tud_parhon, la data 2008-07-24 10:41:04Ninisivi, da la TVA am gresit ca m-am grabit, trebuia 200*19/119.

iar ai gresit

unde a gresit?

rosset_felicia

5 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 00:47

De la: poinar_daniel, la data 2008-08-17 19:57:46atatea peroane Cu preturile iara romania-occident din nou aveti dreptate.. pt ca dragii nostrii patroni isi pun 100 la 100 adaos..daca nu mai mult.. ca si dau salarii bune muncitorilor si ei se plang de taxe....ce taxe..la salarii minime pe contract??.Pai bai tampitilor atunci nu va mai intrebati de ce merge lumea in Austria la cumparaturi sau mai stiu eu unde..mergem pt ca voi ne furati pe fata si ne vindeti gunoaie...intram in magazin si deabia primim buna ziua.Nu puneti baza pe calitate/pret..service ??(nici nu cred ca aveti cuvintele astea in vocabular) Faceti totul doar asa la supfrafata.Va trece si voua timpul..cel putin asa sper ...dar cat mai repede sa dispareti.Puneti si voi adaos 10% ...15% cat se pune pe aici prin vest si mai vine lumea la cumparaturi, castigi azi mai putin dar pe durata lunga mai mult.Ce am economisit azi poate cheltui maine tot la tine.

Traiesti in VEST? As vrea sa-mi dai si mie niste exemple de producatori sau comercianti care-si pun 10-15% adaos

rosset_felicia

5 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 00:59

citesc mesajele vostre si va inteleg foarte bine dar as vrea sa va demoralizez si mai mult De parerea vostra sunt majoritatea romanilor (inclusiv eu) care se duc in VEST doar ca turisti. Pentru noi, romanii VESTUL a fost tot timpul o himera, un scop in viata Din pacate, ajunsa aici, in VEST- dezamagirea a fost cumplita: se fura si mai si ca in Romania (ma refer la politicieni si anturajul lor), taxe sunt cu muuult mai multe si mai mari (ma refer la procentaj din venituri) In plus viata emigrantilor romani nu e deloc asa de roza precum vor sa lase sa se inteleaga emigrantii romani.

Citeam ca cineva scria ca nu toti sunt ingineri.. eu as zice.. si ce daca ca tot muncitori pe santierele de constructii si femei de serviciu sunt in strainatate (exclusa Canada).

Eu zic sa incercati sa lupati cat se poate pentru a obtine drepturi in Romania si sa lasati gandul plecarii caci nici nu va putei inchipui cat de frustrant este ca din intelectual sa fii tratat ca un inapoiat mintal sau ca o persoana venita din epoca de piatra.Nu va ganditi ca aici e floare intelectualitatii Nici pe departe...

In occident nimeni nu accepta ca un roman ar putea fi egalul lui ..da romanii sunt buni pentru munci pe care cetatenii tarii nu vor sa le faca pentru ca le considera injositoare.

Cat despre magazine ce sa spun .. cand e ora inchiderii iti tranteste o usa in nas chiar daca vanzatoarea7vanzatorul este chiar patronul Sigur ca peste tot sunt si exceptii mar eu ma refer la majoraitati.

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 19 August 2008, ora 04:56

cum v-am spus si mai sus. e bine... dar nu e nimic roz. si cum iarasi v-am spus... taxele va omoara in vest. nu mai vorbiti de cat platesti taxe in Romania.majoritatea contarctelor sunt aiurea... la patroni. Ai minim pe economie pe cartea de munca, daca ai carte de munca, iei cu 200-300 lei in plus si nu platesti nu stiu ce taxe. In Anglia... din minimul ala de 5.52 (ceva de genu) dupa ce platesti taxe ramane omu` cu 4.52. Dupa 100 de ore de munca aia cat inseamna taxe? 100 de lire nu?:P daca muncesti 200 de ore? 200 de lire. Si sa nu ami vorbim de patronii de aici. Adaos 15% ? unde? zi-mi sa merg si eu acolo. o sticla de votca la litru o iau de la distribuitor cu 10 lire. si vand 35 ml. cu 2.45 lire. ce inseamna aia? dintr-un litru 28.5 masuri. ori 2.45 facem 69.8 lire. aproape de 7 ori mai mult! unde e ala 15% :)) ma faci sa rad. si dupa asta.. ITI APRECIAZA MUNCA prin vorbe si iti da credit pt ce faci. cazul meu. Lucrez in domeniul serviciilor. Am fost barman , acum sunt Ass Bar Manager intr-un hotel. dupa ce am fost promovat salariul mi-a ramas acelasi, fiind platit mai putin decat un simplu barman. Doar pt ca ei considera ca SUNTEM MULTUMITI cu banii aia, ca oricum sunt de 7-8 ori mai multi ca in Romania.Dar munca poti face.Poti muncii la fel sau mai mult dar sa iei bani mai putini. Am decis sa dau cu pumnul in masa... la modul decent si sa avem o discutie DECENTA cu conducere. Asta e ideea. se incearca exploaarea noastra si in VEST. Si nu trebuie sa lasam dupa ei si nici sa le spunem cat si ce bani luam in Romania. Pt ca daca facem asta ne ofera ceva in plus si HAI CA MERGE ASA... ! Numai bine. si nu va lasati exploatatzi nici in Romania, nici in Vest ... nici ORIUNDE sunteti! daca faceti o munca si o faceti ca lumea... cereti-va drepturile. ce se poate intampla? respect pentru oamenii harnici de oriunde. munca e munca oriunde.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 19 August 2008, ora 08:44

