Info
x
Salariu minim
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 12:47
De la: myself_deea88, la data 2008-07-26 23:37:41am vazut un comentariu: '' asta e si trebuie sa ne conformam pana la urma urmei'' sa ne conformam? stilului de viata din Romania? nu e dreptate si nici nu cred ca se va face vre.odata in tara noastra. RUSINE,RUSINE,RUSINE,celor ce isi bat joc de romani. Bine ca au ei masini,vile,etc,pe cand ceilalti se chinuie cu salariul minim,ce il poate oferi statul nostru maret. Doamne,cata ipocrizie!!! Nu ne putem conforma la asta,de aceea au plecat milioane de romani de pe teritoriul furaciosilor si hotilor ce controleaza tot ce misca. |
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 13:24
DRAGILOR!!! CU TOTII, AVE TI MARE DREPTATE!!!!!!
Am trait in 2 generatii comuniste! Dej -Ceausescu!! Fiecare ;epoca isi are , drumul ei, cu bune si cu rele! Nu spun ca a fost;;;ffff, bine, dar nici rau n-a fost;;!! Sa ma explic! in anul 1967, absolveam liceul, am profesat ca ;dascal suplinitor, aveam un ;;salariu de 8-900lei!! Ce salariu are azi un invatator suplinitor in; Romania;?? Din acest salariu, plateam ;; chirie, unde munceam, imi faceam ;;mancare, imi luam haine, si o ajutam si pe mama! Ce preturi erau;atunci, la ;;mancare, haine, pantofi si utilitati??! Ce preturi sunt azi???!! M-am casatorit, am avut copii, Ceausescu, mi-a dat ;2 apartamente!! Ce fac azi, ;somnambulii din Guvern, ; pt, voi tinerii sau pt, cei fara posibilitate de-a avea o casa;??? Nimic!! Nu le pasa de nimic!! In 1972, tata s-a pensionat! a avut ;750lei pensi de batranete acum 36 ani;! Eu am 550lei, pensi dupa 35ani munciti! Poate un ;om bolnav; trai la oras cu acesti ;bani;;??? Nici vorba! Voi ;;tineretul; ar trebui sa puneti umarul in a cere! ;;Drepturi;!! Ca voi azi sunteti condamnati la ;foame, mizerie, stres , la orice, numai la o viata ;normala ,nu!! Daca parintii vostri n-au o firma , n-au un statut financiar, e de jale cu voi;!! Ramane-ti condamnati pe viata! V-Oo spun ca mama de ;2 baieti care sunt slugi in;;Spania!! PT, ca noi, n-am fugit dupa 1990 nicaieri,am ramas sa muncim cinstit, ca ;;muncim pt, noi, si????? Suntem ;;saraci si amarati de furiosi la ;;tot ce este-n tara asta de 2 lei!! Vor veni '''ALEGERILE GENERALE;; Ne vor minti iar frumos!! Sa -i votam;;!! DACA N-AR IESI NIMENI LA VOT, AR FI FFFF, BINE;;!!!!! Sa nu mai votam sa doarma-n guvern si Parlament!! Sa iesim in strada, cu totii!!!!!!! Sa plece 3/4 din trantorii de sus!! Sa fie legi, daca nu-si indeplinesc datoriile 3-4 luni , jos cu ei!!!!! Altii! pe care sa-i intereseze ;;poporul;; Sa traiasca si el ;;bine;; nu numai ei sa se lefaiasca-n concedii si turnee prin stainatate!!!!!! Care din voi cei oropsiti, muncind va permite-ti ;;;un concediu, aici sau in strainatati;;?? E I ISI PERMIT O BERE DE ;;3000EURO, VOI POATE NICI UNA DE ;2LEI!!!!!!!! CU CE A LUCRAT D-ZEU MAI MULT PE EI CA PE NOI??? ;;DIFERENTA;; EI SUNT ;;MAI SMECHERI;; CA NOI FRAIERII II LASAM!!!!! ;;HAI LA LUPTA CEEA MARE, ROPB CU ROB SA NE UNIM;; SA NU-I MAI LASAM , SA NE UMILIM!!! ;;NICI UNUL LA VOT;;!! :sml EU N-AM FOST NICI LA LOCALE!!! SUNT ;;SCARBITA LA CEI 58ANI DE TOTI SI DE TOT CE FAC, NENOROCITII!!happy0065: ;;;540LIE SALAR MINIM::??? NU LE AJUNGE ;GUVERNANTILOR; DE HARTIE IGIENICA PE LUNA!! ;;;; :sml-HUOOOOOOO!!!!!!!!!!! RUSNE LOR!!!!!!happy0158:
|
|
cyber_lov3r 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 15:50
Salariul minim pentru un trai bun in romania in viziunea mea ar fi de 1500 lei
|
|
iron_cross_2007 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 16:59
...1500 Ron NET... nu brut
si asta la preturile din '93 |
|
iron_cross_2007 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 17:08
extraordinar...si daca vecinul tau strungar avea cu 50% mai mult , ce daca?...oare in ce sector al economiei ar trebui sa fie cele mai mari venituri? pe ce se bazeaza economia unei tari? pe servicii?