Sunt prea muli parlamentari i prea lacomi. Singura soluie e s ne lipsim de ei, dar asta numai NOI o putem face.

poinar_daniel

23 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 21:25

rosset_felicia
Traiesti in VEST? As vrea sa-mi dai si mie niste exemple de producatori sau comercianti care-si pun 10-15% adaos

iti dau cu placere..firma la care lucrez eu de exemplu.Noi punem adaos 20% dar lasam pana la 15 - 10% si ne merge foarte bine.Din pacate nu-ti pot da numele firmei.Cam la 2000,- castigam 400,- .Avem client care face afaceri cu noi pe saptamana in jur de 40.000,- .Fa si tu o socoteala si vei vedea ce iese.Am dat ex cel mai bun client pe care il avem dar in total sunt cam 500 de clienti. Clientii nu ii castigi de azi pe maine ci in timp.O firma adevarata se gandeste la continuitate..nu asa..hai sa ma imbogatesc repede. Inca ceva..in RO 40% din importurile de legume si fructe din tarile din afara spatiului european nu sunt fiscalizate. Practica subevaluarii este insusita, adesea, si de firmele care importa din statele UE. Spre exemplu, ridichile sunt declarate la 0,36 lei si se vand pe piata cu 10 lei, adaosul fiind in acest caz de 2.777%, iar un kilogram de cartofi se importa scriptic cu 0,14 lei si se vinde in supermarket cu 1,89 lei, iar pe piata cu 2 lei, adaosul depasind 1.500%.Tu te gandesti cand mergi la cumparaturi cati si-au pus adaos acolo.De aceea merge cum merge in Romania..trebuie putin sa te interesezi.

poinar_daniel

23 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 21:28

De la: rosset_felicia, la data 2008-08-19 00:59:06citesc mesajele vostre si va inteleg foarte bine dar as vrea sa va demoralizez si mai mult De parerea vostra sunt majoritatea romanilor (inclusiv eu) care se duc in VEST doar ca turisti. Pentru noi, romanii VESTUL a fost tot timpul o himera, un scop in viata Din pacate, ajunsa aici, in VEST- dezamagirea a fost cumplita: se fura si mai si ca in Romania (ma refer la politicieni si anturajul lor), taxe sunt cu muuult mai multe si mai mari (ma refer la procentaj din venituri) In plus viata emigrantilor romani nu e deloc asa de roza precum vor sa lase sa se inteleaga emigrantii romani.
Citeam ca cineva scria ca nu toti sunt ingineri.. eu as zice.. si ce daca ca tot muncitori pe santierele de constructii si femei de serviciu sunt in strainatate (exclusa Canada).
Eu zic sa incercati sa lupati cat se poate pentru a obtine drepturi in Romania si sa lasati gandul plecarii caci nici nu va putei inchipui cat de frustrant este ca din intelectual sa fii tratat ca un inapoiat mintal sau ca o persoana venita din epoca de piatra.Nu va ganditi ca aici e floare intelectualitatii Nici pe departe...
In occident nimeni nu accepta ca un roman ar putea fi egalul lui ..da romanii sunt buni pentru munci pe care cetatenii tarii nu vor sa le faca pentru ca le considera injositoare.
Cat despre magazine ce sa spun .. cand e ora inchiderii iti tranteste o usa in nas chiar daca vanzatoarea7vanzatorul este chiar patronul Sigur ca peste tot sunt si exceptii mar eu ma refer la majoraitati.

poinar_daniel

23 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 21:28

De la: rosset_felicia, la data 2008-08-19 00:59:06citesc mesajele vostre si va inteleg foarte bine dar as vrea sa va demoralizez si mai mult De parerea vostra sunt majoritatea romanilor (inclusiv eu) care se duc in VEST doar ca turisti. Pentru noi, romanii VESTUL a fost tot timpul o himera, un scop in viata Din pacate, ajunsa aici, in VEST- dezamagirea a fost cumplita: se fura si mai si ca in Romania (ma refer la politicieni si anturajul lor), taxe sunt cu muuult mai multe si mai mari (ma refer la procentaj din venituri) In plus viata emigrantilor romani nu e deloc asa de roza precum vor sa lase sa se inteleaga emigrantii romani.

poinar_daniel

23 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 21:29

De la: poinar_daniel, la data 2008-08-19 21:28:29

scuza-ma dat nu stiu unde traiesti tu atunci prin vest ...:))si ce vrei sa spui ca in Romania la ora ichiderii te mai invita la o cafea sau ce??

poinar_daniel

23 mesaje

Postat pe: 19 August 2008, ora 21:38

De la: laura_boritoni, la data 2008-08-19 08:44:19Sunt prea muli parlamentari i prea lacomi. Singura soluie e s ne lipsim de ei, dar asta numai NOI o putem face.

razvan draga imi pare rau de tine dar cine te pune sa stai pe acolo daca nu-i bine.Hai in tara si da cu pumnul aici in masa.In baruri se practica alte adaosuri, eu vorbeam de alimente nu de tutun si alcool ;)

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 21 August 2008, ora 04:14

poinar daniel nu inteleg de ce ai citato pe laura si mi te-ai adresat mie?in fine. nu trebuie sa iti para rau deloc de mine. :) mersi oricum pentru griji. nu o duc rau deloc. ideea era alta. ca se fac diferene daca esti venit din est sau esti britanic. asta daca nu bati cu pumnul in masa.
deci sa nu intelegeti gresit ceea ce am scris.imi merge bine. si daca mi-ar fi mers rau as fi zis ca imi e bine numa asa sa moara dusmanii :)) ai dreptate... la vicii taxa aici e fenomenala. insa alimentele le gasesc la acelasi pret ca in romania sau unele chiar mai ieftine. asta daca nu sunt produse "biologice" pt care platesti de iti sar ochii(sincer is si bune).insa de firma de care spui tu... cu adaos de 20%... dupa ce platesti taxe... angajati... chirii si altele... nu stiu cu ce mai ramane firma la care lucrezi. ASTA depinde si foarte mult ce produce firma respectiva. oricum numai bine... sa ne vedem sanatosi de ssarbatori! :))

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 August 2008, ora 10:12

mrndaniela

12 mesaje
Oras: Ramnicu Sarat

Postat pe: 21 August 2008, ora 11:40

la noi in oras multi negustori au angajati la negru,pe care ii tin la munca 10-11 ore pe zi si program 7 ore sambata si duminica,le platesc 450 lei/luna si se mai vaita ca au cheltuieli si platesc taxe la stat....ha,ha,haaaaa,sa nu mai pomenim si de marfa vanduta fara acte,adica pe o factura se vand marfuri de cateva ori.

poinar_daniel

23 mesaje

Postat pe: 21 August 2008, ora 18:19

De la: razvankyokushin, la data 2008-08-21 04:14:01poinar daniel nu inteleg de ce ai citato pe laura si mi te-ai adresat mie?in fine. nu trebuie sa iti para rau deloc de mine. :) mersi oricum pentru griji. nu o duc rau deloc. ideea era alta. ca se fac diferene daca esti venit din est sau esti britanic. asta daca nu bati cu pumnul in masa.
deci sa nu intelegeti gresit ceea ce am scris.imi merge bine. si daca mi-ar fi mers rau as fi zis ca imi e bine numa asa sa moara dusmanii :)) ai dreptate... la vicii taxa aici e fenomenala. insa alimentele le gasesc la acelasi pret ca in romania sau unele chiar mai ieftine. asta daca nu sunt produse "biologice" pt care platesti de iti sar ochii(sincer is si bune).insa de firma de care spui tu... cu adaos de 20%... dupa ce platesti taxe... angajati... chirii si altele... nu stiu cu ce mai ramane firma la care lucrezi. ASTA depinde si foarte mult ce produce firma respectiva. oricum numai bine... sa ne vedem sanatosi de ssarbatori! :))