...nu-ti trebuie cunostinte mari si nici facultati sau filozofii desarte ca sa-ti dai seama ca economia se bazeaza pe PRODUCTIE...singurii bugetari care ar trebui sa aibe salarii mai mari decat in sectorul productiv , sunt gunoierii,pompierii si politia...
|
|
pintilie_clement 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Campia Turzii |
Postat pe: 9 August 2008, ora 18:28
Dac salariul minim este indexat potrivit indicilor de incadrare profesionala(0,5-2%)X salariul minim(sau de incadrare)=salariul tarifar !
Atunci + n sporuri salariale/sindicale.....ce mai vreti....lacomilor ! DESTUL ! Basta ! |
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 18:53
cred ca e nevoie de o adevarata revolutie ca sa traim mai bine ,altfel slugi vomfi pe vecie!
|
|
sily_dragutza 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 19:45
rusine guvernantilor!
am ajuns sa ne fie rusine ca traim in Romania,cu astfel de salarii!ne-a adus la sapa de lemn!asta nu-i trai!jos cu ei !
|
|
|
|
|
sorin_rus50 37 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 20:18
ptr ,,ravenlord,, sa sti ca inca mai sunt foarte multi cu salarii minime, eu am cel putin 15 colegi cu acest salar si lucrez in invatamant doar ca facem parte din personalul nedidactic, iar la salariul minim sunt foarte multi si in alte sectoare , si asta doar ptr simplul fapt ca la noi inca nu avem formata clasa de mijloc , iar eu va mai spun un lucru daca nu ne au omorat comunisti sa stiti ca ne omoara copii lor adica cei de la puterea de azi, si in incheiere va mai amintesc ceva pana in 89 am fost sub dictatura comunista , dar eu cred ca acum suntem sub dictatura europeana
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 21:15
Da s ti c-s tari guvernanii din RO. Cum pot s prostesc o ar ntreag folosind texte fr semnificaie? Auzi acolo...salar minim pe economie.. !!. Asta e numai ca s dea subiect de discuii la fraieri. Oriunde n lumea asta, inclusiv n cele mai bogate ri, salariul minim este...zero!!. Numai aici n USA e MINUS! Cu ct munceti mai mult cu att aduni mai multe datorii!. De fapt n USA nici nu se prea vorbete de salar, se vorbete doar de ctig anual. Cnd am auzit prima dat c n USA mai puin de 20% din populaia activ este salariat nu mi-a venit s cred! Apoi m-am convins! Aici fiecare cu jobul lui se strduiete s ctige ct poate de mult i ascunde ct poate de fisc. Se vede de pe Lun c Romnia e o ar de salariai, adic de slugi i nc nite slugi netrebnice i plngcioase. Se vait ntr-una, se duc duc s culeag castravei la spanioli i ei au, se pare, n Romnia peste dou milioane de hectare de pmnt nelucrate.
.Spor la treab!
|
|
sorinir 9 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 9 August 2008, ora 21:29
Ca raspuns as zice atat.
Platiti cinstit ceea ce al statului. Nu va convine nivelul taxelor si impozitelor raportate la realizari? Schimbati conducerea tarii ! Cum? Fiti prezenti la votari. Stiu ca e un cliseu, dar e singura metoda democratica de a ne asigura viitorul.
Pamantului i-a fost atribuita o cantitate fixa de inteligenta. Din pacate, populatia e in crestere.
|
|
tnicuro 1086 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 10 August 2008, ora 12:53
Este clar ca guvernantii sunt de vina.Pai cine e de vina ca nu prea se produce nu cine a desfiintat industria?