acum sper ca te citez pe tine :).Ma bucur daca-ti merge bine si sincer nu ti-o spun sarcastic, chiar ma bucur pt toti.Noi suntem o casa de expeditie si logistica avem depozit de peste 45.000 m patrati doar aici in germania. Nu stiu daca sti ce inseamna 45 mii m patrati,..este imens crede-ma avem proprii nostri pompieri in caz ca se intampla ceva ;).Noi lucram cu mii de euro/zi.Avem clienti pt ca sefii mei nu au fost avari si nu au vrut sa se imbogateasca de azi pe maine.Pt noi clientul este sfant.Avem clienti cu care iesim in pierdere dar ii tinem ca sa fim mari....Daca esti mare poti manca mai mult..si te faci si mai mare..

mimisivi

29 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 August 2008, ora 15:03

la noi in oras multi negustori au angajati la negru,pe care ii tin la munca 10-11 ore pe zi si program 7 ore sambata si duminica,le platesc 450 lei/luna si se mai vaita ca au cheltuieli si platesc taxe la stat....ha,ha,haaaaa,sa nu mai pomenim si de marfa vanduta fara acte,adica pe o factura se vand marfuri de cateva ori. [/quote]

cum adica `ii tin la munca 10-11 ore si 7 sambata`?!?! vrei sa spui ca patronii stau cu pusca si ii obliga sa lucreze impotriva vointei lor?!?!

nu intelegi ca de fapt problema este lipsa de educatie a celor care sunt tratati astfel si care accepta asta?!?! nu stiu nici sa isi scrie numele, ce sa mai pomenim de cunoasterea drepturilor?!

soarta si-o face fiecare om cu mana lui, iar ratatii intotdeauna vor da vina pe altii (sistem, patroni, sefi, guvern, parlament, bogati, etc) in loc sa faca ceva pentru ei

`Any fool can criticize, condemn and complain. And most fools do.` Dale Carnegie

I am who I choose to be :) :) :)
Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Postat pe: 9 Septembrie 2008, ora 14:53

eu de ex. am un salar de 270 euro, chiria ma costa 180 de euro , cu 80 de euro trebuie sa traiesc o luna de zile: abonament transport, imbracaminte, incaltaminte, mancare, studii etc. nu-mi convine sa dau bani pa chirie...cica sami iau credit pt casa....cum sa imi permit. si la mine la firma...te angajeaza cu 550/ luna in primele luni......e groaznic ce se intampla.....cum se poate ca numa' o chirie sa fie mai mare decat salarul minim...........OAMENI DE LA CONDUCEREA TARII.....AJUTATI TINERETUL, CA SA VA FIE SI VOUA BINE.......NORMAL CA PREFERAM SA PLECAM, FACEM SCOALA SAU NU FACEM TOT DRACUL ALA E........TOT NU NE PERMITEM NIMIC. MANCAREA E FOARTE SCUMPA. stiu pe cineva, o familie de romani stabilita in italia de 10 ani, stau la CASAcu o chirie de 410 euro / luna. si la noi gasesti si garsoniera cu 250-300 euro. INCREDIBIL........AJUTATI TINERETUL SA-SI CUMPERE CASA, SA-SI FACI FAMILIE, SCOALA

geta_tutza

6 mesaje

Postat pe: 10 Septembrie 2008, ora 16:29

Nu vreau sa vorbesc prea mult pe tema tinerilor. Au nevoie de sanse dar...! Eu am vrut sa angajez inginer (o specialitate, n-are importanta) si am primit cu stupoare oferte de 1500 euro/luna? In primul an dupa facultate? Visati, copii! Daca auziti de cazuri fericite de 2-3000 euro/luna, aia muncesc de cad jos din picioare, muncesc 16/24 nu rup usa la ora 4, sa fim seriosi.

Visati in continuare 2000 euro si o sa va angajez eu cand va mai maturizati...

Copilul meu nu a vrut sa faca munca necalificata (xerox, raspuns telefon, imprimare, chestii simple...) cu 600 lei/luna si are 18 ani...