Noi nu prea mai avem o industrie de productie pentru export, si nici pentru intern. Industria noastra ramasa majoritar e pe servicii si nu bunuri care ar putea fi exportate. Raportul import export inclina foarte mult pe import, si asta este negativ pentru tara. Sa refaca industria si agricultura si sa inceapa exporturile si atunci va fi echilibru economic real nu sustinut artificiala ca si inflatia. Daca ar da cifrele reale de inflatie da deh totui artificiala ca si eurile din mincare. |
|
edy_sword 166 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 10 August 2008, ora 15:22
draga un salariu normal pt mine care sunt calificat si lucrez la o firma cu renume a r trebui sa fie 2500 in mina dar lucrurile nu stau deloc asa am doar1100 si nu sunt multumit deloc dar daca spui ceva imediat spune ca mai sunt 10 la poarta ceea ce nu e adevarat caci majoritatea sunt plecati afara forta de munca este nevoie dar nu ai de unde sa o ei mai ales cea calificata cu respect
|
|
Postat pe: 11 August 2008, ora 18:12
Sorinir tata dute tu la votare ca eu am fost si nu se schimba nimik.
Exista in momentul de fat trei posibilititi: !: se schimba ei peste noapte si se mai gandesc si la tara. 2.iesim toti in strada si ai dam jos,fara drept sa mai candideze vreodata. 3.facem petitii la Ue cu tot ce nu ne convine,sau sa intervina sa ne ajute sai schimbam pe autolalesii. 1 e clar cade ,minuni de aste arara se intimpla 2 de iesit in strada nu vad nici un doritor de iesit 3asta e posibil numa daca vreti si voi cu adevarata schimbare,dar trebuie implicare semnaturi un reprezentant(avocat sau un jurist de drept politic. cam 100 de mii de semnaturi sunt deajuns ptr fiecare petitie ca sa fie aprobata de UE. Asta ar face ca legile care le dau ai nostri sa fie nefunctionale ptr ca Ue le impune schimbarea lor. Dar trebuie sa ne organizam nu numa sa tot vb. Daca nu vreti sa faceti ceva pentru schimbare ori taceti ori plecati dincolo unde lucrurile stau mai bine daca iti gasesti de aici de lucru la o firma cu contract. tnicuro este idul meu pe yahoo si email. Va doresc o saptamina cat se poate de supeer. |
|
poinar_daniel 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 August 2008, ora 20:09
marygeo2006 ti-am citit mesajul si am visat asa in 20 de sec. cam cum a fost atunci pe vremea lui Ceausescu.De la comunisti macar ai primit ceva, ai primit 2 apt. Stau sa ma intreb cum se descurca unul cu salariul minim pe economie in ziua de azi si cat ar trebui sa economiseasca ca sa-si permita un apt. cu 2 camere.Hai sa spunem un apt. in valoare de 50.000,- (desi in ala mai bagi inca vreo 10.000,- ca sa poti trai ca omul....)
Ar trebui saracu 333 luni = 28 ani sa puna la oparte 150,- ca sa si-l permita.Cam cand incepe omul sa lucreze..hai sa spunem 22 ani ( 22+28=50 ani)huu... dar atunci iti cauti groapa nu apt.Si uite asa ti-a trecut timpul sau mai bine zis ai trecut tu prin timp... Ma intreb atunci ce naiba facem noi gresit, ce nu merge bine in Romania?? Bun fura politicienii... dar chiar atat ...sa se fure nu-mi pot imagina...Cred ca noi suntem de vina daca chiar asa este....O mana de oameni fura o tara intreaga??Ar trebuii sa ne fie rusine si stiti de ce...romanul este din fire fricos. Eu stau in germania de ceva timp, aici am facut si scoala si am crescut printre ei.Haideti sa va dau DOAR un ex. care face dieferenta si cred ca undeva in inima voastra ve-ti sti ca asa este. In Romania mergi pe strada.. vine un tampit iti da o palma si iti ia mobilul..banii ..sapca..etc...intervine cineva dintre trecatori ???Nu face nimeni nimic..poate din 50 se va gasi unul..hai sa dam acelasi ex. in germania..cred ca din 50 vreo 5 nu se baga. Morala ??? Pe noi ne doare in cot unul de altul iar treaba asta nu cred ca se invata, ci cred ca trebuie sa ai in sange, noi nu avem simtul asta, ne lipseste cum ne lipsesc foarte multe.Toti asteptam sa faca altcineva treaba..ca de ex UE cum spunea unul mai sus- sa le cerem ajutoul?? .Ce UE...fa ceva tu pt. tine, dovedeste ca vrei o schimbare dar cu fapte nu cu vorbe, ce tot cersim atat...suntem lasi..asta-i problema.Stam pe calc si ne plangem toata ziua ce rau ne merge... Ok ,cam atat cu critica ..sa traiti bine !!
|
|
Postat pe: 12 August 2008, ora 20:49
mesajul meu anterior sa nu-l luati personal ci general.
Pt. baiatul cu UE : cand ceri ceva intraba-te daca meriti si de ce te-ar ajuta cineva? Sa spunem ca prin absurd ar fi o singura persoana straina care ar putea decide soarta Romaniei, tu cum l-ai convinge?Tu ce dai inapoi pt ce primesti?Sunt curios ce raspunzi pt ca sincer eu nu as sti :) |
|
Postat pe: 13 August 2008, ora 17:59
costi53 ai scris frumos dar mi-am obosit ochii pana ti-am citit parerea..scrie si tu fara capslock :)
|
|
Postat pe: 14 August 2008, ora 01:10
Suntem in Ue,ei nu sunt obligati practic fata de noi cu nimik.Dar legea e lege si fiindca suntem ei trebuie sa verifice daca cetatenii nostrii sunt deacord cu ce se intimpla la noi ei au interesul ca si la noi treburile s-a se miste ceva pentru ca altfel ar trebuii sa ne scoata afara,si ar avea si un dezavantaj piata de desfacere mai mica,un control mai mic al lucrurilor,ai nostrii au semnat niste documente,pe care daca nu le respecta devin mai grav nu e vb numa de clauza de salvgradare(scuzati daca nu am scris corect asta).
Au si ei de castigat fii sigur de asta nu este nimik pe gratis. Romania are datoriii la Ue si la fondul monetar international. Caqnd cineva imprumata isi protejeaza investitia pentru ca vrea sa aibe parte si de profit. Chestiunea este simpla nu putem astepta sa pice nimik din cer trebuie si sa facem ceva. Exista destul oameni capabili sa conduca tara intr-un mod intelept doar trebuie scosi in fata si sustinuti. |
|
grasan 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 14 August 2008, ora 14:08
nu salariul minim pe economie este problema Ci ceea ce a devenit o plaga pe piata muncii in romania ,, ANGAJAREA CU SALARIUL MINIM PE CONTRACT ,, si faptul ca statul permite aceasta .
lucrez in resurse umane si consider ca modul cum se angajeaza acum in romania cu un salariu pe contract si alt salariu este hotie pe fata si atentat la demnitatea umana . trebuie schimbata mentalitatea oamenilor ,sa-i facem sa inteleaga ca nu trebuie sa accepte orice , ca in romania se gasesc locuri de munca ,dar trebuie sa le cauti , ca exista si angajatori seriosi nu numai bisnitari pusi pe capatuiala . daca sunt refuzati o data ,de doua ori ... de mai multe ori ,pana la urma in disperare de cauza vor accepta sa angajeze si corect ,pentru ca nu vor avea cu cine sa lucreze . NATIUNE TREZESTETE SI NU TE MAI LASA FURATA
|
|
Viorels 1 mesaj Membru din: 15/08/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 August 2008, ora 13:43
Parerea mea este ca statul trebuie sa ajute patronii de firme , daca patronului ii merge afacerea , poate da bani la oameni, iar taxele alea care le ia, ar trebui mai bine chibzuite, nu cheltuite pe prostii ; problema mare este ca in Ro , nu se urmareste bine fiecare de unde are banul si ce taxe a platit pe el, apare unul cu un ferari; in sua imediat ar sari baietii sa vada de unde are banul si ce taxe a platit pt el;
De ala trebuie sa se ia, nu de patronul care alearga cu hartiile intr-o dacie fara aer conditionat ; Daca vorbim de tzarle dezvoltate , in sua pot zice ca systemul seamana cu cel comunist, intr-un bun fel; este o larga clasa mijlocie, in principiu au cam aceleasi masini, bilul la telefon este acelasi pt toata lumea ; bilul la internet este acelasi pt toata lumea si lista continua ; Insa in ro daca ai o afacere , numai daca nu te ocupi dea ea dai faliment ; in sua daca ai o afacere, chiar trebuie sa produci; altfel te duci de rapa rapid ; pretul la produse este mai mic ca in ro , dar salariul este cam de 80$ pe zi deci trebuie sa produci sa ii poti plati aluia salariul; nu merge ca ala sa traga matza de coada pe banii tai; altfel falimentul te asteapta rapid. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 August 2008, ora 16:39
" Noi muncim, nu gandim " !....