L-am trimis la munca altfel sa nu-mi mai ceara bani- pai el de banii astia mai bine sta ca tot ii dau... asa mi-a raspuns

Asta invata scoala, revistele de can-can si fitze, bulevardul si barurile... Viata adevarata inseamna munca multa pentru cariera, nu dai ochii peste cap si parul pe spate si gata, te cauta job-ul...

vladimir_danciu

63 mesaje

Postat pe: 11 Septembrie 2008, ora 23:07

BUNA SEARA.DESPRE SALARIU MINIM SE MAI VORBESTE DOAR IN TARILE SLAB DEZVOLTATE(LUMEA A TREIA)FARA COMENTARII!!!!!!!!!!!!!!!

vladimir
aidda

11 mesaje

Postat pe: 11 Septembrie 2008, ora 23:50

Asta s-o crezi tu!!!!!! Se vorbeste cam peste tot de "salar minim", nu stiu de unde ai scos-o cu lumea a treia.

Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 12 Septembrie 2008, ora 06:34

pentru roxanel prinzy da in Italia ESTE MAI CURAT DAR SI AMENZILE SINT PE MASURA ,proprietatea se respecta dar se si intretine,
Diferenta,politicienii respecta legea,in Romania politicienii i-si fac legi despre cum sa fure si cum sa aiba imunitate parlamentara.
Scopul celor care intra in politica si ajung prin mijloace inselatoare la conducerea unei fractiuni demnitare este jaful ,furtul in interes personal ,demagogia .Ajunsi in functie demnitarii i-si aleg citeva secretare si se pun pe treaba ,vezi;Nacho y Julia Taylor.
Mai nou se inghesuie si vedetele feminine si ajung in parlament preocupate doar de; maquina del amor.
Si uite asa Romania pierde din 4 in 4 ani.
In tara lui ha,ha,ha,aplauze,votca,coruptie fara corupti ,prostitutie politica,pretentii,
Pe vremea cind era prim-ministru Teodor Stolojan a confiscat valuta din contul micilor intreprinzatori,acum cu PDL -ul si PRM -ul vre sa faca dictatura.
Bravos natiune !

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
Fosta membra 9am.ro

5 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 12:00

Cei ce au macar 30 de ani vor intelege la ce ma refer.
Marirea asta cu 40 de lei a salariului minim e cam acelasi lucru cu marirea salariului cu 100 de lei acordata de Ceausescu in 1989.
Pt cei mai tineri,e bine de stiut ca pe atunci salariul minim era cam de 2500 de lei pe luna.
Adica,marirea asta de acum e doar praf in ochii romanilor,pt ca practic nu-i va ajuta sa traiasca mai bine.
Oare cum nu le e rusine guvernantilor astia de rahat sa mareasca salariul cu 10 euro...pe luna?!
Salariul minim al romanilor e de 150 de euro,pe cand cei ce au decis asta au lefuri de mii de euro!
Adica ei(parlamentarii si ministrii) au nevoie de un salariu de 20 de ori mai mare ca al celorlalti?!
Dar ce,ei mananca cu 20 de guri,au 20 de copii sau de batrani de intretinut?!
Si nu numai lor ar trebui sa le fie rusine,ci si celor care mai cred inca in minciunile spuse cu o nesimtire crasa de escrocii si banditii care conduc tara asta.
Oare cand va veti trezi mai oameni buni?
Cand veti intelege ca sunteti pt nesimtitii astia doar materia prima pt imbogatirea lor si a acolitilor lor si ca se folosesc cu nesimrire strigatoare la cer de munca si voturile voastre?!
Majoritatea dintre acesti "politicieni" de rahat au firme private in care munciti voi si unde ei,in nemarginita lor nesimtire si foame de bani ,va dau salariul minim pe economie,va aduc la lucru de sarbatori si nu va platesc orele suplimentare?
Adica ei trebuie sa vina la serviciu in limuzine de sute de mii de euro,iar voua nu va deconteaza nici macar transportul pana la locul de munca?
Adica ei trebuie sa-si trimita copii la studii si in vacante in strainatate iar voi nu aveti bani nici pt un weekend ?!
Astia sunt cei pe care i-ati votat si pe care sigur ii veti mai vota.
E trist si revoltator ce se intampla in tara asta si numai noi,cei multi avem dreptul si puterea sa schimbam asta.
Asa ca ...ROMANI TREZITI-VA!!!