.ati uitat ?... si " IMGB face ordine "...p-asta o mai stiti ?... Acum , ia ganditi s-apoi munciti !.... sa vedeti ce bine o sa fi-ti platiti !...
|
|
love88 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 August 2008, ora 08:32
|
|
banceanuvasile 105 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 August 2008, ora 14:34
si-au tras legi cu care sa poata fura cit cuprinde universul. De ce au anulat legea 18 de provenienta a bunurilor dobindite in mod ilicit de pe vremea lui ceausescu ? Ca sa poata fura in liniste , fara sa ii deranjeze nimeni. Numai la fraieri de rind se aplica legea in romania nu si la cei cu matusi tamara miliardare. Am fost la farmacie si o cota de medicamente ma costa la una 270 de lei pe cind la alta farmacie costa 227 iar la alta 320 de lei. Am avut timp si inspiratie si am cumparat de la cel mai ieftin. Uleiul de floarea soarelui in spania costa 4,5 lei litru iar in romania 7,5 lei litru . Ceafa de porc costa in spania 10,5 lei kg. , iar in romania 16,9 lei kg. sucul costa o doza de 0,33 l cam 0,8 pina la 1 leu in spania iar in romania costa 2 lei . De la 1 iulie s-au facut campanii de reduceri de preturi in occident de la 30 pina la 80 % iar in romania de la 1 iulie s-au scumpit absolut toate de parca romanii ar fi toti miliardari.asta este tara condusa de romani.
|
|
s_covaciu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 August 2008, ora 23:11
toti baieti destepti au firme se inscriu in politica si apoi sa vezi contracte .Contracte platite cu ani din impozit pe salarul minim,contracte in care un chibrit e 1 euro.pretul unui mp de constructie e de 600 euro /mp si se vinde cu peste 1200 euro/mp asa da profit.La zidar nu-i da-i maai mult de 450 euro la negru.
In situatiile de lucrari sunt trei rubrici:material,manopera si utilaj.De ce nu i se da zidarului cit e trecut in deviz/mp.la rubrica beneficiu toti au maxim 10% dar toti cei care au contract cu statul isi iau case,vile,masini in maxim 1 an de unde din cei 10%. CATE PENALIZARI PLATIM LA BECHTEL CA AVEM OAMENI IN MINISTERE INCAPABILI SA FACA UN CONTRACT BUN Bugetari care lucreaza pe fonduri UE au dreptul la un spor de 75% la salar , credeti ca se aplica?nu desi au lege,nu oug. in concluzie ne fura ,ne mint,nu respecta propriile legi HADETI SA FACEM UN SITE SI SA CEREM STABILIREA DE SALARII MINIME PE CATEGORII DE MESERII ,SALAR CARE SA FIE STABILIT IN PRIMUL RIND PE BAZA COSULUI LUNAR INDICATOR GASIT SI VEHICULAT TOT DE POLITICIENI. SI inca ceva credeti ca cei din ministere care elaboreaza legile le concep au burta goala?nu domnilor au salarii de UE. |
|
VALENTIN_STAN64 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 August 2008, ora 23:11
FRATI ROMANI! Vam citit toate mesajele voastre si m am crucit NU VA SUPARATI dar sunteti orbi surzi inculti economic,egoisti prefacuti si parsivi!M am dus pe litoral.NU AVEAI LOC SA TI PUI CEARCEAFUL-de fapt cu cearceaful nu eram decit eu caci cailaiti stateau pe sezlonguri inchiriate-la o terasa nu ai loc sa bei o berepe sosele vezi o DACIA 1300 cum vedeai un mertan acum 20 de ani .am fost la bulgari nu aveai loc de romani am auzit ca la greci si la turci tot de romani dai colegele mele de munca dau cu ciocanul in fiare pt sal minim dar au inele bratari cercei lanticuri din aur alb. TOATA LUMEA isi face o baie un termapan o gresie un balcon ocabana un acoperis o viluta etc.cu un salariu de 800-1000 ronADEVARUL ESTE CA TRAIM CU NULT MAI BINE DECIT MUNCIM SI DECIT AM MERITA!NU VREM SA VEDEM ca una e DORINTA si alta e PUTINTA!Cind aveam salariu de 1000000 cum traiam? Dar cind aveam 3000000 cine mai stie?mai tineyi minte cum traiati cind aveam salde 4000000? anterior cineva spunea ca are sal de 600 lei si este invatatoare.am un amic ce este prof si are 18 mil vechi pe luna sal. pt 4 ore pe zi lucrate,4 zile pe sapt. A luat 60 mil. ca sa stea acasa toata vara degeaba-3 luni c.o.-si din sept iar se mareste sal la profi!problema tine de MICROECONOMIE SI MACROECONOMIE. OCCIDENTALII TRAIESC BINE PT CA NOI CUMPARAM GRESIE DIN SPANIA,HAINE DE LA MILANO,PARFUMURI FRANTUZESTI,MASINI GERMANE,TEL MOB.FINLANDEZE,AUTOBUZE SUEDEZE,VACANTE LA GRECI SI ASA MAI DEPARTE..............CRED CA PRICEPETI CIT DE CIT.toti va vaitati de CORUPTIE! Dece da ti mita si spaga si atentii si cadouri la moase asistente doctori profesori ETC. ETC. ETC?Ca sa va dea concedii medicale sa va faceti alte interese ,manevre,spagi sa va iasa banu si sa fiti platiti si de la servici INAINTE VREME.DACA ERAI IN C. M. VENEA COMISIA ACASA SA TE VADA LA PAT BOLNAV.tinara invatatoare CITE VIZITE FACE SAPTAMANAL ACASA LA COPII? Am intrebat amicul profesor dece nu i lasa repetenti pe cretinii de elevi MI A ZIS CA S AR DESFIINTA CLASELE SI AR RAMINE SOMER PT. CA SE PLATESTE LA NR DE ELEVI SI NU LA PERFORMANTA -LA UN LICEU DIN JUD BZ DOAR 2 ELEVI AU LUAT EX DE BAC. PROFII SI DIRECTORII SI AU LUAT SALARIILE INTREGI Noi am vrea salarii ca in CAPITALISM si munca la fel ca in SOCIALISM Asa ceva nu se poate FRATILOR!
|
|
razvankyokushin 288 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 17 August 2008, ora 05:49
sa-ti dea Dumnezeu maine dimineata o firma mica, de 6 angajati si sa o conduci cu cap fara sa furi un leu si sa totul sa scoti cu factura si tot tot tot sa faci legal! sa dea Domnu` sa conduci firma asta 3 luni si sa de Domnu` sa ma apuci sa-mi raspunzi la mesaj peste 3 luni! NU-mi spune tu mie. Am vazut angajatzi care castiga mai bine ca patronu`! Asta pana sa fie prinsi! NU e chiar asa usor cum zici tu nici pe partea cealalta! Daca faci totul legal!
|
|
Postat pe: 17 August 2008, ora 05:49
De la: stefano13free, la data 2008-07-26 12:20:31Pentru,tot numai-si numai,Statul Roman este de vina..... mesajul de mai sus era pt acest citat... scuzele mele! :D |
|
Postat pe: 17 August 2008, ora 06:00
De la: tud_parhon, la data 2008-07-27 20:22:57Ar fi un punct de plecare, salariul maxim, eu as emigra, dar e prea tarziu la 40 ani, as bulversa copilul. Emigrati fratilor! Am ramas surprinsa ca copilul meu cand era in clasa a II-a si l-am intrebat ce ar vrea sa se faca cand va fi mare, mi-a spus ca vrea sa plece in America. Are 14 ani si viseaza sa emigreze in SUA, este un vis infiripat de mic copil, a crescut numai cu mine si nu i-a spus nimeni nimic de plecat in america. De ce nu se intorc romanii din Italia, Spania ca le-au acordat facilitati fiscale?? Pentru ca nimeni nu are incredere ca legea va functiona in Romania. acum nu stiu ce sa spun de copilul tau ca vrea sa plece in America la 14 ani. La 14 ani si eu vroiam multe. Nu zic asta ca ar fi greu sa plece sau nu... cu atat mai mult ca TATAL detine o firma si bla bla... pana termina el scoala... se scoate viza oricum. E doar f ciudat ce sentimente ma trec de fiecare data cand intru intr-un supermarket (in Anglia) sa-mi fac cumparaturile pt urmatoarea saptamana. :) mereu ma gandesc CAT DE MULT am in sacosa SI CE PUTIN platesc(in comparatie cu cat castig. SI INVERS IN ROMANIA! :) Chiar zilele trecute am avut o experienta... :) ce nu as fi pututo avea in tara! Plimbandu-ma printre rafturi am trecut pe la electronice si am vazut o camera video la super oferta... mi-a placut si am cumparato! In Romania ... vezi o camera video la superoferta si te rogi sa nu treaca oferta pana esti platit pe luna aia... sau iti iei gandul direct... si incepi sa pui bani deoparte pt Mos Craciun...(urmatoarea oferta).Nu zic ca totul e lapte si miere aici. E mai mult lapte si BERE. acum serios vorbind... eu nu zic nimanui sa emigreze. nici sa stea. fiecare cu calea lui. in romania castigam la 2000 de lei ... CU TOTUL.Am plecat. Nu muream de foame... deloc... dar e mai bine aici. Munca imi este ami respectata aici decat in Romania. Esti platit de 7 ori mai bine pt 150 de ore decat pt 240 in Romania! Dar platesti pretul de a lasa tot in spate. E decizia fiecaruia. Dar sa stiti! Oricat de bine v-ar fi pe unde suntetzi... sunt momente in care vrei DOAR sa fi acasa. Dar trec ... si revin! Se numesc sentimente! ;) |
|
Postat pe: 17 August 2008, ora 06:05
Inca un lucru pt cei ce vor sa emigreze in Anglia cel putin. Nivelul de trai e f ridicat... dar daca esti petrecaret... te ustura. E tara cu cele mai mari impozite pe vicii (tigari si bautura) :)) Sau printre cele mai mari... nu sunt specialist. oricum... aviz fumatorilor... un pachet de tigari variaza de la 5.20 £ la 7.50£ intre 16-20 de tigari! si o bere intr`un club decent... 3-4 lire. Numai metroul e vreo 7 lire in Londra... pe o zi! :)) asa ca nu e doar lapte si miere... trebuie sa`ti vezi lungul nasului! :)) ca peste tot... in 2 zile poti pierde munca pe o luna! :))
|
|
geta_tutza 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 August 2008, ora 15:48
Am citit cu interes mesajele dvs. Unele indeamna la revolta (lucru corect dealtfel), altele la emigrare, altele sunt resemnate evocand vremurile apuse...
Nimeni nu spune de munca mai multa, nimeni! Eu am o firma (ca tot zicea cineva mai sus de firma), sunt independenta din 1991 (!!!!!, da, se poate!). Nu am averi dar familia mea si alte cateva o ducem bine pe seama muncii noastre. Ne si plimbam, avem si vacante dar cand muncim o facem 16/24 uneori mai mult. Nimeni din cei pe care ii pomeniti dvs. afara nu au venituri mari decat cu multa munca. De pilda sunt ajutoare pe care le ofera UE tinerilor, prin programe structurale, sa se stabileasca la tara sa munceasca pamantul. Nu grau si porumb, "ce vrea muschiu' lui" sa puna, oua de rame, picioare de coropisnita... Daca are desfacere si contracte ia la mama bani de fa-ti afacerea. Eu pun 70% tu pui 30%. Cati ati vazut care vor astfel de fonduri? Unde sunt, sa vina la mine ca-i ajut! Dar asta e munca multa. Nu da statul bani pe grau... bun... ati auzit de biodiesel? Stiti cum se face? Din cereale! Ati auzit de rapita? De plante tehnice? Puteti lua bani sa va faceti sisteme de irigatii individuale sau uniti mai multi producatori? Stiti ce e mai greu de facut? Sa unesti aia 5-6 producatori intr-o asociatie a lor (nu din aia de arenda), sa munceasca ei si tot ei sa ia banii! Toti ori vor sa vanda terenurile ori sa le arendeze, ei sa stea. Am obtinut pentru o comunitate dintr-un sat o finantare pentru un gater. Am adus utilaje, am facut constructie, le-am adus modele de mic mobiler care se cere pe piata si precontracte cu 2 firme pentru produse semifinite. Sti ce a facut comunitatea, saraca lipita, amarati de vai de ei? "Pai acum sa gasim pe cineva sa munceasca la gater..." Imi vad de viata mea si de familia mea, m-am hotarat sa nu-mi mai pese de ce sa intampla cu ceilalti. Am muncit de cel putin 7 ani sa schimb mentalitati, mai ales la tara. Ma doare gatul, capul, inima, sufletul cand vad ca nu se schimba nimic. Daca vrei sa faci ceva cinstit poti. Nu ajungi nici Columbeanu, nici Tiriac, nici cine mai vreti voi. Dar traiesti bine de pe urma muncii tale. Implici familia si rudele si castigati impreuna. Daca sunteti uniti si nu va pacaliti intre voi. Numai bine. |
|
|
|

Am trait in 2 generatii comuniste! Dej -Ceausescu!! Fiecare ;epoca isi are , drumul ei, cu bune si cu rele! Nu spun ca a fost;;;ffff, bine, dar nici rau n-a fost;;!! Sa ma explic! in anul 1967, absolveam liceul, am profesat ca ;dascal suplinitor, aveam un ;;salariu de 8-900lei!! Ce salariu are azi un invatator suplinitor in; Romania;?? Din acest salariu, plateam ;; chirie, unde munceam, imi faceam ;;mancare, imi luam haine, si o ajutam si pe mama! Ce preturi erau;atunci, la ;;mancare, haine, pantofi si utilitati??! Ce preturi sunt azi???!! M-am casatorit, am avut copii, Ceausescu, mi-a dat ;2 apartamente!! Ce fac azi, ;somnambulii din Guvern, ; pt, voi tinerii sau pt, cei fara posibilitate de-a avea o casa;??? Nimic!!
Nu le pasa de nimic!! In 1972, tata s-a pensionat! a avut ;750lei pensi de batranete acum 36 ani;! Eu am 550lei, pensi dupa 35ani munciti! Poate un ;om bolnav; trai la oras cu acesti ;bani;;??? Nici vorba! Voi ;;tineretul; ar trebui sa puneti umarul in a cere! ;;Drepturi;!! Ca voi azi sunteti condamnati la ;foame, mizerie, stres , la orice, numai la o viata ;normala ,nu!!
Daca parintii vostri n-au o firma , n-au un statut financiar, e de jale cu voi;!!
Ramane-ti condamnati pe viata! V-Oo spun ca mama de ;2 baieti care sunt slugi in;;Spania!! PT, ca noi, n-am fugit dupa 1990 nicaieri,am ramas sa muncim cinstit, ca ;;muncim pt, noi, si????? Suntem ;;saraci si amarati de furiosi la ;;tot ce este-n tara asta de 2 lei!! Vor veni '''ALEGERILE GENERALE;; Ne vor minti iar frumos!! Sa -i votam;;!! DACA N-AR IESI NIMENI LA VOT, AR FI FFFF, BINE;;!!!!! Sa nu mai votam sa doarma-n guvern si Parlament!! Sa iesim in strada, cu totii!!!!!!! Sa plece 3/4 din trantorii de sus!! Sa fie legi, daca nu-si indeplinesc datoriile 3-4 luni , jos cu ei!!!!! Altii! pe care sa-i intereseze ;;poporul;; Sa traiasca si el ;;bine;; nu numai ei sa se lefaiasca-n concedii si turnee prin stainatate!!!!!! Care din voi cei oropsiti, muncind va permite-ti ;;;un concediu, aici sau in strainatati;;??
E I ISI PERMIT O BERE DE ;;3000EURO, VOI POATE NICI UNA DE ;2LEI!!!!!!!! CU CE A LUCRAT D-ZEU MAI MULT PE EI CA PE NOI???
;;DIFERENTA;; EI SUNT ;;MAI SMECHERI;; CA NOI FRAIERII II LASAM!!!!!
;;NICI UNUL LA VOT;;!!
...nu-ti trebuie cunostinte mari si nici facultati sau filozofii desarte ca sa-ti dai seama ca economia se bazeaza pe PRODUCTIE...singurii bugetari care ar trebui sa aibe salarii mai mari decat in sectorul productiv , sunt gunoierii,pompierii si politia...
.
.ati uitat ?...
si " IMGB face ordine "...p-asta o mai stiti ?...