maryusflorin

33 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 13:39

De la: geta_tutza, la data 2008-07-19 22:56:53Salariile rezulta din productie. Daca maresti salariile trebuie sa maresti productia sau sa cresti preturile la produsul final. Oricum ai da-o tot rau e. Noi in Ro avem preturi ca-n UE dar salarii ca-n Ro. Daca vom creste salariile nu mai putem creste preturile, ele fiind deja la un prag maxim incepand de la care e mai rentabil sa aduc marfa de afara decat sa o produc aici. Aici e paradoxul! Cum de UE poate produce aceeasi marfa la acelasi pret ca in Ro cu salarii de 5-10 ori mai mari? Unde e hiba? Lucram prost si putin, lucram putin si scump, lucram prost si scump... Cam aici e problema.

s-o crezi tu!problema consta in guvernarea deficienta ,in cota unica de impozitare,in delasarea si lipsa de reactie a romanilor.interesant cum pt. nu stiu ce scandal legat de culorile unui club s-au mobilizat citeva mii de oameni,dar cind se organizeaza proteste pt. salarii decente se string abia citeva zeci.toate multinationalele care vin in RO vin pt. ca stiu ca romanul produce mult,de calitate si ieftin,si stiu ca politica ultimilor 20 de ani este pt. sprijinirea bogatilor si distrugerea definitiva a clasei medii.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 13:48

TOTI SUNTEM NEMULTUMITI SI CE???A IESIT CINEVA IN STRADA SA STRIGE CA GREU??NU ATUNCI SA NU NE MAI PLINGEM.

s4l4m4n

2 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 15:15

Salarii de romania cu preturi de Uniunea Europeana ;)...super tare frate...luati si voi ca e super oferta

maryusflorin

33 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 20:29

De la: ssn_71, la data 2008-09-13 13:48:13TOTI SUNTEM NEMULTUMITI SI CE???A IESIT CINEVA IN STRADA SA STRIGE CA GREU??NU ATUNCI SA NU NE MAI PLINGEM.

aici ai dreptate!si numai zilele trecute l-am vazut pe vosganian care minca rahat ca romanii o duc foarte bine si sint multumiti de nivelul lor de trai care e in crestere ametitoare.francezii,grecii,nemtii,spaniolii,pina si englezii au reactionat instantaneu la niste scumpiri care par mizilicuri fata de ale noastre,iar noi stam si ne uitam la destrabalarea "alesilor" si luxul desantat in care traiesc un nastase,un basescu,un tariceanu,voiculescu etc fara nici o reactie.daca le-am sparge capul la citiva cu pietre,cred ca urmatoarea generatie de politicieni si-ar face treaba cum trebuie,fie si de frica

geta_tutza

6 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 21:21

e totusi ceva ciudat...
Viloaie de neamuri proaste sute, blocuri cu apartamente cu preturi ca pe Cote d'Ivoire, credite ipotecare cu milioanele si plangem de bani? Pai peste tot sunt nemultumiti. Voi ati mai fost prin jurul bucurestiului? Sau pe la tara, asa, spre Giurgiu, Fundulea, Buftea nu mai zic...
Case, mari si foarte mari... Cu ce fratilor, cu ce? Asa se vede nivelul de trai iar daca se cumpara inseamna ca sunt bani. Daca se construieste inseamna ca sunt bani...

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 23:24

Salariul n-are nici o treaba cu productivitatea muncii si alte bazaconii de genul asta ci cu politica. Cu ce se doreste de catre sistemul politic. De la el pleaca povestea. Inceputul este asa: Cum dorim sa se traiasca in tara noastra ? Ce nivel de trai dorim sa avem ?
Dupa ce se raspunde la aceste intrebari se construieste un sistem fiscal si organisme fiscale cu puteri adevarate ca sa aplice politica respectiva si sa dea roade.
Din pacate in tara noastra nu exista clasa politica in stare sa inteleaga lucrurile astea. Sunt niste bieti derbedei de la judeteana de partid care au reusit sa puna mana pe putere si nu au habar ce sa faca cu ea, o pastreaza si o folosesc numai pentru interes strict personal. Mai sunt necesare zeci de ani, asa a fost si in vest. Un rol important in privinta nivelului de trai din vest l-a jucat existenta uniunii sovietice pe post de sperietoare. Cainosii exploatatori occidentali si-au dat seama ca ar putea pierde tot daca nu-si schimba atitudinea. La noi va mai dura ceva acest capitalism salbatic ... imbecil.
Dar se vor schimba lucrurile.

Acum nu e momentul !
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Salariu minim
Mergi la: